abonnement Unibet Coolblue
  zondag 30 november 2014 @ 12:47:20 #26
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_147143824
Ik weet niet wat ik de hele week doe, dan wel eet. Ik wil verse groenten en vlees enzo. Ik wil daarnaast uit werk eten kunnen halen bij een winkel die open is, dat is dus niet de markt.
Weet niet wat daar lastig aan te snappen is.
Dat jij dat anders doet vind ik prima. Maar ik ga niet voor een week alles op de zaterdagmarkt halen die hier ver weg zit en ik ben geen mens voor gemakkelijk pakjesvoer van Unilever.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 30 november 2014 @ 12:59:09 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147144118
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 12:35 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ik krijg uit je postings sowieso een beetje het idee dat je lichtelijk mensenschuw bent.
Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
  zondag 30 november 2014 @ 13:17:28 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147144565
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 12:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klopt. Maar er zijn veel meer mensen die niet van de drukte, herrie en stank op een markt houden hoor. Vind het prima dat het er is en mensen hun boodschappen er doen, maar om nou iemand voor gek te verklaren dat hij zijn boodschappen liever in een winkel doet is ook weer zoiets...
Ik begrijp je maar al te goed, heb ook een hekel aan mensenmassa's
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147144998
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 10:50 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Er is altijd wel een plaats in de buurt met een zaterdagmarkt.
zaterdag markt??
hier niet hoor. hier vrijdags. en dorp verderop op donderdag.

voor een zaterdag markt moet ik naar de stad. geweldig met de zaterdag mensen massa... nee dankje
pi_147166443
quote:
0s.gif Op zondag 30 november 2014 08:32 schreef SuperFood het volgende:
aardpeertjes. zijn er supermarkten die ze hebben?
Ik heb ze gewoon bij de Jumbo gekocht. Lagen daar gewoon in het schap, maar dat is denk ik ook nu in het seizoen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 2 december 2014 @ 18:36:14 #31
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147224680
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 2 december 2014 @ 18:41:49 #32
414785 sirdanilot
pi_147224846
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:08:54 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225724
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:13:49 #34
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147225903
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb geen idee wat een runderlap is, welk deel.
o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_147225954
De hutspot en boerenkool met gehaktballen, rookworst, zelfgemaakte piccalilly en appelmoes van afgelopen vielen in de smaak ^O^ Soms kan het zo simpel zijn... En deze week nog lekker restjes eten ook :9
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:15:58 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147225988
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 19:13 schreef madeliefff het volgende:

[..]

o ik heb geen idee, verpakking ligt al buiten in de container. maar het is iig erg mager , echt maar iets van 2g vet als ik t me goed herinner.
Daar gaat het al fout, vlees, zowel rund als varken is gewoon veel te mager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 december 2014 @ 19:55:33 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147227455
Ach welnee. Ook mager vlees kun je sudderen. Het is alleen iets moeilijker, maar het kan best.
  woensdag 3 december 2014 @ 16:28:27 #38
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_147251197
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
pi_147251364
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:52 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Geen idee :) Maar we hadden nu verse gist (gekregen van een vriend die bakker is) en dat bevalt goed en we weten hoeveel we moeten gebruiken. Misschien wagen we ons later wel aan gedroogde gist ;)
Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
  woensdag 3 december 2014 @ 16:34:51 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_147251417
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Met gerookt paprikapoeder maak ik altijd dit: http://www.foodlog.nl/art(...)hollandse-spruitjes/

De andere zijn inderdaad meer Aziatisch. Indiase curries. Deze bijvoorbeeld:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-kip-tikka-masala/
of zoiets: http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-indiase-bloemkool/
pi_147251492
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Ik maak daar gewoon stoofvlees van. Helemaal geen last van dat het te droog zou zijn of iets. Het is niet ideaal, maar kan prima.
pi_147251696
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:28 schreef Knuck-les het volgende:
Paar dagen terug een (gemalen) kruidenpakket gekregen met o.a kurkuma, garam masala, komijn, koriander, cardamon en gerookte paprika gekregen. Wat kan ik hier mee klaarmaken? Indiase curry of iets dergelijks?
Garam masala is Indiaas, de rest komt ook, in wisselende samenstelling in de Indiase keuken voor maar ook in de Indonesische, midden oosten en mediteraneese keuken.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_147252066
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:36 schreef madeliefff het volgende:
voor wat gebruik je eigenlijk een runderlap? ik dacht laat ik dat eens ipv een sudderlap gebruiken om te sudderen en draadjesvlees van te maken...maar dat is geen succes, het is nogal droog. Omdat het zo lekker mager is wilde ik het hiermee proberen ik had het nog nagevraagd bij de vleesafdeling want ik kon me voorstellen dat het niet sappig genoeg zou worden maar volgens de persoon van de vleesafdeling kon het gewoon }:|
Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
  woensdag 3 december 2014 @ 17:00:19 #44
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147252222
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:54 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Waarschijnlijk gaat het om een magere riblap. Dat is prima om te stoven. Iets te rigoureus of te langdurig aanbraden kan een oorzaak zijn.

Na het afblussen een bescheiden scheutje azijn erbij en je hebt na het stoven gegarandeerd mals en sappig stoofvlees.

Niet teveel uiteraard, want je moet de azijn niet kunnen proeven. Anders gaat het op "sauerbraten" lijken. Kan overigens óók lekker zijn.
ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 3 december 2014 @ 17:08:02 #45
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147252421
quote:
2s.gif Op woensdag 3 december 2014 16:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Qua gebruik is alleen de hoeveelheid die je gebruikt anders. Het organisme is hetzelfde. Droge gist is alleen veel langer houdbaar.
Dat heb ik al begrepen :) qltel had verse gist gekregen van een vriend van ons, die bakker is. En nu het recept werkt (maar we nog een beetje met de baktijd en temperatuur willen experimenteren) wil hij het liefst verse gist blijven gebruiken voorlopig.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147252879
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:00 schreef madeliefff het volgende:

[..]

ja heel mager idd, maar hij is niet aangebrand ik had genoeg water gebruikt
Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
  woensdag 3 december 2014 @ 17:26:27 #47
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_147252963
quote:
1s.gif Op woensdag 3 december 2014 17:23 schreef Doctorandus-thc het volgende:

[..]

Verbrand hoeft het niet te zijn, maar mager vlees kan bij het aanbraden (vóórdat je water toevoegt) wat makkelijker uitdrogen dan vlees met wat vet eraan. Dat hoeft niet persé zichtbaar te zijn. Ik doe zelf dat eetlepeltje azijn bij het water, om er zeker van te zijn dat 't mals wordt.

Te vroeg kruiden en zout erop kan óók tot uitdroging leiden. Pas vlak vóór het bakken zout etc. erop doen, voorkomt uitdroging.

Maar het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat het vlees simpelweg van belabberde kwaliteit was.
ah oke
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_147253123
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 december 2014 18:41 schreef sirdanilot het volgende:
Bah bah bah bah
Ik maakte vandaag nasi, had er trassi ingedaan (zo hoort dat geeft een lekkere smaak), zit ik te eten bijt ik op een enorm stuk trassi :') Dat wil je écht niet !
Voortaan gewoon netjes eerst fijnhakken, dat was ik vergeten, ik dacht dat los wel op/valt uit elkaar.
Je moet dan ook echt een heel klein stukje gebruiken, echt heel mini, en meefruiten met bijv ui ofzo.

Kan mij herinneren dat Piet er een mooi verhaal over had, over trassi :)
pi_147254404
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
  woensdag 3 december 2014 @ 20:54:39 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147260328
quote:
0s.gif Op woensdag 3 december 2014 18:10 schreef KaheemSaid het volgende:
Wat voor vlees gebruik jij voor erwtensoep en bruinebonensoep Piet? Heb jij ook nog een recept voor het laatste?
Varkenspoot, gerookt spek, kinnebakspek, rookworst.
En nee, geen recept voor bruine bonen soep bij de hand, maak ik echt nooit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')