Arachideolie kan beter tegen verhitting, hoewel er veel slechtere keuzes zijn dan zonnebloemolie.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 15:45 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Kan ik beter in arachideolie bakken dan in zonnebloemolie?
Gebruik het allebei wel eens. Goed om te weten dat arachideolie dan net de betere keuze is.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Arachideolie kan beter tegen verhitting, hoewel er veel slechtere keuzes zijn dan zonnebloemolie.
Maakte het als kind wel eens omdat mijn moe nooit snoep wilde kopen, is heel lang geleden, moet het even nakijken.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 16:31 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Gebruik het allebei wel eens. Goed om te weten dat arachideolie dan net de betere keuze is.
Tevens ben ik opzoek naar een recept voor borstplaat. Ik weet dat het lastig is om te maken (en die uitdaging wil ik wel aangaan) maar ik kan nergens een goed recept vinden. Iemand tips?
Poedersuiker, slagroom erbij, smaakje erbij, inkoken tot een druppel in een kopje water zijn vorm behoudt. Uitstorten, af laten koelen, klaar.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 16:31 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Gebruik het allebei wel eens. Goed om te weten dat arachideolie dan net de betere keuze is.
Tevens ben ik opzoek naar een recept voor borstplaat. Ik weet dat het lastig is om te maken (en die uitdaging wil ik wel aangaan) maar ik kan nergens een goed recept vinden. Iemand tips?
Dank je voor je feedback. Altijd blij als mensen lekker hebben gegeten door de adviezen hier.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 18:09 schreef Amthezia het volgende:
Kastanjes waren gisteren goddelijk over mijn pompoen mascarpone risotto!! Ik had ze zachtjes gebakken, en daarna wat grote zoutvlokken eroverheen. Bedankt voor het advies Piet!
Het wordt mij te zout, bij cake doe ik maar een snuf zout. Ligt er vooral denk ik aan hoe zout je bent gewend te eten.quote:Op vrijdag 19 oktober 2012 14:50 schreef kirsten. het volgende:
Piet, waarom gebruiken ze in veel taart/cake recepten ongezouten boter? Ik gebruik altijd de gewone gezouten roomboter die ik in huis heb, maakt het heel veel uit voor de smaak?
Graag!quote:Op donderdag 18 oktober 2012 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maakte het als kind wel eens omdat mijn moe nooit snoep wilde kopen, is heel lang geleden, moet het even nakijken.
Volgens mij staat er op de AH-site een recept voor borstplaat, het is wel geen "Piet", maar voor een eerste poging misschien best zinvol.quote:
@Piet en Jagärtrut;quote:Op vrijdag 19 oktober 2012 14:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het wordt mij te zout, bij cake doe ik maar een snuf zout. Ligt er vooral denk ik aan hoe zout je bent gewend te eten.
Ik doe daar knoflookkruidenboter opquote:Op vrijdag 19 oktober 2012 15:49 schreef kirsten. het volgende:
[..]
@Piet en Jagärtrut;
Ja ok, het maakt dus niet uit voor de smaak/consistentie behalve dan het zout. Ik dacht het al, maar wist het niet zeker. Wij aten thuis altijd ontzettend veel zout (vind het heerlijk) maar sinds ik samenwoon doe ik zelden nog echt ergens zout doorheen. Ik vergeet het meestal en ik mis het verder ook niet. Behalve vanavond bij de maiskolven, dan moet er zout en boter overheen
Klopt, heb ik al eens gemaakt ja, maar dat is het toch net niet.. Toch bedanktquote:Op vrijdag 19 oktober 2012 15:07 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Volgens mij staat er op de AH-site een recept voor borstplaat, het is wel geen "Piet", maar voor een eerste poging misschien best zinvol.
Ik zie dat Cees Holtkamp naast de standaardingrediënten nog fondant toevoegt. Misschien zit daar het verschil in dat je zoekt.quote:Op vrijdag 19 oktober 2012 16:32 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Klopt, heb ik al eens gemaakt ja, maar dat is het toch net niet.. Toch bedankt
Dat filmpje ken ik ja, vraag me idd af of dat het verschil maakt. Ben daarom ook benieuwd naar het recept van Piet. Eén van mijn favoriete banketbakkers verkoopt vanilleborstplaat waar je ook echt de vanille in ziet zitten, dat vind ik ook bijna niet terug in recepten bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 19 oktober 2012 18:03 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik zie dat Cees Holtkamp naast de standaardingrediënten nog fondant toevoegt. Misschien zit daar het verschil in dat je zoekt.
Jep, dat is het wel. Je kan ook wat broodkruim er bij strooien voor een krokanter effectquote:Op zaterdag 20 oktober 2012 10:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil van de week eens mac & cheese maken. In principe is dat toch gewoon pasta koken, bechamel maken, kaas door de bechamel, pasta en saus mengen, kaas erover en onder de gril?
Zo simpel dat ik bang ben iets te missen
Steak, friet, bier, naakt serveren, is hij blij als een puppyquote:Op zaterdag 20 oktober 2012 11:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh ja, goed dat je het zegt. Ik zie alleen dat ik de hele week vegetarische gerechten op mijn lijstje aan het zetten ben. Dat vindt meneer L_S niet zo'n goed idee Even kijken of ik ergens nog wat vlees bij kan verzinnen.
Een goede saus, daar heb je goede producten voor nodig.quote:Op zaterdag 20 oktober 2012 13:21 schreef tech4u het volgende:
Altijd als ik een saus maak voor bij mn vlees is die altijd wat dunnig en nooit zo lekker als een restaurant.
Nu denk ik dat dat aan de knorr bouillon ligt, maar om het zelf te maken heb ik het geduld/tijd niet voor. Bestaat er ook goede boulion wat je zelf kan kopen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |