abonnement Unibet Coolblue
pi_118053777
Helaas gaat het soms, na een positieve test, na een mooie echo, of soms nog wel veel later in de zwangerschap mis.
In dit topic kan je je verhalen, je ervaringen en eventuele vragen kwijt.
E.
pi_118055802
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:41 schreef .Sparkling. het volgende:
Coco, ik had het toen al maar nu nog steeds: diep respect voor hoe jij omgaat met de situatie. Je komt zo sterk over!
Jij maf mens! Dat is nergens voor nodig joh. Ik heb wat dat betreft gewoon geluk dat ik op mijn moeder lijk, die gaat precies zo om met tegenslagen en verdriet. Maar daar is heul geen respect voor nodig.

Eerder respect voor vrouwen voor wie de impact heel wat zwaarder is en langduriger, en die ook maar gewoon doorgaan!

Iedereen doet 't gewoon op z'n eigen manier :Y
pi_118056243
Ik ga ook heel makkelijk om met slecht nieuws. Ik heb er nog nieteens om gehuild dat deze zwangerschap een mk gaat worden. Ik kan dingen altijd heel goed relativeren en kijk naar de dingen die ik wel heb, zoals mijn fantastische dochter. Nu het bij mij fout zit realiseer ik me des te meer hoe veel geluk we hebben gehad dat we haar gekregen hebben.

Ik snap ook dat er dames zijn die iets dergelijks echt moeten verwerken en gelukkig doet iedereen zulke dingen op de manier waar hij/zij zich goed bij voelt.

Even een :* voor de dames die het kunnen gebruiken.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 00:18:05 #4
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_118066117
Zand, heel veel sterkte morgen :*
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_118069888
Sterkte vandaag zand. :*
pi_118069927
Sterkte en succes vandaag zand :*
pi_118069960
Zandsculptuur, ik denk aan je.

Fieder, ook voor jou een rare dag vandaag denk ik zo.
pi_118069970
Nikki, excuses, ga aan jou voorbij. Je komt ondanks de te verwachten miskraam heel positief over. Fijn dat dat je persoonlijkheid is. Maar als het straks toch even niet wil...het geeft niet.
pi_118070092
Zandsculptuur; heel veel sterkte vandaag :*
pi_118070439
Zand, heel veel sterkte vandaag. :*

_NIKKI_, wat verdrietig. En nu? Moet je wachten tot het vanzelf komt, of krijg je hulp daarbij?

Kursor, ik las in het vorige topic dat je een dagboek bijhoudt :) . Ik vroeg dat omdat ik er zelf altijd zoveel aan heb. Niet zo zeer om het weer eens terug te lezen, maar wel om -letterlijk- mijn gedachten weer op een rijtje te krijgen. Ik las ook dat je nu bij je curretage bent en niet verder komt? Je kan dat natuurlijk even overslaan en schrijven over hoe je je nu voelt en dan later de stukken inhalen...
Het is een suggestie hoor, je hoeft het niet te doen :+ . Ik ben alleen heel enthousiast over de helende werking van een dagboek!
pi_118071010
Ik kon me ook steeds heel makkelijk over de miskramen heen zetten. Ik vond het juist steeds zo goed van mijn lichaam dat ie een vruchtje af stootte wat dan waarschijnlijk niet helemaal goed was.
Ik had vlak voor mijn eerste mk een documentaire gezien over een meisje met een half gezicht. en wat een gedoe dat was met operaties en alles. En over hoe dat kon ontstaan en toen was er een dokter aan het woord en die zei: "In 99% van de gevallen word dit een miskraam, dit is dus een geval van een slecht werkend lichaam van de moeder!" En daar moest ik steeds weer aan denken tijdens mijn miskramen.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  woensdag 17 oktober 2012 @ 09:40:36 #12
381212 Gulara
From the future
pi_118071818
Zandsculptuur, sterkte vandaag. :*

_NIKKI_ ik heb even niet meegelezen in Z&G en nu zie ik jou opeens hier posten ;( ga morgen even uitgebreid teruglezen, maar voor nu alvast sterkte en een :*
pi_118071863
Zand heel veel sterkte meid! :* Ik hoop hier later te lezen dat het je is meegevallen.
pi_118071934
Zand, heel veel sterkte vandaag! :*
E.
pi_118071997
Sterkte zandsculptuur. :*
vragen mag!
pi_118072731
Wat zijn jullie lief... :@ :*
Heb lood in m'n schoenen...

Nikki, jij ook sterkte meis... ;( :*
pi_118072807
Zand, veel sterkte! :*
pi_118078190
Ik hoor vanmiddag meer over het hoe en wat nu verder. Als ik puur uitga van mezelf dan wil ik liever eerst wachten tot mijn lichaam het zelf doet, dat lijkt me het fijnst. Ik ben nu wel gestopt met de hormonen, dus er is een kans dat dat gebeurt. Nouja, er vanmiddag maar even over praten met de arts.

zand :*
pi_118091634
Nou, ik ben weer thuis. Ik kan alleen niet echt zeggen of het me mee of tegen gevallen is. Ik heb op een gegeven moment in een huil/paniekbui mijn vriend gesmeekt om de boel af te blazen, had al bijna mijn kleren weer aan. Gelukkig begonnen toen de kalmeringsmiddelen wat te werken en durfde ik toch mee (op voorwaarde dat mijn vriend er bij bleef). Toen op de voorbereidingskamer nog even paniek omdat mijn vriend weg zou moeten, maar hij heeft rustig uitgelegd dat het beter was voor mij om er bij te zijn, en dat mocht. Ik kreeg nog een extra dosis kalmeringsmiddel, en daarna herinner ik me niks meer behalve dat ik wakker werd en mijn vriend over mijn hoofd aaide.
Twee uur later vond ik dat ik wel weer naar huis kon, en toen de zuster mij aangekleed en al op de kamer aantrof, mocht het van haar ook ;).
Tot slot nog een controle echo gehad en die zag er keurig uit.
The worst is over, ik ben enorm opgelucht :)
pi_118093900
Zand, wat 'fijn' dat het nu voorbij is en je weer langzaamaan naar de toekomst kunt gaan kijken. Ik hoop dat je het allemaal een plekje kunt geven. Rust lekker uit. :*

Ik moet morgen voor een echo, tenminste, als ik het nog op zo'n korte termijn geregeld krijg. Brussel kan wel dingen willen, maar het ziekenhuis hier moet wel plek hebben. Ik ben stiekem best blij met een echo, gewoon om echt even met eigen ogen te zien wat er daar aan de hand is. Het is een beetje onwerkelijk ofzo nu. Ik ben ook een beetje aan het nadenken geslagen over wat ik dan wil qua afwachten of toch met medicatie opwekken, maar ik ben er nog niet uit. First things first, eerst de echo maar doen.
pi_118094749
Zand; het is voorbij, nu bijkomen en alles laten bezinken. Rust goed uit en laat je lekker vertroetelen door je lief.

Nikki; fijn dat je morgen voor een echo kunt. Het is confronterend, want dan krijg je al dan niet de bevestiging. Maar ik vond het zo fijn om te weten waar ik aan toe was. Eerst idd maar de echo afwachten en dan plan de campagne maken. Veel succes :*
pi_118117345
Zand het is achter de rug :* Nu lekker uitrusten

Nikki is het nog geregeld? Zo ja; succes vandaag
pi_118117644
Zand, hoe is het nu met je? Voel je je al wat beter na een nachtje slapen?
pi_118117956
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:44 schreef L0t.. het volgende:
Zand, hoe is het nu met je? Voel je je al wat beter na een nachtje slapen?
Lief dat je het vraagt :* . Mentaal gaat het weer wat beter (hoewel ik er wel 'last' van heb dat ik me weinig kan herinneren van gisteren), fysiek valt het nog wat tegen, ben ontzettend moe en heb nergens zin in. Ik hang vandaag maar een beetje op de bank, komt wel weer.
Ik ben vooral opgelucht dat het voorbij is en goed is gegaan, dat gevoel overheerst gelukkig :).

Nikki, hoe is het met jou?
pi_118119246
Lieve zand, het is geweest! Kom nu maar lekker bij en ga het een plekje geven. Het is niet niks :*
E.
pi_118119332
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 11:33 schreef .Sparkling. het volgende:
Lieve zand, het is geweest! Kom nu maar lekker bij en ga het een plekje geven. Het is niet niks :*
:* dank je.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 12:40:39 #27
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118121645
Ik meld me hier ook.

Ik was ongepland zwanger. We hebben eerst overwogen de zwangerschap te beëindigen. Uiteindelijk toch besloten de natuur zijn gang te laten gaan.
Vanmorgen had ik de eerste echo. Ik zou 9+1 zwanger moeten zijn, het vruchtje is echter bij 8+1 gestopt met groeien en er is geen hartactiviteit.

Ik wacht een week of de miskraam vanzelf komt, zo niet, dan krijg ik een currettage.

Het is heel dubbel. We wilden dit kindje in eerste instantie niet, Ik heb ook nooit op een roze wolk gezeten. En toch begonnen we aan het idee te wennen en werd het kindje steeds meer welkom. Maar het heeft niet zo moeten zijn.

Ik ben verdrietig en opgelucht tegelijk.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118122069
Zand, fijn dat het mentaal aardig gaat naar omstandigheden. Lichamelijk komt het vast weer goed, maar dat zal tijd nodig hebben. :*

Malo wat ontzettend klote. ondanks dat het kindje niet gepland was heb je het toch in je hart gesloten. ik hoop voor je dat de mk gewoon vanzelf op gang gaat komen en een curretage niet nodig blijkt. :*

hier wil het ziekenhuis in nederland geen echo maken als ik geen klachten heb. aangezien ik die niet heb wordt het dus aanstaande maandag pas een echo. op zich ook prima. alleen hoop ik niet dat de mk dan in volle gang is ofzo, want met al dat bloed een echo lijkt me ook niet lekker. ;)
pi_118122374
MaLo, wat verdrietig en dubbel ;(
Je stelt je toch in op iets wat gaat komen, en dan komt het niet. Ik vind dat zelf nog wel het moeilijkste... Heb je al met de gyn overlegd? En zijn medicijnen geen optie voor je?
Sterkte :*

quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 12:54 schreef _NIKKI_ het volgende:
hier wil het ziekenhuis in nederland geen echo maken als ik geen klachten heb. aangezien ik die niet heb wordt het dus aanstaande maandag pas een echo. op zich ook prima. alleen hoop ik niet dat de mk dan in volle gang is ofzo, want met al dat bloed een echo lijkt me ook niet lekker. ;)
Daar hoef je je echt niet druk om te maken. Ik had hetzelfde, vloeide als een gek toen ik een echo kreeg. Ik zei nog van te voren tegen de gynaecoloog dat ik het wat gênant vond omdat ik vloeide, maar hij zei dat hij dagelijks meerdere vrouwen zag met bloedverlies, en dat het bij zijn vak hoorde. "Had ik maar een ander vak moeten kiezen", zei hij. Toen vond ik het zelf niet zo erg meer ;).
  donderdag 18 oktober 2012 @ 15:05:53 #30
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118127240
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 13:04 schreef zandsculptuur het volgende:
MaLo, wat verdrietig en dubbel ;(
Je stelt je toch in op iets wat gaat komen, en dan komt het niet. Ik vind dat zelf nog wel het moeilijkste... Heb je al met de gyn overlegd? En zijn medicijnen geen optie voor je?
Sterkte :*

[..]

Daar hoef je je echt niet druk om te maken. Ik had hetzelfde, vloeide als een gek toen ik een echo kreeg. Ik zei nog van te voren tegen de gynaecoloog dat ik het wat gênant vond omdat ik vloeide, maar hij zei dat hij dagelijks meerdere vrouwen zag met bloedverlies, en dat het bij zijn vak hoorde. "Had ik maar een ander vak moeten kiezen", zei hij. Toen vond ik het zelf niet zo erg meer ;).
Ik ben alleen bij de verloskundige geweest. Medicijnen doen ze liever niet, omdat er dan vaak een gedeelte achterblijft en er toch een currettage nodig is.
Ik heb er zelf geen problemen mee nog een week te wachten. Ik mocht ook eerder bellen als ik het eerder 'zat' ben om te wachten.

Ik voel me vreemd nu :'). Ben gewoon lekker aan het werk, maar op de achtergrond denk ik telkens aan het kindje dat er niet mocht zijn. Ik hoop dat de MK snel komt, dan kan ik het echt afsluiten.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 18 oktober 2012 @ 19:34:30 #31
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118139012
Ik had net een heel rot moment. We aten bij mijn ouders. Ik zat te denken, als het goed was geweest vanmorgen, hadden we nu verteld dat we een tweede kindje kregen. Ik had niet zoveel eetlust, dus ik liet de helft van mijn bord staan. Zegt mijn moeder, kind, eet toch wat meer, je bent al zo dun!
Ik dacht echt, mens, als je toch eens wist!

Zometeen ga ik lekker tennissen, even mijn hoofd leeg maken. Het gaat geestelijk best goed, maar even een leeg hoofd zou wel fijn zijn.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 18 oktober 2012 @ 19:37:22 #32
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118139164
Oh en Zandsculptuur, heb je verhaal over de currettage gelezen. Heftig hoor! Fijn dat je het nu achter de rug hebt, zowel geestelijk als lichamelijk kun je dan verder :).

Nikki, hopelijk doet jouw lichaam snel wat het moet doen.

Ik wil morgen een Pandora bedeltje kopen als nagedachtenis aan het kindje dat er niet komt. Is dat gek? :'). Het voelt een beetje hypocriet, omdat we het eerst niet wilden en ik het nu juist niet wil vergeten :').
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118143704
Het was vooral de paniek die het heftig maakte, fysiek stelde het weinig voor. Ik heb nu alleen enorme niets-aan-de-verbeelding-over-latende spierpijn :').

Zo'n bedeltje kopen vind ik niet gek hoor, je voelt het zoals je het voelt, toch? En wat je in het andere topic schreef, het is wel een kindje dat er nooit zal zijn en dat is verdrietig.

Hebben jullie het niet aan mensen verteld? Ik vond het juist fijn mijn verhalen en verdriet te kunnen delen met familie en een paar dierbare vrienden. Het voelt achteraf soms net alsof het nooit is gebeurd, alsof ik nooit zwanger was en er nooit een kindje zou komen. Bijna alsof ik de boel voor de gek heb gehouden. De mensen om me heen helpen me er aan herinneren dat het toch echt gebeurd is en dat vind ik wel prettig.

Hier gaat 't redelijk, ben alleen erg moe en alles loopt enorm door elkaar heen. Binnenkort ga ik maar eens opschrijven wat er wanneer is gebeurd, en samen met mijn vriend een reconstructie maken van gisteren. Ben nu nog enorm warrig.

:* voor iedereen die het nodig heeft.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 22:08:20 #34
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118147958
Fijn dat het redelijk met je gaat. Vermoeidheid lijkt me niet vreemd, het was toch een ingreep en geestelijk heeft het natuurlijk wel impact.

Wij hebben aan niemand verteld dat ik zwanger was, en ik heb ook niet de behoefte nu te vertellen dat ik zwanger wás ;). Ligt allemaal ook een beetje moeilijk momenteel, mijn ouders hebben hun eigen medische sores op dit moment, die wil ik er niet mee lastig vallen. En de zus van mijn schoonzus is al jaren bezig via de MMM zwanger te worden. Dus met mijn broer wil ik het ook niet delen. Beste din zit een paar weken in het buitenland. Ik denk dat ik genoeg heb aan mijn vriend en ik heb ook veel aan dit forum.

Het tennissen net was heerlijk :D. Ik kreeg wel een steek in mijn buik en toen dacht ik, het zal toch niet NU gebeuren? :o. Ik denk dat ik de komende tijd maar een dik maandverband in doe als ik de deur uitga, het kan natuurlijk wel elk moment gebeuren.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 18 oktober 2012 @ 22:26:11 #35
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_118149084
MaLo, veel sterkte met het verwerken van wat er is gebeurd :* als jij het fijn vind om een bedeltje te kopen ter 'nagedachtenis' van dit kindje dan is dat niet gek toch? Dat het geen geplande zwangerschap was betekent niet dat je er nooit een gevoel bij hebt gehad. Doen en koesteren!

:* voor de andere meiden. Ik blijf het confronterend vinden hoe herkenbaar veel gevoelens zijn..
3!
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 09:16:36 #36
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118160365
Thanx Inca!

Heb de echofoto's net nog eens goed bekeken. Het vruchtje lijkt meer op een jong eendje dan op een kindje in wording :'). Ons arme kleine kuikentje ;(.

Heb slecht geslapen vannacht, had allemaal drukke dromen. Ga nu lekker de stad in, dik maandverband kopen voor als de MK komt :| en een mooie bedel uitzoeken.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118162528
:* MaLo.

Dik maandverband heb ik zelf helemaal niet nodig gehad. Ik ben tampons gewend, dus ren naar het toilet bij elk beetje dat voelt als doorlekken :').
pi_118162768
Hè MaLo, wat een naar nieuws ;( Ook al waren je gevoelens vanaf het begin al heel dubbel, mag je verdriet er nu gewoon zijn natuurlijk. Ik vind het een heel mooi idee van dat bedeltje. Sterkte :*
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 10:58:17 #39
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118163205
Thanx L0t :)

Tja, ik gebruik normaliter ook tampons, maar de vlos had het al over kraamverband :') dus ik heb maar gewoon een pak dikke kotexmatrassen gekocht. Je kunt het maar beter wel in huis hebben dan niet :').

Heb een heel mooie toepasselijke bedel gevonden. Drie rondjes (die kunnen mijn vriend, dochter en ik symboliseren) met een hartje dat er los aan bungelt. En het mooie is dat mijn armband nu ook vol is.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118168920
Dat klinkt mooi, symbolisch :)
pi_118169181
Dat klinkt als een mooi bedeltje Malo :)

Bij de eerste miskraam gebruikte ik eerst maandverband met vleugels voor in de nacht maar dat lekte steeds door. Toen heeft mijn zus een pak kraamverband gekocht voor mij en dat ging wel goed. Na een paar dagen werd het gelukkig minder en had ik weer genoeg aan het maandverband voor de nacht. Ik ben ook tampons gewend, maandverband voelt zo vies!!
E.
pi_118169250
Brr, ja ik heb ook een hekel aan maandverband, maar het moet maar ;(
Hebben jullie trouwens hCG getest na de miskraam?
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 13:44:59 #43
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118169541
Geen idee, zover ben ik nog niet :P.

Hoe gaat het trouwens na een currettage, kun je snel weer aan het werk? Krijg je nog nacontroles? Ik zie mijn lichaam er wel voor aan dit vruchtje gewoon vast te houden, dus zou niet verbaasd zijn als het een currettage zou worden.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118169768
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 13:44 schreef MaLo het volgende:
Geen idee, zover ben ik nog niet :P.

Hoe gaat het trouwens na een currettage, kun je snel weer aan het werk? Krijg je nog nacontroles? Ik zie mijn lichaam er wel voor aan dit vruchtje gewoon vast te houden, dus zou niet verbaasd zijn als het een currettage zou worden.
Bij mij is het twee dagen geleden, dus ik weet het ook nog niet precies ;) , maar ik zou er rekening mee houden dat je zeker een paar dagen thuis moet blijven. In het ziekenhuis zeiden ze dat je rekening moet houden met 1 tot 2 weken, maar dat lijkt me wat overtrokken. Ik ben vandaag al voorzichtig aan weer wat gaan werken (ik werk vanuit huis) maar ga zo wel weer een middagdutje doen want ik ben doodop.
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:09:45 #45
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118170332
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 13:51 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Bij mij is het twee dagen geleden, dus ik weet het ook nog niet precies ;) , maar ik zou er rekening mee houden dat je zeker een paar dagen thuis moet blijven. In het ziekenhuis zeiden ze dat je rekening moet houden met 1 tot 2 weken, maar dat lijkt me wat overtrokken. Ik ben vandaag al voorzichtig aan weer wat gaan werken (ik werk vanuit huis) maar ga zo wel weer een middagdutje doen want ik ben doodop.
Ok... Wat dat betreft zou het mooi zijn als het snel spontaan komt hier, ik heb de komende week vakantie. 1 a 2 weken lijkt mij ook best lang, zo'n grote ingreep is het (lichamelijk gezien) volgens mij ook weer niet. Maar van narcose moet je lichaam natuurlijk ook herstellen.
Hier doen ze het trouwens onder plaatselijke verdoving, niet onder narcose.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118170693
Dat is voor iedereen verschillend, denk ik...
Ik ben toen de volgende dag al meteen weer gaan werken. Ik voelde me op zich lichamelijk goed, en ik kon de afleiding wel gebruiken. De dag daarna (vrijdag) heb ik de middag toch maar vrij genomen om in een hoekje op de bank opgekruld een potje te janken ;-) Maar na dat weekend heb ik weer gewoon gewerkt...
pi_118170794
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 14:09 schreef MaLo het volgende:

[..]

Ok... Wat dat betreft zou het mooi zijn als het snel spontaan komt hier, ik heb de komende week vakantie. 1 a 2 weken lijkt mij ook best lang, zo'n grote ingreep is het (lichamelijk gezien) volgens mij ook weer niet. Maar van narcose moet je lichaam natuurlijk ook herstellen.
Hier doen ze het trouwens onder plaatselijke verdoving, niet onder narcose.
Dan zal het herstel vast sneller zijn dan met narcose. Maar ik zou het echt niet anders gewild/gekund hebben...
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:28:15 #48
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118170978
Zal inderdaad wel van persoon tot persoon verschillen, maar 2 weken lijkt me echt heel lang. Idd ook vanwege de afleiding die je wel kunt gebruiken.

Ik denk dat ik het wel trek onder plaatselijke verdoving. Narcose lijkt mij juist heel eng :P. Ben een paar jaar terug aan mijn pols ook geopereerd onder regionale verdoving (hele arm verdoofd) en dat vond ik wel prettig. Maar ook dat zal weer van persoon tot persoon verschillen. Kan me ook wel voorstellen dat je bij een currettage het juist totaal niet mee wilt maken, het is toch (vooral geestelijk) een heel nare ingreep. Dan laat ik liever weer een cyste uit mijn pols halen ;)
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118171447
Nee, ik wilde er helemaal niets van meemaken. Van de narcose heb ik ook niets gemerkt, ik sliep namelijk al door de kalmeringsmiddelen.
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:44:21 #50
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118171547
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 14:41 schreef zandsculptuur het volgende:
Nee, ik wilde er helemaal niets van meemaken. Van de narcose heb ik ook niets gemerkt, ik sliep namelijk al door de kalmeringsmiddelen.
Als ik een currettage moet wil ik ook weer een dosis Lorazepam vooraf! Kreeg ik bij de polsoperatie ook en daar werd ik heerlijk rustig van. Nu ik het me zo bedenk, met Lorazepam ga ik het zeker wel redden onder plaatselijke verdoving.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118171675
Ik heb midazolam gehad, dat werkt ongeveer hetzelfde :)
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 21:14:04 #52
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118187469
Klinkt ook prima :P. Als ik maar kalmeringsmiddel krijg :P.

Pfff ik had net enorme buikkrampen, ik dacht, begint het? Maar het was een acute diarree-aanval :')
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118188270
Vraagje aan de dames die een curettage gehad hebben; steken in je buik na afloop, aan de zijkant, hoort dat erbij? Of zijn dat mijn darmen, of toch iets ernstigs?
Ik wil mijn lichaam terug :{ :').
pi_118188808
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:14 schreef MaLo het volgende:
Klinkt ook prima :P. Als ik maar kalmeringsmiddel krijg :P.

Pfff ik had net enorme buikkrampen, ik dacht, begint het? Maar het was een acute diarree-aanval :')
Dat kan echt precies hetzelfde voelen hè? Hoe vaak ik niet dacht dat het begonnen was maar dat bleek alleen een flinke hoeveelheid lucht te zijn.. ;)
E.
pi_118189635
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:28 schreef zandsculptuur het volgende:
Vraagje aan de dames die een curettage gehad hebben; steken in je buik na afloop, aan de zijkant, hoort dat erbij? Of zijn dat mijn darmen, of toch iets ernstigs?
Ik wil mijn lichaam terug :{ :').
Volgens mijn zus hoort het erbij. Ze zijn toch bezig geweest. Alleen indien je koorts krijgt moet je gaan bellen.
pi_118189874
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:54 schreef kahlie het volgende:

[..]

Volgens mijn zus hoort het erbij. Ze zijn toch bezig geweest. Alleen indien je koorts krijgt moet je gaan bellen.
Dank je. Ja, koorts houd ik ook goed in de gaten, ik zit niet te wachten op een ontsteking.
pi_118189893
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:58 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Dank je. Ja, koorts houd ik ook goed in de gaten, ik zit niet te wachten op een ontsteking.
Np. :*
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 22:28:25 #58
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118191665
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:38 schreef .Sparkling. het volgende:

[..]

Dat kan echt precies hetzelfde voelen hè? Hoe vaak ik niet dacht dat het begonnen was maar dat bleek alleen een flinke hoeveelheid lucht te zijn.. ;)
Ja :'). Ik heb altijd vrij veel last van mijn menstruatie en ik ben natuurlijk al een keer bevallen dus ik weet hoe het zou moeten voelen :P en dit leek er precies op :'). Nou ja, we wachten maar af.

Zand, hopelijk is de pijn snel weg!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118200300
MaLo hier ook na de tijd 1 dag thuis geweest en toen weer werken. Die dag thuis was meer omdat ze die anti d prik in mijn been verkeerd hadden geprikt en ik dat been niet goed meekreeg :p
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_118209904
Ik zit er vandaag even een beetje doorheen, voel me nog steeds niet fit, maar ben zo flauw van het niks doen...
En het voelt zo rot om niet meer zwanger te zijn, ik mis m'n mini buikje en alle plannen... de smsjes naar m'n lief over babynamen, googlen naar inspiratie voor de babykamer... Ik wil dit niet... ;(
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 17:24:06 #61
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118212272
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 16:03 schreef zandsculptuur het volgende:
Ik zit er vandaag even een beetje doorheen, voel me nog steeds niet fit, maar ben zo flauw van het niks doen...
En het voelt zo rot om niet meer zwanger te zijn, ik mis m'n mini buikje en alle plannen... de smsjes naar m'n lief over babynamen, googlen naar inspiratie voor de babykamer... Ik wil dit niet... ;(
Zand :*

Misschien lekker even met je lief uitwaaien in het bos of strand (weet niet waar je woont). Niet dat het iets oplost, maar misschien is je hoofd dan in ieder geval tijdelijk even leeg. Sterkte!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118215829
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 16:03 schreef zandsculptuur het volgende:
Ik zit er vandaag even een beetje doorheen, voel me nog steeds niet fit, maar ben zo flauw van het niks doen...
En het voelt zo rot om niet meer zwanger te zijn, ik mis m'n mini buikje en alle plannen... de smsjes naar m'n lief over babynamen, googlen naar inspiratie voor de babykamer... Ik wil dit niet... ;(
Zand :*, ik snap wel dat je van het niets doen ook een beetje murw wordt. Ik heb sinds ik weet dat het hier mis zal gaan ineens enorme behoefte om bij mijn dochter te zijn, van haar te genieten en leuke dingen met haar te doen. Niet dat ik dat anders niet heb ofzo, maar nu des te meer. Ik hoop gewoon stiemen dat ze 's nachts wakker wordt zodat ik haar op kan halen en ze lekker bij me kan slapen. O+ Maargoed, wij gaan als het weer een beetje mee wil werken morgen lekker naar Blijdorp. Gewoon even verstand op nul en beestjes kijken, heerlijk.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 21:17:16 #63
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118220086
Wij hebben vandaag de schuren en de hobbykamer uitgemest, en de tuin gedaan. Wij willen ons huis verkopen :P en volgende week komt de makelaar. De afleiding was fijn :)

Mijn borsten lijken iets minder gevoelig te worden. Heb nog wel harde schijven achter mijn tepels. Ik hoop dat dit een eerste teken is dat de MK toch uit zichzelf gaat komen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118248596
Lekker bezig dus, MaLo. Hoe is het nu? En nikki, met jou? Hoe was het in Blijdorp?

Met mij gaat het weer wat beter, zowel fysiek als mentaal. Vanmiddag zijn lief en ik lekker even samen weg geweest en dat was wel even fijne afleiding ;).
pi_118249015
Hier gaat het goed hoor, vandaag een heerlijke dag gehad in Blijdorp en na afloop lekker bij de Mac gegeten. :9
Morgen om 13:45 uur echo. Ik ben heel benieuwd wat we daar te zien gaan krijgen. Ik ga denk ik wel vragen om een foto, het lijkt me fijn om "iets" te hebben om bij het kindje wat er niet komt stil te staan. Of is dat raar? :@
Voorlopig heb ik in ieder geval nog geen teken van bloed/krampen of wat dan ook en mijn symptomen zijn ook niet minder. Niet dat ik veel symptomen had hoor, alleen wat zere borsten en kokhalzen bij tandenpoetsen of als ik me druk maakte. Ik ben bang dat ik m'n kans op een spontane mk gemist heb doordat ik door de ICSI/PGD de utrogestan tabletjes gebruikte.

Malo, dat afnemen van symptomen lijkt me "fijn" om te merken, hopelijk begint je lichaam deze week zelf aan een grote schoonmaak en kun je snel weer door naar een volgende ronde. :*

Zand, fijn dat jij ook een dagje met wat afleiding gehad hebt. :*
pi_118249076
Wij zijn ook naar bljjdorp geweest en daarna mac O+ O+
Ik vind het vragen om een foto absoluut niet raar.
Heel veel sterkte morgen :*

En ook knuffels en sterkte voor de andere dames :*
pi_118249182
Nikki, het is niet raar om een foto te vragen hoor! Bij mij vroeg de gyn het toen en ik was heel stellig dat ik hem niet hoefde. Ze zei toen dat ze hem zou bewaren voor als ik me zou bedenken en de week er na zei ik dat ik hem toch wou. Ik kreeg hem toen en volgens de gyn wou bijna iedereen uiteindelijk graag een foto hebben. Dus nee, echt niet gek!

Van mij ook knuffels voor iedereen! :*
E.
  zondag 21 oktober 2012 @ 18:43:16 #68
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118249194
Zand, wat fijn dat je je weer wat beter voelt. Het zal vast nog met ups en downs gaan, maar vandaag in ieder geval een up ;).

Nikki, gewoon om een foto vragen hoor! Ik heb ook een foto van ons Kuikentje. Hou er wel rekening mee dat overleden vruchtjes niet altijd mooi op de foto willen komen. Omdat ze in elkaar kunnen schrompelen. Ons Kuikentje staat er ook niet zo mooi op

Ik heb ook nog geen symptomen van een naderende MK, mijn borsten doen momenteel zelfs weer flink pijn :'). Ik let ook veel te erg op mijn lichaam nu. Toen ik nog 'gewoon' zwanger was, merkte ik niet zoveel aan mijn lichaam. Nu let ik op ieder signaal en ieder pijntje, in de hoop dat de MK komt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118249362
Pffew, ik vond mezelf al een beetje maf met m'n gedachten over die foto. Fijn om te lezen dat het wel oke is om te vragen. :)
Edit: ik denk ook dat er bij mij weinig te zien is van een vruchtje hoor. Morgen zou 6 weken 6 dagen zijn en ik weet al een week dat het niet oké is. Ook als je niks ziet wil ik denk ik toch de foto hebben, gewoon om het idee dat "het" er toch echt zit/zat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malo, bij mij is het juist andersom. Toen ik nog "zwanger" was liep ik de hele dag als een soort maffe idioot op m'n borsten te duwen, om het uur naar de wc te gaan om te kijken of er niet toevallig bloed uit m'n doosch kwam (ik had natuurlijk wel bruinroze verlies, maargoed). Nu doe ik niets van dat alles meer. Ja 's ochtends por ik even in m'n tiet en denk dan: "oké hij doet nog pijn." Naar de wc gaan doe ik alleen nog als ik echt moet.
  zondag 21 oktober 2012 @ 18:54:04 #70
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118249518
Onze situaties waren dan ook heel anders; mijn zwangerschap was ongepland en in eerste instantie ook niet gewenst ;). En ik had deze zwangerschap ook écht een stuk minder lichamelijke klachten dan bij mijn eerste zwangerschap. Bij mijn eerste zwangerschap zat ik ook de hele tijd op mijn borsten te duwen en iedere avond voor de spiegel te turen of ik al veranderingen zag aan mijn lichaam :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118249696
Ik ga denk ik ook vragen of ik alsnog een afdruk van de echo kan krijgen.
pi_118249794
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 18:43 schreef MaLo het volgende:
Zand, wat fijn dat je je weer wat beter voelt. Het zal vast nog met ups en downs gaan, maar vandaag in ieder geval een up ;).
Morgen ga ik weer proberen de draad van het dagelijks leven op te pakken. Zal wel even raar zijn weer, je bent er toch zo intens mee bezig geweest...
  zondag 21 oktober 2012 @ 22:25:11 #73
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118261210
Succes morgen Zand! Zal idd wel even vreemd voelen, je moet toch weer een knop omzetten.

Ik hoefde trouwens niet te vragen om een foto, de vlos vroeg zelf of ik een afdruk wilde hebben. En ze heeft ook nog echt haar best gedaan om Kuikentje er zo mooi mogelijk op te zetten.

Mijn vlos was verder ook trouwens superaardig. Had haar vóór de echo al verteld van mijn dubbele gevoelens over de zwangerschap en dat ik nog maar moest zien of alles goed was :P en ze voelde mijn gevoelens na de echo heel goed aan.

Ik wíst het ook gewoon. Vlak voor de echo wist ik van binnen al dat het niet goed zat (heb de dag voor de echo ook nog in Z&G gepost dat wat de uitkomst ook zou zijn, het goed zou zijn). Moeders weten dat vaak, zei de vlos ook.

Geduld is niet mijn sterkste kant :{ . Ik hoop zo dat de MK binnenkort uit zichzelf begint. Zo niet, dan bel ik woensdag de vlos voor een verwijzing voor een currettage, brrr.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118262751
Zand, t zal wel gek zijn maar toch een gelukkige dag gewenst morgen!

En voor de andere meisjes ook een :*!
pi_118263987
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2012 22:52 schreef Suikertante het volgende:
Zand, t zal wel gek zijn maar toch een gelukkige dag gewenst morgen!

En voor de andere meisjes ook een :*!

:*
pi_118270628
Zand, hopelijk gaat het "gewone leven" vandaag meevallen. :*
pi_118272799
Wat zijn jullie lief :* .

Succes met de echo vandaag, Nikki.

MaLo, jij 'wist' dus ook van te voren al dat het niet helemaal goed zat? Ik wist het ergens diep van binnen ook, was eigenlijk helemaal niet verbaasd dat mijn echo niet goed bleek te zijn (wel verdrietig, uiteraard). Ik droomde ook al soms dat het mis ging, en had er helemaal geen goed gevoel bij. Op vakantie zeiden mensen: tot volgend jaar, dan met baby! En ik dacht alleen maar: dat zullen we nog wel zien. Ook de 'hoera wij zijn zwanger' mededeling naar onze families hebben we redelijk voorzichtig gebracht, veel minder 'vrolijk' dan gepland, en er steeds bij zeggen dat het nog mis kon gaan etc.
Ik heb het dus wel heel duidelijk aangevoeld, en ergens maakt me dat wel weer wat minder bang voor een volgende zwangerschap, want ik ben ervan overtuigd dat het dus ook gewoon wél goed kan voelen, als het met de zwangerschap wel in orde is :) .
pi_118272906
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 10:43 schreef zandsculptuur het volgende:
Wat zijn jullie lief :* .

Succes met de echo vandaag, Nikki.

MaLo, jij 'wist' dus ook van te voren al dat het niet helemaal goed zat? Ik wist het ergens diep van binnen ook, was eigenlijk helemaal niet verbaasd dat mijn echo niet goed bleek te zijn (wel verdrietig, uiteraard). Ik droomde ook al soms dat het mis ging, en had er helemaal geen goed gevoel bij. Op vakantie zeiden mensen: tot volgend jaar, dan met baby! En ik dacht alleen maar: dat zullen we nog wel zien. Ook de 'hoera wij zijn zwanger' mededeling naar onze families hebben we redelijk voorzichtig gebracht, veel minder 'vrolijk' dan gepland, en er steeds bij zeggen dat het nog mis kon gaan etc.
Ik heb het dus wel heel duidelijk aangevoeld, en ergens maakt me dat wel weer wat minder bang voor een volgende zwangerschap, want ik ben ervan overtuigd dat het dus ook gewoon wél goed kan voelen, als het met de zwangerschap wel in orde is :) .
Mja, ik denk dat het ook gewoon aan je persoonlijkheid ligt. Ben zelf vrij rationeel. Heb bij de eerste zwangerschap altijd een slag om de arm gehouden (omdat de kans op een miskraam nou eenmaal best groot is, iets van 10-15% tot aan de 12 weken, en 1/4 van alle vrouwen krijgt er in hun leven mee te maken), en toen ging het mis. Bij de tweede zwangerschap heb ik dat precies zo gehad, ben er zelfs (bij bloedverlies ronde de 6-7 weken) van overtuigd geweest dat het weer een miskraam was/werd. Maar toen zat ik er dus naast.

Oh, en daarnaast denk ik dat de meeste mensen wel eens een 'wat als' gevoel hebben, of zich zorgen maken. En áls het dan mis gaat, dan lijkt het dus alsof ze het van tevoren al aanvoelden.

Tenminste, dat is mijn theorie :+

Oh, en zand, zelfs met die insteek kan het ook gewoon goed voelen :) Dus wat dat betreft no worries.
pi_118273076
Ja wie weet is het ook wel een beetje nuchterheid, we zullen het bij de volgende zwangerschap hopelijk zien ;)
pi_118273145
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 10:54 schreef zandsculptuur het volgende:
Ja wie weet is het ook wel een beetje nuchterheid, we zullen het bij de volgende zwangerschap hopelijk zien ;)
Daar gaan we vanuit! :Y

Ik was bij de tweede zwangerschap overigens nog wat afwachtender. Dat is achteraf gezien misschien wel wat jammer, maar volgens mij ook wel logisch. Het is net wat minder vanzelfsprekend als het de eerste keer was, zeg maar.

Hoe gaat het trouwens vandaag? Valt het 'gewone leven' een beetje mee, voel je je ok?
pi_118273474
Dat lijkt me wel logisch ook, ja. De verloskundige zei tegen me dat we bij een volgende zwangerschap al met 8 weken een echo mogen! Maar dat was deze zwangerschap ook al zo :') . Ach, we zullen het allemaal wel zien. Ik ben wel een beetje nuchter als in; het is de natuur, en het loopt zoals het loopt (en mij valt niets te verwijten, ik heb me aan alle 'regels' gehouden, dit was gewoon domme pech).

Ik kan me wat lastig concentreren vandaag, gelukkig heb ik geen hele drukke dag gepland ;) . Eigenlijk ben ik een beetje bang dat als ik er niet over praat, of er niet aan denk, ik het ga 'vergeten', dat het dan op de achtergrond raakt, en het net is alsof het nooit is gebeurd, alsof dit kindje er nooit is geweest :@ . En die gedachte krijg ik maar niet uit mijn hoofd.
  maandag 22 oktober 2012 @ 11:14:59 #82
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118273755
Bij mijn eerste zwangerschap heb ik geen moment gedacht dat het mis zou gaan. Ik voelde mij zó zwanger. En ik was toen jong, 24, ik stond toen ook anders in het leven dan nu. Bij deze zwangerschap dacht ik eerst dat ik me anders voelde omdat deze niet gepland was. Maar ook lichamelijk voelde ik me anders, minder "echt" zwanger. Ik was bij de echo niet verdrietig om mezelf, ik heb een mooi leven en een prachtige dochter, maar wel om het kindje, dat er nooit zou komen en dat ik ondanks mezelf wel een leven had gegund.

Je gaat je eerste zwangerschap en je eerste kindje echt niet vergeten hoor Zand. Maar je gaat er ook niet meer dagelijks aan denken. Dat hoeft ook niet. Net als bij andere overleden familieleden. Het slijt, maar verdwijnen gaat het nooit. Zo denk ik er tenminste over :). Ik hoop, dat als er een hemel bestaat, wat ik zelf trouwens niet geloof, maar ik kan het mishebben :') dat dit kindje een mooi plekje krijgt bij mijn veel te jong overleden lieve tante.

Het kan óók misgaan bij een zwangerschap die wel goed voelt, maar ik denk dat die kans kleiner is dan als het al niet goed voelt. Vrouwelijke intuitie is sterk en moet niet onderschat worden ;).

Ik vind het trouwens heel fijn om in dit topic te posten en te lezen, heb ook wat vorige delen doorgenomen. Het helpt me wel bij het vinden van een plaatsje voor deze gebeurtenis.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  maandag 22 oktober 2012 @ 11:15:53 #83
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118273790
En nu ga ik lekker aan de poets, heerlijk, herfstvakantie :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118273826
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 11:14 schreef MaLo het volgende:
Ik vind het trouwens heel fijn om in dit topic te posten en te lezen, heb ook wat vorige delen doorgenomen. Het helpt me wel bij het vinden van een plaatsje voor deze gebeurtenis.
Ja he, ook de vorige delen... iedereen heeft dezelfde vragen, twijfels, onzekerheden, het is fijn te lezen dat je niet de enige bent die dit meemaakt (terwijl het wel soms zo voelt).
  maandag 22 oktober 2012 @ 12:37:56 #85
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118276643
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 11:17 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Ja he, ook de vorige delen... iedereen heeft dezelfde vragen, twijfels, onzekerheden, het is fijn te lezen dat je niet de enige bent die dit meemaakt (terwijl het wel soms zo voelt).
Inderdaad, je ziet ook telkens dezelfde dingen terugkomen :).

Ik ben geestelijk helemaal klaar voor de MK, het zou heel fijn zijn als het deze week kwam, omdat ik nu vakantie heb. Daarna ben ik weer gewoon aan het werk, en dan voelt het toch wel een beetje als een tijdbom. Straks gebeurt het op mijn werk :{. Ik weet niet of je het echt aan voelt komen op het 'moment supreme', dan zou ik nog tijdig naar huis kunnen gaan, of dat je er echt door overvallen wordt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118276987
Geen idee, bij mij bleef het gewoon zitten tot ik de medicijnen kreeg.
Achteraf gezien vind ik eigenlijk dat ik er te lang mee heb rondgelopen, een volgende keer even afkloppen zou ik toch eerder ingrijpen.
Heb jij al beeld van hoe lang je zou willen wachten tot het natuurlijk komt?
  maandag 22 oktober 2012 @ 12:50:29 #87
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118277080
Ik had mijn echo donderdag, en als er woensdag nog niets gebeurd is bel ik de vlos voor een verwijzing naar de gyn. Ik wil dan het liefst de week erop "geholpen" worden. Ik wil geen weken wachten.
Hoelang heb jij alles bij elkaar doorgelopen?
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118277246
Van 'foute echo' tot curettage heeft bij mij 3 weken geduurd. Ik heb 1 week gewacht tot het vanzelf kwam en werd toen ook doorgestuurd naar de gyn, maar ik wilde graag per sé eerst medicijnen proberen.
pi_118277381
Ik wil ook zometeen even met de gyn doospreken wat nu de 'planning' wordt. Ik ben ineens eigenlijk best een beetje zenuwachtig voor de echo zometeen, terwijl er waarschijnlijk weinig op te zien zal zijn. Nu snel dochterlief aankleden en dan op naar het ziekenhuis.
pi_118277488
Succes straks Nikki :*
  maandag 22 oktober 2012 @ 13:14:21 #91
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118278028
Succes Nikki! Hopelijk krijg je toch een mooie echo!

Zand, volgens mij kom ik niet in aanmerking voor medicijnen, omdat ze dat tot 7 weken zwangerschap doen. Mijn vruchtje is met 8+1 gestopt met groeien. Anders had ik het ook wel eerst met medicatie willen proberen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118278397
Dat is vreemd, want ze breken er ook wel eens zwangerschappen van 20+ weken mee af (kindjes die bijvoorbeeld na de SEO niet gezond bleken te zijn).
Hier in het ziekenhuis waren ze ook niet al te happig op medicijnen, maar ik wilde het zelf heel graag en toen zijn ze er in mee gegaan.
  maandag 22 oktober 2012 @ 13:27:14 #93
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118278503
Misschien vergis ik me, ik meende dat ergens gelezen te hebben. Dat ze er niet happig op zijn begreep ik ook al, verhouding tussen succespercentage en pijn/lijden zou niet zo goed liggen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118278535
Wat raar. Bij mij werd met 8 weken en 4 dagen geconstateerd dat er geen kloppend hartje was en dat het vruchtje bij 6 weken ongeveer gestopt was met groeien. Het vruchtzakje groeide wel door. Ik heb bij 10 weken dmv van medicatie (cytotec) de miskraam opgewekt.
vragen mag!
pi_118278756
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 13:27 schreef MaLo het volgende:
Misschien vergis ik me, ik meende dat ergens gelezen te hebben. Dat ze er niet happig op zijn begreep ik ook al, verhouding tussen succespercentage en pijn/lijden zou niet zo goed liggen.
De succesratio is iets van 50-60% geloof ik.
Wat ik dan weer vreemd vind, is dat ze het niet (zoals bij een abortus, of een heel late miskraam/extreme vroeggeboorte) combineren met het hormoon mifepriston, want dan is de succesratio namelijk 98%. In het ziekenhuis konden ze mij hier geen antwoord op geven, dat deden ze gewoon niet.
  maandag 22 oktober 2012 @ 13:45:02 #96
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118279216
Stom he. Alsof een missed abortion al niet ellendig genoeg is, doen ze ook nog niet alles om het voor vrouwen die het overkomt zo draaglijk mogelijk te maken.
Ik zal het eens navragen, als ik bij de gyn terecht kom :).

De vermoeidheid die ik in het begin van de zwangerschap had, is helemaal weg, dat is wel fijn :X. Ik heb weer energie voor 10. Ben de hele dag al lekker bezig en lig ook niet meer 's avonds om half 9 al op apegapen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118279488
Nouja, in het ziekenhuis hier was iedereen echt super lief voor me, maar qua behandeling vond ik het inderdaad allemaal niet heel erg doordacht. Ik vond vooral de tegenstelling zo groot; wekenlang verheug je je op iets wat gaat komen, ben je bezig met 'opbouwen', en dan ineens moet je nadenken over 'afbreken' en hoe je die mooie belofte weer je buik uit krijgt...
pi_118279584
Oh, verminderde zwangerschapsklachten zijn wel fijn idd, ik hoef sinds twee dagen ook niet meer 's nachts mijn bed uit om te plassen en mijn babybuikje is weer zo geslonken dat ik weer fatsoenlijk in mijn jeans pas.
(Ik schrok gisteren wel ineens van mijn eigen silhouet in de spiegel, zo zonder buikje. Raar hoe snel je daar aan went.)
pi_118279907
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 13:24 schreef zandsculptuur het volgende:
Dat is vreemd, want ze breken er ook wel eens zwangerschappen van 20+ weken mee af (kindjes die bijvoorbeeld na de SEO niet gezond bleken te zijn).
Hier in het ziekenhuis waren ze ook niet al te happig op medicijnen, maar ik wilde het zelf heel graag en toen zijn ze er in mee gegaan.
Ik had een kindje van bijna 17 weken in m'n baarmoeder zitten (die met 11 weken gestopt was met groeien, maar nog wel heeft doorgeleefd tot zeker na 13 weken) en ik kreeg ook medicijnen.
Ik ben 2 dagen nadat het geconstateerd werd een dagje opgenomen geweest en kreeg tabletten ingebracht en die wekten de 'bevalling' op. De avond voor het hele gebeuren moest ik een pil slikken welke het progesteron stopte oid.

Het ziekenhuis zei dat ik zelf kon wachten tot het zelf zou komen, of een curretage kon kiezen, maar ze raadden mij deze methode aan. En ik ben enorm dankbaar dat die mogelijkheid er was.
Tralalalaaa
  maandag 22 oktober 2012 @ 14:06:03 #100
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118280055
Mij lijkt het met medicijnen ook 'natuurlijker' dan zo'n currettage. Ik vraag het wel, mocht het zover komen :)
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118280295
Het heeft gewoon 2 kanten
Een curretage is snel klaar en dan is het ook meer afgerond terwijl de pillen een wat langere nasleep hebben. Kans op veel krampen, grote stolsels noem maar op.
Maar het kan dan wel weer thuis en samen :Y

Het is maar net wat je voorkeur heeft :Y
pi_118281588
Zo, echo is achter de rug. Er was een vruchtzakje op te zien van ongeveer 5 weken oud. Rond de 5 weken is het dus misgegaan. En rond de 5 weken heb ik dus een soort van ongesteldheidskramp gehad, dat is wat mij betreft de dag dat het is misgegaan. Nu is het afwachten tot het bloeden begint. Volgens de gyn over het algemeen bij max. twee weken na stoppen met utrogestan. Nog een week te gaan. Sowieso gaat ze me vrijdag bellen om te vragnen hoe het gaat en dan bespreken we weer even hoe dan verder. Het goede nieuws is dat er in ieder geval geen bbz lijkt te zijn, pfew. En oja, ik had bij nader inzien geen behoefte aan een foto, ik heb genoeg gezien en het is klaar nu. Hopelijk komt 'fritsie' er snel uit zichzelf uit.
pi_118285539
Nikki :*
Vond je het confronterend, de echo?
Hoe ver had je eigenlijk moeten zijn nu? Hopelijk komt het nu snel op gang.
pi_118288494
Nee hoor, ik vond de echo goed te doen. Misschien scheelt het ook omdat ik gewend ben echo's te krijgen in verband met de ICSI/PGD. Voor mij is de echo an sich gewoon een soort routinewerk geworden. Ik ging daar gelukkig ook niet heen met het idee dat alles goed zou zijn, dat scheelt. Ik zou nu 6 weken en 6 dagen zijn, dat weet ik zo zeker omdat mijn punctie 5 weken geleden op dinsdag was.
pi_118299208
Ik denk aan jullie. Knuffel.

(En ik hoop dat ik morgen woorden kan vinden om echt wat te zeggen. Vandaag mee zitten lezen op m'n werk. Dat combineert niet zo goed, zeker niet omdat ik m'n eigen verhaal nog steeds niet af heb en nog steeds veel herken in wat jullie schrijven wat gevoelens betreft)
pi_118299351
:* kursor, neem je tijd.
  maandag 22 oktober 2012 @ 20:59:04 #107
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118299667
Nikki, fijn dat de echo je meeviel. Jij wacht dus ook eerst af?

Kursor, ik heb je verhalen gelezen, heftig allemaal :* Sterkte en als je weer wilt schrijven, we zitten er voor je :)

Zand, ben je je eerste 'normale' dag goed doorgekomen?

Heb vanavond weer lekker getennist. Me lichamelijk uitleven doet me goed, en gaat nu ook beter dan een paar weken geleden, toen ik nog 'echt' zwanger was.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118299903
Eigenlijk vind ik dat ik er ook voor jullie hoor te zijn nu, maar het lukt me niet echt. Hopelijk morgen als m'n dochter 's middags slaapt.
pi_118301891
Ja, van gyn mag het tot 12 weken. Dat vinden wij te lang, maar lief en ik hebben wel besloten twee weken te wachten. Gyn zei ook dat een curretage (bij niet aanslaan medicijnen) bij deze termijn lastig is omdat ze dus slecht kunnen controleren of ze het vrucht(zak)je wel hebben. En ik heb voorlopig geen moeite met wachten, het enige nare vind ik dat ik nu niet weet wanner 'het' gaat gebeuren. Ik ben dus best een beetje bang dat het op m'n werk losbarst ofzo.

Kursor :*, is toch niet erg. Je schrijft wat als het je lukt en anders niet. Hoe dan ook, het is goed. Ik denk dat iedereen dat hier vindt. :*

Malo, fijn dat je lekker hebt kunnen tennissen! :)
pi_118303202
Nikki, Ik was ook heel erg bang dat het ineens zou los barsten maar bij mij begon het als een lichte bloeding. Weet niet hoe dat bij anderen ging maar bij mij was er geen paniek geweest als het buiten de deur ineens was op komen zetten. En een dag voor de krampen kreeg ik ook flinke krampen dus toen ben ik voor de zekerheid al iets gaan gebruiken.
Tot 12 weken mag je doorlopen zeg je, is het tot die tijd verantwoord?
Bij mij was er toen geen limiet, ik moest alleen temperaturen om te kijken of ik geen koorts kreeg en kreeg tussendoor een echo. Uiteindelijk ben ik dus ook pas het vruchtje verloren bij 15 weken.

Kursor, ik vind het niet meer dan logisch dat je je er niet zo toe kan zetten. Je zit er al zo lang middenin.. :*

Malo, fijn dat je weer 'iets normaals' hebt kunnen doen. Je snapt vast wat ik bedoel :)
E.
pi_118325080
Bij mij noemden ze eigenlijk ook geen limiet aan het wachten, ze zeiden dat ik mocht wachten zo lang ik nodig had, en zo lang ik me er nog goed bij voelde.

Even een naar/ranzig detail over de mk in een spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gisteren heb ik best heel goed gedaan alsof het leven gewoon door gaat, alleen 's middags was ik erg moe en had ik even een dipje (meelezen in Z&G helpt dan even niet mee). Vandaag voel ik me eigenlijk weer als vanouds. Het vloeien is ook bijna gestopt, ik hoop dat het weg blijft :) .
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 14:05:54 #112
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118327298
Bedankt voor je eerlijke detail Zand, weet ik wat mij te wachten kan staan ;). Fijn dat je het gisteren naar omstandigheden goed hebt volgehouden en dat het vloeien bijna weg is. Ik zie er wel tegenop dat ik daar allemaal nog doorheen moet :{ maar het is niet anders.

Nikki, ik heb dus hetzelfde als jij, de angst dat het op het werk gebeurt of op een andere onhandige plek, vanwaar ik niet snel naar huis kan. Hier nog totaal geen tekenen van een naderende MK. Morgen is mijn vruchtje zo'n 2 weken 'overleden', dan bel ik voor een verwijzing naar de gyn. Hoop dat ik daar dan volgende week terechtkan.

Sparkling, lijkt me wel 'praktisch' dat je de MK voelt aankomen. Hoe is het met jou?

Ik heb me vandaag gestort op de sinterklaaskadootjes voor F :P. Heb alles al gekocht en ingepakt in huis *O*. Was wel een leuk projectje zo :), F is naar de dierentuin met opa en oma dus ik heb lekker het rijk alleen. Ik ben erg blij dat ik nu vakantie heb, gewoon actief zijn als ik daar zin aan heb, maar ook met een kopje thee treuren als ik daar behoefte aan heb. Ik heb niet veel treurmomenten hoor ;) maar het is wel fijn om er af en toe écht aan te denken.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118328687
Het vloeien vond ik wel heel erg meevallen eigenlijk. Het is meer het wachten tot het stopt wat vervelend is, en dat je al die tijd geen seks mag hebben ;) .
Hoe ik het trouwens van mijn verloskundige begrepen heb, is dat een mk bijna altijd begint met licht/normaal bloedverlies, en je dus niet zomaar wordt verrast door een vloedgolf van bloed. Qua gevoel zou het lijken op een wat heftige menstruatie, maar bij mij was dat echt nog wel een stuk heftiger (meer een mini bevallig, inclusief weeën), maar dat kan komen door de medicijnen.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 15:27:36 #114
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118330310
Ik ben er dus bang voor dat het vloeien op een naar moment komt, maar nog meer bang voor dat het vloeien níet komt en ik net als jij een currettage moet ondergaan ;).

Ik moest net in de auto huilen :'). Liedje van Paul Young, Love of the common people was op de radio, ik luisterde niet eens echt naar de tekst maar opeens hoorde ik de zinnetjes
quote:
Daddy's gonna buy you a dream to cling to;
Mama's gonna love you just as much as she can
And she can
en toen moest ik huilen.

Want papa zal nooit iets met dit kindje kunnen doen en het kindje zelf zal nooit kunnen dromen, en ik kan er alleen maar van houden, en verder niks. Nu niet en nooit niet. Nu ik dit typ begin ik weer te huilen ;(.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118330391
:* :*
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 15:40:49 #116
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118330788
Thanx O+. En ik vind het nog een zeiknummer ook :').

Dit is de eerste keer dat ik erom moest huilen. Voelde me vandaag verder ontzettend goed. Ik ga ff thee drinken en dan stofzuigen, met de muziek keihard. Zet wel housemuziek op :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118332168
Lastig he dat je emoties je soms zo kunnen overvallen. Het gebeurt bij nu nog steeds wel. Soms weet ik niet eens wat de aanleiding is. Zo lang het momenten zijn vind ik het niet zo'n probleem, maar ik blijf er veelal in hangen en dan ben ik zo twee weken verder.

Zandsculptuur heb je de dag van de curettage nog kunnen reconstrueren met je vriend? Dat geeft misschien ook wat rust als je de voor jou onduidelijke stukken in kunt vullen. Fijn voor je dat het vloeien al over lijkt te zijn. Las in een ander topic dat je nog steeds positief test. Dat kan best even aanhouden. Het hCG-level halveert iedere twee dagen en afhankelijk van startniveau kan daar dus best wat tijd overheen gaan.

NIKKI en MaLo, onzeker zo met afwachten. Vooral omdat je niet weet wanneer het komt of dat het wel komt. Wel een andere situatie, maar ik vond ieder bloedverlies na het eerste "bloedbad" eng. Bang dat het zomaar ineens zou komen terwijl ik er helemaal niet klaar voor was. Toen het eenmaal een mola leek werd dat nog erger. MaLo houdt er rekening mee dat je bij er bij doorverwijzing naar de gyn nog best wat tijd over heen kan gaan. Bij mij bleek het op een donderdag eind van de middag echt mis te zijn (de zaterdag ervoor al flink bloedverlies met stolsel). Vk kon vrijdagochtend bellen voor een poli-afspraak. Die was dinsdag eind van de middag. Daarna nog OK regelen en dat werd uiteindelijk vrijdag. Duurde al met al nog een week en dan had ik vanaf die dinsdag al de indicatie spoed voor de planning ivm verdenking mola. Ik duim voor jullie beiden dat het snel, thuis op gang komt.

en er is nog zoveel meer dat ik zou willen zeggen
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 16:26:00 #119
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118332742
Dank weer :*
Ben uitgehuild (voor nu ;) ) en voel me weer beter :).

Kursor, lijkt me vreselijk als je zolang blijft hangen in je depri gevoelens. Ik heb jaren terug overspannen en met depressieve verschijnselen een paar maanden thuisgezeten, wat een hel was dat. Ik besef dat het nog wel even kan duren als ik een verwijzing heb, maar dan dóe ik tenminste iets. In plaats van alleen maar afwachten weet ik dan wel dat er toch op afzienbare termijn een einde komt aan deze missed abortion. Dank voor het duimen ;).
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 16:28:06 #120
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118332836
@ Kursor, ik heb even gegoogled op een Mola zwangerschap, ik wist niet eens wat het was, wat vreselijk dat je dat hebt door moeten maken :o. Kan me voorstellen dat dat nog moeilijker te verwerken is dan een 'gewone' MK of missed abortion. :*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118334661
MaLo, dat heb ik ook regelmatig bij een liedje. Sowieso ben ik snel emotioneel, en nu door de hormonen al helemaal. En er zijn heel veel mooie liedjes (en vaak ook zeiknummers idd :') ). Ik laat het gewoon maar even over me heen komen, dan is het het snelste weer over.

@Kursor: mijn vriend en ik hebben gisteren inderdaad de dag van de curettage samen doorgesproken. Ik vind het nog altijd raar dat er stukken zijn die ik 'mis' in mijn herinnering, maar kan het allemaal wel wat meer plaatsen nu.
pi_118334970
Heb zelf godzijdank nooit een miskraam gehad, maar ik heb het heel erg met "Small bump" van Ed Sheeran. Zo'n mooi nummer, maar dan het einde... ;( Nu durf ik het niet meer te luisteren :@

Heel veel sterkte meiden :*
Sarcasme. Herken het.
pi_118338570
Liedjes ja, pfoe. Bij een uitvaart begin ik ook altijd pas te huilen zo gauw de liedjes komen. Ik moest na de miskraam altijd huilen om zo mooi van Blof.

Malo, met mij gaat het goed hoor. De afgelopen 9 maanden hebben er wel aardig ingehakt maar ik doe lekker rustig aan. En ik huil soms even als ik de behoefte voel en dat lucht vaak heel erg op :)
E.
  dinsdag 23 oktober 2012 @ 21:10:46 #124
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118345641
Ja, kan me voorstellen dat die maanden er wel ingehakt hebben. Je bent dan nu wel zwanger, maar dat betekent niet dat je de MK en alles er omheen zomaar vergeten bent. Vandaar mijn vraag ;). Gewoon lekker genieten van deze zwangerschap O+
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118346945
Malo, wat schrijf je vol liefde over dit kindje. O+

Sparkling, ik snap heel goed dat dit zware weken voor je geweest zijn. Het is ook niet niks wat je het afgelopen jaar hebt meegemaakt. :*

Kursor, ik hoop zo voor je dat je alle gebeurtenissen een plekje kunt geven en je straks als je eindelijk weer mag snel twee streepjes in je handen hebt. :*

Hier is nog steeds niets aan de hand. Ik ben gisteren eigenlijk vergeten te vragen of het hcg al aan het dalen was, dat zal ik vrijdag als de gyn belt nog even navragen, vind ik toch fijn om te weten. Verder gaat het allemaal wel oke en ben ik er gelukkig niet de hele dag mee bezig. Ik heb echt zin om dit jaar van pech af te sluiten. Op naar de kerst en jaarwisseling. :)
pi_118370145
Even een maffe vraag (weet niet waar ik deze anders moet stellen dan hier). Voor het zoeken naar de volgende eisprong, kan je dan uitgaan van de datum van de miskraam zelf, of beter de datum van de curettage (daar zit bij mij 1 week tussen)?
De curettage was een week geleden, maar mijn lichaam geeft sinds gisteren signalen af die zouden kunnen duiden op een eisprong :? .
pi_118370276
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 12:43 schreef zandsculptuur het volgende:
Even een maffe vraag (weet niet waar ik deze anders moet stellen dan hier). Voor het zoeken naar de volgende eisprong, kan je dan uitgaan van de datum van de miskraam zelf, of beter de datum van de curettage (daar zit bij mij 1 week tussen)?
De curettage was een week geleden, maar mijn lichaam geeft sinds gisteren signalen af die zouden kunnen duiden op een eisprong :? .
Ik denk dat je beter kunt wachten tot je een keer ongesteld bent geworden. Je lichaam kan door de mk ontregeld zijn, dus volgens mij is er daardoor geen 'juiste' manier om te berekenen wanneer je volgende eisprong is.

Edit: dus wachten tot je eerstvolgende menstruatie voordat je daar weer iets mee kunt qua datum enzo.
pi_118370334
Ok dank je :) nouja, we gaan wel weer gewoon aan de klus zodra het weer mag, en dan zien we 't wel ;)
  woensdag 24 oktober 2012 @ 15:09:36 #129
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118375340
Heb gebeld met de vlos, er gebeurt nog steeds niks hier :P.
Ik kan morgenmiddag al terecht voor een gesprek bij de gyn in het ziekenhuis :)
Fijn dat dat zo snel kan!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118375424
Dat is inderdaad snel, MaLo :)
Heb je al bedacht hoe je verder wilt?
  woensdag 24 oktober 2012 @ 15:23:22 #131
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118375768
Als het kan eerst met pillen proberen. (Maar dan wel na het weekend, we gaan dit weekend een paar daagjes met mijn familie naar een bungalowpark...) Anders een currettage.
Ik wil geen weken meer wachten, ik wil van dat tijdbom-gevoel af.

Als je iets met data wilt zou je inderdaad je eerste menstruatie af moeten wachten.

Nikki, fijn dat het ok met je gaat :). Kan me voorstellen dat je je verheugt op het nieuwe jaar. Dit afsluiten en een frisse nieuwe start maken. Wil ik ook :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118380991
Malo, fijn dat ze je zo snel al kunnen ontvangen. Misschien een gekke vraag, maar heb je nu wel de wens voor nog een kindje of is het wat jou betreft 'goed' zo?

Ik heb vandaag wat buikpijn gehad, maar nog geen spoor van rode zee daar beneden. Maar door de buikpijn voelt het wel alsof er iets gaat gebeuren down under. We wachten nog even verder. :)
  woensdag 24 oktober 2012 @ 19:32:57 #133
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118384499
Nikki, geen rare vraag hoor :). In ieder geval voor nu hebben we geen wens voor nog een kindje. Dít ongeplande kindje hadden we (inmiddels) van harte welkom willen heten, maar het is niet zo dat we nu nadenken over een volgende zwangerschap.

Hopelijk is je buikpijn een goed teken en ga je binnenkort vloeien!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118386141
Dat lijkt me echt een moeilijke beslissing Malo. Hier hebben we wel de wens voor een tweede kindje, maar we hebben nog maar 1 pgd poging over. Er is dus best een kans dat het nooit gaat lukken, stiekem ben ik me daar dus al een beetje op aan het voorbereiden. En natuurlijk zijn we echt blessed met onze dochter, maar ik zou haar dus ook een broertje of zusje gunnen.
  woensdag 24 oktober 2012 @ 20:17:06 #135
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118386429
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2012 20:09 schreef _NIKKI_ het volgende:
Dat lijkt me echt een moeilijke beslissing Malo. Hier hebben we wel de wens voor een tweede kindje, maar we hebben nog maar 1 pgd poging over. Er is dus best een kans dat het nooit gaat lukken, stiekem ben ik me daar dus al een beetje op aan het voorbereiden. En natuurlijk zijn we echt blessed met onze dochter, maar ik zou haar dus ook een broertje of zusje gunnen.
Ik zou F ook wel een broertje of zusje gunnen. Voor mezélf hoeft het echter niet, nog een kindje. F is al 8 en we hebben eigenlijk nooit de wens voor een tweede kind gehad. Net als dat sommige mensen helemaal geen kinderwens hebben, hebben wij die niet meer na F.

Jullie situatie is inderdaad heel anders. Dat je de MMM in bent gegaan wil al zeggen dat je het heel graag wilt. En het is jullie ook enorm gegund, een mooi gezond broertje of zusje voor jullie dochter :*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118386698
Nou voor mezelf hoeft het ook niet per se, ik doe het echt meer voor Lisa dan voor mezelf. Dat klinkt misschien heel stom, maargoed dat is vanaf het begin af aan al mijn gevoel erbij.
Ik snap wel heel goed dat je nu jullie F al 8 is niet echt op weer een baby zit te wachten. Ik vind 3,5 jaar verschil, wat het minimaal gaat worden hier, eigenlijk al veel. Maargoed, eerst deze Fritsie er maar eens uit en dan gaan we weer verder kijken. :)
  donderdag 25 oktober 2012 @ 15:41:28 #137
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118420043
Zo, terug van de gyn en van lang, lang wachten bij de apotheek. Heb de pillen meegekregen. Deze gyn adviseerde zelfs eerst de pillen (in tegenstelling tot de vlos). Over 1,5 week weer controle. Ik ga ze zo innemen, ik hoop dan dat het snel komt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118420741
In het ziekenhuis zeggen ze vaak weer wat anders, is mijn ervaring iig ;) .
De pillen moet je inbrengen toch, niet doorslikken. Hoeveel heb je er gekregen?
  donderdag 25 oktober 2012 @ 16:01:39 #139
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118420950
Ik bedoelde ook inbrengen :P.
8 stuks, vier voor nu en vier voor als het niet goed werkt.
Ze zitten erin, ben benieuwd....
Bedenk me trouwens net dat ik de tennistraining vanavond waarschijnlijk dus moet missen :').
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 25 oktober 2012 @ 16:03:35 #140
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118421035
De gyn zei, currettage kan altijd nog, en kon ook vervelende gevolgen hebben. Kans dat er iets misgaat bij een currettage was heel klein, maar áls het mis zou gaan, had het wel vrijwel altijd ook echt vervelende gevolgen.

Hoelang duurde het bij jou voordat de pillen wat gingen doen?

Heb trouwens weer een echofoto meegekregen. Het vruchtje was 2 mm gekrompen sinds vorige week en zag er nog verfrommelder uit.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118421169
Bij mij barstte het feest met 4 pillen na ongeveer 2 uur los.
Ik heb het meeste met een zeefje opgevangen, om het te kunnen bekijken.
Je bent niet alleen thuis nu, toch?
Sterkte :*
  donderdag 25 oktober 2012 @ 16:11:52 #142
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118421413
Mijn vriend komt met 20 minuutjes thuis uit zijn werk, dus ik ben straks idd niet alleen :).
Thanx!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118421812
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:11 schreef MaLo het volgende:
Mijn vriend komt met 20 minuutjes thuis uit zijn werk, dus ik ben straks idd niet alleen :).
Thanx!
Sterkte :*
Sarcasme. Herken het.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 16:27:25 #144
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118422006
Dank je!

Ik heb vanmiddag trouwens in de stad geluncht met dochterlief, en lekker een broodje rosbief genomen. Jammer dat ik het weer mag eten, maar het smaakte verdraaid goed :9.

Het klinkt misschien gek, maar ik kijk echt uit naar de eerste krampen nu. Zal zo blij zijn als ik dit fysiek achter me kan laten. Geestelijk gaat het nog wel ff duren, maar lichamelijk hoop ik snel weer mezelf te zijn.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118422167
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:27 schreef MaLo het volgende:
Dank je!

Ik heb vanmiddag trouwens in de stad geluncht met dochterlief, en lekker een broodje rosbief genomen. Jammer dat ik het weer mag eten, maar het smaakte verdraaid goed :9.

Het klinkt misschien gek, maar ik kijk echt uit naar de eerste krampen nu. Zal zo blij zijn als ik dit fysiek achter me kan laten. Geestelijk gaat het nog wel ff duren, maar lichamelijk hoop ik snel weer mezelf te zijn.
Het lijkt me vreselijk als je lichaam je zo lang "voor de gek houdt" en dat je daar dan emotioneel zo in blijft hangen. Hopelijk komt het psychisch ook snel goed als je lichaam weer als je eigen lichaam aanvoelt :)

Pas wel goed op jezelf de komende uren!
Sarcasme. Herken het.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 16:34:05 #146
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118422254
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:31 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Het lijkt me vreselijk als je lichaam je zo lang "voor de gek houdt" en dat je daar dan emotioneel zo in blijft hangen. Hopelijk komt het psychisch ook snel goed als je lichaam weer als je eigen lichaam aanvoelt :)

Pas wel goed op jezelf de komende uren!
Dank je! Tja, mijn lichaam houdt me nu twee weken voor de gek :P en de gyn vond het niet meer dan logisch dat ik, na een week afwachten, er 'iets' aan wil doen. Psychisch gaat het goed met me hoor, het is alleen een verlies en het verdriet daarom moet slijten. Net als bij het overlijden van familieleden.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118422360
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:34 schreef MaLo het volgende:

[..]

Dank je! Tja, mijn lichaam houdt me nu twee weken voor de gek :P en de gyn vond het niet meer dan logisch dat ik, na een week afwachten, er 'iets' aan wil doen. Psychisch gaat het goed met me hoor, het is alleen een verlies en het verdriet daarom moet slijten. Net als bij het overlijden van familieleden.
En dat voor zo'n onverwacht klein monstertje. Ik vind het bizar hoe snel je je aan zo'n klein wurmpje in je buik kan hechten. Nogmaals sterkte met alles :*
Sarcasme. Herken het.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 16:54:34 #148
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118423072
Nogmaals bedankt :)

Mijn vagina doet pijn nu :'). Heb nog geen krampen, maar mijn vagina is echt heel gevoelig, zeker als ik sta. Hopelijk is dit het begin!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118423884
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:34 schreef MaLo het volgende:

[..]

Dank je! Tja, mijn lichaam houdt me nu twee weken voor de gek :P en de gyn vond het niet meer dan logisch dat ik, na een week afwachten, er 'iets' aan wil doen. Psychisch gaat het goed met me hoor, het is alleen een verlies en het verdriet daarom moet slijten. Net als bij het overlijden van familieleden.
Ik merkte dat het verdriet heel snel minder werd toen het fysiek ook klaar was.
Niet dat ik er nu niet meer verdrietig om ben ( :@ ) maar ik heb het veel meer een plekje kunnen geven nu.

Overigens vind ik het maar raar dat je over 1,5 week pas weer op controle hoeft, hier in het ziekenhuis willen ze dat je de dag na de medicijnen meteen weer komt voor een echo, om te kijken of het schoon is. Ik dacht na de eerste keer cytotec klaar en schoon te zijn, en de woensdag er na bleek nog bijna alles er te zitten ;( . Dat was toen wel even een flinke deceptie.
pi_118423927
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 16:54 schreef MaLo het volgende:
Nogmaals bedankt :)

Mijn vagina doet pijn nu :'). Heb nog geen krampen, maar mijn vagina is echt heel gevoelig, zeker als ik sta. Hopelijk is dit het begin!
Zo begon het hier ook ;) . Ik had het idee alsof het elk moment flink kon gaan schuimen 'down there' (hoop dat je begrijpt wat ik bedoel?).
pi_118423996
Malo, veel sterkte! Hopelijk zijn de krampen goed uit te houden en duurt het lichamelijk niet zo lang :*
E.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 18:02:49 #152
337708 __Isis__
Met een knipoog ;)
pi_118425790
Sterkte MaLo :*
Twee harten, een liefde
Uit liefde, een hart
  donderdag 25 oktober 2012 @ 19:05:53 #153
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118428069
Dank allemaal!

Heb ferme buikkrampen nu en zojuist op het toilet het eerste bloedverlies. Vergelijkbaar met flinke menstruatiepijn. Heb twee paracetamol ingenomen, een kotexmatras in mijn slipje gepropt en lig op de bank. Ik kan het moment dat F naar bed gaat niet afwachten :').

Ik kom pas over 1,5 week voor controle omdat het weekend er tussen zit en mijn gyn er volgende week niet is. En ik het liefst haar weer wil. Ik kon altijd eerder bellen als ik het nodig vond, maar dan krijg ik wel een andere gyn.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118428781
Sterkte MaLo :*
  donderdag 25 oktober 2012 @ 19:51:46 #155
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118430295
Ik voelde mijn vliesjes zo'n 20 minuten terug breken. Een PLOP in mijn onderbuik, precies zoals bij een bevalling :P. Daarna verloor ik doorzichtig vocht tussen het bloed.

En het zou me niet verbazen als ik zelfs het vruchtje net al verloren ben. Even de onsmakelijke details onder een spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118431097
Malo, dat klinkt wel goed. Ik hoop echt dat de pillen goed hun werk doen en ervoor zorgen dat een curretage je bespaard blijft. Laat je lekker verwennen op de bank. :*

Hier vandaag weer helemaal niets aan de hand. Morgen toch maar even met de gyn overleggen hoe lang we nog wachten.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 20:17:07 #157
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118431473
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2012 20:09 schreef _NIKKI_ het volgende:
Malo, dat klinkt wel goed. Ik hoop echt dat de pillen goed hun werk doen en ervoor zorgen dat een curretage je bespaard blijft. Laat je lekker verwennen op de bank. :*

Hier vandaag weer helemaal niets aan de hand. Morgen toch maar even met de gyn overleggen hoe lang we nog wachten.
Ik hoop het! Ik lig hier prima, met thee en koekjes enzo :P. Vriend is even een halfuurtje hardlopen, volgens mij wil hij zijn hoofd even leegmaken. Heb rondom het verliezen van het vruchtje (waarvan ik tenminste hoop dat het het vruchtje was :P ) veel bloedverlies gehad,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
, maar nu lijkt het alweer minder. Als maar wel alles eruitkomt :).

Inderdaad maar kijken hoelang je nog wilt wachten. Ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment wel klaar bent met wachten, dat was ik wel in ieder geval. Weet jij al wat je wilt als het niet vanzelf komt?
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118431774
Nou ik ga eerst voor de pillen. Volgens gyn werkt dat in iets van 75-80% van de gevallen. Maar liever wacht ik in ieder geval tot na het weekend, want ik heb allerlei leuke dingen te doen. ;) Maargoed, morgen weten we weer iets meer.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 20:30:33 #159
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118432209
Hier hadden ze het over 60-70%. Vond ik wel het proberen waard :P. Qua pijn vind ik het in ieder geval prima te doen.

Wij gaan ook een weekendje weg met familie, ik wilde eigenlijk tot daarna wachten, maar toen kreeg ik opeens de angst dat het dit weekend spontaan zou komen -O-. En het bloed dat ik nú verlies, verlies ik dit weekend niet meer ;).

Succes morgen :). Hopelijk zitten de gyn en jullie op één lijn over de te volgen weg :).
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118432839
Fijn dat het goed te doen is MaLo! :*
Heb je nog veel krampen nu?
pi_118432841
Het zou wel fijn worden als je er inderdaad voor het grootste gedeelte vandaag vanaf bent. Die angst dat het spontaan komt heb ik ook continue hoor. Compleet met vloedgolf idee. ;) Het zal vast allemaal meevallen wat vloedgolf betreft, maar het is echt zo'n idee dat je er dan bij hebt. :X
  donderdag 25 oktober 2012 @ 20:57:52 #162
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118433641
Zand, de krampen zijn al minder, kan ook komen door de paracetamol en de warme thee ;). Ik heb ze nog wel bij vlagen, zoals lichte weeën, maar lang niet zo pijnlijk.
Ga af en toe naar het toilet en dan verlies ik nog veel bloed, met stolsels en lichter gekleurd weefsel.
Maar ik had het me veel erger voorgesteld. Hoop alleen niet dat dit betekent dat er niet 'genoeg' gebeurt en er dus weefsel achterblijft.
Hoe is het nu met jou? Eerste week goed doorgekomen?

Nikki, als een natuurlijke miskraam vergelijkbaar is met Cytotec, dan begint het niet met een vloedgolf maar net als bij een menstruatie. Maar gelukkig heb ik geen ervaring met een natuurlijke miskraam, dus ik weet niet of het daarbij ook zo is.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118435884
Even een egopost onder een spoiler, het is best een lap tekst geworden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 25 oktober 2012 @ 21:55:56 #164
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118436963
Zand, het is helemaal niet gek dat je het er nog moeilijk mee hebt. Net wat je zegt, het is onzichtbaar leed. Overdag heb je afleiding, maar 's avonds denk je aan wat had kunnen zijn en nu domweg verdwenen is. En dan steekt het dat anderen wel dat geluk hebben, en de vanzelfsprekendheid waarmee ze alles rondom hun zwangerschap uiten.

Ookal word je opnieuw zwanger, dít kindje komt niet meer terug, die gedachte spookt vaak door mijn hoofd; wij hebben vooralsnog niet nog een kinderwens; als ik denk aan een nieuwe zwangerschap kan ik alleen maar denken aan dít kindje en niet aan een nieuw kindje). Beetje warrig geschreven

Ik dacht eerst ook dat ik nog wel zou lurken in Z&G. Ik heb geen moeite met de bestaande zwangerschappen, mensen die bijna gaan bevallen, maar ik voel me wel naar als ik lees van mensen die net een goede eerste echo hebben gehad. Dus ik kijk er maar ff niet meer. Ik gun het ze allemaal van harte, dat is het absoluut niet, ik ben niet jaloers. Maar het doet me denken aan mijn eigen verlies, onze eigen achtbaan.

Ik zal in ieder geval hard voor jullie duimen dat jullie babykamer in 2013 door een wolk van een baby bewoond wordt :*

Buikpijn is hier bijna weg, heb wel rugpijn nu :').
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118438420
Malo, als je buikpijn is afgezakt na het verliezen van wat jij denkt het vruchtje is de kans heel aannemelijk dat je het inderdaad verloren bent. Bij mij waren beide keren de krampen hierna veel minder. Ik hoop het voor je :*

Zand, het klinkt heel herkenbaar. Het is inderdaad een onzichtbare pijn. Voor de buitenwereld is er niets anders, voor jou daarentegen. Bij mij is de eerste miskraam ondertussen 7 maanden geleden maar ik denk er nog vaak aan. En toen ik na de miskraam in augustus met extra vitaminepillen begon omdat ik had gelezen dat het kon helpen zei mijn zus: 'goh, dat zou ik nooit doen na pas 2 miskramen'. Ze bedoelde het niet rot maar het maakt wel duidelijk hoe licht een buitenstaander denkt over de impact van een miskraam. En dat is moeilijk..
Net na de eerste miskraam heb ik hier wel eens aangeheven dat ik het verdriet vergelijkbaar vond met het verdriet die ik voelde na het overlijden van mijn moeder. Ik kon de miskraam sneller accepteren maar toch, het voelde voor mij heel sterk aan als een soort van rouwproces. Dit heb ik bij de tweede miskraam veel minder gehad, daar had ik nog geen toekomstdromen bij.
E.
pi_118452846
Jeetje. Ik zit hier al twee uur met een leeg reactieschrem voor m'n neus. Krijg maar niet verwoord wat ik eigenlijk wil zeggen... Dan maar een smilie: :* . 't Is en blijft gewoon rot, dit. 'Fijn' dat alles hier zo herkenbaar is. Soms voelt het zo eenzaam.

MaLo, hoe is het nu?
pi_118457041
Zand :*

Vanmorgen even een gesprekje met de gyn gehad. Ik heb aangegeven nog een week te willen wachten. Als er volgende week vrijdag nog niets gebeurd is dan moet ik 's morgens bellen, mag ik die middag waarschijnlijk nog een echo en dan gaan we proberen het met de medicatie op gang te brengen. Maar eerst nog een weekje wachten. Ik heb er een goed gevoel bij en ik kan ook lekker de plannen die ik voor dit weekend heb door laten gaan.
Oh, en mijn man begint al dat ie zin heeft in een volgende ronde. Kwam hij gisteren met een spuit medicatie aan en zei: "ik ben er wel weer klaar voor, wanneer gaan we weer beginnen?" Lekkerding, ik ben er dus nog niet klaar voor, volgens jaar is hij de eerste. ;)

Malo hoe gaat het met jou?
  vrijdag 26 oktober 2012 @ 17:13:45 #168
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118465275
Het gaat naar omstandigheden goed! Zit nu op ons vakantie-adres met mijn familie. Mijn vagina doet nog steeds pijn, bloedverlies is momenteel vergelijkbaar met een menstruatie.

Nikki, veel succes met wachten, fijn dat je er een goed gevoel bij hebt, dat is het belangrijkst!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118477794
MaLo, wat fijn voor je dat de pillen gewerkt (lijken?) te hebben. Gelukkig is het je meegevallen en was het helemaal niet eng om te zien. Met 'gewone' menstruatieklachten is het familieweekend wel te overzien denk ik. Je 'tijdbom' is in ieder geval weg. Je schrijft heel liefdevol over het kindje dat er niet mocht zijn.

Nikki, prettig dat je je eigen wensen zo goed kenbaar kunt maken aan de gynaecoloog en dat er ook naar geluisterd wordt. Op naar je weekendplannen en daarna hopelijk nog zonder pillen een einde aan deze zwangerschap. Begrijpelijk dat je niet gelijk door wilt met de volgende pgd. Eerst zelf even tot rust komen. In het nieuwe jaar weer. Wie weet komen we wel weer op dezelfde datum uit (onze dochters zijn precies even oud; ik lurk al een hele tijd mee).

Zandsculptuur, je ego-post...ik zou 'm wat gevoelens betreft geschreven kunnen hebben. Ik hoop dat dat je wat geruststelt. Je bent echt niet de enige. Het is alleen voor buitenstaanders niet te bevatten wat het met je kan doen. Ik zou ook niet weten hoe ik zou reageren als het iemand in mijn omgeving zou betreffen. Je mag altijd van je afschrijven en warrig is het zeker niet. Het is gewoon erg druk in je hoofd, je hebt veel indrukken gehad de laatste weken en het heeft veel van je gevraagd. Neem de tijd voor jezelf. Stap er niet zomaar overheen. Vergeten doe je het niet, maar het moet nog wel een plek krijgen.

En wie zegt 't...deze week gaat het echt niet goed. Weer enorm aan het huilen 's avonds, tot paniek aan toe, niet kunnen concentreren op m'n werk. Zit mezelf vreselijk in de weg. Enige positieve eraan is dat het ook inzicht geeft. Ik zie erg op tegen de uitgerekende datum (1 November), maar ook tegen het eind van de controles vanwege de mola. We mogen als het goed is eind van het jaar weer verder met onze kinderwens, maar ik durf niet. Ik ben er vreselijk bang voor. Ik weet dat we begin dit jaar de beslissing al eerder gemaakt hebben en dat ik het toen aandurfde. Maar nu...ik weet echt niet of ik het aan kan. Maar iets wat je graag wilt niet doen uit angst, dat voelt ook niet goed. Compleet onduidelijk zo volgens mij, maar in m'n hoofd is het ook een chaos (wat een mogelijke nieuwe zwangerschap betreft dan; verder gaat het volgens mij wel goed met me).

Zoals MaLo schrijft, zo hoop ik het ook te kunnen zien en voelen. De mola heeft toch nog steeds de overhand. Als ik aan S.tella denk (we hebben het 'kindje' een naam gegeven om het toch weer terug te brengen tot de verwachting van een kindje; je begint niet met het idee om een tumor te maken waarvan je blij moet zijn dat die verwijderd is) dan word ik alleen maar vreselijk verdrietig en opstandig en berust ik er helemaal niet in dat het helaas is misgegaan.
pi_118478345
Kursor, juist in jouw situatie kan ik me goed indenken dat je er geen rust in kan vinden. Een miskraam krijgen is 1 ding, bij jullie was het de verwachting een kindje te krijgen en uiteindelijk is dat een tumor geworden. Ik snap niet eens dat dat mogelijk is, laat staan hoe dat voor jou is? Misschien komt de berusting beetje bij beetje als je dit traject afgesloten hebt, dat gun ik je van harte :*

Nikki, fijn dat je een goed gesprek met de gyn hebt gehad. Het is zo belangrijk een plan te hebben waar je jezelf goed bij voelt.

Malo, het klinkt alsof de pillen hun werk gedaan hebben en dat hoop ik dan ook. Hopelijk geniet je een beetje van jullie weekendje!

Ik moest vandaag voor een echo tussendoor naar het ziekenhuis wegens krampen en pfoe, dat was heftig. Ik moest op de kraamafdeling zijn en liep langs het kamertje waar ik lag op de dag van de curretage en kon mezelf ineens weer zo helder voor de geest halen hoe ik daar lag toen, hoe verschrikkelijk leeg ik me toen voelde. En we kwamen ook langs de kamer waar ik de echo kreeg na verlies van vruchtje en ik voelde weer hoe overdonderd ik daar lag en hoeveel pijn ik had, lichamelijk en geestelijk. Jee, dat was heel confronterend..
E.
pi_118478816
Hee Kursor dat wist ik niet, heb je toen alleen gelurkt of ook meegepost in z&g?
Wij hebben het hier overigens ook over "Fritsie" hoor, zo noemde onze dochter de nieuwe baby en dat is dus ook z'n naam, al was het heel pril enzo. Het is fijn om het erover te hebben met m'n man en dan ook 'de naam' te gebruiken. Al vinden we Frits een afschuwelijke naam verder, doordat Lisa het heeft verzonnen voelt het gewoon goed. En iedereen mag er verder van denken wat hij wil, het is ons gevoel. :)

Nog even een :* voor julle allemaal.
pi_118566478
Ladies, hoe is het? :*

Mijn weekend was heerlijk; twee keer uit eten geweest, bij vrienden geweest en lekker wezen stappen, fijne afleiding :).
Sinds zaterdag heb ik wel weer wat bloedverlies (bruin). Ik snap bijzonder weinig van mijn lichaam en ik ben benieuwd wanneer dat weer terug komt.
  maandag 29 oktober 2012 @ 14:12:40 #173
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118576472
Zand, fijn dat je zo'n heerlijk weekend hebt gehad!

Sparkling, inderdaad confronterend als je weer wordt herinnerd aan de situatie waarin je vanwege zulke trieste omstandigheden in het ziekenhuis was. Ik zat donderdag ook tussen de dikke buiken in de wachtkamer, voelde niet zo tof :P

Kursor, ik weet zeker dat je op een gegeven moment dit verlies en verdriet een plaatsje kunt geven. Ik kan me voorstellen dat het in jouw geval langer duurt, een Mola is wel een 'Miskraam Plus' om het zo maar te zeggen (niet dat ik het verdriet van de andere meiden 'minder' vind, begrijp me niet verkeerd, maar een Mola lijkt me nóg ingrijpender).

Nikki, hoe is het nu met jou?

Ik heb ook een heerlijk weekend gehad. Wel vermoeiend, mijn ouders weten niet van de MK en ik vertel het ze ook niet, ze hebben hun eigen medische ellende momenteel. Daardoor speel je toch meer mooi weer dan je anders zou doen.

Ben vandaag weer voor het eerst aan het werk na mijn vakantie en het valt me zwaarder dan gedacht. Zowel lichamelijk, ik vloei nog en heb af en toe nog wat buikpijn en ben daardoor wat vermoeid, maar ook geestelijk. Mij focussen op mijn werk terwijl ik in gedachten nog bezig ben met afgelopen week is moeilijk. Zo was ik nog zwanger, zo niet meer. Poef, alles is weg.
Ik zit erover te denken me morgen ziek te melden en een dagje op de bank te gaan hangen, want ik heb eigenlijk nog geen moment echt rust gehad na de MK. Zo'n weekend is heel leuk, maar je bent veel bezig. En mijn lichaam (en geest) schreeuwen om rust.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118577036
Dat klinkt als een goed plan, MaLo. Het is toch zo'n achtbaan geweest met emoties en dingen die maar gebeuren en die je overkomen... helemaal niet gek dat je daar rust voor nodig hebt en van bij moet komen.
  maandag 29 oktober 2012 @ 18:19:39 #175
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118587647
Ik hou er helemaal niet van om me ziek te melden :'). Ik hoop dat ik me morgen weer wat meer 'het vrouwtje' voel. Heb in ieder geval besloten dat ik vanavond niks anders doe dan op de bank liggen, heb mijn pyjama al aan :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118588863
Malo, we kunnen elkaar een handje geven, ik heb ook m'n pyjama al aan. ;)
Hier is er geen verandering, ik vind het afwachten wel prima en stiekem heb ik echt het vertrouwen dat mijn lichaam het zelf op gaat lossen. Ik weet niet waar dat vandaan komt en misschien gaat dat 'm ook helemaal niet worden, maar voor nu voelt het gewoon goed. Ik weet dus ook nog niet of ik aanstaande vrijdag al in ga laten grijpen met medicatie.

Die behoefte aan rust heb ik aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. Ik wil echt vooral bij mijn dochter zijn. Lekker knuffelen, samen op de bank hangen en het liefst zou ik haar bij me in bed willen hebben zodat ik 's nachts naar haar schattige toetje kan kijken als ik wakker ben. O+
pi_118589581
Gewoon doen, Nikki. Thomas slaapt ook regelmatig bij ons (en ook vaak als ik niet lekker in mijn vel zit ;) ).

Aan alle dames :*
  maandag 29 oktober 2012 @ 19:40:14 #178
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118591125
Nikki, als je je goed voelt bij afwachten, gewoon lekker blijven wachten :). Voor mij was het donderdag bij de gyn, toen bij de echo bleek dat het vruchtje zelfs al iets gekrompen was ten opzichte van een week eerder, ook echt helemaal klaar. Het beetje twijfel dat ik nog had over afwachten, was toen verdwenen.

Mijn dochter vroeg gisteravond waarom ze geen broertje of zusje had }:| . Pijnlijk :P. Ik ga het haar ooit nog wel vertellen, maar nu nog niet, te vers allemaal. Ik vind het ook fijn om lekker met haar te knuffelen, lekker samen in bed tv kijken, dat soort dingen. Wat dat betreft was de herfstvakantie wel lekker ;).

Ik heb echt het gevoel dat ik rust nodig heb. Maar ik vind ziekmelden ook alweer zo wat, omdat ik niet écht ziek ben maar gewoon pijn heb en moe ben, lichamelijk en geestelijk. Ik kijk morgenochtend wel wat ik doe :).
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118594537
Malo, ik snap wel dat je graag rust wil en even bij wil komen het is ook niet allemaal niets. En de feitelijke mk is pas een paar dagen geleden. Ik ben ook geen ziekmelder, maar om de redenen die je noemt vind ik best dat je een paar dagen rust mag nemen. Je hoeft niet altijd misselijk te zijn of koorts te hebben om ziek te zijn, het kan ook gewoon geestelijke vermoeidheid zijn en dat is na een mk helemaal niet zo gek. :*
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 09:18:05 #180
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118610674
Ik zit dus wel op mijn werk vandaag :P. Vanmiddag ben ik wel vrij en morgen is mijn parttime dag, dus dan ga ik lekker relaxen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118616758
Net een telefoontje gehad van het ziekenhuis. Er is niets bijzonders gevonden aan het weefsel wat bij de curettage weg is gehaald en we mogen er weer volop voor gaan. Wist ik al wel, maar toch wel fijn om dat ook even van een ander te horen ;) .
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 16:57:31 #182
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118627497
Fijn Zand dat het bevestigd is :).
Succes met het 'klussen' ;)
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118631264
Zand, fijn dat het weefsel oke was. Nu kun je met een gerust hart weer verder. :)
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 19:58:14 #184
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_118636016
Ik mag hier helaas ook bij... met goed 14 weken is het over en uit. Geen knipperlichtje meer, wel een kindje van de grootte van 14 weken.
En dan moet/mag ik nu gaan bevallen.... terwijl ik geen weeen mag hebben ivm mijn uterusruptuur van de vorige keer. Vragen te over die ik morgen aan de gyn wil stellen...
pi_118636432
Oh hobbesje, getver. :*
Is het ook nog echt pas net misgegaan? Uit je verhaal maak ik op dat je ook ongeveer 14 weken zwanger was.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:05:57 #186
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_118636516
Jeetje, Hobbesje wat een rot nieuws... ;(
KuikenGuppy
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:08:23 #187
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118636690
Hobbesje, wat een verschrikkelijk nieuws ;( .
Veel succes morgen bij de gyn.
:*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118636781
Hobbes ;(
Sterkte :*
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:11:34 #189
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_118636892
Ik ben idd 14 weken (en 1 dag) zwanger. Vorige week nog een goede echo gehad...
*12 weken al die vreselijke hormonenmeuk voor nop*
pi_118636975
Kunnen ze het dan niet verkeerd hebben gezien? Omg wat erg zeg.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
pi_118637063
Jeetje Hobbesje, sterkte meid! :*
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:14:39 #192
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_118637106
Nee helaas Ticootje. Ik zag het zelf ook al. Op geen enkele manier op de doorsnede een hartje te zien. En ook geen respons van het kindje.
Morgenvroeg hoor ik weer meer van de vk over hoe laat bij de gyn enzo. Daar maken ze ook nog wel weer een echo.
pi_118637184
Ik ben er stil van.
I am unconditionally and irrevocably in love with him.
I'm 97% sure you don't like me, I'm 100% sure I don't care.
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:16:25 #194
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_118637226
Mijn god Hobbesje, wat een horror! Dan denk je dat je door de spannende tijd heen bent en dan dit. Wat verschrikkelijk erg! Heel erg veel sterkte :*.
pi_118637269
Hobbes wat vreselijk... Heel veel sterkte.
Home is where the O+ is...
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:18:46 #196
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_118637376
Thnx ladies!
(zo ben je superblij dat je zwanger wordt van een cryootje en dan blijkt die droom ineens een nachtmerrie.... kon er ook nog wel bij na het nieuws dat mijn man halverwege volgend jaar geen werk meer heeft *sorry, moest ik ook ff kwijt*)
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:20:11 #197
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118637487
Damn, dan komt ook alles tegelijk...
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118637576
Jemig Hobbes. Ik hoop dat het tij snel keert en het geluk jullie weer toe gaat lachen. Misschien een nog veel leukere baan en een gezonde zwangerschap. Ik duim ervoor!
pi_118637837
Jeetje Hobbes, jullie krijgen het wel voor je kiezen zo.. Zomaar ineens mis met 14 weken nog.
Veel sterkte met het traject dat komen gaat :*
  dinsdag 30 oktober 2012 @ 20:37:47 #200
337708 __Isis__
Met een knipoog ;)
pi_118638441
Hobbesje, wat verdrietig.... Veel sterkte :*
Twee harten, een liefde
Uit liefde, een hart
pi_118639380
Sterkte Hobbes.
pi_118648642
Hobbes; ik had ook al in z&g gereageerd, maar kan me voorstellen dat je daar nu niet meer kijkt. Ben echt geschrokken van je nieuws, wat ontzettend erg! Heel veel sterkte :*
  woensdag 31 oktober 2012 @ 06:57:46 #203
386633 Adnap
I love Life !
pi_118654430
Hobbes wat een donderslag is dit... ik wil je heel veel sterkte wensen, met wat er komen gaat en met het een plaatsje geven van dit enorme verdriet :'( Mijn gedachten gaan uit naar jou en je man.
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_118654921
Hobbesje :* Wat afschuwelijk :'( Denk je veilig te zitten... Heel veel sterkte.
<a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank">Niels</a> en <a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank">Sam</a>
  woensdag 31 oktober 2012 @ 08:13:58 #205
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_118655060
Och Hobbesje, wat een vreselijk nieuws, wat verdrietig....ik wens je heel veel sterkte toe.
  woensdag 31 oktober 2012 @ 09:56:44 #206
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118657291
Hobbesje, succes vandaag :*

Ik heb vandaag dan eindelijk mijn rust-en-bijkom-dag. Hoef straks alleen maar even boodschapjes te doen (en te duimen dat dochterlief vanmiddag bij een vriendinnetje gaat spelen :P ) en verder he-le-maal niks. Zit nu met een kop thee voor Dr. Phil.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118657379
Hobbesje, ook hier nog even een berichtje. Wat een schok moet dit zijn geweest, niet te bevatten. Heel veel sterkte :*
E.
pi_118658127
Hobbesje wat ontzettend verdrietig...heel veel sterkte gewenst komende periode!
pi_118659962
Hobbesje, weet je al hoe laat je bij de gyn moet zijn vandaag?
pi_118660340
Wat een vreselijk nieuws Hobbesje, heb er kippenvel van over m'n hele lijf.. brrr.. wat een nachtmerrie!
Sterkte met alles! :*
pi_118662215
Jeetje Hobbesje... vreselijk. Heel erg veel sterkte!!! :*
Tralalalaaa
pi_118666934
Hobbesje wat een vreselijk nieuws. Echt heel verdrietig, dit verwacht je niet. Heel veel sterkte de komende tijd. :'(

Alle andere dames ook nog veel sterkte :*
  woensdag 31 oktober 2012 @ 17:24:51 #213
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_118674401
Vandaag bij de gyn geweest. Zij meet het kindje iets kleiner, dat geeft wat meer mogelijkheden. Ze willen proberen het zo geboren te laten worden en als dat niet wil vlotten wordt het waarschijnlijk een combi van opwekken en currettage. Ze beginnen met een lage dosis cytotec (?) omdat ze voorzichtig zijn met mijn litteken (dat de vorige bevalling gescheurd was). De verwachting is dat ik tussen de 24 en 48 uur later zal bevallen (op de verjaardag van mijn jongste dus.... maar ik voel niet veel voor wachten tot over het weekend omdat mijn buik niet prettig voelt/onrustig is).
Als ik er niet meer ben: vanavond gaan we samen voor de tv (lekker gedachtenloos masterchef australie kijken) en ik kan mobiel niet op internet. En het ziekenhuis is niet heel modern helaas.

Dank jullie voor het medeleven!
pi_118678941
Hobbes, heel veel sterkte. Ik hoop voor je dat het toch allemaal op de 'natuurlijke' manier kan, zodat een curretage je bespaard kan blijven. Heel veel sterkte de komende dagen (en alle dagen daarna). :*
pi_118679093
Hobbesje, wat een nachtmerrie. Ik hoop voor jullie op een rustig en prettig verloop. Sterkte!
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_118679471
Wat erg Hobbesje ;( Heel veel sterkte.
pi_118682315
Hobbesje; heel erg veel sterkte en succes de komende dagen :*
  woensdag 31 oktober 2012 @ 23:15:21 #218
381212 Gulara
From the future
pi_118691725
Hobbesje heel veel sterkte... :*
pi_118694842
Veel kracht voor jou toegewenst Hobbesje.
pi_118708846
Hobbesje, hoe is het nu? Ben je gisteren meteen begonnen met cytotec?

En Nikki hoe is het met jou? Is er al iets op gang aan het komen?

Ik heb even een baalmiddag, heb het koud, voel me bleh, en ik wil gewoon zo graag mijn eigen mini... ;(
  donderdag 1 november 2012 @ 16:24:40 #221
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118709443
Hobbesje hoe is het met je?

Zand :*.
Ik heb ook een baaldag. Vriend had gedroomd dat we twee dochters hadden ipv één ;( en daar werd ik droevig van :'). Verder is het hartstikke druk op het werk en loopt het gewoon niet vandaag. Morgen weer lekker vrij, maak er mooi weer een rustdagje van. Heeft me gisteren wel goed gedaan.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118709867
Fijn dat de rust je goed heeft gedaan MaLo :*
pi_118717010
Ik doe mee met de collectieve baaldag....vandaag was m'n uitgerekende datum. Moeilijk om dan ook nog hcg-controle te hebben in het ziekenhuis. Dat werd achteraf huilen. Verder met man en dochter weg geweest, even wat anders dan normaal. Geen behoefte aan werk/mensen. Ook nog een enorme bos bloemen voor onszelf gekocht met een symbolische bijdrage van MvM.

Reageer later weer eens op de anderen en dingen die van de week aan de orde waren. Avondje in badjas op de bank.
pi_118725458
Kursor :*
Was de controle wel goed?
  donderdag 1 november 2012 @ 22:27:52 #225
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118726014
Kursor, kan me voorstellen dat je uitgerekende dag rot voelt.

Van mij dan een klein positief berichtje. Mijn buikpijn is helemaal weg en het vloeien is nagenoeg gestopt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118734491
Ik heb net het ziekenhuis gebeld en aangegeven nog een week te willen wachten. De verpleegkundige vond het prima, gaat even met de gyn overleggen, maar de verwachting is dat ik mag blijven afwachten. :)
  vrijdag 2 november 2012 @ 10:34:08 #227
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118734922
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 10:09 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ik heb net het ziekenhuis gebeld en aangegeven nog een week te willen wachten. De verpleegkundige vond het prima, gaat even met de gyn overleggen, maar de verwachting is dat ik mag blijven afwachten. :)
Zolang je je er goed bij voelt zie ik ook geen reden waarom je niet zou kunnen blijven wachten :). Hopelijk doet je lichaam binnenkort zijn werk!

Ik was gisteren iets te optimistisch, op het toilet verlies ik nog wel wat bloed. Maar verder voelt mijn lichaam weer helemaal normaal.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118735572
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 10:09 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ik heb net het ziekenhuis gebeld en aangegeven nog een week te willen wachten. De verpleegkundige vond het prima, gaat even met de gyn overleggen, maar de verwachting is dat ik mag blijven afwachten. :)
Ik ken iemand die 3 maanden heeft gewacht tot het spontaan kwam. Zo lang het goed voelt en van het ziekenhuis mag, gewoon je eigen gevoel blijven volgen :) :* .
pi_118735747
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 10:34 schreef MaLo het volgende:
Ik was gisteren iets te optimistisch, op het toilet verlies ik nog wel wat bloed. Maar verder voelt mijn lichaam weer helemaal normaal.
Herkenbaar :') . Bij mij moest het vertrouwen in mijn lichaam ook weer helemaal terug komen, werd er bijna hypochonder van :') . Na de eerste keer vrijen verloor ik ook weer twee dagen wat oud bloed, ik was echt bang dat het niet goed was. En vanaf woensdag mocht ik weer in bad, dus dat heb ik meteen gedaan :9 maar daarna voelde mijn buik wat raar en dacht ik weer even: ojee, gaat het wel goed. Maar dat komt langzaam weer terug.
  vrijdag 2 november 2012 @ 11:11:17 #230
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118735837
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 november 2012 11:07 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Herkenbaar :') . Bij mij moest het vertrouwen in mijn lichaam ook weer helemaal terug komen, werd er bijna hypochonder van :') . Na de eerste keer vrijen verloor ik ook weer twee dagen wat oud bloed, ik was echt bang dat het niet goed was. En vanaf woensdag mocht ik weer in bad, dus dat heb ik meteen gedaan :9 maar daarna voelde mijn buik wat raar en dacht ik weer even: ojee, gaat het wel goed. Maar dat komt langzaam weer terug.
Ik ben al wel even een kwartiertje in bad geweest :@ op mijn rustdagje woensdag. Ik had het zó nodig! Tampon ingedaan, kwartier geweekt in lekker heet water met lavendelschuim :9 en daarna voelde ik me echt beter.

Ik heb zoveel puisten nu :'). Heb ik normaal nooit, denk dat dat ook van de (vertrekkende) hormonen komt. Morgen naar de schoonheidsspecialiste, krijgt mijn huidje weer mooi een oppepper :P.

Gevoelsmatig ben ik wel schoon nu vanbinnen. Hopelijk wijst de echo dinsdag hetzelfde uit en kan ik dit lichamelijk gezien afsluiten.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118736453
Na een curettage mag je twee weken vanalles niet, maar daar ben ik nu gelukkig voorbij.
Mijn puisten zijn gelukkig weg nu O+ alleen zit mijn haar weer bagger (het zat tijdens mijn zwangerschap echt elke dag perfect!). Can't have it all :') .
  vrijdag 2 november 2012 @ 11:34:43 #232
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118736542
Ik mocht eigenlijk ook niet in bad zolang ik nog vloeide :@. Maar ik ben er van uitgegaan dat een kwartiertje niet zoveel kwaad zou kunnen. In bad gaan is haast nog verslavender dan roken, ik MOEST gewoon in bad :').

Wat jammer van je haar ;(. Nou ja, als je op een dag weer opstaat met een schitterende bos, weet je wel dat het tijd is om een test te halen :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118832027
Misschien is het heel stom dat ik hier even iets post, maar wil er toch over schrijven en ik weet even niet waar anders...

Het is gewoon bijna 2 jaar geleden dat m'n sterretje werd geboren na bijna 17 weken zwangerschap. Ik had niet verwacht dat ik er zo mee bezig zou zijn in m'n hoofd. Dat je dat na 1 jaar doet ok, maar nu gewoon weer.
En het is niet erg hoor, m'n sterretje verdient ook momenten dat ik eraan denk en al die liefde ervoor voel... Maar ik voel toch ook nog wel verdriet.

2 jaar geleden waren we een week na de minibevalling een weekje weg met een stel (was al geboekt) en zij was toen 6 maanden zwanger van hun eerste. Ik had daar toch wel een beetje moeite mee toen. Ook kocht ik daar een bepaald parfum dat ik echt een hele tijd niet meer gedragen heb, tot de laatste paar weken. Elke keer als ik het nu op doe, voel ik de liefde voor m'n sterretje en prijs ik me zielsgelukkig met m'n dochter van nu 13 maanden.

Deze week zijn we met hetzelfde stel een week weg, de kids ook mee. Zij is nu ook weer zwanger (ik nog niet, komt vast nog wel). Maar ook daarom moet ik er vaker aan denken. En kan ik me aan de ene kant gewoon niet voorstellen dat het alweer 2 jaar terug is (komende vrijdag).
2 jaar!!! Het voelt een soort alsof het kort geleden is gebeurd. Ik zie mezelf nog zo zitten in het ziekenhuisbed, wachtend op wat komen gaat.

Ach... Als het 9 november is geweest ebt het levendige gevoel weer weg en ben ik er niet zo mee bezig als nu. Maar ik prijs mezelf enorm gelukkig met m'n kleine hummeltje, een mooi cadeautje van ons sterretje.

/memorylane
Tralalalaaa
  zondag 4 november 2012 @ 23:45:34 #234
381212 Gulara
From the future
pi_118833194
Take_A_Picture :*
pi_118833466
Tap; :* Denk dat je gevoelens heel logisch en normaal zijn, zo klinkt het iig voor mij. Gewoon aan toegeven, het is niet niks allemaal.
  maandag 5 november 2012 @ 07:18:34 #236
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_118836272
Poezemauw, ik schrok van je naam hier :*

TAP, ik vind dat helemaal niet raar, maar juist logisch! Bij 17 weken zwangerschap is het mi ook écht niet zomaar een miskraam, maar echt een kindje waarvan je bevalt met alles erop en eraan. Hebben jullie het kindje ook een naam gegeven? Was het een jongetje of een meisje? Hoe veel tijd er ook verstrijkt, het zal altijd je kind blijven :* mocht je willen, er is ook een topic voor engeltjes :*
3!
  maandag 5 november 2012 @ 08:46:30 #237
217224 Juud79
Ik zie rond in de wereld
pi_118837144
Och TAP, ik kan het me nog zo goed herrinneren, ik was toen 10 weken zwanger en opeens was er zulk verdrietig nieuws.
Volgens mij is het heel normaal dat het altijd verdrietig blijft en dat dan zo af en toe de kop opsteek, alleen maar goed dat je daar dan ruimte aan geeft. :*
pi_118838984
We hebben er toen voor gekozen om het geen naam te geven. Het was nog best klein, de grootte van 11 wkn (met 13 wkn hoorden we het hartje nog), dus het geslacht was niet te zien. Nu konden we dat wel laten onderzoeken, maar ik wilde niet dat er teveel aan m'n kindje gerommeld werd. Plus dat het al zwaar genoeg was, dat verdriet, en we wilden er niet een nog zwaardere lading aan geven, dus vandaar ook geen naam.
Ik heb altijd het gevoel gehad dat het een zoon was.

Ik heb er wel foto's van gemaakt en die bekijk ik van tijd tot tijd nog wel en dan ben ik heel trots op m'n kindje. Ik vond het heel mooi, alles zat erop en eraan. Zo bijzonder, 10 vingertjes en 10 teentjes.

Omdat m'n sterretje geen naam heeft en geen begrafenis oid heeft gehad voel ik me ook niet prettig om te posten in het engeltjes topic. Die kindjes waren allemaal wat verder (vreselijk... Dat topic zou niet mogen bestaan).
Tralalalaaa
  maandag 5 november 2012 @ 11:41:05 #239
68591 twentemeisje
Onmeunig Twents
pi_118841690
Lieve T_A_P, gewoon even een dikke virtuele knuffel. Goed dat je erover praat, en stom is het natuurlijk helemaal niet! Jullie zijn een kindje verloren, een concreet toekomstbeeld. En ook al is er gelukkig een fantastisch meisje in jullie leven gekomen, het is en blijft jullie eerste kindje. En daar mag je verdriet over hebben. :*
  maandag 5 november 2012 @ 11:44:43 #240
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118841822
T_A_P veel sterkte. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk blijft, de dag waarop je eerste kindje geboren is. Verder weet ik zo niet wat ik moet zeggen :*.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118849947
TAP :*
Helemaal niet raar dat je er zo bij stil staat... (Ik vind het eigenlijk een heel mooi om te lezen. Jouw kindje, hoe kort hij/zij ook bij je was, wordt herinnerd en van gehouden O+.)
pi_118859155
Jullie zijn lief :*
Tralalalaaa
pi_118859734
TAP :*
pi_118867257
TAP :*
Het is heel normaal dat je verdriet hebt om dit kindje. Ik hoop dat het ondanks het grote verdriet toch ook een mooie week wordt voor jullie. :*
pi_118891006
TAP, je mag verdrietig zijn. Zoals je beschrijft hoe je er mee bezig bent vind ik juist heel mooi. Er mag aan je sterretje gedacht worden. Je zag een toekomst met dit kindje. Je dochter is daar geen vervanging voor. Ze hebben allebei een plek in je hart.

Hobbesje, hoe gaat het nu met je?

NIKKI, wat ontzettend prettig dat je zelf nog steeds de regie in handen mag houden. Niet meer bang voor als het ineens toch komt?
En onze dochters:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zandsculptuur, wat fijn dat je na het pathologisch onderzoek ook echt weer toestemming van de gynaecoloog hebt om verder te gaan. Ik hoop dat je de leegte die je voelt snel weer mag vullen. Niet als vervanging, maar wel omdat de wens nu nog sterker is.

MaLo, goed dat je vorige week wat rust voor jezelf hebt kunnen nemen (ook al heb je dat op je toch al vrije dagen gedaan). Het is denk ik best pittig wat je te verwerken hebt gehad. Eerst ongepland zwanger, denken aan abortus, dan er toch voor gaan en dan blijkt het mis te zijn. Zijn er buiten je man mensen in je omgeving die er vanaf weten? (ik weet dat je het je ouders en je dochter (nog) niet wilt vertellen) Soms is het prettig als je ergens je verhaal kwijt kunt, of kan je dat hier al voldoende? Begrijp me goed, ik wil je geen probleem aanpraten wat je niet hebt.

Mijn hCG-controle van vorige week was weer negatief. Nu voor de vijfde maand op rij. Nog één maand te gaan en dan begin december nog een afspraak bij de gynaecoloog. Waarschijnlijk krijgen we daarna weer groen licht om verder te mogen gaan. En ik ben er voor mezelf eindelijk uit...we gaan dan ook echt weer verder (m'n man was er al uit, niet dat jullie denken dat ik dat alleen beslis). Ondanks dat ik daar nu zeker van ben, ben ik helaas nog wel vreselijk bang en dat zit me de laatste weken weer erg dwars. Het komt wel heel dichtbij.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 6 november 2012 @ 16:56:29 #246
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118894831
Ben net bij de gyn geweest, een schattige belg :). Ik was zo goed als schoon,maar hij twijfelde over het allerlaatste beetje. Moet nu een maand aan de (anticonceptie) pil en daarna terug voor nog een controle.

Reageer later op de rest, zit nu mobiel en te wachten bij de apotheek.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  dinsdag 6 november 2012 @ 19:10:01 #247
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118900360
Wat een ongelooflijke kutdag was het trouwens :'). Eerst bij de gyn toch lichtelijk teleurgesteld dat ik misschien nog net niet helemaal schoon ben. Naja, kan gebeuren. Toen bij het secreariaat in het ziekenhuis, voor het maken van een nieuwe afspraak, vraagt de secretaresse: bent u zwanger? Ik: nee, ik heb een miskraam gehad. "Oh sorry, maar ik moest het weten voor de codes die ik in moet voeren". Adem in, adem uit.

Daarna dus naar de apotheek. Heb er lang, lang gewacht voordat ik aan de beurt was. Toen bleek dat ze niet konden ontcijferen wat de gyn had opgeschreven :{. En het was te laat om nog naar het ziekenhuis te bellen :{. Ik: ja dat krijg je als je me ruim een halfuur laat wachten! Nu bellen ze morgen met het ziekenhuis, en, nadat ik er gofferdomme nog om moest vragen ook, word ik daarna bij de gratie apothekersgods teruggebeld over hoe nu verder. Ik zei, dat terugbellen wel het minste was wat ze voor me konden doen, zij deed alsof het toch wel een enorme extra service was.

Ik vloei weer meer, denk door dat gepoer van mijn leuke Belgische gyn.

En nu ben ik uitgemopperd :P.

Kursor, ik heb inmiddels met één vriendin gepraat over de miskraam. Niet verteld dat we eerst abortus overwogen, maar de rest wel. Het is toch ook wel een achtbaan die we door hebben moeten maken. Verder heb ik eigenlijk wel genoeg aan mijn vriend en aan dit forum.
Wat fijn dat je de keuze hebt durven maken om er weer voor te gaan! Ik snap heel goed dat dit voor jou wel een ingrijpender keuze is dan het voor veel anderen is.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118905655
Wat grappig dat ze van dezelfde dag zijn Kursor. Mooie datum hè. ;) En ik ging inderdaad de dag van de avond dat de bevalling begon gewoon nog een paar uurtjes werken, dat je dat helemaal hebt onthouden joh.

Wat ontzettend knap dat je de keuze hebt gemaakt er toch weer voor te gaan zodra het mag. Niet alleen vanwege de vervelende ervaring door de mola, maar ook door wat je over je vorige zwangerschap schrijft. Ik hoop echt van harte dat het gewoon heel snel weer lukt en dat je van de nieuwe zwangerschap gewoon weer heerlijk kunt genieten. En wie weet zijn we tegen die tijd wel weer samen zwanger. (en dan kom je gewoon meedoen in z&g hè) ;)

Malo, wat een rotdag, als het dan eenmaal misgaat, dan blijft het misgaan hè. Murphy's law. :X Moet je nu opnieuw met pillen aan de slag, begrijp ik dat goed?

Ik ga trouwens aanstaande vrijdag wel ingrijpen hoor, niet dat ik het wachten beu ben ofzo, ik heb tenslotte nergens kast van dus wat dat betreft geen probleem, maar ik vind het gewoon tijd worden dat alles weer 'normaal' wordt.
  dinsdag 6 november 2012 @ 21:31:05 #249
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118908600
Ik moet een maand aan de anticonceptiepil Nikki :P. Maar dan één die de apotheek schijnbaar niet kende. Inderdaad Murphy's Law, haha :D.

Kan me voorstellen dat je graag wilt dat het weer 'normaal' wordt. Ik had ook geen last van de MA, maar het is precies wat je zegt, op een gegeven moment wil je het achter je laten en vooruit kunnen kijken.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118929711
Jee MaLo, wat een baaldag zeg! Hopelijk gaat het vandaag beter ;) . Waarom moet je aan de pil eigenlijk? Ik bedoel, je schrijft natuurlijk al wel waarom ;) maar hoe kan de pil dan ervoor zorgen dat het laatste beetje restweefsel weg gaat?

Kursor wat fijn dat jullie bijna weer verder mogen en ook willen, ondanks alle onzekerheden daarbij :) .

Gisteren was ik met mijn lief in een pretpark, en daar zag ik tot drie keer toe een roodborstje die vlakbij me kwam zitten. Ik ben helemaal niet zo spiritueel aangelegd, maar zag dit toch als een soort 'teken' of 'goedkeuring' van boven. Werd er helemaal gelukkig en warm van :)
  woensdag 7 november 2012 @ 11:53:47 #251
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118929879
Zand, wat schattig van dat roodborstje O+.

Van de pil wordt je baarmoederslijmvlies dikker en zodra je stopt (in de stopweek) krijgt je lichaam een signaal om alles "los te laten" . Dat kan dus net dat extra zetje zijn voor de laatste schoonmaak, zeg maar. Tenminste, zo zei de gyn het mij. Probeer liever de pil dan currettage :')
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  woensdag 7 november 2012 @ 16:10:37 #252
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_118939858
Kursor en LAP :*

MaLo: hoop dat de pil z'n werk doet en de grote schoonmaak wil doen!

Nikki: jij bent al best wel even aan het wachten toch? Als je vrijdag aangeeft actie te willen, wat gaan ze dan doen? Met pillen opwekken of curretage (of weet je dat nog niet)?

Hier eindelijk weer thuis sinds gisteren. Donderdag zijn ze voorzichtig (omdat ik een uterusruptuur heb gehad) begonnen met cytotec en dat leek 's avonds te gaan werken. Pijnlijke buiken en er knapte iets (a la de vliezen) en daarna een vloedgolf aan bloed en stolsels. Daarna een vingertopje ontsluiting (dat is de max die ik ooit uit mezelf zonder oxycotine heb gehaald, maar dat mag ik niet meer). Helaas hielden daarna de weeen dus weer op.... Vrijdag en zaterdag nog weer cytotec. Zaterdagavond nog weer een hele golf aan bloedverlies, maar ook nog geen doorzetten van de weeen of meer ontsluiting (waar ze op hoopten zodat ze zouden kunnen curreteren). Zondag vond de weekendvervanger dat we maar een dagje rust moesten nemen (eigenlijk het liefst 2). Dus een dagje naar huis geweest, 's avonds weer terug. 's ochtends hebben ze toen besloten dat ze me toch voor curretage lieten gaan (ondanks dat het risicovol was met mijn litteken), de tabletten ophogen durven ze niet en iets anders was blijkbaar met mijn voorgeschiedenis ook geen optie. 's Middag aan de beurt. En ook dit was niet volgens het boekje. Ipv 15 minuten zijn ze veel langer bezig geweest en ik ben daarbij in totaal 2 liter bloed verloren (dat was zowiezo al een risico met deze termijn). Hb gekelderd van 8.7 naar 4.0. 's Avonds 2 zakken bloed bijgehad (Hb naar 5.3) en de volgende ochtend gelukkig lekker terug naar huis.
Ik ben blij dat het achter de rug is, ik mijn baarmoeder nog heb (dat was mijn grootste angst toch wel). Nu afwachten of er een oorzaak kan worden gevonden (vijfde ziekte zou kunnen nl - naar het kindje kunnen ze niet meer kijken helaas - die is er toen ik begon te vloeien hals over kop uitgehaald). Over 2 weken en over 6 weken terug.

*En dan maar eens goed overwegen of en wanneer we weer terug gaan naar Nijmegen voor onze laatste 2 cryootjes en of we evt. weer een nieuwe ICSI behandeling zouden willen starten.*
pi_118940186
Tjemig, Hobbesje wat een nare nasleep zo.
Rust goed uit, neem de tijd want dat Hb is echt laag, dat voel je nog wel even. En heel veel sterkte om dit een plekje te geven.
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
  woensdag 7 november 2012 @ 20:13:51 #254
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118950028
Hobbesje wat een heftig verhaal! Neem je rust en veel sterkte met het herstel, zowel lichamelijk als geestelijk. :*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118969872
Heftig zeg, Hobbesje... het is al zo rot allemaal, en dan krijg je het ook nog fysiek flink voor de kiezen...
Heb je je kindje eigenlijk nog mogen/kunnen zien?
Sterkte meis :*
  donderdag 8 november 2012 @ 12:58:12 #256
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_118975166
Dank jullie dames.
We hebben het kindje niet meer kunnen zien. Die hebben ze er niet netjes uit kunnen halen helaas ivm mijn grote hoeveelheid bloedverlies.
En het is idd rot allemaal, maar (dit gaat raar klinken) we hadden er beide geen goed gevoel over dit keer. En al helemaal niet meer nadat Mikai ziek was geweest. Mijn onderbuikgevoel zei al dat dat niet goed zou zijn (ik ben echt benieuwd naar mijn bloeduitslagen!). En de laatste echo was het zo'n tam en rustig kindje... daar gingen we ook een beetje met een raar onderbuikgevoel weg. Misschien klinkt het raar: maar ergens is het ook een opluchting dat we duidelijkheid hebben nu. En we willen allebei er echt nog wel heel graag een kindje bij, maar echt niet ten koste van alles. Voor nu kan ik de tijd wel vooruit kijken naar de volgende afspraak (want dan zijn de bloedonderzoeken binnen). Weer een stapje verder.

*kan goed met mijn moeder hierover praten - zij heeft met de 26 weken haar eerste kindje verloren - door de rode hond*
pi_118990309
Hobbesje, pittig wat je afgelopen week hebt meegemaakt. Let goed op jezelf, je hebt wel een tijdje nodig om te herstellen. Kan me nu wel indenken dat je blij bent dat je je baarmoeder nog hebt. Had ik me helemaal niet gerealiseerd dat dat in jouw situatie wel eens anders had kunnen lopen.

Mijn emmertje is weer eens tot de rand toe vol...huilen huilen huilen. Probeer me op m' werk staande te houden, maar deze week toch al twee keer in tranen uitgebarsten. Het is wat teveel allemaal (dat een collega met zwangerschapsverlof ging deze week, gecombineerd mijn erg nadenken over onze eigen plannen maakt het wel moeilijk).

En vandaag nog een envelop van de zorgverzekering in de bus. M'n complete eigen bijdrage mag ik gaan overmaken voor de ziekenhuisperikelen. Ik begrijp het volledig, maar het voelt zo ontzettend naar en het is ook zo geweldig getimed net na de uitgerekende datum. Ik weet het, ik zeur, maar ik word er zo ontzettend verdrietig van.
pi_118992242
Jemig Hobbesje :'( fijn dat met jou alles goed is afgelopen. En wat vreselijk dat je moeder een soortgelijk verhaal heeft.
Ik ben ook benieuwd naar de uitslagen. Ik hoop dat je duidelijkheid krijgt.
Sterkte met je herstel en met de beslissing over een eventuele volgende zwangerschap.

En Kursor, je zeurt niet!! :* Dat soort dingen komen hard aan.

De andere dames ook heel veel sterke natuurlijk :*
pi_118998968
Kursor, je zeurt helemaal niet :* . Kan je niet een dagje vrijaf nemen om even op adem te komen?

Ik heb net alle spulletjes van de zwangerschap in een klein kartonnen koffertje gedaan. Moest er toch wel even weer van huilen, al die herinneringen. Maar het voelt ook wel weer goed zo.
pi_119005494
Succes bij de gyn vandaag Nikki!
pi_119005652
Thanks zand!

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ga het weer uitstellen als het mag. Ik ben het wachten nog niet beu en heb geen last. Ik ben benieuwd wat de gyn zegt straks.
pi_119010085
Als het goed voelt en kan/mag, gewoon doen :)
  vrijdag 9 november 2012 @ 12:13:40 #263
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119012029
@Zand, dat zijn wel van die momenten he, bijv. de spulletjes inpakken van de zwangerschap. Eventjes confronterend, maar het moet, en daarna voel je je toch een soort van opgelucht. Tenminste ik wel. Ik heb alle echofoto's mooi opgeborgen. Toch weer een stapje dat ik heb kunnen / durven zetten, zeg maar :P.

@Nikki, als je wilt uitstellen en je voelt je er goed bij, zie ik niet in waarom je niet zou kunnen wachten :). Succes vandaag.

@T_A_P, sterkte vandaag :*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119025740
Ik mag dus weer uitstellen. Volgende week kijken we weer verder. :)
  vrijdag 9 november 2012 @ 19:00:55 #265
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119026209
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 18:47 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ik mag dus weer uitstellen. Volgende week kijken we weer verder. :)
Fijn dat je nog mag wachten :).

Ik vermoed dat ik nu echt schoon ben. Verloor vandaag nog een vreemd uitziend stolsel :') , that's it volgens mij.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119026497
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 12:13 schreef MaLo het volgende:
@Zand, dat zijn wel van die momenten he, bijv. de spulletjes inpakken van de zwangerschap. Eventjes confronterend, maar het moet, en daarna voel je je toch een soort van opgelucht. Tenminste ik wel. Ik heb alle echofoto's mooi opgeborgen. Toch weer een stapje dat ik heb kunnen / durven zetten, zeg maar :P.

@Nikki, als je wilt uitstellen en je voelt je er goed bij, zie ik niet in waarom je niet zou kunnen wachten :). Succes vandaag.

@T_A_P, sterkte vandaag :*
Dank je wel :*
Gewoon 2 jaar geleden vandaag, waar blijft de tijd...

:* voor jullie allemaal!!
Tralalalaaa
  zaterdag 10 november 2012 @ 14:08:52 #267
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119052652
TAP :*

Nikki: fijn dat je nog weer uitstel mag!

MaLo: ben je nog meer verloren? Hoop dat je anders idd schoon bent!

Hier vandaag buikpijn (volgens mij omdat ik niet zo goed naar het toilet kan nog...). Ik verlang zo om lekker in bad te gaan liggen, maar helaas wordt dat nu nog afgeraden.
pi_119054676
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2012 14:08 schreef Hobbesje het volgende:
Hier vandaag buikpijn (volgens mij omdat ik niet zo goed naar het toilet kan nog...). Ik verlang zo om lekker in bad te gaan liggen, maar helaas wordt dat nu nog afgeraden.
Nog iets meer dan een week, dan mag het weer ;) .
  zaterdag 10 november 2012 @ 16:16:37 #269
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119055846
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2012 14:08 schreef Hobbesje het volgende:
TAP :*

Nikki: fijn dat je nog weer uitstel mag!

MaLo: ben je nog meer verloren? Hoop dat je anders idd schoon bent!

Hier vandaag buikpijn (volgens mij omdat ik niet zo goed naar het toilet kan nog...). Ik verlang zo om lekker in bad te gaan liggen, maar helaas wordt dat nu nog afgeraden.
Sterkte met je buikpijn, niet leuk :{. In bad gaan wordt inderdaad afgeraden. Ik kon het niet afwachten tot ik niet meer vloeide, heb een tampon ingedaan en ben toch een kwartiertje in lekker heet water gaan liggen :@. Daarna goed schoongespoeld onder de douche :@.

Ik vloei nu totaal niet meer. Na dat stolsel nog een piepklein beetje roze afscheiding, vandaag helemaal niets meer.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  dinsdag 13 november 2012 @ 20:19:26 #270
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119177252
Hoe gaat het met de dames? In ieder geval heel fijn te lezen dat er geen nieuwe dames bij zijn gekomen in dit topic :).

Met mij gaat het goed, heb inderdaad helemaal niet meer gevloeid na dat laatste stolsel.

Heb nog wel een vraagje en weet niet zo goed waar ik dit anders moet stellen :@ . We hebben dit weekend voor de eerste keer naar de MK weer seks gehad. Maar het viel me nogal tegen :'). Was lichamelijk wat verkrampt en geestelijk kon ik me er niet aan overgeven. Herkenbaar? :@
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119178479
Toevallig, ik heb vanmiddag het topic nog open gehad om even te informeren hoe het met iedereen was, maar heb 'm weer weggeklikt ;) .
Inderdaad fijn te lezen dat er geen nieuwe dames bij zijn gekomen, hopelijk blijft dat zo :P .
Met mij gaat het lekker, ik zit alweer op het wachtbankje :o en hoop snel weer zwanger te zijn. 't Voelt goed :) .

MaLo, ik had dat zelf niet, maar vind het geen vreemde reactie eigenlijk. Misschien dat iemand anders het herkent?
pi_119178752
Geen idee Malo, ik ben nog steeds 'wachtende'.
pi_119178917
Enorm herkenbaar MaLo...
  dinsdag 13 november 2012 @ 21:21:37 #274
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119180249
"Fijn" te lezen dat ik niet de enige ben Kursor (niet fijn dat jij het ook hebt / had, wel fijn dat het herkenbaar is). Zal ook wel weer goedkomen, maar ik was nogal verbaasd, ik dacht dat ik er wel klaar voor was :').
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119181747
Hmmm...heb een bericht op de laptop klaar staan, maar posten wil niet. Ik kom er nog op terug MaLo (nu telefoon).
pi_119251266
Blergh, ik denk dat ik me hier ook weer mag gaan melden.
Na een knaltest afgelopen maandag van MvM, me op en top zwanger voelen en een goed gevoel te hebben had ik vanavond opeens weer bloedverlies. Helderrood en heb ook het gevoel krampen te hebben. Dus ik denk dat ik me weer mag voorbereiden op een mk :'(

Baal hier echt zo ontzettend van.
pi_119251307
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:11 schreef Poezebeest het volgende:
Blergh, ik denk dat ik me hier ook weer mag gaan melden.
Na een knaltest afgelopen maandag van MvM, me op en top zwanger voelen en een goed gevoel te hebben had ik vanavond opeens weer bloedverlies. Helderrood en heb ook het gevoel krampen te hebben. Dus ik denk dat ik me weer mag voorbereiden op een mk :'(

Baal hier echt zo ontzettend van.
Ah nee. Wat afschuwelijk. Heel veel sterkte :*

Kan je niet het ziekenhuis bellen? Kijken wat zij zien?
pi_119251400
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:11 schreef Puala het volgende:

[..]

Ah nee. Wat afschuwelijk. Heel veel sterkte :*

Kan je niet het ziekenhuis bellen? Kijken wat zij zien?
ik kan morgenvroeg pas bellen. En denk niet dat ik eerder mag komen, vorige keer kon ik ook pas een paar dagen later terecht terwijl de vk de volgende dag een afspraak kon maken. Alleen was ik toen 8 weken en nu bijna 6.
pi_119251708
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:13 schreef Poezebeest het volgende:

[..]

ik kan morgenvroeg pas bellen. En denk niet dat ik eerder mag komen, vorige keer kon ik ook pas een paar dagen later terecht terwijl de vk de volgende dag een afspraak kon maken. Alleen was ik toen 8 weken en nu bijna 6.
Die wachtdagen zijn toch killing :X Ik hoop voor je dat je zo snel mogelijk terecht kan :* En dat je dan goed nieuws krijgt :*
pi_119252000
Och Poezebeest ;( ik hoop dat het toch wel goed blijft gaan... :*

MaLo, de eerste keer dat ik seks had na m'n mk heb ik liggen janken :') niet van de pijn maar omdat we voor mijn gevoel dat stukje echt gingen afsluiten (maar wij gingen ook weer opnieuw proberen om zwanger te worden).
Tralalalaaa
pi_119252927
Ik verlies inmiddels ook al stolsels en ik denk dat ik het vruchtje ook al ben verloren, dus voor mij is het klaar.

Baal ontzettend van mijn eigen lichaam. Het voelde dit keer goed, helemaal niet zoals de vorige keer. Ondanks dat ik het niet had verwacht ben ik best rustig, op een flinke huilbui na.
Vraag me nu ook wel hardop af of ik überhaupt nog wel zwanger wil worden. Heb geen zijn om dit nog een keer mee te maken, 2x is genoeg.
pi_119253218
Oh nee... :{ Sterkte Poezebeest...
pi_119253287
Ach jezus Poezebeest :'( Wat vreselijk dat het weer misgaat :(
  donderdag 15 november 2012 @ 21:08:34 #284
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119253697
Oh nee poezebeest :'(
pi_119253951
Sterkte poezebeest. Je hoeft nu niet gelijk beslissingen te nemen voor de toekomst. Neem hier de tijd voor, dit gaat niet in je koude kleren zitten. Rustig zijn mag, huilen mag ook.
  donderdag 15 november 2012 @ 21:15:43 #286
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_119254062
Poezebeest, wat vreselijk...
***
pi_119254418
Oh nee, Poezebeest, had zo gehoopt dat het deze keer wel goed zou gaan. Sterkte meid :*
pi_119254484
Ohh nee Poezebeest. :( Verdikkeme, waarom nou?!
Ik snap je gevoel van het niet meer willen meemaken helemaal. En het feit dat je weer helemaal de mmm in moet maakt het er niet makkelijker op. Heel veel sterkte. :*
pi_119255564
He nee, poezebeest ;( ;(
Sterkte meis...
pi_119255703
Aah poezebeest, nee hè!
Wat verdrietig nieuws. Sterkte meis...
  donderdag 15 november 2012 @ 21:52:22 #291
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_119255777
Poezebeest wat een vreselijk nieuws ;(.
Heel veel sterkte :*
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_119257976
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 21:13 schreef Kursor het volgende:
Sterkte poezebeest. Je hoeft nu niet gelijk beslissingen te nemen voor de toekomst. Neem hier de tijd voor, dit gaat niet in je koude kleren zitten. Rustig zijn mag, huilen mag ook.
Klopt ook, maar om zwanger te worden moeten we weer een icsi-behandeling doen. We hebben nog 2 pogingen en ik wil er gewoon zsm klaar mee zijn. Als er geen kindje komt is dat ook goed, maar dan wil ik dat zsm weten, dan kunnen we met z'n drietjes verder. En ik heb geen zin om steeds zwanger te worden en dat het dan misgaat (3 pogingen, 3x zwanger, 2x miskraam). Hoe vaak ga ik het nog proberen, ik heb immers al een gezond kindje. Maar ik gun mijn mini zo ontzettend een broertje of een zusje.

Eerst dit laten bezinken en dan kijken we wel weer verder.
pi_119265029
:* Poezebeest. Wat enorm verdrietig ;(
Tralalalaaa
pi_119265105
Oh Poezebeest, wat super superrot ;( Heel veel sterkte :*
  vrijdag 16 november 2012 @ 07:06:03 #295
337708 __Isis__
Met een knipoog ;)
pi_119265113
Poezebeest wat ontzettend verdrietig...
Hoop dat je het mis hebt!

:*
Twee harten, een liefde
Uit liefde, een hart
pi_119265436
Poezebeest, ik hoop dat je een klein beetje hebt kunnen slapen.

Wat je schrijft is precies wat ik bedoel. Laten bezinken en weer verder kijken. En zwanger worden om een miskraam te krijgen dat wil niemand en dat wens je ook niemand toe. Los van wel geen mmm. Neemt niet weg dat dat van zichzelf een hele zware impact heeft (ik zie wat het spuiten met een collega van me doet).

Niet zwanger mogen worden vanwege een miskraam is wat mij betreft ook veel te veel gevraagd. Ik zou willen dat alles voorbij was en wij een tweede kindje hebben. Ben doodsbang voor zwamgerschap, bevalling en alles wat daar aan fysieke en psychische problemen bij komt kijken.
pi_119265570
Poezebeest :*
pi_119265678
Kursor; :*

Jullie zijn allemaal lief, thnx!

Ik heb het ziekenhuis gebeld, ik moet afwachten, doorgaan met de hormonen en wanneer het bloeden is gestopt een zw.test doen en dit doorgeven. De echo over 2 weken blijft staan. Nu een echo heeft geen zin omdat er toch niks te zien zou zijn.

Ik kruip onder een steen de komende dagen en kom er onder uit als alles voorbij is.
pi_119268414
Poezebeest, ontzettend veel sterkte toegewenst. :*
  zondag 18 november 2012 @ 14:43:38 #300
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_119342729
Vanmorgen voor het eerst weer echt de deur uit geweest. Onze harmonie had vandaag naamdag met een kerkdienst en daarna een ontbijt met ons allen. Dus voor het eerst iedereen weer gezien (die ik 2 weken geleden nog blij had verteld dat ik zwanger was) en dat was toch best wel confronterend. Ff lekker gehuild en daarna bijgekletst. Blij dat ik ze op zo'n dag weer terugzie (en niet op een normale repetitie-avond binnen hoef te lopen).
Nog 1,5 week en dan naar de gyn. Merk toch dat ik daar ook wel naar uitkijk en hoop daar toch antwoord(en) te krijgen.
*moest het echt even kwijt ergens*
pi_119384562
Ik zal m eerst even sluiten en dan reageren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')