Doe ik regelmatig, dan nog is nepcheddar een guilty pleasure. En dan het liefst op zo'n kipseperatorhamburger uit de supermarkt.quote:Op vrijdag 6 november 2015 06:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem eens een plak échte kaas op je burger
Mwah wel gewoon homemade, dan kan je zelf uitmaken hoeveel saus je doetquote:Op vrijdag 6 november 2015 01:07 schreef Bluezz het volgende:
Wat je bij een hamburger vooral proeft is de overheersende saus
Cheddàr beetje overdreven uitgesproken engelsen zeggen zelf ook meer chedder Ik vond het trouwens ook wel vreemd dat ze zo overdreven deden over de herkomst van cheddar en dat ze nog mensen spraken die niet wisten dat cheddar uit engeland kwam, lijkt mij algemene kennis.quote:Op vrijdag 6 november 2015 15:28 schreef Dragonberry het volgende:
Cheddar cheddar cheddar cheddar cheddar.
Ik vind het lekker. Net als frikandellen en smac.quote:
hahaha ok top!quote:Op maandag 9 november 2015 12:03 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Ik vind het lekker. Net als frikandellen en smac.
Staat gewoon op de lijst van ingrediënten hoor.quote:Op vrijdag 6 november 2015 14:28 schreef Bosbeetle het volgende:
Matige aflevering wel... okay er zit 25% cheddar in en 25% andere kaas, maar ik was nou net benieuwd naar die andere 50% water en "poeder" maar dat wilde eru man niet vertellen.
Denk t ook. Net als bij geconcenteerd sinaasappelsap.quote:Op dinsdag 10 november 2015 01:17 schreef svann het volgende:
Melk die van melkpoeder en water is gemaakt?
Lekkerquote:Op dinsdag 10 november 2015 01:24 schreef golfer het volgende:
Volgens Google:
met water aangelengd verstuivingsmelkpoeder
Krijgen die arme diertjes dan geen last van enorm veel stress in hun bloeeehooooedddddddddquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 22:13 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
@PietVerdriet: Kooldioxide gebruiken ze nu ja, maar koolmonoxide is diervriendelijker. Koolstofdioxide triggert de ademreflex, het gevoel van stikken ontstaat door de registratie van teveel koolstofdioxide in het bloed. Dat resulteert dus in naar adem snakkende kippen, die voelen dat ze stikken. Bij koolstofmonoxide wordt zuurstof in het bloed daardoor vervangen, waardoor er geen opbouw van koolstofdioxide in het bloed is en dus geen ademreflex. Het dier verliest dan zonder veel ongemak het bewustzijn en even later het leven.
Het zou kunnen dat koolstofmonoxide gevaarlijker is om mee te werken, geen idee. Maar ik vermoed dat er best wel een veilige manker te vinden is om daarmee te werken. Maar het zal wel meer geld kosten, en daar zit denk ik het probleem.
ja snap ik maar dat had de keuring dienst van waren toch ten minste kunnen melden.quote:Op dinsdag 10 november 2015 00:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Staat gewoon op de lijst van ingrediënten hoor.
Ingrediënten: 55% kaas (waarvan 50% cheddar), water, melkeiwitten, weipoeder, boter, smeltzouten (E452), zout, kleurstof (paprika-extract).
Dus vooral water, melkeiwit, weipoeder en boter.
In die van President zit trouwens een heleboel meer zooi (en véél minder cheddar):
Gereconstitueerde magere MELK, kazen [kazen (MELK, zout, fermenten, EI (lysozym), 5% cheddar], boter (MELK), MELKserum, MELKeiwitten, smeltzouten (E450, E452), verdikkingsmiddel (E407), zout, conserveringsmiddel (E202), kleurstof (E160b).
Echte Cheddar:
gepasteuriseerde koemelk, zout, microbieel stremsel, zuursel.
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:45 schreef golfer het volgende:
Donderdag a.s gaat het over (kippen)bouillon.
Het is pure magie van Maggi. Een kippenbouillonblokje heeft bar weinig met kip van doen. Maar er is geen haan die ernaar kraait. Je koopt een blokje kip-illusie. De Keuringsdienst gaat in gesprek met illusionisten.
Die aflevering heb ik recentelijk toevallig teruggekeken. Weet iemand waar ik deze extracten (online) kan kopen in Nederland? Lijkt mij geweldig namelijk.quote:Op dinsdag 10 november 2015 12:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het ging al eens een keer over runderbouillon bij de wilde keuken.
http://www.npo.nl/de-wild(...)-02-2012/NPS_1198321
Hij liet toen zien dat de basis van de blokjes rundvlees extract uit Zuid-Amerika was, je kan dat ook puur kopen
[ afbeelding ]
Dit is een waanzinnig goed product. Een beetje hiervan met water en wat zout en je hebt een goede rundvleesbouillon.
Dit is er ook voor kip
[ afbeelding ]
Het is goed, maar niet zo goed als het rundvleesextract.
BTW: Gistextract = Glutamaatquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |