abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 22 maart 2016 @ 21:43:27 #1
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_160872504
registreer om deze reclame te verbergen
Ook Maastrichts kantoorpand van Moszkowicz Advocaten nu verkocht

De dynastie Moszkowicz krijgt klap op klap, nu is ook het befaamde hoofdkwartier in Zuid-Limburg niet meer. Vorige week is het kantoorpand aan de Maastrichtse Wilhelminasingel op instigatie van de fiscus geveild. De koper is een Limburgse M&A-jurist van amper 39 jaar..

Uit gegevens in handen van Quote blijkt dat de Luminita Holding op 31 maart een bedrag van ¤1.075.000 heeft overgemaakt naar de BV Advies- Beheers- en Beleggingsmaatschappij Patrominum, het bekende vehikel van de gebroeders Max, David en Bram Moszkowicz. De befjes moeten het pand, dat meer dan vijfentwintig jaar in hun bezit was, op 24 april aanstaande opleveren.

Daarmee valt ook het laatste bastion van de advocatenfamilie, het kantoor aan de hoofdstedelijke Herengracht werd al in 2013 verkocht. De ontwikkelingen volgen op het pad van miserie dat de gebroeders Moszkowicz, met mediamaatje Bram voorop, de laatste maanden bewandelen.

Volgens bronnen heeft de Belastingdienst aangedrongen op de verkoop van de stenen :D nadat het al een recht van hypotheek van in totaal ¤1,2 miljoen had bedongen. Een voordeeltje voor de fiscus: de opbrengst van dik ¤1 miljoen ligt boven de laatst gemeten WOZ-waarde van ¤743.000.

De gelukkige koper die zich achter de Luminita Holding schuil houdt is de in Roermond geboren Harry Maassen. Deze man, niet te verwarren met de Venrayse Quote 500-projectontwikkelaar Harry Maessen, blijkt door het leven te gaan onder de naam Uka, en is oprichter-partner van Trigentis, een firma gespecialiseerd in het kopen en verkopen van ondernemingen. Het kan geen toeval zijn dat deze toko huist aan de Wilhelminasingel, precies tegenover het Moszkowicz-kantoorpand.

Gevraagd om uitleg van deze expansie blijkt Uka Maassen net zo een grote liefhebber van Quote als de nu in Curaçao heil zoekende gevallen advocatenzoon. ‘Ik ga hier verder niet op in, en ga het gesprek beëindigen’, waren de enige woorden die opgetekend konden worden.

Quote is nog in afwachting van een reactie van Max Moszkowicz Junior, de enige nog praktiserende advocaat van de vier broers die grootmeester Max Senior voort bracht. Volgens de receptioniste te Maastricht is Junior ‘in bespreking’.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)n-nu-verkocht-150411

Blijft lastig he Bram belasting op tijd betalen :P _O-
pi_160887031
Dat de broers los van elkaar vielen is één, maar had dan de koppen bij elkaar gestoken om de naam nog te redden. Als je zo ver van elkaar af staat wordt dat lastig.
Friettent dikke Willie, met Willie
  dinsdag 29 maart 2016 @ 18:20:45 #3
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_161028102
Bram Moszkowicz: Ik keer weer terug in de rechtszaal

Voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz (56) keert mogelijk terug in de rechtszaal, dat zegt hij in een interview met HP/De Tijd. ,,Ik heb net een handtekening onder een nieuw contract gezet. Ik kom weer terug in de rechtszaal. Huiver alom! Nee, ik zweer het je, en schrijf het maar op ook!"

Moszkowicz werd in 2012 door de tuchtraad geschrapt van het tableau. Hij mag zijn beroep van advocaat voor de rest van zijn leven niet meer uitoefenen. In het interview onthult Moszkowicz zijn vermoedens van opzet achter de beëindiging van zijn carrière als advocaat: ,,Ik heb vijanden gemaakt binnen de kasteelmuren, waar de heilige huisjes zijn gehuisvest."

Over zijn korte politieke avontuur bij de politieke partij VNL kan hij kort zijn: ,,Dat wordt nooit meer wat. Nul zetels." Hij staat wel open voor een terugkeer bij het televisieprogramma RTL Boulevard. ,,Als ze me weer zouden vragen, ga ik het zeker weer doen."

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)-de-rechtszaal.dhtml

:|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W :|W
pi_161034608
registreer om deze reclame te verbergen
Volledige interview uit HP de Tijd:

mos_hp.jpg

http://www.hpdetijd.nl/2016-03-29/bram-moszkowicz-interview/
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_161035064
quote:
HIj is ook nog eens een roker, als je denkt dat iemand niet nog meer kan zinken...

[ Bericht 0% gewijzigd door Bram_van_Loon op 29-03-2016 21:47:23 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_161035379
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 21:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

HIj is ook nog eens een roker, als je denkt dat iemand niet nog maar kan zinken...
Wat een verrassing, dat wisten we al een tijdje.

Hij zegt in dat interview dat Maffiamaat deel II eraan komt :D
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_161048480
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 maart 2016 21:46 schreef W00fer het volgende:

[..]

Wat een verrassing, dat wisten we al een tijdje.

Hij zegt in dat interview dat Maffiamaat deel II eraan komt :D
De kassa moet rollen. Ik verwacht lage oplagecijfers. Jij? Waarom zouden mensen geïnteresseerd zijn in een tweede deel? Het was voor even leuk maar de houdbaarheidsdatum is gepasseerd, mensen zijn volgens mij een beetje moe aan het worden van nieuws over hem.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_161049305
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 13:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

De kassa moet rollen. Ik verwacht lage oplagecijfers. Jij? Waarom zouden mensen geïnteresseerd zijn in een tweede deel? Het was voor even leuk maar de houdbaarheidsdatum is gepasseerd, mensen zijn volgens mij een beetje moe aan het worden van nieuws over hem.
Lagere cijfers dan deel 1 maar die zijn zeker niet slecht (55.000 en van zijn biografie dik 80k).
Er zouden er 3 komen zei hij.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zondag 29 mei 2016 @ 13:51:13 #9
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162589733
Nieuwe werkgever gaat Bram Moszkowicz 'goed belonen'

Gefeliciteerd, Bram Moszkowicz heeft weer werk. De gevallen ex-advocaat en gewezen ex-politicus wordt hoofd juridische zaken bij een claimbedrijf uit Brussel. Mr. Bram wordt 'goed beloond.' Ook fideel: zijn ex mocht de persfoto's maken van zijn benoeming.
Het persbericht is nu al het meest gekopieerde artikel van de dag. Bram Moszkowicz wordt hoofd juridische zaken bij het in Brussel gevestigde claimbedrijf Claim it. Het bedrijf wordt geleid door Neder-Belg Ralph Elias Pais (35). Pais, die in Amsterdam opgroeide en nu in Brussel woont, heeft de gevallen bef gevraagd om de Nederlandse tak op te zetten, vertelt hij aan Quote.

Claim It heeft in België een zekere reputatie opgebouwd. Claim claimt sinds de oprichting zo’n drie jaar geleden meer dan ¤5 miljoen bij de diverse luchtvaartmaatschappijen te reclameren voor hun klanten en streeft ernaar om op korte termijn uit te breiden naar de meeste Europese landen en marktleider in zijn segment te worden.

'Je kunt de beste in de markt zijn, maar als niemand je kent heeft dat weinig zin. Moszkowicz kan ons helpen onze naam in Nederland te vestigen', zegt Pais. De verwachting is dat Moszkowicz misschien weer in de rechtszaal terugkeert om gedupeerde klanten bij te staan.

Moszkowicz wordt 'goed beloond', vertelt Pais zonder details te willen verstrekken. Ander mooi gegeven uit het persbericht. De foto van het nieuwe zakenduo werd gemaakt door Julliette Polak, de fotograferende ex-vrouw van Bram Moszkowicz. 'Hoe ging dat? Oh, simpel. Bram zei: 'Oh, ik weet nog wel iemand.''

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-goed-belonen-179119

Commentaren daar :P

Ben benieuwd wanneer hij daar ruziënd over geld, het nooit bereikbaar zijn, gebrek aan inzet, of vanwege een interne machtstrijd weer ontslagen wordt. _O_ _O- _O- _O-

Neder-Belg Ralph Elias Pais weet dus weinig weet over werkmotivatie van Brammetje. Die liet normaalgesproken zijn pleidooien door kantoorgenoten schrijven en zat zelf iever op terrasjes met zijn veroveringen mooi weer te spelen waar nu iedere vrouw doorheen prikt. Kan me dan ook niet voorstellen dat hij nu 9 - 5 op kantoor zal zitten om een keertje echt te werken. _O- _O- _O-
pi_162638177
Eigenlijk denk ik dat Bram M. meer een deel van de marketing is dan dat hij werkelijk aan zaken gaat werken.
Dat zijn veelal ook simpele zaken waar je een pas afgestudeerde jurist op kan zetten.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 11:45:00 #11
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162640565
De eenzame Moszkowicz

Waar broer Bram voor de camera altijd de schijn weet op te houden, laat Robert in de documentaire ‘Wij Moszkowicz’ (NPO2, 20:30) het masker uiteindelijk zakken. Afgedwongen door zijn filmende zoon Max.

Het begint lekker. We zien Robert Moszkowicz (63) de Amsterdamse Stadsbank van Lening binnenlopen, waar hij sieraden beleent. ‘Ik heb niks meer. Niets’, zegt hij tegen de camera. Daarna stapt de ex-advocaat in een om de hoek geparkeerde Jaguar. In het volgende shot vraagt zijn zoon Max retorisch: ‘De auto verkopen is geen optie?’ Daar wil de armlastige eigenaar niets van weten, hij heeft namelijk wel ‘een beetje representatieve auto’ nodig. :D

Zo kennen we de Moszkowiczen. Het zou een tekst van broer Bram kunnen zijn. :P Jeremiëren over je eigen ellende, veroorzaakt door de jaloerse buitenwacht en ondertussen in een exclusieve bolide voorrijden. Wie met die blik naar Wij Moskowicz kijkt, wacht echter een verrassing: een klein uur verder staan vader en zoon bij de Klaagmuur in Jeruzalem, de armen over elkaars schouder geslagen. Als Robert zich omdraait zien we hoe hij in zijn ogen wrijft. Hij huilt. Eindelijk!

Gelukkig maar, want in de vijf jaar dat Max zijn vader heeft gevolgd, liet de documentairemaker niets liggen om emotie bij zijn verwekker te ontlokken. Hij nam hem mee naar de begraafplaats waar Robert 29 jaar geleden een van zijn kinderen – de 2 maanden oude Yaïr – heeft begraven en ze reisden samen af naar Maastricht, waar opa Max sr. de veelbelovende oudste zoon uit het familiebedrijf verbande. Diezelfde Max sr. bezoeken ze samen, terwijl Robert de pater familias kort daarvoor nog een ‘klootzak’ heeft genoemd.

Weinig is privé uit de geschiedenis van het Limburgse juristengeslacht. Met hun optredens en strapatsen vullen de ‘Kennedy’s van de lage landen’ al jaren kranten, tv-uitzendingen en boeken. Ze lieten zich al vaak in de ziel kijken, waarbij uiteindelijk veel terugkomt op de gruwelijke tragiek van Max sr., die als enige van zijn familie Auschwitz overleefde. Ook documentairemaker Max Moskowicz volgt die lijn en belandt met de camera in het Poolse vernietigingskamp. Maar waar voorheen de advocatenbroers en hun vader altijd de regie hielden, zijn ze hem kwijt in Wij Moskowicz. Max zet zijn vader en daarmee zijn familie naakt en eenzaam neer, en slaat er daarna een grote arm omheen. Therapeutisch voor de maker, verhelderend voor de kijker.

https://www.vn.nl/de-eenzame-moszkowicz/

Geen aandacht meer geven die randdebielen familie dus ;) :7
  dinsdag 31 mei 2016 @ 11:50:45 #12
165633 eriksd
The grand facade...
pi_162640702
Exclusieve bolide? Een twintig jaar oude Jaguar van 4.000 euro. Wat een onzin.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_162640766
Gezien. Wat lijkt Brammetje op zijn vader he.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_162640864
Maar er komt dus nog een serie.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 11:59:19 #15
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162640894
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 11:57 schreef Physsic het volgende:
Maar er komt dus nog een serie.
:Y

Moszkowicz mag scenario tv-serie bekijken vóór uitzending

De Utrechtse advocaat Yehudi Moszkowicz mag het scenario inzien van de televisieserie 'De Maatschap' van de VPRO. Moszkowicz meent dat de VPRO inbreuk heeft gemaakt op zijn auteursrecht door onderdelen uit zijn boek 'De straatvechter, mijn verhaal' te gebruiken in de tv-serie.

De VPRO-serie gaat over een maatschap van advocaten uit één familie, waarvan er uiteindelijk drie geschrapt worden als advocaat. Een van hen raakt verslaafd aan heroïne en in de serie wordt tot in detail verteld hoe dat gebeurt. Dat kunnen de makers alleen maar uit zijn boek gehaald hebben, stelt strafrechtadvocaat Moszkowicz, zoon van Robert Moszkowicz.

Die raakte verslaafd aan de heroïne, werd geschrapt werd als advocaat en werd verstoten door zijn vader Max Moszkowicz. Dat was maandagavond allemaal te zien in een documentaire van Yehudi's broer Max, die door de KRO/NCRV werd uitgezonden. Aan die documentaire werkte Yehudi mee.

Fictie
De verhaallijn van de serie De Maatschap lijkt bedrieglijk veel op de familiegeschiedenis van de bekende advocatenfamilie, van wie ook Bram Moszkowicz in 2012 van het tableau geschrapt werd.

Joost de Wolf, hoofd drama van de VPRO, gaf eerder toe dat de familie Moszkowicz wel de inspiratie was voor de serie, maar dat bewust voor een andere familienaam is gekozen om te laten zien dat het verhaal fictie is. Bovendien wilde hij koste wat kost voorkomen dat een van de leden van de echte advocatenfamilie een rechtszaak zou aanspannen om de serie verboden te krijgen. Dat is nu dus toch gebeurd. De serie wordt later dit jaar uitgezonden. De VPRO wil geen commentaar geven zolang er juridische procedures lopen.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)oor-uitzending.dhtml

:7
pi_162641718
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 11:50 schreef eriksd het volgende:
Exclusieve bolide? Een twintig jaar oude Jaguar van 4.000 euro. Wat een onzin.
Weinig auto's die duurder zijn dan een goedkope oude jaguar.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 14:49:08 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_162644545
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 12:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Weinig auto's die duurder zijn dan een goedkope oude jaguar.
En onbetrouwbaarder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 mei 2016 @ 17:09:09 #18
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_162647919
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 mei 2016 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
En onbetrouwbaarder.
Past dus prima bij de advocaat die er in zit :P _O-
pi_163103671
Serie over de familie Moszkowicz "De Maatschap" mag niet op tv

http://pureluxe.nl/2016/0(...)wicz-mag-niet-op-tv/

ClJ4jSZWEAEmxjv.jpg:large

En het interview met hem:

http://pureluxe.nl/2016/0(...)-zaken-die-hij-mist/

[ Bericht 22% gewijzigd door W00fer op 18-06-2016 01:44:07 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_163103824
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 01:34 schreef W00fer het volgende:
Serie over de familie Moszkowicz "De Maatschap" mag niet op tv

http://pureluxe.nl/2016/0(...)wicz-mag-niet-op-tv/

[ afbeelding ]

En het interview met hem:

http://pureluxe.nl/2016/0(...)-zaken-die-hij-mist/
Huh?

quote:
In het eindvonnis dat vandaag verscheen en ingaat op de inzage van het script, zijn de vorderingen van Moszkowicz afgewezen. De kosten van de procedure en de deskundige, in totaal ruim 12.000 euro, komen voor rekening van Robert Moszkowicz.
http://m.telegraaf.nl/bin(...)-rechter-verschijnen
  woensdag 22 juni 2016 @ 17:40:02 #21
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_163218028
VPRO woest op familie Moszkowicz wegens getuigenverhoor Daan Schuurmans en Pierre Bokma

De VPRO reageert met een persbericht op de onthulling van Quote dat acteurs Daan Schuurmans en Pierre Bokma zich in Groningen dienen te melden. Niet alleen deze twee overigens, nog negen andere acteurs, producenten en schrijvers uit Hillywood dienen af te reizen naar het noorden. Dat wordt een gezellige avond in Woldhorn of Der Witz.

Robert Moszkowicz, die wordt bijgestaan door zijn zoon Yehudi, vreest voor een nieuwe dramaserie van de VPRO genaamd De Maatschap. Die serie is geïnspireerd op de levens van de familie Moszkowicz. Robert vreest voor smaad. Hij wil de acteurs en makers van De Maatschap laten getuigen om zo na te kunnen gaan of er sprake is van schending van auteursrecht van de door hem geschreven autobiografie. Mocht dat zo zijn, dan kan hij de serie mogelijk tegenhouden.

De Groningse rechtbank gaat dus akkoord met de getuigenverhoren. Volgens de VPRO is dat belachelijk. De serie is volgens de omroep gebaseerd op feiten waar fictieve elementen aan zijn toegevoegd. Door de beslissing van de rechtbank wordt ‘hiermee een kritische grens overschreden van artistieke en journalistieke vrijheid’, stelt de omroep in een persbericht.

Het persbericht vervolgt:

De getuigenverhoren volgen op een eerdere beslaglegging op het scenario van De Maatschap op verzoek van Moszkowicz en een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke schending van het auteursrecht. Afgelopen vrijdag oordeelde de rechtbank nog dat er op geen enkele wijze aannemelijk kon worden gemaakt dat er een schending van auteursrechten dreigde en veroordeelde Moszkowicz tot het betalen van de proceskosten.

De VPRO maakt zich zorgen over het effect dat het inzetten van deze instrumenten heeft op de vrijheid van meningsuiting en de creatieve vrijheid van makers. Door makers en acteurs onder ede gedwongen verklaringen af te laten leggen over de inhoud van een productie, wordt volgens de VPRO een kritische grens overschreden. De artistieke en journalistieke vrijheid waarop makers in Nederland moeten kunnen vertrouwen komt hiermee onder druk te staan.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-Pierre-Bokma-180397

Hebben ze nou gewonnen of verloren :?
pi_163225733
Volgens mij was de familie Heineken er destijds ook niet zo blij mee dat er een film (en later meerdere) gemaakt werden over de Heineken ontvoering.

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)verbieden-film.dhtml

http://www.parool.nl/kuns(...)ieden-film~a2952666/

Holleeder zelf was er ook niet zo blij mee.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_163231265
quote:
6s.gif Op zondag 29 mei 2016 13:51 schreef ikweethetookniet het volgende:

Ben benieuwd wanneer hij daar ruziënd over geld, het nooit bereikbaar zijn, gebrek aan inzet, of vanwege een interne machtstrijd weer ontslagen wordt. _O_ _O- _O- _O-
Niet zo snel, gok ik. Die Pais weet waarschijnlijk wel wat hij in huis haalt en het is vooral om naamsbekendheid te verwerven dus zolang Bram maar doet wat hij wel goed kan zal er weinig aan de hand zijn.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_163231286
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 17:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
De VPRO reageert met een persbericht op de onthulling van Quote dat acteurs Daan Schuurmans en Pierre Bokma zich in Groningen dienen te melden. Niet alleen deze twee overigens, nog negen andere acteurs, producenten en schrijvers uit Hillywood dienen af te reizen naar het noorden. Dat wordt een gezellige avond in Woldhorn of Der Witz.
Eh, kunnen ze dat op een wat meer centraal gelegen plaats doen dan in het verre noorden? _O-
Van de positieve kant bekeken, ze kunnen na afloop met zijn allen een gezellige avond en nacht hebben in Groningen. ;)

Ik ben het eens met de VPRO, het is een dramaserie, ze pretenderen niet dat alles klopt.

quote:
Hebben ze nou gewonnen of verloren :?
Geen idee.

By the way, dit is de beste reclame die de VPRO kan krijgen, dit doet het aantal kijkers gegarandeerd toenemen. ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door Bram_van_Loon op 23-06-2016 00:18:22 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_163231674
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juni 2016 17:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
VPRO woest op familie Moszkowicz wegens getuigenverhoor Daan Schuurmans en Pierre Bokma

De VPRO reageert met een persbericht op de onthulling van Quote dat acteurs Daan Schuurmans en Pierre Bokma zich in Groningen dienen te melden. Niet alleen deze twee overigens, nog negen andere acteurs, producenten en schrijvers uit Hillywood dienen af te reizen naar het noorden. Dat wordt een gezellige avond in Woldhorn of Der Witz.

Robert Moszkowicz, die wordt bijgestaan door zijn zoon Yehudi, vreest voor een nieuwe dramaserie van de VPRO genaamd De Maatschap. Die serie is geïnspireerd op de levens van de familie Moszkowicz. Robert vreest voor smaad. Hij wil de acteurs en makers van De Maatschap laten getuigen om zo na te kunnen gaan of er sprake is van schending van auteursrecht van de door hem geschreven autobiografie. Mocht dat zo zijn, dan kan hij de serie mogelijk tegenhouden.

De Groningse rechtbank gaat dus akkoord met de getuigenverhoren. Volgens de VPRO is dat belachelijk. De serie is volgens de omroep gebaseerd op feiten waar fictieve elementen aan zijn toegevoegd. Door de beslissing van de rechtbank wordt ‘hiermee een kritische grens overschreden van artistieke en journalistieke vrijheid’, stelt de omroep in een persbericht.

Het persbericht vervolgt:

De getuigenverhoren volgen op een eerdere beslaglegging op het scenario van De Maatschap op verzoek van Moszkowicz en een gerechtelijk onderzoek naar mogelijke schending van het auteursrecht. Afgelopen vrijdag oordeelde de rechtbank nog dat er op geen enkele wijze aannemelijk kon worden gemaakt dat er een schending van auteursrechten dreigde en veroordeelde Moszkowicz tot het betalen van de proceskosten.

De VPRO maakt zich zorgen over het effect dat het inzetten van deze instrumenten heeft op de vrijheid van meningsuiting en de creatieve vrijheid van makers. Door makers en acteurs onder ede gedwongen verklaringen af te laten leggen over de inhoud van een productie, wordt volgens de VPRO een kritische grens overschreden. De artistieke en journalistieke vrijheid waarop makers in Nederland moeten kunnen vertrouwen komt hiermee onder druk te staan.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-Pierre-Bokma-180397

Hebben ze nou gewonnen of verloren :?
Misschien is Moszkowicz in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechter?
Ik vraag me af waarvan hij dat allemaal betaalt, want volgens mij had hij nogal wat geldproblemen. Misschien betaalt zijn zoon alles.
pi_163232461
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2016 00:34 schreef Physsic het volgende:

[..]

Misschien is Moszkowicz in beroep gegaan tegen de beslissing van de rechter?
Ik vraag me af waarvan hij dat allemaal betaalt, want volgens mij had hij nogal wat geldproblemen. Misschien betaalt zijn zoon alles.
Als je het artikel had gelezen dan had je wel begrepen dat deze rechtszaak niet is aangespannen door Bram. Maar door zijn broer Max en diens zoon Yehudi
pi_163233358
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2016 03:00 schreef cofox het volgende:

[..]

Als je het artikel had gelezen dan had je wel begrepen dat deze rechtszaak niet is aangespannen door Bram. Maar door zijn broer Max en diens zoon Yehudi
Ik had het ook niet over Bram, maar over Robert.
De vader van Yehudi.

Dat is wat in het artikel staat.
  zaterdag 2 juli 2016 @ 15:03:31 #28
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_163458803
Familie Moszkowicz vangt bot bij rechter: geen beslag op tv-serie De Maatschap

Een tegenvaller voor Yehudi en Robert Moszkowicz. De vader-zoon-tandem mag geen beslag leggen op reeds ingeblikte opnames van een serie gebaseerd op het leven van de roemruchte advocatenfamilie. Opmerkelijk: de rechter oordeelt dat Moszkowicz heeft verzuimd alle feiten 'volledig en naar waarheid' te overleggen. :D

Dat blijkt uit een beschikking van de Rechtbank Midden-Nederland van vrijdag.

Robert Moszkowicz, oudste zoon van befaamd strafpleiter Max Senior, hoopt via een ouderwets staaltje gerechtelijk knokken een verbod op de tv-serie De Maatschap af te dwingen. Deze zou volgens Robert inbreuk maken op zijn auteursrecht door het gebruik van scenes beschreven in zijn biografie.

Juridisch steekspel
Roberts raadsman en zoon Yehudi Moszkowicz heeft zijn volledige trukendoos opengetrokken om producenten VPRO en Dutch Mountain Film dwars te zitten. Zo staat er later dit jaar een getuigenverhoor op de rol met onder meer hoofdrolspelers Pierre Bokma en Daan Schuurmans.

Dat gerechtelijk besluit werd gevierd als een enorme victorie, maar nu halen de Moszkowiczen bakzeil in een poging beslag te leggen op de filmopnames. De rechtbank Midden-Nederland wijst dat verzoek af om een keiharde reden: vader en zoon hebben niet voldaan aan de verplichting om alle van belang zijnde feiten ‘volledig en naar waarheid’ te overleggen.

Yehudi Moszkowicz heeft namelijk verzuimd te melden dat hij eerder via de Amsterdamse rechtbank tevergeefs trachtte beslag te leggen. Daarnaast zou hij bij die procedure weer vergeten zijn te melden dat de griffier van de rechtbank te Lelystad hem telefonisch had meegedeeld niet in aanmerking te komen voor een beslagtoewijzing. 'Een vreemde cirkelredenering', aldus een teleurgestelde Yehudi Moszkowicz.

Uitzendverbod lijkt onhaalbaar
Het lijkt er op dat de voorzieningenrechter niet blij is met het onnodige extra werk dat Moszkowicz veroorzaakt, en laat en passant weten dat inbreuk op auteursrecht ‘onvoldoende aannemelijk’ wordt geacht. Daarnaast is een dreigende auteursrechtschending ‘in het algemeen’ onvoldoende voor een uitzendverbod.

De advocaat van de scriptschrijvers, die voor deze kwestie voor het hekje in Groningen moesten verschijnen, liet eerder al weten dat van een uitzendverbod slechts sprake kan zijn ná publicatie. De bedoeling is dat De Maatschap in het najaar op tv wordt uitgezonden.

'Jammer dan'
'Jammer dan', is wat Yehudi Moszkowicz zegt in reactie op de afwijzing van het beslagverzoek, terwijl hij wel nog een kanttekening plaatst bij het vermeende informatieverzuim. 'Vreemd dat wordt verwezen naar een beschikking van de rechtbank van Amsterdam van 29 juni, terwijl de beslissing van de Rechtbank Midden-Nederland al twee weken eerder is genomen. Al het overige neem ik voor kennisgeving aan.'

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-De-Maatschap-180942

Alle Moszkowicz worden nu uitgekotst door de rechterlijke macht _O_ _O_ _O_
  zaterdag 2 juli 2016 @ 16:05:24 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163460120
Maar niet okay een serie te maken van een biografie zonder de auteur zijn akkoord of betaling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163460237
quote:
6s.gif Op zaterdag 2 juli 2016 15:03 schreef ikweethetookniet het volgende:

Alle Moszkowicz worden nu uitgekotst door de rechterlijke macht _O_ _O_ _O_
Klinkt meer als het zoveelste juridische broddelwerkje van de familie, gecombineerd met hun gebruikelijke oneerlijkheid.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  woensdag 20 juli 2016 @ 16:38:50 #31
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_163883585
Schiphol weigert Moszkowicz' Claim it toegang op vliegveld. 'Verstoring!'

Bram Moszkowicz, de juridische pitbull van passagiersbelangenclub Claim it, dreigt Schiphol met een kort geding. Claim It wil op het vliegveld folderen om passagiers te wijzen op hun rechten. Schiphol weigert de club.
BNR sprak Bram Moszkowicz over zijn nieuwe baan en mr. Bram trok als vanouds eloquent en vol passie ten strijde. In juridisch omfloerste termen dreigde de goedbetaalde bedrijfsjurist met een gang naar de rechter als Schiphol de toegangspoorten niet wilde openen voor de Neder-Belgische passagiersbelangenorganisatie. Moszkowicz suggereerde dat Schiphol Claim it toegang weigert, omdat de luchthaven aan de leiband loopt van de vliegtuigmaatschappijen. Claim it beweert dat het tot ¤600 kan terugvorderen bij vertragingen op een vlucht.

'Veel mensen weten dat ze recht hebben op een warme maaltijd en een overnachting bij een vertraging van meer dan drie uur, maar men heeft door de Europese verordening recht op veel meer', vertelt Moszkowicz aan BNR. 'Alleen als men deze rechten niet kent, dan kun je hier ook geen gebruik van maken.'

Helaas voor Moszkowicz laat Schiphol zich niet intimideren door s' mans dreigende taal. _O_ _O_ Aan Quote laat Schiphol het volgende weten. 'De luchtvaartmaatschappijen hebben op basis van Europese wetgeving de verplichting om reizigers te informeren en op hun rechten te wijzen bij vertraging, annulering of overboeking van een vlucht. Deze informatie is naast de informatievoorzieningen van de luchtvaartmaatschappijen tevens via alle digitale kanalen van Schiphol te verkrijgen. Schiphol is van mening dat bedrijven die in en rond de terminal flyeren en passagiers aanspreken de operatie verstoren en afbreuk doet aan de beleving van passagiers. Om die reden wijzen wij alle verzoeken van bedrijven die hierop gerichte activiteiten op Schiphol willen ondernemen af.'

Een woordvoerder van Claim it kon woensdagmiddag niet vertellen of het dreigement daadwerkelijk kracht wordt bijgezet. :|W :|W :|W

http://www.quotenet.nl/Ni(...).-Verstoring!-181934

Goed bezig weer Bram :|W :|W :|W
pi_163884250
quote:
6s.gif Op woensdag 20 juli 2016 16:38 schreef ikweethetookniet het volgende:
Schiphol weigert Moszkowicz' Claim it toegang op vliegveld. 'Verstoring!'

Bram Moszkowicz, de juridische pitbull van passagiersbelangenclub Claim it, dreigt Schiphol met een kort geding. Claim It wil op het vliegveld folderen om passagiers te wijzen op hun rechten. Schiphol weigert de club.
BNR sprak Bram Moszkowicz over zijn nieuwe baan en mr. Bram trok als vanouds eloquent en vol passie ten strijde. In juridisch omfloerste termen dreigde de goedbetaalde bedrijfsjurist met een gang naar de rechter als Schiphol de toegangspoorten niet wilde openen voor de Neder-Belgische passagiersbelangenorganisatie. Moszkowicz suggereerde dat Schiphol Claim it toegang weigert, omdat de luchthaven aan de leiband loopt van de vliegtuigmaatschappijen. Claim it beweert dat het tot ¤600 kan terugvorderen bij vertragingen op een vlucht.

'Veel mensen weten dat ze recht hebben op een warme maaltijd en een overnachting bij een vertraging van meer dan drie uur, maar men heeft door de Europese verordening recht op veel meer', vertelt Moszkowicz aan BNR. 'Alleen als men deze rechten niet kent, dan kun je hier ook geen gebruik van maken.'

Helaas voor Moszkowicz laat Schiphol zich niet intimideren door s' mans dreigende taal. _O_ _O_ Aan Quote laat Schiphol het volgende weten. 'De luchtvaartmaatschappijen hebben op basis van Europese wetgeving de verplichting om reizigers te informeren en op hun rechten te wijzen bij vertraging, annulering of overboeking van een vlucht. Deze informatie is naast de informatievoorzieningen van de luchtvaartmaatschappijen tevens via alle digitale kanalen van Schiphol te verkrijgen. Schiphol is van mening dat bedrijven die in en rond de terminal flyeren en passagiers aanspreken de operatie verstoren en afbreuk doet aan de beleving van passagiers. Om die reden wijzen wij alle verzoeken van bedrijven die hierop gerichte activiteiten op Schiphol willen ondernemen af.'

Een woordvoerder van Claim it kon woensdagmiddag niet vertellen of het dreigement daadwerkelijk kracht wordt bijgezet. :|W :|W :|W

http://www.quotenet.nl/Ni(...).-Verstoring!-181934

Goed bezig weer Bram :|W :|W :|W
Claim it heeft mede dankzij Mosco toch weer de publiciteit gehaald.
  dinsdag 26 juli 2016 @ 15:17:20 #33
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_164022338
Moszkowicz gaat Volkswagen kapotmaken

Bram Moszkowicz is niet zomaar een gevallen advocaat met een uitstekende kledingsmaak. Hij bekommert zich ook om de kleine luyden die door Volkswagens Dieselgate zonder spuug zijn genaaid. Moszko overweegt dan ook een claim.

Sinds een tijdje werkt Abraham M. voor een claimtent. Bij BNR Nieuwsradio mocht de goede man komen vertellen dat hij reizigers bewuster wil maken over hun rechten bij vertragingen op Schiphol en dat...zzz. Hartstikke mooi, interessanter is dat hij ervan zegt te houden voor de underdog op te komen. Zoals Desi Bouterse en Willem Holleeder de gedupeerden in de Dieselgate-zaak.

In de woorden van M.: "Het zou zo maar eens kunnen dat wij ons ook gaan bemoeien met de zaak rond Volkswagen. :') :') Dat zit in de pijpleiding voor de komende maanden." Juist ja, we hebben geen hoge verwachtingen, maar in ieder geval hulde voor Brams vermijden van het Anglicisme 'pijplijn'.

Er is nogal veel aan te merken op de manier waarop VW vooral zijn Europese klanten behandelt, maar het laatste wat de arme gedupeerde zielen nodig lijken te hebben, is een advocaat jurist die weinig zo goed begrepen heeft als eigenbelang. Maar hee, vrij land, iedereen verdient een tweede kans en meer van dat soort gebloemetjesjurk. Wij zien er in ieder geval naar uit dat De Bram de media opzoekt om cliënten te werven.

Wij suggereren verder niets, maar kent u die gekke meneer Ferdy Roet van Stichting (!) Loterijverlies nog?

https://www.autobahn.eu/1(...)lkswagen-kapotmaken/

:|W :|W :|W :|W :|W
pi_164046639
Er zijn er zat die zelfs bij TROS Radar gezeten hebben en aangekondigd hebben Volkswagen AG te gaan aanpakken. Helaas voor hen loopt het veel minder hard dan gedacht en in Amerika komt VW er vanaf met een forse schikking. In Europa loopt het zo'n vaart niet en afgezien van de fixjes onder de motorkap zal er niet bijster veel te halen zijn. VW gaat hier geen auto's terugkopen, en geen massale vergoedingen geven per auto anders hadden ze dat zelf al wel aangekondigd.
De Europese economie opkrikken heeft prioriteit ten opzichte van het laten betalen van Volkswagen, anders was dat al lang en breed in het nieuws geweest.

[ Bericht 11% gewijzigd door W00fer op 27-07-2016 16:11:11 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_165009140
Familie Moszkowicz blij dat ze van Bram af zijn :P

Bram Moszkowicz krijgt nog even een trap na op de website van de advocatenmaatschap Moszkowicz.
De maatschap Moszkowicz wordt tegenwoordig gevormd door David (66) en Max junior (61). Op hun website staat een passage waaruit we kunnen afleiden dat Bram nog steeds niet in genade is aangenomen door de familie, die sinds eind 2014 slecht ligt vanwege uitspraken op televisie. Daarin suggereerde Bram dat zijn familie hem financieel had laten vallen. Max eiste rectificatie, maar die kwam er niet.

Hoe gevoelig het ligt, kwamen we toevallig tegen op de huidige website van de maatschap. Kijkt u maar even onder het kopje ‘maatschap’. http://www.moszkowicz.nl/maatschap.html

In 2013 hebben de maten zich afgescheiden van mr. Bram Moszkowicz om vervolgens de advocatenpraktijk op een geheel eigen en andere wijze voort te zetten, veel meer in de lijn van de oprichter van het kantoor, Max Moszkowicz senior, die te allen tijde het belang van de cliënt centraal stelde en zijn beroep op een waardige wijze uitoefende. _O- _O- _O-

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-Bram-af-zijn-183912

^O^ _O_ _O_

[ Bericht 3% gewijzigd door Frutsel op 01-09-2016 15:57:34 (rest hoeft niet hoor) ]
pi_165009379
Ik vraag me toch af wat Bram TS ooit heeft aangedaan, dit wordt een beetje obsessief.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_165011822
quote:
10s.gif Op donderdag 1 september 2016 13:42 schreef Ludachrist het volgende:
Ik vraag me toch af wat Bram TS ooit heeft aangedaan, dit wordt een beetje obsessief.
Je weet dat Banzaiaap de originele TS is?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_165011913
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 15:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je weet dat Banzaiaap de originele TS is?
Je ziet wie er bovenop elk nieuwtje omtrent onze Bram zit?
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_165012408
Ach ik post ook wel eens wat nieuwtjes, ikweethetookniet is vast net zo'n grote fan.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_165474841
De Maatschap mag er toch komen van de rechter:

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-De-Maatschap-185177
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_165477707
Gelukkig zijn de Moskootjes verliezen wel gewend _O- _O-

De rechter in Groningen wees toen alle vorderingen van Robert Moszkowicz af; Moszkowicz noch zijn zoon Yehudi werd inzage verleend in het script. Tevens werd Robert Moszkowicz als verliezende partij veroordeeld in de kosten van de procedure: ¤12.433,25.

Vervolgens probeerde Moszkowicz in hoger beroep alsnog zijn gelijk te krijgen, maar dat is donderdag afgewezen. ‘Het hof in Leeuwarden oordeelde dat Robert Moszkowicz niet aannemelijk heeft kunnen maken dat de schrijvers met hun scenario inbreuk zouden maken op de auteursrechten van Robert Moszkowicz,’ aldus het persbericht.

‘Ook liet het hof de proceskostenveroordeling in eerste aanleg in stand en veroordeelde Robert Moszkowicz in de kosten van het hoger beroep (totaal inmiddels ¤15.115,25).’

Op vrijdag 23 september zal de eerste voorvertoning van de serie De Maatschap worden gehouden tijdens het Nederlandse Filmfestival in Utrecht.

Alleen hoe krijg je in godsnaam je rekening voldaan van gesjeesde doorgesnoven failliete ex advocaten :? 8)7 8)7
pi_165507131
quote:
6s.gif Op woensdag 21 september 2016 19:56 schreef ikweethetookniet het volgende:
Gelukkig zijn de Moskootjes verliezen wel gewend _O- _O-

De rechter in Groningen wees toen alle vorderingen van Robert Moszkowicz af; Moszkowicz noch zijn zoon Yehudi werd inzage verleend in het script. Tevens werd Robert Moszkowicz als verliezende partij veroordeeld in de kosten van de procedure: ¤12.433,25.

Vervolgens probeerde Moszkowicz in hoger beroep alsnog zijn gelijk te krijgen, maar dat is donderdag afgewezen. ‘Het hof in Leeuwarden oordeelde dat Robert Moszkowicz niet aannemelijk heeft kunnen maken dat de schrijvers met hun scenario inbreuk zouden maken op de auteursrechten van Robert Moszkowicz,’ aldus het persbericht.

‘Ook liet het hof de proceskostenveroordeling in eerste aanleg in stand en veroordeelde Robert Moszkowicz in de kosten van het hoger beroep (totaal inmiddels ¤15.115,25).’

Op vrijdag 23 september zal de eerste voorvertoning van de serie De Maatschap worden gehouden tijdens het Nederlandse Filmfestival in Utrecht.

Alleen hoe krijg je in godsnaam je rekening voldaan van gesjeesde doorgesnoven failliete ex advocaten :? 8)7 8)7
Nou, die Yehudi verdient wel gewoon nog genoeg geld, geloof ik.
Van Robert zal het niet snel komen..
pi_165680849
Yehudi en Robert Moszkowicz nu bij Pauw over de tv serie. De maatschap

Beeld is veel te negatief volgens Robert :|W :|W

Ze hebben zoveel goeds gedaan _O- _O-
pi_165680987
Robert: De tijd dat geld voor mij op nr 1 staat ligt al jaren achter mij _O- _O-
pi_165681020
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 september 2016 23:40 schreef ikweethetookniet het volgende:
Yehudi en Robert Moszkowicz nu bij Pauw over de tv serie. De maatschap

Beeld is veel te negatief volgens Robert :|W :|W

Ze hebben zoveel goeds gedaan _O- _O-
Slecht verhaal hoor. Aan de ene kant klagen dat er een serie over hun familie zou worden gemaakt en aan de andere kant klagen dat de serie niet genoeg overeenkomsten heeft met het echte verhaal. :P
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 09:56:41 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165685060
LIVE: Yehudi Moszkowicz wil kort geding om VPRO-tv-serie te verbieden

Gaan we deze fictieve advocatenfamilie ooit zien op tv? Als het aan Yehudi Moszkowicz ligt niet...
Wie dacht dat de première van De Maatschap vorige week tijdens het Nederlands Filmfestival de partijen nader tot elkaar bracht heeft het bij het foute eind. Yehudi Moszkowicz, zo sportief om de uitnodiging van de producenten te accepteren, is niet te spreken over het eindresultaat.

‘Wat ik heb gezien is andermaal bevestigend. Niet alleen hebben ze het boek van mijn vader, maar ook van mijn opa gebruikt. Je kunt letterlijk dialogen één-op-één zien, ze hebben niet eens de moeite genomen om die aan te passen!’

Jinek is Jinek
Moszkowicz tracht al een tijdje te bewijzen dat de makers van De Maatschap, productiehuis Dutch Mountain Film en de 'vrijzinnige omroep' VPRO, inbreuk maken op het auteursrecht van zijn vader Robert Moszkowicz. Diens biografie bevat scènes, onder meer over zijn heroïnegebruik, die terugkomen in de tv-serie die ‘geïnspireerd is’ op het leven van de advocatendynastie.

Om verwarring en - tevergeefs - problemen te voorkomen benadrukt de VPRO dan ook graag dat de karakters in de serie niet Moszkowicz maar Meyer heten. Yehudi is er niet van onder de indruk. ‘Alle andere karakters hebben wel gewoon de 'echte' namen. Dus Willem Holleeder heet Willem Holleeder en Eva Jinek heet Eva Jinek. En nee, Quote komt er niet in voor, jammer he!’

Kort geding
Yehudi zat in de Stadsschouwburg te Utrecht de volle vier uur uit – ‘terwijl in de pauze de helft wegliep, dat zegt ook wat’ – en kwam tot een duidelijke conclusie: de strijd wordt, ondanks een paar tegenslagen, allerminst gestaakt. Ongetwijfeld was dit niet de gedachte die de producenten hadden toen ze hem uitnodigden, maar nu wil Moszkowicz inzetten op een kort geding om de serie, die in januari op de buis moet komen, te verbieden.

Daar komt nog bij dat Yehudi na het zien van de serie overtuigd is dat meer familieleden zich gaan mengen in de zaak. ‘Dat is denkelijk zelfs noodzaak’, zegt hij, refererend naar een insinuerende scene die één van zijn ooms betreft. ‘Er is een moment waarin Holleeder vanuit het kantoor van het personage dat Bram Moszkowicz voorstelt een belletje pleegt over Willem Endstra. Daar wordt gewoon gesuggereerd dat de opdracht tot diens moord vanuit Brams kantoor is gegeven!’

Live uit Groningen
Het kort geding kan ‘nog even’ op zich laten wachten, want voorlopig is Moszkowicz druk met het verhoren van de cast en crew. Vrijdagochtend zal hij zijn ongetwijfeld streng geformuleerde vragen afvuren op, onder andere, producent Wilant Boekelman.

De rechtbank van Groningen lijkt zich op te kunnen maken voor vuurwerk, en daarom is voor ons aanwezig speciale verslaggever Pien van Engen. Zij zal u via Twitter live bijpraten over de ontwikkelingen in het hoge Noorden.

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-te-verbieden-185581

Slechte verliezers :P

[ Bericht 0% gewijzigd door ikweethetookniet op 01-10-2016 12:55:23 ]
pi_165689217
In allerijl aangepast als Yehudi zegt dat er subsidie op is aangevraagd onder de naam Moszkowicz. Valt geen speld tussen te krijgen. Ik denk dat ze nog wel een zaak hebben.
Niet op alle punten zullen ze winnen gezien de creatieve vrijheid (kijk de serie Bernhard, schavuit van Oranje) maar wellicht zullen ze een deel moeten rectificeren of aanpassen / wegsnijden.
Friettent dikke Willie, met Willie
  zaterdag 1 oktober 2016 @ 20:43:47 #48
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165695130
VPRO wilde Quote muilkorven tijdens Moszkowicz-rechtszaak

Yehudi Moszkowicz verhoorde vrijdag twee producenten van de tv-serie De Maatschap in zijn zoektocht naar bewijs dat het auteursrecht van zijn vader Robert is geschonden. Tijdens de vier uur durende zitting trachtte de VPRO het live verslag van een Quote-medewerker te dwarsbomen. Tevergeefs.

Een speciale verslaggever van Quote twitterde live vanuit de Groningse rechtbank over de zoveelste veldslag tussen Yehudi Moszkowicz en de VPRO, die een serie produceert 'geïnspireerd op' het beroemde advocatengeslacht.

Het beloofde op voorhand al een pittige zitting te worden daar Moszkowicz een week eerder voor het eerst het eindresultaat van de filmmakers te zien kreeg.Hij was niet onder de indruk van De Maatschap, een mini-serie die in januari op de buis moet verschijnen. 'Het was andermaal bevestigend dat de makers het boek van mijn vader – en ook dat van mijn opa – hebben gebruikt.'

Door zich te beroepen op auteursrechtschending hoopt Robert Moszkowicz, de oudste zoon van 'icoon' Max Senior, de serie te verbieden.Yehudi kondigde deze week bij Quote een kort geding aan, waarna hij dat vrijdagavond samen met zijn vader nogmaals mocht uitleggen in de talkshow van Jeroen Pauw. http://pauw.vara.nl/media/364849

'M&M verwees naar het snoepje'
In afwachting van het kort geding gaat de familie Moszkowicz druk door met het horen van de cast en crew van De Maatschap. Vrijdag was het de beurt aan Wilant Boekelman en René Huybrechtse, eigenaars van productiehuis Dutch Mountain Film.

Boekelman gaf aan bekend te zijn met Robert Moszkowicz’ autobiografie De Straatvechter, maar het niet te hebben gelezen. En dat het tv-project eerst de werktitel 'Moszkowicz, de opkomst en ondergang van een advocatenfamilie' had, moest de buitenwereld vooral niet te serieus nemen. Immers: ‘De werknaam die we daarna gebruikten was M&M, een verwijzing naar dat snoepje.’

De strategie van de producenten is duidelijk dat De Maatschap slechts losjes gebaseerd is op de Moszkowicz-clan. 'Het gaat in de serie om de familie Meyer', benadrukt Boekelman, wanneer hij aangeeft niet te hebben nagedacht of scenes, waaronder een opdracht tot liquidatie van vastgoedbankier Willem Endstra vanuit 'het kantoor van Bram Moszkowicz', kwetsend konden zijn voor de advocatenfamilie.

Hier wringt de schoen voor de producenten. Want hoewel de naam Moszkowicz niet valt in de tv-serie, worden er verder louter 'echte namen' gebruikt als Willem Holleeder en Eva Jinek. Dit leidde tot verwarring in de rechtszaal. Yehudi Moszkowicz hamerde erop dat de producenten voorheen altijd spraken over 'een serie over de familie Moszkowicz', ook in de aanvraag voor het mediafonds. Boekelman reageerde hierop door te zeggen dat het ontwikkelen van een serie een lang proces is waarin de insteek van het verhaal vaak wisselt.

VPRO: 'Quote leidt af'
Wellicht was het de spanning, maar ongeveer halverwege de lange zitting ontstond er rumoer in Groningen. VPRO-advocaat Merel Teunissen meldde met enig theater te zijn 'afgeleid' door het live Twitter-verslag van Quote, waarop zij de rechter vroeg dit te verbieden. De telefoon van de verslaggever moest uitgezet worden omdat Teunissen niet het risico wilde lopen dat de zitting werd opgenomen.

De rechter, die nog in de veronderstelling leek dat journalisten enkel met pen en papier werkten, liet het bij een vriendelijk verzoek aan Quote, dat natuurlijk niet werd gehonoreerd. Leve het 'vrijzinnige' denken, toch, VPRO?

https://twitter.com/pienve

Vervolgens mocht producent René Huybrechtse verklaren dat hij nooit heeft nagedacht over eventuele negatieve emoties voor de familie Moszkowicz. ‘De reputatie van de familie is sowieso al niet heel positief. Ik hoopte met de serie juist sympathie en mededogen te kweken.’ Hij gaf tevens aan het boek De Straatvechter niet te hebben gelezen, maar de schrijvers van De Maatschap waarschijnlijk wel.

Beide partijen vol vertrouwen
Na afloop van de verhoren sprak de VPRO het vertrouwen uit in een winst in het aanstaande kort geding over het uitzendverbod van haar tv-serie. Maar, zoals het een goed straatgevecht betaamt, deed de tegenpartij hetzelfde. Yehudi Moszkowicz: 'Ik zal nooit een procedure starten die ik niet kan winnen.' :|W _O-

http://www.quotenet.nl/Ni(...)cz-rechtszaak-185646

Binnenkort dus uitspraak *O* :P
pi_165697653
Ik begrijp niet helemaal waarom de VRPO de Quote zou willen dwarszitten?
pi_165710085
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2016 22:56 schreef Physsic het volgende:
Ik begrijp niet helemaal waarom de VRPO de Quote zou willen dwarszitten?
Omdat die niet willen dat er details uitlekken dat kijkcijfers kan kosten.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_165743133
De rechter heeft beslist dat Moszkowicz geen getuigen meer mag horen, aangezien ze de hele serie op het Filmfestival hebben gezien en het horen van nieuwe getuigen dus niet meer van belang is.

http://uitspraken.rechtsp(...)I:NL:RBNNE:2016:4397
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:38:54 #52
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165745298
Yehudi Moszkowicz: 'Ik zal nooit een procedure starten die ik niet kan winnen.' :|W _O-

Goed bezig weer :|W :|W
pi_165746102
Tja..tanende als je verder weinig meer hebt om op terug te vallen. Van een grote gevestigde naam naar het niveau waar het wachten is op de reality serie op RTL5 om het blazoen op te schonen.
Volgens mij zou de vader van Bram zich doodschamen hoe zijn zonen wat hij ooit opbouwde hebben verkwanselt.
pi_165746521
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 11:42 schreef Iwanius het volgende:
Tja..tanende als je verder weinig meer hebt om op terug te vallen. Van een grote gevestigde naam naar het niveau waar het wachten is op de reality serie op RTL5 om het blazoen op te schonen.
Volgens mij zou de vader van Bram zich doodschamen hoe zijn zonen wat hij ooit opbouwde hebben verkwanselt.
Misschien ben ik nu een beetje te hard maar sinds van der Meyde en zijn vriendin het onderwerp van een reality serie zijn vind ik dat format in Nederland wel heel erg aan devaluatie onderhevig. Het is zonde dat die jongen niet uit een wat 'beter' milieu kwam, hij had een zeldzaam goede buitenspeler kunnen worden in de internationale top van het voetbal.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165749079
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 12:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Misschien ben ik nu een beetje te hard maar sinds van der Meyde en zijn vriendin het onderwerp van een reality serie zijn vind ik dat format in Nederland wel heel erg aan devaluatie onderhevig. Het is zonde dat die jongen niet uit een wat 'beter' milieu kwam, hij had een zeldzaam goede buitenspeler kunnen worden in de internationale top van het voetbal.
Er zijn genoeg spelers die uit een voldoende milieu komen maar niet om kunnen gaan met de verleidingen des levens, lees coke, vrouwen, auto's en bakken met geld.
Niet voor niks hebben ook de nieuwe K3 meisjes een coach die hun om leert gaan met de roem. Zeker aangezien roem vergankelijk is en je dan met lege handen staat als je niks hebt gespaard.
Kijk maar naar enkele BN'ers die in de jaren 90 tonnen zo niet miljoenen verdienden en nu nauwelijks meer wat doen en overal kritiek op hebben.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_165759466
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 13:54 schreef W00fer het volgende:

[..]

Er zijn genoeg spelers die uit een voldoende milieu komen maar niet om kunnen gaan met de verleidingen des levens, lees coke, vrouwen, auto's en bakken met geld.
Niet voor niks hebben ook de nieuwe K3 meisjes een coach die hun om leert gaan met de roem. Zeker aangezien roem vergankelijk is en je dan met lege handen staat als je niks hebt gespaard.
Kijk maar naar enkele BN'ers die in de jaren 90 tonnen zo niet miljoenen verdienden en nu nauwelijks meer wat doen en overal kritiek op hebben.
Dat klopt maar met milieu doelde ik niet zo zeer op kak vs. volks of hoe je het ook wil noemen maar op de normen, karkatereigenschappen en gewoontes die je van jongs af aan hebt aangeleerd. Het gaat natuurlijk om de combinatie van de persoon en het milieu maar ik geloof dat iedereen in het juiste milieu tot bloei kan komen. Hoe dan ook, het is zonde, hij had voldoende talent om tot Europa's beste spelers te kunnen behoren, hij had een goede techniek, veel snelheid en voldoende gogme en creativiteit. Helaas zie je de veel talentvolle voetballers op een gegeven moment afglijden.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 22:11:35 #57
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165759631
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 13:54 schreef W00fer het volgende:
Er zijn genoeg spelers die uit een voldoende milieu komen maar niet om kunnen gaan met de verleidingen des levens, lees coke, vrouwen, auto's en bakken met geld.
Zeker aangezien roem vergankelijk is en je dan met lege handen staat als je niks hebt gespaard.
Kijk maar naar enkele BN'ers die in de jaren 90 tonnen zo niet miljoenen verdienden en nu nauwelijks meer wat doen en overal kritiek op hebben.
Kuch klein voorbeeldje als het mag :@
SHO / [GATENIET] Peter Jan Rens #31 In Paniek :D :D
pi_165760898
quote:
6s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 22:11 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Kuch klein voorbeeldje als het mag :@
SHO / [GATENIET] Peter Jan Rens #31 In Paniek :D :D
LOL
Ik dacht aan hem bij het lezen van zijn reactie.
"Kijk maar naar enkele BN'ers die in de jaren 90 tonnen zo niet miljoenen verdienden en nu nauwelijks meer wat doen en overal kritiek op hebben. "
Het ultieme voorbeeld van een aan lager wal geraakte succesvolle presentator uit de jaren 80/90. Maar wellicht niet helemaal vergelijkbaar omdat de tand des tijds meespeelt, wat in de jaren 80 goed werkte werkt niet per se nu goed, al kwam die behoefte aan show wel weer terug (waar de producenten m.i. onvoldoende op zijn ingesprongen). AvdM heeft het enkel zelf laten liggen terwijl bij de clubs mensen alles eraan deden om die jongen te helpen om het beste eruit te halen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Bram_van_Loon op 04-10-2016 23:00:20 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165760997
Ik vind Peter wel een baas. 42 jaar jongere vriendin, zie dat maar eens na te doen op je 62e ^O^
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_165761107
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 22:55 schreef W00fer het volgende:
Ik vind Peter wel een baas. 42 jaar jongere vriendin, zie dat maar eens na te doen op je 62e ^O^
Ik kan het een 62-jarige man niet kwalijk nemen om een vriendin van 32 te hebben maar 20 jaar is wel heel erg jong, het is ook wel fijn als ze een klein beetje volwassen is en niet enkel voor de wet. :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 23:02:45 #61
6280 k_man
pedante eikel
pi_165761185
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 22:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het ultieme voorbeeld van een aan lager wal geraakte succesvolle presentator uit de jaren 80/90.
Is dat niet Frank Masmeijer? :P
I got the style but not the grace - I got the clothes but not the face
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 14:22:39 #62
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165893915
Dikke vette LOL:

Bram Moszkowicz geeft @thierrybaudet als tip mee zich vooral te omringen met betrouwbare mensen. _O- _O- _O- _O- _O- _O- _O-

Hij was 9-okt-2016 bij Bussiness Class bij Harry Mens :D :D
( Als dat niet betrouwbaar is _O- _O- _O- )

Bram Moszkowicz vertelt over zijn werkzaamheden voor het bedrijf Claim it. Dit bedrijf werd opgericht in 2012 door ondernemer Ralph Pais. Het idee ontstond toen Ralph tijdens een vliegreis te maken kreeg met een langdurige vertraging. Hij verdiepte zich in de materie van passagiersrechten. Daaruit bleek dat er elk jaar maar liefst 3 miljard euro niet geclaimd wordt in Europa; terwijl de miljoenen personen die hier jaarlijks mee te maken krijgen hier simpelweg recht op hebben. Slechts 7 procent van de passagiers die recht hebben op een vergoeding, claimen die ook daadwerkelijk.

Bram Moszkowicz staat aan het hoofd van de internationale juridische afdeling van Claim it. Vanuit het kantoor in Amsterdam bouwt hij de juridische teams in de verschillende kantoren verder uit.

Meer informatie kunt u vinden op www.claimit.eu

Uitzending met Bram stukje terugkijken doen we hier

http://www.business-class(...)erp/claim_it/id/1877

Binnenkort dus afgeknald of in het gevang :P _O- _O-
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 14:27:43 #63
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165893978
CtsianxWIAAUKJT.jpg:large

2 mogelijke formules

CLASSIC *
No-Cure-No-Pay
25% commissie + BTW, indien succes werd behaald
GEEN ANDERE KOSTEN, NOCH ENIG RISICO VOOR U
Gemiddelde duur: tussen 6 weken en 1 jaar
Geen resultaatsgarantie :P (handig als je het Bram laat doen _O- _O- )
Claim hier

FAST CASH **
ONMIDDELLIJKE en EENMALIGE uibetaling aan de klant van 25% van het te vorderen bedrag, ongeacht het eindresultaat. (Uiteindelijke verliezen / winsten zijn voor rekening van Claim it)
Geen administratiekosten
Geen risico, geen lange wachttijden
Duur: betaling wordt binnen de 5 dagen uitgevoerd, na acceptatie door Claim it
Garantie voor onmiddelijk resultaat

en wel 25% :') _O- _O-

Nou ik kan niet wachten om klant te worden bij hun :7 :+ :+ :+
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 14:29:34 #64
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165894006
Leave a message :D

Our agents are not available right now.
:D

Please leave a message and we'll get back to you.

Zo kennen we Bram weer _O- _O- _O-
Gelukkig maakte me al zorgen dat hij veranderd zou zijn _O- _O-
pi_165894212
quote:
6s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 14:29 schreef ikweethetookniet het volgende:
Leave a message :D

Our agents are not available right now.
:D

Please leave a message and we'll get back to you.

Zo kennen we Bram weer _O- _O- _O-
Gelukkig maakte me al zorgen dat hij veranderd zou zijn _O- _O-
Ik had wel een stagiare verwacht eigenlijk.

quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 12:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Misschien ben ik nu een beetje te hard maar sinds van der Meyde en zijn vriendin het onderwerp van een reality serie zijn vind ik dat format in Nederland wel heel erg aan devaluatie onderhevig. Het is zonde dat die jongen niet uit een wat 'beter' milieu kwam, hij had een zeldzaam goede buitenspeler kunnen worden in de internationale top van het voetbal.
Waarschijnlijk niet, zowel het amateurvoetbal als een heleboel andere sporten en horeca-gelegenheden her en der liggen bezaaid met getalenteerde voetballers die gewoon niet graag genoeg wilden en het dus niet hebben gered. Spelers als hij en Van der Gijp waren dan zo getalenteerd dat ze ondanks hun mentaliteit er toch nog wat uitgesleept hebben, maar daar hebben ze dan nog mazzel mee.

Hetzelfde amateurvoetbal, de andere sporten en de horeca liggen ook bezaaid met getalenteeerde voetballers die misschein wel graag genoeg wilden, maar te blessuregevoelig waren. Voor een geslaagde profcarriere moeten er een heleboel dingen samenkomen, waaronder talent. Ik kom echt zo vaak mensen tegen die ooit in een jeugdopleiding hebben gezeten en dachten dat ze profvoetballer zouden worden, tegenover de sterkste die overleeft staan er 100 talenten die ergens in de loop der tijd uitgeselecteerd zijn.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_165894703
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 14:43 schreef Weltschmerz het volgende:
Waarschijnlijk niet, zowel het amateurvoetbal als een heleboel andere sporten en horeca-gelegenheden her en der liggen bezaaid met getalenteerde voetballers die gewoon niet graag genoeg wilden en het dus niet hebben gered. Spelers als hij en Van der Gijp waren dan zo getalenteerd dat ze ondanks hun mentaliteit er toch nog wat uitgesleept hebben, maar daar hebben ze dan nog mazzel mee.

Hetzelfde amateurvoetbal, de andere sporten en de horeca liggen ook bezaaid met getalenteeerde voetballers die misschein wel graag genoeg wilden, maar te blessuregevoelig waren. Voor een geslaagde profcarriere moeten er een heleboel dingen samenkomen, waaronder talent. Ik kom echt zo vaak mensen tegen die ooit in een jeugdopleiding hebben gezeten en dachten dat ze profvoetballer zouden worden, tegenover de sterkste die overleeft staan er 100 talenten die ergens in de loop der tijd uitgeselecteerd zijn.
Daar ben ik het volledig mee eens. Dat was dan ook mijn punt, qua voetbaltalent had hij de top van de internationale top (op zijn positie, buitenspeler) kunnen bereiken, dat geldt inderdaad voor veel meer jongens. Van der Gijp is inderdaad ook een mooi voorbeeld. :)
Wat betreft die blessuregevoelige toptalenten (ik denk aan Robben), mijn theorie is dat juist die snelste voetballers die de meeste souplesse hebben en het meest wendbaar zijn eveneens het meest blessuregevoelig zijn door die explosiviteit en souplesse: meer kracht, meer extreme hoeken van de gewrichten, meer extreme posities voor de spieren => eerder een blessure. Ik vraag me af in welke mate dit trainbaar is voor die jongens door buiten het voetbal meer aan het juiste soort conditionering te doen. Bepaalde spieren die bij het voetbal minder worden ontwikkeld (zo zijn bij voetballers de hamstringspieren zwakker dan de quadricepsspieren (meervoud, want meerdere spieren die daaronder vallen) wat mogelijk een belangrijke oorzaak is van het grote aantal hamstringspierblessures onder voetballers. Train die hamstrinspieren meer buiten het voetbal en misschien kunnen die spieren meer opvangen? Dan nog kan je gemakkelijk een ontwrichting oplopen of zo, als je met zoiets pech hebt is het nog altijd het einde van je carrière, je moet er dus niet teveel heil van verwachten maar het zou misschien wel het aantal chronische spierblessures kunnen beperken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een mooi voorbeeld van een niet-toptalent die wel de internationale top heeft bereikt, naar mijn mening: Philip Cocu. Ja, hij had talent en hij was een van de beste spelers in de jeugdopleiding van zijn club (Vitesse als ik me niet vergis) maar hij had niet dat extreme talent wat jongens zoals Robben en van Persie hebben (laat staan jongens zoals Cruijff en Maradona). Hij heeft alles uit zijn mogelijkheden gehaald. Hij was een dienende speler maar dat deed hij wel verdomd goed.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165895262
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 15:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:

Bepaalde spieren die bij het voetbal minder worden ontwikkeld (zo zijn bij voetballers de hamstringspieren zwakker dan de quadricepsspieren (meervoud, want meerdere spieren die daaronder vallen) wat mogelijk een belangrijke oorzaak is van het grote aantal hamstringspierblessures onder voetballers. Train die hamstrinspieren meer buiten het voetbal en misschien kunnen die spieren meer opvangen? Dan nog kan je gemakkelijk een ontwrichting oplopen of zo, als je met zoiets pech hebt is het nog altijd het einde van je carrière, je moet er dus niet teveel heil van verwachten maar het zou misschien wel het aantal chronische spierblessures kunnen beperken.
Ik hou het kort want het is behoorlijk off topic: Topsport brengt met zich mee dat alles op scherp komt te staan, in de top zijn de marges extreem krap, daar is het top voor. Dus kom je de grenzen van het lichaam tegen, ook qua overbelastingsblessures. Meer trainen? Lastig, de benodigde hersteltijd begrenst de trainingsmogelijkheden. Trainers zouden hun voetballers graag 8 uur per dag laten trainen, maar dat kan fysiek niet.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_165895343
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 15:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik hou het kort want het is behoorlijk off topic: Topsport brengt met zich mee dat alles op scherp komt te staan, in de top zijn de marges extreem krap, daar is het top voor. Dus kom je de grenzen van het lichaam tegen, ook qua overbelastingsblessures. Meer trainen? Lastig, de benodigde hersteltijd begrenst de trainingsmogelijkheden. Trainers zouden hun voetballers graag 8 uur per dag laten trainen, maar dat kan fysiek niet.
Dat klopt maar het is wellicht wel mogelijk om in het een wat te snijden ten gunste van het ander. Zo hebben wij in Nederland de gewoonte om erg veel te trainen in vergelijking met de andere landen (dat zou ik zeker niet overboord gooien), het is best mogelijk dat je hier wat kan snijden in de fysieke belasting en dit kan inruilen voor 2 uurtjes extra conditionering (specifieke spieroefeningen, balansoefeningen...) in de week. Misschien eens wat vaker voetvollyën als alternatief voor een veldpotje, misschien wat vaker de focus op techniek in plaats van een veldpotje, zodoende ruimte scheppen om elders fysiek wat ruimte te hebben. Moeilijk is het sowieso, daar zijn we het over eens.

Jammer dat je in het VBL-subforum niet zo'n discussie kan voeren. Het is interessant genoeg.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 17:08:04 #69
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_165896474
Zojuist nog maar eens geprobeerd te chatten :P

Claim It Assistance
Hello. How may I help you?
jort kelder
Hallo
Ben op zoek naar Bram
Claim It Assistance
U kunt een email sturen naar [email protected], wij zullen het naar hem doorsturen.
jort kelder
Aha
zit hij tegenwoordig in belgie ?
Claim It Assistance
Nee
jort kelder
waarom dan mailen naar claimit. BE ?
Claim It Assistance
Generaal email adres van de maatschappij
jort kelder
aha
Is hij wel 5 dagen per week aanwezig ?
Claim It Assistance
Neen
jort kelder
oh hij werkt part time ?
of een dag in de week ?
Claim It Assistance
Hangt ervan af
Welke is uw vraag juist?
jort kelder
wanneer ik hem het beste kan bereiken?
Claim It Assistance
Dit kan enkel via email
jort kelder
aha
Gezellig langskomen is dus niet mogelijk?
Claim It Assistance
Hélaas niet
jort kelder
ok
Jammer
Is altijd gezellig met Bram
Claim It Assistance
Uiteraard
jort kelder
Doe hem de hartelijke groeten
Claim It Assistance
Zal ik zeker doen
jort kelder
5:05 pm
Dank u wel
Tot de volgende keer
Claim It Assistance
Prettige dag verder
jort kelder
idem
  dinsdag 1 november 2016 @ 17:49:42 #70
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_166350191
De nationale verkeerstest

1 november 2016, 20:31 - 22:24 uur

Ook in deze Verkeerstest wordt gekeken naar de kennis van specifieke groepen, waaronder rijinstructeurs, de vaak verguisde vrachtwagenchauffeurs en senioren die al meer dan vijftig jaar hun rijbewijs hebben. Er komen deskundigen aan het woord, en natuurlijk nemen ook enkele BN'ers plaats in de studio. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de verkeerskennis van Michael Boogerd, Bram Moszkowicz, Shelly Sterk, Dave Roelvink en Bridget Maasland?

:|W :|W
pi_166572799
Oudere broer Bram verdachte van fraude met omzetbelasting
Moszkowicz-telg in de cel


Opnieuw ligt een lid van de advocatenfamilie Moszkowicz onder de loep wegens gesjoemel met geld. Woensdag is ’het zwarte schaap van de familie’ Robert Moszkowicz opgepakt op verdenking van fraude.

Dat melden goed ingevoerde bronnen aan De Telegraaf. Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie bevestigt dat een 63-jarige man uit Monnickendam is aangehouden op verdenking van fraude met omzetbelasting, maar wil om privacyredenen niet zeggen dat het om Robert Moszkowicz gaat. Monnickendam is de woonplaats van de 63-jarige oud-advocaat die nu een juristenkantoor in Amstelveen leidt.

Het onderzoek naar de belastingadviseur :D _O- en jurist wordt gedaan door de FIOD onder leiding van het Functioneel Parket. Moszkowicz heeft één nacht in de cel gezeten. Hij is inmiddels weer vrij, maar nog steeds verdachte. Naast de oud-advocaat is ook een 70-jarige man uit Nieuwegein aangehouden. „In belang van het onderzoek doen wij verder geen mededelingen”, aldus een woordvoerder van het OM.

http://www.telegraaf.nl/b(...)elg_in_de_cel__.html

Ik zou zeggen bel ff een goede advocaat ene Bram M. _O- _O-
Ohh wacht :% daar was iets mee _O- _O-
  maandag 21 november 2016 @ 23:38:22 #72
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_166816146
Yehudi is nu bij Pauw omdat hij een boek geschreven heeft
Spong is er ook :7
  zondag 27 november 2016 @ 14:37:49 #73
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_166931080
Moszkowicz-telg blijft strijden tegen tv-serie :|W

Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft zijn verzet tegen de aangekondigde VPRO-dramaserie De Maatschap nog niet opgegeven. Moszkowicz spant een kort geding aan tegen uitzending van de serie op televisie, kondigde hij vandaag aan in De Overnachting op Radio 1.

De rechtszaak zal medio december dienen. De VPRO wil de productie met in de hoofdrollen onder anderen Pierre Bokma en Daan Schuurmans vanaf eind januari gaan uitzenden. De Maatschap gaat over de opkomst en ondergang van advocatenfamilie Meyer en is gebaseerd op de familie Moszkowicz.

Eerder probeerden Yehudi Moszkowicz en zijn vader Robert vergeefs de productie te verbieden. Ze meenden dat er zonder toestemming geput was uit de autobiografie van Robert Moszkowicz.

http://www.ad.nl/tv-en-ra(...)n-tv-serie~a2a3e928/

Slechte verliezer :7
pi_166947162
quote:
6s.gif Op zondag 27 november 2016 14:37 schreef ikweethetookniet het volgende:
Slechte verliezer :7
Een advocaat hoort een slechte verliezer te zijn natuurlijk. O wacht...
  dinsdag 29 november 2016 @ 00:45:55 #75
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_166970468
Dat dat zooitje een hele tv serie krijgt :')
  maandag 9 januari 2017 @ 15:33:30 #76
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_168004678
Regisseur gewraakt Moszkowicz-toneelstuk voelde al nattigheid: 'Je weet het nooit met deze familie'

De creatieve geesten van Toneelgroep Maastricht liggen in de vuurlinie van de toch al rap geagiteerde Moszkowicz-dynastie. Een voorstelling over de opkomst en ondergang van mediapleiter Bram Moszkowicz moet, op last van cineast Max Moszkowicz, van naam veranderen.
De perikelen rond de familie Moszkowicz zijn in trek in de kunstwereld; zo zal eind deze maand een vierdelige dramaserie op tv worden uitgezonden die geïnspireerd is op 's lands beroemdste befjesdynastie. Over de serie, genaamd De Maatschap, werd tot vorige week het nodige gesteggeld omdat Robert Moszkowicz vond dat zijn auteursrecht werd geschonden.

Ook in de toneelwereld is men nu bekend met de lichtgeraaktheid van de advocatenfamilie. Roberts zoon, documentairemaker Max Moszkowicz, heeft zijn beklag gedaan over de titel van een voorstelling van de Toneelgroep Maastricht. Deze is namelijk 'Moszkowicz', en laat hij nou net die naam als merkrecht te hebben vastgelegd. Het ongetwijfeld niet zeer vermogende gezelschap kiest eieren voor zijn geld en heeft de titel inmiddels veranderd in het weinig zeggende De Advocaat.

De advocaat van Max, zijn jongere broer Yehudi Moszkowicz, meldt in een reactie dat met de naamswijziging de kous af is. 'Wel opvallend dat men kiest de beslissing op deze manier kenbaar te maken, maar dat genereert natuurlijk extra publiciteit', zegt hij met een glimlach. De Utrechtse pleiter zegt vorige maand een sommatiebrief te hebben gestuurd, waarbij men 'uiterst coulant' was voor de Toneelgroep Maastricht. Of Yehudi net zo makkelijk de strijd tegen de VPRO-tv-serie laat varen is onduidelijk; er bestaat nog altijd de kans dat hij middels een spoedappèl alsnog een uitzendverbod wil afdwingen.

Het gedoe is eigenlijk verre van verrassend. Nota bene sprak Quote in december met regisseur Michel Sluysmans (¤) over de mogelijke problemen die een stuk over Bram Moszkowicz met zich meebrengt. Opvallend genoeg voelde hij toen al enige nattigheid. 'Bram heeft aangegeven dat ik geen last van hem zal hebben. Aan de andere kant: je weet het natuurlijk nooit met deze familie. Bovendien wordt het geen pamflet voor Bram en blijft het kunst.'

De premiére van het toneelstuk De Advocaat vindt plaats in Maart, in het Theater aan het Vrijthof. Wat kunnen we verwachten van het stuk dat is ontsproten uit het hoofd van de 'uit zijn eigen fantasie werkende' schrijver Ilja Leonard Pfeijffer? 'Ik denk dat je compassie gaat voelen. Niemand neemt het voor Bram op, he. We geven context aan zijn leven als poseur, die hield van dure auto's en mooie vrouwen. Daarom zit in het verhaal ook een bloedmooie dame die de degens kruist met de mannelijke advocaten.'

Quote-connaisseurs vragen zich met recht of dit een verwijzing betreft naar onze voormalige hoofdredacteur Mirjam van den Broeke, die een licht amoureus verleden heeft met Bram en cum laude een rechtenstudie afrondde. 'Het is een fictief karakter', verzekert Sluysmans. 'Maar is dat echt waar van jullie ex-baas? Dat ga ik dan meteen even googlen.'

http://www.quotenet.nl/Ni(...)-deze-familie-190092

Idd onbetrouwbaar tot op het bot :7
pi_168182609
25 januari begint De Maatschap om 20.25 op NPO 2.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_168432275
Vanavond begonnen :)
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_168432658
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2017 23:43 schreef W00fer het volgende:
Vanavond begonnen :)
Er is ook een topic over bij TV. :)
pi_168433214
Goede serie Nu al _O_

Daar verder gaan over de serie :?
TV / De Maatschap
pi_168433423
quote:
6s.gif Op donderdag 26 januari 2017 00:51 schreef ikweethetookniet het volgende:
Goede serie Nu al _O_

Daar verder gaan over de serie :?
TV / De Maatschap

Dank!
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_168436641
Video! Dit zijn fragmenten uit de VPRO-serie die u niet mag zien van familie Moszkowicz :D

Vele rechtszaken werden tevergeefs gevoerd om een uitzendverbod te bewerkstelligen van de VPRO-dramaserie De Maatschap. Daarmee bezorgde Yehudi Moszkowicz de producenten de best denkbare PR ooit. De kans is groot dat hij middels een bodemprocedure alsnog een exploitatieverbod eist, waardoor de serie een cultstatus kan krijgen. Quote geeft een abject en infaam voorproefje. _O-

Toen Quote vorig jaar mei onthulde dat Yehudi Moszkowicz van plan was een tv-serie over ’s lands beroemdste advocatenfamilie te verbieden fronsten enkele wenkbrauwen zich, een enkeling deed er zelfs lacherig over. Het klonk als een ‘too good to be true’-publiciteitsstunt van de producenten.

Niets bleek minder waar. Yehudi toog van rechtbank naar rechtbank, zelfs all the way naar Groningen, om de wereld te overtuigen dat het auteursrecht van zijn vader Robert geschonden was. Die had immers een biografie genaamd De Straatvechter gepend waarin passages staan die toevalligerwijs in de tv-serie De Maatschap verwerkt zijn. Quote wist zelfs te achterhalen dat (voormalig) werknemers van Yehudi hebben gefigureerd op de set, en getuigenverklaringen inbrachten.

Maar alle claims ten spijt, zes maanden pleiten later hebben meerdere rechters geoordeeld dat er geen sprake is van auteursrechtschending. Ook een laatste wanhoopspoging strandde op de avond voor de tv-première. Als gevolg daarvan stonden de kranten woensdag vol met de rel rond de productie, en besteedde WNL er uitgebreid aandacht aan in haar goedbekeken ochtendshow.

Bodemprocedure op komst
Kortom: de producten Dutch Mountain en VPRO mogen Yehudi Moszkowicz bedanken voor zoveel gratis publiciteit. Want hoewel de serie alleen maar kan tegenvallen –topacteurs die een Limburgs accent nadoen moet welhaast de lachspieren kietelen – zal ongetwijfeld een groot publiek vanavond, ook al is het kortstondig, een blik werpen op de eerste aflevering van de serie.

Het kan nog mooier worden, want het heeft er alle schijn van dat een bodemprocedure op komst is. Officieel moet Yehudi de kwestie nog bespreken met zijn ‘cliënt’, maar de wil valt te proeven in zijn woorden. ’Natuurlijk willen we winnen!’, aldus de raadsman, die, zoals het een Moszkowicz betaamt, overal een juridische opening in ziet: ‘We hebben nu een turboappèl verloren, maar ik ken de overweging nog niet. Daar ben ik benieuwd naar.’

Yehudi vindt dat zijn argumenten juridisch valide blijven – zoals dat heet. Daarvoor verwijst hij naar twee scènes, eentje waarin ‘Robert Moszkowicz’ - in de serie Theo Meyer geheten - zijn arm aan zijn vader laat zien ter controle op drugsgebruik en eentje waarin diezelfde 'Robert' een sneer uitdeelt over de buitenechtelijke affaires van papa. Deze twee passages zijn terug te vinden in Roberts biografie. Voor beelden hiervan verwijzen we naar de fragmenten onderaan deze pagina.

Wel of geen geldkwestie?
Een exploitatieverbod behoort tot de middelen die Yehudi nog in zijn werktas heeft zitten. Dat houdt in dat De Maatschap wellicht nooit op DVD of Netflix verschijnt. Mocht dat lukken dan zal Nederland woensdag een serie aanschouwen die cult wordt - als een werk wordt ‘verboden’ gaat haar status doorgaans richting ‘legendarisch’. Al zou een uitkomst kúnnen zijn dat Robert Moszkowicz een gedeelte van de opbrengsten van de serie kan toeëigenen. ‘Laat voorop staan dat dit geen kwestie om geld is, maar als dat het hoogst haalbare is dat overblijft moet je wel.’

Opvallend is dat Robert Moszkowicz in dat geval door blijft procederen terwijl de bon die hij moet betalen aan zijn tegenstrever steeds hoger wordt. Inmiddels staat de teller op circa ¤22.000, een bedrag waar hij frappant genoeg al vóór de voor hem negatieve uitspraak bezwaar tegen aantekende. Immers, de advocaten van de VPRO hadden wel heel erg veel moeite in de kwestie gestoken, dat moest de rechter toch begrijpen?

De betaalkwestie is nu ook al voer voor speculatie: Robert Moszkowicz heeft sterke vermoedens dat de gedeclareerde uren van de tegenpartij, in de persoon van advocaat Jaap Versteeg, reeds zijn betaald door het Persvrijheidfonds. Dus waarom moet hij dan alsnog lappen, klinkt het verontwaardigd vanuit het Moszkowicz-kamp. ‘Versteeg wilde niet ingaan op mijn vraag hierover’, aldus pleitbulldog Yehudi. Versteeg laat Quote per mail weten dat de suggestie onjuist is. 'VPRO en Dutch Mountain Film hebben alle proceskosten voor eigen rekening moeten nemen. (...) Robert Moszkowicz heeft nog geen cent betaald.'

Quote toont bij deze de twee scènes die door Robert Moszkowicz als inbreuk op zijn auteursrecht worden beschouwd. Daarbij ook de twee fragmenten uit het boek ‘De Straatvechter’ waar ze op gebaseerd zouden zijn. Oordeelt u zelf.

De vrouwendialoog

image003_reference.png

De armscène
image005_reference.png
http://www.quotenet.nl/Ni(...)ie-Moszkowicz-190750

Het rommelt weer lekker daar _O-
  vrijdag 10 maart 2017 @ 20:10:43 #83
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_169418773
Bram Moszkowicz zegt jetset-leven vaarwel

Bram Moszkowicz heeft zijn jetset-leven vaarwel gezegd. Na jarenlang in de binnenstad van Amsterdam te hebben gewoond en gewerkt, heeft hij volgens weekblad Weekend de hoofdstad verruild voor het pittoreske Nieuwersluis. De sjieke restaurants hebben plaatsgemaakt voor de plaatselijke super. :D

http://www.show.nl/rubrie(...)etset-leven-vaarwel/

Met filmpje in de link *O*
  dinsdag 14 maart 2017 @ 18:39:50 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_169512299
Als een gekooide Bokito werkt advocaat Bram Moszkowicz aan zijn pleidooi voor de bekende crimineel De Neus. Al snel blijkt hij daarmee tevens op de ondergang van de maatschap af te stevenen.

In De advocaat suggereert Ilja Leonard Pfeijffer dat Bram doelbewust op het eind van de Moszkowicz dynastie zou hebben aangestuurd. De auteur kreeg van Toneelgroep Maastricht de opdracht om een nieuw stuk te schrijven over de voormalige topadvocaat. Hij koos voor de klassieke opbouw van een Shakespeariaans koningsdrama in vijf bedrijven, waarbij er volop ruimte is voor zijn stilistische taalgebruik en humor.

Hoewel Pfeijffer de feiten duidelijk naar zijn hand heeft gezet (zo sterft vader Max sr.), voelt het dicht bij de waarheid.

Zo is er het drama van de twee zoons Bram en Mordechai (mooie rol van Dries Vanhegen) die hebben te dealen met de hoge verwachtingen van hun door Auschwitz getraumatiseerde vader. Wat die druk aanricht, wordt pijnlijk duidelijk in een liedje waarin die erfenis luid en duidelijk doorklinkt: ‘zijn stille ogen die mijn daden zagen. Van alles is zijn blik mijn doel geweest’. Porgy Franssen weet als Bram Moszkowicz op overtuigende wijze zowel de poseur, alsook de kwetsbare kant van de meester van de retorica te laten zien.

De advocaat is een zeer gelaagd - hoewel een tikkeltje aan de lange kant - intelligent stuk. De metafoor dat de advocatuur theater is en de advocaat een toneelspeler, wordt dik aangezet. Bram is acteur in een door zijn vader geschreven toneelstuk. Hij speelt al zijn hele leven een rol die hem niet past en hij wil eruit. Maar wat als het stuk is uitgespeeld? Wat blijft er dan van hem over? Vrij weinig, maar tegelijkertijd misschien ook wel alles, zoals we in zijn ontroerende slotpleidooi zien. Een ding is zeker, je kijkt hierna toch met meer mededogen naar Bram Moszkowicz.

E.K.

http://www.telegraaf.nl/r(...)ma_Moszkowicz__.html
  woensdag 15 maart 2017 @ 18:05:41 #85
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_169540519
Wij Moszkowicz 15 maart 2017, 20:25 - 21:55 uur NPO 2

Na een ongeluk tijdens een avondje doorzakken ontdekt Max Moszkowicz dat zijn leven akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van zijn vader Robert, een leven vol vrouwen, drugs en dat hij verafschuwt. Hij heeft inmiddels de liefde van zijn leven gevonden en wil met haar een gezin stichten, maar snapt dat hij alleen een goede vader en echtgenoot kan zijn als hij het familiepatroon doorbreekt. Persoonlijke en nietsontziende analyse van de Moszkowicz dynastie, gemaakt door de (klein)zoon.

http://www.tvgids.nl/wij-moszkowicz/programma/22286484/

ff kijken dus :P
pi_169541459
quote:
6s.gif Op woensdag 15 maart 2017 18:05 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wij Moszkowicz 15 maart 2017, 20:25 - 21:55 uur NPO 2

Na een ongeluk tijdens een avondje doorzakken ontdekt Max Moszkowicz dat zijn leven akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van zijn vader Robert, een leven vol vrouwen, drugs en dat hij verafschuwt. Hij heeft inmiddels de liefde van zijn leven gevonden en wil met haar een gezin stichten, maar snapt dat hij alleen een goede vader en echtgenoot kan zijn als hij het familiepatroon doorbreekt. Persoonlijke en nietsontziende analyse van de Moszkowicz dynastie, gemaakt door de (klein)zoon.

http://www.tvgids.nl/wij-moszkowicz/programma/22286484/

ff kijken dus :P
Goede docu. Zeker de moeite van het kijken waard.
  woensdag 15 maart 2017 @ 19:20:49 #87
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_169542333
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 18:45 schreef praadje het volgende:

[..]

Goede docu. Zeker de moeite van het kijken waard.
Dit, erg leuk.
Ik neem tenminste aan dat het een herhaling is.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_169545280
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2017 19:20 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dit, erg leuk.
Ik neem tenminste aan dat het een herhaling is.
Is inderdaad de herhaling.
pi_169551791
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 maart 2017 20:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
Bram Moszkowicz zegt jetset-leven vaarwel

Bram Moszkowicz heeft zijn jetset-leven vaarwel gezegd. Na jarenlang in de binnenstad van Amsterdam te hebben gewoond en gewerkt, heeft hij volgens weekblad Weekend de hoofdstad verruild voor het pittoreske Nieuwersluis. De sjieke restaurants hebben plaatsgemaakt voor de plaatselijke super. :D

http://www.show.nl/rubrie(...)etset-leven-vaarwel/

Met filmpje in de link *O*
Dit past nog niet eens in de categorie klein leed. :')
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_169552968
quote:
6s.gif Op donderdag 26 januari 2017 10:47 schreef ikweethetookniet het volgende:
Video! Dit zijn fragmenten uit de VPRO-serie die u niet mag zien van familie Moszkowicz :D

Vele rechtszaken werden tevergeefs gevoerd om een uitzendverbod te bewerkstelligen van de VPRO-dramaserie De Maatschap. Daarmee bezorgde Yehudi Moszkowicz de producenten de best denkbare PR ooit. De kans is groot dat hij middels een bodemprocedure alsnog een exploitatieverbod eist, waardoor de serie een cultstatus kan krijgen. Quote geeft een abject en infaam voorproefje. _O-

Toen Quote vorig jaar mei onthulde dat Yehudi Moszkowicz van plan was een tv-serie over ’s lands beroemdste advocatenfamilie te verbieden fronsten enkele wenkbrauwen zich, een enkeling deed er zelfs lacherig over. Het klonk als een ‘too good to be true’-publiciteitsstunt van de producenten.

Niets bleek minder waar. Yehudi toog van rechtbank naar rechtbank, zelfs all the way naar Groningen, om de wereld te overtuigen dat het auteursrecht van zijn vader Robert geschonden was. Die had immers een biografie genaamd De Straatvechter gepend waarin passages staan die toevalligerwijs in de tv-serie De Maatschap verwerkt zijn. Quote wist zelfs te achterhalen dat (voormalig) werknemers van Yehudi hebben gefigureerd op de set, en getuigenverklaringen inbrachten.

Maar alle claims ten spijt, zes maanden pleiten later hebben meerdere rechters geoordeeld dat er geen sprake is van auteursrechtschending. Ook een laatste wanhoopspoging strandde op de avond voor de tv-première. Als gevolg daarvan stonden de kranten woensdag vol met de rel rond de productie, en besteedde WNL er uitgebreid aandacht aan in haar goedbekeken ochtendshow.

Bodemprocedure op komst
Kortom: de producten Dutch Mountain en VPRO mogen Yehudi Moszkowicz bedanken voor zoveel gratis publiciteit. Want hoewel de serie alleen maar kan tegenvallen –topacteurs die een Limburgs accent nadoen moet welhaast de lachspieren kietelen – zal ongetwijfeld een groot publiek vanavond, ook al is het kortstondig, een blik werpen op de eerste aflevering van de serie.

Het kan nog mooier worden, want het heeft er alle schijn van dat een bodemprocedure op komst is. Officieel moet Yehudi de kwestie nog bespreken met zijn ‘cliënt’, maar de wil valt te proeven in zijn woorden. ’Natuurlijk willen we winnen!’, aldus de raadsman, die, zoals het een Moszkowicz betaamt, overal een juridische opening in ziet: ‘We hebben nu een turboappèl verloren, maar ik ken de overweging nog niet. Daar ben ik benieuwd naar.’

Yehudi vindt dat zijn argumenten juridisch valide blijven – zoals dat heet. Daarvoor verwijst hij naar twee scènes, eentje waarin ‘Robert Moszkowicz’ - in de serie Theo Meyer geheten - zijn arm aan zijn vader laat zien ter controle op drugsgebruik en eentje waarin diezelfde 'Robert' een sneer uitdeelt over de buitenechtelijke affaires van papa. Deze twee passages zijn terug te vinden in Roberts biografie. Voor beelden hiervan verwijzen we naar de fragmenten onderaan deze pagina.

Wel of geen geldkwestie?
Een exploitatieverbod behoort tot de middelen die Yehudi nog in zijn werktas heeft zitten. Dat houdt in dat De Maatschap wellicht nooit op DVD of Netflix verschijnt. Mocht dat lukken dan zal Nederland woensdag een serie aanschouwen die cult wordt - als een werk wordt ‘verboden’ gaat haar status doorgaans richting ‘legendarisch’. Al zou een uitkomst kúnnen zijn dat Robert Moszkowicz een gedeelte van de opbrengsten van de serie kan toeëigenen. ‘Laat voorop staan dat dit geen kwestie om geld is, maar als dat het hoogst haalbare is dat overblijft moet je wel.’

Opvallend is dat Robert Moszkowicz in dat geval door blijft procederen terwijl de bon die hij moet betalen aan zijn tegenstrever steeds hoger wordt. Inmiddels staat de teller op circa ¤22.000, een bedrag waar hij frappant genoeg al vóór de voor hem negatieve uitspraak bezwaar tegen aantekende. Immers, de advocaten van de VPRO hadden wel heel erg veel moeite in de kwestie gestoken, dat moest de rechter toch begrijpen?

De betaalkwestie is nu ook al voer voor speculatie: Robert Moszkowicz heeft sterke vermoedens dat de gedeclareerde uren van de tegenpartij, in de persoon van advocaat Jaap Versteeg, reeds zijn betaald door het Persvrijheidfonds. Dus waarom moet hij dan alsnog lappen, klinkt het verontwaardigd vanuit het Moszkowicz-kamp. ‘Versteeg wilde niet ingaan op mijn vraag hierover’, aldus pleitbulldog Yehudi. Versteeg laat Quote per mail weten dat de suggestie onjuist is. 'VPRO en Dutch Mountain Film hebben alle proceskosten voor eigen rekening moeten nemen. (...) Robert Moszkowicz heeft nog geen cent betaald.'

Quote toont bij deze de twee scènes die door Robert Moszkowicz als inbreuk op zijn auteursrecht worden beschouwd. Daarbij ook de twee fragmenten uit het boek ‘De Straatvechter’ waar ze op gebaseerd zouden zijn. Oordeelt u zelf.

De vrouwendialoog

[ afbeelding ]

De armscène
[ afbeelding ]
http://www.quotenet.nl/Ni(...)ie-Moszkowicz-190750

Het rommelt weer lekker daar _O-
De M's die argwanend zijn t.o.v. gedeclareerde uren van andere advocaten. Het moet niet gekker worden. :)
Wat een kolder dat ze het niet zouden hoeven te betalen omdat een of ander fonds het al zou hebben vergoed (wat blijkbaar niet waar is). Wat dacht je ervan dat het fonds zo schadeloos kan worden gesteld zodat het fond weer andere mensen kan helpen?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_169582390
Heb die Wij Moszkowicz nog niet gezien. Dit weekend maar eens kijken.
Friettent dikke Willie, met Willie
  vrijdag 17 maart 2017 @ 05:27:51 #92
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_169584920
Mooie docu, heerlijke muziek.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  maandag 31 juli 2017 @ 19:12:49 #93
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172812907
Moszkowicz wil weer advocaat worden: 'Er werd zo vaak naar hem gevraagd'

UPDATEOud-advocaat Bram Moszkowicz (57) overweegt een verzoek in de dienen om weer aan de slag te kunnen als advocaat. Nederlands bekendste strafpleiter werd vier jaar geleden voor het leven geschrapt. ,,Als ik de mogelijkheid krijg, trek ik de toga weer uit het rek.”

Of men mij het gunt, weet ik niet

Bram Moszkowicz
Moszkowicz zegt in een interview, dat vanavond te zien in EenVandaag: ,,Ik zal niet de eerste advocaat zijn die geschrapt is en weer wordt beëdigd. Die mogelijkheid bestaat. Of men mij dat gunt, weet ik niet. Na vijf jaar kun je een verzoek doen. Ik ga eens kijken of ik in aanmerking kom.”

Raadslieden die uit het ambt zijn gezet kunnen aan de Raad van Toezicht vragen om weer beëdigd te worden als advocaat. ,,Als het kan, zou ik het wel weer willen. Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken. Ik heb daar wel vertrouwen in”, zegt Moszkowicz.

Tweede kans
Het Hof van Discipline bepaalde in 2013 dat Moszkowicz zijn beroep nooit meer mag uitoefenen, omdat cliënten klachten hadden ingediend over niet nagekomen toezeggingen, het aannemen van cash betalingen en onvoldoende rechtsbijstand.
Moszkowicz zegt hier nu over: ,,Feit is dat ik ben geschrapt. Feit is ook dat ik me daarbij heb neergelegd. Feit is ook dat mensen, net zoals in het maatschappelijk leven, ook binnen de advocatuur weer een tweede kans krijgen.”

Morgen begint Moszkowicz als juridisch adviseur bij zijn vriendin, de Amsterdamse advocaat Nienke Hoogervorst. Moszkowicz zegt over zijn nieuwe baan: ,,Ik wil bezig blijven met het recht en mensen adviseren. Dat is nu de op-één-na mooiste stap die ik kan nemen. Ik ga de komende tijd verder studeren en cursussen volgen om bij te blijven.”

Nienke Hoogervorst.
Zijn vriendin Nienke Hoogervorst ziet het helemaal zitten. ,,We hebben het er eerder dit jaar over gehad. Hij werd op straat zo vaak aangesproken, van: wanneer kom je weer terug, kan ik je bellen? Dus dit leek ons een goed idee. Hij zit wel bij mij in één ruimte, maar hij komt niet bij mij in loondienst of zo, hè. Ik huur hem in als ZZP'er als dat nodig is. Natuurlijk heeft hij in het verleden wat schade opgelopen, maar zijn kennis van het recht is nog steeds groot dus ik zie alleen maar voordelen. Geen idee hoe druk hij het dus gaat krijgen, morgen begint hij en gaan we zien of de telefoon gaat rinkelen.''

Feit is ook dat mensen, net zoals in het maatschappelijk leven, ook binnen de advocatuur weer een tweede kans krijgen

Vertrekken
Eerder deed Moszkowicz een poging om de politiek in te gaan als de nieuwe lijsttrekker van de liberale politieke partij Voor Nederland (VNL). Voordat zijn politieke carrière goed en wel was begonnen, kon hij alweer vertrekken. Hij bleef volgens het bestuur te mat in het zich eigen maken van de dossiers en droeg de VNL-boodschap te weinig uit.

Ook stond Moszkowicz op de planken met zijn 'Theaterpleidooi' en werkt hij af en toe voor een Belgisch bedrijf dat claims tegen vliegmaatschappijen overneemt.

http://www.ad.nl/binnenla(...)m-gevraagd~affcb917/

Het zal toch niet -O- :|W :|W :|W
pi_172813282
Leuk voor hem.
  maandag 31 juli 2017 @ 19:29:56 #95
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_172813371
Waarom gaat ie niet rentenieren?
Parvenu dat ie is. :7
#ivorytowerlivesmatter
pi_172813433
Hij vergeet voor het gemak maar even dat hij al een 2e, 3e en 4e kans heeft gehad. Dan nog wordt het hem misschien wel gegund, maar vindt de orde het waarschijnlijk gewoon niet verantwoord voor het aanzien van de advocatuur en tegenover de rechtsbijstandzoekende burger om hem weer toe te laten tot het vak.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:45:00 #97
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172826515
Kersvers juridisch adviseur Bram Moszkowicz aast op comeback in advocatuur

Ruim vier jaar na zijn definitieve schrapping van het tableau lijkt Bram Moszkowicz aan te sturen op een comeback als advocaat. Voorlopig gaat hij aan de slag als zelfstandig juridisch adviseur bij Wolffs & Hoogervorst advocaten in Amsterdam, het kantoor van zijn vriendin en voormalig stagiaire, meldt NRC als onderdeel van een stevig mediaoffensief maandagavond.

De Amsterdamse deken Pieter van Regteren-Altena heeft Moszkowicz volgens de krant toestemming gegeven om als zelfstandig juridisch adviseur :') aan de slag te gaan binnen het kantoor van Wolffs & Hoogervorst. Zijn voormalige stagiaire en huidige partner Nienke Hoogervorst won jaren terug zijn televisieprogramma De nieuwe Moszkowicz.

Volgens de deken moet de adviespraktijk van Moszkowicz gescheiden zijn van het advocatenkantoor: ‘Als hij een adviesopdracht krijgt, mag die niet worden gericht aan het advocatenkantoor. Op de website van het advocatenkantoor mag geen verwarring ontstaan over de verhoudingen of over het feit dat Moszkowicz geen advocaat maar juridisch adviseur is.’ :D

quote:
Even kijken daar of dit het geval is ;) :P

http://www.wolffshoogervorst.nl

Dit domein is geregistreerd door een klant van mijndomein.nl :D _O- _O- _O-

Verder blank :|W :|W :|W
Zo kennen we je weer Bram veel praatjes weinig daden _O- _O-
Het was ooit een werkende website :P
Naar eigen zeggen mag Moszkowicz in zijn nieuwe functie ‘veel doen wat een advocaat doet, maar bijvoorbeeld niet pleiten of getuigen ondervragen. Hoogervorst zegt een beroep op hem te doen ‘als een cliënt er specifiek om vraagt’. Zijn rol als juridisch adviseur is mogelijk het opstapje terug naar de advocatuur: hij zegt te overwegen ‘niet eerder dan volgend jaar’ een verzoek in te dienen om weer te worden toegelaten tot het tableau. Overigens ging Moszkowicz vorig jaar al als legal counsel aan het werk bij Claim It, een organisatie in Brussel die passagiers bijstaat bij claims bij luchtvaartmaatschappijen na vertraagde vluchten.

In principe kunnen van het tableau geschrapte advocaten weer terugkeren in de advocatuur, al oordeelt de Orde hier in elk geval over aan de hand van de specifieke omstandigheden. Van Regteren Altena onderstreept in NRC wel dat in het geval van Moszkowicz diens verleden volledig meegenomen zou worden in een beoordeling. In EenVandaag zegt de kersverse juridisch adviseur: “Ik heb geleerd van de fouten die ik heb gemaakt. Ik kan alleen maar hopen dat als ik zo’n verzoek doe, hier neutraal naar wordt gekeken.”

Het Hof van Discipline schrapte Bram Moszkowicz in april 2013 van het tableau, nadat hij ‘voor alle advocaten geldende regels (had) overtreden, geen verantwoording afgelegd en zijn cliënten niet hebben gekregen wat ze van hem mochten verwachten.’ Zowel de deken als vijf cliënten met klachten hadden de tuchtzaak destijds aangespannen.

http://www.advocatie.nl/k(...)-comeback-advocatuur

Goed bezig Bram _O- Nu weten we niet eens waar we je moeten bereiken als we door een aanval van verstandsverbijstering getroffen worden en besluiten jou te bellen :7 _O-
pi_172826834
quote:
Zijn voormalige stagiaire en huidige partner Nienke Hoogervorst won jaren terug zijn televisieprogramma De nieuwe Moszkowicz.
Ik vroeg me al af waarom zij niet door had dat het een heel matig jurist is, maar als je zelf de nieuwe Moszkowicz bent....
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 11:57:39 #99
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172826904
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 11:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik vroeg me al af waarom zij niet door had dat het een heel matig jurist is, maar als je zelf de nieuwe Moszkowicz bent....
Het schijnt dat Bram ook een velletje mist op een speciaal plekje :D
Maar misschien vindt ze dat wel fijn :P
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 14:25:00 #100
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_172830166
Hij blijft het proberen.
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 15:46:31 #101
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172832058
Klopt als een bus en blijft dus ook dezelfde fouten
one trick pony;)
Zal niet lang duren voordat hij weer geschorst zal worden als hij al weer wordt toegelaten
Iets wat als de raad verstandig is NIET zal laten gebeuren
pi_172837308
De site is

www.hoogervorst.legal

Ik denk dat hij op het gebied van procedure wel een kans maakt. Of mensen hem het ook nog gunnen en serieus nemen is een tweede. Als ik zo tussen de regels doorlees kun je maar beter geen ruzie maken met de deken van advocaten. Als hij weer terugkomt zal hij onder een vergrootglas liggen. Zeker als je zo bekend bent. Ik gun het hem wel, hij is een goede strafpleiter.

Wat ik me afvraag eigenlijk was het niet handiger geweest om gewoon iemand in te huren? Hiddema zei dat hij nauwelijks een computer aanraakt en in Maastricht een hele batterij aan mensen op de administratie heeft zitten. Had Bram dat ook niet kunnen doen dan. Dan waren die registraties prima in orde geweest.

Hier het filmpje[ Bericht 18% gewijzigd door W00fer op 01-08-2017 20:06:07 ]
Friettent dikke Willie, met Willie
  dinsdag 1 augustus 2017 @ 21:29:34 #103
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172839538
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:00 schreef W00fer het volgende:.... Dan waren die registraties prima in orde geweest. ....
En dan waren de belastingbetalingen ook in orde geweest :P
Maar of Bram dat nou wilde :? :@
En of zijn clienten dat ook wilden :?
Hoe boek je dat trouwens in zo een postzak met drugsgeld in bundeltjes :? :D
Geld-1.png?resize=401%2C250
Alsjeblieft Bram voor jou :+
pi_172844125
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 21:29 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

En dan waren de belastingbetalingen ook in orde geweest :P
Maar of Bram dat nou wilde :? :@
En of zijn clienten dat ook wilden :?
Hoe boek je dat trouwens in zo een postzak met drugsgeld in bundeltjes :? :D
[ afbeelding ]
Alsjeblieft Bram voor jou :+
Cash geld kun je toch nergens meer kwijt. Dus ik snap het hele verhaal van die contante bedragen niet. Het enige wat je ermee kan is opmaken. Een auto of huis of iets kopen gaat al niet.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_172850190
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 augustus 2017 20:00 schreef W00fer het volgende:

Ik denk dat hij op het gebied van procedure wel een kans maakt. Of mensen hem het ook nog gunnen en serieus nemen is een tweede. Als ik zo tussen de regels doorlees kun je maar beter geen ruzie maken met de deken van advocaten. Als hij weer terugkomt zal hij onder een vergrootglas liggen. Zeker als je zo bekend bent. Ik gun het hem wel, hij is een goede strafpleiter.
Nee, dat is hij niet. Hij is dan ook niet geschrapt voor één fout of voor één periode waarin het misliep, maar voor een jarenlang patroon van het verwaarlozen van zijn praktijk en de behartigen van de belangen van zijn clienten, waarbij hij meerdere waarschuwingen door de orde in de wind heeft geslagen.

Daarnaast is het juridisch een lichtgewicht die dankzij de TV zijn PR prima voor elkaar had. Hij presenteert zich als topadvocaat en komt aardig uit zijn woorden, en heel Nederland wist zeker dat het een hele goede advocaat was. Clienten, collega's, rechtsgeleerden en rechters denken daar doorgaans anders over. Maar mensen die gearresteerd zijn en in een huis van bewaring zitten zijn meestal geen rechtsgeleerden dus die gaan op de naam af. Voor mensen uit de georganiseerde criminaliteit was dat ook niet altijd de verkeerde keuze, want Moskowicz is moreel wel verdomd lenig, en bereid om zijn relatieve deskundigheid inzake het recht ter beschikking te stellen voor het functioneren van de criminele organisatie.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_172854706
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 11:55 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, dat is hij niet. Hij is dan ook niet geschrapt voor één fout of voor één periode waarin het misliep, maar voor een jarenlang patroon van het verwaarlozen van zijn praktijk en de behartigen van de belangen van zijn clienten, waarbij hij meerdere waarschuwingen door de orde in de wind heeft geslagen.

Daarnaast is het juridisch een lichtgewicht die dankzij de TV zijn PR prima voor elkaar had. Hij presenteert zich als topadvocaat en komt aardig uit zijn woorden, en heel Nederland wist zeker dat het een hele goede advocaat was. Clienten, collega's, rechtsgeleerden en rechters denken daar doorgaans anders over. Maar mensen die gearresteerd zijn en in een huis van bewaring zitten zijn meestal geen rechtsgeleerden dus die gaan op de naam af. Voor mensen uit de georganiseerde criminaliteit was dat ook niet altijd de verkeerde keuze, want Moskowicz is moreel wel verdomd lenig, en bereid om zijn relatieve deskundigheid inzake het recht ter beschikking te stellen voor het functioneren van de criminele organisatie.
Je kunt niet ontkennen dat mensen ook de pik op hem hebben (gehad). In de dienstensector is het vaak ook gunnen. Als je dat tegen je hebt moet je van onderaf beginnen.
Overigens zijn er ook mensen die hem wel hoog hebben zitten.

Ja hij heeft fouten gemaakt, ja die hadden voorkomen kunnen worden. Ja hij heeft waarschuwingen gehad. Ik snap ook niet waarom dingen zoals naar een cursus gaan blijkbaar niet voldaan kan worden.
Friettent dikke Willie, met Willie
  woensdag 2 augustus 2017 @ 15:35:09 #107
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172854757
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 11:55 schreef Weltschmerz het volgende:

want Moskowicz is moreel wel verdomd lenig, en bereid om zijn relatieve deskundigheid inzake het recht ter beschikking te stellen voor het functioneren van de criminele organisatie.
Fixed
Spekken van zijn eigen bankrekening :P
  woensdag 2 augustus 2017 @ 15:37:32 #108
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172854800
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 15:32 schreef W00fer het volgende:
Overigens zijn er ook mensen die hem wel hoog hebben zitten.
......Ik snap ook niet waarom dingen zoals naar een cursus gaan blijkbaar niet voldaan kan worden.
Die mensen zijn niet goed snik en cursus kost tijd en geld en een humble attitude dat je nog niet alles weet

Op een terrasje zitten met een mooie naive vrouw is veel makkelijker met een te groot ego ;)
pi_172855319
quote:
6s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 15:37 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Die mensen zijn niet goed snik en cursus kost tijd en geld en een humble attitude dat je nog niet alles weet

Op een terrasje zitten met een mooie naive vrouw is veel makkelijker met een te groot ego ;)
Eva is niet echt naïef geweest toch?
Friettent dikke Willie, met Willie
  woensdag 2 augustus 2017 @ 16:17:38 #110
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172855734
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 16:02 schreef W00fer het volgende:
Eva is niet echt naïef geweest toch?
:Y Zegt ze zelf ;)
vanaf seconde 25

Blijkbaar had ik er niet zoveel verstand van _O-
pi_172855772
Beetje onzin verhaal want zij is toch een volwassene met dikke studie enz enz
Friettent dikke Willie, met Willie
  woensdag 2 augustus 2017 @ 16:27:11 #112
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_172855979
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 16:19 schreef W00fer het volgende:
Beetje onzin verhaal want zij is toch een volwassene met dikke studie enz enz
Maar wel Blond :+ _O-
  woensdag 2 augustus 2017 @ 16:30:19 #113
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_172856068
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 16:19 schreef W00fer het volgende:
Beetje onzin verhaal want zij is toch een volwassene met dikke studie enz enz
Dat is geen garantie tegen naïviteit.
Het is zelfs behoorlijk naïef te denken dat dat wel zo is.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_172856094
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 16:30 schreef Leandra het volgende:

[..]

Dat is geen garantie tegen naïviteit.
Het is zelfs behoorlijk naïef te denken dat dat wel zo is.
Alsof er niet genoeg mensen zijn die haar konden waarschuwen.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_172857248
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 15:32 schreef W00fer het volgende:

[..]

Je kunt niet ontkennen dat mensen ook de pik op hem hebben (gehad). In de dienstensector is het vaak ook gunnen. Als je dat tegen je hebt moet je van onderaf beginnen.
Overigens zijn er ook mensen die hem wel hoog hebben zitten.

Ja hij heeft fouten gemaakt, ja die hadden voorkomen kunnen worden. Ja hij heeft waarschuwingen gehad. Ik snap ook niet waarom dingen zoals naar een cursus gaan blijkbaar niet voldaan kan worden.
Hoogmoed vermoedelijk. Natuurlijk heeft hij kwaad bloed gezet door zichzelf neer te zetten als de beste advocaat terwijl zijn collega's zijn middelmatigheid wel zien. Op schoot kruipen bij en samenwerken met figuren als Holleeder is ook niet zoals de advocatuur zich graag gepresenteerd ziet. Er is een verschil tussen een misdadiger na zijn arrestatie verdedigen, en een langdurige werkrelatie met zo'n client aanhouden.

Het is geen harde werker, op talent kan hij ook niet teren, maar hij is wel ijdel en hebzuchtig, dan is het niet zo raar dat het werk erbij inschiet.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  woensdag 2 augustus 2017 @ 17:24:57 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172857337
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoogmoed vermoedelijk. Natuurlijk heeft hij kwaad bloed gezet door zichzelf neer te zetten als de beste advocaat terwijl zijn collega's zijn middelmatigheid wel zien. Op schoot kruipen bij en samenwerken met figuren als Holleeder is ook niet zoals de advocatuur zich graag gepresenteerd ziet. Er is een verschil tussen een misdadiger na zijn arrestatie verdedigen, en een langdurige werkrelatie met zo'n client aanhouden.

Het is geen harde werker, op talent kan hij ook niet teren, maar hij is wel ijdel en hebzuchtig, dan is het niet zo raar dat het werk erbij inschiet.
Grappig dat jij, de kraakpandconsiliari hem dit verwijt, die zo bij het plunderend tuig in Hamburg op schoot zat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_172857354
quote:
1s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grappig dat jij, de kraakpandconsiliari hem dit verwijt, die zo bij het plunderend tuig in Hamburg op schoot zat
Ben je nou nog steeds verliefd op Bram?
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
  woensdag 2 augustus 2017 @ 17:26:59 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_172857376
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ben je nou nog steeds verliefd op Bram?
Gezien jouw hetze lijkt het er eerder op dat jij niet meer teruggebeld werd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 augustus 2017 @ 17:46:40 #119
3647 B.R.Oekhoest
Berend Rinus is de naam
pi_172857782
Hij houdt van likken, volgens Eva Jellinek
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_172869388
quote:
0s.gif Op woensdag 2 augustus 2017 17:21 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoogmoed vermoedelijk. Natuurlijk heeft hij kwaad bloed gezet door zichzelf neer te zetten als de beste advocaat terwijl zijn collega's zijn middelmatigheid wel zien. Op schoot kruipen bij en samenwerken met figuren als Holleeder is ook niet zoals de advocatuur zich graag gepresenteerd ziet. Er is een verschil tussen een misdadiger na zijn arrestatie verdedigen, en een langdurige werkrelatie met zo'n client aanhouden.

Het is geen harde werker, op talent kan hij ook niet teren, maar hij is wel ijdel en hebzuchtig, dan is het niet zo raar dat het werk erbij inschiet.
Voor zover ik weet zijn er tientallen advocaten die Jan met de Pet ook tientallen jaren bijstaan. Holleeder is daarin slechts een naam en ook een mens van vlees en bloed. Er is geen enkele juridische grondslag waarom dat niet zou mogen. Er is geopperd de maffiamaat maar dat kunnen ze helemaal niet hard maken. Als dat wel zo zou zijn EN er was jurisprudentie op dan kon je hem al ruim tien jaar geleden van het tableau schrappen.

De advocatuur zich graag gepresenteerd ziet? Jan Hein Kuijpers heeft ook langere tijd als de advocaat van Holleeder gewerkt. Iemand moet het doen he.

Bovendien heeft iedereen in dit land recht op een eerlijk proces.

Dus ik snap je aversie tegen Bram niet zo goed. Jij bent nog geen advocaat met 27 jaar ervaring, je hebt geen grote strafzaken gedaan van dat kaliber zoals Wilders met de gigantische media aandacht (moet je ook maar net trekken).

Voor mij zit Moszkowicz zeker op het niveau van Gerard Spong. Je zou het zelfs als een bokser kunnen zien hoe vaak heeft Bram een zaak gewonnen en hoe vaak verloren.

Sterker nog ik zie Bram zo weer top zaken doen als hij er doorheen komt. Gewoon de hele administratieve meuk laten beheren, netjes betalen en cursussen volgen. Ik bedoel die man is 57. Hij moet er nog ruim tien als het mee zit.

Zelfs die terroristen uit Vught komen na X jaar weer vrij dus hij krijg gewoon een nieuwe kans.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_172874235
quote:
0s.gif Op donderdag 3 augustus 2017 01:52 schreef W00fer het volgende:

[..]

Voor zover ik weet zijn er tientallen advocaten die Jan met de Pet ook tientallen jaren bijstaan. Holleeder is daarin slechts een naam en ook een mens van vlees en bloed. Er is geen enkele juridische grondslag waarom dat niet zou mogen. Er is geopperd de maffiamaat maar dat kunnen ze helemaal niet hard maken. Als dat wel zo zou zijn EN er was jurisprudentie op dan kon je hem al ruim tien jaar geleden van het tableau schrappen.

De advocatuur zich graag gepresenteerd ziet? Jan Hein Kuijpers heeft ook langere tijd als de advocaat van Holleeder gewerkt. Iemand moet het doen he.

Bovendien heeft iedereen in dit land recht op een eerlijk proces.
Wat snap je niet aan dit?
quote:
Er is een verschil tussen een misdadiger na zijn arrestatie verdedigen, en een langdurige werkrelatie met zo'n client aanhouden.
quote:
Dus ik snap je aversie tegen Bram niet zo goed. Jij bent nog geen advocaat met 27 jaar ervaring, je hebt geen grote strafzaken gedaan van dat kaliber zoals Wilders met de gigantische media aandacht (moet je ook maar net trekken).
De media-aandacht trekt hij wel, bijzonder goed zelfs, zodanig dat je je zou kunnen afvragen of het daar bij hem allemaal om draait.

quote:
Voor mij zit Moszkowicz zeker op het niveau van Gerard Spong. Je zou het zelfs als een bokser kunnen zien hoe vaak heeft Bram een zaak gewonnen en hoe vaak verloren.

Sterker nog ik zie Bram zo weer top zaken doen als hij er doorheen komt. Gewoon de hele administratieve meuk laten beheren, netjes betalen en cursussen volgen. Ik bedoel die man is 57. Hij moet er nog ruim tien als het mee zit.
Het is gewoon niet zo'n begenadigd jurist, Hij duikt natuurlijk nog wel eens op in de Nederlandse jurisprudentie en dan kunnen andere juristen lezen wat voor beantwoording van bepaalde rechtsvragen hij voor de rechters in gedachten had, en die varieren van oppervlakkig tot uitermate klunzig.

quote:
Zelfs die terroristen uit Vught komen na X jaar weer vrij dus hij krijg gewoon een nieuwe kans.
Misschien moet Ernst Jansen-Steur ook weer neuroloog worden.
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_172896298
Daar hebben we het nu niet over. Overigens is er verschil tussen een mening van Moszko over rechters en wat hij feitelijk zegt.
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_173050936
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_173051309
Alsof hij wel eens in een dossier duikt :|W
En of hij een pleidooi schrijft :|W
Daar heeft hij mensen voor die wel juridisch briljant zijn ;)
Hij speelt de snelle jongen die het helemaal gemaakt heeft, en dat over de rug van anderen :r :r
Dan bedoel ik niet alleen zijn personeel, maar die krijgt er nog voor betaald als ze geluk hebben :P
Maar ook over de rug van zijn clienten :r die fantasie nota's krijgen voorgeschoteld en nog zo gek zijn om die te betalen :(
En hij maar mooi weer spelen en niet eens administratie voeren en of belasting betalen :') :r :r
Die lul mag nooit meer advocaat worden :7
  woensdag 16 augustus 2017 @ 17:40:43 #125
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_173188586
Bram Moszkowicz moet 'moord' oplossen in Zweden :D

Bram Moszkowicz is één van de deelnemers van het nieuwe RTL4-programma Kroongetuige. Samen met acht andere BN'ers verbleef hij enkele weken in het Zweedse dorpje Öregrund om daar een fictieve moord op te lossen.

Voordat hij ja zei wilde de voormalig strafpleiter wel weten tegen wie hij het moest opnemen in het spelprogramma. :') ,,Dat vond ik belangrijk. Voor de kwaliteit van het programma :') . En er zijn ook mensen met wie ik niet op reis zou zijn gegaan. Je zit toch met alle deelnemers in een relatief kleine ruimte", zegt Moszkowicz in De Telegraaf.

Onder leiding van presentatrice Monic Hendrickx gaan vanaf 2 september Moszkowicz en Achmed Akkabi, Marcel Musters, Esmée van Kampen, Tooske Ragas, Frits Wester, Fatima Moreira de Melo, Thijs Zeeman, en Monica Geuze op zoek naar de dader van een moord waarvan zij niets hebben gezien. Elke week valt de slechtste speurder af.

http://www.ad.nl/show/bra(...)-in-zweden~a87949bb/

quote:
Voor de kwaliteit van het programma
:|W _O- _O-

Hij moet natuurlijk wel slim te voorschijnkomen daar en dus vooral geen briljante mensen anders kan je niet winnen Bram :')
Nee winnen van Tooske en Esmee dat is moeilijk :|W :|W
Wat ben je toch ook een lul Bram :7

quote:
Je zit toch met alle deelnemers in een relatief kleine ruimte",
En dan kies je Esmee van Kampen uit om mee te gaan 8)7 :')

Esmée-van-Kampen-Plus.jpg

Esmee is :* en Bram een grote lul :7

[ Bericht 13% gewijzigd door ikweethetookniet op 16-08-2017 17:47:36 ]
  woensdag 16 augustus 2017 @ 17:45:10 #126
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_173188640
dubbel :(
pi_173223107
Thijs Zeeman zat toch bij SBS evenals Esmee van Kampen?
Monica Geuze, want een Youtuber moet er ook in...
Friettent dikke Willie, met Willie
  zondag 27 augustus 2017 @ 22:51:46 #128
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_173434492
Bram zo in shownieuws :D
  zondag 27 augustus 2017 @ 23:05:36 #129
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_173434851
Bram faalt weer eens maar nu in kroongetuige de tv serie
En geloof het of niet hij geeft het voor de verandering eens toe :o _O-
  zaterdag 2 september 2017 @ 21:14:29 #131
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_173550876
Kroongetuige

2 september 2017, 22:01 - 23:10 uurRTL 4

Welk mysterie heeft zich afgespeeld in Öregrund? Onder anderen Bram Moszkowicz, Achmed Akkabi en Tooske Ragas proberen dit te achterhalen in het Zweedse dorpje. Monic Hendrickx maakt haar debuut als presentatrice.

Hussel het spel Cluedo, de Scandinavische serie The killing en het programma Wie is de mol? door elkaar en je krijgt een nieuwe spelshow: Kroongetuige. Negen BN'ers reizen naar het Zweedse stadje Öregrund. Daar is een moord gepleegd en de kandidaten moeten de zaak oplossen. Actrice Monic Hendrickx is de presentatrice, maar speelt ook de regisseur die hen bijstaat in het proces. De BN'ers moeten het doen met de aanwijzingen in het dorpje.

Geheim
Wat ze niet weten: alle Zweden op hun pad zijn geen toevallige passanten, maar acteurs die het spel meespelen. De kijker thuis ziet wel iedere aflevering beelden waarin langzaam duidelijk wordt wat zich heeft afgespeeld in Öregrund. De BN'ers zijn onder anderen Bram Moszkowicz, Achmed Akkabi, Tooske Ragas en Frits Wester.

http://www.tvgids.nl/kroo(...)ickx/artikel/154314/

Over een uurtje dus ;)
pi_176268047
Vanavond is hij te zien in Vijf jaar Later op RTL.

Promo

https://www.rtl.nl/video/5280396c-06ba-494b-9848-86b572045ec6/
Friettent dikke Willie, met Willie
pi_176939505
Voor diegenen die het gemist hebben

Friettent dikke Willie, met Willie
  zondag 4 februari 2018 @ 00:31:41 #134
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_176940325
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 februari 2018 23:54 schreef W00fer het volgende:
Voor diegenen die het gemist hebben

Ik kon het maar een paar minuten aanzien
Om te :r die geflopte lul
En dat joodse geklaag is ook om te :r
Dan te bedenken dat hij helemaal niet joods is want geen joodse moeder
Maar wel de troef uitspelen en misbruiken :r
Misselijk ventje met grootheidswaan :r
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')