abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169620739
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 00:37 schreef pils420 het volgende:

[..]

Ik heb 2 zzp'ers voor mij werken die ik goed betaal.
Een vast contract is te risicovol voor mijn onderneming.
Dergelijke risico's zijn niet in mijn belang, ook niet van mijn klanten, ook niet in het belang van de zzp'ers die bij mij werken en ook niet van alle bedrijven waar ik opdrachten bij plaats.
Waarom vindt jij vaste contracten een te groot risico voor jouw onderneming?

Wat zou de overheid daar tegen kunnen doen naar jouw mening?

In mijn opinie wordt er door ondernemers overigens vaak wel erg makkelijk gezegd dat vaste contracten een te groot risico zijn. Men praat elkaar veelal na zonder over het algemeen met hele goede argumenten te komen.

Eigenlijk vind ik alleen de loondoorbetaling bij ziekte een steekhoudend argument, maar zelfs daar kunnen ondernemers zich tegen verzekeren.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
pi_169621456
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:34 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Maar als dat zo is, waarom gebeurt dat dan niet? De rijken + hun vazallen zijn toch niet in de meerderheid? Hoe komt het dat die arme kleine fijne mensen zich zo laten behandelen?
Omdat ze in deze campagne andere thema's belangrijker vonden waar ze bij de linkse partijen niet terecht konden
quote:
'Hoe verder van Amsterdam, hoe groter de winst van rechts'

Het is hťt verhaal van de afgelopen verkiezingen: Nederland is rechtser gaan stemmen. Op links won GroenLinks weliswaar flink, maar dat werd weer teniet gedaan door het forse verlies van de PvdA.

Globaal genomen schoven alleen de steden Amsterdam en Utrecht iets op naar links. Buiten de Randstad werd deze keer veel rechtser gestemd. "Hoe verder je van Amsterdam af gaat, hoe groter de winst van rechts is", zegt electoraal geograaf Josse de Voogd.

Verrechtsing

Die 'verrechtsing' was vooraf eigenlijk al te voorspellen, zegt De Voogd. "We hebben bij de laatste verkiezingen steeds gezien dat als het tijdens de campagne vaak gaat over culturele thema's, zoals nu met immigratie, dat de provincie opschuift naar rechts. Dat hebben we in 2010 bijvoorbeeld ook gezien. Met Cohen als lijsttrekker van de PvdA ging het ook toen vaak over zaken als immigratie en gelijke kansen."

Ligt tijdens de campagne de nadruk op sociaal-economische onderwerpen, zoals in 2006 en in 2012 toen het vaak ging over bezuinigingen, dan is het andersom. "Dan maken ze juist in de provincie de switch naar links."

In de provincie wordt vaak anders gedacht dan in de Randstad, zegt De Voogd. "In de periferie zijn ze meer sociaal-conservatief georiŽnteerd en meer op de groep gericht. Ze hebben daar bijvoorbeeld niet zoveel met globalisering. Veel industrieŽn aan de randen van het land zijn daar weggetrokken als gevolg van de globalisering, terwijl steden als Amsterdam juist opbloeien door diezelfde globalisering."
Een gat in het Nederlandse politieke landschap ligt ten grondslag aan die voortdurende omslag in de provincie, zegt De Voogd. "Er is een gebrek aan een partij die cultureel rechts is en sociaal-economisch links. Dat is wat ze in de provincie, en vooral aan de randen van ons land, graag zien."

De PVV is voor veel mensen in de provincie economisch te rechts, zegt De Voogd. "En de SP en de PvdA zijn op cultureel gebied weer te links. Zolang er geen partij is die in dat gat springt, zullen mensen die de ene keer op de PVV stemmen de volgende keer weer voor bijvoorbeeld de SP gaan."

Vooral buiten de Randstad zijn rechtse partijen gegroeid. Ook op Urk, waar de SGP weliswaar de grootste partij blijft, maar veel kiezers op de PVV stemden.
http://nos.nl/artikel/216(...)inst-van-rechts.html
pi_169621574
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:06 schreef blomke het volgende:

[..]

1) Er vloeien tientallen miljarden belastinggeld (op zowel inkomen als bezit) van de rijken naar de armen in de vorm van subsidies, uitkeringen en belastingkwijtschelding.

2) Juist de rijke middenklasse biedt perspectief in de vorm van banen in bedrijven aan de lagere inkomensklassen, m.n. de niet-werkenden.
Toch is het zo, dat het in Nederland veel beter vertoeven zou zijn, indien er meer armen zouden zijn. Dus hoe meer armen hoe beter.

[ Bericht 1% gewijzigd door torentje op 19-03-2017 07:15:44 ]
pi_169622040
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 06:46 schreef torentje het volgende:
Toch is het zo, dat het in Nederland veel beter vertoeven zou zijn, indien er meer armen zouden zijn. Dus hoe meer armen hoe beter.
Ja, dan moet je inderdaad op een linkse partij stemmen.Die houden van armen, zoals een hondenliefhebber van honden houdt en ze daarom fokt, zo houdt links van armen en kweken daarom armen.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_169622166
Wat een onzin, zonder armen kan men nooit genieten van het leven. Er zijn inmiddels door de vele rijken nog maar weinig armen over. Het zou dus wel zeer wenselijk zijn als men veel armen zou kweken. Aangezien armen niet zo dwaas praten als rijken.
pi_169622213
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:04 schreef stopnaald het volgende:
Dus politici liegen en bedriegen, door hun beleid (icm met mismanagement) raken mensen als jij werkeloos en toch blijf je op ze stemmen? Is dat bij gebrek aan beter of zit daar iets anders achter?
Politici zijn mensen zoals jij en ik en - zoals ik al eerder meldde - als het erop aan komt geen haar beter dan de doorsnee burger. Dus dat ze al dan niet opzettelijk fouten maken, verbaast me niets. Dat ze liegen en bedriegen, vind ik een overstatement, zeker 2-de kamerleden zijn de noodzakelijke luis in de pels van de regering.
Ik denk niet dat essentieel levensvragen door de politiek zijn op te lossen of te beantwoorden. Ik geloof ook niet dat een links of rechts beleid de werkeloosheid oplost (in 1977 mocht ik voor het eerst stemmen en kwam het kabinet Van Agt met " bestek '81" om in 4 jaar de werkeloosheid op te lossen).

Overigens stem ik niet op de VVD uit materiŽle overwegingen (de VVD heeft twee keer en belastingmaatregel genomen (of eraan meegewerkt) die mij geld heeft gekost: afschaffen alleenstaanden aftrek en afschaffen speciaal MRB tarief voor particulieren), bezit, status en carriŤre laten met Siberisch ijskoud.

quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:04 schreef stopnaald het volgende:

Zijn er factoren waardoor die "rijping" versneld kan worden of is dat een proces dat zijn natuurlijke verloop moet hebben? En is de politiek dan een leider of juist een volger? En waar geef jij dan de voorkeur aan?
Moeilijke vraag. Ik denk dat de politiek te vaak achter loopt. Zie het integratiedebat, de milieuvraagstukken en de technologische ontwikkeling. Ik heb zowel in Arnhem als in Amsterdam gewoond en gezien hoe hele (volks)wijken verloederden, smeerlapperij, criminaliteit t/m drugsspuiten in kinderspeelplaatsen aan toe. Ik heb (in Amsterdam Oost) ook gezien dat op het moment dat woningen in particulier bezit komen en mensen de verantwoordelijkheid krijgen voor hun eigen huis en omgeving, de huizen worden opgeknapt, de straten schoongeveegd worden (van zowel tuig als van vuil) en de leefbaarheid verbetert.

Is een maatschappelijke verandering eenmaal ingezet, dan loop je ook het risico dat de zaak te ver doorschiet. De marktwerking in de zorg en de groeiende macht van ziektekostenverzekeraars is mij een doorn in het oog en een fundamenteel verkeerd uitgangspunt.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_169622240
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 00:37 schreef pils420 het volgende:

[..]

Ik heb 2 zzp'ers voor mij werken die ik goed betaal.
Een vast contract is te risicovol voor mijn onderneming.
Dergelijke risico's zijn niet in mijn belang, ook niet van mijn klanten, ook niet in het belang van de zzp'ers die bij mij werken en ook niet van alle bedrijven waar ik opdrachten bij plaats.
Begrijpelijk en een goed argument om voor zzp'ers te kiezen, maar is het dan zo nodig om zo neerbuigend en negatief te doen tegen loonslaven? Jij zegt dat je je zzp'ers goed betaalt, maar dat kan nooit hetzelfde niveau hebben als een vaste kracht. Dus hoezo in het belang van de zzp'ers?

Linksom of rechtsom zit er een prijsverschil tussen zzp'ers en loonslaven en dat prijsverschil moet ooit door iemand worden betaald. Vooralsnog is het de zzp'er, die het prijsverschil voor zijn rekening neemt, doordat hij minder (of niet) verzekerd is tegen ziekte/ongevallen/pensioen. Maar ik voorspel dat t.z.t. de overheid (lees: belastingbetaler) alsnog de portemonnee mag trekken door het verstrekken van uitkeringen. In feite is het een (min of meer) verborgen vorm van privatise the gains (de werkgevers betalen geen premies, waardoor arbeid in feite veel te goedkoop is) and socialise the losses (zonder pensioenopbouw en verzekeringen, moet dit worden gecompenseerd d.m.v. uitkeringen). Klassiek kapitalistische VVD egoÔsme dus.
Verder ben ik van mening dat Mekka moet worden vernietigd.
pi_169622272
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:09 schreef stopnaald het volgende:

1) Graag een korte samenvatting. Ik ben geen econoom en ga dat boek ook niet lezen.

2) Wel ben ik geÔnteresseerd waarom jij dit boek opgeeft als antwoord op de stelling dat trickle down een van de meest schadelijke pseudo-wetenschappelijke theorie is.

3) Ben jij economisch geschoold? En zo ja, welke studie heb jij dan gedaan?
1) Komt erop neer dat een maatschappij zich ontwikkelt door oude methoden af te schaffen door nieuwe (productie)methoden te introduceren. een mooi voorbeeld vind ik (als technocraat) de ontwikkeling van de elektrische auto. Veel mensen die graag scheuren met een verbrandingsmotor, vinden het maar niks. Maar als je verder kijkt naar de efficiency van de hele energieopwekkingscyclus t/m de motor aan toe, kan je niet ontkennen dat de elektrische motor een noodzaak is voor de toekomst. Het rendement van een verbrandingsmotor is zo ongelofelijk slecht dat die eigenlijk wettelijk moet worden verboden zoals ook gloeilampen zijn verboden na de komst van de LED- & spaarlamp.

Maar ook andere taken zoals kassamedewerker, kaartjesknipper bij de NS etc. zullen verdwijnen door nieuwe technologieŽn en ontwikkelingen. Kan je op tegen zijn, maar dan wordt je ingehaald door andere bedrijven en landen die wel openstaan voor vernieuwingen.

Er is eens een evolutionist geweest die zei dat "de soort die overleeft, die soort is die zich het beste kan aanpassen aan veranderingen". Zoiets geld i.m.o. ook voor de economie: je moet nieuwe technologieŽn omarmen en oude (durven) loslaten.

2) Trickle down ken ik niet en heb ik ook niet genoemd als schadelijk

3) Niet economisch, wel technisch/wiskundig
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
pi_169622307
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 00:45 schreef Cherna het volgende:

[..]

De financiŽle bubbel bevind zich in die regio. Ze hebben de arbeider alles afgenomen. De staal industrie etc. Alles op de markt gegooid. Maar de arbeider geen enkel alternatief geboden. Ja zo was Thatcher wel. Het gevolg is veel werkloosheid en armoede waar nu de EU de schuld van krijgt.
Ja, ik kan me nog herinneren hoe door het sluiten van de mijnen en de scheepswerven in vele streken de gemeenschappen uit elkaar vielen. Waar generatieslang de vaders en zonen gewerkt hadden en nu, vrijwel van de ene op de andere dag, werkeloos en doelloos thuis kwamen te zitten. Dat heeft heel erg veel kwaad en pijn gedaan. Het is niet voor niets dat Thatcher nog steeds gehaat wordt daar (bij haar overlijden riep iemand vrolijk: "ding dong, the witch is dead". Ik zou niet graag zo herinnerd willen worden).

Maar is er dan nog steeds geen alternatief? Ik dacht dat in Engeland, net als hier in NL, een grote dienstverlenende sector was ontstaan, die ook goed was voor vele banen.
Verder ben ik van mening dat Mekka moet worden vernietigd.
pi_169622332
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 01:01 schreef Cherna het volgende:

[..]

Loonslaaf. Dat klinkt al bizar. Als je personeel prima behandeld zorgen juist te meeste voor ontwikkeling en groei.
Mee eens, maar ik gebruik het begrip bewust, omdat het de machteloosheid van de werknemer goed uitdrukt.
Verder ben ik van mening dat Mekka moet worden vernietigd.
pi_169622427
Tometenboer,

Helemaal niets aan toe te voegen. De juiste conclusie getrokken.

VVD'ers zijn de huidige leeghoofden en denken alleen aan hun eigen dikke ikke.
pi_169622519
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 09:53 schreef stopnaald het volgende:
Ja, ik kan me nog herinneren hoe door het sluiten van de mijnen en de scheepswerven in vele streken de gemeenschappen uit elkaar vielen. Waar generatieslang de vaders en zonen gewerkt hadden en nu, vrijwel van de ene op de andere dag, werkeloos en doelloos thuis kwamen te zitten.
Ook iets van economische vooruitgang: kolenmijnen zijn middeleeuws, het is onmenselijk om arbeiders daar in te laten werken om brandstof voor de economie te winnen. Dan zijn er nu betere technologieŽn die ťn milieu- ťn mensvriendelijker zijn. Kernenergie bijvoorbeeld.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  zondag 19 maart 2017 @ 10:23:23 #113
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_169622601
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:17 schreef blomke het volgende:

[..]

Ook iets van economische vooruitgang: kolenmijnen zijn middeleeuws, het is onmenselijk om arbeiders daar in te laten werken om brandstof voor de economie te winnen. Dan zijn er nu betere technologieŽn die ťn milieu- ťn mensvriendelijker zijn. Kernenergie bijvoorbeeld.
_O- Als er 1 tak van energie is die schade veroorzaakt en aan het staatsinfuus hangt, is het kernenergie wel. _O-
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 19 maart 2017 @ 10:24:44 #114
172669 Papierversnipperaar
CafeÔne is ook maar een drug.
pi_169622621
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 09:53 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Ja, ik kan me nog herinneren hoe door het sluiten van de mijnen en de scheepswerven in vele streken de gemeenschappen uit elkaar vielen. Waar generatieslang de vaders en zonen gewerkt hadden en nu, vrijwel van de ene op de andere dag, werkeloos en doelloos thuis kwamen te zitten. Dat heeft heel erg veel kwaad en pijn gedaan. Het is niet voor niets dat Thatcher nog steeds gehaat wordt daar (bij haar overlijden riep iemand vrolijk: "ding dong, the witch is dead". Ik zou niet graag zo herinnerd willen worden).

Maar is er dan nog steeds geen alternatief? Ik dacht dat in Engeland, net als hier in NL, een grote dienstverlenende sector was ontstaan, die ook goed was voor vele banen.
Wat men vergeet is om de ontslagen arbeiders om te scholen naar die nieuwe banen. Dat mogen ze op eigen kosten doen.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 19 maart 2017 @ 10:42:59 #115
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_169622835
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 09:49 schreef blomke het volgende:
Niet economisch, wel technisch/wiskundig
Zoals je erover praat, gaat het niet over een markteconomie. Het is prima om dingen beter te doen als dat eenmaal duidelijk en mogelijk is. Het gaat om de wijze waarop de ontwikkelingen tot stand komen. De gedachte dat marktwerking de bron van alle vernieuwing is, is incorrect. De motieven van ontdekkers en uitvinders is anders dan verdienmodellen creeren. Op zijn best is de markt een mechanisme dat door concurrentie 'best practices' afdwingt (het verspreidt vernieuwingen). Alleen deze efficientie is wat markt stimuleert. De rest is ideologische bla bla.
The view from nowhere.
pi_169623075
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:42 schreef deelnemer het volgende:
De gedachte dat marktwerking de bron van alle vernieuwing is, is incorrect. De motieven van ontdekkers en uitvinders is anders dan verdienmodellen creeren.
Duidelijk. Dan schaar ik me bij de enthousiaste ontdekkers en uitvinders die de ballen verstand van verdienmodellen hebben. Want dat laatste heb ik zeer zeker niet. Hooguit de optiemarkt snappen.
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  zondag 19 maart 2017 @ 11:14:30 #117
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_169623173
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 11:04 schreef blomke het volgende:

[..]

Duidelijk. Dan schaar ik me bij de enthousiaste ontdekkers en uitvinders die de ballen verstand van verdienmodellen hebben. Want dat laatste heb ik zeer zeker niet. Hooguit de optiemarkt snappen.
Als natuurkundige deel ik die voorkeur.
The view from nowhere.
  zondag 19 maart 2017 @ 12:30:20 #118
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169624315
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:17 schreef blomke het volgende:

[..]

Ook iets van economische vooruitgang: kolenmijnen zijn middeleeuws, het is onmenselijk om arbeiders daar in te laten werken om brandstof voor de economie te winnen. Dan zijn er nu betere technologieŽn die ťn milieu- ťn mensvriendelijker zijn. Kernenergie bijvoorbeeld.
Het probleem is niet het sluiten van de mijnen maar als je dan geen alternatief bied aan de regio dan houd het op.

Joop den Uyl sloot de mijnen maar bracht DSM. DSM een prima werkgever. Dat is links voor een arbeider.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_169624500
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:30 schreef Cherna het volgende:
Joop den Uyl sloot de mijnen maar bracht DSM. DSM een prima werkgever. Dat is links voor een arbeider.
Ah. En de kompels van toen, zijn de procestechnologen en CFD-deskundigen geworden bij DSM?
"Willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder managers".......dan gaan we dat regelen.....
  zondag 19 maart 2017 @ 12:44:14 #120
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169624568
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 12:40 schreef blomke het volgende:

[..]

Ah. En de kompels van toen, zijn de procestechnologen en CFD-deskundigen geworden bij DSM?
Een procesoperator en monteur is de mijnwerker van toen. Maar ik zie het alweer dat je je in kringen begeeft dat de economie alleen kan draaien op alles hoger dan mbo 4.

Mijn grootvader was mijnwerker en heeft daarna als bankwerker bij DSM gewerkt. Mijn vader idem als bankwerker bij DSM.

Ze hebben het in ieder geval zo goed gehad dat ik daar goed van heb kunnen profiteren.

[ Bericht 5% gewijzigd door Cherna op 19-03-2017 12:50:42 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zondag 19 maart 2017 @ 12:54:23 #121
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169624872
quote:
7s.gif Op zondag 19 maart 2017 10:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Wat men vergeet is om de ontslagen arbeiders om te scholen naar die nieuwe banen. Dat mogen ze op eigen kosten doen.
Dat speelt ook nog een grote rol.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
  zondag 19 maart 2017 @ 13:09:35 #122
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169625221
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 09:45 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Begrijpelijk en een goed argument om voor zzp'ers te kiezen, maar is het dan zo nodig om zo neerbuigend en negatief te doen tegen loonslaven? Jij zegt dat je je zzp'ers goed betaalt, maar dat kan nooit hetzelfde niveau hebben als een vaste kracht. Dus hoezo in het belang van de zzp'ers?

Linksom of rechtsom zit er een prijsverschil tussen zzp'ers en loonslaven en dat prijsverschil moet ooit door iemand worden betaald. Vooralsnog is het de zzp'er, die het prijsverschil voor zijn rekening neemt, doordat hij minder (of niet) verzekerd is tegen ziekte/ongevallen/pensioen. Maar ik voorspel dat t.z.t. de overheid (lees: belastingbetaler) alsnog de portemonnee mag trekken door het verstrekken van uitkeringen. In feite is het een (min of meer) verborgen vorm van privatise the gains (de werkgevers betalen geen premies, waardoor arbeid in feite veel te goedkoop is) and socialise the losses (zonder pensioenopbouw en verzekeringen, moet dit worden gecompenseerd d.m.v. uitkeringen). Klassiek kapitalistische VVD egoÔsme dus.
De generatie die nog niet aan het arbeidsproces deelnemen kunnen straks de zzp'ers die niet verzekerd zijn gaan onderhouden. Dan kan het niet anders dat het sociaal stelsel gedecimeerd word want die zullen dat niet pikken.

Dat is dan marktwerking.
Als je er bij stilstaat dat een VVD en D66 het zzp concept omarmt is het straks zuur als straks die groep zzp'ers die nu op deze partijen stemmen door diezelfde partijen straks alles afgenomen word.

[ Bericht 5% gewijzigd door Cherna op 19-03-2017 13:24:55 ]
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_169625527
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:09 schreef Cherna het volgende:

[..]

De generatie die nog niet aan het arbeidsproces deelnemen kunnen straks de zzp'ers die niet verzekerd zijn gaan onderhouden. Dan kan het niet anders dat het sociaal stelsel gedecimeerd word want die zullen dat niet pikken.

Dat is dan marktwerking.
Ik heb ook nog steeds geen antwoord gehad op mijn vraag waarom het zo onmogelijk zou zijn om vaste contracten aan te bieden aan zijn werknemers.

Overigens ontbreekt daar over het algemeen Łberhaupt een goed antwoord op.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  zondag 19 maart 2017 @ 13:34:56 #124
321876 Cherna
Fuck the System
pi_169625768
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:23 schreef Tomatenboer het volgende:

[..]

Ik heb ook nog steeds geen antwoord gehad op mijn vraag waarom het zo onmogelijk zou zijn om vaste contracten aan te bieden aan zijn werknemers.

Overigens ontbreekt daar over het algemeen Łberhaupt een goed antwoord op.
Het mkb is ook een drama. Een langdurige zieke werknemer kan het faillissement betekenen. Maar ipv dure reÔntegratie projecten etc zou je het mkb moeten ondersteunen om die lasten op te vangen.

Je zult in iedergeval dat grote risico moeten wegnemen voor een kleine ondernemer.
krik, krak, sjiemela, sjiemela, sjiemela
krik, krak, sjiemela, sjiemela
pi_169625803
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 13:34 schreef Cherna het volgende:

[..]

Het mkb is ook een drama. Een langdurige zieke werknemer kan het faillissement betekenen. Maar ipv dure reÔntegratie projecten etc zou je het mkb moeten ondersteunen om die lasten op te vangen.
Werkgevers kunnen zich ook gewoon verzekeren tegen doorbetaling bij ziekte. Dus dat argument gaat maar tot op zekere hoogte op.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')