abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 17 april 2014 @ 20:35:24 #101
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138989724
quote:
12s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee, vrouw en bezeten van de Aziatische keuken. ;)
Heb jij ook ergens verstand van?
ben je soms haar schoothondje?
zzzzz
  donderdag 17 april 2014 @ 20:36:36 #102
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138989786
je nasi is lelijk btw
zzzzz
  Forum Admin donderdag 17 april 2014 @ 20:45:02 #103
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_138990201
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:36 schreef AMAR420 het volgende:
je nasi is lelijk btw
Ik wacht jouw reportage met smart af.
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
  donderdag 17 april 2014 @ 21:00:23 #104
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138990964
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:45 schreef Pharkus het volgende:

[..]

Ik wacht jouw reportage met smart af.
keep waiting
zzzzz
pi_138991688
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar. :Y) *O*
  donderdag 17 april 2014 @ 21:14:52 #106
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138991774
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 21:13 schreef gargamelnl het volgende:
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar. :Y) *O*
..
zzzzz
pi_138997094
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 20:36 schreef AMAR420 het volgende:
je nasi is lelijk btw
De kleur is wel goed.
  donderdag 17 april 2014 @ 23:00:07 #108
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138997200
kleur is wel goed maar dit is heel erg basic, mogen best wel meer ingredienten bij
zzzzz
  donderdag 17 april 2014 @ 23:00:29 #109
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_138997212
maar zeker geen chicken tonight wtf
zzzzz
pi_138997602
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 23:00 schreef AMAR420 het volgende:
kleur is wel goed maar dit is heel erg basic, mogen best wel meer ingredienten bij
DAT STAAT TOCH IN DE OP. |:(
  vrijdag 18 april 2014 @ 20:10:04 #111
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_139022399
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 21:13 schreef gargamelnl het volgende:
Ziet er lekker uit man!! Nu alleen nog een pot chicken tonight er doorheen en smullen maar. :Y) *O*
:')
Je vergeet het "chinese wok" groente pakketje van de super,dat MOET erdoor want holland.
pi_139022668
Jullie vergeten allemaal dat nas-goreng in de basis gewoon gebakken oude rijst is en een arme mensen hap. Dus hoe meer smuk''(vlees/groenten en alles wat er in de basis niet bij hoort) hoe verder weg je geraakt van het origine. En dan kan je wel aankomen met: "ja maar wij hier in Holland zijn dat gewend van de Chinees om de hoek of die Indo bij mij in de straat die er doperwten,garnalen e.d. er doorheen mikt en er een ei op legt en ham en soms gebakken banaan" dat wil niet zeggen dat je dan ook van een echte basis nasi-goreng meer spreekt.

Je denkt toch niet dat in Indonesie die arme moeder met dat kindje aan de kant van de weg met dat kookstelletje vervolgens met al die luxe toevoegingen haar nasi-goreng maakt? :{
  vrijdag 18 april 2014 @ 22:43:10 #113
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139029404
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 april 2014 20:17 schreef Iwanius het volgende:
Jullie vergeten allemaal dat nas-goreng in de basis gewoon gebakken oude rijst is en een arme mensen hap. Dus hoe meer smuk''(vlees/groenten en alles wat er in de basis niet bij hoort) hoe verder weg je geraakt van het origine. En dan kan je wel aankomen met: "ja maar wij hier in Holland zijn dat gewend van de Chinees om de hoek of die Indo bij mij in de straat die er doperwten,garnalen e.d. er doorheen mikt en er een ei op legt en ham en soms gebakken banaan" dat wil niet zeggen dat je dan ook van een echte basis nasi-goreng meer spreekt.

Je denkt toch niet dat in Indonesie die arme moeder met dat kindje aan de kant van de weg met dat kookstelletje vervolgens met al die luxe toevoegingen haar nasi-goreng maakt? :{
wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_139034277
"Waar is het vlees en de saus"-huillies :')
  zaterdag 19 april 2014 @ 10:44:02 #115
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_139038580
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 22:43 schreef Molo het volgende:

[..]

wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?
Schopje.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 19 april 2014 @ 12:43:15 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_139040731
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 00:02 schreef golfer het volgende:
Ben nog steeds benieuwd welke uitbater van een restaurant z'n vieze keuken beschikbaar stelde voor dit.
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 22:43 schreef Molo het volgende:

wiens keuken was het nou waarin het gemaakt werd? En wie maakte de nasi?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_139108639
Deze nasi ziet er buitengewoon smakelijk uit! Hoewel ik niets wil afdoen aan de duidelijk aanwezige kookkwaliteiten van Johannes en diens volgelingen, ben ik zelf niet zo'n groot fan van een berg groenten en grote broken vlees door mijn nasi; die zie ik liever als bijgerecht.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_140132108
Ziet er goed uit Iwanius, maar heb je ook de +/- hoeveelheden van het zout en de andere smaakmakers?
Het kan geen kwaad af en toe je mond te houden, zelfs al weet je waarover je het hebt
pi_140234047
Lepeltje (soep) zoals je in het eerste bakje in de OP kunt zien. En al naar gelang de hoeveelheid oude! (koude) rijst die je gebruikt vermeerder je dat. Kwestie van even proeven,inschatten e.d. Allemaal niet zo moeilijk.

Btw: Weet je waarom men in de basis voor een echte nasi-goreng oude( 1 dag meestal) koude rijst gebruikt en ik dus dat bereiden van rijst,vervolgens laten afkoelen en dan als rijst gebruiken voor het bereiden van de nasi zoals in Johannes zijn topics vervloek? Omdat je als je het op hun manier doet een hele natte,kleffe waterachtige rijstkorrel krijgt waardoor je dus niet meer spreekt van een echte nasi-goreng maar van wat ik noem een bijna rijst-pap achtig iets. :{

Het juist gebruiken van dus de oude (koude) rijst verhinderd dat, waardoor je dus bij de bereiding zoals ik dat toe een lekkere vol van smaak niet te droge (perfecte) rijstkorrel krijgt. Een niet te droge rijstkorrel krijg je dus door er (zoals ik op de 1 na laatste fot laat zien) later nog wat olie doorheen te doen bij de bereiding.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2014 10:31:39 ]
pi_140234665
Een mooie schone wok is ook uit den boze gok ik?
  donderdag 22 mei 2014 @ 11:05:21 #121
269 vats
Live life to the max!
pi_140234972
quote:
3s.gif Op donderdag 22 mei 2014 10:54 schreef Piet_Piraat het volgende:
Een mooie schone wok is ook uit den boze gok ik?
beter een gebruikte als een schone wok.... schoon heeft geen smaak.
pi_140237352
Ho, ziet er net zo uit als surinaamse nasi! En die is me toch lekker, met de vulling er bovenop gekwakt ipv erdoorheen.
Ik zou het eten. :)

Also, mensen die zeuren dat er niks in zit :') Hij zegt toch, de basis en je kan er van alles doorheen gooien maar dat doe ik nu niet.
pi_140237755
quote:
2s.gif Op donderdag 22 mei 2014 10:26 schreef Iwanius het volgende:
Btw: Weet je waarom men in de basis voor een echte nasi-goreng oude( 1 dag meestal) koude rijst gebruikt en ik dus dat bereiden van rijst,vervolgens laten afkoelen en dan als rijst gebruiken voor het bereiden van de nasi zoals in Johannes zijn topics vervloek? Omdat je als je het op hun manier doet een hele natte,kleffe waterachtige rijstkorrel krijgt waardoor je dus niet meer spreekt van een echte nasi-goreng maar van wat ik noem een bijna rijst-pap achtig iets. :{
Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?
pi_140237942
quote:
7s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:22 schreef Angel-Joy het volgende:
Sesam olie in de wok pan terwijl alles nog heet is? Dan verpest je de smaak.
Sesamolie kan je toch juist op hogere temperaturen gebruiken?
Wij gebruiken dat al jaren als wokolie.
blablablabla
  donderdag 22 mei 2014 @ 12:56:25 #125
131800 Tarado
capô de fusca
pi_140238207
quote:
0s.gif Op donderdag 22 mei 2014 12:41 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Wat is dit nou weer voor een opmerking? Ik dacht dat we Nasi vrienden waren?
Het slaat ook nergens op, als je pap krijgt is de rijst niet goed gekookt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')