waaaauuuwwwww!!quote:Op dinsdag 24 maart 2015 17:14 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik probeerde afgelopen weekend m'n nieuwe tulbandvorm uit. Mooi hè?
[ link | afbeelding ]
Oooo, wat zijn ze lief!quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:00 schreef Koningin het volgende:
Wow gave tulband.
De 'haasjes' zijn gelukt! Samen met de kids gedaan.
Recept van Levine.
[ afbeelding ]
Niet alleen inderdaad heel fraai, ook blijft alles wat je er aan zoets overheen druipt (glazuur, caramel, vruchtensaus) ook zo lekker in de ruitjes hangen.quote:Op dinsdag 24 maart 2015 17:14 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik probeerde afgelopen weekend m'n nieuwe tulbandvorm uit. Mooi hè?
[ link | afbeelding ]
Ja daar gaan ze zeker van glanzen!quote:Op donderdag 26 maart 2015 13:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Oooo, wat zijn ze lief!
(Tipje voor een eventuele volgende keer: vijf minuten voor het einde van de baktijd beetje eiwit loskloppen met wat water en dat over de broodjes heenkwasten. Weer terug de oven in en gereedbakken. Krijgen ze een mooie glans van. )
Rest van het ei klutsen, in een bakje met wat folie erover in de koelkast zetten. Dan wanneer je trek hebt: klein omeletje van bakken, boterham eronder, klaar.quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:11 schreef maily het volgende:
[..]
Ja daar gaan ze zeker van glanzen!
Waar ik dan weer een probleem mee heb (of van maak?) is dat er maar een beetje eiwit gebruikt is van een ei ..... en dan moet ik weer iets anders verzinnen voor de rest van dat ei ....
Van melk bruint het vooral mooi. Ei geeft meer glans. Een combinatie van melk & ei doet allebei.quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:17 schreef Atifa het volgende:
Een beetje melk helpt ook, maar van ei wordt het mooier.
quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Rest van het ei klutsen, in een bakje met wat folie erover in de koelkast zetten. Dan wanneer je trek hebt: klein omeletje van bakken, boterham eronder, klaar.
En hoelang kan je dat dan bewaren?quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:23 schreef minilot het volgende:
Eerlijk gezegd bewaar ik zelf altijd wel eiwit en eidooier gescheiden van elkaar in de koelkast, en zodra ik dan genoeg heb maak ik meringues (eiwitten) en sinaasappel- of lemon curd (eidooiers)
quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:32 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Richtlijn: als het stinkt heb je het te lang bewaard
Weet ik niet. Officieel enkele dagen geloof ik, maar bij mij duurt het eigenlijk nooit langer dan een week tot ik restjes eitwitten of eidooiers weer gebruik, en dat ging in elk geval tot nu toe altijd goed.quote:
Ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 26 maart 2015 14:32 schreef DonnaRush het volgende:
Vanavond ga ik deze; http://www.leukerecepten.nl/recepten/476-luchtige-fruitcake weer maken, maar dan met blauwe bessen erop.
Vorige week heb ik 'm ook gemaakt;
[ afbeelding ]
Leuk topic dit trouwens. Lees al een hele tijd mee
Wat dacht je van google? 'Vliegende schotel bakker antwerpen'quote:Op zaterdag 28 maart 2015 13:53 schreef Rorsach het volgende:
Ben nog op zoek naar een recept voor een stuk gebak/brood dat ik nog van vroeger kan herinneren. Elke keer dat wij met ons gezin naar Antwerpen gingen, kochten wij bij een bakkerijtje in de Schrijnwerksstraat een zogenoemde "vliegende schotel". Deze was er in 2 varianten dacht ik, naturel en met rozijnen. Dit was een grote platte koek/brood en dat werd dan doormidden gesneden en besmeerd met een goede laag roomboter. Heerlijk.
Helaas is deze bakkerij er niet meer (bovenstaand verhaal is toch minstens 20-25 jaar geleden), maar ik hoop dat iemand weet waar ik het over heb en mij de goede kant uit kan wijzen voor een recept.
Ja is een heel lekkere luchtige cake. Met verjaardagen doe ik er perzik op. Altijd een succes.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |