abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 december 2013 @ 13:47:23 #176
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134015021
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:12 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.
Oke ga ik dat proberen!
All she wants and needs is just a little taste..
pi_134015131
Appeltaart en dan wel makkelijker http://www.kayotic.nl/blog/apple-crunch-the-american-way

Zelf doe ik er rozijnen, abrikozen bij, en walnoten, en sap van een limoen.
En de appels omschudden met custard (ipv bloem) en suiker.
pi_134015196
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2013 13:42 schreef xuryah het volgende:

[..]

Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".
Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p
de overgebleven pepernoten door het deeg? Stukjes marsepein in de vulling? Een laagje pudding? Stukjes peer erbij? Ananas erbij? Wat drank (geen idee in hoeverre de alcohol verdampt, maar spannend voor de kinderen)
  Moderator zaterdag 7 december 2013 @ 14:09:25 #179
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134015457
Van de alcohol die je in een taart stopt blijft zo'n 10-25% zitten in het eindproduct.

quote:
Alcohol in het eten

Klopt het dat die wijn verdampt door het koken?'

Voor het gedeeltelijk verdampen van alcohol is het belangrijk dat het gerecht een kookpunt bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Hieronder treft u verdampingspercentages aan in combinatie met de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.

Om u een indruk te geven van de verdamppercentages: als u een gerecht even laat koken is 15% van de alcohol verdampt. Bij flamberen verdampt 25%. Na 15 minuten laten pruttelen is 60% van de alcohol weg. Na 1 uur koken 75%. In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Daarnaast verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_134022029
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden :)
Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar!
Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd!
  Moderator zaterdag 7 december 2013 @ 18:31:29 #181
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_134022295
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2013 18:19 schreef xuryah het volgende:
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden :)
Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar!
Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd!
Deeg wel even laten rusten hè, half uur minimaal (in de koelkast)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 9 december 2013 @ 16:23:45 #182
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134084070
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.

Met gouden en zilveren balletjes:



En met rode balletjes:

pi_134084826
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.

Met gouden en zilveren balletjes:

[ afbeelding ]

En met rode balletjes:

[ afbeelding ]
Zoals gewoonlijk met jouw creaties zien ook deze er weer geweldig uit! O+
  maandag 9 december 2013 @ 17:01:21 #184
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134085368
Dank je wel Holyme!
  † In Memoriam † maandag 9 december 2013 @ 17:03:05 #185
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134085435
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes?
en wat voor koekdeeg heb je gebruikt?
  maandag 9 december 2013 @ 17:41:28 #186
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134086697
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 17:03 schreef lady-wrb het volgende:
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes?
en wat voor koekdeeg heb je gebruikt?
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op. :)
  † In Memoriam † maandag 9 december 2013 @ 18:57:22 #187
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134089080
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2013 17:41 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op. :)
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?
  maandag 9 december 2013 @ 20:06:02 #188
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134092282
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 18:57 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?
Echt heeeel veel. :o :D Ik heb een stuk of 30 kerstboompjes gedecoreerd en heb er nog een stuk of 20 zonder icing en ik heb ook nog cijferkoekjes gemaakt en een grote hoeveelheid van die ijskristalkoekjes. Het bakken zelf heb ik niet vandaag gedaan maar een paar dagen geleden. Die ijskristalkoekjes ga ik met fondant versieren. Morgen of zo. :)
  donderdag 12 december 2013 @ 14:39:13 #189
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134189271
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 14:42:33 #190
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134189383
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
mooi ! mooie etagere ook! ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan bij loods5
  donderdag 12 december 2013 @ 14:44:25 #191
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134189440
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.

Met gouden en zilveren balletjes:

[ afbeelding ]

En met rode balletjes:

[ afbeelding ]
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
Hoe maak je dat zo netjes? :D
All she wants and needs is just a little taste..
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 14:44:53 #192
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134189455
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. :) Dit is het resultaat:

[ afbeelding ]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos
  donderdag 12 december 2013 @ 14:59:23 #193
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134189959
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef Luxuria het volgende:

[..]

[..]

Hoe maak je dat zo netjes? :D
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes. :)
  donderdag 12 december 2013 @ 15:02:53 #194
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134190081
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 15:37:57 #195
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134191176
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:02 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet :{
en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg :@
  donderdag 12 december 2013 @ 15:42:25 #196
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134191330
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:37 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet :{
en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg :@
:D Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. :X Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet. :o
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 16:01:21 #197
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134191900
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 15:42 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

:D Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. :X Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet. :o
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.
ik zit dus aan een hele zak zwart vast :(
moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk.
  donderdag 12 december 2013 @ 16:42:01 #198
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_134193281
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:01 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.
ik zit dus aan een hele zak zwart vast :(
moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk.
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!
  † In Memoriam † donderdag 12 december 2013 @ 16:50:55 #199
37843 lady-wrb
kortaf
pi_134193634
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 16:42 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!
daar heb ik volgens mij wel eens wat besteld.
ik moet daar ook niet kijken :( ik word daar zo hebberig van :@
maar ze hebben zwart idd en ook niet zo'n grote hoeveelheid
ik ga maar weer eens rondsnuffelen, want ik moet ook oranje sugarflair dus
  donderdag 12 december 2013 @ 17:04:56 #200
206580 Luxuria
It was love at first bite
pi_134194111
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2013 14:59 schreef Spuuglokje het volgende:

[..]

Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes. :)
Ik vind het echt knap dat je dat zo kunt, het ziet er gewoon perfect uit :)
Dat zal mij niet lukken, daar heb ik de handigheid en het geduld niet voor ;)
All she wants and needs is just a little taste..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')