Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!quote:Op donderdag 8 augustus 2013 00:46 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Dat scheelt inderdaad valrisico, goeie! Halverwege openen is vaak niet handig ivm inzakken, maar beter dan vallen.
Het is monchou met slagroom en de slagroom was best wel stijf geklopt, misschien komt het daar door?quote:Op woensdag 7 augustus 2013 23:24 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mijn monchou is nooit zo stijf
Aha, thanks! Ik ga eens kijken!quote:Op donderdag 8 augustus 2013 08:17 schreef Taartje het volgende:
[..]
Ik heb een tijdje terug bij de Dille & Kamille een bakvorm voor 6 muffins gehaald, omdat ik alleen een combioven had. Werkte perfect! De 'vakken' zijn net wat groter dan in de meeste cupcakeblikken, maar dat vind ik wel fijn: cupcakepapiertjes vallen er mooi in. En van die papiertjes hebben ze bij D&K trouwens ook een hoop leuke!
het was een kant en klaar pakket van koopmans waarbij ik de beschrijving op het pak voor niet uitlopende koekjes had gevolgd. (heeft spuuglokje eens geschreven hier)quote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:09 schreef PM-girl het volgende:
Wat leuk lady! En wat blijft de vorm er goed in, recept met veel bloem?
ik ken die hele verpakking niet maar stroopkoeken......quote:Op donderdag 8 augustus 2013 20:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
zijn er meer mensen die miss die stroopkoeken maak mix gekocht hebben?
ik ben er vandaag 2.5 uur mee bezig geweest, maar t was een en al ramp
Ik heb homemade (het bedrijf van de koeken ) eerst gebelt om te vragen hoeveel koeken je uit zon pak moest halen.. want ik kwam niet helemaal uit de grootte van de koeken
je zou er 20 halfe (dus 10 hele stroopkoeken mee moeten maken)... na heel gekloot... en je krijgt er alleen 20 als je ze echt minimaal dun doet...
ik heb er uiteindelijk 18 uit gehaald..
nja toen bakken... bakt ook voor geen meter, ik heb ze er in 3 x 6 ingedaan maar ze kwamen er elke keer welgaar uit maar niet als een lekkere koek...
toen t stroop maken, ook dat was een ramp...
uiteindelijk werd ik zo chagarijnig... in de vuilnisbak die handel...
zonde...
maar ben wel benieuwd of iemand anders hier ook ervaring mee heeft?
** dit wsa dus mn laatste pakje ooit... puur gekocht omdat ik dacht leuk stroopkoeken... maar pffff
Moest je de stroop niet laten afkoelen tussen de koeken?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 12:30 schreef casper019 het volgende:
je moet de koeken uitsteken (schijnt dat het ''normaal'' is dat je er 20 uitsteekt met 1 verpakking) nou dat lukt alleen als je ze superdun doet (dunner dan op t pak staat maar dat is een foutje volgens homemade) na als je de koeken gebakken heb (en ze totaal niet als stroopkokeen proeven)
dan moet je de stroop maken in een pan (roomboter + stroop + mix) en dan er tussen doen en plak koek
maar de stroop maken ging al niet lekker, en zou je moeten laten afkoelen 15min na dan was t bijna niet meer te bewegen.. en
argh ik word er al chagarijnig vanals ik eraan terug denk
maar toch als iemand anders het ooit etst ben ik benieuwd!!
Waar komen die leuke uitstekers vandaan?quote:Op donderdag 8 augustus 2013 13:42 schreef lady-wrb het volgende:
[ afbeelding ]
mijn nieuwe uitstekers uitgeprobeerd! ik vind ze leuk, vooral de egel
de leukste taartenshop.nl en dat stempel heb ik bij nice thingzz vandaan maar de bijenkorf heeft m ookquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 16:47 schreef laziness het volgende:
[..]
Waar komen die leuke uitstekers vandaan?
oeeeeeh dat ziet er goed uit zeg! welk recept heb je gebruikt?quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 18:48 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]
ben kokosmakroontjes aan het maken!
hoe vinden jullie mijn 1e ''lading'' gelukt?
ik was bang dat ze miss iets te donker waren... ff afkoelen en dan smaak test en dan lading 2
ik wil ook zonder pakjes.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:00 schreef minilot het volgende:
Mooie makroontjes inderdaad! Bevalt het, zo zonder pakjes en zakjes Casper?
En Bloempje, bah! Wat zien die taarten er verschrikkelijk onsmakelijk uit!
Ik bakte vanmiddag ook koekjes. Brosse zandkoekjes om precies te zijn, een beetje bitter vanwege de groene thee en een beetje zoet door de witte chocolade. Erg lekker!
[ afbeelding ]
Recept, want zeker een aanrader!
Voor een stuk of twaalf koekjes:
- 120 gram patentbloem
- 10 gram groene thee-poeder
- 75 gram poedersuiker
- 75 gram zachte boter
- 1 eidooier
- handje witte chocolade (goede kwaliteit, fijngehakt of van die pellets/chips)
- snuf fijn zout
Bloem en thee zeven in een kommetje
In andere kom poedersuiker, boter, zout en eidooier met een mixer luchtig kloppen. Beetje bij beetje de bloem (+ thee) toevoegen. Zodra één geheel de witte chocolade er met de hand of met een houten lepel doorheen mengen.
Rol of staaf van het deeg maken (net wat voor vorm koekje je wilt), dit óf een half uurtje in de vriezer leggen óf een uur of drie in de koelkast.
Oven voorverwarmen op 150 graden.
Koekjes van rol snijden, ongeveer een krappe centimeter dik. Koekjes op een bakplaat in het midden van de oven 20 minuten bakken. Als ze eerder beginnen te kleuren, temperatuur wat lager of een beetje aluminiumfolie erover.
Af laten koelen op een rooster en klaar!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |