abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 juni 2016 @ 20:22:14 #1
409579 LuDann
All the way
pi_163014752
101 redenen om borstvoeding te geven

Borstvoedingsorganisaties:
Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
La Leche League
Beide organisaties hebben een GRATIS telefonische informatiedienst.

Handige en betrouwbare sites:
Borstvoeding.com biedt veel informatie over borstvoeding verzorgd door een team van borstvoedingsdeskundigen en moeders met borstvoedingservaring.
Het Borstvoedingsforum is een initiatief van de Samenwerkende Borstvoeding Organisaties.
Kellymom.com, breastfeeding and parenting Engelstalige site met zeer uitgebreide informatie.

Medicijnen en borstvoeding
Protocol borstvoeding prematuren

Directe links naar veel voorkomende vragen en problemen:
Het belang van goed aanleggen
Tepelproblemen
Spruw
Spruwbehandeling
Kolven
Bewaren, vervoeren en opwarmen van moedermelk; je kolf schoonhouden
Regeldagen
Verstopte melkkanaaltjes en borstontsteking
Borstontsteking te lijf
Borstvoeding en de wet

Telefoonnummer Avent: 0900 101 101 5

De multidisciplinaire borstvoedingsrichtlijn: http://www.richtlijnborstvoeding.nl/
  dinsdag 14 juni 2016 @ 20:22:26 #2
409579 LuDann
All the way
pi_163014758
Laatste post:

Wat fijn dat het zo goed gaat Ela! De goede groei is wel een jompel waard! *O* Het klinkt wel als een logistiek probleem zo ja, met 1 tepel gedeeltelijk buiten bedrijf. :P

Het KDV geeft aan dat het drinken toch wel erg moeizaam gaat. En vragen hoe dat thuis gaat, met de flesjes. Ze vergeten altijd dat we thuis dus geen flesjes geven. :')

Wolk weigert daar kennelijk vaak eerst het flesje, waarna ze haar weer even laten spelen. 10 minuten later wil ze dan alsnog wel en drinkt dan 40 cc. Een half uur later soms nog 60 cc. Zo worstelen ze dus een beetje door. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aanmoet, iemand tips?
pi_163015100
Hebben ze al verschillende temperaturen geprobeerd? Misschien drinkt ze het liever koud uit een fles?

Dat klinkt bijzonder ela! Vindt je grote het ook gewoon dat je kleine ook drinkt of heeft ze wel door dat het speciaal is dat ze allebei nog drinken?
pi_163015109
Later aan laten bieden? Als ze hem weigert zal ze er nog geen behoefte aan hebben?
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_163015494
Ik ook niet LuDann, wat willen ze van je horen? Eerlijk gezegd lijkt me het vooral hun probleem en niet echt het jouwe. Lastig en bewerkelijk voor ze, dat zeker, maar als Wolk alleen kleine flesjes wil dan is dat hoe het is.

Mijne heeft dat overigens ook. Het zou me niet verbazen als ze op het kdv wel vier/vijf/zes keer een fles aanbieden op een dag. :@ Weigeren, beetje drinken, half uurtje wachten, weer drinken, toch geen honger etc. Ik zie regelmatig zo'n schema met kleine hoeveelheden in het schriftje maar heb er nog nooit klachten over gehoord. Hij heeft met z'n ruim 9 maanden echt totaal geen ritme met flessen en hoeveelheden geloof ik. tja, mijn baby speelt bv prima alleen maar vraagt op dit punt z'n aandacht.
  dinsdag 14 juni 2016 @ 21:43:26 #6
409579 LuDann
All the way
pi_163017822
Ja, zo keek ik er ook tegenaan, Mineola. Ze blijven er alleen maar over beginnen dus ik denk ik vraag het hier eens na, of jullie ideeen hebben.

Koud aanbieden is wel een optie, ik kan eens vragen of ze dat willen proberen. Ik vind het ergens ook wel een beetje zonde, want ze warmen 120 cc op en soms gaat daar dus maar 40-60 cc van op, want een uur na het opwarmen gaat het weg. Ik zal ook eens vragen wanneer ze het aanbieden, volgens mij gaat dat op schema (iedere 4 uur zal het wel zijn).

Misschien maar kleinere flesjes meegeven? Hoe doe jij dat, Mineola?
pi_163019913
Ludann: W. drinkt ook al zn voedingen in 2x op het kdv. Ze bieden een fles van 130 aan, vaak drinkt 'ie dan eerst 70 a 80 ml en dan gaat 'ie spelen. Ze laten de melk dan staan (max een uur), maar bieden dan na 30 minuten nog een keer aan. Dan is het ondertussen afgekoeld, maar goed.. Dan drinkt 'ie vaak de rest alsnog op (of er blijft 10 ml oid over) En soms meldt 'ie zich binnen die 30 minuten al voor de rest. Ze doen het gewoon zo, krijg er nooit commentaar over eigenlijk.

Soms weigert W. zijn fles ook helemaal. Ik probeer altijd een voeding extra mee te geven, maar dat lukt niet altijd (W. lust geen vriezermelk, voor zover dus het nut van mijn omvangrijke voorraad :') ). Als er mogelijk tekort is gaan ze heel spaarzaam om met de bv; ze warmen dan maar 50 ml per keer op..
pi_163020190
Ja idd, er zijn hier ook dagen dat er veel weg is gegooid. Vandaag zag ik dat hij 160 en 130 heeft gedronken, maar als dat echt in twee keer was dan is dat een uitzondering. Meestal zijn dat de opgetelde hoeveelheden, dus 60 en een half uurtje later 100 of zo. Ik geef 400 ml mee en er was vandaag niks over, dus de rest moest blijkbaar worden weggegooid. Als het lukt bewaren ze het overigens hoor, ze gaan er zeker zuinig/voorzichtig mee om, maar ze mogen met mijn toestemming ook nog een keertje extra opwarmen.

Ik geef geen afgepaste flesjes mee maar aventbekers met een totale hoeveelheid van ongeveer 400 ml. Daarvan maakt kdv/papa/oma naar eigen inzicht flessen. Die 400 is altijd wel genoeg, soms is het op, soms is er over (tot wel 150-180 ml) en dat krijgt hij dan de volgende dag.

Wel zonde idd dat er zoveel weggaat, maar ik heb er minder moeite mee dan bij de oudste. Misschien omdat ik nu makkelijker kolf of zo? Toen kostte het me veel meer moeite voldoende melk te krijgen, dus ik baalde echt behoorlijk als er dan 60 cc down the drain was gegaan. Nu denk ik ach, hij had blijkbaar geen honger.
pi_163026013
Dat weggooien na een uur is een kunstvoedingsregel hč, ivm bacteriegroei. Ik weet niet of het kdv vastzit aan GGD-richtlijnen, maar ik zou zelf niet moeilijk doen over twee of drie uur. Als dat melk scheelt.
pi_163026089
LuDann, rond die leeftijd begon Frits ook moeilijker te drinken. Als hij de melk uit de koelkast aangeboden krijgt wil hij het wel drinken.
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:05:21 #11
409579 LuDann
All the way
pi_163027848
Bedankt voor de tips, ik ga eens bedenken wat ik ga doen. Ik ga denk ik eerst proberen om verse melk mee te geven, ik geef het nu ingevroren mee. Misschien lust ze verse melk liever.

Ik kan ook nog proberen om kleinere porties mee te geven (als het toch weer ingevroren wordt), of het ze in een bekertje aan laten bieden (ze vindt uit een bekertje drinken wel leuk maar het wordt wel een knoeiboel dan). Langer laten staan vind ik toch een beetje eng.
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:06:00 #12
409579 LuDann
All the way
pi_163027865
Overigens weigert ze sinds een paar dagen de borst soms ook, dus misschien wil ze gewoon niet zoveel meer drinken.
pi_163028073
ze gaat natuurlijk ook steeds meer gewoon eten eten he Ludann...
  woensdag 15 juni 2016 @ 11:41:39 #14
409579 LuDann
All the way
pi_163028636
Ja, klopt en dat ze minder gaat drinken is ook normaal. Maar haar groeicurve (gewicht) buigt weer af en ik vind 65 cc verdeeld over 10 uur toch wel erg weinig.

Ik heb moeite dit soort dingen los te laten met alles wat we achter de rug hebben.
pi_163062154
Blij dat ik dit topic nog eens open en herkenbare ervaringrn lees. Hier heeft drinken ook geen prioriteit meer bij M. Zowel bij mij niet als uit de fles niet. Ik geef nu wel minder mee naar het kdv want als ik vgl. wat ze opdrinkt met wat ik meegeef (en ik krijg nooit wat terug), dan wordt er behoorlijk wat weggegooid. Hoewel ik een prima voorraad heb, vind ik dat toch zonde.

M. drinkt alleen ook wel weinig water enzo, maar ze eet wel fruit/komkommers/tomaat/etc. Ik kan dus totaal niet peilen of ze genoeg vocht binnenkrijgt. (Luiers checken is lastig want ze poept enorm veel.) Ik ga er verder maar vanuit dat ze het zelf wel aangeeft als ze echt dorst heeft, maar tegelijktijd vind ik die overgang van veel melk naar heel weinig maar lastig.
pi_163062713
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 20:22 schreef LuDann het volgende:
Laatste post:

Wat fijn dat het zo goed gaat Ela! De goede groei is wel een jompel waard! *O* Het klinkt wel als een logistiek probleem zo ja, met 1 tepel gedeeltelijk buiten bedrijf. :P

Het KDV geeft aan dat het drinken toch wel erg moeizaam gaat. En vragen hoe dat thuis gaat, met de flesjes. Ze vergeten altijd dat we thuis dus geen flesjes geven. :')

Wolk weigert daar kennelijk vaak eerst het flesje, waarna ze haar weer even laten spelen. 10 minuten later wil ze dan alsnog wel en drinkt dan 40 cc. Een half uur later soms nog 60 cc. Zo worstelen ze dus een beetje door. Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aanmoet, iemand tips?
Niet om je te ontmoedigen, maar bij ons ging t ook met hangen en wurgen. Enthousiasme als hij eens meer dan 50 cc had gedronken achter elkaar enzo.. Is hier niet goedgekomen..
Kleine flesjes maken was ook niet echt een optie, want heel soms dronk hij in een keer de fles leeg en als het dan een klein flesje was duurde opwarmen te lang en weigerde hij daarna alsnog de rest..
Pas toen hij gewoon ging eten en (koe)melk uit de tuitbeker kreeg ging het beter. Toen hij melk niet goed bleek te verdragen overgestapt op diksap, want water drinkt hij ook niet. Gaat al een hele tijd goed nu..

Hij krijgt thuis nu (20 mnd) trouwens nog bv voor het slapen (nacht en 1 middagslaapje) en bij het opstaan (alleen 's ochtends) (en soms 's nachts als hij wakker wordt).
pi_163062889
Otje dronk over het algemeen nooit meer dan 60cc, uit de koelkast ging het beste. Ik heb me er nooit zorgen over gemaakt, ze haalde het 's avonds wel weer in.
pi_163063036
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:09 schreef _Ophelia_ het volgende:
Otje dronk over het algemeen nooit meer dan 60cc, uit de koelkast ging het beste. Ik heb me er nooit zorgen over gemaakt, ze haalde het 's avonds wel weer in.
L weigerde op een gegeven moment de flessen helemaal.. Die dronk dan niet meer dan 10 ml op een kdv dag, dat was écht te weinig. Verder was (en is) hij ook nogal een lichtgewichtje.. Zakte ook behoorlijk op de groeicurve én sliep slecht. Daardoor maakte ik me wel wat zorgen. Maar hij was wel altijd vrolijk. Nu hij groter is (en we koemelk in de ban hebben) maar ik me geen zorgen meer. Hij is nog steeds lichtgewicht en maalt niet om eten, maar ontwikkeling gaat héél goed en áls hij honger heeft kan hij wel vragen om eten (hap? en daarbij puppyoogjes), dat geeft vertrouwen..

Maar volgens mij zijn kleine flesjes best normaal dus..
pi_163063189
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 16:14 schreef watmoetikkiezen het volgende:

[..]Maar volgens mij zijn kleine flesjes best normaal dus..
Ik heb bij het kdv wel een aantal keer benadrukt dat ze borstvoeding op verzoek kreeg en dus thuis ook veel kleine beetjes dronk. Vonden ze irritant, maar ik kon er ook weinig aan veranderen. Ze ging ook maar twee dagen, vandaar dat ik er nooit echt mee zat.
  donderdag 16 juni 2016 @ 17:23:52 #20
409579 LuDann
All the way
pi_163064837
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
  vrijdag 17 juni 2016 @ 08:42:06 #21
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163078968
Mooie blog van je op melkpunt, LuDann! :*.
KuikenGuppy
  vrijdag 17 juni 2016 @ 09:17:26 #22
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163079391
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
Mijne wel, maar die drinkt dus ook geen bv. Lust ze niet...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_163080367
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
Ja! Ik bedenk me nu dat mijn oudste rond die tijd ook moeilijker ging doen met flessen. Hij wilde gewoon geen fles meer. Tuitbeker geprobeerd, maar hij leek de melk gewoon niet te willen. Dus na een hoop gerommel en frustratie van alle betrokkenen ben ik rond een maand of tien/elf gestopt met kolven omdat hij het toch niet dronk en ik niet voor de gootsteen kolfde. In overleg met het CB heb ik op de opvang water laten geven overdag. En hij eet heel graag yoghurt, dus ik heb ze een extra bakje yoghurt laten geven om toch aan de calcium te komen. Maar dat wordt voor Wolk wel lastiger...

De melk die ik nog in de diepvries had heb ik mijn man laten geven op zijn vrije dag (de opvang vond bv maar gedoe had ik het idee, papa had meer tijd en geduld en geen GGD regels, dus was de kans naar mijn idee wat groter dat er wel iets in ging :))

Hij dronk 's ochtends en 's avonds nog wel prima aan de borst en op mijn vrije dagen ook overdag. Ik had niet het idee trouwens dat hij het heel erg inhaalde 's avonds. Uiteindelijk heb ik gevoed tot hij 15 maanden was, toen is hij zelf gestopt. En vanaf toen zijn we geloof ik koemelk gaan aanbieden, maar dat lustte hij ook pas met anderhalf of zo.
pi_163080604
quote:
14s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 08:42 schreef Burdie het volgende:
Mooie blog van je op melkpunt, LuDann! :*.
Dat, en die foto erbij is geweldig O+
pi_163080648
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:
Ik denk dat het wel goedkomt, ik maak me niet echt zorgen. Wel vervelend ikkannietkiezen, hoe het bij jullie ging! Maar als koemelk uit een beker wel ging, had de bv dan ook niet uit de beker gekund?
Tegen die tijd had ik al zoveel bv weggegooid (en eerder lukte het met de beker ook echt niet, wel geprobeerd) en was mijn kolfrecht ook verlopen. Ik was toen dus al gestopt met kolven..

Oh en ze hebben wel een tijdje pap gemaakt van de borstvoeding. Dat was de enige wat hij dan binnenkregen..(maar ook niet echt van harte)..

[ Bericht 8% gewijzigd door watmoetikkiezen op 17-06-2016 10:36:11 ]
  vrijdag 17 juni 2016 @ 10:34:40 #26
409579 LuDann
All the way
pi_163080758
Bedankt, Burdie en WupWup! Best veel reacties tot nu toe, we gaan ook wat meer aandacht geven aan die kolfruimte. Ik heb namelijk, ondanks de toezeggingen in februari, nog steeds geen toegang tot de kolfruimte. :')

Mineola, ik heb ook het idee dat Wolk minder melk wil. Ze wil voor het slapen gaan ook niet altijd meer drinken bijvoorbeeld, terwijl ze dat voorheen nooit afsloeg. Wat het in slaap vallen wel bemoeilijkt trouwens, als het niet aan de borst kan...

Ik heb een aantal tips van hier opgeschreven voor het KDV, zoals koud aanbieden, in een beker etc. Ze gaan wat proberen.
pi_163080862
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 17:23 schreef LuDann het volgende:

Wolk heeft vermoedelijk KMA en krijgt dus geen gewone melk of andere zuivel. Ze eet wel heel goed, 2 boterhammen in de ochtend en de middag en tussendoor nog fruit etc. Water krijgt ze ook bij het eten trouwens, dat vindt ze erg leuk, uit een beker drinken. Misschien dat ze minder trek in de bv heeft omdat ze water krijgt?

Drinken de andere baby's rond de 10 maanden ook water op het kdv?
Maar als ze verder goed eet en ook water drinkt zou ik me niet druk maken.. Dan drinkt ze maar gewoon weinig bv op t kdv en haalt dat thuis weer in. Kan jij je ook minder druk gaan maken over kolven.. Als t een keer minder is dan mist ze t niet..

(hier ging L pas met een jaar écht wat eten, daarvoor alleen muizenhapjes en wat pap).
  vrijdag 17 juni 2016 @ 10:41:34 #28
409579 LuDann
All the way
pi_163080896
Ik heb vandaag maar 2 voedingen in plaats van 3 meegegeven. :Y
pi_163083279
Ik denk dat ik toch maar ga stoppen met de bv. Ik heb nu een maand aangemodderd met verschillende combinaties van bv en kv en kolven, en er zit geen enkele vooruitgang in mijn productie. Dinsdag was ik bij een andere lk en die zag dat er nog wel wat verbetering was te halen in mijn aanlegtechniek. Met beter aanleggen merk ik dat M de borst wel sneller leeg drinkt, maar mijn productie wordt er niet beter op. Soms als hij komt heb ik gewoon nog bijna niets in mij borsten, terwijl de vorige voeding dan al weer anderhalf uur geleden was.

Ik heb het idee dat het terugloopt, wat ik ook probeer. De lk had een schema gemaakt wat ik zou kunnen aanhouden om mijn productie op gang te brengen, maar sindsdien is M voor mijn gevoel alleen maar weer gefrustreerd en ik daardoor dus ook. Ik vind hem er ook weer dunner uit zien in zijn gezicht en hij slaapt weer slecht. Ik krijg nu van mensen uit mijn omgeving te horen dat ik er zelf slecht uit zie en ben afgevallen, en om eerlijk te zijn heb ik zelf ook niet het gevoel dat ik dit nog lang vol ga houden. De lk gaf ook aan dat zij inschatte dat er een kleine kans was dat ik nog volledig bv zou kunnen geven. Blijkbaar is de anatomie van mijn borsten, spieren en ribben zo dat de melk moeilijker kan stromen...

Ik voel me er heel schuldig over, want ik kan er nog wel van genieten dat M bij me drinkt en wil hem natuurlijk alleen maar het beste geven, maar ik begin echt te twijfelen of wat ik nu doe wel het beste is.

Misschien dat als ik de productie langzaam terug laat lopen we er nog een week van kunnen genieten, of dat ik het voor elkaar krijg om nog een of twee voedingen per dag te blijven geven, maar dit gaat gewoon niet meer zo.
  vrijdag 17 juni 2016 @ 13:07:10 #30
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_163083834
Zijn het wel echte erkende lactatiekundigen?

Ik denk dat die ander een goed punt heeft, beter aanleggen doet heel veel.
Dat lege gevoel dat kan heel verradelijk zijn. soms voelt het enorm leeg maar zit het toch wel vol.
Als je dan dus toch blijft aanleggen elke 1,5 uur dan krijg je lijf iig het seintje dat er meer melk aangemaakt moet worden.

Ik vind het raar dat een lk iets zegt over de anatomie van je ribben en spieren :o
Het gaat toch vooral om je melkklieren? :? En als de anatomie apart is zijn er andere houdingen?

Ik kan je niet helpen bij je keuze verder en als je wil stoppen dan is dat prima natuurlijk.
Het is wel echt zo dat alleen met heel hard werken je er komt. :Y En alleen jij kan beslissen of het je dat waard is?
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_163085571
Pff, Luna, het leest erg zwaar inderdaad! En een blije moeder is wat mij betreft erg belangrijk met een kleine baby.

Ik ben bij mijn eerste na 6 weken ook gestopt omdat ik het echt niet meer trok. Veel huilen (wij beiden :')), veel frustratie en heel veel pijn. Ik voelde me ontzettend schuldig en dat duurde echt even voor ik het een plek kon geven, maar toen mijn lijf zich wat meer had hersteld begon ik me toch echt beter te voelen en kon ik ook beter voor hem zorgen merkte ik. Daarvoor was ik telkens angstig of het wel goed ging en zat ik bomvol stress. Nu bij baby 2 nog een keer geprobeerd, zonder druk op mezelf te leggen, en nu ging het wel. Sja, soms doet een baby dus net iets anders en loopt het heel anders.

Soms is bv heel hard werken en lukt het, soms lukt het niet en soms kost het helemaal geen moeite. Het is iig geen schande om voor je gezin te kiezen, welke beslissing je ook maakt :*

Mijn moeder houdt ook altijd vol dat zij na 10 dagen gewoon geen productie meer had. Zij heeft ook nooit hoeven kolven om af te bouwen, want ze kreeg ook gewoon geen stuwing.
pi_163091626
Hier wordt de borst sinds een paar dagen overdag geweigerd. Voor het slapen of snachts wil hij wel, al was hij laatst niet verzadigd aan de borst. Bleef gillen, nadat ik alles heb geprobeerd en toen maar een flesje maakte heeft hij die tevreden opgedronken om daarna te slapen. Dus ik ben over op een combi. Wat ik voed, voed ik, maar sinds kort ook een thermosfles mee en kunstvoeding voor de zekerheid.

Luna wat een gedoe en ellende! Inderdaad geen schande om voor jezelf en gezin te kiezen :*
pi_163097151
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 13:07 schreef Moppert het volgende:
Zijn het wel echte erkende lactatiekundigen?

Ik denk dat die ander een goed punt heeft, beter aanleggen doet heel veel.
Dat lege gevoel dat kan heel verradelijk zijn. soms voelt het enorm leeg maar zit het toch wel vol.
Als je dan dus toch blijft aanleggen elke 1,5 uur dan krijg je lijf iig het seintje dat er meer melk aangemaakt moet worden.

Ik vind het raar dat een lk iets zegt over de anatomie van je ribben en spieren :o
Het gaat toch vooral om je melkklieren? :? En als de anatomie apart is zijn er andere houdingen?

Ik kan je niet helpen bij je keuze verder en als je wil stoppen dan is dat prima natuurlijk.
Het is wel echt zo dat alleen met heel hard werken je er komt. :Y En alleen jij kan beslissen of het je dat waard is?
Ja het zijn erkende lactatiekundigen voor zover ik weet. Wat ik ervan begreep is dat mijn borstkas vrij breed is en mijn borstweefsel er redelijk strak overheen hangt (heb ook niet heel grote borsten, ook niet nu met bv), waardoor zij dacht de melk moeilijker zou kunnen stromen.

Ik blijf inderdaad aanleggen, maar ik lijk echt geen verbetering te zien en nu ik voor de tweede keer probeer te minderen met bijvoeding zie ik M weer achteruit gaan, niet alleen qua gedrag, maar ook qua volle luiers en ik zie hem afvallen in zijn gezicht terwijl hij al zo mager is, en dat kan niet de bedoeling zijn.

Ik wil ook niet in een keer stoppen, maar hou vooral in mijn achterhoofd dat ik over 5 weken weer fulltime aan het werk ben en dan dus weer dagen 10-11 uur van huis ben. Idealiter zou ik nu moeten beginnen met het opbouwen van een voorraadje melk in de vriezer, terwijl ik nu met hangen en wurgen nog niet eens de helft produceer van wat M op een dag nodig heeft. Een voorraad zit er dus helemaal niet in. Bovendien zie ik mezelf niet werken als ik iedere 2 uur wakker moet worden voor een voeding. Dit klinkt misschien als een slechte reden, maar mijn vriend gaat hoogstwaarschijnlijk zijn baan verliezen, dus financieel gezien moet ik wel weer aan het werk.

Voor mijn gevoel zijn we er dan meer aan gebaat om de laatste weken van mijn verlof te besteden aan M op een "flesjesritme" te krijgen. Ik zal nog wel blijven aanleggen, maar ga niet meer uit alle macht proberen mijn productie te stimuleren. Hopelijk doort het dan nog een paar weken voordat het helemaal opgedroogd is. En ondertussen ga ik proberen te genieten van alle keren dat ik M nog aan kan leggen.

Dot, dat klinkt inderdaad heel herkenbaar. Als er ooit een tweede komt, dan ga ik het ook heel anders aanpakken. Ik denk dat we meteen in het begin al de fout zijn ingegaan en dat nooit meer hebben kunnen inhalen. Een volgende zou ik de kraamhulp vragen zich niet te bemoeien met de bv en meteen een lk inschakelen. Als ik nu terugkijk op de afgelopen weken denk ik dat het niet heeft geholpen dat de kraamhulp er bij iedere voeding de hele tijd met haar neus bovenop stond. Hierdoor kon ik net ontspannen tijdens de voedingen. En alle adviezen over aanleggen hebben voor mijn gevoel alleen maar averechts gewerkt, omdat de manier van aanleggen die de lk adviseerde eigenlijk al onbewust deed, maar omdat de kraamhulp steeds allemaal "fouten" dacht te zien ben ik daarvan afgeweken, met een hoop pijn en kloven als gevolg.
pi_163097373
Zo heb ik het idd ook gedaan. Meteen tegen de kraam gezegd dat ik doe wat goed voelt en dat ze d'r protocollen maar thuis moest laten. Uiteindelijk heb ik niet eens een lk nodig gehad omdat ze na twee dagen alweer aankwam. En mijn invalkraam van de eerste dag wilde er idd ook met d'r neus bovenop, maar de cosleeper stond in de weg dus moest ik maar aan de andere kant van het bed gaan liggen. Ja, of niet he :')

Ik had ook geluisterd naar mijn eerste kraam die zei dat ik vooral niet liggend moest voeden, want dat was onhandig en hij maar 10 min per borst mocht drinken. Deze keer gewoon liggend gevoed, want fijn en als ze losliet pas de andere borst aangeboden.

Zo zuur hoe je vertrouwd op de kennis van iemand en dan achteraf spijt hebben:{
  vrijdag 17 juni 2016 @ 21:35:12 #35
423656 Moppert
omgwtfbbqroflwouters
pi_163098224
Waarom de bijvoeding verminderen? Waarom niet elke 1,5 a 2 uur aanleggen en dan gewoon bijvoeding geven? dan hoef je niet bang zijn voor vermagering?

En kraamhulpen tjah, ze hebben vaak totaal geen verstand van borstvoeding.. het is helaas echt zo dat je daar dan dus te laat pas achter komt -O-
Toen onze mop een mopje was,
Was ze aardig om te zien;
Nu bromt zij alle dagen
En bijt nog bovendien.
pi_163099048
:* lunamatic

En mooie blog, LuDann.

Vandaag aten we met het werk en er was netjes rekening gehouden met mijn dieet, wat veel vragen en verwondering opleverde bij collega's. "Geef je nou nķg bv?"
En dan kom ik thuis en vraag ik aan J of hij bij me wil drinken en lacht hij zo lief en enthousiast O+
  vrijdag 17 juni 2016 @ 22:11:53 #37
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163099428
Wat jammer dat het niet is gegaan zoals je wilt, lunamatic. Maar hij heeft wel mooi de eerste weken borstvoeding gehad, en dat is heel belangrijk!

Mijn (tweede) kraamverzorgster heeft mij juist heel goed geholpen, zo kan het ook. :)

Ik heb het idee dat mijn toch altijd al mindere borst ermee is gekapt. Ik heb er al 36 uur niet mee gevoed en het voelt nog steeds leeg en slap aan.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_163101242
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juni 2016 17:40 schreef Cassandra87 het volgende:
Hier wordt de borst sinds een paar dagen overdag geweigerd. Voor het slapen of snachts wil hij wel, al was hij laatst niet verzadigd aan de borst. Bleef gillen, nadat ik alles heb geprobeerd en toen maar een flesje maakte heeft hij die tevreden opgedronken om daarna te slapen. Dus ik ben over op een combi. Wat ik voed, voed ik, maar sinds kort ook een thermosfles mee en kunstvoeding voor de zekerheid.

Heel herkenbaar Cass. Hier begon het borstweigeren ook overdag, en toen dacht ik: fine, dan alleen maar 's ochtends en 's avonds.

Helaas liep bij mij de productie zo snel terug dat ik niet meer genoeg heb. Vandaag met dikke tranen een foto gemaakt van wat misschien de laatste keer borstvoeding was. Ook al is het goed zo, en wilde ik niet nog heel lang doorvoeden, ik vond het emotioneel toch best moeilijk. Scheelt dat hij zelf blijer lijkt met een fles dan met een tiet... Dat duurt minder lang. Want hij heeft eigenlijk ook helemaal geen tijd om te drinken joh, mijn drukke baasje!
pi_163104798
Sara :*

Ik lees hier toch wel dat veel kindjes vanaf een bepaalde leeftijd andere 'prioriteiten' hebben dan knus bij mama aan de borst drinken. Misschien hoort het wel zo te verlopen. Mijn productie holt ook achteruit trouwens of is juist ineens gestabiliseerd. Ik heb in ieder geval nog nauwelijks stuwing i.t.t. bijv. een week geleden. Eens zien of ik volgende week ook het kolven kan overslaan.

Oja en over de kraamzorg. Hier was wel een kundige kraamverzorgster voor wat betreft kennis over borstvoeding. Ik zat bij een kleinschalig kraambureau waarvan de eigenaresse een lactatiekundige is en (mede daardoor) de kraamverzorgsters de nodige kennis van bv hebben. Bij mij verliep de start vloeiend, maar indien nodig stond de lk 'paraat' voor advies of een bezoek. Ik heb bij haar (de lk dus) vooraf ook een voorlichting gevolgd over bv waar ik tevreden over was.
pi_163185403
Iemand hier die ervaring heeft met moedermelk sieraden? Stond nou ook weer in de ouders van nu, en heb een site er eens bij gepakt. Helaas niet mijn smaak en ik draag alleen een trouwring meer niet. Nou zag ik dat er ook ringen mogelijk waren maar die konden weer niet goed tegen water en dergelijke en ik ben wel van het gemakkelijke. Er is maar heel weinig melk nodig en ik dacht, dat kan ik nog wel uit mijn borsten krijgen, maar ik kan niks leuks vinden. Daarnaast heb ik wel weer het gevoel dat ik er spijt van ga krijgen als ik er niets mee ga doen. Nu kan het nog... (er zijn trouwens best wel wat sites die zoiets kunnen maken, verschillende stylen ook, zo gaaf!)

[ Bericht 8% gewijzigd door Hilmo op 21-06-2016 13:35:19 ]
  dinsdag 21 juni 2016 @ 13:51:39 #41
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163186281
Geen ervaring mee maar ik wil wel een ring laten maken zodra de baby er is en mijn vingers weer hun normale dikte hebben O+ Wel goed om even te informeren hoe dat zit met water, dat lijkt me anders maar lastig.

En ik kom even jompelen voor mezelf. 2 jaar borstvoeding vandaag O+ Ik had echt nooit gedacht dat ik zo lang zou gaan voeden en ik het geen idee hoe het straks precies verder gaat als de baby er is, maar voor nu vinden we het allebei nog ontzettend fijn. Vanochtend wilde meneer geen romper aan en lag hij uiteindelijk alleen in een luier tegen me aan te drinken, huid op huid, net als 2 jaar geleden O+

En laatst nog wat mooie foto's laten maken door een vriend (PdeHoog).

Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163186392
Wauw Chanty, 2 jaar, wat fijn en mooi!
pi_163187172
Wat een gave foto! Hij houdt z'n zusje vast O+ Gefeliciteerd met L en de WHO-norm Chanty.
  dinsdag 21 juni 2016 @ 14:40:02 #44
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163187332
En zijn zusje schopt soms lekker tegen m aan maar dat heeft hij dan weer niet door :D
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163187875
Wat een superlieve foto Chanty O+
  dinsdag 21 juni 2016 @ 17:17:32 #46
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163191018
Ahhhh Chanty wat prachtig O+
pi_163286818
Wat een mooie foto Chanty!

Hier krijgt het afbouwen-verhaal nog een staartje. Op advies van mijn moeder ben ik begonnen met het aantal voedingen per dag terug te brengen naar 6 (zo goed als dat gaat, als M echt meer wil laat ik hem natuurlijk niet uren huilen). Bij die 6 voedingen leg ik hem eerst aan en voed ik de rest bij met de fles. En wat schetste mijn verbazing: ik heb ineens stuwing! De eerste vijf weken nooit gehad, maar pas nu weet ik hoe het voelt om volle borsten te hebben.

Ik weet niet wat het is, maar blijkbaar zorgt de extra rust van minder voeden, en de rust van het accepteren dat bv niet meer "moet" ervoor dat mijn productie omhoog gaat voor de keren dat ik wel voed. Ik gok dat de verhouding bv/kv nu 50/50 is, terwijl dat eerder meer 33/67 was.

Ik hoop dat mijn productie nog even zo blijft en ik dit nog tot het einde van mijn verlof zo vol kan houden.
pi_163290317
wat goed Luna! Dat zou fijn zijn zeg, als je op deze manier toch nog kan blijven voeden naar ieders tevredenheid O+
  dinsdag 28 juni 2016 @ 15:56:41 #49
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163369620
Luna wat goed dat het ineens toch beter gaat O+ Lekker van genieten en denk maar zo: alles is meegenomen :)

Ik kan inmiddels 6 dagen na de bevalling concluderen dat de borstvoeding goed op gang is en dat mijn peuter nog heeeeeel graag bij mij wil blijven drinken O+ Vind het zo bijzonder, twee kindjes aan de borst. Al schrik ik nu elke keer als Lucas bij me drinkt want jemig wat is hij al groot :D En hij gaat zo mooi zelf liggen, zegt dat hij de andere wil en dat de melk OP is. Ik kan hem ook goed uitleggen dat hij moet wachten en dat de baby eerst moet drinken, of dat hij moet stoppen met drinken omdat de baby ook nog wil. Hij heeft tot nu toe maar een keer een woedeaanval gehad om dat hij niet meer mocht drinken.

Ook bijzonder om te zien dat je echt weer die knalgele melk gaat aanmaken. En het duurde evengoed een paar dagen voordat de productie op gang kwam. Ook stuwing gehad maar niet zo erg als bij Lucas; toen waren mijn tepels compleet vlak. Nu kon ik Lucas lekker wat stuwing/ harde plekken laten wegdrinken, ook erg relaxed :) De kleine dame drinkt goed, soms te... dan komt het er weer uit, ook via de neus :') maar tot nu toe lijkt ze daar geen last van te hebben dus hopelijk geen refluxherhaling van de vorige keer. Ze is in ieder geval tot nu toe super tevreden na een voeding O+

En Lucas hoor je echt ook grote slokken melk wegklokken en als hij klaar is laat hij een vette boer :D _O- Ik geniet me suf O+ Voor Lucas is het twee keer per dagen drinken bij mij ook echt een momentje samen waar hij nu volgens mij veel behoefte aan heeft.

En van de kraamzorg krijg ik ook alleen maar complimenten. Die vindt het fantastisch dat ik Lucas zo lang al voed en ook nu nog doorga. Had ze in 31 jaar nog niet meegemaakt dat iemand een kindje van Lucas leeftijd nog voedt.

Nou ja... weet eigenlijk niet wat ik nou precies wil zeggen behalve dat ik zo blij en dankbaar ben dat alles gaat zoals het nu gaat en dat ik hoop dat dit zo blijft O+

Kiek nou O+

Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163370299
Wat een positieve berichten!! *O* .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163370582
Chanty O+

Het lijkt me zo raar, twee kindjes aan de borst. Maar ik geloof dat ik ook maar voorzichtig aan het idee moet gaan wennen. F. is echt nog niet van plan te stoppen :o
Mama van F. (2012) en M. (2016)
pi_163371120
Chanty bijzonder hoor!

Ik denk niet dat dat er hier in gaat zitten.
F drinkt nu zo af en toe een slokje, vaker even een knuffelmomentje of als er écht getroost moet worden. Ik vraag wel eens of hij drinken wil maar het is resoluut nee dan.
Volgende week dinsdag wordt hij 2.
Ik vind het prima zo, zoals ik altijd zei dat ik hem laat bepalen wanneer het genoeg is en dat doet hij duidelijk O+
  dinsdag 28 juni 2016 @ 17:53:10 #53
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163372101
Alleen maar fijn dat hij zijn eigen moment kiest O+

En Marjolijntje jij hebt helemaal een grote al, lijkt me heel bijzonder en zal zeker even wennen zijn zo'n frummel aan je borst O+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  dinsdag 28 juni 2016 @ 18:16:19 #54
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163372563
Ooh wat mooi Chanty :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_163374445
Wat heerlijk om te lezen chanty! Interessant ook van hoe de opstarttijd gaat.
pi_163375048
Ge-wel-dig Chanty O+ echt heel mooi en fijn dat het zo gaat! Het lijkt me heel bijzonder :). Had het ook wel gewild maar het is uiteindelijk niet zo gelopen, wat ook prima is.
  dinsdag 28 juni 2016 @ 19:52:15 #57
337708 __Isis__
Met een knipoog ;)
pi_163375133
Prachtig Chanty O+
Twee harten, een liefde
Uit liefde, een hart
  dinsdag 28 juni 2016 @ 20:10:15 #58
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163375609
Wat mooi Chanty O+.

Kuiken zegt regelmatig dat hij ook weer bij mij wil drinken als de baby er is, maar dat zien we dan wel... ik denk dat hij het dan niet meer kan ;).
KuikenGuppy
  dinsdag 28 juni 2016 @ 22:12:21 #59
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163379212
Ik stond er hier ook heel open in l0t. Het is gewoon niet te zeggen hoe dingen lopen.

Vanmiddag had ik baby aan de ene borst en lucas aan de andere. Foto is helaas niet echt geschikt voor een openbaar forum maar t was wel een grappig gezicht :D

Burdie mijn kraam vertelde een soortgelijk verhaal maar dat kindje haakte meteen na het proeven van de melk af :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  dinsdag 28 juni 2016 @ 22:20:21 #60
409579 LuDann
All the way
pi_163379482
Heel mooi, Chanty!
pi_163379659
Even nieuwsgierig hoor, maar hoe werkt dat met twee kindjes? De samenstelling past zich toch ook aan aan de behoefte van de baby die drinkt? Hoe gaat dat dan met twee? Of lost zich dat op door de hormonen van de zwangerschap en weet je lichaam dat het weer 'beginnersmelk' moet maken?
pi_163379750
Chanty je foto's! O+

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 22:12 schreef Chanty het volgende:


Burdie mijn kraam vertelde een soortgelijk verhaal maar dat kindje haakte meteen na het proeven van de melk af :+
Daar hoop ik ook op. Ik had best willen tandemvoeden als het zo was gelopen, maar een bijna kleuter terug aan de borst hoeft voor mij niet.
  dinsdag 28 juni 2016 @ 22:40:03 #63
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163380083
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 22:12 schreef Chanty het volgende:
Burdie mijn kraam vertelde een soortgelijk verhaal maar dat kindje haakte meteen na het proeven van de melk af :+
Kuiken is dol op "mamamelk", heel af en toe krijgt hij nog een flesje wit goud uit de vriezer (ik heb nog 5 bakjes staan geloof ik). Ik weet ook eigenlijk niet of ik het nog zou willen; het was een mooie periode, maar is intussen ook echt wel afgesloten.
KuikenGuppy
pi_163380241
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 22:25 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Even nieuwsgierig hoor, maar hoe werkt dat met twee kindjes? De samenstelling past zich toch ook aan aan de behoefte van de baby die drinkt? Hoe gaat dat dan met twee? Of lost zich dat op door de hormonen van de zwangerschap en weet je lichaam dat het weer 'beginnersmelk' moet maken?
Dat ja, het is hormonaalgestuurd.
  dinsdag 28 juni 2016 @ 23:26:27 #65
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163381322
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 22:25 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:
Even nieuwsgierig hoor, maar hoe werkt dat met twee kindjes? De samenstelling past zich toch ook aan aan de behoefte van de baby die drinkt? Hoe gaat dat dan met twee? Of lost zich dat op door de hormonen van de zwangerschap en weet je lichaam dat het weer 'beginnersmelk' moet maken?
Lichaam maakt melk voor de baby maar dat vindt mijn oudste geen bezwaar:) ik had weer echt colostrum: vettige gele mierzoete melk.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163384506
Hier ook een mijlpaal.. Na bijna 2,5 jaar bv, waarbij mijn gewicht maar bleef zakken tot een dieptepunt van 49 kilo, ben ik nu weer op het gewicht van voor mijn zwangerschap. Laatste jaar kroop het heel langzaam omhoog en vanochtend stond ik op de weegschaal en zag daar eindelijk een vertrouwd getal.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_163384973
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 23:26 schreef Chanty het volgende:

[..]

Lichaam maakt melk voor de baby maar dat vindt mijn oudste geen bezwaar:) ik had weer echt colostrum: vettige gele mierzoete melk.
Heeft peuter ook diarree ervan?
pi_163385060
Lunamatic, ik hoop dat je met de nieuw ingeslagen weg kunt blijven voeden zolang je wilt. O*

Chanty O+ O+ O+ Wat klinkt het goed en mooi! En eigenlijk wel bijzonder dat je kraam het in zo'n lange carričre nog niet heeft meegemaakt. Zit er dan zo'n afwijkende populatie moeders op Fok?

*O* voor Franny! Wat is je geheim? Ik zit nog steeds op hetzelfde punt als toen J 1 jaar werd...het dieptepunt dus. M'n lijf is in dat jaar wel verder van vorm veranderd.
pi_163385868
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 09:24 schreef Kursor het volgende:
Lunamatic, ik hoop dat je met de nieuw ingeslagen weg kunt blijven voeden zolang je wilt. O*

Chanty O+ O+ O+ Wat klinkt het goed en mooi! En eigenlijk wel bijzonder dat je kraam het in zo'n lange carričre nog niet heeft meegemaakt. Zit er dan zo'n afwijkende populatie moeders op Fok?

*O* voor Franny! Wat is je geheim? Ik zit nog steeds op hetzelfde punt als toen J 1 jaar werd...het dieptepunt dus. M'n lijf is in dat jaar wel verder van vorm veranderd.
Sowieso toch ;)
Ik heb wel de indruk dat hier meer hoger opgeleiden zijn en dat we hier met zijn allen vrij bewust bezig zijn met de vraag hoe we ouderschap willen invullen. Die twee factoren leiden tot een hoger borstvoedingspercentage ja.
  woensdag 29 juni 2016 @ 10:42:07 #70
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163386027
Ik ben straks op mn werk volgens mij de enige (van mijn leeftijdsgenoten) die borstvoeding geeft / heeft gegeven. Bij sommige is het niet gelukt, maar ook veel die het sowieso niet wilden.

In mijn vriendengroep geeft iedereen borstvoeding. Sommigen 6 maanden, sommigen net als ik +2 jaar. Ben daar wel erg dankbaar voor.
  woensdag 29 juni 2016 @ 10:51:21 #71
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163386188
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 09:13 schreef WupWup het volgende:

[..]

Heeft peuter ook diarree ervan?
Ik zal mijn man eens vragen, heb hem er niet over gehoord. Nu heeft hij sowieso nog niet echt heel vaste poep.

En Franny wat fijn dat je weer op gewicht bent!

Kursor heb wel het idee dat we in bepaalde opzichten een apart slag volk zijn ja :+ maar wat wup zegt, niet zo vreemd dat mensen elkaar juist op een forum opzoeken met bepaalde voorkeuren etc.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163386286
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 09:24 schreef Kursor het volgende:

*O* voor Franny! Wat is je geheim? Ik zit nog steeds op hetzelfde punt als toen J 1 jaar werd...het dieptepunt dus. M'n lijf is in dat jaar wel verder van vorm veranderd.
Veel eten. Vooral veel chocolade. Op een gegeven moment zat ik iedere avond aan een grote reep Tony Chocolonely. *) . Nu maar weer beetje gaan overschakelen op een wat gezonder eetpatroon. :P .

Binnen mijn vrienden- en familiekring ben ik met dat langvoeden ook wel echt een grote uitzondering. Mijn vriendinnen vragen me af en toe met een wat vreemde blik: geef je nou nog steeds borstvoeding? Terwijl ik het nooit in hun bijzijn doe, sowieso niet meer in bijzijn van wie dan ook, behalve mijn vriend. Een vriendin die zelf geen bv wilde geven, vroeg het vorige week ook weer met daarbij de opmerking: Maar ze heeft het nu toch niet meer nodig??
Ik heb gezegd dat het inderdaad niet 'nodig' is, maar dat ik het wel nog doe, en dat volgens mij niemand daar verder last van heeft. Het voelt raar dat ik mezelf moet gaan verantwoorden, zelfs tegenover vriendinnen, en ook dat ze doen alsof het iets pervers is of zo. Het gaat toch eigenlijk niemand wat aan verder. Ik vind het prima om er iets over te vertellen, maar niet als ik daarbij het gevoel krijg dat ik een soort alien ben.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 29 juni 2016 @ 11:04:50 #73
409579 LuDann
All the way
pi_163386433
Wat fijn van het gewicht, Franny!

Ik blijf afvallen (nu 11 kilo kwijt) maar dat komt door het dieet wat ik moet volgen vanwege de allergieën van Wolk. Dus nou ja, alleen indirect door de bv. :P Ik weeg nog steeds 14 kilo meer dan ik woog voor ik zwanger werd, maar toen had ik behoorlijk ondergewicht.

Ik merk vooral op de opvang dat (lang) borstvoeding geven niet de norm is. Wolk is momenteel de enige in een groep van 32 kindjes die borstvoeding krijgt.

quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 10:51 schreef Chanty het volgende:

[..]

Kursor heb wel het idee dat we in bepaalde opzichten een apart slag volk zijn ja :+ maar wat wup zegt, niet zo vreemd dat mensen elkaar juist op een forum opzoeken met bepaalde voorkeuren etc.
Ik denk dat het ook andersom werkt, dat dit forum invloed heeft op de voorkeuren die we hebben en de keuzes die we maken. Interessant wel, ik wilde hier mijn masterscriptie over schrijven in het geval mijn onderzoek bij het CB niet doorging.
  woensdag 29 juni 2016 @ 12:00:46 #74
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163387461
Dat ook LuDann. Zonder hier te lezen had ik waarschijnlijk heel andere adviezen gevolgd en andere keuzes gemaakt.

Ben hier in de vriendengroep ook de enige die zo lang borstvoeding geeft. Bij de abderen was het met 8 maanden klaar. Word er gelukkig niet raar op aangekeken en ben er heel open over. Zeg ook gewoon nog foto's op Facebook zoals die in dit topic. Ik zou zelfs Lucas nog in een café voeden als dat echt nodig zou zijn.

Jammer Franny dat er wat raar op gereageerd wordt. Ik vertel zelf wel vaak dat de who minimaal 2 jaar adviseert en indien gewenst langer. En dat er uit onderzoek bekend is dat het voordelen heeft qua gezondheid en waarschijnlijk ook bij langer dan twee jaar alleen dat dat onderzoek er weinig is ivm weinig mensen die zo lang voeden. Krijg gelukkig altijd prettige reacties daarop.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163387766
Ik merk ook wel dat mijn ideeën veranderen door fok!. Ik had niet gedacht tot voorbij 1 jaar door te voeden, maar nu zie ik ons voorlopig nog niet stoppen. Dat voelt heel normaal voor mij nu, terwijl in mijn omgeving verder iedereen met max 9 maanden gestopt was en mijn beste (kinderloze) vriendin laatst nog half grappend, half bezorgd vroeg of ik door ging voeden tot hij op de basisschool zit.
  woensdag 29 juni 2016 @ 13:09:27 #76
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163388792
Ik denk ook dat mensen die op een Forum meeposten over ouderschap er bewuster mee bezig zijn. Ofzo.
Maar ik ken irl toch ook best wat meiden die lang voeden of lang gevoed hebben. Het komt zeker wel vaker voor dan ik van te voren dacht (maar ik ben ook vaak weer heel verbaasd over hoe vanzelfsprekend er door anderen weer over flesvoeding wordt gesproken).
KuikenGuppy
pi_163396186
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 12:18 schreef lunapuella het volgende:
mijn beste (kinderloze) vriendin laatst nog half grappend, half bezorgd vroeg of ik door ging voeden tot hij op de basisschool zit.
Mijn kind ging vandaag ineens naar de basisschool :o
Ik had ook echt nooit verwacht zo lang te voeden, maar ik ben erin mee gegroeid ofzo. O+
Mama van F. (2012) en M. (2016)
pi_163399402
Mijn moeder was een langvoedster en vertelde laatst dat ze op een bepaald moment niet meer vertelde dat ze nog borstvoeding gaf. Ze vond het niet prettig het gevoel te hebben zichzelf te moeten verdedigen.
  woensdag 29 juni 2016 @ 21:37:29 #79
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163400123
Wat ik vooral vervelend vind, is dat mensen het aan negatieve dingen koppelen. L slaapt vaak erg moeilijk in, en slaapt ook niet door. Of ik niet toch beter kan stoppen met borstvoeding. Etc.
Maar ik denk dat het gewoon heel erg moeilijk te volgen is voor veel mensen, die kunnen niet indenken hoeveel emotie er bij komt kijken. En stiekem denk ik dat sommigen jaloers zijn...

Trouwens nu ik dit type zap ik naar Nanny on Touur, moeder die al twee jaar voedt. (Die echter wilt stoppen, maar kind eet bijna geen vaste voeding en wilt de borst niet weigeren. Ofzo. :D )
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_163400574
Ik kan me ook zo voorstellen dat de tijd gewoon verstrijkt zonder dat je er erg in hebt. Mini is nu bijna 7 maanden en ik heb al een aantal keer de vraag gekregen of ik 'nog steeds' borstvoeding geeft. Terwijl ik denk: jeetje jongens, ik begin net! Voor m'n gevoel is er elke keer als ik met m'n ogen knipper weer een maand voorbij :o
pi_163400690
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:50 schreef Bloesem. het volgende:
Ik kan me ook zo voorstellen dat de tijd gewoon verstrijkt zonder dat je er erg in hebt. Mini is nu bijna 7 maanden en ik heb al een aantal keer de vraag gekregen of ik 'nog steeds' borstvoeding geeft. Terwijl ik denk: jeetje jongens, ik begin net! Voor m'n gevoel is er elke keer als ik met m'n ogen knipper weer een maand voorbij :o
+1. Toen ik koos voor borstvoeding leek de 6 maanden halen al heel wat, want dat is al best lang. Inmiddels is W. al 8 maanden en heb ik geen idee waar de tijd is gebleven...
  woensdag 29 juni 2016 @ 21:58:19 #82
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163400824
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:53 schreef silliegirl het volgende:

[..]

+1. Toen ik koos voor borstvoeding leek de 6 maanden halen al heel wat, want dat is al best lang. Inmiddels is W. al 8 maanden en heb ik geen idee waar de tijd is gebleven...
+2 maar dan dus twee jaar
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  woensdag 29 juni 2016 @ 21:59:03 #83
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163400843
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:50 schreef Bloesem. het volgende:
Ik kan me ook zo voorstellen dat de tijd gewoon verstrijkt zonder dat je er erg in hebt. Mini is nu bijna 7 maanden en ik heb al een aantal keer de vraag gekregen of ik 'nog steeds' borstvoeding geeft. Terwijl ik denk: jeetje jongens, ik begin net! Voor m'n gevoel is er elke keer als ik met m'n ogen knipper weer een maand voorbij :o
+2 ja, N is toch net geboren??? Anderzijds lijkt dat gedoe met verstoppingen en zere tepels ook weer heel lang geleden...
Nog nooit vreemde/nare opmerkingen gehad over lang voeden. Ik weet ook niet wat ik haar anders zou moeten geven, ze eet nog bijna geen vast voedsel. Nu heb ik wel geluk dat ik thuis werk en dus altijd live kan voeden, als ik veel had moeten kolven was het moeilijker geweest. Laatst een dag weg zonder N, wat een gedoe met kolven in de trein zeg...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_163400854
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:37 schreef Mariposas het volgende:
Wat ik vooral vervelend vind, is dat mensen het aan negatieve dingen koppelen. L slaapt vaak erg moeilijk in, en slaapt ook niet door. Of ik niet toch beter kan stoppen met borstvoeding. Etc.
Maar ik denk dat het gewoon heel erg moeilijk te volgen is voor veel mensen, die kunnen niet indenken hoeveel emotie er bij komt kijken. En stiekem denk ik dat sommigen jaloers zijn...

Trouwens nu ik dit type zap ik naar Nanny on Touur, moeder die al twee jaar voedt. (Die echter wilt stoppen, maar kind eet bijna geen vaste voeding en wilt de borst niet weigeren. Ofzo. :D )
Mijn fleskind sliep ook niet door. Kinderen doen dat soms :+ Daar hadden mensen trouwens ook vaak commentaar op. Ze menen behulpzaam te zijn, maar het is vaak gewoon beoordelend en irritant vond ik.

De bv gaat hier gelukkig heel goed. Kolven lukt ook prima, al lijk ik meer te kolven met m'n handkolf dus lamme hand dan maar. Vandaag op een conferentie gekolfd en dat vond ik wel een gedoe. Ik moest in de stiltekamer zitten en de koelkast was aan de andere kant van het gebouw in de personeelsruimte. Er stond ook yoghurt in die in april al verlopen was :')

En de bv mag zich even gaan bewijzen want het lijkt erop dat mini waterpokken heeft ;(
pi_163402823
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2016 21:18 schreef Cholula het volgende:
Mijn moeder was een langvoedster en vertelde laatst dat ze op een bepaald moment niet meer vertelde dat ze nog borstvoeding gaf. Ze vond het niet prettig het gevoel te hebben zichzelf te moeten verdedigen.
Dit herken ik wel ja. Ik beschouw mezelf dan wel niet echt als 'langvoedster' (ondanks 15 maanden bv bij oudste en nu ook al bijna 10 zonder stopplan), maar ik ben er niet heel open over, zeker bij de oudste was ik dat niet. Deels ligt dat aan mij (ik ken buiten fokkers ook vrijwel niemand die ook lang bv heeft gegeven, dat zal wel meespelen) maar ik heb idd het gevoel dat ik mezelf moet verdedigen en voel me daar niet prettig bij. Buitenshuis voeden geen probleem, maar ik zal zelf niet zo snel beginnen over het feit dat ik nog bv geef. Net zoals ik op m'n werk ook nooit expliciet zal roepen dat ik nu weg moet om te kolven maar wegsneak wanneer m'n agenda het toelaat.
pi_163406105
quote:
1s.gif Op woensdag 29 juni 2016 23:05 schreef Mineola het volgende:

[..]

Dit herken ik wel ja. Ik beschouw mezelf dan wel niet echt als 'langvoedster' (ondanks 15 maanden bv bij oudste en nu ook al bijna 10 zonder stopplan), maar ik ben er niet heel open over, zeker bij de oudste was ik dat niet. Deels ligt dat aan mij (ik ken buiten fokkers ook vrijwel niemand die ook lang bv heeft gegeven, dat zal wel meespelen) maar ik heb idd het gevoel dat ik mezelf moet verdedigen en voel me daar niet prettig bij. Buitenshuis voeden geen probleem, maar ik zal zelf niet zo snel beginnen over het feit dat ik nog bv geef. Net zoals ik op m'n werk ook nooit expliciet zal roepen dat ik nu weg moet om te kolven maar wegsneak wanneer m'n agenda het toelaat.
Dit inderdaad. En ook voor mij is 'langvoeden' iets wat gewoon gebeurt ipv een keuze. En ik vind het prima. Nu na 1 jaar drinkt hij 's ochtends en 's avonds. En af en toe vind ik de borstvoeding verschrikkelijk onhandig, zoals laatst toen ik een intercontinentale vlucht van 12 uur had. Mijn borsten liepen vol en ik zag het echt niet zitten om in het vliegtuig te gaan kolven. Voeden had ik prima gevonden maar mijn kind was thuis, niet bij mij (er zat wel een andere baby in het vliegtuig :D maar die heb ik met rust gelaten :P ).

En ondanks mijn pro-borstvoeding zijn krijg ik wel erge kriebels van dat demonstratieve jezelf op de borst klopperige pro-borstvoedingsgedoe zoals ik soms in facebookgroepen zie. Die 'wij tegen de rest'-houding (Volgens mij moet ik deze groepen gewoon definitief ontvolgen..)

Overigens no offence tegen iemand hier... ik ben ook wel trots op mezelf dat ik doorgezet heb na de borstontstekingen en zo en ik heb veel respect voor iedereen die ondanks moeilijkheden zich erdoorheen slaat :*
  donderdag 30 juni 2016 @ 09:54:03 #87
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163406444
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:21 schreef Minarosa het volgende:

[..]

Dit inderdaad. En ook voor mij is 'langvoeden' iets wat gewoon gebeurt ipv een keuze. En ik vind het prima. Nu na 1 jaar drinkt hij 's ochtends en 's avonds. En af en toe vind ik de borstvoeding verschrikkelijk onhandig, zoals laatst toen ik een intercontinentale vlucht van 12 uur had. Mijn borsten liepen vol en ik zag het echt niet zitten om in het vliegtuig te gaan kolven. Voeden had ik prima gevonden maar mijn kind was thuis, niet bij mij (er zat wel een andere baby in het vliegtuig :D maar die heb ik met rust gelaten :P ).

En ondanks mijn pro-borstvoeding zijn krijg ik wel erge kriebels van dat demonstratieve jezelf op de borst klopperige pro-borstvoedingsgedoe zoals ik soms in facebookgroepen zie. Die 'wij tegen de rest'-houding (Volgens mij moet ik deze groepen gewoon definitief ontvolgen..)

Overigens no offence tegen iemand hier... ik ben ook wel trots op mezelf dat ik doorgezet heb na de borstontstekingen en zo en ik heb veel respect voor iedereen die ondanks moeilijkheden zich erdoorheen slaat :*
Oh dat soort mensen zijn echt erg... Ik zat nu Eten voor de kleintjes te lezen, wat een betuttelend dictatoriaal boek zeg :{ Het praat je meteen een schuldgevoel aan als je geen bv geeft, en zegt niks over de moeilijkheden die veel mensen hebben. Want alles voor je kind blabla, how about ook nog aan jezelf denken??
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_163406497
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:54 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Oh dat soort mensen zijn echt erg... Ik zat nu Eten voor de kleintjes te lezen, wat een betuttelend dictatoriaal boek zeg :{ Het praat je meteen een schuldgevoel aan als je geen bv geeft, en zegt niks over de moeilijkheden die veel mensen hebben. Want alles voor je kind blabla, how about ook nog aan jezelf denken??
Ik vond het idd een erg vervelend boek toen ik flesvoeding gaf omdat bv niet werkte. Daarom vond ik De Melkfabriek ook een verademing toen ik die las. Heerlijk nuchter boek met veel ervaringen met bv en ook tips wat te doen als het niet gaat.
  donderdag 30 juni 2016 @ 10:02:26 #89
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163406573
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:21 schreef Minarosa het volgende:

[..]


En ondanks mijn pro-borstvoeding zijn krijg ik wel erge kriebels van dat demonstratieve jezelf op de borst klopperige pro-borstvoedingsgedoe zoals ik soms in facebookgroepen zie. Die 'wij tegen de rest'-houding (Volgens mij moet ik deze groepen gewoon definitief ontvolgen..)
Ik kan daar ook niets mee, er zijn wel wat neutrale organisaties, maar zoiets als die Facebook pagina van Melkpunt kan ik echt niets mee. Sorry Ludann. :D Ik volg ze niet op Facebook maar ik zie door likes en comments van anderen wel de hele tijd hun berichten.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_163406611
Melkpunt valt toch wel mee? Ik heb idee dat die vooral opkomen voor de rechten van een borstvoedende vrouw.
pi_163406641
Melkpunt zelf vind ik ook erg meevallen (zeker vergeleken met borstvoeding.com bijvoorbeeld...), maar sommige commenters... Brr. Borstvoeding promoten, prima! Flesvoeding afvallen, nope nope nope.

Ik kan ook weinig met het ophemelen. Bv kostte hier geen énkele moeite, dus ik voel me sowieso wat ongemakkelijk bij complimenten daarover, want het voelt niet als een verdienste. Mijn moeder kan daar ook over beginnen, van "ja maar je had gewoon vertrouwen in je lijf..." en dat probeer ik dan ook elke keer af te kappen want ik vind het dikke onzin. Vertrouwen laat de melk niet stromen, helpt niet bij borstontstekingen en zorgt niet voor een betere aanhap van je kind. Ik heb gewoon heel veel geluk gehad.
pi_163406724
Hier ook weer een baby aan de borst! We gaan zien voor hoelang, bij dochter een maand of 14. Heb zes maanden weer als 'minimum' voor mezelf, daarna zien we wel. Vorige keer was ik megaveel thuis, nu zal ik het vanaf 12 weken al met vier dagen werk moeten combineren.

Start in kraamweek ging iig erg goed, behalve borstontsteking op dag 7-8. Dat was echt naar.

Het is zo leuk, baby voeden met peuter erbij. Ze is een soort coach voor baby haha! Als we 's ochtends met z'n allen in bed liggen 'ja je moet wel een grooooote hap nemen. Nee niet daar, de tepel! Daar op die heuvel! :') jaaaaaaaa goedzo, nu drinken maar.'
pi_163406805
Wat lief, Svane O+

Herkenbare verhalen. Zo rond een maand of 9 kwamen er steeds meer verbaasde blikken. En zelfs de mensen die me in het begin erg stimuleerden, begonnen na een jaar wel een beetje raar op te kijken. Ik ben uiteindelijk toen ik zwanger werd vrij snel erna gestopt, maar niemand die er toen nog naar vroeg. Overigens veel mensen nog die denken dat je met borstvoeding niet zwanger kunt raken.
  donderdag 30 juni 2016 @ 10:20:33 #94
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163406864
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 10:06 schreef lunapuella het volgende:
Melkpunt zelf vind ik ook erg meevallen (zeker vergeleken met borstvoeding.com bijvoorbeeld...), maar sommige commenters... Brr. Borstvoeding promoten, prima! Flesvoeding afvallen, nope nope nope.

Ik kan ook weinig met het ophemelen. Bv kostte hier geen énkele moeite, dus ik voel me sowieso wat ongemakkelijk bij complimenten daarover, want het voelt niet als een verdienste. Mijn moeder kan daar ook over beginnen, van "ja maar je had gewoon vertrouwen in je lijf..." en dat probeer ik dan ook elke keer af te kappen want ik vind het dikke onzin. Vertrouwen laat de melk niet stromen, helpt niet bij borstontstekingen en zorgt niet voor een betere aanhap van je kind. Ik heb gewoon heel veel geluk gehad.
Herkenbaar. Ik vind het wel lief die complimenten maar het ging idd vanzelf. Hooguit kun je me complimenteren dat is niet gestopt ben maar X maanden maarja... Ik vind het fijn om te doen dus het is geen opoffering of last oid. Dus zo'n prestatie is het niet.

En pro borstvoeding facebooksites volg ik niet. Vind ook dat ieder zijn eigen keuze moet maken en als je weloverwogen om wat voor reden dan ook voor kunstvoeding kiest dan is dat prima. Tuurlijk als iemand me vraagt waarom ik borstvoeding geef dan zal ik altijd mijn overwegingen en de in mijn ogen voordelen aanhalen.

En ja ik post wel eens een foto op mijn Facebook omdat lief en omdat ik toch trots en dankbaar ben dat ik zo lang mag voeden. Niet om anderen de ogen uit te steken. Wel omdat ik er niet stiekem over wil doen. Mijn insteek is: als ik er normaal over doe gaan anderen dat ook doen. En borstvoeding geven is onderdeel van mijn dagelijkse leven met als andere dingen van mijn dagelijkse leven die ik wel eens op Facebook deel.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163407276
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 09:54 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Oh dat soort mensen zijn echt erg... Ik zat nu Eten voor de kleintjes te lezen, wat een betuttelend dictatoriaal boek zeg :{ Het praat je meteen een schuldgevoel aan als je geen bv geeft, en zegt niks over de moeilijkheden die veel mensen hebben. Want alles voor je kind blabla, how about ook nog aan jezelf denken??
Misschien is de rapley-/kleintjesdiscussie nog wel iets erger. Daar zie ik helemaal vaak een gesprek in de trant van 'zie mij mijn kind op de perfecte wijze eten geven' en dat is helemaal prima als dat jouw overtuiging is, maar als er dan afgegeven wordt op mensen/familie die het niet oke vinden dat er in hun huis spaghetti bolognese op de muur gesmeerd wordt dan zijn de reacties vaak van 'verbreek het contact! Intoleranten! Jij weet wat het beste is voor je kind! Zij hebben geen idee, die prakjesvoeders!'. Echt, totale verbazing hier. De rapleyvoeder vraagt om tolerantie maar blijft ondertussen zelf op zijn/haar moral highground zitten zonder enig inlevingsvermogen :{

Ja ik moet niet generaliseren :P en wij doen zelf ook rapley maar die sfeer in dit soort voedingsdiscussies... :{ of het nu borstvoeding of vaste voeding is.

/offtopic rant
  donderdag 30 juni 2016 @ 10:50:58 #96
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163407387
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 10:45 schreef Minarosa het volgende:

[..]

Misschien is de rapley-/kleintjesdiscussie nog wel iets erger. Daar zie ik helemaal vaak een gesprek in de trant van 'zie mij mijn kind op de perfecte wijze eten geven' en dat is helemaal prima als dat jouw overtuiging is, maar als er dan afgegeven wordt op mensen/familie die het niet oke vinden dat er in hun huis spaghetti bolognese op de muur gesmeerd wordt dan zijn de reacties vaak van 'verbreek het contact! Intoleranten! Jij weet wat het beste is voor je kind! Zij hebben geen idee, die prakjesvoeders!'. Echt, totale verbazing hier. De rapleyvoeder vraagt om tolerantie maar blijft ondertussen zelf op zijn/haar moral highground zitten zonder enig inlevingsvermogen :{

Ja ik moet niet generaliseren :P en wij doen zelf ook rapley maar die sfeer in dit soort voedingsdiscussies... :{ of het nu borstvoeding of vaste voeding is.

/offtopic rant
Ja dat was mijn volgende punt... Hij zegt ' bij een kind van 4 maanden lijkt het wel of ze interesse in eten hebben, maar dat is niet zo. Een verstandige moeder wacht tot 6 maanden!' En hop, de rest van de ouders is onverstandig en dus onverantwoordelijk. Hoepel op man...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  donderdag 30 juni 2016 @ 10:56:29 #97
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163407497
Ik heb vooral maar het schema gekeken in dat boek. Vond het idd wat belerend qua toon. Kan me voorstellen dat het niet fijn is om te lezen als je geen bv geeft of kon geven.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163408204
Mooi om hier te lezen over het lang-voeden :) Ik ben eigenlijk heel blanco begonnen met voeden en doe dat zonder moeite nog steeds. In complimenten herken ik me ook niet, net zoals jij zegt Luna, het kostte geen enkele moeite om hier te komen :)

Ik krijg wel verwonderde gezichten als ik vertel dat ik nog voed, als mensen het vragen vertel ik het, maar zomaar op tafel gooien doe ik niet. Daarvoor is het me toch te prive, niet iedereen hoeft alles van me te weten :{w zegt zij als poster op een openbaar forum :')

Vandaag al dag 3 zonder voeden :o hij was uit logeren en vanochtend had ik geen tijd. Hij zei wel nog 'mama, ik wil mek drinkuh' maar toen ik zei dat ik wat voor hem zou bewaren voor morgen was het ook goed O+
  donderdag 30 juni 2016 @ 11:56:32 #99
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163408509
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 10:06 schreef lunapuella het volgende:
Ik kan ook weinig met het ophemelen. Bv kostte hier geen énkele moeite, dus ik voel me sowieso wat ongemakkelijk bij complimenten daarover, want het voelt niet als een verdienste.
Helemaal mee eens.
KuikenGuppy
pi_163412472
Hoe zit dat eigenlijk met antistoffen en gekolfde melk? Mini heeft dus de waterpokken en in principe zou ik morgen moeten werken en dan krijgt ze melk die ik gisteren heb gekolfd. Zitten daar dan al antistoffen in? Ik zag de pokken pas toen ik gisteren thuis kwam. Of kan ik beter thuis werken en haar zelf voeden?
  donderdag 30 juni 2016 @ 15:18:01 #101
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163412495
Ze had gisteren dan toch ook al de waterpokken, of iig de besmetting daarmee. Als ze blaasjes krijgen, hebben ze het dacht ik al eventjes toch?
KuikenGuppy
pi_163412564
Ja, ze zijn wel besmettelijk voor de blaasjes idd. En vandaag ben ik thuis dus drinkt ze sowieso bij me.
  donderdag 30 juni 2016 @ 15:27:02 #103
409579 LuDann
All the way
pi_163412659
Melkpunt heeft als doelstelling om borstvoeding in het openbaar te normaliseren en om de rechten van voedende moeders (kolf- en voedrecht) te beschermen. Melkpunt kan bemiddelen als een moeder ergens is weggestuurd bijvoorbeeld. Ik ben vrijwilliger vooral omdat er op dat punt voor studerende moeders nog het een en ander te verbeteren valt.

Het is nadrukkelijk niet de insteek om kunstvoeding negatief te benaderen. Borstvoeding (in het openbaar) moet mogelijk zijn voor iedereen die borstvoeding kan en wil geven en moet niet onmogelijk worden gemaakt door praktische zaken als een gebrek aan kolfruimte of een baas die geen kolftijd wil toekennen. Dat is waar Melkpunt voor staat. Als je kunstvoeding geeft dan zijn er doorgaans wat minder praktische hindernissen die overwonnen moeten worden, dus er is in dat opzicht weinig te verbeteren (weinig, niet niets, want sommige moeders ervaren een gevoel van schaamte bij het geven van een flesje in het openbaar, dat zou ook niet mogen).

Ik ben ook gestopt met lezen in Kleintjes vanwege de toon trouwens. Heb wel wat gehad aan zijn hulp via mail en de website Borstvoeding.com staat ook vol met handige informatie, maar indirect wordt er wel redelijk wat 'geshamed' richting kunstvoeding en dat zit me niet lekker.
  donderdag 30 juni 2016 @ 15:49:48 #104
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163413100
Bij Kleintjes heb ik altijd zo'n "ja lul maar jij hebt makkelijk praten want je hebt geen tieten"-gevoel.
Een beetje als iemand zonder benen die bij de zijlijn van een marathon zit te roepen: "je bent een Loser als je opgeeft".
KuikenGuppy
pi_163413763
Ik vind het ook zo typisch dat de bv-kenner van Nederland die zich prominent als zodanig profileert een man is. Ik denk inderdaad ook als ik dat boek van hem lees: jaja lekker paternalistisch en belerend geklets vanaf de zijlijn.

Het is beetje hetzelfde toontje dat je ook treft bij Beatrijs Smulders.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 30 juni 2016 @ 16:46:36 #106
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163414045
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 15:49 schreef Burdie het volgende:
Bij Kleintjes heb ik altijd zo'n "ja lul maar jij hebt makkelijk praten want je hebt geen tieten"-gevoel.
Een beetje als iemand zonder benen die bij de zijlijn van een marathon zit te roepen: "je bent een Loser als je opgeeft".
:D _O- true
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163414076
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:28 schreef Franny_G het volgende:
Ik vind het ook zo typisch dat de bv-kenner van Nederland die zich prominent als zodanig profileert een man is. Ik denk inderdaad ook als ik dat boek van hem lees: jaja lekker paternalistisch en belerend geklets vanaf de zijlijn.

Het is beetje hetzelfde toontje dat je ook treft bij Beatrijs Smulders.
Hét voorbeeld van mansplaining wat mij betreft (man die wel even aan vrouwen uitlegt hoe de wereld in elkaar zit).
pi_163414208
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 15:49 schreef Burdie het volgende:
Bij Kleintjes heb ik altijd zo'n "ja lul maar jij hebt makkelijk praten want je hebt geen tieten"-gevoel.
Een beetje als iemand zonder benen die bij de zijlijn van een marathon zit te roepen: "je bent een Loser als je opgeeft".
Ja!

Ondanks dat ik zelf ook nog bv geef, heb ik helemaal niks met al die groepen of zelfs facebookposts en -foto's erover.
Bij een verjaardag van kind:
"Hoera, *naam* is 2. 2 jaar van borstvoeding *inserts heel verhaal over hoe de borstvoeding is gegaan en hoe dankbaar je bent en hoe geweldig het is en en en en* " + fotoreportage van begin tot eind.
Als een moeder dat met flesvoeding zou doen, zouden er bh's en kraamverband branden :D
pi_163414451
Ik heb dat eigenlijk met iedereen die zelf geen ervaring heeft met een eigen kind, maar er wel adviezen over uitdeelt. Die mensen gaan uit van de theorie, maar de praktijk is niet zo zwart wit. Wij hebben ook een jong meisje als vpk bij het cb en je hoort gewoon de protocollen opgedreund worden. Ze verandert dan zelfs haar stemgeluid :')
pi_163416171
Ik ben héél trots op mijn borstvoeding. Echt ontzettend trots. Van alle dingen die ik voor Nona wenste toen ze ter wereld kwam, is dit het enige wat is gelukt (en in het begin zelfs maar half) Heel lang voelde ik me in alles mislukt, behalve hierin. Ik kon zelfs een ander kindje even voeden met mijn melk. Dus ik ben elke dag dat ik mag voeden trots en regelmatig post ik dat. Ik heb een borstvoedingssieraad, borstvoedingsfoto's en borstvoedingszeep. Ik vier het elke maand. Maar nu ik dit allemaal lees, voelt het een beetje alsof ik me daarvoor moet schamen (en ja, dat ligt zeker ook aan mezelf en aan mijn onzekerheid).

Hoewel ik begrijp dat 't gedweep met bv jeuk geeft bij sommigen, wilde ik toch even deze kant laten horen. Ik zal nooit een ander veroordelen om de keuze die hij maakt en ik zal nooit begrijpen dat mensen zich blijkbaar schuldig moeten voelen over kv (op die facebookgroepen), maar ik hoop ook dat niemand mij veroordeelt om het trots zijn op het geven van bv.
pi_163416257
Ooooh Bloesem, maar verhalen als de jouwe zijn júist waarom ik me ongemakkelijk voel bij complimenten aan mijn eigen adres. Want dan denk ik, "mij kostte het geen moeite, weet je wie dat gejubel pas čcht verdient?" Echt, duizend keer meer complimenten en trots voor jou hoor! O+

[ Bericht 0% gewijzigd door lunapuella op 30-06-2016 19:06:00 ]
  donderdag 30 juni 2016 @ 18:56:42 #112
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163416409
Wat mij zo tegenstaat aan Melkpunt is dat zij van iets dat zij geen punt vinden, juist wel een punt maken.

En daarom heb ik ook niets met die foto's zoals Skittles benoemt.

Bloesem, je mag je er best trots om voelen! Ik ben ook wel een klein beetje trots op mezelf dat ik ondanks enorme pijn de eerste 10 weken toch heb doorgezet. Maar het voelt voor mij als een persoonlijk iets, en niet iets wat ik aan de buitenwereld wil verkondigen. Voor mij voelt dat als "kijk mij eens". Maar iedereen heeft daar een ander gevoel bij.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
  donderdag 30 juni 2016 @ 19:08:03 #113
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163416623
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:59 schreef Skittles het volgende:

[..]

Ja!

Ondanks dat ik zelf ook nog bv geef, heb ik helemaal niks met al die groepen of zelfs facebookposts en -foto's erover.
Bij een verjaardag van kind:
"Hoera, *naam* is 2. 2 jaar van borstvoeding *inserts heel verhaal over hoe de borstvoeding is gegaan en hoe dankbaar je bent en hoe geweldig het is en en en en* " + fotoreportage van begin tot eind.
Als een moeder dat met flesvoeding zou doen, zouden er bh's en kraamverband branden :D
Bijna mijn Facebook post :+ zonder heel verhaal en maar 1 foto maar soit :P ieder zijn ding. We posten ook massaal jompels omdat ons kind mama zegt, stapjes zet, op het potje gaat etc. Terwijl het een heel normale ontwikkeling is die ieder kind doorloopt.

Eigenlijk doet deze hele discussie me denken aan de homobeweging; een gaypride bv, doe je dat wel om zo aandacht te vragen voor homoseksualiteit, gelijke behandeling etc of juist niet omdat ze zichzelf daarmee onderscheiden van de hetero en het verschil dat er al dan niet is alleen wordt uitvergroot. Nou ja, you get my point.

Ik denk: laat iedereen lekker posten wat ie wil een negeer wat je niet boeiend of irritant vindt :)

oh en dit is niet op jou gericht Skittles maar gewoon algemeen voordat dat verkeerd wordt begrepen ;)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163417053
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 19:08 schreef Chanty het volgende:

[..]

Bijna mijn Facebook post :+ zonder heel verhaal en maar 1 foto maar soit :P ieder zijn ding. We posten ook massaal jompels omdat ons kind mama zegt, stapjes zet, op het potje gaat etc. Terwijl het een heel normale ontwikkeling is die ieder kind doorloopt.

Eigenlijk doet deze hele discussie me denken aan de homobeweging; een gaypride bv, doe je dat wel om zo aandacht te vragen voor homoseksualiteit, gelijke behandeling etc of juist niet omdat ze zichzelf daarmee onderscheiden van de hetero en het verschil dat er al dan niet is alleen wordt uitvergroot. Nou ja, you get my point.

Ik denk: laat iedereen lekker posten wat ie wil een negeer wat je niet boeiend of irritant vindt :)

oh en dit is niet op jou gericht Skittles maar gewoon algemeen voordat dat verkeerd wordt begrepen ;)
Oh dat berust op louter toeval :D !
En ik voelde me niet aangevallen of aangesproken oid *)
  donderdag 30 juni 2016 @ 19:29:36 #115
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163417089
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 19:28 schreef Skittles het volgende:

[..]

Oh dat berust op louter toeval :D !
En ik voelde me niet aangevallen of aangesproken oid *)
Gelukkig maar want anders moest ik nu kussiekroel doen :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163417563
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 19:29 schreef Chanty het volgende:

[..]

Gelukkig maar want anders moest ik nu kussiekroel doen :+
Doe dat maar met je O+ baby O+
pi_163418661
quote:
1s.gif Op donderdag 30 juni 2016 16:59 schreef Skittles het volgende:
Als een moeder dat met flesvoeding zou doen, zouden er bh's en kraamverband branden :D
Dat vind ik toch niet zo'n eerlijke vergelijking. Het is niet mijn bedoeling om een soort martelaarschap te maken van bv-moeders.. _O- , maar laten we wel zijn: ik ben niet voor niets zoveel afgevallen dat het op een gegeven moment ongezond werd. Dat kwam omdat bv geven fysiek echt veel van mij vroeg (en niet alleen van mij, van iedereen), en ook mentaal omdat er, zeker als kolven niet goed lukt, veel dienstbaarheid van je wordt gevraagd ten opzichte van je kind, altijd beschikbaar zijn, en dat kun je niet altijd zo makkelijk even uitbesteden met gekolfde flesjes (en daarbij kost kolven ook energie en tijd). Dus ja, ik vind het van mezelf ook wel een prestatie dat ik het heb volgehouden, dat was zeker niet altijd makkelijk.

Wat betreft die foto's. Ik begrijp op zich het ongemak wel. Maar het komt er bij mij eigenlijk op neer dat ik dus nauwelijks iets heb gedeeld met mijn omgeving. Omdat ik na een half jaar bv wel aanvoelde dat de meeste mensen in mijn vrienden- en familiekring niet zoveel op hadden met 'langvoeden'. Ik zit zelf niet op FB, maar mijn vriend heeft 1 keer, toen I ongeveer zes maanden was, een foto van mij en haar gepost tijdens het geven van bv. Het was een heel nette foto, je zag bijna niets, en ook nog gemaakt op het strand waarbij je vooral ook de mooie blauwe lucht en de zee zag. Er kwam toen binnen no time een commentaar van een kennis van hem, die schreef dat ze dit een te intieme foto vond om te delen. Ik voelde me meteen heel erg aangesproken en heb ook mijn vriend gevraagd de foto te verwijderen. Want als ik dan ook weer het gevoel krijg dat we iets moeten verdedigen, laat dan maar. Daarom vind ik het echt wel stoer als Chanty of anderen gewoon zulke foto's laten zien. Het is, zoals Chanty ook schreef, gewoon onderdeel van je leven met je kind. En als iedereen doet wat ik doe, het maar verbergen en er amper voor uitkomen, dan wordt het ook nooit echt normaal voor veel mensen om er 'normaal' over te doen. Ik heb ook niet zoveel op met Hosanna-gejuich en halleluja gedoe rond bv, maar we hoeven nu ook weer niet te doen alsof het helemaal niet bijzonder is, en dat iedereen het maar vooral voor zich moet houden.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 30 juni 2016 @ 20:44:15 #118
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_163418767
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2016 18:42 schreef Bloesem. het volgende:
Ik ben héél trots op mijn borstvoeding. Echt ontzettend trots. Van alle dingen die ik voor Nona wenste toen ze ter wereld kwam, is dit het enige wat is gelukt (en in het begin zelfs maar half) Heel lang voelde ik me in alles mislukt, behalve hierin. Ik kon zelfs een ander kindje even voeden met mijn melk. Dus ik ben elke dag dat ik mag voeden trots en regelmatig post ik dat. Ik heb een borstvoedingssieraad, borstvoedingsfoto's en borstvoedingszeep. Ik vier het elke maand. Maar nu ik dit allemaal lees, voelt het een beetje alsof ik me daarvoor moet schamen (en ja, dat ligt zeker ook aan mezelf en aan mijn onzekerheid).

Hoewel ik begrijp dat 't gedweep met bv jeuk geeft bij sommigen, wilde ik toch even deze kant laten horen. Ik zal nooit een ander veroordelen om de keuze die hij maakt en ik zal nooit begrijpen dat mensen zich blijkbaar schuldig moeten voelen over kv (op die facebookgroepen), maar ik hoop ook dat niemand mij veroordeelt om het trots zijn op het geven van bv.
Dat lijkt me ook echt heel anders, Bloesem en ik kan me niet voorstellen dat men daar aanstoot aan neemt hier :)

Je bent trots op het feit dat je iets kan bieden dat je belangrijk vindt voor jouw kindje.
Je houdt het bij jezelf, je geeft niet af op anderen die een andere keuze maken en laat ook niet doorschemeren dat borstvoeding de enige juiste manier is.

Natuurlijk moet je trots en blij zijn als dat wat jij belangrijk vindt lukt en dat moet je gewoon van de daken schreeuwen :Y
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  donderdag 30 juni 2016 @ 21:09:56 #119
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163419623
Kreeg je vriend serieus zo'n reactie? :{ Ik heb echt nog nooit een negatieve reactie gehad, hooguit verbaasd. Wat ontzettend jammer, vooral omdat jij je aangesproken voelt. En weinig stoers aan dat ik wel foto's plaats want het voelt voor mij bijna net zo vanzelfsprekend als het plaatsen van andere foto's.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163424081
Ik zit al 'n hele tijd te denken wat ik terug wil schrijven, maar ik doe gewoon een O+ want zo'n sucker ben ik.

O+
  vrijdag 1 juli 2016 @ 10:10:01 #121
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163429566
Even iets anders: ik merk de laatste tijd dat de borst waaruit mini op dat moment drinkt soms wat jeukt. Het is erg irritant. Niet de tepel, maar echt in de borst. Het zit ook diep. Daarna er helemaal geen last meer van. Wat zou dat kunnen zijn?
  vrijdag 1 juli 2016 @ 10:29:20 #122
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163429922
Misschien de melkklieren die aan het werk gaan om nieuwe melk te maken? Ik herken het wel iig.
  vrijdag 1 juli 2016 @ 10:48:31 #123
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163430234
Ik herken het niet, jagar!

Maar herkent iemand een vervellende borst na borstontsteking? Echt net als wanneer je door de zon verbrand bent! :?
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_163430284
Ik heb het ook soms Jagar, ik associeer het met mini die de melk 'van ver' haalt zeg maar. Geen idee of het klopt, maar dat stel ik me voor bij het gevoel.

Mariposas, wat raar! Ik heb 2x een borstontsteking gehad maar nooit last van vervellen..
  vrijdag 1 juli 2016 @ 10:56:01 #125
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163430350
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 10:48 schreef Mariposas het volgende:
Ik herken het niet, jagar!

Maar herkent iemand een vervellende borst na borstontsteking? Echt net als wanneer je door de zon verbrand bent! :?
Niet na borstontsteking, maar wel af en toe een tepel waar de vellen bij hingen :X
pi_163431086
Ik heb het ook jagar! Echt onuitstaanbaar soms, dat gevoel :X
  vrijdag 1 juli 2016 @ 11:39:19 #127
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163431242
het komt hier echt pas de laatste paar dagen. En dan lig ik inderdaad te kronkelen, want zooo vervelend. Gek, dat er na 9+ maanden nog wat verandert!
  vrijdag 1 juli 2016 @ 11:46:06 #128
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163431377
Nou, juist na 9 maanden eigenlijk :D

Volgens mij lees ik van WupWup altijd dat de melkaanmaak dan vraaggestuurd wordt, in plaats van hormoongestuurd.
  vrijdag 1 juli 2016 @ 11:55:52 #129
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163431585
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 11:46 schreef LadyBlack het volgende:
Nou, juist na 9 maanden eigenlijk :D

Volgens mij lees ik van WupWup altijd dat de melkaanmaak dan vraaggestuurd wordt, in plaats van hormoongestuurd.
ah, zou dat het zijn! Dat er meer melk gemaakt wordt op het moment dat hij drinkt?
pi_163432335
Ik herken het ook Jagar! Dacht ook aan melkaanmaak altijd.
pi_163432426
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 10:10 schreef Jagärtrut het volgende:
Even iets anders: ik merk de laatste tijd dat de borst waaruit mini op dat moment drinkt soms wat jeukt. Het is erg irritant. Niet de tepel, maar echt in de borst. Het zit ook diep. Daarna er helemaal geen last meer van. Wat zou dat kunnen zijn?
Beetje aan de zijkant, richting oksel? Daar voelde ik het altijd. Maar dat had ik ook al de eerste maanden.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 1 juli 2016 @ 13:23:06 #132
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163433647
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 11:55 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

ah, zou dat het zijn! Dat er meer melk gemaakt wordt op het moment dat hij drinkt?
Denk het wel :Y

Dat richting de oksel ken ik ook Franny, had ik nu ook weer (dus ook in de eerste maanden al), en dat is ook een soort stuwing. Naar he? :X
pi_163433730
Soms voelde het naar inderdaad, maar vaak ook gewoon een soort kriebel. Ik dacht ergens in de eerste weken een keertje dat ik erg aan het zweten was of zo, want ik voelde straaltjes lopen vanaf mijn oksels naar beneden. En toen ging ik checken ( ik vond dat op zich ook al bizar, ik zweet nooit zo erg): was er niks. Echt heel gek, want het voelde exact als dat.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 1 juli 2016 @ 13:31:58 #134
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163433850
Nee, in de eerste weken had ik dat ook aan de oksel, maar dat waren echt steken. Dit jeukt echt. Goed, we houden het op melk aanmaak!
pi_163440339
Hoi!

Ik kom even binnenvallen met een brandende vraag. Ik wil straks borstvoeding gaan geven en ook alles op alles zetten om dit te laten slagen. Nu heb ik al een voedingsbh van Hema gekocht die prima zit, maar het is een vormloos ding en graag wil ik ook een voorgevormde/padded mooie bh. Die van Hema is wit, nogal hoog en steekt boven veel kleding uit. Ik durf wel een voedings bh aan te schaffen aangezien mijn borsten in de zwangerschap geen grammetje gegroeid zijn. Natuurlijk zal ik stuwing krijgen de eerste dagen maar ik neem aan dat ze daarna niet ineens 2 cupmaten groter zullen blijven aangezien het al 8 maanden lang stabiel is.
Nu viel mijn oog op de Noppies voorgevormde basic bh. Heeft iemand hier ervaring mee? En hoe valt deze? Ik ben al bij babydump en prenatal geweest maar in geen van de winkels hangt de bh zodat ik even kan passen.
Ik weet dat het wordt afgeraden om al voedingbh's te kopen voor die tijd maar ik zit er in de kraamweek ook graag een beetje fatsoenlijk bij.
  vrijdag 1 juli 2016 @ 18:37:05 #136
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_163440574
En toch zou ik een dure echt nog niet kopen :@ bij mij scheelde het in de zwsch ook niks, maar met stuwing drie cupmaten, en de bv weken (want niet volgehouden) ook permanent minimaal een cupmaat...

Je weet t gewoon echt niet van te voren.

(Plus dat je er in de kraamweek ws toch niet zo florissant bijloopt en wel andere dingen aan je hoofd hebt dan of je er leuk bijzit / poep in je haar / melkvlekken in je kleren hebt)

Jaaaaaa dat was een authentieke wachtmaar, maar uit een liefdevol hart
;)

Edit: ik weet niet hoe duur de noppies is :+

[ Bericht 11% gewijzigd door kwakz0r op 01-07-2016 18:46:33 ]
Kwak
  vrijdag 1 juli 2016 @ 18:44:51 #137
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163440709
Die van noppies is toch niet zo duur? Ik zou 'm gewoon (vlak voor je UD) ergens online bestellen, je hebt dan 14 dagen om hem evt terug te sturen.

Voor de kraamweek had ik een stel topjes á la "ahhhh-bra", ik denk niet dat ik zowel qua maat als qua gevoeligheid veel anders aan had gekund ;).
KuikenGuppy
  vrijdag 1 juli 2016 @ 18:46:03 #138
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163440730
+1 op kwakz0r. Ik heb beide kraamweken voornamelijk doorbracht in bed in een niet charmante grote oma-onderbroek, al dan niet met bijpassende niet charmante maar heerlijk zittende voedingsbh. Persoonlijk vind ik die mooie voorgevormde bh's een stuk minder comfortabel zitten en onpraktisch met voeden. Niet waar je in je eerste week op zit te wachten. My 2 cents.

Als je het echt wilt dan zou ik er een bestellen online en passen. Maar best kans dat je hem straks niet meer past. Mijn borsten zijn zowel in de zwangerschap als erna gegroeid.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163441090
Ik zweer nog steeds bij de H&M voedingtopjes met ingebouwd bh-achtig ding. Ik heb een voorgevormde beha en ik snap niet waar ik die flap moet laten bij het voeden want hij is ontzettend stug. Maar ik heb ook maar een B cup, dus niet heel veel ondersteuning nodig :+
pi_163441097
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 18:23 schreef Fien10 het volgende:
Hoi!

Ik kom even binnenvallen met een brandende vraag. Ik wil straks borstvoeding gaan geven en ook alles op alles zetten om dit te laten slagen. Nu heb ik al een voedingsbh van Hema gekocht die prima zit, maar het is een vormloos ding en graag wil ik ook een voorgevormde/padded mooie bh. Die van Hema is wit, nogal hoog en steekt boven veel kleding uit. Ik durf wel een voedings bh aan te schaffen aangezien mijn borsten in de zwangerschap geen grammetje gegroeid zijn. Natuurlijk zal ik stuwing krijgen de eerste dagen maar ik neem aan dat ze daarna niet ineens 2 cupmaten groter zullen blijven aangezien het al 8 maanden lang stabiel is.
Nu viel mijn oog op de Noppies voorgevormde basic bh. Heeft iemand hier ervaring mee? En hoe valt deze? Ik ben al bij babydump en prenatal geweest maar in geen van de winkels hangt de bh zodat ik even kan passen.
Ik weet dat het wordt afgeraden om al voedingbh's te kopen voor die tijd maar ik zit er in de kraamweek ook graag een beetje fatsoenlijk bij.
ik heb de noppies, meerdere. Waren de enige die ik fijn vond en betaalbaar waren. Maar in de kraamweek deed ik het gewoon met die van de Hema hoor :)
  vrijdag 1 juli 2016 @ 19:13:47 #141
409579 LuDann
All the way
pi_163441215
Ik heb nog steeds geen mooie voedingsbh. Mijn cupmaat is enorm op en neer gegaan tijdens mijn zwangerschap en daarna. Het is nu eindelijk een beetje stabiel geloof ik.

Maar de voedingsshirtjes van de H&M en simpele bh's van de H&M en Hema voldoen ook prima. Tis niet mooi maar wel praktisch. :P
pi_163441330
Voor de kraamweek heb ik dus ook die Hema bh's en ik heb een luchtig linnen badjasje omdat hoogzomer en vaak moeten voeden wat toch wel wijd zit dus mocht ik geen bh kunnen verdragen dan hoeft het ook niet.
Ik heb alleen vast wat kleding uitgezocht waarin ik na de kraamweek weer een beetje toonbaar ben en wat ik aankan, en die witte oma dingen van Hema komen boven al m'n hemdjes enzo uit en dan zijn ze ook nog eens wit. Ik heb net 26 maten en bh's bij wehkamp besteld en achteraf betalen. Mocht ik zoiets hebben van dit gaat hem echt niet worden dan stuur ik alles weer linea recta terug. M'n nesteldrang en organisatie wil gewoon voorbereid zijn op alles. En geen kledingcrisis hebben door een voedingsbh... :')
pi_163441534
Ghehehe, ik ben echt een lingerie-snob :') Wilde wel echt iets moois en vooral ook comfortabels, en (of maar ;) ) kwam uiteindelijk uit bij de bh's van Anita _O_ Pasvorm kan zķ verschillen..
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_163441623
Nou dat zeker hoor.
Ik dacht eerst ik ga voor die van hm. Die hebben ook een beetje voorgevormde, 15 euro dus echt goed betaalbaar. Ik kon ze passen in de winkel en nu heb ik naar mijn idee geen moeilijke vorm borst ofzo, maar het zat zo vreselijk raar. Alle maten geprobeerd. Ook zat de band onder m'n borsten vreselijk strak zonder enige rek erin. Het is ook super persoonlijk. Wat de een fijn vindt, vindt de ander verschrikkelijk.
pi_163441848
Ik vind die van Anita ook nog wel te doen inderdaad (cup G hier) vorige keer na de bevalling geen grotere maat, dus ik heb de gok gewaagd en er twee bijgekocht, maar ik zou inderdaad even afwachten Fien.
Voor in de kraamweek/ 's nachts is iets dat goed meerekt misschien nog wel heel fijn (en daar kun je een borst ook gewoon uitwippen).
pi_163441908
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 19:07 schreef Dot. het volgende:
Ik zweer nog steeds bij de H&M voedingtopjes met ingebouwd bh-achtig ding.
Zijn al die voedingstopjes met ingebouwde steun? Ik wilde er net wat bestellen, maar dan moet ik het niet doen.
  vrijdag 1 juli 2016 @ 19:51:16 #147
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_163441918
Hier ervaring met de meegroei- en voedings-bh-in-1 van Noppies.. :)

Tijdens de zwangerschap prima mee kunnen doen en tijdens de stuwingsperiode en de tijd erna ook.. :)

Ik vond die cups vooral heel fijn :)
Lekker zacht ook ..
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_163441996
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 19:50 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Zijn al die voedingstopjes met ingebouwde steun? Ik wilde er net wat bestellen, maar dan moet ik het niet doen.
Die je per twee koopt wel ja. En het is niet echt heel veel steun, maar wel een elastiek onder je borsten door. Er zit zeg maar een ingebouwd topje in.

Ik heb er ook een paar van de Prenatal en die hebben het niet. Daar raak ik wel telkens het bandje kwijt want als je ze los klikt is het gewoon open. Bij die van de H&M zitten ze dan nog gewoon vast.
pi_163442197
Mijn dochter is 7 maanden en ik loop er nog steeds niet fatsoenlijk bij :D :@

Ik draag de voedingshemden van H&M en omaonderbroeken *O*
pi_163442416
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 18:46 schreef Chanty het volgende:
+1 op kwakz0r. Ik heb beide kraamweken voornamelijk doorbracht in bed in een niet charmante grote oma-onderbroek, al dan niet met bijpassende niet charmante maar heerlijk zittende voedingsbh. Persoonlijk vind ik die mooie voorgevormde bh's een stuk minder comfortabel zitten en onpraktisch met voeden. Niet waar je in je eerste week op zit te wachten. My 2 cents.

Als je het echt wilt dan zou ik er een bestellen online en passen. Maar best kans dat je hem straks niet meer past. Mijn borsten zijn zowel in de zwangerschap als erna gegroeid.
Ik pluseinz mee! En ik heb deze keer wel een 'mooie' gekocht van shit hoe heet dat dure merk waar iedereen bij zweert... :o ik kom er zo wel op Mammae. Maar ik vind die vormeloze Hema en H&M alsnog het fijnst zitten, niet van die voorgevormde pads die je ergens onder je oksel of zo moet frotten. De afwezigheid van pads is overigens wel meteen weer een nadeel, ze showen nogal snel :D

Het is echt belangrijk dat ze goed zitten en niet knellen, daar kan je verstoppingen mee creëren :X en daar zit je niet op te wachten. Sowieso met stuwing niet tof iets te straks aan het hebben. Ik zou misschien zelfs voor die eerste weken van die hemdjes adviseren, dat lijkt me in hindsight nog het meest comfortabel. Maar hoe dat zit met steun geen idee, heb ze zelf niet (en ik ging alleen maar van B naar C/D, dus ondersteuning is niet zo'n issue hier).

[ Bericht 4% gewijzigd door Mineola op 01-07-2016 20:23:32 ]
  vrijdag 1 juli 2016 @ 20:33:14 #151
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163442806
Ik droeg in mijn kraamweek idd de hemdjes van H&M; had ik bij kolven mijn borst goed vrij en knelde er niks. Nadeel, 's nachts in bed bleven de zoogkompressen niet goed zitten omdat er steeds een borst bijna uitviel als ik op mijn zij lag :D

Daarna overgestapt op de voedingsbh's van Hunkemoller. Die zitten aardig goed/stevig. En er zit nog een bandje over je borst wat 1. het voeden discreter maakt en 2. zorgt dat die borst er 's nachts niet uitvalt :D

Voorgevormd lijkt mij idd een nadeel als je t openmaakt. Want waar zit die flap dan? Met een pasgeboren baby kan dat alleen maar lastig zijn. En met een oudere baby te verleidelijk voor grijpgrage handjes :D
  vrijdag 1 juli 2016 @ 20:33:47 #152
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_163442823
Ja +1 op van die hemdjes met cup b/c :Y. Ik vond het ook fijn om iets om m'n buik te hebben, qua warmte (en ja, ik heb 2 zomerkindjes :+) en ook qua flubbergevoel.
pi_163442876
Beha in de eerste week? :o
Hemdjes, met lekpads vast geplakt aan de binnenkant vond ik prima!!
(Wel even opletten als iemand foto's van je maakt :') )

Daarna verschillende gepast en gedaan en de gewone, redelijk goedkope tshirtbeha versie van noppies heb ik er aardig mee vermaakt.
  vrijdag 1 juli 2016 @ 20:46:54 #154
149959 SQ
snelle trees
pi_163443196
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 20:33 schreef LadyBlack het volgende:
Ik droeg in mijn kraamweek idd de hemdjes van H&M; had ik bij kolven mijn borst goed vrij en knelde er niks. Nadeel, 's nachts in bed bleven de zoogkompressen niet goed zitten omdat er steeds een borst bijna uitviel als ik op mijn zij lag :D

Daarna overgestapt op de voedingsbh's van Hunkemoller. Die zitten aardig goed/stevig. En er zit nog een bandje over je borst wat 1. het voeden discreter maakt en 2. zorgt dat die borst er 's nachts niet uitvalt :D

Voorgevormd lijkt mij idd een nadeel als je t openmaakt. Want waar zit die flap dan? Met een pasgeboren baby kan dat alleen maar lastig zijn. En met een oudere baby te verleidelijk voor grijpgrage handjes :D
die vouw je dubbel en steek je naar binnen (langs je borst af). Ik zweer (zwoor?) er bij :Y
disclaimer
  vrijdag 1 juli 2016 @ 20:55:29 #155
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_163443478
Het was oktober/november maar ik sliep naakt (nou ja met oma onderbroek en kraamverbanden :') ) bedenk ik me nu. Handdoeken in bed tegen melklekken en gaan :+ hallo kraamzweet!
Kwak
pi_163443555
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 20:46 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

die vouw je dubbel en steek je naar binnen (langs je borst af). Ik zweer (zwoor?) er bij :Y
:o Ik ga dit proberen!
pi_163443830
Bedankt voor alle berichten en adviezen op m'n vraag. Morgen komt er een hele winkel aan bh's binnen dus dan ga ik eens testen, en pik ik er een uit of stuur ik alles terug.
pi_163444417
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 20:46 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

die vouw je dubbel en steek je naar binnen (langs je borst af). Ik zweer (zwoor?) er bij :Y
Zwoer ;)
pi_163445156
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 20:46 schreef Stormqueen het volgende:

[..]

die vouw je dubbel en steek je naar binnen (langs je borst af). Ik zweer (zwoor?) er bij :Y
Mijn tetten zijn niet groot genoeg om voorbij die dubbelgevouwen bult te komen :')
  vrijdag 1 juli 2016 @ 21:39:26 #160
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163445212
Ik heb voedingsbeha's van Cariwell, vind ik erg fijn zitten. Geen cupmaat; gewoon S, M, L. Ik mis trouwens enorm voedingstops; geen enkele gekocht dus ik sta me zo'n 8/10 x per dag half uit te kleden en weer aan :')
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  vrijdag 1 juli 2016 @ 21:46:51 #161
344469 Amsel
zonder t
pi_163445435
Ik heb de vorige keer in deze gelééfd. Overdag en 's nachts:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van Noppies. Met inderdaad zo'n extra bandje waardoor je nog wel redelijk bedekt bent als je die voorflap loshaalt. Vond ik zelf wel prettig.

Toen ik weer ging werken een voorgevormde van Mammae die ik ook heel handig vond met kolven. Maar zodra ik thuis was ging die zo snel mogelijk uit en ging dat Noppies-ding weer aan.

Nu heb ik van Bonprix hetzelfde model als die Noppies-beha, maar dan met wat kant hier en daar. Stukken goedkoper en ziet er net wat leuker uit. En toen wilde ik nog wat extra bestellen en nu hebben ze ze niet meer }:|

-edit-
Zo'n bandje bedoel ik, dat je dus nog best bedekt bent:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 23% gewijzigd door Amsel op 01-07-2016 21:57:49 ]
pi_163445454
Nouk hemdje onder een shirtje doen.
Shirtje omhoog en hemdje naar beneden en je zit niet met blote buik of enorm blote borst aan de bovenkant.

Vond ik dé tip uiteindelijk die ik van hier heb en helemaal met openbaar voeden heel prettig O+
pi_163445567
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 21:47 schreef BlueEyes het volgende:
Nouk hemdje onder een shirtje doen.
Shirtje omhoog en hemdje naar beneden en je zit niet met blote buik of enorm blote borst aan de bovenkant.

Vond ik dé tip uiteindelijk die ik van hier heb en helemaal met openbaar voeden heel prettig O+
+1 :Y
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_163445620
Met laagjes voeden hier ook inderdaad, geweldige tip O+ zorgde ervoor dat ik overal zonder problemen de borst gaf in het openbaar, tot vorige maand.

Nu standaard fles mee ivm weigeren en strijd aan de borst maar ik geef nog steeds sochtends, savonds en snachts zelf borstvoeding O+
pi_163446479
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2016 21:46 schreef Amsel het volgende:
Ik heb de vorige keer in deze gelééfd. Overdag en 's nachts:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van Noppies. Met inderdaad zo'n extra bandje waardoor je nog wel redelijk bedekt bent als je die voorflap loshaalt. Vond ik zelf wel prettig.

Toen ik weer ging werken een voorgevormde van Mammae die ik ook heel handig vond met kolven. Maar zodra ik thuis was ging die zo snel mogelijk uit en ging dat Noppies-ding weer aan.

Nu heb ik van Bonprix hetzelfde model als die Noppies-beha, maar dan met wat kant hier en daar. Stukken goedkoper en ziet er net wat leuker uit. En toen wilde ik nog wat extra bestellen en nu hebben ze ze niet meer }:|

-edit-
Zo'n bandje bedoel ik, dat je dus nog best bedekt bent:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bonprix wisselt met enige regelmaat van collectie en ik heb zelfs al gehad dat ik dácht dezelfde bh te bestellen, maar daar zat ineens een bandje extra onder de cup. Ik vind het ook fijne bh's. Zeker niet duur en met beugels.
  zaterdag 2 juli 2016 @ 01:04:17 #166
327807 Mariposas
יה&#14
pi_163450999
Over voorbereiden: in de kraamweek vond ik het super fijn om een strak hemdje te dragen. Heb mijn man op pad gestuurd om zo'n figuurcorrigerend hemdje van Hema te kopen. Voelde fijn met stuwing en vond het ook wel fijn om wat stevigheid om mijn zachte buik te hebben.
Een betere voedingsbh kopen deed ik de tweede keer dat ik na de bevalling naar buiten ging. Want wat ik van te voren had gekocht paste voor geen meter meer.

Voedingstops en voedingskleding vind ik zo nutteloos, inderdaad shirt omhoog en hemd onder borst trekken.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
  zaterdag 2 juli 2016 @ 06:45:33 #167
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163452692
En ik vond dubbele laagjes dan weer veeeeeeeel te warm :D
pi_163452709
Oja, ik had natuurlijk wel een winterbaby ~:) Heb (overdag) gevoed tot half april.
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
  zaterdag 2 juli 2016 @ 07:45:33 #169
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163452807
Ja, mijnes kwam in april, dus ik zat in de warme maanden met een kleine baby. Voor mij buitenshuis t liefst een voedingsbh en een voedingsshirt van H&M, Hema of Bonprix; zo'n overslag met inzet zodat t ook nog discreet is.
pi_163452863
Oh, die van Bonprix zien er lekker uit! Ik snap de maten daar alleen nooit zo, want het valt toch vaak groter/kleiner/breder/smaller in 1 pasvorm :+

Ik ga vrijdag een dagje shoppen zonder kind, maar moet denk ik wel kolven. Heeft een grote Prenatal een voedingskamer oid? Of een andere winkel waar ik even kan zitten? We gaan naar Rotterdam.
pi_163453685
Ik had een junibaby, met er direct een hittegolf overheen, maar ben toch van de methode shirt + hemdje. Ik heb welgeteld 1 voedingsshirt, maar daar loop ik eigenlijk alleen maar mee te klooien, en het resultaat is minder discreet. :')
pi_163461829
Jaa met zo'n shirtje was hier ook de manier om wat normaal te kunnen voeden als er bezoek was en dergelijke.
Ik heb bijna twee jaar de hema voedings bh's aan gehad. nog steeds soms wel eens hahahaha :@ Geven nog weinig steun maar het werkte prima. Ook wel eens in de kraamtijd 's nachts aan gehad maar daar kreeg ik meteen harde plekken van. Dus later met een shirt geslapen op handdoeken en dan bij de meeste voedingen weer een schoon shirt aan gedaan (shirts van mijn man hahaha, strak vond ik niet lekker).
  zaterdag 2 juli 2016 @ 17:27:26 #173
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163462223
Hmmm ik trek gewoon overal mijn shirt omhoog :+ je ziet hooguit een stukje buik maar daar ligt vooral baby. Als ik in het openbaar voedt in bv een café dan zoek ik sowieso een hoekje op voor de rust. Verder nooit commentaar gehad, hooguit vertederde blikken en zelf maak ik me niet drukof mensen wat huid zien
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163462586
Ik wil eigenlijk gaan proberen om van twee voedingen per dag naar één (alleen's ochtends) te gaan. Hij is nu net 1 jaar geworden en ik wil graag iets minder rekening hoeven houden met mijn borsten (aan het einde van de dag wordt het oncomfortabel, zitten ze weer helemaal vol terwijl ik juist minder wil gaan voeden). Alleen is het best lastig om zo te halveren. Ik ben bang voor weer een ontsteking wegens niet goed geleegde borsten. Ik heb afgelopen donderdag de avondvoeding overgeslagen maar toen had ik vrijdagochtend behoorlijke stuwing, kleine man kreeg mijn borsten ook niet helemaal leeggedronken dus toen moest ik sowieso 's avonds weer voeden. Heeft iemand afbouwtips? Hij slaapt goed, eet goed en de ochtendvoeding wil ik voorlopig behouden (tenzij mijn cyclus binnenkort nog niet terugkomt :{ ).
  zaterdag 2 juli 2016 @ 17:59:28 #175
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163462982
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2016 17:27 schreef Chanty het volgende:
Hmmm ik trek gewoon overal mijn shirt omhoog :+ je ziet hooguit een stukje buik maar daar ligt vooral baby. Als ik in het openbaar voedt in bv een café dan zoek ik sowieso een hoekje op voor de rust. Verder nooit commentaar gehad, hooguit vertederde blikken en zelf maak ik me niet drukof mensen wat huid zien
Strakke huid is een ander geval dan blubberige vetrol met verbleekte striae... :X :') oO<
  zaterdag 2 juli 2016 @ 18:07:11 #176
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163463150
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 juli 2016 17:59 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Strakke huid is een ander geval dan blubberige vetrol met verbleekte striae... :X :') oO<
:*

Ligt wel veel zachter O+

Minarosa kun je de voeding langzaam korter maken? Dan drinkt hij minder lijkt me een neem de productie af. Of niet voegen maar wel een deel afkolven en zo afbouwen maar dat lijkt mij meer gedoe dan de natuurlijke kolf.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163478369
Ik lees even mee voor afbouw tips. Ik ben de voedingen overdag gaan afbouwen omdat dat echt niet meer ging, te veel strijd. En ik vind het prima zo. Op het werk ben ik het kolfen gaan afbouwen, steeds korter kolfen tot ik kon overslaan. Meestal voed ik tussen 6 en 7 in de ochtend en vanaf 18.30/19.30 als G naar bed gaat en de eventuele nachtvoeding. Dat is een kleine week prima gegaan.
Maar nu slaapt hij, sinds hij gewoon goed eet, incidenteel door. Gisterenavond om half zeven op bed gelegd en toen wilde hij niet drinken dus heb ik gekolfd. vervolgens om half twaalf wakker gemaakt ivm pijnlijk volle borsten, toen heeft hij alleen een kant leeg gedronken. Nou is het bijna kwart voor acht en hij slaapt nog steeds (hoop ik, wat eng dit, op zijn eigen kamer :')) en is die kant waar hij niet dronk pijnlijk vol. Moet ik nou toch weer gaan kolfen snachts? Dat zie ik niet zitten en in de ochtend eigenlijk ook niet, ik had hem namelijk al een uur wakker verwacht dus hij zal elk moment wel wakker worden en willen drinken, dan wil ik wel voldoende hebben en niet extra aanmaken..
/Einde rant :')
pi_163479324
Cassandra: W. slaapt ook door (tenminste, 9 vd 10 keer dan). In het begin had ik dan ook stuwing; maar ik heb het uitgezeten. Ik kolfde alleen s ochtends na de eerste voeding mijn andere borst leeg, want W. had dan genoeg aan 1. De stuwing was toen na een week minder.. Mijn borsten zitten nog wel vol sochtends; maar niet meer pijnlijk of gestuwd.
  zondag 3 juli 2016 @ 10:29:58 #179
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163479615
Madame heeft gisteren niet gepoept en vandaag ook nog niet. Ze heeft voldoende plasluiers en drinkt naar mijn idee genoeg en lang genoeg. Maar lees hier dat ik naar de dokter moet als ze meer dan 24 uur niet gepoept heeft. https://www.borstvoeding.(...)tijd/ontlasting.html

Wat kan ik het beste doen? Cb? Vk? Kraamzorg? Huisarts?
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163479750
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2016 10:29 schreef Chanty het volgende:
Madame heeft gisteren niet gepoept en vandaag ook nog niet. Ze heeft voldoende plasluiers en drinkt naar mijn idee genoeg en lang genoeg. Maar lees hier dat ik naar de dokter moet als ze meer dan 24 uur niet gepoept heeft. https://www.borstvoeding.(...)tijd/ontlasting.html

Wat kan ik het beste doen? Cb? Vk? Kraamzorg? Huisarts?
Die foto's :9 :')

Als je je zorgen maakt zou ik even de vk bellen. Die hebben denk ik het meeste ervaring met poepen bij kleine baby's.
  zondag 3 juli 2016 @ 10:40:41 #181
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163479782
Mja eigenlijk maak ik me geen zorgen maar ik wil ook niet en risico nemen. In de infopapieren die ik gekregen heb staat duidelijk dat ze dagelijks moeten poepen de eerste zes weken. Probeer zo eerst te stimuleren met de thermometer.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 3 juli 2016 @ 12:10:20 #182
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163481465
Opgelost. Thermometer werkte *) kwam geen eind aan :D :X
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163483213
:D Chanty

Ik ga inderdaad maar proberen om het voeden 's avonds steeds verder te verkorten. Cold turkey stoppen zorgt voor te veel stuwing.
  zondag 3 juli 2016 @ 13:59:15 #184
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163483528
We hebben er zo'n matje voor de bevalling onder gelegd :')
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  zondag 3 juli 2016 @ 20:12:57 #185
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163492953
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2016 12:10 schreef Chanty het volgende:
Opgelost. Thermometer werkte *) kwam geen eind aan :D :X
Hier hetzelfde, truc met de thermometer heeft helaas nog niet gewerkt.. Lactatiekundige zegt dat het geen probleem is en vanzelf komt..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  zondag 3 juli 2016 @ 20:28:07 #186
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163493365
quote:
1s.gif Op zondag 3 juli 2016 20:12 schreef Nouk84 het volgende:

[..]

Hier hetzelfde, truc met de thermometer heeft helaas nog niet gewerkt.. Lactatiekundige zegt dat het geen probleem is en vanzelf komt..
Goed om te weten wel. Hopelijk snel poep! :Y)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  maandag 4 juli 2016 @ 12:35:49 #187
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163507693
Ik wil deze maand beginnen met T op een andere manier in slaap te krijgen dan de borst. Ik vind het erg moeilijk, want stiekem vind ik het wel makelijk hem zo in slaap te krijgen, maar ook beklemmend. En straks als hij naar het kdv gaat is het wel handig als het anders kan. Ik weet alleen niet goed hoe het aan te pakken. T is nogal alert en heeft een sterke wil, hij heeft tot nu toe de borst echt nodig om zich over te geven om te gaan slapen. Anders kan hij altijd wel iets vinden waar hij zichzelf weer mee wakker krijgt.

Heeft iemand hier dit ook gedaan op een latere leeftijd (T is 9.5 maand) met misschien tips voor me?
pi_163507783
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 12:35 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik wil deze maand beginnen met T op een andere manier in slaap te krijgen dan de borst. Ik vind het erg moeilijk, want stiekem vind ik het wel makelijk hem zo in slaap te krijgen, maar ook beklemmend. En straks als hij naar het kdv gaat is het wel handig als het anders kan. Ik weet alleen niet goed hoe het aan te pakken. T is nogal alert en heeft een sterke wil, hij heeft tot nu toe de borst echt nodig om zich over te geven om te gaan slapen. Anders kan hij altijd wel iets vinden waar hij zichzelf weer mee wakker krijgt.

Heeft iemand hier dit ook gedaan op een latere leeftijd (T is 9.5 maand) met misschien tips voor me?
Ik zou eerst eens proberen niet door jou naar bed brengen maar door papa of iemand anders.
En je dan ook niet 'bemoeien' met het slaapritueel.
Gewoon eens kijken hoe het gaat bij een ander.
  maandag 4 juli 2016 @ 12:44:17 #189
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163507907
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2016 12:39 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Ik zou eerst eens proberen niet door jou naar bed brengen maar door papa of iemand anders.
En je dan ook niet 'bemoeien' met het slaapritueel.
Gewoon eens kijken hoe het gaat bij een ander.
eigenlijk wou ik beginnen met de dutjes overdag, want het slaapritueel voor 's avonds vind ik eigenlijk wel heel erg fijn en wil ik nog wel houden. Plus, dan moet ik de afwas doen :')
En overdag is m'n vriend er natuurlijk niet...
  maandag 4 juli 2016 @ 12:47:30 #190
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163508012
Wat Blue zegt en het kan heel goed dat slapen op het kdv sowieso heel anders / beter gaat. Zo sliep Lucas zover gemor twee uur op het kdv (hij ging pas met een jaar) terwijl ik thuis blij was met 45 minuten na een hoop gedoe hem in. slaap te krijgen.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163508092
Ghehe, dat punt vind ik ook zo fijn aan de avondvoeding :D
Als ik beneden kom is alles opgeruimd en schoon.

Ik heb geen idee meer hoe het hier ging, maar mijn smurf ging ook met 3 mnd al naar het KDV en als vriend thuis was ging het uiteindelijk goed.
Als ik er was dan natuurlijk wel bij mij in slaap vallen of alleen door mij in bed gelegd willen worden (morgen wordt hij 2 en het is nogsteeds zo :@ )
  maandag 4 juli 2016 @ 12:55:41 #192
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163508262
quote:
1s.gif Op maandag 4 juli 2016 12:49 schreef BlueEyes het volgende:
Ghehe, dat punt vind ik ook zo fijn aan de avondvoeding :D
Als ik beneden kom is alles opgeruimd en schoon.
:D geluksvogel!
KuikenGuppy
pi_163511121
Jagar, ik ben de voeding los gaan koppelen van het slapen, dus beneden aanleggen en daarna boven naar bed. Lukte het slapen niet meteen? Dan eerst op schoot met een speentje, en pas als het echt niet lukte, legde ik hem nog aan.
Maar of het hielp of dat het gewoon ineens lukte door ontwikkeling, weet ik niet.
  maandag 4 juli 2016 @ 15:10:23 #194
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163512118
Hier lukte het loskoppelen pas na kuikens tweede verjaardag... Toen we over gingen op een peuterbed.
KuikenGuppy
pi_163514737
Hier ben ik het slapen en bv gaan loskoppelen toen I zo'n acht maanden was. Vooral ook omdat ze op mijn werkdagen op het kdv en bij haar vader zonder problemen kon gaan slapen en ik het ook te beklemmend en te vermoeiend vond om haar altijd eerst nog een half uur bv te moeten geven. We hebben toen inderdaad ingevoerd dat er geen bv meer werd gegeven als onderdeel van het slaapritueel én dat mijn vriend haar 's avonds op bed ging leggen. Dus dan kreeg ze nog wel even beneden bv voordat ze met papa naar boven ging, maar dat was dan hooguit tien minuten. Dat een tijdje heel consequent gedaan en dat werkte heel goed. Toen ik haar op een gegeven moment ook weer eens 's avonds naar bed bracht, vroeg ze er ook niet meer om.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  maandag 4 juli 2016 @ 22:17:53 #196
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163523077
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 14:33 schreef Hupje het volgende:
Jagar, ik ben de voeding los gaan koppelen van het slapen, dus beneden aanleggen en daarna boven naar bed. Lukte het slapen niet meteen? Dan eerst op schoot met een speentje, en pas als het echt niet lukte, legde ik hem nog aan.
Maar of het hielp of dat het gewoon ineens lukte door ontwikkeling, weet ik niet.
+1
  dinsdag 5 juli 2016 @ 06:52:59 #197
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163528181
thanks voor de tips, allemaal!
  woensdag 6 juli 2016 @ 08:53:13 #198
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163550718
Zondagavond was er poep, sindsdien weer niks -O- Terwijl ze er duidelijk last van heeft. Toch maar even het cb gebeld.. Ben de bv wel aan het afbouwen, maar toch.. Vind het zo zielig..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  woensdag 6 juli 2016 @ 11:58:52 #199
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163554516
💩💣
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  woensdag 6 juli 2016 @ 12:10:17 #200
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163554764
Waarom bouw je af, Nouk? Het wisselen van soort voeding kan ook obstipatie veroorzaken.
KuikenGuppy
  woensdag 6 juli 2016 @ 12:14:56 #201
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163554883
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:10 schreef Burdie het volgende:
Waarom bouw je af, Nouk? Het wisselen van soort voeding kan ook obstipatie veroorzaken.
Ja dat weet ik inderdaad.. Ik vond het enorm zwaar vooruitzicht, 3 nachten in de week alleen thuis en alleen bv waar je gewoon echt wel veel tijd mee kwijt bent.. Daarom heb ik besloten te willen stoppen met bv.
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
  woensdag 6 juli 2016 @ 12:17:19 #202
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163554937
Een flesje lijkt mij persoonlijk meer gedoe, maar dat is iets eigen afweging ;). Gelukkig dat ze nu iig weer doorloopt :P.
KuikenGuppy
pi_163556132
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 12:14 schreef Nouk84 het volgende:

[..]

Ja dat weet ik inderdaad.. Ik vond het enorm zwaar vooruitzicht, 3 nachten in de week alleen thuis en alleen bv waar je gewoon echt wel veel tijd mee kwijt bent.. Daarom heb ik besloten te willen stoppen met bv.
Ik ga ervanuit dat je er goed over na hebt gedacht, maar mijn ervaring is dat borstvoeding niet zo veel tijd kost. Mijn man is vier nachten per week pas rond vier uur thuis. Mijn dreumes ligt in ons grote bed en ik merk dat ik minder vermoeid ben dan ik had verwacht.
Uiteraard ligt het een en ander ook aan hoe de borstvoeding loopt.
Ik heb geen ervaring met flesvoeding, dus ik kan de vergelijking niet maken.
  woensdag 6 juli 2016 @ 13:37:03 #204
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163556813
Als de borstvoeding eenmaal goed op gang is en je kindje effectief drinkt (en dat kan even duren voor hij dat geleerd heeft) dan ben je met 15 a 20 minuten wel klaar met voeden vaak en slaap je tussendoor half verder.

Bij Lucas deden we eerst 1,5 uur over 1 voeding om 1,5 uur later opnieuw te starten. Uiteindelijk dronk hij in vijf minuten een borst leeg dus waren we inclusief verschonen misschien 20 minuten kwijt. Dit heeft wel een kleine twee maanden geduurd voordat hij zo efficiënt dronk! Amélie is vanaf geboorte al een efficiënte drinker dus dat is fijn :)

Maar goed, neem ook aan dat je er over hebt nagedacht.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  woensdag 6 juli 2016 @ 13:37:56 #205
347468 Tante_Soesa
Nu met Sassefras
pi_163556823
Een flesje maken kost meer tijd dan de borst erin stoppen ja. En als je alleen bent betekent dat dus een huilend kindje terwijl jij de fles maakt. Daar werd ik altijd erg nerveus van :P. Borstvoeding geven kost in het begin soms veel tijd maar dat gaat op een gegeven moment echt steeds sneller.

Uiteraard eigen keuze enzo hč, maar dit is mijn ervaring :)
  woensdag 6 juli 2016 @ 13:47:40 #206
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163557009
En de mijne :)
N. slaapt bij ons in bed (of in een cosleeper, dat is ook efficient), dus het is aanhappen, drinken en loslaten. Vanaf dat ze 2 maanden is, verschonen we haar ook niet meer 's nachts (tenzij poep), dus dan ben je echt in 5 min klaar en hoef je niet eens je bed meer uit. Een voeding duurt steeds korter, vanaf 2-3 maanden was het in 10 minuten gebeurd, vanaf 6 maanden was ze in 2 minuten klaar. Nu is ze 11 maanden en drinkt ze bijna helemaal niet meer 's nachts.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 6 juli 2016 @ 13:48:44 #207
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163557027
Dank voor jullie reacties; ik heb er idd goed over nagedacht. Wilde sowieso maar 3 mnd bv geven ivm werken. Daarnaast voel ik me toch wat vrijer om te gaan en staan waar ik wil als ik gewoon een flesje kan maken (ook in geval van brengen bij een oppas ofzo).
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163557133
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 13:47 schreef SaskiaR het volgende:
En de mijne :)
N. slaapt bij ons in bed (of in een cosleeper, dat is ook efficient), dus het is aanhappen, drinken en loslaten. Vanaf dat ze 2 maanden is, verschonen we haar ook niet meer 's nachts (tenzij poep), dus dan ben je echt in 5 min klaar en hoef je niet eens je bed meer uit. Een voeding duurt steeds korter, vanaf 2-3 maanden was het in 10 minuten gebeurd, vanaf 6 maanden was ze in 2 minuten klaar. Nu is ze 11 maanden en drinkt ze bijna helemaal niet meer 's nachts.
Hier duurt een voeding nog steeds wel een kwartier. En tegenwoordig nog wel 3x snachts...
  woensdag 6 juli 2016 @ 13:55:46 #209
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163557150
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 13:54 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Hier duurt een voeding nog steeds wel een kwartier. En tegenwoordig nog wel 3x snachts...
Oei! Hier heeft ze soms tussen 4 en 5 een 'he mama we gaan spelen'! uurtje, dan kost het idd wel wat meer moeite...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  woensdag 6 juli 2016 @ 14:03:17 #210
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163557318
quote:
7s.gif Op woensdag 6 juli 2016 13:48 schreef Nouk84 het volgende:
Dank voor jullie reacties; ik heb er idd goed over nagedacht. Wilde sowieso maar 3 mnd bv geven ivm werken. Daarnaast voel ik me toch wat vrijer om te gaan en staan waar ik wil als ik gewoon een flesje kan maken (ook in geval van brengen bij een oppas ofzo).
Ze heeft iig de eerste weken borstvoeding gehad dus dat is al heel fijn :)
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  woensdag 6 juli 2016 @ 15:06:20 #211
344469 Amsel
zonder t
pi_163558583
Hebben jullie tips voor filmpjes waarin aanleggen en goed happen goed getoond worden? Dreumes heeft nooit een goede hap gemaakt en mijn tepels zijn vrij vlak, en ik heb dus vanaf dag 2 altijd (naar tevredenheid en zonder problemen) tepelhoedjes gebruikt. Daardoor kon ik het me dus permitteren om slordig aan te leggen, maar nu weet ik niet zo goed meer hoe het hoort ;) Heb wel weer bijgelezen natuurlijk, maar echt zien maakt het wel makkelijker. (Maar voor de zekerheid liggen de tepelhoedjes wel alweer klaar..)
  woensdag 6 juli 2016 @ 15:19:59 #212
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163558900

En even zoeken op de nipple Flip, een techniek die ik veel heb gebruikt.

Ik heb ook hele vlakke en kleine tepels, maar dat hoeft geen probleem te zijn; baby moet niet je tepel pakken maar de hele tepelhof.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
  woensdag 6 juli 2016 @ 15:40:26 #213
409579 LuDann
All the way
pi_163559328
Wolk is met 5 minuten drinken wel klaar. Wat minder handig was toen we laatst een borstvoedingsshoot deden. :')

Amsel: ik heb in het begin ook een aantal weken met tepelhoedjes gevoed (wegens kleine en vlakke tepels). Nipple Flip en de hamburgerhap hielpen mij. Zoektermen voor YouTube. :P

Ik heb weer een borstontsteking }:| dus ik zit in de tuin te kolven met een spelende baby in de zandbak.
pi_163575267
Bodytalklingerie stopt en ik zag dat ze ook veel voedingsbh's hebben. Wel alleen van marlies dekkers. Maar wellicht interessant.
pi_163588985
Ik slik de (merkloze) Cerazette. Nu ben ik bijna door mijn voorraad heen en vraag ik me af waar ik goed aan doe. J drinkt nog 1 a 2 keer wat slokjes op een dag. Mag/moet ik (weer) over op een combinatiepil (ik had altijd de merkloze Microgynon)?
pi_163591821
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 21:33 schreef Hupje het volgende:
Ik slik de (merkloze) Cerazette. Nu ben ik bijna door mijn voorraad heen en vraag ik me af waar ik goed aan doe. J drinkt nog 1 a 2 keer wat slokjes op een dag. Mag/moet ik (weer) over op een combinatiepil (ik had altijd de merkloze Microgynon)?
Je mag alles en je moet niks. De combinatiepil heeft meestal een negatieve invloed op je productie.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 00:24:30 #217
409579 LuDann
All the way
pi_163593636
Bedoel je qua effectiviteit, Hupje? Dat de Cerazette minder betrouwbaar is als je weinig of geen borstvoeding geeft? Dat heb ik wel eens gehoord maar ik geloof niet dat dat waar is.
pi_163594263
Ja, ik kan dus niet goed vinden of het kwaad kan om Cerazette te blijven nemen. W.m.b. zijn er 2 dingen die tellen: niet zwanger worden en niet slecht voor J.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 06:35:15 #219
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163594773
Je kan last krijgen van doorbraakbloedingen met de minipil, maar is niet minder betrouwbaar.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_163596977
Ola! Bij dochter compleet probleem- en pijnloos gevoed, en nu bij zoon al tweede borstontsteking te pakken. Wat doet dat pijn zeg! ;( hopelijk wordt dit geen wekelijkse traditie. gaat vandaag al beter dan gisteren maar er zit echt nog een heel harde plek op m'n sideboob, zeg maar onder m'n oksel. Welke houdingen zijn nu handig om deze plek goed los te krijgen tijdens het voeden?

Verder doe ik denk ik alle dingen al, warmte, masseren, veel aanleggen, kolven etc.
pi_163597115
Svane, tegen mij werd gezegd dat de kin moet wijzen naar de plek. Dus ik zou geneigd zijn in de rugbyhouding aan te leggen.. Vervelend zeg van die borstontstekingen, hopelijk is dit de laatste!
  vrijdag 8 juli 2016 @ 10:40:12 #222
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_163597119
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 10:31 schreef Svane het volgende:
Ola! Bij dochter compleet probleem- en pijnloos gevoed, en nu bij zoon al tweede borstontsteking te pakken. Wat doet dat pijn zeg! ;( hopelijk wordt dit geen wekelijkse traditie. gaat vandaag al beter dan gisteren maar er zit echt nog een heel harde plek op m'n sideboob, zeg maar onder m'n oksel. Welke houdingen zijn nu handig om deze plek goed los te krijgen tijdens het voeden?

Verder doe ik denk ik alle dingen al, warmte, masseren, veel aanleggen, kolven etc.
Wat ik geleerd heb is kindje met onderlip richting verstopping aan te leggen. Sterkte!
pi_163597163
Ha, eenduidige tips, fijn! Goed om te onthouden, dankjullie.
pi_163597202
Ohja, en ik had nog een vraag: ik moet binnenkort 2 verstandskiezen laten trekken bij de kaakchirurg, moet ik dan nog rekening houden met de verdoving en pijnstilling achteraf? Is het nodig om te kolven ivm verdoving, en hoe zit het ook alweer met pcm versus ibuprofen?

De telefoniste zei heel behulpzaam dat ik dan maar moet komen als ik ben gestopt met de bv ("dat is het makkelijkste voor iedereen" :X), maar gezien dit eigenlijk al een jaar ligt (ik wilde niet tijdens de zwangerschap en daarna liet ik het liggen want baby :+) en ik echt last ervan heb wil ik niet meer wachten..
pi_163598048
Ono, ik mocht gewoon voeden na het trekken van m'n kies. Ze waren wel blij dat ik 't even zei i.v.m. pijnstilling achteraf. Paracetamol mag gewoon in elk geval :) En de telefoniste moet zich er niet mee bemoeien ;)
pi_163598940
Nouk hoe is t met de ontlasting nu? In het ziekenhuis gaven ze vaak kindjes een beetje Forlax jr. (1 a 2 mg) als babies teveel last hadden (huilen, persen zonder poep, hard buikje). Liefst dat het vanzelf gaat, het is echt zielig!

Tav aanleggen, ik ben ook begonnen met tepelhoedjes bij oudste, had er op een dag gewoon geen zin in en met hamburger maken had hij het ineens wel door. Jongste drinkt erg netjes, maar als ik niet veel stuwing heb krijgt hij niet genoeg binnen.

Svane, wat vervelend! Ik heb ergens eens gelezen dat het kan helpen om heel oncharmant boven je kindje te hangen op handen en knieën, zo helpt de zwaartekracht ook nog mee. Misschien helpt onder warme douche masseren ook nog?

Hier krijgen ze 4x bv en 3x kv op een dag. Ik heb veel moeite gedaan om productie op te hogen (7 weken 7X per dag kolven, nu 4x kolven, 1 live voeding en tussendoor naar behoefte). Ze moeten een minimum binnen van de kinderarts, het lukt mij niet om het bij elkaar te krijgen. Vind het wel jammer, maar idd een flesje overdag en snachts (en dus even niet hoeven kolven) geeft ook beetje rust. Hier duurt voeding en verzorging toch gauw 45 min, met kolven erbij een dik uur.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 14:17:17 #227
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163601195
Helaas weer niets sinds woensdag.. Wel een gefrustreerde baby die perst op niets. Heel zielig. Vpk van cb zei dat het komt wanneer het komt en ik geen actie richting ha hoef te ondernemen..

Jammer dat je niet genoeg productie hebt voor beide baby's.. Fijn dat het toch rust geeft voor je.
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163602086
Nouk als het je niet lekker zit gewoon de HA even bellen voor overleg hoor.
Ik ben het niet helemaal eens met haar als je ziet dat het zeer doet en/of frustratie oplevert.
En misschien schrijft de HA wel voor voor het geval dat en je het maar in huis hebt voor als het echt niet houdbaar is.
  vrijdag 8 juli 2016 @ 18:24:53 #229
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163606489
Vraagje, mocht ik blaasontsteking hebben en antibiotica nodig hebben, kan dit in combinatie met (gekolfde) borstvoeding geven?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163606783
Ik heb vandaag ook de diagnose blaasontsteking gekregen en een ab-kuur gekregen. Gewoon even aangeven dat je bv geeft, dan krijg je iets wat gewoon mag. ^O^
  vrijdag 8 juli 2016 @ 19:11:14 #231
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163607365
Ik twijfel of het dat is, tijdens keizersnede is blaas opzij gelegd en sowieso veel verse littekens in dat genied dus kan best het pijnlijke trekgevoel verklaren.
Maar ik hou het even in de gaten en zal het dan sowieso aangeven. Thanks!

En beterschap jij!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163620788
Die tip van kin/onderlip naar harde, verstopte plek toe is echt episch! Dank! *O* ^O^
pi_163624942
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 11:33 schreef Bloesem. het volgende:
Ono, ik mocht gewoon voeden na het trekken van m'n kies. Ze waren wel blij dat ik 't even zei i.v.m. pijnstilling achteraf. Paracetamol mag gewoon in elk geval :) En de telefoniste moet zich er niet mee bemoeien ;)
Oh super! Ik zal het nog even noemen idd, maar dan maak ik me er verder niet al teveel zorgen over :)

Svane, fijn dat het helpt! ^O^
pi_163624995
Ibuprofen mag toch ook gewoon met bv?
pi_163628993
Ja. Ibuprofen heeft zelfs de voorkeur boven paracetamol bij borstvoeding. :)
Mama van F. (2012) en M. (2016)
pi_163629445
Ja! Behalve als je de hele boel onderspuugt van ibuprofen. Dan kun je beter paracetamol nemen ;)
  zaterdag 9 juli 2016 @ 21:35:23 #237
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163629537
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 21:11 schreef Marjolijntje het volgende:
Ja. Ibuprofen heeft zelfs de voorkeur boven paracetamol bij borstvoeding. :)
Oh? Waarom precies? Ik gebruik al jaren mijn ibupillen niet omdat er in de gebruiksaanwijzing staat dat het niet mag met borstvoeding -O- nu moet ik zeggen dat ik het gelukkig nu ook af kan met 2 pcm
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163629942
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 21:35 schreef Chanty het volgende:

[..]

Oh? Waarom precies? Ik gebruik al jaren mijn ibupillen niet omdat er in de gebruiksaanwijzing staat dat het niet mag met borstvoeding -O- nu moet ik zeggen dat ik het gelukkig nu ook af kan met 2 pcm
Oh dat wist ik ook niet, dat ibuprofen wordt geprefereerd :o Ben ook benieuwd waarom. Mijn ja was op blueeyes :)
pi_163630278
Werkt dit?
http://www.lareb.nl//Tera(...)NSAID_s_salicylaten3

http://www.lareb.nl//Tera(...)erige_niet_opioiden1
(paracetamol staat net een stukje naar boven)

Maar waarom precies weet ik niet, ik ben nu echt ff te gammel om er flink op te google-en, maar ibu mag dus ook gewoon :) En ik dacht dat het iets te maken had met de overdracht in de moedermelk, dat dat minder is bij ibu dan bij pcm, maar dat is ergens uit mn hoofd komen zetten, niet gebaseerd op bronnen.
Mama van F. (2012) en M. (2016)
  zaterdag 9 juli 2016 @ 22:13:19 #240
409579 LuDann
All the way
pi_163630442
Ik heb tijdens een email consult met Stefan Kleintjes ook te horen gekregen dat Ibuprofen gewoon kan.
  zondag 10 juli 2016 @ 13:19:46 #241
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163639326
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 14:49 schreef BlueEyes het volgende:
Nouk als het je niet lekker zit gewoon de HA even bellen voor overleg hoor.
Ik ben het niet helemaal eens met haar als je ziet dat het zeer doet en/of frustratie oplevert.
En misschien schrijft de HA wel voor voor het geval dat en je het maar in huis hebt voor als het echt niet houdbaar is.
Dat moment dat het niet meer houdbaar was, was dus vanmorgen en gisterenavond, maar helaas wilde de HAP niets doen gisterenavond. Morgen dus maar even overleg met m'n eigen huisarts. Arm moppie :'(
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163644364
quote:
9s.gif Op zondag 10 juli 2016 13:19 schreef Nouk84 het volgende:

[..]

Dat moment dat het niet meer houdbaar was, was dus vanmorgen en gisterenavond, maar helaas wilde de HAP niets doen gisterenavond. Morgen dus maar even overleg met m'n eigen huisarts. Arm moppie :'(
Hoelang heeft ze nu al niet gepoept?
En hoe gaat het drinken?
pi_163644517
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juli 2016 22:05 schreef Marjolijntje het volgende:
Werkt dit?
http://www.lareb.nl//Tera(...)NSAID_s_salicylaten3

http://www.lareb.nl//Tera(...)erige_niet_opioiden1
(paracetamol staat net een stukje naar boven)

Maar waarom precies weet ik niet, ik ben nu echt ff te gammel om er flink op te google-en, maar ibu mag dus ook gewoon :) En ik dacht dat het iets te maken had met de overdracht in de moedermelk, dat dat minder is bij ibu dan bij pcm, maar dat is ergens uit mn hoofd komen zetten, niet gebaseerd op bronnen.
Ik lees juist dat paracetamol als eerste keus wordt gegeven bij pijn, niet ibuprofen :? Of lees ik het verkeerde stuk?
  zondag 10 juli 2016 @ 17:16:16 #244
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163645937
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 16:34 schreef Skittles het volgende:

[..]

Ik lees juist dat paracetamol als eerste keus wordt gegeven bij pijn, niet ibuprofen :? Of lees ik het verkeerde stuk?
Ik lees het ook zo.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163646181
Beide krijgen iig L1 van Hale, dus veilig bij borstvoeding. Sorry, echt even teveel gedoe hier om erin te duiken.

Op lareb staat dat pcm een eerste keuze middel is, niet hét eerste keuze middel.

[ Bericht 28% gewijzigd door Marjolijntje op 10-07-2016 17:50:26 ]
Mama van F. (2012) en M. (2016)
  zondag 10 juli 2016 @ 19:26:09 #246
220609 Nouk84
Have you ever been Nouked?
pi_163649015
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2016 16:28 schreef BlueEyes het volgende:

[..]

Hoelang heeft ze nu al niet gepoept?
En hoe gaat het drinken?
Sinds woensdagochtend niet meer. Vanmorgen bijna niets gedronken, net wel..
How much wood would a wood chop chop if a wood chop would chop wood?
How many cans can a cannibal can if a cannibal can can cans?
pi_163676174
Kan het zijn dat na 4 maanden een tsr ineens te sterk is geworden door kolven ofzo? Mini spuugt de laatste week ineens best veel en ze drinkt ook erg onrustig en als ze loslaat zie ik zo drie of vier straaltjes spuiten.
pi_163677143
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 21:58 schreef Dot. het volgende:
Kan het zijn dat na 4 maanden een tsr ineens te sterk is geworden door kolven ofzo? Mini spuugt de laatste week ineens best veel en ze drinkt ook erg onrustig en als ze loslaat zie ik zo drie of vier straaltjes spuiten.
Spuugt ze ook na de fles?
Ik zie na 15 maanden nog steeds straaltjes als uk snel los laat, dus dat is misschien niet echt een indicatie.
pi_163682434
Nee, dan spuugt ze veel minder. Ze drinkt wel maar kleine flesjes (100-120 ml). Ik bied nu maar telkens een borst aan en als ze echt wil pas de tweede maar dat maakt het spugen nog niet minder. Het komt ook regelmatig nog een poos na de voeding terwijl ze wel goed boert. Bij het boeren komt er ook meestal al een spuug of 2.

Op zich lijkt ze er niet heel veel last van te hebben. Ze vindt het omkleden na het spugen vervelender :+
pi_163682610
Het klinkt heel herkenbaar Dot, maar daar heb je niet zoveel aan. Frits spuugde ook minder als hij de fles kreeg dan wanneer hij de borst kreeg. Toen hij zeven maanden was stopte het.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 11:32:58 #251
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163685111
Dot, ze drinkt nu waarschijnlijk effectiever, of krachtiger, en dat kan best verschil maken. En jij kolft als je op je werk bent...

Het zal zich ook wel weer naar elkaar voegen denk ik.
  dinsdag 12 juli 2016 @ 11:33:53 #252
171422 LadyBlack
paint it black
pi_163685134
Ik zit nu ook in mn kolfpauze en het is zo freaky: echt exact na 17 minuten kolven komt een nieuwe tsr :') Al-tijd!!
pi_163686331
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 17:22 schreef Marjolijntje het volgende:
Beide krijgen iig L1 van Hale, dus veilig bij borstvoeding. Sorry, echt even teveel gedoe hier om erin te duiken.

Op lareb staat dat pcm een eerste keuze middel is, niet hét eerste keuze middel.
Wat ik begrepen heb, is dat ibuprofen niet in de bv terecht komt. Paracetamol wel, maar is in die hoeveelheden gewoon veilig (als je een zetpil aan je baby geeft, krijgt hij meer werkzame stof binnen).
Venus in pocketformaat
Š loveli
pi_163686747
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 12:41 schreef Phaidra het volgende:

[..]

Wat ik begrepen heb, is dat ibuprofen niet in de bv terecht komt. Paracetamol wel, maar is in die hoeveelheden gewoon veilig (als je een zetpil aan je baby geeft, krijgt hij meer werkzame stof binnen).
Dit heb ik ook ooit zo begrepen.
Alhoewel ik ibuprofen wel vaak uit voorzorg nog innam ná een voeding. Gewoon voor mijn gevoel.
pi_163712014
Wij zijn inmiddels gestopt. Het is al een ruime week geleden dat peuter heeft gedronken en het is goed.
pi_163720284
Mijlpaal, Wup! Je hebt toch maar mooi weer een lange tijd gevoed. Fijn dat het nu voor jullie beide een goed moment is.

Afgelopen periode is A. echt een stuk minder gaan drinken. Een paar dagen, toen hij niet fit was, weigerde hij ook enorm. Dat icm net ongesteld maakte dat mijn productie wel erg dipte. Maar nu gaat het wel weer redelijk. Ik had het ook wel jammer gevonden als het met 16 maanden 'al' klaar was geweest.
Venus in pocketformaat
Š loveli
pi_163720804
Oh WupWup, dat is zeker een mijlpaal. Is het geleidelijk gegaan?
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 13 juli 2016 @ 22:48:38 #258
73386 Fazz
onderweg
pi_163722816
Mooi afgesloten dan toch Wup? :)

F drinkt nu nog 3 a 4x per week in de ochtend en dat gaat verder prima zo. Vandaag was ik vrij dus dan is er tijd om te drinken. Het ging zo:
F: mama, ik wil drinken
M: oke :)
F: die is op, andere kant!!
M: is het lekker?
F: ja is lekker mama
M: waar smaakt het dan naar?
F: Chocolademelk :D

O+
  donderdag 14 juli 2016 @ 21:07:49 #259
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163742202
Amélie spuugt net als haar broer ontzettend veel melk terug. Meer dan het gebruikelijke mondje. Ze heeft er volgens mij geen last van (Lucas huilde heel veel) maar het is wel een natte bende en een zure baby en mama. Iemand nog tips wat ik kan proberen om het spugen te minderen?

Tussentijds loskoppelen en laten boeren heb ik geprobeerd maar zonder resultaat. Nutriton geven wil ik niet.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163742505
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 21:07 schreef Chanty het volgende:
Amélie spuugt net als haar broer ontzettend veel melk terug. Meer dan het gebruikelijke mondje. Ze heeft er volgens mij geen last van (Lucas huilde heel veel) maar het is wel een natte bende en een zure baby en mama. Iemand nog tips wat ik kan proberen om het spugen te minderen?

Tussentijds loskoppelen en laten boeren heb ik geprobeerd maar zonder resultaat. Nutriton geven wil ik niet.
rechtop houden na een voeding? T spuugde ook veel, maar ik kon geen oplossing vinden. Na een tijdje merkte ik dat het minder werd als ik geen melkproducten gebruikte.
  donderdag 14 juli 2016 @ 21:33:52 #261
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163742796
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 21:20 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

rechtop houden na een voeding? T spuugde ook veel, maar ik kon geen oplossing vinden. Na een tijdje merkte ik dat het minder werd als ik geen melkproducten gebruikte.
Dat doe ik sowieso al ;) dan kan ze vooral extra goed in mijn decolleté en over mijn schouder spugen :+

Is de jouw echt allergisch voor melkproducten?
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163742952
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2016 21:33 schreef Chanty het volgende:

[..]

Dat doe ik sowieso al ;) dan kan ze vooral extra goed in mijn decolleté en over mijn schouder spugen :+

Is de jouw echt allergisch voor melkproducten?
Nee, niet allergisch, ik denk dat hij wat gevoelig was. En nu spuugt hij vrijwel niet meer. Maar de eerste maanden merkte ik heel sterk dat als ik een kom yoghurt at, hij veel meer spuugde. Een tijd was melk in de koffie al teveel, maar dat kon later wel weer. Ik merkte het toen ik opeens ging ontbijten met havermout ipv brood, en hij veeel meer spuugde.
  donderdag 14 juli 2016 @ 21:50:47 #263
409579 LuDann
All the way
pi_163743218
Fijn dat jullie er vrede mee hebben zo, WupWup.

Superschattig Fazz. O+ Chocomel. :D

Chanty: Wolk spuugde ook heel erg veel en vaak, zonder daar verder last van te hebben. Achteraf bleken de allergieën hier de oorzaak van te zijn maar ik geloof dat spugen meestal geen specifieke oorzaak heeft, anders dan moeten rijpen van de slokdarm. (hoewel ik dat een vage verklaring vindt altijd, alsof moeder natuur met opzet iets op de wereld heeft gezet wat nog niet af is. Maar goed, je hoort het heel vaak, spugende kleintjes).

Wij hebben ook nooit Nutriton of medicatie gegeven. Wel hebben we 40 hydrofielen gekocht en die overal in huis verspreid. :P
  donderdag 14 juli 2016 @ 21:53:15 #264
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163743266
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 21:40 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Nee, niet allergisch, ik denk dat hij wat gevoelig was. En nu spuugt hij vrijwel niet meer. Maar de eerste maanden merkte ik heel sterk dat als ik een kom yoghurt at, hij veel meer spuugde. Een tijd was melk in de koffie al teveel, maar dat kon later wel weer. Ik merkte het toen ik opeens ging ontbijten met havermout ipv brood, en hij veeel meer spuugde.
Hmmm interessant wel, maar ik herken het niet. Ik gebruik ook niet dagelijks melkproducten en merk geen verschil in spugen. Ze is elke dag een klein fonteintje O+ :')
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  donderdag 14 juli 2016 @ 21:58:59 #265
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163743392
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 21:50 schreef LuDann het volgende:
Fijn dat jullie er vrede mee hebben zo, WupWup.

Superschattig Fazz. O+ Chocomel. :D

Chanty: Wolk spuugde ook heel erg veel en vaak, zonder daar verder last van te hebben. Achteraf bleken de allergieën hier de oorzaak van te zijn maar ik geloof dat spugen meestal geen specifieke oorzaak heeft, anders dan moeten rijpen van de slokdarm. (hoewel ik dat een vage verklaring vindt altijd, alsof moeder natuur met opzet iets op de wereld heeft gezet wat nog niet af is. Maar goed, je hoort het heel vaak, spugende kleintjes).

Wij hebben ook nooit Nutriton of medicatie gegeven. Wel hebben we 40 hydrofielen gekocht en die overal in huis verspreid. :P
40 hydrofielen it is ja :D of wel meer want ondanks dat ik er nog heeeel veel had van Lucas, moest ik van mijn hormonen nieuwe bijkopen :+ in bed ligt zelfs een dubbelgevouwen strandlaken.

En idd denk dat het 'gewoon' die klep is die nog niet goed sluit een ik ben heel dankbaar dat er blijkbaar geen maagzuur mee komt. Lucas had dat wel en echt pijn en die wilde ook niet op zijn rug liggen. Na drie maanden wel medicijnen gekregen en het spugen ging onverminderd door maar de pijn was weg. Met zes maanden spuugde hij veel minder.

Maar goed, zou fijn zijn als ik nog iets mijn proberen om het te minderen. Gewoon omdat een droge niet zuur ruikende baby en mama ook fijn zijn :+
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163743563
Chanty, ik heb mijn spuger wel (pure) jbpm gegeven, dat maakte het spugen 'te doen'. Half uur rechtop na elke voeding en hij heeft veel op schoot en in de wipstoel gezeten. En verder altijd een slab om, want die vervangen was minder vervelend voor hem dan omkleden. En overal in huis spuugdoekjes en hydrofielen.

Geen concrete tips dus, helaas.
pi_163747533
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 22:48 schreef Fazzoletti het volgende:
Mooi afgesloten dan toch Wup? :)

F drinkt nu nog 3 a 4x per week in de ochtend en dat gaat verder prima zo. Vandaag was ik vrij dus dan is er tijd om te drinken. Het ging zo:
F: mama, ik wil drinken
M: oke :)
F: die is op, andere kant!!
M: is het lekker?
F: ja is lekker mama
M: waar smaakt het dan naar?
F: Chocolademelk :D

O+
O+ !

Chanty ik sluit me aan bij de ontelbaar veel hydrofielen tip.
Opeens ruik je niet meer altijd zuur (in mijn geval toen ik weer aan het werk ging :') ).
  vrijdag 15 juli 2016 @ 10:17:56 #268
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163753221
quote:
1s.gif Op donderdag 14 juli 2016 22:05 schreef Hupje het volgende:
Chanty, ik heb mijn spuger wel (pure) jbpm gegeven, dat maakte het spugen 'te doen'. Half uur rechtop na elke voeding en hij heeft veel op schoot en in de wipstoel gezeten. En verder altijd een slab om, want die vervangen was minder vervelend voor hem dan omkleden. En overal in huis spuugdoekjes en hydrofielen.

Geen concrete tips dus, helaas.
Bij Lucas was het enige effect dat hij dikkere stuff terugspuugde met als bonus diarree ;( nog even los van het gedoe om dat spul te geven bij borstvoeding :N nee dan ruik ik liever nog zes maanden zuur, zeker gezien ze geen pijn heeft.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
pi_163754607
Dat snap ik. Daar had ik waarschijnlijk ook voor gekozen als J wel goed groeide.
  vrijdag 15 juli 2016 @ 12:25:10 #270
409579 LuDann
All the way
pi_163755564
JBPM is enorm veel gedoe als je borstvoeding geeft, alles afkolven en dan in de fles geven. Volgens mij was ik net op het punt dat ik Wolk eindelijk aan de borst had na weken fulltime kolven en dat zag ik echt niet zitten.

Maar goed, ze had geen pijn en de groei was op dat moment niet dramatisch slecht dus wij hadden die keuze.
pi_163756247
Je kan ook van afgekolfde melk klein papje maken met jbpm en dat op een lepeltje geven.
Gebeurd ook bij kids die sondevoeding krijgen die geen flesjes (kunnen) drinken en waarbij je dat echt niet door de sonde wilt proppen ivm verstopping
pi_163756576
Ik maakte het papje met water en gaf wat van te voren, bij het wisselen van borst en naderhand. In een fles afgekolfde melk werkte wel wat beter, maar dat was me het gedoe niet waard.
  vrijdag 15 juli 2016 @ 13:17:15 #273
52229 Chanty
Ik heersch >:)
pi_163756772
Papje erin krijgen was ook drama bij Lucas.
Chanty's wegen zijn ondoorgrondelijk :p
  vrijdag 15 juli 2016 @ 13:36:03 #274
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163757150
Ik heb het ook geprobeerd, heel snel mee gestopt. Papje is echt net behangplaksel en zo smaakt het ook, dus het werd er meteen jankend uitgewerkt.
Het nadeel van jbpm kan ook zijn dat de voeding alsnog iets omhoog komt, en blijft 'hangen' in de slokdarm, waardoor ze uiteindelijk toch of nog meer last krijgen van brandend maagzuur.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_163759153
Niet gelezen, maar een vraag:

Ik heb sinds een week of 2 echt een kolfopbrengst om van te huilen (zo'n 30 ml per borst). Het liep al wat terug, maar 't is nu wel heel erg.
Ik ben een beetje in dubio over wat nu: vaker kolven kan niet en live voeden op thuisdagen doe ik al. Ik kolf op werkdagen 2 a 3 keer. Nu weer even 3, want opbrengst zo minimaal.

Maar goed, dit kan ik niet volhouden (betaalde kolfrecht loopt ook af) en met deze opbrengst moet ik iets anders gaan bedenken voor als ik werk.

Maar, nu kwam ik dus al google'nd op een lacatatiekundige die kolfconsulten doet (in Dongen). Zou dat nog wat kunnen opleveren, iemand daar ervaring mee?
Ik zie de bui hangen dat het neerkomt op een andere kolf, maar zou dat nog nut hebben na bijna 9 maanden? :X
pi_163762087
Ik heb een kolfconsult gehad in dongen en inderdaad een andere kolf, dat was effectief. Maar toen was G vier maanden. Inmiddels ben ik gestopt met kolfen, ik vond het wel mooi. Hij eet nu zo veel dat hij toch niet veel drinkt. Ik denk dat hij overdag op 3* 100 cc zit en dat krijgt hij aan kv.
Als je geen kv wil geven is donormelk misschien een optie?
  maandag 18 juli 2016 @ 11:40:57 #277
409579 LuDann
All the way
pi_163825564
Sillie: mijn baby ging rond die leeftijd opeens een heel stuk minder drinken overdag omdat ze meer ging eten. Misschien is dat een geruststelling, je hoeft dan ook minder te kolven. Dat omslagpunt kwam hier vrij plotseling.

Ik heb ook een vraagje, ik ga het nog wel overleggen met de kinderarts maar ben benieuwd naar jullie ervaringen. Ik ga per 1 september aan het werk, dan is Wolk bijna 13 maanden. Ik kolf op dit moment nog steeds overdag en Wolk drinkt dan iets van tussen de 60 en 180 cc. Vanaf welke leeftijd hoeven kindjes overdag geen bv of kv meer te hebben? Vanwege haar allergieën ben ik niet van plan om over te stappen op kv en ik verwacht nog wel even door te kunnen gaan met kolven bij mijn nieuwe baan (aangezien het me maar 8 minuten per keer kost) maar op een gegeven moment wil ik toch stoppen met kolven.
  maandag 18 juli 2016 @ 11:41:48 #278
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163825585
Vanaf 1 jaar, LuDann.
KuikenGuppy
  maandag 18 juli 2016 @ 11:45:51 #279
409579 LuDann
All the way
pi_163825644
Dan vervang je het normaal gesproken door andere melkproducten? Een beker melk bij het eten en een bakje yoghurt tussendoor, zoiets?
  maandag 18 juli 2016 @ 11:56:28 #280
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163825905
Precies :).
KuikenGuppy
  maandag 18 juli 2016 @ 12:01:04 #281
409579 LuDann
All the way
pi_163825996
Ok, bedankt. Ik zal met de kinderarts overleggen dan of ik het gewoon met plantaardige melk en kokosyoghurt kan vervangen. Ik weet niet of dat helemaal hetzelfde is.
  maandag 18 juli 2016 @ 12:14:53 #282
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163826312
Ik weet niet of je al lid bent van een +1 jaar bv groep op Facebook? Want volgens mij zitten er daar ook een aantal die liever geen dierlijke zuivel geven en die er wat over kunnen vertellen :).
KuikenGuppy
  maandag 18 juli 2016 @ 12:17:53 #283
409579 LuDann
All the way
pi_163826361
Nog niet, bedankt voor de tip!
pi_163827798
Ben ik het toch niet helemaal mee eens. De energiebehoefte halen ze met de eerste verjaardag voor nog zo'n 75% uit moedermelk en langzaamaan verschuift die balans naar nog maar 25% rond de tweede verjaardag. Gemiddeldes, niet geindividualiseerd uiteraard, maar wat mij betreft wel te grote getallen om zomaar van tafel te schuiven. Ik zou zelf ook even goed afwegen hoeveel vaste voeding je kind al eet en of dat dat voldoende is tov de melk.
  maandag 18 juli 2016 @ 13:43:50 #285
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163828107
Joh? Dan heb ik dat verkeerd begrepen, excuus :@.
KuikenGuppy
pi_163828632
Maar flesvoedingkinderen stappen met 1 jaar toch ook van flesvoeding af? Wij zijn iig niet meer doorgegaan met dreumesmelk enzo.

Ik doe even een melkvrij dieet om te kijken of het spugen dan minder wordt, maar na hoe lang zou je verbetering moeten zien? Het wordt iig nog niet minder qua spugen na twee dagen melkvrij.
  maandag 18 juli 2016 @ 14:12:30 #287
409579 LuDann
All the way
pi_163828752
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 13:30 schreef WupWup het volgende:
Ben ik het toch niet helemaal mee eens. De energiebehoefte halen ze met de eerste verjaardag voor nog zo'n 75% uit moedermelk en langzaamaan verschuift die balans naar nog maar 25% rond de tweede verjaardag. Gemiddeldes, niet geindividualiseerd uiteraard, maar wat mij betreft wel te grote getallen om zomaar van tafel te schuiven. Ik zou zelf ook even goed afwegen hoeveel vaste voeding je kind al eet en of dat dat voldoende is tov de melk.
Ah ok. Wolk eet wel erg goed vaste voeding maar ze groeit nog steeds niet helemaal optimaal. Ik denk dat we dan nog wel wat langer doorgaan met het aanbieden van bv overdag. Ze heeft er duidelijk wel steeds minder behoefte aan, weigert soms.

Ik lees op verschillende FB groepen ook heel wisselende verhalen, sommige kindjes die met 18 maanden nog een fles krijgen overdag. We hebben 30 augustus een afspraak met de KA en voor die tijd was ik niet van plan iets te veranderen maar het zou fijn zijn om een beetje het vooruitzicht te weten.
  maandag 18 juli 2016 @ 14:12:43 #288
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_163828762
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 14:06 schreef Dot. het volgende:
Maar flesvoedingkinderen stappen met 1 jaar toch ook van flesvoeding af? Wij zijn iig niet meer doorgegaan met dreumesmelk enzo.

Ik doe even een melkvrij dieet om te kijken of het spugen dan minder wordt, maar na hoe lang zou je verbetering moeten zien? Het wordt iig nog niet minder qua spugen na twee dagen melkvrij.
Bij V duurde het altijd 5 dagen voordat hij weer zichzelf was (na provocatie) .
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  maandag 18 juli 2016 @ 14:14:40 #289
409579 LuDann
All the way
pi_163828818
Ik merkte verschil na 3 dagen dieet, als in minder spugen. Maar het duurde nog wel langer voor het helemaal ophield.

Nu ik me er wat meer in verdiept heb weet ik dat je koemelk niet moet gaan vervangen voor geitenmelk of sojaproducten omdat die qua structuur erg veel lijken op koemelk. Houd daar ook rekening mee. En, al is het waarschijnlijk overbodig om te melden maar ik doe het toch omdat ik vaak hoor dat mensen dit anders niet doen: lees alle verpakkingen. Niet alleen melk, kaas en yoghurt schrappen maar alles waar melk of soja inzit. Dus ook dingen als koekjes, pakjes, zakjes, alles.

[ Bericht 12% gewijzigd door LuDann op 18-07-2016 14:23:31 ]
pi_163828949
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 14:06 schreef Dot. het volgende:
Maar flesvoedingkinderen stappen met 1 jaar toch ook van flesvoeding af? Wij zijn iig niet meer doorgegaan met dreumesmelk enzo.

Ik doe even een melkvrij dieet om te kijken of het spugen dan minder wordt, maar na hoe lang zou je verbetering moeten zien? Het wordt iig nog niet minder qua spugen na twee dagen melkvrij.
Met flesvoeding ga je ook al met vier maanden starten met vaste voeding en laat je al gauw flessen vallen om die balans maar om te draaien. Dat is natuurlijk heel anders met borstvoeding (althans, zoals wij het geven).
  maandag 18 juli 2016 @ 14:27:35 #291
327807 Mariposas
&#1497;&#1492;&#14
pi_163829146
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 14:14 schreef LuDann het volgende:
Ik merkte verschil na 3 dagen dieet, als in minder spugen. Maar het duurde nog wel langer voor het helemaal ophield.

Nu ik me er wat meer in verdiept heb weet ik dat je koemelk niet moet gaan vervangen voor geitenmelk of sojaproducten omdat die qua structuur erg veel lijken op koemelk. Houd daar ook rekening mee. En, al is het waarschijnlijk overbodig om te melden maar ik doe het toch omdat ik vaak hoor dat mensen dit anders niet doen: lees alle verpakkingen. Niet alleen melk, kaas en yoghurt schrappen maar alles waar melk of soja inzit. Dus ook dingen als koekjes, pakjes, zakjes, alles.
Het gaat volgens mij om de eiwitstructuur. Geitenmelk lijkt qua eiwitstructuur veel op koemelk inderdaad. Maar bij sojamelk is dat niet zo. Het lijkt wel in letterlijke zin qua structuur op koemelk. Soja wordt ontraden omdat het sterk allergeen is.
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
  maandag 18 juli 2016 @ 14:30:18 #292
409579 LuDann
All the way
pi_163829223
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2016 14:27 schreef Mariposas het volgende:

[..]

Het gaat volgens mij om de eiwitstructuur. Geitenmelk lijkt qua eiwitstructuur veel op koemelk inderdaad. Maar bij sojamelk is dat niet zo. Het lijkt wel in letterlijke zin qua structuur op koemelk. Soja wordt ontraden omdat het sterk allergeen is.
Ik verwoordde het niet helemaal goed inderdaad. Bij een KMA is de kans op ook een allergie voor geitenmelk ongeveer 92 %. De kans dat er bij een KMA ook een allergie voor soja is, is ergens tussen de 20 en 30 % dacht ik. Het is dan ook verstandig om ook soja te schrappen. In de eerste instantie omdat soja ook een veroorzaker kan zijn van klachten, maar ook om te voorkomen dat een allergie voor soja later nog ontstaat.

Aan de andere kant is hiermee dan ook weer het risico dat je teveel gaat schrappen, dat is ook weer niet de bedoeling. Het beste lijkt mij is om tijdens een eliminatie dieet soja ook te schrappen en dat later weer te introduceren maar dan niet in grote hoeveelheden (als de baby ertegen blijkt te kunnen). Dus geen sojamelk geven in plaats van koemelk, maar dan voor bijvoorbeeld havermelk kiezen. Maar ook weer niet alle kleine hoeveelheden mijden die in voedsel verwerkt zitten.
pi_163829430
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 14:19 schreef WupWup het volgende:

[..]

Met flesvoeding ga je ook al met vier maanden starten met vaste voeding en laat je al gauw flessen vallen om die balans maar om te draaien. Dat is natuurlijk heel anders met borstvoeding (althans, zoals wij het geven).
En flesvoeding heeft koemelk als basis, toch? Dan is 'overstappen' naar koemelk eerder logisch dan apart :)
pi_163830365
quote:
1s.gif Op maandag 18 juli 2016 14:19 schreef WupWup het volgende:

[..]

Met flesvoeding ga je ook al met vier maanden starten met vaste voeding en laat je al gauw flessen vallen om die balans maar om te draaien. Dat is natuurlijk heel anders met borstvoeding (althans, zoals wij het geven).
Wachten tot 6 maanden mag ook gewoon dan ;) Maar dan ben je wel gericht op afbouwen ja.

Ok, we gaan nog even door dan! Ik heb amandelmelk voor door de koffie, want sojamelk vind ik heel vies. En heb ook een vriendin met een melkeiwitintolerantie/allergie en voor haar ben ik idd gewend alles te lezen dus doe het nu ook. En melkvrije koekjes zijn ook lekker :9

Ze heeft er trouwens geen last van en ze groeit goed dus als het niet werkt is het wat mij betreft gewoon wat vaker omkleden, maar vond het wel waard om het eens uit te proberen.
pi_163830790
Ik kom hier nog weinig maar dot! Wat fijn dat dit zo anders is als met stip en je er nog bent O+ *O*

Hier inmiddels 29mnd! Holy! O+
♥ J & S
pi_163833106
Hier werd vanmorgen voor het eerst sinds 3 dagen weer aangehapt.
Mannn ik dacht dat ik door het bed schoot van de pijn.
Geloof ook dat er weinig kwam want meneer wilde 'andere borstel' :')
Maar rechts drinkt hij sowieso al bijna een jaar niet meer uit dus die heb ik beleefd geweigerd met de opmerking dat die borst op is.
  maandag 18 juli 2016 @ 21:46:51 #297
344469 Amsel
zonder t
pi_163840553
Even snel: Hoe heet dat spul ookalweer dat je op je tepels smeert als ze zo schraal zijn in het begin?
pi_163840603
Lanoline (purelan)? Of EMAB nipple butter O+
  maandag 18 juli 2016 @ 21:49:17 #299
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163840656
Lanoline ja, van medela (purelan) of lansinoh
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 18 juli 2016 @ 21:49:41 #300
344469 Amsel
zonder t
pi_163840674
Thanks!
  maandag 18 juli 2016 @ 21:58:11 #301
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_163841037
Dicht :)
Carpe diem, quam minimum credula postero.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')