abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_162102829
Nav de discussie in het OUD FB topic is besloten het lijstje in dit topic te laten vervallen.
Alle OUD-users en hun kindjes die daar behoefte aan hadden, kun je terugvinden in het verjaardagslijstje op de Fok!wiki:

http://wiki.fok.nl/index.php/Ouder%28s%29_Kalender

Voel je vrij om daar je eigen gegevens aan te passen
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  woensdag 11 mei 2016 @ 22:24:30 #2
36072 Susie
Hatsjikiedeeeeeeee!
pi_162103649
@Agter; hier dame van 4,5 en ook nog zijwieltjes. Laatst geprobeerd, ze wilde zelf, maar mevrouw vindt alles om haar heen interessanter, dus kiepte ze iedere keer om. Wij hebben het zelf even opgegeven.
Unlike those who hide the truth, i tell it like it is......
pi_162103931
Yaro in augustus 6 kan zonder zijwieltjes fietsen maar weigert het zelf fietsen te oefenen. Dus schiet ook niet op.

Wb avond 4 daagse was het hier zo dat school halverwege stond met wat te eten en te drinken. Maar de organisatie heeft dat nu verboden. Zelf namen we drinken en een snoepje/koekje mee. En/of komkommer.
  woensdag 11 mei 2016 @ 22:32:14 #4
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_162104071
Ollie kon vlak na zijn 4e verjaardag zonder zijwieltjes fietsen. Toen woonden we ook in een huis met een grote laan waar hij goed kon oefenen. Ging heel rap toen ivm de pogingen die we gedaan hadden toen we op de flat woonden.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_162104331
L kon pas toen ze 5 jaar en een paar maanden was fietsen. Gewoon geen interesse ervoor. Nu gaat het oké, maar ze doet het eigenlijk te weinig om het beter te leren.
pi_162105005
Geen avondvierdaagse hier, dus ook geen tips, sorry...

En over fietsen zonder zijwieltjes... We hebben Lars vorig jaar toen hij 5 werd een 18" fiets gegeven, en we hadden er losse zijwieltjes bij gekocht. Op een avond wilde hij fietsen, naar zijn vriendinnetje, maar we zeiden dat dat nog niet kon, want we hadden die zijwieltjes nog niet gemonteerd... "Ja, maar ik wil ook zonder, want J. (z'n vriendinnetje) fietst ook zonder zijwieltjes en dat kan ik dus ook"...
En hij stapt op en rijdt zo weg :D

Gelukkig hadden we het bonnetje van de zijwieltjes nog, en hebben we ze terug kunnen brengen ;)
  woensdag 11 mei 2016 @ 23:02:34 #7
48000 Vlinder
1 + 1 = 3, nee 5!
pi_162105478
Agter, de oudste is nu 6 en fietst 'al' sinds hij 4 is zonder zijwieltjes. De middelste van november 2011 vertikt het om er überhaupt op te gaan zitten. "kan ik niet mem" "wil ik niet" en vooral puf, kreun en steun :') :')

Als ik hem bij z'n kraag vasthoudt komt hij een paar meter en stapt dan af om naar huis te lopen zodat ik zijn fiets mee kan nemen :') _O-

Ik gok dat het nog wel een paar jaar duurt voordat hij vrijwillig gaat zitten en fietsbewegingen maakt.
♡ Sa fier as de moanne, - en werom ♡
pi_162105520
We hebben nog niets gehoord over de organisatie van de 4-daagse. Ook niet of we ingedeeld zijn als begeleidend ouder.
Zal eens navragen hoe het bij ons geregeld is. Ik wist dus niet dat dit vaak door school werd geregeld.
Maar goed, drinken en een koekje dus anders ^O^

As waarom heeft de organisatie het door school drinken aanbieden verboden? Het klinkt zo streng.

Shandaly :D
Ik wou dat het zo makkelijk ging.
Eva is nu 5 en begint ineens te vragen of we ergens op de fiets naar toe kunnen. Ze begon er toevallig vanavond zelf over. Wel nog met zijwieltjes, maar als ze nu zelf wil weet ik dat ze op een gegeven moment zichzelf voldoende vertrouwd om zonder zijwieltjes te proberen.
pi_162105837
Vanuit veiligheidsredenen. Ze gaven aan dat er onveilige situaties ontstonden. Ik moet zeggen dat ik het niet hem gezien vorig jaar. 2 dagen meegelopen en 2 dagen namens school gestaan. Maar blijkbaar denkt men er anders over. Vind het wel jammer vond het echt wel meerwaarde hebben.

Wij liepen vorig jaar niet als school maar stonden er wel. Omdat er toch veel vraag naar is kon je nu wel via school inschrijven en de medaille krijgen maar word er wel zelf gelopen. Vind ik wel fijn. Dan kan je met je eigen groepje/tempo lopen. Dat geschuifel vind ik echt niks.
pi_162107493
Ik weet niet meer precies op welke leeftijd, denk rond 4 jaar, ja, want wij zijn nog met de fiets naar de peuterspeelzaal geweest, maar ik heb op gegeven moment de zijwieltjes iets omhoog gezet, zodat hij alleen ging fietsen, maar wel nog opgevangen werd als hij te schuin kwam, maar dat was maar enkele dagen, toen maar gewoon zonder, dat ging gewoon beter om balance te houden, want anders ging hij schuin doorfietsen, zonder zijwieltjes moest hij het zelf doen met zijn voeten. Ervaring met een loopfiets is een dikke pre.

Toen zijn wij af en toe 's middags naar school gefietst, omdat het dan minder druk is op het fietspad.
Onlangs ging mijn fiets met fietszitje stuk en moest hij elke dag op zijn eigen fiets naar school en ook paar keer naar zwemmen fietsen. Ik met een gewoon fiets erachter en heb altijd gezegd, waarop hij moest letten, bijvoorbeeld rechts fietsen, en kijken dat de auto's ook daadwerkelijk stoppen bij de overweg en wanneer hij moest stoppen voor een straat of wanneer iemand van de zij- of achterkant kwam. Hij kan wel fietsen, maar nog niet op alles tegelijk letten en kent de regels natuurlijk nog niet, en ik heb ook de weg een beetje op gekozen dat het fietspad zo veel mogelijk gescheiden van straat is. En wij hebben ook heel snel geoefend richting aan te geven, bij ons is het ' s ochtends heel druk met fietsers die inhalen, die letten ook niet altijd goed op, dan is het handiger dat hij zelfs de hand kan uitsteken.

Ik vond het in het begin best eng, want je kunt zelf niet zo veel doen als je erachter fietst, maar het is gewoon veel oefenen en steeds een beetje verder gaan.

[ Bericht 2% gewijzigd door Zana op 12-05-2016 00:19:27 ]
pi_162109433
Dot fietst sinds ze net vier was. Ze was een fanatiek loopfietser, op een dag heb ik haar op een gewone fiets zonder zijwieltjes gezet. In vijf minuten was het geregeld.
Ze is wel nog totaal niet verkeersveilig, dus ik loop altijd mee. Ernaast fietsen durf ik in de stad nog niet.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_162109754
Ean was 4 toen ze zonder zijwieltjes fietste in mei jarig en in de grote vakantie fietste ze zo weg.
pi_162110416
Onze jongste kwam ergens rond haar 4e verjaardag zelf vertellen dat de zijwieltjes eraf konden, heeft een middag op straat geoefend en toen had ze het onder de knie.
Ook veel de loopfiets gebruikt voordat ze ging fietsen zeg maar.

Ook de oudste had veel op de loopfiets geoefend en kon prima evenwicht bewaren (bruggetjes afrijden met de voeten op het plankje bijvoorbeeld ;) ).
Maar op de fiets had ze het vertrouwen niet, terwijl ze het eigenlijk wel kon. Als we naast haar liepen om haar vast te houden (bij een puntje van haar jas), dan keek ze achterom of we haar nog wel vast hadden (en stuurde dan gelijk de berm weer in ;).

Ze zijn nu ruim 6 en 8 en we proberen zo veel mogelijk op de fiets naar school te gaan. Want er is nog meer dan genoeg te oefenen. Meestal fietst er dan 1 voor en dan fiets ik met de ander erachter. Ze moeten zelf kijken en stoppen, mogen een klein stukje vooruit, als ze maar niet gaan racen ;). So far so good ;)
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_162111249
De oudste was 3j10mnd toen hij bang werd voor de zijwieltjes omdat hij iets te vaak met een wieltje naast de stoeprand kwam en dan alsnog omviel. Hij wilde de wieltjes eraf. Prima, maar motorisch is het geen wonder. Toch fietste hij na 10 minuten zelf rondjes..
Mijn jongste had vanaf 2,5 een loopfiets, met 3,5 heb ik de zijwieltjes van zijn fiets gehaald en hij fietste zo weg.
Maar: de oudste had al snel de fiets onder controle en goed verkeersgedrag. Met hem konden we al snel de weg op. De jongste (bijna 4,5) heeft dat echt niet. Fietst aan alle kanten van de weg, kijkt alle kanten op, heeft geen respect voor andere voertuigen (fietste vorige week nog vlak bij tractor langs, zag het gelukkig optijd. De oudste was op die leeftijd blijven staan en had de tractor de ruimte gegeven). Dus voordat de jongste echt mee mag in het verkeer naar bijv school moet hij nog effe oefenen op rustige tijdstippen ;)
pi_162125982
Mijn kleuter wil pas zonder zijwieltjes als hij 6 is :') Dat duurt nog wel even....

Hij had vandaag zijn allereerste schoolreisje... naar de Efteling :o Hij vond het best spannend (ik ook!) en was een beetje verdrietig voor vertrek maar kwam stralend teruggekomen. Hij was twee keer kwijtgeraakt maar goed in staat geweest om weer terug bij zijn groepje te komen.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_162127106
Ik heb ook 3 kinderen die niet zo blij werden van het leren fietsen.
De jongens waren knetterlaat (echt heel laat en veel frustraties) en onze dochter van nu 6,5 heeft het net pas geleerd en het is ook nog steeds gedoe.

Maak je er maar niet druk over. Het komt wel.
Mijn oudste fietst dagelijks de hele stad door en de jongste zoon vliegt tegenwoordig met handen los door de wijk.

Ik heb duidelijk trage kinderen als het gaat om fysieke dingen. Met alles. Lopen, fietsen, zwemmen.
Maar het komt goed, alleen wat later. Who cares.
pi_162127543
Nuance,

Als je een sloot achter je huis hebt, heeft leren zwemmen wellicht wat meer prioriteit natuurlijk en moet je sneller wat, maar goed, dat hebben wij niet.
  donderdag 12 mei 2016 @ 20:05:42 #18
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_162129181
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 19:20 schreef lily het volgende:
Nuance,

Als je een sloot achter je huis hebt, heeft leren zwemmen wellicht wat meer prioriteit natuurlijk en moet je sneller wat, maar goed, dat hebben wij niet.
Dat was bij ons fietsen dus: geen noodzaak. Bij oudste was het frustrerend en ze durfde niet, dus op een gegeven moment lieten we het zitten. Toen ging jongste het proberen, op een zaterdagmiddag. Oudste -2 jaar ouder en toen 7 geloof ik- kwam vragen of haar wieltjes er ook af mochten en reed terstond weg :)
pi_162130453
Hier fietsten ze al heel vroeg allebei (net drie en tweeeneenhalf), maar omdat het verkeersinzicht er dan toch echt nog niet is, is het helemaal niet al altijd handig hoor.

Mijn dochter gaat nu in vijf lessen haar C halen voor zwemmen, bijna twee jaar geleden haalde ze haar B. Ik vind het zo stoer, ze wil het echt zelf, vond het heel spannend, maar heeft zich er helemaal op eigen kracht en initiatief doorheen gesleurd.

Mijn zoon oefent nu voor zijn B in een gemengd groepje B/C, en de juf vroeg haar of ze mee wilde doen voor C. Ze zou dan één les kijken of ze dacht dat ze het zou redden in vijf lessen, et voila. Echt leuk.
  donderdag 12 mei 2016 @ 22:09:58 #20
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_162135705
quote:
1s.gif Op donderdag 12 mei 2016 19:07 schreef lily het volgende:
Ik heb ook 3 kinderen die niet zo blij werden van het leren fietsen.
De jongens waren knetterlaat (echt heel laat en veel frustraties) en onze dochter van nu 6,5 heeft het net pas geleerd en het is ook nog steeds gedoe.

Maak je er maar niet druk over. Het komt wel.
Mijn oudste fietst dagelijks de hele stad door en de jongste zoon vliegt tegenwoordig met handen los door de wijk.

Ik heb duidelijk trage kinderen als het gaat om fysieke dingen. Met alles. Lopen, fietsen, zwemmen.
Maar het komt goed, alleen wat later. Who cares.
Dank je. Deze post had ik nog even nodig. Ondanks dat ik het zelf ook wel weet.
pi_162143143
Hier was de loopfiets erg goed onder controle maar gewoon fietsen (met zijwieltjes) wilde hij niet (ik ben niet zo goed met trappers, volgens eigen zeggen). Heel af en toe wilde hij even proberen (2 minuten) kwam dan niet snel genoeg vooruit naar z'n zin en gaf op. Dus maar even laten rusten afgelopen winter.
Maar hij wilde wel heel graag op de fiets naar school, maar vind dat met de loopfiets niet praktisch en dat mocht hij dus niet. Uiteindelijk is die wilskracht voor hem de motivatie geweest. Op een gegeven moment gezegd zullen we het eens proberen zonder zijwieltjes, want had het idee dat die namelijk te veel weerstand boden waardoor hij niet snel genoeg vooruit kon ofzo.
Dat vond hij zelf een goed idee. En met fietsvestje (met zon handvat er aan) geoefend en na twee keer een kwartier oefenen met steeds langere stukken los had hij het fietsen door en na een 5 dagen ook het op en af stappen en na twee weken een grotere fiets gekocht want hij kon met die kleine wieltjes het buurmeisje niet bijhouden en dus was z'n fiets stom.. En sindsdien ook met de fiets naar school met een paar keer oefenen vantevoren.

Hij was toen ruim 4,5 maar van absoluut niet willen, naar goed kunnen fietsen is dan wel snel gegaan
  vrijdag 13 mei 2016 @ 09:28:07 #22
348178 NotTheSame
& Never Be The Same Again
pi_162146248
Draak (4j5m) fietst sinds een paar weken zonder zijwieltjes. Haar 2 vriendinnetjes waren aan het oefenen en toen wilde zij ineens ook. Hestje met handvat geleend en binnen een paar dagen fietste ze rond.
  vrijdag 13 mei 2016 @ 09:38:41 #23
56471 pinquit
oh my lama!
pi_162146456
Mjehhh fietsen :') was hier echt drama. Hij kon het toen hij 7-8 was denk ik pas echt. Maar we fietsen dus ook nooit hè :P altijd lopend naar school, we wonen in de binnenstad (en opa's en oma's ook) dus zijn zo overal.
We moeten hem deze zomer echt gaan leren om in het verkeer te fietsen, want hij gaat over twee jaar naar 't middelbaar :o
(al kiest ie ws voor de dichtsbijzijnde school, die aan t eind van de dijk ligt, en dus - jawel- makkelijk lopend te bereiken is :') )
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zaterdag 14 mei 2016 @ 12:07:21 #24
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_162175520
Help, mijn badkamer is overgenomen door een puber! Waar mijn badkamer altijd een oase van rust en eenvoud was in vergelijking met de rest van het huis, komt het nu met de dag voller te staan met smeerseltjes, maskertjes, scrubs en andere ondefinieerbare tubetjes en potjes :D
En washandjes zijn ineens een eerste levensbehoefte geworden.

Stiekem vind ik het wel grappig, hoewel het ook een hoop rotzooi geeft. De badkamer ruikt en ziet eruit alsof er een chemische ontploffing is geweest nadat zij klaar is.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_162177346
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 12:07 schreef livelink het volgende:
Help, mijn badkamer is overgenomen door een puber! Waar mijn badkamer altijd een oase van rust en eenvoud was in vergelijking met de rest van het huis, komt het nu met de dag voller te staan met smeerseltjes, maskertjes, scrubs en andere ondefinieerbare tubetjes en potjes :D
En washandjes zijn ineens een eerste levensbehoefte geworden.

Stiekem vind ik het wel grappig, hoewel het ook een hoop rotzooi geeft. De badkamer ruikt en ziet eruit alsof er een chemische ontploffing is geweest nadat zij klaar is.
O heerlijk O+
Maar praktisch minder. Een fijn hoekje op haar kamer maken met goed licht en een mooie spiegel?
Met een meidenkwartet
  zaterdag 14 mei 2016 @ 13:28:39 #26
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_162177442
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 13:25 schreef Cathmar het volgende:

[..]

O heerlijk O+
Maar praktisch minder. Een fijn hoekje op haar kamer maken met goed licht en een mooie spiegel?
Heeft ze al. Dat staat al vol met make-up en zo. Ze breidt haar territorium gewoon langzaam uit naar de badkamer. En al mijn eigen spulletjes ben ik voortdurend kwijt en vind ik terug op haar kamer en in haar tassen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  zaterdag 14 mei 2016 @ 15:45:44 #27
318546 Mevr_Mus
Met Mini_Musjes
pi_162181618
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2016 18:30 schreef Clubsoda het volgende:
Mijn kleuter wil pas zonder zijwieltjes als hij 6 is :') Dat duurt nog wel even....
Onze jongens blijven op elkaar lijken :D :') S zegt letterlijk hetzelfde :s)
Oude (on)bekende.
pi_162184117
Waar vind je die hesjes met handvat? Klinkt heel handig, ik had er nog nooit van gehoord tot ik jullie berichten las.
pi_162184688
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 17:30 schreef danic het volgende:
Waar vind je die hesjes met handvat? Klinkt heel handig, ik had er nog nooit van gehoord tot ik jullie berichten las.
Ik heb deze
http://www.kinderfietssho(...)t-voor-fietsles.html

Van iemand gekregen. Ze zijn ook wel op marktplaats te vinden. Zoek op bikybiky of biky biky.
Op marktplaats zie ik ze onder een tientje staan.

Ik vind ze ideaal omdat ze echt stevig zitten en je je kind dus echt goed vast kan houden en hij dus echt leert om de fiets recht te houden en te sturen. En als ie valt til je hem gewoon letterlijk aan het handvat op want het vest is en zit heel stevig. En dan valt dus alleen de fiets.
pi_162186278
Geinig livelink, een echt meisje-meisje dus :)

Ik heb ze allebei met een sjaal leren fietsen: sjaal achterin de nek, dan naar voren over de schouders en terug onder de oksels door. Dan kun je achterop beide stukken goed vastpakken met een hand. Als ze omvallen rekt de sjaal iets mee, maar uiteindelijk blijven ze wel hangen in de sjaal.
  zaterdag 14 mei 2016 @ 19:13:28 #31
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_162186511
Vestje? Ieder z'n ding, maar wat een commerciële onzin. Over de hele wereld leren kinderen al jarenlang zonder fratsen fietsen.
Gigantisch op je plaat gaan hoort daar ook bij, m.i.
Maar, ieder zn ding...,
pi_162187046
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 19:13 schreef amaranta het volgende:
Vestje? Ieder z'n ding, maar wat een commerciële onzin. Over de hele wereld leren kinderen al jarenlang zonder fratsen fietsen.
Gigantisch op je plaat gaan hoort daar ook bij, m.i.
Maar, ieder zn ding...,
Hier werkt het voor een kind dat met zijwieltjes niet vooruit kwam en het snel op gaf, met zon vestje gaf het hem zelfvertrouwen om het zonder te proberen en met twee keer een kwartier oefenen was het gepiept en kon ie het zelf. En vallen heeft ie echt nog wel gedaan, maar hij weet nu dat ie het kan en gaat door. Als het tijdens het oefenen gebeurde zou hij direct hebben opgegeven. En inderdaad ieder z'n ding.

En zo zijn er echt nog wel meer dingen die elders op de wereld anders gaan of die vroeger anders gingen, maar dat wil niet zeggen dat je geen gebruik kan maken van nieuwe dingen die iets vergemakkelijken. En als jij het niet wilt gebruiken is dat helemaal prima, tis niet dat ik het je op dring of adviseer. Ik geef alleen reactie op de vraag hoe m'n kind heeft leren fietsen en later op de vraag waar het te verkrijgen is.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 14 mei 2016 @ 19:45:16 #33
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_162187239
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 19:04 schreef Deepfreeze het volgende:
Geinig livelink, een echt meisje-meisje dus :)

Ik heb ze allebei met een sjaal leren fietsen: sjaal achterin de nek, dan naar voren over de schouders en terug onder de oksels door. Dan kun je achterop beide stukken goed vastpakken met een hand. Als ze omvallen rekt de sjaal iets mee, maar uiteindelijk blijven ze wel hangen in de sjaal.
Met sjaal, zo hebben we het hier ook gedaan :Y

Livelink, hoe snel gaat dat overnemen? Mijn dochter verheugt zich nu al op het moment dat ze mijn schoenen kan lenen :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 14 mei 2016 @ 19:48:34 #34
125853 Ticootje
<3 6970 <3
pi_162187342
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 13:28 schreef livelink het volgende:

[..]

Heeft ze al. Dat staat al vol met make-up en zo. Ze breidt haar territorium gewoon langzaam uit naar de badkamer. En al mijn eigen spulletjes ben ik voortdurend kwijt en vind ik terug op haar kamer en in haar tassen.
:D

Ik wil niet voor niks een 2e badkamer :D
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_162188008
Fietsen, mijn bijna 6-jarige begint net met zijwieltjes... Daarvoor durfde ze dat niet eens. :D Ik ga er vanuit dat het wel goed komt met veel oefenen.

Iets anders, lego. Hoe bewaren jullie dat? We hebben het hier nu op kleur gesorteerd, maar dat werkt niet. Ze gooit alles elke keer opnieuw uit de bakken. Op haar verjaardag krijgt ze straks 1 of 2 grotere bouwwerken, waar zet ik die neer als ze gebouwd zijn. Hoe gaat dat bij jullie?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  zaterdag 14 mei 2016 @ 20:25:49 #36
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_162188381
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:12 schreef Morretje het volgende:
Fietsen, mijn bijna 6-jarige begint net met zijwieltjes... Daarvoor durfde ze dat niet eens. :D Ik ga er vanuit dat het wel goed komt met veel oefenen.

Iets anders, lego. Hoe bewaren jullie dat? We hebben het hier nu op kleur gesorteerd, maar dat werkt niet. Ze gooit alles elke keer opnieuw uit de bakken. Op haar verjaardag krijgt ze straks 1 of 2 grotere bouwwerken, waar zet ik die neer als ze gebouwd zijn. Hoe gaat dat bij jullie?
Wij hebben zo'n Ikea lack plankje tegen de muur (op slaapkamer) waar ze het uit mogen stallen.
Alleen bij mijn dochter is de plank van de muur gekomen nadat iemand er te hard op had gesteund.
Verder zit de losse LEGO nu in van die zip zakjes (wederom Ikea) in een LEGO ton. Maar daar wordt zelden mee gespeeld. Ze hebben allebei het liefst bouwpakketten.
Mijn zoon heeft vandaag de vrachtwagen van LEGO technics afgemaakt.

Overigens ligt er overal wel wat. Kom dagelijks wel een knopje tegen.
  zaterdag 14 mei 2016 @ 20:26:09 #37
11682 Moonah
Jolie femme
pi_162188392
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 19:13 schreef amaranta het volgende:
Vestje? Ieder z'n ding, maar wat een commerciële onzin. Over de hele wereld leren kinderen al jarenlang zonder fratsen fietsen.
Gigantisch op je plaat gaan hoort daar ook bij, m.i.
Maar, ieder zn ding...,
Ik ben het volkomen met je eens.
Ik vind het eerlijk gezegd ook wat zorgelijk als oefenen en valpartijen voorkomen zouden moeten worden. De ontwikkeling van een kind gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. Hoe gaat een kind leren doorzetten? Hoe leert het omgaan met teleurstellingen? Ik vind zo'n vestje echt een uitgesproken voorbeeld van pamperen.
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  zaterdag 14 mei 2016 @ 20:28:35 #38
11682 Moonah
Jolie femme
pi_162188479
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:12 schreef Morretje het volgende:

Iets anders, lego. Hoe bewaren jullie dat? We hebben het hier nu op kleur gesorteerd, maar dat werkt niet. Ze gooit alles elke keer opnieuw uit de bakken. Op haar verjaardag krijgt ze straks 1 of 2 grotere bouwwerken, waar zet ik die neer als ze gebouwd zijn. Hoe gaat dat bij jullie?
Als je de kans nog hebt, sorteer dan op 'soort'. De kleur zie je immers toch meteen.
Bij ons is het nu zo'n enorme alles door elkaar puinzooi. 13 kratten vol, technisch, Chima, City, zoek het maar uit. Never nooit niet meer een compleet bouwwerk te maken want net dat éne stukje is dan natuurlijk niet te vinden...
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_162188638
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 19:48 schreef Ticootje het volgende:

[..]

:D

Ik wil niet voor niks een 2e badkamer :D
Dit! Tutten x4 hier. Binnen nu en 4 jaar begrijp ik dus? Plannen liggen klaar. Nu nog even sparen.
Met een meidenkwartet
  zaterdag 14 mei 2016 @ 20:34:29 #40
11682 Moonah
Jolie femme
pi_162188680
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 13:28 schreef livelink het volgende:

Ze breidt haar territorium gewoon langzaam uit naar de badkamer.
:D O+
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_162188691
En de sjaal methode. Check.
Met een meidenkwartet
  Moderator zaterdag 14 mei 2016 @ 20:40:12 #42
5428 crew  miss_sly
pi_162188902
Wij hebben de 'omi-methode' gebruikt: S heeft leren fietsen zonder zijwieltjes op een dag dat mijn ouders oppasten. Toen we thuiskwamen, fietste ze los. Combinatie van meer durf van S en durven loslaten van mijn moeder. Toen ze het aan mij wilde laten zien, moest ik even haar zadel vasthouden voor het wegfietsen en riep ze "laat maar los mama....laat maar los....mama, laat nou lohos!" :@ :')
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_162189063
Met zo'n sjaal doe je toch hetzelfde als met een vestje?
Wij hebben een vestje. Motorisch uitgedaagd kind, dus we waren ervan overtuigd dat het nodig zou zijn om haar ooit vooruit te krijgen. Maar dat viel dus enorm mee en het is nooit het huis uit geweest.

Ik denk dat zo'n ding voor sommige kinderen een uitkomst is. Voor andere niet nodig. Pamperen doen we op een miljoen andere manieren met zijn allen, zo'n vestje vind ik niet bepaald een van de ergere voorbeelden.

[ Bericht 1% gewijzigd door Vanyel op 14-05-2016 21:37:52 ]
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  Licht Ontvlambaar zaterdag 14 mei 2016 @ 21:35:32 #44
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_162192393
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 20:44 schreef Vanyel het volgende:
Met zo'n sjaal doe je toch hetzelfde als met een vestje?
Wij hebben er een. Motorisch uitgedaagd kind, dus we waren ervan overtuigd dat het nodig zou zijn om haar ooit vooruit te krijgen. Maar dat viel dus enorm mee en het is nooit het huis uit geweest.

Ik denk dat zo'n ding voor sommige kinderen een uitkomst is. Voor andere niet nodig. Pamperen doen we op een miljoen andere manieren met zijn allen, zo'n vestje vind ik niet bepaald een van de ergere voorbeelden.
Sjaal is inderdaad de huistuinkeukenoplossing, in onze tijd bestonden die vestjes nog niet. Overigens is Isa gewoon de struiken in en tegen een lantaarnpaal aangefietst, met een mooie dikke lip en wat schaafwonden als gevolg. Dus het valt wel mee met dat pamperen :P
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 14 mei 2016 @ 21:38:01 #45
11682 Moonah
Jolie femme
pi_162192610
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 21:35 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Sjaal is inderdaad de huistuinkeukenoplossing, in onze tijd bestonden die vestjes nog niet. Overigens is Isa gewoon de struiken in en tegen een lantaarnpaal aangefietst, met een mooie dikke lip en wat schaafwonden als gevolg. Dus het valt wel mee met dat pamperen :P
Ja, ik had het ook nogal kort door de bocht geformuleerd geloof ik. What's new? :+
Maar ik vind het echt onzinnig klinken zo'n vestje. Oeps, weer kort door de bocht. :P
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
pi_162193296
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 21:38 schreef Moonah het volgende:

[..]

Ja, ik had het ook nogal kort door de bocht geformuleerd geloof ik. What's new? :+
Maar ik vind het echt onzinnig klinken zo'n vestje. Oeps, weer kort door de bocht. :P
ik heb op het punt gestaan om zo'n ding te kopen maar uiteindelijk vond ik het een waste of money. Idd een sjaal of vast houden aan de kraag voldoet ook prima.

A was ruim 5,5 toen ze zonder zijwieltjes ging fietsen. Ze wilde echt niet.
T was een jaartje jonger geloof ik.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL zaterdag 14 mei 2016 @ 22:02:30 #47
147316 crew  DJMO
#trut
pi_162194460
Fietsen .. ik keek vorige week vanaf het balkon naar beneden, zag Jan in het zand spelen, en een ander jongetje op Jan z'n fiets rondcrossen. Ik wilde al roepen naar Jan dat hij z'n fiets moest terughalen want dat er geen andere kinderen op mochten etc. Ik keek nog een keer, bleek het Geert te zijn die even zonder problemen opgestapt was en een rondje fietste. En ik heb er werkelijk geen enkele meter naast gelopen om het hem te leren _O-
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
  zaterdag 14 mei 2016 @ 22:06:43 #48
12734 amaranta
Alles Dasty!
pi_162194758
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2016 21:38 schreef Moonah het volgende:

[..]

Ja, ik had het ook nogal kort door de bocht geformuleerd geloof ik. What's new? :+
Maar ik vind het echt onzinnig klinken zo'n vestje. Oeps, weer kort door de bocht. :P
Welnee :-)
pi_162195885
Ik ben ook niet van de vestjes.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden...
Leah lag gisteren nog in de berm. Janken en opnieuw. Hoppa!
pi_162196071
Was wel grappig.

Je had me moeten vasthou-hou-den. Bweh.
Ja, sorry, niet gedaan.

Oke. Ik aanvaard je excuses, zei ze :D
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')