abonnement Unibet Coolblue
  zondag 24 mei 2015 @ 09:57:06 #201
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909239
Ik vind basterdsuiker van zichzelf al veel vochtiger dan brown sugar.
Ik zou het dus nog steeds niet zo snel als vervanger gebruiken. Maar ligt ook erg aan het recept.

Genoeg linkjes te vinden ook dat basterdsuiker teveel vocht aan trekt om het als vervanger te gebruiken dus de waarheid zal ergens in het midden liggen.

[ Bericht 6% gewijzigd door laziness op 24-05-2015 10:02:09 ]
Ik heb je lief mijn hele leven
  zondag 24 mei 2015 @ 10:01:13 #202
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909287
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 09:56 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Hmmm binnenkort een baby shower waar we een high tea gaan doen. Iedereen maakt iets. Ik hou wel van bakken, maar de rest van het menu is;

* Scones
* sandwiches
* wrapjes met geitenkaas

Allemaal wel erg simpel vind ik. Iemand inspiratie wat er nog goed bij zou passen? (geen rauw vlees e.d. en we hebben een vegetarier)
Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea :D

Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152909301
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 10:01 schreef laziness het volgende:

[..]

Scones en sandwiches is wel de definitie van high tea :D

Meestal eindigt het met zoet dus petit fours of iets chocolade achtigs zou ik uitkiezen dan.
Met simpel bedoelde ik, binnen 10 minuten klaar. Niet dat er verder iets mis mee is. Maar dan vind ik het jammer om zelf wel veel moeite te doen.

Chocola dacht ik zelf ook al even. maar bovenstaande zijn allemaal wel low calories-achtige dingen. Misschien verstandiger om daarop door te borduren?
  zondag 24 mei 2015 @ 10:05:12 #204
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_152909345
Brownies? Is ook niet zoveel werk.

Edit: oh dat is niet low calorie :P

Maar scones en cream ook niet bepaald hoor :D
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_152909403
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 10:05 schreef laziness het volgende:
Brownies? Is ook niet zoveel werk.

Edit: oh dat is niet low calorie :P

Maar scones en cream ook niet bepaald hoor :D
Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnen ;)
Hierna slaan ze het avondeten ook gewoon over.

Ik vind eigenlijk een (chocolade) cheesecake gewoon leuk om te maken. Maar denk niet dat het opgegeten wordt als ik de rest van het "menu" zie. En dan is het zonde van het werk.
Bedankt voor je inspiratie in elk geval.
pi_152909914
Ik zat laatst een programma van Martha Steward te kijken en daar vond ik de 'brown sugar' verdacht veel op onze licht bruine basterdsuiker lijken. Het had een zelfde struktuur in ieder geval. In de cup goed aandrukken en dan komt het er als blokje weer uit :P
Zelf gebruik ik meestal gewoon rietsuiker, werkt ook prima.
pi_152909961
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 10:10 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

Mwah in scones zit niet veel hoor. heel dun laagje crème en suikervrije jam.... Ik ken mijn vriendinnen ;)
Hierna slaan ze het avondeten ook gewoon over.

Ik vind eigenlijk een (chocolade) cheesecake gewoon leuk om te maken. Maar denk niet dat het opgegeten wordt als ik de rest van het "menu" zie. En dan is het zonde van het werk.
Bedankt voor je inspiratie in elk geval.
Ik zou iets met spelt en kokossuiker maken, valt vast goed bij deze doelgroep :D
pi_152919415
Hi :)
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
pi_152920332
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi :)
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
zo lees ik het wel
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_152920361
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 16:48 schreef Bluezz het volgende:
Hi :)
Denken jullie dat ze hier bedoelen dat je de sinaasappel incl. schil in de blender moet doen???
http://allrecipes.nl/recept/11887/makkelijke-sinaasappelcake.aspx
Ja want anders hoeft hij niet onbespoten te zijn en wassen lijkt ne dan ook overdreven
pi_152920424
Maar maar dat is toch giftig/bitter :?
Mss ga ik dan wel voor een andere sinaasappelcake :D
pi_152920468
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 17:27 schreef Bluezz het volgende:
Maar maar dat is toch giftig/bitter :?
Mss ga ik dan wel voor een andere sinaasappelcake :D
Geraspte schil wordt vaker toegevoegd, toch?
Die witte binnenkant is misschien smakeloos maar volgens mij niet giftig
pi_152920576
Ok tx voor het meedenken ^O^
pi_152921845
Misschien gewoon de schil raspen en daarna pellen en de partjes erin doen? Een hele sinaasappel zou mij ook tegenstaan.
pi_152922240
quote:
14s.gif Op zondag 24 mei 2015 18:14 schreef Myraela het volgende:
Misschien gewoon de schil raspen en daarna pellen en de partjes erin doen? Een hele sinaasappel zou mij ook tegenstaan.
In marmelade zit ook de gehele schil van de bittere sinasappel
pi_153098004
Ik heb zo een keer mandarijn cake gemaakt, geloof dat ik t beslag gezeefd heb. Voelde toch raar ;)
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
pi_153103262
Hm, lastig. Ik heb een keer een sinaasappel amandeltaart gemaakt waar twee hele gepureerde sinaasappelen ingingen, maar die moesten eerste een uur zachtjes gekookt worden. Die taart was overigens verrassend lekker... toch lijkt 'rauwe' hele sinaasappel pureren me weer wat anders. maar als je bv. ingelegde citroenen van de toko neemt gebruik je ook de hele vrucht en dan is de witte schil niet bitter.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 16:03:52 #218
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153103376
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 17:23 schreef Vicky het volgende:

[..]

zo lees ik het wel
Ik niet want er staat dat de pitten verwijderd moeten worden.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153103750
Laatst op tv ook gezien, daar ging gewoon de hele sinaasappel in. Dat was een makkelijke sinaasappelcake van Annabel Langbein trouwens. Wel heel goed glad maken in de blender.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 16:18:52 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153103811
Doe mij dan maar een moeilijke sinaasappelcake. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 30 mei 2015 @ 16:20:19 #221
221912 minilot
Nancy boy
pi_153103829
Juist dat beetje bitter door de hele sinaasappel te gebruiken kan erg lekker zijn in bepaalde recepten. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 30 mei 2015 @ 16:20:48 #222
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153103839
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 16:20 schreef minilot het volgende:
Juist dat hintje bitter door de hele sianasappel te gebruiken kan erg lekker zijn in bepaalde recepten. :Y
Zeeeeeker bij amandel(taart) :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153104418
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 16:18 schreef Isegrim het volgende:
Doe mij dan maar een moeilijke sinaasappelcake. :+
:D dat is wat voor djkoelkast. Met spelt enzo.
pi_153106280
Ik ga morgen deze maken.. vond het toch wat raar die schil...
http://www.ah.nl/kookschr(...)182713&userid=174612
pi_153130118
Crosspost :

De Siciliaanse Sinaasappelcakes mét sinaasappelglazuur (allemaal met vers geperst sinaasappelsap) zijn volgens mij best gelukt! :D (het hoort er dus ook echt zo af te lopen aan de zijkanten volgens een Siciliaanse Mámá! )
/brakke mobielfoto

De kleinere staat nog af te koelen en de 2 cupcakies zijn proefmodelletjes voor straks bij de koffie :9

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')