abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 13:57:20 #51
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118206681
Ja boter. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_118208050
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 13:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een goede saus, daar heb je goede producten voor nodig.
Zoveel werk is het niet een goede bouillon te maken, en je kan die dan inkoken tot een fond, die in ijsblokjes zakjes invriezen en iedere keer 1a2 klontjes voor je saus gebruiken. Verder is het geheim waarom een saus in een restaurant zo rijk smaakt niet alleen de fond, maar ook een flinke kluit boter.
Maak je saus en als die klaar is zet je de steelpan van het vuur en doe me er een 50-75 gram boter in (en dat is geen margarine) en die laat je smelten. Deze roer je door de saus door de pan te bewegen (dat is de reden waarom er een steel aan een steelpan zit). Boter geeft een fluwelen rijke smaak, die, als je niet weet waar die vandaan komt niet te herleiden valt.
Verder kan je saus binden, daar zijn veel producten voor. Ik heb recent ontdekt dat kikkererwtenmeel een mooie binding geeft maar in tegenstelling tot bv bloem de smaak niet onderdrukt.
Ja flinke klont boter deed ik al wel, ik zal binnenkort eens kikkererwtenmeel kopen. Zal dan toch maar eens zelf bouillon maken, vriend van me werkt in een restaurant, misschien dat ik via hem fond kan kopen. :P
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 16:36:06 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118210883
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 14:52 schreef tech4u het volgende:

[..]

Ja flinke klont boter deed ik al wel, ik zal binnenkort eens kikkererwtenmeel kopen. Zal dan toch maar eens zelf bouillon maken, vriend van me werkt in een restaurant, misschien dat ik via hem fond kan kopen. :P
Zelf maken, potjesfond is waardeloos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 17:40:03 #54
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118212787
Ik vind de fonds van Lacroix altijd wel okay hoor.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 17:57:43 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118213250
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 17:40 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind de fonds van Lacroix altijd wel okay hoor.
Bliksoep van Unox is ook niet verkeerd, maar vergelijk het eens met verse zelfgemaakte!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 17:59:46 #56
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118213301
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bliksoep van Unox is ook niet verkeerd, maar vergelijk het eens met verse zelfgemaakte!
Bliksoep van Unox vind ik niks. Maar in Lacroix zit weinig 'rotzooi'. Wij gebruiken de groentevariant regelmatig als basis voor soep e.d. als we niks in de vriezer hebben.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 18:42:36 #57
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118214442
De kleinste soepfabriek heeft meer dan redelijke bouillons:



quote:
Ingrediėnten:
Water, kip* (getrokken van 100%kip), kippenvlees*, wortel*, zeezout, ui*, peterselie*, bladselderij*, gistextract, foelie*, peper*, laurier*, kruidnagel*.
(*= biologisch).
Het enige waar je ze van zou kunnen betichten is het gebruiken van gistextract.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 18:55:55 #58
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_118214836
Oh ja, het spul van De Kleinste Soepfabriek smaakt gewoon echt als zelfgemaakt. :Y Daar is de prijs dan ook wel naar.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 19:21:12 #59
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118215641
Nog een vraag zo op de vroege zaterdagavond. Ik heb net weer wat bier gebotteld maar ik heb nog een liter of vijf over in het gistvat.
Is het de de moeite waard om hier wat van mijn azijncultuur bij te doen en zo een vaatje bierazijn te maken?
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 21:49:00 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118221482
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 19:21 schreef Erasmo het volgende:
Nog een vraag zo op de vroege zaterdagavond. Ik heb net weer wat bier gebotteld maar ik heb nog een liter of vijf over in het gistvat.
Is het de de moeite waard om hier wat van mijn azijncultuur bij te doen en zo een vaatje bierazijn te maken?
Je kan het proberen, maar dan moet de koolzuur eruit en zuurstof er in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 22:12:25 #61
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_118222452
Ik zal eens gaan experimenteren. Koolzuur moet er wel uit te halen zijn aangezien het helemaal uitgegist is.
pi_118276283
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil van de week eens mac & cheese maken. In principe is dat toch gewoon pasta koken, bechamel maken, kaas door de bechamel, pasta en saus mengen, kaas erover en onder de gril?

Zo simpel dat ik bang ben iets te missen :D
Bekijk ook eens dit filmpje van Jeroen Meus: http://www.een.be/program(...)roni-met-ham-en-kaas
pi_118287592
Piet, op welke manier is een zoete aardappel het lekkerst?
If not now, then when.
pi_118287934
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 18:42 schreef Erasmo het volgende:
De kleinste soepfabriek heeft meer dan redelijke bouillons:

[ afbeelding ]

[..]

Het enige waar je ze van zou kunnen betichten is het gebruiken van gistextract.
Ja dat vind ik zo'n mooie term. Want als ze het er als e621 opgezet zouden hebben zou hun clientele op de achterste poten staan :')

Wel prima soepen overigens,
  maandag 22 oktober 2012 @ 18:24:39 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118291597
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 16:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet, op welke manier is een zoete aardappel het lekkerst?
Beetje een vraag of ik mijn parter nog sla.
LOL
Ik vind jams niet echt bijzonder. Snij ze meestal in dikke plakken en gaan met peen, peterseliewortel, knoflook in een ovenschaal, mooi doorregen stuk vlees er op, wat wijn of fond erbij en dan de oven in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 18:13:51 #66
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_118336680
Ik zoek een recept voor een goed stoofpotje. Daarnaast heb ik geen braadpan om in mijn stoofpotje in te laten stoven. Kan ik dit ook met een gewone pan doen?
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 18:49:38 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118338045
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:13 schreef student_2.0 het volgende:
Ik zoek een recept voor een goed stoofpotje. Daarnaast heb ik geen braadpan om in mijn stoofpotje in te laten stoven. Kan ik dit ook met een gewone pan doen?
Ja, dat kan
En voor de stoofpotrecepten

Draadjesvlees
Het Grote Stoofpotten Topic
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 2!
Het Grote Stoofpotten Topic Deel 3
Het grote Stoofpottentopic #4
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:48:15 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118340986
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 18:13 schreef student_2.0 het volgende:
Ik zoek een recept voor een goed stoofpotje. Daarnaast heb ik geen braadpan om in mijn stoofpotje in te laten stoven. Kan ik dit ook met een gewone pan doen?
Ik zou wel zo'n ding kopen:

  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:56:22 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118341518
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zou wel zo'n ding kopen:

[ afbeelding ]
Alleen als je goedkope pannetjes hebt met een dunne bodem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 19:59:52 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_118341740
Ik schat zo in dat het nooit kwaad kan als "student_2.0" met zijn "gewone pan" een sudderplaatje gebruikt....
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 20:11:45 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118342618
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 oktober 2012 19:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik schat zo in dat het nooit kwaad kan als "student_2.0" met zijn "gewone pan" een sudderplaatje gebruikt....
Je hebt gelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 10:52:17 #72
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_118366291
Ha die Piet. Dit is misschien een goede vraag voor jou. Als ik iets maak met stukjes kip, hak ik meestal een kipfilet in stukjes. Alleen is het resultaat altijd droge kipstukjes, terwijl het toch ook mals moet kunnen. Nu vermoed ik dat bijv. de Indiėr gewoon de hele kip gebruikt om vlees van aan zijn tandoorispies te rijgen.

Zou je het aanraden om bijv. wat kippenbouten uit te benen en van dat vlees stukjes snijden en bereiden?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 11:15:15 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_118367060
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 10:52 schreef Lienekien het volgende:
Ha die Piet. Dit is misschien een goede vraag voor jou. Als ik iets maak met stukjes kip, hak ik meestal een kipfilet in stukjes. Alleen is het resultaat altijd droge kipstukjes, terwijl het toch ook mals moet kunnen. Nu vermoed ik dat bijv. de Indiėr gewoon de hele kip gebruikt om vlees van aan zijn tandoorispies te rijgen.

Zou je het aanraden om bijv. wat kippenbouten uit te benen en van dat vlees stukjes snijden en bereiden?
Dijfilet is sappiger. Verkoopt oa de aldi. Je hoeft het dus niet zelf uit te benen. Voordeel als je zelf poten uitbeent is wel dat je de huid erbij hebt die extra sappigheid en krokantheid toevoegt.

Ik eet eigenlijk zelden filet, en als ik ze klaarmaak gaat daar spek omheen om ze sappig te maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 11:23:54 #74
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_118367350
Dank! Ik ga het eens proberen!
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 16:33:46 #75
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_118378455
Er was toch een worstentopic in CUL? Ik kan het niet vinden. }:|
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')