abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 maart 2015 @ 18:55:53 #226
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_150992973
Die is cool! :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_150993410
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 17:14 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik probeerde afgelopen weekend m'n nieuwe tulbandvorm uit. Mooi hè? O+

[ link | afbeelding ]
waaaauuuwwwww!!
Mokkel met stuntstok
pi_151048302
Wow gave tulband.
De 'haasjes' zijn gelukt! Samen met de kids gedaan.
Recept van Levine.

pi_151048566
Kom ook weer eens gluren .. Vanmiddag mijn keukenmachine ophalen met de bedoeling om vaker te bakken, cakes, taarten, brood brood.. Ben benieuwd!
pi_151054553
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 10:00 schreef Koningin het volgende:
Wow gave tulband.
De 'haasjes' zijn gelukt! Samen met de kids gedaan.
Recept van Levine.

[ afbeelding ]
Oooo, wat zijn ze lief!

(Tipje voor een eventuele volgende keer: vijf minuten voor het einde van de baktijd beetje eiwit loskloppen met wat water en dat over de broodjes heenkwasten. Weer terug de oven in en gereedbakken. Krijgen ze een mooie glans van. :))
Let me see you stripped down to the bone
pi_151054610
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2015 17:14 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik probeerde afgelopen weekend m'n nieuwe tulbandvorm uit. Mooi hè? O+

[ link | afbeelding ]
Niet alleen inderdaad heel fraai, ook blijft alles wat je er aan zoets overheen druipt (glazuur, caramel, vruchtensaus) ook zo lekker in de ruitjes hangen. :9
Let me see you stripped down to the bone
  Spellchecker donderdag 26 maart 2015 @ 14:11:51 #232
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_151056045
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 13:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Oooo, wat zijn ze lief!

(Tipje voor een eventuele volgende keer: vijf minuten voor het einde van de baktijd beetje eiwit loskloppen met wat water en dat over de broodjes heenkwasten. Weer terug de oven in en gereedbakken. Krijgen ze een mooie glans van. :))
Ja daar gaan ze zeker van glanzen!
Waar ik dan weer een probleem mee heb (of van maak?) is dat er maar een beetje eiwit gebruikt is van een ei ..... en dan moet ik weer iets anders verzinnen voor de rest van dat ei .... :@
pi_151056136
in de pan gooien en opbakken?
pi_151056157
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:11 schreef maily het volgende:

[..]

Ja daar gaan ze zeker van glanzen!
Waar ik dan weer een probleem mee heb (of van maak?) is dat er maar een beetje eiwit gebruikt is van een ei ..... en dan moet ik weer iets anders verzinnen voor de rest van dat ei .... :@
Rest van het ei klutsen, in een bakje met wat folie erover in de koelkast zetten. Dan wanneer je trek hebt: klein omeletje van bakken, boterham eronder, klaar. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_151056242
Een beetje melk helpt ook, maar van ei wordt het mooier. :)
pi_151056342
quote:
2s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:17 schreef Atifa het volgende:
Een beetje melk helpt ook, maar van ei wordt het mooier. :)
Van melk bruint het vooral mooi. :Y Ei geeft meer glans. :) Een combinatie van melk & ei doet allebei. :)
Let me see you stripped down to the bone
  Spellchecker donderdag 26 maart 2015 @ 14:22:03 #237
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_151056405
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Rest van het ei klutsen, in een bakje met wat folie erover in de koelkast zetten. Dan wanneer je trek hebt: klein omeletje van bakken, boterham eronder, klaar. :)
^O^ :Y)
pi_151056467
Eerlijk gezegd bewaar ik zelf altijd wel eiwit en eidooier gescheiden van elkaar in de koelkast, en zodra ik dan genoeg heb maak ik meringues (eiwitten) en sinaasappel- of lemon curd (eidooiers) *)
Let me see you stripped down to the bone
  Spellchecker donderdag 26 maart 2015 @ 14:28:35 #239
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_151056640
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:23 schreef minilot het volgende:
Eerlijk gezegd bewaar ik zelf altijd wel eiwit en eidooier gescheiden van elkaar in de koelkast, en zodra ik dan genoeg heb maak ik meringues (eiwitten) en sinaasappel- of lemon curd (eidooiers) *)
En hoelang kan je dat dan bewaren?
  Moderator donderdag 26 maart 2015 @ 14:32:20 #240
382129 crew  Donna
pi_151056763
Vanavond ga ik deze; http://www.leukerecepten.nl/recepten/476-luchtige-fruitcake weer maken, maar dan met blauwe bessen erop.

Vorige week heb ik 'm ook gemaakt;



Leuk topic dit trouwens. Lees al een hele tijd mee :)
  Moderator donderdag 26 maart 2015 @ 14:32:34 #241
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_151056766
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:28 schreef maily het volgende:

[..]

En hoelang kan je dat dan bewaren?
Richtlijn: als het stinkt heb je het te lang bewaard :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Spellchecker donderdag 26 maart 2015 @ 14:33:11 #242
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_151056790
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:32 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Richtlijn: als het stinkt heb je het te lang bewaard :P
:{w :D
  Moderator donderdag 26 maart 2015 @ 14:33:27 #243
382129 crew  Donna
pi_151056796
Gave tulbandvorm Spuuglokje en die haasjes zien er ook erg leuk uit Koningin!
pi_151056836
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:28 schreef maily het volgende:

[..]

En hoelang kan je dat dan bewaren?
Weet ik niet. Officieel enkele dagen geloof ik, maar bij mij duurt het eigenlijk nooit langer dan een week tot ik restjes eitwitten of eidooiers weer gebruik, en dat ging in elk geval tot nu toe altijd goed. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_151056907
Eiwitten kun je trouwens ook prima invriezen. Maar die noodzaak zie ik zelf eigenlijk nooit: ik maak zelden tien liter mayonaise of een emmer vol lemon curd of andere zaken waardoor ik ineens erg veel eiwittten over heb. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 28 maart 2015 @ 13:23:20 #246
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_151124080
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 14:32 schreef DonnaRush het volgende:
Vanavond ga ik deze; http://www.leukerecepten.nl/recepten/476-luchtige-fruitcake weer maken, maar dan met blauwe bessen erop.

Vorige week heb ik 'm ook gemaakt;

[ afbeelding ]

Leuk topic dit trouwens. Lees al een hele tijd mee :)
Ziet er lekker uit!
pi_151124746
Ben nog op zoek naar een recept voor een stuk gebak/brood dat ik nog van vroeger kan herinneren. Elke keer dat wij met ons gezin naar Antwerpen gingen, kochten wij bij een bakkerijtje in de Schrijnwerksstraat een zogenoemde "vliegende schotel". Deze was er in 2 varianten dacht ik, naturel en met rozijnen. Dit was een grote platte koek/brood en dat werd dan doormidden gesneden en besmeerd met een goede laag roomboter. Heerlijk.

Helaas is deze bakkerij er niet meer (bovenstaand verhaal is toch minstens 20-25 jaar geleden), maar ik hoop dat iemand weet waar ik het over heb en mij de goede kant uit kan wijzen voor een recept.
pi_151124917
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 13:53 schreef Rorsach het volgende:
Ben nog op zoek naar een recept voor een stuk gebak/brood dat ik nog van vroeger kan herinneren. Elke keer dat wij met ons gezin naar Antwerpen gingen, kochten wij bij een bakkerijtje in de Schrijnwerksstraat een zogenoemde "vliegende schotel". Deze was er in 2 varianten dacht ik, naturel en met rozijnen. Dit was een grote platte koek/brood en dat werd dan doormidden gesneden en besmeerd met een goede laag roomboter. Heerlijk.

Helaas is deze bakkerij er niet meer (bovenstaand verhaal is toch minstens 20-25 jaar geleden), maar ik hoop dat iemand weet waar ik het over heb en mij de goede kant uit kan wijzen voor een recept.
Wat dacht je van google? 'Vliegende schotel bakker antwerpen'





vliegende schotel recept 1 kg bloem 125 gr suiker snuifje zout 1 ei 20 gr verse gist 250 gr boter 125 gr rozijnen 375 tot 400 ml lauwe water gist oplossen in lauw water en alles samen mengen ,goed kneden ongeveer 10 min,daarna de rozijnen erbijdoen.laat 15 rusten en verdeel het deeg in 4 stuken, uitrollen tot 1 cm dikte en daarna laten rijzen tot het dubbele op een warme plaats.doreren en afbakken laten afkoelen en doormidden snijden.je kunt het zowel met opgeklopte slagroom of pudding vullen of tesamen is ook lekker
pi_151125829
Schweinerei, Ik ben al een tijdje hiernaar op zoek, maar ik heb nooit iets kunnen vinden.

Merci.
  Moderator zaterdag 28 maart 2015 @ 15:26:59 #250
382129 crew  Donna
pi_151126564
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 13:23 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit!
Ja is een heel lekkere luchtige cake. Met verjaardagen doe ik er perzik op. Altijd een succes.

Wil m binnenkort eens met cacao proberen en stukjes pure chocolade. Luchtige choco cake!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')