Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 07:47 schreef oganesson het volgende:
Beef Wellington
Een hele gans
Brisket
De perfecte doch simpele lasagna, niet een goede Bolognese saus met laagjes.
(ik merk dat het toch vooral vleesbereiding is)
Verder:
Een hele grote rainbow cake
Een 5 laags chocolade taart
Linkje naar t youtube filmpje?quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.
Ik denk dat het me ook prima lukt maar gewoon nooit gedaan Al zou ik wel een rol bladerdeeg kopen het uitrollen van die plakjes heb ik zo een hekel aanquote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.
quote:
Moet je ook zeker doen, die rol bladerdeeg.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:33 schreef oganesson het volgende:
[..]
Ik denk dat het me ook prima lukt maar gewoon nooit gedaan Al zou ik wel een rol bladerdeeg kopen het uitrollen van die plakjes heb ik zo een hekel aan
Wat heb je gebruikt? het is runderhaas toch?quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Moet je ook zeker doen, die rol bladerdeeg.
Ik schrok trouwens geweldig van de prijs van het vlees. Maar het was het dubbel en dwars waard.
Ossenhaas, volgens mij.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:50 schreef oganesson het volgende:
[..]
Wat heb je gebruikt? het is runderhaas toch?
Kick! Ik kwam dit topic ineens weer tegen. Hoe is het met jullie voornemens?quote:Op maandag 31 juli 2017 20:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?
Mijn shortlist:
- Ragu
- Rendang
- Pirogi
- Brisket
- Slasoep
- Iets met dulce de leche
- Oliebollen
- Erwtensoep
- Kroketten
Mocht je wat tijd vrijmaken om zelf pierogi in elkaar te knutselen, dan kan ik je dit recept van harte aanbevelen: https://hostthetoast.com/(...)/#tasty-recipes-9859quote:Op woensdag 29 januari 2020 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kick! Ik kwam dit topic ineens weer tegen. Hoe is het met jullie voornemens?
Ik heb inmiddels rendang, dulce de leche, brisket en erwtensoep gemaakt. De rest nog niet.
Lemper, wat een leuk idee! Die ga ik van je kopiërenquote:Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)
Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
Ik heb alleen eentje met kwart koolstukken, deze sla ik ook op!quote:Op donderdag 30 januari 2020 09:59 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lemper, wat een leuk idee! Die ga ik van je kopiëren
(en terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat die rijstrolletjes natuurlijk met van alles gevuld kunnen worden, dus ik voel een Koreaanse versie aankomen )
Heb je trouwens al een leuk recept voor kimchi?
Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar als je een hele simpele en snelle versie (om te maken) wilt hebben, dan is dit een aanrader: https://www.koreanbapsang.com/mak-kimchi-simple-kimchi/
Wahahahaha! Ik had precies hetzelfde!quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.
Wat versta jij onder Chinees buikspek? Char siu?quote:Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)
Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
Chinees buikspek is krokant gegrild buikspek, Char sui is (meestal) rood gemarineerde procureur.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:33 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Wat versta jij onder Chinees buikspek? Char siu?
Ben benieuwd naar je dumplings.
Mijn wontons in rode oliesaus waren helemaal mislukt.
Ze waren een beetje flauw, ik vermoed dat de kruiden niet goed uit de verf kwam.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Chinees buikspek is krokant gegrild buikspek, Char sui is (meestal) rood gemarineerde procureur.
Wat is er mis gegaan met de wontons?
Heb wel eens wonton vellen gehad die helemaal oplosten in de bouillon, dat merk bleek verschillende vellen om te stomen/koken te hebben en om te frituren en gaf dat niet aan.
Hee ik heb dat ook gehad met gepasteuriseerd eiwit uit een fles vd supermarkt. Daarom nooit meer gekocht en gebruik ik altijd het eiwit rechtstreeks uit een ei.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef n0a het volgende:
[..]
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.
Is dat zo? Ik gebruik altijd gewoon een soort van mini soeppan om karamel te makenquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 18:05 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je hebt wel een geschikte pan nodig.
Ken alleen Char Siu van procureur, schouderkarbonaat of varkenshaas.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:51 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ze waren een beetje flauw, ik vermoed dat de kruiden niet goed uit de verf kwam.
Het was sowieso een vrij simpel recept met de rode chiliolie als basis.
Maar het zijn de simpele recepten die vaak het lastigste zijn.
Jammer van je wonton vellen maar dat klopt. Er zijn inderdaad vellen voor verschillende bereidingsmogelijkheden.
Dacht dat Char Siu in China toch vaak van buikspek wordt gemaakt.
Procureur lijkt vooral hier in het westen de voorkeur te hebben.
Maar kan best dat ik hier de plank missla.
Ik geloof dat als je char siu bij de afhaal haalt hier dat ook gewoon buikspek is.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 23:02 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ken alleen Char Siu van procureur, schouderkarbonaat of varkenshaas.
Ik ga voor de procureur.
Chinees buikspek is ook met 5spices, misschien is dat de overeenkomst.
Als ik wantons maak gebruik ik veel spek en/of reuzel, het wordt anders snel droog of smakeloos.
Het vet zorgt voor een volle en rijke smaak, het is een beetje de keuze of je een wat zoutere bouillon wil of een wat vlakkere bouillon met wat krachtigere wantons.
Ziet er goed uit, ik zet het op mijn bucketlist.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 23:18 schreef Zalmslaatje het volgende:
Mijn wantons:
Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur)
3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen.
2/5 rauwe garnalen.
zeer fijn gesneden bosui
klein beetje sesamolie
zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin
50 st. vouwen en de rest de vriezer in.
Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet.
Paksoi en lente ui.
Bedankt voor je uitleg. Ben benieuwd naar het resultaat wanneer je eraan toekomt.quote:Op zondag 2 februari 2020 11:23 schreef Yinny het volgende:
@:fernweh: buikspek met zwoerd! Cha siu is meestal iets magerder. Ik word altijd heel blij van knapperig velletje, of het nou kip, varken of zalm is.
Ga ik volgende week ook maken! Heb er alles voor in huis, vandaag alleen geen puf meer voor. Volgende week op een rustig dagje aan beginnen, lijkt me heerlijk als lunch.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 23:18 schreef Zalmslaatje het volgende:
Mijn wantons:
Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur)
3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen.
2/5 rauwe garnalen.
zeer fijn gesneden bosui
klein beetje sesamolie
zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin
50 st. vouwen en de rest de vriezer in.
Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet.
Paksoi en lente ui.
Zie meestal een beetje op tegen het vouwen maar het is een half uurtje werk voor 50 stuks, als je een ongeoefende wantonvouwer bent.quote:Op zondag 2 februari 2020 16:03 schreef anndb het volgende:
[..]
Ga ik volgende week ook maken! Heb er alles voor in huis, vandaag alleen geen puf meer voor. Volgende week op een rustig dagje aan beginnen, lijkt me heerlijk als lunch.
Huh? Dit is toch heel makkelijk te maken? Een pak dessertrijst (of gewone rijst) en melk en dan een tijdje op het vuur?quote:
Ik weet het. Zoals gezegd, running gag om het níét te doennquote:Op woensdag 5 februari 2020 23:37 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Huh? Dit is toch heel makkelijk te maken? Een pak dessertrijst (of gewone rijst) en melk en dan een tijdje op het vuur?
(heb ik zelf ook ooit één keer gemaakt. Omdat het (idd) op mijn kookbucketlist stond. Al hééél lang geleden).
Ja waarom zijn macarons zo populair...ik vind dat er weinig smaak aan zitquote:Op woensdag 5 februari 2020 21:34 schreef Postbus100 het volgende:
Paella
Croissants van scratch
Croquembouche
Citroen-meringue-taart
No knead bread
Macarons? (twijfel omdat het veel werk is, en ik ze niet eens heel erg bijzonder vind)
Beef Wellington (wel een keer zelfgemaakte gegeten, maar die was gemaakt door twee andere mensen van de kookworkshop. Smaakte wel heel goed!)
Een bepaalde chocoladecake van Nigella
Sticky Toffee Pudding
Zo'n Engelse pie
Pulled pork
Flan
Zoiets.
Ik ook niet. Echt, ik heb ze wel eens van de La Place gehad (mwah), en later een tweede kans gegeven bij een echte patissier in Frankrijk. Nog steeds niet weggeblazen door hen.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 21:58 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ja waarom zijn macarons zo populair...ik vind dat er weinig smaak aan zit
1 Keer geprobeerd en toen kon ik een nieuwe ovenruit gaan halen bij de keukenboerquote:Op zondag 2 februari 2020 11:33 schreef Kanaroe het volgende:
Pekingeend, hoewel ik vermoed dat ik dat toch nooit ga doen.
Leuk topic!
Oef, dat is schrikken zeg, bizarquote:Op dinsdag 10 maart 2020 22:39 schreef Sorella het volgende:
[..]
1 Keer geprobeerd en toen kon ik een nieuwe ovenruit gaan halen bij de keukenboer
Moest volgens het recept op 250 graden en klaarblijkelijk kon de ruit niet tegen het vet wat uit de eend kwam en tegen de ruit aan spatte.
Het gaf me toch een klap en honderden stukjes glas in de oven. 1 ruit was volledig gesneuveld, ruit 2 voor de helft en ruit 3 was nog heel. (gelukkig garantiewerk)
Ha, ben nog steeds geen koekjesbakker en van spekkoek is het ook nooit gekomen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:44 schreef Lot_1 het volgende:
Leuk topic!
Ik wil nog leren om goed koekjes te bakken. Begrijpen wat voor soort deeg welk effect heeft en dergelijke.
Spekkoek lijkt me ook tof om een keer gemaakt te hebben.
Oliebollen
Ruim 3 jaar later heb ik van dit lijstje al behoorlijk vaak bananenbrood gemaakt, risotto ook een keer, maar de chocoladetaart nog niet. Het braadspit is vervallen, want ik eet geen vlees meer.quote:Op maandag 7 augustus 2017 19:49 schreef Ewelina het volgende:
Ik heb het recept voor een zoete pompoentaart met speculaaskruiden gezien. Die gaat op de wishlist.
Verder:
- Death by chocolate-taart
- Bananabread
- Een echt braadspit.
- Risotto
Niet zo veel bijzonders.
Maar eigenlijk wil ik gewoon een vaatwasser zodat ik niet zoveel meer hoef af te wassen als ik gekookt heb.
Ik heb volgens mij nog in een boek van Jamie een recept staan voor vega bolognese, het gehakt wordt dan vervangen door linzen. Zal hem even voor je opzoeken.quote:Op maandag 4 januari 2021 21:42 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik hoop ook ooit nog een lekkere vegetarische pasta bolognese te maken, maar al m'n pogingen met vegetarisch gehakt waren echt heel vies...
Thanks!quote:Op vrijdag 8 januari 2021 17:34 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Ik heb volgens mij nog in een boek van Jamie een recept staan voor vega bolognese, het gehakt wordt dan vervangen door linzen. Zal hem even voor je opzoeken.
Mijn shortlist:
- kroketten
- een bepaald lasagne recept (met oa kippenlevers, worstvlees)
- carrotcake
- boterkoek
- gekonfijte eendenboutjes
- kroepoek
- bananenbrood
quote:Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)
Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |