abonnement Unibet Coolblue
pi_174801226
Elsevier gaat af als een gieter, door onbetrouwbare bronnen te gebruiken om een burgemeester van linkse zijde aan te vallen, vlak na zijn dood nog wel.

En ze kunnen niet tegen hun verlies, blijkt:
http://www.elsevierweekbl(...)en-plannetje-555378/

Niets over de valse facturen, niets over het inhuren van partners. Elsevier, waar is jullie moraal gebleven?
pi_174804271
Kom nou, niet alleen Elsevier bericht erover.
En wat heeft het er mee te maken dat vd Laan net dood is ?
Ben je bang dat het de heiligverklaring in de weg staat ?

Ook het Parool bericht over de zaak. https://www.parool.nl/ams(...)e341365e6b59155969f5
Hoe de geheime 'grijscampagne' totaal ontspoorde

quote:
Anders dan Cohen had Van der Laan het moeilijk met religie en zeker met de plaats van de islam in de stad. Hij wilde er zo weinig mogelijk mee te maken hebben. Toen hij in 2010 burgemeester werd, was het thema radicalisering juist op zijn retour. De afdeling die zich ermee bezighield, werd ontmanteld.

Wie bleef was Saadia a.-T. Tot zijn grote irritatie bleef zij hem erop wijzen dat het nog niet voorbij was met de fundamentalistische dreiging, bijvoorbeeld vanuit salafistische hoek.

Van der Laan zag haar van meet af aan als een medewerker die vooral bezig was haar eigen baantje in stand te houden. Net als de rest van Nederland werd hij, ondanks de waarschuwingen, verrast door fenomenen als Sharia4Holland en de uitreizigers naar Syrië en Irak.
Alleen het deel van Nederland wat al decennia de kop in het zand steekt en wegkijkt voor de islam was hierdoor verrast :{w
quote:
De komst van Kenning in 2015 gaf Van der Laan verlichting. De Ier redeneerde dat het gebruik van extremistisch geweld niet voortkwam uit een diep gevoeld religieus besef, maar uit een ontspoord adolescentenbrein van jongeren die getroebleerd in het leven staan en de religie slechts gebruiken om hun daden te rechtvaardigen.
Ja, tuurlijk en maar blijven ontkennen dat het iets met religie te maken heeft _O-

https://www.parool.nl/opi(...)id-kenning~a4526590/
quote:
Hoe komt het toch dat men geloof hecht aan de beweringen van Raspoetins? Waar macht het niet meer weet, kloppen de goeroes aan.

Ze heten Greet Hofmans, Jomanda, Maharishi Mahesh Yogi, Keith Bakker of David Kenning, de man die 'wist' hoe je geradicaliseerde jongeren kon laten de-escaleren.


[ Bericht 2% gewijzigd door bluemoon23 op 01-11-2017 22:38:26 ]
pi_174818436
quote:
’Anti-IS’-vlogger ook in opspraak

AMSTERDAM - De vlogger die door de gemeente Amsterdam werd ingehuurd om in het geheim een online ’grijze campagne’ te voeren tegen ronselpraktijken van IS, is de broer van een man die werd vermoord in de bendeoorlog van de hoofdstedelijke mocromaffia. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf.

Eind 2014 werd in Panama-Stad Khalid J. neergeschoten, in een afrekening die al snel werd gekoppeld aan de Amsterdamse onderwereldoorlog. J. had geen lang strafblad, maar de recherche had hem wel in beeld bij onderzoeken naar topcrimineel Gwenette Martha, die eerder dat jaar stierf in een kogelregen. In Midden-Amerika was Khalid in het gezelschap van twee getrouwen van Martha en een Colombiaan.

Zijn broer Saïd is nu ongewild een hoofdrolspeler in de affaire rond de wegens corruptie ontslagen topambtenaar Saadia A.T. Zij was verantwoordelijk voor de bestrijding van radicalisering van bijvoorbeeld moslimjongeren. Dat moest onder meer door jongeren die op het verkeerde pad dreigen te raken, via vlogs te bereiken.

Niet tevreden

Saïd zou via zijn consultancybedrijf in 2015 en 2016 meer dan een ton hebben getoucheerd voor het produceren van deze internetvideo’s, die bedoeld waren als tegenwicht tegen internetpropaganda van IS. Omdat burgemeester Van der Laan niet tevreden was met het resultaat, hebben de filmpjes het wereldwijde web nooit gehaald. De gemeente onderzoekt nu of Saadia mogelijk met de facturen van Saïd heeft gerommeld. Ondanks twaalf maanden speurwerk is de oplevering van dit onderzoek nog steeds niet in zicht.

De internetcampagne was niet de eerste klus van Saïd voor de gemeente. Hij wierf eerder al met succes zogenaamde ’sleutelfiguren’ voor de gemeente, mensen uit bijvoorbeeld de Marokkaanse gemeenschap, die snel kunnen waarschuwen als de gemoederen overhit dreigen te raken. Saïd werd hiervoor ingehuurd door het bureau Scholten en Partners, vaste uitvoerder van klussen van de afdeling Radicalisering. „Hij was daar goed in, en kende ook buiten Amsterdam veel mensen”, vertelt directeur Peter Scholten van het bureau.

Verwantschap

Of de verwantschap van Khalid en Saïd op de Stopera bekend was, is een groot raadsel. Het gemeentebestuur kon hierover gisteren geen vragen beantwoorden. Ook is onduidelijk of Saïd beschikte over een Verklaring Omtrent Gedrag. Deze vragen komen mogelijk vanmiddag aan de orde, als de gemeenteraad opnieuw debatteert over de affaire.

In bestuurlijke kringen wordt geschokt gereageerd. „Je kan hem natuurlijk nooit kwalijk nemen wat zijn broer doet, maar toch is dit gevaarlijk. Je ziet nu al dat sommige criminelen nauwe banden hebben met salafisten”, ziet een bestuurder met jarenlange ervaring met de thematiek. „Het wordt hoog tijd dat in een raadsenquête de onderste steen boven wordt gehaald.” Saïd J. was niet bereikbaar voor commentaar.
Bron

Toch wel spijtig dat Van der Laan overleden is, nu kan hij niet vervolgd worden voor het faciliteren van islamitisch terrorisme en het in stand houden van het criminele moslim netwerk in Amsterdam.
pi_174823078
Vanmiddag is de raadsvergadering om 13.30 uur:
https://amsterdam.raadsinformatie.nl/live
pi_174823177
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  donderdag 2 november 2017 @ 13:20:00 #131
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_174823299
Vd Laan komt er met zijn dood makkelijk van af.
Bedankt Hans.
pi_174823333
quote:
pi_174823363
Eberhard was gewoon veel te lief voor zijn ambtenaren met hun 'leuke' plannetjes. En nu krijgt ie stank voor dank. Te lief zijn is niet altijd wijs.
Eberhard deed in het klein van de PvdA in het groot deed: veel te lief zijn voor allochtonen alleen omdat ze allochtoon zijn. En dan blijkt dat ze na het gepamper massaal naar Denk overstappen en blijft de PvdA afgekloven achter.
pi_174825808
Vreemd genoeg net bij dit onderwerp storing in het geluid en nu is hele site onbereikbaar.

http://www.at5.nl/artikel(...)kapot-geluidssysteem

[ Bericht 19% gewijzigd door Loekie1 op 02-11-2017 15:55:15 ]
pi_174826225
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 13:24 schreef Loekie1 het volgende:
Eberhard was gewoon veel te lief voor zijn ambtenaren met hun 'leuke' plannetjes.
Kom nou, nu probeer je vd Laan weer vrij te pleiten alsof alles de schuld van de ambtenaren is.

Hij keek zelf jarenlang de andere kant op bij de radicale islam, en door gezwets van "Amsterdam is een lieve stad, met lieve inwoners"
Dat is links wensdenken, sommige mensen zijn niet lief, en hebben geen lieve bedoelingen :{w
pi_174826243
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 16:10 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Kom nou, nu probeer je vd Laan weer vrij te pleiten alsof alles de schuld van de ambtenaren is.

Hij keek zelf jarenlang de andere kant op bij de radicale islam, en door gezwets van "Amsterdam is een lieve stad, met lieve inwoners"

En zijn ambtenaren vond hij ook erg lief blijkbaar.
Het geluidssysteem lijkt definitief naar zijn mallemoer. :{
https://amsterdam.raadsin(...)20Zaken%2002-11-2017
pi_174827134
Er is weer verbinding, geluid doet het, camera's nog niet helemaal. Van alles komt in beeld, behalve degene die spreekt.
https://amsterdam.raadsin(...)20Zaken%2002-11-2017
pi_174838982
De emoties liepen hoog op toen Sofyan Mbarki (PvdA) aan het woord kwam. 'Er waren gedachtes om de afdeling wit te wassen van moslims, ik ben moslim en word hier echt emotioneel van', waarna Mbarki begint te huilen. Het raadslid doelde hiermee op een stuk dat in Het Parool verscheen. Hierin werd gesuggereerd dat de antiradicaliseringsdienst bij de gemeente moest worden ontdaan van moslims. Ambtenaar Saadia a. T., die strafontslag kreeg, zou onderdeel zijn van dit 'witwassen'. Ze kreeg ontslag nadat ze, volgens verschillende media, opdrachten aan vriendjes en relaties had gegund. Ook zou ze een privérelatie hebben opgebouwd met de ingehuurde acteur.

Later in de vergadering deed Van der Burg sterk afstand van de berichten dat de oud-burgemeester de organisatie wilde witwassen. 'Van der Laan was geen heilige. Dus moet je ook soms dingen doen die mensen pijn doen, als burgemeester. Maar niets is groter dan het belang van de stad Amsterdam. Dat is het enige belang en daar wijkt alles voor.'

In de antwoorden van Van der Burg kwam naar voren dat er nooit daadwerkelijk een grijze campagne van de grond is gekomen. Maar opvallend genoeg bleef de locoburgemeester wel in termen als 'de grijze campagne' spreken. Voordat het überhaupt zou worden uitgevoerd zijn er drie video's gemaakt en voorgelegd aan Van der Laan. Toen hij niet tevreden was is het project afgeschoten en nooit uitgevoerd.
Ook gaf Van der Burg aan dat de aanpak van radicalisering en de veiligheid van de stad niet in het geding is. Ondanks alle verhalen die de ronde doen rond de Dienst Openbare Orde en Veiligheid.
http://www.at5.nl/artikel(...)geen-grijze-campagne
pi_175284668
’Lustig gedeclareerd’ in Amsterdam

De ontslagen topambtenaar Radicalisering en Polarisatie van de gemeente Amsterdam ging op vakantie met ondernemer Naoaul Dinia die zij inhuurde voor opdrachten. Hierna kon er volgens de advocaat van de gemeente ‘lustig op los gedeclareerd’ worden.

Dat bleek vrijdag in een kort geding van Scholten en Partners tegen Amsterdam. Sinds 2015 is Naoaul Dinia aangesloten bij dit bedrijf, dat bijna alle opdrachten uitvoert voor de afdeling Radicalisering en Polarisatie. Dinia ging ook privé om met de ontslagen Saadia A.T., betoogde de gemeente, door op de gezamenlijke vakanties te wijzen.

Scholten en Partners is boos dat de gemeente de rekeningen niet meer betaalt sinds de affaire-Saadia deze zomer uitbrak. Het bedrijf verkeert daardoor in geldnood, en eist daarom dat Amsterdam onmiddellijk openstaande rekeningen betaalt van ongeveer 50.000 euro.

Mangostone
Dinia voerde eerder al opdrachten op het gebied van radicalisering uit via haar eigen bedrijf Mangostone. Eind 2014 werd dat bedrijf opgeheven, waarna ze meteen verder ging met de opdrachten, maar nu via Scholten en Partners. ,,Dat gebeurde nadat er bij de gemeente was geklaagd over Mangostone”, zei een bron van deze krant in augustus al.

Saadia heeft nooit verteld dat ze ook buiten haar werk omging met Dinia. Dit is in strijd met de inkoopvoorwaarden van de gemeente Amsterdam.

Sleutelfiguren
Tijdens de zitting voerde de gemeente Amsterdam aan dat Scholten en Partners veel te hoge bedragen factureert voor de training van zogeheten ‘sleutelfiguren’, mensen uit met name de moslimgemeenschap die een oogje in het zeil houden om vroegtijdig signalen op te vangen dat mensen extremistisch worden.

Een van de mensen die sleutelfiguren werft, is Said J. Hij had een amoureuze relatie met Saadia, bleek op de zitting. Ook die verzweeg Saadia. Deze verzwegen relatie zou de aanleiding voor haar strafontslag zijn geweest. Said kreeg klussen van Saadia via Scholten en Partners, maar stuurde ook rechtstreeks facturen naar haar afdeling.

De rechtbank doet op 8 december uitspraak.
https://www.telegraaf.nl/(...)lareerd-in-amsterdam
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_193783419
  donderdag 25 juni 2020 @ 14:57:26 #142
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_193783526
Beter dat ze hun zakken vullen als reradicaliseringsexpert dan dat ze zich opblazen in de bus.

In denk dat dit het PvdA-standpunt is.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_193783580
Als het verhaal van Korver klopt kan dit nog een staartje krijgen, de rol van de Gemeente Amsterdam in het politieonderzoek is mogelijk heel erg intensief geweest.



[ Bericht 83% gewijzigd door moby_jones op 25-06-2020 15:24:15 ]
pi_193800362
quote:
Saadia Ait-Taleb kan na drie jaar rekenen op vrijspraak



Het Openbaar Ministerie kon het donderdagmiddag niet helemaal laten: Saadia Ait-Taleb, voormalig antiradicaliseringsambtenaar bij de gemeente Amsterdam zou ‘slordig en onprofessioneel’ zijn. Niet dat ze daarvoor terecht stond, maar er moest toch iets komen ter rechtvaardiging van de activiteiten van Justitie: drie jaar onderzoek naar corruptie en omkoping, compleet met invallen, inbeslagnames en afluisterpraktijken. Een klein trapje na, nu er niet veel meer van over is dan een flinke hap lucht.

Als programmamanager radicalisering en polarisatie was Ait-Taleb in 2016 verantwoordelijk voor de geheime ‘grijze’ campagne van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan, die met een serie heimelijk opgenomen filmpjes getroebleerde jongeren af wilde houden van het pad richting radicalisering. Ait-Taleb huurde voor het praktische werk, zoals het schrijven van de scenario’s, het acteren en het opnemen van de filmpjes een bekende van haar afdeling in: Saïd J., een beginnend ICT-specialist.

Fraude met facturen

Samen stonden ze donderdag terecht op verdenking van fraude met drie facturen. Drie keer zou J. eind 2016 valse rekeningen hebben ingediend van elk 18.000 euro, geld waarvoor hij niet zou hebben gewerkt. De opbrengst deelde hij volgens het OM met Ait-Taleb.

Justitie wist niet van een geheime campagne, verdedigde het Openbaar Ministerie zich donderdag. Er waren alleen betalingen van Ait-Taleb aan J. en verder niets. Geen wonder dat dan alarmbellen afgaan. Maar nu is gebleken dat die geheime campagne er wel degelijk is geweest, kon Justitie niet anders dan concluderen dat Ait-Taleb die rekeningen ter goeder trouw had betaald. En dus eiste het OM vrijspraak.

Ait-Taleb deed nog maar eens uit de doeken wat voor wissel de hele episode op haar leven heeft getrokken: haar geld is op, een baan, ook ver onder haar niveau, kan ze niet krijgen, omdat niemand meer met haar wil worden geassocieerd en op straat voelt ze zich niet meer veilig. “De mensen zeggen: jij moest toch zo nodig de overheid vertrouwen. Nu weet je hoe dat voelt.”

Vrijspraak niet genoeg

Haar advocaat Richard Korver vindt vrijspraak niet genoeg om de goede naam van Ait-Taleb in ere te herstellen. Hij eiste dat het OM niet-ontvankelijk wordt verklaard. Via de driehoek van politie, Justitie en burgemeester zat het OM volgens hem veel te dicht op het stadhuis. Er zou sprake zijn van het keuren van eigen vlees. Ait-Taleb zou bovendien dienen als een dankbare bliksemafleider voor de man die er in werkelijkheid een potje van had gemaakt: burgemeester Van der Laan zelf, die het zich meende te kunnen permitteren een geheime campagne op te zetten zonder daar zijn collega’s in het college of de gemeenteraad over in te lichten.

Korver ging er donderdag emotioneel in. Volgens getuigenverklaringen zei Van der Laan tegen zijn ambtenaren er ‘geen vertrouwen in te hebben dat mensen met een moslimachtergrond op een goede wijze dit dossier kunnen beheren’. Korver: “In het huidige tijdsgewricht doemt de vraag op of er sprake was van institutioneel racisme. Om met onze koning te spreken: het minste dat wij kunnen doen is niet wegkijken. Niet goedpraten. Niet uitwissen. Niet apart zetten. Niet normaal maken wat niet normaal is.”

Ook in de zaak tegen J’, de ‘schaduwman’ die de filmpjes maakte en de facturen opstelde, lijkt Justitie zwak te staan. Van de drie verdachte rekeningen heeft men er alweer één laten vallen. Van de andere twee houdt het OM vol dat er niet voor is gewerkt en wordt 120 uur taakstraf geëist.

Moeilijk te bewijzen

De advocaat van J., Kerem Canatan, betoogde dat het OM dat hard probeert te maken met de mededeling dat bewijzen ontbreken dat J. voor het geld activiteiten heeft verricht. Maar Canatan heeft er echter weinig trek in zelf met bewijzen te komen dat hij dat wel heeft gedaan. Het OM zou in plaats daarvan aannemelijk moeten maken dat J. níet heeft gewerkt en dat is een stuk moeilijker. Hij eiste voor zijn cliënt dan ook vrijspraak.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. Later volgt nog een hoger beroep in de zaak die Ait-Taleb voert tegen de gemeente omdat ze strafontslag heeft gekregen. Dat ontslag is in eerste aanleg goedgekeurd, onder meer met het argument dat Ait-Taleb de gemeente financiële schade heeft berokkend. Dat argument komt met een vrijspraak in deze strafzaak onder druk te staan.

https://www.parool.nl/ams(...)vrijspraak~b3d2a7a5/
  vrijdag 26 juni 2020 @ 14:00:52 #145
65846 Bocaj
Vámonos!
pi_193800519
Stinkende Amsterdam weer... Alles, maar dan ook ALLES is daar corrupt!

~Ik weet ik generaliseer misschien maar het is toch een soepzootje daar?
pi_193813089
In Amsterdam wonen nog plm 40% Nederlanders van oorsprong en dus 60% niet. Dat is derhalve een gigantische markt voor deze goedbedoelde PvdA zakkenvullers...
Emigreer...als je van een rijk gevuld leven houdt...in vrijheid.
pi_193813143
Graaaien uit de onuitputtelijke belastingspot _O_ _O_ _O_ :7 :7

Goed gedaan meid ! O+ :* ^O^
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_193813480
Ik maak me weer zorgen om het begrijpend lezen-niveau van sommigen
  zaterdag 27 juni 2020 @ 11:54:32 #149
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_193813540
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2020 14:00 schreef Bocaj het volgende:
Stinkende Amsterdam weer... Alles, maar dan ook ALLES is daar corrupt!

~Ik weet ik generaliseer misschien maar het is toch een soepzootje daar?
Onschuldig tot het tegendeel is bewezen toch?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
pi_193813848
quote:
10s.gif Op zaterdag 27 juni 2020 11:54 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Onschuldig tot het tegendeel is bewezen toch?
Niet als de beschuldigde een Marokkaan is, nietwaar Bocaj?
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')