Perfectquote:
Ga je gangquote:Op woensdag 17 mei 2017 20:22 schreef fietsie het volgende:
Ik krijg nu echt enorm zin om zo'n mooie grote ruime Weber te gaan kopen.
Bodempje harken een week lang en een worm aan de haak is niet je favoriete methode?quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:42 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben blij
De zeelt is mijn favoriete vis om te vangen. Echter richten de meeste lokvoeders zich vooral op brasem, voorn danwel brasem. Gisteren losse ingrediënten besteld en een voertje gemaakt (met een keukenweegschaalkeukenweegschaal ) en ik heb er vanavond al twee gevangen.
Wat grappig dat het gelijk werkt. Waar bestaat vissenvoer uit?quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:42 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben blij
De zeelt is mijn favoriete vis om te vangen. Echter richten de meeste lokvoeders zich vooral op brasem, voorn danwel brasem. Gisteren losse ingrediënten besteld en een voertje gemaakt (met een keukenweegschaalkeukenweegschaal ) en ik heb er vanavond al twee gevangen.
Gefeliciteerd! En is dat lekker?quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:42 schreef derLudolf het volgende:
Ik ben blij
De zeelt is mijn favoriete vis om te vangen. Echter richten de meeste lokvoeders zich vooral op brasem, voorn danwel brasem. Gisteren losse ingrediënten besteld en een voertje gemaakt (met een keukenweegschaalkeukenweegschaal ) en ik heb er vanavond al twee gevangen.
Bodem harken doe ik regelmatig, vissen met wormen levert vaak kleine baarsjes als bijvangst.quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:43 schreef fietsie het volgende:
[..]
Bodempje harken een week lang en een worm aan de haak is niet je favoriete methode?
Dat is natuurlijk geheimquote:Op woensdag 17 mei 2017 20:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat grappig dat het gelijk werkt. Waar bestaat vissenvoer uit?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het leuke is, meeste ingrediënten zijn <¤2,50/kg (alleen vismeel is ¤7) en het totaal kost me ¤1,78/kg terwijl meerdere k&k soorten zeker ¤3,50 kosten. Nu maar afwachten of ik iets goeds heb gemaakt of dat dit toeval was.Kranplätze müssen verdichtet sein
Ik ben wel dol op forel. Geen zalmforel.quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Eet je de Zeelt ook op? Ik oosteuropa wordt ie als nog lekkerder dan karper geschat, ik vind zoetwater vis meestal niets.
Zeelt schijnt nog wel te eten te zijn inderdaad. Heeft m'n opa in de oorlogsjaren vaak gegeten. Voorntjes schijn je rauw best te kunnen eten.quote:Op woensdag 17 mei 2017 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Eet je de Zeelt ook op? Ik oosteuropa wordt ie als nog lekkerder dan karper geschat, ik vind zoetwater vis meestal niets.
Gisteravond had je er hier op t kanaal zo nog 2 kunnen opscheppen met een schepnetje... dood...quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:16 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Zeelt schijnt nog wel te eten te zijn inderdaad. Heeft m'n opa in de oorlogsjaren vaak gegeten. Voorntjes schijn je rauw best te kunnen eten.
Ik hoop dit jaar eens een snoekbaars te vangen Alleen durf ik dat niet thuis te doen, zo'n 100m verderop leegde men elke zaterdag de baden trichloormethaan van de Gero fabriek..
Maar die wil je dan echt niet eten.....quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:18 schreef fietsie het volgende:
[..]
Gisteravond had je er hier op t kanaal zo nog 2 kunnen opscheppen met een schepnetje... dood...
*kuch"* paling uit het leekstermeer smaakt primaquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Goed gedaan! Hoe ga je het volgende keer doen?quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mijn gemberbierchampagnekurk had laatst een millimeter speling. Naar het balkon verplaatst vanwege explosiegevaar. Daar was het ook mooi koel. Net, vanwege hitte, even gechecked. Halve centimeter speling ... hmmmm.
Theedoek er over, en -de EOD zal trots op mij zijn- gecontrolleerd laten ontploffen.
Van de +/-700ml nog 1 vol glas over. Alle suiker opgefermenteerd, dus +/- 17% alcohol en het plakt niet op het balkon
De prik zit er nog in en het is goed pittig
Vroeger ... worm aan je hengel, op de grond vissen en dan paling vangen... mooi waren die tijden.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
*kuch"* paling uit het leekstermeer smaakt prima
quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:08 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Bodem harken doe ik regelmatig, vissen met wormen levert vaak kleine baarsjes als bijvangst.
Vis meestal met maïs. Met de method feeder met mini boilies
[..]
Dat is natuurlijk geheimDat is een lastige manier om 'tarwe' te zeggenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het leuke is, meeste ingrediënten zijn <¤2,50/kg (alleen vismeel is ¤7) en het totaal kost me ¤1,78/kg terwijl meerdere k&k soorten zeker ¤3,50 kosten. Nu maar afwachten of ik iets goeds heb gemaakt of dat dit toeval was.
Ik houd niet van paling...quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:23 schreef derLudolf het volgende:
[..]
*kuch"* paling uit het leekstermeer smaakt prima
De fles met wat minder ontplofrisico met gevaar voor eigen koelkast in de koelkast gezet. En dan morgen hetzelfde trucje. 3 graden is fors minder druk op de fles dan bij 29 graden ...quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:26 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Goed gedaan! Hoe ga je het volgende keer doen?
Living on the edge..quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mijn gemberbierchampagnekurk had laatst een millimeter speling. Naar het balkon verplaatst vanwege explosiegevaar. Daar was het ook mooi koel. Net, vanwege hitte, even gechecked. Halve centimeter speling ... hmmmm.
Theedoek er over, en -de EOD zal trots op mij zijn- gecontrolleerd laten ontploffen.
Van de +/-700ml nog 1 vol glas over. Alle suiker opgefermenteerd, dus +/- 17% alcohol en het plakt niet op het balkon
De prik zit er nog in en het is goed pittig
Ik had er meer suiker in moeten doen, zodat niet vrijwel alles op was gegeten. Mooi droog wel, maar heb hem nu in het glas wat bijgezoetquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:28 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Living on the edge..
Do wonna try though
In ieder geval de zwarte degenvis, is een locale delicatesse, verder alles wat ze daar vers aanvoeren. Is inmiddels al weer 12 jaar geleden dat is er was.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Ja, dat is ook de gevolgde procedure. En ik dacht dat het toen al vrijwel uitgefermenteerd was, dus suiker er bij gedaan, en vier champagneflessen en vier 2-liter colaflessen hier neergezet. En na een dag stonden die colaflessen dus compleet bolquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:30 schreef krakkemieke het volgende:
Kan je het niet beter eerst laten gisten met een waterslot en daarna in een fles met kurk die de druk kan hebben?
quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:20 schreef derLudolf het volgende:
Snoekbaars? Zonde
Zeg Piet, vind je paling ook niet lekker?
Geen piet. Maar inktvis is de moeite waard om te proberen.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Ook wel een aantal ijsbockbieren hebben dat percentage, Brewdog Sink The Bismarck is zelfs 41%quote:
Afgezien van het aas, vind ik paling niet lekker.quote:
Hoe kan dat? Volgens mij kan je hooguit iets van 15 procent krijgen met een natuurlijke ggisting.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:36 schreef MCH het volgende:
[..]
Ook wel een aantal ijsbockbieren hebben dat percentage, Brewdog Sink The Bismarck is zelfs 41%
Bij een natuurlijke vergisting kun je iets over de 20% halen. Daarboven moet je gaan stoken.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:39 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Hoe kan dat? Volgens mij kan je hooguit iets van 15 procent krijgen met een natuurlijke ggisting.
Uniek, ik eet een cornetto van de Jumbo en moest aan je denken. Die vind jij toch het lekkerst?quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:28 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Living on the edge..
Do wonna try though
Die sink the bismarck is gewoon vier keer bevroren geweestquote:Op woensdag 17 mei 2017 21:42 schreef z80 het volgende:
[..]
Bij een natuurlijke vergisting kun je iets over de 20% halen. Daarboven moet je gaan stoken.
Dan is het geen bier meer, maar een distellaat.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:45 schreef MCH het volgende:
[..]
Die sink the bismarck is gewoon vier keer bevroren geweest
Ik vraag mij af hoe ze het voor elkaar gekregen hebben. De beschrijving vind ik overigens niet heel uitnodigend:quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:46 schreef MCH het volgende:
[..]
https://www.ratebeer.com/beer/brewdog-sink-the-bismarck/118414/
Als ik hem tegenkom zal ik hem eens proberen. Best een fors percentage .quote:Aroma of malt, alcohol, glue and cardboard.
Forel bij Ribeiro Frio. Is een kwekerij in het binnenland met een restaurantje. Je kunt er in de buurt ook mooi wandelen.quote:Op woensdag 17 mei 2017 21:22 schreef uniekhoorn het volgende:
Piet, jij bent op Madeira geweest.... welke (liefst hele) vissen moet ik daar proberen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |