Bij ROC ofzo? Ik moet zeggen dat Beren ook niet mijn favoriete restaurants zijn. Maar soms dien ik me aan te passen aan de rest van mijn gezelschap.quote:Op zondag 12 augustus 2012 17:32 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Ik werk daar schuin tegenover en het lijkt me echt zo'n tent die eigenlijk alleen maar dingen opwarmt met prefab sausen etc. Grappig om er nu eens verslag over te lezen.
Ik heb dat topic doorgelezen. Leuk topic. Ik dacht eerst (ik heb het namelijk hoog in mijn bol ) dat het een parodie was op mijn vrij neutrale meningen over standaard restaurants. Maar toen bleek dat hij er al een aantal jaren geleden had geschreven. Viel me dat even tegen.quote:Op zondag 12 augustus 2012 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Het verslag doet mij verder erg denken aan Tong80 zijn noeste poging zich door de bommelse horeca te slaan
quote:Op zondag 12 augustus 2012 17:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik had denk ik beter "airbrushed" kunnen schrijven. Met eetbare zilververf inderdaad. Ik vond het ook wel spectaculair uitzien. Ik vond alle gangen er trouwens prachtig uitzien, behalve de eend.
[..]
Ja, soms is er geen ontkomen aan!
Maar altijd fijn als vooroordelen bevestigd worden.
Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)quote:
Leuk, thanks. Probeer je dan altijd te gaan lunchen voor de beste foto's te verkrijgen? Ik ben ook op zoek naar een camera of lens waarmee je 's avonds ook goed belichte foto's kan trekken... Tips zijn dus welkome!quote:Op woensdag 22 augustus 2012 18:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)
Je bent een heel goed voorbeeld ervan dat goede fotos maken niet aan je camera ligt maar aan de fotograaf. Je maakt prachtige fotos voor je blog.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 18:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Met een Fuji Finepix S5700. Valt ondertussen van ellende bijna uit elkaar, maar bij daglicht doet ie het nog prima. :-)
Heel erg eensch! Ik kreeg zulke foto's echt niet uit dezelfde cameraquote:Op donderdag 23 augustus 2012 11:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bent een heel goed voorbeeld ervan dat goede fotos maken niet aan je camera ligt maar aan de fotograaf. Je maakt prachtige fotos voor je blog.
Nee, ben niet zo van de lunch. Ik fotografeer of gewoon niet, 's avonds, of werk ze bij in fotoshop, maar echt mooi zijn ze dan nooit. Dan gaat het meer om de herinnering/vastlegging. Bij een volgende camera zal ik zeer zeker ook van tevoren uitzoeken of die goed bij schemer- of kaarslicht fotografeert. Mijn vorige fuji deed dat namelijk wel! Dus ik ging er toen vanuit dat deze dat ook zou doen, maar niet dus. Deze denkt teveel zelf na en is dan bang dat je bij weinig licht je camera niet stil kan houden en maakt dus vagere foto's. Kutding. Ik probeer het wel eens met handmatige instellingen, maar dat 9 van de 10 keer vallen de foto's dan alsnog erg tegen. Dus dan maar weer flitsen...quote:Op donderdag 23 augustus 2012 11:10 schreef BelgianTasteBuds het volgende:
[..]
Leuk, thanks. Probeer je dan altijd te gaan lunchen voor de beste foto's te verkrijgen? Ik ben ook op zoek naar een camera of lens waarmee je 's avonds ook goed belichte foto's kan trekken... Tips zijn dus welkome!
Thanks,
Sven
Wat wil je besteden?quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:57 schreef RobinOok het volgende:
...
Als ik weet welke het beste/makkelijkste fotografeert bij kaarslicht laat ik het je weten. ;-)
Kost een knaak en past in je handtas:quote:Op donderdag 23 augustus 2012 17:57 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ben niet zo van de lunch. Ik fotografeer of gewoon niet, 's avonds, of werk ze bij in fotoshop, maar echt mooi zijn ze dan nooit. Dan gaat het meer om de herinnering/vastlegging. Bij een volgende camera zal ik zeer zeker ook van tevoren uitzoeken of die goed bij schemer- of kaarslicht fotografeert. Mijn vorige fuji deed dat namelijk wel! Dus ik ging er toen vanuit dat deze dat ook zou doen, maar niet dus. Deze denkt teveel zelf na en is dan bang dat je bij weinig licht je camera niet stil kan houden en maakt dus vagere foto's. Kutding. Ik probeer het wel eens met handmatige instellingen, maar dat 9 van de 10 keer vallen de foto's dan alsnog erg tegen. Dus dan maar weer flitsen...
Als ik weet welke het beste/makkelijkste fotografeert bij kaarslicht laat ik het je weten. ;-)
Ik snap gasten als jij eigenlijk nooit.quote:Op zondag 12 augustus 2012 16:27 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar Bommel Beer in Tilburg
Wanneer 10-8-2012, met familie
Wat at je
Het 3-gangen keuzemenu:
- Scampi’s
- Rundersteak
- Aardbeien met ijs zonder slagroom
De scampi’s waren in knoflookolie gebakken. Het was een behoorlijk schaaltje vol. Wel jammer dat ze ook in diezelfde knoflookolie geserveerd werden. Ik vraag me af wie dat lekker vindt? De scampi’s gingen niet gemakkelijk uit hun staartje. Verder kreeg ik mijn brood in een mandje en was er verder geen aankleding van het gerecht. Zonde.
Voor de rundersteak mocht ik kiezen hoe ik hem wilde, medium dus. Welke saus ik erbij wilde; geen want er was er geen die ik mocht. Hierbij koos ik voor Beren friet.
De rundersteak bleek meer doorbakken dan medium. Hij was wel lekker en het was een flink stuk. Ik heb er wel zelf zout en peper over gedaan, want om een een of andere reden zijn ze hier niet zo van vlees kruiden. De Beren friet was weer erg lekker. De groenten heb ik niet meer helemaal op kunnen eten, maar ik had sla met tomaat, paprika, warme wortelschijfjes enz. De groenten gingen er mee door. Niets om trots op te zijn.
Ik had hier zoete, witte wijn bij, maar dat is echt een huiswijntje.
Vanwege mijn dieet heb ik met de desserts gemixt. Het leek me zelf (had hem ook zelf bedacht) een rare combi smaken, aardbeien met bosvruchten sorbetijs, maar het smaakte toch wel goed samen.
Impressie
De styling voor dit restaurant is nog steeds erg op kinderen gericht, maar het is wel schoon en ruim genoeg opgezet.
Bediening is vriendelijk en attent. Ook met mijn dieet.
Jammer was dat ons werd gegarandeerd dat we een dessert zouden redden, en dat ze uiteindelijk pas 10 minuten voor de film met het ijs kwamen, terwijl ze tijd genoeg hadden. Dat is ons al eens eerder overkomen.
Lactoseproof?
Ja. Bij het online reserveren kon ik al aangeven of ik dieetwensen had. Ik werd hierna gebeld met het antwoord dat ik kon kiezen uit vis of saté.
Toen we op onze plek zaten werd er meteen gevraagd wie het dieet had. Het voorgerecht was dus geen probleem.
Bij het hoofdgerecht kon ik dus vanwege mijn keuze, de rundersteak, geen saus kiezen. Ze konden niet garanderen dat er wat in zou zitten wat ik niet mag. Wel werd er een algemeen bakje met sauzen op tafel gezet waarvan ik wist dat ik de chilisaus mocht eten. Die was ook lekker. Daarnaast kreeg ik zonder dat ik het vroeg al andere groenten dan de anderen. Zij hadden ook huzarensalade met wat mayo erop. Ik had daarvoor in de plaats meer sla.
Voor het nagerecht ben ik dus gaan vragen of ik ze mocht mixen. Dat mocht. Het sorbetijs was natuurlijk van de sorbet. Iets zonder slagroom krijgen is voor mij nooit een probleem geweest.
Kosten
19,50 voor het menu. Daar een zoete, witte wijn bij voor 3,20.
Cijfer
Ze hebben goede en minder goede kanten van zichzelf laten zien. Ergens tussen de matig en voldoende.
Joh, laat r lekker witte wijn drinken als zij wil. Ik ken zat vrouwen die rode wijn te heftig vinden en het altijd bij wit houden.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 03:08 schreef Hagelkaas het volgende:
Oja die zoete witte wijn is mij ook een raadsel. Steak = rood.
Het punt is vooral een beetje dat ze zelf culi-snobistisch doet over een ''huiswijntje'' maar wel zoete wijn bij steak eet. Dat rijmt niet echt met elkaarquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 09:36 schreef Gripper het volgende:
[..]
Joh, laat r lekker witte wijn drinken als zij wil. Ik ken zat vrouwen die rode wijn te heftig vinden en het altijd bij wit houden.
Ze betaalt er toch zelf voor, dus ze bepaalt ook alles zelf. Tevens zie je ook wel dat Phoenixbirdy vooral vaak restaurantjes aan de budget-kant van de markt bezoekt, misschien om de laagdrempeligheid of de gunstige prijs, of het gezelschap waar ze mee is, weet ik veel.
Verwacht dan niet dat ze alles net zo culi-snobistisch beschrijft als jij of de voorgeschreven wijn bij steak drinkt
Algemeen verkrijgbaar, ik denk dat ik voor de volgende tent die dit doet toch wel een uur moet rijdenquote:Op donderdag 23 augustus 2012 23:05 schreef golfer het volgende:
Dat is gewoon een rames maaltijd. Algemeen te verkrijgen en meestal lekker.
Woon je in zo'n gehucht op het platteland?quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 15:57 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Algemeen verkrijgbaar, ik denk dat ik voor de volgende tent die dit doet toch wel een uur moet rijden
Het heet niet voor niets de Achterhoek hequote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Woon je in zo'n gehucht op het platteland?
Ach gossie.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:31 schreef Erasmo het volgende:
Het heet niet voor niets de Achterhoek he
Maar jij hebt weer nooit bij de gulle waard gegeten.quote:
Nee, nog steeds niet in de buurt geweest.quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar jij hebt weer nooit bij de gulle waard gegeten.
Ach gusquote:Op vrijdag 24 augustus 2012 16:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee, nog steeds niet in de buurt geweest.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |