abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_169509146
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 15:41:19 #2
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_169509236
http://www.reuters.com/ar(...)alysis-idUSKBN16G1JS

Net begonnen nu alle momentum al kwijt, drie meter buiten Turks grondgebied. Niet gek dat Erdogan alle mogelijke retoriek moet gebruiken om steun te krijgen, er is voor de rest niets waar Turkije in uitblinkt.

En in dezelfde trant maar dan inzake Rusland: http://www.al-monitor.com(...)gan-putin-syria.html

[ Bericht 24% gewijzigd door Verfassungsschutz op 14-03-2017 15:53:11 ]
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitspltze
  dinsdag 14 maart 2017 @ 17:28:54 #3
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169511198
West-Europese mores zijn alles waar Erdogan voor staat maar dan 180 graden anders.
  dinsdag 14 maart 2017 @ 19:51:24 #4
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169513929
CivilWarMap twitterde op dinsdag 14-03-2017 om 13:40:21 Syrian Democratic Forces captured Khass Hibal and Al Kulayb Grain Silos from #ISIS - 43km east of #RaqqaMap: http://syriancivilwarmap.com/ https://t.co/7Hi4tIcORw reageer retweet
Say what?
pi_169513992
FB_IMG_1438245546581.jpg
pi_169517899
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 15:41 schreef Verfassungsschutz het volgende:
http://www.reuters.com/ar(...)alysis-idUSKBN16G1JS

Net begonnen nu alle momentum al kwijt, drie meter buiten Turks grondgebied. Niet gek dat Erdogan alle mogelijke retoriek moet gebruiken om steun te krijgen, er is voor de rest niets waar Turkije in uitblinkt.

En in dezelfde trant maar dan inzake Rusland: http://www.al-monitor.com(...)gan-putin-syria.html
Tegenwoordig valt het niet mee om een Mehmet te zijn. Ook geen Fatma trouwens.
pi_169517911
Schiet niet echt op in Damascusregio h
pi_169527675
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 19:53 schreef fukforce het volgende:
[ afbeelding ]
Ik heb m'n vakantie omgeboekt van Turkije naar Hurghada in Egypte
Ik wou eigenlijk niet meer naar Egypte, je kan niet eens je hotel complex uitlopen zonder dat je word lastiggevallen door mannen met kamelen, taxi chauffeurs, verkopers, bedelaars e.d..

Maar ik ga geen land financieel;bijstaan die mij nazi en facist noemt.

weg met Turkije en zijn leiders
pi_169527681
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:20 schreef BEFEM het volgende:
Schiet niet echt op in Damascusregio h
Wordt volgens mij ook niet echt gepushed zoals dat wel in Aleppo het geval was.
  woensdag 15 maart 2017 @ 07:34:35 #10
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169528107
quote:
BEIRUT, LEBANON (5:35 A.M.) – A new report by U.N. Independent International Commission of Inquiry has refuted claims by Amnesty International and Turkey that the Kurdish militias, primarily the People’s Protection Units (YPG), are engaging in ethnic cleansing in areas of its control in northern Syria.

“Though allegations of ‘ethnic cleansing’ continued to be received during the period under review, the Commission found no evidence to substantiate claims that the YPG or the SDF [Syrian Democratic Forces] ever targeted Arab communities on the basis of ethnicity, nor that YPG cantonal authorities systematically sought to change the demographic composition of territories under their control through the commission of violations directed against any particular ethnic group,” the UN said.

The United Nations explained that there was a necessity for the displacements of people, and not for reasons of ethnic cleansing.

“Across northern Syria, SDF or YPG forces displaced communities in order to clear areas mined by ISIS during their withdrawal,” the UN report said.

The report was critical of the YPG however, by highlighting forced conscription into their ranks.

“In some cases, SDF or YPG forces did not provide adequate humanitarian aid such as tents or water to displaced communities. YPG forces further continue to forcibly conscript men and boys for military service.”

Kurdish groups are using this report to dispel the claims made by Turkey and militant groups that they were engaging in ethnic cleansing.
https://www.almasdarnews.(...)-cleansing-in-syria/
  woensdag 15 maart 2017 @ 07:42:08 #11
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169528156
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 maart 2017 21:20 schreef BEFEM het volgende:
Schiet niet echt op in Damascusregio h
https://www.almasdarnews.(...)ct-eastern-damascus/
  woensdag 15 maart 2017 @ 07:42:57 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169528161
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 02:36 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Wordt volgens mij ook niet echt gepushed zoals dat wel in Aleppo het geval was.
Aleppo had dan ook veel meer strategische waarde. Het is niet alsof die gasten in Ghouta iets kunnen doen. Ze zitten compleet gesoleerd en ze slaan elkaar ook regelmatig de kop in. Langzaam opeten die pocket.
  woensdag 15 maart 2017 @ 08:26:07 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169528523
quote:
Erdogan en z'n parallelle universum :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169528722
Nog maar 40/50 km totdat SDF bij DeizEzzor is?!
pi_169529237
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:47 schreef no1uknow het volgende:
Nog maar 40/50 km totdat SDF bij DeizEzzor is?!
SDF heeft volgens mij niet echt de neiging om richting DeirEzzor te stormen, is toch eerder in functie van Raqqa.
pi_169529811
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 09:21 schreef Bieselke het volgende:

[..]

SDF heeft volgens mij niet echt de neiging om richting DeirEzzor te stormen, is toch eerder in functie van Raqqa.
het is wel een mogelijkheid. wie had bv gedacht dat het SDF gewoon ff grondgebied zou weggeven aan de assadisten, maar kennelijk kon dat gewoon. als de russen/assadisten met een goede deal komen zou het SDF ook richting deir kunnen gaan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169529826
worldonalert twitterde op dinsdag 14-03-2017 om 22:31:34 #Aleppo: Video shows #ISIS storming #Assad regime positions near #Kuweires Airbase. https://t.co/YCmhVNX14L reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 10:18:08 #18
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169530323


[ Bericht 100% gewijzigd door Richestorags op 15-03-2017 10:18:44 ]
  woensdag 15 maart 2017 @ 10:19:00 #19
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169530340
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 08:26 schreef Szura het volgende:

[..]

Erdogan en z'n parallelle universum :').
Het verschil tussen Nederland en Turkije briljant samengevat:

https://twitter.com/Matthijs85/status/840976796841578497
pi_169531155
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 02:32 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Ik heb m'n vakantie omgeboekt van Turkije naar Hurghada in Egypte
Ik wou eigenlijk niet meer naar Egypte, je kan niet eens je hotel complex uitlopen zonder dat je word lastiggevallen door mannen met kamelen, taxi chauffeurs, verkopers, bedelaars e.d..

Maar ik ga geen land financieel;bijstaan die mij nazi en facist noemt.

weg met Turkije en zijn leiders
Dus op naar een land, dat vrouwen onderdrukt, verkracht en westerse vrouwen voor hoer uitmaakt?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169531208
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:02 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dus op naar een land, dat vrouwen onderdrukt, verkracht en westerse vrouwen voor hoer uitmaakt?
Het ene moslimland voor het andere inruilen lost inderdaad niet zoveel op.
pi_169531217
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 02:32 schreef Zalmplaat010 het volgende:

Maar ik ga geen land financieel;bijstaan die mij nazi en facist noemt.
is erdo een land?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169531243
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

is erdo een land?
#Erdoganli #jwz #TurkishThirdReich
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169531261
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:06 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Erdoganli #jwz #TurkishThirdReich
als je het zo bekijkt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169531269
wat is deze?

beemsterbuma twitterde op woensdag 15-03-2017 om 10:22:32 Woordvoerder Kremlin: Poetin en Erdogan sluiten deal over verkoop S-400 luchtdoelraketten aan Turkije. Pikant moment tijdens crisis met EU https://t.co/Dzh7dgW4ak reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169531281
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:07 schreef Slayage het volgende:
wat is deze?

beemsterbuma twitterde op woensdag 15-03-2017 om 10:22:32 Woordvoerder Kremlin: Poetin en Erdogan sluiten deal over verkoop S-400 luchtdoelraketten aan Turkije. Pikant moment tijdens crisis met EU https://t.co/Dzh7dgW4ak reageer retweet
Was al een tijdje aan de gang.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169531494
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:07 schreef Slayage het volgende:
wat is deze?

beemsterbuma twitterde op woensdag 15-03-2017 om 10:22:32 Woordvoerder Kremlin: Poetin en Erdogan sluiten deal over verkoop S-400 luchtdoelraketten aan Turkije. Pikant moment tijdens crisis met EU https://t.co/Dzh7dgW4ak reageer retweet
de Turken willen nu ook een Nederlands toestel neerhalen dus winnen ze advies in bij de Russen
  woensdag 15 maart 2017 @ 11:22:19 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169531570
Dat is onzin volgens deze Rusland-watcher.

@russia_mideast
No. He only confirmed that Putin and Erdogan discussed the issue in Moscow and agreed to continue the talks
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169531583
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:22 schreef Szura het volgende:
Dat is onzin volgens deze Rusland-watcher.

@russia_mideast
No. He only confirmed that Putin and Erdogan discussed the issue in Moscow and agreed to continue the talks
gevalletje lost in translation dan
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 11:43:33 #30
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169531942
Oost-Palmyra:

@TheDaneChris
Very impressive gains. SAA just liberated Mustadira Gas Fields which has been under ISIS control for two years.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169532993
AmichaiStein1 twitterde op woensdag 15-03-2017 om 12:26:59 #BREAKING: Suicide bombing in palace of justice in city center of #Damascus. #Syria; Reports many dead & injured https://t.co/ur3xTd35U2 reageer retweet
Conflicts twitterde op woensdag 15-03-2017 om 12:27:30 UPDATE: Explosion caused by a suicide bomber who targeted Damascus Justice palace. Multiple casualties reported: State TV - Reuters reageer retweet
pi_169533512
opvallend veel van dit soort aanslagen in damascus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 13:05:27 #33
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169533797
Walgelijk. Zullen het weer die 'rebellen' zijn geweest of ISIS?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169534076
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 13:05 schreef Szura het volgende:
Walgelijk. Zullen het weer die 'rebellen' zijn geweest of ISIS?
de laatste aanslagen kwamen vanuit nusra meen ik
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169535627
RT_com twitterde op woensdag 15-03-2017 om 14:26:30 BREAKING: Second suicide bombing hits Damascus after earlier court attack – local media https://t.co/dTkq0C90A1 reageer retweet
pi_169538962
de asssadisten hebben kennelijk een wervingscampagne gehouden in bejaardencentra _O-

C656uX0WkAQl9eM.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169539046
ze hebben een gezamenlijk vijand een gezamenlijke bondgenoot, maar spreken elkaar niet. uhu...


paulmcleary twitterde op woensdag 15-03-2017 om 16:39:25 US and Russian troops in Syria can "see each other" but "not hanging out together" military spox says in brief from Baghdad @ForeignPolicy reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 15 maart 2017 @ 18:16:18 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169540719
Ondertussen begint die frontlijn rond Palmyra er zelfs beter uit te zien dan in december. Waarom kon dat dan niet eerder, zou je zeggen... Had weer wat levens en verwoesting gescheeld...

C69whRXWwAABJKx?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 15 maart 2017 @ 18:18:07 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169540755
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 18:16 schreef Szura het volgende:
Ondertussen begint die frontlijn rond Palmyra er zelfs beter uit te zien dan in december. Waarom kon dat dan niet eerder, zou je zeggen... Had weer wat levens en verwoesting gescheeld...

[ afbeelding ]
IS heeft veel soldaten uit die regio naar Al-Bab, Deir-Ezzor en Raqqa gestuurd.
  donderdag 16 maart 2017 @ 07:36:02 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169563401
quote:
DAMASCUS, SYRIA (1:10 A.M.) – Over the past 48 hours, elements of the Syrian Arab Army (SAA) have liberated a number of sites on the outskirts of Palmyra, thereby establishing a buffer zone around the ancient city.

Following the capture of the Palmyra Silos, the Mustadirah Mountains, Wadi Al-Ahmar area, Sabhkat Al-Muh groves, Electrical Grid Station and Mustadirah Gas Fields, the SAA has now reached the Talilah Crossroad which is expected to fall shortly.

Momentarily, SAA forward units east of Palmyra are roughly 157 kilometers from linking up with Deir Ezzor. However, one must take into consideration that the SAA has advanced 70 kilometers since being pushed back to Tiyas (T4) Airbase two months ago.

In addition, the eastern Homs region is composed of sparsely populated ISIS-held desert territory. With little to no civilians in the way, Russian warplanes are able to strike ISIS insurgents without worrying about collateral damage in the process.

Leading this daunting task of an offensive is the newly formed Russian-trained 5th Legion, elements of the 18th Tank Division, Military Shield Forces, Al-Badia branch, National Defence Forces, Shaitat tribesmen, a unit of Hezbollah fighters and some pro-government Iraqi paramilitary contingents.

However, with a massive government salient running along the Homs-Palmyra highway and soon extending even further eastwards, the SAA must pursue moves to safeguard its flanks, possibly with a simultaneous eastern Hama offensive.

For the Deir Ezzor liberation offensive to succeed, Kurdish forces are also required to speed up their offensive towards Raqqa, thereby forcing the Islamic State to relocate militants from eastern Homs to the defense of its capital.

Next up, Syrian government forces will try to capture Arak, a key town along the M-20 highway between Palmyra and Deir Ezzor.

Deir Ezzor is split in two government pockets, one around the city’s western neighborhoods and another at Deir Ezzor Airbase. The eastern city has been under siege for the past three years; recently, ISIS has intensified its attacks on the embattled city in a bid to free up jihadist troops for collapsing frontlines elsewhere.

Al-Masdar News cannot confirm whether the SAA’s Military High Command has given the green light to embark upon a campaign to liberate beleaguered Deir Ezzor or not. Historically, Long-term SAA plans have often changed in reaction to other events.

A larger HD map can be found here.
https://www.almasdarnews.(...)-palmyra-map-update/
pi_169564421
quote:
1s.gif Op woensdag 15 maart 2017 18:18 schreef Richestorags het volgende:

[..]

IS heeft veel soldaten uit die regio naar Al-Bab, Deir-Ezzor en Raqqa gestuurd.
Ze houden ook niet veel meer over aangezien ze overal met bosjes afgemaakt worden.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_169567038
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 11:58 schreef HSG het volgende:

[..]

Met andere woorden... de Turken zijn op dat punt slim bezig door ze b.v. irisscans en vingerafdrukken te registreren.
de verwachting is ook dat ze na het referendum zullen starten met het uitgeven van de turkse nationaliteit of een vorm van.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169567267
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

de verwachting is ook dat ze na het referendum zullen starten met het uitgeven van de turkse nationaliteit of een vorm van.
Waarom zouden ze dat doen?
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 16 maart 2017 @ 12:52:33 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169567995
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 09:29 schreef HSG het volgende:

[..]

Ze houden ook niet veel meer over aangezien ze overal met bosjes afgemaakt worden.
Klopt, maar Deir-Ezzor loopt nog wel een reel gevaar. Er gaan geruchten dat IS van Deir-Ezzor hun nieuwe hoofdstad wil maken en dat er vechters uit Raqqa richting Deir-Ezzor kunnen gaan als de druk toeneemt. Zaak om de verbindsroute zo snel mogelijk af te sluiten voor het SDF. IS kan zo nog een paar duizend man richting Deir-Ezzor sturen en ik vrees dat de SAA daar niet tegen bestand is.
  donderdag 16 maart 2017 @ 14:36:35 #47
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169569695
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:52 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Klopt, maar Deir-Ezzor loopt nog wel een reel gevaar. Er gaan geruchten dat IS van Deir-Ezzor hun nieuwe hoofdstad wil maken en dat er vechters uit Raqqa richting Deir-Ezzor kunnen gaan als de druk toeneemt. Zaak om de verbindsroute zo snel mogelijk af te sluiten voor het SDF. IS kan zo nog een paar duizend man richting Deir-Ezzor sturen en ik vrees dat de SAA daar niet tegen bestand is.
Stuur aub Iraakse milities de grens over. Als er met bombarderen samengewerkt kan worden, dan ook met troepen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 16 maart 2017 @ 14:54:28 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169570049
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 14:36 schreef Szura het volgende:

[..]

Stuur aub Iraakse milities de grens over. Als er met bombarderen samengewerkt kan worden, dan ook met troepen.
Dat ook. En stop die megalomane Turkse dictator per vandaag. Zijn gekut weerhoudt de Koerden van een effectief offensief.
pi_169571374
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

de verwachting is ook dat ze na het referendum zullen starten met het uitgeven van de turkse nationaliteit of een vorm van.
Erdogan heeft een hekel aan seculisme, Syrirs zijn veel radicaler in het geloof, dit zou wel de hoofdreden zijn voor Erdogan om ze het Turkse staatsburgerschap te geven, het vernietigen van het seculiere Turkije is zijn belangrijkste doel
  donderdag 16 maart 2017 @ 17:57:45 #50
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169572819
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 16:17 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Erdogan heeft een hekel aan seculisme, Syrirs zijn veel radicaler in het geloof, dit zou wel de hoofdreden zijn voor Erdogan om ze het Turkse staatsburgerschap te geven, het vernietigen van het seculiere Turkije is zijn belangrijkste doel
3 miljoen stemvee erbij.
pi_169573015
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:01 schreef Slayage het volgende:

[..]

de verwachting is ook dat ze na het referendum zullen starten met het uitgeven van de turkse nationaliteit of een vorm van.
Maar dan worden ze toch nooit mee in Europa gelaten als ze een paspoort hebben uit Turkije
  donderdag 16 maart 2017 @ 18:19:30 #52
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169573287
@TheDaneChris
SAA just liberated Tall Al-Ahmar, Rasm Al-Abed, Asimiyah and Harmalah in east #Aleppo. #ISIS militants will soon capitulate Deir Hafer.

En Palmyra gasveld ook veroverd en wat noordelijke heuvels, mooi dat de bufferzone verbeterd wordt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 16 maart 2017 @ 19:26:32 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169574494
Hier te zien dat ze Deir Hafer van drie kanten aan het insluiten zijn, alleen richting het oosten loopt nog een ontsnappingsroute.

C7DxLd7WoAA1Ay6?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169576313
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 12:12 schreef HSG het volgende:

[..]

Waarom zouden ze dat doen?
verdere integratie in het land. turkije heeft door de eeuwen heen altijd veel vluchtelingen opgenomen. niks geks wat dat betreft.
quote:
0s.gif Op donderdag 16 maart 2017 16:17 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Erdogan heeft een hekel aan seculisme, Syrirs zijn veel radicaler in het geloof, dit zou wel de hoofdreden zijn voor Erdogan om ze het Turkse staatsburgerschap te geven, het vernietigen van het seculiere Turkije is zijn belangrijkste doel
turkije kenner present.
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 17:57 schreef Richestorags het volgende:

[..]

3 miljoen stemvee erbij.
uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169576374
quote:
1s.gif Op donderdag 16 maart 2017 18:06 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Maar dan worden ze toch nooit mee in Europa gelaten als ze een paspoort hebben uit Turkije
news flash: niet alle syriers willen naar europa. daarnaast zijn slechts 20% van de vluchtelingen die europa aandoen syriers.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 16 maart 2017 @ 20:47:28 #56
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169576629
Zo te zien is Avashin nog steeds admin bij Centom
Say what?
  donderdag 16 maart 2017 @ 20:50:32 #57
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169576710
MHJournalist twitterde op donderdag 16-03-2017 om 18:23:16 More of American vehicles comes from Iraqi Kurdistan to Rojava /Northern Syria to use in Raqqa battle https://t.co/dqPZx7BQqL reageer retweet
Say what?
  donderdag 16 maart 2017 @ 23:23:06 #58
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169582202
C7EKYQrWsAA_hlm?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169584492
Amerikanen vechten niet meer met twee handen achter de rug tegen terroristen.

C7FCDPdXgAEJAeI.jpg:large

samueloakford twitterde op donderdag 16-03-2017 om 23:04:40 Based on this photo (posted by @sakirkhader) there is speculation that an airstrike that killed dozens at a mosque… https://t.co/XsJXzhqhFq reageer retweet
samueloakford twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 00:28:18 US official says that they were targeting an "Al Qaeda meeting place" that was across from the mosque in Aleppo. "We took the strike." reageer retweet
samueloakford twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 01:03:39 Strike is a massive development in the US anti-AQ campaign in Syria. Previous largest strike hit a training camp. This near or at a mosque. reageer retweet
trbrtc twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 01:15:26 Geolocation of mosque bombed by the US is CONFIRMED: southeast of Al-Jīnah, w-Aleppo, #Syria.… https://t.co/fpqNA7F0qE reageer retweet

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 17 maart 2017 @ 07:59:02 #60
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169585322
pi_169585495
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:36 schreef Slayage het volgende:
verdere integratie in het land. turkije heeft door de eeuwen heen altijd veel vluchtelingen opgenomen. niks geks wat dat betreft.
En door Erdogan doen ze dat onder voorwaarden.

Misschien wil hij ze als kanonnenvoer gebruiken.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 08:40:55 #62
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_169585643
quote:
10s.gif Op woensdag 15 maart 2017 17:00 schreef Slayage het volgende:
de asssadisten hebben kennelijk een wervingscampagne gehouden in bejaardencentra _O-

[ afbeelding ]
Er lopen miljoenen Syrische jongemannen zich te vervelen in Turkije en Europa. Die laffe zakken zouden hun land moeten verdedigen, maar parasiteren liever op de Europeaan.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 08:42:36 #63
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_169585652
quote:
10s.gif Op donderdag 16 maart 2017 20:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

verdere integratie assilimilatie in het land. turkije heeft door de eeuwen heen altijd veel vluchtelingen opgenomen. niks geks wat dat betreft.

pi_169586295
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 01:28 schreef Nintex het volgende:
Amerikanen vechten niet meer met twee handen achter de rug tegen terroristen.
met alle gevolgen van dien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 09:45:27 #65
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169586408
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 09:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

met alle gevolgen van dien.
Euh? Al Qaeda moet gewoon aangepakt worden in Syri. Ook na naamwijziging blijven ze nog steeds terroristen.
pi_169586439
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 09:45 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Euh? Al Qaeda moet gewoon aangepakt worden in Syri. Ook na naamwijziging blijven ze nog steeds terroristen.
met alle gevolgen van dien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 10:08:26 #67
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169586707
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 09:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

met alle gevolgen van dien.
En niet aanpakken heeft geen gevolgen?
pi_169586833
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 10:08 schreef Richestorags het volgende:

[..]

En niet aanpakken heeft geen gevolgen?
wie heeft het over niet aanpakken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 10:54:02 #70
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169587289
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 10:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie heeft het over niet aanpakken?
Nou ja jij zegt met alle gevolgen van dien. Dat suggereert dat je het er niet mee eens bent dat ze aangepakt worden. Ergens kan ik daar wel inkomen, bombardementen van deze aard zorgen voor extra slachtoffers, haat en dus extra strijders.

Maar toch moeten er wel gerichte aanvallen plaatsvinden en ook disruptie van leveranties en geldstromen.
pi_169587512
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 10:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nou ja jij zegt met alle gevolgen van dien. Dat suggereert dat je het er niet mee eens bent dat ze aangepakt worden. Ergens kan ik daar wel inkomen, bombardementen van deze aard zorgen voor extra slachtoffers, haat en dus extra strijders.

Maar toch moeten er wel gerichte aanvallen plaatsvinden en ook disruptie van leveranties en geldstromen.
alle gevolgen van dien is het menselijke tol, zoals we hebben gezien met dat bombardement.

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 10:27:38 US acknowledged strike on Mosque area near Al-Jinah, confirmed by remains of Hellfire missile retrieved. 70+ killed… https://t.co/s1XPR30Yg5 reageer retweet
begint steeds meer op de russische/assadistische doctrine te lijken

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 16-03-2017 om 19:18:03 #Idlib: all of those 7 children killed with their father, Dr. Mohamed Al-Sayeh, when #RuAF airstrike flattened their building yesterdayhttps://t.co/l92Wy9DFK3 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 11:35:28 #72
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169587917
Gisteren gingen er nog geruchten dat die mafkees Muhaysni bij de gebombardeerde moskee was, daar is zeker niets van waar?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169587994
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:35 schreef Szura het volgende:
Gisteren gingen er nog geruchten dat die mafkees Muhaysni bij de gebombardeerde moskee was, daar is zeker niets van waar?
lijkt me dat het wel uitgebreid zou worden besproken, als het waar zou zijn
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 11:59:05 #74
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169588314
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

lijkt me dat het wel uitgebreid zou worden besproken, als het waar zou zijn
Ja spijtig, die kinderronselaar zou gemist worden als kiespijn.

Overigens claimt Syri een Isralisch vliegtuig te hebben neergehaald dat het luchtruim was binnengedrongen. Zelf nog geen foto's daarbij gezien.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169588365
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:59 schreef Szura het volgende:

[..]

Ja spijtig, die kinderronselaar zou gemist worden als kiespijn.

Overigens claimt Syri een Isralisch vliegtuig te hebben neergehaald dat het luchtruim was binnengedrongen. Zelf nog geen foto's daarbij gezien.
die wordt vroeg of laat opgeblazen no worries ;)

ja zag die meldingen ook, maar pics or it didnt happen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 12:41:19 #76
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169588998
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 11:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

alle gevolgen van dien is het menselijke tol, zoals we hebben gezien met dat bombardement.

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 10:27:38 US acknowledged strike on Mosque area near Al-Jinah, confirmed by remains of Hellfire missile retrieved. 70+ killed… https://t.co/s1XPR30Yg5 reageer retweet
begint steeds meer op de russische/assadistische doctrine te lijken

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 16-03-2017 om 19:18:03 #Idlib: all of those 7 children killed with their father, Dr. Mohamed Al-Sayeh, when #RuAF airstrike flattened their building yesterdayhttps://t.co/l92Wy9DFK3 reageer retweet
Maar hoe moet je het dan doen? Ik weet overigens niks van de context van dit bombardement. Vermoeden ze dat er een meeting van strijders was in die moskee? Is het een fout? Maakt het ze niet uit dat er dertig burgers meegaan om twintig strijders te doden?

Dat gezin :{ Misschien is het wel heel wrang als ik zeg dat het beter is dat ze het geen van allen overleefd hebben. Stel je voor dat er eentje het overleefd had :{
pi_169590524
Geen medelijden met terroristen.
Diepe respect voor Assad, het ziet er steeds meer naar uit dat hij zijn land in het geheel terug krijgt.
Algerije heeft alleen controle over de kustregio's en grotere steden, doen ze het in Syri toch beter.
pi_169590617
Waar is Israel mee bezig? :{
Zomaar iemands land binnen vallen en bombarderen....
pi_169590973
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 13:44 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Waar is Israel mee bezig? :{
Zomaar iemands land binnen vallen en bombarderen....
Denk dat ze willen dat het conflict nog langer duurt.
  vrijdag 17 maart 2017 @ 14:59:14 #80
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169592045
C7H_8oMWkAE-mk7?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169592450
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 13:41 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Geen medelijden met terroristen.
Diepe respect voor Assad, het ziet er steeds meer naar uit dat hij zijn land in het geheel terug krijgt.
Algerije heeft alleen controle over de kustregio's en grotere steden, doen ze het in Syri toch beter.
Omdat hij gesteund worden door Rusland en Iran.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_169597850
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 12:41 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Maar hoe moet je het dan doen? Ik weet overigens niks van de context van dit bombardement. Vermoeden ze dat er een meeting van strijders was in die moskee? Is het een fout? Maakt het ze niet uit dat er dertig burgers meegaan om twintig strijders te doden?

Dat gezin :{ Misschien is het wel heel wrang als ik zeg dat het beter is dat ze het geen van allen overleefd hebben. Stel je voor dat er eentje het overleefd had :{
wat de context is weet ik ook niet, maar het begint nu vaker voor te komen dat burgerslachtoffers vallen door toedoen van de amerikanen. iets wat ze in het verleden relatief goed deden om te voorkomen.

dit ventje heeft op de een of andere manier het bombardement overleefd

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 16:57:09 Al-Jinah: a child extracted alive from the rubble of the mosque after multiples US airstrikes hit the building.… https://t.co/h8TRZ3jx3A reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169597877
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 14:02 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Denk dat ze willen dat het conflict nog langer duurt.
dat sowieso. israel zou balen als het conflict zou stoppen. dan kan israel zich alvast schrap zetten voor de volgende confrontatie met hezz.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169600609
Whatthehell Amerika ontkent gewoon doodleuk dat ze achter de luchtaanval zitten op die Moskee, terwijl al het bewijs hun richting op wijst. Gaan ze de Russische tactiek overnemen?

quote:
Amerika ontkent aanval op moskee Aleppo


Een woordvoerder van het Amerikaanse leger liet tijdens een persconferentie beelden zien van de aanval waarop te zien zou zijn dat de moskee niet geraakt was. Hij zei dat bij de aanval Al-Qaeda-strijders zijn omgekomen en dat hij niet op de hoogte was van geloofwaardige berichten over burgerslachtoffers.
bellingcat twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 20:59:55 CONFIRMED: US Responsible for Aleppo Mosque Bombing via @bellingcat https://t.co/B4R7eIOUpp reageer retweet
pi_169600708
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 11:18 schreef Frutsel het volgende:

[..]

de Turken willen nu ook een Nederlands toestel neerhalen dus winnen ze advies in bij de Russen
Nee, het is puur een teken aan Europa dat 1. Rusland en Turkije vriendjes zijn en 2. Dat ze hun defensie niet moeten onderschatten.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
pi_169604350
quote:
13s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 22:21 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Whatthehell Amerika ontkent gewoon doodleuk dat ze achter de luchtaanval zitten op die Moskee, terwijl al het bewijs hun richting op wijst. Gaan ze de Russische tactiek overnemen?

[..]

bellingcat twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 20:59:55 CONFIRMED: US Responsible for Aleppo Mosque Bombing via @bellingcat https://t.co/B4R7eIOUpp reageer retweet
hoe het mbt deze casus uiteindelijk zal uitpakken moeten we nog zien, maar het begint er steeds meer op te lijken dat de amerikanen op de russische doctrine begint te lijken ook omtrent het verkeerd inlichten van de media. zoals we met die special forces actie hebben gezien dat totaal verkeerd ging, maar volgens trump een groot succes was.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169604423
quote:
13s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 22:21 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Whatthehell Amerika ontkent gewoon doodleuk dat ze achter de luchtaanval zitten op die Moskee, terwijl al het bewijs hun richting op wijst. Gaan ze de Russische tactiek overnemen?

[..]

bellingcat twitterde op vrijdag 17-03-2017 om 20:59:55 CONFIRMED: US Responsible for Aleppo Mosque Bombing via @bellingcat https://t.co/B4R7eIOUpp reageer retweet
Smeerlappen. Hopelijk komt Syri snel bovenop. Het land zal financieel veel hulp nodig hebben voor de opbouw. Probleem is corruptie. Ik vertrouw de combinatie Arabieren en geld niet.
pi_169604510
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 09:23 schreef Alexander_Zoemoe het volgende:

[..]

Smeerlappen. Hopelijk komt Syri snel bovenop. Het land zal financieel veel hulp nodig hebben voor de opbouw. Probleem is corruptie. Ik vertrouw de combinatie Arabieren en geld niet.
wat stel je voor?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator zaterdag 18 maart 2017 @ 10:01:58 #89
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_169604733
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 09:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat stel je voor?
Arme Arabieren
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_169605016
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 09:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat stel je voor?
Ik heb eigenlijk geen idee hoe zo'n probleem te tackelen. Veel landen als geld bij komt kijken is het corruptie troef. Daar mogen slimmere mensen over nadenken hoe dat financieel geregeld moet worden.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 11:34:54 #91
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169605649
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 09:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat stel je voor?
Opbouwteams sturen ipv geld geven.
pi_169605732
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 11:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Opbouwteams sturen ipv geld geven.
dat zou mogelijk nog veel meer bakken geld kosten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 11:44:45 #93
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169605775
C7MGZ7-V0AAo3XV?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169605879
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 11:44 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
ik zag ook witte bussen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 14:22:12 #95
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169607731
43345433.jpg?__hstc=143095274.6461c7276fb444c2d63c937968e25d79.1489843278183.1489843278183.1489843278183.1&__hssc=143095274.1.1489843278184&__hsfp=1651778871
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 14:49:57 #96
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169608192
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 11:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik zag ook witte bussen :P
Jep.

Waarom mogen die criminelen eigenlijk naar Jarablus ipv Idlib?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 15:27:00 #97
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_169608718
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 14:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Jep.

Waarom mogen die criminelen eigenlijk naar Jarablus ipv Idlib?
Omdat de SDF/YPG er dan tussen zit als buffer.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 15:54:30 #98
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169609098
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169609490
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 14:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Jep.

Waarom mogen die criminelen eigenlijk naar Jarablus ipv Idlib?
Omdat het nauwelijks iets uitmaakt?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169609535
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 15:54 schreef Zahreddine het volgende:
Why not? Kunnen ze ook over de rug van de Syrirs ervaring opdoen met hun hardware, net als de Russen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 19:32:26 #101
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169613140
C7OH9sRXUAIK-m_?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 21:03:58 #102
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169615242
quote:
10s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 16:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

Why not? Kunnen ze ook over de rug van de Syrirs ervaring opdoen met hun hardware, net als de Russen.
Want?
pi_169615267
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 maart 2017 13:41 schreef Zalmplaat010 het volgende:
Geen medelijden met terroristen.
Diepe respect voor Assad, het ziet er steeds meer naar uit dat hij zijn land in het geheel terug krijgt.
Algerije heeft alleen controle over de kustregio's en grotere steden, doen ze het in Syri toch beter.
Van een massamoordende dictatuur hoef ik niets. Liever die rebellen aan de macht.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 18 maart 2017 @ 21:34:37 #104
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169615921
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:04 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Van een massamoordende dictatuur hoef ik niets. Liever die rebellen aan de macht.
:') :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169616007
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:34 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

:') :')
Moeilijk he, inhoudelijk reageren.
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 18 maart 2017 @ 21:42:03 #106
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169616111
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:38 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Moeilijk he, inhoudelijk reageren.
Iemand die Erdogan steunt kan ik niet serieus namen, over massamoordende dictaturen gesproken.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169616166
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:42 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Iemand die Erdogan steunt kan ik niet serieus namen, over massamoordende dictaturen gesproken.
Oke, met jou een discussie aangaan is idd niet te doen. Wat je wel niet kan lullen. :')
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  zaterdag 18 maart 2017 @ 21:51:08 #108
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169616300
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:44 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Oke, met jou een discussie aangaan is idd niet te doen. Wat je wel niet kan lullen. :')
Ontken je dat Erdogan een moordenaar is? :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 22:54:19 #109
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169617839
MIG29_ twitterde op zaterdag 18-03-2017 om 21:28:13 OMG .. huge Missiles By Syrian Army on militants sites in Hama CS + An AirStrike https://t.co/hQQa2oje3d reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zaterdag 18 maart 2017 @ 23:00:12 #110
38496 Perrin
Sapere aude
pi_169618035
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 22:54 schreef Zahreddine het volgende:
MIG29_ twitterde op zaterdag 18-03-2017 om 21:28:13 OMG .. huge Missiles By Syrian Army on militants sites in Hama CS + An AirStrike https://t.co/hQQa2oje3d reageer retweet
Vijf brandbommen daar op het eind?
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_169618170
Welke steden zijn bijna 100% bevrijd van ISIL?
  zondag 19 maart 2017 @ 14:07:54 #112
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169626626
islamicworldupd twitterde op zondag 19-03-2017 om 10:46:53 #SDF captured 80% of al-Karamah town east of #Raqqa. Clashes still ongoing to expel #ISIS/ #Daesh militants from the town #Syria reageer retweet
Say what?
  zondag 19 maart 2017 @ 14:08:19 #113
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169626644
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 23:05 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Welke steden zijn bijna 100% bevrijd van ISIL?
https://en.wikipedia.org/(...)urgency_detailed_map
Say what?
pi_169627734
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:04 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Van een massamoordende dictatuur hoef ik niets. Liever die rebellen aan de macht.
aad1357dfbf4c28377cb6ab58bc3f335b22daefb8847e89dc157f69a45e25c5b.png
pi_169630794
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:04 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Van een massamoordende dictatuur hoef ik niets. Liever die rebellen aan de macht.
Het is allebei niks. Alleen de SDF en Southern Front zijn nog enigszins beschaafd.
pi_169632577
de israelisch hebben de smaak te pakken

worldonalert twitterde op zondag 19-03-2017 om 17:22:37 #Damascus: #Israel|i drone strike has killed an #Assad regime commander in #Quneitra today. https://t.co/teWD2n8m4p reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zondag 19-03-2017 om 17:15:59 #FSA Al-Hamza Division escorting buses with people deported from Al-Waer suburb (W. #Homs) towards #EuphratesShield... https://t.co/Y3KB14iyF9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169635832
quote:
10s.gif Op zondag 19 maart 2017 17:46 schreef Slayage het volgende:
de israelisch hebben de smaak te pakken

[tweet="843497952370941953","2871364516","worldonalert","http://pbs.twimg.com/profile_images/689939550437793792/Te-ZJuDV_normal.png","Sun Mar 19 16:22:37 +0000 2017"]#Damascus: #Israel|i drone strike has killed an #Assad regime commander
Ze zijn lekker op dreef ja. Ze voelen de hete adem van Iran in hun nek.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  zondag 19 maart 2017 @ 20:15:32 #119
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169635971
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:10 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ze zijn lekker op dreef ja. Ze voelen de hete adem van Iran in hun nek.
bedoel je dit? https://www.almasdarnews.(...)near-syrian-borders/

stoer hoor van Israel
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169636238
Gaat rap in Damascus, ben benieuwd waar dit op uit gaat lopen.
pi_169636484
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:10 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ze zijn lekker op dreef ja. Ze voelen de hete adem van Iran in hun nek.
Wel interessant dat ze zelfs tot aan palmyra komen zonder dat ze onderschept kunnen worden, door de luchtverdediging s systemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 19 maart 2017 @ 20:34:41 #122
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169636669
quote:
2s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:23 schreef no1uknow het volgende:
Gaat rap in Damascus, ben benieuwd waar dit op uit gaat lopen.
Gaat hard op Twitter ja :'). En op de kaarten van Step News :').

We zullen het morgen wel zien.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169636773
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:34 schreef Szura het volgende:

[..]

Gaat hard op Twitter ja :'). En op de kaarten van Step News :').

We zullen het morgen wel zien.
Pics or it didn't happen en alles ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169636912
quote:
10s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wel interessant dat ze zelfs tot aan palmyra komen zonder dat ze onderschept kunnen worden, door de luchtverdediging s systemen.
'Maar Isral durft niks meer nu dat de Russen er zijn met hun S400'

:D
  zondag 19 maart 2017 @ 20:46:12 #125
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169637149
SAA zou nu aan moeten vallen in het oosten van de Ghouta. Ze vechten daar toch een verloren strijd.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169637576
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 maart 2017 21:04 schreef SecretPret het volgende:

[..]

Van een massamoordende dictatuur hoef ik niets. Liever die rebellen aan de macht.
Ik heb ook liever de rebellen dan IS.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  zondag 19 maart 2017 @ 21:16:09 #127
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169638515
quote:
0s.gif Op zondag 19 maart 2017 20:56 schreef HSG het volgende:

[..]

Ik heb ook liever de rebellen dan IS.
Ik heb liever _O_ Erdogan _O_
pi_169639856
Assad _O_
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_169640618
Trump _O_
  zondag 19 maart 2017 @ 22:30:12 #130
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169640664
Putin _O_
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 19 maart 2017 @ 22:31:03 #131
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169640691
Merkel _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 19 maart 2017 @ 22:32:23 #132
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169640712
Juncker _O_
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  zondag 19 maart 2017 @ 22:32:29 #133
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169640713
Rutte _O_
Say what?
pi_169642157
Balkenende _O_
pi_169642692
Kolinda Grabar-Kitarović *;
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  zondag 19 maart 2017 @ 23:52:33 #136
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_169642858
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef Richestorags het volgende:

[..]

_O_ Erdogan _O_
pi_169643525
Hitler _O_
pi_169644022
RapperBoef _O_
pi_169644739
quote:
BREAKING: Russian Foreign Ministry calls on Israel's ambassador to discuss his country's airstrikes in Syria - @AlArabiya_Eng
https://twitter.com/Conflicts/status/843721019382808577

quote:
BREAKING: Russia summoned Israeli ambassador over airstrikes near Palmyra
https://twitter.com/Ruptly/status/843724103441956864

Lijkt erop dat Rusland vindt dat Isral haar boekje te buiten is gegaan.
  maandag 20 maart 2017 @ 08:33:32 #140
462999 Verfassungsschutz
Streitbaren Demokratie
pi_169644804
Volgende keer even de Russen bellen en het is weer in orde.
Stabile Preise – Sichere Renten – Mehr Arbeitspltze
pi_169644980
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 08:33 schreef Verfassungsschutz het volgende:
Volgende keer even de Russen bellen en het is weer in orde.
Gebrek aan communicatie lijkt niet de reden te zijn waarom Rusland not amused is nu.
pi_169644985
quote:
1s.gif Op zondag 19 maart 2017 21:16 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb liever _O_ Erdogan _O_
Erdogan. :r Die neofascist dat met IS samenwerkt. :r
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_169647925
de zionisten worden op het matje geroepen 8-)

quote:
Het Kremlin heeft de Isralische ambassadeur in Rusland eind vorige week ontboden om te protesteren tegen een Isralische luchtaanval in Syri.

Ambassadeur Gary Koren werd vrijdag op het matje geroepen door het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, meldt persbureau Interfax maandag.

De Isralische luchtmacht voerde in de nacht van donderdag op vrijdag een of meerdere aanvallen uit in de omgeving van de Syrische stad Palmyra. Volgens het Syrische leger werd daarbij een militair doelwit getroffen.

De Syrische regering omschrijft de aanval als een daad van agressie die ten gunste komt aan Islamitische Staat. Rusland is een bondgenoot van het Syrische regime van Bashar al-Assad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169648449
quote:
10s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:26 schreef Slayage het volgende:
de zionisten worden op het matje geroepen 8-)

[..]

Eigenlijk is het wel mooi dat zij gewoon doorgaan met het bombarderen van terroristen ondanks de Russiche luchtmacht en S-300.
De Russen doen nu slechts hun symbolische plicht, die hebben gewoon maling verder.

Turkse vliegtuigen komen er niet meer.
pi_169648487
quote:
10s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:26 schreef Slayage het volgende:
de zionisten worden op het matje geroepen 8-)

[..]

De nieuwe verhoudingen in Syri en Isral's belangen gaan interessant worden. De regio kan zich ook weer opmaken voor een nieuwe Libanon oorlog zoals in 2006.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_169648627
quote:
10s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:55 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Eigenlijk is het wel mooi dat zij gewoon doorgaan met het bombarderen van terroristen ondanks de Russiche luchtmacht en S-300.
De Russen doen nu slechts hun symbolische plicht, die hebben gewoon maling verder.

Turkse vliegtuigen komen er niet meer.
ik weet het niet. de regio wordt er niet stabieler op in ieder geval. de russen hebben de israelisch het liefst mee natuurlijk, maar lijkt ook dat ze ergens een lijn moeten trekken.
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:56 schreef Aloulu het volgende:

De nieuwe verhoudingen in Syri en Isral's belangen gaan interessant worden. De regio kan zich ook weer opmaken voor een nieuwe Libanon oorlog zoals in 2006.
"nuclear holocaust" *O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169651372
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 11:56 schreef Aloulu het volgende:

[..]

De nieuwe verhoudingen in Syri en Isral's belangen gaan interessant worden. De regio kan zich ook weer opmaken voor een nieuwe Libanon oorlog zoals in 2006.
Zou Isral een nieuwe oorlog tegen Hezbollah aandurven ja?
pi_169651985
Syrian UN envoy: Putin sent message to Israel that its freedom to act in Syria is over

quote:
Russia has sent a clear message to Israel that the rules of the game have changed in Syria and its freedom to act in Syrian skies is over, Syria’s ambassador to the United Nations said on Sunday night.

“Putin sent a clear message,” said Bashar Jaafari, speaking on Syrian television. “The fact is that the Israeli ambassador [to Russia] was summoned for a conversation only a day after he submitted his credentials [to the Russian Foreign Ministry last Thursday], and was told categorically that this game is over.”
http://www.haaretz.com/mi(...)D6AE773F014B3253159E

Iran Reportedly Built Weapons Factories in Lebanon for Hezbollah

quote:
The Iranian Revolutionary Guards have built a number of weapons production factories in Lebanon and handed them over to Hezbollah, which has been running the production lines for the past three months, Kuwaiti newspaper Al-Jarida recently reported.

The Kuwaiti newspaper quotes an anonymous source as saying that these plants can produce different types of rockets and missiles, including those with a range of more than 500 kilometers, land-based anti-ship missiles, antitank missiles, armored vehicles and drones that can carry explosives. According to the report, Hezbollah has tested some of these weapons in the Syrian civil war and they have proven successful.

According to the report, this Iranian activity is in response to the bombardment of a weapons factory in Sudan and convoys carrying weapons to Hezbollah, both of which have been attributed to Israel. Instead of transferring finished weapons to the group in Lebanon, the Iranians have set up factories there that can make various components of the rockets and other weapons. To prevent Israel from attacking these production lines, the factories have been built underground (the newspaper says more than 50 meters underground) and no factory produces entire weapons, but only specific parts, which are later assembled.
http://www.haaretz.com/middle-east-news/iran/1.777038
  maandag 20 maart 2017 @ 14:28:07 #149
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169652129
C7XUrwbXUAA2vyd?format=jpg&name=large
Onder Deir Hafer langs en langs de oever van het meer. Benieuwd wanneer ze de weg gaan afsnijden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 20 maart 2017 @ 14:53:37 #150
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169652778
@ReutersWorld
UPDATE: Russian forces to offer military training to Syrian Kurdish YPG as part of agreement - YPG spokesman

@Conflicts
BREAKING: Russia to set up military base in Afrin, train YPG forces there: YPG spokesperson - @mustafa__bag
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169652904
Hele wereld heeft schijt aan Erdogan. Zover is wel duidelijk.
  maandag 20 maart 2017 @ 15:19:03 #152
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_169653485
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 14:53 schreef Szura het volgende:
@ReutersWorld
UPDATE: Russian forces to offer military training to Syrian Kurdish YPG as part of agreement - YPG spokesman

@Conflicts
BREAKING: Russia to set up military base in Afrin, train YPG forces there: YPG spokesperson - @mustafa__bag
That.....is a beautiful thing. :D
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
pi_169653878
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:19 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

That.....is a beautiful thing. :D
Ik zie Erdogan stampvoeten. :P
Ik ben HSG-Bomber niet.
  maandag 20 maart 2017 @ 15:39:26 #154
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169653935
Toettoet, daar zijn ze naar verluidt al

C7XkDKeXgAEjM3r?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 20 maart 2017 @ 15:51:31 #155
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169654216
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:39 schreef Szura het volgende:
Toettoet, daar zijn ze naar verluidt al

[ afbeelding ]
Turkse tranen in 1..2..3...
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  maandag 20 maart 2017 @ 17:28:33 #156
395435 OuwePers
Probeert vroom te zijn
pi_169656445
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:19 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

That.....is a beautiful thing. :D
Koerdisch speekwoord: De enige vrienden van de Koerden zijn de bergen.

Ze zullen de Oeral en de Rocky Mountains wel bedoelen :P
  maandag 20 maart 2017 @ 17:42:03 #157
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169656696
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:51 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Turkse tranen in 1..2..3...
Ja maar terroristen.
pi_169657071
Exclusive: Syrian Kurdish YPG aims to expand force to over 100,000

quote:
The Syrian Kurdish YPG militia aims to expand its force by about two-thirds to more than 100,000 fighters this year, it told Reuters, a plan that would strengthen autonomous Kurdish enclaves that are of deep concern to neighboring Turkey.

The YPG, which is playing a crucial role in the U.S.-backed campaign against Islamic State in Syria, has launched a major drive this year to turn itself into a more organized force resembling an army, spokesman Redur Xelil said.

The militia, which had 60,000 fighters at the end of 2016 - including its all-female affiliate, the YPJ - has already formed 10 new battalions since the start of this year, each comprised of around 300 fighters, he said.

"We aspire to exceed 100,000," Xelil said in response to written questions from Reuters. Asked how soon the YPG aimed to reach this target, he said: "The second half of 2017."
http://www.reuters.com/ar(...)er&utm_medium=Social
  maandag 20 maart 2017 @ 18:55:58 #159
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169658638
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 14:58 schreef Stabiel het volgende:
Hele wereld heeft schijt aan Erdogan. Zover is wel duidelijk.
Vind je het gek. Dit is zijn nieuwste hersenscheet:

http://www.dailymail.co.u(...)g-Nazi-measures.html

Het moge duidelijk zijn dat deze instabiele gek Turkije de afgrond insleept. Helaas, het leek de goede kant op te gaan met Turkije.
pi_169660110
quote:
11s.gif Op maandag 20 maart 2017 13:58 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Zou Isral een nieuwe oorlog tegen Hezbollah aandurven ja?
Jawel. Daar stevenen we op af. Maar anders dan in 2006. O.a. ministers Lieberman en Bennett spreken er openlijk over de laatste weken. Het zal vergeleken bij 2006 korter, maar veel heviger zijn. En met een bewustere intentie Libanon ook schade aan te brengen ipv enkel Hizbullah. Hizbullah uitschakelen in Zuid Libanon gaat nooit lukken. En 30 dagen het land in vergroot de kans op verliezen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  maandag 20 maart 2017 @ 20:44:04 #161
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169662591
C7YYQCjX0AElgqk.jpg:large
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169663434
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 19:40 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Jawel. Daar stevenen we op af. Maar anders dan in 2006. O.a. ministers Lieberman en Bennett spreken er openlijk over de laatste weken. Het zal vergeleken bij 2006 korter, maar veel heviger zijn. En met een bewustere intentie Libanon ook schade aan te brengen ipv enkel Hizbullah. Hizbullah uitschakelen in Zuid Libanon gaat nooit lukken. En 30 dagen het land in vergroot de kans op verliezen.
Een oorlog tussen Isral en Hezbollah zou Assad, Iran en Hezbollah niet slecht uitkomen. Dan kunnen ze hun legitimiteit in de Arabische wereld herstellen. Of het voor Isral wel zo verstandig is betwijfel ik. Ze zullen Hezbollah dan ook in Syri moeten bestrijden en ik denk niet dat het Witte Huis daar groen licht voor zal geven.
pi_169665775
Tijd om de Koerden via de EU van subsidie te voorzien, Erdokhan/Assad en de Iranirs kunnen ebola krijgen.
  maandag 20 maart 2017 @ 22:18:28 #164
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_169666054
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 22:09 schreef WammesWaggel het volgende:
Tijd om de Koerden via de EU van subsidie te voorzien, Erdokhan/Assad en de Iranirs kunnen ebola krijgen.
Nu krijg je mij en Stabiel op je dak eeh zemmer.
pi_169666729
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 22:18 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Nu krijg je mij en Stabiel op je dak eeh zemmer.
Effendi Trigger, in het paradijs zijn er geen daken... slechts kranen waar ayran uit stroomt.
pi_169669016
quote:
C7ZIfsUX0AAFB7n.jpg:large
pi_169671459
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 22:40 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Effendi Trigger, in het paradijs zijn er geen daken... slechts kranen waar ayran uit stroomt.
:9~ :9~ :9~
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169672242
goed stuk van lister weer, waarin hij de werkwijze van al qaida beschrijft door de jaren heen in syrie. hoe ze zich aanvankelijk hebben genesteld naast de rebellen om ze vervolgens over te halen hen te joinen of simpelweg onder dwang op te slokken.

Al Qaeda Is Starting to Swallow the Syrian Opposition
...
On the sixth anniversary of the Syrian uprising, moderate rebels have never been weaker — and jihadis have never been stronger.
...
The origins of this dynamic lie with President Bashar al-Assad, who was quick to label the peaceful protest movement of early 2011 as a “foreign conspiracy.” This conspiracy, Assad claimed in mid-2011, was one being led by Sunni “terrorists” — many dozens if not hundreds of which he had released from prison in March, May, and June 2011. Assad’s sectarian framing of the crisis and his cynical positioning of himself as the protector of Syria’s minorities not only allowed him to bolster his base, but also guaranteed that extremists within the opposition would gradually see their sectarian narrative thrive.
...
The group positioned itself as merely one component of a broad Syrian revolutionary movement, using controlled pragmatism, a clearly defined military strategy, and an emphasis on localism to socialize Syrians into accepting, then supporting, its presence. By rebranding itself as JFS in mid-2016 and by telling Syrians that it had broken its external ties to al Qaeda, the group sought to overcome the only remaining hurdle to uniting the ranks by convincing enough of Syria’s opposition that it was a fundamentally Syrian movement, dedicated to a local cause and not to a transnational jihadi project.
...
Notwithstanding these political and ideological differences, HTS, Ahrar al-Sham, and FSA factions continue to insist on the continuation of their armed struggle against the Assad regime. However, with regional and international states placing the FSA and Ahrar al-Sham under heavy pressure to abide by an ever-weakening cease-fire, HTS’s consistent approach to sustained warfare is lending it an advantage in winning credibility and loyalty on the ground. Its “no holds barred” approach to the fighting is gaining further traction every day.
...
“HTS is using a different language and logic than JFS, laying out reasonable reasons that all Syrians will agree with, especially regarding the bad position of the Americans towards the revolution. This new language is appealing … they were also logical in why they targeted the Shia — this is a sentiment held by many Sunni Syrians … they are now positioning themselves as the only strong faction that will defend all Syrians.”


de koreanen weten wat kunst is 8-)

C7ZPYHWV4AA5IBJ.jpg

Charles_Lister twitterde op maandag 20-03-2017 om 23:16:24 Recent opposition push in #Damascus has brought Panorama Museum into sight (L).- It was built in part by N. Korea... https://t.co/u8byq7LwQQ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169674064
Iedereen die hier doet alsof het in het nadeel van Turkije is als de Russen controle krijgen over de YPG. Nu is YPG de bitch van Rusland, en de TFSA en Noord-Irak van Turkije.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169674081
quote:
1s.gif Op maandag 20 maart 2017 22:40 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Effendi Trigger, in het paradijs zijn er geen daken... slechts kranen waar ayran uit stroomt.
En lahmacun uit steenovens, ja toch?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_169674541
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:03 schreef Mathemaat het volgende:
Iedereen die hier doet alsof het in het nadeel van Turkije is als de Russen controle krijgen over de YPG. Nu is YPG de bitch van Rusland, en de TFSA en Noord-Irak van Turkije.
Hoeft niet perse nadelig te zijn nee. Alleen ben je nu volledig afhankelijk van Rusland en Poetin's goodwill als Turkije zijnde. De Russen hebben alle kaarten in handen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_169674552
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:04 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

En lahmacun uit steenovens, ja toch?
Mashallah! Ook zal er slechts saus van Yildriz zonder extra beschikbaar zijn in vaten zo groot als de eer van eenieder zijn stam.
pi_169674556
kennelijk waren de verdedigingslinies van de assadisten niet goed genoeg. verkeerde inschatting gemaakt?

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 12:02:52 E. #Damascus: Faylaq Al-Rahman declares points lost earlier taken back and new positions seized amidst start of phase 2 of the jobar battle… https://t.co/QRo5GDRcqC reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 12:08:15 E. #Damascus: Regime bringing more T-72s to counter Rebels on #Jobar front. Reports Abbassid Square closed new checkpoints erected… https://t.co/LUTbsIebo1 reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 12:37:03 @QalaatAlMudiq Rebels are now fighting within an unified Operation Room. Jaish Al-Islam will reportedly enter the #Jobar Battle. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169674576
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:03 schreef Mathemaat het volgende:
Iedereen die hier doet alsof het in het nadeel van Turkije is als de Russen controle krijgen over de YPG.
het is iig niet een voordeel te noemen, omdat de ypg zo alles consolideert met ome putin als waakhond heeft.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169674649
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 21:06 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Een oorlog tussen Isral en Hezbollah zou Assad, Iran en Hezbollah niet slecht uitkomen. Dan kunnen ze hun legitimiteit in de Arabische wereld herstellen.
Legitimiteit is voorbij bij grote delen van de Arabische soennitischd wereld. Maar dit is voor Isral niet leidend natuurlijk in hun beleid tegenover Hizbullah.

quote:
Of het voor Isral wel zo verstandig is betwijfel ik. Ze zullen Hezbollah dan ook in Syri moeten bestrijden en ik denk niet dat het Witte Huis daar groen licht voor zal geven.
Ze hoeven Hizbullah niet in Syri te bestrijden omdat het om de thuisbasis gaat in Zuid Libanon en waar de wapens liggen en worden gereedgemaakt om raketten Isral in te schieten. Dit gebeurt alleen in Zuid Libanon en niet Syri. Dit is ook het doel van een Israelische aanval op Hizbullah. En niet militanten die in Damascus of Aleppo vechten aan de kant van Assad.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_169675050
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:42 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Legitimiteit is voorbij bij grote delen van de Arabische soennitischd wereld. Maar dit is voor Isral niet leidend natuurlijk in hun beleid tegenover Hizbullah.
Klopt, maar een nieuwe oorlog tegen Isral zou die legitimiteit zomaar eens kunnen herstellen. Ik denk dat dit wel is waar Iran, Assad en Hezbollah op hopen.

quote:
Ze hoeven Hizbullah niet in Syri te bestrijden omdat het om de thuisbasis gaat in Zuid Libanon en waar de wapens liggen en worden gereedgemaakt om raketten Isral in te schieten. Dit gebeurt alleen in Zuid Libanon en niet Syri. Dit is ook het doel van een Israelische aanval op Hizbullah. En niet militanten die in Damascus of Aleppo vechten aan de kant van Assad.
Daar ben ik niet zo zeker van. De Golanhoogte/Quneitra begint steeds meer te lijken op de situatie in Zuid-Libanon in de jaren 90'.

Anyway terroristen verwijderen/verzwakken in Libanon is natuurlijk helemaal niet negatief, maar dat zullen de Libanezen zelf moeten doen en niet een gehate buitenlandse macht.
pi_169675332
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:35 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hoeft niet perse nadelig te zijn nee. Alleen ben je nu volledig afhankelijk van Rusland en Poetin's goodwill als Turkije zijnde. De Russen hebben alle kaarten in handen.
Dat wel, maar Rusland is wel stabieler dan de YPG en geen (politieke) dreiging voor Turkije.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  Moderator dinsdag 21 maart 2017 @ 13:29:07 #178
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_169675353
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 12:36 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Mashallah! Ook zal er slechts saus van Yildriz zonder extra beschikbaar zijn in vaten zo groot als de eer van eenieder zijn stam.
De grap is dat Yildriz Nederlands is.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_169675479
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 13:12 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Daar ben ik niet zo zeker van. De Golanhoogte/Quneitra begint steeds meer te lijken op de situatie in Zuid-Libanon in de jaren 90'.
Maar dat staat los van een mogelijke aanval van Isral op Zuid Libanon de aankomende periode.

Het klopt dat er pogingen zijn van Iran om in de Golan een nieuw front te openen. Vorig jaar bombardeerde Isral in de Golan nog en daar kwamen zowel Hizbullah-militanten als Iraanse officieren bij om. Dit is dus een angst van Isral ja. Maar de Golan is niet te vergelijken met Zuid Libanon als je het mij vraagt. Grote verschil ia dat de Libanese sjieten in Zuid Libanon huizen en daarmee Hizbullah daar nooit weg te krijgen is. Het is hun thuis, ze zijn een met de bevolking in Zuid Libanon. In de Golan is dat anders.

quote:
Anyway terroristen verwijderen/verzwakken in Libanon is natuurlijk helemaal niet negatief, maar dat zullen de Libanezen zelf moeten doen en niet een gehate buitenlandse macht.
Dat gaat niet gebeuren. Snap jij ook wel. Eigenlijk zit Isral met een onmogelijk oplosbare situatie. Probleem is dat Hizbullah actief bewapent wordt door een regionale grootmacht met een eigen militair programma. Dan is de vraag welke wapens ze hebben over 10 of 20 jaar. 30 jaar. Dat zal voor Isral geen prettig toekomstbeeld zijn. Zeker niet nu Iran in Syri heeft gewonnen en ook daar actief zin tentakels kan uitspreiden.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_169678014
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 13:36 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Maar dat staat los van een mogelijke aanval van Isral op Zuid Libanon de aankomende periode.

Het klopt dat er pogingen zijn van Iran om in de Golan een nieuw front te openen. Vorig jaar bombardeerde Isral in de Golan nog en daar kwamen zowel Hizbullah-militanten als Iraanse officieren bij om. Dit is dus een angst van Isral ja. Maar de Golan is niet te vergelijken met Zuid Libanon als je het mij vraagt. Grote verschil ia dat de Libanese sjieten in Zuid Libanon huizen en daarmee Hizbullah daar nooit weg te krijgen is. Het is hun thuis, ze zijn een met de bevolking in Zuid Libanon. In de Golan is dat anders.
Goed punt. Ik heb het een ander gegoogeld en ik zie dat er inderdaad openlijk over wordt gepraat door Isral inclusief de strategie etc. Is een beetje langs me heen gegaan, maar ik zat de afgelopen tijd ook in het buitenland. Toch lijkt het me onverstandig om alleen de thuisbasis in Libanon aan te vallen. Hezbollah heeft stellingen langs de Golanhoogte, ze kunnen in Syri de kans krijgen om te hergroeperen en met de demografische veranderingen in Syri kan Isral daar in de toekomst nog meer last van krijgen. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan aanpakken.

quote:
Dat gaat niet gebeuren. Snap jij ook wel. Eigenlijk zit Isral met een onmogelijk oplosbare situatie. Probleem is dat Hizbullah actief bewapent wordt door een regionale grootmacht met een eigen militair programma. Dan is de vraag welke wapens ze hebben over 10 of 20 jaar. 30 jaar. Dat zal voor Isral geen prettig toekomstbeeld zijn. Zeker niet nu Iran in Syri heeft gewonnen en ook daar actief zin tentakels kan uitspreiden.
Het was ook meer wisfull thinking ;)
pi_169678345
Kijk al die sunni's hier ^ zo bezorgd zijn om Israel's welzijn en veiligheid. :')

In de tussentijd, in de realiteit worden hun terroristenmaatjes gebuttfuckd in Syrie.

Souria4Syrians twitterde op zondag 19-03-2017 om 23:02:04 [GRAPHIC] jihadist corpses after failed attack on Syrian Army in Qaboun, Jobar. #Damascus https://t.co/uZQgrdWiSP reageer retweet
Souria4Syrians twitterde op zondag 19-03-2017 om 23:05:21 Syrian Army scorched invading jihadist hordes in Jobar even their guns turned to ashes. #Damascus https://t.co/s3dIOzPOKs reageer retweet
pi_169678680
Israel says 2016 death of Hezbollah's top military commander was inside job

quote:
The chief of Israel's armed forces said on Tuesday the death of Hezbollah's top military commander Mustafa Badreddine last year was an assassination by the Iranian-backed Lebanese group itself.

"According to (media) reports, he was killed by his superiors, which points to the extent of the cruelty, complexity and tension between Hezbollah and its patron Iran," Lieutenant-General Gadi Eisenkot said.

"These reports corresponded with the information we have and with our assessment," he said in a speech in central Israel.

Hezbollah has maintained that Badreddine was killed at one of its bases near Damascus airport by artillery shelling by insurgent groups fighting Syrian President Bashar al-Assad. A war monitoring group said there had been no rebel shelling in that area at the time.

Hezbollah officials in Beirut could not immediately be reached for comments.

Al Arabiya news channel said earlier this month that Iran, which like the Lebanese group has forces in Syria supporting Assad in its civil war, was unhappy with Badreddine and wanted him removed from the battlefield.

The U.S. government believed Badreddine, 55, was in charge of Hezbollah's military operations in Syria.

Eisenkot did not give any details on the circumstances of Badreddine's death, which was reported in May 2016.

A senior Israeli security official, speaking on condition of anonymity, told Reuters last week that Badreddine and Iran were at odds over "how to wage the Syrian campaign" and a meeting was arranged near the airport where a Hezbollah security official shot him dead.
http://www.reuters.com/ar(...)m&utm_source=twitter
pi_169679150
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 16:13 schreef Koskesh het volgende:
Kijk al die sunni's hier ^ zo bezorgd zijn om Israel's welzijn en veiligheid. :')
Hoe kom je daar nou weer bij? :P
pi_169679190
Amerikaanse B-52 maakt een IS hoofdkwartier in Mosul met de grond gelijk:

https://twitter.com/Conflicts/status/843814834202431488

Video in de link. Het zou om een voormalig hotel gaan.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 19:45:53 #185
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169682684
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 17:59 schreef Stabiel het volgende:
Exclusive: Syrian Kurdish YPG aims to expand force to over 100,000

[..]

http://www.reuters.com/ar(...)er&utm_medium=Social
Als je de twee grootste militaire machten achter je hebt kan het snel gaan

K24English twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 17:00:26 US-backed #SDF confirmed Pentagon planning to deploy additional 1,000 ground troops to #Syria to assist in upcoming #Raqqa operation. https://t.co/5YrZW8R8Gu reageer retweet
Say what?
  dinsdag 21 maart 2017 @ 20:48:37 #186
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169684658
Terreur offensief geopend nabij Hama front.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:11:46 #187
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169685480
Vuurcontrole over de M4:

C7d7_KHXgAA8YrB?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:16:32 #188
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169685669
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:11 schreef Szura het volgende:
Vuurcontrole over de M4:

[ afbeelding ]
Hoe toevallig dat de rebellen weer ISIS gaat helpen door Hama te gaan aanvallen :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:18:31 #189
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169685758
quote:
0s.gif Op maandag 20 maart 2017 15:39 schreef Szura het volgende:
Toettoet, daar zijn ze naar verluidt al

[ afbeelding ]
C7dp9u7XwAAyO2I.jpg
Say what?
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:22:12 #190
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169685920
MIG29_ twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 19:46:59 Military Source to me : Heavy russian Air Strikes hit HTS in around Souran and other sites No change in Map control reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:22:32 #191
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169685937
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:16 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Hoe toevallig dat de rebellen weer ISIS gaat helpen door Hama te gaan aanvallen :')
Zag die Muhaysni op foto's, tijd dat die ranzige terrorist van deze aarde verdwijnt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:23:55 #192
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169686004
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:22 schreef Szura het volgende:

[..]

Zag die Muhaysni op foto's, tijd dat die ranzige terrorist van deze aarde verdwijnt.
Hoe kan het in godsnaam dat de US met al zijn agencies die parasiet nog niet heeft afgemaakt? :')
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:26:09 #193
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169686113
AylinaKilic twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 20:14:55 Russian armoured vehicles, soldiers seen in the #Afrin border line with FSA/TR after the setting up of a "branch" amid agreement with #YPG. https://t.co/DogfMQPB76 reageer retweet
Say what?
  dinsdag 21 maart 2017 @ 21:29:52 #194
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169686287
sayed_ridha twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 21:05:59 HTS launched offensive on Souran + Ma'radas in northern Hama. No truth to reports by Opp sources of HTS capturing t… https://t.co/gdVQHW36Tw reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169687377
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:16 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

Hoe toevallig dat de rebellen weer ISIS gaat helpen door Hama te gaan aanvallen :')
Get real gast. Alsof de rebellen geen andere dingen aan hun hoofd hebben dan Isis helpen. Enige reden dat de assadisten achter Isis gingen was het staakt het huren, waardoor ze manschappen vrij kregen in het westen van het land om ze in het het oosten tegen Isis in te zetten. Zijn de assadisten nu genoodzaakt om hun middelen te spreiden? Uiteraard! Krijgt Isis het minder zwaar te verduren aber naturlich, betekent niet dat ze Isis "helpen". Dat front lag al geruime tijd stil, dankzij het staakt het vuren, wat eigenlijk geen staakt het vuren meer is. was gewoon een kwestie van tijd, dat het weer actief werd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 21 maart 2017 @ 23:31:52 #196
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169690724
Aangezien die terroristen van HTS (Al Qaeda dus) overal het voortouw nemen, is niemand beperkt door enig staakt-het-vuren om die gasten plat te bombarderen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 22 maart 2017 @ 00:51:34 #197
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169692219
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 22 maart 2017 @ 07:34:07 #198
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169692904
quote:
10s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 21:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

Get real gast. Alsof de rebellen geen andere dingen aan hun hoofd hebben dan Isis helpen. Enige reden dat de assadisten achter Isis gingen was het staakt het huren, waardoor ze manschappen vrij kregen in het westen van het land om ze in het het oosten tegen Isis in te zetten. Zijn de assadisten nu genoodzaakt om hun middelen te spreiden? Uiteraard! Krijgt Isis het minder zwaar te verduren aber naturlich, betekent niet dat ze Isis "helpen". Dat front lag al geruime tijd stil, dankzij het staakt het vuren, wat eigenlijk geen staakt het vuren meer is. was gewoon een kwestie van tijd, dat het weer actief werd.
Alsof de "rebellen" de overheid niet meer haten dan IS. Elke kans om IS te helpen ten koste van de overheid grijpen ze aan. Vroeger zelfs met gezamenlijke offensieven. Ook die gematigde FSA.
pi_169693159
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 07:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Alsof de "rebellen" de overheid niet meer haten dan IS. Elke kans om IS te helpen ten koste van de overheid grijpen ze aan. Vroeger zelfs met gezamenlijke offensieven. Ook die gematigde FSA.
Die lui in Idlib kunnen alleen maar tegen de regering vechten want er zit niemand anders naast ze. Wat verwacht je dan?

Verder, in Qalamoun waar Ahrar naast IS zit zitten ze nu gewoon flink te knokken.

#teamslayage
pi_169694776
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 07:34 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Alsof de "rebellen" de overheid niet meer haten dan IS.
no shit sherlock, daarom zijn het rebellen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169694841
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2017 23:31 schreef Szura het volgende:
Aangezien die terroristen van HTS (Al Qaeda dus) overal het voortouw nemen, is niemand beperkt door enig staakt-het-vuren om die gasten plat te bombarderen.
standaard regime propaganda sinds dag 1. "want het zijn terroristen", daarnaast is het staakt het vuren al geruime tijd op sterven na dood of dit de doodsteek is, moeten we zien, maar het zou zo maar kunnen met de zomer voor de boeg, begin van de nieuwe fase in de oorlog?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169694862
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169694879
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 08:19 schreef BEFEM het volgende:

#teamslayage
:D

meteen schuiven met manschappen. ze zijn wel flexibel.

Jacm212 twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 17:29:31 Fawj al-Maham al-Khasa, another loyalist Syrian militia that had fought in Palmyra deploying to Damascus today. https://t.co/27gLphJIJE reageer retweet


[ Bericht 51% gewijzigd door Slayage op 22-03-2017 10:31:22 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 22 maart 2017 @ 10:35:07 #204
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169695063
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

standaard regime propaganda sinds dag 1. "want het zijn terroristen", daarnaast is het staakt het vuren al geruime tijd op sterven na dood of dit de doodsteek is, moeten we zien, maar het zou zo maar kunnen met de zomer voor de boeg, begin van de nieuwe fase in de oorlog?
HTS zijn terroristen en daarmee is iedereen die met hen vecht een legitiem doelwit in de oorlog. Moet je maar niet met hen vechten en je afsplitsen. Als ik samen met de Taliban in Afghanistan ga vechten maar geen lid ervan ben moet ik toch ook niet verwonderd zijn als ik word aangepakt?
  woensdag 22 maart 2017 @ 10:36:42 #205
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169695095
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 08:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Die lui in Idlib kunnen alleen maar tegen de regering vechten want er zit niemand anders naast ze. Wat verwacht je dan?

Verder, in Qalamoun waar Ahrar naast IS zit zitten ze nu gewoon flink te knokken.

#teamslayage
Nu ja, maar alleen omdat IS full loco is gegaan en aanvallen op iedereen uitvoert. Back in the day deden ze nog gezamenlijke offensieven en het valt op dat men altijd tegelijkertijd de Khanasser route aanvalt.
pi_169695163
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

HTS zijn terroristen en daarmee is iedereen die met hen vecht een legitiem doelwit in de oorlog. Moet je maar niet met hen vechten en je afsplitsen. Als ik samen met de Taliban in Afghanistan ga vechten maar geen lid ervan ben moet ik toch ook niet verwonderd zijn als ik word aangepakt?
alsof het regime een excuus nodig heeft om mensen die op wat voor manier dan ook tegenstand bieden tegen het regime.
zo is de "want terroristen" excuus al 6 jaar oud, nog voordat al qaida aanwezig was, nog voordat er sprake was van een gewapende opstand. jij maakt er "want al qaida" van, omdat die naam meer weerklank heeft hier. alsof het regime onderscheid maakt tussen de ene en de andere militie. get real gast.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169695192
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Nu ja
idd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 22 maart 2017 @ 11:21:31 #208
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169695787
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

alsof het regime een excuus nodig heeft om mensen die op wat voor manier dan ook tegenstand bieden tegen het regime.
zo is de "want terroristen" excuus al 6 jaar oud, nog voordat al qaida aanwezig was, nog voordat er sprake was van een gewapende opstand. jij maakt er "want al qaida" van, omdat die naam meer weerklank heeft hier. alsof het regime onderscheid maakt tussen de ene en de andere militie. get real gast.
Blijkbaar wel, want in Oost-Qalamoun kunnen ze een stuk beter overweg.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169695790
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

alsof het regime een excuus nodig heeft om mensen die op wat voor manier dan ook tegenstand bieden tegen het regime.
zo is de "want terroristen" excuus al 6 jaar oud, nog voordat al qaida aanwezig was, nog voordat er sprake was van een gewapende opstand. jij maakt er "want al qaida" van, omdat die naam meer weerklank heeft hier. alsof het regime onderscheid maakt tussen de ene en de andere militie. get real gast.
Vooruit kijken heet dat, mehmet.
pi_169695825
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:21 schreef Szura het volgende:

[..]

Blijkbaar wel, want in Oost-Qalamoun kunnen ze een stuk beter overweg.
true. vijand van vijand is mijn vriend, wordt daar door beide kampen toegepast, omdat het het regime goed uitkomt.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169695830
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:21 schreef Djibril het volgende:

[..]

Vooruit kijken heet dat, mehmet.
abi ik niet bergrijp
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169696178
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

abi ik niet bergrijp
Dat is niet verassend, anders had je niet zo'n post geplaats mehmet.
  woensdag 22 maart 2017 @ 11:51:04 #213
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169696287
Deir Hafer belegerd
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 22 maart 2017 @ 11:59:15 #214
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169696425
MIG29_ twitterde op woensdag 22-03-2017 om 10:22:33 Tiger Forces may back to Hama soon reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169697471
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 11:45 schreef Djibril het volgende:

[..]

Dat is niet verassend, anders had je niet zo'n post geplaats mehmet.
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169697483
suhail to the rescue *O*

Jacm212 twitterde op woensdag 22-03-2017 om 12:00:25 #Hama loyalist media seems to think Suheil is coming back to Hama from E Aleppo.https://t.co/IdEq6jpPSi reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169698649
Rebellen gaan wel hard in Hama.
  woensdag 22 maart 2017 @ 14:36:01 #218
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169699430
quote:
10s.gif Op woensdag 22 maart 2017 10:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

alsof het regime een excuus nodig heeft om mensen die op wat voor manier dan ook tegenstand bieden tegen het regime.
zo is de "want terroristen" excuus al 6 jaar oud, nog voordat al qaida aanwezig was, nog voordat er sprake was van een gewapende opstand. jij maakt er "want al qaida" van, omdat die naam meer weerklank heeft hier. alsof het regime onderscheid maakt tussen de ene en de andere militie. get real gast.
HTS = JaN = Al Qaeda.

Er is overigens vanaf het begin sprake geweest van een gewapende opstand ;) Niet in de mate waarin het nu plaatsvindt en niet overal, maar vanaf dag 1 zijn er al veiligheidstroepen beschoten.

Vind je het overigens gek dat er geen onderscheid wordt gemaakt? Zowat alle milities zijn dikke matties met Al Qaeda en vroeger ook met IS. Zelfs de "gematigde" FSA deed vrolijk offensieven tegen het regime met IS in 2013.
pi_169700251
Ik was redelijk verbaasd over deze twee pockets van rebellen, dat ze ineens 'geactiveerd' werden:

C7htU5HW0AAcTeW.jpg:large
  woensdag 22 maart 2017 @ 15:17:54 #220
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169700296
C7hcRE7XgAAUKe4?format=jpg&name=large
SDF zou per helikopter en per boot zijn gekomen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169700351
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 14:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

HTS = JaN = Al Qaeda.

Er is overigens vanaf het begin sprake geweest van een gewapende opstand ;) Niet in de mate waarin het nu plaatsvindt en niet overal, maar vanaf dag 1 zijn er al veiligheidstroepen beschoten.

Vind je het overigens gek dat er geen onderscheid wordt gemaakt? Zowat alle milities zijn dikke matties met Al Qaeda en vroeger ook met IS. Zelfs de "gematigde" FSA deed vrolijk offensieven tegen het regime met IS in 2013.
Bron?

quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:17 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
SDF zou per helikopter en per boot zijn gekomen
Zouden ze Raqqa ook vanuit het zuiden willen omsingelen?
pi_169700377
Dit is ook een mooie, hier zal wel een staaltje Amerikaanse kennis en strategie achter zitten (al is het maar omdat ze geairdropt zijn en vervolgens een 'waterbrug' hebben opgezet):

24Raqqa twitterde op woensdag 22-03-2017 om 12:58:15 IMPORTANT: Military Air-Drop of US forces with #SDF near of Shurfa town W #Raqqa. And controlled peninsula near of… https://t.co/BLe4b4Pvjp reageer retweet
C7hVKjcWsAAGIbu.jpg

lummideast twitterde op woensdag 22-03-2017 om 14:29:40 Gif map: US and SDF airborne operation West to Tabqa, Raqqa https://t.co/JItIChXheO https://t.co/hkI7P7YF9C reageer retweet
Offensief richting Tabqa is ophanden zo lijkt het.

24Raqqa twitterde op woensdag 22-03-2017 om 13:51:36 BREAKING: Raids bombed locations in #Tabqa city W #Raqqa. #R24 reageer retweet
edit:
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:17 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
SDF zou per helikopter en per boot zijn gekomen
dat dus
pi_169700409
oGoUY3g.png
  woensdag 22 maart 2017 @ 15:25:09 #224
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169700429
Cool _O_.
Gaat de SAA ook helpen richting Maskanah komende tijd, dat die weg is doorgesneden.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169700519
Koerden in samenwerking met USA zijn goed bezig met het omsingelen van Raqqa en een strategische plek in Syri te krijgen.
  woensdag 22 maart 2017 @ 15:33:52 #226
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169700563
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:20 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Bron?
Je zou natuurlijk zelf kunnen zoeken ;) Maar in onze herkauwende MSM zal je het niet zo snel vinden nee.

Dr. Tim Anderson:

https://www.amazon.com/Dirty-War-Syria-Tim-Anderson/dp/0973714786

En onze eigen Frans, die door de immer gematigd verklaarde FSA werd afgeslacht.

quote:
Verslag door Pater van der Lugt over de situatie in Homs

We zijn het de burgers in Syri verplicht genuanceerd te zijn. Anders is hun strijd verloren.

Er zijn hier veel mensen die echt geloven dat we met deze regering verder kunnen komen, dat ze in staat is hervormingen aan te brengen (zie de laatste toespraak van de president) en dat ze wellicht democratischer zal zijn dan eventuele plaatsvervangers.

De meeste burgers in Syri staan niet achter de oppositie. Dit beweert zelfs een land als Qatar na een meningspeiling. Daarom kan je ook niet zeggen dat het hier om een volksopstand gaat. Het merendeel van het volk is niet in opstand en zeker niet in gewapende opstand. Het gaat vooral om een strijd tussen het leger en gewapende soennitische groeperingen, die de val van het alawitisch regime beogen en de overname van de macht.

Vanaf het begin zijn de protestbewegingen niet louter vreedzaam geweest. Ik heb vanaf het begin gewapende demonstranten in die betogingen mee zien lopen, die als eersten op de politie begonnen te schieten. Heel vaak is het geweld van de veiligheidsdiensten een reactie op het wrede geweld van de gewapende opstandelingen.

Het is niet zeker dat de regering de twee groeperingen (soennieten en alawieten) tegenover elkaar uitspeelt. In Homs ligt het juist andersom. Het leger zorgt ervoor dat de twee groeperingen niet met elkaar in bloedige strijd gaan. Vertrekt het leger, dan hebben we hier in Homs een burgeroorlog.

Bachar al-Assad heeft nooit de steun van de christelijke leiders geeist. De meesten staan achter hem omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze met een andere oplossing slechter zijn.

Pater Frans van der Lugt vanuit Homs.
13 januari 2012.
https://mediawerkgroepsyr(...)e-is-niemand-gebaat/
  woensdag 22 maart 2017 @ 15:36:13 #227
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_169700607
AFP twitterde op woensdag 22-03-2017 om 15:33:20 #BREAKING 'Only a matter of time' before IS leader Baghdadi killed: Tillerson reageer retweet
koekoek
pi_169700628
Is isis nou aan het capituleren?
Schrijf wat leuks in m'n gastenboek :) : http://secretpret.mygb.nl/
BTC : 3L9zW8LhLF4FpTjM8ojQUxeeEBjnJeE6z3
  woensdag 22 maart 2017 @ 15:38:21 #229
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169700634
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:37 schreef SecretPret het volgende:
Is isis nou aan het capituleren?
Neu, terugtrekken. Overgeven doen ze nooit.
pi_169701457
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:33 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je zou natuurlijk zelf kunnen zoeken ;) Maar in onze herkauwende MSM zal je het niet zo snel vinden nee.
Nogal een dooddoener dit, dit wordt al zes jaar beweert maar ik heb er nooit bewijzen voor gezien. Integendeel.
quote:
quote:
The western media and many western NGOs parroted the official line.
quote:
the Lebanese Resistance
:')

Klinkt nou niet als een objectief boek, maar oke je bent nogal zeker van je zaak, dus wat staat erin en vooral welke bewijzen draagt Anderson aan?

quote:
En onze eigen Frans, die door de immer gematigd verklaarde FSA werd afgeslacht.

[..]

https://mediawerkgroepsyr(...)e-is-niemand-gebaat/
Niet dat ik zijn getuigenis niet geloof, maar waar en wanneer was dat? Ik neem aan in Homs, omdat hij daar woont. Zelfs de regering erkent echter dat het eerste geweld in Homs pas begon in april, dus hoe kan dat? In maart waren al tientallen mensen doodgeschoten in Daraa bijv.
  woensdag 22 maart 2017 @ 17:37:43 #231
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_169703487
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 16:17 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Nogal een dooddoener dit, dit wordt al zes jaar beweert maar ik heb er nooit bewijzen voor gezien. Integendeel.

[..]


[..]


[..]

:')

Klinkt nou niet als een objectief boek, maar oke je bent nogal zeker van je zaak, dus wat staat erin en vooral welke bewijzen draagt Anderson aan?

Ik heb het boek niet, ik weet alleen dat hij o.a. erover schrijft.

quote:
Niet dat ik zijn getuigenis niet geloof, maar waar en wanneer was dat? Ik neem aan in Homs, omdat hij daar woont. Zelfs de regering erkent echter dat het eerste geweld in Homs pas begon in april, dus hoe kan dat? In maart waren al tientallen mensen doodgeschoten in Daraa bijv.
Ik weet niet of hij het hier over Homs heeft. En het feit dat er na zo'n korte tijd al gewapende groeperingen zijn in Homs zegt ook al genoeg. Hoe kwam men in zo'n korte tijd aan wapens?
pi_169704711
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 17:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb het boek niet, ik weet alleen dat hij o.a. erover schrijft.
Waarom noem je hem dan? Wat schrijft hij er onder meer over? Ik kan ook zo tien auteurs opnoemen die in hun boeken het tegendeel beargumenteren, dus wat is er zo bijzonder aan hem?
[..]

quote:
Ik weet niet of hij het hier over Homs heeft. En het feit dat er na zo'n korte tijd al gewapende groeperingen zijn in Homs zegt ook al genoeg. Hoe kwam men in zo'n korte tijd aan wapens?
Wat zegt het dan? En geen idee, Ik kan wel wat gokken. Hij zegt niet wat voor wapens het zijn. Sommige wapens in Syri kon je legaal verkrijgen, zo misschien? Wapensmokkel? Desterteurs/corruptie? Zeg het maar.
  woensdag 22 maart 2017 @ 19:52:44 #233
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169706548
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 15:31 schreef Djibril het volgende:
Koerden in samenwerking met USA zijn goed bezig met het omsingelen van Raqqa en een strategische plek in Syri te krijgen.
Met hulp van de Peshmerga, Polad Talabani kwam een paar dagen geleden aan op Kobani Airbase
AylinaKilic twitterde op maandag 20-03-2017 om 22:05:08 Reports that #PUK Peshmergas have arrived in #Kobani for the #Raqqa operation. Photos show #YPG commander @PolatCanRojava w / Pesh officials. https://t.co/E2t1Xvba8k reageer retweet
KawlF twitterde op woensdag 22-03-2017 om 18:39:54 #PUK anti-terror forces (Black Force) deployed in the military bases in south #Kobane via US Helicopters to participate in #Raqqah Battle. reageer retweet
Say what?
  woensdag 22 maart 2017 @ 20:02:38 #234
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
  woensdag 22 maart 2017 @ 20:09:04 #235
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169707009
J5YZh19.jpg
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  woensdag 22 maart 2017 @ 20:09:39 #236
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169707023
2342323542.jpg?__hstc=143095274.f0728ac372712819a8441e925fafc05d.1490209651160.1490209651160.1490209651160.1&__hssc=143095274.1.1490209651161&__hsfp=1651778871
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169709849
Taqba dam veroverd door SDF&USA, goed werk.
pi_169710686
Hoeveel % grond zijn nog in ISIL bezit?
pi_169711071
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 21:49 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Hoeveel % grond zijn nog in ISIL bezit?
C7RaulYXwAA3o-P.jpg
  woensdag 22 maart 2017 @ 22:04:17 #240
38496 Perrin
Sapere aude
pi_169711112
quote:
Veel lege woestijn telt nog als IS-gebied.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
pi_169711379
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 22:04 schreef Perrin het volgende:

[..]

Veel lege woestijn telt nog als IS-gebied.
Klopt, als het op populatie aankomt heeft Daesh inmiddels nog maar weinig inwoners.

C6a1nk3XEAIfKhr.jpg

fKCQS-sm3fpYc7CgRaA54N7b0oU0A8TRDd-Q6fDq75g.jpg?w=612&s=512bc0f61e0de8673f4794d06fdc691d
pi_169714951
quote:
1s.gif Op woensdag 22 maart 2017 17:37 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb het boek niet, ik weet alleen dat hij o.a. erover schrijft.

[..]

Ik weet niet of hij het hier over Homs heeft. En het feit dat er na zo'n korte tijd al gewapende groeperingen zijn in Homs zegt ook al genoeg. Hoe kwam men in zo'n korte tijd aan wapens?
Hetzelfde gebeurde in Libi. Het Westerse kant van het verhaal van het begin van dat conflict is echt absurd.

https://en.wikipedia.org/wiki/First_Battle_of_Benghazi

Op 17 Februari werden de eerste 'ongewapende demonstranten' in Benghazi neergeschoten. Deze dag werden er echter ook al politiebureaus en andere overheidsgebouwen in brand gestoken, dus je kunt waarschijnlijk beter over een rel spreken. Dit zijn de eerste doden van de gehele revolutie. 14 mensen komen om het leven.

Op 20 Februari was het laatste Ghadaffi bolwerk in Benghazi door de gewapende rebellen overgenomen, de 'Katiba compound' dat door 325(!) militairen verdedigd werd.

In 3 dagen was het conflict veranderd van 'ongewapende demonstranten die neergeschoten worden' naar het blijkbaar in staat zijn om militaire basissen van de overheid over te nemen waarbij honderden mensen om het leven komen.

Alleen een absurd iemand kan claimen dat dit zomaar een 'volksopstand' was en dat hier geen grotere machten een rol speelden. Niet lang geleden nog zijn er documenten openbaar gemaakt waaruit blijkt dat de CIA en de Britten de coup van 1953 in Iran georchestreerd hebben en hoe ze dat gedaan hebben. Dat het Westen tot dit soort zaken in staat is, zou dus helemaal niemand moeten verbazen.
pi_169714952
Care
pi_169717569
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 02:34 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Hetzelfde gebeurde in Libi. Het Westerse kant van het verhaal van het begin van dat conflict is echt absurd.

https://en.wikipedia.org/wiki/First_Battle_of_Benghazi

Op 17 Februari werden de eerste 'ongewapende demonstranten' in Benghazi neergeschoten. Deze dag werden er echter ook al politiebureaus en andere overheidsgebouwen in brand gestoken, dus je kunt waarschijnlijk beter over een rel spreken. Dit zijn de eerste doden van de gehele revolutie. 14 mensen komen om het leven.

Op 20 Februari was het laatste Ghadaffi bolwerk in Benghazi door de gewapende rebellen overgenomen, de 'Katiba compound' dat door 325(!) militairen verdedigd werd.

In 3 dagen was het conflict veranderd van 'ongewapende demonstranten die neergeschoten worden' naar het blijkbaar in staat zijn om militaire basissen van de overheid over te nemen waarbij honderden mensen om het leven komen.

Alleen een absurd iemand kan claimen dat dit zomaar een 'volksopstand' was en dat hier geen grotere machten een rol speelden. Niet lang geleden nog zijn er documenten openbaar gemaakt waaruit blijkt dat de CIA en de Britten de coup van 1953 in Iran georchestreerd hebben en hoe ze dat gedaan hebben. Dat het Westen tot dit soort zaken in staat is, zou dus helemaal niemand moeten verbazen.
Ligt het nou aan mij of staat dat gewoon in je eigen artikel?

quote:
Following the second attack on a funeral, opposition forces commandeered bulldozers and tried to breach the walls of the Katiba compound, often retreating under heavy fire. As the fighting continued, a mob attacked a local army base on the outskirts of Benghazi and forced the soldiers to give up their weapons, including three small tanks. Opposition members then rammed these tanks into the Katiba compound's walls. Days later, the burnt-out hulks of the armored vehicles could still be seen, stuck halfway into the breaches they had made.

The fighting stopped on the morning of 20 February. Another 30 people were killed during the previous 24 hours of fighting. A third funeral procession passed the Katiba compound. Under the cover of the funeral, a suicide car-bomber attacked the compound's gates, blowing them up.[1] Opposition fighters resumed their assault on the base, this time with reinforcements from Bayda and Derna. During the final attack on the compound, 42 people were killed. The gate was blown open by a Mehdi Mohammed Zeyo, a 48-year-old man, who had fashioned two gas canisters into the boot of his car, and drove into the main gate. The compound was taken by opposition forces hours later.[16] In the afternoon, Libyan Interior Minister Abdul Fatah Younis showed up with a special forces squad called the "Thunderbolt" to relieve the besieged barracks. Troops from his unit, based on the outskirts of town, arrived at the opposite side of the Katiba compound armed with machine guns and driving trucks mounted with anti-aircraft guns. Two tanks under Younis's command followed. However, Younis defected to the opposition and granted safe passage to Gaddafi's loyalists out of the city.[5] Gaddafi's troops evacuated, but not before killing soldiers who refused to open fire on the opposition.[5][8] Some 130 rebel soldiers were killed in Benghazi and Bayda.[8]
pi_169717854
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2017 14:36 schreef Richestorags het volgende:

HTS = JaN = Al Qaeda.
no shit sherlock
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169717927
wel blijven opletten jongens...

Jacm212 twitterde op woensdag 22-03-2017 om 21:59:59 Loyalist tank hit by an IS ATGM near #Palmyra today. https://t.co/nJcfZAePFI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169717977
Nu al geruchten dat de Tabqah dam is veroverd op IS.

C7iyL5wV4AANoPX.jpg

Rare koerden :D

C7l5LAaVMAIN83M.jpg

Deir Hafar belegerd:

C7ltu9OVsAAbSLK.jpg
pi_169718005
En het lenteoffensief is bijna compleet:

quote:
Jihadist rebels mobilize in northeast Latakia for new offensive

BEIRUT, LEBANON (6:35 A.M.) – The jihadist rebels of Hay’at Tahrir Al-Sham and Harakat Ahrar Al-Sham have been mobilizing their forces in the northeastern countryside of Latakia for a new offensive against the government forces.

A military official told Al-Masdar News on Wednesday night that Syrian Arab Army drones captured images of jihadist rebel reinforcements arriving to the Jabal Al-Akrad (Kurdish Mountains) and Jisr Al-Shughour regions along the Latakia-Idlib axis.

According to the military official, the Syrian Arab Army expects the jihadist rebels to launch offensives in both Jabal Al-Akrad and Sahel Al-Ghaab (Al-Ghaab Plain).
https://www.almasdarnews.(...)takia-new-offensive/
pi_169718057
Russische generaal viert Newroz met de Koerden.

https://twitter.com/AylinaKilic/status/844492718336360448
pi_169720527
"geen paniek jongens. ich bin gleich da"

d1gTaOS.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 23 maart 2017 @ 13:12:35 #251
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169720647
Ja is ie al gearriveerd in Hama? :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169720804
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:12 schreef Szura het volgende:
Ja is ie al gearriveerd in Hama? :P
gisteren zag ik wat tweets langskomen. iets met een audio boodschap ofzo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 23 maart 2017 @ 13:24:26 #253
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169720902
Ah daar hebben we het: Deir Hafer is leeg en dus spoedig voor SAA.

https://twitter.com/thearabsource/status/844886535430320128

Tiger Forces naar Hama
https://twitter.com/leithfadel/status/844886684898672640
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169721078
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:24 schreef Szura het volgende:
Ah daar hebben we het: Deir Hafer is leeg en dus spoedig voor SAA.

https://twitter.com/thearabsource/status/844886535430320128

Tiger Forces naar Hama
https://twitter.com/leithfadel/status/844886684898672640
altijd zit dat isis weer de assadisten te helpen! :( ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169721306
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 10:12 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ligt het nou aan mij of staat dat gewoon in je eigen artikel?

[..]

Ja, dat is wat er staat als bron voor mijn verhaal. Ik wil er toch geen linkdump van maken?

In Egypte gebeurde trouwens hetzelfde. Een van de weinige landen waar ook echt gewoon videomateriaal is waar je mensen met ak-47's en handgeweren tussen de onbewapende demonstranten ziet lopen. Ziekelijk gewoon.

En Oekrane dan? Ook daar werd er door demonstranten met wapens op politie geschoten.
_80932016_maidan_snipers_624.jpg

Nee, je kunt het helemaal met Assad eens zijn en vinden dat hij weg moet, omdat hij mensen onderdrukt en weet ik veel wat. Maar het verhaal dat er 'zomaar op onbewapende demonstranten geschoten wordt' iedere keer is veel genuanceerder.

Zo zegt bijvoorbeeld Amnesty International over Libi:

quote:
An Amnesty International investigation in June 2011 could not corroborate allegations
of mass human rights violations by Gaddafi regime troops. However, it uncovered evidence
that rebels in Benghazi made false claims and manufactured evidence. The investigation
concluded that
much Western media coverage has from the outset presented a very one-sided
view of the logic of events, portraying the protest movement as entirely peaceful
and repeatedly suggesting that the regime’s security forces were unaccountably
massacring unarmed demonstrators who presented no security challenge.83

https://www.publications.(...)t/cmfaff/119/119.pdf
Maar goed, wat er nou echt die eerste dagen gebeurd is, is nu van weinig belang meer. Men moet er echter wel lessen uit halen voor de toekomst, want ik heb zo het vermoeden dat dit nog vaker gaat gebeuren.
pi_169721339
de turken zijn weer begonnen met hun backing van de rebellen if true wat gaan de russen doen?

Charles_Lister twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 20:41:49 #pt: Three separate FSA sources tell me the MOM has resumed provision of “some" support to vetted factions in Idlib, W. #Aleppo & N. #Hama. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 21-03-2017 om 20:26:48 #pt: Ahrar al-Sham’s role in northern #Hama is minimal for now, while its forces are - I’m told - amassing in western #Aleppo & NE #Latakia. reageer retweet
is dat die muhsayni? O+

C7dt43TXUAADF5E.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 23 maart 2017 @ 14:04:56 #257
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169721685
Die middelste in het geel is die ranzige kinderronselaar Muhaysni ja.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169721766
Deir Hafer ingenomen door SAA.

Khattab en Rahbeh ook heroverd in Hama nu de Tiger Forces een tegenaanval hebben ingezet.
  donderdag 23 maart 2017 @ 14:33:58 #259
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169722222
Weet iemand hoe ver de troepenopbouw in West-Aleppo is gevorderd? Je zou zeggen: val daar aan nu die baarden zich concentreren op Hama.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169722821
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 14:33 schreef Szura het volgende:
Weet iemand hoe ver de troepenopbouw in West-Aleppo is gevorderd? Je zou zeggen: val daar aan nu die baarden zich concentreren op Hama.
Ik zal je tip doorgeven aan suhail ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 23 maart 2017 @ 15:15:34 #261
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169723102
quote:
10s.gif Op donderdag 23 maart 2017 15:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik zal je tip doorgeven aan suhail ;)
Bel beter naar het Centraal Commando in Damascus :P.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169725537
quote:
Damn!!
pi_169726952

Video van de oversteek. Ziet er wel gemoedelijk uit :')

quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 13:45 schreef JaJammerJan het volgende:

[..]

Ja, dat is wat er staat als bron voor mijn verhaal. Ik wil er toch geen linkdump van maken?

In Egypte gebeurde trouwens hetzelfde. Een van de weinige landen waar ook echt gewoon videomateriaal is waar je mensen met ak-47's en handgeweren tussen de onbewapende demonstranten ziet lopen. Ziekelijk gewoon.

En Oekrane dan? Ook daar werd er door demonstranten met wapens op politie geschoten.
[ afbeelding ]

Nee, je kunt het helemaal met Assad eens zijn en vinden dat hij weg moet, omdat hij mensen onderdrukt en weet ik veel wat. Maar het verhaal dat er 'zomaar op onbewapende demonstranten geschoten wordt' iedere keer is veel genuanceerder.

Zo zegt bijvoorbeeld Amnesty International over Libi:

[..]

Maar goed, wat er nou echt die eerste dagen gebeurd is, is nu van weinig belang meer. Men moet er echter wel lessen uit halen voor de toekomst, want ik heb zo het vermoeden dat dit nog vaker gaat gebeuren.
Dat zal allemaal wel enzo, maar het ging om de bewering van Richestorags dat er "vanaf dag 1 sprake is geweest van een gewapende opstand". En daar zie ik vooralsnog niet veel bewijs voor. Dat de oppositie snel overging tot geweld weten we al zes jaar.
  donderdag 23 maart 2017 @ 20:14:50 #264
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_169728695
CivilWarMap twitterde op donderdag 23-03-2017 om 19:51:28 Syrian Democratic Forces captured Mashrafat ash Shahnat, Al-Ghassaniyah, Fatsat Abd Ismail and Fatisat Bayram Map: http://syriancivilwarmap.com/ https://t.co/ZC3X4FYlM3 reageer retweet
C7n9V6TW0AA_XZM.jpg
Say what?
  donderdag 23 maart 2017 @ 22:05:12 #265
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169732353
Kawbab schijnbaar ook heroverd, na vanmiddag Khattab oa:

C7oVrUEXkAAwQRt?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 23 maart 2017 @ 22:15:52 #266
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169732737
Dayr Hafir gepakt?
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 23 maart 2017 @ 22:17:21 #267
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169732787
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:15 schreef Zahreddine het volgende:
Dayr Hafir gepakt?
Weet niet of ze het al betreden hebben, maar het is schijnbaar leeg ^O^.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 23 maart 2017 @ 22:18:27 #268
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169732828
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:17 schreef Szura het volgende:

[..]

Weet niet of ze het al betreden hebben, maar het is schijnbaar leeg ^O^.
_O_ _O_

Oost Aleppo zal nu wel vetraagd worden door Hama.
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
  donderdag 23 maart 2017 @ 22:20:04 #269
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169732897
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:18 schreef Zahreddine het volgende:

[..]

_O_ _O_

Oost Aleppo zal nu wel vetraagd worden door Hama.
Tijd om die hele inham dan maar eens op te ruimen, tot de hoogte van Morek.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 23 maart 2017 @ 22:21:56 #270
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169732964
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:20 schreef Szura het volgende:

[..]

Tijd om die hele inham dan maar eens op te ruimen, tot de hoogte van Morek.
Yep, hopelijk komen ze daar eindelijk eens aan toe.

Ook tijd om de rest van Latakia te pakken
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169733003
Binnenkort valt Assad Oost Turkije binnen een kwestie van maanden
pi_169739581
quote:
1s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:17 schreef Szura het volgende:

[..]

Weet niet of ze het al betreden hebben, maar het is schijnbaar leeg ^O^.
zal wel compleet vol liggen met mijnen enz
pi_169739959
kennelijk is die bilal met zijn nusra vriendjes bij het hama offensief

https://www.facebook.com/(...)151/?hc_ref=NEWSFEED
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169743277
biji biji

C7rJgx_XkAAd3Ki.jpg
pi_169744982
quote:
0s.gif Op donderdag 23 maart 2017 22:05 schreef Szura het volgende:
Kawbab schijnbaar ook heroverd, na vanmiddag Khattab oa:

[ afbeelding ]
Twitter counter ja...

CivilWarMap twitterde op vrijdag 24-03-2017 om 13:19:35 We will update Hama Map once we got more confirmed information. The information yesterday about recaptured areas by SAA seem to be false. reageer retweet
sayed_ridha twitterde op vrijdag 24-03-2017 om 13:46:48 Ahrar Sham & friends still attempting to advance south of Kafrnaboudah. SAA regain Shaizar near Mhardeh. Kawkab+Khattab are still with HTS reageer retweet
Blijkbaar zijn de berichten over terugveroverde dorpen na een SAA/NDF counter gisteren allemaal nep. HTS zit kennelijk zelfs te flikflooien in Qomhana.

Van Leith wel dit soort onzin verwacht verwacht maar teleurgesteld in Watanisy (verzon hij ook geen Deir ez Zor offensief vorige week) en ook teleurgesteld in Yuusha.

De tijger heeft het in elk geval druk.

MmaGreen twitterde op vrijdag 24-03-2017 om 14:21:58 Syrian Army Tiger Forces Gen. Suheil Al Hassan leading operations against Al Qaeda in Qomhana, Northern Hama Countr... https://t.co/m0zzDcKECO reageer retweet
C7r7VRyXQAAIVlH.jpg

[ Bericht 15% gewijzigd door HexHunter op 24-03-2017 14:37:37 ]
NEE!
pi_169745919
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 14:29 schreef HexHunter het volgende:

De tijger heeft het in elk geval druk.

MmaGreen twitterde op vrijdag 24-03-2017 om 14:21:58 Syrian Army Tiger Forces Gen. Suheil Al Hassan leading operations against Al Qaeda in Qomhana, Northern Hama Countr... https://t.co/m0zzDcKECO reageer retweet
[ afbeelding ]
druk met tasbihat? _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169748400
quote:
10s.gif Op vrijdag 24 maart 2017 15:19 schreef Slayage het volgende:

[..]

druk met tasbihat? _O-
Scherp :P
Was me niet eens opgevallen.
NEE!
  vrijdag 24 maart 2017 @ 20:02:29 #278
442139 Zahreddine
Hertog Van Alva
pi_169751213
watanisy twitterde op vrijdag 24-03-2017 om 19:58:56 army captured deir hafer acc. to @C_Military1 in east aleppo reageer retweet
One who deceives will always find those who allow themselves to be deceived.
- Niccolo Machiavelli, Chapter XVIII, Il Principe.
pi_169763226
rip hama offensief, ome putin _O_

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 11:16:07 Convoy from #Tartus to #Hama including TOS-1 (thermobaric MRLS) & mine-resistant Kamaz Typhoon, suggesting upcoming#Russia|n involvement.https://t.co/87Du78k2Vp reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 11:37:27 #280
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169763477
Krijg je ervan als neefje Erdo en de Saudi-neefjes willen meespelen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169763733
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:19 schreef Slayage het volgende:
rip hama offensief, ome putin _O_

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 11:16:07 Convoy from #Tartus to #Hama including TOS-1 (thermobaric MRLS) & mine-resistant Kamaz Typhoon, suggesting upcoming#Russia|n involvement.https://t.co/87Du78k2Vp reageer retweet
keihard grondtroepen?
pi_169764013
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:19 schreef Slayage het volgende:
rip hama offensief, ome putin _O_

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 11:16:07 Convoy from #Tartus to #Hama including TOS-1 (thermobaric MRLS) & mine-resistant Kamaz Typhoon, suggesting upcoming#Russia|n involvement.https://t.co/87Du78k2Vp reageer retweet
Ziet er wreed uit. :P[ Bericht 8% gewijzigd door HexHunter op 25-03-2017 12:30:58 ]
NEE!
  zaterdag 25 maart 2017 @ 12:47:31 #283
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169764501
Jolani liet zich zien in de op-room, laatste keer dat dat het geval was werd Aleppo bevrijd ^O^.

C7wuJLyX0AIlYWh?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169764822
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 11:54 schreef no1uknow het volgende:

[..]

keihard grondtroepen?
voorlopig zijn het speculaties
quote:
die dingen wil je niet koppen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169764854
deal hier, deal daar :{

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 12:03:52 Tadef is under #EuphratesShield control after Regime withdrawal. Picture geolocated in center.… https://t.co/SyM9P2TOZ8 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 13:47:17 #286
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169765422
Er wordt een cynisch spel gespeeld waarbij men voor de bhne politieke overeenstemming veinst, terwijl men aan de achterzijde probeert elkaar een hak te zetten en de wapens en strijders laat binnenstromen. Ten koste van onschuldige Syrirs en ten koste van wat ooit mooie landschappen en steden waren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169766638
Toch knap dat ISIS het tegen zoveel tegenstanders zolang blijft volhouden, je zou bijna denken dat zij best steun hebben van een heel groot deel van de bevolking.
Opzich best logisch als er opeens allemaal shia uit Iran, Irak en Afhanistan door je dorp banjeren. :')
pi_169766874
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 14:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Toch knap dat ISIS het tegen zoveel tegenstanders zolang blijft volhouden, je zou bijna denken dat zij best steun hebben van een heel groot deel van de bevolking.
Opzich best logisch als er opeens allemaal shia uit Iran, Irak en Afhanistan door je dorp banjeren. :')
Ah, weer zo'n fantastische kenner.

Het feit dat IS groot is geworden in gebieden waar nauwelijks sjiieten wonen of rondlopen wordt natuurlijk vergeten.
pi_169766938
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 15:06 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Ah, weer zo'n fantastische kenner.

Het feit dat IS groot is geworden in gebieden waar nauwelijks sjiieten wonen of rondlopen wordt natuurlijk vergeten.
Nee, ik denk dat zij groot geworden zijn en op een zeker moment wel mainstream werden.
Op een zeker moment zijn de standaard gekkies uit het buitenland, straatbendes en lokale jihadi wel op en dan begint de aanwas.
pi_169767157
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 15:10 schreef WammesWaggel het volgende:

Nee, ik denk dat zij groot geworden zijn en op een zeker moment wel mainstream werden.
Op een zeker moment zijn de standaard gekkies uit het buitenland, straatbendes en lokale jihadi wel op en dan begint de aanwas.
Neem Raqqa voor gemakshalve, de de facto hoofdstad van IS. Voor de oorlog stond het bekend als een redelijk 'liberale' stad waar het conservatieve gedachtegoed - in tegenstelling tot het achterland van Idlib - nauwelijks prominent aanwezig was.
pi_169767218
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 15:24 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Neem Raqqa voor gemakshalve, de de facto hoofdstad van IS. Voor de oorlog stond het bekend als een redelijk 'liberale' stad waar het conservatieve gedachtegoed - in tegenstelling tot het achterland van Idlib - nauwelijks prominent aanwezig was.
Ja het kan best zijn dat mensen zich aansluiten en zo orders volgende in Raqqa belanden, Opzich logisch.
Sowieso zijn stedelingen vaak geen bijzonder kundige vechters, dorpelingen zijn veelal wat harder.
pi_169767580
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 14:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Toch knap dat ISIS het tegen zoveel tegenstanders zolang blijft volhouden, je zou bijna denken dat zij best steun hebben van een heel groot deel van de bevolking.
Opzich best logisch als er opeens allemaal shia uit Iran, Irak en Afhanistan door je dorp banjeren. :')
isis heeft gewoon heel knap een powergrab uitgevoerd in syrie, de bevolking had het maar te slikken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169767587
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 13:47 schreef Szura het volgende:
Er wordt een cynisch spel gespeeld waarbij men voor de bhne politieke overeenstemming veinst, terwijl men aan de achterzijde probeert elkaar een hak te zetten en de wapens en strijders laat binnenstromen. Ten koste van onschuldige Syrirs en ten koste van wat ooit mooie landschappen en steden waren.
echt ziek.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169767867
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 25-03-2017 om 16:09:48 24th March: unprecedented nbr of sorties since 2012 (137 by #RuAF & 101 by #SyAF) mainly striking behind frontline. https://t.co/Ib9f4HBJyV reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 25 maart 2017 @ 16:20:58 #295
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_169768022
@AFP
#BREAKING Coalition says it hit Mosul site where civilians reportedly killed

Sinds Trump is aangereden zie je toch een duidelijke toename van dit soort mislukte acties... Toeval?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_169768350
uiteraard wordt er ook volop politiek gevoerd over de rug van de syriers in turkije

quote:
4 million Syrians to be granted Turkish citizenship if ‘yes’ votes emerge in charter

Some four million Syrians in Turkey will be granted citizenship if “yes” votes emerge in the April 16 referendum on constitutional amendments, main opposition Republican People’s Party (CHP) leader Kemal Kılıdaroğlu said on March 25.


“Did those (four million Syrians) come to Turkey due to the parliamentary system? Who brought them from Syria? Now they are saying 'We will grant four million Syrians citizenship after 'yes' votes emerge.' We should all sit and think,” Kılıdaroğlu said speaking at a party event in the southeastern province of Diyarbakır.

In July 2016, President Recep Tayyip Erdoğan raised eyebrows when he suggested that Syrians in Turkey could be granted Turkish citizenship if they filed an application and met a number of criteria. He further detailed the plans during his return trip from a NATO summit in Warsaw on July 11, 2016 suggesting that “dual citizenship” could be granted to applicants.

Erdoğan’s proposal had been slammed at the time by members of all three opposition parties at parliament in Ankara as a move aimed at garnering the votes of Syrians and tilting the sensitive demographic balance in Turkey’s southeast.

March/25/2017
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169768383
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 16:20 schreef Szura het volgende:
@AFP
#BREAKING Coalition says it hit Mosul site where civilians reportedly killed

Sinds Trump is aangereden zie je toch een duidelijke toename van dit soort mislukte acties... Toeval?
alweer?

nee die rules of engagement is toch aangepast, sommigen zaten daarover te juichen hier. de resultaten zien we dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169768447
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 maart 2017 16:20 schreef Szura het volgende:
@AFP
#BREAKING Coalition says it hit Mosul site where civilians reportedly killed

Sinds Trump is aangereden zie je toch een duidelijke toename van dit soort mislukte acties... Toeval?
Nee.

De ROE (rules of engagement) zijn waarschijnlijk verzacht.
pi_169768601
quote:
echt een noob actie idd :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_169768609
Slotje
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop: