Hoeveel ontbijtbuffetjes eet jij in een jaar, schat je?quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lidl-aanbieding?quote:
en er was echt geen andere pasta die je lustte of stukje kip ofzo wat goedkoop genoeg was? Jammer hoor.quote:Op vrijdag 9 mei 2014 14:42 schreef uniekhoorn het volgende:
Pizza omdat mijn lief er zin in had. Lasagne vind ik sowieso niet lekker. Had ook wel gewoon een ander gerecht kunnen kiezen natuurlijk maar dat vind ik altijd zo duur bij een Italiaan
Vanochtend een heerlijk ontbijtbuffet met verse sinaasappelsap, cranberrysap e.d. 4 verschillende soorten, nog warme broden.
Eens lekkere scrabbled eggs. Veel vers fruit, lekkere toetjes.
Vanavond maar wat rustig aan, sperziebonen, gebakken aardappelen, biefstukje met gebakken champignons, sla
hoe was het?quote:Op vrijdag 9 mei 2014 16:23 schreef minilot het volgende:
Ik maak vanavond dit:
VIETNAMESE CHẢ CÁ FISH TACO
Ik hoop dat het lekker wordt, maar vast wel
[..]
Hoeveel ontbijtbuffetjes eet jij in een jaar, schat je?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
quote:Op vrijdag 9 mei 2014 20:48 schreef Puckzzz het volgende:
Knoflook en Knolselderij soep en daarna een heerlijk rundvlees stoofpotje uit mijn nieuwe snelkookpan. gestoomde aardappeltjes en even een wat dikkere jus gemaakt met een deel van het vocht uit het stoofpotje.
Stoofpotje was in 45 minuutjes klaar. En lekker!!lekker!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En leuk Pyrex kannetjeOh how you'd have a happy life, if you did the things you like
quote:Op vrijdag 9 mei 2014 20:48 schreef Puckzzz het volgende:
Knoflook en Knolselderij soep en daarna een heerlijk rundvlees stoofpotje uit mijn nieuwe snelkookpan. gestoomde aardappeltjes en even een wat dikkere jus gemaakt met een deel van het vocht uit het stoofpotje.
Stoofpotje was in 45 minuutjes klaar. En lekker!!Dat zier er als een lekker bord eten uit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zeker gezien het druilerige weer buitenLet me see you stripped down to the bone
Ugh, ik werd al misselijk toen ik het las; hoe kun je nou eerst klassieke asperges eten en daarna aan de nasi? Het is allebei heerlijk maar de combinatie.. No offence Of zat er nog een uurtje tussen oid?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 14:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Aparte hobby wel he?
Net een paar kommen zelfgemaakte kippensoep met verse pepertjes e.d. Lekker warm.
Straks als voorgerecht:
Asperges klassiek (ham, zacht gekookt eitje, gesmolten geklaarde boter, nootmuskaat en peterselie
Hoofd: rijst met zelfgemaakte satesaus, gewokte kipfilet met gewokte groente en trassie, zoetzure komkommersalade met wat geschaafde knoflook en rood pepertje.
Na:
Vla met verse aardbeien en vers geslagen slagroom
Ik dacht precies hetzelfdequote:Op zaterdag 10 mei 2014 16:11 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ugh, ik werd al misselijk toen ik het las; hoe kun je nou eerst klassieke asperges eten en daarna aan de nasi? Het is allebei heerlijk maar de combinatie.. No offence Of zat er nog een uurtje tussen oid?
Zeker! Je moet vooral gewoon eten wat je lekker vindt. Maar het klinkt eh... 'apart' samen.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 16:14 schreef FutureFairytale het volgende:
Ach als je t allebei lekker vind, waarom niet?
Nu een kopje tomaten-groentesoep, honger!
Ja hoi... wij eten nu de asperges en pas over anderhalf uur het andere, gewoon een tussendoortje meer.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 16:11 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Ugh, ik werd al misselijk toen ik het las; hoe kun je nou eerst klassieke asperges eten en daarna aan de nasi? Het is allebei heerlijk maar de combinatie.. No offence Of zat er nog een uurtje tussen oid?
OT: nu een appel en groene thee, en nog geen ideeën voor vanavond.
Ah dan is het inderdaad al een heel ander verhaal. En je moet natuuuurlijk doen wat je zelf leuk vindt, maar het klonk mij wat onaangenaam in de oren haha..quote:Op zaterdag 10 mei 2014 16:23 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Ja hoi... wij eten nu de asperges en pas over anderhalf uur het andere, gewoon een tussendoortje meer.
Ah dat maakt het al anders iddquote:Op zaterdag 10 mei 2014 16:23 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Ja hoi... wij eten nu de asperges en pas over anderhalf uur het andere, gewoon een tussendoortje meer.
Toch wel Hollandse Aardbeien hoop ikquote:Op zaterdag 10 mei 2014 17:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Hollandse garnalen, Asperges, Hollandaise, bloemige aardappels, aardbeien met slagroom
Nee, Duitse, net als de Asperges. Aardappels komen uit Maltaquote:
Dan mag je wel in de buurt van de pot blijvenquote:Op zaterdag 10 mei 2014 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, Duitse, net als de Asperges. Aardappels komen uit Malta
Ik las in de vlugheid 'Berenjas'quote:Op zaterdag 10 mei 2014 21:42 schreef Molo het volgende:
Berenjenas con balsamico (gefrituurde aubergine met balsamico azijn).
Bulgursalade met van alles en nog wat en ernaast gegrilde kip wat brood erbij.
Hele avond in de keuken gestaan voor etentje morgen dus net lekker ijsje gehaald als toetje.
Zo nog kardemom bullar (kardemom broodjes, net zoiets als kaneelbroodjes) maken
zo spreek ik het meestal ook uit, hehe.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 23:24 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik las in de vlugheid 'Berenjas'
Ik ben nog steeds niet om wat betreft Aubergine en Courgettes. Ik heb wel een heerlijk recept voor Moussaka maar dat is tering veel werk maar wel de enige manier waarop ik aubergine lekker vindt. Binnenkort toch maar weer eens maken.
sterktequote:Op zondag 11 mei 2014 01:15 schreef sararaats het volgende:
ik kon niks binnenkrijgen van de spanning
Ik kan die shit ook elke dag wel eten pizza, patat shoarma doner, chinees. Heerlijk.quote:Op zondag 11 mei 2014 14:46 schreef Hyaenidae het volgende:
Vanavond weer friet met mayo, 3de keer al deze week. Maar verveelt me nooit!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We have a winner! Maakt mij niet uit welke wijze, ze waren beide erg lekker. Ik denk dat het komt doordat ik nu ander deeg heb gebruikt.
en ja, ik heb ze alle 9 zelf opgegeten *Burp*
[ Bericht 60% gewijzigd door Puckzzz op 11-05-2014 18:58:16 ]Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
Thnx!quote:Op zondag 11 mei 2014 19:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooi Pukzzz!
Goede dumplings zijn verukkelijk!
Dumplings, Gyoza, Potstickers.... kan allemaalquote:Op zondag 11 mei 2014 19:18 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Thnx!
Ik ben het recept nu aan het uitschrijven voor mijn blog maar ik kom tot de ontdekking dat het officieel Gyoza heet. Oh well... Noem ik ze toch Gyoza, maakt mij niet uit Wat weer Japans blijkt te zijn...
Wat je zegt. Goede dumplings,helemaal als het op z'n Thais is bereidt zijn verrukkelijk. Helemaal i.c.m. een overheerlijke zware ossentaartsoep en daarna afgesloten wordt met een simpel ijsje.quote:Op zondag 11 mei 2014 19:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Mooi Pukzzz!
Goede dumplings zijn verukkelijk!
Ik vind ze er in die close up echt niet lekker uitzien Die andere foto is beterquote:Op zondag 11 mei 2014 20:04 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Wat je zegt. Goede dumplings,helemaal als het op z'n Thais is bereidt zijn verrukkelijk. Helemaal i.c.m. een overheerlijke zware ossentaartsoep en daarna afgesloten wordt met een simpel ijsje.
Ermnermnermquote:
Kun je niet slapen? Moet je werken? Wat ga je doen?quote:
Ik eet verse aardbeien, schat.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:24 schreef FANN het volgende:
[..]
Dan mag je wel in de buurt van de pot blijven
http://www.volkskrant.nl/(...)Duitse-diarree.dhtml
Geen cheeseburgers, wel shoarma?quote:Op maandag 12 mei 2014 09:54 schreef Puckzzz het volgende:
Gisteravond kwam mijn vriend om half 12 thuis van zijn werk met shoarma. Ermnermnerm!
Vandaag weer spijt natuurlijk
Oh ook cheeseburgers hoor.quote:Op maandag 12 mei 2014 10:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Geen cheeseburgers, wel shoarma?
Sterkte.
Ik had net een breaker en een pakje sultana tomaat-kaas.
Vanmiddag crackers met aardbeien en beetje suiker.
Vanavond broccolicurry met kip.
je stinkt?quote:Op maandag 12 mei 2014 09:54 schreef Puckzzz het volgende:
Gisteravond kwam mijn vriend om half 12 thuis van zijn werk met shoarma. Ermnermnerm!
Vandaag weer spijt natuurlijk
Of de sambal brand aan der anus.quote:
In combi met de sambal brrrrr, maja nog steeds beter dan kotsen.quote:
Dat lijkt meer op frituren dan bakkenquote:Op maandag 12 mei 2014 15:17 schreef derLudolf het volgende:
[ afbeelding ]
Deze lekketjes lagen hier gister in de pan. Korstje stond echt supermooi omhoog en ze waren nét gaar dus lekker sappig. Heerlijk [ afbeelding ]
Snij wat groenten kapot stukje vlees der bij klaar.quote:Op maandag 12 mei 2014 15:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Iemand een tip voor mij! Ik moet vanavond voor mij alleen koken. Iemand lekkere, simpele gerechten? En nee, geen maaltijdsalades. Wil wel iets warms en gezonds.
Moet je het alleen even in de magnetron zettenquote:Op maandag 12 mei 2014 15:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Iemand een tip voor mij! Ik moet vanavond voor mij alleen koken. Iemand lekkere, simpele gerechten? En nee, geen maaltijdsalades. Wil wel iets warms en gezonds.
Ohwja? Wist ik niet, dacht dat je die ook wel kon bakken.quote:
quote:Op maandag 12 mei 2014 15:24 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Moet je het alleen even in de magnetron zetten
-edit- nevermind, topic was niet ververst dus niet verder gelezenquote:Op maandag 12 mei 2014 15:17 schreef derLudolf het volgende:
[ afbeelding ]
Deze lekketjes lagen hier gister in de pan. Korstje stond echt supermooi omhoog en ze waren nét gaar dus lekker sappig. Heerlijk [ afbeelding ]
Kan ook wel, maar het resultaat is niet zo lekker vind ik. En je korstjes wordt niet zo mooiquote:Op maandag 12 mei 2014 15:25 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ohwja? Wist ik niet, dacht dat je die ook wel kon bakken.
Net zoals die kipkrokantschnitzel bak ik ook altijd
dat is cornflakes wat er om die dingen heen zit. Lekker zo goedkoop mogelijk in elkaar geflanst. Amandel is veel duurder joh.quote:Op maandag 12 mei 2014 15:28 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kan ook wel, maar het resultaat is niet zo lekker vind ik. En je korstjes wordt niet zo mooi
Nu heeft een kipkrokantschnitzel ook niet veel met schnitzel te maken, is wat seperatorvlees met amanadelschaafsel er om heen . Die schnitzel wat ik daar op de foto had staan heb ik zelf gepaneerd
wat heb je nog in huis?quote:Op maandag 12 mei 2014 15:23 schreef Sunshine1982 het volgende:
Iemand een tip voor mij! Ik moet vanavond voor mij alleen koken. Iemand lekkere, simpele gerechten? En nee, geen maaltijdsalades. Wil wel iets warms en gezonds.
Ja idd, maar wel makkelijk lekker goedkoop pleur je ze even onder het tosti ijzerquote:Op maandag 12 mei 2014 15:28 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kan ook wel, maar het resultaat is niet zo lekker vind ik. En je korstjes wordt niet zo mooi
Nu heeft een kipkrokantschnitzel ook niet veel met schnitzel te maken, is wat seperatorvlees met amanadelschaafsel er om heen . Die schnitzel wat ik daar op de foto had staan heb ik zelf gepaneerd
Uhmzz ik heb geen verstand van whisky/whiskey ruikt wel lekker.quote:
Volgende week maar weer eens draadjesvlees maken beetje brood der bijquote:Op maandag 12 mei 2014 15:34 schreef derLudolf het volgende:
Hahaha, die kende ik nog niet. Bockworsten uit de waterkoker wel! :-p
quote:
quote:
Ja, nee en neequote:
Dit is bijna altijd mijn normale werktijd en daarom nu weer lekker vrij.quote:Op maandag 12 mei 2014 05:21 schreef Geerd het volgende:
[..]
Kun je niet slapen? Moet je werken? Wat ga je doen?
Ik heb het juist andersom, elke dag lekker uitslapen en collega's met familie kunnen dan s'avonds mooi thuis zijnquote:Op maandag 12 mei 2014 15:52 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Dit is bijna altijd mijn normale werktijd en daarom nu weer lekker vrij.
Nu een blokje chocolade en een glas ijskoude melk
Straks: biefstuk, sperziebonen, gegrilde champignons/ui en gebakken aardappelen
Ow en ik heb toevallig net een blikje tequilla bier bij de Aldi gehaald. Dat drink ik wel als het lekker warm is buiten (over 1000 jaar ofzo)
dat laatste ligt natuurlijk volledig aan de branche en je contractquote:Op maandag 12 mei 2014 15:57 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik heb het juist andersom, elke dag lekker uitslapen en collega's met familie kunnen dan s'avonds mooi thuis zijn
En het verdient veel meer.
Had het ook even over mezelf iddquote:Op maandag 12 mei 2014 16:13 schreef Molo het volgende:
[..]
dat laatste ligt natuurlijk volledig aan de branche en je contract
Zelf gedraaid onder de oksel of uit blik??quote:Op maandag 12 mei 2014 16:16 schreef WIJZIJNAJAX het volgende:
Gehaktballetjes in romige tomatensaus, broccoli en een lekkere bataat
Zelf draaien, ik ben niet zo van dat Unox ( of ander merk ) voedsel. Af en toe vind ik het wel oké als 't moet maar liever niet.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:16 schreef Geerd het volgende:
[..]
Zelf gedraaid onder de oksel of uit blik??
Ik doe altijd 1kg gehakt 2 eitjes. 500 1 dus.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:22 schreef WIJZIJNAJAX het volgende:
[..]
Zelf draaien, ik ben niet zo van dat Unox ( of ander merk ) voedsel. Af en toe vind ik het wel oké als 't moet maar liever niet.
Jup, wij ook inderdaadquote:Op maandag 12 mei 2014 16:28 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik doe altijd 1kg gehakt 2 eitjes. 500 1 dus.
Hoeveel doen jullie?
Wij ook per 500 gram 1 eitje (althans, ik eet geen vlees, maar vriend wel)quote:Op maandag 12 mei 2014 16:28 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik doe altijd 1kg gehakt 2 eitjes. 500 1 dus.
Hoeveel doen jullie?
Lust je geen vlees? Of vegetarisch?quote:Op maandag 12 mei 2014 16:47 schreef TravelRose het volgende:
[..]
Wij ook per 500 gram 1 eitje (althans, ik eet geen vlees, maar vriend wel)
Ik lust het niet. Ontzettend vaak geprobeerd (ook tijdens opleiding (hotelschool)), maar het kan me niet bekoren. Ik probeer het wel altijd, maar nee, ik vind het gewoon echt niet lekker.quote:
Aah oke, ja doe je niks aan.quote:Op maandag 12 mei 2014 16:57 schreef TravelRose het volgende:
[..]
Ik lust het niet. Ontzettend vaak geprobeerd (ook tijdens opleiding (hotelschool)), maar het kan me niet bekoren. Ik probeer het wel altijd, maar nee, ik vind het gewoon echt niet lekker.
Helaas. Ik vind bijvoorbeeld spareribs of gehaktballen zo lekker ruiken, maar de smaak vind ik gewoon niet lekker. Echt zonde.quote:
Ik vind shag, niet de rook heerlijk ruiken maar die vieze sigaretten stank bah ben geen anti roker maar moeten niet 3/4 mensen om me heen staan paffen.quote:Op maandag 12 mei 2014 17:10 schreef TravelRose het volgende:
[..]
Helaas. Ik vind bijvoorbeeld spareribs of gehaktballen zo lekker ruiken, maar de smaak vind ik gewoon niet lekker. Echt zonde.
Nee ik begrijp het, haha!quote:Op maandag 12 mei 2014 17:15 schreef Geerd het volgende:
[..]
Ik vind shag, niet de rook heerlijk ruiken maar die vieze sigaretten stank bah ben geen anti roker maar moeten niet 3/4 mensen om me heen staan paffen.
Met kameraden zei ik altijd hey ff ombeurten jah! Deden ze ook wel hahaha.
Maar sigaren vind ik dan wel weer lekker ruiken ook de rook
Vreemde vergelijking misschien.
Altijd goed! Wat gaat tie doen?quote:Op maandag 12 mei 2014 17:34 schreef Zo-is-dat het volgende:
Uit eten om de nieuwe baan van m'n lief te vieren
Kook je ook wel eens zelf?quote:Op maandag 12 mei 2014 17:58 schreef Iwanius het volgende:
Vandaag zo aan het begin van de week maar eens rustig aan doen met een 'oude' favoriet nl.: Lichte Chinese hap. Voor wie het belangrijk vindt: Mixed bowl met Sui Kau,Pekingeend & Mihoen en voor ernaast een Koe Lauw Ha = licht gefrituurde garnalen in een zoetzure saus.
Menu lijst even bekeken daarom ga ik nooit naar restaurants, ik kan het wel lezen maar begrijp het niet.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:13 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Promoveren
We gaan naar: http://jiu.nu/html/
Gewoon voor t menu gaan, vindt de chef ook leuker!quote:Op maandag 12 mei 2014 18:22 schreef Geerd het volgende:
[..]
Menu lijst even bekeken daarom ga ik nooit naar restaurants, ik kan het wel lezen maar begrijp het niet.
Allemaal moeilijk moeilijk, ik zal dan wel bij een bepaalt soort volk horen dan
Bij fine bites die van 15,50 wtf krijg ik dan?? Als ik dan een broodje hamburger krijg geloof ik het ook
Iets met rund augurken en een wijntje kost zoveel? Dat snap ik ook wel
te lui en zelden tijd voor.quote:
Daarom mijd ik allang dit soort zaken. Veel teveel smuk zoals ik het noem.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:22 schreef Geerd het volgende:
Menu lijst even bekeken daarom ga ik nooit naar restaurants, ik kan het wel lezen maar begrijp het niet.
Allemaal moeilijk moeilijk, ik zal dan wel bij een bepaalt soort volk horen dan
Bij fine bites die van 15,50 wtf krijg ik dan?? Als ik dan een broodje hamburger krijg geloof ik het ook
Iets met rund augurken en een wijntje kost zoveel? Dat snap ik ook wel
Kijk dan weet je waar je het over hebt.quote:Op maandag 12 mei 2014 18:29 schreef Zonnetje1981 het volgende:
[..]
Gewoon voor t menu gaan, vindt de chef ook leuker!
ot; pittige bami met hete kip en rendang van de toko
Ben altijd langer bezig met koken en afwassen dan eten, beetje vlees bakken etc noem ik geen koken.quote:
plak appel bij mikken als je de varkenshaas bakt, heerlijkquote:Op maandag 12 mei 2014 18:46 schreef golfer het volgende:
Varkenshaas omwikkeld met pancetta uit de oven, gekookte aardappeltjes, witlof met uit en knoflook gekarameliseerd in honing en balsamico met wat verkruimelde pancetta erbij.
Klinkt superquote:Op maandag 12 mei 2014 18:46 schreef golfer het volgende:
Varkenshaas omwikkeld met pancetta uit de oven, gekookte aardappeltjes, witlof met uit en knoflook gekarameliseerd in honing en balsamico met wat verkruimelde pancetta erbij.
listerine klaar is keesquote:Op maandag 12 mei 2014 15:47 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ja, nee en nee
Spijt want vette hap midden in de nacht zitten snaaien, en ik meur me een partij uit mijn muil van die knoflooksaus
Knoflook 'zweet' je schijnbaar uit. Dus je hele lichaam stinkt ernaar.quote:
Gewoon camoufleren met een potje tijgerbalsemquote:Op maandag 12 mei 2014 20:09 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Knoflook 'zweet' je schijnbaar uit. Dus je hele lichaam stinkt ernaar.
nee joh en lichamen verschillen..heb er niet zo'n last van (denk ik dan)quote:Op maandag 12 mei 2014 20:09 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Knoflook 'zweet' je schijnbaar uit. Dus je hele lichaam stinkt ernaar.
bahbahquote:Op maandag 12 mei 2014 20:14 schreef Molo het volgende:
[..]
Gewoon camoufleren met een potje tijgerbalsem
En je tong poetsen, dan wel tongschraper gebruikenquote:Op maandag 12 mei 2014 20:15 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
nee joh en lichamen verschillen..heb er niet zo'n last van (denk ik dan)
lekker douchen na het eten van veel knoflook en poetsen natuurlijk
Mensen ruiken gegarandeerd geen knoflook meer toch?quote:
ja maar tigerbalsem ruikt ook niet bepaald "romantisch"quote:Op maandag 12 mei 2014 20:18 schreef Molo het volgende:
[..]
Mensen ruiken gegarandeerd geen knoflook meer toch?
deo doet wonderen?quote:Op maandag 12 mei 2014 20:43 schreef Puckzzz het volgende:
Ik eet elke dag knoflook en het boeit me werkelijk geen ene fuck. Maar vandaag rook ik zelfs mezelf
Ik had maar 1 meeting en heb gepaste afstand bewaard
Ik reageer als een malle op die shit. Krijg echt een knalrode, glazige, opgezwollen huid van die zooi. nee dankjequote:Op maandag 12 mei 2014 20:35 schreef Geerd het volgende:
Tijgerbalsem no way dat ik dat ooit weer ga gebruiken.
Wat een zooi
Jonguh...er hangt geen groene wolk om me heen ofzo. En lichaamshygiëne is me ook niet vreemdquote:
Anders ik wel wat een zooi je zult maar een dunner lichaamsvlies er mee aanraken.quote:Op maandag 12 mei 2014 20:44 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik reageer als een malle op die shit. Krijg echt een knalrode, glazige, opgezwollen huid van die zooi. nee dankje
Levertraan jonguh !!!quote:Op maandag 12 mei 2014 20:45 schreef AMAR420 het volgende:
het is best goed spul voor als je verkouden bent
quote:Op maandag 12 mei 2014 20:47 schreef Geerd het volgende:
[..]
Anders ik wel wat een zooi je zult maar een dunner lichaamsvlies er mee aanraken.
Boh dat wil je echt niet, douchen helpt niet hoor, dat moet slijten.quote:
misschien staan je porien helemaal open, dan kan dat weleens gaan meuren jahquote:Op maandag 12 mei 2014 20:45 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Jonguh...er hangt geen groene wolk om me heen ofzo. En lichaamshygiëne is me ook niet vreemd
ik wil niet weten wat dat is en waarnaar dat ruiktquote:
Ook niet zeuren als je weer verkouden bentquote:Op maandag 12 mei 2014 21:05 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
ik wil niet weten wat dat is en waarnaar dat ruikt
Hoe oud ben je? Als ik vragen mag?quote:Op maandag 12 mei 2014 21:05 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
ik wil niet weten wat dat is en waarnaar dat ruikt
omdat ik niet weet wat levertraan is? of kom is over als een puber?quote:
Puber??? Nee ben zelf net puber af Gewoon meegekregen van thuis R in de maand levertraan.quote:Op maandag 12 mei 2014 21:20 schreef AMAR420 het volgende:
[..]
omdat ik niet weet wat levertraan is? of kom is over als een puber?
vanwaar die vraag dan?quote:Op maandag 12 mei 2014 21:25 schreef Geerd het volgende:
[..]
Puber??? Nee ben zelf net puber af Gewoon meegekregen van thuis R in de maand levertraan.
Hoeveel extra diensten ik heb gedraaid is niet op 1 hand te tellen omdat er iemand ziek was.
In bijna 6 jaar
Ik reageer alleen maar op jou,quote:
Vanwege je levertraanquote:Op maandag 12 mei 2014 21:25 schreef Geerd het volgende:
[..]
Puber??? Nee ben zelf net puber af Gewoon meegekregen van thuis R in de maand levertraan.
Hoeveel extra diensten ik heb gedraaid is niet op 1 hand te tellen omdat er iemand ziek was.
In bijna 6 jaar
IK geloof nergens in. Levertraan helpt wel en dat is niet uit bronnen van dit en dat wiki of gezondheid nog wat. Maar gewoon uit eigen ervaring.quote:Op maandag 12 mei 2014 21:51 schreef Molo het volgende:
[..]
Vanwege je levertraan
Bwhehehe, mooi verhaal, keep on believing
Goed voor de darmen! Mooie poep krijg je daarvan.quote:Op maandag 12 mei 2014 22:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Meergranenrijst, kipdijfilet met knoflook en chillivlokken en broccoli met ui en ketjap
wat een classe in een topic over wat mensen eten en drinkenquote:
Wat is daar raar aan?? Alles wat je eet gaat er toch uit?quote:Op maandag 12 mei 2014 22:28 schreef Prego het volgende:
[..]
wat een classe in een topic over wat mensen eten en drinken
ik heb het toch niet over raar? Onsmakelijk is meer het woord.quote:Op maandag 12 mei 2014 22:54 schreef Geerd het volgende:
[..]
Wat is daar raar aan?? Alles wat je eet gaat er toch uit?
Of poep jij nooit?
Door je laatste leestekenquote:Op maandag 12 mei 2014 23:00 schreef Prego het volgende:
[..]
ik heb het toch niet over raar? Onsmakelijk is meer het woord.
ondertussen ben ik weer lekker aan het eten hoor. het was gewoon heel spannend bij het Songfestival.quote:Op zondag 11 mei 2014 01:41 schreef Molo het volgende:
[..]
sterkte
Morgen weer lekker wat eten dan maar
Dat ziet er heerlijk uit!! Heb je er een recept van?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 13:40 schreef DjinN het volgende:
[ afbeelding ]
Indische aardappelkroketten, voor het avondeten gemaakt
Deze heb ik gemaakt via ons eigen familierecept, dus die geef ik nietquote:Op dinsdag 13 mei 2014 13:47 schreef daisy2007 het volgende:
[..]
Dat ziet er heerlijk uit!! Heb je er een recept van?
Witlof uit de oven? Goulash?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 13:57 schreef WIJZIJNAJAX het volgende:
Ik heb eigenlijk geen lekkere recepten/ideeën meer voor deze week
En de vlieg voor extra eiwitten?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 16:19 schreef Iwanius het volgende:
Snelle hap vandaag bestaande uit een vleessalade & garnalensoepje,uiteraard Thais stijl. Vooral de vleessalade was heerlijk spicey!
Eigen familierecept.. mag ik vragen waarom je die niet wilt delen? Heb je een food keten/restaurant en heb je er een commercieel belang bij? Vraag me echt af waarom iemand een recept zo graag in de "familie" wilt houden.. Wat win je ermee, is het juist niet leuk als je andere mensen ook blij kunt maken met een "uniek" recept?...quote:Op dinsdag 13 mei 2014 13:53 schreef DjinN het volgende:
[..]
Deze heb ik gemaakt via ons eigen familierecept, dus die geef ik niet
Maar ik heb ze ook wel eens gemaakt via het recept van Roy's Recepten
Hmm goulash, da's inderdaad lekker om weer te maken!quote:
Omdat ik graag wil dat het recept in de familie blijft Mijn oma heeft recepten die mag ik zelfs niet hebben, en ook uit respect voor haar geef ik sommige recepten niet zomaar wegquote:Op dinsdag 13 mei 2014 16:47 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Eigen familierecept.. mag ik vragen waarom je die niet wilt delen? Heb je een food keten/restaurant en heb je er een commercieel belang bij? Vraag me echt af waarom iemand een recept zo graag in de "familie" wilt houden.. Wat win je ermee, is het juist niet leuk als je andere mensen ook blij kunt maken met een "uniek" recept?...
Zonde dat die verloren gaan dan als ze er niet meer is.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 19:16 schreef DjinN het volgende:
[..]
Omdat ik graag wil dat het recept in de familie blijft Mijn oma heeft recepten die mag ik zelfs niet hebben, en ook uit respect voor haar geef ik sommige recepten niet zomaar weg
Ik heb er geen commercieel belang bij, en ook geen foodketen of restaurant, het is puur uit respect tegenover mijn familie
Alleen haar dochter bij wie ze in woont (mijn tante dus) heeft die receptenquote:Op dinsdag 13 mei 2014 19:53 schreef Geerd het volgende:
[..]
Zonde dat die verloren gaan dan als ze er niet meer is.
Mijn Javaanse oma is ook zoquote:Op dinsdag 13 mei 2014 19:16 schreef DjinN het volgende:
[..]
Omdat ik graag wil dat het recept in de familie blijft Mijn oma heeft recepten die mag ik zelfs niet hebben, en ook uit respect voor haar geef ik sommige recepten niet zomaar weg
Ik heb er geen commercieel belang bij, en ook geen foodketen of restaurant, het is puur uit respect tegenover mijn familie
Gelukkig, iemand die me snaptquote:
Aah oke dacht al anders is het jammer jah zo een fam traditie.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 19:58 schreef DjinN het volgende:
[..]
Alleen haar dochter bij wie ze in woont (mijn tante dus) heeft die recepten
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
en als die ineens dood neer valt?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 19:58 schreef DjinN het volgende:
[..]
Alleen haar dochter bij wie ze in woont (mijn tante dus) heeft die recepten
Eten heeft in de Indische cultuur een belangrijke sociale functie... als mijn moeder en tantes zo goed zouden kunnen koken als mijn oma dan zou ze bang zijn dat ze volledig 'vervangbaar' isquote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:11 schreef Molo het volgende:
[..]
en als die ineens dood neer valt?
Ik snap het ook niet zo, als iets heerlijk is, wil je het toch juist delen.
(tenzij het de enige reden is dat mensen bij je langs komen )
Ik heb ook nog steeds het recept van de Rendang niet los kunnen peuteren van mijn schoonzussenquote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:11 schreef Molo het volgende:
[..]
en als die ineens dood neer valt?
Ik snap het ook niet zo, als iets heerlijk is, wil je het toch juist delen.
(tenzij het de enige reden is dat mensen bij je langs komen )
nou is dat op zich ook zo natuurlijkquote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:27 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik heb ook nog steeds het recept van de Rendang niet los kunnen peuteren van mijn schoonzussen
Ik weet ook niet wat dat is, helemaal als ze het met een 'blanda' moeten delen komt er enorme weerstand. Alsof wij dat toch niet goed kunnen maken ofzo.
Mwahhh vind je dat 'wij' dat niet zo goed kunnen? Het is toch meer een soort gevoel voor bepaalde smaken ontwikkelen?quote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:36 schreef Molo het volgende:
[..]
nou is dat op zich ook zo natuurlijk
Maar wel jammer hoor, ik snap het niet willen delen omdat je dan vervangbaar wordt niet zo. Maar ik vind wel meer dingen uit de Indische cultuur (voor zover er 1 Indische cultuur bestaat ) niet zo logisch.
Precies Dat is het.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:13 schreef Miauw_Zedong het volgende:
[..]
Eten heeft in de Indische cultuur een belangrijke sociale functie... als mijn moeder en tantes zo goed zouden kunnen koken als mijn oma dan zou ze bang zijn dat ze volledig 'vervangbaar' is
Ik heb geen idee. Ik heb in ieder geval uit ervaring meegemaakt dat Blanda's (Nederlanders) die niet met een Indo getrouwd zijn, of die verder geen band hebben met een Indo/Indonesië, gewoon veel minder goed Indonesisch kunnen koken. Er mist gewoon iets aan de gerechten.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:27 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik heb ook nog steeds het recept van de Rendang niet los kunnen peuteren van mijn schoonzussen
Ik weet ook niet wat dat is, helemaal als ze het met een 'blanda' moeten delen komt er enorme weerstand. Alsof wij dat toch niet goed kunnen maken ofzo.
Mja je interesse moet sowieso bij het koken liggen denk ik, al is eten in de Indische cultuur veel belangrijker dan de Hollandse. Ik doe echt mijn best zo authentiek mogelijk buitenlandse gerechten te benaderen. Uit welk land dan ook. Dat moet je leuk vinden anders is het je al gauw teveel moeite.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 21:42 schreef DjinN het volgende:
[..]
Precies Dat is het.
Bij ons is eten zoveel meer dan alleen een maaltijd naar binnen stouwen en weggaan.
Als we klaar zijn met eten, en iemand gaat meteen is iedereen zo van "aduhh..makan pulang noh... "
[..]
Ik heb geen idee. Ik heb in ieder geval uit ervaring meegemaakt dat Blanda's (Nederlanders) die niet met een Indo getrouwd zijn, of die verder geen band hebben met een Indo/Indonesië, gewoon veel minder goed Indonesisch kunnen koken. Er mist gewoon iets aan de gerechten.
Weet niet, misschien is het de manier van werken, of de kruiden die gebruikt worden.
Wij gebruiken in de familie nauwelijks Conimex, bij ons wordt 9 van de 10x alles bij de toko gekocht.
Kruidenpasta's worden meestal met de cobek (vijzel) gemaakt, en als we al kant en klare pasta's gebruiken dan worden die echt in een toko gehaald.
Wow!quote:Op dinsdag 13 mei 2014 22:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Vind curry wel lekker maar niet wow.
Net Wicky gedronken, met rietje!
Ik durf he
Mijn tante was Thaise, maar die vond het geweldig als ik in de keuken kwam zitten met een schrijfblok en een camera. Het liefst ook eerst mee naar de markt spullen kopen en uitleggen waar ik dan op moet letten. En als je het dan maanden later (na een paar keer oefenen) voorzette was ze echt heel trots.quote:Op woensdag 14 mei 2014 08:41 schreef MonkNL het volgende:
Ah Indisch, had al zo'n vermoeden. Hoor het wel vaker van Indo vrienden van me, begrijpen doe ik het alleen nog niet echt. Ieder zijn of haar ding natuurlijk. Gelukkig is het wel een van de weinige culturen die zo met recepten en "geheimen" omgaan. Laatst naar de moeder van een surinaamse vriendin van me geweest die mij haar kip masala, roti vellen en saoto recepten heeft geleerd. Was ik erg blij mee en zij vond het ook erg leuk dat ik zo enthousiast was.
Ikzelf ken het niet, mijn oma deelt graag haar recepten.quote:Op woensdag 14 mei 2014 08:41 schreef MonkNL het volgende:
Ah Indisch, had al zo'n vermoeden. Hoor het wel vaker van Indo vrienden van me, begrijpen doe ik het alleen nog niet echt. Ieder zijn of haar ding natuurlijk. Gelukkig is het wel een van de weinige culturen die zo met recepten en "geheimen" omgaan. Laatst naar de moeder van een surinaamse vriendin van me geweest die mij haar kip masala, roti vellen en saoto recepten heeft geleerd. Was ik erg blij mee en zij vond het ook erg leuk dat ik zo enthousiast was.
Haha klinkt bekend idd, zo doet mijn vader ook. En die moeder van een vriendin deed ook zo. Intussen kook ik vaak ook wel zelf zo. Behalve als ik iets bak of ijs draai oid. Dan hou ik me strikt aan de maten.quote:Op woensdag 14 mei 2014 10:44 schreef Cici het volgende:
[..]
Ikzelf ken het niet, mijn oma deelt graag haar recepten.
Ze is er alleen nooit zo duidelijk in.
"En dan doe je er nootmuskaat bij". "Hoeveel oma?" "Ja, gewoon zo". En dan maakt ze een strooi/schud beweging.. Ken geen enkele Indo die gepast kookt, smaakt ook altijd weer anders.
Ik alleen de melk voor als ik kaassaus maakquote:Op woensdag 14 mei 2014 10:48 schreef MonkNL het volgende:
[..]
Haha klinkt bekend idd, zo doet mijn vader ook. En die moeder van een vriendin deed ook zo. Intussen kook ik vaak ook wel zelf zo. Behalve als ik iets bak of ijs draai oid. Dan hou ik me strict aan de maten.
Hahahaha ja dat doet mijn oma ook Die werkt niet met theelepels en grammen enz, nee dat gaat er gewoon hophop zo in Niets afmeten ofzoquote:Op woensdag 14 mei 2014 10:44 schreef Cici het volgende:
[..]
Ikzelf ken het niet, mijn oma deelt graag haar recepten.
Ze is er alleen nooit zo duidelijk in.
"En dan doe je er nootmuskaat bij". "Hoeveel oma?" "Ja, gewoon zo". En dan maakt ze een strooi/schud beweging.. Ken geen enkele Indo die gepast kookt, smaakt ook altijd weer anders.
deed ik meestal met kruiden maar tegenwoordig ben ik voorzichtig. m'n maag verdraagt niet alles meerquote:Op woensdag 14 mei 2014 11:13 schreef DjinN het volgende:
[..]
Hahahaha ja dat doet mijn oma ook Die werkt niet met theelepels en grammen enz, nee dat gaat er gewoon hophop zo in Niets afmeten ofzo
Die ik ook meestal maar sinds ik mijn recepten opschrijf let ik wel op de hoeveelheden. Alleen dan schrijf ik ze achteraf op, bedenk me dat ik er tijdens het koken nog wat van dit of dat in heb gedaan, dan gok ik dat een beetje. Mwahhh dat was wel een theelepel. ... ongeveer. ...quote:Op woensdag 14 mei 2014 11:13 schreef DjinN het volgende:
[..]
Hahahaha ja dat doet mijn oma ook Die werkt niet met theelepels en grammen enz, nee dat gaat er gewoon hophop zo in Niets afmeten ofzo
Thanks!!quote:Op dinsdag 13 mei 2014 13:53 schreef DjinN het volgende:
[..]
Deze heb ik gemaakt via ons eigen familierecept, dus die geef ik niet
Maar ik heb ze ook wel eens gemaakt via het recept van Roy's Recepten
NOm! Uiitgebakken vetspek met zwoerd, rauw ui, augurk en appelmoes erbijquote:
Vind er niet veel smaakverschil tussen de verschillende kleuren tomaatjes zitten.quote:Op woensdag 14 mei 2014 19:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Verse spinazie met verschillende soorten cherrytomaatjes. Aardappeldingessen met roomkaas en spinazie uit de oven en een stukje roodbaarsfilet.
Ik heb een flinke beker tomaatjes bij de grootste Jumbo in Breda gevuld. Meer dan zo'n 250 grams bakje voor 1,49. Dat vond ik het proberen wel waard want ze zijn inderdaad erg duur normaalgesproken.quote:Op woensdag 14 mei 2014 19:39 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
NOm! Uiitgebakken vetspek met zwoerd, rauw ui, augurk en appelmoes erbij
[..]
Vind er niet veel smaakverschil tussen de verschillende kleuren tomaatjes zitten.
Als helemaal niet als ze verwarmd worden, dat is zonde en verspilling van je geld want ze vragen wel het dubbele.
Spinazie, lekker morgen maar eens maken met pasta alioli
zo iets.quote:
Oh, zalig. Dat ga ik morgen doen, nu al trek (door je bericht)quote:Op donderdag 15 mei 2014 17:00 schreef Panthera1984 het volgende:
Vandaag lekker kaasfondue! met cherrytomaatjes, stokbroodje, reepjes puntpaprika, champignons en geblancheerde broccoli.
Heerlijk lijkt t me behalve dat ijsje..quote:Op donderdag 15 mei 2014 16:40 schreef Iwanius het volgende:
Vandaag weer een dag om Thais te smikkelen. Dit keer een zeer scherp! vleesgerecht i.c.m.een lichte kip bouillon voor het nodige 'blus'werk. Daarna om helemaal af te koelen naar IJssalon Capri voor een ouderwetse coupe Brazil!
Kan ik morgen een tafeltje bij je reserveren?quote:Op vrijdag 16 mei 2014 11:10 schreef JeMoeder het volgende:
Vandaag redelijk simpel; chipolata worstjes met versgebakken aardappeltjes en een salade van babygem.
Morgen vers gemaakte pasta: cannelloni ripieni (vulling onder andere scamorza, een salami die ik nog moet uitzoeken, achterhamblokjes en menig verse kruiden en verschillende andere kazen).
Ik weet niet of er genoeg is voor 3 personenquote:Op vrijdag 16 mei 2014 11:19 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Kan ik morgen een tafeltje bij je reserveren?
Vanmiddag tomatensoep met balletjes en vermicelli.
Vanavond naar the Taste of Amsterdam
Owwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwquote:Op vrijdag 16 mei 2014 18:03 schreef Uccie het volgende:
Gebakken kippenlevertjes op vers witbrood met roomboter.
Ik was bij een poelier waar ik normaal niet kom, maar ik ga er vaker heen.quote:
quote:Op vrijdag 16 mei 2014 19:05 schreef Selestha het volgende:
En toe appel-rabarber (uit eigen tuin!) crumble met vanille ijs
Jaloersquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |