Perfectquote:
Ga je gangquote:Op woensdag 17 mei 2017 20:22 schreef fietsie het volgende:
Ik krijg nu echt enorm zin om zo'n mooie grote ruime Weber te gaan kopen.
Bodempje harken een week lang en een worm aan de haak is niet je favoriete methode?quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:42 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben blij
De zeelt is mijn favoriete vis om te vangen. Echter richten de meeste lokvoeders zich vooral op brasem, voorn danwel brasem. Gisteren losse ingrediënten besteld en een voertje gemaakt (met een keukenweegschaalkeukenweegschaal ) en ik heb er vanavond al twee gevangen.
Wat grappig dat het gelijk werkt. Waar bestaat vissenvoer uit?quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:42 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben blij
De zeelt is mijn favoriete vis om te vangen. Echter richten de meeste lokvoeders zich vooral op brasem, voorn danwel brasem. Gisteren losse ingrediënten besteld en een voertje gemaakt (met een keukenweegschaalkeukenweegschaal ) en ik heb er vanavond al twee gevangen.
Gefeliciteerd! En is dat lekker?quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:42 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben blij
De zeelt is mijn favoriete vis om te vangen. Echter richten de meeste lokvoeders zich vooral op brasem, voorn danwel brasem. Gisteren losse ingrediënten besteld en een voertje gemaakt (met een keukenweegschaalkeukenweegschaal ) en ik heb er vanavond al twee gevangen.
Bodem harken doe ik regelmatig, vissen met wormen levert vaak kleine baarsjes als bijvangst.quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:43 schreef fietsie het volgende:
[..]
Bodempje harken een week lang en een worm aan de haak is niet je favoriete methode?
Dat is natuurlijk geheimquote:Op woensdag 17 mei 2017 20:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat grappig dat het gelijk werkt. Waar bestaat vissenvoer uit?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het leuke is, meeste ingrediënten zijn <¤2,50/kg (alleen vismeel is ¤7) en het totaal kost me ¤1,78/kg terwijl meerdere k&k soorten zeker ¤3,50 kosten. Nu maar afwachten of ik iets goeds heb gemaakt of dat dit toeval was.Kranplätze müssen verdichtet sein
Ik ben wel dol op forel. Geen zalmforel.quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Eet je de Zeelt ook op? Ik oosteuropa wordt ie als nog lekkerder dan karper geschat, ik vind zoetwater vis meestal niets.
Zeelt schijnt nog wel te eten te zijn inderdaad. Heeft m'n opa in de oorlogsjaren vaak gegeten. Voorntjes schijn je rauw best te kunnen eten.quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Eet je de Zeelt ook op? Ik oosteuropa wordt ie als nog lekkerder dan karper geschat, ik vind zoetwater vis meestal niets.
Gisteravond had je er hier op t kanaal zo nog 2 kunnen opscheppen met een schepnetje... dood...quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:16 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zeelt schijnt nog wel te eten te zijn inderdaad. Heeft m'n opa in de oorlogsjaren vaak gegeten. Voorntjes schijn je rauw best te kunnen eten.
Ik hoop dit jaar eens een snoekbaars te vangen Alleen durf ik dat niet thuis te doen, zo'n 100m verderop leegde men elke zaterdag de baden trichloormethaan van de Gero fabriek..
Maar die wil je dan echt niet eten.....quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:18 schreef fietsie het volgende:
[..]
Gisteravond had je er hier op t kanaal zo nog 2 kunnen opscheppen met een schepnetje... dood...
*kuch"* paling uit het leekstermeer smaakt primaquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Goed gedaan! Hoe ga je het volgende keer doen?quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mijn gemberbierchampagnekurk had laatst een millimeter speling. Naar het balkon verplaatst vanwege explosiegevaar. Daar was het ook mooi koel. Net, vanwege hitte, even gechecked. Halve centimeter speling ... hmmmm.
Theedoek er over, en -de EOD zal trots op mij zijn- gecontrolleerd laten ontploffen.
Van de +/-700ml nog 1 vol glas over. Alle suiker opgefermenteerd, dus +/- 17% alcohol en het plakt niet op het balkon
De prik zit er nog in en het is goed pittig
Vroeger ... worm aan je hengel, op de grond vissen en dan paling vangen... mooi waren die tijden.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
*kuch"* paling uit het leekstermeer smaakt prima
quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:08 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bodem harken doe ik regelmatig, vissen met wormen levert vaak kleine baarsjes als bijvangst.
Vis meestal met maïs. Met de method feeder met mini boilies
[..]
Dat is natuurlijk geheimDat is een lastige manier om 'tarwe' te zeggenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het leuke is, meeste ingrediënten zijn <¤2,50/kg (alleen vismeel is ¤7) en het totaal kost me ¤1,78/kg terwijl meerdere k&k soorten zeker ¤3,50 kosten. Nu maar afwachten of ik iets goeds heb gemaakt of dat dit toeval was.
Ik houd niet van paling...quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
*kuch"* paling uit het leekstermeer smaakt prima
De fles met wat minder ontplofrisico met gevaar voor eigen koelkast in de koelkast gezet. En dan morgen hetzelfde trucje. 3 graden is fors minder druk op de fles dan bij 29 graden ...quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:26 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Goed gedaan! Hoe ga je het volgende keer doen?
Living on the edge..quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mijn gemberbierchampagnekurk had laatst een millimeter speling. Naar het balkon verplaatst vanwege explosiegevaar. Daar was het ook mooi koel. Net, vanwege hitte, even gechecked. Halve centimeter speling ... hmmmm.
Theedoek er over, en -de EOD zal trots op mij zijn- gecontrolleerd laten ontploffen.
Van de +/-700ml nog 1 vol glas over. Alle suiker opgefermenteerd, dus +/- 17% alcohol en het plakt niet op het balkon
De prik zit er nog in en het is goed pittig
Ik had er meer suiker in moeten doen, zodat niet vrijwel alles op was gegeten. Mooi droog wel, maar heb hem nu in het glas wat bijgezoetquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:28 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Living on the edge..
Do wonna try though
In ieder geval de zwarte degenvis, is een locale delicatesse, verder alles wat ze daar vers aanvoeren. Is inmiddels al weer 12 jaar geleden dat is er was.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Ja, dat is ook de gevolgde procedure. En ik dacht dat het toen al vrijwel uitgefermenteerd was, dus suiker er bij gedaan, en vier champagneflessen en vier 2-liter colaflessen hier neergezet. En na een dag stonden die colaflessen dus compleet bolquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:30 schreef krakkemieke het volgende:
Kan je het niet beter eerst laten gisten met een waterslot en daarna in een fles met kurk die de druk kan hebben?
quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:20 schreef derLudolf het volgende:
Snoekbaars? Zonde
Zeg Piet, vind je paling ook niet lekker?
Geen piet. Maar inktvis is de moeite waard om te proberen.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Ook wel een aantal ijsbockbieren hebben dat percentage, Brewdog Sink The Bismarck is zelfs 41%quote:
Afgezien van het aas, vind ik paling niet lekker.quote:
Hoe kan dat? Volgens mij kan je hooguit iets van 15 procent krijgen met een natuurlijke ggisting.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:36 schreef MCH het volgende:
[..]
Ook wel een aantal ijsbockbieren hebben dat percentage, Brewdog Sink The Bismarck is zelfs 41%
Bij een natuurlijke vergisting kun je iets over de 20% halen. Daarboven moet je gaan stoken.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:39 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Hoe kan dat? Volgens mij kan je hooguit iets van 15 procent krijgen met een natuurlijke ggisting.
Uniek, ik eet een cornetto van de Jumbo en moest aan je denken. Die vind jij toch het lekkerst?quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:28 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Living on the edge..
Do wonna try though
Die sink the bismarck is gewoon vier keer bevroren geweestquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:42 schreef z80 het volgende:
[..]
Bij een natuurlijke vergisting kun je iets over de 20% halen. Daarboven moet je gaan stoken.
Dan is het geen bier meer, maar een distellaat.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Die sink the bismarck is gewoon vier keer bevroren geweest
Ik vraag mij af hoe ze het voor elkaar gekregen hebben. De beschrijving vind ik overigens niet heel uitnodigend:quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:46 schreef MCH het volgende:
[..]
https://www.ratebeer.com/beer/brewdog-sink-the-bismarck/118414/
Als ik hem tegenkom zal ik hem eens proberen. Best een fors percentage .quote:Aroma of malt, alcohol, glue and cardboard.
Forel bij Ribeiro Frio. Is een kwekerij in het binnenland met een restaurantje. Je kunt er in de buurt ook mooi wandelen.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Ik bedoelde dat het geen bier is dat gebrouwen is met 40%.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:46 schreef MCH het volgende:
[..]
https://www.ratebeer.com/beer/brewdog-sink-the-bismarck/118414/
Je kunt wijn of bier sterker maken door het te stoken. Of je stopt het in de diepvries.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:48 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ik vraag mij af hoe ze het voor elkaar gekregen hebben. De beschrijving vind ik overigens niet heel uitnodigend:
[..]
Als ik hem tegenkom zal ik hem eens proberen. Best een fors percentage .
Edit: 95 euro. Doe maar niet .
Tot 25 zelfs, maar zo tegen de 20 en hoger draagt het niet meer bij aan de smaak, maar dan vergist je om een basis te krijgen die je later destilleert. En niet voor de lekkerquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:42 schreef z80 het volgende:
[..]
Bij een natuurlijke vergisting kun je iets over de 20% halen. Daarboven moet je gaan stoken.
Berliner Weisse?quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:11 schreef krakkemieke het volgende:
Ehm....Beetje zurig duits bier.. ehm...
Je kan de eisbokmethode ook zelf proberen als je nog wat herfst of winterbokbieren hebt staan (kan vast ook wel met dubbels). Schenk gewoon drie flesjes in een grote colafles uit,ga dat goed bevriezen en laat dat bevroren spul weer uitlekken in een glas. Wat daar indrupt is je eisbok.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:53 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Je kunt wijn of bier sterker maken door het te stoken. Of je stopt het in de diepvries.
Als je je gehakt niet goed verpakt, droogt de diepvries het vlees uit.
Nee, de Berliner Weisse is een zuur bier:quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:12 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Nee, dat is witbier, dat zou ik weten.
quote:Berliner Weisse is a cloudy, sour, white beer of around 3% abv. It is a regional variation on the white beer style from Northern Germany, dating back to at least the 16th century.
Denk maar even naquote:Op woensdag 17 mei 2017 22:15 schreef krakkemieke het volgende:
Ik bedoel een zurig fris bier. Akelig dat ik niet op de naam kan komen!
Sowieso is die prijs bizar. Zou het alleen eens willen proberen op een bierfestival of iets dergelijks en om tegen je vrienden te kunnen zeggen dat je zo'n sterk bier hebt gedronken.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:48 schreef Anthraxx het volgende:
[..]
Ik vraag mij af hoe ze het voor elkaar gekregen hebben. De beschrijving vind ik overigens niet heel uitnodigend:
[..]
Als ik hem tegenkom zal ik hem eens proberen. Best een fors percentage .
Edit: 95 euro. Doe maar niet .
Toen ik ooit op werkweek was in Berlijn, heb ik het geproefd. Ik had liever een pilsje.quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:15 schreef MCH het volgende:
[..]
Nee, de Berliner Weisse is een zuur bier:
[..]
Hoi! het lijkt erop of er vaak buien komen...quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:16 schreef Kaatje1 het volgende:
Goedenavond, voor degenen met interesse, er staan wat foto's op fb en instagram.
Mooie dag gehad vandaag met eerst veel regen maar later knapte het op. Hopelijk zet dat door
Maar als het zo gemaakt is, is het volgens mij geen bier meer.quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:16 schreef MCH het volgende:
[..]
Sowieso is die prijs bizar. Zou het alleen eens willen proberen op een bierfestival of iets dergelijks en om tegen je vrienden te kunnen zeggen dat je zo'n sterk bier hebt gedronken.
Rodenbach! Lekker fris!quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:11 schreef krakkemieke het volgende:
Ehm....Beetje zurig duits bier.. ehm...
Och ja. ik heb zo mijn momenten.....quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Beste krak, het valt mij nu pas op maar....
Je quote! Correct! Leesbaarheid!
Je moest eens zien hoeveel TR's er ondertussen open staanquote:Op woensdag 17 mei 2017 22:32 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Beste krak, het valt mij nu pas op maar....
Je quote! Correct! Leesbaarheid!
Jazeker.quote:Op woensdag 17 mei 2017 22:44 schreef krakkemieke het volgende:
Zijn jullie al voorbereid op Towel day?
Ik ben slechts een eenvoudige culipleb, maar het was heerlijk ja.quote:Op donderdag 18 mei 2017 02:08 schreef Molo het volgende:
Yes yes!
Favoriet hier runderlong en de aubergine, die laatste had ik heel anders verwacht en was echt de lekkerste auberginebereiding ever
Humble humbugjequote:Op donderdag 18 mei 2017 02:14 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Ik ben slechts een eenvoudige culipleb, maar het was heerlijk ja.
Ja, ik hou ook niet zo van aubergine, maar zo was het echt geweldigquote:Op donderdag 18 mei 2017 02:08 schreef Molo het volgende:
Yes yes!
Favoriet hier runderlong en de aubergine, die laatste had ik heel anders verwacht en was echt de lekkerste auberginebereiding ever
Ik vind aubergine heel erg lekker maar deze was nóg lekkerderquote:Op donderdag 18 mei 2017 07:51 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, ik hou ook niet zo van aubergine, maar zo was het echt geweldig
En daar hoort gehakt door, toch?
Jonge gozer? Die is nieuw. De aubergine komt standaard met gehakt maar stond het eerste jaar onder de vegetarische gerechten.quote:Op donderdag 18 mei 2017 07:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vind aubergine heel erg lekker maar deze was nóg lekkerder
De ober was ietwat wazig (en goot ook nogal wat drinken over tafel 😅) en leek ons soort van aan te geven dat het eigenlijk zonder gehakt is.
Mét was lekker, zonder had denk ik ook prima geweest
Maar heerlijk zeg, ga ik vaker heen
http://www.aziatische-ingredienten.nl/aubergines-boerenstijl/quote:Op donderdag 18 mei 2017 08:57 schreef Sarabi het volgende:
Goedemorgen
Aubergine.... Ik heb er niets mee dus stiekem wel benieuwd naar dat gerecht waar jullie allemaal enthousiast over zijn
Is dit iets voor je?quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mijn gemberbierchampagnekurk had laatst een millimeter speling. Naar het balkon verplaatst vanwege explosiegevaar. Daar was het ook mooi koel. Net, vanwege hitte, even gechecked. Halve centimeter speling ... hmmmm.
Theedoek er over, en -de EOD zal trots op mij zijn- gecontrolleerd laten ontploffen.
Van de +/-700ml nog 1 vol glas over. Alle suiker opgefermenteerd, dus +/- 17% alcohol en het plakt niet op het balkon
De prik zit er nog in en het is goed pittig
Hmm zal hem onthoudenquote:Op donderdag 18 mei 2017 09:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/aubergines-boerenstijl/
Lijkt een boel gedoe maar dat valt erg mee, en als je het een keer gemaakt hebt en de ingrediënten in huis hebt, dan zet je het daarna behoorlijk rap in elkaar.
Laat je ook antistoffen prikken?quote:Op donderdag 18 mei 2017 09:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Leuk, weer eens foto's van Sansan. Ik vond die long ook verrassend nietvies. De tong wel, bah. Volgens mij was het de gongboa kip met de gefermenteerde sojaboontjes die ik ook een hit vond.
Ik moet echt eens naar de toko om die boontjes en sechuanpepers te kopen. Ik kan zo langzamerhand wel een Rotterdamse boodschappenlijst gaan maken. Telkens bedenk ik iets dat daar vandaan moet komen. Maar eens een echt lijstje maken.
Eerst straks bloed laten prikken. Sinds vrijdag is mijn schildklier een stuk opgezwollen en dat is behoorlijk irritant. Alsof iemand zijn hand om mijn keel heeft.
Hoe zijn antistoffen belangrijk dan?quote:Op donderdag 18 mei 2017 09:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Laat je ook antistoffen prikken?
Hier kast van de weersomslag maar omdat ik wel in ritme niet blijven nu heb ik er minder last van dan andere jaren
Rust regelmatig en reinheid (:')), toch erg nuttig enzo
Ik snapte alleen de aardappel aks aanrader niet trouwens
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |