quote:Op zondag 21 december 2014 19:43 schreef Isegrim het volgende:
@madeliefff: Recept? Ik ben internationale recepten voor brood en koekjes aan het verzamelen voor onze bakkerij in oprichting.
quote:
quote:Op zondag 21 december 2014 20:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat krijg je als je eigenwijs bent.
Bij mij mislukt er vrijwel nooit wat.
Babbelaars maakte ik als kind al en die zijn ook nog nooit mislukt.
Wat is dat?quote:Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai?
Nouja, dat vind ik wel wat kort door de bocht. Hangt natuurlijk helemaal van de leeftijd van het kind af ook. En het soort kind en weet ik van wat voor factoren nog meer.quote:Op zondag 21 december 2014 21:23 schreef sirdanilot het volgende:
@ RobinOok:
Nou, heel goed van je hoor Wat voor ouder laat z'n kinderen trouwens babbelaars maken, dat is toch veel te heet voor kinderen? Hooguit kun je in het laatste stadium de streng laten rollen, of de babbelaars laten uitsnijden.
Ik heb ook wel eens dingen laten mislukken omdat ik wel het recept volgde, maar het recept gewoon slecht was. Het is gewoon een kwestie van ervaring, en ook van de kwaliteit van je spullen. In mijn vorige huis had ik bijvoorbeeld een hele slechte oven en dan mislukt er wel eens wat. Bakken doe ik maar heel zelden, maar tegenwoordig heb ik een goede oven dus iets meer nu en dan lukt het ook steeds vaker gewoon.
Ja dat snap ik, maar heb je zelf al eens babbelaars gemaakt? Dan moet je in de weer met een hete kleverige bal suikermassa, dat vind ik zelf al lastig dus je hebt wel een wonderkind als die dat kan denk ik.quote:Op zondag 21 december 2014 21:28 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Nouja, dat vind ik wel wat kort door de bocht. Hangt natuurlijk helemaal van de leeftijd van het kind af ook. En het soort kind en weet ik van wat voor factoren nog meer.
(In Nederland zijn mensen al bang als een zesjarige een botermes vasthoudt, in Ecuador lopen kleuters heel vakkundig met machetes het gras te maaien. Ik bedoel, of iets gevaarlijk is hangt toch helemaal van de situatie af.)
Nee, van het maken van babbelaars weet ik niks. Ik geloof je direct als dat een moeilijk karwei is. Maar neemt niet weg dat het ongetwijfeld best te leren is aan een (wat groter) kind.quote:Op zondag 21 december 2014 21:35 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja dat snap ik, maar heb je zelf al eens babbelaars gemaakt? Dan moet je in de weer met een hete kleverige bal suikermassa, dat vind ik zelf al lastig dus je hebt wel een wonderkind als die dat kan denk ik.
Nou dan wil ik mijn kinderen ook leren om een kalkoen uit te benen of zo, scheelt ook weer werkquote:Op zondag 21 december 2014 21:39 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
Nee, van het maken van babbelaars weet ik niks. Ik geloof je direct als dat een moeilijk karwei is. Maar neemt niet weg dat het ongetwijfeld best te leren is aan een (wat groter) kind.
zit je te trollen ofzo..gatverquote:Op zondag 21 december 2014 21:21 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
Weet iemand nog een leuk recept voor tomatenvlaai?
Dat is met suikerwerk heel belangrijkquote:Op zondag 21 december 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk.
Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor.
Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn.
Hoe oud was je toen je dit deed? Zat je met 6 jaar oud al aan de gloeiend hete suikerstroop?quote:Op zondag 21 december 2014 22:46 schreef RobinOok het volgende:
Babbelaars maken is dus helemaal niet moeilijk.
Dat is het hele punt hier, ha, ik was echt geen wonderkind hoor.
Gewoon het recept volgen en vooral NIET eigenwijs zijn.
Nee, 6 zal ik niet geweest zijn. Denk 10, 12, zoiets.quote:Op zondag 21 december 2014 22:49 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Hoe oud was je toen je dit deed? Zat je met 6 jaar oud al aan de gloeiend hete suikerstroop?
Onzin, kan primaquote:
Vlaaideeg, custard erop, klein beetje kaneel over strooien. Daarop gehalveerde lekkere (belangrijk!!) tomaatjes met de open kant leggen.quote:Op zondag 21 december 2014 23:51 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Heb je nog een leuk recept dan?
In de oven?quote:Op zondag 21 december 2014 23:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Vlaaideeg, custard erop, klein beetje kaneel over strooien. Daarop gehalveerde lekkere (belangrijk!!) tomaatjes met de open kant leggen.
Daar rietsuiker overheen strooien, ruim, en dan op graad of 160 bakken tot de tomaatjes goed zacht en gekarameliseerd zijn. Als ze goed maar nog te licht zijn, extra beetje (verpoederde) rietsuiker eroverheen strooien en dan even op hoge temperatuur bakken tot bruin.
Ja waar anders in?quote:
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.quote:Op maandag 22 december 2014 00:02 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Ooh, nou sorry dat ik niet zo'n bakexpert ben
Die is niet meer open.quote:Op maandag 22 december 2014 00:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.
Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel
Je fontanel wel geloof ikquote:
Maar bij de HEMA hebben ze geen tomatenvlaai...quote:Op maandag 22 december 2014 00:04 schreef Molo het volgende:
[..]
Bakexpert en vlaai in een magnetron willen maken is nogal een verschil he.
Ik zou lekker beginnen met een taart kopen bij de HEMA, misschien lukt dat je wel
Je gaat zelf zitten baggeren en dan miemelen als je wat terug krijgt op je bordje?quote:Op maandag 22 december 2014 00:06 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Tr gemaakt. Erg gemeen dit.
Ik zou niet miemelen als ik een tomatenvlaai op mijn bordje terug kreegquote:Op maandag 22 december 2014 00:29 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Je gaat zelf zitten baggeren en dan miemelen als je wat terug krijgt op je bordje?
Eet smakelijk zou ik zeggen, wil je er een vorkje bij?
Wil je er slagroom bij?quote:Op maandag 22 december 2014 00:29 schreef hetzalallemaalwel het volgende:
[..]
Ik zou niet miemelen als ik een tomatenvlaai op mijn bordje terug kreeg
Kan, maar is het nietquote:Op maandag 22 december 2014 02:07 schreef sirdanilot het volgende:
Gatver die tomatenvlaai klinkt echt heel erg goor op die manier
Lijkt mij prima kunnen. Mascarpone is wel minder zuur/fris dan roomkaas, en ook machtiger. Maar het hangt er maar vanaf waar je zin in hebt.quote:Op maandag 22 december 2014 21:55 schreef Ringo het volgende:
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, à la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake.
Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken?
Lijkt mij vooral te machtig. En cheesecake is al behoorlijk machtig.quote:Op maandag 22 december 2014 21:55 schreef Ringo het volgende:
Voor Kerst heb ik een machtige chocolade-cheesecake in gedachten, à la dit recept: http://www.ah.nl/allerhan(...)-chocoladecheesecake.
Mijn vraag is: kan ik de roomkaas vervangen door mascarpone? Of 50/50? Is mascarpone sowieso een goed idee als de taart wordt gebakken?
Het ziet er wel superlekker uit eigenlijk.quote:Op woensdag 24 december 2014 10:04 schreef Yankee het volgende:
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt"
[ afbeelding ]
De foto is matig, de cake is fantastisch
ziet er lekker uit, wat zit er in?quote:Op woensdag 24 december 2014 10:04 schreef Yankee het volgende:
Hummingbird cake uit 'Comfort Food' van Jamie Oliver gemaakt"
[ afbeelding ]
De foto is matig, de cake is fantastisch
In de twee cakelagen: o.a. banaan, ananas en pecannoten.quote:Op woensdag 24 december 2014 12:11 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ziet er lekker uit, wat zit er in?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |