Ik was echt een fanatieke vleeseter maar nu ik wil afvallen probeer ik dierlijke eiwitten te mijden. Ook omdat ik altijd buikpijn en darmklachten had, deze zijn nu compleet verdwenen! Eet sinds eind april vegetarisch.quote:Op zondag 18 juni 2017 23:31 schreef Pinuts het volgende:
[..]
Ben je vegetarisch of gewoon bewust voor gekozen ?
Waarom vind je dat zo moeilijk? Als ik bij vrienden ben en aangeef 'joh, er moeten nog wat kilo's af, lust iemand mijn speklap?' vinden zeker de mannen dat meestal geen enkel probleem. Die 'offeren' zich met liefde op om dat ding op te eten.quote:Op zondag 18 juni 2017 22:08 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Ik kan mezelf moeilijk dingen ontzeggen. Een soort van fomo maar dan met eten. Stel dat ik naast de beenham, kip, saté géén spareribs eet, misschien mis ik dan wel de meest fantastische spareribs ooit. Zoiets
En een boel 'regels' zoals 'bij wijn hoort een lekker kaasje'. En als ik mezelf de beperking opleg: na 22 uur niet meer eten, dan vind ik het heel moeilijk om niet om half 10 te denken: 'snél, iets eten, nu kan het nog!'.
Barbecue ging ook niet al te best. Was bij een bevriend stel die afgepast genoeg hadden gekocht, dus voor iedereen één hamburger, één worstje, één speklap, enz. Ik vind het dan lastig om te zeggen: 'nee, ik hoef niet'. Maargoed, wel weinig gegeten qua lunch en ontbijt. Dat compenseert nog behoorlijk.
de grap vind ik vaak dat de dingen die door veel mensen als "minder schadelijk" worden gezien (de salades, en dan het liefst kartoffelsalade, en het stokbrood) veel harder aanzetten dan veel van het vlees op zo'n bbq.quote:Op maandag 19 juni 2017 11:23 schreef Rauw. het volgende:
Ik sta zelf meestal te bakken bij de BBQ en let er totaal niet op hoeveel ik precies neem.
Salade's en stokbrood is meestal al op voor het vlees op is dus daar zie ik vaak niet zoveel van.
Dat is mijn ervaring ook, één speklap vult beter en langer dan een half stokbrood.quote:Op maandag 19 juni 2017 11:28 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
de grap vind ik vaak dat de dingen die door veel mensen als "minder schadelijk" worden gezien (de salades, en dan het liefst kartoffelsalade, en het stokbrood) veel harder aanzetten dan veel van het vlees op zo'n bbq.
Ik keek gisteren naar zo'n flesje smoky bbq saus, zat gewoon 40% suiker in
Naja, sinds ik dat besef heb eet ik bij de bbq dus altijd alleen wat vlees en gegrilde groenten. Raak je bomvol voor onder de 1000 kcal
Cool. Zet ik op mijn lijstje. Volgende week feestje thuis.quote:Op maandag 19 juni 2017 11:35 schreef Gogo83 het volgende:
En tip voor als je wel saus wilt: zelf tzatziki maken van magere Griekse yoghurt is zo gepiept en superlekker!
Yes. Lekker in de winter. En we gaan langer blijven dus extra stempels nodig.quote:Op maandag 19 juni 2017 11:41 schreef Stormqueen het volgende:
zit jij nog in het verre buitenland nu?
Ik ben een boek aan het lezen van een Olympisch Marathonner en die schreef dat hij heel veel had om dingen te zien als 'choices, not sacrifices' als het gaat om bepaalde dingen doen en laten in voorbereiding op een groot doel. Je moet het dus niet zien als dat je jezelf straft omdat je zulke opofferingen maakt, maar dat je bewust kiest voor dingen waar je lichaam blijer van wordt en wat je dichter bij je doel brengt.quote:Op maandag 19 juni 2017 11:54 schreef Cue_ het volgende:
In "nee" zeggen ben ik wel steeds beter geworden. Dat is ook makkelijker wanneer men weet dat je met je gewicht bezig bent.
En door het vaker te doen ben ik ook er harder in geworden, een nee is dan ook echt een nee, ipv waar ik vroeger nog wel eens bezweek onder druk of mijn eigen wil die niet sterk genoeg nog was.
Klopt, zo moet je het idd gaan zien. En lukt redelijk ondertussenquote:Op maandag 19 juni 2017 12:12 schreef La_Tramposa het volgende:
Ik ben een boek aan het lezen van een Olympisch Marathonner en die schreef dat hij heel veel had om dingen te zien als 'choices, not sacrifices' als het gaat om bepaalde dingen doen en laten in voorbereiding op een groot doel. Je moet het dus niet zien als dat je jezelf straft omdat je zulke opofferingen maakt, maar dat je bewust kiest voor dingen waar je lichaam blijer van wordt en wat je dichter bij je doel brengt.
is dit niet een heel groot onderdeel van het mentale proces?quote:Op maandag 19 juni 2017 12:12 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Ik ben een boek aan het lezen van een Olympisch Marathonner en die schreef dat hij heel veel had om dingen te zien als 'choices, not sacrifices' als het gaat om bepaalde dingen doen en laten in voorbereiding op een groot doel. Je moet het dus niet zien als dat je jezelf straft omdat je zulke opofferingen maakt, maar dat je bewust kiest voor dingen waar je lichaam blijer van wordt en wat je dichter bij je doel brengt.
Zo ben ik wel van het roken af gekomen Maar met eten ligt dat voor mij toch net wat genuanceerder. Met roken is het simpel: Je moet het gewoon niet doen, nooit, punt einde slotje.quote:Op maandag 19 juni 2017 12:12 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Ik ben een boek aan het lezen van een Olympisch Marathonner en die schreef dat hij heel veel had om dingen te zien als 'choices, not sacrifices' als het gaat om bepaalde dingen doen en laten in voorbereiding op een groot doel. Je moet het dus niet zien als dat je jezelf straft omdat je zulke opofferingen maakt, maar dat je bewust kiest voor dingen waar je lichaam blijer van wordt en wat je dichter bij je doel brengt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |