abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 3 november 2017 @ 19:47:05 #1
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_174850725
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.


- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 3 november 2017 @ 19:47:17 #2
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_174850731
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174858216
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
wat een onzin, of ie een medicijn had gepakt enzo, TUE,S moeten vooraf ingediend worden, behalve bij zkh opname mag het retro.
  zondag 5 november 2017 @ 13:18:43 #5
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_174881808
Chinese wielrenners moet je geen testostoron toedienen :')

https://www.nu.nl/158922/(...)onde-van-hainan.html
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_174906565
quote:
De Russische vicepremier Vitaly Mutko beschouwt de levenslange dopingschorsingen voor de langlaufers Alexander Legkov en Evgeniy Belov als een geplande aanval op zijn land in aanloop naar de Winterspelen van volgend jaar in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang (9-25/02). Dat zei hij maandag in Moskou volgens het persbureau Tass. Mutko heeft weinig vertrouwen in de Oswald-commissie, die door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) werd opgericht om vermoedelijke Russische dopinggevallen tijdens de Winterspelen van 2014 in Sotsji te onderzoeken.

Als er nog atleten geschorst worden, dan zal Rusland naar sportrechtbanken en burgerlijke rechtbanken trekken, aldus de voormalige Russische minister van Sport. “Onze sporters zijn clean”, verklaarde Mutko.

Vorige week, drie maanden voor de Spelen in Pyeongchang, schorste het IOC Legkov en Belov levenslang wegens inbreuken op de antidopingreglementering. Beide Russen zagen ook hun resultaten van de Winterspelen in Sotsji geschrapt worden. Voor de 34-jarige Legkov gaat het om de 50 kilometer crosscountry (goud), de 4x10 kilometer (zilver) en de 15+15 kilometer skiatlon (10e). De naam van de 27-jarige Belov verdwijnt uit de 15+15 kilometer skiatlon (18e) en de 15 kilometer crosscountry (25e). Ook de teammaats van Legkov in de 4x10 kilometer moeten hun zilver inleveren. Beide atleten kondigden al aan in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

De sancties tegen Legkov en Belov zijn de eerste gevolgen van de conclusies van de Oswald-commissie. Die commissie, voorgezeten door de Zwitser Denis Oswald, werd opgericht naar aanleiding van het rapport-McLaren, dat een grootschalig dopingschandaal aan het licht bracht. Van 28 Russen op de Spelen in Sotsji, onder wie twaalf medaillewinnaars, zouden de urinemonsters gemanipuleerd zijn. Die stalen worden nu opnieuw geanalyseerd, enerzijds om dopinggebruik te achterhalen, anderzijds om na te gaan of er destijds mee geknoeid werd. De analyse is nog steeds aan de gang.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 6 november 2017 @ 17:33:33 #7
408813 crew  trein2000
pi_174906582
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 6 november 2017 17:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

Das toch de minister die were weggepromoveerd vanwege een staatsdopingprogramma...
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 7 november 2017 @ 10:09:37 #8
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_174917384
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_174917905
NFL.
Deze quote is ook mooi:

http://www.espn.com/nfl/s(...)s-alcohol-every-game

quote:
"So I'd leave the hotel early morning, go home, eat breakfast, do my little ritual, whatever it may be, some weed, some alcohol and then go to the game. And then, I'd definitely be partying after every game, win or lose. Every game."
:D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 13 november 2017 @ 10:41:52 #11
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175038914
quote:
Alsof je harder zou gaan schaatsen van doping inderdaad, bespottelijk altijd die insinuaties.
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  maandag 13 november 2017 @ 12:16:14 #12
14505 OProg
A Life in Music
pi_175040966
Als je dat altijd zo hoort ga je je toch afvragen waarom ze ook krachttraining doen en niet alleen op techniek aan het trainen zijn. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_175041739
Gewichtheffen is ook een technische sport.
pi_175071675
https://nos.nl/artikel/22(...)column-brinkman.html

ik begin echt fan te worden van die Jacques Brinkman
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
  dinsdag 14 november 2017 @ 18:59:08 #15
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_175071701
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 november 2017 18:58 schreef Evertjan het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)column-brinkman.html

ik begin echt fan te worden van die Jacques Brinkman
Dafne is MAD. Prima column overigens, Thijsje moet ook meteen even zijn mening geven.
  dinsdag 14 november 2017 @ 19:03:17 #16
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175071774
Schippers :r

Zonneveld :')

BrinkGOD _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175072014
:O

Oh, een van de snelste vrouwen ter wereld op het belangrijkste sportonderdeel dat er bestaat gebruikt doping. Schokkend! En wat een walgelijk mens dat ze dat niet gewoon toegeeft.

Deze discussie verveelt nooit! _O_
pi_175073482
BrinkmanGOD
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175073586
Fittie tussen Sunfield en Brinkman.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175074181
Dacne is vies MAD. Gaat nu een nog dikkere spierennek kweken, 100kg spieren en dan 11.38 lopen genot.
Jack does it in real time...
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:36:17 #22
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074309
quote:
9s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:31 schreef DeeBee het volgende:
Dacne is vies MAD. Gaat nu een nog dikkere spierennek kweken, 100kg spieren en dan 11.38 lopen genot.
En dat allemaal dankzij GROENTE en FRUIT. _O_

Vandaar ook die onzuivere huid, natuurlijk.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175074377
Klassieke roid rage
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:41:27 #24
14505 OProg
A Life in Music
pi_175074456
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:36 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

En dat allemaal dankzij GROENTE en FRUIT. _O_

Vandaar ook die onzuivere huid, natuurlijk.
quote:
Misselijkmakend! Acne helaas genetisch
Die was al ingedekt. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:43:26 #25
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074516
Genetische acne. _O_

Alsof ze de medische geschiedenis van haar hele stamboom even heeft uitgeplozen. Lekker man.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:44:44 #26
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175074556
'Jo, mam, heb jij in de puberteit toevallig ooit wat puistjes gehad?'
- Ja, hoezo?
'Nee, mooi, dan weet ik dat het genetisch is.'
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 14 november 2017 @ 20:59:04 #27
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175074983
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Genetische acne. _O_

Alsof ze de medische geschiedenis van haar hele stamboom even heeft uitgeplozen. Lekker man.
achtergrondinformatie over genetische aspecten acne: https://www.acneeinstein.com/genes-acne/

Volgens dit artikel is de kans dat je last van acne krijgt 4x zo groot als een familielid in de eerste lijn last van acne heeft.
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 14 november 2017 @ 21:51:54 #28
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175076565
We moeten natuurlijk niet doen alsof het volkomen normaal is dat iemand die zulke tijden gelopen heeft dat op broccoli en een stukje bloemkool doet, maar 'ze heeft acne, dus doping' is wel echt een van de grootste kutargumenten die er zijn. Vragen stellen door de prestaties, ok, maar om wat puistjes :')
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 14 november 2017 @ 22:04:43 #29
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_175076961
Zolang ze niet positief heeft getest gebruikt ze niet.

Ook altijd zo'n genotsargument _O_
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_175080640
Lijkt de Hulk wel die Dafne. Die puisten, humeurig gedrag. 0,01 seconde verschil met de tijd van Marion Jones, nou dan weet je het wel hoe laat het is.
pi_175082142
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 02:32 schreef Jemoederniet het volgende:
Lijkt de Hulk wel die Dafne. Die puisten, humeurig gedrag. 0,01 seconde verschil met de tijd van Marion Jones, nou dan weet je het wel hoe laat het is.
Ik geloof niet dat Schippers clean is, maar dit zijn wel echt kulargumenten zeg :D
  Redactie Sport woensdag 15 november 2017 @ 09:14:44 #32
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175082297
Ik geloof niet dat Schippers het allemaal op een bruine boterham doet, maar dat zullen haar voornaamste concurrenten ook niet doen gok ik zo
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_175082344
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik geloof niet dat Schippers het allemaal op een bruine boterham doet, maar dat zullen haar voornaamste concurrenten ook niet doen gok ik zo
Correct. Ze doet het op groenten en fruit _O_
  Redactie Sport woensdag 15 november 2017 @ 09:19:19 #34
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175082362
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:18 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Correct. Ze doet het op groenten en fruit _O_
Vast.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  woensdag 15 november 2017 @ 09:29:05 #35
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_175082509
Ik heb ook puistjes en ben net zo oud _O_
pi_175083604
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:03 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat Schippers clean is, maar dit zijn wel echt kulargumenten zeg :D
Pssst, het gaat niet om argumenten, hier vallen we over elkaar heen om een enkele zin in een van de honderden interviews in het belachelijke te trekken om een wagenwijd openstaande deur nog een stukje verder in te schoppen
  woensdag 15 november 2017 @ 10:33:25 #37
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_175083608
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:14 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik geloof niet dat Schippers het allemaal op een bruine boterham doet, maar dat zullen haar voornaamste concurrenten ook niet doen gok ik zo
Ze doet geen steroids.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  Redactie Sport woensdag 15 november 2017 @ 10:58:34 #38
164004 crew  TargaFlorio
pi_175084114
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 09:29 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik heb ook puistjes en ben net zo oud _O_
En net zo snel?
  woensdag 15 november 2017 @ 12:26:50 #39
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_175085745
Puistjes en steroids hebben geen causale relatie.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  woensdag 15 november 2017 @ 12:51:59 #40
14505 OProg
A Life in Music
pi_175086210
quote:
7s.gif Op woensdag 15 november 2017 12:26 schreef Smoofie het volgende:
Puistjes en steroids hebben geen causale relatie.
Puistjes kunnen wel een gevolg zijn van anabolen en een veranderende hormoonhuishouding. Maar het hoeft inderdaad niet de oorzaak te zijn inderdaad. :)
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 15 november 2017 @ 13:01:52 #41
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_175086603
quote:
Reactie van Sky over deze zaak

quote:
We are pleased that UK Anti-Doping have concluded their investigation and that they will not be taking any further action.

We have always maintained that there was no wrongdoing and we have co-operated fully with UK Anti-Doping over the last year.

Since our inception as a new pro cycling team in 2010 we have continually strengthened our systems and processes so they best support our strong commitment to anti-doping
Goed bezig..
pi_175086861
Sky BAZEN

Walgelijke gang van zaken. Het UK heeft echt fantastische staatsgesponsorde dopingprogramma's en met UKAD een partner die dit gewoon openlijk faciliteert.
Jack does it in real time...
pi_175087332
quote:
9s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:23 schreef DeeBee het volgende:
Sky BAZEN

Walgelijke gang van zaken. Het UK heeft echt fantastische staatsgesponsorde dopingprogramma's en met UKAD een partner die dit gewoon openlijk faciliteert.
zo ziet er er wel naar uit
pi_175087617
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..

[ Bericht 0% gewijzigd door Marcoss op 15-11-2017 14:17:58 ]
  woensdag 15 november 2017 @ 14:06:45 #46
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175087791
De boel flessen en er gewoon mee wegkomen. _O_

Britse wielergoden _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175088692
Dit is wel echt flagrant.
  Moderator woensdag 15 november 2017 @ 14:44:27 #48
436595 crew  Sked
up up up
pi_175088729
Oh oh oh
pi_175088802
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:58 schreef Marcoss het volgende:
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..
Schijnen wel wat rapportjes aan te komen. De lobbyisten en advocaten van Sky moeten dus nog even aan de bak.
  woensdag 15 november 2017 @ 15:13:50 #50
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175089408
UK is het nieuwe Jamaica.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 15 november 2017 @ 15:58:06 #51
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175090146
wat een smerige beerpunt in Engeland/Sky
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_175090160
No wrongdoing zonder dossiers _O_ lachwekkend
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 november 2017 @ 18:30:32 #53
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175093063
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 15 november 2017 @ 18:33:41 #54
372780 99.999
Komt voor 100.000
pi_175093115
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:58 schreef Marcoss het volgende:
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..
Trieste constatering.
Ik kan tellen
  woensdag 15 november 2017 @ 19:06:16 #55
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_175094137
Wiggo is mad.

Wil de bron weten en hoeveel belastinggeld er is verspild en zo :')
pi_175094515
quote:
10s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:30 schreef heywoodu het volgende:
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
Geen steek veranderd daar
pi_175096574
Brinkman en Mark Stuitert vanavond bij PAUW.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175096960
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 13:58 schreef Marcoss het volgende:
danroan twitterde op woensdag 15-11-2017 om 12:14:49 UKAD: “Our investigation was hampered by a lack of accurate medical records being available at British Cycling. This is a serious concern...was further complicated by the cross over between personnel at British Cycling and Team Sky.” reageer retweet
Eigenlijk kon UKAD ook niet zoveel doen dus.. Nu hebben ze het onderzoek afgesloten en zijn er geen verdere consequenties, maar mag toch hopen dat ze hier wel iets aan gaan doen..
Ik vind het vrij frappant dat er geen medische dossiers worden bijgehouden en dat atleten onder Britse licenties dan wel gewoon aan UCI wedstrijden mee mogen doen. :') #HOEDAN

quote:
10s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:30 schreef heywoodu het volgende:
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
TOPSHOW. :D _O_
Jack does it in real time...
  woensdag 15 november 2017 @ 20:49:21 #59
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175097037
quote:
9s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:46 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Ik vind het vrij frappant dat er geen medische dossiers worden bijgehouden en dat atleten onder Britse licenties dan wel gewoon aan UCI wedstrijden mee mogen doen. :') #HOEDAN
Je hoeft natuurlijk geen dossiers bij te houden als je nooit iets gebruikt. Dit pleit Sky dus vrij. :)
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  woensdag 15 november 2017 @ 20:57:11 #60
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175097271
quote:
10s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:30 schreef heywoodu het volgende:
Onder meer Shipulin, Legkov, Vyleghzanin en Kulizhnikov zijn van januari tot en met oktober van dit jaar precies nul keer getest door RUSADA _O_

http://www.espn.com/olymp(...)first-10-months-2017
na het verwisselen van monsters dachten ze bij Rusada waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan :D
pi_175097520
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:57 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

na het verwisselen van monsters dachten ze bij Rusada waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan :D
Gewoon Ich habe es nicht gewusst roepen en dat is dan ook nog waar _O_
pi_175100054
marginal gains zonder uberhaupt een dossier bij te houden _O_
  donderdag 16 november 2017 @ 09:40:05 #63
308660 kl1172
De zomer van '83...
pi_175105389
quote:
10s.gif Op dinsdag 14 november 2017 20:41 schreef OProg het volgende:

[..]

[..]

Die was al ingedekt. :')
Het lijkt er op dat haar zus er wel veel minder last van heeft.
pi_175106924
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 20:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je hoeft natuurlijk geen dossiers bij te houden als je nooit iets gebruikt. Dit pleit Sky dus vrij. :)
ze hadden naar het mechanische logboek moeten kijken met al die motoren :D
  donderdag 16 november 2017 @ 13:35:46 #65
14505 OProg
A Life in Music
pi_175109647
quote:
10s.gif Op donderdag 16 november 2017 09:40 schreef kl1172 het volgende:

[..]

Het lijkt er op dat haar zus er wel veel minder last van heeft.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:)
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Redactie Sport donderdag 16 november 2017 @ 21:17:10 #66
164004 crew  TargaFlorio
  Redactie Sport / Supervogel donderdag 16 november 2017 @ 21:56:20 #67
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_175121313
puckmoonen twitterde op donderdag 16-11-2017 om 21:26:35 @dafneschippers @telesport @JacquesBrinkman @JacquesBrinkman Gebruik een condoom, please. reageer retweet
Puck wil ook even wat zeggen.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  donderdag 16 november 2017 @ 22:52:38 #68
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175122917
Ja, maar, geen bonnetjes enzo.Wij zijn clean. Echt.

_O_

SKYBAZEN _O_
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
  donderdag 16 november 2017 @ 22:52:58 #69
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175122928
quote:
10s.gif Op donderdag 16 november 2017 21:56 schreef Pino112 het volgende:
puckmoonen twitterde op donderdag 16-11-2017 om 21:26:35 @dafneschippers @telesport @JacquesBrinkman @JacquesBrinkman Gebruik een condoom, please. reageer retweet
Puck wil ook even wat zeggen.
Puck, altijd +2
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_175123688
quote:
10s.gif Op donderdag 16 november 2017 21:56 schreef Pino112 het volgende:
puckmoonen twitterde op donderdag 16-11-2017 om 21:26:35 @dafneschippers @telesport @JacquesBrinkman @JacquesBrinkman Gebruik een condoom, please. reageer retweet
Puck wil ook even wat zeggen.
https://www.telesport.nl/(...)eef-doping-vrij%3Fut
pi_175216190
quote:
The national U23 champion of Colombia, Róbinson López, has tested positive for CERA, denying him a ticket to Europe that he'd hoped would help launch a professional career.

López’s name has not yet appeared on the UCI’s list of provisional suspensions, but Colombian newspapers report today that the 20-year-old returned a positive test for the substance, known as ‘third generation’ EPO, at the Vuelta a Colombia in August.

López, riding for the Boyacá es Para Vivirla team, finished 14th overall and was best young rider at the Vuelta, one of the most important races in South America. Back in February he had won the U23 road race at the Colombian nationals with a strong solo ride, after finishing eighth in the time trial the previous day.

His performances earned him a ticket to Europe with Unieuro-Trevigiani, a Continental-level Italian team, but that will not happen now. The team confirmed to Cyclingnews that they had not officially signed Lopez, as they received notification of his positive test before the contract had been finalised and sent to the UCI. They have rescinded their offer, citing their strict anti-doping policy.

López may not be able to race again, in Europe or otherwise, for a long time. The last rider to test positive for CERA, Joao Marcelo Pereira Gaspar, received a four-year ban this year. López has the right to request analysis of his B-sample before any sanction is decided but has not yet indicated whether or not he will do so.
http://www.cyclingnews.co(...)s-positive-for-cera/
pi_175221219
quote:
OMG CERA, na zoveel jaren....
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 21 november 2017 @ 17:35:26 #73
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175221343
Biatlon gaat 'dopinglanden' aanpakken:

- Twee sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in het volgende seizoen
- Drie sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in de twee volgende seizoenen
- Zes sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee tot vier jaar schorsing voor het hele land

De verminderde startplekken zijn voor het hoogste niveau (World Cup, IBU Cup etc) waarvoor de atleten zich hadden geregistreerd.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175222313
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 17:35 schreef heywoodu het volgende:
Biatlon gaat 'dopinglanden' aanpakken:

- Twee sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in het volgende seizoen
- Drie sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee startplekken minder in de twee volgende seizoenen
- Zes sporters binnen één jaar minstens een half jaar geschorst = twee tot vier jaar schorsing voor het hele land

De verminderde startplekken zijn voor het hoogste niveau (World Cup, IBU Cup etc) waarvoor de atleten zich hadden geregistreerd.
Dat vind ik echt zoiets slechts. Als je landgenoten massaal vals spelen en jij zelf clean sport dan wordt je gestraft voor iets waar je zelf helemaal niets aan kunt doen.
pi_175228384
http://www.dailymail.co.u(...)rm-erupts-again.html

Er werd 'per ongeluk' testosteron naar Team Sky gestuurd.
  woensdag 22 november 2017 @ 00:01:51 #76
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175231230
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 22:17 schreef Dale__Cooper het volgende:
http://www.dailymail.co.u(...)rm-erupts-again.html

Er werd 'per ongeluk' testosteron naar Team Sky gestuurd.
Marginal gains.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175232545
Britse wielergoden. _O_

quote:
Dit is ook echt fantastisch. Het zoveelste volgepompte Colombiaantje, mooi man, laat gaan.
Jack does it in real time...
pi_175233087
Staat niet op papier dus niet gebeurd. Doorlopen alstublieft
pi_175239694
quote:
hoe kan dat als de samples zijn veranderd?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 november 2017 @ 17:04:04 #81
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175242877
Dokter Ferrari gaat anderhalf jaar de cel in. Eén jaar voor Gottlieb Taschler, de voormalig baas van de World Cup-wedstrijd (biatlon) in Antholz, die zijn zoon in contact bracht met Ferrari. Die zoon, ex-biatleet Daniel, kan negen maanden brommen.
http://www.fondoitalia.it(...)e-michele-ferra.html
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 22 november 2017 @ 17:33:01 #82
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175243407
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 17:04 schreef heywoodu het volgende:
Dokter Ferrari gaat anderhalf jaar de cel in. Eén jaar voor Gottlieb Taschler, de voormalig baas van de World Cup-wedstrijd (biatlon) in Antholz, die zijn zoon in contact bracht met Ferrari. Die zoon, ex-biatleet Daniel, kan negen maanden brommen.
http://www.fondoitalia.it(...)e-michele-ferra.html
dat is andere koek dan een sportschorsing :o
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 22 november 2017 @ 17:34:19 #83
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175243431
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 17:33 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

dat is andere koek dan een sportschorsing :o
Die hebben ze ook.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 22 november 2017 @ 17:34:57 #84
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175243443
quote:
10s.gif Op woensdag 22 november 2017 17:34 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Die hebben ze ook.
natuurlijk maar gevangenisstraf is toch een extra signaal :D
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 22 november 2017 @ 18:04:55 #85
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175243929
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 22:17 schreef Dale__Cooper het volgende:
http://www.dailymail.co.u(...)rm-erupts-again.html

Er werd 'per ongeluk' testosteron naar Team Sky gestuurd.
de beerpunt gaat maar langzaam open
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 22 november 2017 @ 19:07:50 #86
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_175245190
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  woensdag 22 november 2017 @ 19:14:06 #87
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175245324
Lekker man, aan het trainen op Tenerife. _O_

Rennen op de Teide, is toch heerlijk man. Team Sky vindt dit leuk.

Gelukkig steekt ze er verder niet zoveel energie in heeft ze het van zich afgeschoven. :)
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175245516
Ah Dekker en Sunfield bij DWDD

Edit oo over dat kutboek.

[ Bericht 38% gewijzigd door ThePlaneteer op 22-11-2017 19:30:40 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_175246105
quote:
Mijn hemel, dat hoofd wordt steeds vierkanter
Die zit ook helemaal tot de nok toe vol.
pi_175246669
Schuim op haar HGH smoel. _O_
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  woensdag 22 november 2017 @ 20:17:42 #91
14505 OProg
A Life in Music
pi_175246877
"Wat denk je dat het doet met een sporter als je er dag in, dag uit kei- en keihard voor werkt en iemand zet zoiets even met een paar woordjes in de krant..."

Daar heeft Nike met Armstrong ooit een keer een leuke reclame over gemaakt. :)

"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_175247123
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:48 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Mijn hemel, dat hoofd wordt steeds vierkanter
Die zit ook helemaal tot de nok toe vol.
Dat vind ik eigenlijk nog verdachter dan de puistjes...
  Redactie Sport donderdag 23 november 2017 @ 19:35:04 #93
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175265225
quote:
Niet Rusland of de atleten zelf, maar het Internationaal Olympisch Comité en het anti-dopingbureau WADA zijn schuldig aan het Russische dopingschandaal bij de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji. Dat beweert de Russische vicepremier Vitali Moetko.

Volgens Moetko zouden het IOC en het WADA er niet in zijn geslaagd de dopingtesten goed te laten verlopen en zijn Rusland en de atleten hier nu de dupe van. Deze maand werden er vier Russische skeletonners en zes langlaufers voor het leven geschorst door het IOC vanwege dopinggebruik in Sotsji.

Moetko beweert zelfs dat mensen worden gehersenspoeld: "Iedereen focust zich op Rusland en geeft ons de schuld. Maar de mensen vergeten wie er echt verantwoordelijk zijn: het WADA en het IOC. De medewerkers die toen namens het WADA aan het werk waren zouden juist moeten worden aangepakt. Zij hebben gefaald."

Het IOC is sinds de onthulling van Grigori Rodsjenkov over dopinggebruik druk bezig met hercontroles van alle Russische atleten. Volgende maand beslist het comité over deelname van Rusland op de Winterspelen in Pyeongchang volgend jaar.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175265369
quote:
0s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:48 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Mijn hemel, dat hoofd wordt steeds vierkanter
Die zit ook helemaal tot de nok toe vol.
haar zus heeft dat niet :P
  donderdag 23 november 2017 @ 20:27:47 #95
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175266418
quote:
1s.gif Op woensdag 22 november 2017 19:23 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah Dekker en Sunfield bij DWDD

Edit oo over dat kutboek.
Ja de feestdagen komen er weer aan dus 't wordt nog even gepromoot zeker? Ik heb 't gelezen en vind de Story literair van een hoger niveau. Ben nu in 't boek bezig van David Millar en dat is wel andere koek.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 23 november 2017 @ 21:20:50 #96
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175267733
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 20:27 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ja de feestdagen komen er weer aan dus 't wordt nog even gepromoot zeker?
Nee, ze waren genomineerd voor de NS publieksprijs en alle genomineerden (op één na) waren aanwezig
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 24 november 2017 @ 06:33:59 #97
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175272994
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 21:20 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Nee, ze waren genomineerd voor de NS publieksprijs en alle genomineerden (op één na) waren aanwezig
:')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 24 november 2017 @ 13:06:41 #98
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175278403
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 06:33 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

:')
?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_175279052
quote:
Daar is ‘Docteur Mabuse’ weer: renner lokt goeroe van Frank Vandenbroucke in de val

Frankrijk is opnieuw in de ban van Bernard Sainz (74), alias ‘Docteur Mabuse’. Met de verborgen ­camerabeelden van het programma ‘Cash Investigation’ denkt het gerecht hét bewijs te hebben dat de goeroe van onder anderen Frank Vandenbroucke, sporters tot doping aanzet. Hij werd in de val gelokt door renner Pierre-Henri Lecuisinier, ex-juniores­wereldkampioen.

Niet dat Bernard Sainz maandagochtend steil achterover viel bij de huiszoeking in Almenêches, bij hem in Normandië. Docteur Mabuse is het gewoon om af en toe opgepakt te worden voor nog eens een affaire waarvan vermoed wordt dat hij de centrale figuur is. Toen hij in 2002 tijdens een verkeerscontrole in Dendermonde werd tegengehouden op weg naar Frank Vandenbroucke, werd van alles in zijn auto gevonden. Sainz hield vol dat het homeopathisch spul was, maar het incident leidde wel naar het nachtkastje van VDB waarin morfine, clenbuterol en epo lag. Uiteindelijk ging Mabuse vrijuit. Het was het eerste akkefietje niet en al zeker niet het laatste. Al meer dan veertig jaar weten onze zuiderburen niet wat ze moeten aanvangen met de zogenaamde ‘natuurgenezer’. Vóór de Festina-affaire van 1998 werd hij gedoogd als mentor van vooral coureurs en… renpaarden.

Whiskey met appelsiennen

Sainz studeerde naar eigen zeggen homeopathie en acupunctuur in Parijs, is hij een zelfverklaarde osteopaat en zou hij ook bij Afrikaanse kruidendokters hebben rondgehangen. In 1972 werd hij zelfs tot ploegdokter van GAN-Mercier gebombardeerd. Hij zorgde voor de tweede jeugd van kopman Raymond Poulidor. De Franse bondscoach Cyrille Guimard reed daar toen ook. ­Autocoureur Alain Prost schonk hem zelfs uit dankbaarheid een racehelm. Het rijtje topsporters en bekende Fransen met wie Mabuse werkte is hallucinant lang: Zoetemelk, Madiot, Vandenbroucke, Mattan, Chavanel, Cathérine Deneuve en zelfs ­Mitterand.

“Alle Franse toppers kennen hem”, zegt Nico Mattan, die je nog altijd niet op een slecht woord over Mabuse betrapt. “Hij kon je zodanig inpalmen dat je aan hem verslaafd raakte. Op drie eetlepels olijfolie won ik de proloog van Parijs-Nice. Voor zo’n korte oefening moet je honger hebben, zei hij. Frank, noch ik kreeg van hem ooit verboden spul. We deden wel alles wat hij zei.”

“Een bronchitis? Keelpijn? Hij droeg ons op om naakt te slapen met een sjaal om en niets te nemen. Na twee dagen zou het voorbij zijn. Soms mochten we vanaf de zondagavond drie dagen lang niets eten. ’s Ochtends nam je een Engels poeder, waarvan je onmiddellijk diarree kreeg. ’s Middags en ’s avonds een thee. De vierde dag nam je op je nuchtere maag vier ­appelsienen samen met whisky, twee vingers hoog. Op de middag een slaatje met kip en zo herbegon je te eten. In 2000 kreeg ik de windpokken. Het was kort voor de Tour. De ploegdokter schreef zware antibiotica voor. Bernard zei: Niet doen. Hij gaf druppeltjes en zei dat ik het homeopathische middel ­Solvarome op mijn lichaam moest smeren. Na een week was alles weg. Ik werd 22ste in de stand. Mijn beste resultaat ooit.”

Toch loopt de controversiële Sainz meer en meer tegen de lamp. In september werd hij nog veroordeeld door de correctionele rechtbank van Caen voor een dopingzaak waarbij amateurs waren betrokken. In 2013 was het ook al prijs in een affaire met renpaarden. Maar het gerecht heeft hem al langer in het vizier. In 1988 al werden bij zijn paard Seba le Rouge sporen van testosteron gevonden. In dat milieu stond Mabuse (een bijnaam die komt uit een film uit de jaren twintig) erom bekend om van afgeschreven knollen opnieuw winnaars te maken.

Boemerang

Af en toe belandt Sainz in de cel. In 1999 zat hij drie maanden in voorarrest. Dé vraag is of Pierre-Henri Lecuisinier hem nu definitief aan de galg praatte. Na het zien van de reportage op France 2 draaide Sainz alvast de rollen om. “Wat? Heb ik een handleiding voor corticoïden en epogebruik gegeven? Niets van.”

Sainz zegt nu dat de renner al twee jaar gezondheidsproblemen heeft en dat het dringend tijd was dat hij ophield met corticoïden te gebruiken. “Als homeopaat stelde ik hem een zuivering van het lichaam voor.” Wat het gerecht ook oordeelt, Docteur Mabuse is als een boemerang: hij komt altijd terug. Al laat je in het bijzijn van de familie van onder anderen Philippe Gaumont en Frank Vandenbroucke beter de naam van deze kwakzalver niet vallen.
pi_175280684
En daar zijn de volgende 4 die gediskwalificeerd zijn van Sochi: https://www.olympic.org/n(...)-findings-2017-11-24

Gaat dus om bobbers Zubkov (goud) en Stulneva en schaatsers Fatkulina (zilver op 500m) en Rumyantsev.
  vrijdag 24 november 2017 @ 15:25:43 #101
406034 Bugno
Campione d. Mondo 91/92
pi_175280845
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 13:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Op 3 lepels olijfolie en honger een proloog winnen _O_ Mattangod
Fitter. Happier. More productive
---------------------------------------------------
If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. - Confucius
pi_175281135
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:17 schreef TheArt het volgende:
En daar zijn de volgende 4 die gediskwalificeerd zijn van Sochi: https://www.olympic.org/n(...)-findings-2017-11-24

Gaat dus om bobbers Zubkov (goud) en Stulneva en schaatsers Fatkulina (zilver op 500m) en Rumyantsev.
Daardoor pakt Boer zilver op de 500 meter.. En dat was de enige afstand op de OS waar Nederland niet minimaal zilver pakte, ook die leegte is opgevuld :D
  vrijdag 24 november 2017 @ 15:54:27 #103
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175281404
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:17 schreef TheArt het volgende:
En daar zijn de volgende 4 die gediskwalificeerd zijn van Sochi: https://www.olympic.org/n(...)-findings-2017-11-24

Gaat dus om bobbers Zubkov (goud) en Stulneva en schaatsers Fatkulina (zilver op 500m) en Rumyantsev.
Zubkov 2x goud zelfs
  Redactie Sport vrijdag 24 november 2017 @ 15:55:20 #104
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175281418
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 15:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Daardoor pakt Boer zilver op de 500 meter.. En dat was de enige afstand op de OS waar Nederland niet minimaal zilver pakte, ook die leegte is opgevuld :D
Fatkulina was ook wel bizar goed dat seizoen :D Daarna heeft ze nooit meer dat niveau gehaald.
Verbaast me dus niks.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  vrijdag 24 november 2017 @ 15:57:43 #105
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175281449
En Noorwegen neemt hiermee ook de 1e plaats in de medaillespiegel in Sochi over van Rusland
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:02:14 #106
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_175281521
Het zou me verbazen als er Russische medaillewinnaars waren op die spelen die wel clean waren :D
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:05:36 #107
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175281575
Maar schaatsen is toch een technische sport? :{
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:05:47 #108
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175281583
Veldslag hoor :D
pi_175281778
De Sjink dadelijk alsnog goud?
pi_175281829
Gaan de Rusjes nu eigenlijk wel mogen meedoen in Korea? :D
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:34:26 #111
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175282103
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 13:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Gaumont en VDB deden het vooral ook zelf; zichzelf naar de kloten helpen. Die Gaumont voorop. Daar zat totaal geen rem op.
pi_175282186
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:02 schreef hhh38 het volgende:
Het zou me verbazen als er Russische medaillewinnaars waren op die spelen die wel clean waren :D
De vraag zal vooral zijn in hoeverre die zin ook nog waar is als je "Russische" weghaalt ;)
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:43:34 #113
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_175282237
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

De vraag zal vooral zijn in hoeverre die zin ook nog waar is als je "Russische" weghaalt ;)
Aan die uitspraak wilde ik me niet wagen, maar die kans is zeker aanwezig inderdaad.
  vrijdag 24 november 2017 @ 16:59:44 #114
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175282509
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

De vraag zal vooral zijn in hoeverre die zin ook nog waar is als je "Russische" weghaalt ;)
Alleen de Russen pakken toch en de Chinezen. Hollanders en Noren zijn allemaal eerlijke mensen.
  vrijdag 24 november 2017 @ 17:13:08 #115
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175282773
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Maar schaatsen is toch een technische sport? :{
En wat heb je nou aan doping bij bobben? Die bob doet toch al het werk?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 24 november 2017 @ 17:16:02 #116
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175282823
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:59 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Alleen de Russen pakken toch en de Chinezen. Hollanders en Noren zijn allemaal eerlijke mensen.
Snoeihard domineren op boterhammen met een plakje jong belegen _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 24 november 2017 @ 17:30:20 #117
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175283080
Groente en fruit _O_ Schaatsen is nog altijd een technische sport
  vrijdag 24 november 2017 @ 17:31:56 #118
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_175283103
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 17:16 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Snoeihard domineren op boterhammen met een plakje jong belegen _O_
Calvé pindakaas toch?
pi_175283940
HALLO MEDAILLESPIEGEL
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175284029
Gewoon heel het schaatsen opheffen.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_175285135
quote:
9s.gif Op vrijdag 24 november 2017 17:13 schreef Szura het volgende:

[..]

En wat heb je nou aan doping bij bobben? Die bob doet toch al het werk?
de snelheid, als je roids gebruikt kan je de bob harder aanzetten en een snellere tijd neerzetten.
pi_175285290
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 16:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Maar schaatsen is toch een technische sport? :{
Wel voor de nederlanders. De russen doen het puur op kracht.
in a crowd you lose humanity
  vrijdag 24 november 2017 @ 19:52:08 #123
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175285439
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 19:31 schreef THEFXR het volgende:

[..]

de snelheid, als je roids gebruikt kan je de bob harder aanzetten en een snellere tijd neerzetten.
Zie de posticon :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175294630
Maar gaan ze in het geval van Zoebkov alleen Zoebkov zelf de medaille ontnemen, of ook de remmers?
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 25 november 2017 @ 09:27:51 #125
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175294646
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:26 schreef Leatherface het volgende:
Maar gaan ze in het geval van Zoebkov alleen Zoebkov zelf de medaille ontnemen, of ook de remmers?
Ik gok ook de remmers, net zoals een estafette in de atletiek volledig geschrapt wordt als iemand positief test.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175294672
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 09:27 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ik gok ook de remmers, net zoals een estafette in de atletiek volledig geschrapt wordt als iemand positief test.
Okay.

Dus in potentie straks twee gouden medailles in één klap voor de Letten. _O-
  maandag 27 november 2017 @ 20:30:17 #127
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175346790
IOC heeft volgens de NOS weer 5 Russen geschorst, 2 bobbers, 2 biatleten en een skeletonner.

Het blijft doorgaan
  dinsdag 28 november 2017 @ 14:02:21 #128
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175361079
De dagelijkse Russische doping update: vandaag sluit het IOC 2 atletes uit na hertesten van stalen bij de OS 2012. Het gaat om Nazarova en Goesjtsjina.
pi_175365582
quote:
The Union Cycliste Internationale (UCI) announces that 8 riders were notified of an Adverse Analytical Finding (AAF) in samples during the Vuelta a Colombia 2017.

The riders Luis Alberto Largo Quintero, Jonathan Felipe Paredes Hernandez, Edward Fabian Diaz Cardenas, Fabio Nelson Montenegro Forero, Luis Camargo Flechas, Fabian Robinson Lopez Rivera and Oscar Soliz Vilca were notified of an AAF of CERA* in blood samples collected on 1 and 2 August 2017.

The rider Juan Carlos Cadena Sastoque was notified of an AAF of 19-noretiocholanolone and 19-norandrosterone** in a urine sample provided on 11 August 2017.

These intelligence-led doping controls were planned and carried out by the Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), the independent body mandated by the UCI, in charge of defining and implementing the anti-doping strategy in cycling.

The riders have the opportunity to request and attend the analysis of the B sample.

In accordance with UCI Anti-Doping Rules, the riders have been provisionally suspended until the adjudication of the matter.

At this stage of the procedure, the UCI will not comment any further on any of these cases.

(*) CERA is classified as “Peptide Hormones, Growth Factors, Related Substances and Mimetics” as per the World Anti-Doping Prohibited List 2017.

(**) 19-noretiocholanolone and 19-norandrosterone are classified as “Anabolic Androgenic Steroids” as per the World Anti-Doping Prohibited List 2017.
Die Colombiaantjes moet je kort houden.
  dinsdag 28 november 2017 @ 18:12:06 #130
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175365761
Largo dan mooi voor de tweede keer gepakt, wat een god.

El Volcan ook voor de bijl, Koffieplanter en ik vinden dat niet leuk.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 28 november 2017 @ 18:14:26 #131
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175365803
Cera, dat is nog uit de tijd van Thomas Dekker. Old fashioned dopen _O-
pi_175368357
quote:
"Today my career is marred by this situation because, as I said, I was the victim of a deception," Lopez said.

Lopez declined to name the person who allegedly advised him to unknowingly take CERA but said that they were not linked to Boyacá es Para Vivirla or any affiliate of the team, including Movistar’s Grand Tour contender Nairo Quintana, who is reported to be a sponsor of the team.

"What's more this took my coaches and Nairo Quintana by surprise when, I came out positive," Lopez said.

"I am very sorry to have believed in a person that claimed to be my friend. I find myself very sad, very confused with what I did. I sincerely regret it."

Lopez has the right to request analysis of his B-sample before any sanction is decided. However, the last person to test positive for CERA, Joao Marcelo Pereira Gaspar, received a four-year ban this year.

Lopez said he was willing to cooperate with the UCI and thus it is possible he will not ask for a counter-analysis of his sample, reported Ciclo21. He could receive a suspension of two years rather than four if he does cooperate.

"I told them that I was willing to collaborate so that my sanction is not so long," Lopez said. "The idea is to do it to build trust for a clean sport and so that the younger guys who come up behind do not trust people who claim to be your friend.

"I did it autonomously. Neither my colleagues, nor trainers nor Nairo knew. They have only given me all their support since I came to the team. I just want to apologize."
Wat een pech heeft hij zeg :(
pi_175372802
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 18:01 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Die Colombiaantjes moet je kort houden.
het moeten wel vervuilde supplementen zijn :D
  dinsdag 28 november 2017 @ 23:04:57 #134
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175372854
CERA :')

Beschikken niet over bijster veel intelligentie zulke mensen
pi_175379351
Wat een talent hebben ze toch in Colombia.
Jack does it in real time...
  woensdag 29 november 2017 @ 13:47:43 #136
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175381735
IOC score vandaag: +3 bobsleeërs voor het leven uitgesloten
  Redactie Sport woensdag 29 november 2017 @ 13:50:20 #137
164004 crew  TargaFlorio
pi_175381778
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 13:47 schreef Faraday01 het volgende:
IOC score vandaag: +3 bobsleeërs voor het leven uitgesloten
Russen neem ik aan?
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 29 november 2017 @ 14:02:51 #138
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175382025
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 13:47 schreef Faraday01 het volgende:
IOC score vandaag: +3 bobsleeërs voor het leven uitgesloten
Nou, Kasjanov heeft dan nog even zijn loopbaan afgesloten met een mooie overwinning afgelopen weekeinde, volgens mij ook met Pushkarev in de slee. Jammer wel, dat was een fenomenaal staaltje stuurkunst van Kasjanov zaterdag.

Er van uitgaande dat de IBSF het ook overneemt, hoewel het toch wat vreemd zou zijn om bij een eerste overtreding naar een levenslange schorsing te gaan gezien de huidige regels.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 08:11:34 #139
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175502570
Eens kijken of er vandaag een goede beslissing wordt genomen
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 5 december 2017 @ 08:43:32 #140
408813 crew  trein2000
pi_175502902
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 08:11 schreef Frozen-assassin het volgende:
Eens kijken of er vandaag een goede beslissing wordt genomen
Welke beslissing staat er op de rol?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 10:19:50 #141
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175504176
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 08:43 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Welke beslissing staat er op de rol?
Rusland wel of niet naar de Spelen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 december 2017 @ 10:27:49 #142
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175504298
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:19 schreef franklop het volgende:

[..]

Rusland wel of niet naar de Spelen
Of wel, maar dan als neutrale ploeg.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 17:27:01 #143
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175511017
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:27 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Of wel, maar dan als neutrale ploeg.
Dat is inderdaad een optie en misschien wel de meest voor de hand liggende.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 17:45:09 #144
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175511202
Ik denk dat er een totale ban gaat komen, met als achtergrond dat er geen verbetering is of verantwoordelijkheid genomen wordt door Rusland. Toch denk ik dat er wel Russen mee gaan doen in Korea omdat het CAS er een stokje voor steekt en individuele atleten de kans geeft aan te tonen schoon te zijn. Wat vervolgens weer termijn problemen geeft. #ultiemedopinggate
  dinsdag 5 december 2017 @ 17:47:08 #145
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175511215
Ik heb geen vertrouwen in een totale ban, na het vorige halfhartige optreden van Bach en co
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 5 december 2017 @ 18:16:58 #146
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175511528
Ik geloof ook niet dat IOC met een totale ban komt. Laffe organisatie olv Bach en consorten
  dinsdag 5 december 2017 @ 18:23:42 #147
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_175511636
die russen, is dat allemaal door de nieuwe T-bol test?
  dinsdag 5 december 2017 @ 18:24:11 #148
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_175511650
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 18:16 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik geloof ook niet dat IOC met een totale ban komt. Laffe organisatie olv Bach en consorten
het gaat wel om, geld,he
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:26:51 #150
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_175512709
Het zou mij verbazen als er linksom of rechtsom geen enkele Rus mee gaat doen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_175512794
Ik zie verschillende berichten voorbij komen dat de Russische atleten niet voor Rusland mogen uitkomen maar alleen onder neutrale vlag mogen meedoen.
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 19:31:32 #152
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175512815
quote:
IOC suspends Russian NOC and creates a path for clean individual athletes to compete in @PyeongChang2018 under the Olympic Flag
Volledig bericht;

https://www.olympic.org/n(...)der-the-olympic-flag

Rusland dus niet als land op de Spelen. Schone sporters krijgen een kans op de atletiek manier bi de de zomerspelen.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175512890
Mooi.
En nu de Britten aanpakken.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:34:03 #154
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175512899
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:31 schreef franklop het volgende:

[..]

Volledig bericht;

https://www.olympic.org/n(...)der-the-olympic-flag

Rusland dus niet als land op de Spelen. Schone sporters krijgen een kans op de atletiek manier bi de de zomerspelen.
kunnen we de persconferentie wel skippen :D
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 december 2017 @ 19:34:44 #155
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175512917
Klinkt niet verkeerd.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 19:36:28 #156
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175512967
De regels voor de neutrale atleten;

quote:
To invite individual Russian athletes to the Olympic Winter Games PyeongChang 2018 according to the following guidelines:

The invitation list will be determined, at its absolute discretion, by a panel chaired by Valerie Fourneyron, Chair of the ITA. The panel will include members of the Pre-Games Testing Task Force: one appointed by WADA, one by the DFSU and one by the IOC, Dr Richard Budgett.

This panel will be guided in its decisions by the following principles:

It can only consider athletes who have qualified according to the qualification standards of their respective sport.

Athletes must be considered clean to the satisfaction of this panel:

Athletes must not have been disqualified or declared ineligible for any Anti-Doping Rule Violation.

Athletes must have undergone all the pre-Games targeted tests recommended by the Pre-Games Testing Task Force.

Athletes must have undergone any other testing requirements specified by the panel to ensure a level playing field.

The IOC, at its absolute discretion, will ultimately determine the athletes to be invited from the list.

These invited athletes will participate, be it in individual or team competitions, in the Olympic Winter Games PyeongChang 2018 under the name “Olympic Athlete from Russia (OAR)”. They will compete with a uniform bearing this name and under the Olympic Flag. The Olympic Anthem will be played in any ceremony.

These invited athletes will enjoy the same technical and logistical support as any other Olympic athlete.

The panel, at its absolute discretion, will determine an invitation list for support staff and officials.

This panel will be guided in its decisions by the following principles:

No member of the leadership of the Russian Olympic Team at the Olympic Winter Games Sochi 2014 can be included on the invitation list.

No coach or medical doctor whose athlete has been found to have committed an Anti-Doping Rule Violation can be included on the invitation list. All coaches and medical doctors included on the invitation list must sign a declaration to this effect.

Any other requirement considered necessary to protect the integrity of the Olympic Games.

The IOC, at its absolute discretion, will ultimately determine the support staff and officials to be invited from the list.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 december 2017 @ 19:37:05 #157
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175512992
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:36 schreef franklop het volgende:
It can only consider athletes who have qualified according to the qualification standards of their respective sport.

Je meent het. Niet-geplaatste atleten mogen niet? Nou ja zeg.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:37:37 #158
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513008
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:34 schreef heywoodu het volgende:
Klinkt niet verkeerd.
is inderdaad wel een prima besluit. Wel jammer dat we dan geen CASgate krijgen of het ROC moet in beroep gaan >:)
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:38:29 #159
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_175513039
Is Yuskov dan de sjaak door dat stickie? -O-
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:39:25 #160
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513061
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:38 schreef showtimer het volgende:
Is Yuskov dan de sjaak door dat stickie? -O-
zal toch niet, hij is op dit moment toch gewoon eligible om te schaatsen?
pi_175513062
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:26 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Het zou mij verbazen als er linksom of rechtsom geen enkele Rus mee gaat doen.
Dat zou ook nergens op slaan als dat niet zou mogen.
pi_175513073
BREAKING nieuws op NOS.nl
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:40:32 #163
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_175513094
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:39 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

zal toch niet, hij is op dit moment toch gewoon eligible om te schaatsen?
"Athletes must not have been disqualified or declared ineligible for any Anti-Doping Rule Violation."
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:40:42 #164
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513103
bij DWDD maken ze het spannend :')
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:41:29 #165
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513118
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:40 schreef showtimer het volgende:

[..]

"Athletes must not have been disqualified or declared ineligible for any Anti-Doping Rule Violation."
dat lijkt mij alleen te gelden voor lopende straffen
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 19:41:39 #166
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175513123
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:40 schreef Faraday01 het volgende:
bij DWDD maken ze het spannend :')
Op twitter ook nog een hoop 'journalisten'

Ik gooi het gewoon de wereld in gelijk, waarom wachten :+
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 december 2017 @ 19:42:40 #167
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175513148
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:41 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

dat lijkt mij alleen te gelden voor lopende straffen
Dat lijkt me niet.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:43:24 #168
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513169
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet.
CASgate over de interpretatie straks :D
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 19:43:36 #169
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175513181
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet.
Nee inderdaad.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:45:23 #170
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_175513229
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet.
Mooi kut dan
pi_175513230
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:43 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

CASgate over de interpretatie straks :D
Als individuele Russische sporters die ooit bestraft zijn niet mee mogen doen en die uit andere landen wel, dan ga je zeker weer CAS zaken krijgen.
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:45:45 #172
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513239
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:43 schreef franklop het volgende:

[..]

Nee inderdaad.
dan kan Pavel het ook wel schudden voor zijn juniorenovertreding
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 19:48:01 #173
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175513288
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:45 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

dan kan Pavel het ook wel schudden voor zijn juniorenovertreding
die lijkt me ook klaar inderdaad.

Heywoodu; nog andere Russen die op basis van die regel de spelen missen?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:49:51 #174
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513331
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:48 schreef franklop het volgende:

[..]

die lijkt me ook klaar inderdaad.

Heywoodu; nog andere Russen die op basis van die regel de spelen missen?
heywoodu is een FP berichtje aan het tikken
pi_175513354
Goed besluit, al ben ik benieuwd hoe ze straffen in het verleden gaan interpreteren
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_175513380
Nick Harris @sportingintel

The IOC have today banned Vitaly Mutko from the Olympics for life for his role in state-supported doping. He is president of the Russian FA and organising the 2018 World Cup. Over to you, FIFA.
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 19:52:30 #177
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175513397
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:50 schreef TheVulture het volgende:
Goed besluit, al ben ik benieuwd hoe ze straffen in het verleden gaan interpreteren
Ik neem aan schoring = geen Spelen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:52:32 #178
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513398
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:51 schreef Ajacied422 het volgende:
Nick Harris @sportingintel

The IOC have today banned Vitaly Mutko from the Olympics for life for his role in state-supported doping. He is president of the Russian FA and organising the 2018 World Cup. Over to you, FIFA.
Dus het WK is omgekocht en gedoped _O-
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:52:46 #179
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_175513404
Dat gaat nog een enorm probleem worden voor het ijshockeytoernooi. De wereldkampioen er niet bij en na de afwezigheid van spelers uit de NHL nu waarschijnlijk ook niemand uit de KHL.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:53:16 #180
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175513419
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:52 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Dus het WK is omgekocht en gedoped _O-
Je klinkt verrast.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:53:34 #181
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513426
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:52 schreef Dwersdriever het volgende:
Dat gaat nog een enorm probleem worden voor het ijshockeytoernooi. De wereldkampioen er niet bij en na de afwezigheid van spelers uit de NHL nu waarschijnlijk ook niemand uit de KHL.
amateurtoernooitje :9 zoals het vroeger bedoeld was
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:54:06 #182
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513449
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je klinkt verrast.
Neuh maar de Fifa maakt zich onsterfelijk belachelijk door het gewoon door te laten gaan
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 5 december 2017 @ 19:54:13 #183
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175513454
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:52 schreef Dwersdriever het volgende:
Dat gaat nog een enorm probleem worden voor het ijshockeytoernooi. De wereldkampioen er niet bij en na de afwezigheid van spelers uit de NHL nu waarschijnlijk ook niemand uit de KHL.
doen de NHL spelers niet mee? Wat doet die sport dan nog op de Spelen?
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:54:57 #184
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_175513470
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:53 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

amateurtoernooitje :9 zoals het vroeger bedoeld was
Profs uit de AHL, SHL, DEL en Zwitserland. Maar een enorme devaluatie.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:55:13 #185
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175513479
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:54 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Neuh maar de Fifa maakt zich onsterfelijk belachelijk door het gewoon door te laten gaan
Die geven er geen fuck om, zolang al dat geld maar blijft rollen.

Voorlopig blijft de sport steeds populairder worden, kijken er wereldwijd meer mensen en gaat er meer geld in om dan ooit. Niks aan de hand, gewoon doorlopen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_175513483
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je klinkt verrast.
Je bent altijd welkom voor een discussie over doping en voetbal in VBL.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:55:59 #187
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513497
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Die geven er geen fuck om, zolang al dat geld maar blijft rollen.

Voorlopig blijft de sport steeds populairder worden, kijken er wereldwijd meer mensen en gaat er meer geld in om dan ooit. Niks aan de hand, gewoon doorlopen.
Nog even wachten totdat de UEFA voor zichzelf begint
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:56:29 #188
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_175513516
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:54 schreef rubbereend het volgende:

[..]

doen de NHL spelers niet mee? Wat doet die sport dan nog op de Spelen?
Teameigenaren willen competitie niet stilleggen zonder forse compensatie. Bovendien verwachten ze weinig kijkers door het tijdsverschil met Korea.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:57:15 #189
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175513536
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:55 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Nog even wachten totdat de UEFA voor zichzelf begint
De baas van de UEFA is ook gewoon een loopjongen van Rusland. Lekker man.

MutkoGOD weet wel hoe hij dat soort zaken moet regelen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  dinsdag 5 december 2017 @ 19:58:41 #190
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_175513582
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:55 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Je bent altijd welkom voor een discussie over doping en voetbal in VBL.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
VBL zit zo ongeveer op het niveau van NWS, dus daar pas ik voor.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 5 december 2017 @ 19:59:24 #191
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175513603
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:56 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Teameigenaren willen competitie niet stilleggen zonder forse compensatie. Bovendien verwachten ze weinig kijkers door het tijdsverschil met Korea.
:')
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_175513618
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:58 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

VBL zit zo ongeveer op het niveau van NWS, dus daar pas ik voor.
En wat vind je van DRT?
pi_175513619
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:41 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

dat lijkt mij alleen te gelden voor lopende straffen
Dan mag je sowieso niet meedoen natuurlijk, ook als je geen Rus bent :P
pi_175513665
DQTftVaWsAATYLL.jpg
  dinsdag 5 december 2017 @ 20:03:05 #195
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513706
quote:
15s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:59 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

En wat vind je van DRT?
Alcoholdoping telt niet _O-
pi_175513759
Kan Viktor An nog een keer switchen en weer Koreaan worden?
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 20:08:11 #197
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175513842
quote:
9s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:05 schreef Marcoss het volgende:
Kan Viktor An nog een keer switchen en weer Koreaan worden?
Die mag gewoon onder neutrale vlag uitkomen lijkt me
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  dinsdag 5 december 2017 @ 20:09:22 #198
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175513873
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:08 schreef franklop het volgende:

[..]

Die mag gewoon onder neutrale vlag uitkomen lijkt me
kan dat neutrale vlag team ook een relay op de been brengen?
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 20:11:06 #199
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175513913
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:09 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

kan dat neutrale vlag team ook een relay op de been brengen?
Dat zat ik ook te bedenken, maar neem aan dat als een geheel team volgens de regels van IOC mee mag doen, dat ze dat dan ook mogen en dan ook de quotum plek mogen pakken.

Zelfde met bijv de curling teams.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 5 december 2017 @ 20:12:07 #200
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175513934
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:11 schreef franklop het volgende:

[..]

Dat zat ik ook te bedenken, maar neem aan dat als een geheel team volgens de regels van IOC mee mag doen, dat ze dat dan ook mogen en dan ook de quotum plek mogen pakken.

Zelfde met bijv de curling teams.
Er is nog een verschil tussen estafettes en teamsporten (zoals curling en ijshockey). Estafettes zouden sowieso geen probleem moeten zijn als OAR, hoe ze dat met teamsporten oplossen moeten we nog maar even zien.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175514017
Teamsporters plaatsen zich ook niet voor de Spelen, het land plaatst zich en die roept de spelers op..

Denk niet dat zij mee mogen doen.
pi_175514053
BBCMonitoring twitterde op dinsdag 05-12-2017 om 20:13:58 Russian state broadcaster VGTRK says it will not broadcast the winter Olympic games if the Russian team is not participating. reageer retweet
  Redactie Sport dinsdag 5 december 2017 @ 20:18:36 #203
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_175514098
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:16 schreef Ajacied422 het volgende:
BBCMonitoring twitterde op dinsdag 05-12-2017 om 20:13:58 Russian state broadcaster VGTRK says it will not broadcast the winter Olympic games if the Russian team is not participating. reageer retweet
O nee, NU mogen ze natuurlijk wel
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_175514186
Uitstekende beslissing van het IOC.
  dinsdag 5 december 2017 @ 20:22:19 #205
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175514190
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:16 schreef Ajacied422 het volgende:
BBCMonitoring twitterde op dinsdag 05-12-2017 om 20:13:58 Russian state broadcaster VGTRK says it will not broadcast the winter Olympic games if the Russian team is not participating. reageer retweet
Zo dat zal iedereen leren!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175514221
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat lijkt me niet.
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 19:52 schreef franklop het volgende:

[..]

Ik neem aan schoring = geen Spelen
Maar in 2016 was die voorwaarde er ook en deden er uiteindelijk ook verschillende atleten mee die al een schorsing hadden gehad.

Het lijkt me ook slecht houdbaar als er atleten uit andere landen mee mogen doen die al geschorst zijn geweest.
pi_175514287
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:24 schreef wimderon het volgende:

Het lijkt me ook slecht houdbaar als er atleten uit andere landen mee mogen doen die al geschorst zijn geweest.
Maar die komen dan niet uit voor een geschorst land. Het is al een stuk coulance dat de deur op een kier wordt gezet voor enkele Russen. Lijkt me niet zo vreemd om daar dan extra eisen aan op te leggen.
pi_175514302
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:24 schreef wimderon het volgende:

[..]


[..]

Maar in 2016 was die voorwaarde er ook en deden er uiteindelijk ook verschillende atleten mee die al een schorsing hadden gehad.

Het lijkt me ook slecht houdbaar als er atleten uit andere landen mee mogen doen die al geschorst zijn geweest.
Toen was de situatie wel anders toch? Die sporters deden ook allemaal gewoon voor Rusland mee, behalve bij atletiek, geloof ik
pi_175514386
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:27 schreef alpeko het volgende:

[..]

Maar die komen dan niet uit voor een geschorst land. Het is al een stuk coulance dat de deur op een kier wordt gezet voor enkele Russen. Lijkt me niet zo vreemd om daar dan extra eisen aan op te leggen.
Dat mag niet vreemd lijken, maar het lijkt me gewoon slecht houdbaar. Ik zie sowieso ook niet in waarom je iemand die toevallig uit Rusland komt (en verder niet te linken is aan valsspelerij) anders moet behandelen dan iemand die niet uit Rusland komt, al dan niet met al een schorsing achter de rug.
  dinsdag 5 december 2017 @ 20:37:24 #210
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175514564
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat mag niet vreemd lijken, maar het lijkt me gewoon slecht houdbaar. Ik zie sowieso ook niet in waarom je iemand die toevallig uit Rusland komt (en verder niet te linken is aan valsspelerij) anders moet behandelen dan iemand die niet uit Rusland komt, al dan niet met al een schorsing achter de rug.
vraag me af hoe ze zouden selecteren bij interne concurrentie. Ze kunnen geen trials of okt houden en wie bepaald nu de voordrachten ?
pi_175514570
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:31 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dat mag niet vreemd lijken, maar het lijkt me gewoon slecht houdbaar. Ik zie sowieso ook niet in waarom je iemand die toevallig uit Rusland komt (en verder niet te linken is aan valsspelerij) anders moet behandelen dan iemand die niet uit Rusland komt, al dan niet met al een schorsing achter de rug.
Is het je soms ontgaan dat er positieve stalen zijn verdwenen waardoor je niet echt meer kunt stellen wie er nu zuiver is?
pi_175514641
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:37 schreef alpeko het volgende:

[..]

Is het je soms ontgaan dat er positieve stalen zijn verdwenen waardoor je niet echt meer kunt stellen wie er nu zuiver is?
Dus dan straf je potentieel schone atleten ook maar gewoon?
  dinsdag 5 december 2017 @ 20:40:17 #213
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_175514657
Ik vraag mij af wat de niet Russische schone atleet hier mee opschiet? Die staan zeer waarschijnlijk (want schorsing ROC) nog steeds tegenover gedopeerde atleten. Zeker als de de Cas gaat oordelen dat ooit geschorste atleten wel mee mogen doen.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_175514710
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:39 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dus dan straf je potentieel schone atleten ook maar gewoon?
Als je als IOC geloofwaardig wilt blijven wel ja. Wat is jouw alternatief?

Alle eindexamens van de Ibn Ghaldounschool zijn destijds ook ongeldig verklaard. Daar zullen ook scholieren bij hebben gezeten die de gestolen vragen niet hebben ingezien. Soms doen maatregelen zeer. Toen is zelfs nog overwogen om landelijk alle examens ongeldig te verklaren.

Het enige kwalijke is dat het IOC dit veel te lang heeft uitgesteld. Dit had na Rio al gemoeten. Of zelfs er voor.

[ Bericht 10% gewijzigd door alpeko op 05-12-2017 20:51:54 ]
pi_175515054
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:42 schreef alpeko het volgende:

[..]

Als je als IOC geloofwaardig wilt blijven wel ja. Wat is jouw alternatief?
Zelfs al zou er maar één schone Russische atleet deelname aan de Spelen mislopen omdat hij toevallig in Rusland geboren is, zou ik dat niet te verkopen vinden.

Iedereen die op welke manier dan ook gelinkt kan worden aan vals spel sluit je uit en iedereen die daar niet aan gelinkt kan worden mag deelnemen. In feite dus niet heel veel anders dan hetgeen het IOC nu besloten heeft.
  dinsdag 5 december 2017 @ 20:58:33 #216
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_175515168
Volgens Inside the Games mogen curling en ijshockey wel meedoen.

quote:
Russian ice hockey and curling teams are eligible to participate at Pyeongchang 2018, it is confirmed, as part of the OAR team.
Maar legt Rusland daarvoor de KHL stil?
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 5 december 2017 @ 21:21:08 #217
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175515679
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 20:54 schreef wimderon het volgende:

[..]

Zelfs al zou er maar één schone Russische atleet deelname aan de Spelen mislopen omdat hij toevallig in Rusland geboren is, zou ik dat niet te verkopen vinden.

Iedereen die op welke manier dan ook gelinkt kan worden aan vals spel sluit je uit en iedereen die daar niet aan gelinkt kan worden mag deelnemen. In feite dus niet heel veel anders dan hetgeen het IOC nu besloten heeft.
Het is ook niet zo dat atleten uit andere landen sowieso onverdacht zijn. Het verleden leert dat georganiseerde dopingprogramma's veel vaker voorgekomen zijn in allerlei landen.
  dinsdag 5 december 2017 @ 22:16:26 #218
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175517203
Moetko ook geschorst. Dat mocht ook even duren zeg....
  dinsdag 5 december 2017 @ 22:18:58 #219
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175517261
Maar wij hebben wel gesweept op een door Rusland gedopede Spelen _O_

Technische sporten _O_
  dinsdag 5 december 2017 @ 23:21:33 #220
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175518662
Wat een farce. Ik hoop dat Joeskov komend weekend een WR record rijdt op de 1500 en met 2 middelvingers in de lucht over de streep komt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 5 december 2017 @ 23:24:12 #221
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175518718
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 23:21 schreef Mani89 het volgende:
Wat een farce. Ik hoop dat Joeskov komend weekend een WR record rijdt op de 1500 en met 2 middelvingers in de lucht over de streep komt.
leg eens uit waarom dit een farce zou zijn?
  dinsdag 5 december 2017 @ 23:24:53 #222
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175518737
Lekker Mani!
pi_175519056
Sporters met een dopingverleden die straf al hebben uitgezeten inderdaad uitgesloten. Gaan zoals verwacht naar het CAS.

http://www.schaatsen.nl/n(...)n-olympische-spelen/
  dinsdag 5 december 2017 @ 23:41:25 #224
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175519131
Kan die schaatsers verrekken joh
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 5 december 2017 @ 23:50:06 #225
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175519300
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 23:24 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

leg eens uit waarom dit een farce zou zijn?
nee
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 6 december 2017 @ 00:03:39 #226
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175519528
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 23:50 schreef Mani89 het volgende:

[..]

nee
:O
pi_175519595
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 december 2017 23:24 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

leg eens uit waarom dit een farce zou zijn?
Waarom zou je Pavel Kulizhnikov (Rus) uitsluiten van de Olympische Spelen en Martin Johnsrud Sundby (Nor) niet?
  woensdag 6 december 2017 @ 00:07:52 #228
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175519624
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 00:03 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

:O
Ik lig nu in bed met mijn mobiel dus ik heb geen zin om er een heel verhaal van te maken maar morgen maak ik een post van ongeveer 2 zinnen waar ik mijn standpunten uiteenzet. Die post wordt ongeveer even lang als deze.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 6 december 2017 @ 00:10:41 #229
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175519680
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 00:06 schreef wimderon het volgende:

[..]

Waarom zou je Pavel Kulizhnikov (Rus) uitsluiten van de Olympische Spelen en Martin Johnsrud Sundby (Nor) niet?
en Therese Johaug wel ;)

Het probleem is natuurlijk dat je alle testresultaten uit Rusland niet kunt vertrouwen. Maar als Pavel zich een paar jaar regelmatig betrouwbaar laat testen en ook altijd te vinden is als er gecontroleerd moet worden mag hij van mij meedoen. Lastig is alleen dat aan die condities in Rusland niet voldaan wordt en de Rusjes ook weinig aanstalten maken hun leven te beteren. Dat is zuur voor hem en hij heeft gelijk dat hij dit voor wil leggen aan het CAS. Maar het uitsluiten van Rusland lijkt, voor zover wij het kunnen beoordelen met de informatie die we hebben, een verdedigbare maatregel.
  woensdag 6 december 2017 @ 00:13:09 #230
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175519728
Je kunt mensen gewoon niet uitsluiten puur op basis van hun afkomst (of religie) dat is immoreel. En abject en infaam.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  woensdag 6 december 2017 @ 00:16:57 #231
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175519784
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 00:13 schreef Mani89 het volgende:
Je kunt mensen gewoon niet uitsluiten puur op basis van hun afkomst (of religie) dat is immoreel. En abject en infaam.
Ben je een kloontje van Bram Moskovicz _O-

Ze sluiten ze uit indien er onvoldoende zekerheid is dat ze op een schone wijze hun sport beoefenen. En nogmaals ik vind het prima dat de ex-geschorsten naar het CAS gaan want het is een principieel vraagstuk of het redelijk is deze sporters anders te behandelen dan andere ex-geschorsten.
pi_175522816
Voetbal is een technische sport, allemaal doorlopen mensen.
GaryLineker twitterde op dinsdag 05-12-2017 om 22:28:52 @draper_rob @ParkinsonAlec It’s not the Olympics. I was hosting FIFA’s WC not Russia’s. Also doping is not really a… https://t.co/jQXIrfa9lf reageer retweet
pi_175523031
tenor.gif
  woensdag 6 december 2017 @ 09:57:31 #234
362868 Slobeend
of all places
pi_175523123
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 09:33 schreef TheArt het volgende:
Voetbal is een technische sport, allemaal doorlopen mensen.
GaryLineker twitterde op dinsdag 05-12-2017 om 22:28:52 @draper_rob @ParkinsonAlec It’s not the Olympics. I was hosting FIFA’s WC not Russia’s. Also doping is not really a… https://t.co/jQXIrfa9lf reageer retweet
hendriksmj twitterde op woensdag 06-12-2017 om 09:30:39 @GaryLineker @draper_rob @ParkinsonAlec You’re kidding me, right? reageer retweet
  woensdag 6 december 2017 @ 10:00:17 #235
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175523156
Gaan we nu verbaasd doen dat FIFA hier niks mee doet? WK toewijzen aan Rusland en Qatar zijn beide volledig lachwekkend. FIFA zegt dan wel dat voetbal en politiek niet samen kunnen maar in Rusland zitten sportbonden vol met politici.

Money.gif...
  woensdag 6 december 2017 @ 10:01:35 #236
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175523174
Gary heeft ook lekker geld kunnen vangen door op te draven bij WK loting
  Moderator / Redactie Sport woensdag 6 december 2017 @ 10:02:12 #237
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_175523178
Gary heeft Infantinoitus opgelopen. ;(
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_175523277
De tweet is verwijderd (lol)

swtn.gif
pi_175523414
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 10:01 schreef Frozen-assassin het volgende:
Gary heeft ook lekker geld kunnen vangen door op te draven bij WK loting
Die flikkert ook wel behoorlijk van zijn voetstuk ja
Op maandag voel ik me als Robinson Crusoë: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Redactie Sport woensdag 6 december 2017 @ 10:58:37 #240
164004 crew  TargaFlorio
pi_175524023
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 09:33 schreef TheArt het volgende:
Voetbal is een technische sport, allemaal doorlopen mensen.
GaryLineker twitterde op dinsdag 05-12-2017 om 22:28:52 @draper_rob @ParkinsonAlec It’s not the Olympics. I was hosting FIFA’s WC not Russia’s. Also doping is not really a… https://t.co/jQXIrfa9lf reageer retweet
_O-
  Redactie Sport woensdag 6 december 2017 @ 10:59:37 #241
164004 crew  TargaFlorio
pi_175524042
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 10:00 schreef Frozen-assassin het volgende:
Gaan we nu verbaasd doen dat FIFA hier niks mee doet? WK toewijzen aan Rusland en Qatar zijn beide volledig lachwekkend. FIFA zegt dan wel dat voetbal en politiek niet samen kunnen maar in Rusland zitten sportbonden vol met politici.

Money.gif...
Natuurlijk niet verbaasd.
pi_175524869
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 10:11 schreef Ajacied422 het volgende:
De tweet is verwijderd (lol)

[ afbeelding ]
Gelukkig hebben we de foto's nog:

DQWZQNWXkAANTAF.jpg:large
pi_175525574
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 11:45 schreef TheArt het volgende:

[..]

Gelukkig hebben we de foto's nog:

[ afbeelding ]
wat een lijer zeg, hij is zeker niet op de hoogte van het aantal dodelijke hartaanvallen in het voetbal!
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 6 december 2017 @ 13:21:15 #244
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_175526777
Maar goed dat we dat WK voetbal boycotten
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_175528454
quote:
14s.gif Op woensdag 6 december 2017 13:21 schreef rubbereend het volgende:
Maar goed dat we dat WK voetbal boycotten
:').
pi_175530282
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 09:33 schreef TheArt het volgende:
Voetbal is een technische sport, allemaal doorlopen mensen.
GaryLineker twitterde op dinsdag 05-12-2017 om 22:28:52 @draper_rob @ParkinsonAlec It’s not the Olympics. I was hosting FIFA’s WC not Russia’s. Also doping is not really a… https://t.co/jQXIrfa9lf reageer retweet
_O_
  woensdag 6 december 2017 @ 16:00:18 #247
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175530336
quote:
14s.gif Op woensdag 6 december 2017 13:21 schreef rubbereend het volgende:
Maar goed dat we dat WK voetbal boycotten
:D
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 6 december 2017 @ 16:25:14 #248
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175530820
De hele meute aan uit de uitslagen van Sochi geschrapte atleten is naar CAS gestapt.
http://www.tas-cas.org/fi(...)lease_5422_et_al.pdf
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175530892
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:25 schreef heywoodu het volgende:
De hele meute aan uit de uitslagen van Sochi geschrapte atleten is naar CAS gestapt.
http://www.tas-cas.org/fi(...)lease_5422_et_al.pdf
:D :D :D :D :D
pi_175530986
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:25 schreef heywoodu het volgende:
De hele meute aan uit de uitslagen van Sochi geschrapte atleten is naar CAS gestapt.
http://www.tas-cas.org/fi(...)lease_5422_et_al.pdf
Hier ben ik wel voor:
quote:
The athletes have requested that the CAS issue its final awards before the beginning of the Olympic Winter Games 2018
Hoewel: eigenlijk niet precies. Wat ik wel leuk zou vinden is dat de uiteindelijke medailles worden uitgereikt (en afgepakt) tijdens de openingsceremonie. De geschorste atleet mag dan de uitreiking doen.
in a crowd you lose humanity
  woensdag 6 december 2017 @ 17:44:08 #251
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175532108
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:25 schreef heywoodu het volgende:
De hele meute aan uit de uitslagen van Sochi geschrapte atleten is naar CAS gestapt.
http://www.tas-cas.org/fi(...)lease_5422_et_al.pdf
MAD

Ophoepelen
  woensdag 6 december 2017 @ 18:04:57 #252
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_175532442
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:34 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hier ben ik wel voor:

[..]

Hoewel: eigenlijk niet precies. Wat ik wel leuk zou vinden is dat de uiteindelijke medailles worden uitgereikt (en afgepakt) tijdens de openingsceremonie. De geschorste atleet mag dan de uitreiking doen.
Vladimir_Putin_and_Ilia_Chernousov_24_February_2014.jpeg

Krijgen we in die speciale ceremonie dan wel het Russische volkslied te horen? O+
  woensdag 6 december 2017 @ 18:08:09 #253
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175532490
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 18:04 schreef showtimer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Krijgen we in die speciale ceremonie dan wel het Russische volkslied te horen? O+
ik vind het wel jammer dat we in plaats van een erg mooi volkslied die lelijke hymne krijgen ;(
  woensdag 6 december 2017 @ 18:10:55 #254
430637 showtimer
Kiss My Trance
pi_175532535
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 18:08 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

ik vind het wel jammer dat we in plaats van een erg mooi volkslied die lelijke hymne krijgen ;(
Ilia heeft recht op de echte (als het zover komt).
  woensdag 6 december 2017 @ 18:15:08 #255
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_175532609
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_175534076
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:25 schreef heywoodu het volgende:
De hele meute aan uit de uitslagen van Sochi geschrapte atleten is naar CAS gestapt.
http://www.tas-cas.org/fi(...)lease_5422_et_al.pdf
Allemaal leuk en aardig, maar het is natuurlijk vooral wachten op de Russische atleten die nu anders behandeld worden dan niet-Russische atleten. Misschien kan het CAS uitspreken dat niet-Russische atleten met al een dopingschorsing achter de rug ook maar thuis moeten blijven :9~
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 6 december 2017 @ 19:45:28 #257
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175534258
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 19:37 schreef wimderon het volgende:

[..]

Allemaal leuk en aardig, maar het is natuurlijk vooral wachten op de Russische atleten die nu anders behandeld worden dan niet-Russische atleten. Misschien kan het CAS uitspreken dat niet-Russische atleten met al een dopingschorsing achter de rug ook maar thuis moeten blijven :9~
Zeker, maar dat zal nog wel een paar dagen duren op z'n minst :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 6 december 2017 @ 19:46:00 #258
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175534272
Rus vindt dat met name de Noren maar naar de Paralympische Spelen moeten met hun astma.
'Sporters met astma moeten naar Paralympische Spelen'
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Redactie Sport woensdag 6 december 2017 @ 20:06:04 #259
164004 crew  TargaFlorio
pi_175534778
Flink inperken die medicatie.
  woensdag 6 december 2017 @ 20:07:27 #260
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175534819
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 19:46 schreef heywoodu het volgende:
Rus vindt dat met name de Noren maar naar de Paralympische Spelen moeten met hun astma.
'Sporters met astma moeten naar Paralympische Spelen'
:D
Wordt druk dan op die Paralympics
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 6 december 2017 @ 23:11:50 #261
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_175539908
Rodelbond gaat er in elk geval vanuit dat de Russen mee mogen doen, gelukkig maar, dat maakt de competitie een stuk interessanter.
http://www.fil-luge.org/e(...)er-the-olympics-flag
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_175687020
quote:
UCI statement on Christopher Froome
13 December 2017
The Union Cycliste Internationale (UCI) confirms that British rider Christopher Froome was notified of an Adverse Analytical Finding (AAF) of Salbutamol in excess of 1000ng/ml (*) in a sample collected during the Vuelta a España on 7 September 2017. The rider was notified of the AAF on 20 September 2017.

The anti-doping control was planned and carried out by the Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), the independent body mandated by the UCI, in charge of defining and implementing the anti-doping strategy in cycling.

The analysis of the B sample has confirmed the results of the rider’s A sample and the proceedings are being conducted in line with the UCI Anti-Doping Rules.

As a matter of principle, and whilst not required by the World Anti-Doping Code, the UCI systematically reports potential anti-doping rule violations via its website when a mandatory provisional suspension applies. Pursuant to Article 7.9.1. of the UCI Anti-Doping Rules, the presence of a Specified Substance such as Salbutamol in a sample does not result in the imposition of such mandatory provisional suspension against the rider.

At this stage of the procedure, the UCI will not comment any further on this matter.

(*) WADA’s Prohibited List provides that: “The presence in urine of salbutamol in excess of 1000 ng/mL or formoterol in excess of 40 ng/mL is presumed not to be an intended therapeutic use of the substance and will be considered as an Adverse Analytical Finding (AAF) unless the Athlete proves, through a controlled pharmacokinetic study, that the abnormal result was the consequence of the use of the therapeutic dose (by inhalation) up to the maximum dose indicated above.”

http://www.uci.ch/pressreleases/uci-statement-christopher-froome/
pi_175687051
UKAD draait momenteel nachtdiensten om papierwerk te produceren.
Jack does it in real time...
pi_175687067
Petacchi is hier een keer 1 jaar geschorst voor geweest, Ulissi 9 maanden (was oorspronkelijk 2 jaar). Beiden hadden minder salbutamol in hun bloed dan Froome.
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 13 december 2017 @ 08:08:15 #265
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_175687080
:D
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  woensdag 13 december 2017 @ 08:09:25 #266
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_175687085
Oops.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_175687086
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:05 schreef TheArt het volgende:
Petacchi is hier een keer 1 jaar geschorst voor geweest, Ulissi 9 maanden (was oorspronkelijk 2 jaar). Beiden hadden minder salbutamol in hun bloed dan Froome.
Geen marginale hoeveelheid gebruikt dan (hi-ha-ho).

AstmaGOD. _O_

https://amp.theguardian.c(...)n-abnormal-drug-test

Brailsfraud is al begonnen met de damage control. Alle 'scientists' en 'experts' zullen er weer bij gesleept worden. Waarom denkt die man nog dat hij enige geloofwaardigheid heeft? Het is een schande dat hij nog mag werken in de wielerwereld...

Ook dat 'iedereen weet dat ik astma heb!'-verhaal. Eehm, is het nou bilharzia of astma of gewoon elke aandoening die net handig is om te hebben voor TUE's? Astma werd nooit over gerept tot een paar jaar terug, nu 'weet iedereen' het...ok, Chris.

[ Bericht 16% gewijzigd door DeeBee op 13-12-2017 08:16:37 ]
Jack does it in real time...
  woensdag 13 december 2017 @ 08:11:42 #268
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_175687097
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 07:58 schreef TheArt het volgende:

[..]

Rustig mensen, doorlopen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  woensdag 13 december 2017 @ 08:13:02 #269
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175687104
Hahahahaha.
  woensdag 13 december 2017 @ 08:24:59 #270
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687206
Dat wordt een smakelijk slecht toneelstuk van Sky _O-
pi_175687222
Froome _O-
Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven.
  woensdag 13 december 2017 @ 08:28:08 #272
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175687237
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 13 december 2017 @ 08:29:37 #273
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687248
Kom er maar in Syntix :D _O-
  woensdag 13 december 2017 @ 08:29:47 #274
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_175687250
Hahahahahaahahahahahaha _O- _O- _O- Eindelijk _O_
Xbox Live Gamertag : ThaD16
  woensdag 13 december 2017 @ 08:31:13 #275
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_175687268
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:24 schreef Faraday01 het volgende:
Dat wordt een smakelijk slecht toneelstuk van Sky _O-
Astmagoden.

Nu ‘silent ban’ Poels nog.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_175687275
Doorgaans heb je in warme landen juist minder nodig.
pi_175687285
Godver :')
________________________________________________________________________________________________________________________________
pi_175687294
Heerlijk nieuws dit!
pi_175687298
Zo op het eerste oog wel erg positief dat de UCI dit gewoon bekend maakt. Wielrennen is denk ik de enige sport waarin de absolute toppers (contador, Froome) gepakt worden?

Is al bekend in welke etappe Froomepje zo in paniek was dat hij z'n hele voorraad medicijnen erdoorheen heeft gejaagd?
  Redactie Sport woensdag 13 december 2017 @ 08:34:01 #280
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175687313
Verdomme.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_175687322
Nice
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
  woensdag 13 december 2017 @ 08:34:50 #282
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_175687323
En racist Moscon nog
pi_175687336
Topshow
pi_175687337
Oh ja, al die topsporters die zich onderscheiden van de gewone mens door vaak unieke fysieke kenmerken te hebben, maar wel allemaal chronisch astmatisch zijn :')
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_175687338
Mooi.
  woensdag 13 december 2017 @ 08:38:29 #287
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687373
Om de soap compleet te maken zou UK AD een voorwaardelijke straf op moeten leggen waarna de uci naar het CAS stapt en 2 jaar eist :9

Ter vergelijk: bij het langlaufen ging de internationale bond in beroep tegen een straf van ongeveer een jaar tegen Johaug voor een geval lippenbalsem met verboden middelen waarna het CAS de straf tot na de OWS oprekte.
Zoals al gezegd zijn eerdere salbutamol gevallen ook fors bestraft dus dit zou Vroem toch minstens een jaar schorsing op moeten leveren
  woensdag 13 december 2017 @ 08:38:33 #288
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175687374
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:34 schreef Mexicanobakker het volgende:
Verdomme.
:')

Werd tijd dat dat walgelijke Sky eens flink met de billen bloot ging, mooi dat het meteen de schijnheilige kopman is _O_.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Redactie Sport woensdag 13 december 2017 @ 08:38:58 #289
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_175687379
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:38 schreef Szura het volgende:

[..]

:')

Werd tijd dat dat walgelijke Sky eens flink met de billen bloot ging, mooi dat het meteen de schijnheilige kopman is _O_.
Dit was meer een 'wat typisch'-verdomme. :D
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_175687391
Als Dumoulin al van plan was de Giro te rijden dan zal hij zich nu wel bedenken.
pi_175687393
Ik verwachtte dit jaar wel een zeer interessant jaar, met de Giro-Tour dubbel van Froome, de strijd in het klassement tegen een betere tijdrijder... De winnaar van de komende Tour krijgt toch een sterretje bij z'n naam omdat Froome niet meedoet (en hij niet gepakt is op EPO oid).

Die Tour-overwinning van Nibali stelt ook weinig voor wmb
  woensdag 13 december 2017 @ 08:40:44 #292
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_175687400
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:39 schreef Ereinion het volgende:
Als Dumoulin al van plan was de Giro te rijden dan zal hij zich nu wel bedenken.
Want?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_175687408
Overigens krijg je met die puffers maar 400-600 mg/ml piekconcentraties in je urine, vandaar ook die grens van 1000 die gesteld is zodat je met puffers die niet haalt.

Als je dus 2000+ in je urine hebt gebruik je gewoon pillen, die je piekhartslag verhogen en bloedomloop. Dat hele verhaal dat het de puffer is slaat dus niet eens ergens op, want je komt nooit aan zulke waardes...
Jack does it in real time...
  woensdag 13 december 2017 @ 08:41:53 #294
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_175687416
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_175687443
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:39 schreef Ereinion het volgende:
Als Dumoulin al van plan was de Giro te rijden dan zal hij zich nu wel bedenken.
Vraag me af of Nibali dit nieuws al te horen had gekregen voor zijn beslissing zich te richten op de Tour
  woensdag 13 december 2017 @ 08:45:12 #296
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_175687463
Hoe kan het trouwens dat dit pas 3 maanden na dato naar buiten komt? Lijkt me stug dat monster analyse 3 maanden duurt in dit geval :{
Xbox Live Gamertag : ThaD16
  woensdag 13 december 2017 @ 08:46:25 #297
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687476
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:45 schreef GotenSSJ het volgende:
Hoe kan het trouwens dat dit pas 3 maanden na dato naar buiten komt? Lijkt me stug dat monster analyse 3 maanden duurt in dit geval :{
zo te lezen is Sky 20 sep al op de hoogte gebracht
  woensdag 13 december 2017 @ 08:47:26 #298
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_175687488
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:46 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

zo te lezen is Sky 22 sep al op de hoogte gebracht
20 September inderdaad, dan vragen ze een B-staal aan, vanaf dat moment kan het toch geen 3 maanden duren voor dat je zoiets bekend maakt..
Xbox Live Gamertag : ThaD16
  woensdag 13 december 2017 @ 08:48:32 #299
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_175687500
Welke datum was het wk TTT en ITT ook al weer?
pi_175687507
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 08:48 schreef Faraday01 het volgende:
Welke datum was het wk TTT en ITT ook al weer?
TTT was 17 september dacht ik. ITT de 20e.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_175687518
Dicht
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')