Dank
voor alle tips over de vega kaas, ik heb een lijstje gemaakt van de website die Noek gaf en
ik ga kijken of ik iets kan vinden hier in de buurt, de vega kaas van AH vond ik niet zo'n succes
als ik die andere ook niet lekker vind doe ik het gewoon zonder, is even aanpassen maar dat
geeft niet.
Ik heb Linzensoep gemaakt, voor het eerst van mijn leven
ik had geen idee hoe linzen smaakte.
Ik heb gewoon maar deze gebruikt voor de eerst keer
http://www.bonduelle.nl/product/linzenhet blikje van 425 ml
Volgens mij staat het recept al ergens in het vorige topic, maar ik heb het toch een beetje aangepast
dus ik zet het wel even opnieuw neer.
1 blikje linzen (goed afgespoeld met water)
1 pond rijpe tomaten gepureerd
1 pakje Heinz gezeefde tomaten
800 ml water
1 grote ui gesnipperd
250 ml olijfolie
2 laurierblaadjes
3 teentjes knoflook gesnipperd
zout en grof gemalen peper
Oregano en Basilicum naar smaak
(helaas had ik geen verse Basilicum in huis dus ik heb voor deze keer maar gedroogde genomen)
Je kan ook andere kruiden nemen natuurlijk, dit was de eerste keer voor mij dus ik heb me wel
redelijk aan het recept gehouden.
Tomaten in de blender met water, daarna in de pan.
Aan de kook brengen. uien, knoflook, gezeefde tomaten, olijfolie, laurierblaadjes peper en zou erbij.
Lekker een half uurtje á drie kwartier laten pruttelen, dan naar smaak oregano en basilicum erbij,
en daarna de linzen, 3 minuten verwarmen, niet koken, wel roeren, (zo staat het op het blikje) dus
dat heb ik dan maar gedaan.
Ik moet eerlijk zeggen het is zéker niet vies
maar ik moet wel even aan de linzen smaak wennen,
het smaakt eigenlijk een beetje naar tomatensoep, de linzen zelf hebben niet zo veel smaak, dus ik
vraag me af of het anders zou smaken met groene linzen, ik ken het verschil in smaak niet dus dat moet ik dan proberen.
Ik ga het straks eten, met speltbrood, ja ja, heb je háár weer
maar goed ik denk dat je dan
wel van een maaltijdsoep kan spreken, ik herinner me nog dat iemand dat vroeg toen ik het
recept voor de eerste keer postte, ik weet alleen niet meer wie dat was.
Nou, dit is het resultaat...
Om heel eerlijk te zijn vind ik mijn oude vertrouwde witte bonensoep lekkerder
maar voor de variatie ga ik toch wat meer experimenten, dus volgende keer iets met groene linzen.
En minilot dat ziet er wél héél lekker uit!
ook wel de moeite waard om eens te proberen
edit: biertje op de foto is alcholholvrij hoor
ik was een beetje dorstig