Oke ga ik dat proberen!quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:12 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik zou ze bevroren doen, misschien een paar minuten langer in de oven en 10 graden lager dan normaal om het te veel aan vocht te compenseren.
de overgebleven pepernoten door het deeg? Stukjes marsepein in de vulling? Een laagje pudding? Stukjes peer erbij? Ananas erbij? Wat drank (geen idee in hoeverre de alcohol verdampt, maar spannend voor de kinderen)quote:Op zaterdag 7 december 2013 13:42 schreef xuryah het volgende:
[..]
Ik zat ook aan appeltaart te denken, maar dat vind ik wel een beetje "standaard".
Iemand idee om een appeltaart spannender te maken? :p
quote:Alcohol in het eten
Klopt het dat die wijn verdampt door het koken?'
Voor het gedeeltelijk verdampen van alcohol is het belangrijk dat het gerecht een kookpunt bereikt. Maar nog belangrijker is het aantal minuten dat het gerecht kookt of pruttelt, want alcohol verdampt nooit helemaal bij het koken. Hieronder treft u verdampingspercentages aan in combinatie met de manier van koken. Ook geldt: hoe meer alcohol u in het gerecht doet, hoe meer alcohol er achter blijft.
Om u een indruk te geven van de verdamppercentages: als u een gerecht even laat koken is 15% van de alcohol verdampt. Bij flamberen verdampt 25%. Na 15 minuten laten pruttelen is 60% van de alcohol weg. Na 1 uur koken 75%. In alle gevallen blijft er alcohol in het gerecht achter. Daarnaast verdampt sterke drank niet sneller dan bier of wijn.
Deeg wel even laten rusten hè, half uur minimaal (in de koelkast)quote:Op zaterdag 7 december 2013 18:19 schreef xuryah het volgende:
Appeltaart met abrikoos, rozijntjes en amaretto is het geworden
Zo even de deeg maken. Vulling is iig al klaar!
Wordt eigenlijk de eerste keer dat ik appeltaart helemaal zelf maak :$ normaal altijd een pakje gebruikt, dus ik ben erg benieuwd!
Zoals gewoonlijk met jouw creaties zien ook deze er weer geweldig uit!quote:Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.
Met gouden en zilveren balletjes:
[ afbeelding ]
En met rode balletjes:
[ afbeelding ]
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op.quote:Op maandag 9 december 2013 17:03 schreef lady-wrb het volgende:
prachtig weer, spuuglokje. zijn die rode ballen gespoten of kant en klare balletjes?
en wat voor koekdeeg heb je gebruikt?
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?quote:Op maandag 9 december 2013 17:41 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik was icingmaakmoe na het groen, dus ik heb kant en klare suikerpareltjes in de icing gelegd toen dat nog niet hard was. En het koekdeeg is van een zak koekjesmix van Taartoutlet. Was nog maar tot eind dit jaar houdbaar, dus dat moest op.
Echt heeeel veel. Ik heb een stuk of 30 kerstboompjes gedecoreerd en heb er nog een stuk of 20 zonder icing en ik heb ook nog cijferkoekjes gemaakt en een grote hoeveelheid van die ijskristalkoekjes. Het bakken zelf heb ik niet vandaag gedaan maar een paar dagen geleden. Die ijskristalkoekjes ga ik met fondant versieren. Morgen of zo.quote:Op maandag 9 december 2013 18:57 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hoeveel koekes heb je in totaal gemaakt dan?
mooi ! mooie etagere ook! ik heb er wel eens mee in mijn handen gestaan bij loods5quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
quote:Op maandag 9 december 2013 16:23 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik maakte koekjes voor in de kerstboom.
Met gouden en zilveren balletjes:
[ afbeelding ]
En met rode balletjes:
[ afbeelding ]
Hoe maak je dat zo netjes?quote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoosquote:Op donderdag 12 december 2013 14:39 schreef Spuuglokje het volgende:
Dat versieren werd dus vandaag. Dit is het resultaat:
[ afbeelding ]
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes.quote:
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.quote:Op donderdag 12 december 2013 14:44 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
weet jij trouwens of je wilton kleurgel kan gebruiken om candymelts te kleuren. dat zeiden ze bij pipoos
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze nietquote:Op donderdag 12 december 2013 15:02 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Als het gel op oliebasis is, schijn je er candymelts mee te kunnen kleuren. Ik heb dat kleuren nog nooit gedaan.
Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet.quote:Op donderdag 12 december 2013 15:37 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik wou zwarte candymelts kopen, maar die hadden ze niet
en aangezien ik mezelf ook niet echt een hele zak zwarte weg zie werken, leek het me wel een mooie oplossing al kon ik me niet voorstellen dat het zo simpel zou zijn als ze bij pipoos vertellen. vandaar dat ik jou als kenner vroeg
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.quote:Op donderdag 12 december 2013 15:42 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Nou, ik vrees dat 't nog wel eens heel moeilijk kan worden om het zelf zwart te kleuren. Zwart is de moeilijkste kleur om te maken. En helemaal met Wilton. Maar dan heb ik het over fondant of marsepein proberen zwart te kleuren met Wilton kleurstof. Misschien gaat het kleuren van Candymelts wèl heel gemakkelijk. Al denk ik het eerlijk gezegd niet.
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!quote:Op donderdag 12 december 2013 16:01 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik vond al googlend een setje kleurspul op oliebasis dat het schijnt te kunnen. alleen is dat in vier hippe kleuren, maar niet in zwart.
ik zit dus aan een hele zak zwart vast
moet ik verdorie weer naar wormerveer. en ik had nog wel besloten om ze te gaan boycotten nu ze sugarflair eruit gegooid hebben. ze hebben nu alleen nog wilton en een of ander vaag merk.
daar heb ik volgens mij wel eens wat besteld.quote:Op donderdag 12 december 2013 16:42 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik kan je de site van Taartoutlet aanbevelen. Daar hebben ze ook zwarte melts. En alles is er lekker goedkoop!
Ik vind het echt knap dat je dat zo kunt, het ziet er gewoon perfect uitquote:Op donderdag 12 december 2013 14:59 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Laatst vroeg iemand anders me dat ook, en toen zei ik 'geduld en handigheid'. Ik decoreer al jaren koekjes en taarten en heb allerlei cursussen gevolgd. Niet zozeer om er beter in te worden, maar omdat ik het ontzettend leuk vind om er mee bezig te zijn. Als je een beetje handig bent, wordt het vanzelf netjes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |