abonnement Unibet Coolblue
pi_156220613
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2015 14:46 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het moet dus in een grote kookpan kunnen.
Dan is een goede tip dat je de stoofpot in die pan in de oven laat sudderen.
Dat werkt sowieso erg goed en er bakt niets aan als je de temperatuur goed kiest.
Pan en deksel moeten uiteraard wel in de oven mogen.

Hier staan wel goeie:
CUL / [FOK!-kookboek] Stoofpotten

En deze van mezelf. Weliswaar voor de slowcooker maar dat maakt niet uit.

CUL / Slowcooker recepten
Uurtje of 5 in de oven op +-125 graden schat ik zo. Elk uur doorroeren.

Bij de laurier en kruidnagel mogen ook nog wat gekneusde jeneverbessen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bart2002 op 19-09-2015 15:53:15 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 19 september 2015 @ 16:03:59 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156221838
Stoven kan ook in een gewone grote pan op het fornuis.
Kruid het vlees (zout, peper, muskaatnoot, kummel bv)
Braad het vlees aan in geklaarde boter.
Blus het met rode wijn of bv kriekenbier
Voeg gehakte of geperste knoflook, laurierblad, eventueel tomaat, peen etc toe en laat het urenlang stoven op een laag vuur, verse rozemarijn of thijm is ook lekker.
Er zijn duizenden recepten voor, sommigen voegen ook mosterd rozijnen, stroop en azijn toe, is een oud recept uit mijnstreken waarmee men op die manier uit de mijnpaarden wat eetbaars maakte.
Als je rundvlees stooft is het lekker de saus af te monteren met een stukje bittere chocolade (gebruik een klein stukje, niet teveel) dat geeft mooie donkere aardtonen in de smaak.
Lamsvlees doet het goed met honing, rozemarijn en thijm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156221923
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Stoven kan ook in een gewone grote pan op het fornuis.
Kruid het vlees (zout, peper, muskaatnoot, kummel bv)
Braad het vlees aan in geklaarde boter.
Blus het met rode wijn of bv kriekenbier
Voeg gehakte of geperste knoflook, laurierblad, eventueel tomaat, peen etc toe en laat het urenlang stoven op een laag vuur, verse rozemarijn of thijm is ook lekker.
Er zijn duizenden recepten voor, sommigen voegen ook mosterd rozijnen, stroop en azijn toe, is een oud recept uit mijnstreken waarmee men op die manier uit de mijnpaarden wat eetbaars maakte.
Als je rundvlees stooft is het lekker de saus af te monteren met een stukje bittere chocolade (gebruik een klein stukje, niet teveel) dat geeft mooie donkere aardtonen in de smaak.
Lamsvlees doet het goed met honing, rozemarijn en thijm.
Had ooit een geweldige bierstoofpot gemaakt waar je een plakje ontbijtkoek ingesmeerd met stroop en mosterd in moest doen.
We komen hard, zo hard.
  zaterdag 19 september 2015 @ 16:24:14 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156222134
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 september 2015 16:09 schreef focal het volgende:

[..]

Had ooit een geweldige bierstoofpot gemaakt waar je een plakje ontbijtkoek ingesmeerd met stroop en mosterd in moest doen.
Yep, kan ook, anderen smeren een boterham in met mosterd en doen die erbij.
Om te binden kan je ook een bloemige aardappel (kleintje) aan stukjes toevoegen en mee laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156222380
Bedankt! Ik kijk even naar die recepten en ga maandag de inkopen doen. :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zaterdag 19 september 2015 @ 16:49:07 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156222635
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 16:38 schreef PluisigNijntje het volgende:
Bedankt! Ik kijk even naar die recepten en ga maandag de inkopen doen. :)
Het lekkerste is het met vlees dat veel heeft moeten werken, varkenswangen of runderwangen bijvoorbeeld zijn erg lekker, maar die zal je moeten bestellen. Lamsschouder, sucadestuk, staartstuk zijn ook mooi. Liefst mooi doorregen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156223073
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2015 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het lekkerste is het met vlees dat veel heeft moeten werken, varkenswangen of runderwangen bijvoorbeeld zijn erg lekker, maar die zal je moeten bestellen. Lamsschouder, sucadestuk, staartstuk zijn ook mooi. Liefst mooi doorregen.
Als ik tijd heb ga ik naar de toko met Turkse slager. Die hebben prachtig vlees :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_156223296
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 september 2015 17:06 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Als ik tijd heb ga ik naar de toko met Turkse slager. Die hebben prachtig vlees :)
En laat weten hoe het was want daar is het ons toch stiekem om te doen. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156230719
Nog even over bolognese. Inderdaad is dat een ragu. Je kunt er zelf inknikkeren wat je lekker vindt maar voor mij zit er wel een bepaalde basis aan, dit is zoals ik hem maak:

1. Vette mirepoix op zijn italiaans (ui, peen, bleekselderij en rauwe ham of spek), die moet je zachtjes smoren.
2. Enigzins mager vlees dat fijngesneden is: doorregen runderlappen ofzo, tartaar is mij te fijn gemalen.
3. Melk toevoegen voor de juiste maillardreactie
4. Tomaten (uit blik, omdat ik in nederland nog nooit beter smakende tomaten vers ben tegen gekomen).
5. In bolognese zit alleen wat nootmuskaat, geen knoflook, basilicum of andere kruiding.. Het mag natuurlijk wel, dan krijg je een andere ragu...
6. Goede bouillon, die maak ik dan maar zelf
7. Tijd, heel veel tijd. Ik maak de bouillon in een dag vooraf eigenlijk fond, want flink ingekookt. De ragu zelf zet ik in de ochtend op, dan is hij in de avond lekker. Ik maak een grote pan, en vries het dan in. De ingevroren saus is lekkerder dan de verse...

Natuurlijk kost het wel veel tijd maar de smaak... dat is echt niet te vergeleijken met welke snelle saus dan ook. En als je veel maakt eet je er zomaar een keer of 6 van.
Whatever...
  zaterdag 19 september 2015 @ 22:24:05 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156230875
Ik begreep nu juist dat ze in Bologna absoluut geen tomaten in de ragu doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156246251
Wat is volgens jou de beste manier om thuis koffie te zetten?
  zondag 20 september 2015 @ 16:52:08 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156246375
quote:
5s.gif Op zondag 20 september 2015 16:45 schreef Citizen.Erased het volgende:
Wat is volgens jou de beste manier om thuis koffie te zetten?
Die is er niet. Het is net waar je zin in hebt, zo een french press, filterkoffie, of een espressomachine. Drink zelf filterkoffie maar ook espresso.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156246740
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 september 2015 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
Nog even over bolognese. Inderdaad is dat een ragu. Je kunt er zelf inknikkeren wat je lekker vindt maar voor mij zit er wel een bepaalde basis aan, dit is zoals ik hem maak:

1. Vette mirepoix op zijn italiaans (ui, peen, bleekselderij en rauwe ham of spek), die moet je zachtjes smoren.
2. Enigzins mager vlees dat fijngesneden is: doorregen runderlappen ofzo, tartaar is mij te fijn gemalen.
3. Melk toevoegen voor de juiste maillardreactie
4. Tomaten (uit blik, omdat ik in nederland nog nooit beter smakende tomaten vers ben tegen gekomen).
5. In bolognese zit alleen wat nootmuskaat, geen knoflook, basilicum of andere kruiding.. Het mag natuurlijk wel, dan krijg je een andere ragu...
6. Goede bouillon, die maak ik dan maar zelf
7. Tijd, heel veel tijd. Ik maak de bouillon in een dag vooraf eigenlijk fond, want flink ingekookt. De ragu zelf zet ik in de ochtend op, dan is hij in de avond lekker. Ik maak een grote pan, en vries het dan in. De ingevroren saus is lekkerder dan de verse...

Natuurlijk kost het wel veel tijd maar de smaak... dat is echt niet te vergeleijken met welke snelle saus dan ook. En als je veel maakt eet je er zomaar een keer of 6 van.
Goede post.
Maar als je het een beetje goed, langzaam, met beleid, en enigszins authentiek wilt doen dan wordt je uitgemaakt voor "pretentieus". Dat was voor mij ook even schrikken.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156246792
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 17:10 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Goede post.
Maar als je het een beetje goed, langzaam, met beleid, en enigszins authentiek wilt doen dan wordt je uitgemaakt voor "pretentieus". Dat was voor mij ook even schrikken.
Ik maak regelmatig een saus lijkend op deze
http://koken.met.aschwin.net/pages/Italiaanse%20tomatensaus.htm

Ooit hier op het forum als tip gekregen en is ook echt top!
pi_156246841
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 17:13 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Ik maak regelmatig een saus lijkend op deze
http://koken.met.aschwin.net/pages/Italiaanse%20tomatensaus.htm

Ooit hier op het forum als tip gekregen en is ook echt top!
Ik ben ook fan van deze man. Authentiek.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156248761
Ik ben op zoek naar het perfecte recept voor kleine krokante aardappeltjes uit de oven. Ik doe blijkbaar iets fout want krokant krijg ik ze niet.
Wat ik gedaan heb, aardappels snijden in kleine blokjes (zonder schil). 10 minuten koken.
Oven op 220 graden voorverwarmen met bakblik erin.
Vervolgens beetje olie in bakblik, aardappeltjes erin en dan olie en zout erover.
30 minuten in de oven. Het zijn dan net gekookte aardappels, niks krokants aan en ze koeken ook nog eens enorm aan.
Ik heb frieslander aardappelen gebruikt.
  zondag 20 september 2015 @ 18:46:52 #67
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156248800
Niet voor koken en gewoon gehalveerd met olijfolie omhusselen voor je ze minuut of 50 in de oven doet.
(Met wat zout en rozemarijn bijvoorbeeld)

En mik er een vel bakpapier onder, scheelt ellende met eruit halen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156248811
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 18:46 schreef Molo het volgende:
Niet voor koken en gewoon gehalveerd met olijfolie omhusselen voor je ze minuut of 50 in de oven doet.
(Met wat zout en rozemarijn bijvoorbeeld)
precies, ook niet schillen.
  zondag 20 september 2015 @ 18:47:30 #69
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156248819
quote:
14s.gif Op zondag 20 september 2015 18:47 schreef Tem het volgende:

[..]

precies, ook niet schillen.
En dit ja :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156249005
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 18:45 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik ben op zoek naar het perfecte recept voor kleine krokante aardappeltjes uit de oven. Ik doe blijkbaar iets fout want krokant krijg ik ze niet.
Wat ik gedaan heb, aardappels snijden in kleine blokjes (zonder schil). 10 minuten koken.
Oven op 220 graden voorverwarmen met bakblik erin.
Vervolgens beetje olie in bakblik, aardappeltjes erin en dan olie en zout erover.
30 minuten in de oven. Het zijn dan net gekookte aardappels, niks krokants aan en ze koeken ook nog eens enorm aan.
Ik heb frieslander aardappelen gebruikt.
Een krokant aardappeltje kan je maken als je ze eerst in een mixje van olie en griesmeel doet. Griesmeel inderdaad. Crunchy en crispy.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156249145
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 18:55 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Een krokant aardappeltje kan je maken als je ze eerst in een mixje van olie en griesmeel doet. Griesmeel inderdaad. Crunchy en crispy.
En nep
pi_156249234
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 19:01 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

En nep
Zucht. Wat is daar nou "nep" aan? Gewoon een goede tip en je weet niet wat je proeft, zo lekker.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 20 september 2015 @ 19:14:04 #73
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_156249456
Gister nog gemaakt. Ik kook de (kruimige) aardappeltjes wel kort voor. Na afgieten schud ik ze goed om. Dan leg ik ze op een bakplaat met olie die al voorverwarmd is. Even met een kwast de olie verdelen. Dan 40 minuten in de oven. Zeker knapperig.
pi_156255460
Hoi Piet, heb jij een succesrecept voor zeeuws spek?
  zondag 20 september 2015 @ 21:58:54 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_156256275
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 18:45 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik ben op zoek naar het perfecte recept voor kleine krokante aardappeltjes uit de oven.
Zoek eens een foto op internet over wat jij ongeveer verwacht. Dat helpt, want iedereen heeft weer zijn eigen defintie over wat lekkere, krokante aardappeltjes zijn. Een plaatje zegt meer dan woorden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')