abonnement Unibet Coolblue
pi_173013584
Ah dan zat ik wat dat betreft toch wel in de juiste richting te denken :P
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:04:10 #102
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173013597
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 07:47 schreef oganesson het volgende:
Beef Wellington
Een hele gans
Brisket
De perfecte doch simpele lasagna, niet een goede Bolognese saus met laagjes.
(ik merk dat het toch vooral vleesbereiding is)

Verder:
Een hele grote rainbow cake
Een 5 laags chocolade taart
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg. O+
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:27:07 #103
47102 Elvi
miemkwien
pi_173014093
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg. O+
Linkje naar t youtube filmpje? :@
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:33:03 #104
466056 oganesson
ik had mijn momenten
pi_173014212
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg. O+
Ik denk dat het me ook prima lukt maar gewoon nooit gedaan :D Al zou ik wel een rol bladerdeeg kopen het uitrollen van die plakjes heb ik zo een hekel aan :@
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:35:22 #105
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173014251
quote:
11s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:27 schreef Elvi het volgende:

[..]

Linkje naar t youtube filmpje? :@
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:36:48 #106
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173014274
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:33 schreef oganesson het volgende:

[..]

Ik denk dat het me ook prima lukt maar gewoon nooit gedaan :D Al zou ik wel een rol bladerdeeg kopen het uitrollen van die plakjes heb ik zo een hekel aan :@
Moet je ook zeker doen, die rol bladerdeeg.

Ik schrok trouwens geweldig van de prijs van het vlees. Maar het was het dubbel en dwars waard.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:50:16 #107
466056 oganesson
ik had mijn momenten
pi_173014500
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:36 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Moet je ook zeker doen, die rol bladerdeeg.

Ik schrok trouwens geweldig van de prijs van het vlees. Maar het was het dubbel en dwars waard.
Wat heb je gebruikt? het is runderhaas toch?
  woensdag 9 augustus 2017 @ 10:51:10 #108
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_173014514
quote:
0s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:50 schreef oganesson het volgende:

[..]

Wat heb je gebruikt? het is runderhaas toch?
Ossenhaas, volgens mij.
The love you take is equal to the love you make.
pi_173015189
Heb ik ook eens gemaakt die van Gordon Ramsey! Dacht dat het best moeilijk zou zijn, maar viel uiteindelijk enorm mee...
pi_173057870
Kwam zojuist iets op internet tegen wat hier voor mij niet mag ontbreken. Niet helemaal voor op mijn kookbucketlist, maar wél voor op mijn bak bucketlist. Een galaxy cake! :Y)

Iemand al eens gemaakt?
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_191252536
quote:
0s.gif Op maandag 31 juli 2017 20:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?

Mijn shortlist:
- Ragu
- Rendang
- Pirogi
- Brisket
- Slasoep
- Iets met dulce de leche
- Oliebollen
- Erwtensoep
- Kroketten
Kick! Ik kwam dit topic ineens weer tegen. Hoe is het met jullie voornemens?

Ik heb inmiddels rendang, dulce de leche, brisket en erwtensoep gemaakt. De rest nog niet.
Spoilers!
pi_191253566
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2020 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Kick! Ik kwam dit topic ineens weer tegen. Hoe is het met jullie voornemens?

Ik heb inmiddels rendang, dulce de leche, brisket en erwtensoep gemaakt. De rest nog niet.
Mocht je wat tijd vrijmaken om zelf pierogi in elkaar te knutselen, dan kan ik je dit recept van harte aanbevelen: https://hostthetoast.com/(...)/#tasty-recipes-9859
Het deeg werkt prettig, het recept is niet ingewikkeld en de uitkomst is meer dan ontzettend lekker (het is niet helemaal authentiek, maar ik eet werkelijk nooit meer pierogi zonder bacon ;) )

Zelf heb ik geloof ik geen kookbucketlist
....oh jawel, zelf piccalilly maken, dat wil ik nog eens doen

sowieso leuk om eens wat andere zaken te bedenken!
*gaat het hele draadje eens rustig doorlezen op zoek naar leuk ideeën*

Edit:
Ik had hier blijkbaar al eens eerder naar gekeken, HAHAHA
En nu heb ik zin in pierogi....!!! _O-

[ Bericht 9% gewijzigd door realAIVD op 29-01-2020 20:06:49 ]
pi_191253715
_O-
Spoilers!
pi_191259467
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)


Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
pi_191260253
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)

Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
Lemper, wat een leuk idee! Die ga ik van je kopiëren :)
(en terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat die rijstrolletjes natuurlijk met van alles gevuld kunnen worden, dus ik voel een Koreaanse versie aankomen :') )

Heb je trouwens al een leuk recept voor kimchi?
Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar als je een hele simpele en snelle versie (om te maken) wilt hebben, dan is dit een aanrader: https://www.koreanbapsang.com/mak-kimchi-simple-kimchi/
pi_191261140
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 09:59 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Lemper, wat een leuk idee! Die ga ik van je kopiëren :)
(en terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat die rijstrolletjes natuurlijk met van alles gevuld kunnen worden, dus ik voel een Koreaanse versie aankomen :') )

Heb je trouwens al een leuk recept voor kimchi?
Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar als je een hele simpele en snelle versie (om te maken) wilt hebben, dan is dit een aanrader: https://www.koreanbapsang.com/mak-kimchi-simple-kimchi/
Ik heb alleen eentje met kwart koolstukken, deze sla ik ook op!
pi_191261162
quote:
1s.gif Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg. O+
Wahahahaha! Ik had precies hetzelfde! :D :D :D _O-

Uiteindelijk eerste en tweede kerstdag Beef Wellington gegeten. Was geen straf. :9
  donderdag 30 januari 2020 @ 15:37:17 #118
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_191264994
Wat een tof topic. O+
Ik heb al een hele lijst van mijn bucketlist af (waarinder ook croissants from scratch, met behulp van de filmpjes van Alex, french guy cooking op youtube).

Wat er nog op staat is iets met zwarte knoflook. De gefermenteerde knoflook is in huis en houdbaar tot april. Mooie stok achter de deur. :D
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:30:12 #119
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191301320
Swimming Rama
Japanse ramen met dashi
Cong you bing (lente-uien pannenkoeken.)
Gelieve verwijderen
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:33:01 #120
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191301361
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)

Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
Wat versta jij onder Chinees buikspek? Char siu?
Ben benieuwd naar je dumplings.

Mijn wontons in rode oliesaus waren helemaal mislukt.
Gelieve verwijderen
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:38:14 #121
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_191301449
Pom :9~
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_191301559
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:33 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Wat versta jij onder Chinees buikspek? Char siu?
Ben benieuwd naar je dumplings.

Mijn wontons in rode oliesaus waren helemaal mislukt.
Chinees buikspek is krokant gegrild buikspek, Char sui is (meestal) rood gemarineerde procureur.
Wat is er mis gegaan met de wontons?
Heb wel eens wonton vellen gehad die helemaal oplosten in de bouillon, dat merk bleek verschillende vellen om te stomen/koken te hebben en om te frituren en gaf dat niet aan. }:|


On topic: een heel zwijn, schaap, geit, grillen of anders in zijn geheel bereiden.
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:51:12 #123
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191301628
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:46 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Chinees buikspek is krokant gegrild buikspek, Char sui is (meestal) rood gemarineerde procureur.
Wat is er mis gegaan met de wontons?
Heb wel eens wonton vellen gehad die helemaal oplosten in de bouillon, dat merk bleek verschillende vellen om te stomen/koken te hebben en om te frituren en gaf dat niet aan. }:|
Ze waren een beetje flauw, ik vermoed dat de kruiden niet goed uit de verf kwam.
Het was sowieso een vrij simpel recept met de rode chiliolie als basis.
Maar het zijn de simpele recepten die vaak het lastigste zijn.

Jammer van je wonton vellen maar dat klopt. Er zijn inderdaad vellen voor verschillende bereidingsmogelijkheden.

Dacht dat Char Siu in China toch vaak van buikspek wordt gemaakt.
Procureur lijkt vooral hier in het westen de voorkeur te hebben.
Maar kan best dat ik hier de plank missla.
Gelieve verwijderen
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:58:03 #124
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_191301709
quote:
1s.gif Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef n0a het volgende:

[..]

Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.
Hee ik heb dat ook gehad met gepasteuriseerd eiwit uit een fles vd supermarkt. Daarom nooit meer gekocht en gebruik ik altijd het eiwit rechtstreeks uit een ei.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  zaterdag 1 februari 2020 @ 22:59:53 #125
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_191301735
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 augustus 2017 18:05 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Je hebt wel een geschikte pan nodig.
Is dat zo? Ik gebruik altijd gewoon een soort van mini soeppan om karamel te maken
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_191301785
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 22:51 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Ze waren een beetje flauw, ik vermoed dat de kruiden niet goed uit de verf kwam.
Het was sowieso een vrij simpel recept met de rode chiliolie als basis.
Maar het zijn de simpele recepten die vaak het lastigste zijn.

Jammer van je wonton vellen maar dat klopt. Er zijn inderdaad vellen voor verschillende bereidingsmogelijkheden.

Dacht dat Char Siu in China toch vaak van buikspek wordt gemaakt.
Procureur lijkt vooral hier in het westen de voorkeur te hebben.
Maar kan best dat ik hier de plank missla.

Ken alleen Char Siu van procureur, schouderkarbonaat of varkenshaas.
Ik ga voor de procureur. :P

Chinees buikspek is ook met 5spices, misschien is dat de overeenkomst.

Als ik wantons maak gebruik ik veel spek en/of reuzel, het wordt anders snel droog of smakeloos.
Het vet zorgt voor een volle en rijke smaak, het is een beetje de keuze of je een wat zoutere bouillon wil of een wat vlakkere bouillon met wat krachtigere wantons.
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zaterdag 1 februari 2020 @ 23:08:35 #127
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191301858
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 23:02 schreef Zalmslaatje het volgende:

[..]

Ken alleen Char Siu van procureur, schouderkarbonaat of varkenshaas.
Ik ga voor de procureur. :P

Chinees buikspek is ook met 5spices, misschien is dat de overeenkomst.

Als ik wantons maak gebruik ik veel spek en/of reuzel, het wordt anders snel droog of smakeloos.
Het vet zorgt voor een volle en rijke smaak, het is een beetje de keuze of je een wat zoutere bouillon wil of een wat vlakkere bouillon met wat krachtigere wantons.
Ik geloof dat als je char siu bij de afhaal haalt hier dat ook gewoon buikspek is.
Vroeger wel eens gehad en dat was best vettig vlees. Ja oké de afhaalchinees heeft altijd vettig eten.

Oh kijk dat is een goede tip! Mijn wontons waren echt flauw... De rode olie kon het niet redden. Moet ook zeggen veel te veel vellen in zo'n pakje, alsof je 50 eters op visite krijgt.
Gelieve verwijderen
pi_191301979
Mijn wantons:

Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur)
3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen.
2/5 rauwe garnalen.
zeer fijn gesneden bosui
klein beetje sesamolie
zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin

50 st. vouwen en de rest de vriezer in. :7

Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet.
Paksoi en lente ui. :9

[ Bericht 5% gewijzigd door Zalmslaatje op 01-02-2020 23:24:21 ]
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_191302253
Jambalaya en Gumbo.
Zal niet lang meer duren denk ik voordat het er komt,
stupidity has become as common as common sense was before
pi_191305580
@Fernweh: buikspek met zwoerd! Cha siu is meestal iets magerder. Ik word altijd heel blij van knapperig velletje, of het nou kip, varken of zalm is.
pi_191305786
Pekingeend, hoewel ik vermoed dat ik dat toch nooit ga doen.

Recent afgevinkt, krokante gefrituurde kip in karnemelk met een cornflake-jasje.

Leuk topic!
  zondag 2 februari 2020 @ 13:30:15 #132
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_191307476
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 23:18 schreef Zalmslaatje het volgende:
Mijn wantons:

Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur)
3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen.
2/5 rauwe garnalen.
zeer fijn gesneden bosui
klein beetje sesamolie
zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin

50 st. vouwen en de rest de vriezer in. :7

Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet.
Paksoi en lente ui. :9
Ziet er goed uit, ik zet het op mijn bucketlist. ;)

quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 11:23 schreef Yinny het volgende:
@:fernweh: buikspek met zwoerd! Cha siu is meestal iets magerder. Ik word altijd heel blij van knapperig velletje, of het nou kip, varken of zalm is.
Bedankt voor je uitleg. Ben benieuwd naar het resultaat wanneer je eraan toekomt.
Gelieve verwijderen
pi_191310009
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 februari 2020 23:18 schreef Zalmslaatje het volgende:
Mijn wantons:

Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur)
3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen.
2/5 rauwe garnalen.
zeer fijn gesneden bosui
klein beetje sesamolie
zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin

50 st. vouwen en de rest de vriezer in. :7

Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet.
Paksoi en lente ui. :9
Ga ik volgende week ook maken! Heb er alles voor in huis, vandaag alleen geen puf meer voor. Volgende week op een rustig dagje aan beginnen, lijkt me heerlijk als lunch.
pi_191315247
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 16:03 schreef anndb het volgende:

[..]

Ga ik volgende week ook maken! Heb er alles voor in huis, vandaag alleen geen puf meer voor. Volgende week op een rustig dagje aan beginnen, lijkt me heerlijk als lunch.
Zie meestal een beetje op tegen het vouwen maar het is een half uurtje werk voor 50 stuks, als je een ongeoefende wantonvouwer bent.
Youtube voor vouw tips. :)
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
pi_191353301
Van ver weg tot dichtbij:
- Vietnamese loempia’s
- clam chowder
- kleftiko
- shepherds’ pie
- kruudmoes
pi_191367373
Paella
Croissants van scratch
Croquembouche
Citroen-meringue-taart
No knead bread

Macarons? (twijfel omdat het veel werk is, en ik ze niet eens heel erg bijzonder vind)
Beef Wellington (wel een keer zelfgemaakte gegeten, maar die was gemaakt door twee andere mensen van de kookworkshop. Smaakte wel heel goed!)
Een bepaalde chocoladecake van Nigella
Sticky Toffee Pudding
Zo'n Engelse pie
Pulled pork
Flan


Zoiets.

[ Bericht 2% gewijzigd door Postbus100 op 05-02-2020 23:37:36 ]
Somebody that I used to know
pi_191368832
Rijstebrij. Mam zei vroeger altijd dat ze die héél vroeger voor mijn vader maakte. Zou ze ook nog ooit voor mij doen, is nooit gebeurd en dat werd een soort running gag. En die zet ik voort, vreemd genoeg.

Een unicorn-taart. Lijkt me een dure investering qua materiaal. Ik denk dat ik een heel goede taartenbakker zou kunnen worden, maar ik word heel snel dik dus begin ik er niet aan.

Merengue om dezelfde reden.

Jam, ik heb het fruit vaak zat in huis gehaald maar dan zo opgegeten of in een smoothie gegooid.
pi_191369921
quote:
0s.gif Op woensdag 5 februari 2020 22:46 schreef _Arual_ het volgende:
Rijstebrij.
Huh? Dit is toch heel makkelijk te maken? Een pak dessertrijst (of gewone rijst) en melk en dan een tijdje op het vuur?

(heb ik zelf ook ooit één keer gemaakt. Omdat het (idd) op mijn kookbucketlist stond. Al hééél lang geleden).
Somebody that I used to know
pi_191494470
Jaa goede ramen staat er op. En pho! En meer toetjes in 't algemeen, vooral cheesecakes.

[ Bericht 4% gewijzigd door ThePlaneteer op 13-02-2020 21:31:13 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_191496023
quote:
2s.gif Op woensdag 5 februari 2020 23:37 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Huh? Dit is toch heel makkelijk te maken? Een pak dessertrijst (of gewone rijst) en melk en dan een tijdje op het vuur?

(heb ik zelf ook ooit één keer gemaakt. Omdat het (idd) op mijn kookbucketlist stond. Al hééél lang geleden).
Ik weet het. Zoals gezegd, running gag om het níét te doenn
  dinsdag 10 maart 2020 @ 21:58:01 #141
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_191949492
quote:
2s.gif Op woensdag 5 februari 2020 21:34 schreef Postbus100 het volgende:
Paella
Croissants van scratch
Croquembouche
Citroen-meringue-taart
No knead bread

Macarons? (twijfel omdat het veel werk is, en ik ze niet eens heel erg bijzonder vind)
Beef Wellington (wel een keer zelfgemaakte gegeten, maar die was gemaakt door twee andere mensen van de kookworkshop. Smaakte wel heel goed!)
Een bepaalde chocoladecake van Nigella
Sticky Toffee Pudding
Zo'n Engelse pie
Pulled pork
Flan


Zoiets.
Ja waarom zijn macarons zo populair...ik vind dat er weinig smaak aan zit -O-
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_191949755
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 21:58 schreef madeliefff het volgende:

[..]

Ja waarom zijn macarons zo populair...ik vind dat er weinig smaak aan zit -O-
Ik ook niet. Echt, ik heb ze wel eens van de La Place gehad (mwah), en later een tweede kans gegeven bij een echte patissier in Frankrijk. Nog steeds niet weggeblazen door hen.
Somebody that I used to know
pi_191950329
quote:
0s.gif Op zondag 2 februari 2020 11:33 schreef Kanaroe het volgende:
Pekingeend, hoewel ik vermoed dat ik dat toch nooit ga doen.

Leuk topic!
1 Keer geprobeerd en toen kon ik een nieuwe ovenruit gaan halen bij de keukenboer :)

Moest volgens het recept op 250 graden en klaarblijkelijk kon de ruit niet tegen het vet wat uit de eend kwam en tegen de ruit aan spatte.
Het gaf me toch een klap en honderden stukjes glas in de oven. 1 ruit was volledig gesneuveld, ruit 2 voor de helft en ruit 3 was nog heel. (gelukkig garantiewerk)
pi_191950394
Shepherds pie.
simpele rolladetje in de oven.
pizzatje.

En een cheesecake.
Time for new flavor in ya ear!
pi_191953710
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 22:39 schreef Sorella het volgende:

[..]

1 Keer geprobeerd en toen kon ik een nieuwe ovenruit gaan halen bij de keukenboer :)

Moest volgens het recept op 250 graden en klaarblijkelijk kon de ruit niet tegen het vet wat uit de eend kwam en tegen de ruit aan spatte.
Het gaf me toch een klap en honderden stukjes glas in de oven. 1 ruit was volledig gesneuveld, ruit 2 voor de helft en ruit 3 was nog heel. (gelukkig garantiewerk)
Oef, dat is schrikken zeg, bizar
pi_196556165
Kick voor @potjecreme
Spoilers!
  vrijdag 4 december 2020 @ 22:12:20 #147
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_196556201
Ik zou nog wel eens een lekkere appeltaart willen maken. Met veel kaneel en sappig appelraspsel (hoe heet dat).
pi_196556418
Goed topic

IJs (zonder ijsmachine)
Baked Alaska
Honey comb
Beef Wellington (vorig weekend al eens beet Wellington gemaakt, erg lekker)
Dumplings
Empanadas
Erwtensoep
Pasta
Bladerdeeg
Bouillon
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_196556445
Kaiserschmarren
Tuna poke bowl
Jambalaya
Flammkuchen
Mango sticky rice
Gumbo
Mac and cheese
Pasta Bolognese
Tarte tatin

(en dan wel allemaal zo klassiek mogelijk)

[ Bericht 4% gewijzigd door marcb1974 op 04-12-2020 22:44:02 ]
stupidity has become as common as common sense was before
pi_196556564
Mac& cheese
Flammkuchen
Macarons
Pulled beef
Kroketten
Pannenkoektaart
Surinaamse cola stroop
Caramel
Stoombroodjes
char siu (voor op het stoombroodjes)
Buttermilk pie
Apple fritters
pi_196611292
Iets met kreeft (heb er een gekocht maar weet nog niet wat)
Gyros
Tiramisu
Huzaren salade
Frikandellen
pi_197212113
Dit jaar neem ik voor om minstens 5 dingen van mijn lijst te maken (en waarschijnlijk komen er 20 erbij).
pi_197213315
Leuk dat je dit topic omhoog hebt gehaald, Lucky!

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 19:44 schreef Lot_1 het volgende:
Leuk topic!

Ik wil nog leren om goed koekjes te bakken. Begrijpen wat voor soort deeg welk effect heeft en dergelijke.

Spekkoek lijkt me ook tof om een keer gemaakt te hebben.

Oliebollen :Y
Ha, ben nog steeds geen koekjesbakker en van spekkoek is het ook nooit gekomen.
Oliebollen daarentegen bak ik sinds deze post jaarlijks. Ben erg in mijn nopjes met mijn zelf uitgedokterde recept :Y

Veel dingen die in het topic genoemd worden heb ik inmiddels wel eens gemaakt: onlangs nog kroketten, die al een tijdje op mijn lijst stonden.

Wat ik nu nog kan bedenken:
- buikspek
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_197216073
quote:
0s.gif Op maandag 7 augustus 2017 19:49 schreef Ewelina het volgende:
Ik heb het recept voor een zoete pompoentaart met speculaaskruiden gezien. Die gaat op de wishlist.

Verder:
- Death by chocolate-taart :9
- Bananabread
- Een echt braadspit.
- Risotto

Niet zo veel bijzonders.

Maar eigenlijk wil ik gewoon een vaatwasser zodat ik niet zoveel meer hoef af te wassen als ik gekookt heb. :+
Ruim 3 jaar later heb ik van dit lijstje al behoorlijk vaak bananenbrood gemaakt, risotto ook een keer, maar de chocoladetaart nog niet. Het braadspit is vervallen, want ik eet geen vlees meer.

Wel wil ik nog steeds een vaatwasser en staan nu de volgende dingen oo de bucketlist:
- barszcz (borsjt)
- zapiekanka (moet niet zo moeilijk zijn en de ingrediënten heb je meestal wel in huis)
- tarte tatin
- knoflooktaart
- pavlova
- hutspotkroketjes
- beet Wellington
- baked alaska
- bombe

Bijkomend probleem is wel dat veel van dit soort recepten voor veel mensen zijn en ik alleen woon (en geen grote vriezer heb).

Ik hoop ook ooit nog een lekkere vegetarische pasta bolognese te maken, maar al m'n pogingen met vegetarisch gehakt waren echt heel vies... ;(

[ Bericht 3% gewijzigd door Ewelina op 04-01-2021 21:50:32 ]
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  vrijdag 8 januari 2021 @ 17:34:17 #155
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_197289566
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2021 21:42 schreef Ewelina het volgende:

[..]


Ik hoop ook ooit nog een lekkere vegetarische pasta bolognese te maken, maar al m'n pogingen met vegetarisch gehakt waren echt heel vies... ;(
Ik heb volgens mij nog in een boek van Jamie een recept staan voor vega bolognese, het gehakt wordt dan vervangen door linzen. Zal hem even voor je opzoeken.

Mijn shortlist:
- kroketten
- een bepaald lasagne recept (met oa kippenlevers, worstvlees)
- carrotcake
- boterkoek
- gekonfijte eendenboutjes
- kroepoek
- bananenbrood
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_197305149
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 17:34 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Ik heb volgens mij nog in een boek van Jamie een recept staan voor vega bolognese, het gehakt wordt dan vervangen door linzen. Zal hem even voor je opzoeken.

Mijn shortlist:
- kroketten
- een bepaald lasagne recept (met oa kippenlevers, worstvlees)
- carrotcake
- boterkoek
- gekonfijte eendenboutjes
- kroepoek
- bananenbrood
Thanks!
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_197793452
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread

Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)


Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).





Het gaat lekker dit jaar...
  woensdag 3 februari 2021 @ 14:09:17 #158
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_197797284
Ik zat toevallig gisteren 24 Kitchen te kijken, Late Nite Eats. Kregen ze het over een Filipijns gerecht met onder andere rundvlees, pindakaas en garnalenpasta (zie ook wel met vissaus). Kare Kare (ook wel Kari Kari) heet het. Nou dat wil ik wel eens proberen, dus die voeg toe aan mijn bucketlist :D

[ Bericht 6% gewijzigd door AgnesGru op 03-02-2021 14:26:43 ]
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')