abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 9 juli 2017 @ 18:31:33 #1
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300161
Etappe 9: Nantua - Chambéry, 181,5 km

We hebben er zeven dagen op moeten wachten, maar eindelijk werd de Tour dan een keer leuk. De eerste rit die er op papier goed uitzag bleek er ook in de praktijk goed uit te zien. De hele dag gebeurde er wat, van start tot finish. Het duurde zowat twee uur voordat er eindelijk eens een kopgroep vertrokken was. Dat was dan ook meteen een flinke groep, van meer dan 40 man. Rijden met zo'n grote groep werkt nooit, dus trad er al snel verbrokkeling op. Tot de finale kregen we daardoor steeds veranderende koerssituaties, ook omdat het peloton de voorsprong nooit te groot liet worden. Uiteindelijk bleef er vooraan tegen het eind van de rit een mooie groep over, met onder meer Pauwels, Van Avermaet, Roche, Barguil, Calmejane en Gesink. Op de laatste klim van de dag leken Pauwels en Roche erg sterk te zijn, terwijl Gesink ouderwets op zijn eigen tempo aan het harken was. Met Calmejane hield niemand rekening, maar toen hij demarreerde had niemand een antwoord. Gesink leek er nog even op eigen tempo naartoe te krabbelen, maar blies zichzelf toch enigszins op en zo was de vogel gevlogen. Hoewel het nog even spannend leek te worden toen Calmejane last kreeg van krampen, maar die wist hij weer uit zijn lichaam te slaan. Daardoor soleerde hij in zijn tweede grote ronde naar zijn tweede ritzege. Vorig jaar won hij als eerstejaars al een aankomst bergop in de Vuelta en nu wint hij, na een geweldig voorjaar, een serieuze rit in de Tour. Voeckler mag dan wel stoppen, maar Bernaudeau heeft al lang en breed een opvolger in huis. Voor Gesink was het jammer dat Calmejane net vandaag boven zichzelf moest uitstijgen, maar tijdens zijn eerste vluchtpoging in de Vuelta van vorig jaar werd hij ook tweede. We weten allemaal nog wel hoe dat toen afliep. De klassementsrenners hielden zich rustig, op een schijnaanval van een paar jongens na. Froome reed nog even het skoekeloen in, maar verder gebeurde er niet veel. Het was wachten op vandaag. Wachten op de lastigste rit van de eerste week en misschien wel de lastigste rit van de Tour. Een rit met meerdere zware cols, waaronder de loodzware Mont du Chat. We gaan de eerste week afsluiten met een prachtige rit, hoewel het laatste vlakke stuk richting de finish in Chambéry dan wel weer een stevig minpunt is.

CARTE.jpg
PROFIL.png

De laatste rit voor de rustdag start in het dorp Nantua, waar ongeveer 4000 mensen wonen. Nantua is een debutant in de Tour, hoewel het wel in de buurt ligt van bekend Tourterrein. Het is van hier immers niet ver tot Oyonnax en Bourg-en-Bresse, plaatsen die in het recente verleden nog deel uitmaakten van de ronde. We bevinden ons in het departement Ain, regio Auvergne-Rhône-Alpes. Nog steeds in de Jura, maar dan wel aan de rand van dit gebergte. In het dorpje Nantua is weinig te doen, hoewel ze er wel een rechtbank hebben. Ook een aardige kerk, uit de 11e eeuw. In deze kerk hangt een schilderij van Eugène Delacroix, de belangrijkste Franse kunstschilder van de romantiek. Ook het orgel uit de 19e eeuw schijnt de moeite waard te zijn. Verder moet je vooral in Nantua zijn voor het meer. Het Lac de Nantua, in vroegere tijden ontstaan dankzij een gletsjer en omgeven door kalkkliffen. Het blauwe, soms groene water leent zich voor verschillende watersporten, zoals zeilen, waterfietsen en zwemmen. Rustig meertje dus, geen extremere watersporten. Je kan hier ook vissen, er schijnen hier vooral veel snoeken te zijn. Deze kan je dan vervolgens weer verorberen in het dorp, want de lokale specialiteit is een quenelle van snoek met nantuasaus. Jazeker, Nantua heeft z'n eigen saus. Het speciale van de saus is dat je er gehakte rivierkreeftjes doorheen moet mieteren. Vervolgens flikker je er een hoop cognac en wijn bij, want zo zijn die Fransen ook wel weer. Ideaal dus om over je snoek te gooien en wat mij betreft ook ideaal om over Frank Snoeks te gieten. Nantua is verder de geboorteplaats van Jean-Louis Aubert, de voormalige zanger en gitarist van de Franse band Téléphone. Weer zo'n band die ik niet ken, maar die in Frankrijk vroeger nog vrij populair schijnt te zijn geweest. Ze mochten zelfs nog shows openen voor The Rolling Stones, dan ben je niet slecht bezig.

1.jpg

De koers start langs het meer van Nantua, op de Avenue du Lac. Ze rijden van Nantua naar Les Neyrolles en dit deel van de rit is vlak, maar wel geneutraliseerd. Richting het eind van de neutralisatie begint de weg al wel wat meer te hellen en hier begint de eerste klim van de dag min of meer. In Les Neyrolles begint de weg wat steviger omhoog te lopen en zodra Christian Prudhomme met zijn vlag begint te zwaaien is de eerste officiële klim van de dag ook meteen begonnen. In totaal is deze klim 15 kilometer lang, aan 4,4%, maar de organisatie heeft ervoor gekozen om de klim in tweeën te splitsen. Na 3,5 kilometer komen de renners boven op de Côte des Neyrolles, een klim van 3,2 kilometer lang aan 7,2%. Na dit klimmetje van de tweede categorie is het twee kilometer zo goed als vlak, maar snel daarna gaat het weer omhoog en dan gaat de Col de Bérentin verder. Deze col is vanaf hier 4,1 kilometer lang en 6,1% gemiddeld, net wat minder lastiger dan het vorige deel van de klim. Daarom is het ook maar een col van de derde categorie. Na 11 kilometer koers komen de renners hier boven, maar dan hebben ze dus eigenlijk al 15 kilometer geklommen. Er wordt gereden over een redelijk smalle weg, dwars door een donker bos. De wegen zijn hier dan wel weer wat beter dan tijdens de afgelopen rit in de Jura. De Col de Bérentin is overigens geen bekende klim in de Tour. In de Tour de l'Ain is de klim dan wel weer beklommen, dus voor een groot deel van het Franse peloton zal het toch bekend terrein zijn. Op de top slaan de renners rechtsaf en daar gaat het nog even anderhalve kilometer vals plat verder, vervolgens is het vier kilometer zo goed als vlak. Aan het eind van dit vlakke deel rijden de renners langs een mooi uitzichtpunt, vanwaar ze een prachtig uitzicht over de vallei hebben. Die vallei gaan ze snel van wat dichterbij bekijken, want een afdaling van acht kilometer begint na het uitzichtpunt. Er zijn een aantal haarspeldbochten in die afdaling, maar het is verder niet de lastigste afdaling ooit. De weg leidt de renner wel door een bos, waardoor het niet altijd even overzichtelijk is, maar ernstige problemen verwacht ik hier niet. De lastigste bocht komt nog wel aan het eind van de afdaling, als de renners door het dorpje Ochiaz fietsen. Hier is een zeer scherpe bocht naar rechts, waarna de koers verder gaat over een bredere en vlakkere weg.

Col_de_Berentin_Nantua_profile.gif
6CqmRBw.jpg

Over deze grote en brede weg is het vijf kilometer behoorlijk vlak, maar daarna slaan de renners rechtsaf en gaan ze op weg naar het stuwmeer van Génissiat. Richting dit stuwmeer gaat het iets meer dan drie kilometer naar beneden, over een brede weg. Richting het eind van deze afdaling rijden de renners door het dorp Génissiat, waar veel rotondes en drempels liggen. Buiten Génissiat rijden ze dan langs Barrage de Génissiat, waar men de Rhône in bedwang probeert te houden. Mooie stuwdam, met in de omgeving ook nog eens prachtige rotspartijen langs de rivier. Direct na de stuwdam, waar de renners over mogen rijden, begint de weg weer omhoog te lopen. De volgende officiële klim van de dag gaat beginnen, een klim van de derde categorie. Er wordt richting het dorp Franclens gefietst, 2,4 kilometer aan 6%. Best een leuk klimmetje, met vooral veel bochten. In de Tour komt deze klim niet vaak voor, maar andere voertuigen scheuren hier wel met enige regelmaat naar boven. Jaarlijks organiseert men op deze wegen een wedstrijd voor motoren, quads en zijspan. Die mogen dan over de wegen van deze klim en andere wegen in de buurt naar boven en weer naar beneden rijden. Levensgevaarlijk natuurlijk, keuren we af. De bewoners van het dorp krijgen nu dus voor een keer te maken met mensen die zich aan de snelheidslimiet houden. Voorbij Franclens blijft het nog een tijdje vlak, maar daarna begint er een lange afdaling richting Seyssel. Deze afdaling is acht kilometer lang, maar het gaat niet bijzonder steil naar beneden en er zijn ook weinig lastige bochten. Een afdaling voor het betere bijtrapwerk. Pas aan het eind van de afdaling, in de buurt van Seyssel, is er nog een vervelende haarspeldbocht, maar daarna wordt het eigenlijk meteen vlak. De renners rijden dan door Seyssel en na een lastige rotonde rijden ze over de Rhône, richting de volgende klim van de dag. Helaas pakken we wel de verkeerde brug in Seyssel, we rijden over een of ander postmodern misbaksel, terwijl er een paar meter verderop een prachtige oude brug ligt.

vhzGQBN.jpg
2BSsxuA.jpg

Na Seyssel hebben we 50 kilometer gehad en voorbij dit stadje blijft het nog vier kilometer behoorlijk vlak, terwijl de renners over brede wegen rijden. In de buurt van het dorpje Gignez begint de weg alvast wat omhoog te lopen, maar de klim begint pas echt als de renners in dit dorp linksaf slaan, waarna ze op een smalle en slechte weg terechtkomen. Hier begint de Col de la Biche meteen met een kilometer aan 11,5%, terwijl de coureurs tussen de chalets door rijden, op weg naar een bos. In dit bos vlakt de klim weer wat af richting zes procent, wat zo ongeveer het makkelijkste stuk van de berg is. De Col de la Biche, ook wel Croix de Famban is 10 kilometer lang en 9% gemiddeld. Het is de eerste klim van de buitencategorie tijdens deze Tour. Na het wat vlakkere stuk aan 6% gaat het twee kilometer omhoog aan 10% en daarna volgt zelfs een kilometer aan 11% gemiddeld. Dit is wel het zwaarste stuk van de klim, hierna wordt het richting de top wat makkelijker. Kilometer aan 8,5%, nog steeds niet echt plezant. Daarna een kilometer aan 10% en twee kilometer aan 9%, blijft een kwelling. De eerste klim van deze Tour waar we echt iets mee kunnen. Richting de top dan nog een laatste stuk aan 7%. Vervolgens gaat het heel kort even naar beneden, maar al snel volgt er dan nog een knikje omhoog, richting Golet de la Biche. Dit knikje is gelukkig maar aan 3,5%, dat valt dan weer mee. Als dit knikje ook is geweest volgt er een redelijk lange afdaling, van ongeveer tien kilometer. Deze afdaling is behoorlijk lastig. De weg omhoog was al vrij smal en nu het omlaag gaat komt daar weinig verandering in. Tevens is de Col de la Biche vrij bochtig, met zowel een aantal haarspeldbochten als tal van korte, venijnige bochtjes. Er wordt gereden door een bos, wat een aantal van de bochten nogal lastig in te schatten maakt. Bovendien gaat het de eerste zeven kilometer van de afdaling steil naar beneden, met zelfs een stuk aan 12%. Na 77 kilometer rijdt het peloton door Brénaz en hier is het lastige deel van de afdaling gedaan. Het gaat nog een paar kilometer verder naar beneden, met nog een aantal scherpe bochtjes, maar het is verder goed te doen.

KnUQpcD.png
Col-de-la-Biche-1-768x514.jpg

Aan het eind van de afdaling, na 80 kilometer, rijden de renners door Lochieu. Dit begint ondertussen een bekende plaats in de Tour te worden, want hier ligt de voet van de Grand Colombier. Het klinkt als een bekende naam, maar het is nog steeds maar de derde keer dat de berg voorkomt in de Tour. Sinds de ontdekking in 2012 heeft deze klim blijkbaar de harten van de mensen bij de ASO veroverd. In 2012 kwam de klim voor in een rit van Mâcon naar Bellegarde-sur-Valserine. Titi Voeckler kwam toen als eerste boven op de klim en zou de rit ook winnen. We beklimmen de Grand Colombier nu wel van een andere kant, zelfs van een andere kant dan vorig jaar. Toen kwam de beklimming zelfs twee keer voor, in de 15e rit van Bourg-en-Bresse naar Culoz. De ritoverwinning ging naar Jarlinson Pantano, vooral dankzij het rijden van een sterke afdaling. Het startpunt is wel ongeveer hetzelfde nu, maar van Lochieu gaat het nu niet direct omhoog, maar rijden we verder richting Virieu-le-Petit en dit stuk van iets meer dan twee kilometer is zo goed als vlak. Na Virieu-le-Petit begint de klim dan echt. Van deze kant is de beklimming 8,5 kilometer lang en 10% gemiddeld. Een stevige klim dus, maar dat weten we ondertussen. Er is geen makkelijke kant te vinden. Aan het begin van de klim is er meteen een strook aan 10%, maar daarna wordt het met 8,5% iets makkelijker. Dat is voorlopig het laatste moment van rust, want daarna gaan we geconfronteerd worden met Zoncolan-achtige stijgingspercentages. Drie kilometer dik boven de 10%, zelfs een kilometer aan 14,5% gemiddeld met uitschieters naar 22%. Dat is absurd zwaar, zeker voor Franse begrippen. Dit loodzware stuk stopt op vier kilometer van de top, op dat moment komen de renners ook uit op een andere weg, de bekende weg naar de top zoals ze vorig jaar ook reden. Laatste stuk van de klim is een stuk makkelijker, met een kilometer vals plat aan 3%. Daarna nog drie kilometer tussen de acht en negen procent, want helemaal makkelijk wordt de Grand Colombier nooit. Na 91 kilometer komen de renners boven op deze col van de buitencategorie.

107927091.jpg

Na de top van de Grand Colombier volgt dezelfde afdaling als vorig jaar. Mensen met een goed geheugen weten dat dit een lastige afdaling is, waar je behoorlijk wat tijd goed kan maken, of verspelen. Tevens is het hier best wel mogelijk om goed op je plaat te gaan. De weg is in de afdaling niet al te breed, het wegdek is bovendien ook niet al te grandioos. Het gaat 15 kilometer lang naar beneden aan 8,5% gemiddeld, met zeer steile stroken onderweg. Het eerste deel van de afdaling is nog redelijk goed te doen, met eigenlijk alleen een paar vervelende haarspeldbochten, maar na een tijd is er een bocht naar links en dan gaat het pas echt goed los. Veel korte en snelle bochtjes, een aantal scherpe haarspeldbochten en vooral weinig overzicht omdat er door een donker bos wordt gereden. Vorig jaar vlogen een aantal renners bijna uit de bocht, hopelijk kennen ze het parcours nu beter. Richting het eind van de afdaling, als de renners bijna beneden zijn in Anglefort, wordt het wat makkelijker. Net voor het bereiken van dit dorp zijn er nog wat laatste, lastige bochten, maar daarna wordt het vlak en gaat het over een brede weg dwars door de vallei richting Culoz, de finishplaats van rit 15 van vorig jaar. In Culoz slaan de renners nu niet rechtsaf, terug naar de Grand Colombier, maar blijven ze nog een aantal kilometer verder door de vallei rijden, langs de Rhône. Na 121 kilometer wordt Cressin-Rochefort gepasseerd en hier verlaat men de vallei. De coureurs rijden over de Rhône en gaan op weg naar de tussensprint van de dag, in Massignieu-de-Rives. Die tussensprint komt na 126 kilometer en de weg begint hier weer wat te hellen. De omgeving is hier overigens zeer fraai. De koers brengt ons langs een aantal fraaie meren en ondertussen is er steeds uitzicht op de bergen. Van Massignieu-de-Rives rijdt het peloton verder richting Lucey, een leuk dorpje aan de voet van de volgende klim van de dag.

112462590.jpg

Van Lucey wordt er richting Jongieux gefietst en deze weg loopt vier kilometer omhoog aan 4,2%. Na 134 kilometer komen de renners boven op dit bergje van de vierde categorie, nadat ze door een mooie omgeving vol wijnranken hebben gereden over een bochtige weg, met ook nog een chateau onderweg. Dit klimmetje zagen we ook al tijdens de Dauphiné van dit jaar. Ook toen was fungeerde het als opmaat richting de Mont du Chat. Op de top van het klimmetje vlakt het af, maar er volgt niet gelijk een afdaling. Het blijft een kilometer vlak en daarna gaat het vier kilometer naar beneden, maar in vergelijking met de vorige afdalingen is dit bijzonder eenvoudig. Het gaat vooral veel rechtdoor, alleen aan het eind van dit afdalinkje zijn er nog wat bochtjes. Na 140 kilometer rijdt men door Saint-Jean-de-Chevelu en hier is het twee kilometer vlak. Als we die vlakke kilometers hebben gehad zitten we al in de buurt van de Mont du Chat. Het eerste deel van deze klim staat op het punt van beginnen. Voordat het steile gedeelte van de berg van de kat gaat beginnen krijgen de renners eerst nog te maken met zes kilometer aan 5%. Vervolgens is het een kilometer vlak en dan begint Mont du Chat officieel. 8,7 kilometer aan 10%, een van de zwaarste beklimmingen van Frankrijk. De col van de buitencategorie wordt pas voor de tweede keer gebruikt in de Tour. Debuteren deed de klim in 1974, in een etappe van Gaillard naar Aix-les-Bains. Gonzalo Aja kwam als eerste boven, terwijl achter hem Raymond Poulidor een poging deed om weg te rijden van Eddy Merckx. Dat lukte, maar Merckx wist in de afdaling terug te keren. Ondanks het feit dat het een bijzonder zware klim is, waar in 1974 genoeg gebeurde, keerde de klim niet meer terug. Waarom weet niemand, maar gelukkig zijn we er nu wel weer. Het gaat meteen aan 7,5% omhoog, nadat de renners in Cremaire linksaf slaan. Vervolgens wordt het tot de top niet meer makkelijker. De stijgingsgraad komt amper onder de 10%, met een aantal zware stroken aan 14 en 15%. Weer een klim door een bos, over een relatief smalle weg, met enorm veel bochten. Na 155 kilometer komen de renners boven, met net voor de top nog een iets makkelijkere strook aan 9,5%. Als je dat al iets makkelijker noemt weet je hoe zwaar de rest is.

PROFILCOLSCOTES_2.png
montduchat2.jpeg

De afdaling van de Mont du Chat is bijna 13 kilometer lang en lastig. Je hoeft maar naar de beelden van de afgelopen Dauphine te kijken om tot die conclusie te komen. Op de top kwam Fabio Aru als eerste boven, met een aardige voorsprong op Porte, Froome en Fuglsang. In de afdaling smeet Froome zich naar beneden en al snel sloot hij weer aan bij Aru. Het is een afdaling met een redelijk smalle weg, die niet overal even best is. Toch is het vooral de bochtigheid die het lastig maakt. Er zijn meer dan tien haarspeldbochten en tal van andere korte bochtjes die niet altijd even goed in te schatten zijn. Parcourskennis is hier noodzakelijk, anders lig je voor je het weet in het skoekeloen. Froome pakte in de Dauphine wat risico's en een aantal keer moest hij toch stevig corrigeren om de bocht te houden. Je kan hier veel tijd goedmaken, maar zonder gevaar is het niet. Na 168 kilometer rijden de renners door Le Bourget du Lac en dan zit de gevaarlijke afdaling er bijna op. Van Le Bourget du Lac rijdt men verder richting La Motte-Servolex, de finishplaats van de rit in de Dauphine. Dat was toen vrij ideaal, want de finale kende toen bijna geen vlakke meters. Dat leverde in de Dauphine een mooie finale op, met een sprint tussen vier renners. Strijkijzer Fuglsang won die sprint, onder meer omdat Froome de sprint van Porte ontregelde door de deur dicht te gooien. Spijtig genoeg hebben we nu een andere finale, hoewel het eerste deel van die finale zo slecht nog niet is. In Le Bourget du Lac wordt er voor een andere weg gekozen en deze weg loopt voor de gein nog even 500 meter aan 10% omhoog. Na dit kleine muurtje is het vervolgens twee kilometer behoorlijk vlak, voor er een korte afdaling richting La Motte-Servolex volgt. De renners zitten op een brede weg en die weg blijven ze volgen tot ze Chambéry binnenrijden. Op een paar rotondes na zijn er weinig obstakels, maar dat wordt anders eenmaal in Chambéry. Op vijf kilometer van de streep rijden ze de stad binnen en vanaf dat moment lijkt het parcours meer op een flipperkast dan wat anders. Meer dan 10 bochten in die laatste vijf kilometer en ook nog een stuk of vijf rotondes. De wegen zijn wel steeds breed, maar alsnog is het een gedoe. Zo heb je in de laatste kilometer nog een scherpe bocht naar links, direct gevolgd door een scherpe bocht naar rechts. 200 meter verderop weer een scherpe bocht naar links, 100 meter daarna een scherpe bocht naar rechts en dan gaat het in de laatste 500 meter van de rit pas rechtdoor tot de meet.

Naw8vfr.png

Chambéry maakt voor de derde keer deel uit van de Tour, maar het is pas voor de eerste keer een aankomstplaats. In 1996 kwam de Tour hier voor het eerst, toen fungeerde de stad als startplaats van de zevende rit. Die rit zou eindigen in Les Arcs en gewonnen worden door Luc Leblanc. In 2010 kwam de Tour terug, voor een rit richting Gap. Die zou dan weer gewonnen worden door Sergio Paulinho. Chambéry is de stad van een van de grootste Franse ploegen, AG2R-La Mondiale. Hier bevindt zich het trainingscentrum van de ploeg, waarde profs nog wel eens samenkomen voor een trainingskamp. Het is vooral de uitvalsbasis van de opleidingsploeg van AG2R, Chambéry Cyclisme Formation. Deze opleidingsploeg levert de laatste jaren een aantal pareltjes af, zoals Romain Bardet en Pierre Latour. Ook degelijke renners als Domont en Gastauer, namens AG2R aanwezig in de Tour, hebben hier hun opleiding genoten. Chambéry is overigens een stad met 60.000 inwoners, het is de hoofdstad van het departement Savoie en tevens de geboortestad van een van de slechtste spitsen ooit, Olivier Giroud. In het centrum van de stad staat een aantal opvallende bouwwerken, waaronder een monument ter ere van Benoît de Boigne, een of andere generaal van het huis Savoye die later in India terechtkwam. In India lopen wel eens olifanten, dus besloot men om het monument te omkaderen met vier olifanten. Even verderop staat er ook nog een chateau midden in het centrum, dat vroeger toebehoorde aan het huis Savoye. Daarnaast hebben ze in Chambéry ook nog een leuke kathedraal en bij het binnenrijden van de stad fietsen de coureurs langs Le Phare, een opvallend gebouw dat op het eerste gezicht lijkt op een voetbalstadion. In de praktijk blijkt het een theater te zijn, dat ook dienst doet als sportcentrum. Je kan hier terecht voor al je concerten en daarna kan je een potje gaan handballen, want dat is na wielrennen de belangrijkste sport van Chambéry.

57793614.jpg

In Chambéry gaat het 's middags een graad of 27 worden. Iets minder warm dan de afgelopen dagen, maar alsnog behoorlijk warm. Wind gaat er niet zijn, maar er is een behoorlijk grote kans dat het gaat regenen. In de middag wordt er veel regen verwacht in Chambéry en omstreken. Met alle lastige afdalingen tijdens deze rit kan dat nog wel eens een probleem worden. Droog zijn die afdalingen al riskant, nat wordt het helemaal een verschrikking voor de renners. Mocht het regenen, dan krijgen we zeker een andere koers. Met die laffe renners van tegenwoordig valt dan niet uit te sluiten dat de boel geneutraliseerd wordt, maar daar hopen we natuurlijk op. Het biedt ook juist kansen op meer actie, daar gaan we dan maar vanuit. De potentiële actie begint om 11:45, dan staan de renners klaar aan het meer van Nantua. Tien minuten later begint de koers echt en deze rit wordt wel integraal uitgezonden door de Belg. We hoeven dus niet te zappen naar de ARD of de player van Eurosport, meteen de tv aanslingeren rond 12:00 voor een portie genot met Michel en José. De finish wordt verwacht tussen 16:45 en 17:24, met een beetje geluk dus meer dan vijf uur koers.

u896jmK.jpg

Dit is een van de zwaarste ritten van de Tour, misschien wel de zwaarste. Zoveel zware ritten zijn er dit jaar niet, dus is het hopen op actie tussen de klassementsrenners. Tijdens de vorige rit hielden ze zich rustig, maar dat kunnen ze zich nu niet meer veroorloven. Iedereen die voor geel wil gaan moet tijdens deze rit actie ondernemen. Hierna is er een rustdag en daarna twee vlakke ritten, dus er zijn geen excuses. Iedereen moet tijdens deze rit tot het uiterste gaan. Er zijn onderweg mogelijkheden genoeg, minstens drie zware beklimmingen, waarvan vooral de laatste twee langere beklimmingen echt heel erg zwaar zijn. Veel zwaarder kom je ze in Frankrijk doorgaans niet tegen. De finale van de rit is dan wel weer kut. Wegens financiële redenen eindigen we niet direct na de afdaling, maar moeten we verder richting Chambéry. Dat kan ervoor zorgen dat de koers minder leuk wordt, maar alsnog is de rit zo zwaar dat er wel verschillen moeten ontstaan. Wegens een wat langer stuk in de vallei na de Grand Colombier zal de echte actie wel pas komen op de Mont du Chat, maar uit ervaring weten we inmiddels dat het veld daar aardig uit elkaar kan worden geslagen, zeker aan het eind van een week koersen. Ik hoop dat we hier een strijd zien tussen de klassementsmannen, die dan vervolgens ook voor de dagzege gaan.
1. Froome. Hij lijkt misschien minder sterk dan voorgaande jaren, maar alsnog is hij zeer goed. Ook zijn ploeg is weer in orde, vooral Kwiatkowski lijkt over krankzinnig goede benen te beschikken. Froome kent Mont du Chat en dan vooral de afdaling. Tijdens de Dauphine reed hij zo naar Aru toe en daarna reed hij bijna iedereen uit het wiel. Als hij dat nu weer kan doen, maar dan met nog wat meer risico's, kan hij een aardige voorsprong bij elkaar fietsen, die hij dan op het vlakke niet meer weggeeft. Dit is een ideale rit voor hem om een klap uit te delen aan de tegenstand.
2. Bardet. Romain moet presteren tijdens deze rit, anders wordt hij in elkaar geslagen door zijn ploegbaas, Lavenu. Een rit die eindigt bij het hoofdkwartier van de ploeg, dan moeten de mannetjes van AG2R hun uiterste best gaan doen. Bardet kan een goede afdaling rijden, dus als hij met de eersten over de top komt zit er een goede uitslag in. In de Dauphine lukte het hem dan weer niet helemaal om in de buurt te blijven van Porte, Froome en de jongens van Astana. Wie weet gaat dat nu beter, in de rit naar La Planche des Belles Filles bleef hij in ieder geval wat meer in de buurt.
3. Porte. Richie in de afdaling van de Mont du Chat een paar weken geleden, dat was geen gezicht. Stel je voor dat het tijdens deze rit regent, dan komt hij helemaal niet meer beneden. Bergop gaat hij tijdens deze rit heel goed voor de dag komen, denk ik. Maar dan gaat hij in de afdaling moeite hebben om bij de rest te blijven. Als het uiteindelijk nog een sprint wordt tussen een aantal jongens zal Froome hem vast ook wel weer in de weg zitten.
4. Dan Martin. Tijdens de Dauphine zat hij in hetzelfde schuitje als Bardet, net niet goed genoeg om de toppers te volgen. Ook bepaald geen wonder in het daalwerk. Wel heeft hij nu een betere vorm dan een aantal weken geleden, ook tijdens de vorige rit perste hij er nog een mooi sprintje uit. Met hem moet je niet mee naar de streep rijden.
5. Aru. Bergop was hij indrukwekkend in de rit naar La Planche des Belles Filles, maar van de andere kant zag ik hem weer als een oud wijf dalen in de Dauphiné. Gaf in 200 meter een voorsprong van 20 seconden weg, dan ben je een grote hoor. Gaat nu vast ook weer hopeloos dalen en dan komt hij dus in ieder geval niet solo aan. Als het dan weer net als in de Dauphine een sprint wordt eindigt hij achteraan, want Fabio is een strijkijzer.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 18:31:58 #2
415174 spiritusbus
licht ontvlambaar
pi_172300169
Goede TT
  zondag 9 juli 2017 @ 18:31:58 #3
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_172300175
Dan is froome echt stekeblind. En dan Aru van zn fiets proberen te rijden. Sagan wordt erdoor uit de tour gezet
  zondag 9 juli 2017 @ 18:33:08 #5
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300184
TS is eigenlijk vooral benieuwd hoe het met Richie Porte is :{
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 18:34:07 #6
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300192
quote:
9s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:31 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Helemaal bezorgd zijn of ik weer genoten had van de SkyGoden of niet.
Haha :D

Wat een debiel.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_172300194
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:20 schreef Aguero het volgende:
thijszonneveld twitterde op zondag 09-07-2017 om 18:18:38 Froome loopt weg uit de persconferentie omdat hij vindt dat dezelfde vraag over het incident met Aru wordt gesteld (wat niet zo was). reageer retweet
[ afbeelding ]
Rare actie. Zo treurig een 'patron' acteren is ook ietwat vermoeiend ondertussen.

Sowieso vind ik dat iedereen wel even wat normaler mag doen, elkaar een beetje beuken op de fiets is niet het soort topshowtje waar we op zitten te wachten. Ga dan desnoods lekker na de finish knokken als je stil staat ofzo...
Jack does it in real time...
pi_172300209
quote:
9s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:34 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Rare actie. Zo treurig een 'patron' acteren is ook ietwat vermoeiend ondertussen.

Sowieso vind ik dat iedereen wel even wat normaler mag doen, elkaar een beetje beuken op de fiets is niet het soort topshowtje waar we op zitten te wachten. Ga dan desnoods lekker na de finish knokken als je stil staat ofzo...
Ben je Froome in de finale van de Dauphine na afdaling Du Chat al vergeten? Daar duwde hij Porte ook nog bijna de hekken in.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:36:47 #9
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300223
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:35 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Ben je Froome in de finale van de Dauphine na afdaling Du Chat al vergeten? Daar duwde hij Porte ook nog bijna de hekken in.
Waar ook al niks mee werd gedaan. _O-

Die gast komt overal mee weg.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 9 juli 2017 @ 18:36:51 #10
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172300224
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:30 schreef Maver24 het volgende:

[..]

Het zag er ook niet uit als iets per ongeluks. En dan dat handje van sorry . Ja me reet.
Zou wel weer typisch brits sportsmanship zijn om zoiets te flikken.
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:30 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ja vast, alsof zijn ploeggenoten dat niet zagen en alsof zijn ploegleider dat niet in zijn oor zat te toeteren. :')

Buiten het feit dat ie het zelf al zeg. De hond.
Ik geloof best dat 'ie het niet zag. Hij zit immers de hele tijd naar beneden te kijken. Een gevaar op de weg is het!
in a crowd you lose humanity
pi_172300227
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 17:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Als hier niks mee wordt gedaan word ik echt mad.

Kijk, DSQ zou overdreven zijn, maar op z'n minst een boete en een tijdstraf lijkt me het minste. Totaal ongepast gedrag.
Dit meen je niet serieus, hoop ik voor je.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:37:18 #12
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300234
quote:
9s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:36 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dit meen je niet serieus, hoop ik voor je.
Ah, wimderon vindt het natuurlijk weer totaal normaal. _O_

Lekker wim!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 9 juli 2017 @ 18:37:48 #13
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300241
Maar serieus, wie gaat er nog voor zijn lol naar een persconferentie van Froome? Elk interview dat je van hem ziet zo klinisch, leeg, loos, voorspelbaar. Stop er gewoon mee. Je kunt nog beter een praatpop wat vragen.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172300247
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:35 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Ben je Froome in de finale van de Dauphine na afdaling Du Chat al vergeten? Daar duwde hij Porte ook nog bijna de hekken in.
Ik vind dat je hier dezelfde regels moet toepassen als dat je iemand van de sokken rijdt in de sprint. Die actie van froome was zo overduidelijk niet per ongeluk.
pi_172300260
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ah, wimderon vindt het natuurlijk weer totaal normaal. _O_

Lekker wim!
Wim is partijdig
  zondag 9 juli 2017 @ 18:39:08 #16
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300264
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:38 schreef Maver24 het volgende:

[..]

Ik vind dat je hier dezelfde regels moet toepassen als dat je iemand van de sokken rijdt in de sprint. Die actie van froome was zo overduidelijk niet per ongeluk.
Laten we even wachten op de uitleg van wimderon. Die komt zo met wetenschappelijk overtuigend bewijs dat Froome eigenlijk niks deed.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_172300266
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:38 schreef Maver24 het volgende:

[..]

Wim is partijdig
Vooral tegendraads :P
pi_172300270
Ik heb het waarschijnlijk niet goed gezien, maar zoveel was er toch niet aan de hand?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 9 juli 2017 @ 18:40:08 #19
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172300287
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:39 schreef franklop het volgende:
Ik heb het waarschijnlijk niet goed gezien, maar zoveel was er toch niet aan de hand?
Op de laatste pagina van het vorige topic staat een GIF-je waarin je het uitgebreid kunt bestuderen.
in a crowd you lose humanity
pi_172300293
quote:
15s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:37 schreef Dr_Flash het volgende:
Maar serieus, wie gaat er nog voor zijn lol naar een persconferentie van Froome? Elk interview dat je van hem ziet zo klinisch, leeg, loos, voorspelbaar. Stop er gewoon mee. Je kunt nog beter een praatpop wat vragen.
Dat is eigenlijk mijn grootste probleem met Froome, dat het zo'n enorm humor- en inspiratieloze dweil is.

Als renner vind ik 'em prima te pruimen.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:40:54 #21
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300299
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:39 schreef franklop het volgende:
Ik heb het waarschijnlijk niet goed gezien, maar zoveel was er toch niet aan de hand?
op zich niet, maar het was wel een bewussie. Zo van "hier die kreeg je nog van me terug, paardelul!" en dan het handje voor de vorm natuurlijk. Gore huichelaar.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172300308
Volgende rit zal voor de vluchters zijn? Lijkt me niet dat er nog ploegen met Quick-Step willen gaan rijden?
  zondag 9 juli 2017 @ 18:41:20 #23
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300310
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:39 schreef franklop het volgende:
Ik heb het waarschijnlijk niet goed gezien, maar zoveel was er toch niet aan de hand?
4r6ATdq.gif

Doet toch een beste poging om van Aru een toeschouwer te maken.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_172300312
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:35 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Ben je Froome in de finale van de Dauphine na afdaling Du Chat al vergeten? Daar duwde hij Porte ook nog bijna de hekken in.
Geen seconde van de Dauphine gezien om de een of andere reden. :{
En dat klinkt ook lekker, want die afdaling zag er vandaag gevaarlijk uit.

Overigens zal de organisatie nu misschien terughoudend zijn met deze klim, maar het was wel echt een fout van Porte ook. Tuurlijk is er misschien een verhoogd risico, maar ik het zou zonde zijn als ze daarom deze klim nooit meer pakken... Dit kan op zoveel plekken (helaas) gebeuren, zeker i.c.m. vermoeidheid of renners die elkaar onder druk zetten in de afdaling.
Jack does it in real time...
  zondag 9 juli 2017 @ 18:42:08 #25
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172300319
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:38 schreef Maver24 het volgende:

[..]

Ik vind dat je hier dezelfde regels moet toepassen als dat je iemand van de sokken rijdt in de sprint. Die actie van froome was zo overduidelijk niet per ongeluk.
Eerlijk gezegd wil ik nog wel geloven dat het per ongeluk was. Alleen is dat niet zo relevant naar mijn idee.

Als je de beelden terugkijkt, dan geeft Froome Aru een schouderduw op het moment dat Aru hem wil passeren. Normaal is dat voldoende voor uitsluiting.

Nou is dat misschien wat overdreven bij de drager van de gele trui. Maar dat was de straf voor Sagan ook.
in a crowd you lose humanity
pi_172300324
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:40 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Op de laatste pagina van het vorige topic staat een GIF-je waarin je het uitgebreid kunt bestuderen.
Naja vind het nog steeds niet zo erg hoor. Waarschijnlijk gebeuren er op hogere snelheid gevaarlijkere dingen dan dit.

Chique is een ander verhaal
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 9 juli 2017 @ 18:42:41 #27
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300329
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:41 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Geen seconde van de Dauphine gezien om de een of andere reden. :{
En dat klinkt ook lekker, want die afdaling zag er vandaag gevaarlijk uit.

Overigens zal de organisatie nu misschien terughoudend zijn met deze klim, maar het was wel echt een fout van Porte ook. Tuurlijk is er misschien een verhoogd risico, maar ik het zou zonde zijn als ze daarom deze klim nooit meer pakken... Dit kan op zoveel plekken (helaas) gebeuren, zeker i.c.m. vermoeidheid of renners die elkaar onder druk zetten in de afdaling.
De afdaling van de Biche was het lastigste, ook omdat de weg daar nat was. Grand Colombier ook vrij pittig. Mont du Chat natuurlijk ook redelijk lastig, maar de weg is daar toch net nog niets beter.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_172300332
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:41 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Geen seconde van de Dauphine gezien om de een of andere reden. :{
En dat klinkt ook lekker, want die afdaling zag er vandaag gevaarlijk uit.

Overigens zal de organisatie nu misschien terughoudend zijn met deze klim, maar het was wel echt een fout van Porte ook. Tuurlijk is er misschien een verhoogd risico, maar ik het zou zonde zijn als ze daarom deze klim nooit meer pakken... Dit kan op zoveel plekken (helaas) gebeuren, zeker i.c.m. vermoeidheid of renners die elkaar onder druk zetten in de afdaling.
Nwah het was in de vlakke finale hoor. Die lag overigens 3.8 km na de afdaling itt vandaag.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:43:33 #29
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172300340
Goeie TT trouwens ^O^
in a crowd you lose humanity
pi_172300347
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:41 schreef Columbiafan het volgende:
Volgende rit zal voor de vluchters zijn? Lijkt me niet dat er nog ploegen met Quick-Step willen gaan rijden?
Cofidis en Lotto zullen ook wel gaan helpen..
pi_172300350
Van baarle is trouwens erg sterk ook deze Tour.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172300355
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Laten we even wachten op de uitleg van wimderon. Die komt zo met wetenschappelijk overtuigend bewijs dat Froome eigenlijk niks deed.
Er is vast een precedent te vinden in het archief. In 1948 werd er iemand niet gestrafd toen hij tegen iemand aanreed bergop, dus daarom moet het nu ook niet gebeuren.
Jack does it in real time...
pi_172300358
quote:
14s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:40 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

op zich niet, maar het was wel een bewussie. Zo van "hier die kreeg je nog van me terug, paardelul!" en dan het handje voor de vorm natuurlijk. Gore huichelaar.
Dat is precies het woord wat ik zocht.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:44:51 #34
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172300364
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:43 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Cofidis en Lotto zullen ook wel gaan helpen..
Katusha gaat ook wel meehelpen
  Redactie Sport zondag 9 juli 2017 @ 18:44:58 #35
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172300368
quote:
9s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:36 schreef wimderon het volgende:

[..]

Dit meen je niet serieus, hoop ik voor je.
Wim. Wim wim wim. Dit is toch gewoon ongepast gedrag. Beetje zoals Vetteltje, onze altijd zure mof, tegen Lewis deed.

Froome wint de Tour ook wel met een minuutje straf, maar dat maakt m tenminste nog spannend.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 9 juli 2017 @ 18:45:05 #36
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300371
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:41 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Geen seconde van de Dauphine gezien om de een of andere reden. :{
En dat klinkt ook lekker, want die afdaling zag er vandaag gevaarlijk uit.

Overigens zal de organisatie nu misschien terughoudend zijn met deze klim, maar het was wel echt een fout van Porte ook. Tuurlijk is er misschien een verhoogd risico, maar ik het zou zonde zijn als ze daarom deze klim nooit meer pakken... Dit kan op zoveel plekken (helaas) gebeuren, zeker i.c.m. vermoeidheid of renners die elkaar onder druk zetten in de afdaling.
Wat uiteraard volledig in de hand gewerkt wordt door diezelfde organisatie. Die zet namelijk geheel toevallig een parcours uit waarin renners dit soort dingen wel moeten doen. Met alleen dat als reden ook.

Ja, als je dat als renner kut vindt kun je ook thuisblijven, da's ook weer zo :)
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  Redactie Sport zondag 9 juli 2017 @ 18:45:34 #37
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172300384
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:41 schreef Columbiafan het volgende:
Volgende rit zal voor de vluchters zijn? Lijkt me niet dat er nog ploegen met Quick-Step willen gaan rijden?
Lotto Soudal en Katusha zullen ongetwijfeld toch weer gaan rijden hoor :')
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_172300406
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:45 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Lotto Soudal en Katusha zullen ongetwijfeld toch weer gaan rijden hoor :')
zolang ze geen rit hebben gepakt zeker
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172300409
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:44 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Wim. Wim wim wim. Dit is toch gewoon ongepast gedrag. Beetje zoals Vetteltje, onze altijd zure mof, tegen Lewis deed.

Froome wint de Tour ook wel met een minuutje straf, maar dat maakt m tenminste nog spannend.
Ongepast gedrag zeker en dan weglopen uit de conferentie. Dan ben je gewoon zwak
pi_172300419
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:37 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Ah, wimderon vindt het natuurlijk weer totaal normaal. _O_

Lekker wim!
Ieder weldenkend mens vindt dit geen straf waard, daar is ook geen verdere uitleg bij nodig ofzo.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:50:06 #41
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172300466
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:40 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dat is eigenlijk mijn grootste probleem met Froome, dat het zo'n enorm humor- en inspiratieloze dweil is.

Als renner vind ik 'em prima te pruimen.
Ik heb Froome nog nooit kunnen betrappen op het hebben van een persoonlijkheid, maar eerlijk gezegd vind ik dat ook bij renners als Porte, Bardet of Quintana niet meteen het geval. Misschien zijn grijze muizen makkelijker tot ronderenners om te bouwen?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:50:10 #42
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300468
Nou ja één punt heeft hij wel Froome: een persconferentie waar hij niks zegt is al een stuk boeiender dan een persco waar hij wel wat zegt ^O^
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172300479
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ieder weldenkend mens vindt dit geen straf waard, daar is ook geen verdere uitleg bij nodig ofzo.
Wordt leuk 'knokken' voor positie voortaan als we dit soort dingen toe gaan staan... Ja, tuurlijk gebeurt er nu niet iets ergs, maar wat als je dit soort zaken op het vlakke of in afdaling uit gaat halen. Fietsen is toch geen contactsport...

Juist dat iemand in de gele trui dit doet en je laat het onbestraft is fout. Al is het maar 'symbolisch' 1 seconde straf of 1000 CHF voor een goed doel, schouderduwen zijn geen onderdeel van het fietsen in mijn ogen...

En als je serieus vindt dat dit 'toevallig' gebeurde, dan moet hij toch echt z'n stijl maar eens even gaan aanpassen en niet langer 98% van de tijd als een debiel op die Wattagemeter gluren en daardoor tegen mensen aanrijden...
Jack does it in real time...
pi_172300488
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:41 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Doet toch een beste poging om van Aru een toeschouwer te maken.
Maar niet vergelijkbaar met de actie van Sagan, die daadwerkelijk iemand de hekken in elleboogde.

Een DQ (zoals sommigen anti-Froompjes graag zien) is derhalve totaal niet aan de orde.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  zondag 9 juli 2017 @ 18:52:41 #45
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_172300507
Gewoon een reprimande en 450 Frank boete lijkt me voldoende.
pi_172300509
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:51 schreef Montagui het volgende:

[..]

Maar niet vergelijkbaar met de actie van Sagan, die daadwerkelijk iemand de hekken in elleboogde.

Een DQ (zoals sommigen anti-Froompjes graag zien) is derhalve totaal niet aan de orde.
Cavendish viel al voor de elleboog.

Is dit Fakenews FOK! geworden?
  zondag 9 juli 2017 @ 18:54:06 #47
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300535
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:51 schreef Montagui het volgende:

[..]

Maar niet vergelijkbaar met de actie van Sagan, die daadwerkelijk iemand de hekken in elleboogde.

Een DQ (zoals sommigen anti-Froompjes graag zien) is derhalve totaal niet aan de orde.
Oh ik hoef Froome niet geDQd te zien hoor. Heb liever dat ie zich de ballen uit zijn broek moet rijden naar Parijs en dan alsnog niet wint ^O^

Maar Sagan elleboogde niemand de hekken in. Cav was allang going down toen die elleboog kwam. Die elleboog raakte lucht. Maar goed, die discussie is al vaak genoeg gevoerd.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172300541
Die tracker is trouwens totaal onbetrouwbaar, Kittel bevestigt zelf dat ie de hele dag in de grupetto gezeten heeft.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:55:03 #49
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
pi_172300551
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:54 schreef Columbiafan het volgende:
Die tracker is trouwens totaal onbetrouwbaar, Kittel bevestigt zelf dat ie de hele dag in de grupetto gezeten heeft.
Jij dacht echt dat ze hem alleen lieten?
pi_172300563
quote:
9s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:55 schreef showtimer het volgende:

[..]

Jij dacht echt dat ze hem alleen lieten?
Werd daar samen met Sabatini op achterstand gesignaleerd.
pi_172300566
quote:
5s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:50 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik heb Froome nog nooit kunnen betrappen op het hebben van een persoonlijkheid, maar eerlijk gezegd vind ik dat ook bij renners als Porte, Bardet of Quintana niet meteen het geval. Misschien zijn grijze muizen makkelijker tot ronderenners om te bouwen?
Misschien wel inderdaad. Armstrong was de grootste uitzondering maar dat was wellicht wat too much.

Dumoulin is nog wel oké, en Nibali heeft ook wel wat persoonlijkheid.
  zondag 9 juli 2017 @ 18:56:37 #52
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300584
Kittel ging best aardig mee toch? Die bleef er iig nog vrij lang aan hangen. Geloof niet dat die max heeft moeten geven om binnen tijd te zijn :N
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 18:57:18 #53
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300593
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Misschien wel inderdaad. Armstrong was de grootste uitzondering maar dat was wellicht wat too much.

Dumoulin is nog wel oké, en Nibali heeft ook wel wat persoonlijkheid.
Wat dat betreft is het erg jammer dat we Valverde missen ja.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 18:58:54 #54
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300623
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:47 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ieder weldenkend mens vindt dit geen straf waard, daar is ook geen verdere uitleg bij nodig ofzo.
Sterke argumenten wim!
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 9 juli 2017 @ 19:01:05 #55
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172300665
Ik roep ook niet om een DSQ. Maar mag duidelijk worden gemaakt dat dit van de zotte is. Mad zijn okee maar je gaat niet iemand bijna de skoekeloen in rijden
pi_172300666
Onbegrijpelijk dat de NOS het voorval met froome anders ziet en hem een groot sportman noemt als hij zn handje uitsteekt. Die kan je ook niet serieus meer nemen
pi_172300667
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:57 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Wat dat betreft is het erg jammer dat we Valverde missen ja.
Ben er eigenlijk ook steeds meer van overtuigd dat het parcours van deze Ronde van Frankrijk meer weggelegd was voor hem dan voor Quintana: explosief werk op la planche, rit van gisteren, eerder snedige klimmen ipv langlopende cols, weinig hooggebergte, vaak aankomst na afdaling, ...

Jammer van zijn val. Ben er vrij zeker van dat hij nog dichtbij het podium had gestaan.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:01:35 #58
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_172300676
Wat een smeerlap die Froome. Op deze manier zou ik niet eens willen winnen. Schande.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:01:43 #59
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172300677
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:56 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Misschien wel inderdaad. Armstrong was de grootste uitzondering maar dat was wellicht wat too much.

Dumoulin is nog wel oké, en Nibali heeft ook wel wat persoonlijkheid.
Ik vermoed dat een Wiggo-dominantie wel makkelijker te behappen zou zijn. Die was kleurrijk in het kwadraat.

Maar ja, Dumoulin heeft wel een zekere cool. Chaves is ook wel innemend. De Yates'en en Meintjes beloven dan weer minder goeds voor de toekomst.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:01:56 #60
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172300684
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:01 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik roep ook niet om een DSQ. Maar mag duidelijk worden gemaakt dat dit van de zotte is. Mad zijn okee maar je gaat niet iemand bijna de skoekeloen in rijden
Het is niet van de zotte, het is doodnormaal. En als je een andere mening bent toegedaan ben je geen weldenkend mens. Maar ik ga niet uitleggen waarom

- wimderon
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  Redactie Sport zondag 9 juli 2017 @ 19:04:40 #61
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172300743
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:01 schreef SaintOfKillers het volgende:

[..]

Ik vermoed dat een Wiggo-dominantie wel makkelijker te behappen zou zijn. Die was kleurrijk in het kwadraat.

Maar ja, Dumoulin heeft wel een zekere cool. Chaves is ook wel innemend. De Yates'en en Meintjes beloven dan weer minder goeds voor de toekomst.
Yaids :{
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  zondag 9 juli 2017 @ 19:05:09 #62
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
  zondag 9 juli 2017 @ 19:07:26 #63
106732 Evertjan
PSN: Ysatia
pi_172300807
snap ook niet waarom al die journalisten zo pro-Froome zijn
Iemand die zijn of haar emoties laat heersen over logisch redeneren heeft of een groot hart of een klein brein...
pi_172300847
Nos laat de duw van Froome niet eens zien in de samenvatting SMH
pi_172300857
Froome is de absolute eindbaas van de wielerwereld. De absolute patron. De absolute gentlemen _O_

Zelfs nog even sorry zeggen, nadat hij verkeerd stuurde richting Aru _O_
pi_172300861
quote:
2s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:07 schreef Evertjan het volgende:
snap ook niet waarom al die journalisten zo pro-Froome zijn
Omdat het bewuste tactiek is van het team. Mensen zwart maken en persona non-grata maken als ze journalistiek bedrijven. En aangezien de meeste lui toch brood op de plank moeten krijgen binden ze na een tijdje wel in als ze niet meer welkom zijn op persconferenties of wat dan ook.

Dit valt ook allemaal te lezen in US-Postal-tactics-for-dummies overigens.
Jack does it in real time...
pi_172300863
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:09 schreef Maver24 het volgende:
Nos laat de duw van Froome niet eens zien in de samenvatting SMH
haters gonna hate.
pi_172300878
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:52 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Cavendish viel al voor de elleboog.
Misschien. Niettemin was er een elleboog en aanleiding voor de tourleiding om hem te diskwalificeren.
She's been working late, She comes home, Gets on the phone, Calls up a few close friends, Gets a bottle of wine or something, And as the evening draws on they sit and reminisce....
  zondag 9 juli 2017 @ 19:10:14 #69
40566 Ericr
Livewrong
pi_172300880
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het is niet van de zotte, het is doodnormaal. En als je een andere mening bent toegedaan ben je geen weldenkend mens. Maar ik ga niet uitleggen waarom

- wimderon
Ontduiken van bewijslast is altijd een argument voor simpele mensen. Oeps nu doe ik bijna hetzelfde
pi_172300882
quote:
2s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:07 schreef Evertjan het volgende:
snap ook niet waarom al die journalisten zo pro-Froome zijn
Ik snap het wel. Froome is GOD. Gentlemen, beste renner ooit. Brits. Angel-Saksich. Alles klopt gewoon _O_ ^O^
  zondag 9 juli 2017 @ 19:11:06 #71
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300902
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:01 schreef Maver24 het volgende:
Onbegrijpelijk dat de NOS het voorval met froome anders ziet en hem een groot sportman noemt als hij zn handje uitsteekt. Die kan je ook niet serieus meer nemen
Nee die tuinen er gewoon met open ogen in -O- Nou zwetst met name Ducrot er al jaren lang maar wat op los, maar dat is gewoon een klucht. Een beetje fatsoenlijke journalistiek is af en toe ook best welkom.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 19:12:31 #72
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172300934
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:01 schreef Mani89 het volgende:
Wat een smeerlap die Froome. Op deze manier zou ik niet eens willen winnen. Schande.
denken jullie nog steeds dat het een sport is? het gaat om geld en pr.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:12:37 #73
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172300940
Ach ja. Als ze zelfs de naam van een renner die al jaren meedoet verkeerd schrijven dan weet je dat je geen fatsoenlijke journalistiek hoeft te verwachten van NOS.
pi_172300957
quote:
15s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:11 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Nee die tuinen er gewoon met open ogen in -O- Nou zwetst met name Ducrot er al jaren lang maar wat op los, maar dat is gewoon een klucht. Een beetje fatsoenlijke journalistiek is af en toe ook best welkom.
Alleen Thijs Zonneveld heeft een andere mening
pi_172300971
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:10 schreef Syntix het volgende:

[..]

Ik snap het wel. Froome is GOD. Gentlemen, beste renner ooit. Brits. Angel-Saksich. Alles klopt gewoon _O_ ^O^
En heeft meerdere persoonlijkheden :?
  zondag 9 juli 2017 @ 19:13:57 #76
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172300973
quote:
2s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:07 schreef Evertjan het volgende:
snap ook niet waarom al die journalisten zo pro-Froome zijn
snap je niet dat die journalisten embedded zijn?
  zondag 9 juli 2017 @ 19:14:09 #77
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172300977
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:13 schreef Maver24 het volgende:

[..]

Alleen Thijs Zonneveld heeft een andere mening
Luister ik graag naar idd :Y
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 19:19:15 #78
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
pi_172301075
De Loets ook flink geraakt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_172301097
Mensen hier die niet zien dat Froome wat verkeerd stuurt en dat daardoor zijn zwaartepunt richting Aru was en daardoor richting Aru bewoog en hem licht aantikte :')

[ Bericht 1% gewijzigd door heywoodu op 09-07-2017 20:02:23 ]
pi_172301113
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:19 schreef showtimer het volgende:
De Loets ook flink geraakt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Misschien gemist, maar hoe is het met Herrada?
  zondag 9 juli 2017 @ 19:21:33 #81
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172301129
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:20 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Misschien gemist, maar hoe is het met Herrada?
Of met Sepulveda?
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 19:21:33 #82
333483 Aguero
ooooooooo
pi_172301130
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:20 schreef Syntix het volgende:
Mensen hier die niet zien dat Froome wat verkeerd stuurt en dat daardoor zijn zwaartepunt richting Aru was en daardoor richting Aru bewoog en hem lig aantikte :')
Renners die per ongeluk dit soort manoeuvres maken moeten ze ook preventief uit koers halen, levensgevaarlijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door heywoodu op 09-07-2017 20:02:34 ]
Citius, Altius, Fortius.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:23:33 #83
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
pi_172301187
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:20 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Misschien gemist, maar hoe is het met Herrada?
quote:
Covered with bandages all over his right-hand side, yet without fractures after X-ray exames undergone at the mobile clinic next to Chambéry's finish, Herrada will try to take advantage from the first rest day in Périgueux on Monday to recover and try to stay on course.

  zondag 9 juli 2017 @ 19:25:56 #84
330914 Sherlock_Holmes
Prime Detective
pi_172301243
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:20 schreef Syntix het volgende:
Mensen hier die niet zien dat Froome wat verkeerd stuurt en dat daardoor zijn zwaartepunt richting Aru was en daardoor richting Aru bewoog en hem licht aantikte :') wat een mongolen hier.
Ben je naar een ban aan het hengelen, Syntix?

[ Bericht % gewijzigd door heywoodu op 09-07-2017 20:02:43 ]
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
pi_172301282
quote:
1s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:25 schreef Sherlock_Holmes het volgende:

[..]

Ben je naar een ban aan het hengelen, Syntix?
Nee, maar ik snap niet dat iedereen hier een DSQ of tijdstraf voor Froome wil :') Aru valt niet. Hij (Froome) biedt zijn excuses aan en het belangrijkste: het was nooit niet bewust.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:30:02 #86
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172301363
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:27 schreef Syntix het volgende:

[..]

Nee, maar ik snap niet dat iedereen hier een DSQ of tijdstraf voor Froome wil :')
Kun je überhaupt lezen? :?
quote:
Aru valt niet.
Dat klopt.
quote:
Hij (Froome) biedt zijn excuses aan
Hij steekt zijn hand op ja. Meer was het niet.
quote:
en het belangrijkste: het was nooit niet bewust.
Klopt ook. Eigenlijk heb je er best kijk op ^O^
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172301394
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:30 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Kun je überhaupt lezen? :?

[..]

Dat klopt.

[..]

Hij steekt zijn hand op ja. Meer was het niet.

[..]

Klopt ook. Eigenlijk heb je er best kijk op ^O^
quote:
"Ik raakte Aru zijn arm niet expres."
Punt.
pi_172301398
GeraintThomas86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 19:09:00 Such a shit day!!! Nowhere to go when Rafa went down right in front of me. But I'm ok though, thanks for all your m… https://t.co/06zU5GVNJQ reageer retweet
DETxlckW0AAj2VO.jpg
  zondag 9 juli 2017 @ 19:32:00 #89
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172301420
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:31 schreef Syntix het volgende:

[..]

[..]

Punt.
Ja hoor, wat jij wil _O-
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172301424
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:31 schreef Marcoss het volgende:
GeraintThomas86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 19:09:00 Such a shit day!!! Nowhere to go when Rafa went down right in front of me. But I'm ok though, thanks for all your m… https://t.co/06zU5GVNJQ reageer retweet
[ afbeelding ]
Weer door een ander gevallen dus.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:32:22 #91
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_172301433
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:27 schreef Syntix het volgende:

[..]

Nee, maar ik snap niet dat iedereen hier een DSQ of tijdstraf voor Froome wil :') Aru valt niet. Hij (Froome) biedt zijn excuses aan en het belangrijkste: het was nooit niet bewust.
En als het andersom was...

Nee hoor geintje natuurlijk,verhelderend inzicht. Ook in de andere topics, zoals F1. Ga zo door _O_
  zondag 9 juli 2017 @ 19:34:23 #92
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_172301476
Wie moet ik nu DM's gaan sturen?
pi_172301482
DanMartin86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 18:51:07 Crazy day on @LeTour Remarkably it seems I bounced well and I'm relatively ok. Sure to be sore tomorrow. Best wishes @richie_porte reageer retweet
DanMartin86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 18:53:29 Not nice arriving at the next hairpin and learning I had no front brake 🙈 reageer retweet
Vandaar z'n 2de val dus, die heeft dan 2x enorm veel geluk gehad..
  zondag 9 juli 2017 @ 19:36:56 #94
14505 OProg
A Life in Music
pi_172301552
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:34 schreef Marcoss het volgende:
DanMartin86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 18:53:29 Not nice arriving at the next hairpin and learning I had no front brake 🙈 reageer retweet
Vandaar z'n 2de val dus, die heeft dan 2x enorm veel geluk gehad..
:X :X

Damn.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_172301569
Is het al bekend of de jury Demare & co definitief uit koers neemt?
pi_172301597
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Het is niet van de zotte, het is doodnormaal. En als je een andere mening bent toegedaan ben je geen weldenkend mens. Maar ik ga niet uitleggen waarom

- wimderon
Wat is er uit te leggen dan? Het stelt niets voor en het ziet er sowieso al niet uit als een bewuste actie, voor zover het al een actie te noemen is.

Clutching at a massive straw is de beste opmerking die ik erover las. Ook precies dezelfde mensen die vonden dat Froome vorig jaar gediskwalificeerd had moeten worden die hier ophef over maken vermoed ik zomaar.
  zondag 9 juli 2017 @ 19:40:56 #97
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
pi_172301683
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:34 schreef Marcoss het volgende:
DanMartin86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 18:51:07 Crazy day on @LeTour Remarkably it seems I bounced well and I'm relatively ok. Sure to be sore tomorrow. Best wishes @richie_porte reageer retweet
DanMartin86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 18:53:29 Not nice arriving at the next hairpin and learning I had no front brake 🙈 reageer retweet
Vandaar z'n 2de val dus, die heeft dan 2x enorm veel geluk gehad..
Mavic mannetje heeft zijn voorrem dan open laten staan ofzo?
pi_172301711
quote:
14s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:37 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
Is het al bekend of de jury Demare & co definitief uit koers neemt?
Als dat niet zo was, hadden ze dat vast al bekend gemaakt ja.
pi_172301752
quote:
14s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:37 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
Is het al bekend of de jury Demare & co definitief uit koers neemt?
DJvmKhY.png
  zondag 9 juli 2017 @ 19:45:09 #100
62913 Blik
The one and Only!
pi_172301788
Hij staat ook al niet meer in het klassement om de groene trui
  zondag 9 juli 2017 @ 19:45:47 #101
256146 b2py
Beton!
pi_172301813
Sneu dat zoveel FDJ eruit vliegen doordat Demare niet door kan fietsen
  zondag 9 juli 2017 @ 19:49:39 #102
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172301896
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:45 schreef b2py het volgende:
Sneu dat zoveel FDJ eruit vliegen doordat Demare niet door kan fietsen
Ja dat is omdat die ploegleiding blijkbaar niet al te snugger is.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 19:52:06 #103
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172301941
quote:
9s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:38 schreef wimderon het volgende:

[..]

Wat is er uit te leggen dan? Het stelt niets voor en het ziet er sowieso al niet uit als een bewuste actie, voor zover het al een actie te noemen is.

Clutching at a massive straw is de beste opmerking die ik erover las. Ook precies dezelfde mensen die vonden dat Froome vorig jaar gediskwalificeerd had moeten worden die hier ophef over maken vermoed ik zomaar.
Haha, ziet er niet uit als een bewuste actie. :D

Af en toe ben je best grappig.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 9 juli 2017 @ 19:57:33 #104
62913 Blik
The one and Only!
pi_172302085
Als dit geen bewussie is zouden ze hem moeten uitsluiten wegens gebrek aan stuurskills :')

Maar een dsq zou, evenals de straf van Sagan, wel een beetje zwaar zijn. De macarena dansen op het podium en 200 franc boete zou beter passen
  zondag 9 juli 2017 @ 20:03:01 #105
333483 Aguero
ooooooooo
pi_172302273
Mori heeft z'n schouder gebroken en een klaplong.

quote:
Dr Angelucci, UAE Team Emirates' Physician, said: "In the crash, #Mori suffered a dislocated right shoulder which was immediately trated by the race medical service. He was transported to Oyonnax hospital, where X-raysfound a fracture of the right shoulder blade with pneumothorax and a little pneumomediastinum.
He’ll spend the night in the hospital".
Citius, Altius, Fortius.
  zondag 9 juli 2017 @ 20:03:52 #106
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172302296
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:57 schreef Blik het volgende:
Als dit geen bewussie is zouden ze hem moeten uitsluiten wegens gebrek aan stuurskills :')

Maar een dsq zou, evenals de straf van Sagan, wel een beetje zwaar zijn. De macarena dansen op het podium en 200 franc boete zou beter passen
Da's dan weer erg weinig.
15 seconden tijdstraf er nog bij vind ik wel mooi.
in a crowd you lose humanity
  zondag 9 juli 2017 @ 20:04:37 #107
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172302314
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:45 schreef b2py het volgende:
Sneu dat zoveel FDJ eruit vliegen doordat Demare niet door kan fietsen
Sja, die zaten er toch enkel in voor Demare, dus op zich kan ik het nog wel begrijpen.

Pinot of Vichot worden niet grandioos beperkt in hun vrijbuiten omdat Delage geen drinkbus meer gaat halen.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  zondag 9 juli 2017 @ 20:11:42 #108
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_172302515
Ongelofelijk wat een slagveld vandaag. Topshow. Gedeelte maar kunnen kijken ivm F1 en slecht bereik, maar damn.

Wat heeft Porte er allemaal aan over gehouden? Die ging er écht hard af namelijk.

En heeft iemand beelden van de val van Geesink? Wat gebeurde er daar precies dat hij gevallen is?
pi_172302546
quote:
14s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:11 schreef MrBanaan1 het volgende:
Ongelofelijk wat een slagveld vandaag. Topshow. Gedeelte maar kunnen kijken ivm F1 en slecht bereik, maar damn.

Wat heeft Porte er allemaal aan over gehouden? Die ging er écht hard af namelijk.

En heeft iemand beelden van de val van Geesink? Wat gebeurde er daar precies dat hij gevallen is?
Over Porte nog weinig bekend.

Geesink kreeg een ippon tegen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172302600
Ah net binnen; heup en sleutelbeen gebroken wordt er nu gezegd over Porte
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172302712
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:14 schreef franklop het volgende:
Ah net binnen; heup en sleutelbeen gebroken wordt er nu gezegd over Porte
oh gelukkig, het had een heel stuk erger kunnen zijn.
  zondag 9 juli 2017 @ 20:20:17 #112
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_172302780
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:12 schreef franklop het volgende:

[..]

Over Porte nog weinig bekend.

Geesink kreeg een ippon tegen
Hoe bedoel je dat?
Ik zag alleen dat ze er lagen, maar heb geen idee hoe het is gebeurd.
pi_172302848
quote:
14s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:20 schreef MrBanaan1 het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dat?
Ik zag alleen dat ze er lagen, maar heb geen idee hoe het is gebeurd.
Geesink was een judoka, Gesink is de wielrenner :+

Maar renner van Direct Energie reed de berm in en viel terug op de weg. Daar vielen Mori en Gesink overheen.

De renner van DE kon wel verder :'(
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 9 juli 2017 @ 20:27:06 #114
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_172302931
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:23 schreef franklop het volgende:

[..]

Geesink was een judoka, Gesink is de wielrenner :+

Maar renner van Direct Energie reed de berm in en viel terug op de weg. Daar vielen Mori en Gesink overheen.

De renner van DE kon wel verder :'(
Gvd :') _O-

Ja Gees heeft altijd pech. Wie er waar ook valt, hij ligt erbij ;(
pi_172302943
Overigens nu al 17 uitvallers. Vorig jaar pas eerste uitvaller in 8e rit en 25 uitvallers in totaal.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172302979
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:14 schreef franklop het volgende:
Ah net binnen; heup en sleutelbeen gebroken wordt er nu gezegd over Porte
Hersteltijd 'maar' 4 tot 6 weken. Ik mag hopen dat hij even rustig aandoet.
pi_172303032
Degenkolb stond ook bij de val van Gesink trouwens
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 9 juli 2017 @ 20:31:23 #118
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172303036
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:29 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Hersteltijd 'maar' 4 tot 6 weken. Ik mag hopen dat hij even rustig aandoet.
echt bizar weinig zou dat zijn. Zag er echt smerig uit :X
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172303201
Prijzengeld tot dusver;

tumblr_osu67vP5t31ropreyo1_500.png
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172303202
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 19:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Haha, ziet er niet uit als een bewuste actie. :D

Af en toe ben je best grappig.
Ben het eigenlijk wel met Wim eens. Er is nauwelijks iets aan de hand, sterker nog in de bus gebeurt dit waarschijnlijk op elke klim wel.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  zondag 9 juli 2017 @ 20:40:48 #121
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_172303283
Beter wint Adam Hansen nog een etappe deze tour.
tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! - QotSA || Den Helder || AZ
  zondag 9 juli 2017 @ 20:41:36 #122
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172303305
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:38 schreef franklop het volgende:
Prijzengeld tot dusver;

[ afbeelding ]
Nu Contador faalt zal Trek wel lekker in onderste regionen blijven. Bahrain haha, Movistar heeft ook niemand om geld op te rapen.
  zondag 9 juli 2017 @ 20:43:32 #123
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_172303372
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:38 schreef franklop het volgende:
Prijzengeld tot dusver;

[ afbeelding ]
Bizar hoe weinig prijzengeld erin omgaat eigenlijk, zeker als je kijkt wat voor een enorm circus het is.
  zondag 9 juli 2017 @ 20:44:21 #124
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172303395
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:38 schreef franklop het volgende:
Prijzengeld tot dusver;

[ afbeelding ]
Waar krijg je allemaal hoeveel geld voor dan? :?
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 20:45:14 #125
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
pi_172303421
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:29 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Hersteltijd 'maar' 4 tot 6 weken. Ik mag hopen dat hij even rustig aandoet.
Dat is Thomas.

Blijkbaar niet, voor een gebroken heup is dat vrij weinig me dunkt.
pi_172303428
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:41 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Nu Contador faalt zal Trek wel lekker in onderste regionen blijven. Bahrain haha, Movistar heeft ook niemand om geld op te rapen.
Denken dat Bahrain een FUCK geeft om prijzengeld. :')

YdMhU.gif
Jack does it in real time...
  zondag 9 juli 2017 @ 20:45:28 #127
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_172303430
SophieSmith86 twitterde op zondag 09-07-2017 om 20:08:27 Richie Porte has suffered a fractured collarbone and hip in stage nine crash. Verdict is four to six weeks off the bike. #tdf2017 reageer retweet
1474.jpg?w=620&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=8742f8d7adf4259ab32a8c30aeb6e65b
pi_172303452
quote:
3s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:44 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Waar krijg je allemaal hoeveel geld voor dan? :?
Primes pour les étapes en ligne et les CLM individuel
1er 8 000 ¤
2e 4 000 ¤
3e 2 000 ¤
4e 1 200 ¤
5e 830 ¤
6e 780 ¤
7e 730 ¤
8e 670 ¤
9e 650 ¤
10e 600 ¤
11e 540 ¤
12e 470 ¤
13e 440 ¤
14e 340 ¤
15e 250 ¤
16e 200 ¤
17e 200 ¤
18e 200 ¤
19e 200 ¤
20e 200 ¤

Chaque jour, à l'exception des CLM : 2 000 ¤

Primes
Sprints intermédiaires : 1 500 ¤, 1 000 ¤, 500 ¤.

Dat bijvoorbeeld per dag. Dan ook nog voor het dragen van een bepaalde trui, voor de sprints om bergprijs en op het eind ook nog klassement, waar de nummer 160 ook nog 400 euro krijg voor 3 weken werk
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172303592
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:29 schreef Ajacied422 het volgende:

[..]

Hersteltijd 'maar' 4 tot 6 weken. Ik mag hopen dat hij even rustig aandoet.
Kan misschien volgende week alweer spelen.

Gr. Humberto
  zondag 9 juli 2017 @ 20:52:01 #130
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172303610
quote:
10s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:45 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Denken dat Bahrain een FUCK geeft om prijzengeld. :')

[ afbeelding ]

:D
  zondag 9 juli 2017 @ 20:59:43 #131
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172303867
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:46 schreef franklop het volgende:
Chaque jour, à l'exception des CLM : 2 000 ¤
Waar is dit dan voor? :?
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172303897
quote:
5s.gif Op zondag 9 juli 2017 20:59 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Waar is dit dan voor? :?
Prijs van de strijdlust
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 9 juli 2017 @ 21:02:35 #133
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172303962
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:00 schreef franklop het volgende:

[..]

Prijs van de strijdlust
Oh ja.

Nou dan zou je zeggen, dan valt je altijd wel ergens wat geld in de schoot. Dan moet je bijna je best doen om ZO weinig te verdienen. Of is daar ook nog het boetegeld voor allerlei onsportiefs vanaf?
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172303998
4 tot 6 weken voor een breuk in de heup?
pi_172304004
quote:
14s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:02 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Oh ja.

Nou dan zou je zeggen, dan valt je altijd wel ergens wat geld in de schoot. Dan moet je bijna je best doen om ZO weinig te verdienen. Of is daar ook nog het boetegeld voor allerlei onsportiefs vanaf?
Durf ik niet te zeggen, maar Bahrein heeft geen topsprinter bij zich en klassementsrenner is ook weg. Vandaar ook weinig echt te sprokkelen

Cobrelli natuurlijk eerste paar dagen wel, maar daarna ook niet meer gezien
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172304034
Wel mooi dat Aru en Froome elkaar niet gezien hebben. Aru zag niet dat Froome materiaalproblemen had en Froome zag Aru niet toen die hem de berm in probeerde te duwen. _O-
  zondag 9 juli 2017 @ 21:05:16 #137
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172304053
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:03 schreef Dale__Cooper het volgende:
4 tot 6 weken voor een breuk in de heup?
Voor hezelfde geld had ie zn nek gebroken en was het einde carrière of erger geweest :{
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 21:05:59 #138
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172304083
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:04 schreef Dale__Cooper het volgende:
Wel mooi dat Aru en Froome elkaar niet gezien hebben. Aru zag niet dat Froome materiaalproblemen had en Froome zag Aru niet toen die hem de berm in probeerde te duwen. _O-
Ja we zitten al een week naar de Tour voor Blinden te kijken blijkt nu *O*
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172304097
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:04 schreef Dale__Cooper het volgende:
Wel mooi dat Aru en Froome elkaar niet gezien hebben. Aru zag niet dat Froome materiaalproblemen had en Froome zag Aru niet toen die hem de berm in probeerde te duwen. _O-
Froome zag niet dat Aru wegreed toen hij pech kreeg.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_172304144
Is demare al binnen? :P
hardcoholic
pi_172304213
Maar goed. Na een rit als vandaag is mijn toch al grote respect voor wielrenners weer toegenomen. Het is toch de sport aller sporten, waar je urenlang met zoveel intensiteit en drama naar kan kijken. Geen sport die ook maar enigszins in de buurt komt.
  zondag 9 juli 2017 @ 21:09:27 #142
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172304214
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:07 schreef Ferdii het volgende:
Is demare al binnen? :P
ja die staat nu net mee te helpen met het oprollen van de finishlijn :P
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 21:09:58 #143
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172304231
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:06 schreef franklop het volgende:

[..]

Froome zag niet dat Aru wegreed toen hij pech kreeg.
tuurlijk wel man :D
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172304257
quote:
14s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:09 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

tuurlijk wel man :D
Dat zegt Froome he. Dat ging dus niet over het moment dat Aru bijna publiek in reed, maar om het moment dat hij pech kreeg. Je weet wel; datzelfde moment dat Tia niet zag dat Froome pech had.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 9 juli 2017 @ 21:11:55 #145
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172304297
quote:
10s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:10 schreef franklop het volgende:

[..]

Dat zegt Froome he. Dat ging dus niet over het moment dat Aru bijna publiek in reed, maar om het moment dat hij pech kreeg. Je weet wel; datzelfde moment dat Tia niet zag dat Froome pech had.
Ja dat snap ik helemaal. Froome kan het niet gebruiken dat hij een motief had om Aru het koekeloen in de boeksen. Maar dit is natuurlijk ongeloofwaardig. Of zou Froome als enige zonder oortje rijden? :D :')
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172304342
Mori een klaplong :o
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 9 juli 2017 @ 21:15:39 #147
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_172304414
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:09 schreef Dale__Cooper het volgende:
Maar goed. Na een rit als vandaag is mijn toch al grote respect voor wielrenners weer toegenomen. Het is toch de sport aller sporten, waar je urenlang met zoveel intensiteit en drama naar kan kijken. Geen sport die ook maar enigszins in de buurt komt.
Waarheid.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  zondag 9 juli 2017 @ 21:16:26 #148
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172304456
Nu zal er nog wel meer met hem aan de hand zijn geweest, maar ik vind het wel bizar dat Démare initieel ziek is geworden door een heel slechte nacht in een hotel zonder airco. Kunnen we er anno 2017 misschien in slagen om alle renners kamers met airco te geven?
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172304478
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:15 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Waarheid.
Alleen valt dit nog moeilijk uit te leggen aan het plebs dat niet kijkt omdat ze denken: ''M-m-maar in de sport die ik volg, gebruiken ze geen doping hoor!!1!!!!!!'. Praten tegen een muur.
  zondag 9 juli 2017 @ 21:21:16 #150
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172304643
Die ene van die assistance medicale is wel een mooie dame geweest, ooit :Y
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
  zondag 9 juli 2017 @ 21:22:02 #151
192592 SureD1
------------------------------
pi_172304688
Broken pelvis voor porte volgens bmc twitter, dat is zijn bekken, niet zijn heup...

Zal net zoveel pijn doen..:
  zondag 9 juli 2017 @ 21:22:29 #152
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_172304709
Zo hard schreeuwen met een klaplong, dat is al een prestatie op zich.
Wanneer was de laatste keer dat iemand hier bij het woord "subtiel" aan mij dacht?
PR: 2x2: 14,56 3x3: 48,67 4x4: 3:21,10 5x5: 6:56.20 2-5 relay: 12:50,72
pi_172305785
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:03 schreef Dale__Cooper het volgende:
4 tot 6 weken voor een breuk in de heup?
Ze hebben het er zelfs al over dat hij begin augustus mogelijk alweer op de fiets zit :D
pi_172306435
Net de etappe teruggekeken, verdomme zeg :X Porte :(
  zondag 9 juli 2017 @ 23:34:49 #155
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
  maandag 10 juli 2017 @ 00:59:42 #156
108913 Godshand
guide4you
pi_172309589
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 18:41 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Doet toch een beste poging om van Aru een toeschouwer te maken.
Mooi toch..

Aru flikte ook een klotestreek. Daarom durft hij ook niet te protesteren, want dan krijgt hij backfire over zn demarrage actie toen Froome problemen had..
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_172309628
quote:
0s.gif Op zondag 9 juli 2017 21:09 schreef Dale__Cooper het volgende:
Maar goed. Na een rit als vandaag is mijn toch al grote respect voor wielrenners weer toegenomen. Het is toch de sport aller sporten, waar je urenlang met zoveel intensiteit en drama naar kan kijken. Geen sport die ook maar enigszins in de buurt komt.
_O_
But I don't wish that I was dead
Now a very old friend of mine once said
That either way you look at it;
You have your fits I have my fits but feeling is good
pi_172309728
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 00:59 schreef Godshand het volgende:

[..]

Mooi toch..

Aru flikte ook een klotestreek. Daarom durft hij ook niet te protesteren, want dan krijgt hij backfire over zn demarrage actie toen Froome problemen had..
Och wat. Ik stel voor dat als Dapfne Schippers een losse veter heeft dat de rest ook even stopt. Of als de klapschaats van Sven Kramer hapert dat de tegenstander even een dansje doet. Of als bij tennis iemand struikelt de scheids een let geeft. Veel eerlijker.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_172310022
...

[ Bericht 98% gewijzigd door Idisrom op 10-07-2017 03:23:52 ]
  maandag 10 juli 2017 @ 08:25:29 #160
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_172311007
Blijft toch wel lelijk dat Froome zo de Tourwinst in de schoot geworpen krijgt. Beetje net als Armstrong in 2003. Porte had het echt heel spannend kunnen maken, daar ben ik van overtuigd.

Ik heb lang niet meer zo'n hekel aan Froome als eerst, maar voor de spanning had je echt een Porte nodig.
pi_172311186
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 08:25 schreef DecoAoreste het volgende:
Blijft toch wel lelijk dat Froome zo de Tourwinst in de schoot geworpen krijgt. Beetje net als Armstrong in 2003. Porte had het echt heel spannend kunnen maken, daar ben ik van overtuigd.

Ik heb lang niet meer zo'n hekel aan Froome als eerst, maar voor de spanning had je echt een Porte nodig.
De klimmer met de beste tijdrit pakt de tourzege.
Ook Froome zou het zich kunnen veroorloven om even een behoeftestop in de berm te doen.

Tenzij dat een paar uitdagers gezamenlijk een berg eerder beginnen aan te vallen, en men zich wil opofferen voor elkaar. Bijvoorbeeld Contador en Quintana ontsnappen met Aru, en de eerste twee rijden zich leeg tijdens een Pyreneeënrit
  Redactie Sport maandag 10 juli 2017 @ 09:08:49 #162
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172311336
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 08:53 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De klimmer met de beste tijdrit pakt de tourzege.
Ook Froome zou het zich kunnen veroorloven om even een behoeftestop in de berm te doen.

Tenzij dat een paar uitdagers gezamenlijk een berg eerder beginnen aan te vallen, en men zich wil opofferen voor elkaar. Bijvoorbeeld Contador en Quintana ontsnappen met Aru, en de eerste twee rijden zich leeg tijdens een Pyreneeënrit
Porte is geen mindere tijdrijder, alleen een heel zwakke regenrijder.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 10 juli 2017 @ 09:29:05 #163
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_172311597
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 08:25 schreef DecoAoreste het volgende:
Blijft toch wel lelijk dat Froome zo de Tourwinst in de schoot geworpen krijgt. Beetje net als Armstrong in 2003. Porte had het echt heel spannend kunnen maken, daar ben ik van overtuigd.

Ik heb lang niet meer zo'n hekel aan Froome als eerst, maar voor de spanning had je echt een Porte nodig.
Tja, het blijft een combinatie van factoren. Froome is momenteel natuurlijk al de betere ronderenner, een hoop van zijn tegenstanders slagen er zelf niet in om op het juiste moment in topvorm te zijn, Froome heeft dan ook nog eens de sterkste ploeg en daarnaast ook nog eens de sterkste omkadering/begeleiding. Ook als we de doping-insinuaties even opzij schuiven, is het met voorsprong de rijkste ploeg, die gewoon hun succes bij elkaar kan kopen. Als dan ook nog eens een hoop tegenstanders op hun bek gaan en de rest weigert om te profiteren van een probleem bij Froome, dan lijkt het erop dat alles in functie staat van een zo saai mogelijke koers.

Anderzijds moet men waarschijnlijk alleen maar het gebruik van hartslagmeters verbieden om ervoor te zorgen dat Froome nooit meer een koers wint.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_172311925
Kwiat die de hele dag op kop rijdt voor Sky en dan op het eind nog even de zwaar gehavende Majka naar de streep helpt.

GazetteDesSport twitterde op zondag 09-07-2017 om 17:43:23 #TDF2017 l Oh @majkaformal qui en termine !! Le maillot tout déchiré. Accompagné de son ami polonais Kwiatkowski https://t.co/yEpr7wEqZ1 reageer retweet
Kwiat _O_
Demain, on roule
  maandag 10 juli 2017 @ 11:24:19 #165
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_172313893
quote:
Yates: "We moeten respect tonen voor elkaar"

Chris Froome wou na de etappe geen woorden vuilmaken aan het opvallende tafereel, witte trui Simon Yates deed dat wel.

"Ik vond het een vuile zet. Ik houd niet van zo'n actie, maar dit is koers en Fabio mag doen wat hij wil", reageerde de kopman van Orica-Scott.

"Ik vind het niet correct om zoiets te doen. We moeten respect tonen voor elkaar. Chris had een mechanisch defect, hij werd niet gelost. Dat Aru niets gezien had? Dat is absolute onzin."
Yaids :')
pi_172314274
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 11:24 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Yaids :')
Dit deed denken aan het contador vs A. Schleck incident, al was het toen aannemelijker dat contador het daadwerkelijk niet door had (ik heb m'n twijfels), en leek dat ook een fout van Mandy zelf. Ik vind het altijd erg lame als een grote ronde daardoor beslist wordt, dus een stuk prettiger als ze wachten (moet niet in het belachelijke getrokken worden natuurlijk).
  maandag 10 juli 2017 @ 11:44:54 #167
262211 hhh38
Het dal is voorbij
pi_172314397
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 11:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dit deed denken aan het contador vs A. Schleck incident, al was het toen aannemelijker dat contador het daadwerkelijk niet door had (ik heb m'n twijfels), en leek dat ook een fout van Mandy zelf. Ik vind het altijd erg lame als een grote ronde daardoor beslist wordt, dus een stuk prettiger als ze wachten (moet niet in het belachelijke getrokken worden natuurlijk).
Het is misschien wat vals om precies op dat moment aan te vallen, maar stilleggen en wachten is echt het andere uiterste. Er zijn zoveel situaties waarbij er niet gewacht wordt, waarom dan wel bij een materiaalprobleem (hoort gewoon bij de sport)?
pi_172314514
Het mooiste aan het hele geval is dat Aru gewoon beweerd heeft dat hij niet zag dat Froome mechanische problemen had. Die kerel is even vergeten dat er camera's zijn in de Tour :')
Demain, on roule
  maandag 10 juli 2017 @ 12:29:25 #169
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_172315314
Nog iets wat steekt: als Dumoulin moet schijten rijden ze wel vol door, maar op Froome wacht altijd iedereen. Het is alsof het al afgesproken is dat hij moet winnen.

Wat dat betreft snap ik Aru ook wel, die is die façade gewoon zat, al was zijn actie niet erg netjes, tegenover Froome is het te begrijpen.
  maandag 10 juli 2017 @ 12:32:30 #170
351614 ijs_beer
zwierend pasje vooruit.
pi_172315369
Dat Contador niet ging toen Froome pech had viel ook een beetje tegen. Herinner me nog iets met de ketting van Schleck.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_172315443
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 11:39 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dit deed denken aan het contador vs A. Schleck incident, al was het toen aannemelijker dat contador het daadwerkelijk niet door had (ik heb m'n twijfels), en leek dat ook een fout van Mandy zelf. Ik vind het altijd erg lame als een grote ronde daardoor beslist wordt, dus een stuk prettiger als ze wachten (moet niet in het belachelijke getrokken worden natuurlijk).
Eens, dit was voor Aru een stuk duidelijker dan toen met Contador. Wat mij betreft hoeven ze niet te wachten, gewoon doorrijden is prima. Maar precies op dat moment aanvallen is het andere uiterste en heb ik wat meer moeite mee.

Maargoed, uiteindelijk telt enkel de winst.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  maandag 10 juli 2017 @ 12:36:28 #172
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_172315462
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 09:08 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Porte is geen mindere tijdrijder, alleen een heel zwakke regenrijder.
Was Porte ook sowieso al een zwakke daler? Of lag dit echt aan het weer?
pi_172315664
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:29 schreef DecoAoreste het volgende:
Nog iets wat steekt: als Dumoulin moet schijten rijden ze wel vol door, maar op Froome wacht altijd iedereen. Het is alsof het al afgesproken is dat hij moet winnen.

Wat dat betreft snap ik Aru ook wel, die is die façade gewoon zat, al was zijn actie niet erg netjes, tegenover Froome is het te begrijpen.
Dat heeft gewoon met je positie in de pikorde te maken. Froome is een grote meneer, Dumoulin is (of was) dat nog niet. Daarbij heeft Froome de ploeg om iemand die zoiets uithaalt keihard tot de orde te roepen, al is het maar in een volgende etappe.
  maandag 10 juli 2017 @ 12:52:42 #174
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_172315801
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:29 schreef DecoAoreste het volgende:
Nog iets wat steekt: als Dumoulin moet schijten rijden ze wel vol door, maar op Froome wacht altijd iedereen. Het is alsof het al afgesproken is dat hij moet winnen.

knip
Ze zijn toen niet vol doorgereden. Pas veel later op de laatste cole gebeurde dat en dat was bijna een half uur na het 'incident'?
  maandag 10 juli 2017 @ 13:07:27 #175
40566 Ericr
Livewrong
pi_172316075
Wel mooi die paniek bij Froome als er iets misgaat en hij niet meer constant naar zijn stuurpen kan kijken.

Maar verder gewoon altijd rijden. Het is koers, nooit wachten. Niet bij lek, valpartijen, pech, schijterij of wat dan ook. Je kan braaf gaan wachten en een volgende keer als het je zelf overkomt word je braafheid echt niet beloond.
  maandag 10 juli 2017 @ 13:09:34 #176
430637 showtimer
Do you ever wonder why?
pi_172316125
quote:
14s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:36 schreef MrBanaan1 het volgende:

[..]

Was Porte ook sowieso al een zwakke daler? Of lag dit echt aan het weer?
Vrij zwak, in de Dauphiné hield het ook niet over.
pi_172316683
quote:
14s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:36 schreef MrBanaan1 het volgende:

[..]

Was Porte ook sowieso al een zwakke daler? Of lag dit echt aan het weer?
Verloor de Dauphiné iig ook doordat hij Kwiat niet kon volgen in de afdaling (maar dan hebben we het ook wel over misschien wel de beste daler van dit moment).
  Redactie Sport maandag 10 juli 2017 @ 13:50:45 #178
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_172316986
quote:
14s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:36 schreef MrBanaan1 het volgende:

[..]

Was Porte ook sowieso al een zwakke daler? Of lag dit echt aan het weer?
Porte daalt als een oud wijf.
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  maandag 10 juli 2017 @ 13:53:06 #179
62913 Blik
The one and Only!
pi_172317062
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 12:52 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Ze zijn toen niet vol doorgereden. Pas veel later op de laatste cole gebeurde dat en dat was bijna een half uur na het 'incident'?
Ze hebben zeker geen halfuur gewacht en zeker niet het tempo laten zakken zoals Porte deed op de Mont du Chat.
pi_172317201
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 13:53 schreef Blik het volgende:

[..]

Ze hebben zeker geen halfuur gewacht en zeker niet het tempo laten zakken zoals Porte deed op de Mont du Chat.
Dat van Porte was dan ook wel het toppunt van sportiviteit en heeft mijn geloof in karma wat af doen brokkelen.
pi_172317785
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 13:07 schreef Ericr het volgende:
Wel mooi die paniek bij Froome als er iets misgaat en hij niet meer constant naar zijn stuurpen kan kijken.

Maar verder gewoon altijd rijden. Het is koers, nooit wachten. Niet bij lek, valpartijen, pech, schijterij of wat dan ook. Je kan braaf gaan wachten en een volgende keer als het je zelf overkomt word je braafheid echt niet beloond.
Behalve bij Nederlanders
pi_172317806
Gister moeten missen, wat een etappe
pi_172321131
Majka dus ook naar huis, logisch wel als je ziet hoe ie er bij fietste.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_172321323
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 14:20 schreef Joezi het volgende:
Gister moeten missen, wat een etappe
-O- *O*
But I don't wish that I was dead
Now a very old friend of mine once said
That either way you look at it;
You have your fits I have my fits but feeling is good
  maandag 10 juli 2017 @ 17:48:23 #185
56724 Wombcat
rent wiel
pi_172322807
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 13:57 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Dat van Porte was dan ook wel het toppunt van sportiviteit en heeft mijn geloof in karma wat af doen brokkelen.
Ik vind het juist wel karma dat Porte en Martin de boel stilleggen, maar als zij vallen dat er dan vol wordt doorgereden. Nou was wel duidelijk dat je op Porte niet meer hoefde te wachten, maar Martin hadden ze best op kunnen wachten.

Al dat wachten vind ik sowieso onzin. Het is koers. In Parijs/Roubaix wachten ze ook niet als iemand lek rijdt.
in a crowd you lose humanity
pi_172323943
Ze hadden ook wel even op Demare kunnen wachten, die was wat ziekjes
pi_172324888
Ze hebben best een poosje gewacht op Dumoulin hoor. Zakarin ging even aanvallen, want die had het niet door, maar werd vervolgens gelijk tot de orde geroepen. Dumoulin lag echter meer dan een minuut achter en ze konden niet blijven wachten natuurlijk.
  maandag 10 juli 2017 @ 19:24:55 #188
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172325104
Als Tom sneller dichterbij kwam waren ze wel nog langer gaan wachten maar Tom reed naar boven als een natte krant. Dat heeft geen zin meer
  maandag 10 juli 2017 @ 20:22:28 #189
62913 Blik
The one and Only!
pi_172326829
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 19:24 schreef Frozen-assassin het volgende:
Als Tom sneller dichterbij kwam waren ze wel nog langer gaan wachten maar Tom reed naar boven als een natte krant. Dat heeft geen zin meer
Natte krant? Hij heeft relatief gezien echt heel weinig verloren voor iemand die de hele klim plus afdaling alleen heeft moeten rijden
  maandag 10 juli 2017 @ 20:23:32 #190
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172326852
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 20:22 schreef Blik het volgende:

[..]

Natte krant? Hij heeft relatief gezien echt heel weinig verloren voor iemand die de hele klim plus afdaling alleen heeft moeten rijden
Later herstelde hij zich inderdaad, maar op het moment na het kakken was het gewoon erg matig en kwam hij geen meter dichterbij. Integendeel.
pi_172328983
Ik heb leukere TdF's meegemaakt, en dat is een understatement.
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_172329023
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 19:24 schreef Frozen-assassin het volgende:
Als Tom sneller dichterbij kwam waren ze wel nog langer gaan wachten maar Tom reed naar boven als een natte krant. Dat heeft geen zin meer
Zou Tom de Vuelta gaan rijden ? ik las gisteren dat dat helemaal niet eens zeker is :(
"You can call me Susan if it makes you happy"
  maandag 10 juli 2017 @ 21:34:20 #193
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_172329121
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 21:31 schreef TLC het volgende:

[..]

Zou Tom de Vuelta gaan rijden ? ik las gisteren dat dat helemaal niet eens zeker is :(
Hij richt zich op WK Tijdrijden. Vuelta past wellicht niet in de voorbereiding
pi_172329133
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 21:31 schreef TLC het volgende:

[..]

Zou Tom de Vuelta gaan rijden ? ik las gisteren dat dat helemaal niet eens zeker is :(
Als hij hem gaat rijden wordt het klassement sowieso geen hoofddoel. Dat is en blijft WK tijdrijden.
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')