abonnement Unibet Coolblue
pi_164152028
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 15:24 schreef Prego het volgende:
Dat vega menu van Bluezz ziet er lekker uit :9
Dat gaf ik dan ook een 11 _O_
pi_164152271
Met Minilot nogmaals bij Yama geweest. Nadat we in mei met zijn drieën geweest zijn, zijn we toch wel erg verliefd op de keuken van Yama :Y Isegrim vond't niet helemaal haar ding, dus die mocht thuisblijven :6

Waar?
Yama Japanese Cuisine - Rotterdam

Wanneer?
Gister, 31-7

Wat at je?
Zie onder.

Impressie?
Tweede keer dat we hier waren, en echt fan van Yama en zijn kunsten.

Kosten?
¤180

Cijfer?
9







Kip met .. rettich? We wisten beide niet exact te plaatsen wat de sliertjes waren. Had iets fris en tikje scherps. Kool ergens ingelegd zou ook nog kunnen.

Silken tofu met viskuit, ansjovis, wasabi in bouillon.


Volgende gerechtje met bijpassende saké.

Rosbief met bloemen, een tomaatje en in het midden een ingelegde eidooier verstopt in truffel :9 Volgende keer wil ik een extra gang met alleen maar die eitjes :Y


Kroket kreeft, met kreeft, okra en baby corn :s)


Aubergine met miso, eend en chips van kippenhuid. Met een rond lepeltje om de aubergine leeg te schrapen.




Haring, octopus, ingelegd tomaatje, krab, ui, prutje van iets.


Sushi van oa. ei, zalm, buik van tonijn, paling, komkommer, ... :)




Misosoep.

Achteraf nog groene thee met een groene thee chocolaatje. Weer absoluut geweldig, prachtige smaakcombinaties, en elk gerecht is een klein kunstwerkje.

Nog iets meer foto?s
  maandag 1 augustus 2016 @ 13:14:04 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164152363
Wow. _O_
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 maandag 1 augustus 2016 @ 13:29:57 #129
414785 sirdanilot
pi_164152765
Heerlijk, als ik eens geld te veel heb ga ik daar zeker heen *O*
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_164152824
_O_ O+

quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:14 schreef golfer het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat kwam voor een deel ook wel door vijf verschillende soorten sake erbij :9

Vijf gangen + twee amuses en misosoep is per persoon EUR 56,-
Let me see you stripped down to the bone
  roze maandag 1 augustus 2016 @ 13:35:14 #131
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_164152869
Wat een mooie foto's! Ziet er goed en lekker uit :)!
Your beauty never ever scared me.
pi_164152968
Owh wat ziet er dat verrukkelijk uit!! :9~ :9~ :9~
pi_164190354
quote:
14s.gif Op maandag 1 augustus 2016 13:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Met Minilot nogmaals bij Yama geweest. Nadat we in mei met zijn drieën geweest zijn, zijn we toch wel erg verliefd op de keuken van Yama :Y Isegrim vond't niet helemaal haar ding, dus die mocht thuisblijven :6

Waar?
Yama Japanese Cuisine - Rotterdam

[knip]
Ik ben benieuwd of Yamaha in navolging van Okura ook eens door Michelin wordt beoordeeld voor een ster...
pi_164201194
Waar?
Restaurant BREDA - Amsterdam, Singel 210.
In eerste instantie wilde ik naar Sinne (Amsterdam) gaan, een zaak die eind 2014 een ster heeft gekregen. Veel goede dingen over gehoord, echter waren ze deze week op vakantie. Toen toch maar voor BREDA gekozen, het meest gehypte restaurant in Amsterdam op dit moment (beaamd door één van de koks). Onze verwachtingen waren niet al te hoog: erg gemengde reacties van kennissen gehoord, uiteenlopend van erg teleurstellend tot 'beter dan Rijks'.

Wanneer?
02/08/2016

Wat at je?
Full monty, oftewel een 9-gangen verrassingsmenu met een bijpassende (halve) wijnen. Achteraf erg blij dat we voor de halve glazen zijn gegaan. Negen glazen is gewoon te veel, zeker met port en/of een digestief bij de koffie.
Dit waren de gangen ongeveer, ik weet niet alles precies meer, vandaar sommige vraagtekens:

1. Koolvis met venkel en artisjok(?)
2. Gestoomde oester met koolrabi, olie van koriander en creme van truffel(?)
3. Beurre blanc van babytomaten en bleekselderij
4. Bouillon van zeewier met carpaccio van gerookt buikspek en Chinese koriander
5. Chinese broccoli met gepofte knoflook, beurre blanc van mierikswortel
6. Griet in een soort ingekookte beurre blanc van o.a. appelcider, met brunoise van appel en andere garnituur die ik niet meer weet
7. Langoustine met pak soi en bisque van schaaldieren
8. Dry aged rib eye met gebrande ui, gedroogde cantarel en beurre noisette
9. Dessert met passievrucht, ijs(?) en crumble van iets(?)

Impressie?
Het begon goed met de salade van tartaar van koolvis en venkel. Smaken kwamen individueel naar voren en vormden een fris geheel. Wijn was een Sancerre uit 2014, vrij afgezaagd maar voor een eerste gang prima. De tweede gang, de gestoomde oester, was voor mij de winnaar van de avond. Super goed in balans, bijzonder mondgevoel en ging prima samen met een (wederom saaie) chardonnay uit de Languedoc. Volgens een van de koks waar ik even mee heb gepraat was dit dan ook het langst-lopende gerecht dat ze hadden.

Toen begon het echter minder te worden. De beurre blanc van tomaat en bleekselderij was goed op smaak, maar naar mijn idee was het niet echt een "gerecht". De portionering was ook echt miniem. Hierbij kwam wel de lekkerste wijn van de avond, namelijk een Côtes de Gascogne.
De volgende gang, bouillon van zeewier met buikspek, was vlak. De dun gesneden buikspek verdween eigenlijk letterlijk en figuurlijk, en voegde qua geheel niet echt iets toe.
Daarna kwam de Chinese broccoli (gai lan), kort gewokt met een soort oestersaus achtige beurre blanc. Op het bord van mijn tafelgenoot lagen zoveel gepofte knoflookjes dat het alleen maar naar knoflook smaakte. Ik miste bij deze gang echt compleet de achterliggende gedachte. Misschien lekker als garnituur bij iets oosters, maar als opzichzelfstaand gerecht? Dit was overigens de eerste dag dat dit gerecht geserveerd werd.

De griet die hierop volgde was eigenlijk tekenend voor de avond. Echt een minimaal stukje griet (ik schat iets van ~30 gram?) die to-taal verdween in de bisque. Super dun gesneden. Er zat gewoon 0 smaak aan de griet. De structuur snapte ik ook niet. Het leek wel gepocheerd, maar dan te lang ofzo. De beurre blanc was erg zout en overheerste alles. Dan de brunoise van appel: veel te groot gesneden ten opzichte van de hoeveelheid griet, terwijl de smaak perfect samen ging met die van de beurre blanc. De appelcider uit Bretagne die geschonken werd, smaakte dan weer wel bijzonder en lekker.
De langoustine in bisque van schaaldieren was gewoon prima, langoustine goed gegaard (wat op zich niet echt een prestatie is natuurlijk) en de bisque was wederom erg zout, zelfs voor een bisque. Wijn was een Brouilly nouveau, oftewel een hele lichte, limonade-achtige gamay. Eén van de weinige combinaties van de avond waar wat lef en creativiteit achter zat: heel lekker!

Toen werd er een prachtig steakmes op tafel gelegd: eindelijk iets van vlees? Na veel vega en tegenvallende visgerechtjes had ik wel zin in wat smaak. De dry-aged ribeye was gewoon hartstikke lekker: met het vet er naast geserveerd, omringd door gedroogde cantarelletjes en hier en daar een gebrand uitje. Dat alles in harmonie gebracht door een beurre noisette.
Hierna toch maar een kaasplankje met port genomen. Prima, niet bijzonder. Dessert van passievrucht, ijs van witte chocolade(?) en een bepaalde crumble had veel zuur maar naar mijn mening gewoon lekker. M'n tafelgenoot vond het veel te zuur, maar ik ben best wel een passievrucht-fan. Dessertwijn was saai: er zijn zoveel meer leuke wijnen dan alleen muscat.

Langoustine:
http://i.imgur.com/4L8j0tp.jpg?1

Griet (let op de grootte van de twee stukjes appel, en de dikte van de grietfilet t.o.v. de mossel):
http://i.imgur.com/iU8PpdR.jpg

Tomatenbeurreblanc:
http://i.imgur.com/gHDuwjG.jpg

De Chinese broccoli embed ik even:



Tja.

Verdict
Door de verhalen van mensen in mijn omgeving dacht ik dat de bediening slecht zou zijn, de ruimte te klein maar het eten onovertroffen. Echter bleek het tegenovergestelde.
Bij veel gangen had ik niet het idee een "gerechtje" te eten. Het woord "beurre blanc" is iets van 5 keer gevallen. Ik snap nog steeds niet wat ze met die griet hebben gedaan. De Chinese broccoli sloeg echt de plank mis wat mij betreft.
Veel gerechten waren te zout. De smaak zat elke keer bijna volledig in de saus: er was niet echt sprake van "combinaties". Soms was er ook alleen maar saus, zoals bij de beurre blanc van tomaat en bleekselderij. Dit gerecht was blijkbaar de winnaar voor Jonnie Boer, kon één van de koks mij vertellen.

De gestoomde oester was geweldig, de ribeye was lekker. De zaak zelf is prachtig met warme, mediterraanse kleuren. Dat gezeur op iens.nl over de tafels dicht op elkaar moet je niet serieus nemen: je hebt echt geen last van gesprekken om je heen. De bediening was leuk en goed, misschien een beetje robotisch maar wel kundig en ondanks de drukte attent.

Kosten?
¤255 (2pax)

Cijfer?
Eten: 6.25
Bediening: 7.5
Decor: 8.5

Volgende keer dan maar naar Sinne. Als mensen nog aanraders hebben (in Amsterdam) in dit segment hoor ik het graag!
  woensdag 3 augustus 2016 @ 15:43:31 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164201275
Dat was wel erg minimalistisch allemaal.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 3 augustus 2016 @ 15:44:06 #136
414785 sirdanilot
pi_164201294
Zet je die review ook op iens of zo? Hebben ze vast wat aan !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_164203385
Succes met het plaatsen op IENS. Er zullen ongetwijfeld zoals in het verleden wel weer redenen zijn dat OF je recensie wordt niet geplaatst OF je moet het aanpassen omdat het naar de mening van IENS niet conform hun huisregels is.

Iwanius schreef er eerder een stukje over onder de titel: IENS/ Dichtbij, De Buik van...en aanverwante recensie sites zijn verre van onafhankelijk & eerlijk!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-08-2016 17:19:14 ]
pi_164205796
quote:
10s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 17:18 schreef Iwanius het volgende:
Succes met het plaatsen op IENS. Er zullen ongetwijfeld zoals in het verleden wel weer redenen zijn dat OF je recensie wordt niet geplaatst OF je moet het aanpassen omdat het naar de mening van IENS niet conform hun huisregels is.

Iwanius schreef er eerder een stukje over onder de titel: IENS/ Dichtbij, De Buik van...en aanverwante recensie sites zijn verre van onafhankelijk & eerlijk!
Hoorde dat restaurants geld aan IENS betalen voor het verwijderen van negatieve recensies. De vriendjes van IENS krijgen sowieso een voorkeursbehandeling.
pi_164206814
quote:
0s.gif Op woensdag 3 augustus 2016 15:39 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Waar?

Volgende keer dan maar naar Sinne. Als mensen nog aanraders hebben (in Amsterdam) in dit segment hoor ik het graag!
Sinne van mijn oude buren raad ik altijd aan.
Mijn favoriet La Stage

Jaspers is goed. Vis aan de Schelde.

Ach er is zoveel.
  woensdag 3 augustus 2016 @ 22:09:26 #140
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_164211085
Bord'eau. Gewoon erg goed.
Mos. Overslaan.
Le restaurant. Altijd goed.
Lastage. Prima tent.
Gin Neo. Overslaan.
Ciel blue. Duur maar goed.
Samhoud. Idem.
Omgeving:
Aan de poel. Mwah.
Tante Koosje. Lekker.
Posthoorn. Prima.

Breda, gin, Mos, heb een tijd geleden besloten niet meer naar dat soort gehypte tenten te gaan, die snel komen maar ook weer snel kunnen gaan. Iets te veel kijk ons eens Facebook spammen dat we hier eten types.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_164294886
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.

Waar:
Konbu Streetfood -OOSTERSTRAAT 10, 9711 NT
Groningen,
Wanneer: 1 Juli
Wat at je:

Gekozen voor de Konbu special ramen en ik moet zeggen die beviel erg goed. Erg smaakvol en ging er prima in. In tegenstelling tot de flessen wijn die door deze topics gaan heb ik bij deze schotel twee biertjes genuttigd, een Sapporo (japan) en een Saigon (vietnam).
Naast Ramen en Pho zijn er nog meerdere kleinere gerechtjes beschikbaar die ik een volgende keer zeker ga proberen.

Verdict:
Vrij nieuw asian streetfood restaurant met een heerlijk relaxte sfeer, waren met een internationaal gezelschap en het was er prima vertoeven. Erg vriendelijk, en zeker de moeite waard om terug te keren.

Waar: Louis XV, Oude Kijk in Het Jatstraat 47, 9712 EC Groningen
Wanneer: 4 Augustus
Wat at je: Het dagmenu, voor een prima prijs, vraag me niet hoeveel wat ik heb niet betaald.
Als amuse kregen wij een mousse van pompoen met een gelei en spek. Zeer smaakvol, al was de spek wat taai.

Als voorgerecht hadden we een proeverij van 4 gerechtjes

Van links naar rechts: Erg smaakvol bonbon van rund, kroketje met pompoen vulling, bonbon van geconfijte eend, en rechts een zalm tartaartje. Deze gingen er eigenlijk wel goed in, en als ik Iwanius was geweest had ik ze zeker nog een keer laten uitkomen. Opmaak oogde wel wat slordig.

Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.


Mijn andere tafelgenoten hadden parelhoen met een worstje van gevogelte, wat prima smaakte en eigenlijk een betere keuze was. En een portobello met geitenkaas, niet echt mijn ding maar was ook prima.

Als toetje een proeverij met een brownie, een bavarois van wilde perzik, een bolletje ijs en een bavarois van rood fruit. Prima afsluiter.

Verdict: Bij binnenkomst was het erg warm, gelukkig een tafeltje naast een open deur gekregen waar het eigenlijk wel prima was qua temperatuur. Bediening attent en wist ook welke bieren bij welke gerechten zouden passen. Wat ook maar goed is, want de afbeeldingen van de biertjes op de kaart waren zo klein dat ik een trippel aanzag voor een weizen.

Waar: Cho Fah eathai - Gelkingestraat 5, 9711 NA Groningen
Wanneer: 5 Augustus
Wat at je: Gekozen voor de Pad Thai met black tiger schrimps, aangezien we snel wouden eten geen andere gerechtjes besteld. Achteraf gezien was dit ook zeker niet nodig een flink bord dat goed vulde.

Verdict: Smaakvolle schotel maar zeker niet te pikant, bediening was erg vriendelijk waarbij ze vroegen of nog wat anders wouden maar zeker niet opdringerig waren. Eigenlijk waren alle tafels gereserveerd maar aangezien we vroeg waren kon het nog prima.

[
  zondag 7 augustus 2016 @ 14:24:49 #142
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164296417
Wouden zijn bossen.
pi_164296477
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Wouden zijn bossen.
pi_164296519
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 13:34 schreef mytec het volgende:
Nog een verzameling van restaurant/eettentjes van de laatste weken. De foto's zijn niet allemaal even goed helaas.

Als hoofdgerecht kabeljauw met wat groenten, zoals te zien is op de foto lag er eigenlijk maar weinig kabeljauw, dat door het bos van de groenten niet meer te zien was. Smaakte, maar niet bijzonder lekker. Daarnaast nog salade en wat patatjes erbij waar niks op aan te merken was.
[

Dit is echt wel het lelijkste opgemaakte bord sinds lange tijd. Wat onaantrekkelijk. :{
Eigenlijk niet opgemaakt maar er gewoon opgeflikkerd.
pi_164296673
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 14:28 schreef Godtje het volgende:

Dit is echt wel het lelijkste opgemaakte bord sinds lange tijd. Wat onaantrekkelijk. :{
Eigenlijk niet opgemaakt maar er gewoon opgeflikkerd.
Beetje zoals de plaatselijke snackbar het zou doen. Geen gezicht.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_164297211
quote:
0s.gif Op zondag 7 augustus 2016 14:24 schreef RobinOok het volgende:
Wouden zijn bossen.
Wouden is prima Nederlands ;-) Kan me trouwens niet herinneren dat ik die uitspraak ooit eerder heb gehoord. Voor het hoofdgerecht is wouden zijn bossen wel van toepassing, zag er inderdaad niet uit en ik kon eerst de vis niet eens vinden.
pi_164297251
Menig snackbar serveert het netter.
  zondag 7 augustus 2016 @ 20:06:36 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164306682
Na jaren weer eens naar Lux geweest. En dat is wel bevallen. Kleeeein beetje het gevoel van kleren van de Keizer enzo, maar ja, dat is Italiaans nu eenmaal: simpel en een ietsiepietsie saai.
Evengoed vond ik het lekker en vooral leuk. Het tempo zat er op verzoek ook lekker in, dus we gaan vast nog wel eens terug.


Restaurant Lux in Rotterdam


* groenten uit de houtoven
* asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
* mosselen, doperweten, pancetto, knoflook
* witte polenta met tuinboontjes en Parmezaanse kaas
* spaghetti met geschaafd tonijnhart en een warme dooier.
* gestoofde octopus met gegrillde spitskool en geraspte mierikswortel
* bavette met aardappel en meiknolletjes.

Waar: Restaurant Lux op de 's Gravendijkwal in Rotterdam.
Prijs :40 euro voor 7 gangen + 24 euro voor 4 glazen wijn.
Cijfer: 7,6

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 07-08-2016 22:12:46 ]
  zondag 7 augustus 2016 @ 22:39:34 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_164313298
quote:
asperge uit de houtoven met walnotenprutje en Comté kaas.
Dat was wel heel minimalistisch. 1 groene asperge op een vrijwel leeg bord.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 7 augustus 2016 @ 22:51:39 #150
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_164313865
Eensch. Die polenta was net zo minimalistisch.
Maar daarbij was ik blij dat het minimaal was. Polenta is yuk. Ook al was deze best aardig, meer dan een paar hapjes moet je niet doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')