abonnement Unibet Coolblue
pi_118053777
Helaas gaat het soms, na een positieve test, na een mooie echo, of soms nog wel veel later in de zwangerschap mis.
In dit topic kan je je verhalen, je ervaringen en eventuele vragen kwijt.
E.
pi_118055802
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 oktober 2012 20:41 schreef .Sparkling. het volgende:
Coco, ik had het toen al maar nu nog steeds: diep respect voor hoe jij omgaat met de situatie. Je komt zo sterk over!
Jij maf mens! Dat is nergens voor nodig joh. Ik heb wat dat betreft gewoon geluk dat ik op mijn moeder lijk, die gaat precies zo om met tegenslagen en verdriet. Maar daar is heul geen respect voor nodig.

Eerder respect voor vrouwen voor wie de impact heel wat zwaarder is en langduriger, en die ook maar gewoon doorgaan!

Iedereen doet 't gewoon op z'n eigen manier :Y
pi_118056243
Ik ga ook heel makkelijk om met slecht nieuws. Ik heb er nog nieteens om gehuild dat deze zwangerschap een mk gaat worden. Ik kan dingen altijd heel goed relativeren en kijk naar de dingen die ik wel heb, zoals mijn fantastische dochter. Nu het bij mij fout zit realiseer ik me des te meer hoe veel geluk we hebben gehad dat we haar gekregen hebben.

Ik snap ook dat er dames zijn die iets dergelijks echt moeten verwerken en gelukkig doet iedereen zulke dingen op de manier waar hij/zij zich goed bij voelt.

Even een :* voor de dames die het kunnen gebruiken.
  woensdag 17 oktober 2012 @ 00:18:05 #4
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_118066117
Zand, heel veel sterkte morgen :*
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_118069888
Sterkte vandaag zand. :*
pi_118069927
Sterkte en succes vandaag zand :*
pi_118069960
Zandsculptuur, ik denk aan je.

Fieder, ook voor jou een rare dag vandaag denk ik zo.
pi_118069970
Nikki, excuses, ga aan jou voorbij. Je komt ondanks de te verwachten miskraam heel positief over. Fijn dat dat je persoonlijkheid is. Maar als het straks toch even niet wil...het geeft niet.
pi_118070092
Zandsculptuur; heel veel sterkte vandaag :*
pi_118070439
Zand, heel veel sterkte vandaag. :*

_NIKKI_, wat verdrietig. En nu? Moet je wachten tot het vanzelf komt, of krijg je hulp daarbij?

Kursor, ik las in het vorige topic dat je een dagboek bijhoudt :) . Ik vroeg dat omdat ik er zelf altijd zoveel aan heb. Niet zo zeer om het weer eens terug te lezen, maar wel om -letterlijk- mijn gedachten weer op een rijtje te krijgen. Ik las ook dat je nu bij je curretage bent en niet verder komt? Je kan dat natuurlijk even overslaan en schrijven over hoe je je nu voelt en dan later de stukken inhalen...
Het is een suggestie hoor, je hoeft het niet te doen :+ . Ik ben alleen heel enthousiast over de helende werking van een dagboek!
pi_118071010
Ik kon me ook steeds heel makkelijk over de miskramen heen zetten. Ik vond het juist steeds zo goed van mijn lichaam dat ie een vruchtje af stootte wat dan waarschijnlijk niet helemaal goed was.
Ik had vlak voor mijn eerste mk een documentaire gezien over een meisje met een half gezicht. en wat een gedoe dat was met operaties en alles. En over hoe dat kon ontstaan en toen was er een dokter aan het woord en die zei: "In 99% van de gevallen word dit een miskraam, dit is dus een geval van een slecht werkend lichaam van de moeder!" En daar moest ik steeds weer aan denken tijdens mijn miskramen.
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
  woensdag 17 oktober 2012 @ 09:40:36 #12
381212 Gulara
From the future
pi_118071818
Zandsculptuur, sterkte vandaag. :*

_NIKKI_ ik heb even niet meegelezen in Z&G en nu zie ik jou opeens hier posten ;( ga morgen even uitgebreid teruglezen, maar voor nu alvast sterkte en een :*
pi_118071863
Zand heel veel sterkte meid! :* Ik hoop hier later te lezen dat het je is meegevallen.
pi_118071934
Zand, heel veel sterkte vandaag! :*
E.
pi_118071997
Sterkte zandsculptuur. :*
vragen mag!
pi_118072731
Wat zijn jullie lief... :@ :*
Heb lood in m'n schoenen...

Nikki, jij ook sterkte meis... ;( :*
pi_118072807
Zand, veel sterkte! :*
pi_118078190
Ik hoor vanmiddag meer over het hoe en wat nu verder. Als ik puur uitga van mezelf dan wil ik liever eerst wachten tot mijn lichaam het zelf doet, dat lijkt me het fijnst. Ik ben nu wel gestopt met de hormonen, dus er is een kans dat dat gebeurt. Nouja, er vanmiddag maar even over praten met de arts.

zand :*
pi_118091634
Nou, ik ben weer thuis. Ik kan alleen niet echt zeggen of het me mee of tegen gevallen is. Ik heb op een gegeven moment in een huil/paniekbui mijn vriend gesmeekt om de boel af te blazen, had al bijna mijn kleren weer aan. Gelukkig begonnen toen de kalmeringsmiddelen wat te werken en durfde ik toch mee (op voorwaarde dat mijn vriend er bij bleef). Toen op de voorbereidingskamer nog even paniek omdat mijn vriend weg zou moeten, maar hij heeft rustig uitgelegd dat het beter was voor mij om er bij te zijn, en dat mocht. Ik kreeg nog een extra dosis kalmeringsmiddel, en daarna herinner ik me niks meer behalve dat ik wakker werd en mijn vriend over mijn hoofd aaide.
Twee uur later vond ik dat ik wel weer naar huis kon, en toen de zuster mij aangekleed en al op de kamer aantrof, mocht het van haar ook ;).
Tot slot nog een controle echo gehad en die zag er keurig uit.
The worst is over, ik ben enorm opgelucht :)
pi_118093900
Zand, wat 'fijn' dat het nu voorbij is en je weer langzaamaan naar de toekomst kunt gaan kijken. Ik hoop dat je het allemaal een plekje kunt geven. Rust lekker uit. :*

Ik moet morgen voor een echo, tenminste, als ik het nog op zo'n korte termijn geregeld krijg. Brussel kan wel dingen willen, maar het ziekenhuis hier moet wel plek hebben. Ik ben stiekem best blij met een echo, gewoon om echt even met eigen ogen te zien wat er daar aan de hand is. Het is een beetje onwerkelijk ofzo nu. Ik ben ook een beetje aan het nadenken geslagen over wat ik dan wil qua afwachten of toch met medicatie opwekken, maar ik ben er nog niet uit. First things first, eerst de echo maar doen.
pi_118094749
Zand; het is voorbij, nu bijkomen en alles laten bezinken. Rust goed uit en laat je lekker vertroetelen door je lief.

Nikki; fijn dat je morgen voor een echo kunt. Het is confronterend, want dan krijg je al dan niet de bevestiging. Maar ik vond het zo fijn om te weten waar ik aan toe was. Eerst idd maar de echo afwachten en dan plan de campagne maken. Veel succes :*
pi_118117345
Zand het is achter de rug :* Nu lekker uitrusten

Nikki is het nog geregeld? Zo ja; succes vandaag
pi_118117644
Zand, hoe is het nu met je? Voel je je al wat beter na een nachtje slapen?
pi_118117956
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 10:44 schreef L0t.. het volgende:
Zand, hoe is het nu met je? Voel je je al wat beter na een nachtje slapen?
Lief dat je het vraagt :* . Mentaal gaat het weer wat beter (hoewel ik er wel 'last' van heb dat ik me weinig kan herinneren van gisteren), fysiek valt het nog wat tegen, ben ontzettend moe en heb nergens zin in. Ik hang vandaag maar een beetje op de bank, komt wel weer.
Ik ben vooral opgelucht dat het voorbij is en goed is gegaan, dat gevoel overheerst gelukkig :).

Nikki, hoe is het met jou?
pi_118119246
Lieve zand, het is geweest! Kom nu maar lekker bij en ga het een plekje geven. Het is niet niks :*
E.
pi_118119332
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 11:33 schreef .Sparkling. het volgende:
Lieve zand, het is geweest! Kom nu maar lekker bij en ga het een plekje geven. Het is niet niks :*
:* dank je.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 12:40:39 #27
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118121645
Ik meld me hier ook.

Ik was ongepland zwanger. We hebben eerst overwogen de zwangerschap te beëindigen. Uiteindelijk toch besloten de natuur zijn gang te laten gaan.
Vanmorgen had ik de eerste echo. Ik zou 9+1 zwanger moeten zijn, het vruchtje is echter bij 8+1 gestopt met groeien en er is geen hartactiviteit.

Ik wacht een week of de miskraam vanzelf komt, zo niet, dan krijg ik een currettage.

Het is heel dubbel. We wilden dit kindje in eerste instantie niet, Ik heb ook nooit op een roze wolk gezeten. En toch begonnen we aan het idee te wennen en werd het kindje steeds meer welkom. Maar het heeft niet zo moeten zijn.

Ik ben verdrietig en opgelucht tegelijk.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118122069
Zand, fijn dat het mentaal aardig gaat naar omstandigheden. Lichamelijk komt het vast weer goed, maar dat zal tijd nodig hebben. :*

Malo wat ontzettend klote. ondanks dat het kindje niet gepland was heb je het toch in je hart gesloten. ik hoop voor je dat de mk gewoon vanzelf op gang gaat komen en een curretage niet nodig blijkt. :*

hier wil het ziekenhuis in nederland geen echo maken als ik geen klachten heb. aangezien ik die niet heb wordt het dus aanstaande maandag pas een echo. op zich ook prima. alleen hoop ik niet dat de mk dan in volle gang is ofzo, want met al dat bloed een echo lijkt me ook niet lekker. ;)
pi_118122374
MaLo, wat verdrietig en dubbel ;(
Je stelt je toch in op iets wat gaat komen, en dan komt het niet. Ik vind dat zelf nog wel het moeilijkste... Heb je al met de gyn overlegd? En zijn medicijnen geen optie voor je?
Sterkte :*

quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 12:54 schreef _NIKKI_ het volgende:
hier wil het ziekenhuis in nederland geen echo maken als ik geen klachten heb. aangezien ik die niet heb wordt het dus aanstaande maandag pas een echo. op zich ook prima. alleen hoop ik niet dat de mk dan in volle gang is ofzo, want met al dat bloed een echo lijkt me ook niet lekker. ;)
Daar hoef je je echt niet druk om te maken. Ik had hetzelfde, vloeide als een gek toen ik een echo kreeg. Ik zei nog van te voren tegen de gynaecoloog dat ik het wat gênant vond omdat ik vloeide, maar hij zei dat hij dagelijks meerdere vrouwen zag met bloedverlies, en dat het bij zijn vak hoorde. "Had ik maar een ander vak moeten kiezen", zei hij. Toen vond ik het zelf niet zo erg meer ;).
  donderdag 18 oktober 2012 @ 15:05:53 #30
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118127240
quote:
1s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 13:04 schreef zandsculptuur het volgende:
MaLo, wat verdrietig en dubbel ;(
Je stelt je toch in op iets wat gaat komen, en dan komt het niet. Ik vind dat zelf nog wel het moeilijkste... Heb je al met de gyn overlegd? En zijn medicijnen geen optie voor je?
Sterkte :*

[..]

Daar hoef je je echt niet druk om te maken. Ik had hetzelfde, vloeide als een gek toen ik een echo kreeg. Ik zei nog van te voren tegen de gynaecoloog dat ik het wat gênant vond omdat ik vloeide, maar hij zei dat hij dagelijks meerdere vrouwen zag met bloedverlies, en dat het bij zijn vak hoorde. "Had ik maar een ander vak moeten kiezen", zei hij. Toen vond ik het zelf niet zo erg meer ;).
Ik ben alleen bij de verloskundige geweest. Medicijnen doen ze liever niet, omdat er dan vaak een gedeelte achterblijft en er toch een currettage nodig is.
Ik heb er zelf geen problemen mee nog een week te wachten. Ik mocht ook eerder bellen als ik het eerder 'zat' ben om te wachten.

Ik voel me vreemd nu :'). Ben gewoon lekker aan het werk, maar op de achtergrond denk ik telkens aan het kindje dat er niet mocht zijn. Ik hoop dat de MK snel komt, dan kan ik het echt afsluiten.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 18 oktober 2012 @ 19:34:30 #31
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118139012
Ik had net een heel rot moment. We aten bij mijn ouders. Ik zat te denken, als het goed was geweest vanmorgen, hadden we nu verteld dat we een tweede kindje kregen. Ik had niet zoveel eetlust, dus ik liet de helft van mijn bord staan. Zegt mijn moeder, kind, eet toch wat meer, je bent al zo dun!
Ik dacht echt, mens, als je toch eens wist!

Zometeen ga ik lekker tennissen, even mijn hoofd leeg maken. Het gaat geestelijk best goed, maar even een leeg hoofd zou wel fijn zijn.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 18 oktober 2012 @ 19:37:22 #32
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118139164
Oh en Zandsculptuur, heb je verhaal over de currettage gelezen. Heftig hoor! Fijn dat je het nu achter de rug hebt, zowel geestelijk als lichamelijk kun je dan verder :).

Nikki, hopelijk doet jouw lichaam snel wat het moet doen.

Ik wil morgen een Pandora bedeltje kopen als nagedachtenis aan het kindje dat er niet komt. Is dat gek? :'). Het voelt een beetje hypocriet, omdat we het eerst niet wilden en ik het nu juist niet wil vergeten :').
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118143704
Het was vooral de paniek die het heftig maakte, fysiek stelde het weinig voor. Ik heb nu alleen enorme niets-aan-de-verbeelding-over-latende spierpijn :').

Zo'n bedeltje kopen vind ik niet gek hoor, je voelt het zoals je het voelt, toch? En wat je in het andere topic schreef, het is wel een kindje dat er nooit zal zijn en dat is verdrietig.

Hebben jullie het niet aan mensen verteld? Ik vond het juist fijn mijn verhalen en verdriet te kunnen delen met familie en een paar dierbare vrienden. Het voelt achteraf soms net alsof het nooit is gebeurd, alsof ik nooit zwanger was en er nooit een kindje zou komen. Bijna alsof ik de boel voor de gek heb gehouden. De mensen om me heen helpen me er aan herinneren dat het toch echt gebeurd is en dat vind ik wel prettig.

Hier gaat 't redelijk, ben alleen erg moe en alles loopt enorm door elkaar heen. Binnenkort ga ik maar eens opschrijven wat er wanneer is gebeurd, en samen met mijn vriend een reconstructie maken van gisteren. Ben nu nog enorm warrig.

:* voor iedereen die het nodig heeft.
  donderdag 18 oktober 2012 @ 22:08:20 #34
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118147958
Fijn dat het redelijk met je gaat. Vermoeidheid lijkt me niet vreemd, het was toch een ingreep en geestelijk heeft het natuurlijk wel impact.

Wij hebben aan niemand verteld dat ik zwanger was, en ik heb ook niet de behoefte nu te vertellen dat ik zwanger wás ;). Ligt allemaal ook een beetje moeilijk momenteel, mijn ouders hebben hun eigen medische sores op dit moment, die wil ik er niet mee lastig vallen. En de zus van mijn schoonzus is al jaren bezig via de MMM zwanger te worden. Dus met mijn broer wil ik het ook niet delen. Beste din zit een paar weken in het buitenland. Ik denk dat ik genoeg heb aan mijn vriend en ik heb ook veel aan dit forum.

Het tennissen net was heerlijk :D. Ik kreeg wel een steek in mijn buik en toen dacht ik, het zal toch niet NU gebeuren? :o. Ik denk dat ik de komende tijd maar een dik maandverband in doe als ik de deur uitga, het kan natuurlijk wel elk moment gebeuren.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  donderdag 18 oktober 2012 @ 22:26:11 #35
95408 Incantrix
0118 999 88199 9119 725....
pi_118149084
MaLo, veel sterkte met het verwerken van wat er is gebeurd :* als jij het fijn vind om een bedeltje te kopen ter 'nagedachtenis' van dit kindje dan is dat niet gek toch? Dat het geen geplande zwangerschap was betekent niet dat je er nooit een gevoel bij hebt gehad. Doen en koesteren!

:* voor de andere meiden. Ik blijf het confronterend vinden hoe herkenbaar veel gevoelens zijn..
3!
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 09:16:36 #36
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118160365
Thanx Inca!

Heb de echofoto's net nog eens goed bekeken. Het vruchtje lijkt meer op een jong eendje dan op een kindje in wording :'). Ons arme kleine kuikentje ;(.

Heb slecht geslapen vannacht, had allemaal drukke dromen. Ga nu lekker de stad in, dik maandverband kopen voor als de MK komt :| en een mooie bedel uitzoeken.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118162528
:* MaLo.

Dik maandverband heb ik zelf helemaal niet nodig gehad. Ik ben tampons gewend, dus ren naar het toilet bij elk beetje dat voelt als doorlekken :').
pi_118162768
Hè MaLo, wat een naar nieuws ;( Ook al waren je gevoelens vanaf het begin al heel dubbel, mag je verdriet er nu gewoon zijn natuurlijk. Ik vind het een heel mooi idee van dat bedeltje. Sterkte :*
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 10:58:17 #39
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118163205
Thanx L0t :)

Tja, ik gebruik normaliter ook tampons, maar de vlos had het al over kraamverband :') dus ik heb maar gewoon een pak dikke kotexmatrassen gekocht. Je kunt het maar beter wel in huis hebben dan niet :').

Heb een heel mooie toepasselijke bedel gevonden. Drie rondjes (die kunnen mijn vriend, dochter en ik symboliseren) met een hartje dat er los aan bungelt. En het mooie is dat mijn armband nu ook vol is.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118168920
Dat klinkt mooi, symbolisch :)
pi_118169181
Dat klinkt als een mooi bedeltje Malo :)

Bij de eerste miskraam gebruikte ik eerst maandverband met vleugels voor in de nacht maar dat lekte steeds door. Toen heeft mijn zus een pak kraamverband gekocht voor mij en dat ging wel goed. Na een paar dagen werd het gelukkig minder en had ik weer genoeg aan het maandverband voor de nacht. Ik ben ook tampons gewend, maandverband voelt zo vies!!
E.
pi_118169250
Brr, ja ik heb ook een hekel aan maandverband, maar het moet maar ;(
Hebben jullie trouwens hCG getest na de miskraam?
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 13:44:59 #43
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118169541
Geen idee, zover ben ik nog niet :P.

Hoe gaat het trouwens na een currettage, kun je snel weer aan het werk? Krijg je nog nacontroles? Ik zie mijn lichaam er wel voor aan dit vruchtje gewoon vast te houden, dus zou niet verbaasd zijn als het een currettage zou worden.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118169768
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 13:44 schreef MaLo het volgende:
Geen idee, zover ben ik nog niet :P.

Hoe gaat het trouwens na een currettage, kun je snel weer aan het werk? Krijg je nog nacontroles? Ik zie mijn lichaam er wel voor aan dit vruchtje gewoon vast te houden, dus zou niet verbaasd zijn als het een currettage zou worden.
Bij mij is het twee dagen geleden, dus ik weet het ook nog niet precies ;) , maar ik zou er rekening mee houden dat je zeker een paar dagen thuis moet blijven. In het ziekenhuis zeiden ze dat je rekening moet houden met 1 tot 2 weken, maar dat lijkt me wat overtrokken. Ik ben vandaag al voorzichtig aan weer wat gaan werken (ik werk vanuit huis) maar ga zo wel weer een middagdutje doen want ik ben doodop.
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:09:45 #45
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118170332
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 13:51 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Bij mij is het twee dagen geleden, dus ik weet het ook nog niet precies ;) , maar ik zou er rekening mee houden dat je zeker een paar dagen thuis moet blijven. In het ziekenhuis zeiden ze dat je rekening moet houden met 1 tot 2 weken, maar dat lijkt me wat overtrokken. Ik ben vandaag al voorzichtig aan weer wat gaan werken (ik werk vanuit huis) maar ga zo wel weer een middagdutje doen want ik ben doodop.
Ok... Wat dat betreft zou het mooi zijn als het snel spontaan komt hier, ik heb de komende week vakantie. 1 a 2 weken lijkt mij ook best lang, zo'n grote ingreep is het (lichamelijk gezien) volgens mij ook weer niet. Maar van narcose moet je lichaam natuurlijk ook herstellen.
Hier doen ze het trouwens onder plaatselijke verdoving, niet onder narcose.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118170693
Dat is voor iedereen verschillend, denk ik...
Ik ben toen de volgende dag al meteen weer gaan werken. Ik voelde me op zich lichamelijk goed, en ik kon de afleiding wel gebruiken. De dag daarna (vrijdag) heb ik de middag toch maar vrij genomen om in een hoekje op de bank opgekruld een potje te janken ;-) Maar na dat weekend heb ik weer gewoon gewerkt...
pi_118170794
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 14:09 schreef MaLo het volgende:

[..]

Ok... Wat dat betreft zou het mooi zijn als het snel spontaan komt hier, ik heb de komende week vakantie. 1 a 2 weken lijkt mij ook best lang, zo'n grote ingreep is het (lichamelijk gezien) volgens mij ook weer niet. Maar van narcose moet je lichaam natuurlijk ook herstellen.
Hier doen ze het trouwens onder plaatselijke verdoving, niet onder narcose.
Dan zal het herstel vast sneller zijn dan met narcose. Maar ik zou het echt niet anders gewild/gekund hebben...
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:28:15 #48
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118170978
Zal inderdaad wel van persoon tot persoon verschillen, maar 2 weken lijkt me echt heel lang. Idd ook vanwege de afleiding die je wel kunt gebruiken.

Ik denk dat ik het wel trek onder plaatselijke verdoving. Narcose lijkt mij juist heel eng :P. Ben een paar jaar terug aan mijn pols ook geopereerd onder regionale verdoving (hele arm verdoofd) en dat vond ik wel prettig. Maar ook dat zal weer van persoon tot persoon verschillen. Kan me ook wel voorstellen dat je bij een currettage het juist totaal niet mee wilt maken, het is toch (vooral geestelijk) een heel nare ingreep. Dan laat ik liever weer een cyste uit mijn pols halen ;)
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118171447
Nee, ik wilde er helemaal niets van meemaken. Van de narcose heb ik ook niets gemerkt, ik sliep namelijk al door de kalmeringsmiddelen.
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 14:44:21 #50
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118171547
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 14:41 schreef zandsculptuur het volgende:
Nee, ik wilde er helemaal niets van meemaken. Van de narcose heb ik ook niets gemerkt, ik sliep namelijk al door de kalmeringsmiddelen.
Als ik een currettage moet wil ik ook weer een dosis Lorazepam vooraf! Kreeg ik bij de polsoperatie ook en daar werd ik heerlijk rustig van. Nu ik het me zo bedenk, met Lorazepam ga ik het zeker wel redden onder plaatselijke verdoving.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118171675
Ik heb midazolam gehad, dat werkt ongeveer hetzelfde :)
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 21:14:04 #52
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118187469
Klinkt ook prima :P. Als ik maar kalmeringsmiddel krijg :P.

Pfff ik had net enorme buikkrampen, ik dacht, begint het? Maar het was een acute diarree-aanval :')
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118188270
Vraagje aan de dames die een curettage gehad hebben; steken in je buik na afloop, aan de zijkant, hoort dat erbij? Of zijn dat mijn darmen, of toch iets ernstigs?
Ik wil mijn lichaam terug :{ :').
pi_118188808
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:14 schreef MaLo het volgende:
Klinkt ook prima :P. Als ik maar kalmeringsmiddel krijg :P.

Pfff ik had net enorme buikkrampen, ik dacht, begint het? Maar het was een acute diarree-aanval :')
Dat kan echt precies hetzelfde voelen hè? Hoe vaak ik niet dacht dat het begonnen was maar dat bleek alleen een flinke hoeveelheid lucht te zijn.. ;)
E.
pi_118189635
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:28 schreef zandsculptuur het volgende:
Vraagje aan de dames die een curettage gehad hebben; steken in je buik na afloop, aan de zijkant, hoort dat erbij? Of zijn dat mijn darmen, of toch iets ernstigs?
Ik wil mijn lichaam terug :{ :').
Volgens mijn zus hoort het erbij. Ze zijn toch bezig geweest. Alleen indien je koorts krijgt moet je gaan bellen.
pi_118189874
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:54 schreef kahlie het volgende:

[..]

Volgens mijn zus hoort het erbij. Ze zijn toch bezig geweest. Alleen indien je koorts krijgt moet je gaan bellen.
Dank je. Ja, koorts houd ik ook goed in de gaten, ik zit niet te wachten op een ontsteking.
pi_118189893
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:58 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Dank je. Ja, koorts houd ik ook goed in de gaten, ik zit niet te wachten op een ontsteking.
Np. :*
  vrijdag 19 oktober 2012 @ 22:28:25 #58
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118191665
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 oktober 2012 21:38 schreef .Sparkling. het volgende:

[..]

Dat kan echt precies hetzelfde voelen hè? Hoe vaak ik niet dacht dat het begonnen was maar dat bleek alleen een flinke hoeveelheid lucht te zijn.. ;)
Ja :'). Ik heb altijd vrij veel last van mijn menstruatie en ik ben natuurlijk al een keer bevallen dus ik weet hoe het zou moeten voelen :P en dit leek er precies op :'). Nou ja, we wachten maar af.

Zand, hopelijk is de pijn snel weg!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118200300
MaLo hier ook na de tijd 1 dag thuis geweest en toen weer werken. Die dag thuis was meer omdat ze die anti d prik in mijn been verkeerd hadden geprikt en ik dat been niet goed meekreeg :p
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_118209904
Ik zit er vandaag even een beetje doorheen, voel me nog steeds niet fit, maar ben zo flauw van het niks doen...
En het voelt zo rot om niet meer zwanger te zijn, ik mis m'n mini buikje en alle plannen... de smsjes naar m'n lief over babynamen, googlen naar inspiratie voor de babykamer... Ik wil dit niet... ;(
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 17:24:06 #61
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118212272
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 16:03 schreef zandsculptuur het volgende:
Ik zit er vandaag even een beetje doorheen, voel me nog steeds niet fit, maar ben zo flauw van het niks doen...
En het voelt zo rot om niet meer zwanger te zijn, ik mis m'n mini buikje en alle plannen... de smsjes naar m'n lief over babynamen, googlen naar inspiratie voor de babykamer... Ik wil dit niet... ;(
Zand :*

Misschien lekker even met je lief uitwaaien in het bos of strand (weet niet waar je woont). Niet dat het iets oplost, maar misschien is je hoofd dan in ieder geval tijdelijk even leeg. Sterkte!
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118215829
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2012 16:03 schreef zandsculptuur het volgende:
Ik zit er vandaag even een beetje doorheen, voel me nog steeds niet fit, maar ben zo flauw van het niks doen...
En het voelt zo rot om niet meer zwanger te zijn, ik mis m'n mini buikje en alle plannen... de smsjes naar m'n lief over babynamen, googlen naar inspiratie voor de babykamer... Ik wil dit niet... ;(
Zand :*, ik snap wel dat je van het niets doen ook een beetje murw wordt. Ik heb sinds ik weet dat het hier mis zal gaan ineens enorme behoefte om bij mijn dochter te zijn, van haar te genieten en leuke dingen met haar te doen. Niet dat ik dat anders niet heb ofzo, maar nu des te meer. Ik hoop gewoon stiemen dat ze 's nachts wakker wordt zodat ik haar op kan halen en ze lekker bij me kan slapen. O+ Maargoed, wij gaan als het weer een beetje mee wil werken morgen lekker naar Blijdorp. Gewoon even verstand op nul en beestjes kijken, heerlijk.
  zaterdag 20 oktober 2012 @ 21:17:16 #63
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118220086
Wij hebben vandaag de schuren en de hobbykamer uitgemest, en de tuin gedaan. Wij willen ons huis verkopen :P en volgende week komt de makelaar. De afleiding was fijn :)

Mijn borsten lijken iets minder gevoelig te worden. Heb nog wel harde schijven achter mijn tepels. Ik hoop dat dit een eerste teken is dat de MK toch uit zichzelf gaat komen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118248596
Lekker bezig dus, MaLo. Hoe is het nu? En nikki, met jou? Hoe was het in Blijdorp?

Met mij gaat het weer wat beter, zowel fysiek als mentaal. Vanmiddag zijn lief en ik lekker even samen weg geweest en dat was wel even fijne afleiding ;).
pi_118249015
Hier gaat het goed hoor, vandaag een heerlijke dag gehad in Blijdorp en na afloop lekker bij de Mac gegeten. :9
Morgen om 13:45 uur echo. Ik ben heel benieuwd wat we daar te zien gaan krijgen. Ik ga denk ik wel vragen om een foto, het lijkt me fijn om "iets" te hebben om bij het kindje wat er niet komt stil te staan. Of is dat raar? :@
Voorlopig heb ik in ieder geval nog geen teken van bloed/krampen of wat dan ook en mijn symptomen zijn ook niet minder. Niet dat ik veel symptomen had hoor, alleen wat zere borsten en kokhalzen bij tandenpoetsen of als ik me druk maakte. Ik ben bang dat ik m'n kans op een spontane mk gemist heb doordat ik door de ICSI/PGD de utrogestan tabletjes gebruikte.

Malo, dat afnemen van symptomen lijkt me "fijn" om te merken, hopelijk begint je lichaam deze week zelf aan een grote schoonmaak en kun je snel weer door naar een volgende ronde. :*

Zand, fijn dat jij ook een dagje met wat afleiding gehad hebt. :*
pi_118249076
Wij zijn ook naar bljjdorp geweest en daarna mac O+ O+
Ik vind het vragen om een foto absoluut niet raar.
Heel veel sterkte morgen :*

En ook knuffels en sterkte voor de andere dames :*
pi_118249182
Nikki, het is niet raar om een foto te vragen hoor! Bij mij vroeg de gyn het toen en ik was heel stellig dat ik hem niet hoefde. Ze zei toen dat ze hem zou bewaren voor als ik me zou bedenken en de week er na zei ik dat ik hem toch wou. Ik kreeg hem toen en volgens de gyn wou bijna iedereen uiteindelijk graag een foto hebben. Dus nee, echt niet gek!

Van mij ook knuffels voor iedereen! :*
E.
  zondag 21 oktober 2012 @ 18:43:16 #68
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118249194
Zand, wat fijn dat je je weer wat beter voelt. Het zal vast nog met ups en downs gaan, maar vandaag in ieder geval een up ;).

Nikki, gewoon om een foto vragen hoor! Ik heb ook een foto van ons Kuikentje. Hou er wel rekening mee dat overleden vruchtjes niet altijd mooi op de foto willen komen. Omdat ze in elkaar kunnen schrompelen. Ons Kuikentje staat er ook niet zo mooi op

Ik heb ook nog geen symptomen van een naderende MK, mijn borsten doen momenteel zelfs weer flink pijn :'). Ik let ook veel te erg op mijn lichaam nu. Toen ik nog 'gewoon' zwanger was, merkte ik niet zoveel aan mijn lichaam. Nu let ik op ieder signaal en ieder pijntje, in de hoop dat de MK komt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118249362
Pffew, ik vond mezelf al een beetje maf met m'n gedachten over die foto. Fijn om te lezen dat het wel oke is om te vragen. :)
Edit: ik denk ook dat er bij mij weinig te zien is van een vruchtje hoor. Morgen zou 6 weken 6 dagen zijn en ik weet al een week dat het niet oké is. Ook als je niks ziet wil ik denk ik toch de foto hebben, gewoon om het idee dat "het" er toch echt zit/zat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Malo, bij mij is het juist andersom. Toen ik nog "zwanger" was liep ik de hele dag als een soort maffe idioot op m'n borsten te duwen, om het uur naar de wc te gaan om te kijken of er niet toevallig bloed uit m'n doosch kwam (ik had natuurlijk wel bruinroze verlies, maargoed). Nu doe ik niets van dat alles meer. Ja 's ochtends por ik even in m'n tiet en denk dan: "oké hij doet nog pijn." Naar de wc gaan doe ik alleen nog als ik echt moet.
  zondag 21 oktober 2012 @ 18:54:04 #70
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118249518
Onze situaties waren dan ook heel anders; mijn zwangerschap was ongepland en in eerste instantie ook niet gewenst ;). En ik had deze zwangerschap ook écht een stuk minder lichamelijke klachten dan bij mijn eerste zwangerschap. Bij mijn eerste zwangerschap zat ik ook de hele tijd op mijn borsten te duwen en iedere avond voor de spiegel te turen of ik al veranderingen zag aan mijn lichaam :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118249696
Ik ga denk ik ook vragen of ik alsnog een afdruk van de echo kan krijgen.
pi_118249794
quote:
0s.gif Op zondag 21 oktober 2012 18:43 schreef MaLo het volgende:
Zand, wat fijn dat je je weer wat beter voelt. Het zal vast nog met ups en downs gaan, maar vandaag in ieder geval een up ;).
Morgen ga ik weer proberen de draad van het dagelijks leven op te pakken. Zal wel even raar zijn weer, je bent er toch zo intens mee bezig geweest...
  zondag 21 oktober 2012 @ 22:25:11 #73
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118261210
Succes morgen Zand! Zal idd wel even vreemd voelen, je moet toch weer een knop omzetten.

Ik hoefde trouwens niet te vragen om een foto, de vlos vroeg zelf of ik een afdruk wilde hebben. En ze heeft ook nog echt haar best gedaan om Kuikentje er zo mooi mogelijk op te zetten.

Mijn vlos was verder ook trouwens superaardig. Had haar vóór de echo al verteld van mijn dubbele gevoelens over de zwangerschap en dat ik nog maar moest zien of alles goed was :P en ze voelde mijn gevoelens na de echo heel goed aan.

Ik wíst het ook gewoon. Vlak voor de echo wist ik van binnen al dat het niet goed zat (heb de dag voor de echo ook nog in Z&G gepost dat wat de uitkomst ook zou zijn, het goed zou zijn). Moeders weten dat vaak, zei de vlos ook.

Geduld is niet mijn sterkste kant :{ . Ik hoop zo dat de MK binnenkort uit zichzelf begint. Zo niet, dan bel ik woensdag de vlos voor een verwijzing voor een currettage, brrr.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118262751
Zand, t zal wel gek zijn maar toch een gelukkige dag gewenst morgen!

En voor de andere meisjes ook een :*!
pi_118263987
quote:
1s.gif Op zondag 21 oktober 2012 22:52 schreef Suikertante het volgende:
Zand, t zal wel gek zijn maar toch een gelukkige dag gewenst morgen!

En voor de andere meisjes ook een :*!

:*
pi_118270628
Zand, hopelijk gaat het "gewone leven" vandaag meevallen. :*
pi_118272799
Wat zijn jullie lief :* .

Succes met de echo vandaag, Nikki.

MaLo, jij 'wist' dus ook van te voren al dat het niet helemaal goed zat? Ik wist het ergens diep van binnen ook, was eigenlijk helemaal niet verbaasd dat mijn echo niet goed bleek te zijn (wel verdrietig, uiteraard). Ik droomde ook al soms dat het mis ging, en had er helemaal geen goed gevoel bij. Op vakantie zeiden mensen: tot volgend jaar, dan met baby! En ik dacht alleen maar: dat zullen we nog wel zien. Ook de 'hoera wij zijn zwanger' mededeling naar onze families hebben we redelijk voorzichtig gebracht, veel minder 'vrolijk' dan gepland, en er steeds bij zeggen dat het nog mis kon gaan etc.
Ik heb het dus wel heel duidelijk aangevoeld, en ergens maakt me dat wel weer wat minder bang voor een volgende zwangerschap, want ik ben ervan overtuigd dat het dus ook gewoon wél goed kan voelen, als het met de zwangerschap wel in orde is :) .
pi_118272906
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 10:43 schreef zandsculptuur het volgende:
Wat zijn jullie lief :* .

Succes met de echo vandaag, Nikki.

MaLo, jij 'wist' dus ook van te voren al dat het niet helemaal goed zat? Ik wist het ergens diep van binnen ook, was eigenlijk helemaal niet verbaasd dat mijn echo niet goed bleek te zijn (wel verdrietig, uiteraard). Ik droomde ook al soms dat het mis ging, en had er helemaal geen goed gevoel bij. Op vakantie zeiden mensen: tot volgend jaar, dan met baby! En ik dacht alleen maar: dat zullen we nog wel zien. Ook de 'hoera wij zijn zwanger' mededeling naar onze families hebben we redelijk voorzichtig gebracht, veel minder 'vrolijk' dan gepland, en er steeds bij zeggen dat het nog mis kon gaan etc.
Ik heb het dus wel heel duidelijk aangevoeld, en ergens maakt me dat wel weer wat minder bang voor een volgende zwangerschap, want ik ben ervan overtuigd dat het dus ook gewoon wél goed kan voelen, als het met de zwangerschap wel in orde is :) .
Mja, ik denk dat het ook gewoon aan je persoonlijkheid ligt. Ben zelf vrij rationeel. Heb bij de eerste zwangerschap altijd een slag om de arm gehouden (omdat de kans op een miskraam nou eenmaal best groot is, iets van 10-15% tot aan de 12 weken, en 1/4 van alle vrouwen krijgt er in hun leven mee te maken), en toen ging het mis. Bij de tweede zwangerschap heb ik dat precies zo gehad, ben er zelfs (bij bloedverlies ronde de 6-7 weken) van overtuigd geweest dat het weer een miskraam was/werd. Maar toen zat ik er dus naast.

Oh, en daarnaast denk ik dat de meeste mensen wel eens een 'wat als' gevoel hebben, of zich zorgen maken. En áls het dan mis gaat, dan lijkt het dus alsof ze het van tevoren al aanvoelden.

Tenminste, dat is mijn theorie :+

Oh, en zand, zelfs met die insteek kan het ook gewoon goed voelen :) Dus wat dat betreft no worries.
pi_118273076
Ja wie weet is het ook wel een beetje nuchterheid, we zullen het bij de volgende zwangerschap hopelijk zien ;)
pi_118273145
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 10:54 schreef zandsculptuur het volgende:
Ja wie weet is het ook wel een beetje nuchterheid, we zullen het bij de volgende zwangerschap hopelijk zien ;)
Daar gaan we vanuit! :Y

Ik was bij de tweede zwangerschap overigens nog wat afwachtender. Dat is achteraf gezien misschien wel wat jammer, maar volgens mij ook wel logisch. Het is net wat minder vanzelfsprekend als het de eerste keer was, zeg maar.

Hoe gaat het trouwens vandaag? Valt het 'gewone leven' een beetje mee, voel je je ok?
pi_118273474
Dat lijkt me wel logisch ook, ja. De verloskundige zei tegen me dat we bij een volgende zwangerschap al met 8 weken een echo mogen! Maar dat was deze zwangerschap ook al zo :') . Ach, we zullen het allemaal wel zien. Ik ben wel een beetje nuchter als in; het is de natuur, en het loopt zoals het loopt (en mij valt niets te verwijten, ik heb me aan alle 'regels' gehouden, dit was gewoon domme pech).

Ik kan me wat lastig concentreren vandaag, gelukkig heb ik geen hele drukke dag gepland ;) . Eigenlijk ben ik een beetje bang dat als ik er niet over praat, of er niet aan denk, ik het ga 'vergeten', dat het dan op de achtergrond raakt, en het net is alsof het nooit is gebeurd, alsof dit kindje er nooit is geweest :@ . En die gedachte krijg ik maar niet uit mijn hoofd.
  maandag 22 oktober 2012 @ 11:14:59 #82
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118273755
Bij mijn eerste zwangerschap heb ik geen moment gedacht dat het mis zou gaan. Ik voelde mij zó zwanger. En ik was toen jong, 24, ik stond toen ook anders in het leven dan nu. Bij deze zwangerschap dacht ik eerst dat ik me anders voelde omdat deze niet gepland was. Maar ook lichamelijk voelde ik me anders, minder "echt" zwanger. Ik was bij de echo niet verdrietig om mezelf, ik heb een mooi leven en een prachtige dochter, maar wel om het kindje, dat er nooit zou komen en dat ik ondanks mezelf wel een leven had gegund.

Je gaat je eerste zwangerschap en je eerste kindje echt niet vergeten hoor Zand. Maar je gaat er ook niet meer dagelijks aan denken. Dat hoeft ook niet. Net als bij andere overleden familieleden. Het slijt, maar verdwijnen gaat het nooit. Zo denk ik er tenminste over :). Ik hoop, dat als er een hemel bestaat, wat ik zelf trouwens niet geloof, maar ik kan het mishebben :') dat dit kindje een mooi plekje krijgt bij mijn veel te jong overleden lieve tante.

Het kan óók misgaan bij een zwangerschap die wel goed voelt, maar ik denk dat die kans kleiner is dan als het al niet goed voelt. Vrouwelijke intuitie is sterk en moet niet onderschat worden ;).

Ik vind het trouwens heel fijn om in dit topic te posten en te lezen, heb ook wat vorige delen doorgenomen. Het helpt me wel bij het vinden van een plaatsje voor deze gebeurtenis.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
  maandag 22 oktober 2012 @ 11:15:53 #83
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118273790
En nu ga ik lekker aan de poets, heerlijk, herfstvakantie :P.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118273826
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 11:14 schreef MaLo het volgende:
Ik vind het trouwens heel fijn om in dit topic te posten en te lezen, heb ook wat vorige delen doorgenomen. Het helpt me wel bij het vinden van een plaatsje voor deze gebeurtenis.
Ja he, ook de vorige delen... iedereen heeft dezelfde vragen, twijfels, onzekerheden, het is fijn te lezen dat je niet de enige bent die dit meemaakt (terwijl het wel soms zo voelt).
  maandag 22 oktober 2012 @ 12:37:56 #85
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118276643
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 11:17 schreef zandsculptuur het volgende:

[..]

Ja he, ook de vorige delen... iedereen heeft dezelfde vragen, twijfels, onzekerheden, het is fijn te lezen dat je niet de enige bent die dit meemaakt (terwijl het wel soms zo voelt).
Inderdaad, je ziet ook telkens dezelfde dingen terugkomen :).

Ik ben geestelijk helemaal klaar voor de MK, het zou heel fijn zijn als het deze week kwam, omdat ik nu vakantie heb. Daarna ben ik weer gewoon aan het werk, en dan voelt het toch wel een beetje als een tijdbom. Straks gebeurt het op mijn werk :{. Ik weet niet of je het echt aan voelt komen op het 'moment supreme', dan zou ik nog tijdig naar huis kunnen gaan, of dat je er echt door overvallen wordt.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118276987
Geen idee, bij mij bleef het gewoon zitten tot ik de medicijnen kreeg.
Achteraf gezien vind ik eigenlijk dat ik er te lang mee heb rondgelopen, een volgende keer even afkloppen zou ik toch eerder ingrijpen.
Heb jij al beeld van hoe lang je zou willen wachten tot het natuurlijk komt?
  maandag 22 oktober 2012 @ 12:50:29 #87
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118277080
Ik had mijn echo donderdag, en als er woensdag nog niets gebeurd is bel ik de vlos voor een verwijzing naar de gyn. Ik wil dan het liefst de week erop "geholpen" worden. Ik wil geen weken wachten.
Hoelang heb jij alles bij elkaar doorgelopen?
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118277246
Van 'foute echo' tot curettage heeft bij mij 3 weken geduurd. Ik heb 1 week gewacht tot het vanzelf kwam en werd toen ook doorgestuurd naar de gyn, maar ik wilde graag per sé eerst medicijnen proberen.
pi_118277381
Ik wil ook zometeen even met de gyn doospreken wat nu de 'planning' wordt. Ik ben ineens eigenlijk best een beetje zenuwachtig voor de echo zometeen, terwijl er waarschijnlijk weinig op te zien zal zijn. Nu snel dochterlief aankleden en dan op naar het ziekenhuis.
pi_118277488
Succes straks Nikki :*
  maandag 22 oktober 2012 @ 13:14:21 #91
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118278028
Succes Nikki! Hopelijk krijg je toch een mooie echo!

Zand, volgens mij kom ik niet in aanmerking voor medicijnen, omdat ze dat tot 7 weken zwangerschap doen. Mijn vruchtje is met 8+1 gestopt met groeien. Anders had ik het ook wel eerst met medicatie willen proberen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118278397
Dat is vreemd, want ze breken er ook wel eens zwangerschappen van 20+ weken mee af (kindjes die bijvoorbeeld na de SEO niet gezond bleken te zijn).
Hier in het ziekenhuis waren ze ook niet al te happig op medicijnen, maar ik wilde het zelf heel graag en toen zijn ze er in mee gegaan.
  maandag 22 oktober 2012 @ 13:27:14 #93
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118278503
Misschien vergis ik me, ik meende dat ergens gelezen te hebben. Dat ze er niet happig op zijn begreep ik ook al, verhouding tussen succespercentage en pijn/lijden zou niet zo goed liggen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118278535
Wat raar. Bij mij werd met 8 weken en 4 dagen geconstateerd dat er geen kloppend hartje was en dat het vruchtje bij 6 weken ongeveer gestopt was met groeien. Het vruchtzakje groeide wel door. Ik heb bij 10 weken dmv van medicatie (cytotec) de miskraam opgewekt.
vragen mag!
pi_118278756
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 13:27 schreef MaLo het volgende:
Misschien vergis ik me, ik meende dat ergens gelezen te hebben. Dat ze er niet happig op zijn begreep ik ook al, verhouding tussen succespercentage en pijn/lijden zou niet zo goed liggen.
De succesratio is iets van 50-60% geloof ik.
Wat ik dan weer vreemd vind, is dat ze het niet (zoals bij een abortus, of een heel late miskraam/extreme vroeggeboorte) combineren met het hormoon mifepriston, want dan is de succesratio namelijk 98%. In het ziekenhuis konden ze mij hier geen antwoord op geven, dat deden ze gewoon niet.
  maandag 22 oktober 2012 @ 13:45:02 #96
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118279216
Stom he. Alsof een missed abortion al niet ellendig genoeg is, doen ze ook nog niet alles om het voor vrouwen die het overkomt zo draaglijk mogelijk te maken.
Ik zal het eens navragen, als ik bij de gyn terecht kom :).

De vermoeidheid die ik in het begin van de zwangerschap had, is helemaal weg, dat is wel fijn :X. Ik heb weer energie voor 10. Ben de hele dag al lekker bezig en lig ook niet meer 's avonds om half 9 al op apegapen.
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_118279488
Nouja, in het ziekenhuis hier was iedereen echt super lief voor me, maar qua behandeling vond ik het inderdaad allemaal niet heel erg doordacht. Ik vond vooral de tegenstelling zo groot; wekenlang verheug je je op iets wat gaat komen, ben je bezig met 'opbouwen', en dan ineens moet je nadenken over 'afbreken' en hoe je die mooie belofte weer je buik uit krijgt...
pi_118279584
Oh, verminderde zwangerschapsklachten zijn wel fijn idd, ik hoef sinds twee dagen ook niet meer 's nachts mijn bed uit om te plassen en mijn babybuikje is weer zo geslonken dat ik weer fatsoenlijk in mijn jeans pas.
(Ik schrok gisteren wel ineens van mijn eigen silhouet in de spiegel, zo zonder buikje. Raar hoe snel je daar aan went.)
pi_118279907
quote:
0s.gif Op maandag 22 oktober 2012 13:24 schreef zandsculptuur het volgende:
Dat is vreemd, want ze breken er ook wel eens zwangerschappen van 20+ weken mee af (kindjes die bijvoorbeeld na de SEO niet gezond bleken te zijn).
Hier in het ziekenhuis waren ze ook niet al te happig op medicijnen, maar ik wilde het zelf heel graag en toen zijn ze er in mee gegaan.
Ik had een kindje van bijna 17 weken in m'n baarmoeder zitten (die met 11 weken gestopt was met groeien, maar nog wel heeft doorgeleefd tot zeker na 13 weken) en ik kreeg ook medicijnen.
Ik ben 2 dagen nadat het geconstateerd werd een dagje opgenomen geweest en kreeg tabletten ingebracht en die wekten de 'bevalling' op. De avond voor het hele gebeuren moest ik een pil slikken welke het progesteron stopte oid.

Het ziekenhuis zei dat ik zelf kon wachten tot het zelf zou komen, of een curretage kon kiezen, maar ze raadden mij deze methode aan. En ik ben enorm dankbaar dat die mogelijkheid er was.
Tralalalaaa
  maandag 22 oktober 2012 @ 14:06:03 #100
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_118280055
Mij lijkt het met medicijnen ook 'natuurlijker' dan zo'n currettage. Ik vraag het wel, mocht het zover komen :)
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')