FOK!forum / Lifestyle / [CZT #48] Chronisch Ziek Topic
LPFANvrijdag 23 september 2016 @ 15:59
Een algemeen topic voor mensen die Chronisch ziek zijn. Je kunt hier zowel je positieve als negatieve ervaringen kwijt en we proberen elkaar zoveel mogelijk als kan te steunen. Het maakt niet uit welke Chronische ziekte je hebt, iedereen is welkom!

Ben je zelf ziek, ken je iemand die ziek is of ben je chronisch nieuwsgierig met brandende vragen? Aarzel vooral niet om mee te posten!

Er is ook een topic voor chronisch psychische zieken: R&P / Chronisch Psychische Klachten Topic In dit topic kan je spuien over de problemen of issues die jij hebt omtrent je psyche (al dan niet door een chronische ziekte). Zo houden we elk topic gescheiden qua onderwerp en voelt iedereen zich op haar/zijn gemak om te posten.

Om het voor iedereen wat overzichtelijker te houden, zodat je je eventuele vragen gericht kan stellen en om onze soms warrige medicijnhoofdjes wat rust te geven vind je hieronder onze awesome vaste gasten incluis een korte medische samenvatting.

Wil je ook een plekje in het lijstje? Stuur de TS dan even een PM of meldt het in het topic :)

SPOILER
Sylvana
Ik ben Sylvana, 29 jaar en ik heb verschillende chronische ziektes.
Ik heb sinds 2011 Diabetes type1. De eerste jaren spoot ik insuline en lukte het me omdat ik ook psychische problemen heb niet goed om mijn Diabetes te reguleren. Daardoor ben ik een aantal keren in het ziekenhuis beland. De laatste 2 jaar gaat het gelukkig beter en heb ik het goed onder controle. Sinds november 2015 heb ik een insulinepomp, wat het leven een stuk makkelijker maakt omdat ik mijn Diabetes nu veel flexibeler kan reguleren. Naast Diabetes heb ik ook nog Scoliose en de ziekte van Crohn. Voor mijn psychische problematiek volg ik therapie. Ik ben volledig arbeidsongeschikt en krijg een Wajong-uitkering.

LPFAN

Ik ben LPFAN, 28 jaar en mijn nieren werken niet meer. (Of nah ja misschien nog 5%) Hierdoor moet ik 3 keer in de week 3.5 uur aan de dialyse om te overleven. Hierdoor zit ik werkloos thuis. En sinds kort blijkt dat ik ook psoriasis erbij heb.

vannelle

Ik ben vannelle (alhoewel de meeste mensen mij gewoon Richard noemen) en ben 47 jaar oud.
Sinds 1998 heb ik rugproblemen waar het volgende aan gedaan is:
1999 hernia operatie
2003 2 discusprotheses (L4-L5/L5-S1)
2013 dezelfde niveau's vastgezet, artrose verwijderd en zenuwkanalen wijder gemaakt.

Momenteel zenuwschade doordat de artrose de zenuwen te lang klem heeft gehouden en 10 februari begin ik weer met revalidatie met als doe de belangrijkste pijnpunten er uit te pakken waardoor gerichte pijnbestrijding wellicht mogelijk is.

Wat ik ook heb maar verder geen pijn doet is osteoporose, botontkalking dus.
Ook ik zit 100% in de WAO en dat is eerlijk gezegd best wel rustgevend, geen sollicitatieplicht en zo.
Ik zou graag wíllen werken maar UWV snapt gelukkig ook dat dat niet kan.

caroro

Ik ben caroro en ik ben 41 jaar jong.
Ik heb sinds 1995 rugklachten,het begon met 2 hernia's, en nu ben ik 10 operaties een klapvoet en blijvende zenuwschade verder. Ik heb een neurostimulator om pijn te bestrijden.
Ook de rest van mijn lijf heeft me nogal eens in de steek gelaten, dat heeft me ook nog eens 8x op de operatietafel opgeleverd.
Ik ben moeder van 3(18,13 en 3 jaar) en al 24 jaar samen met mijn jeugdvriendje.
O en ik was al nooit echt in de wieg gelegd om te werken :P en daar is het UWV het nu ook 100% mee eens :(

Disana
Ik was gezond en aan het werk tot ik in 2010 stopte met roken waardoor zich Colitis Ulcerosa openbaarde.
In het ziekenhuis liet mijn lichaam me totaal in de steek en lag ik vijf maanden in bed.
Mijn nieren werken nog maar voor eenderde, mijn hart dat twee keer stil bleef staan en een infarct meemaakte werkt ook nog maar voor eenderde. Tevens zijn mijn benen niet ongeschonden het ziekenhuis uitgekomen: ik loop slecht.
Ik heb nog meer, maar deze zaken maken het onmogelijk nog te werken of überhaupt veel te doen.

houdjemond

In september 2015 heeft deze 26-jarige de stempel "Chronische Pancreatitis" gekregen, beter bekend als chronische alvleesklierontsteking.
In totaal was ik meer dan 15 kilo afgevallen, woog ik nog maar 39 kilo en kon ik behalve pijnstillers eten niet veel meer.
Aangezien dit niet langer ging ben ik begin januari 2016 geopereerd en deze operatie, te weten de longitudinale pancreaticojejunostomie :') ,is succesvol geweest!
Nu volgt een lange tijd van revalideren en hopen dat de ontstekingen door de operatie rustig blijven en mij geen verdere pijn meer bezorgen, hoewel ik natuurlijk altijd een chronische ontsteking zou blijven houden.
Verder ben ik een grootverbruiker van Oxycodon en Pancreatine.

Poesopstokje

Vrouw, 24 jaar, naast de diagnoses Asperger en (nog niet behandelde) PTSS heb ik ook een ''slaapstoornis NAO'' in m'n dossier staan.

Al sinds ik me kan herinneren heb ik hele levendige en heftige nachtmerries, gedurende de hele nacht (of middag, ligt eraan wanneer ik slaap :+ ). In combinatie met Hypnagogische hallucinaties en verlammingen.

Meerdere onderzoeken, medicijnen en andere ''middeltjes'' gebruikt, maar tot op heden geen oorzaak/genezing.

Ik ben dus chronisch ziek. Erg weinig energie, altijd moe. Maar ook altijd bang, voor de nacht en het slapen.
Opleiding heb ik niet kunnen doen, ik ben gestrand met een VMBO-TL diploma.
Werken zit er ook niet in. Ik krijg een bijstandsuitkering zonder sollicitatieplicht

Superkimmi
Vrouw, geboren in 1990. Ik heb al sinds de basisschool astma en in de eerste periode vaak last gehad van longontstekingen. Na de puberteit ben ik een aantal jaar vrij stabiel geweest. Maar de laatste paar jaar ben ik onwijs vaak verkouden voor een langere periode. Dit heeft erg veel invloed op mijn energielevel, conditie en algehele lichamelijke toestand, omdat verkouden zijn voor mij echt een ramp is. In maart 2016 is na een nieuwe longontsteking bij mij longfibrose geconstateerd. Omdat mijn longen nog niet onwijs beschadigd zijn zullen de extra gevolgen voorlopig nog wel te overzien zijn. Gedurende 2016 zal ik vaak bij de longarts te vinden zijn om verder te onderzoeken wat mijn baseline scenario is (hoe gaat het met mijn longen als ik niet verkouden ben), wat er precies gebeurt wanneer ik wel verkouden ben en of er verdere medicatie nodig is (en werkt) in de nabije toekomst..

Sararaats
36 jaar.
Ik heb de ziekte van Hashimoto. Dit betekent dat mijn afweersysteem van mijn lichaam mijn schildklier aanvalt.

Heel kort: De ziekte van Hashimoto is een vaak voorkomende vorm van hypothyreoïdie. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem van het lichaam de schildklier aanvalt. Hierdoor ontstaan steeds terugkerende ontstekingen, en laat de klier het afweten. De gevolgen daarvan zijn voelbaar over het hele lichaam.

Ik was altijd maar moe en mijn schildklier zwol op.

Ik kreeg L-Thyroxine® 25mcg maar als die niet helpt: radio-actief jodium. Laatste optie is een operatie.

Jaimy_Luca
32 jaar inmiddels.
Ik heb diabetes type 2. Nog niet kunnen accepteren, daarom moet ik sinds een poosje insuline spuiten. Begon met 8EH, zit inmiddels op 60EH... Daarnaast nog 2 tabletjes Metformine.
Ik heb daarnaast autisme/contactstoornis en psychische problemen (en heel vroeger nog gediagnosticeerd met Schizoaffectieve stoornis).
Ik slaap vaak slecht wat m'n psyche zwak maakt en ik rare dingen kan denken/doen.
En ik heb PDS. Wat ervoor zorgt dat ik soms 6 keer per dag naar de wc kan, soms gelijk a la seconde moet als ik buikpijn heb. En dat ik soms lang weg ben.

PrisTheShiz
29 jaar, vrouw (in tegenstelling tot wat mijn profiel zegt,fulltime werkzaam bij de overheid, hts studie afgerond, woon samen met partner. Heb 1 huisdier, ook gelijk mijn lust en leven.

Ik mag leven met de volgende diagnoses:
-Prikkelbare darm syndroom
-Migraine
-Traag werkende schildklier sinds 2016
-Galblaas verwijderd in 2015 vanwege galstenen en kolieken
-Burnout gehad in 2015

Toto69
21 jaar

- Chronische open wond zitvlak sedert eind 2011, acht operaties aan gehad. Aandoening heet Sinus Pilonidalis.

Gia
- 52 jaar, neuropathie overgehouden aan chemo.
Kunsthartklep, mitralis, waarvoor levenslang bloedverdunners.
2bd28f75dad7d6fa22a5004b22102daf.jpg
LPFANvrijdag 23 september 2016 @ 15:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:58 schreef LPFAN het volgende:
Voor de mensen die zich nou een beetje afvragen hoe dialyse nou in zijn werk gaat:


Dit is in mijn ziekenhuis. (Ik lag ook tegenover hem toevallig toen dit gefilmd werd haha :P)
LPFANvrijdag 23 september 2016 @ 16:21
En het is mijn vaste plek nu :P
BlauwePhloxvrijdag 23 september 2016 @ 16:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:59 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Dank je! Dat geeft wat beeld van hoe het eraan toegaat. Ook van die shunt, want ik had er wel wat over gelezen, maar ik kon me er weinig bij voorstellen. Dit filmpje geeft echt een super simpele uitleg ervan. :)
Jaimy_Lucavrijdag 23 september 2016 @ 16:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:59 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Zou jij niet 's nachts gedialyseerd willen worden?
Jaimy_Lucavrijdag 23 september 2016 @ 16:46
Hier weer eens hoofdpijn. Al vanaf dat ik opstond.
HaverMoutKoekjevrijdag 23 september 2016 @ 16:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:59 schreef LPFAN het volgende:

[..]

zit jij ook te fietsen? En heb je nog steeds hoofdpijn bij/na dialyse?
houdjemondvrijdag 23 september 2016 @ 17:28
Jemig iedereen hier is "ziek" (als in snotteren, ziek zwak en misselijk) dus ik doe uiteraard ook gezellig mee :( daar gaan mijn zuurverdiende kilotjes weer.
LPFANvrijdag 23 september 2016 @ 19:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 16:44 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Dank je! Dat geeft wat beeld van hoe het eraan toegaat. Ook van die shunt, want ik had er wel wat over gelezen, maar ik kon me er weinig bij voorstellen. Dit filmpje geeft echt een super simpele uitleg ervan. :)
Ja, is een heel fijn filmpje, Is gemaakt om mensen die komen te dialyseren voor te lichten.

quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 16:46 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Zou jij niet 's nachts gedialyseerd willen worden?
Nee, heb er in het begin wel aan gedacht, maar ik vind het zo prima, Ik ben er ff gezellig uit, ik krijg eten en drinken, kan ff gezellig kletsen, en mijn waardes zijn prima.

quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 16:53 schreef computergirl het volgende:

[..]

zit jij ook te fietsen? En heb je nog steeds hoofdpijn bij/na dialyse?
Ik fiets vaak ja tijdens dialyse :Y En heel heel soms nog eens als ik me te druk maak ofzo, maar dat is dan heel erg licht aanwezig. Ik krijg nu extra zout en vocht en boullion en dat helpt.
LPFANvrijdag 23 september 2016 @ 19:07
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 17:28 schreef houdjemond het volgende:
Jemig iedereen hier is "ziek" (als in snotteren, ziek zwak en misselijk) dus ik doe uiteraard ook gezellig mee :( daar gaan mijn zuurverdiende kilotjes weer.
Beterschap! :*
Jaimy_Lucavrijdag 23 september 2016 @ 20:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 17:28 schreef houdjemond het volgende:
Jemig iedereen hier is "ziek" (als in snotteren, ziek zwak en misselijk) dus ik doe uiteraard ook gezellig mee :( daar gaan mijn zuurverdiende kilotjes weer.
Beterschap!
MarieAlicevrijdag 23 september 2016 @ 21:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 17:28 schreef houdjemond het volgende:
Jemig iedereen hier is "ziek" (als in snotteren, ziek zwak en misselijk) dus ik doe uiteraard ook gezellig mee :( daar gaan mijn zuurverdiende kilotjes weer.
Beterschap!
MarieAlicevrijdag 23 september 2016 @ 21:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 16:46 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Hier weer eens hoofdpijn. Al vanaf dat ik opstond.
Hoofdpijn al wat beter?
Jaimy_Lucavrijdag 23 september 2016 @ 21:55
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 september 2016 21:10 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Hoofdpijn al wat beter?
Nog steeds wel wat aanwezig. Is qua pijn een 6-je hoor, maar evengoed is hoofdpijn gewoon een vervelend gevoel.
Jaimy_Lucavrijdag 23 september 2016 @ 21:58
Ik had vandaag overigens weer bij het roeren in de avondmaaltijd (of meer omhusselen eigenlijk) van die stijve pijnlijke handen.
MarieAlicezaterdag 24 september 2016 @ 06:48
Mijn clumsiness was altijd al behoorlijk legendarisch, maar het feit dat ik daarnet een boekenrek wilde verschuiven
(waarom wil je een kast verschuiven om half zes in de morgen, Marie? Wel, dat is een goeie vraag! Geen idee, ik werd wakker met het idee dat ik mijn bureau anders wou inrichten en ja, dan doet een mens zulke dingen, blijkbaar)
en er daarbij in geslaagd ben het ding te laten omvallen op mij, doet me ergens wel beseffen dat het een graad erger geworden is.

Ik hoop dat Tom rap thuiskomt, want het doet allemaal toch wel zeer feitelijk. :X :'( en mijn ego is zwaar geblutst. :@
_Hestia_zaterdag 24 september 2016 @ 10:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 06:48 schreef MarieAlice het volgende:
Mijn clumsiness was altijd al behoorlijk legendarisch, maar het feit dat ik daarnet een boekenrek wilde verschuiven
(waarom wil je een kast verschuiven om half zes in de morgen, Marie? Wel, dat is een goeie vraag! Geen idee, ik werd wakker met het idee dat ik mijn bureau anders wou inrichten en ja, dan doet een mens zulke dingen, blijkbaar)
en er daarbij in geslaagd ben het ding te laten omvallen op mij, doet me ergens wel beseffen dat het een graad erger geworden is.

Ik hoop dat Tom rap thuiskomt, want het doet allemaal toch wel zeer feitelijk. :X :'( en mijn ego is zwaar geblutst. :@
Oh lieverd toch. Pas alsjeblieft een beetje op jezelf en doe idd niet van dit soort dingen als je alleen thuis bent ;)
Hopelijk is Tom snel thuisgekomen. Hoe gaat het nu? :*

LPFAN interessant filmpje :Y

Houdjemond beterschap :* En rot van die kilo's. Zoveel reserves heb je idd niet.

Qua diabetes gaat het goed, mn rugpijn is een stuk minder. Maar ik ben zooooo moe :Z
Gewoon na therapie donderdag van 17 tot 19.30 uur slapen en dan daarna gewoon van 00 tot 13 uur de volgende dag :o
Ik geef er maar ff aan toe, heb het blijkbaar nodig. Maar waarom, geen idee.
LPFANzaterdag 24 september 2016 @ 10:50
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 10:48 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Oh lieverd toch. Pas alsjeblieft een beetje op jezelf en doe idd niet van dit soort dingen als je alleen thuis bent ;)
Hopelijk is Tom snel thuisgekomen. Hoe gaat het nu? :*

LPFAN interessant filmpje :Y

Houdjemond beterschap :* En rot van die kilo's. Zoveel reserves heb je idd niet.

Qua diabetes gaat het goed, mn rugpijn is een stuk minder. Maar ik ben zooooo moe :Z
Gewoon na therapie donderdag van 17 tot 19.30 uur slapen en dan daarna gewoon van 00 tot 13 uur de volgende dag :o
Ik geef er maar ff aan toe, heb het blijkbaar nodig. Maar waarom, geen idee.
Hopelijk trekt het gauw weg :*

MarieAlice: Doe asjeblieft voorzichtig :*
Jaimy_Lucazaterdag 24 september 2016 @ 11:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 06:48 schreef MarieAlice het volgende:
Mijn clumsiness was altijd al behoorlijk legendarisch, maar het feit dat ik daarnet een boekenrek wilde verschuiven
(waarom wil je een kast verschuiven om half zes in de morgen, Marie? Wel, dat is een goeie vraag! Geen idee, ik werd wakker met het idee dat ik mijn bureau anders wou inrichten en ja, dan doet een mens zulke dingen, blijkbaar)
en er daarbij in geslaagd ben het ding te laten omvallen op mij, doet me ergens wel beseffen dat het een graad erger geworden is.

Ik hoop dat Tom rap thuiskomt, want het doet allemaal toch wel zeer feitelijk. :X :'( en mijn ego is zwaar geblutst. :@
Kijk je uit voor jezelf? We willen geen overleden Marie hebben. (Ook geen gewonde Marie door ongelukjes.)
MarieAlicezaterdag 24 september 2016 @ 12:44
Mja, hij was om half negen hier. Doet allemaal wel zeer franchement, maar heb geen goesting om naar de spoed of de wachtpost te gaan. Weer al dat gedoe.

Ik word echt helemaal zo'n kluns he. |:(
Jaimy_Lucazaterdag 24 september 2016 @ 13:04
13:00 en ik heb nog niks gegeten of gedronken... :X
LPFANzaterdag 24 september 2016 @ 13:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 13:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:
13:00 en ik heb nog niks gegeten of gedronken... :X
Dat is niet slim.
Cat-astrophezaterdag 24 september 2016 @ 13:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 13:04 schreef Jaimy_Luca het volgende:
13:00 en ik heb nog niks gegeten of gedronken... :X
Aangezien je hebt verteld dat je je lijf niet de moeite waard vindt om goed voor te zorgen en eigenlijk liever dood wil snap ik niet waarom je de :X smiley gebruikt. Want die wordt meestal gebruikt als je iets erg of vervelend vindt. Jij zou blij moeten zijn. Weer een stapje dichter bij ontregelde bloedsuikers en lange termijn complicaties en langzame zelfmoord. ^O^
#ANONIEMzaterdag 24 september 2016 @ 13:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 13:37 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Aangezien je hebt verteld dat je je lijf niet de moeite waard vindt om goed voor te zorgen en eigenlijk liever dood wil snap ik niet waarom je de :X smiley gebruikt. Want die wordt meestal gebruikt als je iets erg of vervelend vindt. Jij zou blij moeten zijn. Weer een stapje dichter bij ontregelde bloedsuikers en lange termijn complicaties en langzame zelfmoord. ^O^
_O_
_Hestia_zaterdag 24 september 2016 @ 13:53
quote:
12s.gif Op zaterdag 24 september 2016 12:44 schreef MarieAlice het volgende:
Mja, hij was om half negen hier. Doet allemaal wel zeer franchement, maar heb geen goesting om naar de spoed of de wachtpost te gaan. Weer al dat gedoe.

Ik word echt helemaal zo'n kluns he. |:(
Als het echt te erg is toch maar wel gaan hoor. En je hersenen en lichaam werken gewoon nog niet optimaal na alles wat er gebeurd is. Niet zo streng voor jezelf :*
Jaimy_Lucazaterdag 24 september 2016 @ 16:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 13:21 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Dat is niet slim.
Het punt is: het enige wat ik echt lekker vind 's morgens en ook door m'n keel krijg, is yoghurt met cruesli. Maar dat "mag niet".

Ik zou eigenlijk aan de diëtiste moeten vragen of dát niet toch een optie is. Want andere dingen eet ik gewoon niet 's morgens. Ben ook alweer van de Optimel af, vond ik ook niet meer lekker om te ontbijten.

Ik ben gewoon een hele moeilijke ontbijter.

En wat betreft drinken: Ik krijg geen dorstprikkel... :{ Gelukkig (nog) geen hoofdpijn. Heb op de markt blikje cola light gekocht.
LPFANzaterdag 24 september 2016 @ 17:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 16:15 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Het punt is: het enige wat ik echt lekker vind 's morgens en ook door m'n keel krijg, is yoghurt met cruesli. Maar dat "mag niet".

Ik zou eigenlijk aan de diëtiste moeten vragen of dát niet toch een optie is. Want andere dingen eet ik gewoon niet 's morgens. Ben ook alweer van de Optimel af, vond ik ook niet meer lekker om te ontbijten.

Ik ben gewoon een hele moeilijke ontbijter.

En wat betreft drinken: Ik krijg geen dorstprikkel... :{ Gelukkig (nog) geen hoofdpijn. Heb op de markt blikje cola light gekocht.
Ontbijten oke, ik ben ook een slechte ontbijter maar in de middag eet je dan ook niet?
Jaimy_Lucazaterdag 24 september 2016 @ 18:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 17:51 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ontbijten oke, ik ben ook een slechte ontbijter maar in de middag eet je dan ook niet?
Op zaterdag dus meestal pas wat op de markt. Doordeweeks thuis vaak een pakje droge crackers (eventueel met kaas) of iets fouts. Heel soms 2 boterhammen (waldkorn) met kaas. Of een appel (geef ik een stukje aan de caafjes en eet ik de rest zelf op).
LPFANzaterdag 24 september 2016 @ 18:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 18:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Op zaterdag dus meestal pas wat op de markt. Doordeweeks thuis vaak een pakje droge crackers (eventueel met kaas) of iets fouts. Heel soms 2 boterhammen (waldkorn) met kaas. Of een appel (geef ik een stukje aan de caafjes en eet ik de rest zelf op).
Hmm ok.
MarieAlicezaterdag 24 september 2016 @ 21:51
Het is dus een gebroken rib. Aan de andere kant als mijn andere gebroken, edoch helende rib. En een verstuikte pols. En veel kneuzingen.

En dus veel lompigheid.
_Hestia_zaterdag 24 september 2016 @ 21:53
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 21:51 schreef MarieAlice het volgende:
Het is dus een gebroken rib. Aan de andere kant als mijn andere gebroken, edoch helende rib. En een verstuikte pols. En veel kneuzingen.

En dus veel lompigheid.
Oh jeetje maar goed dat je dan toch naar de spoedpost bent gegaan nog. Is dat allemaal van die kast of ook nog van die val van de week? Doe maar echt ff rustig aan hoor :*

* Sylvana zou je soms wel in bed willen vastbinden o|O

[ Bericht 5% gewijzigd door _Hestia_ op 24-09-2016 22:01:17 ]
LPFANzaterdag 24 september 2016 @ 22:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 21:51 schreef MarieAlice het volgende:
Het is dus een gebroken rib. Aan de andere kant als mijn andere gebroken, edoch helende rib. En een verstuikte pols. En veel kneuzingen.

En dus veel lompigheid.
Doe je asjeblieft nu rustig aan :*
MarieAlicezaterdag 24 september 2016 @ 22:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 21:53 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Oh jeetje maar goed dat je dan toch naar de spoedpost bent gegaan nog. Is dat allemaal van die kast of ook nog van die val van de week? Doe maar echt ff rustig aan hoor :*
Dat is van de kast. Mja, twee meter hoog, 1.20 breed en gevuld met boeken. De val gaf alleen een buil en een hersenschudding.

Ik weet dat ik rustig aan moet doen en ik probeer echt. Maar ik word er zo kregelig van dat ik gewoon thuis zit te zitten nu.
LPFANzaterdag 24 september 2016 @ 22:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 22:03 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Dat is van de kast. Mja, twee meter hoog, 1.20 breed en gevuld met boeken. De val gaf alleen een buil en een hersenschudding.

Ik weet dat ik rustig aan moet doen en ik probeer echt. Maar ik word er zo kregelig van dat ik gewoon thuis zit te zitten nu.
Dat snap ik maar het heeft tijd nodig om te helen allemaal, die tijd moet je het wel gunnen, hoe moeilijk het ook is :*
BlauwePhloxzaterdag 24 september 2016 @ 23:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 september 2016 22:03 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Dat is van de kast. Mja, twee meter hoog, 1.20 breed en gevuld met boeken. De val gaf alleen een buil en een hersenschudding.

Ik weet dat ik rustig aan moet doen en ik probeer echt. Maar ik word er zo kregelig van dat ik gewoon thuis zit te zitten nu.
Maar als je hoofd op die manier steeds optaters blijft krijgen, gaat het herstel alleen maar langer duren. Dus nu geduld hebben, geeft betere effecten op de lange termijn denk ik.

Je hoeft het niet allemaal te laten he, maar vindt andere manieren om het te doen: langzamer, als Tom erbij is, die kast alvast neerleggen en dan ermee bezig gaan, zulke dingen.
Jaimy_Lucazondag 25 september 2016 @ 10:03
Zo de eerste van een paar nachten alleen slapen achter de rug. En ik heb ruk geslapen. Ben nu zelfs een paar keer zo verward wakker geworden (normaal 1 keer). En het is weer heel vaag wat er nu precies aan de hand was. Weet wel dat ik het licht aan heb gedaan en dat er niks aan de hand was.
MarieAlicezondag 25 september 2016 @ 16:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 23:23 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Maar als je hoofd op die manier steeds optaters blijft krijgen, gaat het herstel alleen maar langer duren. Dus nu geduld hebben, geeft betere effecten op de lange termijn denk ik.

Je hoeft het niet allemaal te laten he, maar vindt andere manieren om het te doen: langzamer, als Tom erbij is, die kast alvast neerleggen en dan ermee bezig gaan, zulke dingen.
Je (enfin, de rest ook) hebt gelijk hoor.

Maar het is soms moeilijk. Tom heeft dezelfde krankzinnige werkuren als ik normaal en daarna gaat hij meestal naar de werf en daarna is hij pompaf en laat ik hem zoveel mogelijk met rust. En die kast had ik al tien keer zo versleept, zonder problemen, zelfs de gang door, naar de woonkamer. Maar ik ben nu blijkbaar tot een kluns verworden die zelfs dat niet kan. En ik vind dat redelijk moeilijk te accepteren.

Dus denk ik dat ik me morgen ga inschrijven voor vakken van een andere afstudeerrichting dan de mijne. Dan heb ik alvast iets te doen en misschien dat ze ook dit jaar nog mensen zoeken voor de bijlessen van andere vakken of zo.
BlauwePhloxzondag 25 september 2016 @ 18:04
quote:
1s.gif Op zondag 25 september 2016 16:03 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Je (enfin, de rest ook) hebt gelijk hoor.

Maar het is soms moeilijk. Tom heeft dezelfde krankzinnige werkuren als ik normaal en daarna gaat hij meestal naar de werf en daarna is hij pompaf en laat ik hem zoveel mogelijk met rust. En die kast had ik al tien keer zo versleept, zonder problemen, zelfs de gang door, naar de woonkamer. Maar ik ben nu blijkbaar tot een kluns verworden die zelfs dat niet kan. En ik vind dat redelijk moeilijk te accepteren.

Dus denk ik dat ik me morgen ga inschrijven voor vakken van een andere afstudeerrichting dan de mijne. Dan heb ik alvast iets te doen en misschien dat ze ook dit jaar nog mensen zoeken voor de bijlessen van andere vakken of zo.
Ik zal nooit zeggen dat het niet moeilijk is. Dat weet ik zeker, dat het heel moeilijk is waar je nu doorheen gaat. En ik oordeel ook niet over de dingen die je wel doet, want ik weet ook hoe dat bij mij gaat (toch gewoon dingen doen met knetter erge migraine). ;) En je kunt ook niet altijd voorzien hoe iets loopt.

Dus ik begrijp dat allemaal en hoop dat het je helpt dat wij van buitenaf meelezen en je daarin af en toe tips kunnen geven. Mij heeft het altijd wel geholpen als mensen me serieuzer namen dan ik mezelf nam, om iets milder naar mezelf te zijn. :)
Jaimy_Lucazondag 25 september 2016 @ 18:37
Ik zou nu zo graag willen gaan slapen (als vriend zo naar bed gaat nog ff voor z'n nachtdienst), maar dan bega ik dezelfde fout als op m'n laatste werk voor ik ziek uitviel. Dus vanavond maar op tijd naar bed. En mocht ik weer niet kunnen slapen blijf ik morgen maar wat langer liggen.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 11:42
Oké, als dit zo doorgaat kan ik aan het einde van deze week opgenomen worden op de psychiatrische afdeling. :')

Alweer niet geslapen vannacht. Ging expres vroeg naar bed, want moe (zat om 14:45 al in te kakken), maar nadat vriend vlak voor hij wegging buiten ging staat roken en hoesten heb ik niet meer geslapen tot hij weer thuis was en naast me kwam liggen.

Fijn he, slaapproblemen?! }:|
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 18:10
Ik hoorde weer een bingokaartzin. Wederom van m'n vriend: Ik vroeg hem of hij ff de pan - die hij vies had gemaakt, terwijl hij wist dat ik die vanavond nodig zou hebben voor het eten - schoon wilde maken. Wilde hij wel, maar vroeg toch een soort van waarom, dus ik uitleggen dat ik ff de puf niet had omdat ik zo moe ben. Zegt ie: "Ik ben óók moe."

Máár...
- Hij besluit zelf uit bed te komen na 4,5 uur slaap (hij had door kunnen slapen)
- Hij zei zelf eerder op de dag dat hij lekker/goed geslapen had ("Had ik echt ff nodig".)
- Én hij zei zelfs dat hij eigenlijk te lang geslapen heeft (om vanavond voor z'n werk nog te kunnen slapen).

Ik heb gereageerd met dat hij maar even aan een aantal jaar geleden moest denken, hoe ik toen was na slaapgebrek. (Dat hij z'n vader had langsgestuurd, omdat hij bang was dat ik boven op zolder zou hangen of iets dergelijks.)

Ik merk het nu al namelijk. Tijdens het eten maken was één van m'n caafjes aan het piepen, en ik dacht: "Hou je kop stom beest!" (en nog iets anders). Is dus puur de moeheid die dan spreekt zegmaar. Ik kreeg ook gelijk tranen in m'n ogen nadat ik dat had gedacht. Zo wil ik niet denken, ik wil niet zó moe zijn. :{
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 18:23
3 posts sinds gisteravond half 7. Nobody gives a fuck.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 18:24
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik hoorde weer een bingokaartzin. Wederom van m'n vriend: Ik vroeg hem of hij ff de pan - die hij vies had gemaakt, terwijl hij wist dat ik die vanavond nodig zou hebben voor het eten - schoon wilde maken. Wilde hij wel, maar vroeg toch een soort van waarom, dus ik uitleggen dat ik ff de puf niet had omdat ik zo moe ben. Zegt ie: "Ik ben óók moe."

Máár...
- Hij besluit zelf uit bed te komen na 4,5 uur slaap (hij had door kunnen slapen)
- Hij zei zelf eerder op de dag dat hij lekker/goed geslapen had ("Had ik echt ff nodig".)
- Én hij zei zelfs dat hij eigenlijk te lang geslapen heeft (om vanavond voor z'n werk nog te kunnen slapen).

Ik heb gereageerd met dat hij maar even aan een aantal jaar geleden moest denken, hoe ik toen was na slaapgebrek. (Dat hij z'n vader had langsgestuurd, omdat hij bang was dat ik boven op zolder zou hangen of iets dergelijks.)

Ik merk het nu al namelijk. Tijdens het eten maken was één van m'n caafjes aan het piepen, en ik dacht: "Hou je kop stom beest!" (en nog iets anders). Is dus puur de moeheid die dan spreekt zegmaar. Ik kreeg ook gelijk tranen in m'n ogen nadat ik dat had gedacht. Zo wil ik niet denken, ik wil niet zó moe zijn. :{
Ga naar de huisarts.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 18:27
Hoe lang moet je vriend nog nachtdienst draaien Jaimy?
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 18:37
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik hoorde weer een bingokaartzin. Wederom van m'n vriend: Ik vroeg hem of hij ff de pan - die hij vies had gemaakt, terwijl hij wist dat ik die vanavond nodig zou hebben voor het eten - schoon wilde maken. Wilde hij wel, maar vroeg toch een soort van waarom, dus ik uitleggen dat ik ff de puf niet had omdat ik zo moe ben. Zegt ie: "Ik ben óók moe."

Máár...
- Hij besluit zelf uit bed te komen na 4,5 uur slaap (hij had door kunnen slapen)
- Hij zei zelf eerder op de dag dat hij lekker/goed geslapen had ("Had ik echt ff nodig".)
- Én hij zei zelfs dat hij eigenlijk te lang geslapen heeft (om vanavond voor z'n werk nog te kunnen slapen).

Ik heb gereageerd met dat hij maar even aan een aantal jaar geleden moest denken, hoe ik toen was na slaapgebrek. (Dat hij z'n vader had langsgestuurd, omdat hij bang was dat ik boven op zolder zou hangen of iets dergelijks.)

Ik merk het nu al namelijk. Tijdens het eten maken was één van m'n caafjes aan het piepen, en ik dacht: "Hou je kop stom beest!" (en nog iets anders). Is dus puur de moeheid die dan spreekt zegmaar. Ik kreeg ook gelijk tranen in m'n ogen nadat ik dat had gedacht. Zo wil ik niet denken, ik wil niet zó moe zijn. :{
Je zou ook een beetje blij kunnen zijn dat je vriend voldoende rust heeft kunnen nemen voor hij aan het werk gaat, in plaats van hem zowat te chanteren met halve zelfmoordwensen als hij niet reageert zoals jij zou willen. Gelukkig dat het tóch echte liefde is, dat jullie voor elkaar gemaakt zijn etc.....
Was je blijer geworden als je vriend ook scheel uit zijn ogen had gekeken van moeheid?

Rottig dat je slaapproblemen hebt, maar reageer het niet af op anderen.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 18:40
Ik ben ook doodop, maar ik laat het niet merken aan een ander qua humeur. Probeer tot 10 te tellen voor je iets zegt. Helpt vaak!
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 18:53
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:37 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Je zou ook een beetje blij kunnen zijn dat je vriend voldoende rust heeft kunnen nemen voor hij aan het werk gaat, in plaats van hem zowat te chanteren met halve zelfmoordwensen als hij niet reageert zoals jij zou willen. Gelukkig dat het tóch echte liefde is, dat jullie voor elkaar gemaakt zijn etc.....
Was je blijer geworden als je vriend ook scheel uit zijn ogen had gekeken van moeheid?

Rottig dat je slaapproblemen hebt, maar reageer het niet af op anderen.
Don't feed the troll, or her limbs will fall off.
caroromaandag 26 september 2016 @ 18:55
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:37 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Je zou ook een beetje blij kunnen zijn dat je vriend voldoende rust heeft kunnen nemen voor hij aan het werk gaat, in plaats van hem zowat te chanteren met halve zelfmoordwensen als hij niet reageert zoals jij zou willen. Gelukkig dat het tóch echte liefde is, dat jullie voor elkaar gemaakt zijn etc.....
Was je blijer geworden als je vriend ook scheel uit zijn ogen had gekeken van moeheid?

Rottig dat je slaapproblemen hebt, maar reageer het niet af op anderen.
Wist je niet dat dit inmiddels het grote J_L topic is inmiddels??
Excuus alvast, maar grote frustratie mijnerzijds.
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 18:56
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:55 schreef caroro het volgende:

[..]

Wist je niet dat dit inmiddels het grote J_L topic is inmiddels??
Excuus alvast, maar grote frustratie mijnerzijds.
Je bent niet de enige. Zullen we eens tellen hoeveel users zijn afgehaakt inmiddels?
:N
caroromaandag 26 september 2016 @ 18:58
Héél veel helaas -O-
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:01
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 18:58 schreef caroro het volgende:
Héél veel helaas -O-
Triest dat 1 persoon de sfeer en de vertrouwdheid hier zo weet te verzieken :r
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 19:07
Maar ligt dat per se alleen aan haar? Wie weet ligt het wel aan mij, we zijn ongeveer op hetzelfde moment het topic binengekomen. En laatst lag het aan Jaroon.

En dit klinkt veel aanvallender dan ik het bedoel, maar ik vind het nu precies wel wat makkelijk om weer te gaan zeggen dat het *door Jaimy komt*
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:07
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:07 schreef MarieAlice het volgende:
Maar ligt dat per se alleen aan haar? Wie weet ligt het wel aan mij, we zijn ongeveer op hetzelfde moment het topic binengekomen. En laatst lag het aan Jaroon.

En dit klinkt veel aanvallender dan ik het bedoel, maar ik vind het nu precies wel wat makkelijk om weer te gaan zeggen dat het *door Jaimy komt*
Oh het ligt wél aan Jaimy, dat verzeker ik je :')
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 19:11
Geen verwijtend bedoelde vraag, echt neutraal:
Is het echt onmogelijk om dan gewoon te negeren wat ze schrijft en zelf wat te schrijven of op anderen te reageren? Ik bedoel maar, ik kan snappen dat je je soms aan iemand ergert, maar om dan geheel uit een topic wat toch enigszins je plek is, te gaan wegblijven, dat is toch wel al drastisch?
(Of heb ik hiermee mijn eigen vraag beantwoord?)
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:13
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:11 schreef MarieAlice het volgende:
Geen verwijtend bedoelde vraag, echt neutraal:
Is het echt onmogelijk om dan gewoon te negeren wat ze schrijft en zelf wat te schrijven of op anderen te reageren? Ik bedoel maar, ik kan snappen dat je je soms aan iemand ergert, maar om dan geheel uit een topic wat toch enigszins je plek is, te gaan wegblijven, dat is toch wel al drastisch?
(Of heb ik hiermee mijn eigen vraag beantwoord?)
Het is niet alleen het negeren, maar vooral veel frustratie over wát ze er allemaal uitkermt.
Zaken over haar voeding en gezondheid bijvoorbeeld, wat imo een dikke vette fuck you is naar mensen die zich dat niet kunnen veroorloven.
Continue zeiken en janken en verkapte doodswensen neerpleuren, in een topic vol mensen die oprecht voor hun leven en gezondheid vechten.
En dat keer op keer op keer wéér.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:15
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:07 schreef MarieAlice het volgende:
Maar ligt dat per se alleen aan haar? Wie weet ligt het wel aan mij, we zijn ongeveer op hetzelfde moment het topic binengekomen. En laatst lag het aan Jaroon.

En dit klinkt veel aanvallender dan ik het bedoel, maar ik vind het nu precies wel wat makkelijk om weer te gaan zeggen dat het *door Jaimy komt*
Wat mij als meelezer stoort is hoe slecht ze doelbewust omgaat met haar (brakke) lijf.
Ik zie de rest van de posters vechten, keuzes maken, afwegen wat je kunt doen en laten om zo gezond mogelijk te blijven en toch ook een leuk leven te hebben. Maar JL post zowat alleen maar over doelbewuste sabotage (niet eten, niet willen meten, medicatie niet genomen etc.) Onnodig pijnlijk voor mensen die wel serieus met hun ziekte omgaan.

Ze heeft uitgelegd hoe het komt (en heeft zich er blijkbaar bij neergelegd) maar wil of kan zich niet realiseren hoe de inhoud van haar postings overkomen op anderen en hoeveel irritatie ze opwekt ermee. En daar zou ze aan moeten werken, maar dat doet ze niet 'omdat ik hier ook over mezelf mag posten'. Ikke, ikke, ikke....

En als ik dan zie hoe ze haar vriend hier afserveert, ik vind het tenenkrommend. Totaal geen zelfreflectie of spijt dat ze in het moment wellicht overtrokken gereageerd had (door slaapgebrek, is ook echt niet fijn). Ze voelt zich nog steeds volkomen in haar recht staan en dat vind ik gestoord. Dat hij buiten durft te roken en te hoesten. En durft te zeggen dat hij moe is, schande! :')
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:17
Ongeacht wát Cat zegt, ik sluit me er bij aan.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 19:17
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:13 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Het is niet alleen het negeren, maar vooral veel frustratie over wát ze er allemaal uitkermt.
Zaken over haar voeding en gezondheid bijvoorbeeld, wat imo een dikke vette fuck you is naar mensen die zich dat niet kunnen veroorloven.
Continue zeiken en janken en verkapte doodswensen neerpleuren, in een topic vol mensen die oprecht voor hun leven en gezondheid vechten.
En dat keer op keer op keer wéér.
Dat snap ik wel op zich. En soms denk ik (en dat weet Jaimy ook) wel 'komaan, herpak je nu eens' of 'je weet toch dat mensen daar zus of zo op gaan reageren'.
Maar ik weet niet. Misschien zijn die doodswensen ook gewoon waar zij mee zit en heeft ze het heel moeilijk en hoort dat niet therapietrouw zijn en tegen advies ingaan bij de andere problematiek? Niet dat het dan minder frustrerend is, maar het is voor *mij* iets wat ik in mijn achterhoofd probeer te houden.'
Maar wat zou er dan volgens jou kunnen gedaan worden om dit topic weer meer een veikige plek of meer als vroeger te laten zijn?
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:18
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:17 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Dat snap ik wel op zich. En soms denk ik (en dat weet Jaimy ook) wel 'komaan, herpak je nu eens' of 'je weet toch dat mensen daar zus of zo op gaan reageren'.
Maar ik weet niet. Misschien zijn die doodswensen ook gewoon waar zij mee zit en heeft ze het heel moeilijk en hoort dat niet therapietrouw zijn en tegen advies ingaan bij de andere problematiek? Niet dat het dan minder frustrerend is, maar het is voor *mij* iets wat ik in mijn achterhoofd probeer te houden.'
Maar wat zou er dan volgens jou kunnen gedaan worden om dit topic weer meer een veikige plek of meer als vroeger te laten zijn?
Zorgen dat Jaimy optyft, vriendelijker kan ik het niet brengen.
Het wordt tijd dat ze serieuze psychische hulp gaat zoeken.
caroromaandag 26 september 2016 @ 19:23
Ze heeft idd serieus hulp nodig, en m.i. is ze gewoon een soort van "verslaafd" aan het negatieve aandacht is ook aandacht principe.

Dit was echt een heel fijn topic, ik had het idee dat ik mijn plekje hier op Fok!had gevonden. Maar ik voel me hier niet meer thuis, en zoals blijkt uit het aantal postende users een heleboel mensen met mij.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:23
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:17 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Dat snap ik wel op zich. En soms denk ik (en dat weet Jaimy ook) wel 'komaan, herpak je nu eens' of 'je weet toch dat mensen daar zus of zo op gaan reageren'.
Maar ik weet niet. Misschien zijn die doodswensen ook gewoon waar zij mee zit en heeft ze het heel moeilijk en hoort dat niet therapietrouw zijn en tegen advies ingaan bij de andere problematiek? Niet dat het dan minder frustrerend is, maar het is voor *mij* iets wat ik in mijn achterhoofd probeer te houden.'
Maar wat zou er dan volgens jou kunnen gedaan worden om dit topic weer meer een veikige plek of meer als vroeger te laten zijn?
JL is volgens mij niet geholpen met dit topic (al zal ze zelf vast denken dat dat wel zo is). Haar postgedrag wekt irritatie op, en dit is al vaker besproken. Ze kan of wil dit niet veranderen. En ik heb het idee dat één persoon nu ervoor zorgt dat meerdere mensen wegblijven. Is uiteindelijk de eigen keuze van die mensen en JL hoeft zich daar niet verantwoordelijk te voelen. Maar het is wel jammer voor de velen.

En ik denk niet dat een veilig anoniem topic op een forum JL verder helpt en dat zou ik haar écht wel gunnen.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:24
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:17 schreef Poesopstokje het volgende:
Ongeacht wát Cat zegt, ik sluit me er bij aan.
:D

POS is stom :P
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:25
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:24 schreef Cat22 het volgende:

[..]

:D

POS is stom :P
Ligt er aan wat je van de P maakt :P

Nee maar ik ben het met je eens. Ik kan het alleen niet fatsoenlijk beargumenteren omdat ik vanuit m'n eigen gevoel spreek, en dat is behoorlijk agressief momenteel :r
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:26
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:25 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Ligt er aan wat je van de P maakt :P

Nee maar ik ben het met je eens. Ik kan het alleen niet fatsoenlijk beargumenteren omdat ik vanuit m'n eigen gevoel spreek, en dat is behoorlijk agressief momenteel :r
Vanuit boosheid posten levert zelden wat op /ervaring :')
Dan kun je beter even afstand nemen. :Y
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:27
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:26 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Vanuit boosheid posten levert zelden wat op /ervaring :')
Dan kun je beter even afstand nemen. :Y
Ik laat het verder aan jou over ;)
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 19:31
Okee, nu heb ik dus al vier keer een reactie getypt en dan ververst de pagina en issie weer weg. Van demotiverend gesproken. -O-

Ik snap jullie wel hoor. Ik vind het ook soms frustrerend, ten eerste omdat ik het Jaimy gun om zich veel beter en gelukkiger te voelen (maar ik denk niet dat Fok! Daarvoor de basis zal leggen), anderzijds omdat het inderdaad soms... mja.. niet echt... considerate... is naar de rest van de mensen in het topic.

Maar dat maakt het nog niet per se haar schuld, dat bedoelde ik. Maar dan uiteraard zo eloquent geformuleerd als Cat deed O-)

Zouden we nu echt geen modus vivendi kunnen vinden?
En Jaimy, heb jij er een standpunt in?
mootiemaandag 26 september 2016 @ 19:34
Meelezer hier. Ik vind Jaimy soms ook bloedirritant.
Maar de manier waarop er hier gereageerd wordt op haar zou voor mij eerder een reden zijn om hier niet te komen.
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 19:40
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:23 schreef Cat22 het volgende:

[..]

JL is volgens mij niet geholpen met dit topic (al zal ze zelf vast denken dat dat wel zo is).
ze wil niet geholpen worden. Ze wil aandacht en mensen naar haar hand zetten en dat lukt op deze manier prima
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 19:42
Okee, en wat stellen jullie dan voor? We zijn toch allemaal intelligente volwassen (allez ja :s) ik ben vijf :s) ) mensen, dus we zouden hier toch moeten kunnen uitgeraken?
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:43
Ik heb absoluut geen zelfmoordwens geuit tegen mijn vriend daarnet! Laat dat even heel duidelijk zijn.
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 19:44
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:42 schreef MarieAlice het volgende:
Okee, en wat stellen jullie dan voor? We zijn toch allemaal intelligente volwassen (allez ja :s) ik ben vijf :s) ) mensen, dus we zouden hier toch moeten kunnen uitgeraken?
een eigen 'dagboek' topic
caroromaandag 26 september 2016 @ 19:46
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

een eigen 'dagboek' topic
dit idd!
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 19:46
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 19:43 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik heb absoluut geen zelfmoordwens geuit tegen mijn vriend daarnet! Laat dat even heel duidelijk zijn.
Okee, dat noteren we.
Maar heb je verder nog iets in te brengen in deze discussie? Wat zouden we kunnen doen om van dit topic weer een levendig en fijn topic te maken?
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:47
Het is overigens niet mijn verantwoordelijkheid dat mensen zich aan mij ergeren. Dat doen die mensen zichzelf aan. Je hoeft me niet te lezen, je hoeft niet op me te reageren, je hoeft wat ik schrijf niet aan te trekken trekken/op jezelf te betrekken.

Iedereen weet dat ik ziek ben, doelend op psychisch ziek. En ik probeer het zo goed als mogelijk is te doen allemaal. En ik kan gewoon niet tegen slaapgebrek sinds ik ziek ben uitgevallen...
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:47
Ik ga dus ook niet weg...
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 19:47
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 19:43 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik heb absoluut geen zelfmoordwens geuit tegen mijn vriend daarnet! Laat dat even heel duidelijk zijn.
doe niet zo achterbaks ajb

"Ik heb gereageerd met dat hij maar even aan een aantal jaar geleden moest denken, hoe ik toen was na slaapgebrek. (Dat hij z'n vader had langsgestuurd, omdat hij bang was dat ik boven op zolder zou hangen of iets dergelijks.) "
Daarmee gebruik je weldegelijk zelfmoord als dreigement
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:49
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 19:43 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik heb absoluut geen zelfmoordwens geuit tegen mijn vriend daarnet! Laat dat even heel duidelijk zijn.
O, dan heb ik dat verkeerd begrepen.

quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:


Ik heb gereageerd met dat hij maar even aan een aantal jaar geleden moest denken, hoe ik toen was na slaapgebrek. (Dat hij z'n vader had langsgestuurd, omdat hij bang was dat ik boven op zolder zou hangen of iets dergelijks.)


Je was aan het oefenen om te parachute springen en vriend was bang je hangend in een harnas terug te vinden of wat? En als je zo weinig slaapt ga je die training weer oppakken?

Ja, dit is sarcastisch. Blijkbaar was je passief agressief bezig. Ik kan tussen de regels doorlezen, je vriend kan dat vast ook wel. Echt naar hoe je hem dan voor het blok zet. Juist door je diepste gedachten niet uit te spreken en hem buiten te sluiten. Zo kan hij er niks mee. En het helpt jou ook niet verder. Echt niet.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 19:49
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:47 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Het is overigens niet mijn verantwoordelijkheid dat mensen zich aan mij ergeren. Dat doen die mensen zichzelf aan. Je hoeft me niet te lezen, je hoeft niet op me te reageren, je hoeft wat ik schrijf niet aan te trekken trekken/op jezelf te betrekken.

Iedereen weet dat ik ziek ben, doelend op psychisch ziek. En ik probeer het zo goed als mogelijk is te doen allemaal. En ik kan gewoon niet tegen slaapgebrek sinds ik ziek ben uitgevallen...
Wel een beetje makkelijk om geen verantwoording te nemen, je kan ook iets proberen te doen met onze tips bijvoorbeeld.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 19:50
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:47 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Het is overigens niet mijn verantwoordelijkheid dat mensen zich aan mij ergeren. Dat doen die mensen zichzelf aan. Je hoeft me niet te lezen, je hoeft niet op me te reageren, je hoeft wat ik schrijf niet aan te trekken trekken/op jezelf te betrekken.

Iedereen weet dat ik ziek ben, doelend op psychisch ziek. En ik probeer het zo goed als mogelijk is te doen allemaal. En ik kan gewoon niet tegen slaapgebrek sinds ik ziek ben uitgevallen...
Neen, maar als poster in dit topic heb je wel ergens de verantwoordelijkheid om mee te streven om dit ene fijn topic te laten zijn. Op dit moment blijkt het dat niet te zijn, dus kunnen we misschien proberen hier iets aan te doen?

Ik weet het, je bent ziek en je hebt het moeilijk. Maar als er niemand meer in dit topic post en de reeks dichtgaat heb je hier ook niks meer aan, dus meedenken aan hoe hetbtopic beter kan, kan misschien een goed idee zijn?
caroromaandag 26 september 2016 @ 19:51
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:49 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Wel een beetje makkelijk om geen verantwoording te nemen, je kan ook iets proberen te doen met onze tips bijvoorbeeld.
Gaat toch niet gebeuren LPFan.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:51
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:47 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Het is overigens niet mijn verantwoordelijkheid dat mensen zich aan mij ergeren. Dat doen die mensen zichzelf aan. Je hoeft me niet te lezen, je hoeft niet op me te reageren, je hoeft wat ik schrijf niet aan te trekken trekken/op jezelf te betrekken.

Iedereen weet dat ik ziek ben, doelend op psychisch ziek. En ik probeer het zo goed als mogelijk is te doen allemaal. En ik kan gewoon niet tegen slaapgebrek sinds ik ziek ben uitgevallen...
Is haast niet te voorkomen als je scrollt.
Waarom leg je alle commentaar buiten jezelf?

Misschien kun je inderdaad beter een eigen topic openen (in overleg met de mods). Sararaats heeft dat ook. Dan kunnen mensen die zich ergeren je écht negeren.

Wat vind je daarvan?
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:51
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:47 schreef computergirl het volgende:

[..]

doe niet zo achterbaks ajb

"Ik heb gereageerd met dat hij maar even aan een aantal jaar geleden moest denken, hoe ik toen was na slaapgebrek. (Dat hij z'n vader had langsgestuurd, omdat hij bang was dat ik boven op zolder zou hangen of iets dergelijks.) "
Daarmee gebruik je weldegelijk zelfmoord als dreigement
Nee ik doelde daarmee op de tijd dat ik ook moe was. Tussen haakjes heb ik niet eens gezegd tegen mijn vriend. Alleen: "Denk maar eens aan jaren geleden, de tijd nadat ik ziek uitviel." Dat alleen heb ik gezegd. Tussen haakjes is info voor jullie, hóe moe ik was.
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:52
En hoe noem je je ''ik vreet me klem zodat m'n lichaam afsterft zodat ik geen zelfmoord hoef te plegen'' posts dan?
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 19:52
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:51 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Is haast niet te voorkomen als je scrollt.
Waarom leg je alle commentaar buiten jezelf?

Misschien kun je inderdaad beter een eigen topic openen (in overleg met de mods). Sararaats heeft dat ook. Dan kunnen mensen die zich ergeren je écht negeren.

Wat vind je daarvan?
Ik vind dit een heel goed idee.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:54
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:52 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Ik vind dit een heel goed idee.
Dan nog zal ik hier mee blijven posten...
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 19:55
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:54 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Dan nog zal ik hier mee blijven posten...
We zeggen ook niet dat je dat niet meer mag. Alleen die dingen over je vriend en dergelijke kan je dan daar kwijt en hier alleen ontopic dingen.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:55
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:51 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee ik doelde daarmee op de tijd dat ik ook moe was. Tussen haakjes heb ik niet eens gezegd tegen mijn vriend. Alleen: "Denk maar eens aan jaren geleden, de tijd nadat ik ziek uitviel." Dat alleen heb ik gezegd. Tussen haakjes is info voor jullie, hóe moe ik was.
Passief-agressief. Want blijkbaar is het genoeg gebeurd om hem destijds het idee te geven dat je zelfmoord zou plegen. Want hij stuurde zijn vader, schreef je, omdat hij bang was om je dood te vinden. En het is heel waarschijnlijk dat hij daar ook aan dacht toen jij hem dit commentaar toeslingerde.
Wel typisch dat dit zelfmoord issue het enige is waarop je reageert uit die post van mij.
caroromaandag 26 september 2016 @ 19:56
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:54 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Dan nog zal ik hier mee blijven posten...
Dit zegt genoeg. Het gaat alleen om jou. Negatieve aandacht is ook aandacht zoals ik eerder al zei.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:56
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:55 schreef LPFAN het volgende:

[..]

We zeggen ook niet dat je dat niet meer mag. Alleen die dingen over je vriend en dergelijke kan je dan daar kwijt en hier alleen ontopic dingen.
Het ging over m'n slaapproblemen, das sinds die tijd chronisch, en dus ontopic.
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 19:56
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:56 schreef caroro het volgende:

[..]

Dit zegt genoeg.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 19:57
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:56 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Het ging over m'n slaapproblemen, das sinds die tijd chronisch, en dus ontopic.
Dat stuk met je vriend niet.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:58
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:57 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Dat stuk met je vriend niet.
Dat zat in diezelfde post, in elkaar verweven, dus ontopic.
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 19:58
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:55 schreef LPFAN het volgende:

[..]

We zeggen ook niet dat je dat niet meer mag. Alleen die dingen over je vriend en dergelijke kan je dan daar kwijt en hier alleen ontopic dingen.
die tweedeling lost niks op imho, maar ik ben alleen een meelezer
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 19:58
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:58 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Dat zat in diezelfde post, dus ontopic.
Dat het in het zelfde post staat betekend niet dat het ontopic is.
caroromaandag 26 september 2016 @ 19:58
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:57 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Dat stuk met je vriend niet.
Ha! Das ook chronisch, chronisch ergerniswekkend.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 19:59
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:54 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Dan nog zal ik hier mee blijven posten...
Ikke, ikke, ikke.

Mensen doen hier hun best je te begrijpen en mee te denken naar een oplossing voor dit dilemma. Maar daarin lijk je totaal niet geïnteresseerd. Gezien je pohi was dit eigenlijk niet verrassend.
Maar niet iets om trots op te zijn. Als je deze houding niet verandert dan blijf jij de verliezer hier. Of je hier nu meepost of niet.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 19:59
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:58 schreef computergirl het volgende:

[..]

die tweedeling lost niks op imho, maar ik ben alleen een meelezer
True maar goed misschien helpt het haar om een dagboektopic te hebben.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 19:59
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:58 schreef computergirl het volgende:

[..]

die tweedeling lost niks op imho, maar ik ben alleen een meelezer
De tweedeling psychisch en lichamelijk ziek heeft ook niks opgelost.
Wespensteekmaandag 26 september 2016 @ 19:59
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:51 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee ik doelde daarmee op de tijd dat ik ook moe was. Tussen haakjes heb ik niet eens gezegd tegen mijn vriend. Alleen: "Denk maar eens aan jaren geleden, de tijd nadat ik ziek uitviel." Dat alleen heb ik gezegd. Tussen haakjes is info voor jullie, hóe moe ik was.
Dat is inderdaad erg belangrijke informatie voor mensen die hier lezen. Volgens mij geniet je van het ziek zijn omdat het je aandacht oplevert, ik denk niet dat je beter wilt worden.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:00
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:59 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ikke, ikke, ikke.

Mensen doen hier hun best je te begrijpen en mee te denken naar een oplossing voor dit dilemma. Maar daarin lijk je totaal niet geïnteresseerd. Gezien je pohi was dit eigenlijk niet verrassend.
Maar niet iets om trots op te zijn. Als je deze houding niet verandert dan blijf jij de verliezer hier. Of je hier nu meepost of niet.
Ik heb toch, net als ieder ander, gewoon het recht om hier mee te mogen posten?!
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 20:00
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:59 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Dat is inderdaad erg belangrijke informatie voor mensen die hier lezen. Volgens mij geniet je van het ziek zijn omdat het je aandacht oplevert, ik denk niet dat je beter wilt worden.
dat klopt, ze is het levend voorbeeld voor begrip 'ziektewinst'
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:02
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 19:59 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Dat is inderdaad erg belangrijke informatie voor mensen die hier lezen. Volgens mij geniet je van het ziek zijn omdat het je aandacht oplevert, ik denk niet dat je beter wilt worden.
Ik word ook niet meer beter, daar ben ik zeker van...
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 20:04
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb toch, net als ieder ander, gewoon het recht om hier mee te mogen posten?!
Natuurlijk hebje het recht om mee te posten. Maar je hebt ook de verantwoordelijkheid om dit mee een leuk en veilig topic te houden en blijkbaar lukt dat hier nu niet. En je wil er niet meer over denken hoe dat dan wel kan, ook al vragen we het je.
Wespensteekmaandag 26 september 2016 @ 20:04
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:02 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik word ook niet meer beter, daar ben ik zeker van...
Ik ben het met je eens, jouw omgeving faciliteert je en je hebt geen reden het te willen veranderen.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:06
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb toch, net als ieder ander, gewoon het recht om hier mee te mogen posten?!
Daar gaat het niet om. Het gaat om je postgedrag. Heb ik in een vorige post al benoemd.
Je kunt wel halsstarrig blijven ropen dat jij het recht hebt maar zie je niet hoe een aantal mensen aan de andere kant probeert in jouw richting te bewegen?
Wat zou jij kunnen verzinnen om minder sterke reacties op te roepen nav je postings?

En antwoord nu eens met een idee, niet met een verklaring, beschuldiging of vraag.
caroromaandag 26 september 2016 @ 20:06
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:02 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik word ook niet meer beter, daar ben ik zeker van...
Je haalt dus alleen uit deze post wat je wilt. En je zou je een stuk beter kunnen voelen wanneer je je wat gezonder zou gedragen. Maar dan heb je niks om over te ouwehoeren dus blijf vooral op dit pad zou ik zeggen. Je maakt misbruik van dit topic waardoor anderen waaronder ik wegblijven. Mensen die zich hier thuisvoelden komen niet meer, maar ach wat kan jou dat nou schelen.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:07
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:04 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Natuurlijk hebje het recht om mee te posten. Maar je hebt ook de verantwoordelijkheid om dit mee een leuk en veilig topic te houden en blijkbaar lukt dat hier nu niet. En je wil er niet meer over denken hoe dat dan wel kan, ook al vragen we het je.
Ik heb geen idee hoe het wel kan. (Ja behalve als mensen zoals POS zich aan hun woord houden en me gewoon negeren, zoals gezegd.) Ik heb dus eigenlijk al antwoord gegeven hoe het weer een leuk/fijn topic kan worden.

Ik besef me dat mensen zich aan me ergeren, maar I can't help thát.
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 20:08
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:07 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb geen idee hoe het wel kan. (Ja behalve als mensen zoals POS zich aan hun woord houden en me gewoon negeren, zoals gezegd.) Ik heb dus eigenlijk al antwoord gegeven hoe het weer een leuk/fijn topic kan worden.

Ik besef me dat mensen zich aan me ergeren, maar I can't help thát.
Serieus? Zoveel mensen die er wat van zeggen en je pikt mij er weer uit?
KapiteinIglomaandag 26 september 2016 @ 20:08
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:51 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Is haast niet te voorkomen als je scrollt.
Waarom leg je alle commentaar buiten jezelf?

Misschien kun je inderdaad beter een eigen topic openen (in overleg met de mods). Sararaats heeft dat ook. Dan kunnen mensen die zich ergeren je écht negeren.

Wat vind je daarvan?
Cat22 for president!
Goed idee
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:08
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 20:04 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens, jouw omgeving faciliteert je en je hebt geen reden het te willen veranderen.
Dat is het niet. Ik heb teveel problemen om alles te kunnen verbeteren.
KapiteinIglomaandag 26 september 2016 @ 20:09
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 20:08 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Serieus? Zoveel mensen die er wat van zeggen en je pikt mij er weer uit?
Poes ga terug op je stok :9
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 20:09
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:07 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb geen idee hoe het wel kan. (Ja behalve als mensen zoals POS zich aan hun woord houden en me gewoon negeren, zoals gezegd.) Ik heb dus eigenlijk al antwoord gegeven hoe het weer een leuk/fijn topic kan worden.

Ik besef me dat mensen zich aan me ergeren, maar I can't help thát.
Wat heb je al gedaan om that wel te help?
Edit: kijk eens wat jij kan doen, niet wat een ander moet doen,
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:09
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:02 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik word ook niet meer beter, daar ben ik zeker van...
En daar zit de pijn.
Dit topic zit vol met chronisch zieke mensen die ook nooit 100% gezond zullen worden. Maar wel alles aangrijpen om die ene procent (en hopelijk meer!) te grijpen. En ondanks alle ellende een prettige persoon proberen te blijven voor hun omgeving. Met ups en downs, maar men leert er elke keer van.

Jij hebt besloten dat je zelfs nooit meer die ene procent erbij wint. Dat je je lijf moet verwaarlozen zodat je kunt contateren dat je nóg zieker bent geworden, En dat je je door je ziekte kunt permitteren om onaardig te zijn tegen je omgeving en in dit topic. Dat je niet leerbaar bent en dat je dus ook geen enkele moeite hoeft te doen om te leren van je ervaringen.

En het is niet gek dat dat botst.
caroromaandag 26 september 2016 @ 20:10
Eens met alles wat Cat22 zegt O+
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:11
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:07 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb geen idee hoe het wel kan. (Ja behalve als mensen zoals POS zich aan hun woord houden en me gewoon negeren, zoals gezegd.) Ik heb dus eigenlijk al antwoord gegeven hoe het weer een leuk/fijn topic kan worden.

Ik besef me dat mensen zich aan me ergeren, maar I can't help thát.
Eigen topic. Heb je nog niet op gereageerd.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:12
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 20:10 schreef caroro het volgende:
Eens met alles wat Cat22 zegt O+
Ik ben niet de lotgenoot hier he :@
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 20:12
Probeer dat eigen topic eerst eens, kijken hoe je het bevalt.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:12
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:09 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Wat heb je al gedaan om that wel te help?
Edit: kijk eens wat jij kan doen, niet wat een ander moet doen,
Niet meer zoveel posten dat ik verkeerd eet, want dat is nog vrijwel dagelijks zo. :@ :{ Het ging heel even goed, maar ik heb een dergelijk groot (eet)probleem, dat is niet 1, 2, 3 over.

Edit: ik moest lachen om die 1e zin.
caroromaandag 26 september 2016 @ 20:16
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:12 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ik ben niet de lotgenoot hier he :@
Je reageert zoals ik zou willen, maar ik laat mijn emoties het overnemen op dit onderwerp. Dit topic gaat echt tenonder aan de ellende van J_L, en dat is echt zó jammer.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 20:19
Ik hoop ook dat na vanavond we dit achter ons kunnen laten voor altijd en er weer een leuk topic van kunnen maken.
Wespensteekmaandag 26 september 2016 @ 20:19
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:08 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Dat is het niet. Ik heb teveel problemen om alles te kunnen verbeteren.
Natuurlijk heb je dat, je hebt zelfs te veel problemen om te beginnen met een kleine verbetering. Gewoon beginnen met goed eten, drinken en medicijnen nemen is te moeilijk, dat is juist het probleem: je wilt ziek zijn maar dat zul je ook niet kunnen toegeven want dan zou dat het begin van herstel kunnen zijn.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:22
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 20:19 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Natuurlijk heb je dat, je hebt zelfs te veel problemen om te beginnen met een kleine verbetering. Gewoon beginnen met goed eten, drinken en medicijnen nemen is te moeilijk, dat is juist het probleem: je wilt ziek zijn maar dat zul je ook niet kunnen toegeven want dan zou dat het begin van herstel kunnen zijn.
Nee, ik heb een te groot eetprobleem om "gewoon" te beginnen met goed eten en drinken.
mrspoeZmaandag 26 september 2016 @ 20:22
Als iedereen ervan overtuigd is dat Jaimy enkel (negatieve) aandacht trekt, waarom krijgt ze die dan nog steeds?
hqdefault.jpg
caroromaandag 26 september 2016 @ 20:29
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 20:22 schreef mrspoeZ het volgende:
Als iedereen ervan overtuigd is dat Jaimy enkel (negatieve) aandacht trekt, waarom krijgt ze die dan nog steeds?
[ afbeelding ]
Ik reageer nooit op J_L haar posts normaal gesproken, maar omdat het eigenlijk alleen nog over haar gaat valt er niks anders te doen ook. En ik ben niet de enige dat blijkt heel duidelijk. Eigenlijk zouden we een "ik heb mijn chronische ziekte geaccepteerd topic" moeten openen. Daar heeft J_L duidelijk niets te zoeken.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:32
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:29 schreef caroro het volgende:

[..]

Ik reageer nooit op J_L haar posts normaal gesproken, maar omdat het eigenlijk alleen nog over haar gaat valt er niks anders te doen ook. En ik ben niet de enige dat blijkt heel duidelijk. Eigenlijk zouden we een "ik heb mijn chronische ziekte geaccepteerd topic" moeten openen. Daar heeft J_L duidelijk niets te zoeken.
Gottegot, omdat ik toevallig 3 posts na elkaar had? }:|
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:34
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:32 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Gottegot, omdat ik toevallig 3 posts na elkaar had? }:|
Nee, door de inhoud van je posts.
caroromaandag 26 september 2016 @ 20:34
Nee, omdat je al maandenlang dit topic domineert met je over jezelf afgeroepen problemen!
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:37
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:22 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee, ik heb een te groot eetprobleem om "gewoon" te beginnen met goed eten en drinken.
Jij moet wel heel bijzonder zijn dat niemand je kan helpen met hele kleine stapjes je probleem op te lossen. Te bijzonder om waar te zijn. Ik ben het met de andere posters eens dat jij op dit moment de keuze maakt om niet beter te willen worden. En dat schijnt door in al je posts en dat wekt irritatie op.

Minder (of wellicht niet meer) posten over je eetgedrag is een begin. Wel een heel klein onderdeel van wat irritatie oproept hier. Zou je nog iets kunnen verzinnen wat je zou kunnen veranderen? (Ik heb het niet over willen, want ik heb het idee dat dat niet aan de orde is bij jou)
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 20:38
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:22 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee, ik heb een te groot eetprobleem om "gewoon" te beginnen met goed eten en drinken.
je wil niet. Punt.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:40
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 20:34 schreef caroro het volgende:
Nee, omdat je al maandenlang dit topic domineert met je over jezelf afgeroepen problemen!
Iemand anders post ook veel over wat ze de laatste tijd meemaakt. Domineert zij het topic dan ook?? Waarom is het van haar niet erg (dat ze er veel over post) en van mij wel?

Ik post ook maar gewoon. Wat ik al zei: niemand hoeft mijn posts zó aan te trekken, doe dat dan alsjeblieft ook niet. Leer desnoods om het niet zo aan te trekken, net als ik geleerd heb door de jaren heen om bepaalde posts niet zo ontzettend aan te trekken. Dus dat kan, als je (ze) wil(len).
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:42
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:38 schreef computergirl het volgende:

[..]

je wil niet. Punt.
Omdat ik niet het idee heb dat een psycholoog mij daarbij kan helpen.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 20:42
Jaimy, je weet zelf ook dat het niet over je laatste post, of over je laatste drie posts gaat. Het gaat erom dat iedereen het gevoel heeft dat je voor alles een excuus hebt, dat je dingen zegt die mensen ronduit triggeren en dat als je daarop gewezen wordt, je dan maar zegt dat dat bij hen ligt en niet bij jou. En dat is zo, maar je bent niet alleen op je eiland hier en dus dien je met mensen rekening te houden.

Als je in therapie bent, mag je nog zoveel moeite hebben met krassen en snijden, in de groepstherapie ga je daarover niet in details mogen praten. Als je in revalidatie bent en de helft van de mensen daar is verlamd en jij weigert je beenspieroefeningen te doen want 'dat doet pijn' en je gaat dan tegen iedereen rot doen want jij hebt het moeilijk, sorry, maar dan wordt je vriendelijk de deur gewezen.

Probeer nu toch eens niet meteen tegen alles in te gaan. Het gaat niet alleennom ons he. Voor velen gaat het ook om jou.

En bedankt voor je subtiele hint trouwens. Ik kwam nog eerst voor je op. En ik ben dan nog zo'n kieken dat dat nog zal blijven doen ook.
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 20:44
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:42 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Omdat ik niet het idee heb dat een psycholoog mij daarbij kan helpen.
je wilt niet.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:44
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:40 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Iemand anders post ook veel over wat ze de laatste tijd meemaakt. Domineert zij het topic dan ook?? Waarom is het van haar niet erg (dat ze er veel over post) en van mij wel?

Ik post ook maar gewoon. Wat ik al zei: niemand hoeft mijn posts zó aan te trekken, doe dat dan alsjeblieft ook niet. Leer desnoods om het niet zo aan te trekken, net als ik geleerd heb door de jaren heen om bepaalde posts niet zo ontzettend aan te trekken. Dus dat kan, als je (ze) wil(len).
Nogmaals: het gaat niet om hoeveel je post, maar om wat je post.
Ik ga het je niet nog een keer uitleggen.....

Jammer dat je zo selectief lijkt te reageren nu.

O, en net zo min als wij jou kunnen dwingen te veranderen (en dus wellicht genoodzaakt zijn om andere wegen te kiezen om met jou en je posts om te gaan), net zo min kun jij een ander dwingen te veranderen.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 20:45
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:42 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Omdat ik niet het idee heb dat een psycholoog mij daarbij kan helpen.
Want je gaf er 1 een kans en die kon het niet en dus kan niemand het en dus gooi je elke mogelijkheid op beterschap bij voorbaat al weg. Want dan weet je dat wij daarop gaan reageren. En dan kan je weer zeggen dat het je niet kan schelen, wat wij denken doet er niet toe, jij bent niet verplicht onze raad op te volgen, jij hebt rechten en bladiefuckingbla.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:45
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:42 schreef MarieAlice het volgende:
Jaimy, je weet zelf ook dat het niet over je laatste post, of over je laatste drie posts gaat. Het gaat erom dat iedereen het gevoel heeft dat je voor alles een excuus hebt, dat je dingen zegt die mensen ronduit triggeren en dat als je daarop gewezen wordt, je dan maar zegt dat dat bij hen ligt en niet bij jou. En dat is zo, maar je bent niet alleen op je eiland hier en dus dien je met mensen rekening te houden.

Als je in therapie bent, mag je nog zoveel moeite hebben met krassen en snijden, in de groepstherapie ga je daarover niet in details mogen praten. Als je in revalidatie bent en de helft van de mensen daar is verlamd en jij weigert je beenspieroefeningen te doen want 'dat doet pijn' en je gaat dan tegen iedereen rot doen want jij hebt het moeilijk, sorry, maar dan wordt je vriendelijk de deur gewezen.

Probeer nu toch eens niet meteen tegen alles in te gaan. Het gaat niet alleennom ons he. Voor velen gaat het ook om jou.

En bedankt voor je subtiele hint trouwens. Ik kwam nog eerst voor je op. En ik ben dan nog zo'n kieken dat dat nog zal blijven doen ook.
Ik bedoelde die post dus NIET rot!!! Maar gewoon als voorbeeld!
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 20:47
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:45 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik bedoelde die post dus NIET rot!!! Maar gewoon als voorbeeld!
Ook dit is meermalen voorgekomen. Weer ligt het aan ons, wij begrijpen je verkeerd. Met z'n allen en het kan toch écht niet aan jou liggen? . Het is zo makkelijk om achteraf te zeggen dat je het niet rottig bedoelde. Post het dan niet.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:50
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:45 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Want je gaf er 1 een kans en die kon het niet en dus kan niemand het en dus gooi je elke mogelijkheid op beterschap bij voorbaat al weg. Want dan weet je dat wij daarop gaan reageren. En dan kan je weer zeggen dat het je niet kan schelen, wat wij denken doet er niet toe, jij bent niet verplicht onze raad op te volgen, jij hebt rechten en bladiefuckingbla.
Nee, omdat je het alsnog zelf moet doen, ondanks hulp, en dat lukt me gewoon niet. Ik heb tips zat gekregen over wat ik wel kan en mag eten, maar het lukt me niet om een goed eetpatroon te krijgen.

Ook advies om te gaan sporten, heb ik korte tijd gedaan, maar ik vond het niet meer zo leuk als jaren geleden, dus ben ik ermee gestopt. Abonnement bij de sportschool opgezegd uit zelfbescherming (er zit een Mac vlakbij...).
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 20:51
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:50 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee, omdat je het alsnog zelf moet doen, ondanks hulp, en dat lukt me gewoon niet. Ik heb tips zat gekregen over wat ik wel kan en mag eten, maar het lukt me niet om een goed eetpatroon te krijgen.

Ook advies om te gaan sporten, heb ik korte tijd gedaan, maar ik vond het niet meer zo leuk als jaren geleden, dus ben ik ermee gestopt. Abonnement bij de sportschool opgezegd uit zelfbescherming (er zit een Mac vlakbij...).
Laat je dan opnemen, dan moet je het niet alleen doen, dan krijg je gewoon geen kans om het anders te doen en dan wordt er ondertussen nog eens iets gedaan aan je psychische problematiek. Voila. Twee, drie, vier in een klap.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:51
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:47 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ook dit is meermalen voorgekomen. Weer ligt het aan ons, wij begrijpen je verkeerd. Met z'n allen en het kan toch écht niet aan jou liggen? . Het is zo makkelijk om achteraf te zeggen dat je het niet rottig bedoelde. Post het dan niet.
Ik had een gewone vraag erover, dus moest wel een voorbeeld geven.
caroromaandag 26 september 2016 @ 20:54
Ik geef het op hier, het is alsof je tegen een muur lult.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 20:55
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:51 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Laat je dan opnemen, dan moet je het niet alleen doen, dan krijg je gewoon geen kans om het anders te doen en dan wordt er ondertussen nog eens iets gedaan aan je psychische problematiek. Voila. Twee, drie, vier in een klap.
Opgenomen onder het mom van wat? Je wordt mijn inziens alleen opgenomen als het echt heel slecht gaat en je een gevaar bent voor je omgeving (en/of direct voor jezelf). Dat is bij mij niet aan de orde. Als ik dat vraag aan de dokter lacht ie me keihard uit. Er is niks "mis" met mij, zo op het oog.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 20:57
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:55 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Opgenomen onder het mom van wat? Je wordt mijn inziens alleen opgenomen als het echt heel slecht gaat en je een gevaar bent voor je omgeving (en/of direct voor jezelf). Dat is bij mij niet aan de orde. Als ik dat vraag aan de dokter lacht ie me keihard uit. Er is niks "mis" met mij, zo op het oog.
Heb jij eigenlijk ooit al eens *iets* opgezocht over psychiatrie? Opname is niet op een gesloten afdeling in de isoleer. Opname is niet alleen voor een acute crisis of voor een perceptie van mogelijk gevaar. Opname is ook voor wanneer de thuisomgeving het genezingsproces zou tegenwerken.

En als je wat eerlijker was naar je dokter toe over al je psychische problemen, of je eens naar een eerste of nuldelijnspsycholoog zou gaan, dan zouden die zo een intake regelen. Hell, ik zou een intake voor je regelen, nu, ter plekke, maar je woont in NL en daar kan ik dat niet,

Edit: en je bent een gevaar voor jezelf. Indirect en sluipend, maar wel degelijk een gevaar. Op een bepaald moment gaan die onnozeliteiten met je eten en je onzorgvuldigheid met je medicatie je zuur opbreken. Daar is niks anders aan dan iemand die zichzelf langzaam aan kapot drinkt. Dat is borderline parasuicidaal gedrag.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:00
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:57 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Heb jij eigenlijk ooit al eens *iets* opgezocht over psychiatrie? Opname is niet op een gesloten afdeling in de isoleer. Opname is niet alleen voor een acute crisis of voor een perceptie van mogelijk gevaar. Opname is ook voor wanneer de thuisomgeving het genezingsproces zou tegenwerken.

En als je wat eerlijker was naar je dokter toe over al je psychische problemen, of je eens naar een eerste of nuldelijnspsycholoog zou gaan, dan zouden die zo een intake regelen. Hell, ik zou een intake voor je regelen, nu, ter plekke, maar je woont in NL en daar kan ik dat niet,
Ik heb het vroeger ooit eens aan m'n spv'er gevraagd. Kon niet... Terwijl ik tegen haar bloedeerlijk was over wat ik allemaal deed en dacht.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:00
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:50 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee, omdat je het alsnog zelf moet doen, ondanks hulp, en dat lukt me gewoon niet. Ik heb tips zat gekregen over wat ik wel kan en mag eten, maar het lukt me niet om een goed eetpatroon te krijgen.
Ja, dat heet veranwoording nemen en leren omgaan met je ziekte. Als je hulp de kans geeft (en dat heb je niet gedaan!) dan kun je dat leren. Je wilt niet.
quote:
Ook advies om te gaan sporten, heb ik korte tijd gedaan, maar ik vond het niet meer zo leuk als jaren geleden, dus ben ik ermee gestopt. Abonnement bij de sportschool opgezegd uit zelfbescherming (er zit een Mac vlakbij...).
Guess what... Soms moet je minder leuke dingen doen en wat verder kijken dan vandaag. Je wilt niet.
#ANONIEMmaandag 26 september 2016 @ 21:01
En dit is dus exact de reden waarom ik hier minder post.. :{.

Maak alsjeblieft in overleg een eigen topic aan en ga daar je dagboek bijhouden.. :W
KapiteinIglomaandag 26 september 2016 @ 21:02
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:55 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Opgenomen onder het mom van wat? Je wordt mijn inziens alleen opgenomen als het echt heel slecht gaat en je een gevaar bent voor je omgeving (en/of direct voor jezelf). Dat is bij mij niet aan de orde. Als ik dat vraag aan de dokter lacht ie me keihard uit. Er is niks "mis" met mij, zo op het oog.
Met mij ook niet. Alleen ik heb een jaar vrijwillig een opname gedaan omdat ik inderdaad niet beter zou worden in mijn thuissituatie. Beste wat ik ooit had kunnen doen.

Dus verdiep je eerst in wat voordat je begint te gillen dat je niet gek bent.

Voor de beeldvorming,ik ben hbo afgestudeerd, chrnonisch ziek, werk 40 uur, woon samen met mijn vriend en probeer wel wat van mijn leven te maken. En ja ik neem mijn medicijnen ook niet goed in. Daarvoor heb ik hulp van een Ggz medewerker.

Ik post hier niet meer omdat dit topic inderdaad verziekt is. Misschien ook wel door mij, vandaar dat ik vertrokken was.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 21:02
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb het vroeger ooit eens aan m'n spv'er gevraagd. Kon niet... Terwijl ik tegen haar bloedeerlijk was over wat ik allemaal deed en dacht.
Wanneer is vroeger? Ben je wel zo eerlijk geweest als je jezelf voorhoudt? Is het al eens in je opgekomen dat de duur van de klachten ook een rol speelt?
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 21:03
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb het vroeger ooit eens aan m'n spv'er gevraagd. Kon niet... Terwijl ik tegen haar bloedeerlijk was over wat ik allemaal deed en dacht.
Wat verwacht je nou van mensen hier?

Je wilt geen advies en veel meeleven krijg je hier ook niet.

Wat levert het je op? Kick je soms op negatieve aandacht?
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 21:04
Sorry dat ik er de discussie over opentrok. :@
Ik hoopte op een modus vivendi, sorry voor de naïviteit
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:04
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 20:55 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Opgenomen onder het mom van wat? Je wordt mijn inziens alleen opgenomen als het echt heel slecht gaat en je een gevaar bent voor je omgeving (en/of direct voor jezelf). Dat is bij mij niet aan de orde. Als ik dat vraag aan de dokter lacht ie me keihard uit. Er is niks "mis" met mij, zo op het oog.
Ooit gehoord van vrijwillige opname? Waarbij je door de week in een instelling verblijft om intensief met je ziekte aan de slag te gaan? Onder andere Sylvana heeft er ervaring mee. Dat jij niet weet dat iets er niet is wil niet zeggen dat het er niet is. Maar jij gaat uit van jouw waarheid, trekt conclusies en stelt de vraag niet eens.

Meid, er is van alles mis met jou. Je kiest er alleen het te verbergen als het niet uitkomt (want stel dat de live buitenwereld mij een behandeling zou aanraden!). Maar als je ooit eens naar een psychiater zou gaan heeft hij feilloos daar wat er allemaal speelt.
caroromaandag 26 september 2016 @ 21:06
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:04 schreef MarieAlice het volgende:
Sorry dat ik er de discussie over opentrok. :@
Ik hoopte op een modus vivendi, sorry voor de naïviteit
Geen sorry zeggen! Je hebt gelijk! O ja ik zou wegblijven zei ik net :@
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:08
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:00 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ja, dat heet veranwoording nemen en leren omgaan met je ziekte. Als je hulp de kans geeft (en dat heb je niet gedaan!) dan kun je dat leren. Je wilt niet.

[..]

Guess what... Soms moet je minder leuke dingen doen en wat verder kijken dan vandaag. Je wilt niet.
Hoe kan ik ermee om leren gaan als ik het nog steeds niet kan accepteren (en er dus als een puber tegenaan schop?) :? Hoe kan een psych mij helpen om het te accepteren, als ik de ziekte niet wil :?

Ik doe niets wat ik niet leuk vind (afgezien van het huishouden, maar soms dan zelfs doe ik iets niet als ik er geen zin in heb), that's me... Een (soms nare) karaktertrek van me.
HaverMoutKoekjemaandag 26 september 2016 @ 21:09
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:04 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Ooit gehoord van vrijwillige opname?
daarvoor moet je iets willen veranderen
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:09
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:04 schreef MarieAlice het volgende:
Sorry dat ik er de discussie over opentrok. :@
Ik hoopte op een modus vivendi, sorry voor de naïviteit
Ach, we hebben het weer eens uit ons systeem.
Maar na tig posts en nog geen steek verder te zijn gekomen ben ik er ook wel weer klaar mee. Want dit wordt nu echt een Jl topic. Wat niet erg zou zijn als ze hetgeen wij zeggen liet binnen komen maar dat doet ze niet.

JL leeft in haar eigen wereldje. Voelt voor haar veilig maar ze ziet niet hoe haar keuzes, vooroordelen en irreële angsten het tot een hel maken. Sneu. Of misschien ziet ze het wel, en als ze dan nog steeds geen hulp wil zoeken vind ik het dom.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 21:13
Denk dat het ook beter is om de discussie te laten voor wat het is ja want het heeft toch geen zin.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:14
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:08 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Hoe kan ik ermee om leren gaan als ik het nog steeds niet kan accepteren (en er dus als een puber tegenaan schop?) :? Hoe kan een psych mij helpen om het te accepteren, als ik de ziekte niet wil :?

Ik doe niets wat ik niet leuk vind (afgezien van het huishouden, maar soms dan zelfs doe ik iets niet als ik er geen zin in heb), that's me... Een (soms nare) karaktertrek van me.
Jij denkt dat iedereen hier blij is met zijn ziekte? Je kunt met een hulpverlener kijken hoe je toch een leven kunt opbouwen en voor jezelf kunt zorgen, ook als je de ziekte niet accepteert.
En guess what: wellicht leidt dat uiteindelijk wel tot een soort van acceptatie. Maar dan zou je hele wereld zoals die nu is in elkaar storten en dat is vast ook doodeng. En dus is het 'leuker' om te blijven schoppen, daarmee iedereen in je omgeving te raken en je kop in het zand te steken.

Leuk, wat een rotwoord in deze situatie, zelfs kinderen van 2 doen niet alleen wat ze leuk vinden, maar doen ook de noodzakelijke, niet leuke dingen. Dit is geen karaktertrek, maar je eigen egoïstische keuze. Je egoïsme is je ontzettend nare karaktertrek.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:14
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:13 schreef LPFAN het volgende:
Denk dat het ook beter is om de discussie te laten voor wat het is ja want het heeft toch geen zin.
Eens. Ik kap ermee.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 21:16
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:08 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Hoe kan ik ermee om leren gaan als ik het nog steeds niet kan accepteren (en er dus als een puber tegenaan schop?) :? Hoe kan een psych mij helpen om het te accepteren, als ik de ziekte niet wil :?

Ik doe niets wat ik niet leuk vind (afgezien van het huishouden, maar soms dan zelfs doe ik iets niet als ik er geen zin in heb), that's me... Een (soms nare) karaktertrek van me.
Wel, probeer het eens uit en ondervind het. Stel je open voor iets wat je eigenlijk niet wil en ondervind in plaats van telkens maar te veronderstellen gebaseerd op foutieve informatie.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 21:17
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:13 schreef LPFAN het volgende:
Denk dat het ook beter is om de discussie te laten voor wat het is ja want het heeft toch geen zin.
Okee. Sorry.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 21:17
Wie weet heb je er onwijs veel aan, en wordt je leven een stuk aangenamer. Ik heb heel veel aan mijn psych gehad in de periode dat ik depressief was door mijn ziekte.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 21:17
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:17 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Okee. Sorry.
Je hoeft je niet te verontschuldigen! ;)
KapiteinIglomaandag 26 september 2016 @ 21:18
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:17 schreef LPFAN het volgende:
Wie weet heb je er onwijs veel aan, en wordt je leven een stuk aangenamer. Ik heb heel veel aan mijn psych gehad in de periode dat ik depressief was door mijn ziekte.
Ik heb ook.mega veel aan mijnopname gehad. En nog steeds aan de ggz :Y
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 21:20
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:18 schreef PrisTheShiz het volgende:

[..]

Ik heb ook.mega veel aan mijnopname gehad. En nog steeds aan de ggz :Y
Geloof ik gelijk! Ik heb het nu niet meer nodig, maar als ik wel weer die kant op ga, ga ik er gelijk weer heen, Het is erg fijn om ff je ei kwijt te kunnen bij iemand die er totaal los van staat en een professioneel inzicht heeft. Goed van je dat je daar voor gekozen hebt toen!
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:20
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:16 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Wel, probeer het eens uit en ondervind het. Stel je open voor iets wat je eigenlijk niet wil en ondervind in plaats van telkens maar te veronderstellen gebaseerd op foutieve informatie.
Heb ik al vaker gedaan, is me niet goed bevallen. En zo weet ik zeker dat als ik die cursus van het UWV zou gaan doen, dat dat ook een hel wordt. Omdat ik ervaring heb met zulk soort dingen including new people. Op de een of andere manier is er iets aan mij, waardoor ze denken dat ze me wel negatief mogen behandelen, negeren, treiteren. Logisch dat ik daar geen zin in heb, wie wel?, in gepest worden...
caroromaandag 26 september 2016 @ 21:22
Ik heb maar 3x een sessie gehad bij de psych(had eigenlijk de hele ellende al tijden voor mezelf een plekje gegeven, maar zocht ff een objectief inzicht in de situatie) en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Een frisse blik op je situatie geeft hele andere inzichten. Maar je moet het uiteindelijk wel zelf doen.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:22
En vrijwillige opname: ik heb er dus zelf om gevraagd, maar het kon niet volgens haar.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:22
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:20 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Heb ik al vaker gedaan, is me niet goed bevallen. En zo weet ik zeker dat als ik die cursus van het UWV zou gaan doen, dat dat ook een hel wordt. Omdat ik ervaring heb met zulk soort dingen including new people. Op de een of andere manier is er iets aan mij, waardoor ze denken dat ze me wel negatief mogen behandelen, negeren, treiteren. Logisch dat ik daar geen zin in heb, wie wel?, in gepest worden...
en weeeeeer.... Het ligt aan álle anderen, jouw houding en gedrag heeft er natuurlijk weer niks mee te maken. Net zoals het hier ook vast aan ons allemaal ligt...
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 21:23
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:22 schreef caroro het volgende:
Ik heb maar 3x een sessie gehad bij de psych(had eigenlijk de hele ellende al tijden voor mezelf een plekje gegeven, maar zocht ff een objectief inzicht in de situatie) en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Een frisse blik op je situatie geeft hele andere inzichten. Maar je moet het uiteindelijk wel zelf doen.
Idd! Ik ben ook maar 4 of 5 keer heen geweest.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:23
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:22 schreef Jaimy_Luca het volgende:
En vrijwillige opname: ik heb er dus zelf om gevraagd, maar het kon niet volgens haar.
Één mening.

Je kunt ook zelf onderzoek doen he?
caroromaandag 26 september 2016 @ 21:23
Negeerstand: aan.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:24
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:22 schreef caroro het volgende:
Ik heb maar 3x een sessie gehad bij de psych(had eigenlijk de hele ellende al tijden voor mezelf een plekje gegeven, maar zocht ff een objectief inzicht in de situatie) en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Een frisse blik op je situatie geeft hele andere inzichten. Maar je moet het uiteindelijk wel zelf doen.
Maar dat is niet leu-heuk!
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:24
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:22 schreef Cat22 het volgende:

[..]

en weeeeeer.... Het ligt aan álle anderen, jouw houding en gedrag heeft er natuurlijk weer niks mee te maken. Net zoals het hier ook vast aan ons allemaal ligt...
"Op de een of andere manier is er iets aan mij" wat snap je daar niet aan?
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:25
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 21:23 schreef caroro het volgende:
Negeerstand: aan.
Houd jij je er wel aan in tegenstelling tot Poesopstokje? Dank je.

Al heb jij nooit echt erge dingen tegen me gezegd, zoals dat ik een borderliner ben. ;)
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 21:26
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:20 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Heb ik al vaker gedaan, is me niet goed bevallen. En zo weet ik zeker dat als ik die cursus van het UWV zou gaan doen, dat dat ook een hel wordt. Omdat ik ervaring heb met zulk soort dingen including new people. Op de een of andere manier is er iets aan mij, waardoor ze denken dat ze me wel negatief mogen behandelen, negeren, treiteren. Logisch dat ik daar geen zin in heb, wie wel?, in gepest worden...
Daar ging het niet om. Het ging om een opname. Een opname heb je nog nooit gehad. Een mens kan meer dan een keer zich openstellen voor iets nieuws. Ergo, theoretisch is het mogelijk om je open te stellen voor een nieuwe ervaring. En in opname ga je meer begrip kunnen krijgen dan waar dan ook.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:26
quote:
7s.gif Op maandag 26 september 2016 21:24 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

"Op de een of andere manier is er iets aan mij" wat snap je daar niet aan?
Wat snap jij niet aan: 'er is iets aan mij en ik moet kijken wat ik daaraan kan veranderen zodat mijn leven leuker wordt'

Oké, dit was de echt de laatste reactie op jou hierover. Ik voel me net een grammofoonplaat.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 21:27
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 21:25 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Houd jij je er wel aan in tegenstelling tot Poesopstokje? Dank je.

Al heb jij nooit echt erge dingen tegen me gezegd, zoals dat ik een borderliner ben. ;)
Waarom betrek je haar overal bij?
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 21:28
quote:
7s.gif Op maandag 26 september 2016 21:24 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

"Op de een of andere manier is er iets aan mij" wat snap je daar niet aan?
Het feit dat je aan dat een of andere ding niks wil doen, zoals je hier al zo vaak bewijst en da je eigenlijk zelfs niet echt wil weten wat dat ene ding is en da je daarom wel coonstant tegen dezelfde muren wil oplopen.
Coralinemaandag 26 september 2016 @ 21:31
Volgens mij kan de titel al aangepast worden naar Jaimy's topic.
Ik lees graag mee, want er is vanuit andere ervaringen van mensen vaak een herkenning bij mij.
Actief typen lukt niet vanwege lichamelijke beperkingen.

Jaimy wil geen hulp aannemen of tips ontvangen dus nog meer commentaar lijkt mij overbodig voor haar.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:36
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:26 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Daar ging het niet om. Het ging om een opname. Een opname heb je nog nooit gehad. Een mens kan meer dan een keer zich openstellen voor iets nieuws. Ergo, theoretisch is het mogelijk om je open te stellen voor een nieuwe ervaring. En in opname ga je meer begrip kunnen krijgen dan waar dan ook.
Dat is ook weer met andere mensen. Groepstherapie, samen eten, soms zelfs samen op 1 kamer slapen. Lijkt mij een regelrechte hel.

En juist daar heb ik zo'n moeite mee, met contact met andere mensen (door mijn contactstoornis). En helaas kun je opname niet letterlijk in je uppie doen. ;) Je ziet hier al hoeveel moeite ik ermee heb, dat ik alles fout doe. ;(

En stel dat ik het doe, en ik vind het daar niet leuk omdat ik weer eens negatief behandeld word door mede-opgenomenen, maar ze willen me niet laten gaan, ze houden me dus vast? (Gebeurt in die ene film met Winona Ryder.)

Met andere woorden: ik denk dus dat ik een te erge contactstoornis en negatieve ervaringen met mensen heb om dit "gewoon" te doen. Dat het mij niet gaat helpen, maar me juist verder de grond in helpt.

Sorry dat ik hier bang voor ben.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:42
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:28 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Het feit dat je aan dat een of andere ding niks wil doen, zoals je hier al zo vaak bewijst en da je eigenlijk zelfs niet echt wil weten wat dat ene ding is en da je daarom wel coonstant tegen dezelfde muren wil oplopen.
Het is mijn extreme introvertie. Ik praat met niemand. Dat maakt mensen ongemakkelijk en denken ze dat ze mij wel negatief mogen behandelen...
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 21:44
Juist. Want je bent zo'n uniek sneeuwvlokje met zo'n unieke contactstoornis dat ze dat daar nog nooit van ulder leven hebben meegemaakt. En alles wat in de film met winona ryder over gebeurtenissen in 1967 in de amerikaanse psychiatrie gebeurt, gebeurt nu ook nog. Juist.

Mijn grootvader zou zeggen 'millemillemille, zoudt ge ze unne kop nu ni aftrekke, ze in un ande geven en zeggen: beziet dees, da is na ulle stoeme kop'.
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 21:47
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:44 schreef MarieAlice het volgende:
Juist. Want je bent zo'n uniek sneeuwvlokje met zo'n unieke contactstoornis dat ze dat daar nog nooit van ulder leven hebben meegemaakt. En alles wat in de film met winona ryder over gebeurtenissen in 1967 in de amerikaanse psychiatrie gebeurt, gebeurt nu ook nog. Juist.

Mijn grootvader zou zeggen 'millemillemille, zoudt ge ze unne kop nu ni aftrekke, ze in un ande geven en zeggen: beziet dees, da is na ulle stoeme kop'.
Amen!
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 21:52
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:26 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Wat snap jij niet aan: 'er is iets aan mij en ik moet kijken wat ik daaraan kan veranderen zodat mijn leven leuker wordt'

Oké, dit was de echt de laatste reactie op jou hierover. Ik voel me net een grammofoonplaat.
Mijn leven is op zich niet slecht, wel okee. (Ik maak er het beste van.) Het hoeft niet per se "leuker" te worden. Datgene wat er aan mij is, is dus mijn extreme introvertie. En dat is niet te verbeteren. Ik heb al zo vaak, zoveel dingen geprobeerd om een (halve) kletskous te worden, maar daarvoor is mijn introvertie te ernstig. Zelfs bij mijn (schoon)familie, vriendin en vriend lukt het niet. Ook daar ben ik stil, praat ik weinig.

Dat anderen het wel gelukt is te veranderen vind ik heel fijn voor ze. Ze zeggen dat ze precies hetzelfde waren als ik, maar dat kan ik me moeilijk voorstellen. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die net zo extreem introvert was als ik.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 22:01
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 21:44 schreef MarieAlice het volgende:
Juist. Want je bent zo'n uniek sneeuwvlokje met zo'n unieke contactstoornis dat ze dat daar nog nooit van ulder leven hebben meegemaakt. En alles wat in de film met winona ryder over gebeurtenissen in 1967 in de amerikaanse psychiatrie gebeurt, gebeurt nu ook nog. Juist.

Mijn grootvader zou zeggen 'millemillemille, zoudt ge ze unne kop nu ni aftrekke, ze in un ande geven en zeggen: beziet dees, da is na ulle stoeme kop'.
Ik heb ergens wel het idee dat ik in/met bepaalde dingen bijzonder ben ja. Mag toch, is niks mis mee :? Dat wil dus absoluut niet zeggen dat ik me verheven voel boven anderen, of me beter voel dan anderen. Nee. Juist eerder het omgekeerde.

Maar snap je niet wat de angst bij mij is? Het gaat namelijk niet om dat die film uit 1967 is (volgens mij later hoor?), het gaat om bepaalde angsten. O.a het vastzitten ergens aan, wat ik niet wil. Dat is een hele grote angst (en trigger). Maar ook problemen met anderen door m'n contactstoornis. Ik ben niet goed in ruzie(maken), vlucht liever en dat kan niet bij opname.
caroromaandag 26 september 2016 @ 22:06
LIF / Chronisch ziek én het is OK!
Het mag toch *O* *O*
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 22:09
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:01 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb ergens wel het idee dat ik in/met bepaalde dingen bijzonder ben ja. Mag toch, is niks mis mee :? Dat wil dus absoluut niet zeggen dat ik me verheven voel boven anderen, of me beter voel dan anderen. Nee. Juist eerder het omgekeerde.

Maar snap je niet wat de angst bij mij is? Het gaat namelijk niet om dat die film uit 1967 is (volgens mij later hoor?), het gaat om bepaalde angsten. O.a het vastzitten ergens aan, wat ik niet wil. Dat is een hele grote angst (en trigger). Maar ook problemen met anderen door m'n contactstoornis. Ik ben niet goed in ruzie(maken), vlucht liever en dat kan niet bij opname.
Schat. Ge zijt dertien in een dozijn lijk de rest van ons. En iedereen die binnengaat voor opname zit met die schrik en oh ik ga niet weg kunnen en ah ze gaan me niet moeten en ik wil geen confrontatie want dan blutst mijn ego en das allemaalnzo eng. Serieus. Kop. Handen. Beziet het eens.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 22:12
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:01 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb ergens wel het idee dat ik in/met bepaalde dingen bijzonder ben ja. Mag toch, is niks mis mee :? Dat wil dus absoluut niet zeggen dat ik me verheven voel boven anderen, of me beter voel dan anderen. Nee. Juist eerder het omgekeerde.

Maar snap je niet wat de angst bij mij is? Het gaat namelijk niet om dat die film uit 1967 is (volgens mij later hoor?), het gaat om bepaalde angsten. O.a het vastzitten ergens aan, wat ik niet wil. Dat is een hele grote angst (en trigger). Maar ook problemen met anderen door m'n contactstoornis. Ik ben niet goed in ruzie(maken), vlucht liever en dat kan niet bij opname.
En de film is van 1999 maar als ge kijkt naar de eerste drie minuten dan staat er al dat het 1967 is. Is ook gebaseerd op een echt verhaal. Dus zoekt eens iets op vooraleer ge u schrik laat aanjagen. Ge baseert zoveel op dingen waar ge just geen knijt van weet en ge ontzegt u daardoor zoveel en ge verkloot het voor uweigen en de mensen rondom u. Serieus. Kop. Handen. Beziet dat eens.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 22:16
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:09 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Schat. Ge zijt dertien in een dozijn lijk de rest van ons. En iedereen die binnengaat voor opname zit met die schrik en oh ik ga niet weg kunnen en ah ze gaan me niet moeten en ik wil geen confrontatie want dan blutst mijn ego en das allemaalnzo eng. Serieus. Kop. Handen. Beziet het eens.
Die "anderen" lijken over het algemeen toch iets (heel wat) beter om te kunnen gaan met mensen, zelfs al vinden ze het eng, dan ik kan/in staat ben.

Ik beschadig een auto met een sleutel als die in ONS parkeerplekje parkeert, in plaats van gewoon er naartoe lopen en gewoon te communiceren dat wij al stonden te wachten op dát plekje. Zó contactgestoord ben ik...
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 22:17
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:12 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

En de film is van 1999 maar als ge kijkt naar de eerste drie minuten dan staat er al dat het 1967 is. Is ook gebaseerd op een echt verhaal. Dus zoekt eens iets op vooraleer ge u schrik laat aanjagen. Ge baseert zoveel op dingen waar ge just geen knijt van weet en ge ontzegt u daardoor zoveel en ge verkloot het voor uweigen en de mensen rondom u. Serieus. Kop. Handen. Beziet dat eens.
Laat het gaan. Aan haar reacties is te zien dat ze echt niet snapt/wil snappen wat je bedoelt. In haar geval is FOK! daar echt niet het geschikte medium voor.
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 22:18
Zullen we nu weer ontopic trouwens? ;)
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 22:20
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:16 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Die "anderen" lijken over het algemeen toch iets (heel wat) beter om te kunnen gaan met mensen, zelfs al vinden ze het eng, dan ik kan/in staat ben.

Ik beschadig een auto met een sleutel als die in ONS parkeerplekje parkeert, in plaats van gewoon er naartoe lopen en gewoon te communiceren dat wij al stonden te wachten op dát plekje. Zó contactgestoord ben ik...
Ja, je bent heel introvert en heel contactgestoord en heel raar. Blijf jezelf, verander niet.

Nogmaals: Wat wil je van de mensen in dit topic?
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 22:22
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:12 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

En de film is van 1999 maar als ge kijkt naar de eerste drie minuten dan staat er al dat het 1967 is. Is ook gebaseerd op een echt verhaal. Dus zoekt eens iets op vooraleer ge u schrik laat aanjagen. Ge baseert zoveel op dingen waar ge just geen knijt van weet en ge ontzegt u daardoor zoveel en ge verkloot het voor uweigen en de mensen rondom u. Serieus. Kop. Handen. Beziet dat eens.
Ik kan zoveel opzoeken van hoe het nu werkt, ik heb ooit die film gezien, heb ooit gezien dat ze haar vasthielden en dus is dat mijn angst. Kan iedereen me ervan verzekeren dat ze mij wel zouden laten gaan als ik daar vrijwillig zit en weg wil, ik geloof dat niet. Want bij mij maken ze vast een uitzondering.

Zeker als ik daadwerkelijk zo'n ernstige ruzie heb gekregen met een mede-opgenomene en daardoor suïcidaal zou worden. En jij denkt dat ze mij dan laten gaan?! Think again... ;)
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 22:24
Waarom accepteer je dan niet gewoon dat het kut is en niet beter wordt in plaats van steeds maar weer deze zinloze discussies op te zoeken?
Cat-astrophemaandag 26 september 2016 @ 22:26
Dit laatste stuk past beter in het psychisch ziek topic.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 22:26
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:24 schreef Lienekien het volgende:
Waarom accepteer je dan niet gewoon dat het kut is en niet beter wordt in plaats van steeds maar weer deze zinloze discussies op te zoeken?
Ehm, dat heb ik toch juist al geaccepteerd?!
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 22:27
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 22:26 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ehm, dat heb ik toch juist al geaccepteerd?!
Waarom verdedig je je dan toch steeds weer? Waarom steeds weer diezelfde discussie over dat je niks wil?
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 22:29
quote:
Toch weer dicht zie ik?
LPFANmaandag 26 september 2016 @ 22:31
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:29 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Toch weer dicht zie ik?
Ja, we houden het bij dit topic.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 22:38
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:22 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik kan zoveel opzoeken van hoe het nu werkt, ik heb ooit die film gezien, heb ooit gezien dat ze haar vasthielden en dus is dat mijn angst. Kan iedereen me ervan verzekeren dat ze mij wel zouden laten gaan als ik daar vrijwillig zit en weg wil, ik geloof dat niet. Want bij mij maken ze vast een uitzondering.

Zeker als ik daadwerkelijk zo'n ernstige ruzie heb gekregen met een mede-opgenomene en daardoor suïcidaal zou worden. En jij denkt dat ze mij dan laten gaan?! Think again... ;)
Een laatste en dan ga ik in negerenstand over dit gedoe.

Ge zijt niet zo uniek, speciaal, monsterachtig, Beêlzebub dat niemand u ooit zou aankunnen. Ge gaat niet in een afdeling zitten zoals daar, want dat zou nu gewoon nooit meer goedgekeurd worden dat ge in een behandelafdeling zo'n verschillende problematieken bij mekaar zet. Als ge vrijwillig gaat, dan kunt ge ook vrijwillig weg. Ge zijt niet zo uniek dat ge de uitzondering gaat zijn, hoe fokking graag ge dat ook wilt.
De kans is wle groot dat ge de zoveelste dertien in een dozijn zandkorrel wordt die koppig maar doet waar ze goesting in heeft omwille van de onzekerheid en de schrik en de 'ik weet alles beter' en zichzelf en de mensen rondom haar daarmee naar de kloten te helpen. Omdat ze als het erop aankomt ondanks haar grote mond te laf is.

En ik hoef daar begit niet again over te thinken, ik weet waarover ik het heb, in tegenstelling tot u.
Quellermaandag 26 september 2016 @ 22:45
SPOILER
Godallejezuskolerekutmaria....
Ik krijg vlekken van mensen die het vertikken om zichzelf bij kop en kont te pakken en het beste te maken van hun leven. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik [/martsmeetsmode]. De kolere zeg... Compleet zelf-gediagnosticeerd en dichtgetimmerd om vooral maar geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen.

Zo, dat lucht op :)

quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:16 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Zó contactgestoord ben ik...
Grow a pair & get a life! Wat wil je nou eigenlijk bereiken?
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 22:46
Echt, laat haar. Als ze niet wil, is het klaar.

Ik wou alleen dat ze dan ook gewoon zou ophouden met zich steeds te beklagen.
Quellermaandag 26 september 2016 @ 22:48
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:46 schreef Lienekien het volgende:
Echt, laat haar. Als ze niet wil, is het klaar.

Ik wou alleen dat ze dan ook gewoon zou ophouden met zich steeds te beklagen.
Ik moest het ff kwijt :D

Wat me wel intrigeert is de vraag wáárom het me zo irriteert. Ik zou het ook kúnnen negeren, maar dat doe ik blijkbaar niet...
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 22:57
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:38 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Een laatste en dan ga ik in negerenstand over dit gedoe.

Ge zijt niet zo uniek, speciaal, monsterachtig, Beêlzebub dat niemand u ooit zou aankunnen. Ge gaat niet in een afdeling zitten zoals daar, want dat zou nu gewoon nooit meer goedgekeurd worden dat ge in een behandelafdeling zo'n verschillende problematieken bij mekaar zet. Als ge vrijwillig gaat, dan kunt ge ook vrijwillig weg. Ge zijt niet zo uniek dat ge de uitzondering gaat zijn, hoe fokking graag ge dat ook wilt.
De kans is wle groot dat ge de zoveelste dertien in een dozijn zandkorrel wordt die koppig maar doet waar ze goesting in heeft omwille van de onzekerheid en de schrik en de 'ik weet alles beter' en zichzelf en de mensen rondom haar daarmee naar de kloten te helpen. Omdat ze als het erop aankomt ondanks haar grote mond te laf is.

En ik hoef daar begit niet again over te thinken, ik weet waarover ik het heb, in tegenstelling tot u.
Maar dat is dus WÉL mijn angst! Dat ik dus WÉL díe uitzondering zal zijn, die niet weg mag vanwege gevaar voor zichzelf/anderen. Geloof jij serieus dat ze een suïcidaal persoon zouden laten gaan? Snap je het begrip angst?

En ik mag denken dat bepaalde dingen aan mij wel bijzonder zijn, en dat blijf ik dus ook denken. Want ik weet dat het wel zo is. Bijv waar we het laatst over hadden: bepaalde gedachtes. Sowieso mijn rug, dat heeft verder niemand (lang verhaal, ben heel erg op zoek geweest wat dat betreft). Maar ook hóe slecht ik kan praten met anderen en vaak gewoon met niemand praat. Dat zijn enkele van die dingen.
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 22:58
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:57 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Maar dat is dus WÉL mijn angst! Dat ik dus WÉL díe uitzondering zal zijn, die niet weg mag vanwege gevaar voor zichzelf/anderen. Geloof jij serieus dat ze een suïcidaal persoon zouden laten gaan? Snap je het begrip angst?

En ik mag denken dat bepaalde dingen aan mij wel bijzonder zijn, en dat blijf ik dus ook denken. Want ik weet dat het wel zo is. Bijv waar we het laatst over hadden: bepaalde gedachtes. Sowieso mijn rug, dat heeft verder niemand (lang verhaal, ben heel erg op zoek geweest wat dat betreft). Maar ook hóe slecht ik kan praten met anderen en vaak gewoon met niemand praat. Dat zijn enkele van die dingen.
Waarom post je hier eigenlijk? Wat is je motief?
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 22:59
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 22:45 schreef Queller het volgende:
SPOILER
Godallejezuskolerekutmaria....
Ik krijg vlekken van mensen die het vertikken om zichzelf bij kop en kont te pakken en het beste te maken van hun leven. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik [/martsmeetsmode]. De kolere zeg... Compleet zelf-gediagnosticeerd en dichtgetimmerd om vooral maar geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen.

Zo, dat lucht op :)

[..]

Grow a pair & get a life! Wat wil je nou eigenlijk bereiken?
Ik heb mezelf voor geen enkel ding zelf gediagnosticeerd. Alles wat ik heb is vastgesteld.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:00
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:58 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Waarom post je hier eigenlijk? Wat is je motief?
Diabetes = chronisch ziek. Dit is het chronisch ziek topic.
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:00
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:59 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik heb mezelf voor geen enkel ding zelf gediagnosticeerd. Alles wat ik heb is vastgesteld.
Inclusief de diagnose dat nergens meer wat aan te doen is? Kewl.
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:02
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:00 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Diabetes = chronisch ziek. Dit is het chronisch ziek topic.
Ja, en wat verwacht je van de mensen hier?

En heb je er zelf iets aan om steeds weer diezelfde discussies te voeren over dat je niks wil?
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:04
Ik lijk wel gek ook.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:09
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:00 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Inclusief de diagnose dat nergens meer wat aan te doen is? Kewl.
Dat is geen diagnose. ;)
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:12
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:02 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, en wat verwacht je van de mensen hier?

En heb je er zelf iets aan om steeds weer diezelfde discussies te voeren over dat je niks wil?
Ik verwacht niks van mensen.

Poesopstokje reageerde na mijn 3 posts achter elkaar met (zoiets als): "3 posts sinds gisteravond half 7 en nobody gives a fuck", maar dat boeit mij niet, dat niemand "a fuck" geeft. Ik hoef niet per se een reactie erop hoor, dat verwacht ik dus niet.
mootiemaandag 26 september 2016 @ 23:18
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 20:19 schreef LPFAN het volgende:
Ik hoop ook dat na vanavond we dit achter ons kunnen laten voor altijd en er weer een leuk topic van kunnen maken.
Seriously?
houdjemondmaandag 26 september 2016 @ 23:23
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 19:44 schreef computergirl het volgende:

[..]

een eigen 'dagboek' topic
Qua niveau.. nee ik maak de grap niet.

*zuruck im lurkstand* :W
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:25
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 22:59 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik heb mezelf voor geen enkel ding zelf gediagnosticeerd. Alles wat ik heb is vastgesteld.
En de psychiater kon niets voor je doen? Heeft geen behandelplan opgesteld? Heb je het afgewezen?
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:27
quote:
1s.gifOp maandag 26 september 2016 22:38 Ik weet waarover ik het heb, in tegenstelling tot u.
I love it when you talk Flemish *;

SPOILER
Instant week :9~
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:27
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 23:09 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Dat is geen diagnose. ;)
Ja joh, lachen. :{
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:27
- nee, dat was niet de bedoeling :{
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:28
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:12 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik verwacht niks van mensen.

Poesopstokje reageerde na mijn 3 posts achter elkaar met (zoiets als): "3 posts sinds gisteravond half 7 en nobody gives a fuck", maar dat boeit mij niet, dat niemand "a fuck" geeft. Ik hoef niet per se een reactie erop hoor, dat verwacht ik dus niet.
Nou, je kunt hier ook NIET posten als je toch niks verwacht.

Als ik ergens steeds zo tegen het zere been postte was ik allang vertrokken.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:29
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:25 schreef Queller het volgende:

[..]

En de psychiater kon niets voor je doen? Heeft geen behandelplan opgesteld? Heb je het afgewezen?
Ik mocht niet eens met een psychiater praten (heb ik ook gevraagd, omdat ik mijn problemen verder vond gaan dan alleen wat gesprekken met een psycholoog (spv'er zelfs)).

En toen ineens zei ze dat ik uit behandeld was bij haar.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 23:29
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:27 schreef Queller het volgende:
- nee, dat was niet de bedoeling :{
Wat zijt ge hier nu toch allemaal aan het chipoteren? :s)
(De truk is alcool, alcool en nog ne keer alcool).
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:30
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:29 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Wat zijt ge hier nu toch allemaal aan het chipoteren? :s)
(De truk is alcool, alcool en nog ne keer alcool).
Mag jij wel drinken?
Diconnectedmaandag 26 september 2016 @ 23:31
Ok dames en volgens mij heeft iedereen haar punt hier gemaakt. Inmiddels zijn de laatste paar pagina's van dit topic alleen maar over 1 persoon en das niet echt de bedoeling. We kunnen wel blijven ingaan op Jaimy_Luca, maar dat heeft weinig zin. Er blijven nu een hoop users weg omdat ze niet de kans krijgen om te posten en dat vind ik erg jammer. Ik hoop dat vanaf morgen iedereen weer met een frisse blik kan kijken naar dit topic en iedereen weer lekker gaat mee posten. ^O^
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja joh, lachen. :{
Nee, niet "lachen", dat ís gewoon geen officiële diagnose, zoals borderliner/autisme/depressie/schizofrenie/enz wel zijn.
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:30 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Mag jij wel drinken?
Ik begin me te realiseren dat dat niet mijn meest geniale plan was, inderdaad.
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:29 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik mocht niet eens met een psychiater praten (heb ik ook gevraagd, omdat ik mijn problemen verder vond gaan dan alleen wat gesprekken met een psycholoog (spv'er zelfs)).

En toen ineens zei ze dat ik uit behandeld was bij haar.
Dan is het klaar. We hebben het er niet meer over.
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:31
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:29 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik mocht niet eens met een psychiater praten (heb ik ook gevraagd, omdat ik mijn problemen verder vond gaan dan alleen wat gesprekken met een psycholoog (spv'er zelfs)).

En toen ineens zei ze dat ik uit behandeld was bij haar.
Een SPV'er heeft de diagnose gesteld?

Oke, hou maar op dan >> _O-

Niet aardig van me, maar het bevalt je blijkbaar nogal. Anders was je gewoon naar de huisarts gegaan en had je een doorverwijzing gevraagd. En als je die niet zou krijgen, dan belde je er zelf een.
houdjemondmaandag 26 september 2016 @ 23:32
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:29 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Wat zijt ge hier nu toch allemaal aan het chipoteren? :s)
(De truk is alcool, alcool en nog ne keer alcool).
Jaa nee niks dat mag niet met mijn Alvleesklier :') !


Maar even serieus, tyft op met dit gejank.. een jaar geleden had ik bij wijze van foto's van mijn katheter gedeeld met jullie maar nu wil ik hier niet eens meer langer dan 2 minuten zijn omdat het een brok negatieve energie is zeg. -O-
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:33
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 23:31 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee, niet "lachen", dat ís gewoon geen officiële diagnose, zoals borderliner/autisme/depressie/schizofrenie/enz wel zijn.
Hebben ze je bij al je diagnoses gezegd: 'en daarbij kan verder niemand iets voor je betekenen?'
houdjemondmaandag 26 september 2016 @ 23:34
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hebben ze je bij al je diagnoses gezegd: 'en daarbij kan verder niemand iets voor je betekenen?'
"Sucks to be you, je bent de enige in de hele wereld die dit heeft, succes met je lichaam" ik gok zomaar van niet..
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:35
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:29 schreef MarieAlice het volgende:
Wat zijt ge hier nu toch allemaal aan het chipoteren? :s)
(De truk is alcool, alcool en nog ne keer alcool).
O+
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:35
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:31 schreef Queller het volgende:

[..]

Een SPV'er heeft de diagnose gesteld?

Oke, hou maar op dan >> _O-

Niet aardig van me, maar het bevalt je blijkbaar nogal. Anders was je gewoon naar de huisarts gegaan en had je een doorverwijzing gevraagd. En als je die niet zou krijgen, dan belde je er zelf een.
Diagnose autisme? Nee die heeft zij dus NIET gegeven. Daarvoor heb ik een test bij een andere vrouw binnen GGZ gedaan, geen idee wat zij precies was.
Diconnectedmaandag 26 september 2016 @ 23:35
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:31 schreef Diconnected het volgende:
Ok dames en volgens mij heeft iedereen haar punt hier gemaakt. Inmiddels zijn de laatste paar pagina's van dit topic alleen maar over 1 persoon en das niet echt de bedoeling. We kunnen wel blijven ingaan op Jaimy_Luca, maar dat heeft weinig zin. Er blijven nu een hoop users weg omdat ze niet de kans krijgen om te posten en dat vind ik erg jammer. Ik hoop dat vanaf morgen iedereen weer met een frisse blik kan kijken naar dit topic en iedereen weer lekker gaat mee posten. ^O^
Ik ga maar mezelf quoten want jullie gaan te snel hihaho
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:36
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 23:35 schreef Jaimy_Luca het volgende:

Diagnose autisme? Nee die heeft zij dus NIET gegeven. Daarvoor heb ik een test bij een andere vrouw binnen GGZ gedaan, geen idee wat zij precies was.
Goed verhaal!

We houden er over op. Ik en mijn platjes... ^O^
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 23:36
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:32 schreef houdjemond het volgende:

[..]

Jaa nee niks dat mag niet met mijn Alvleesklier :') !


Maar even serieus, tyft op met dit gejank.. een jaar geleden had ik bij wijze van foto's van mijn katheter gedeeld met jullie maar nu wil ik hier niet eens meer langer dan 2 minuten zijn omdat het een brok negatieve energie is zeg. -O-
Ik bedoelde voor mijn plat Vlaams, kiekske.

Kom gewoon terug, ik zal met pomponnen zwaaien!
*O* P *O* O *O* S *O* I *O* T *O* I *O* V *O* I *O* T *O* Y *O* ! *O*
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:38
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hebben ze je bij al je diagnoses gezegd: 'en daarbij kan verder niemand iets voor je betekenen?'
Nee, maar dat ben ik gaan geloven...
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:38
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:35 schreef Diconnected het volgende:
Ik ga maar mezelf quoten want jullie gaan te snel hihaho
Ik doe erg mijn best op de positieve draai hoor :D

Wat doe ik hier eigenlijk :o Ik lees mee. Ben chronisch van alles, maar leef er een beetje rondom heen. Dat is: voor zover het met noeste arbeid niet op te lossen is.
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:31 schreef Diconnected het volgende:
Ok dames en volgens mij heeft iedereen haar punt hier gemaakt. Inmiddels zijn de laatste paar pagina's van dit topic alleen maar over 1 persoon en das niet echt de bedoeling. We kunnen wel blijven ingaan op Jaimy_Luca, maar dat heeft weinig zin. Er blijven nu een hoop users weg omdat ze niet de kans krijgen om te posten en dat vind ik erg jammer. Ik hoop dat vanaf morgen iedereen weer met een frisse blik kan kijken naar dit topic en iedereen weer lekker gaat mee posten. ^O^
Kijk, een mod zegt het.

