FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #141 Liever veel projecten dan maar 1 project
-jos-maandag 3 april 2017 @ 19:28
ztv2ifcv9bvj7.jpg
Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent .

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), het grootste platform in NL (bruto rente-0,6%= netto rente)
Collin Crowdfund (CCF), leningen met crowdfundcoach (bruto rente-1,04%*= netto rente)
KapitaalOpMaat (KOM), leningen voor MKB (netto rendement* fluctueert met looptijd**)
Funding Circle (FNC), kredieten voor het MKB tot 100K en maximale looptijd 3 jaar (bruto rente -1,0% = netto rente)
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten (bruto rente = netto rente)
Horecacrowdfunding (HCN) leningen voor horeca (netto rendement fluctueert met looptijd)
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 4.25% (bruto rente = netto rente)
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (bruto rente -0.25%= netto rente).
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail (bruto rente = netto rente)
Lendico, kredieten MKB en particulier (bruto rente -1,0% = netto rente)
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
Capital circle, leningen voor MKB
Moneybrothers, leningen voor MKB
Zonnepanelendelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc
GreenCrowd, marktplaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten
Duurzaam investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
Doorgaan, vanuit De Amersfoortse, projecten tot 250k, vorm: awards of geldleningen

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening. :
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC,......) op. In de effectieve rente wordt niet 1 x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.
Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html

Val niet buiten de boot!
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een server die geldvoorelkaar (gve), kapitaalopmaat (kom), collincrowdfund (ccf), fundingcircle (fnc) en aygodutch (agd) bijhoudt op nieuwe projecten. Inschrijven werkt zo:
Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar subscribe@crowdfundmailer.nl. Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.
Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar unsubscribe@crowdfundmailer.nl .
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Crowdfundingplatformen aandelen
SPOILER
Symbid, voor startups en MKB, vorm: aandelen
Kickstarter, daar is een ander topic voor
Buitenlandse platforms
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.
Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Bij sommige crowdfundplatforms moet rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Daarnaast kunnen de projecten 'omvallen', dan ben je je geld kwijt.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld en investeer nooit meer dan je kunt verliezen. De mensen in dit topic helpen je graag je vragen te beantwoorden :).
Zekerheden
SPOILER
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt.
Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken. Crowdlending is risicovol!

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. ( Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten laat vaak te wensen over.
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de ouwe sok stoppen.
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag?
Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE,KOM, Collin,HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening ( ook wel de sigarendoos berekening genoemd ?) bij random gespreide investering in projecten :
• 100000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over, ongeveer 10000 euro of te wel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen :
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen:
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM per 11-01-2017

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract.Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

347cs92.jpg

projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017. Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.

2itq9ns.jpg


Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet.Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Appeltje58maandag 3 april 2017 @ 19:34
Food Republic Da Xin met zekerheid 1e hypotheek zit nu ook vol.
Verbaast mij dat het best wel lang heeft geduurd voordat zo'n project is volgelopen.
Horsemenmaandag 3 april 2017 @ 21:54
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2017 19:34 schreef Appeltje58 het volgende:
Food Republic Da Xin met zekerheid 1e hypotheek zit nu ook vol.
Verbaast mij dat het best wel lang heeft geduurd voordat zo'n project is volgelopen.
Ja, wat mij betreft ook onbegrijpelijk. Volgens een prima project.
djh77dinsdag 4 april 2017 @ 04:15
Ja Ja SiG heeft opnieuw hun deadline gemist.... Wordt een beetje triest verhaal
Horsemendinsdag 4 april 2017 @ 05:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 04:15 schreef djh77 het volgende:
Ja Ja SiG heeft opnieuw hun deadline gemist.... Wordt een beetje triest verhaal
Ja, 5e keer op rij de belofte/toezegging niet nagekomen. Onverstelbaar en inderdaad te triest voor woorden :( :'( |:(
OpDieFietsdinsdag 4 april 2017 @ 09:26
Het IMF bemoeit zich met de Nederlandse crowdfundsector:
http://www.telegraaf.nl/d(...)_crowdfunding__.html
escortmk2dinsdag 4 april 2017 @ 09:37
quote:
1s.gif Op maandag 3 april 2017 21:54 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ja, wat mij betreft ook onbegrijpelijk. Volgens een prima project.
Er zat gisteren ook ff een investering van 25k bij, dat schiet natuurlijk wel op.
BillieCFdinsdag 4 april 2017 @ 09:52
quote:
0s.gif Op maandag 3 april 2017 15:42 schreef marathon2000 het volgende:
Daar komen de eerste bankafschriften van FNC langs:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab1

Projectfinanciering onderhoudsbedrijf ¤ 20.000 2 jaar 16.59 % E Risicoklasse.

Op zich nog niet eens zo'n hele slechte, de balans van 2016 zou verbeterd moeten zijn.
En je zou oa. wel willen weten of de goede man een AOV heeft of zo.
Is deze er weer afgehaald? Kan hem nergens terugvinden...
Appeltje58dinsdag 4 april 2017 @ 10:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 09:52 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Is deze er weer afgehaald? Kan hem nergens terugvinden...
Deze zit vol, ik heb er zelf bedragje ingestopt
ITradedinsdag 4 april 2017 @ 10:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 09:26 schreef OpDieFiets het volgende:
Het IMF bemoeit zich met de Nederlandse crowdfundsector:
http://www.telegraaf.nl/d(...)_crowdfunding__.html
Opzich wel terecht. Dat een platform zelf een risicoklasse maakt en vaak onduidelijk is hoe deze precies tot stand komt. Maar dat de investeerder daar eigenlijk maar blind op moet vertrouwen is natuurlijk te gek voor woorden. Ik denk dat iets meer toezicht/sturing vanuit AFM niet verkeerd is voor CF in Nederland.
Horsemendinsdag 4 april 2017 @ 11:07
Daar is die dan eindelijk:
Nieuw project op collincrowdfund:
Link: https://www.collincrowdfund.nl/stevenaak-antje/

Leningaanvrager: Stevenaak Antje
Doel van de lening: Werkkapitaal
Leningbedrag: ¤ 300.000
Rente: 8,00 %
Looptijd: 96 maanden

Inmiddels hier al meerdere malen besproken.
Mynheer007dinsdag 4 april 2017 @ 11:12
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:07 schreef Horsemen het volgende:
eindelijk:
Nieuw project op collincrowdfund:
Link: https://www.collincrowdfund.nl/stevenaak-antje/

Leningaanvrager: Stevenaak Antje
Doel van de lening: Werkkapitaal
Leningbedrag: ¤ 300.000
Rente: 8,00 %
Looptijd: 96 maanden

Inmiddels hier al meerdere malen besproken.
96 maanden wachten of je geld terug gaat komen, no-way.

En zo denken er meer over; slechts 20 procent gefund na een kwartier, en eengedeelte was al gefund door de 'innercrowd'.
xzazdinsdag 4 april 2017 @ 11:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:12 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

96 maanden wachten of je geld terug gaat komen, no-way.

En zo denken er meer over; slechts 20 procent gefund na een kwartier, en eengedeelte was al gefund door de 'innercrowd'.
En maar 8%.
NaRegenDeZondinsdag 4 april 2017 @ 11:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:17 schreef xzaz het volgende:

[..]

En maar 8%.
Had deze bij GVE niet al 9% meegekregen en kwam die daar niet vol?
BillieCFdinsdag 4 april 2017 @ 11:35
Een nieuwe op FNC

Campagne Online Platform

Kredietbedrag ¤ 20.000
Termijn 2 jaar
Maandbedrag ¤ 924,00
Nominale rente 10.12 %
Risicoklasse C

2016 wordt in zijn geheel gezien als 'tussentijds': geen info over dat jaar, en ook niets meer genoemd over bankafschriften.

Wat mij betreft bedroevend en op die manier neem ik niet meer de moeite om naar projecten te kijken.
bleyenburgdinsdag 4 april 2017 @ 11:36
Ik stop ook met FNC
als cijfers over voorgaand jaar al teveel moeite is.....
xzazdinsdag 4 april 2017 @ 11:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:36 schreef bleyenburg het volgende:
Ik stop ook met FNC
als cijfers over voorgaand jaar al teveel moeite is.....
Wat zijn ze daar aan het doen?
escortmk2dinsdag 4 april 2017 @ 11:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:39 schreef xzaz het volgende:

[..]

Wat zijn ze daar aan het doen?
brieven sturen naar bedrijven met de vraag of ze een flitskredietje willen afsluiten
escortmk2dinsdag 4 april 2017 @ 11:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:33 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Had deze bij GVE niet al 9% meegekregen en kwam die daar niet vol?
Project is niet meer te vinden, maar staat nog wel in een oude nieuwsbrief:

https://www.geldvoorelkaa(...)s/februari-2017.aspx

"Campagne Hotelschip Antje

Mooi ondernemingsproject met hypothecaire zekerheid van ¤ 230.000,- op een onbelast schip met een taxatiewaarde van ¤ 450.000,-. Ook wordt er pandrecht genomen op Overige Rechten (verzekeringspenningen). De zekerheden worden vastgelegd via de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl namens de investeerders. De rente is verhoogd van 6% naar 8%. Helpt u de bevlogen en ervaren eigenaar van dit schip een bijzonder hotel te maken?"
NaRegenDeZondinsdag 4 april 2017 @ 11:54
quote:
12s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:51 schreef escortmk2 het volgende:

[..]

Project is niet meer te vinden, maar staat nog wel in een oude nieuwsbrief:

https://www.geldvoorelkaa(...)s/februari-2017.aspx

"Campagne Hotelschip Antje

Mooi ondernemingsproject met hypothecaire zekerheid van ¤ 230.000,- op een onbelast schip met een taxatiewaarde van ¤ 450.000,-. Ook wordt er pandrecht genomen op Overige Rechten (verzekeringspenningen). De zekerheden worden vastgelegd via de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl namens de investeerders. De rente is verhoogd van 6% naar 8%. Helpt u de bevlogen en ervaren eigenaar van dit schip een bijzonder hotel te maken?"
Dank, was dus daar ook 8%.
bleyenburgdinsdag 4 april 2017 @ 12:00
maar weer een mail naar FNC gestuurd :(
SPOILER
Goedenmorgen.

Met grote verbazing het laatste project bekeken (campagne online platform).

U neemt niet eens meer de moeite cijfers over voorgaand jaar te publiceren.

Heeft u de cijfers over 2016 van A&A projecten opgevraagd en niet gekregen?

Of heeft u deze cijfers niet opgevraagd?

Indien deze cijfers wél in uw bezit zijn, zou ik ze graag inzien.

Tevens graag antwoord op de vraag waarom U besloten heeft deze niet te publiceren.

Uitermate zorgwekkende ontwikkeling.

Graag verneem ik of u van zins bent deze ingeslagen weg te blijven volgen.

Zo ja, ga ik mijn werkwijze met U herzien en stop voorlopig met investeren via uw platform.

Tevens ben ik van plan de door u gehanteerde werkwijze ter beoordeling voor te leggen aan de AFM.

In afwachting van uw reactie teken ik,

Met vriendelijke groet,

Bleyenburg
Horsemendinsdag 4 april 2017 @ 12:05
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:07 schreef Horsemen het volgende:
Daar is die dan eindelijk:
Nieuw project op collincrowdfund:
Link: https://www.collincrowdfund.nl/stevenaak-antje/

Leningaanvrager: Stevenaak Antje
Doel van de lening: Werkkapitaal
Leningbedrag: ¤ 300.000
Rente: 8,00 %
Looptijd: 96 maanden

Inmiddels hier al meerdere malen besproken.
De vraag is nu gaat Collin hem wel vol krijgen? Ik denk dat ze er een hele dobber aan krijgen maar dat ze het uiteindelijk wel gaat lukken. Dat zou wel weer aangeven hoe makkelijk mensen bij Collin investeren (net zoals vroeger bij GvE). Het zal nog wel even duren maar ik verwacht dat ook bij Collin daar op termijn een einde aan gaat komen, zeker als ik zie dat het Gemiddeld netto rendement al is gedaald naar 3,75%. Verder neemt de kwaliteit van de projecten (in mijn ogen) eerder iets af dan dat ze beter worden, dus de uitwerkingen daarvan zullen we vrees ik gaan terugzien in een nog verder dalende gemiddelde netto rente bij Collin.
xzazdinsdag 4 april 2017 @ 12:36
Het is überhaupt een trend bij de meeste platformen. Er is een piek gaande en die is naar mijn idee aan het afvlakken.
OpDieFietsdinsdag 4 april 2017 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 10:40 schreef ITrade het volgende:

[..]

Opzich wel terecht. Dat een platform zelf een risicoklasse maakt en vaak onduidelijk is hoe deze precies tot stand komt. Maar dat de investeerder daar eigenlijk maar blind op moet vertrouwen is natuurlijk te gek voor woorden. Ik denk dat iets meer toezicht/sturing vanuit AFM niet verkeerd is voor CF in Nederland.
Helemaal mee eens. Ik was alleen een beetje verrast dat het IMF dit onderwerp blijkbaar belangrijk genoeg vindt om er iets over te zeggen :)
ITradedinsdag 4 april 2017 @ 13:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 12:57 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Ik was alleen een beetje verrast dat het IMF dit onderwerp blijkbaar belangrijk genoeg vindt om er iets over te zeggen :)
Het IMF kaart vaker zaken aan, volgens mij wordt er alleen heel vaak niets mee gedaan.
bleyenburgdinsdag 4 april 2017 @ 13:07
@ horsemen en NRDZ:
Zouden jullie bij een eventueel volgend contact met de AFM de huidige FNC handelswijze ook eens aan willen kaarten?
ITradedinsdag 4 april 2017 @ 13:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 11:36 schreef bleyenburg het volgende:
Ik stop ook met FNC
als cijfers over voorgaand jaar al teveel moeite is.....
Klopt, het is wel teleurstellend zo. Aan de andere kant is het wel duidelijk welke weg FNC heen wilt, het is aan de investeerder om daarin mee te gaan.
Ik stoorde mij de laatste maanden al vaker aan het uitblijven van de jaarcijfers (zeker de balans was zelden aanwezig).
Horsemendinsdag 4 april 2017 @ 13:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 13:07 schreef bleyenburg het volgende:
@ horsemen en NRDZ:
Zouden jullie bij een eventueel volgend contact met de AFM de huidige FNC handelswijze ook eens aan willen kaarten?
Als dit onderwerp tegen die tijd nog actueel is dan is dat zeker mogelijk. Voorlopig staat er echter geen afspraak in de planning. Het staat natuurlijk iedereen vrij om ook rechtstreeks bij de AFM een melding te doen.
OpDieFietsdinsdag 4 april 2017 @ 13:45
Leuk initiatief van lokale Utrechtse krant:
https://www.duic.nl/onder(...)-slimme-constructie/
bleyenburgdinsdag 4 april 2017 @ 13:53
@horsemen.

Dank je.
zelf ga ik zeker een mail naar de AFM sturen.
Ik mag hopen dat er meerdere investeerders zijn die dat gaan doen.

Tegen de tijd dat jullie zover zijn, zien we wel of dat het nog nodig is.
Mynheer007dinsdag 4 april 2017 @ 14:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 13:45 schreef OpDieFiets het volgende:
Leuk initiatief van lokale Utrechtse krant:
https://www.duic.nl/onder(...)-slimme-constructie/
Op zich wel, maar bij veel kranten kan je zelfs gratis promotie krijgen in de vorm van een artikel als je een campagne start.
NaRegenDeZondinsdag 4 april 2017 @ 15:37
Volgens mij hier nog niet gemeld: Kwam dit net tegen op de site van GvE. Als ik het me goed herinner ben ik het ook al een paar keer in de een pitch tegen gekomen bij GvE. Nu dus geformaliseerd.
https://www.geldvoorelkaa(...)rieel-of-moreel.aspx
NaRegenDeZondinsdag 4 april 2017 @ 15:50
Peter Verhaar begint ook al te schelden op Samen in Geld

peterverhaar twitterde op dinsdag 04-04-2017 om 15:08:26 het wordt steeds gekker met @SamenInGeld een overzicht met mijn investeringen zien zij NIET als portefeuille-informatie:k zeg alles daar op reageer retweet


[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 04-04-2017 15:55:45 ]
ITradedinsdag 4 april 2017 @ 16:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 15:37 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Volgens mij hier nog niet gemeld: Kwam dit net tegen op de site van GvE. Als ik het me goed herinner ben ik het ook al een paar keer in de een pitch tegen gekomen bij GvE. Nu dus geformaliseerd.
https://www.geldvoorelkaa(...)rieel-of-moreel.aspx
Dit schiet voor mij niet zoveel op. Ik vind het een groot verschil of iemand iets bezit, of een negatieve vermogen heeft. Nu gaan we waarschijnlijk niet veel materiële borgstellingen zien.
bleyenburgdinsdag 4 april 2017 @ 16:13
Ben benieuwd of Peter Verhaar nog wat over de nieuwe handelswijze van FNC te melden heeft :)
escortmk2dinsdag 4 april 2017 @ 16:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 16:03 schreef ITrade het volgende:

[..]

Dit schiet voor mij niet zoveel op. Ik vind het een groot verschil of iemand iets bezit, of een negatieve vermogen heeft. Nu gaan we waarschijnlijk niet veel materiële borgstellingen zien.
precies.

Lening van 100.000.
Aanvrager heeft een overwaarde van 90.000 op zijn huis.

Gaat dit dan "morele borgstelling" genoemd worden of "grotendeels materieel"?

Dit geeft toch heel wat meer zekerheid dan in het geval de hypotheek van de aanvrager onder water staat.
Horsemendinsdag 4 april 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 15:50 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Peter Verhaar begint ook al te schelden op Samen in Geld

peterverhaar twitterde op dinsdag 04-04-2017 om 15:08:26 het wordt steeds gekker met @SamenInGeld een overzicht met mijn investeringen zien zij NIET als portefeuille-informatie:k zeg alles daar op reageer retweet
Het is bij SiG zeker een zooitje maar portefeuille-informatie geven ze nou nog wel enigszins. Laat ze eerst maar eens zorgen dat je kunt zien van welk project je rente en/of aflossing ontvangen hebt. Echt, te zot voor woorden dat ze dit na maanden soebatten nog niet hebben kunnen regelen. Zonde, want ik vrees dat het bedrijf er op termijn aan onderdoor gaat terwijl ze echt een leuk product aanbieden. Helaas lijkt het belangrijkste onderdeel, de terugbetaling, tot nu toe helemaal nergens op.
najra1990dinsdag 4 april 2017 @ 16:57
quote:
14s.gif Op dinsdag 4 april 2017 16:15 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Het is bij SiG zeker een zooitje maar portefeuille-informatie geven ze nou nog wel enigszins. Laat ze eerst maar eens zorgen dat je kunt zien van welk project je rente en/of aflossing ontvangen hebt. Echt, te zot voor woorden dat ze dit na maanden soebatten nog niet hebben kunnen regelen. Zonde, want ik vrees dat het bedrijf er op termijn aan onderdoor gaat terwijl ze echt een leuk product aanbieden. Helaas lijkt het belangrijkste onderdeel, de terugbetaling, tot nu toe helemaal nergens op.
Ik vind het ook heel jammer hoe het atm bij SIG loopt. Het concept en product klopt op zich prima. Maar heel jammer dat er steeds meer redenen zijn om niet te investeren...
djh77dinsdag 4 april 2017 @ 18:42
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Mode
KMW1976dinsdag 4 april 2017 @ 19:29
Zojuist via de mail overzichten over uitbetaling per project gekregen van SIG....

Vanmiddag was dashboard nog niet goed bijgewerkt.
djh77dinsdag 4 april 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 19:29 schreef KMW1976 het volgende:
Zojuist via de mail overzichten over uitbetaling per project gekregen van SIG....

Vanmiddag was dashboard nog niet goed bijgewerkt.
Helaas ze doen hun best, maar het lukt ze niet. Waarschijnlijk maandag geconstateerd dat de e-wallet oplossing niet gewerkt heeft. Daarna met hele hele kantoor (3 man) achter de excel sheet om per investeerder per project een aflossingschema op te stellen. Ik heb even een paar vergelijkingen gemaakt met mijn e-wallet. Vaak toch verschillende bedragen in het aflossingschema en de e-wallet.
Horsemendinsdag 4 april 2017 @ 21:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 19:54 schreef djh77 het volgende:

[..]

Helaas ze doen hun best, maar het lukt ze niet. Waarschijnlijk maandag geconstateerd dat de e-wallet oplossing niet gewerkt heeft. Daarna met hele hele kantoor (3 man) achter de excel sheet om per investeerder per project een aflossingschema op te stellen. Ik heb even een paar vergelijkingen gemaakt met mijn e-wallet. Vaak toch verschillende bedragen in het aflossingschema en de e-wallet.
Ik heb er nog niet naar gekeken en heb er eigenlijk ook weinig zin meer in. Ongelofelijk als er inderdaad nog verschillen in zitten (en ik geloof je gelijk).
Ook ik weet dat ze hun best doen maar dat is (helaas) dus niet genoeg en ze moeten knopen doorhakken.
De E-wallet oplossing heeft niet alleen niet gewerkt,er is nu helemaal niet uitbetaald. Eigenlijk gaat het nu van kwaad naar erger.
Ik heb ze twee maanden geleden al gezegd dat ze moeten stoppen met die betaaldienstverlener (als daar inderdaad het probleem zit). Het is, en dat meen ik oprecht, doodzonde dat ze dreigen ten onder te gaan aan iets wat in de basis zo simpel zou moeten zijn.
escortmk2dinsdag 4 april 2017 @ 21:15
Die nieuwe modezaak op CCF lijkt me best aardig, alleen de zin "In het jaar 2016 heeft moeder te veel onttrokken, waardoor er sprake was van een negatieve cashflow." blijft hangen.
obligatairedinsdag 4 april 2017 @ 21:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 21:15 schreef escortmk2 het volgende:
Die nieuwe modezaak op CCF lijkt me best aardig, alleen de zin "In het jaar 2016 heeft moeder te veel onttrokken, waardoor er sprake was van een negatieve cashflow." blijft hangen.
Ach, moeders kosten geld, dat weet je toch als je er aan begint *;
Horsemendinsdag 4 april 2017 @ 23:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 18:42 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Mode
Ik denk dat het gewoon een hardwerkende familie is, met een bestaand bedrijf die inmiddels wel het klappen van de zweep kennen en voor zo ver ik begrijp is er geen bank betrokken bij het bedrijf.

Daar staat tegenover dat het weer kleding/mode is met eigenlijk nagenoeg 0 zekerheden tegen maar 7,5%.

U mag het zeggen....
leolinedancedinsdag 4 april 2017 @ 23:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 april 2017 23:22 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik denk dat het gewoon een hardwerkende familie is, met een bestaand bedrijf die inmiddels wel het klappen van de zweep kennen en voor zo ver ik begrijp is er geen bank betrokken bij het bedrijf.

Daar staat tegenover dat het weer kleding/mode is met eigenlijk nagenoeg 0 zekerheden tegen maar 7,5%.

U mag het zeggen....
Nog niet bijna. Mode staat voor mij gelijk aan horeca. Het moet wel iets heel bijzonders of goeds zijn wil ik daar centen in stoppen.
Certecowoensdag 5 april 2017 @ 00:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 18:42 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF:
SPOILER
Mode
Ik heb de app gedownload. Prima stukje techniek, maar niet te vergelijken met iets als de H&M app. Vriendin is er wel enthousiast over. Facebook ook, daar heeft de winkel bijna alleen maar goede en veel (500) beoordelingen voor een lokale winkel. Ook veel van mijn bekenden (vrouwen) die de pagina liken, terwijl ik niet meteen uit de buurt kom.

Mode is zo'n branche waar ik erg voorzichtig ben, maar deze pitch spreekt aan en de familie heeft een doordachte strategie.

Ze hebben het er wel over dat 'beide vennoten hoofdelijk aansprakelijk zijn'. Ik tel er 3?
xzazwoensdag 5 april 2017 @ 08:23
Familiebedrijven hebben sowieso een streepje voor bij mij.
Groepfunderwoensdag 5 april 2017 @ 08:39
quote:
1s.gif Op woensdag 5 april 2017 00:04 schreef Certeco het volgende:
Ze hebben het er wel over dat 'beide vennoten hoofdelijk aansprakelijk zijn'. Ik tel er 3?
Volgens mij moet je het zo lezen:
1. De vennoten die in de VOF zitten: moeder, dochter & zoon.
2. Vader (die hoofdelijk meetekend voor de financiering).

De daling van de solvabiliteit kunnen we, aldus CCF, beschouwen als een incident. Nadere uitleg ontbreekt. Ik vermoed dat gedoeld wordt op de opening van de winkel in Rosmalen (juli 2016), maar zal straks niet hetzelfde gebeuren als in 2017 een winkel geopend wordt in Best?

Ik vind de pitch best aantrekkelijk, maar mode is een risicobranche.
Certecowoensdag 5 april 2017 @ 09:01
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 08:39 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Volgens mij moet je het zo lezen:
1. De vennoten die in de VOF zitten: moeder, dochter & zoon.
2. Vader (die hoofdelijk meetekent voor de financiering).

Dat haal ik ook uit de rest van de tekst, maar het roept verwarring op. /mierenneuker
Al met al een leuke pitch, maar ik laat hem schieten. Het wordt een beetje gebracht alsof die moeder het succes naar haar hoofd zag stijgen en daarom helemaal los is gegaan met haar privé uitgaven in 2016. Het kan zoiets zijn als het eenmalig kopen van een woning, maar ben dan niet zo vaag en zet het erbij. Nu lijkt het alsof ze iets verbergen en de belangrijkste vennoot nog niet helemaal klaar is voor deze opschaling.
Lage rente voor een project zonder zekerheden in een risicovolle branche speelt ook mee.
obligatairewoensdag 5 april 2017 @ 09:12
Behalve de dochter is er maar weinig dat indruk maakt. Een eigen vermogen 26K na 9 jaar actief te zijn en waarin drie/vier ondernemers werkzaam zijn? Ze zeggen in augustus 2017 een lening te moeten aflossen; is dit mede de reden van de nieuwe financiering? Ik zou deze alleen nemen als er goede zekerheden waren en die zijn er niet.
Groepfunderwoensdag 5 april 2017 @ 09:14
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 09:01 schreef Certeco het volgende:
[..]
Lage rente voor een project zonder zekerheden in een risicovolle branche speelt ook mee.
Er wordt een eerste pandrecht op de huidige en toekomstie voorraad en inventaris van één van de vestigingen gevestigd. Die zal niet veel materiële waarde hebben, maar het is daarmee in mijn ogen geen project 'zonder zekerheden'. Voor mij persoonlijk wel met te weinig zekerheden voor het risico dat ik in de branche zie. Daarbij speelt mee dat het minimuminvesteringsbedrag bij CCF 5x het bedrag is dat ik (i.v.m. spreiding) normaalgesproken investeer. Op een ander platform was de kans groter dat ik had meegedaan. Er wordt immers ook wel gezegd dat er in Nederland te weinig winkels zijn die zich op het midden segment richten. Wat dat betreft lijken ze de juiste keuze te hebben gemaakt.
marathon2000woensdag 5 april 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 09:12 schreef obligataire het volgende:
Behalve de dochter is er maar weinig dat indruk maakt. Een eigen vermogen 26K na 9 jaar actief te zijn en waarin drie/vier ondernemers werkzaam zijn? Ze zeggen in augustus 2017 een lening te moeten aflossen; is dit mede de reden van de nieuwe financiering? Ik zou deze alleen nemen als er goede zekerheden waren en die zijn er niet.
:) :)
Certecowoensdag 5 april 2017 @ 09:25
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 09:14 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Er wordt een eerste pandrecht op de huidige en toekomstie voorraad en inventaris van één van de vestigingen gevestigd. Die zal niet veel materiële waarde hebben, maar het is daarmee in mijn ogen geen project 'zonder zekerheden'. Voor mij persoonlijk wel met te weinig zekerheden voor het risico dat ik in de branche zie. Daarbij speelt mee dat het minimuminvesteringsbedrag bij CCF 5x het bedrag is dat ik (i.v.m. spreiding) normaalgesproken investeer. Op een ander platform was de kans groter dat ik had meegedaan. Er wordt immers ook wel gezegd dat er in Nederland te weinig winkels zijn die zich op het midden segment richten. Wat dat betreft lijken ze de juiste keuze te hebben gemaakt.
Je hebt gelijk, maar door de rangorde van schuldeisers zal dit geld nooit bij ons terecht komen. En tegen de tijd dat een faillissement is afgewikkeld zijn die dozen met kleding van vorig seizoen zo weinig waard dat je ze beter aan het Rode Kruis kunt doneren. Wellicht aftrekbaar als gift!
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 09:49
Dank allemaal voor jullie visie, ik laat hem aan mij voorbij gaan.
crowdiefunderwoensdag 5 april 2017 @ 09:57
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 09:12 schreef obligataire het volgende:
Behalve de dochter is er maar weinig dat indruk maakt.
Door je opmerking heb ik toch maar even op de link geklikt O+
gaanmetdiebanaanwoensdag 5 april 2017 @ 10:22
quote:
1s.gif Op woensdag 5 april 2017 00:04 schreef Certeco het volgende:

[..]

Facebook ook, daar heeft de winkel bijna alleen maar goede en veel (500) beoordelingen voor een lokale winkel.
Alleen zijn die dusdanig raar verdeeld in de tijd (het leeuwendeel zit in oktober 2016, daarna nog maar een paar) dat ik ernstige twijfels heb bij de waarde van die "beoordelingen".
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 10:34
En ook vandaag nog geen betalingen van SiG :X
Certecowoensdag 5 april 2017 @ 11:03
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 10:22 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:
Alleen zijn die dusdanig raar verdeeld in de tijd (het leeuwendeel zit in oktober 2016, daarna nog maar een paar) dat ik ernstige twijfels heb bij de waarde van die "beoordelingen".
Ik vermoed een Facebook actie rond die tijd, maar ik verwacht geen gesjoemel. Elke post op de pagina krijgt zoveel oprechte reacties en likes dat hier niet mee geknutseld wordt, ze hebben gewoon een hele actieve fanbase op FB. Lijkt me sterk dat zoonlief 500 nepprofielen heeft aangemaakt en daarmee constant enthousiast op al de updates reageert. Dit is gewoon een populaire winkel die het goed doet, anders ga je ook niet wéér een nieuwe vestiging openen.
petercwoensdag 5 april 2017 @ 12:59
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 11:03 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ik vermoed een Facebook actie rond die tijd, maar ik verwacht geen gesjoemel. Elke post op de pagina krijgt zoveel oprechte reacties en likes dat hier niet mee geknutseld wordt, ze hebben gewoon een hele actieve fanbase op FB. Lijkt me sterk dat zoonlief 500 nepprofielen heeft aangemaakt en daarmee constant enthousiast op al de updates reageert. Dit is gewoon een populaire winkel die het goed doet, anders ga je ook niet wéér een nieuwe vestiging openen.
SPOILER
Hoogzaad Pet Products
business van de echtgenoot, ter info, ff googlen en je hebt weer wat meer randinfo
NaRegenDeZonwoensdag 5 april 2017 @ 13:10
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 april 2017 23:22 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik denk dat het gewoon een hardwerkende familie is, met een bestaand bedrijf die inmiddels wel het klappen van de zweep kennen en voor zo ver ik begrijp is er geen bank betrokken bij het bedrijf.

Daar staat tegenover dat het weer kleding/mode is met eigenlijk nagenoeg 0 zekerheden tegen maar 7,5%.

U mag het zeggen....
Ik heb nog wel een suggestie voor de mooi schrijver bij Collin:

…………De moeder heeft in 2016 Eur 30K extra in haar eigen kwaliteiten geïnvesteerd waar door ze in 2017 met extra veel energie beschikbaar is voor de VOF. Deze extra investering heeft slechts een netto Cashflow tekort van Eur 30K opgeleverd over 2016 met een score matig tot gevolg, maar door deze investering in 2016 verwachten we in 2017 een positieve cachflow van Eur 49K met een overschot van Eur 11K wat resulteert in een ruim voldoende………………….. :)

Overigens weet ik zo net nog niet of er geen bank bij betrokken is. Waarom zou Collin slechts de voorraad van het nieuwe Filiaal in onderpand nemen/krijgen? Zou het niet zo kunnen zijn dat de rest van de stock al aan anderen(bank of zo) verpand is?

Daarnaast er wordt iedere week ingekocht om de trends te volgen................ of zou de liquiditeit zo bedroevend zijn door dat moeder prive een gat in de hand heeft zodat de slechte liquiditeit een frequente inkoop (van kleine hoeveelheden) noodzakelijk maakt, domweg om dat er geen geld is?

Ach ja ..................................de dochter doet het leuk als model en de zoon is leuk bezig op facebook, maar ik vermoed dat dit niet voldoende is om deze VOF kleding business tot een succes te maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 05-04-2017 13:38:31 ]
djh77woensdag 5 april 2017 @ 15:08
Retail, classificatie 1, 5%, 54 mnd: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16224
escortmk2woensdag 5 april 2017 @ 15:10
@iedereen die zo enthousiast is over de dochter:
op facebook vraagt ze om tips voor kraamzorg.

Jullie zijn dus te laat :P

On topic maar weer: natuurlijk zie ik ook wel de risico's, maar ik heb slechtere projecten gezien in deze branche.
Mynheer007woensdag 5 april 2017 @ 15:14
Voor de eerste keer een LaH partner in de problemen. Het betreft de partner op de Filipijnen.

SPOILER
Deze week is vast komen te staan dat onze lokale partner op de Filipijnen, NPFC, de terugbetalingen die gedurende de 1e 10 werkdagen van april zouden moeten plaatsvinden, niet volledig en op tijd zal kunnen overmaken. Zodra bekend is wanneer de terugbetalingen wel plaatsvinden, ontvangt u van ons uiteraard bericht.

Oorzaak
In maart heeft er bij NPFC een wisseling van het management plaatsgevonden. Het nieuwe management heeft, op verzoek van het bestuur van NPFC, de gehele leningportefeuille tegen het licht gehouden. Hieruit is naar voren gekomen dat er meer leningen met betaalachterstanden zijn dan tot dan toe werd gerapporteerd door het voormalig management.

Aanpak
Het nieuwe management heeft een plan van aanpak opgesteld om de leningportefeuille zo snel mogelijk weer binnen de daarvoor geldende convenanten te laten vallen. Lendahand heeft tezamen met de overige internationale crediteuren van NPFC afspraken gemaakt over het gefaseerd uitstellen van de komende terugbetalingen, zodat het management van NPFC tijd heeft om de noodzakelijke maatregelen te treffen. Het zal evenwel enkele maanden duren voordat NPFC de situatie weer volledig onder controle heeft.

Verwachting
De verwachting is op dit moment dat alle terugbetalingen, inclusief rente, uiteindelijk door NPFC kunnen worden overgemaakt. In de komende maanden, mits u dan nog terugbetalingen dient te ontvangen, sturen wij u elke maand een e-mail met een status update. Uiteraard melden wij ons ook direct als de situatie op wat voor manier dan ook wijzigt.

Ook wij vinden dit natuurlijk een vervelend bericht en het is de eerste keer in ons 4-jarig bestaan dat we een dergelijke mail moeten versturen. Helaas zijn dergelijke situaties niet altijd te voorkomen, ook al selecteren en monitoren we nog zo zorgvuldig.

We onderhouden zeer nauw contact met de oprichter en bestuursvoorzitter van NPFC, George Petty, en hij stelt in samenspraak met het nieuwe management alles in het werk om NPFC zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen. George Petty is daarbij meer dan bereid om met de betrokken uitleners een skype call te houden waarin er vragen kunnen worden gesteld. Mocht u hierin interesse hebben, dan kunt u dat kenbaar maken door middel van een reply op deze mail.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over bovenstaande, schroom niet contact met ons op te nemen.
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 15:14
Dubbel
obligatairewoensdag 5 april 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:08 schreef djh77 het volgende:
Retail, classificatie 1, 5%, 54 mnd: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16224
Volop juichverhalen, maar nergens resultaten vermeld en een zuinige rente. Geen materiele HA. Zelfs geen leuke dochter. Ik ga hier niets aan missen.
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:14 schreef Mynheer007 het volgende:
Voor de eerste keer een LaH partner in de problemen. Het betreft de partner op de Filipijnen.

SPOILER
Deze week is vast komen te staan dat onze lokale partner op de Filipijnen, NPFC, de terugbetalingen die gedurende de 1e 10 werkdagen van april zouden moeten plaatsvinden, niet volledig en op tijd zal kunnen overmaken. Zodra bekend is wanneer de terugbetalingen wel plaatsvinden, ontvangt u van ons uiteraard bericht.

Oorzaak
In maart heeft er bij NPFC een wisseling van het management plaatsgevonden. Het nieuwe management heeft, op verzoek van het bestuur van NPFC, de gehele leningportefeuille tegen het licht gehouden. Hieruit is naar voren gekomen dat er meer leningen met betaalachterstanden zijn dan tot dan toe werd gerapporteerd door het voormalig management.

Aanpak
Het nieuwe management heeft een plan van aanpak opgesteld om de leningportefeuille zo snel mogelijk weer binnen de daarvoor geldende convenanten te laten vallen. Lendahand heeft tezamen met de overige internationale crediteuren van NPFC afspraken gemaakt over het gefaseerd uitstellen van de komende terugbetalingen, zodat het management van NPFC tijd heeft om de noodzakelijke maatregelen te treffen. Het zal evenwel enkele maanden duren voordat NPFC de situatie weer volledig onder controle heeft.

Verwachting
De verwachting is op dit moment dat alle terugbetalingen, inclusief rente, uiteindelijk door NPFC kunnen worden overgemaakt. In de komende maanden, mits u dan nog terugbetalingen dient te ontvangen, sturen wij u elke maand een e-mail met een status update. Uiteraard melden wij ons ook direct als de situatie op wat voor manier dan ook wijzigt.

Ook wij vinden dit natuurlijk een vervelend bericht en het is de eerste keer in ons 4-jarig bestaan dat we een dergelijke mail moeten versturen. Helaas zijn dergelijke situaties niet altijd te voorkomen, ook al selecteren en monitoren we nog zo zorgvuldig.

We onderhouden zeer nauw contact met de oprichter en bestuursvoorzitter van NPFC, George Petty, en hij stelt in samenspraak met het nieuwe management alles in het werk om NPFC zo snel mogelijk weer op de rit te krijgen. George Petty is daarbij meer dan bereid om met de betrokken uitleners een skype call te houden waarin er vragen kunnen worden gesteld. Mocht u hierin interesse hebben, dan kunt u dat kenbaar maken door middel van een reply op deze mail.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over bovenstaande, schroom niet contact met ons op te nemen.
Goed begin voor mij bij Lendahand. Ik moet mijn eerste terugbetaling nog ontvangen van Lendahand (per 1 mei) aangezien ik pas in oktober bij ze ben gestart en nu al mijn eerste project in de problemen (bestaande uit 2 leningen).
Certecowoensdag 5 april 2017 @ 15:28
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:20 schreef obligataire het volgende:

[..]

Zelfs geen leuke dochter.
:D :D
NaRegenDeZonwoensdag 5 april 2017 @ 15:38
quote:
14s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:27 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Goed begin voor mij bij Lendahand. Ik moet mijn eerste terugbetaling nog ontvangen van Lendahand (per 1 mei) aangezien ik pas in oktober bij ze ben gestart en nu al mijn eerste project in de problemen (bestaande uit 2 leningen).
Auw, ik heb wat korte leningen via deze partner en deze partner is bij mij overwogen in mijn lendahand Portefeuille. Het grootste deel zou in April terugbetaald worden. Had dus liever gehad dat de problemen 3 maanden later boven water waren gekomen.
Even afwachten hoe het opgelost wordt en hoe landahand in staat is dit op afstand op te lossen of dat we met niets afgescheept worden. Kan me toch niet voorstellen dat opeens alle leningen die de partner locaal gegeven heeft niet meer terug betalen en wij zonder al onze centen blijven zitten,.
Ik heb trouwens nog geen mail gehad van Lendahand.
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:08 schreef djh77 het volgende:
Retail, classificatie 1, 5%, 54 mnd: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16224
Inderdaad mooie juichverhalen over hoe goed het allemaal gaat maar als zekerheid alleen H.A. van morele waarde en dat tegen een belachelijke lage rente vergoeding van 5%. Bij een dergelijke rente verwacht ik een 1e hypotheek of minstents iets vergelijkbaars. Van mij gaat hier geen cent naar toe.
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:38 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Auw, ik heb wat korte leningen via deze partner en deze partner is bij mij overwogen in mijn lendahand Portefeuille. Het grootste deel zou in April terugbetaald worden. Had dus liever gehad dat de problemen 3 maanden later boven water waren gekomen.
Even afwachten hoe het opgelost wordt en hoe landahand in staat is dit op afstand op te lossen of dat we met niets afgescheept worden. Kan me toch niet voorstellen dat opeens alle leningen die de partner locaal gegeven heeft niet meer terug betalen.
Ik heb hier inderdaad ook twee kortlopende projecten bij deze partner 1x 6 mnd en 1x 12 mnd eerste terugbetaling 1 mei. We gaan het zien…
djh77woensdag 5 april 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:38 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Auw, ik heb wat korte leningen via deze partner en deze partner is bij mij overwogen in mijn lendahand Portefeuille. Het grootste deel zou in April terugbetaald worden. Had dus liever gehad dat de problemen 3 maanden later boven water waren gekomen.
Even afwachten hoe het opgelost wordt en hoe landahand in staat is dit op afstand op te lossen of dat we met niets afgescheept worden. Kan me toch niet voorstellen dat opeens alle leningen die de partner locaal gegeven heeft niet meer terug betalen.
Voor mij de partner waar het meeste geld "open" stond. Deze maand zou 30% van het openstaande bedrag worden terugbetaald. Voorlopig ga ik maar uit van uitstel en niet afstel.

Blijven bijna geen platforms meer over:
Samen in Geld: Administratie
Crowdestate: CL + minimum bedrag
Funding Circle: Gebrek info
Geld voor Elkaar: Persoonlijk budget bereikt
Lendahand: Ook al problemen met partner
Lendico: Gebrek communicatie

Blijft over Kapitaal op Maat (geintje)
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 15:46
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:43 schreef djh77 het volgende:

[..]

Voor mij de partner waar het meeste geld "open" stond. Deze maand zou 30% van het openstaande bedrag worden terugbetaald. Voorlopig ga ik maar uit van uitstel en niet afstel.

Blijven bijna geen platforms meer over:
Samen in Geld: Administratie
Crowdestate: CL + minimum bedrag
Funding Circle: Gebrek info
Geld voor Elkaar: Persoonlijk budget bereikt
Lendahand: Ook al problemen met partner
Lendico: Gebrek communicatie

Blijft over Kapitaal op Maat (geintje)
Over SiG gesproken. Vandaag een betaling ontvangen met een een of ander onduidelijk betalingskenmerk er bij. Ik kan het tot op heden nog niet herleiden aan een project….
escortmk2woensdag 5 april 2017 @ 15:46
@djh77: Horecacrowdfunding dan maar.
Horeca zelf is misschien wat risicovoller, maar in het platform zelf heb ik wel vertrouwen.
Ik begrijp meestal hun risico-inschatting, website is goed, communicatie is duidelijk en ze betalen ook altijd stipt op tijd.
NaRegenDeZonwoensdag 5 april 2017 @ 15:52
quote:
14s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:46 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Over SiG gesproken. Vandaag een betaling ontvangen met een een of ander onduidelijk betalingskenmerk er bij. Ik kan het tot op heden nog niet herleiden aan een project….
Jij hebt tenminste nog een betaling gehad in april. Ik heb nog niets gezien, zelfs niet met de gebruikelijke crypto omschrijving die niemand naar een project kan herleiden. :(
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 15:54
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:52 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Jij hebt tenminste nog een betaling gehad in april. Ik heb nog niets gezien, zelfs niet met de gebruikelijke crypto omschrijving die niemand naar een project kan herleiden. :(
Nee, dit is niet de gebruikelijke crypto omschrijven. Er is nu een nieuwe bij gekomen....
najra1990woensdag 5 april 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:52 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Jij hebt tenminste nog een betaling gehad in april ik heb nog niets gezien zelfs niet met de crypto omschrijving die niemand naar een project kan herleiden. :(
Ik heb er ook één gehad, ook met een cryptische omschrijving... ik ben benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen. Waarschijnlijk kunnen ze van SIG nu wel een omschrijving erbij zetten, dus wie weet pakt het goed uit :)
ZeKrautwoensdag 5 april 2017 @ 16:03
LAH... geeft maar weer eens aan dat die rentes daar veel en veel te laag zijn voor de risico's...

Hoe houd je vanuit NL zicht op de opbouw van die kredietportefeuilles all over the world, serieus of pyramidespel, als dat hier in NL al geregeld misgaat?
ZeKrautwoensdag 5 april 2017 @ 16:06
SiG: maandtermijnen al lastig ... hoe zeker is dat daar de hoofdsom na de gestelde 5 jaar ook werkelijk wordt terugbetaald?
crowd-fundiwoensdag 5 april 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:43 schreef djh77 het volgende:

[..]

Voor mij de partner waar het meeste geld "open" stond. Deze maand zou 30% van het openstaande bedrag worden terugbetaald. Voorlopig ga ik maar uit van uitstel en niet afstel.

Blijven bijna geen platforms meer over:
Samen in Geld: Administratie
Crowdestate: CL + minimum bedrag
Funding Circle: Gebrek info
Geld voor Elkaar: Persoonlijk budget bereikt
Lendahand: Ook al problemen met partner
Lendico: Gebrek communicatie

Blijft over Kapitaal op Maat (geintje)
Wat mij betreft: een pluim voor de openheid. IVM doet het op dezelfde manier: niet achterhouden, duidelijk vertellen wat er aan de hand is, vervolgstappen delen.
Met openheid heb ik echter m'n centen nog niet terug. NPFC is bij mij goed voor ruim 20% van mijn investeringen bij LAH. Dat is gelukkig niet met één mail allemaal afgeschreven.
Ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat. Bijvoorbeeld over de vraag of er rentevergoeding komt over een uitgestelde betaling.
NaRegenDeZonwoensdag 5 april 2017 @ 16:19
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:15 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Wat mij betreft: een pluim voor de openheid. IVM doet het op dezelfde manier: niet achterhouden, duidelijk vertellen wat er aan de hand is, vervolgstappen delen.
Met openheid heb ik echter m'n centen nog niet terug. NPFC is bij mij goed voor ruim 20% van mijn investeringen bij LAH. Dat is gelukkig niet met één mail allemaal afgeschreven.
Ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat. Bijvoorbeeld over de vraag of er rentevergoeding komt over een uitgestelde betaling.
Voor wie zin heeft kan hier het jaarverslag 2015 van NPFC lezen https://www.dropbox.com/s/n1qgw1184n6dagl/NPFC-2015.pdf?dl=1
Ik heb het even vluchtig door gelezen op het eind kwam ik volgens mij tegen dat lendahand 1.5 miljoen dollar had uitstaan bij deze club. Vond ik een beetje veel naar mijn idee, afijn misschien wel te snel en niet goed gelezen.
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 16:23
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:06 schreef ZeKraut het volgende:
SiG: maandtermijnen al lastig ... hoe zeker is dat daar de hoofdsom na de gestelde 5 jaar ook werkelijk wordt terugbetaald?
Dat zou een probleem kunnen zijn ja. Inmiddels is er dan wel al weer een deel afgelost op de lening en staat er bij SiG in ieder geval een goede zekerheid tegen over, een (1e) hypotheek. Het onroerend goed bij SiG zal altijd een bepaalde waarde blijven houden.
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 16:33
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:15 schreef crowd-fundi het volgende:
NPFC is bij mij goed voor ruim 20% van mijn investeringen bij LAH.
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 15:38 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Auw, ik heb wat korte leningen via deze partner en deze partner is bij mij overwogen in mijn lendahand Portefeuille.
Bij mij betreft het 13,3% van mijn investeringen bij LAH.
komradwoensdag 5 april 2017 @ 16:36
Oei voor de NPFC. Heb daar deze maand geen terugbetalingen maar ook mijn Lendahand NPFC portefeuille is relatief overwogen met 20%. Heb wel vertrouwen in Lendahand en het is goed dat ze open communiceren ^O^
crowdiefunderwoensdag 5 april 2017 @ 16:36
Verwachting
De verwachting is op dit moment dat alle terugbetalingen, inclusief rente, uiteindelijk door NPFC kunnen worden overgemaakt. In de komende maanden, mits u dan nog terugbetalingen dient te ontvangen, sturen wij u elke maand een e-mail met een status update. Uiteraard melden wij ons ook direct als de situatie op wat voor manier dan ook wijzigt.

Daar gaan we toch maar van uit dan toch?

Ik had zelf 1 project bij die partner, maar die is al afgerond.
ZeKrautwoensdag 5 april 2017 @ 16:40
@horseman; wel mooi onderpand, maar wat als er geen partijen geinteresseerd zijn om schuld tegen die rente over te nemen? Bv. omdat marktrentes stevig zijn veranderd. Dan worst case resterende hypotheektermijn geld vast?
bleyenburgwoensdag 5 april 2017 @ 17:05
waarom krijg ik nú pas een GVE melding van Wattnou project??
bleyenburgwoensdag 5 april 2017 @ 17:07
Nieuwe op IVM: modedingetje (Noë).
Ik pas. want: mode en te lage rente
Horsemenwoensdag 5 april 2017 @ 17:12
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:40 schreef ZeKraut het volgende:
@horseman; wel mooi onderpand, maar wat als er geen partijen geinteresseerd zijn om schuld tegen die rente over te nemen? Bv. omdat marktrentes stevig zijn veranderd. Dan worst case resterende hypotheektermijn geld vast?
De overname zal ook moeten geschieden tegen een markt conforme rente en als het niet lukt moet het onderpand verkocht worden, net zoals bij een bank. Ik zie geen probleem bij mijn leningen met een 1e hypotheek met vaste einddatum.
NaRegenDeZonwoensdag 5 april 2017 @ 17:27
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 17:07 schreef bleyenburg het volgende:
Nieuwe op IVM: modedingetje (Noë).
Ik pas. want: mode en te lage rente
Zo te zien zijn de zekerheden van buitengewone materiele waarde.

Zekerheden
De ondernemers zijn individueel hoofdelijk aansprakelijk voor het volledige bedrag van de lening.

Naast de lening via Investormatch en de financiering door de eigenaren, heeft het bedrijf geen andere langlopende schulden. Er vinden de komende jaren geen aflossingen plaats op de leningen van de eigenaren.

- X is gehuwd, heeft twee kinderen, een eigen huis met overwaarde en een privé portefeuille in beleggingen.
- Y is samenwonend, heeft geen kinderen, een huis met overwaarde en een privé portefeuille in beleggingen.
- Z is ongehuwd en heeft drie kinderen, een nieuwe eigen woning in aanbouw zonder hypotheek en een privé portefeuille in beleggingen.


Daarnaast ben ik gek op gekleurde schoenen! :) Denk er dus ernstig over om hier in te stappen. Loopt best hard voor IVM is al 30K van de 100K binnen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Danny op 27-10-2019 14:52:06 ]
djh77woensdag 5 april 2017 @ 17:42
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 16:40 schreef ZeKraut het volgende:
@horseman; wel mooi onderpand, maar wat als er geen partijen geinteresseerd zijn om schuld tegen die rente over te nemen? Bv. omdat marktrentes stevig zijn veranderd. Dan worst case resterende hypotheektermijn geld vast?
Verkoop van het onroerend goed lijkt me.
escortmk2woensdag 5 april 2017 @ 18:11
Ik mis eigenlijk alleen een eigen inbreng bij Noë.
ZeKrautwoensdag 5 april 2017 @ 18:38
@Horseman, djh77; is er dan een hypotheek verleend voor slechts 5 jaar?
impact9woensdag 5 april 2017 @ 18:40
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 17:27 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Zo te zien zijn de zekerheden van buitengewone materiele waarde.

Zekerheden
De ondernemers zijn individueel hoofdelijk aansprakelijk voor het volledige bedrag van de lening.

Naast de lening via Investormatch en de financiering door de eigenaren, heeft het bedrijf geen andere langlopende schulden. Er vinden de komende jaren geen aflossingen plaats op de leningen van de eigenaren.

- X is gehuwd, heeft twee kinderen, een eigen huis met overwaarde en een privé portefeuille in beleggingen.
- Y is samenwonend, heeft geen kinderen, een huis met overwaarde en een privé portefeuille in beleggingen.
- Z is ongehuwd en heeft drie kinderen, een nieuwe eigen woning in aanbouw zonder hypotheek en een privé portefeuille in beleggingen.


Daarnaast ben ik gek op gekleurde schoenen! :) Denk er dus ernstig over om hier in te stappen. Loopt best hard voor IVM is al 30K van de 100K binnen.
Ik doe mee vanwege de zekerheden in privé
Tevens positief resultaat in 2016

[ Bericht 1% gewijzigd door Danny op 27-10-2019 14:53:57 ]
djh77woensdag 5 april 2017 @ 19:20
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 18:38 schreef ZeKraut het volgende:
@Horseman, djh77; is er dan een hypotheek verleend voor slechts 5 jaar?
In bijna alle gevallen. Soms voor 10 jaar of 15 jaar. Laatste 10 projecten allen 5 jaar.
obligatairewoensdag 5 april 2017 @ 20:09
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 17:27 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Zo te zien zijn de zekerheden van buitengewone materiele waarde.

Zekerheden
De ondernemers zijn individueel hoofdelijk aansprakelijk voor het volledige bedrag van de lening.

Naast de lening via Investormatch en de financiering door de eigenaren, heeft het bedrijf geen andere langlopende schulden. Er vinden de komende jaren geen aflossingen plaats op de leningen van de eigenaren.

- X is gehuwd, heeft twee kinderen, een eigen huis met overwaarde en een privé portefeuille in beleggingen.
- Y is samenwonend, heeft geen kinderen, een huis met overwaarde en een privé portefeuille in beleggingen.
- Z is ongehuwd en heeft drie kinderen, een nieuwe eigen woning in aanbouw zonder hypotheek en een privé portefeuille in beleggingen.


Daarnaast ben ik gek op gekleurde schoenen! :) Denk er dus ernstig over om hier in te stappen. Loopt best hard voor IVM is al 30K van de 100K binnen.
Hmmm, ik vind zwarte schoenen al gekleurd genoeg :) , maar het lijken me bekwame ervaren mensen die weten wat ze doen en daarbij al het nodige privé vermogen hebben opgebouwd (en dus ook veel te verliezen hebben als het mis zou gaan). Is al bekend wie de schoenen showt?

[ Bericht 1% gewijzigd door Danny op 27-10-2019 14:52:49 ]
Appeltje58woensdag 5 april 2017 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 20:09 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hmmm, ik vind zwarte schoenen al gekleurd genoeg :) , maar het lijken me bekwame ervaren mensen die weten wat ze doen en daarbij al het nodige privé vermogen hebben opgebouwd (en dus ook veel te verliezen hebben als het mis zou gaan). Is al bekend wie de schoenen showt?
Het zijn geen kale kippen, heb deze IVM ook maar voor een bedragje meegenomen
Groepfunderwoensdag 5 april 2017 @ 22:13
Het is vandaag geen beste dag voor mijn crowdfundportefeuille.

Bij LAH loopt 13,8% van mijn investeringen via de hier genoemde lokale partner. De e-mail laat mij echter wel nog wat hoop houden op een goede afloop en bovendien vind ik dat LAH het probleem vooralsnog goed lijkt op te pakken. Zelfs een skype call behoort tot de mogelijkheden.

Ook van GVE kreeg ik weer 'ns één van die gevreesde e-mails.
SPOILER
Projectnr.: 4917 (Restaurant/Brasserie De Brouwerij)
Kredietbedrag: ¤ 74.900
Risico classificatie: 3
Graydon PO%: B
Rente: 9,0%
Termijnen 60, waarvan voltooid 37.

De schuldenaar is persoonlijk failliet verklaard.
snoopy40woensdag 5 april 2017 @ 22:19
Dit is een grote klap voor Lendahand, 3% rente met defaults is nu veel te laag geworden. Rendement voor komende jaren weg, is het toch een soort alternatief voor giro 555 😀
crowdiefunderwoensdag 5 april 2017 @ 22:27
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 22:13 schreef Groepfunder het volgende:
Het is vandaag geen beste dag voor mijn crowdfundportefeuille.

Bij LAH loopt 13,8% van mijn investeringen via de hier genoemde lokale partner. De e-mail laat mij echter wel nog wat hoop houden op een goede afloop en bovendien vind ik dat LAH het probleem vooralsnog goed lijkt op te pakken. Zelfs een skype call behoort tot de mogelijkheden.

Ook van GVE kreeg ik weer 'ns één van die gevreesde e-mails.
SPOILER
Projectnr.: 4917 (Restaurant/Brasserie De Brouwerij)
Kredietbedrag: ¤ 74.900
Risico classificatie: 3
Graydon PO%: B
Rente: 9,0%
Termijnen 60, waarvan voltooid 37.

De schuldenaar is persoonlijk failliet verklaard.
Dat is wel minder ja... maar als lah aangeeft dat ze verwachten dat alles terugkomt geeft me dat nu nog meer vertrouwen dan de mails van gve :)
Bengerwoensdag 5 april 2017 @ 22:38
quote:
1s.gif Op woensdag 5 april 2017 22:27 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Dat is wel minder ja... maar als lah aangeeft dat ze verwachten dat alles terugkomt geeft me dat nu nog meer vertrouwen dan de mails van gve :)
Ik geloof er zelf niet zo in. De partner moet geld kunnen lenen tegen een lage rente om het weer met winst uit te kunnen lenen. Nu ze betalingsproblemen hebben zal dat niet meer lukken. Dat betekent niet veel goeds voor ze.
NaRegenDeZondonderdag 6 april 2017 @ 08:10
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 22:38 schreef Benger het volgende:

[..]

Ik geloof er zelf niet zo in. De partner moet geld kunnen lenen tegen een lage rente om het weer met winst uit te kunnen lenen. Nu ze betalingsproblemen hebben zal dat niet meer lukken. Dat betekent niet veel goeds voor ze.
Ik denk ook dat het niet makkelijk zal zijn. Hoe dit afgehandeld zal worden is van enorm belang voor de verdere ontwikkeling van dit Landahand model.
Dit is 1 van de ongeveer 10 partners, maar volgens mij ook een van de oudere en meest aktieve.Dus hier zou zo maar zo'n 15% van het uitgezette kapitaal kunnen zitten van LAH. Als daar de helft niet van terug komt heb je al meer dan het dubbele default percentage als bij Collin of GvE.

Dus de mannen en vrouwen van LAH moeten maximaal aan de bak om dit probleem op te lossen!

Lost men dit niet op dan ben ik bang dat hun groeimodel een krimp model wordt.
Met alle gevolgen van dien voor Landahand.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 06-04-2017 10:03:37 ]
Piet__Piraatdonderdag 6 april 2017 @ 09:29
Poeh, die mail van LAH gisteren :{. Ik heb net gekeken en stiekem een fors deel van mijn leningen daar zit bij die partner. Conclusie: we gaan hopen dat de boel daar terugkomt. Zo niet, ga ik serieus de boot in. En tot er meer duidelijkheid komt over hoe LAH hier mee omgaat, gaan mijn investeringen daar op pauze.

En het is maar weer de bevestiging dat uitlenen via een tussenpersoon ook risico's met zich meebrengt. Leuk als de bedrijven zelf betalen, maar als de tussenpersoon omvalt ben je alsnog alles kwijt.
Horsemendonderdag 6 april 2017 @ 10:23
Ik heb de schoenen bij IvM ook meegepakt. Met name omdat de zekerheden hier prima zijn.
escortmk2donderdag 6 april 2017 @ 10:31
quote:
14s.gif Op donderdag 6 april 2017 10:23 schreef Horsemen het volgende:
Ik heb de schoenen bij IvM ook meegepakt. Met name omdat de zekerheden hier prima zijn.
+1
NaRegenDeZondonderdag 6 april 2017 @ 10:45
Vraag:
Beste IVM
Ik lees bij deze schoenen Pitch:
Naast de lening van Investormatch en de financiering door de eigenaren, heeft het bedrijf geen andere langlopende schulden.
Geldt dit voor het gehele bedrijf of alleen voor de NL Retail B.V. die de lening aangaat?
Denk dat dit verduidelijking behoeft daar nl door de gehele pitch over bedrijf gesproken wordt waarbij ook de hele bedrijfsstructuur van de diverse B.V.'s bedoeld wordt.
Antwoord:
Beste NRDZ:
Het hele bedrijf is met eigen geld gefinancierd. Dus geen enkele borgsteling ook hiervoor vanuit prive op dit moment.

Dit maakt de zekerheden nog harder! Ik heb mijn inleg verdubbeld.
Horsemendonderdag 6 april 2017 @ 10:48
Leuk stukje op Fundwijzer:
http://www.fundwijzer.nl/375-miljoen-aan-crowdfunding-q1-2017

Omzet Collin inmiddels dubbele van dat van GvE.
NaRegenDeZondonderdag 6 april 2017 @ 11:12
KiBa https://www.collincrowdfund.nl/kiba-fashion/ nu online bij Collin. Ik heb mijn keuze al gemaakt tussen de twee familie bedrijven in de mode van Collin en IVM . De keuze was niet moeilijk.

Edith : De Collin pitch zit vol na half uur en IVM heeft nog 30K te gaan na een dag online. Er zijn dus een hoop mensen die maar een platform ver kijken. Dom Dom Dom Dom.

[ Bericht 22% gewijzigd door NaRegenDeZon op 06-04-2017 11:23:18 ]
petercdonderdag 6 april 2017 @ 11:24
Beste ,

Ondernemers kiezen steeds vaker voor crowdfunding om hun groeiplannen te realiseren. Dat komt doordat steeds meer ondernemers de marketingwaarde van deze methode inzien. Je test namelijk direct of de crowd gelooft in jouw plannen. Daarna kun je de investeerders eenvoudig transformeren naar fans. Ook Knab zag de voordelen en kwam vorig jaar met Knab Crowdfunding.





Ben of ken jij een ondernemer met een financieringsbehoefte? Kijk dan snel voor de mogelijkheden op www.knab.nl/crowdfunding.







De voordelen van Knab Crowdfunding •Bereik op korte termijn een groot publiek via 125.000 potentiële investeerders
•Knab investeert altijd 10% in je lening
•Een online media campagne
•Begeleiding van een professionele Crowdfund Coach






Martin Stam (Strandpaviljoen Zuidpier, leenbedrag: ¤300.000)
‘Ik vond het wel spannend. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen op onze plannen. Binnen een dag was het volledige bedrag al binnen.’ Ruud Haex: ‘Dat was wel een maf, leuk, happiness-gevoel.’





Crowdfunding is de laatste jaren steeds volwassener geworden. Niet alleen startups, maar ook grotere MKB-bedrijven maken steeds vaker gebruik van deze moderne financieringsmethode.



Deze ondernemers gingen je voor
In 2016 kwam Knab met een crowdfundplatform. Zowel ondernemers als investeerders reageerden enthousiast. Via bijna 1.000 investeerders én een ervaren Crowdfund Coach, zagen deze ondernemers hun groeiplannen in no-time gefinancierd.










| E-mail voorkeuren wijzigen of uitschrijven van de nieuwsbrief



MKB Servicedesk is onderdeel van Dutch Network Group
Meer informatie en contact via support@mkbservicedesk.nl
Je ontvangt deze e-mail omdat je een MijnMKB account hebt of bent ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Certecodonderdag 6 april 2017 @ 11:27
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 11:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:
KiBa https://www.collincrowdfund.nl/kiba-fashion/ nu online bij Collin. Ik heb mijn keuze al gemaakt tussen de twee familie bedrijven in de mode van Collin en IVM . De keuze was niet moeilijk.

Edith : De Collin pitch zit vol na half uur en IVM heeft nog 30K te gaan na een dag online. Er zijn dus een hoop mensen die maar een platform ver kijken. Dom Dom Dom Dom.
Ik begrijp sommige keuzes wel. Als je maar beperkt investeert is het veel werk om alle platforms in de gaten te houden. Als je nog geen investeringen hebt op IVM en met de minimale 100 euro in wil stappen, hik je straks tegen een annuïteit aan van 2,42 euro per maand. Ik snap wel dat je je investeringen wil concentreren bij een paar platforms om het overzicht te behouden.

Zelf had ik ook nog niks lopen bij IVM, maar hier ben ik wel ingestapt voor een bescheiden bedrag.
crowdiefunderdonderdag 6 april 2017 @ 11:34
Ik krijg steeds fouten (The page was not displayed because there was a conflict.) op de site van IVM (met inloggen en net was ik eindelijk ingelogd, krijg ik dezelfde fouten bij openen documenten), schiet niet echt op zo... :)

Edit: probleem waren de cookies, IVM bedankt voor de snelle hulp via DM, neem hem voor klein bedragje mee.

[ Bericht 8% gewijzigd door crowdiefunder op 06-04-2017 11:49:46 ]
djh77donderdag 6 april 2017 @ 11:35
Handleiding crowdfunding volgens parool: http://www.parool.nl/binn(...)owdfunding~a4483289/
Mynheer007donderdag 6 april 2017 @ 12:12
Ik heb de IVM ook meegepakt. Het was al weer even geleden dat ik voor het laatst via een andere website dan CCF een investering heb gedaan.
obligatairedonderdag 6 april 2017 @ 12:19
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 12:12 schreef Mynheer007 het volgende:
Ik heb de IVM ook meegepakt. Het was al weer even geleden dat ik voor het laatst via een andere website dan CCF een investering heb gedaan.
En nu nog een paar schoenen uitzoeken voor Mevrouw007 :)
NaRegenDeZondonderdag 6 april 2017 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 12:19 schreef obligataire het volgende:

[..]

En nu nog een paar schoenen uitzoeken voor Mevrouw007 :)
Met 100% korting zoals de meneer van de vraag om 9.17uur :)

https://www.noe.nl/ :)
OpDieFietsdonderdag 6 april 2017 @ 12:39
Anderen op dit moment ook problemen met inloggen bij IVM?

"The page was not displayed because there was a conflict."
crowdiefunderdonderdag 6 april 2017 @ 12:55
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 12:39 schreef OpDieFiets het volgende:
Anderen op dit moment ook problemen met inloggen bij IVM?

"The page was not displayed because there was a conflict."
Had ik ook, even cookies wissen of andere browser gebruiken.
OpDieFietsdonderdag 6 april 2017 @ 13:02
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 12:55 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Had ik ook, even cookies wissen of andere browser gebruiken.
bedankt, nu werkt het weer!
djh77donderdag 6 april 2017 @ 13:15
quote:
Wil je een busbaan aanschaffen? _O-
namliamdonderdag 6 april 2017 @ 13:32
Dan zet die 10% korting nog enige zoden aan de dijk :)
Coelhodonderdag 6 april 2017 @ 13:56
Ik zag zojuist dat ik een overboeking heb ontvangen van Trustbuddy. Een tijdje geleden kon er aangegeven worden of je akkoord ging met een beperkte terugbetaling of een lang proces in wilde gaan om te zien of er nog meer te claimen was. Ik heb eens ¤500 gestort en had dat eigenlijk al volledig afgeschreven. Nu toch nog bijna ¤90 terug ontvangen. Nog steeds een verlies van ¤410 maar iets is beter dan niets. Het boek Trustbuddy kan nu tenminste gesloten worden.
xzazdonderdag 6 april 2017 @ 14:09
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 13:56 schreef Coelho het volgende:
Ik zag zojuist dat ik een overboeking heb ontvangen van Trustbuddy. Een tijdje geleden kon er aangegeven worden of je akkoord ging met een beperkte terugbetaling of een lang proces in wilde gaan om te zien of er nog meer te claimen was. Ik heb eens ¤500 gestort en had dat eigenlijk al volledig afgeschreven. Nu toch nog bijna ¤90 terug ontvangen. Nog steeds een verlies van ¤410 maar iets is beter dan niets. Het boek Trustbuddy kan nu tenminste gesloten worden.
Zuur zeg.
dyna18donderdag 6 april 2017 @ 15:02
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 10:45 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Vraag:
Beste IVM
Ik lees bij deze schoenen Pitch:
Naast de lening van Investormatch en de financiering door de eigenaren, heeft het bedrijf geen andere langlopende schulden.
Geldt dit voor het gehele bedrijf of alleen voor de NL Retail B.V. die de lening aangaat?
Denk dat dit verduidelijking behoeft daar nl door de gehele pitch over bedrijf gesproken wordt waarbij ook de hele bedrijfsstructuur van de diverse B.V.'s bedoeld wordt.
Antwoord:
Beste NRDZ:
Het hele bedrijf is met eigen geld gefinancierd. Dus geen enkele borgsteling ook hiervoor vanuit prive op dit moment.

Dit maakt de zekerheden nog harder! Ik heb mijn inleg verdubbeld.
Bedankt voor het delen van je inzicht.
Ik doe op basis hiervan ook mee, ondanks dat ik winkels meestal links laat liggen.
lelijkebrandlatterdonderdag 6 april 2017 @ 15:26
Eentje voor in de lijst met problemen. Eenmanszaak is failliet verklaard dus dat wordt volledig afschrijven!

SPOILER
TVM keukens (11944) Investeerders hebben tot nog toe 31% van het oorspronkelijk ingelegde kapitaal terug gezien met 16 betaalde termijnen op 60. De oorspronkelijke lening was 53 000 EUR.
Horsemendonderdag 6 april 2017 @ 15:32
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 15:26 schreef lelijkebrandlatter het volgende:
Eentje voor in de lijst met problemen. Eenmanszaak is failliet verklaard dus dat wordt volledig afschrijven!

SPOILER
TVM keukens (11944) Investeerders hebben tot nog toe 31% van het oorspronkelijk ingelegde kapitaal terug gezien met 16 betaalde termijnen op 60. De oorspronkelijke lening was 53 000 EUR.
Misschien nog kippensoep van trekken?
Mynheer007donderdag 6 april 2017 @ 16:01
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2017 22:38 schreef Benger het volgende:

[..]

Ik geloof er zelf niet zo in. De partner moet geld kunnen lenen tegen een lage rente om het weer met winst uit te kunnen lenen. Nu ze betalingsproblemen hebben zal dat niet meer lukken. Dat betekent niet veel goeds voor ze.
Ik vrees ook het ergste. Of ze maken een nieuwe start zodat ze onder de terugbetalongsverplichting uit kunnen komen.

Ik ben echter benieuwd hoe dit gaat lopen, officieel investeer je namelijk in de ondernemer (en heb je indirect een soort van obligaties van de locale partner). Als mijn ondernemers netjes betalen dan hoop ik dat er nog wat terug gaat komen maar wie gaat dit proces faciliteren....ik heb er een hard hoofd in.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mynheer007 op 06-04-2017 16:06:49 ]
Fundvleesdonderdag 6 april 2017 @ 16:33
Noe zit bijna vol. Leuk voor IVM dat ze weer eens een project hebben dat snel volloopt. Zelf ook een kleine duit in het zakje gedaan.
obligatairedonderdag 6 april 2017 @ 16:34
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 16:01 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik vrees ook het ergste. Of ze maken een nieuwe start zodat ze onder de terugbetalongsverplichting uit kunnen komen.

Ik ben echter benieuwd hoe dit gaat lopen, officieel investeer je namelijk in de ondernemer (en heb je indirect een soort van obligaties van de locale partner). Als mijn ondernemers netjes betalen dan hoop ik dat er nog wat terug gaat komen maar wie gaat dit proces faciliteren....ik heb er een hard hoofd in.
Dit geval laat zien hoe kwetsbaar crowdfunding is voor fraude. Zeker bij LAH waar de gunfactor groot is wordt veel gebaseerd op puur vertrouwen en de drive om iets voor de derde wereld te betekenen. Vertrouwen in LAH zelf (dat lijkt terecht) maar ook vertrouwen in locale partners en hun kredietwaardigheid. Er is een sterke prikkel om goede cijfers te laten zien richting de internationale investeerders immers komen slechte prestaties aan het licht dan zou de stroom (bijna) gratis geld wel eens kunnen opdrogen. Wat dat betreft zou een en ander wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn. Zo zie ik bijvoorbeeld meermaals een vrij kleine partner in Oeganda die recent al meerdere flinke projecten heeft gedaan maar de balansgegevens die je ziet worden nooit geactualiseerd. Wat ik me dan afvraag is of deze partner niet teveel risico's aan het nemen is. Bij een andere partner heb ik de jaarrekening bestudeerd en daar bleek dat er geen positieve cashflow is en dat ze feitelijk met de obligaties het ene gat met het andere aan het vullen zijn.
obligatairedonderdag 6 april 2017 @ 16:40
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 16:33 schreef Fundvlees het volgende:
Leuk voor IVM dat ze weer eens een project hebben dat snel volloopt.
Ik denk dat ze het meeste geld verdienen met de participatie tak, de crowdlending is meer iets dat ze er een beetje bij doen volgens mij..
Aalsmeer15donderdag 6 april 2017 @ 19:02
Ik heb de noe van ivm ook meegepakt, had het eerst niet eens gelezen ik dacht nieuwe schoenenwinkel beginnen daar doe ik niet aan mee.

Heb wel vraagje over sig, kan daar al paar dagen niet op m/n ewallet, kan wel inloggen maar bij wallet foutcode, kunnen jullie daar wel gewoon op kijken?
djh77donderdag 6 april 2017 @ 19:14
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 19:02 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Heb wel vraagje over sig, kan daar al paar dagen niet op m/n ewallet, kan wel inloggen maar bij wallet foutcode, kunnen jullie daar wel gewoon op kijken?
Dat wel, alleen er staat weinig van deze maand.
crowdiefunderdonderdag 6 april 2017 @ 20:26
En noe zit alweer vol.
Horsemendonderdag 6 april 2017 @ 20:36
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 19:02 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Ik heb de noe van ivm ook meegepakt, had het eerst niet eens gelezen ik dacht nieuwe schoenenwinkel beginnen daar doe ik niet aan mee.

Heb wel vraagje over sig, kan daar al paar dagen niet op m/n ewallet, kan wel inloggen maar bij wallet foutcode, kunnen jullie daar wel gewoon op kijken?
Ja, kijken is geen probleem bij mij.
Piet__Piraatvrijdag 7 april 2017 @ 08:40
Jammer dat ik Noë gemist heb, als ik jullie reacties zo zie. Maar niets aan te doen.

Het LAH-verhaal gaan we de komende maanden gewoon afwachten, meer kun je niet. Lossen ze het netjes op, dan zal de schade hopelijk beperkt blijven voor ze. Valt het geld hier weg, dan is het vertrouwen beschadigd en kan ik me voorstellen dat investeerders niet meer terugkomen. Ik stap er dan ook vanaf: het risico is te groot omdat je eigenlijk amper van iets weet.

Ik stop m'n geld dan liever in stenen (gegarandeerd rendement) of de beurs (waarbij een deel kan verdampen, maar op de lange termijn alles redelijk rechtgetrokken kan worden).
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 10:50
Er staat bij Investormatch een nieuwe crowdfundingpitch online!

De Klussenier
Rating: B+
Looptijd: 36 mnd
Rente: 9
Kapitaalbehoefte: ¤ 17.000,-
https://app.investormatch(...)fpbbclbrblbjgmgbhbhp

[ Bericht 4% gewijzigd door Horsemen op 07-04-2017 11:28:06 ]
impact9vrijdag 7 april 2017 @ 10:55
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 10:50 schreef Horsemen het volgende:
Er staat bij Investormatch een nieuwe crowdfundingpitch online!

De Klussenier
Rating: B+
Looptijd: 36 mnd
Rente: 9
https://app.investormatch(...)fpbbclbrblbjgmgbhbhp
En alweer bijna vol, ik doe niet mee.
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 10:57
En nog een nieuwe bij IvM:
https://app.investormatch(...)fnbcblblcrcghshlhhhh

Doublet Service en Onderhoud B.V.
Rating: B+
Looptijd: 60 mnd
Rente: 9%
Kapitaalbehoefte: ¤ 40.000,-

[ Bericht 10% gewijzigd door Horsemen op 07-04-2017 11:27:41 ]
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 11:04
Collin attendeert u graag op onderstaande nieuwe investeringskans:
Leningaanvrager: Silver Psychologie
Doel van de lening: Werkkapitaal
Leningbedrag: ¤ 500.000
Rente: 7,00 %
Looptijd: 60 maanden

https://www.collincrowdfund.nl/silver-psychologie/
crowd-fundivrijdag 7 april 2017 @ 11:18
quote:
Ik snap de scores niet zo goed. Moet Doublet per se op B+ uitkomen ofzo?
Vergelijk: Klussenier heeft een gewogen afloscapaciteit van 1,5. Score: 2 punten
Doublet heeft een gewogen afloscapaciteit van 1,5. Score: 5 punten.
Merkwaardig. Als ik het goed nareken heeft de Klussenier een hogere gewogen afloscapaciteit (1,465 tegen 1,425 voor Doublet) en krijgt die toch minder punten.
rockenfellervrijdag 7 april 2017 @ 11:20
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 11:04 schreef Horsemen het volgende:
Collin attendeert u graag op onderstaande nieuwe investeringskans:
Leningaanvrager: Silver Psychologie
Doel van de lening: Werkkapitaal
Leningbedrag: ¤ 500.000
Rente: 7,00 %
Looptijd: 60 maanden

https://www.collincrowdfund.nl/silver-psychologie/
hoppa. Iemand mept er 100K in
djh77vrijdag 7 april 2017 @ 11:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 11:18 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Ik snap de scores niet zo goed. Moet Doublet per se op B+ uitkomen ofzo?
Vergelijk: Klussenier heeft een gewogen afloscapaciteit van 1,5. Score: 2 punten
Doublet heeft een gewogen afloscapaciteit van 1,5. Score: 5 punten.
Merkwaardig. Als ik het goed nareken heeft de Klussenier een hogere gewogen afloscapaciteit (1,465 tegen 1,425 voor Doublet) en krijgt die toch minder punten.
Stuur het even naar info@investermatch.nl. Krijg je waarschijnlijk binnen een uur antwoord
Aalsmeer15vrijdag 7 april 2017 @ 11:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 11:20 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

hoppa. Iemand mept er 100K in
misschien een klant, of toekomstige klant.
bleyenburgvrijdag 7 april 2017 @ 11:34
Indien mogelijk zie ik graag het antwoord van IVM inzake rating Doublet
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 11:37
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 10:57 schreef Horsemen het volgende:
En nog een nieuwe bij IvM:
https://app.investormatch(...)fnbcblblcrcghshlhhhh

Doublet Service en Onderhoud B.V.
Rating: B+
Looptijd: 60 mnd
Rente: 9%
Kapitaalbehoefte: ¤ 40.000,-
Een flinke totale lening waarin wel een mooie overname zit van onderhoudscontracten waarbij de verkopende partij (positief!) deze financiert, echter het blijft wel een stapelfinanciering. Er zijn verder 0 zekerheden en de eigeninbreng is ook verwaarloosbaar. Ik laat deze aan mij voorbij gaan.
Investormatchvrijdag 7 april 2017 @ 11:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 11:18 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Ik snap de scores niet zo goed. Moet Doublet per se op B+ uitkomen ofzo?
Vergelijk: Klussenier heeft een gewogen afloscapaciteit van 1,5. Score: 2 punten
Doublet heeft een gewogen afloscapaciteit van 1,5. Score: 5 punten.
Merkwaardig. Als ik het goed nareken heeft de Klussenier een hogere gewogen afloscapaciteit (1,465 tegen 1,425 voor Doublet) en krijgt die toch minder punten.
beste crowd-fundi: bij de klussenier had het ook een score 5 moeten zijn. 1,5 = 5. Excuus voor de verwarring.

Team Investormatch
obligatairevrijdag 7 april 2017 @ 11:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 11:39 schreef Investormatch het volgende:

[..]

beste crowd-fundi: bij de klussenier had het ook een score 5 moeten zijn. 1,5 = 5. Excuus voor de verwarring.

Team Investormatch
Dat vind ik toch wel erg creatief omgaan met afronding, eerlijk gezegd.
1,465 is niet hoger dan 1,5, toch :?
Mijnenvegervrijdag 7 april 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op donderdag 6 april 2017 16:01 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik vrees ook het ergste. Of ze maken een nieuwe start zodat ze onder de terugbetalongsverplichting uit kunnen komen.
Ik denk persoonlijk niet dat ze dat zullen doen. Deze toko's zijn sterk afhankelijk van buitenlands geld en als ze dus zoiets zouden doen dan droogt de stroom van buitenlands geld ook meteen op.

Zelf heb ik ook circa 20% bij die partner zitten, balen. Laten we er gewoon vanuit gaan dat het goedkomt.

SPOILER
Zo niet dan kan ik ook meteen de aandeeltjes van LAH via Symbid afschrijven.
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 12:04
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 10:50 schreef Horsemen het volgende:
Er staat bij Investormatch een nieuwe crowdfundingpitch online!

De Klussenier
Rating: B+
Looptijd: 36 mnd
Rente: 9
Kapitaalbehoefte: ¤ 17.000,-
https://app.investormatch(...)fpbbclbrblbjgmgbhbhp
Op het project van De Klusennier heb ik ingeschreven ik twijfel echter nog of ik deze door laat gaan. Het is een mooi klein bedrag en verder zijn er (zakelijk!) geen andere leningen. Ik vraag mij nog een aantal zaken af, zoals tekent de partner van Dhr. Van Heumen ook mee voor deze lening en heeft de ondernemer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering? De vragen zijn gesteld bij IvM.
NaRegenDeZonvrijdag 7 april 2017 @ 12:12
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Op het project van De Klusennier heb ik ingeschreven ik twijfel echter nog of ik deze door laat gaan. Het is een mooi klein bedrag en verder zijn er (zakelijk!) geen andere leningen. Ik vraag mij nog een aantal zaken af, zoals tekent de partner van Dhr. Van Heumen ook mee voor deze lening en heeft de ondernemer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering? De vragen zijn gesteld bij IvM.
Als jij hem niet wil neem ik je inschrijving wel over. Ik was te laat. :)
De andere "Doublet "wil ik niet. Zie ik niets in.
Groot bedrag geen enkele zekerheid. Alle zekerheden(contracten etc) zullen vermoedelijk liggen bij de eerste leninggever de voormalige werkgever.

Silver zieleknijpers haalde trouwens binnen 30 minuten een half miljoen op. Dat was wel erg snel! Het investeerders/klanten bestand van Collin is toch wel heel kapitaal krachtig!

[ Bericht 3% gewijzigd door NaRegenDeZon op 07-04-2017 12:17:53 ]
FINONAFvrijdag 7 april 2017 @ 12:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 11:31 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

misschien een klant, of toekomstige klant.
:D
Certecovrijdag 7 april 2017 @ 12:24
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Op het project van De Klusennier heb ik ingeschreven ik twijfel echter nog of ik deze door laat gaan. Het is een mooi klein bedrag en verder zijn er (zakelijk!) geen andere leningen. Ik vraag mij nog een aantal zaken af, zoals tekent de partner van Dhr. Van Heumen ook mee voor deze lening en heeft de ondernemer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering? De vragen zijn gesteld bij IvM.
Ik hoor graag het antwoord, ik heb ook wat ingestopt.
crowd-fundivrijdag 7 april 2017 @ 12:41
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:04 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Op het project van De Klusennier heb ik ingeschreven ik twijfel echter nog of ik deze door laat gaan. Het is een mooi klein bedrag en verder zijn er (zakelijk!) geen andere leningen. Ik vraag mij nog een aantal zaken af, zoals tekent de partner van Dhr. Van Heumen ook mee voor deze lening en heeft de ondernemer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering? De vragen zijn gesteld bij IvM.
Die aov is mijn grootste twijfel. Maar ergens in mijn achterhoofd zweeft het idee dat IVM heeft geleerd van de steigerbouwer en nu alleen nog maar leningen verstrekt als er een aov is. Of is de wens de vader van mijn gedachte?
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 12:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:41 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Die aov is mijn grootste twijfel. Maar ergens in mijn achterhoofd zweeft het idee dat IVM heeft geleerd van de steigerbouwer en nu alleen nog maar leningen verstrekt als er een aov is. Of is de wens de vader van mijn gedachte?
Klopt.
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 12:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:24 schreef Certeco het volgende:

[..]

Ik hoor graag het antwoord, ik heb ook wat ingestopt.
De partner tekent wel voor op de hoogte zijn van de hoofdelijke aansprakelijkheid van haar man (wettelijk verplicht), maar is zelf niet hoofdelijk aansprakelijk

Voor eenmanszaken geldt bij ons dat een AOV verplicht is. Deze wordt op dit moment afgesloten en bij voltooiing boeken wij de lening pas uit. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht en niet aanwezig.

Xxxxxxx

Ik heb er wel moeite mee dat de partner door welke reden dan ook niet wil mee tekenen.
escortmk2vrijdag 7 april 2017 @ 13:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:12 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]
Het investeerders/klanten bestand van Collin is toch wel heel kapitaal krachtig!
Des te opvallender dat Stevanaak Antje wel open blijft staan. Ik betwijfel regelmatig of Collin-klanten de pitches wel echt lezen of zelfs bestuderen, maar kennelijk is dat toch in enige mate het geval.
escortmk2vrijdag 7 april 2017 @ 13:19
Ik was te laat voor de klussenier trouwens.
Leek me wel aardig, alleen snap ik niet helemaal goed waar die het geld nou voor nodig heeft. Bedrijfsbus, gereedschap, inkoop materialen, salaris of gaat een groot deel naar de franchiseformule?
Certecovrijdag 7 april 2017 @ 14:06
quote:
12s.gif Op vrijdag 7 april 2017 13:19 schreef escortmk2 het volgende:
Ik was te laat voor de klussenier trouwens.
Leek me wel aardig, alleen snap ik niet helemaal goed waar die het geld nou voor nodig heeft. Bedrijfsbus, gereedschap, inkoop materialen, salaris of gaat een groot deel naar de franchiseformule?
Misschien wel het aflossen van een schuld die hij heeft opgebouwd toen het exploiteren van dat Dorpshuis toch niet uitpakte.

Edit: Die tenten worden vaak uit gemeenschapsgeld betaald. Het is waarschijnlijk een combinatie van bovenstaande.
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 15:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 12:53 schreef Horsemen het volgende:

[..]

De partner tekent wel voor op de hoogte zijn van de hoofdelijke aansprakelijkheid van haar man (wettelijk verplicht), maar is zelf niet hoofdelijk aansprakelijk

Voor eenmanszaken geldt bij ons dat een AOV verplicht is. Deze wordt op dit moment afgesloten en bij voltooiing boeken wij de lening pas uit. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht en niet aanwezig.

Xxxxxxx

Ik heb er wel moeite mee dat de partner door welke reden dan ook niet wil mee tekenen.
Nog even een aanvulling op bovenstaande:
SPOILER
Het kopje zekerheden is weggevallen uit de pitch. Hierin stond vermeld dat de ondernemer getrouwd is onder huwelijkse voorwaarden (nadeel).
Verder stond daar vermeld dat er in privé een woning is belast met een hypotheek van ¤125k met een WOZ waarde van ¤195k. (ruime overwaarde dus).
Deze overwaarde trekt mij over de streep om mijn investering te laten staan.

[ Bericht 5% gewijzigd door Horsemen op 07-04-2017 15:47:20 ]
bleyenburgvrijdag 7 april 2017 @ 15:20
Inmiddels antwoord van FNC op mijn vragen omtrent hun nieuwe beleid t.a.v. cijfermateriaal.

Het is écht om te huilen.....

SPOILER
Wij zagen dat de interimcijfers van met name eenmanszaken en v.o.f.'s niet de kwaliteit besloegen die we zouden verwachten. Veel ondernemers hebben hun administratie minder accuraat op orde en kunnen geen duidelijke interimcijfers aanleveren. Wij hebben dan ook besloten deze cijfers niet meer actief op te vragen.
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 15:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:20 schreef bleyenburg het volgende:
Inmiddels antwoord van FNC op mijn vragen omtrent hun nieuwe beleid t.a.v. cijfermateriaal.

Het is écht om te huilen.....

SPOILER
Wij zagen dat de interimcijfers van met name eenmanszaken en v.o.f.'s niet de kwaliteit besloegen die we zouden verwachten. Veel ondernemers hebben hun administratie minder accuraat op orde en kunnen geen duidelijke interimcijfers aanleveren. Wij hebben dan ook besloten deze cijfers niet meer actief op te vragen.
Helemaal de weg kwijt daar! De omgedraaide wereld. Lekker makkelijk allemaal met de centjes van een ander.
voetbalmanager2vrijdag 7 april 2017 @ 15:45
Nieuw project op all4funding: klein negatief eigen vermogen en nauwelijks zekerheden. Teveel risico voor mij
https://www.all4funding.n(...)emt-de-volgende-stap
Bengervrijdag 7 april 2017 @ 15:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:20 schreef bleyenburg het volgende:
Inmiddels antwoord van FNC op mijn vragen omtrent hun nieuwe beleid t.a.v. cijfermateriaal.

Het is écht om te huilen.....

SPOILER
Wij zagen dat de interimcijfers van met name eenmanszaken en v.o.f.'s niet de kwaliteit besloegen die we zouden verwachten. Veel ondernemers hebben hun administratie minder accuraat op orde en kunnen geen duidelijke interimcijfers aanleveren. Wij hebben dan ook besloten deze cijfers niet meer actief op te vragen.
Ik vermoed dat ze zich zijn gaan realiseren dat ze aansprakelijk gesteld kunnen worden als interimcijfers niet kloppen terwijl dat eenvoudig te controleren was geweest. Dat vergt extra werk en dan is dit een makkelijkere oplossing.
bleyenburgvrijdag 7 april 2017 @ 15:51
Ze rekken de definitie van "interim" nogal op.
Medio april, de cijfers van voorgaand jaar "interim" noemen vind ik zeer apart.
crowdiefundervrijdag 7 april 2017 @ 17:08
Update van Administratiekantoor van FNC:

SPOILER
Classificatie: A
Uitbreiding Administratiekantoor
ID: 512468230
Gefinancierd: x | Openstaand : 57%
De kredietnemer heeft het momenteel financieel krap, met name door uitstaande facturen die nog niet zijn betaald. Inmiddels hebben wij de adviseur van de ondernemer gesproken en deze heeft een uitstel van betaling aangevraagd. De ondernemer heeft een achterstand van drie maanden (januari, februari, maart). Gezien een uitstel van betaling niet onze voorkeur heeft en bij een achterstand van meer dan 60 dagen wij deze moeten registreren bij het BKR, hebben wij de adviseur de opdracht gegeven in gesprek te gaan met de ondernemer en een betalingsplan op te stellen, zodat uiteindelijk de lening terugbetaald kan worden. Wij proberen altijd met een ondernemer te kijken hoe wij kunnen helpen om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen. In de komende dagen wordt het gesprek gevoerd met de ondernemer om te kijken wat kan worden gerealiseerd.
brulaap112vrijdag 7 april 2017 @ 18:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 17:08 schreef crowdiefunder het volgende:
Update van Administratiekantoor van FNC:

SPOILER
Classificatie: A
Uitbreiding Administratiekantoor
ID: 512468230
Gefinancierd: x | Openstaand : 57%
De kredietnemer heeft het momenteel financieel krap, met name door uitstaande facturen die nog niet zijn betaald. Inmiddels hebben wij de adviseur van de ondernemer gesproken en deze heeft een uitstel van betaling aangevraagd. De ondernemer heeft een achterstand van drie maanden (januari, februari, maart). Gezien een uitstel van betaling niet onze voorkeur heeft en bij een achterstand van meer dan 60 dagen wij deze moeten registreren bij het BKR, hebben wij de adviseur de opdracht gegeven in gesprek te gaan met de ondernemer en een betalingsplan op te stellen, zodat uiteindelijk de lening terugbetaald kan worden. Wij proberen altijd met een ondernemer te kijken hoe wij kunnen helpen om het bedrijf weer financieel gezond te krijgen. In de komende dagen wordt het gesprek gevoerd met de ondernemer om te kijken wat kan worden gerealiseerd.
Bijzonder dat een boekhouder weer een adviseur heeft voor zn betalingen.
FINONAFvrijdag 7 april 2017 @ 18:39
Nieuwe op KOM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Damco-Metaalwerken.

Dat men o.a. de website willen vernieuwen is een understatement. Staat zelfs nog het Postbanknummer op.

Na het lezen van het uitgebreide rapport (wat een verschil met FNC) besloten om niet te investeren in deze met schulden overladen club.

[ Bericht 21% gewijzigd door FINONAF op 07-04-2017 18:50:20 ]
crowdiefundervrijdag 7 april 2017 @ 18:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:39 schreef FINONAF het volgende:
Nieuwe op KOM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Damco-Metaalwerken.

Dat men o.a. de website willen vernieuwen is een understatement. Staat zelfs nog het Postbanknummer op.
Ik sla hem graag over.
Horsemenvrijdag 7 april 2017 @ 18:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:39 schreef FINONAF het volgende:
Nieuwe op KOM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Damco-Metaalwerken.

Dat men o.a. de website willen vernieuwen is een understatement. Staat zelfs nog het Postbanknummer op.
Helaas, ook ik ga deze niet meepakken.
Het verbaast mij allereerst dat er alleen jaarstukken van 2016 genoemd en besproken worden terwijl het een bedrijf is dat al zo lang bestaat. Toen ik verder las wist ik voldoende.
Er is een loonbelastingschuld van ¤ 19.857, -
- Er is een btw-schuld van ¤ 96.811, -
- Vordering van pensioen ter hoogte van ¤ 9.889, -
- Totale boetes in 2016 bedragen ¤ 16.310, -
De optelling van deze bedragen is al zo ongeveer het bedrag van de leningaanvraag. Helemaal fouteboel dus in mijn ogen, zeker omdat het vooral belastingschulden zijn. Boetes 16k ??? Verder zitten de zekerheden bij de bank.
Ik pas!
crowdiefundervrijdag 7 april 2017 @ 18:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:53 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Helaas, ook ik ga deze niet meepakken.
Het verbaast mij allereerst dat er alleen jaarstukken van 2016 genoemd en besproken worden terwijl het een bedrijf is dat al zo lang bestaat. Toen ik verder las wist ik voldoende.
Er is een loonbelastingschuld van ¤ 19.857, -
- Er is een btw-schuld van ¤ 96.811, -
- Vordering van pensioen ter hoogte van ¤ 9.889, -
- Totale boetes in 2016 bedragen ¤ 16.310, -
De optelling van deze bedragen is al zo ongeveer het bedrag van de leningaanvraag. Helemaal fouteboel dus in mijn ogen, zeker omdat het vooral belastingschulden zijn. Boetes 16k ??? Verder zitten de zekerheden bij de bank.
Ik pas!
Ik snap ook niet dat er al zoveel is opgehaald in deze korte tijd. Heb betere proposities gezien de laatste tijd :)
escortmk2vrijdag 7 april 2017 @ 19:09
Dit forum is wel goud waard hoor.

Wat je hier leest over de werkwijze van platforms (vaak negatief maar soms ook positief), dat kan je als kleine individuele investeerder lang niet altijd achterhalen.

En sommige pitches hoef ik niet eens te lezen na eerst hier wat dingen mee te lezen.
djh77vrijdag 7 april 2017 @ 19:14
updates FNC:
quote:
C-Bouw (ID: 644581408) Openstaand : 71,4%
Wij zijn inmiddels in gesprek met onze externe partner, een internationaal advocatenkantoor, omtrent dit project. Gezien het feit dat we de kredietnemer slecht kunnen bereiken, op de contactgegevens die bij ons bekend, zijn zal dit advocatenkantoor een onderzoek instellen naar andere contactgegevens. Hierna zal het bedrijf worden ingelicht over de stand van zaken en zal worden gekeken wat de verdere mogelijkheden zijn.
quote:
E-Bouw (ID: 864791957) Openstaand : 53,2%
Inmiddels hebben wij de informatie overgedragen aan onze externe partner, een internationaal advocatenkantoor. Zij hebben naar het dossier gekeken en in de komende periode gaan wij in samenwerking met hen een plan opstellen hoe we deze casus verder oppakken. Ondertussen hebben wij van de ondernemer deze maand twee volledige maandtermijnen ontvangen, waardoor de achterstand is teruggelopen tot drie maanden (januari, februari, maart). Dit bedrag is vorige week naar uw rekening overgemaakt
djh77vrijdag 7 april 2017 @ 19:16
De top 10 van week 14:
2zmqs7dmcvqzl.png
Bengervrijdag 7 april 2017 @ 20:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 19:14 schreef djh77 het volgende:
updates FNC:

Ik heb ook 3 updates gehad. Het postkantoor heeft weer een keer betaald, maar loopt nog achter. Een ander project heeft de achterstand ingehaald en de laatste heeft een deel betaald en zal hopelijk ook de achterstand weer inlopen.
Ruim 30 projecten, vooral C en lager en het geld stroomt nog steeds binnen. :)
Groepfundervrijdag 7 april 2017 @ 23:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 15:20 schreef bleyenburg het volgende:
Inmiddels antwoord van FNC op mijn vragen omtrent hun nieuwe beleid t.a.v. cijfermateriaal.

Het is écht om te huilen.....

SPOILER
Wij zagen dat de interimcijfers van met name eenmanszaken en v.o.f.'s niet de kwaliteit besloegen die we zouden verwachten. Veel ondernemers hebben hun administratie minder accuraat op orde en kunnen geen duidelijke interimcijfers aanleveren. Wij hebben dan ook besloten deze cijfers niet meer actief op te vragen.
Dat antwoord lijkt wel één op één overgenomen uit de nieuwsbrief die ze eerder hebben verstuurd. 't Voegt er in ieder geval niks aan toe. Ik had dit jaar graag mijn posities op het platform van FNC verdubbeld, maar denk dat ik nu maar met m'n voeten tégen ga stemmen Oftewel: :R :W
OpDieFietszaterdag 8 april 2017 @ 01:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:39 schreef FINONAF het volgende:
Nieuwe op KOM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Damco-Metaalwerken.

Dat men o.a. de website willen vernieuwen is een understatement. Staat zelfs nog het Postbanknummer op.

Na het lezen van het uitgebreide rapport (wat een verschil met FNC) besloten om niet te investeren in deze met schulden overladen club.
Dit is wat mij betreft nou typisch zo'n project waarbij je zonder de pitch in detail te hebben gelezen al weet dat het waarschijnlijk niet goed zit. Het profiel van het bedrijf en de ondernemer zijn gewoon geen "natuurlijke" match met crowdfunding, en het feit dat ze zich hier toch toe wenden doet (althans mij) vermoeden dat dit dan waarschijnlijk wel een een soort laatste redmiddel zal zijn.
Gijsbertuszaterdag 8 april 2017 @ 09:24
hieronder ook een update van FNC

SPOILER
C Voorfinanciering Debiteuren - m.n. Overheid

Het bedrijf is in december failliet verklaard en zullen wij derhalve overdragen aan het incassobureau. Alle stukken worden nu verzameld en wij zijn in gesprek over deze casus. Het proces van overdracht duurt ongeveer twee maanden en daarna begint het incassotraject. Afhankelijk van de situatie kan dit traject enkele maanden tot 5 jaar duren.
Gijsbertuszaterdag 8 april 2017 @ 09:26
Laatste tijd erg druk met nieuwe job, dus nauwelijks investeringen gedaan. Een enkele op LAH (Kenia/Zambia). Komen er nog wat pareltjes voor bij? Of is de malaise nu echt begonnen door de verlaging van de spaarrente naar 0%.
Zou jammer zijn want voordat je een pitch goed kan doornemen, is het al vol gefinancierd.
Horsemenzaterdag 8 april 2017 @ 09:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 09:26 schreef Gijsbertus het volgende:
Laatste tijd erg druk met nieuwe job, dus nauwelijks investeringen gedaan. Een enkele op LAH (Kenia/Zambia). Komen er nog wat pareltjes voor bij? Of is de malaise nu echt begonnen door de verlaging van de spaarrente naar 0%.
Zou jammer zijn want voordat je een pitch goed kan doornemen, is het al vol gefinancierd.
Er zitten echt nog wel leuke projecten tussen.
Juist bij LaH kan je momenteel beter een beetje terughoudend zijn en je goed (proberen) te verdiepen in de lokale partners​.
Gijsbertuszaterdag 8 april 2017 @ 09:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 09:46 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Er zitten echt nog wel leuke projecten tussen.
Juist bij LaH kan je momenteel beter een beetje terughoudend zijn en je goed (proberen) te verdiepen in de lokale partners​.
ok. thnx voor je de informatie.
Ik ga proberen ook dit forum meer te volgen. ^O^
djh77zaterdag 8 april 2017 @ 12:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 18:39 schreef FINONAF het volgende:
Nieuwe op KOM: https://www.kapitaalopmaat.nl/Damco-Metaalwerken.

Dat men o.a. de website willen vernieuwen is een understatement. Staat zelfs nog het Postbanknummer op.

Na het lezen van het uitgebreide rapport (wat een verschil met FNC) besloten om niet te investeren in deze met schulden overladen club.
En vol; onbegrijpelijk
obligatairezaterdag 8 april 2017 @ 12:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:09 schreef djh77 het volgende:

[..]

En vol; onbegrijpelijk
Wat mij betreft ook. Op het eerste gezicht lijkt het een aantrekkelijk familiebedrijf maar ze hebben meer schuld dan gezond is. Ook de analyse rammelt nogal. Zo zie ik nogal wat rare mutaties tussen november en december. De crediteuren nemen blijkbaar 111K af in één maand tijd terwijl ook op de belastingschuld blijkbaar fors is afgelost in één maand tijd. Ik heb geen zin en tijd om het nader te analyseren maar denk dat er nog wel meer rammelt.

Zie trouwens ook: Wat klopt hier niet?
http://imageshack.com/a/img923/4249/b1ENA6.jpg
crowd-fundizaterdag 8 april 2017 @ 13:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:58 schreef obligataire het volgende:
Zie trouwens ook: Wat klopt hier niet?
http://imageshack.com/a/img923/4249/b1ENA6.jpg
Ik heb er allemaal niet zo heel erg veel verstand van. Daarom zit ik ook hier. Maar kan het zijn dat de rentelasten over december 2016 verdwenen zijn?
obligatairezaterdag 8 april 2017 @ 13:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 13:48 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Maar kan het zijn dat de rentelasten over december 2016 verdwenen zijn?
Dat, plus minstens 4 telfouten........
crowd-fundizaterdag 8 april 2017 @ 13:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 13:49 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dat, plus minstens 4 telfouten........
idd. Je kunt ook echt helemaal niemand meer vertrouwen.
De schrijffouten in de rapportage had ik al wel gezien. Toen had er een lampje bij me moeten gaan branden. Als je in het één slordig bent kun je verwachten dat je het ook in het andere bent.
dyna18zaterdag 8 april 2017 @ 15:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 12:58 schreef obligataire het volgende:

[..]

Wat mij betreft ook. Op het eerste gezicht lijkt het een aantrekkelijk familiebedrijf maar ze hebben meer schuld dan gezond is. Ook de analyse rammelt nogal. Zo zie ik nogal wat rare mutaties tussen november en december. De crediteuren nemen blijkbaar 111K af in één maand tijd terwijl ook op de belastingschuld blijkbaar fors is afgelost in één maand tijd. Ik heb geen zin en tijd om het nader te analyseren maar denk dat er nog wel meer rammelt.

Zie trouwens ook: Wat klopt hier niet?
http://imageshack.com/a/img923/4249/b1ENA6.jpg
Laten we hopen dat we hem hier niet snel terug zien als default. Dat zou KOM geen goed doen.
BruderKlauszaterdag 8 april 2017 @ 20:03
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:44 schreef BruderKlaus het volgende:

[..]

Februari:
Bondora -1.23%
Twino +1.06%
Mintos +0.91%

Overall rendement +0.72%

Bondora: Heb wat scherp afgeprijsde leningen op tweedehands markt gekocht in hoop/gok dat er nog voldoende uit komt. Wel meteen afgeschreven. Helaas is dat maar het halve verhaal: ook weer zeven defaults in de bestaande portefeuille.
Mintos: Een misser gekocht op de tweedehands markt en daardoor premie kwijt.
Maart:
Bondora 1.69%
Twino 1.02%
Mintos 1.00%
Viainvest 0.58%

Overall rendement: 1.06%
Overall rendement YTD: 2.53%

Bondora: Voor de verandering niet te veel nieuwe defaults. Daarnaast gedeeltelijke terugbetalingen ontvangen op de in februari aangekochte default leningen.
Viainvest: Rendement minder door withholding tax (Belastingdienst was trouwens best snel met toezenden formulieren dus voor toekomst geen inhouding withholding tax meer) & tevens door voorzichtige manier van rendement berekenen (periodieke overboeking die ik doe na ontvangst salaris wordt in berekening meegenomen als of geld al per begin van de maand binnen is). Had tevens een loan die delayed was (buyback in april) die dus in maart geen rente opgeleverd heeft.

[ Bericht 2% gewijzigd door BruderKlaus op 08-04-2017 22:01:29 ]
komradzaterdag 8 april 2017 @ 22:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 20:03 schreef BruderKlaus het volgende:

[..]

Maart:
Bondora 1.69%
Twino 1.02%
Mintos 1.00%
Viainvest 0.58%

Overall rendement: 1.06%
Overall rendement YTD: 2.53%

Bondora: Voor de verandering niet te veel nieuwe defaults. Daarnaast gedeeltelijke terugbetalingen ontvangen op de in februari aangekochte default leningen.
Viainvest: Rendement minder door withholding tax (Belastingdienst was trouwens best snel met toezenden formulieren dus voor toekomst geen inhouding withholding tax meer) & tevens door voorzichtige manier van rendement berekenen (periodieke overboeking die ik doe na ontvangst salaris wordt in berekening meegenomen als of geld al per begin van de maand binnen is). Had tevens een loan die delayed was (buyback in april) die dus in maart geen rente opgeleverd heeft.
de rendementen zijn vergelijkbaar, jij zit iets hoger.

Maart 2017:
Twino 0,95%
Mintos 0,91%
Bondora 1,13%

Vooral het uiteindelijk rendement van de Bondora portefeuille is een groot vraagteken met al die defaults.
NaRegenDeZonzondag 9 april 2017 @ 10:39
Nieuwe FNC bouwbedrijf gevraagd 20K D rating met cijfers t/m 2016

https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/20145

Hier is het bedrijf gevestigd:

https://www.google.nl/map(...)13312!8i6656!6m1!1e1

Lijkt me wel een koophuis waar enige overwaarde in (zou kunnen) zit(ten). Denk er aan om deze voor een klein bedrag mee te nemen ondanks iets oplopend neg eigen vermogen en iets oplopende korte schuld bij groeiende omzet. Wat is jullie opinie?

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 09-04-2017 11:32:38 ]
Groepfunderzondag 9 april 2017 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 10:39 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Lijkt me wel een koophuis waar enige overwaarde in zit.
Dat zal best een koophuis zijn, maar waaruit leidt jij af dat er overwaarde op zit? Als hij een aflossingsvrije hypotheek heeft die binnen drie jaar afloopt, kan dat huis zelfs een probleem gaan vormen. De huizenprijzen aan de grens met Duitsland zijn bovendien ook niet te vergelijken met die in de Randstad. Het leenbedrag is klein, maar de risicoklasse is D. Is hij verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid? De current ratio is in het afgelopen jaar wel verbeterd (nu 0,51). Die 13,47% oogt aantrekkelijk, maar op dit moment twijfel ik nog te veel.

SPOILER
Hij moet wel Google Maps op zijn website even aanpassen: Groesbeek ligt niet in de Verenigde Staten van Amerika.


[ Bericht 8% gewijzigd door Groepfunder op 09-04-2017 11:12:00 ]
Gijsbertuszondag 9 april 2017 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 22:04 schreef komrad het volgende:

[..]

de rendementen zijn vergelijkbaar, jij zit iets hoger.

Maart 2017:
Twino 0,95%
Mintos 0,91%
Bondora 1,13%

Vooral het uiteindelijk rendement van de Bondora portefeuille is een groot vraagteken met al die defaults.
hmm, dat viainvest doet aan bronbelasting over het rendement?
Zit nu bij twino en mintos, bondora alles verkocht..
NaRegenDeZonzondag 9 april 2017 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 11:03 schreef Groepfunder het volgende:
Dat zal best een koophuis zijn, maar waaruit leidt jij af dat er overwaarde op zit?
Geen harde afleiding. Gevoel (bouwvakker dus veel eigen werk in huis in verloren uurtjes die niet in hypotheek opgenomen zijn), dus gevaarlijk. :) Daarom vraag ik ook jullie mening en gooi ik er niet gelijk wat geld in. Ik twijfel dus ook nog steeds.

[ Bericht 3% gewijzigd door NaRegenDeZon op 09-04-2017 11:38:51 ]
BruderKlauszondag 9 april 2017 @ 11:53
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 11:11 schreef Gijsbertus het volgende:

[..]

hmm, dat viainvest doet aan bronbelasting over het rendement?
Zit nu bij twino en mintos, bondora alles verkocht..
Bronbelasting bij Viainvest:
SPOILER
As income generated on VIAINVEST is a subject of Withholding Tax, VIAINVEST offers investors to choose 2 ways how these commitments can be handled:

1. Withholding Tax can be applied to the income generated on VIAINVEST within the platform. If the investor does not provide required documents and agrees that his income will be taxed within the platform, no additional actions are required. Income generated on the platform will be taxed according to the legislation of the loan origin country.

2. For Withholding Tax not to be applied to the income within the platform, the investor must take full responsibility of handling these commitments by himself and provide (upload to the investor profile) the copy of personal Tax Certificate issued by the tax authority of the country of investor's residence. Tax Certificate must be provided before making any investments. If the certificate is not provided all earnings will be taxed in accordance with the appropriate Double Tax Treaty. If the Tax Certificate is uploaded after some investments are made, previously withheld taxes will not be returned to the investor. Only investments that are made after the upload of the Tax Certificate will not be taxed on the platform.

To receive Tax certificate, please get in touch with your local Tax Authority. To provide appropriate Tax certificate, please note that income generated on VIAINVEST are paid to investors by loan originators, not the platform itself. Tax Certificate confirms the existence of Double Taxation Convention between the country of investor tax residence and loan origination country/-ies (in this case - Czech Republic, Spain, Latvia).
Nederlandse belastingdienst:https://www.belastingdien(...)landse_bronbelasting

Volgens site van belastingdienst wordt verklaring binnen vier weken toegezonden. Had mijn exemplaren ruim binnen die termijn binnen.
FINONAFzondag 9 april 2017 @ 12:14
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 11:30 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Geen harde afleiding. Gevoel (bouwvakker dus veel eigen werk in huis in verloren uurtjes die niet in hypotheek opgenomen zijn), dus gevaarlijk. :) Daarom vraag ik ook jullie mening en gooi ik er niet gelijk wat geld in. Ik twijfel dus ook nog steeds.
Het adres bestaat uit 49 en 49a. Voor wat het waard is nummer 49 is bedrijf op gevestigd en heeft een woz waarde van 235k. Dus niet alles wat je op streetview ziet is eigendom van de ondernemer. Ik twijfel of ik mee doe. Schulden lopen op, hij haalt meer uit het bedrijf dan dat er binnenkomt. Bedoeling is dat dat gaat verbeteren als hij gaat uitbreiden. Anderzijds is leningbedrag te overzien als het fout gaat. als ik meedoe dan met klein plukje.

[ Bericht 11% gewijzigd door FINONAF op 09-04-2017 12:20:05 ]
obligatairezondag 9 april 2017 @ 15:12
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 11:03 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Dat zal best een koophuis zijn, maar waaruit leidt jij af dat er overwaarde op zit? Als hij een aflossingsvrije hypotheek heeft die binnen drie jaar afloopt, kan dat huis zelfs een probleem gaan vormen. De huizenprijzen aan de grens met Duitsland zijn bovendien ook niet te vergelijken met die in de Randstad. Het leenbedrag is klein, maar de risicoklasse is D. Is hij verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid? De current ratio is in het afgelopen jaar wel verbeterd (nu 0,51). Die 13,47% oogt aantrekkelijk, maar op dit moment twijfel ik nog te veel.

SPOILER
Hij moet wel Google Maps op zijn website even aanpassen: Groesbeek ligt niet in de Verenigde Staten van Amerika.
Klein Amerika is een buurtschapje dat daar heel dicht in de buurt ligt.
OOSTzondag 9 april 2017 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 april 2017 22:04 schreef komrad het volgende:
Vooral het uiteindelijk rendement van de Bondora portefeuille is een groot vraagteken met al die defaults.
Die statistieken bij Bondora zeggen dan ook helemaal niets. Ik ben er enkele maanden geleden uitgestapt. Bondora heeft me daarna nog opgebeld erover! Ik heb nu alleen nog een berg slechte leningen in mijn portfolio waarbij er in een maand tijd hoogstens een euro van binnen gekomen is. Ik kan niks anders doen dan afwachten want op de tweedehands markt raak ik die leningen niet kwijt. Ik heb nooit veel geld in Bondora gestopt gelukkig. 1000 euro totaal waarbij ik zo'n 850 euro nog eruit heb kunnen halen. Dat is niet best want ben dacht ik in 2012 ingestapt.

Mintos daar ben ik vorig jaar uitgestapt omdat de leningen opdroogden. Daar had ik wel een positief resultaat.

Bij Twino loopt het ook niet slecht bij mij. Ik weet niet hoe jullie onder de 1% rendement raken? Leningen zonder buyback?

Ik zit ook nog bij Omaraha en heb daar veruit het meeste geld in zitten. Daar zit ik nog steeds boven de 10%. De verliezen op slechte leningen vallen daar reuze mee vanwege het fonds dat zo'n 80% compenseert.

Heb me vorige week aangemeld bij Fixura (Finland) maar nog geen goedkeuring gekregen. Het vorige platform waar mijn aanmelding zo stroef verliep was Thrustbuddy, enkele weken voor het faillissement. Eigenlijk ben ik er al klaar mee als het zo lang moet duren.

[ Bericht 2% gewijzigd door OOST op 09-04-2017 16:54:24 ]
OOSTzondag 9 april 2017 @ 16:49
foutje
Bengerzondag 9 april 2017 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 16:47 schreef OOST het volgende:

[..]

Die statistieken bij Bondora zeggen dan ook helemaal niets.
Ben ik het op zich wel mee eens. Toch heb ik er wel een goed gevoel bij, al reken ik mezelf nu ook rijk met een rendement op jaarbasis van boven de 20%, terwijl ik me in mijn achterhoofd wel realiseer dat het ook een stuk lager kan uitvallen.

quote:
Mintos daar ben ik vorig jaar uitgestapt omdat de leningen opdroogden. Daar had ik wel een positief resultaat.
Je kan hier gewoon nog/weer leningen tegen 12% met buyback kopen. Helaas geen 13,5% meer.

quote:
Bij Twino loopt het ook niet slecht bij mij. Ik weet niet hoe jullie onder de 1% rendement raken?
De afgelopen tijd waren er weinig leningen. Als je kortlopende leningen doet heb je vorige maand veel geld gehad wat stond te niksen, of tegen 10%.
BruderKlauszondag 9 april 2017 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 16:47 schreef OOST het volgende:

[..]

Bij Twino loopt het ook niet slecht bij mij. Ik weet niet hoe jullie onder de 1% rendement raken? Leningen zonder buyback?

1% op maandbasis ;-)
OOSTzondag 9 april 2017 @ 18:44
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 18:16 schreef BruderKlaus het volgende:

[..]

1% op maandbasis ;-)
ah dat verklaart
Certecozondag 9 april 2017 @ 21:25
quote:
0s.gif Op zondag 9 april 2017 11:30 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Geen harde afleiding. Gevoel (bouwvakker dus veel eigen werk in huis in verloren uurtjes die niet in hypotheek opgenomen zijn), dus gevaarlijk. :) Daarom vraag ik ook jullie mening en gooi ik er niet gelijk wat geld in. Ik twijfel dus ook nog steeds.
Lijkt erop dat hij structureel meer uitgeeft dan er binnenkomt, ondanks een stabiele winst. Die 675 euro maandlast komt er ook nog bij. Ik zeg nee.
djh77maandag 10 april 2017 @ 07:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 april 2017 04:15 schreef djh77 het volgende:
Ja Ja SiG heeft opnieuw hun deadline gemist.... Wordt een beetje triest verhaal
Er staan stortingen in de Wallet (nog niet allemaal). Dat is het goede nieuws.... Er staan nu 3 kenmerken bij de stortingen, alleen niet herleidbaar naar het betreffende project
djh77maandag 10 april 2017 @ 07:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 08:40 schreef Piet__Piraat het volgende:
Jammer dat ik Noë gemist heb, als ik jullie reacties zo zie. Maar niets aan te doen.
Er staat nog 14K open. Veel investeerders hebben weer eens niet betaald.
Horsemenmaandag 10 april 2017 @ 08:03
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 07:55 schreef djh77 het volgende:

[..]

Er staan stortingen in de Wallet (nog niet allemaal). Dat is het goede nieuws.... Er staan nu 3 kenmerken bij de stortingen, alleen niet herleidbaar naar het betreffende project
Ja, bij mij ook weer twee betalingen binnen. Zelfde soort mutaties als vorig week en inderdaad nog steeds niet herleidbaar naar een project. Geen enkele verbeteringen dus }) :(
OpDieFietsmaandag 10 april 2017 @ 09:58
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 07:56 schreef djh77 het volgende:

[..]

Er staat nog 14K open. Veel investeerders hebben weer eens niet betaald.
Bedankt voor de melding! Ik was vorige week te laat, en heb nu alsnog een investering kunnen doen :)
dyna18maandag 10 april 2017 @ 11:04
https://investeren.sameni(...)g-en-mijnsheerenlaan
Is niet vol gekomen en is stop gezet.

Zover ik kan zien is dat het eerste project van SiG dat niet succesvol gefund is.

Daarnaast loopt bij Collin de Stevenaak Antje voor geen meter.
Bengermaandag 10 april 2017 @ 11:12
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 11:04 schreef dyna18 het volgende:

Daarnaast loopt bij Collin de Stevenaak Antje voor geen meter.
Ik gok dat iemand hem weer op de laatste dag vol gooit.
Horsemenmaandag 10 april 2017 @ 11:13
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 11:04 schreef dyna18 het volgende:
https://investeren.sameni(...)g-en-mijnsheerenlaan
Is niet vol gekomen en is stop gezet.

Zover ik kan zien is dat het eerste project van SiG dat niet succesvol gefund is.

Ik had wel willen investeren maar dan wil ik eerst duidelijk kunnen zien dat ik van mijn bestaande investeringen de afgesproken termijnen netjes en overzichtelijk terug krijg. Tot die tijd gaat er geen cent meer naar SiG.
mike79_nmaandag 10 april 2017 @ 11:47
Dat is een merkwaardig verhaal bij Food Jazz & DJ’s op CCF. De Rabobank die verstrekt een krediet van 25K zónder daar zekerheden voor te vragen. CCF beweert ook dat ze dat hebben gecontroleerd.

Normaal moet je bij banken eerst aantonen dat je eigenlijk geen krediet nodig hebt vóórdat ze een krediet verlenen en deze boys krijgen 25K cadeau? Heel apart.
TisIkmaandag 10 april 2017 @ 11:47
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 11:13 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik had wel willen investeren maar dan wil ik eerst duidelijk kunnen zien dat ik van mijn bestaande investeringen de afgesproken termijnen netjes en overzichtelijk terug krijg. Tot die tijd gaat er geen cent meer naar SiG.
Helemaal mee eens!
mvloenhmaandag 10 april 2017 @ 11:49
Nieuwe bij FNC:

Promotie Nieuw product Betonbedrijf
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/20833
¤75.000
10.88%
3 jaar


Inlossing RC Aannemingsbedrijf
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/20875
¤25.000
12.86%
2 jaar
OpDieFietsmaandag 10 april 2017 @ 12:24
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 11:49 schreef mvloenh het volgende:
Nieuwe bij FNC:

Promotie Nieuw product Betonbedrijf
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/20833
¤75.000
10.88%
3 jaar

Inlossing RC Aannemingsbedrijf
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/20875
¤25.000
12.86%
2 jaar
Een beetje een raar verhaal, dat betonbedrijf.
Ze zeggen het geld nodig te hebben doordat ze flink hebben geïnvesteerd in een nieuw product, waardoor de buffers zijn afgenomen. Ok.
Maar in de cijfers zie ik bovendien een omzet die vorig jaar meer dan gehalveerd is ten opzichte van het jaar ervoor, een resulterende winst die bij lange na niet voldoende is om de lasten voor de gevraagde lening te dragen, en zo te zien een een sterk gestegen schuld (maar ja: de balanscijfers van 2016 zijn niet beschikbaar...)
NaRegenDeZonmaandag 10 april 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 12:24 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Een beetje een raar verhaal, dat betonbedrijf.
Ze zeggen het geld nodig te hebben doordat ze flink hebben geïnvesteerd in een nieuw product, waardoor de buffers zijn afgenomen. Ok.
Maar in de cijfers zie ik bovendien een omzet die vorig jaar meer dan gehalveerd is ten opzichte van het jaar ervoor, een resulterende winst die bij lange na niet voldoende is om de lasten voor de gevraagde lening te dragen, en zo te zien een een sterk gestegen schuld (maar ja: de balanscijfers van 2016 zijn niet beschikbaar...)
Zo denk ik er ook over.wegblijven dus.
Die aannemer uit Friesland is ook niet veel.
bleyenburgmaandag 10 april 2017 @ 13:17
Ik doe ze beiden ook niet.
Als FNC blijft volharden in gemakzucht m.b.t.cijfermateriaal ben ik daar wel een beetje klaar, denk ik zo....
SimplyIrresistiblemaandag 10 april 2017 @ 13:58
Ben mij ook aan het oriënteren om te gaan crowfunden, maar het aanbod valt mij erg tegen.
9 van de 10 projecten hebben:
-Beperkte cijfers/cijfers die niet kloppen of;
-Negatief eigen vermogen of;
-Verlies of;
-Zware belastingschulden of;
-Geen zekerheden of;
-Ondernemer die op te grote voet leeft

Om toch te kunnen funden nemen jullie dan bepaalde risico's voor lief?
djh77maandag 10 april 2017 @ 13:59
Crowdfunding voor de aanschaf van honden: _O-
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
voetbalmanager2maandag 10 april 2017 @ 14:01
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 13:58 schreef SimplyIrresistible het volgende:
Ben mij ook aan het oriënteren om te gaan crowfunden, maar het aanbod valt mij erg tegen.
9 van de 10 projecten hebben:
-Beperkte cijfers/cijfers die niet kloppen of;
-Negatief eigen vermogen of;
-Verlies of;
-Zware belastingschulden of;
-Geen zekerheden of;
-Ondernemer die op te grote voet leeft

Om toch te kunnen funden nemen jullie dan bepaalde risico's voor lief?
Het is de sport om er de juiste projecten uit te kiezen, want er is inderdaad een hoop ellende bij.
Als je willekeurig in projecten investeert, dan mag je blij zijn als je uiteindelijk je inleg terug krijgt.

Maar daar is deze reeks nu net voor. Zonder deze reeks had ik ook nauwelijks in CF durven investeren.
mike79_nmaandag 10 april 2017 @ 14:02
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 13:58 schreef SimplyIrresistible het volgende:
Ben mij ook aan het oriënteren om te gaan crowfunden, maar het aanbod valt mij erg tegen.
9 van de 10 projecten hebben:
-Beperkte cijfers/cijfers die niet kloppen of;
-Negatief eigen vermogen of;
-Verlies of;
-Zware belastingschulden of;
-Geen zekerheden of;
-Ondernemer die op te grote voet leeft

Om toch te kunnen funden nemen jullie dan bepaalde risico's voor lief?
Het is altijd een afweging. Maar 1 op de 10 is geen slechte score lijkt mij, dan zou ik als ik jou was die nemen, de rest overslaan en wat meer tijd nemen.
obligatairemaandag 10 april 2017 @ 14:04
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 13:17 schreef bleyenburg het volgende:
Ik doe ze beiden ook niet.
Als FNC blijft volharden in gemakzucht m.b.t.cijfermateriaal ben ik daar wel een beetje klaar, denk ik zo....
Ik ben er zelfs helemaal klaar mee.Als de situatie verbetert dan lees ik het hier wel, voor nu is het vertrouwen helemaal weg. Het gaat daar alleen maar om zoveel mogelijk projecten te scoren waaraan het belang investeerders ondergeschikt is. Een normale benadering zou zijn een kredietvrager weer naar huis te sturen en dan mag hij terugkomen als er wel bijgewerkt cijfermateriaal ligt van de boekhouder/accountant. Maar niet bij FNC dus, die knutselen zelf wel wat in elkaar. Ook de lakse houding die ze aannemen bij het innen van achterstanden; volgens mij plegen ze hooguit één keer per maand een telefoontje. Slechts als de debiteur van goede wil is gebeurt er wat. En last but not least het ontbreken van voldoende toelichting waarbij bijna ieder project een schot in het duister is.

Op mijn mail over het knutselen met bankafschriften heb ik trouwens ook geen reactie gehad....... :X
NaRegenDeZonmaandag 10 april 2017 @ 14:40
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 14:04 schreef obligataire het volgende:
Op mijn mail over het knutselen met bankafschriften heb ik trouwens ook geen reactie gehad.......
Ook mail gestuurd, Kreeg mail terug met antwoord ongeveer gelijk aan tekst in Nieuwsbrief. Heb daarna opnieuw mail gestuurd met een krachtigere stellingname. Ben in afwachting van antwoord op mijn laatste mail. Hoop dat ze tot inkeer komen. Tot die tijd zitten ze bij mij naast SIG op het strafbankje.
obligatairemaandag 10 april 2017 @ 15:04
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 14:40 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ook mail gestuurd, Kreeg mail terug met antwoord ongeveer gelijk aan tekst in Nieuwsbrief. Heb daarna opnieuw mail gestuurd met een krachtigere stellingname. Ben in afwachting van antwoord op mijn laatste mail. Hoop dat ze tot inkeer komen. Tot die tijd zitten ze bij mij naast SIG op het strafbankje.
Zouden ze het merken, als alle Fok!ers zouden stoppen met investeren totdat ze tot inkeer komen? :W
bleyenburgmaandag 10 april 2017 @ 15:09
Ik zet tegenwoordig ook reacties bij hun FB reclame dingetjes.
Ben echt pissed
Horsemenmaandag 10 april 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:04 schreef obligataire het volgende:

[..]

Zouden ze het merken, als alle Fok!ers zouden stoppen met investeren totdat ze tot inkeer komen? :W
Bij SiG wel maar die zijn nog klein.
bleyenburgmaandag 10 april 2017 @ 15:15
@obli: Ik ben wel te porren voor een FOK! ban van FNC
obligatairemaandag 10 april 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:15 schreef bleyenburg het volgende:
@obli: Ik ben wel te porren voor een FOK! ban van FNC
Hopelijk volgen er meer en liefst allemaal..........
NaRegenDeZonmaandag 10 april 2017 @ 15:40
Zit hier iemand in https://www.collincrowdfund.nl/food-jazz-djs/ van vanmorgen?

Heb ik wat gemist of is deze niet vooraf door onze speurneuzen van het web geplukt?
obligatairemaandag 10 april 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:40 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Zit hier iemand in https://www.collincrowdfund.nl/food-jazz-djs/ van vanmorgen?

Heb ik wat gemist of is deze niet vooraf door onze speurneuzen van het web geplukt?
Deze is wel besproken. Maar niet met veel enthousiasme meen ik.......

Hebben onze speurders weer wat nieuws gevonden? Ik denk dat er nu niets meer over is.........
Mynheer007maandag 10 april 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:17 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hopelijk volgen er meer en liefst allemaal..........
Ik doe mee maar heb ook maar 3 projectjes bij hen lopen.
crowd-fundimaandag 10 april 2017 @ 16:30
quote:
1s.gif Op maandag 10 april 2017 15:55 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik doe mee maar heb ook maar 3 projectjes bij hen lopen.
Ik heb er 10 waarvan twee afgehandeld en één default. Met deze ontwikkeling zal het ook hier bij blijven.
NaRegenDeZonmaandag 10 april 2017 @ 16:50
Nieuw en vanaf 11 april 14.00 te investeren.
https://www.knab.nl/crowd(...)flowers-collectables

De eerste lening van Knab/Collin die ik zie waarbij het gehele lening bedrag gedekt is door materiële borgstellingen van de eigenaren.
Dat is denk ik ook wel nodig ook want om zo'n omzet te maken bij de start van een bloemenzaak lijkt mij wel erg optimistisch. ga er nog eens goed naar kijken. Zou eventueel mijn eerste Knab project zijn. Maar ik ben nu in ieder geval nog niet echt overtuigd door dit project.
Groepfundermaandag 10 april 2017 @ 21:35
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 07:56 schreef djh77 het volgende:
[..]
Er staat nog 14K open. Veel investeerders hebben weer eens niet betaald.
Dankjewel voor het melden. Ik heb mijn oorspronkelijke investering verdubbeld. Nu nog ¤5.400,- gezocht.

[Edit]
Ik heb 16 projecten bij FNC waarbij één met een betalingsachterstand. Veruit de meeste zijn recent gestart. Ik vind de manier waarop FNC je gehoopte, verwachtte en gerealiseerde rendement laat zien heel transparant. Maar sinds hun laatste nieuwsbrief vraag ik mij af of ik daar nog wel wil investeren.

[ Bericht 12% gewijzigd door Groepfunder op 10-04-2017 21:48:20 ]
komradmaandag 10 april 2017 @ 21:40
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 15:17 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hopelijk volgen er meer en liefst allemaal..........
heb 5 projecten bij FNC en daar blijft het bij. SiG heb ik ook on hold staan.
xzazmaandag 10 april 2017 @ 21:49
quote:
0s.gif Op maandag 10 april 2017 13:58 schreef SimplyIrresistible het volgende:
Ben mij ook aan het oriënteren om te gaan crowfunden, maar het aanbod valt mij erg tegen.
9 van de 10 projecten hebben:
-Beperkte cijfers/cijfers die niet kloppen of;
-Negatief eigen vermogen of;
-Verlies of;
-Zware belastingschulden of;
-Geen zekerheden of;
-Ondernemer die op te grote voet leeft

Om toch te kunnen funden nemen jullie dan bepaalde risico's voor lief?
als je een beetje zekerheid wilt is er inderdaad maar 1 van de 10 een leuk project
komradmaandag 10 april 2017 @ 21:52
vandaag een kleine mijlpaal, eerste Lendahand lening afbetaald
Piet__Piraatmaandag 10 april 2017 @ 22:52
Schoenenboer inderdaad nog maar even meegepakt ihkv spreiding. Deze had ik nooit bekeken als ie in het topic niet zo positief behandeld werd, prima zo :)

[ Bericht 48% gewijzigd door Piet__Piraat op 11-04-2017 08:10:29 ]
Baklapperdinsdag 11 april 2017 @ 00:00
Ik had ook geld toegezegd voor de schoenenboer. Dacht dat ik 3 "werkdagen" de tijd had om te voldoen. Blijkt dus 72 uur te zijn. En dat red ik dus niet met het bankaire systeem in het weekend ;)
crowd-fundidinsdag 11 april 2017 @ 00:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:00 schreef Baklapper het volgende:
Ik had ook geld toegezegd voor de schoenenboer. Dacht dat ik 3 "werkdagen" de tijd had om te voldoen. Blijkt dus 72 uur te zijn. En dat red ik dus niet met het bankaire systeem in het weekend ;)
Vind ik eerlijk gezegd niet zo'n gekke gedachte! Het is de gedachte die IVM zelf óók hanteert! Als een betaling gepland staat voor een donderdag zie je dat het veranderd wordt in zaterdag. Uiteindelijk mag je blij zijn als je geld op maandagavond bijgeschreven staat.
Dit heeft overigens te maken met de incasso. Als die in het weekend valt heeft IVM in dat geval doorgaans dus ook pas op maandag het geld. Daar komt dan nog wat verwerkingstijd bij vanwege mógelijke strubbelingen rond de incasso en dan kan het eindelijk doorgeboekt worden naar de investeerders.
Voortaan niet meer op vrijdag een betalingsverzoek doen.
Je kunt als investeerder natuurlijk ook besluiten om niet meer op vrijdag te investeren. :)
dyna18dinsdag 11 april 2017 @ 00:53
Gaan er morgen trouwens nog FOKkers naar de bedrijfsopening van De Leckere?

(nieuwe locatie is met CF gefinancierd op Symbid)

Ik ben van plan heen te gaan.
djh77dinsdag 11 april 2017 @ 06:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:22 schreef crowd-fundi het volgende:
Voortaan niet meer op vrijdag een betalingsverzoek doen.
Je kunt als investeerder natuurlijk ook besluiten om niet meer op vrijdag te investeren. :)
Als je vrijdag investeert, kan je toch gewoon maandag betalen? Met 72 uur valt er volgens mij altijd minimaal 1 dag niet in het weekend (behalve in incidenteel geval met feestdagen). Het gaat trouwens niet om het moment van investeren, maar om het moment dat de lening 100% vol zit. Dan start de 72 uur.

In dit geval is de lening op donderdag volgekomen en de 72 uur gestart. Op donderdag en vrijdag had je het geld kunnen storten (als je rood mag staan kan dit ook gewoon in het weekend omdat de afschrijving op maandag pas wordt verwerkt vanwege geen betalingsverkeer in het weekend).
Groepfunderdinsdag 11 april 2017 @ 07:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:22 schreef crowd-fundi het volgende:
Je kunt als investeerder natuurlijk ook besluiten om niet meer op vrijdag te investeren. :)
Of om direct te betalen als je een toezegging doet. Voor je het weet heb je meer toegezegd dan jouw budget toelaat. Dat wordt nog erger als je geen betalingsverzoek krijgt, maar een incasso hebt moeten afgeven. Voor FNC weet ik nooit precies hoeveel geld er op de crowdfundbetaalrekening moet staan. Maar ik vind 'drie werkdagen' ook geen gekke gedachte hoor.
djh77dinsdag 11 april 2017 @ 09:51
Voorraad speelgoedpaarden:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab2

Iets voor @Horseman? Lol



[ Bericht 21% gewijzigd door djh77 op 11-04-2017 10:41:24 ]
bleyenburgdinsdag 11 april 2017 @ 09:57
wie weet is het Horsemen zelf wel ;)
Certecodinsdag 11 april 2017 @ 10:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 09:51 schreef djh77 het volgende:
Voorraad speelgoedpaarden:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab2

Iets voor @Horseman? Lol
Deze ziet er helemaal niet slecht uit, helaas weer geen balans ult. 2016 :{
BillieCFdinsdag 11 april 2017 @ 10:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 10:17 schreef Certeco het volgende:

[..]

Deze ziet er helemaal niet slecht uit, helaas weer geen balans ult. 2016 :{
Wel veel storende typefouten op de website. Ben niet zo van handelsbedrijven, maar deze ziet er inderdaad wel redelijk uit. Toch twijfel ik.
OpDieFietsdinsdag 11 april 2017 @ 10:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 00:53 schreef dyna18 het volgende:
Gaan er morgen trouwens nog FOKkers naar de bedrijfsopening van De Leckere?

(nieuwe locatie is met CF gefinancierd op Symbid)

Ik ben van plan heen te gaan.
Ja, ik. Ik ga vooral om meer te horen over de plannen voor het te realiseren proeflokaal, waar ik ook in heb geïnvesteerd. En natuurlijk voor het gratis bier ;)
Certecodinsdag 11 april 2017 @ 10:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 10:21 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Wel veel storende typefouten op de website. Ben niet zo van handelsbedrijven, maar deze ziet er inderdaad wel redelijk uit. Toch twijfel ik.
Daar sloeg mijn innerlijke taalnazi ook op hol/begon te steigeren.

Ik heb begrip voor ondernemers die nog geen definitieve stukken hebben over 2016, bij mezelf zijn er ook nog geen stukken definitief. Het grote probleem voor mij is het ontbreken van een balans in de TTCs. Als je een tussentijdse V&W rekening hebt, heb je ook een balans. Zonder (op z'n minst een concept-)balans kan ik geen goede overweging maken, dus maak ik geen geld over. Jammer.
NaRegenDeZondinsdag 11 april 2017 @ 10:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 10:28 schreef Certeco het volgende:

[..]

Daar sloeg mijn innerlijke taalnazi ook op hol/begon te steigeren.

Ik heb begrip voor ondernemers die nog geen definitieve stukken hebben over 2016, bij mezelf zijn er ook nog geen stukken definitief. Het grote probleem voor mij is het ontbreken van een balans in de TTCs. Als je een tussentijdse V&W rekening hebt, heb je ook een balans. Zonder (op z'n minst een concept-)balans kan ik geen goede overweging maken, dus maak ik geen geld over. Jammer.
Zo is het!
Als je geld wil ophalen zal je op zijn minst ook die (concept) balans 2016 moeten (laten) produceren.
We zitten verdorie al in kwartaal 2 van 2017! Ik vind het echt onbegrijpelijk dat FNC hier niet harder is voor de leningaanvrager om deze cijfers boven tafel te krijgen.
En dan het kul argument om het niet meer te vragen! Omdat de cijfers vaak niet kloppen! Dan moet je ze juist vragen en doorvragen tot ze wel in orde zijn !!
bleyenburgdinsdag 11 april 2017 @ 11:05
Dus dat NRDZ.
Al meerdere mails over gestuurd.
Nietszeggende antwoorden terug.
Ook mail naar de hoogste baas daar gestuurd en die kiest er, vooralsnog, voor om mijn email gewoon te negeren.
Horsemendinsdag 11 april 2017 @ 11:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 09:51 schreef djh77 het volgende:
Voorraad speelgoedpaarden:
https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab2

Iets voor @Horseman? Lol

Nee, Fundingcircle waag ik mij (zeker met de huidige cijfermateriaal of eigenlijk het ontbreken daarvan) niet aan.
Daarnaast heb ik al een paar rijpaarden ;) ~O>
Certecodinsdag 11 april 2017 @ 11:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 10:58 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Zo is het!
Als je geld wil ophalen zal je op zijn minst ook die (concept) balans 2016 moeten (laten) produceren.
We zitten verdorie al in kwartaal 2 van 2017! Ik vind het echt onbegrijpelijk dat FNC hier niet harder is voor de leningaanvrager om deze cijfers boven tafel te krijgen.
En dan het kul argument om het niet meer te vragen! Omdat de cijfers vaak niet kloppen! Dan moet je ze juist vragen en doorvragen tot ze wel in orde zijn !!
Zelfs dat vind ik geen juiste insteek. Als een bedrijf cijfers aanlevert die niet kloppen is doorvragen naar goede cijfers verspilde moeite. Dan doe je een aangifte wegens valsheid in geschrifte.
SimplyIrresistibledinsdag 11 april 2017 @ 11:21
Voorraad speelgoedpaarden op het eerste gezicht interessant, maar
Bruto marge 2014 31,5%
Bruto marge 2015 28%
En dan bij de voorlopige cijfers 2016 opeens weer 32,6%

Willen voorraden gaan funden, maar wat is de huidige voorrraad? (Hier ben ik zeer benieuwd naar ook ivm afwijkingen in de bruto-marge)
gaanmetdiebanaandinsdag 11 april 2017 @ 12:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 11:21 schreef SimplyIrresistible het volgende:
Voorraad speelgoedpaarden op het eerste gezicht interessant, maar
Bruto marge 2014 31,5%
Bruto marge 2015 28%
En dan bij de voorlopige cijfers 2016 opeens weer 32,6%

Willen voorraden gaan funden, maar wat is de huidige voorrraad? (Hier ben ik zeer benieuwd naar ook ivm afwijkingen in de bruto-marge)
De variatie van de marge vind ik maar heel klein eigenlijk. Verhouding dealerverkoop / consumentenverkoop kan wisselen, inkoop in CHN dus in USD = valutaschommelingen. Paar procentpunt margeverschil is helemaal niks.

Ik doe alleen niet mee voor 6,5%, dat is een percentage waarbij ik graag hardere onderpanden/borgstellingen zie.
NaRegenDeZondinsdag 11 april 2017 @ 12:43
peterverhaar twitterde op dinsdag 11-04-2017 om 10:24:29 voor de record; bij @CollinCrowdfund weer een default na 13 betalingen van de 60 reageer retweet
Heeft iemand hier al van deze default gehoord? Welk project?
OpDieFietsdinsdag 11 april 2017 @ 12:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 12:43 schreef NaRegenDeZon het volgende:
peterverhaar twitterde op dinsdag 11-04-2017 om 10:24:29 voor de record; bij @CollinCrowdfund weer een default na 13 betalingen van de 60 reageer retweet
Heeft iemand hier al van deze default gehoord? Welk project?
SPOILER
PUUR Kloosterhoeve. Vanmorgen een voorstel voor een crediteurenakkoord ontvangen
bleyenburgdinsdag 11 april 2017 @ 13:09
Weer een paar nieuwen op FNC.

Eens kijken of, en zo ja wat voor, er daar cijfermateriaal is
bleyenburgdinsdag 11 april 2017 @ 13:17
auto voor klusbedrijf op FNC:
cijfers aangeleverd.
ik snap de E classificatie niet.
¤ 20.000,00 voor 3 jaar
16,68%
NaRegenDeZondinsdag 11 april 2017 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 13:17 schreef bleyenburg het volgende:
auto voor klusbedrijf op FNC:
cijfers aangeleverd.
ik snap de E classificatie niet.
¤ 20.000,00 voor 3 jaar
16,68%
Ik ook niet.
Zit hem vermoedelijk of in prive schulden of in de lage omzet in 2014.
Eindelijk wel cijfers over de 3 afgelopen jaren!
Heeft garage naast huis als bedrijfsruimte als streetview niet liegt.
https://www.google.nl/map(...)13312!8i6656!6m1!1e1
NaRegenDeZondinsdag 11 april 2017 @ 13:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 12:46 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

SPOILER
PUUR Kloosterhoeve. Vanmorgen een voorstel voor een crediteurenakkoord ontvangen
Dank! Heb hem in de statistieken opgenomen. Hoop voor jullie dat er nog wat uit komt. Is er een reden gegeven waarom dit schip met 14 kapiteins het niet gered heeft?
ETphonehomedinsdag 11 april 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 13:22 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik ook niet.
Zit hem vermoedelijk of in prive schulden of in de lage omzet in 2014.
Eindelijk wel cijfers over de 3 afgelopen jaren!
Heeft garage naast huis als bedrijfsruimte als streetview niet liegt.
https://www.google.nl/map(...)13312!8i6656!6m1!1e1

Tja, cijfers en marge niet gek voor een eenpitter. Blijkbaar is er toch iets wat FnC weet, en wij niet. Ik kan er nog niet achter komen his oud deze kerel is, maar voor 15.68 netto denk ik dat ik bereid ben om in te stappen.
Bengerdinsdag 11 april 2017 @ 13:44
Ik zie dat projecten bij FNC weer moeite hebben om vol te komen. Daarmee is het geen vraag óf ze hun besluit gaan heroverwegen, maar hoe lang het duurt voordat ze zich realiseren dat dat nodig is.
bleyenburgdinsdag 11 april 2017 @ 13:54
Ik moet het nog zien dat ze bij FNC overstag gaan.
Ben bang dat er meer druk uitgeoefend moet worden.
Via de AFM bijvoorbeeld.
OpDieFietsdinsdag 11 april 2017 @ 13:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 13:27 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Dank! Heb hem in de statistieken opgenomen. Hoop voor jullie dat er nog wat uit komt. Is er een reden gegeven waarom dit schip met 14 kapiteins het niet gered heeft?
Tja, de omzet over 2016 was 60% van wat geprognosticeerd was. Als je dan weet dat er volgens diezelfde prognose in 2016 een cashflowoverschot van 36k zou zijn, dan weet je het wel...
SPOILER
Een van de aandeelhouders wil een doorstart maken. De andere 13 dragen hun aandelen voor een symbolisch bedrag over, dus zijn hun achtergestelde investeringen kwijt.
Het voorstel aan de Collin investeerders is een finale kwijting tegen 30% van het openstaande bedrag.
Met de inzichten die ik het afgelopen jaar vooral in dit forum opgedaan heb zou ik hier nu niet meer ingestapt zijn. Maar ja, door schade en schande...
rockenfellerdinsdag 11 april 2017 @ 14:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 13:56 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Tja, de omzet over 2016 was 60% van wat geprognosticeerd was. Als je dan weet dat er volgens diezelfde prognose in 2016 een cashflowoverschot van 36k zou zijn, dan weet je het wel...
SPOILER
Een van de aandeelhouders wil een doorstart maken. De andere 13 dragen hun aandelen voor een symbolisch bedrag over, dus zijn hun achtergestelde investeringen kwijt.
Het voorstel aan de Collin investeerders is een finale kwijting tegen 30% van het openstaande bedrag.
Met de inzichten die ik het afgelopen jaar vooral in dit forum opgedaan heb zou ik hier nu niet meer ingestapt zijn. Maar ja, door schade en schande...
Een tonnetje afschrijven ongeveer?
OpDieFietsdinsdag 11 april 2017 @ 14:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 14:02 schreef rockenfeller het volgende:

[..]

Een tonnetje afschrijven ongeveer?
ruim
djh77dinsdag 11 april 2017 @ 14:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 14:07 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

ruim
Ik hoop in totaal, niet voor jou alleen :o . Wel jammer want het was een mooie tent. Heb er meerdere keren heerlijk gegeten.
Certecodinsdag 11 april 2017 @ 14:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 13:22 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik ook niet.
Zit hem vermoedelijk of in prive schulden of in de lage omzet in 2014.
Eindelijk wel cijfers over de 3 afgelopen jaren!
Heeft garage naast huis als bedrijfsruimte als streetview niet liegt.
https://www.google.nl/map(...)13312!8i6656!6m1!1e1

Hij is in juli 2014 begonnen. Als de lage omzet in dat beginjaar de enige reden van de slechte rating is fund ik hem in m'n eentje :p
mike79_ndinsdag 11 april 2017 @ 15:10
Nieuw op KOM: Vandaag-Engineering

100.000
C
60 Maanden
Rente 8 %
OpDieFietsdinsdag 11 april 2017 @ 15:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 14:52 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik hoop in totaal, niet voor jou alleen :o . Wel jammer want het was een mooie tent. Heb er meerdere keren heerlijk gegeten.
Had ik misschien ook moeten doen :P
djh77dinsdag 11 april 2017 @ 15:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 15:10 schreef mike79_n het volgende:
Nieuw op KOM: Vandaag-Engineering

100.000
C
60 Maanden
Rente 8 %
Dit is een goede reden om te investeren:
quote:
Vandaag engineering maakt gebruik van de volgende websites:
www.detelefoongids.nl


[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 11-04-2017 16:08:49 ]
bleyenburgdinsdag 11 april 2017 @ 16:02
Weer een nieuwe op FNC: schoonmaakbedrijf

En heel apart deze keer wel cijfers 2016 maar niet over 2104, terwijl bedrijf 5 jaar bestaat.

hoe dan???

verder omzet grofweg 600K, kortlopende schulden 300K
NaRegenDeZondinsdag 11 april 2017 @ 16:06
[quote]0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 15:10 schreef mike79_n het volgende:
Nieuw op KOM: Vandaag-Engineering

100.000
C
60 Maanden
Rente 8 %
[/queote]

Wel triest, maar waar het feitelijk op neer komt vind je in het businessplan in het resumé. Verlies financiering van kosten van een zieke werknemer die geheel 2016 en 2017 zonder opbrengsten op het bedrijf rust. De rest is naar mijn idee allemaal bla bla.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 11-04-2017 16:14:02 ]
dyna18dinsdag 11 april 2017 @ 17:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 10:24 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ja, ik. Ik ga vooral om meer te horen over de plannen voor het te realiseren proeflokaal, waar ik ook in heb geïnvesteerd. En natuurlijk voor het gratis bier ;)
Top, dan zie ik je daar.
Hoe herken ik je?
OpDieFietsdinsdag 11 april 2017 @ 18:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 17:11 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Top, dan zie ik je daar.
Hoe herken ik je?
Rood geruit overhemd en blauwe sneakers :-)
dyna18dinsdag 11 april 2017 @ 18:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 april 2017 18:32 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Rood geruit overhemd en blauwe sneakers :-)
Top, ik hoop je te spreken.
Ik heb gele Timberlands en een blauw gestreepte sweater aan.
obligatairedinsdag 11 april 2017 @ 22:08
Update dobberbakken:

SPOILER
Rob Koene 11-4-2017 19:27 FloatRooms Nederland 2

Beste Investeerders,
Zoals beloofd, al is het wat later op de dag, een reactie / update aangaande de aflossingen.
Om te beginnen heeft Kapitaal op maat er gedurende de afgelopen periode op gewezen om zaken te regelen en te communiceren en is mijn drukte en lopende zaken de oorzaak van dit niet gedaan hebben.
In het gesprek wat ik met kapitaal op maat gehad heb, en dit heb ik ook al bij aantal investeerders aangegeven, heb ik hen aangegeven dat er vele zaken lopen bij FloatCenter.
Geen problemen, maar juist grootse plannen om op korte termijn vele vestigingen meer neer te zetten.
Zonder alle details te benoemen is deze nieuwe opzet de rede dat heel FloatCenter was groter wordt ingericht en bepaalde investeringen zijn gedaan.
Dit heeft gezorgd voor het uitblijven van de aflossing en ik had zelf verwacht en gehoopt dat dit binnen de perken zou blijven qua tijd, maar komt toch iets meer bij kijken.
Deze week is dit alsnog afgerond en uiteraard worden alle aflossingen alsnog gedaan. Nogmaals, de onduidelijkheid komt voort uit snelle groei bij FloatCenter en het opschalen van het bedrijf en dus geen rede tot paniek.
Neemt uiteraard niet weg dat zaken afgehandeld moeten worden en zal direct met hoge prioriteit gebeuren.
Excuus voor de onduidelijkheid die er wellicht geweest is en de strakke inregeling met kapitaal op maat is geregeld en nieuwe projecten zullen snel volgen, met daarbij direct voor ieder duidelijk welke groei er is doorgemaakt en wat de volgende stappen zijn.
Groet en fijne avond,
Rob
Zal binnenkort wel een deel 3 van komen :)
Horsemendinsdag 11 april 2017 @ 22:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 22:08 schreef obligataire het volgende:
Update dobberbakken:

SPOILER
Rob Koene 11-4-2017 19:27 FloatRooms Nederland 2

Beste Investeerders,
Zoals beloofd, al is het wat later op de dag, een reactie / update aangaande de aflossingen.
Om te beginnen heeft Kapitaal op maat er gedurende de afgelopen periode op gewezen om zaken te regelen en te communiceren en is mijn drukte en lopende zaken de oorzaak van dit niet gedaan hebben.
In het gesprek wat ik met kapitaal op maat gehad heb, en dit heb ik ook al bij aantal investeerders aangegeven, heb ik hen aangegeven dat er vele zaken lopen bij FloatCenter.
Geen problemen, maar juist grootse plannen om op korte termijn vele vestigingen meer neer te zetten.
Zonder alle details te benoemen is deze nieuwe opzet de rede dat heel FloatCenter was groter wordt ingericht en bepaalde investeringen zijn gedaan.
Dit heeft gezorgd voor het uitblijven van de aflossing en ik had zelf verwacht en gehoopt dat dit binnen de perken zou blijven qua tijd, maar komt toch iets meer bij kijken.
Deze week is dit alsnog afgerond en uiteraard worden alle aflossingen alsnog gedaan. Nogmaals, de onduidelijkheid komt voort uit snelle groei bij FloatCenter en het opschalen van het bedrijf en dus geen rede tot paniek.
Neemt uiteraard niet weg dat zaken afgehandeld moeten worden en zal direct met hoge prioriteit gebeuren.
Excuus voor de onduidelijkheid die er wellicht geweest is en de strakke inregeling met kapitaal op maat is geregeld en nieuwe projecten zullen snel volgen, met daarbij direct voor ieder duidelijk welke groei er is doorgemaakt en wat de volgende stappen zijn.
Groet en fijne avond,
Rob
Zal binnenkort wel een deel 3 van komen :)
Dan moet je vooral meerdere keren te laat betalen :O
crowdiefunderdinsdag 11 april 2017 @ 22:14
Klinkt mij in de oren als lulkoek en er een mooi verhaal van maken. Hoe goed je ook bezig bent, je betaald gewoon op tijd (oke, er kunnen prive omstandigheden zijn waardoor het prima een keertje wat later kan). Zeker als je aan het uitbreiden bent, als er dan geen geld voor aflossing is, is het een beetje te krap. Vraag je toch gewoon nieuwe financiering via het platform voor de uitbreiding? Of komt die wellicht niet door de keuring heen?

Maar goed, dat denk ik dan bij het lezen van dat verhaal.
obligatairedinsdag 11 april 2017 @ 22:21
Je zou zeggen dat zijn overhead/privé te hoog is want de aanschaf van de dobberbakken is afgedekt door de leningen KOM en met de maandelijkse leaseopbrengsten kan hij de annuïteiten voldoen.
Hij is m.i. nogal chaotisch bezig, België, Amerika, dat zal veel extra kosten meebrengen, andere wetgeving etc., waarom niet eerst op NL focussen om een voldoende grote stabiele basis te krijgen.
Groepfunderdinsdag 11 april 2017 @ 22:34
Ik heb mij inmiddels ook bij de groep gevoegd die FNC vragen heeft gesteld naar aanleiding van hun nieuwsbrief van 1 april. Toch blijf ik vooralsnog kijken naar hun pitches. Het klusbedrijf ziet er eigenlijk best aantrekkelijk uit. Vanwaar die hoge risicoklasse? Wat ik alleen niet begrijp is waarom zijn eigen vermogen vorig jaar is gedaald, terwijl het bedrijf jaarlijks een enorme groei heeft gerealiseerd.
Certecowoensdag 12 april 2017 @ 00:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 22:34 schreef Groepfunder het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is waarom zijn eigen vermogen vorig jaar is gedaald, terwijl het bedrijf jaarlijks een enorme groei heeft gerealiseerd.
Ik denk dat ie centjes heeft overgeboekt van zijn zakelijke bankrekening naar zn privé betaalrekening.
escortmk2woensdag 12 april 2017 @ 09:28
Die onduidelijkheid over risicoklasse is één van de redenen dat ik FNC even links laat liggen, hoe mooi de projecten er ook uit zien op basis van de summiere informatie.

Ik hoop wel dat ze wat verbeteringen gaan doorvoeren, in de basis heeft FNC namelijk wel vaak projecten die mij aanspreken (veel mkb, relatief kleine bedragen, instappen vanaf 100 euo)
OpDieFietswoensdag 12 april 2017 @ 10:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 april 2017 13:22 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Heeft garage naast huis als bedrijfsruimte als streetview niet liegt.
https://www.google.nl/map(...)13312!8i6656!6m1!1e1
Die google auto was blijkbaar precies tijdens het hoogtepunt van het jaar in Steggerda! _O-
Horsemenwoensdag 12 april 2017 @ 10:20
Ik heb al enige tijd geen nieuwe Collin projecten voorbij zien komen. Zal het zo stil zijn of zijn ze moeilijker te vinden....?
Appeltje58woensdag 12 april 2017 @ 10:39
quote:
14s.gif Op woensdag 12 april 2017 10:20 schreef Horsemen het volgende:
Ik heb al enige tijd geen nieuwe Collin projecten voorbij zien komen. Zal het zo stil zijn of zijn ze moeilijker te vinden....?
Er zijn geen vooraankondigingen. De reden ... ???
djh77woensdag 12 april 2017 @ 11:05
quote:
14s.gif Op woensdag 12 april 2017 10:20 schreef Horsemen het volgende:
Ik heb al enige tijd geen nieuwe Collin projecten voorbij zien komen. Zal het zo stil zijn of zijn ze moeilijker te vinden....?
Ik denk dat het stil is. We zien ook geen projecten op de site verschijnen die niet vooraf gevonden zijn.
NaRegenDeZonwoensdag 12 april 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 10:19 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Die google auto was blijkbaar precies tijdens het hoogtepunt van het jaar in Steggerda! _O-
Bedrijfsopening? :)
obligatairewoensdag 12 april 2017 @ 13:14
quote:
14s.gif Op woensdag 12 april 2017 10:20 schreef Horsemen het volgende:
Ik heb al enige tijd geen nieuwe Collin projecten voorbij zien komen. Zal het zo stil zijn of zijn ze moeilijker te vinden....?
Ik denk dat het inderdaad stil is, niet omdat het nu zo slecht gaat met de economie maar omdat de banken weer volop meedoen.Wat overblijft is veel shit die zelfs de banken niet willen.
Dus het valt te prijzen aan Collin dat ze hun normen overeind houden en minder publiceren. FNC heeft daar minder last van; die passen gewoon de rapportage eisen aan :6
Bengerwoensdag 12 april 2017 @ 13:36
Ik had toevallig vandaag een gesprek met iemand die betrokken is bij Kredietpaspoort.nl.
quote:
Het Kredietpaspoort is een online dashboard met actuele informatie over jou, je onderneming en je kredietwaardigheid. Het laat betrouwbaar zien hoe jij bezig bent met ondernemen en hoe je bedrijf ervoor staat. Het Kredietpaspoort biedt hiermee een handvat voor coaching/advies en maakt je een gelijkwaardige gesprekspartner van (potentiële) financiers.
Het idee is dat informatie die nodig is voor een kredietbeoordeling op een inzichtelijke en gestandaardiseerde manier wordt gepresenteerd, zodat je dit aan verschillende kredietverleners (zoals crowdfundingplatformen) kunt voorleggen. Ze hebben in het verleden geprobeerd om met crowdfundingplatformen samen te werken, met weinig resultaat. Dat snap ik wel, want dan kunnen platformen geen gekleurd beeld meer schetsen van projecten.
Ik wil eens kijken of er geen mogelijkheden zijn om dit weer vlot te trekken, vooral door een paspoort te ontwikkelen wat interessant is voor crowdfundinvesteerders. Mijn contact zal het eens in de groep gooien. Hopelijk horen we hier binnenkort meer over.
Groepfunderwoensdag 12 april 2017 @ 14:02
De nieuwsbrief van MU heeft een nieuwe propositie gemaild.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/20927
Bedrag: ¤20.000
Termijn: 2 jaar
Nominale rente: 6.57 %
Risico-rating: A

Geen balans, maar wel tussentijdse cijfers uit 2016. De brutomarge is bij dit bedrijf wel enorm gestegen in 2016.
najra1990woensdag 12 april 2017 @ 14:20
SIG begint met vooraankondigen op de site... Binnenkort een nieuw pand in Lunteren.
Certecowoensdag 12 april 2017 @ 14:22
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:02 schreef Groepfunder het volgende:
De nieuwsbrief van MU heeft een nieuwe propositie gemaild.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/20927
Bedrag: ¤20.000
Termijn: 2 jaar
Nominale rente: 6.57 %
Risico-rating: A

Geen balans, maar wel tussentijdse cijfers uit 2016. De brutomarge is bij dit bedrijf wel enorm gestegen in 2016.
Mogen we nu de grootste kostenpost zelf gaan extrapoleren? En dat op basis van de cijfers van 2 voorgaande jaren die heel andere ratio's hebben. En weer geen tussentijdse balans. Ik begin een zure bijsmaak te krijgen bij de FNC pitches.
dyna18woensdag 12 april 2017 @ 14:28
Gisteren zijn OpDieFiets and ik samen naar de aandeelhoudersvergadering geweest van De Leckere. De meeste CF participaties die ik heb zijn leningen, maar via Symbid zijn ook een aantal aandeel CF geweest.

Ik moet zeggen dat leningen toch mijn voorkeur hebben boven aandelen, omdat het geld makkelijker terug komt. Bij aandelen is het toch de vraag hoe je er weer uit kan stappen.

Dit was een vraag die gisteren ook gesteld is op de vergadering en je ziet dat de bedrijven dat vooral zelf moeten regelen. Symbid geeft daarop eigenlijk geen ondersteuning. Gelukkig wordt er bij De Leckere nu over nagedacht, maar je ziet dat voor veel kleine partijen dit allemaal erg onbekend is hoe dit geregeld moet worden. Ook daarom hebben aandelen CF niet langer mijn voorkeur.

De borrel natijd was erg gezellig en het is fijn om mensen van het forum eens in het echt te spreken. Zo hebben we het gehad over waar de goede projecten blijven, risicobeperking, en dat het FOK forum gewoon de beste discussie heeft in Nederland, etc.

Wat mij betreft smaakt dit naar meer en vind ik het zeker leuk om mensen hier van het forum vaker te zien...
djh77woensdag 12 april 2017 @ 14:29
Het bedrijf heeft FNC gezegd dat de personeelskosten in lijn zijn met jaren ervoor. Oké zegt FNC dan is het goed.

quote:
de cijfers van 2016 zijn gebaseerd op de cijfers uit de kolommenbalans waarbij de personeelskosten nog niet zijn berekend. Naar informatie van de ondernemer zijn deze kosten in lijn met de voorgaande jaren


[ Bericht 31% gewijzigd door djh77 op 12-04-2017 14:37:17 ]
NaRegenDeZonwoensdag 12 april 2017 @ 14:45
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:29 schreef djh77 het volgende:
Het bedrijf heeft FNC gezegd dat de personeelskosten in lijn zijn met jaren ervoor. Oké zegt FNC dan is het goed.

[..]

Hoezo zijn nu de personeelskosten nog niet bekend over 2016? We zitten in het tweede kwartaal van 2017! :(

Wilt u zelf even extrapoleren want wij willen onze handen daar niet aan branden en als u dan toch bezig bent extrapoleer dan ook even de rest van de cijfers................

Of er nog extra schulden bij gekomen zijn?
De lening vrager had blauwe ogen dus nee geen extra schulden. U kunt rustig investeren wij hebben toch classificatie A gegeven! Wij bij FNC houden van blauwe ogen. *;

[ Bericht 3% gewijzigd door NaRegenDeZon op 12-04-2017 14:51:38 ]
djh77woensdag 12 april 2017 @ 14:51
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:20 schreef najra1990 het volgende:
SIG begint met vooraankondigen op de site... Binnenkort een nieuw pand in Lunteren.
Het betreft een recreatiewoning op een bungalowpark (Permanente bewoning is niet toegestaan).
Huis staat trouwens te koop: http://www.funda.nl/recre(...)83-62a/omschrijving/

Nog geen huurders dan lijkt me
najra1990woensdag 12 april 2017 @ 14:55
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:51 schreef djh77 het volgende:

[..]

Het betreft een recreatiewoning op een bungalowpark (Permanente bewoning is niet toegestaan).
Huis staat trouwens te koop: http://www.funda.nl/recre(...)83-62a/omschrijving/

Nog geen huurders dan lijkt me
Ik ben ook heel benieuwd hoe SIG deze gaat publiceren. Ik had inderdaad gezien dat permanente bewoning niet is toegestaan. Verder is er een maandelijkse bijdrage aan het park. Benieuwd hoe ze hier verhuur rendabel laten zijn...
BillieCFwoensdag 12 april 2017 @ 15:23
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 14:45 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Hoezo zijn nu de personeelskosten nog niet bekend over 2016? We zitten in het tweede kwartaal van 2017! :(

Wilt u zelf even extrapoleren want wij willen onze handen daar niet aan branden en als u dan toch bezig bent extrapoleer dan ook even de rest van de cijfers................

Of er nog extra schulden bij gekomen zijn?
De lening vrager had blauwe ogen dus nee geen extra schulden. U kunt rustig investeren wij hebben toch classificatie A gegeven! Wij bij FNC houden van blauwe ogen. *;
Er wordt in ieder geval wel iets meer tekst en uitleg gegeven over door FNC, alhoewel het nog steeds minimaal is. Ik neem hem mee voor een klein bedrag.
Certecowoensdag 12 april 2017 @ 15:27
GvE knalt even een klein projectje vol in een kwartier:
Naam: Plaatsing tuinkamer
Leendoel: Woning
Bedrag: 16.500 euro
Rente: 6,0%
Looptijd: 72 maanden
Classificatie: 2

https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16339
dyna18woensdag 12 april 2017 @ 15:32
quote:
0s.gif Op woensdag 12 april 2017 15:27 schreef Certeco het volgende:
GvE knalt even een klein projectje vol in een kwartier:
Naam: Plaatsing tuinkamer
Leendoel: Woning
Bedrag: 16.500 euro
Rente: 6,0%
Looptijd: 72 maanden
Classificatie: 2

https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16339
Prima. Fijn dat deze vrouw haar sauna tuinkamer kan realiseren wanneer de banken weer eens de deur dicht houden.
escortmk2woensdag 12 april 2017 @ 15:49
Mevrouw koopt een huis met een vraagprijs van 149.000 euro.
Waarom zou de bank de deur dan dicht houden als zij dit huis koopt en een tuinkamer van 16.500 wil plaatsen?

Lijkt me wel enigzins waardeverhogend en de maandelijkse lasten moeten in principe wel op te brengen zijn toch? Voor de CF-lening is geen HRA van toepassing toch?

En is 16.500 een bedrag wat je niet kunt sparen?

Maakt allemaal niet uit hoor, want hij zit al vol. Hoop dat ze er veel plezier van gaat hebben en dat de investeerders hun centjes netjes terug krijgen.
obligatairewoensdag 12 april 2017 @ 15:55
quote:
12s.gif Op woensdag 12 april 2017 15:49 schreef escortmk2 het volgende:
Mevrouw koopt een huis met een vraagprijs van 149.000 euro.
Waarom zou de bank de deur dan dicht houden als zij dit huis koopt en een tuinkamer van 16.500 wil plaatsen?

Lijkt me wel enigzins waardeverhogend en de maandelijkse lasten moeten in principe wel op te brengen zijn toch? Voor de CF-lening is geen HRA van toepassing toch?

En is 16.500 een bedrag wat je niet kunt sparen?

Maakt allemaal niet uit hoor, want hij zit al vol. Hoop dat ze er veel plezier van gaat hebben en dat de investeerders hun centjes netjes terug krijgen.
Het is natuurlijk wel een echte stapelfinanciering waarbij er na eventuele uitwinning weinig voor de GVE investeerders over zal blijven. Ze is alleenstaand dus geen partner om op terug te vallen qua inkomen. Wat haar overige vaste lasten zijn inclusief de hypotheek moet je maar raden, maar ze geven een 2 dus ongetwijfeld kan het allemaal makkelijk uit :7 En de HA is uitsluitend van morele betekenis. Een compleet ongedekte lening dus van 7 jaar tegen een nogal zuinige rente......

Over een eventuele AOV hebben we het ook maar niet.
dbrmnnwoensdag 12 april 2017 @ 15:59
En dan hebben we het nog niet eens gehad over haar vakgebied, want dat kan er na de komende formatie weer ineens heel anders uitzien (laat staan het eeuwige gedoe rondom die PGB's).