abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 18:48:41 #1
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_156972428
Veel Nederlanders denken dat de PVV een soort xenofobe SP is en twijfelen nog weleens over hun keuze tussen de SP en PVV. Welke partij komt het meest voor mijn belang en dat van mijn gezin op, vragen zij zich af. Daden zeggen meer dan woorden. Bekijk het feitelijk stemgedrag van de SP en PVV in de Tweede Kamer en oordeel zelf.

De SP stemde:
1.Tegen voorstellen die hogere ‘eigen bijdragen’ in de zorg mogelijk maken; de PVV stemde voor.

2.Tegen bezuinigingsvoorstellen gericht op het persoonsgebonden budget (pgb); de PVV stemde voor.

3.Tegen bezuinigingsvoorstellen gericht op de begeleiding van ouderen in de dagopvang; de PVV stemde voor.

4.Vóór het voorstel van een meer inkomensafhankelijke premie. Mensen met een hoog inkomen gaan dan wat meer betalen aan zorgpremie, zodat mensen met een laag en middeninkomen minder kwijt zijn aan zorgpremie. De PVV stemde tegen.

5.Vóór het afschaffen van het ‘eigen risico’ in de zorg; de PVV stemt daarin tegen telkens in met voorstellen die leiden tot een hoger ‘eigen risico’ in de zorg.

6.Vóór maatregelen om wachtlijsten in de jeugdzorg te verminderen; de PVV stemde tegen.

7.Vóór voorstellen om het wettelijk recht op jeugdzorg in stand te houden; de PVV stemde tegen.

8.Tegen bezuinigingsvoorstellen gericht op jonggehandicapten; de PVV stemde voor.

9.Vóór voorstellen waardoor meervoudig gehandicapten en mensen met een intensieve zorgvraag gebruik kunnen blijven maken van een pgb; de PVV stemde tegen.

10.Vóór het invoeren van een Balkenende norm in de zorg, zodat meer zorggeld aan de zorg besteed kan worden in plaats van dat geld in de zakken van directeuren en managers verdwijnt; De PVV stemde tegen.

11.Tegen het afschaffen van de alleenstaande ouderen korting; de PVV stemde voor.

12.Tegen winstuitkeringen in de zorg zodat zorggeld aan zorg besteed wordt en niet in de zakken van aandeelhouders verdwijnt; de PVV stemde voor.

13.Tegen het korten op de huurtoeslag; de PVV stemde voor.

14.Vóór het afschaffen van het gedeelte hypotheekrente aftrek boven de miljoen euro (beperking Villasubsidie); de PVV stemde tegen.

15.Vóór het voorstel om woning corporaties/stichtingen in gemeenten waar de woningnood het grootst is, vrijstelling te geven van de verhuurdersheffing zodat minder sociale huurwoningen verkocht hoeven te worden en meer bijgebouwd kan worden. De PVV stemde tegen.

16.Vóór alle voorstellen ten behoeve van armoedebestrijding; de PVV stemt structureel tegen maatregelen om armoede te bestrijden.

17.Vóór invoering van de miljonairsbelasting waardoor gat tussen arm en heel rijk zou kunnen slinken; de PVV stemde tegen.

18.Vóór maatregelen die de belastingvoordelen van het Koningshuis beperken; de PVV stemde tegen.

19.Tegen liberalisering huursector; de PVV stemt structureel voor voorstellen tbv het ontleden van de sociale huursector.

20.Tegen de ‘verhuurdersheffing’ waardoor woningstichtingen en woningcorporaties financieel gedwongen zijn om veel sociale huurwoningen te verkopen en onvoldoende woningen kunnen bijbouwen. De PVV stemde voor.

21.Vóór het omzetten van de ‘verhuurdersheffing’ naar ‘bouw-investeringsplicht’ zodat de woningstichtingen en corporaties weer extra kunnen en moeten gaan bouwen en renoveren.

22.Daarnaast is de PVV van mening dat gezinnen met een maandinkomen vanaf 1.950 euro niet meer in een sociale huurwoning mogen wonen; daar is de SP tegen.

23.De SP is tegen TTIP. Het trans-Atlantische verdrag waarmee macht van politiek en rechtsstaat wordt overgeheveld naar multinationals. De PVV is voor.

24.Tegen het bevriezen van alle lonen in de publieke sector; de PVV stemde voor.

25.Voor gelijke rechten op WW en ziektewet voor flexwerkers; de PVV stemde tegen.

26.Tegen bezuinigingen op de sociale werkplaatsen; de PVV stemde voor.

27.Tegen bezuinigingen op de politieopleiding; de PVV stemde voor.

28.Tegen stopzetting vergoeding van aspirant-agenten; de PVV stemde voor.

29.Vóór maatregelen om alcoholverslaafden uit het gemotoriseerd verkeer te houden, PVV stemt tegen

30.Vóór voorstel voor 2000 extra agenten op straat; de PVV stemde tegen.

31.Vóór 200 extra internet rechercheurs om internet criminaliteit (waaronder kinderporno) aan te pakken. De PVV stemde tegen.

32.Vóór concrete voorstellen om de oververtegenwoordiging van niet-westerse jongeren in de criminaliteit terug te dringen; de PVV stemde tegen.

33.Vóór behoud en verbetering voorzieningenniveau van openbaar vervoer in het landelijke gebied; de PVV stemde tegen.

34.Vóór het tekort aan fietsenstallingen bij stations op te lossen; de PVV stemde tegen.

35. Vóór inventarisatie van knelpunten op het spoor en voor een onafhankelijke klachteninstelling mbt het openbaar vervoer; de PVV stemde tegen.

36.Vóór betere controle op de intensieve veehouderij mbt volksgezondheid en dierenwelzijn. De PVV stemde tegen.

37.Vóór verplichte brandbestrijdingsmiddelen in stallen. De PVV stemde tegen ondanks het feit dat de laatste vijf jaar ruim 700.000 dieren levend zijn verbrand in stalbranden.

38.Vóór het voorstel om de dierenwelzijnsregels aan te scherpen; de PVV stemde tegen.

39.Vóór het voorstel om de ‘plezierjacht’ te verbieden; de PVV stemde tegen.

40.Vóór het voorstel om uitbreiding van het aantal megastallen tegen te gaan; de PVV stemde tegen.

41.Vóór het voorstel om vervuilende bedrijven te laten meebetalen aan het opruimen van dioxine in onze rivierbodems. De PVV stemde tegen.

42.Tegen uitbreiding van het aantal kerncentrales en kolencentrales; PVV wil nog meer kerncentrales en kolencentrales.

43.Vóór nieuwe wet die de financiering van politieke partijen inzichtelijker moet maken; de PVV stemde tegen.

44.Vóór het voorstel tot openbaarmaking van de zakelijke belangen van ministers en hoe zij met die belangen zijn omgegaan; de PVV stemde tegen.

45.Tegen het leenstelsel in het onderwijs omdat dit leidt tot hoge schuld van studenten. Een drempel om door te leren voor veel jongeren uit gezinnen zonder hoog inkomen.De PVV stemde voor het leenstelsel.

46.Voor opvang van mensen in nood, kleinschalig en goed verspreid. De PVV zegt tegen elke opvang te zijn.De werkelijkheid is dat de PVV onlangs instemde met het sneller bouwen van grootschalige asielzoekerscentra.In 2011 toen de PVV aan de knoppen zat kwamen er 16.114 asielzoekers Nederland binnen.

Kortom, wat feitelijk te constateren is :
-De SP staat voor goede betaalbare zorg voor iedereen in tegenstelling tot de PVV die medeverantwoordelijk is voor de alsmaar duurder wordende zorg.
-De SP staat voor voldoende betaalbare woningen voor iedereen in tegenstelling tot de PVV die medeverantwoordelijk is voor de forse tekorten aan betaalbare huurwoningen
-De SP staat voor meer poen in de knip van de mensen met een laag en midden inkomen In tegenstelling tot de PVV die vooral de mensen met een topinkomen pleziert.
-De SP staat daadwerkelijk voor de veiligheid in tegenstelling tot de PVV.
-De SP staat voor goed openbaar vervoer in tegenstelling tot de PVV.
-De SP staat voor goed onderwijs voor iedereen in tegenstelling tot de PVV die weer terug in de tijd wil, de tijd dat alleen de jongeren van ‘welgestelde komaf’ doorstuderen.
-De SP oog heeft oog voor natuur en milieu in tegenstelling tot de PVV die de winsten van vervuilende bedrijven meer van belang vindt.
-Een stem op de SP is een stem op eerlijk, sociaal oplossingsgericht beleid, een stem op de PVV is een stem voor doorgang van VVD beleid dat de huidige maatschappelijke problemen alsmaar vergroot
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 19:35:52 #2
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_156973841
Probeer je me nu over te halen om tóch op de PVV te stemmen, LV?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 19:37:16 #3
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_156973894
En met de SP worden we inderdaad allemaal even 'rijk'. Ik noem dat even arm. Liever een Toyota terwijl mijn buurman een BMW heeft, dan dat we allebei moeten fietsen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 19:40:58 #4
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_156974033
Wat feitelijk is vast te stellen, is dat ze beide niets bereiken voor hun achterban. Op nationaal niveau, althans.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_156974119
Hm, is de PVV dus minder kut dan ik eigenlijk dacht.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_156974161
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:40 schreef Janneke141 het volgende:
Wat feitelijk is vast te stellen, is dat ze beide niets bereiken voor hun achterban. Op nationaal niveau, althans.
Dat is niet waar. De PVV heeft bereikt dat de grootste partij (VVD) wat meer in hun richting is opgeschoven (indirecte invloed) en ze hebben al eens de gedoogconstructie gedaan met een kabinet, waarbij er veel PVV-beleid is doorgevoerd.

De score voor SP staat inderdaad nog op 0.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 19:47:48 #7
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_156974224
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:45 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Dat is niet waar. De PVV heeft bereikt dat de grootste partij (VVD) wat meer in hun richting is opgeschoven (indirecte invloed) en ze hebben al eens de gedoogconstructie gedaan met een kabinet, waarbij er veel PVV-beleid is doorgevoerd.

De score voor SP staat inderdaad nog op 0.
Help me even in mijn herinnering. Welke typische Wilders-punten zijn er allemaal in wetgeving omgezet tijdens het kabinet Rutte-I?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 19:53:14 #8
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_156974389
Als je kijkt wat de PVV in verkiezingstijd roept en daadwerkelijk stemt zou je je bijna afvragen of ze een paar jaar geleden niets van die beruchte CDA ledenvergadering geleerd hebben.

Voorstel: Tegen minder blauw op straat.
"Daar zijn we tegen hè, we willen juist meer blauw op straat, we moeten 'tegen' stemmen jongens..."
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_156974422
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:47 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Help me even in mijn herinnering. Welke typische Wilders-punten zijn er allemaal in wetgeving omgezet tijdens het kabinet Rutte-I?
De pensioenleeftijd is verhoogd. Dat heeft Wilders maar mooi voor elkaar gekregen.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_156974446
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:45 schreef Kaas- het volgende:

[..]

Dat is niet waar. De PVV heeft bereikt dat de grootste partij (VVD) wat meer in hun richting is opgeschoven (indirecte invloed) en ze hebben al eens de gedoogconstructie gedaan met een kabinet, waarbij er veel PVV-beleid is doorgevoerd.

De score voor SP staat inderdaad nog op 0.
Indirecte invloed heeft de SP ook op PvdA.
pi_156974495
Goed topic trouwens. Weet waarvoor je stemt mensen.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 19:59:00 #12
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_156974534
De partij die haar traditionele achterban werkelijk diep laat zinken is de PvdA. 'Dankzij' de PvdA en haar standpunten betreft immigratie en de EU heeft de Nederlandse arbeider gewoon achteruitgeboerd de afgelopen 15 jaar en is zijn woonomgeving veranderd in een kansloos ghetto. Zijn kinderen krijgen in de klas geen aandacht meer door alle probleemgevallen die er tussen lopen en zijn bijeengeschraapte centen voor het pensioen zijn straks geen fluit meer waard.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_156974665
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:47 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Help me even in mijn herinnering. Welke typische Wilders-punten zijn er allemaal in wetgeving omgezet tijdens het kabinet Rutte-I?
Minister van integratie, strenger uitzetbeleid, moeilijker geworden om Nederlander te worden, zwaardere straffen, minimumstraffen, dierenpolitie, meer rechten voor slachtoffer in rechtszaak, einde bonnenquota bij de politie, ... , ... .

En dat is dan nog afgezien van de indirecte invloed die ze hebben door van de sociaal-liberale minister-president een conservatieve law and order-man te maken, zodat de VVD niet te veel stemmen verliest aan de PVV. En de grote invloed die Wilders heeft op het maatschappelijke debat. De hele vertokkiesering is daar een direct gevolg van.

Stellen dat PVV nooit invloed heeft gehad is een grote misvatting. Stellen dat ze waarschijnlijk de komende paar kabinetten niet mee zullen kunnen doen lijkt me daarentegen correct.
pi_156974866
Enige wat de OP bereikt is:
1. NTSA gevoel
2. Het 'onzichtbare' talent van de PVV om hun stokpaardjes relevant te houden aantonen aan mensen die de moeite nemen die waslijst door te spitten.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 20:17:13 #15
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_156975023
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:59 schreef LXIV het volgende:
De partij die haar traditionele achterban werkelijk diep laat zinken is de PvdA. 'Dankzij' de PvdA en haar standpunten betreft immigratie en de EU heeft de Nederlandse arbeider gewoon achteruitgeboerd de afgelopen 15 jaar en is zijn woonomgeving veranderd in een kansloos ghetto. Zijn kinderen krijgen in de klas geen aandacht meer door alle probleemgevallen die er tussen lopen en zijn bijeengeschraapte centen voor het pensioen zijn straks geen fluit meer waard.
Totaal off topic. Dit topic is niet bedoeld om je rooie haat weer te etaleren.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_156975629
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:59 schreef LXIV het volgende:
De partij die haar traditionele achterban werkelijk diep laat zinken is de PvdA. 'Dankzij' de PvdA en haar standpunten betreft immigratie en de EU heeft de Nederlandse arbeider gewoon achteruitgeboerd de afgelopen 15 jaar en is zijn woonomgeving veranderd in een kansloos ghetto. Zijn kinderen krijgen in de klas geen aandacht meer door alle probleemgevallen die er tussen lopen en zijn bijeengeschraapte centen voor het pensioen zijn straks geen fluit meer waard.
Lekker voor je :D
pi_156975783
Denk ik niet hoor, je weet waar de roots liggen van Geert?
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 20:39:35 #18
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_156975834
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:38 schreef john2406 het volgende:
Denk ik niet hoor, je weet waar de roots liggen van Geert?
In Limburg.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_156976032
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:39 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

In Limburg.
Bij welke partij bedoel ik, weet je dat niet?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders

Limburg was hoofdzakelijk in mijn tijd Pvda hoor.

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 20-10-2015 20:48:25 ]
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 20:58:08 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156976540
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:44 schreef john2406 het volgende:

[..]

Bij welke partij bedoel ik, weet je dat niet?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Geert_Wilders

Limburg was hoofdzakelijk in mijn tijd Pvda hoor.
Dat was voor het sluiten van de mijnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156976575
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat was voor het sluiten van de mijnen.
Yep in 74 geloof ik hoe oud was ik toen, piste nog in mijn broek geloof ik?
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 21:22:34 #22
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_156977376
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 19:59 schreef LXIV het volgende:
De partij die haar traditionele achterban werkelijk diep laat zinken is de PvdA. 'Dankzij' de PvdA en haar standpunten betreft immigratie en de EU heeft de Nederlandse arbeider gewoon achteruitgeboerd de afgelopen 15 jaar en is zijn woonomgeving veranderd in een kansloos ghetto. Zijn kinderen krijgen in de klas geen aandacht meer door alle probleemgevallen die er tussen lopen en zijn bijeengeschraapte centen voor het pensioen zijn straks geen fluit meer waard.
De immigratie kwam van rechts, en de EU ook.

'Probleemgevallen' in de klas pleuren in plaats van speciaal onderwijs is ook typisch rechts geweest.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 22:01:18 #23
66825 Reya
Fier Wallon
pi_156978952
Opgeschoond; persoonlijk gezeur mag wegblijven.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 22:08:00 #24
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_156979206
Het enige echte verkiezingspunt wat de PVV heeft gerealiseerd tijdens hun gedoogperiode is die volstrekt suffe dierenpolitie. Groot is echter mijn verbazing dat ze momenteel tegen allerlei dierenwelzijn verhogende maatregelen stemmen. Let die Dion Graus niet op ofzo :?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 22:09:20 #25
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_156979249
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 21:22 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

De immigratie kwam van rechts, en de EU ook.

'Probleemgevallen' in de klas pleuren in plaats van speciaal onderwijs is ook typisch rechts geweest.
De wet op het Passend Onderwijs dateert uit het Kabinet Rutte-II: met Bussemaker namens de PvdA als Minister van Onderwijs.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_156979588
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 22:09 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De wet op het Passend Onderwijs dateert uit het Kabinet Rutte-II: met Bussemaker namens de PvdA als Minister van Onderwijs.
Uit een VVD-kabinet. En geeft goed aan hoe PvdA haar principes heeft verloochend. Maar stel je voor dat de PvdA een absolute meerderheid had, dan zouden ze dit denk ik nooit doen. Terwijl dit wel echt een plan is uit de VVD-koker.
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 22:20:55 #27
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_156979721
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 22:17 schreef robin007bond het volgende:

[..]

Uit een VVD-kabinet. En geeft goed aan hoe PvdA haar principes heeft verloochend. Maar stel je voor dat de PvdA een absolute meerderheid had, dan zouden ze dit denk ik nooit doen. Terwijl dit wel echt een plan is uit de VVD-koker.
Ik heb de PvdA nog nooit op enige principes kunnen betrappen waar het gaat om onderwijs.

Als geheel is het Passend Onderwijs trouwens nog best wel te plaatsen binnen het algemene nivelleringsprincipe dat de PvdA voorstaat, maar dat is misschien voer voor een ander topic.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_156979865
Volgens mij al gooi je alles in een mand wat ook eruit trekt, zal niet veel anders zijn als de rest?

Voorbeelden voor mij shoppen voor gedoogpartners, ik dat dan krijg je van mij dat misschien?
Als ik maar mag doen wat ik doen wil?
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 22:43:05 #29
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_156980691
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 22:09 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

De wet op het Passend Onderwijs dateert uit het Kabinet Rutte-II: met Bussemaker namens de PvdA als Minister van Onderwijs.
De wet werd 9 oktober 2012 aangenomen door de Eerste Kamer. Rutte-II werd 5 november 2012 beëdigd.

De VVD website verkoopt het als:
quote:
Ieder kind verdient in het onderwijs een passende plek. Daarom heeft het kabinet Rutte-1 het passend onderwijs ingevoerd.
http://www.vvd.nl/standpunten/32/passend-onderwijs

Los daarvan zijn er ook nog dingen als de algemenen beginselen van behoorlijk bestuur. Iets waar de bestuurderspartij (regentenpartij) PvdA inderdaad veel om geeft, nog wel meer dan de VVD en gelijk aan CDA.

Kortom, LXIV zat fout.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_156981145
Voor wie denkt dat Wilders tegen de vieze vuile bontkraagjes is, wat is dit dan he?? Het liegt en bedriegt!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')