Het heeft geen enkele zin!
Lienekienmaandag 26 september 2016 @ 23:39
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:38 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Nee, maar dat ben ik gaan geloven...
Mooi. Doei.
houdjemondmaandag 26 september 2016 @ 23:39
Het houdt niet op.. niet vanzelf *O*
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:38 schreef Queller het volgende:

[..]

Ik doe erg mijn best op de positieve draai hoor :D

Wat doe ik hier eigenlijk :o Ik lees mee. Ben chronisch van alles, maar leef er een beetje rondom heen. Dat is: voor zover het met noeste arbeid niet op te lossen is.
Gij kwaamt voor mijn Vlaams! *O*
En vanaf morgen schrijft gij hier ook pompongewijs mee! *O*
Diconnectedmaandag 26 september 2016 @ 23:40
Nieuwe mascotte voor dit topic is *O*
Quellermaandag 26 september 2016 @ 23:42
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:39 schreef MarieAlice het volgende:
Gij kwaamt voor mijn Vlaams! *O*
En vanaf morgen schrijft gij hier ook pompongewijs mee! *O*
Be careful what you wish for :o

Edit >> *O* *G* *O*
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 23:43
:o die zijn er in het groen?

Edit:
*O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G*
houdjemondmaandag 26 september 2016 @ 23:44
cheer-crazy.gif
Diconnectedmaandag 26 september 2016 @ 23:45
quote:
Ermahgerd dat ben ik :D
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:45
quote:
Deze is geweldig!
praadjemaandag 26 september 2016 @ 23:45
Oh my. Ik lees hier altijd mee omdat ik meerdere chronische aandoeningen heb (en dus tijd teveel).
Ik ken Jaimy nog van een ander forum. Drama al om met you tube filmjes waarop ze briefjes filmde dat ze zelfmoord wilde plegen. En dat was nog maar het topje van de ijsberg waaronder het etteren van haar vriend.

Negeren is het beste denk ik maar vooral een eigen topic. Zou ik doen Jaimy voordat je hier ook helemaal uitgekotst wordt.
houdjemondmaandag 26 september 2016 @ 23:45
cheerlie-boos.gif

cheer-ud.gif
MarieAlicemaandag 26 september 2016 @ 23:46
quote:
Wiew!
houdjemondmaandag 26 september 2016 @ 23:46
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 23:45 schreef Diconnected het volgende:

[..]

Ermahgerd dat ben ik :D
_O- geweldig.
Jaimy_Lucamaandag 26 september 2016 @ 23:47
Vooral massaal op die aanname ingaan, die niet waar is. Ik heb dat nooit gedaan.
Diconnectedmaandag 26 september 2016 @ 23:47
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:46 schreef houdjemond het volgende:

[..]

_O- geweldig.
Truestory.gif

Maar goed, inmiddels wordt dit zo een slowtopic en das ook niet de bedoeling :Y) Dussss ladies ontopic weer en anders lekker naar bed :Z want dat ga ik nu wel doen. Peace out yo.
vannelledinsdag 27 september 2016 @ 02:31
Sluit dit topic maar een tijdje, gebeurt bij andere topics ook wanneer het uit de hand loopt en niemand naar modjes luistert.
Effe afkoelperiode zeg maar, dit schiet niet op.
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 04:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 02:31 schreef vannelle het volgende:
Sluit dit topic maar een tijdje, gebeurt bij andere topics ook wanneer het uit de hand loopt en niemand naar modjes luistert.
Effe afkoelperiode zeg maar, dit schiet niet op.
Dit.

Er moeten sowieso een hele hoop posts verwijderd worden die "offtopic" zijn.

(En ja, weer een nachtje slecht geslapen kan ik erbij optellen, heb wel een beetje geslapen, maar tussendoor zooo vaak wakker.)
LPFANdinsdag 27 september 2016 @ 07:20
Paar posts verwijderd. Zullen we gewoon weer ontopic?
Giadinsdag 27 september 2016 @ 08:53
quote:
4s.gif Op maandag 26 september 2016 23:35 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Diagnose autisme? Nee die heeft zij dus NIET gegeven. Daarvoor heb ik een test bij een andere vrouw binnen GGZ gedaan, geen idee wat zij precies was.
Welke diagnose is er wel gesteld? En welke medicijnen/hoeveel mg. heb je daarvoor?
Wie heeft die medicijnen voorgeschreven?

Ben je misschien bang dat je aan het werk moet als je psychisch beter wordt?
Ben je afgekeurd? Zo ja, waarop?

@LPFAN, misschien eens niet ingaan op wat ze zelf zegt dat ze mankeert, maar op wat ze werkelijk mankeert. Dus puur op de aandoening, niet op haar eigen gedachtes.
Giadinsdag 27 september 2016 @ 08:54
quote:
Hé, Jochem Myjer!
BlauwePhloxdinsdag 27 september 2016 @ 09:39
Morgen! :W

Wel meegelezen, maar geen behoefte om mee te posten.

Ja naja, één ding misschien, vanuit wat ik nu meemaak in mijn omgeving: Jaimy_Luca, als je doorgaat met het verwaarlozen van je diabetes, dan eindig je straks misschien als kasplantje en heb je niet eens meer zelf de regie over of je dood wil of wil leven, omdat je dat niet meer aan kan geven. Dán ben je pas een uitzondering en dán heb je pas een vreselijk leven.

Nu heb je nog regie in hoe je leven gaat lopen. Maak daar gebruik van, voor mensen inderdaad dingen voor je gaan bepalen en je gedwongen op gaan nemen en dat soort ongein.
LPFANdinsdag 27 september 2016 @ 09:51
Again, laten we nu weer ontopic gaan.
BlauwePhloxdinsdag 27 september 2016 @ 10:00
Twee daagjes zonder migraine en de laatste aanval zonder medicijnen doorgekomen. :)

Verder een hoop stress over operatie die eind september zou zijn, maar nu is het eind september en gaat het waarschijnlijk 8 november worden, maar dat weet ik ook nog niet zeker. :'(

Zo, ontopic.
LPFANdinsdag 27 september 2016 @ 10:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 10:00 schreef Aspergermeisje het volgende:
Twee daagjes zonder migraine en de laatste aanval zonder medicijnen doorgekomen. :)

Verder een hoop stress over operatie die eind september zou zijn, maar nu is het eind september en gaat het waarschijnlijk 8 november worden, maar dat weet ik ook nog niet zeker. :'(

Zo, ontopic.
Vervelend dat die operatie zo lang duurt zeg. Bah!
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 10:24
Ik zal mijn posts voortaan in een spoiler zetten, degenen die willen kunnen 'm openen. Degenen die me niet willen lezen kunnen me zo beter negeren.

quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 08:53 schreef Gia het volgende:

[..]

Welke diagnose is er wel gesteld? En welke medicijnen/hoeveel mg. heb je daarvoor?
Wie heeft die medicijnen voorgeschreven?

Ben je misschien bang dat je aan het werk moet als je psychisch beter wordt?
Ben je afgekeurd? Zo ja, waarop?
SPOILER
Autisme is dus officieel vastgesteld, maar die test heb ik dus grotendeels ingevuld, zodat dat eruit zou komen. Máár: ik heb wel kenmerken van autisme. Dus misschien een aan autisme verwante contactstoornis? Geen medicijnen voor.
Schizoaffectieve stoornis, geen medicijnen voor.
Diabetes, Metformine 850 en insuline spuiten (64 EH inmiddels). De DVK heeft die voorgeschreven.

Als ik eerlijk ben: ja. Omdat het dus 17(!) keer mis is gegaan (en ik de 17e keer ziek uitviel). En ik bang ben om weer negatief behandeld te worden door collega's, vanwege mijn extreme introvertie. Omdat ik bang ben dat het weer verkeerd gaat door m'n slaapproblemen.

Ik ben 80-100 (en daarvan 100)% afgekeurd. Waarop? Heel precies weet ik dat niet meer, maar depressie, psychische problemen en slaapproblemen geloof ik.
Wespensteekdinsdag 27 september 2016 @ 10:25
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 23:29 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

Ik mocht niet eens met een psychiater praten (heb ik ook gevraagd, omdat ik mijn problemen verder vond gaan dan alleen wat gesprekken met een psycholoog (spv'er zelfs)).

En toen ineens zei ze dat ik uit behandeld was bij haar.
Het is inderdaad typerend dat jij jouw problemen veel ernstiger vindt dan de mensen die jouw problemen moeten beoordelen. Het lastige is dat wat jij als problemen ziet eigenlijk symptomen zijn en dat je het echte probleem niet wilt onderkennen.

Verder laat ik het er maar bij zoals de moderate graag wil, ik hoop voor je dat je de moed kunt vinden om toch te gaan werken aan jouw problemen. Het is niet zo erg om normaal maar met enige beperking te kunnen functioneren je zult het echter wel moeten leren en ik hoop dat je daar goede begeleiding en hulp bij kunt vinden.
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 10:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 09:39 schreef Aspergermeisje het volgende:
Ja naja, één ding misschien, vanuit wat ik nu meemaak in mijn omgeving: Jaimy_Luca, als je doorgaat met het verwaarlozen van je diabetes, dan eindig je straks misschien als kasplantje en heb je niet eens meer zelf de regie over of je dood wil of wil leven, omdat je dat niet meer aan kan geven. Dán ben je pas een uitzondering en dán heb je pas een vreselijk leven.

Nu heb je nog regie in hoe je leven gaat lopen. Maak daar gebruik van, voor mensen inderdaad dingen voor je gaan bepalen en je gedwongen op gaan nemen en dat soort ongein.
SPOILER
Dat is idd iets wat ik niet zou willen, die regie zelf niet meer hebben. Ik weet dat je voor euthanasie wilsbekwaam moet zijn, anders kan/mag het niet. En gedwongen opnemen: ajb niet...
Giadinsdag 27 september 2016 @ 10:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 10:24 schreef Jaimy_Luca het volgende:
Ik zal mijn posts voortaan in een spoiler zetten, degenen die willen kunnen 'm openen. Degenen die me niet willen lezen kunnen me zo beter negeren.

[..]

SPOILER
Autisme is dus officieel vastgesteld, maar die test heb ik dus grotendeels ingevuld, zodat dat eruit zou komen. Máár: ik heb wel kenmerken van autisme. Dus misschien een aan autisme verwante contactstoornis? Geen medicijnen voor.
Schizoaffectieve stoornis, geen medicijnen voor.
Diabetes, Metformine 850 en insuline spuiten (64 EH inmiddels). De DVK heeft die voorgeschreven.

Als ik eerlijk ben: ja. Omdat het dus 17(!) keer mis is gegaan (en ik de 17e keer ziek uitviel). En ik bang ben om weer negatief behandeld te worden door collega's, vanwege mijn extreme introvertie. Omdat ik bang ben dat het weer verkeerd gaat door m'n slaapproblemen.

Ik ben 80-100 (en daarvan 100)% afgekeurd. Waarop? Heel precies weet ik dat niet meer, maar depressie, psychische problemen en slaapproblemen geloof ik.
Dan ga ik je ook in een spoiler beantwoorden:
SPOILER
Autisme wil helemaal niet zeggen dat je dan dus ook contactgestoord bent. In onze familie komen autisme, autisme aanverwante, ADHD, ADD, PDDnos en depressieve gevallen voor en ze zijn geen van allen contactgestoord. Heeft daar dus niets mee te maken, maar zit echt tussen jouw oren.
Ik was vroeger ook heel introvert, bang voor oordelen van anderen, begon al te huilen als ik in het openbaar moest spreken. En je zou me nu moeten zien. Dan geloof je niet dat het ooit zo erg was. Ik heb een cursus 'in de put, uit de put' gedaan bij het GGZ en dat heeft me echt gigantisch geholpen. Had daarvoor gesprekken één op één met een psychologe die totaal niet hielpen. Ik ben door die cursus heel erg veranderd, heel zelfverzekerd geworden en heb nu totaal lak aan wat anderen van me vinden. En dat is me toch een lekker gevoel!!
Je hebt dus geen medicijnen tegen psychische klachten, wat ik al vermoedde, omdat psychologen doorgaans geen medicijnen voorschrijven. Volgens mij mag alleen een psychiater dat.
Lieverd, geloof me, je wil echt zo je leven niet slijten. Je bent eigenlijk niet tevreden met jezelf en reageert dat inwendig af op je vriend, soms zelfs openlijk. Volgens mij verdient hij dat echt niet. Hij pikt nogal wat van je. Maar op een goede dag niet meer. En wat dan?
Probeer je problemen aan te pakken. Misschien kom je nog zover dat je iets voor jezelf kunt gaan doen, qua werk. Probeer anders eens een studie op te pikken, of vraag bij het GGZ eens naar cursussen om je extraverter en zelfverzekerder te maken.
Ga voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf: "Jaimy, je bent even bijzonder en uniek als elk ander mens, en je verdient het om een leuk en gezellig leven te hebben!" Pak vervolgens je problemen één voor één aan.
En voor de mensen die zich vervelen, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte, een app-tip:
Memrise. Te downloaden in de app-store. Je kunt hiermee spelenderwijs leren, bijvoorbeeld een nieuwe taal, of kunst, geschiedenis, en noem maar op. Wij zijn er hier allemaal aan verslaafd.
Ik heb zelf sinds woensdag 190 Italiaanse woorden en zinnetjes geleerd en het blijft nog 'plakken' ook.

Is geen reclame, ik heb daar verder niets mee van doen of zo, maar wil jullie deze leuke tip niet onthouden, omdat ik er zelf veel plezier mee heb.
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 10:25 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Het is inderdaad typerend dat jij jouw problemen veel ernstiger vindt dan de mensen die jouw problemen moeten beoordelen. Het lastige is dat wat jij als problemen ziet eigenlijk symptomen zijn en dat je het echte probleem niet wilt onderkennen.

Verder laat ik het er maar bij zoals de moderate graag wil, ik hoop voor je dat je de moed kunt vinden om toch te gaan werken aan jouw problemen. Het is niet zo erg om normaal maar met enige beperking te kunnen functioneren je zult het echter wel moeten leren en ik hoop dat je daar goede begeleiding en hulp bij kunt vinden.
SPOILER
Zo bedoelde ik het niet. ;) Een vroegere psycholoog vond dat ik goed zelfinzicht had en (ik) besefte dat mijn problemen ernstig waren. Ik heb nog een papier waarop hij uitleg geeft. Maar het is niet bedoelt als dat ik mijn problemen erger vind dan de psych beoordeelde. De problemen waren toendertijd ook ernstiger voor alleen wekelijkse gesprekken met een spv'er, daarom vroeg ik ook of ik gesprekken met een psychiater mocht. Maar die zou er alleen zijn voor medicijnen voorschrijven, niet voor gewone gesprekken. (Terwijl ik in films wel altijd zie dat mensen met de psychiater zelf praten.)

Maar niemand schijnt me serieus te nemen, alleen die ene psych van heel vroeger, maar die moest na een paar sessies helaas terug naar een plaats ver weg van waar ik toen woonde. En dat vond ik heel jammer.
Giadinsdag 27 september 2016 @ 10:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 10:47 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

SPOILER
Zo bedoelde ik het niet. ;) Een vroegere psycholoog vond dat ik goed zelfinzicht had en (ik) besefte dat mijn problemen ernstig waren. Ik heb nog een papier waarop hij uitleg geeft. Maar het is niet bedoelt als dat ik mijn problemen erger vind dan de psych beoordeelde. De problemen waren toendertijd ook ernstiger voor alleen wekelijkse gesprekken, daarom vroeg ik ook of ik gesprekken met een psychiater mocht. Maar die zou er alleen zijn voor medicijnen voorschrijven, niet voor gewone gesprekken. (Terwijl ik in films wel altijd zie dat mensen met de psychiater zelf praten.)

Maar niemand schijnt me serieus te nemen, alleen die ene psych van heel vroeger, maar die moest na een paar sessies helaas terug naar een plaats ver weg van waar ik toen woonde. En dat vond ik heel jammer.
SPOILER
Je moet eens niet films zien als werkelijkheid!
Het is een feit dat de psychiater er vooral is voor medicatie en voor zeer ernstige gevallen van psychiatrische stoornissen. En dat heb jij niet! De meeste mensen, gelukkig, niet.
Met jouw klachten kun je via een psychiater medicatie krijgen, wat ik in jouw geval niet verkeerd zou vinden. Bijvoorbeeld Lexapro 20 mg. En probeer een cursus te doen om extraverter en zelfverzekerder te worden. Die zijn er bij de GGZ, vaak op verwijzing van een huisarts.
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 11:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 10:56 schreef Gia het volgende:

[..]

SPOILER
Je moet eens niet films zien als werkelijkheid!
Het is een feit dat de psychiater er vooral is voor medicatie en voor zeer ernstige gevallen van psychiatrische stoornissen. En dat heb jij niet! De meeste mensen, gelukkig, niet.
Met jouw klachten kun je via een psychiater medicatie krijgen, wat ik in jouw geval niet verkeerd zou vinden. Bijvoorbeeld Lexapro 20 mg. En probeer een cursus te doen om extraverter en zelfverzekerder te worden. Die zijn er bij de GGZ, vaak op verwijzing van een huisarts.
SPOILER
Ehm, dat weet je dus niet, hoe ernstig het is met mij. Dus kan je niet zeggen dat ik (bij lange na) geen psychiatrisch geval ben.

En sorry, maar ik heb al uitgelegd - geprobeerd iig - waarom ik liever geen cursus met andere (nieuwe) mensen doe.

Daarbij geloof ik niet dat je je karakter kan veranderen. Alleen in heel sporadische gevallen (ik heb 1 persoon gekend die 180 graden is veranderd). Ik geloof er niet in dat ik - door zo'n cursus - extravert zal worden. Die introvertie is mijn karakter, het zit gewoon in me, heel diep in me. Zelfs toneelspelen dat ik extravert ben lukt me niet.

En daarbij heb ik die behoefte ook niet om extravert te worden, waarom zou ik dat moeten zijn/worden? Mag ik niet gewoon mezelf blijven :?
Giadinsdag 27 september 2016 @ 11:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 11:10 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

SPOILER
Ehm, dat weet je dus niet, hoe ernstig het is met mij. Dus kan je niet zeggen dat ik (bij lange na) geen psychiatrisch geval ben.

En sorry, maar ik heb al uitgelegd - geprobeerd iig - waarom ik liever geen cursus met andere (nieuwe) mensen doe.

Daarbij geloof ik niet dat je je karakter kan veranderen. Alleen in heel sporadische gevallen (ik heb 1 persoon gekend die 180 graden is veranderd). Ik geloof er niet in dat ik - door zo'n cursus - extravert zal worden. Die introvertie is mijn karakter, het zit gewoon in me, heel diep in me. Zelfs toneelspelen dat ik extravert ben lukt me niet.

En daarbij heb ik die behoefte ook niet om extravert te worden, waarom zou ik dat moeten zijn/worden? Mag ik niet gewoon mezelf blijven :?
SPOILER
Als jij echt een ernstig psychiatrisch geval zou zijn, had je echt wel medicatie gehad. Ik heb genoeg gezien binnen mijn eigen familie om dat verschil te kunnen zien.
Verder klaag je hier nogal over jezelf, dus schijnbaar ben je er niet zo tevreden mee. Je gelooft niet dat mensen kunnen veranderen, dus probeer je het ook niet. Ik weet, uit eigen ervaring, dat mensen wel kunnen veranderen.

Maar goed, als je niet wilt veranderen en wilt blijven zoals je nu bent, dan moet je dat lekker doen.
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 11:37
SPOILER
Ik heb trouwens nog een andere bingokaartzin gehad. Ik appte iemand dat ik 2 nachten zo goed als niet geslapen heb, zei hij: "Als je naar buiten gaat dan slaap je wel." Nou irriteert hij me sowieso met z'n betweterigheid. Ik heb 'm gezegd wat de reden is dat ik niet slaap, dat dat niks met wel of niet naar buiten gaan te maken heeft en dat ik sowieso te moe ben om "even een rondje te lopen".
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 11:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 11:17 schreef Gia het volgende:

[..]

SPOILER
Als jij echt een ernstig psychiatrisch geval zou zijn, had je echt wel medicatie gehad. Ik heb genoeg gezien binnen mijn eigen familie om dat verschil te kunnen zien.
Verder klaag je hier nogal over jezelf, dus schijnbaar ben je er niet zo tevreden mee. Je gelooft niet dat mensen kunnen veranderen, dus probeer je het ook niet. Ik weet, uit eigen ervaring, dat mensen wel kunnen veranderen.

Maar goed, als je niet wilt veranderen en wilt blijven zoals je nu bent, dan moet je dat lekker doen.
SPOILER
Ik heb op zich absoluut geen probleem met mijn introvertie, dat is gewoon hoe ik ben, that's me. Waar ik wel een probleem mee heb is hoe andere mensen daarmee omgaan - of beter gezegd: niet mee om kunnen gaan. ;)
Wespensteekdinsdag 27 september 2016 @ 11:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 11:37 schreef Jaimy_Luca het volgende:
SPOILER
Ik heb trouwens nog een andere bingokaartzin gehad. Ik appte iemand dat ik 2 nachten zo goed als niet geslapen heb, zei hij: "Als je naar buiten gaat dan slaap je wel." Nou irriteert hij me sowieso met z'n betweterigheid. Ik heb 'm gezegd wat de reden is dat ik niet slaap, dat dat niks met wel of niet naar buiten gaan te maken heeft en dat ik sowieso te moe ben om "even een rondje te lopen".
Dus jij appt over jouw problemen naar iemand die je een betweter vindt en waar je je aan ergert en als je dus geheel volgens jouw verwachting een reactie krijgt klaag je daarover... Je beseft nog steeds niet dat jouw gedrag vreemd is?
LPFANdinsdag 27 september 2016 @ 11:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 10:46 schreef Gia het volgende:

[..]


En voor de mensen die zich vervelen, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte, een app-tip:
Memrise. Te downloaden in de app-store. Je kunt hiermee spelenderwijs leren, bijvoorbeeld een nieuwe taal, of kunst, geschiedenis, en noem maar op. Wij zijn er hier allemaal aan verslaafd.
Ik heb zelf sinds woensdag 190 Italiaanse woorden en zinnetjes geleerd en het blijft nog 'plakken' ook.

Is geen reclame, ik heb daar verder niets mee van doen of zo, maar wil jullie deze leuke tip niet onthouden, omdat ik er zelf veel plezier mee heb.
Thanks voor de tip!
Cat-astrophedinsdag 27 september 2016 @ 12:07
Mensen, zowat alles wat JL hier vandaag heeft gepost is toch psychisch? Wat doet het in het lichamelijk ziek topic?
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 12:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 11:52 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Dus jij appt over jouw problemen naar iemand die je een betweter vindt en waar je je aan ergert en als je dus geheel volgens jouw verwachting een reactie krijgt klaag je daarover... Je beseft nog steeds niet dat jouw gedrag vreemd is?
SPOILER
Hij vroeg hoe het ging, want behoorlijke tijd niet gesproken. Ik ben geen persoon die dan zegt: "Ja goed hoor", als dat niet zo is. Ik erger me niet aan alles wat hij appt, dat heb ik ook niet gezegd, alleen aan sommige betweterigheiddingetjes.

Ik weet dat ik geheel vreemd ben. Maar het is en blijft een bingokaartzin. ;)
Wespensteekdinsdag 27 september 2016 @ 12:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 12:12 schreef Jaimy_Luca het volgende:

[..]

SPOILER
Hij vroeg hoe het ging, want behoorlijke tijd niet gesproken. Ik ben geen persoon die dan zegt: "Ja goed hoor", als dat niet zo is. Ik erger me niet aan alles wat hij appt, dat heb ik ook niet gezegd, alleen aan sommige betweterigheiddingetjes.

Ik weet dat ik geheel vreemd ben. Maar het is en blijft een bingokaartzin. ;)
Natuurlijk ben jij niet de persoon die dan zegt "Ja goed hoor" dat zou immers niet leiden tot de door jou gewenste reactie. Die bingokaart past ook precies bij jouw huidige problemen waar anderen die reacties vermijden wil jij ze juist krijgen en koester je ze met trots.

Hoe zie jij jouw toekomst?
Jaimy_Lucadinsdag 27 september 2016 @ 12:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 12:28 schreef Wespensteek het volgende:
Hoe zie jij jouw toekomst?
SPOILER
Ik heb werkelijk waar geen flauw idee... Ik heb (nu) zoiets van: ik zie het wel.

Zal wel een verkeerde instelling zijn...
LPFANdinsdag 27 september 2016 @ 12:40
Ik gooi er ff een afkoelslotje op want het zit blijkbaar nog erg hoog.
LPFANwoensdag 28 september 2016 @ 09:59
Goed, nieuwe poging.

Laten we met een schone lei beginnen, en het weer het topic maken wat het was, Iedereen met een chronische ziekte is welkom hier.
MarieAlicewoensdag 28 september 2016 @ 10:01
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Pinnenmutskewoensdag 28 september 2016 @ 10:03
Ik heb minder pijn van mijn schildklier.

Is een zwemmersoor iets chronisch of gaat dat nog weg?
LPFANwoensdag 28 september 2016 @ 10:07
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:03 schreef sararaats het volgende:
Ik heb minder pijn van mijn schildklier.

Is een zwemmersoor iets chronisch of gaat dat nog weg?
Lijkt me dat dat gewoon weggaat.
Adrianewoensdag 28 september 2016 @ 10:43
Nou vooruit, dan probeer ik het ook nog eens ;)

Inmiddels ben ik geopereerd (2 weken geleden) . De spondylodese is goed gegaan. Mijn ruggenwervels zitten vast. Op de foto is te zien dat de schroeven netjes op hun plek zitten.
Omdat het geen standaard spondylodese was heb ik ipv 6 gaatjes, een lange jaap van 15 cm op mijn rug.
HJM, je hebt er een lotgenoot bij.;)

De pijn valt me mee. Ik zit nu op 2x15mg oxycodon. Alleen het zitten valt me gruwelijk tegen. Dat doet echt pijn, dus dat doe ik voorlopig maar niet.
Blijft over, een beetje wandelen in en om het huis en liggen.

Een ietwat saaie bedoeling, maar het is voor een goed doel.
Giawoensdag 28 september 2016 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:43 schreef Adriane het volgende:
Nou vooruit, dan probeer ik het ook nog eens ;)

Inmiddels ben ik geopereerd (2 weken geleden) . De spondylodese is goed gegaan. Mijn ruggenwervels zitten vast. Op de foto is te zien dat de schroeven netjes op hun plek zitten.
Omdat het geen standaard spondylodese was heb ik ipv 6 gaatjes, een lange jaap van 15 cm op mijn rug.
HJM, je hebt er een lotgenoot bij.;)

De pijn valt me mee. Ik zit nu op 2x15mg oxycodon. Alleen het zitten valt me gruwelijk tegen. Dat doet echt pijn, dus dat doe ik voorlopig maar niet.
Blijft over, een beetje wandelen in en om het huis en liggen.

Een ietwat saaie bedoeling, maar het is voor een goed doel.
Poeh, sterkte. Hopelijk kun je toch gauw weer zitten, want veel liggen gaat op den duur ook zeer doen. Daar had ik last van na die openhartoperatie en tijdens die chemo. Krijg je echt drukpijn aan je schouderbladen.

Tipje, een dikke zachte deken, of een schapenvachten (al of niet echt) molton onder je hoeslaken doen. Scheelt een hoop met drukpijn van lang liggen.
MarieAlicewoensdag 28 september 2016 @ 10:54
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:43 schreef Adriane het volgende:
Nou vooruit, dan probeer ik het ook nog eens ;)

Inmiddels ben ik geopereerd (2 weken geleden) . De spondylodese is goed gegaan. Mijn ruggenwervels zitten vast. Op de foto is te zien dat de schroeven netjes op hun plek zitten.
Omdat het geen standaard spondylodese was heb ik ipv 6 gaatjes, een lange jaap van 15 cm op mijn rug.
HJM, je hebt er een lotgenoot bij.;)

De pijn valt me mee. Ik zit nu op 2x15mg oxycodon. Alleen het zitten valt me gruwelijk tegen. Dat doet echt pijn, dus dat doe ik voorlopig maar niet.
Blijft over, een beetje wandelen in en om het huis en liggen.

Een ietwat saaie bedoeling, maar het is voor een goed doel.
Fijn dat het goed gegaan is!
Dat zitten gaat op termijn toch beter gaan, mag ik hopen? :X twee weken is niet lang uiteraard, maar niet kunnen zitten lijkt me wel behoorlijk lastig...

Veel moed alleszins!
Adrianewoensdag 28 september 2016 @ 11:08
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:51 schreef Gia het volgende:

[..]

Poeh, sterkte. Hopelijk kun je toch gauw weer zitten, want veel liggen gaat op den duur ook zeer doen. Daar had ik last van na die openhartoperatie en tijdens die chemo. Krijg je echt drukpijn aan je schouderbladen.

Tipje, een dikke zachte deken, of een schapenvachten (al of niet echt) molton onder je hoeslaken doen. Scheelt een hoop met drukpijn van lang liggen.
Dank je voor de tip. Ik kan gelukkig wat afwisselen qua houding. Dat scheelt al in drukpunten,maar prettig is het niet.
Adrianewoensdag 28 september 2016 @ 11:14
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:54 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

Fijn dat het goed gegaan is!
Dat zitten gaat op termijn toch beter gaan, mag ik hopen? :X twee weken is niet lang uiteraard, maar niet kunnen zitten lijkt me wel behoorlijk lastig...

Veel moed alleszins!
Ja hoor, ik verwacht dat het zitten langzaam beter zal gaan. Ik weet dat ik geduldig moet zijn en dat gaat me tot nu toe best goed af.
Giawoensdag 28 september 2016 @ 11:51
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 11:08 schreef Adriane het volgende:

[..]

Dank je voor de tip. Ik kan gelukkig wat afwisselen qua houding. Dat scheelt al in drukpunten,maar prettig is het niet.
Ik had na die openhartoperatie zoveel pijn aan mijn rug, dat ik op een stoel, met een kussen tegen de muur, ben gaan slapen. In die tijd hadden ze op die afdeling nog niet van die bedden met automatische bediening. Moest nog met een stang. En tja, dat lukt niet op dat moment. De verpleging zette het 's ochtends in de stand die ik op dat moment wilde, maar ja, je wilt inderdaad ook afwisselen. Wat was ik blij toen ik naar huis mocht. Wij hadden in elk geval een gasveerbediening. Stukken makkelijker.
BlauwePhloxwoensdag 28 september 2016 @ 12:05
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:43 schreef Adriane het volgende:
Nou vooruit, dan probeer ik het ook nog eens ;)

Inmiddels ben ik geopereerd (2 weken geleden) . De spondylodese is goed gegaan. Mijn ruggenwervels zitten vast. Op de foto is te zien dat de schroeven netjes op hun plek zitten.
Omdat het geen standaard spondylodese was heb ik ipv 6 gaatjes, een lange jaap van 15 cm op mijn rug.
HJM, je hebt er een lotgenoot bij.;)

De pijn valt me mee. Ik zit nu op 2x15mg oxycodon. Alleen het zitten valt me gruwelijk tegen. Dat doet echt pijn, dus dat doe ik voorlopig maar niet.
Blijft over, een beetje wandelen in en om het huis en liggen.

Een ietwat saaie bedoeling, maar het is voor een goed doel.
Dat wordt ook mijn situatie, nadat ik geopereerd ben (aan een sinus pilonidalis). Op mijn zij/buik liggen en staan/lopen, maar zitten mag eigenlijk niet, of zo weinig mogelijk. Gelukkig maximaal zes weken als alles goed gaat.

Fijn dat het verder goed gegaan is. Hoop dat het vooruit blijft gaan en je steeds meer kan.
BlauwePhloxwoensdag 28 september 2016 @ 12:07
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:51 schreef Gia het volgende:

[..]

Poeh, sterkte. Hopelijk kun je toch gauw weer zitten, want veel liggen gaat op den duur ook zeer doen. Daar had ik last van na die openhartoperatie en tijdens die chemo. Krijg je echt drukpijn aan je schouderbladen.

Tipje, een dikke zachte deken, of een schapenvachten (al of niet echt) molton onder je hoeslaken doen. Scheelt een hoop met drukpijn van lang liggen.
Dat is een tip waar ik ook wat aan heb, dank je.

Zat te denken om misschien een memoryfoam dekmatras te kopen voor die tijd. Maar een grotere vriezer (dan zo'n koelkastschap) is ook handig om maaltijden in te vriezen, zodat ik soms niet hoef te koken. En financieel gezien kan allebei niet. Dus moet nog even nadenken wat ik wil.
carorowoensdag 28 september 2016 @ 12:14
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:43 schreef Adriane het volgende:
Nou vooruit, dan probeer ik het ook nog eens ;)

Inmiddels ben ik geopereerd (2 weken geleden) . De spondylodese is goed gegaan. Mijn ruggenwervels zitten vast. Op de foto is te zien dat de schroeven netjes op hun plek zitten.
Omdat het geen standaard spondylodese was heb ik ipv 6 gaatjes, een lange jaap van 15 cm op mijn rug.
HJM, je hebt er een lotgenoot bij.;)

De pijn valt me mee. Ik zit nu op 2x15mg oxycodon. Alleen het zitten valt me gruwelijk tegen. Dat doet echt pijn, dus dat doe ik voorlopig maar niet.
Blijft over, een beetje wandelen in en om het huis en liggen.

Een ietwat saaie bedoeling, maar het is voor een goed doel.
Welkom bij de scartissueclub *O* heb zelf in totaal denk ik bijna 70cm streepjes.
Maar wat fijn dat de schroeven in ieder geval goed zitten! En hopelijk kun je beetje bij beetje ook weer wat lekkerder/beter zitten!

Ik ben zelf de Lyrica aan het afbouwen, puur om te weten of het zonder of met minder ook kan. Ben vandaag weer 25mg geminderd zit nu op 175mg per dag en kom van 300mg per dag. In totaal duurt het afbouwen 20 weken, precies tot de kerst.
LPFANwoensdag 28 september 2016 @ 12:18
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 10:43 schreef Adriane het volgende:
Nou vooruit, dan probeer ik het ook nog eens ;)

Inmiddels ben ik geopereerd (2 weken geleden) . De spondylodese is goed gegaan. Mijn ruggenwervels zitten vast. Op de foto is te zien dat de schroeven netjes op hun plek zitten.
Omdat het geen standaard spondylodese was heb ik ipv 6 gaatjes, een lange jaap van 15 cm op mijn rug.
HJM, je hebt er een lotgenoot bij.;)

De pijn valt me mee. Ik zit nu op 2x15mg oxycodon. Alleen het zitten valt me gruwelijk tegen. Dat doet echt pijn, dus dat doe ik voorlopig maar niet.
Blijft over, een beetje wandelen in en om het huis en liggen.

Een ietwat saaie bedoeling, maar het is voor een goed doel.
Sterkte! Fijn dat de pijn meevalt. Alleen balen dat je zo slecht kunt zitten. Hopelijk is dat gauw beter.
MarieAlicewoensdag 28 september 2016 @ 12:47
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 12:07 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Dat is een tip waar ik ook wat aan heb, dank je.

Zat te denken om misschien een memoryfoam dekmatras te kopen voor die tijd. Maar een grotere vriezer (dan zo'n koelkastschap) is ook handig om maaltijden in te vriezen, zodat ik soms niet hoef te koken. En financieel gezien kan allebei niet. Dus moet nog even nadenken wat ik wil.
Stomme vraag: kan je een van de twee niet van iemand lenen? Zes weken moet toch te doen zijn?
MarieAlicewoensdag 28 september 2016 @ 12:49
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 12:14 schreef caroro het volgende:

[..]

Welkom bij de scartissueclub *O* heb zelf in totaal denk ik bijna 70cm streepjes.
Maar wat fijn dat de schroeven in ieder geval goed zitten! En hopelijk kun je beetje bij beetje ook weer wat lekkerder/beter zitten!

Ik ben zelf de Lyrica aan het afbouwen, puur om te weten of het zonder of met minder ook kan. Ben vandaag weer 25mg geminderd zit nu op 175mg per dag en kom van 300mg per dag. In totaal duurt het afbouwen 20 weken, precies tot de kerst.
(Lyrica, is dat pregabaline?)
Dat is wel al serieus afgebouwd! Geen last van?
carorowoensdag 28 september 2016 @ 13:12
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 12:49 schreef MarieAlice het volgende:

[..]

(Lyrica, is dat pregabaline?)
Dat is wel al serieus afgebouwd! Geen last van?
Ja dat is pregabaline! Heb best last van afkickverschijnselen inderdaad, slaperig, koud en hoofdpijn. Daarom ga ik vanaf nu ook maar 25mg omlaag elke 2 weken.
Mn neurostimulator vangt tot nu toe de extra zenuwpijn mooi op dus dat is fijn.
Ik hoop dat zonder lyrica het afvallen ook wat makkelijker gaat, alhoewel dat best goed gaat nu bijna 20 kilo eraf *O*
Adrianewoensdag 28 september 2016 @ 13:15
@Gia. Klinkt verschrikkelijk! Ik snap wel dat je blij was met je eigen bed

@aspergemeisje. Bij de thuiszorgwinkel (medipoint) kun je ook het een en ander lenen, ook als je geen lid bent. Jij hebt de operatie toch binnenkort?

@caroro. Ik moest wel lachen om je welkom. Ja, nou hoor ik er ook bij :) ik ben ook benieuwd hoe je je voelt zonder Lyrica. Hoe gaat het nu met de pijn? En voel je andere verschillen nu je al zoveel hebt afgebouwd?

@Lpfan. Dank je. Ja, het is jammer dat het zitten niet zo gaat, maar ik heb geduld en de pijn voelt anders dan voor de operatie, dus ik heb goede hoop.
MarieAlicewoensdag 28 september 2016 @ 13:19
quote:
1s.gif Op woensdag 28 september 2016 13:12 schreef caroro het volgende:

[..]

Ja dat is pregabaline! Heb best last van afkickverschijnselen inderdaad, slaperig, koud en hoofdpijn. Daarom ga ik vanaf nu ook maar 25mg omlaag elke 2 weken.
Mn neurostimulator vangt tot nu toe de extra zenuwpijn mooi op dus dat is fijn.
Ik hoop dat zonder lyrica het afvallen ook wat makkelijker gaat, alhoewel dat best goed gaat nu bijna 20 kilo eraf *O*
Wauw! :o Jaloers op laatste deel van de laatste zin!
Wel jammer van de afkickverschijnselen, hoop dat dat ook afneemt...
BlauwePhloxwoensdag 28 september 2016 @ 14:12
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 13:15 schreef Adriane het volgende:
@Gia. Klinkt verschrikkelijk! Ik snap wel dat je blij was met je eigen bed

@aspergemeisje. Bij de thuiszorgwinkel (medipoint) kun je ook het een en ander lenen, ook als je geen lid bent. Jij hebt de operatie toch binnenkort?

@caroro. Ik moest wel lachen om je welkom. Ja, nou hoor ik er ook bij :) ik ben ook benieuwd hoe je je voelt zonder Lyrica. Hoe gaat het nu met de pijn? En voel je andere verschillen nu je al zoveel hebt afgebouwd?

@Lpfan. Dank je. Ja, het is jammer dat het zitten niet zo gaat, maar ik heb geduld en de pijn voelt anders dan voor de operatie, dus ik heb goede hoop.
Ok, bedankt voor de tip. Ik ga dat eens uitzoeken.

Ja, 6 oktober weet ik als het goed is eindelijk een datum... Zal tijd worden.
Giawoensdag 28 september 2016 @ 14:17
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2016 14:12 schreef Aspergermeisje het volgende:

[..]

Ok, bedankt voor de tip. Ik ga dat eens uitzoeken.

Ja, 6 oktober weet ik als het goed is eindelijk een datum... Zal tijd worden.
Die wollerige matrasdekjes hebben ze soms bij de Aldi. Heb er nog één over, mijn man wil die niet. Weet niet of je ver weg woont....?
houdjemondwoensdag 28 september 2016 @ 19:43
Even random; ik ben morgen jarig dus kruip zo achter de PC want heb jullie daarnaast nog wat te vertellen! LPFAN weet het wel denk ik, en nee, ben niet zwanger maar wel iets anders leuks *O*