Of een lekker witbiertje, maar helaas moet er af en toe ook gereden worden, daarom lijkt me gemberbier wel een mooi alternatief.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik drink dan graag normandische appelcider van de biologische supermarkt
Eerst maar eens het basisrecept uitproberen en dan experimenteren met extra toevoegingenquote:Op zaterdag 14 mei 2011 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kan je het ook prima combineren met bv wat kruidnagel, of een beetje foelie, of wat Laos.
als je dat laat gisten zit daar ook alcohol in, vergis je niet.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 17:55 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Of een lekker witbiertje, maar helaas moet er af en toe ook gereden worden, daarom lijkt me gemberbier wel een mooi alternatief.
Jep, je kan ook de basis hoeveelheid vergroten, en dan verschillende soorten maken om te kijken hoe het smaaktquote:Eerst maar eens het basisrecept uitproberen en dan experimenteren met extra toevoegingen
Groene alsjeblieftquote:Op vrijdag 13 mei 2011 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een pepersaus? Rode, Groene?
tnxquote:[..]
Ja, volgt
Heb even wat verder gezocht op Google maar verschillende resultaten spreken elkaar tegen. Heeft waarschijnlijk met de gesloten en korte gisting te maken...quote:Op zaterdag 14 mei 2011 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
als je dat laat gisten zit daar ook alcohol in, vergis je niet.
En niet drinken en rijden is goed, ik drink ook niets als ik moet rijden, en als ik de volgende dag vroeg moet rijden drink ik de avond daarvoor ook niet meer dan een paar glazen.
[..]
Jep, je kan ook de basis hoeveelheid vergroten, en dan verschillende soorten maken om te kijken hoe het smaakt
Ben echt een nono Piet, maar mis hier wel de pindasaus in Manila, dus nog een aanvullende vraag. Kan je i.p.v. gehakte pinda 's ook gewoon pindakaas gebruiken ? En hoeveel gooi ik er dan in ? M.a.w., de verhouding pindakaas/sjalotjes/knoflook...quote:Op dinsdag 3 mei 2011 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik fruit wat fijngehakte sjalotjes in wat olie, daar gaan dan wat fijngemaakte en platgeslagen knoflook bij. Pinda's in de keukenmachine en fijnhakken, bij voegen, wat melk erbij. Aan de kook brengen en op smaak brengen met wat Trassi of vissaus, Ketjap en Sambal.
Verhoudingen?quote:Op zondag 15 mei 2011 05:20 schreef LangeTabbetje het volgende:
[..]
Ben echt een nono Piet, maar mis hier wel de pindasaus in Manila, dus nog een aanvullende vraag. Kan je i.p.v. gehakte pinda 's ook gewoon pindakaas gebruiken ? En hoeveel gooi ik er dan in ? M.a.w., de verhouding pindakaas/sjalotjes/knoflook...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat dacht je van koken in tomatensap, met wat knoflook?quote:Op zondag 15 mei 2011 10:06 schreef piepkuiken21 het volgende:
ik heb bulgur in huis, nu worden er tegenstrijdige dingen op internet vermeld, hoe kan je het beste klaar maken?
Kijk wel even op het etiket van de pindakaas, als het "Amerikaanse" pindakaas is dan zitten er o.a. zout, suiker of zoetstof en stabilisatoren in, is wat anders van samenstelling als NL pindakaas. Ik heb eens pindasaus gemaakt in de USA en dat ging toch minder goed, ook omdat bv. zoete ketjap slecht/niet verkrijgbaar was (zat in Texas dat wel...).quote:Op zondag 15 mei 2011 09:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verhoudingen?
Neem een flinke eetlepel pindakaas en voeg zoveel water/melk toe dat ie de dikvloeibaarheid heeft die je zoekt.
Daar had ik geeneens aan gedacht, maar je hebt helemaal gelijk.quote:Op zondag 15 mei 2011 18:31 schreef foodlover het volgende:
[..]
Kijk wel even op het etiket van de pindakaas, als het "Amerikaanse" pindakaas is dan zitten er o.a. zout, suiker of zoetstof en stabilisatoren in, is wat anders van samenstelling als NL pindakaas. Ik heb eens pindasaus gemaakt in de USA en dat ging toch minder goed, ook omdat bv. zoete ketjap slecht/niet verkrijgbaar was (zat in Texas dat wel...).
Volgens mij is zoete ketjap zoute ketjap (sojasaus) met melasse en/of met palmsuiker. Palmsuiker is duurder maar lekkerder, Melasse is goedkoper en zeker niet vies en in de Texas goed te krijgen.quote:Op zondag 15 mei 2011 20:02 schreef foodlover het volgende:
Sorry Piet maar misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
Hitte bestendig wel, maar als je weckt heb je ze in heet water of stoom, dan worden ze gelijkmatig verwarmd en heb je geen spanningen. In de oven zal het gedeelte waar je alleen glas hebt en geen cakebeslag warmer worden dan waar cakebeslag zit en het ongelijk verwarmen.quote:
Ik zag op een website cakes die in potjes werden gebakken en ik vond het er leuk uitzien En hoe gaat dat stomen in zn werk dan?quote:Op maandag 16 mei 2011 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hitte bestendig wel, maar als je weckt heb je ze in heet water of stoom, dan worden ze gelijkmatig verwarmd en heb je geen spanningen. In de oven zal het gedeelte waar je alleen glas hebt en geen cakebeslag warmer worden dan waar cakebeslag zit en het ongelijk verwarmen.
Waarom wil je perse in glas bakken?
Je zou hem wel kunnen stomen bijvoorbeeld.
Beslag in weckpot, deksel er op en in stoompan zetten, stoompan op vuur.quote:Op maandag 16 mei 2011 16:45 schreef Elvi het volgende:
[..]
Ik zag op een website cakes die in potjes werden gebakken en ik vond het er leuk uitzien En hoe gaat dat stomen in zn werk dan?
Ja, heb ik ervaring mee, zijn geweldig, maar niet voor zuur fruit of asperges. Zijn retescherp en blijven scherp.quote:Op vrijdag 27 mei 2011 15:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet
Heb je ervaringen met de zogenaamde Molenmessen (die krengen die roesten?). Wat is je mening erover.
Dank alvast
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |