abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 7 mei 2012 @ 11:53:38 #51
38651 yozd
FR1908 Vakkie R
pi_111242314
quote:
3s.gif Op maandag 7 mei 2012 11:02 schreef Deetch het volgende:
Dus eerst de excel grafiek als koppeling plakken in word en dan de tekstvakken in word en dan groeperen.
Ok dan ga ik het zo doen. Bedankt!
"On a good day, when I run, the voices in my head get quieter until it’s just me, my breath and my feet on the sand (Dexter, E5x09)."
pi_111244735
quote:
99s.gif Op maandag 7 mei 2012 11:43 schreef Prof_Hoax het volgende:
Wow Deetch! Dank je wel ^O^ Eens naar kijken als ik tijd heb, deze week. Ik laat het resultaat weten O+
Ach ja als je weet waar je moet google-en kom je een heel eind.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111244808
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 11:53 schreef yozd het volgende:

[..]

Ok dan ga ik het zo doen. Bedankt!
Werkt niet kom ik net achter. Je kunt een gekoppelde grafiek niet groeperen.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111265917
Laatst heb ik hier hulp gekregen met de volgende formule:

=SOM(INDIRECT(C1&":"&C2))

Nu werkt dit goed maar heb daar wel een volgende vraag op, kan ik deze formule gebruiken om gegevens uit een ander excel document te halen

Hierbij heb ik de volgende formule:

=SOM('[persoon1 2012.xlsx]Blad1'!$C$129:$C$135)
=SOM('[persoon2 2012.xlsx]Blad1'!$C$129:$C$135)

Alleen ik heb al wat geprobeerd maar dat INDIRECT krijg ik er niet in. Weet iemand hoe ik dan de formule moet op bouwen??
pi_111272622
Weet niet precies wat je uit de tekst van de andere cellen moet halen en wat je er als een vaste waarde in wilt zetten:

A1 = bestandsnaam (voorbeeld: persoon1 2012) <-- dus zonder de xlsx
A2 = bladnaam (voorbeeld: blad1)
A3 = beginpunt (voorbeeld: C129)
A4 = eindpunt (voorbeeld: C135)

=SOM(INDIRECT("'["&A1&"]"&A2&"'!"&A3&":"&A4))

[ Bericht 6% gewijzigd door snabbi op 07-05-2012 23:52:19 ]
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
pi_111284444
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 23:42 schreef snabbi het volgende:
Weet niet precies wat je uit de tekst van de andere cellen moet halen en wat je er als een vaste waarde in wilt zetten:

A1 = bestandsnaam (voorbeeld: persoon1 2012) <-- dus zonder de xlsx
A2 = bladnaam (voorbeeld: Blad1)
A3 = beginpunt (voorbeeld: $C$129)
A4 = eindpunt (voorbeeld: $C$135)

=SOM(INDIRECT("'["&A1&"]"&A2&"'!"&A3&":"&A4))
of nog beter in cel A1 alleen de naam van persoon1 (of 2 etc) en dan onderstaande formule (vrijwel hetzelfde hoor)

=SOM(INDIRECT("'["&A1&" 2012.xlsx]"&A2&"'!"&A3&":"&A4))

of als alleen de naam variabel is (en in A1 staat):

=SOM(INDIRECT("'["&A1&" 2012.xlsx]Blad1'!$C$129:$C$135"))
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  dinsdag 8 mei 2012 @ 21:15:35 #57
325593 Antilurker
Ik koop bijna nooit Dreft
pi_111307684
Hallo,
ik ben nu bezig met een schema van het EK van 2012, vind ik wel leuk om eens zelf proberen te maken.
Maar nu zit ik met een probleem;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
(Uitslagen heb ik zelf verzonnen, logisch.)
In het geselecteerde deel komt nu dus het land met de meeste punten te staan. Maar dan niet het land zelf, maar het grootste aantal punten. Nu wil ik daar dus het land zelf met de meeste punten krijgen, zonder het aantal punten dat ze hebben. Weet iemand een manier om automatisch de bepaalde winnaar te linken aan het land dat helemaal links staat, en die er gelijk neer te zetten?
bijv. van Poule 1 is Polen de winnaar met 5 punten, dus dat is G2, maar dan moet het dus automatisch veranderd worden in G2 > 6 cellen naar links.

bvd
ლ(ಠ益ಠლ)
pi_111322747
quote:
3s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 21:15 schreef Antilurker het volgende:
Hallo,
ik ben nu bezig met een schema van het EK van 2012, vind ik wel leuk om eens zelf proberen te maken.
Maar nu zit ik met een probleem;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
(Uitslagen heb ik zelf verzonnen, logisch.)
In het geselecteerde deel komt nu dus het land met de meeste punten te staan. Maar dan niet het land zelf, maar het grootste aantal punten. Nu wil ik daar dus het land zelf met de meeste punten krijgen, zonder het aantal punten dat ze hebben. Weet iemand een manier om automatisch de bepaalde winnaar te linken aan het land dat helemaal links staat, en die er gelijk neer te zetten?
bijv. van Poule 1 is Polen de winnaar met 5 punten, dus dat is G2, maar dan moet het dus automatisch veranderd worden in G2 > 6 cellen naar links.

bvd
Probeer eens:
=INDIRECT("A"&MATCH(LARGE(G2:G5,1),G2:G5,0)+1)

MATCH bepaald de relatieve positie in de cellen G2:G5 waarin de 1e grootste waarde ((LARGE(G2:G5,1)) staat van de cellen G2:G5. Dat is zeg maar het rijnummer waarbij G2 rij 1 is, dus je moet voor het echte rijnummer er 1 bij optellen (vandaar de +1 aan het eind)

Vervolgens doe je met INDIRECT de cel in kolom A opvragen met het juiste rijnummer.

Voor poule B wordt het dus G6:G9 en +5

Voor de tweede plaatst wordt het dan LARGE(G2:G5,2) en de rest blijft hetzelfde

En in het NL: =INDIRECT("A"&VERGELIJKEN(GROOTSTE(G2:G5;1);G2:G5;0)+1)

Geen idee hoe het gaat met gelijke puntenaantallen, misschien moet je daar handmatig 0,1 bij optellen om de echte nummer 1 of 2 te krijgen.

[ Bericht 8% gewijzigd door Deetch op 09-05-2012 09:12:08 ]
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111328113
quote:
3s.gif Op woensdag 9 mei 2012 08:49 schreef Deetch het volgende:

[..]

Probeer eens:
=INDIRECT("A"&MATCH(LARGE(G2:G5,1),G2:G5,0)+1)

MATCH bepaald de relatieve positie in de cellen G2:G5 waarin de 1e grootste waarde ((LARGE(G2:G5,1)) staat van de cellen G2:G5. Dat is zeg maar het rijnummer waarbij G2 rij 1 is, dus je moet voor het echte rijnummer er 1 bij optellen (vandaar de +1 aan het eind)

Vervolgens doe je met INDIRECT de cel in kolom A opvragen met het juiste rijnummer.

Voor poule B wordt het dus G6:G9 en +5

Voor de tweede plaatst wordt het dan LARGE(G2:G5,2) en de rest blijft hetzelfde

En in het NL: =INDIRECT("A"&VERGELIJKEN(GROOTSTE(G2:G5;1);G2:G5;0)+1)

Geen idee hoe het gaat met gelijke puntenaantallen, misschien moet je daar handmatig 0,1 bij optellen om de echte nummer 1 of 2 te krijgen.
Het probleem van gelijke aantallen kun je oplossen door bv de karakter/ascii/codes van de eerste 4 letters van het land op te tellen en door 1000 te delen. Zodat je een differentiatie krijgt binnen de groep van evenveel punten. Misschien moet je een aparte (verborgen) kolom hiervoor aanmaken.
Je kunt beter n kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_111328550
Al fok!ers die een EK poule 2012 in elkaar hebben geknutseld?
Een hoertje dat aan de belastingadviseur vraagt of ze nog wat kan aftrekken, is nooit grappig...
pi_111328624
Waarom doe je geen offset met address voor de gelijke punten?
  woensdag 9 mei 2012 @ 12:29:59 #62
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_111329506
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 12:05 schreef draadstalig het volgende:
Al fok!ers die een EK poule 2012 in elkaar hebben geknutseld?
quote:
3s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 21:15 schreef Antilurker het volgende:
Hallo,
ik ben nu bezig met een schema van het EK van 2012, vind ik wel leuk om eens zelf proberen te maken.
Maar nu zit ik met een probleem;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
(Uitslagen heb ik zelf verzonnen, logisch.)
In het geselecteerde deel komt nu dus het land met de meeste punten te staan. Maar dan niet het land zelf, maar het grootste aantal punten. Nu wil ik daar dus het land zelf met de meeste punten krijgen, zonder het aantal punten dat ze hebben. Weet iemand een manier om automatisch de bepaalde winnaar te linken aan het land dat helemaal links staat, en die er gelijk neer te zetten?
bijv. van Poule 1 is Polen de winnaar met 5 punten, dus dat is G2, maar dan moet het dus automatisch veranderd worden in G2 > 6 cellen naar links.

bvd
O-)
It's Time To Shine
What would life be like without rhethorical questions?
pi_111330157
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 12:29 schreef qu63 het volgende:

[..]

[..]

O-)
En af hebben O-) :Y
Een hoertje dat aan de belastingadviseur vraagt of ze nog wat kan aftrekken, is nooit grappig...
pi_111330717
Nu pas? Ik hergebruik al sinds EK2000 hetzelfde excel sheetje met hendig sjieke invoer en uitvoer sjablonen. En nee die deel ik niet, laat iedereen zijn eigen maar maken ;-)
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111333472
quote:
3s.gif Op woensdag 9 mei 2012 13:04 schreef Deetch het volgende:
Nu pas? Ik hergebruik al sinds EK2000 hetzelfde excel sheetje met hendig sjieke invoer en uitvoer sjablonen. En nee die deel ik niet, laat iedereen zijn eigen maar maken ;-)
gier :)
Een hoertje dat aan de belastingadviseur vraagt of ze nog wat kan aftrekken, is nooit grappig...
  woensdag 9 mei 2012 @ 14:58:09 #66
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_111335610
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 14:06 schreef draadstalig het volgende:

[..]

gier :)
Want jij dacht gewoon even makkelijk zijn werk te kunnen gebruiken zonder er zelfs iets voor te doen?
It's Time To Shine
What would life be like without rhethorical questions?
pi_111335849
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 14:58 schreef qu63 het volgende:

[..]

Want jij dacht gewoon even makkelijk zijn werk te kunnen gebruiken zonder er zelfs iets voor te doen?
heheh
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111336260
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 14:58 schreef qu63 het volgende:

[..]

Want jij dacht gewoon even makkelijk zijn werk te kunnen gebruiken zonder er zelfs iets voor te doen?
Waarom opnieuw het wiel uitvinden :) Dus ja...(stille hoop)
Een hoertje dat aan de belastingadviseur vraagt of ze nog wat kan aftrekken, is nooit grappig...
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:26:37 #69
141024 Moron
.... Oh Crap
pi_111336757
Oke ik ben een ontzettende noob hierin, maar toch wil ik het graag voor elkaar krijgen.
Ik heb 967 rijen met gegevens, die onderverdeeld zijn in 5 kolommen.

Nu heb ik voor een steekproef 147 rijen nodig met die 5 kolommen. Hoe selecteer ik deze random?
Heb al zitten zoeken op internet of ik daar een formule voor kan geven, maar niets lijkt te werken.

Ik heb Excel 2007 met Nederlands taalpakket.
I picture your face.. In the back of my eyes
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:27:15 #70
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_111336783
Moet je de willekeurige selectie eenmalig maken, of vaker?
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:28:24 #71
141024 Moron
.... Oh Crap
pi_111336842
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:27 schreef Janneke141 het volgende:
Moet je de willekeurige selectie eenmalig maken, of vaker?
Ik wil gewoon 147 rijen met gegevens selecteren uit die 967 rijen. Zodat ik deze gemakkelijk kan gebruiken voor een representatieve steekproef
I picture your face.. In the back of my eyes
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:30:34 #72
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_111336917
Excel heeft de functie =ASELECT(), die willekeurige getallen tussen 0 en 1 genereert. Maak een zesde kolom achter je 967 rijen met in iedere cel de Aselect-functie en sorteer ze, je eerste 147 rijen zijn een willekeurige steekproef. Let op: iedere keer dat je wat verandert aan je werkblad verandert ook de uitkomst van de Aselect-functie!
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:33:41 #73
141024 Moron
.... Oh Crap
pi_111337049
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:30 schreef Janneke141 het volgende:
Excel heeft de functie =ASELECT(), die willekeurige getallen tussen 0 en 1 genereert. Maak een zesde kolom achter je 967 rijen met in iedere cel de Aselect-functie en sorteer ze, je eerste 147 rijen zijn een willekeurige steekproef. Let op: iedere keer dat je wat verandert aan je werkblad verandert ook de uitkomst van de Aselect-functie!
Dus ik moet in kolom F, want dan is de eerste lege achter mijn gegevens, in iedere cel naast de gegevens moet ik =Aselect plaatsen. Daarna sorteren en klaar?
I picture your face.. In the back of my eyes
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:35:24 #74
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_111337127
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:33 schreef Moron het volgende:

[..]

Dus ik moet in kolom F, want dan is de eerste lege achter mijn gegevens, in iedere cel naast de gegevens moet ik =Aselect plaatsen. Daarna sorteren en klaar?
Denk aan de haakjes achter =ASELECT()

Dat zou het moeten doen, ja. Wel sorteren met kolom F als sorteersleutel h!
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  woensdag 9 mei 2012 @ 15:36:09 #75
141024 Moron
.... Oh Crap
pi_111337163
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:35 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Denk aan de haakjes achter =ASELECT()

Dat zou het moeten doen, ja. Wel sorteren met kolom F als sorteersleutel h!
Oke, ga het proberen, dank je wel :)

Edit: Gelukt

[ Bericht 1% gewijzigd door Moron op 09-05-2012 15:46:28 ]
I picture your face.. In the back of my eyes
pi_111340788
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 15:36 schreef Moron het volgende:

[..]

Oke, ga het proberen, dank je wel :)

Edit: Gelukt
goed bezig ^O^
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  woensdag 9 mei 2012 @ 18:10:53 #77
325593 Antilurker
Ik koop bijna nooit Dreft
pi_111343282
Hey ik heb weer een vraag over m'n EK schema :)
Deetch, die formule die je gaf werkte perfect, bedankt!
Alleen nu was er het probleem met landen met dezelfde punten...
Ik wou dat dus op gaan lossen door Excel naar het doelsaldo te laten kijken...
Maar dan wel dat hij dus EERST naar de punten kijkt, en als die gelijk zijn, dan pas kijkt hij naar het aantal doelpunten dat het land heeft en maakt hij daaruit dus op wie de nummer 1 en de nummer 2 van die poule zijn geworden.
Misschien handig;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat ik nog wel een paar keer langskom met wat vragen :P
ლ(ಠ益ಠლ)
  woensdag 9 mei 2012 @ 23:33:12 #78
296399 Outlined
Renaissance Man
pi_111359969
Excel 2007

5 rijen en 2 kolommen
gevuld met dus 10 waarden

en nu wil ik de ene kolom tegen de andere kolom uitzetten in een grafiek

en het lukt NIET

of niet op schaal, of de x-as geeft hij een eigen nummering (1 2 3 4 5 :N )

[ Bericht 2% gewijzigd door Outlined op 09-05-2012 23:38:53 ]
Come on, who can, who can, can hear the bass drum.
pi_111360628
quote:
5s.gif Op woensdag 9 mei 2012 23:33 schreef Outlined het volgende:
Excel 2007

5 rijen en 2 kolommen
gevuld met dus 10 waarden

en nu wil ik de ene kolom tegen de andere kolom uitzetten in een grafiek

en het lukt NIET

of niet op schaal, of de x-as geeft hij een eigen nummering (1 2 3 4 5 :N )
Gebruik een ander grafiektype, spreiding in plaats van lijn..
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
pi_111360951
quote:
14s.gif Op woensdag 9 mei 2012 18:10 schreef Antilurker het volgende:
Hey ik heb weer een vraag over m'n EK schema :)
Deetch, die formule die je gaf werkte perfect, bedankt!
Alleen nu was er het probleem met landen met dezelfde punten...
Ik wou dat dus op gaan lossen door Excel naar het doelsaldo te laten kijken...
Maar dan wel dat hij dus EERST naar de punten kijkt, en als die gelijk zijn, dan pas kijkt hij naar het aantal doelpunten dat het land heeft en maakt hij daaruit dus op wie de nummer 1 en de nummer 2 van die poule zijn geworden.
Misschien handig;
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat ik nog wel een paar keer langskom met wat vragen :P
De eenvoudige manier om zo'n probleem op te lossen is door gebruik te maken van een tussenwaarde, die je niet toont. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen getal bouwen op basis van een combinatie van punten en doelpunten. Bijvoorbeeld in kolom I zet je de formule:

=G2&als(k2<10;0&k2;k2)

wat je doet is het samenvoegen van je puntentotaal en de doelpunten. Doordat je je puntentotaal vooraan zet heeft dit de grootste invloed op het bepalen van de grootste waarde en daarna pas de doelpunten. De formule met de als heb ik er in gezet zodat je een voorloop nul hebt wanneer je aantal doelpunten onder de 10 hebt.

In je voorbeeld krijg je voor Rusland 409 en voor Griekenland 408. Het getal van Rusland is groter en komt dus boven Griekenland uit. Dit terwijl Kroatie met 5 punten nog hoger uitkomt, ongeacht het doelsaldo.

Dit is de quick & dirty methode. Er zijn veel mooiere en schonere opties.

*edit:
De methode werkt zo natuurlijk niet voor een negatief doelsaldo. Daarvoor werkt deze constructie dan weer wel:
=G2*100+K2
Het concept is hetzelfde en bij een negatief doelsaldo zal je bij 3 punten en -1 springen naar 299. Het is niet zo netjes maar de kans dat het fout gaat is zeer gering.
Nogmaals het is quick & dirty.

[ Bericht 5% gewijzigd door snabbi op 10-05-2012 00:07:42 ]
snIRC het gratis chatbotje voor onder andere triviant
  donderdag 10 mei 2012 @ 02:07:55 #81
296399 Outlined
Renaissance Man
pi_111364625
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 23:49 schreef snabbi het volgende:

[..]

Gebruik een ander grafiektype, spreiding in plaats van lijn..
Come on, who can, who can, can hear the bass drum.
pi_111426765
quote:
3s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 12:20 schreef Deetch het volgende:

[..]

of nog beter in cel A1 alleen de naam van persoon1 (of 2 etc) en dan onderstaande formule (vrijwel hetzelfde hoor)

=SOM(INDIRECT("'["&A1&" 2012.xlsx]"&A2&"'!"&A3&":"&A4))

of als alleen de naam variabel is (en in A1 staat):

=SOM(INDIRECT("'["&A1&" 2012.xlsx]Blad1'!$C$129:$C$135"))
Dankje dit werkt nu goed.

Ik heb alleen het probleem dat de persoon* 2012.xlsx geopend moet zijn. is er ook een mogelijkheid
op dit te doen zonder al de excel bestanden te openen.
pi_111460267
graph.jpg
Ik vind die x-as vervelend. Heb liever dat de afstand gelijk blijft, zodat je ook het verschil in breedte van de verschillende verdelingen ziet. Hoe doe ik dit? Bij As Opmaken lukt het niet (misschien omdat ik nu in excel starter zit...) maar goed. Ik kan niet alle x waarden in een kolom gaan zetten en dan evt. 0 erachter want dat zijn nogal wat rijen... Iemand enig idee?
Ik heb dus voor verschillenden waarde C een hoeveelheid qua voorkomen onder D en F en die wil ik beiden in een grafiek geplot, maar dus niet zoals in het plaatje.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 16:43:22 #84
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_111462813
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 15:20 schreef Oneironaut het volgende:
[ afbeelding ]
Ik vind die x-as vervelend. Heb liever dat de afstand gelijk blijft, zodat je ook het verschil in breedte van de verschillende verdelingen ziet. Hoe doe ik dit? Bij As Opmaken lukt het niet (misschien omdat ik nu in excel starter zit...) maar goed. Ik kan niet alle x waarden in een kolom gaan zetten en dan evt. 0 erachter want dat zijn nogal wat rijen... Iemand enig idee?
Ik heb dus voor verschillenden waarde C een hoeveelheid qua voorkomen onder D en F en die wil ik beiden in een grafiek geplot, maar dus niet zoals in het plaatje.
Je afbeelding doet hier helaas niet..

-edit- Ah, als je op de link klikt doet ie t wel :)

Het 'probleem' is denk dat Excel je logica voor de horizontale as niet snapt. Je zou wel kunnen proberen om (in Excel 2007 NL) bij 'gegevensbron selecteren' 'verborgen en lege cellen' aan te klikken en te kiezen voor Lege cellen weergeven als 'openingen' :)
It's Time To Shine
What would life be like without rhethorical questions?
pi_111466457
Bedankt. Werkt alleen niet... Ehm.
Excel kom op :(
  maandag 14 mei 2012 @ 09:00:50 #86
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_111523203
Ik heb al een beetje gegoogeld, maar kan daar alleen maar vinden dat het niet kan. Maar wie weet weet iemand toch een omweg hier: ik wil in Excel 2010 met vooorwaardelijke opmaak een dikke rand of een dubbele rand instellen. Maar ik kan enkel dunne randen kiezen. De lijst met opties is veel korter dan met normale opmaak. Iemand hier een methode om toch een dikke rand te kiezen in voorwaardelijke opmaak?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_111523270
Het kan niet want, 'Excel does not accept conditional format that might change the cells width or height'

Je kan natuurlijk de cel standaard dikke randen geven en dan opmaak zetten voor de waarden waar je geen dikke randen wilt, andersom redeneren dus.
  maandag 14 mei 2012 @ 09:21:54 #88
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_111523531
quote:
1s.gif Op maandag 14 mei 2012 09:05 schreef DaFan het volgende:
Het kan niet want, 'Excel does not accept conditional format that might change the cells width or height'

Je kan natuurlijk de cel standaard dikke randen geven en dan opmaak zetten voor de waarden waar je geen dikke randen wilt, andersom redeneren dus.
Hmm, jammer. Dan idd maar standaard dunne lijn en voorwaardelijk normale lijn... Tnx!
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_111532924
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 17:20 schreef gerrit098 het volgende:

[..]

Dankje dit werkt nu goed.

Ik heb alleen het probleem dat de persoon* 2012.xlsx geopend moet zijn. is er ook een mogelijkheid
op dit te doen zonder al de excel bestanden te openen.
Kan alleen via een macro die stiekem het niet geopende bestand opent zonder dat je het ziet en vervolgens de dat eruit haalt. Je krijgt dan echter de harde waarde en niet een verwijzing.

Wat ik in dit soort gevallen doe is een macro koppelen aan het openen van de workbook die alle data verzameld. Zodat als je deze spreadsheet opent hij ook alle spreadsheets opent die nodig zijn voor de verwijzingen. Zie: http://www.ozgrid.com/VBA/auto-run-macros.htm
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  dinsdag 15 mei 2012 @ 11:23:08 #90
192709 Prof_Hoax
Gebrijp je?
pi_111572380
quote:
3s.gif Op maandag 7 mei 2012 13:04 schreef Deetch het volgende:

[..]

Ach ja als je weet waar je moet google-en kom je een heel eind.
Hmm, ik zit nu al een tijdje te googlen.. en heb jouw tips gelezen.
Heb me suf gelezen hier: http://msdn.microsoft.com(...)lfromExcel2011_Range

maar ik kom er niet uit, vandaar nogmaals mijn vraag.
Ik wil in excell een stukje tekst uit een cel hebben, dat als je daar op klikt, er een mailtje in outlook opent en die al half ingevuld is, dus met ontvangers (eventueel CC ) en een vooringevulde tekst (dus geen workbook/selectie als bijlage of wat dan ook) maar gewoon een e-mail:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
ontvanger : [email protected]
cc: [email protected]

Beste,

Graag zou ik willen ontvangen:
*dit
*dat
*zus
*zo

Niet iets automatisch versturen oid gewoon openen van een "draft" zeg maar.
I'm not saying let's go kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 11:26:00 #91
62215 qu63
..de tijd drinkt..
pi_111572484
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 11:23 schreef Prof_Hoax het volgende:
Niet iets automatisch versturen oid gewoon openen van een "draft" zeg maar.
Dan moet je de laatste regels van Deetch' macro aanpassen ;)
It's Time To Shine
What would life be like without rhethorical questions?
  dinsdag 15 mei 2012 @ 11:28:54 #92
192709 Prof_Hoax
Gebrijp je?
pi_111572605
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 11:26 schreef qu63 het volgende:

[..]

Dan moet je de laatste regels van Deetch' macro aanpassen ;)
_O- :|W
I'm not saying let's go kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 11:41:04 #93
192709 Prof_Hoax
Gebrijp je?
pi_111573129
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Sub Mailer()

Sheets("BB Email Data").Select
pathname = [b11].Value 'defines attachmentdname
dname = [b14].Value 'defines date for subject
Dim objol As New outlook.Application
Dim objmail As MailItem
Set objol = New outlook.Application
Set objmail = objol.createitem(olmailitem)
With objmail
.To = "[email protected]" 'enter in here the email address
.cc = "[email protected]" 'enter in here the email address
.Subject = "Daily test email for  " & dname
.Body = "Hoi doei test" & _
vbCrLf & "If you have any queries can you please let me know" & vbCrLf

.NoAging = True
.Attachments.Add pathname 'adds attachment to email
.display

End With

Set objmail = Nothing
Set objol = Nothing
SendKeys "%{s}", False 'send the email without prompts

End Sub

Goed, ik kan dus regels toevoegen en zo de opmaak maken zoals ik wil.
Ik kan de subject van de mail aanpassen.
Ik heb "sendkeys" false gemaakt zodat hij niet direct verstuurd.

Maar nu... Als ik hem laat runnen krijg ik :Compile error: user defined type not defined.

En dan selecteerd hij :
1Dim [b]objol As New outlook.Application[/b]

En wordt " Sub Mailer () geel met pijltje ervoor. Wat wil dit zeggen?
I'm not saying let's go kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out.
pi_111611709
Is het mogelijk om bij diagrammen zoals de onderstaande het geheel 45 graden naar rechts te draaien (dus zodat de lijn tussen de twee grote vlakken precies in het midden staat)?

2jdopxd.png
pi_111612783
quote:
99s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 11:41 schreef Prof_Hoax het volgende:

[ code verwijderd ]

Goed, ik kan dus regels toevoegen en zo de opmaak maken zoals ik wil.
Ik kan de subject van de mail aanpassen.
Ik heb "sendkeys" false gemaakt zodat hij niet direct verstuurd.

Maar nu... Als ik hem laat runnen krijg ik :Compile error: user defined type not defined.

En dan selecteerd hij :
[ code verwijderd ]

En wordt " Sub Mailer () geel met pijltje ervoor. Wat wil dit zeggen?
verwijder de [ b] en [ /b] eens uit je code?

[ Bericht 0% gewijzigd door Deetch op 16-05-2012 08:39:25 ]
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111612820
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2012 03:44 schreef UbiDubiumIbiLibertas het volgende:
Is het mogelijk om bij diagrammen zoals de onderstaande het geheel 45 graden naar rechts te draaien (dus zodat de lijn tussen de twee grote vlakken precies in het midden staat)?

[ afbeelding ]
In excel 2010 (en ook 2007 denk ik) selecteer je de Pie-chart, rechts klikken, format data series en daar kun je een rotatie aangeven bij series options.

[ Bericht 0% gewijzigd door Deetch op 16-05-2012 08:39:40 ]
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  woensdag 16 mei 2012 @ 08:40:42 #97
192709 Prof_Hoax
Gebrijp je?
pi_111612894
quote:
3s.gif Op woensdag 16 mei 2012 08:31 schreef Deetch het volgende:

[..]

verwijder de [ b] en [ /b] eens uit je code?
Oh, die heb ik er zelf in gezet om te laten zien welk deel er geselecteerd werd. Maar dat werkt niet uiteraard als ik hem hier in code tags zet -O-

Het is zoals in het bovenste code blok.
I'm not saying let's go kill all the stupid people. I'm just saying let's remove all the warning labels and let the problem sort itself out.
pi_111613445
Volgens mij gaat het met de DIM regel fout omdat dat geen zegt dat objol een outlook applicatie is maar je moet zeggen dat het een object is en dan later zeggen wat voor object. Zie ook het voorbeeld uit de VBA help van excel 2010. Of de site van ron de bruin: http://www.rondebruin.nl/sendmail.htm

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
Sub Sample()
   'Setting up the Excel variables.
   Dim olApp As Object
   Dim olMailItm As Object
   Dim iCounter As Integer
   Dim Dest As Variant
   Dim SDest As String
   
   'Create the Outlook application and the empty email.
   Set olApp = CreateObject("Outlook.Application")
   Set olMailItm = olApp.CreateItem(0)
   
   'Using the email, add multiple recipients, using a list of addresses in column A.
   With olMailItm
       SDest = ""
       For iCounter = 1 To WorksheetFunction.CountA(Columns(1))
           If SDest = "" Then
               SDest = Cells(iCounter, 1).Value
           Else
               SDest = SDest & ";" & Cells(iCounter, 1).Value
           End If
       Next iCounter
       
    'Do additional formatting on the BCC and Subject lines, add the body text from the spreadsheet, and send.
       .BCC = SDest
       .Subject = "FYI"
       .Body = ActiveSheet.TextBoxes(1).Text
       .Send
   End With
   
   'Clean up the Outlook application.
   Set olMailItm = Nothing
   Set olApp = Nothing
End Sub

bovenstaande code werkt in ieder geval.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_111621194
quote:
3s.gif Op woensdag 16 mei 2012 08:34 schreef Deetch het volgende:

[..]

In excel 2010 (en ook 2007 denk ik) selecteer je de Pie-chart, rechts klikken, format data series en daar kun je een rotatie aangeven bij series options.
Hartelijk dank!
pi_111663356
hallo ik op basis van een formule bepalen uit welke cel ik een waarde wil ophalen. Even versimpeld wil op basis van een rekensom in b1 bepalen in de cel b2 de waarde hebben uit a1 of a2 of a3 etc. moet halen. Iets als:
=a(b1) waarbij b1 dan de waarde 1 tm 10000 kan bevatten. Ik wil niet gebruik maken van verticaal zoeken. Voor dit voorbeeld zou het wel werken maar ik wil dit gaan gebruiken voor een rangbepaling die ik meerdere keren binnen een kolom wil toepassen. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')