abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:55:25 #51
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96800312
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik drink dan graag normandische appelcider van de biologische supermarkt
Of een lekker witbiertje, maar helaas moet er af en toe ook gereden worden, daarom lijkt me gemberbier wel een mooi alternatief.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kan je het ook prima combineren met bv wat kruidnagel, of een beetje foelie, of wat Laos.
Eerst maar eens het basisrecept uitproberen en dan experimenteren met extra toevoegingen :)
  zaterdag 14 mei 2011 @ 18:18:14 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96801092
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 17:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Of een lekker witbiertje, maar helaas moet er af en toe ook gereden worden, daarom lijkt me gemberbier wel een mooi alternatief.

als je dat laat gisten zit daar ook alcohol in, vergis je niet.
En niet drinken en rijden is goed, ik drink ook niets als ik moet rijden, en als ik de volgende dag vroeg moet rijden drink ik de avond daarvoor ook niet meer dan een paar glazen.

quote:
Eerst maar eens het basisrecept uitproberen en dan experimenteren met extra toevoegingen :)
Jep, je kan ook de basis hoeveelheid vergroten, en dan verschillende soorten maken om te kijken hoe het smaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96813600
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een pepersaus? Rode, Groene?
Groene alsjeblieft :)
quote:
[..]

Ja, volgt
tnx ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 14 mei 2011 @ 22:32:12 #54
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96814203
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

als je dat laat gisten zit daar ook alcohol in, vergis je niet.
En niet drinken en rijden is goed, ik drink ook niets als ik moet rijden, en als ik de volgende dag vroeg moet rijden drink ik de avond daarvoor ook niet meer dan een paar glazen.

[..]

Jep, je kan ook de basis hoeveelheid vergroten, en dan verschillende soorten maken om te kijken hoe het smaakt
Heb even wat verder gezocht op Google maar verschillende resultaten spreken elkaar tegen. Heeft waarschijnlijk met de gesloten en korte gisting te maken...
Vandaag wat gember gehaald, morgen ga ik er mee aan de slag. Na het brouwproces zal ik eens de alcoholmeter erin hangen :)
pi_96827496
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik fruit wat fijngehakte sjalotjes in wat olie, daar gaan dan wat fijngemaakte en platgeslagen knoflook bij. Pinda's in de keukenmachine en fijnhakken, bij voegen, wat melk erbij. Aan de kook brengen en op smaak brengen met wat Trassi of vissaus, Ketjap en Sambal.
Ben echt een nono Piet, maar mis hier wel de pindasaus in Manila, dus nog een aanvullende vraag. Kan je i.p.v. gehakte pinda 's ook gewoon pindakaas gebruiken ? En hoeveel gooi ik er dan in ? M.a.w., de verhouding pindakaas/sjalotjes/knoflook...
Honey ! Take me drunk, i am home !
  zondag 15 mei 2011 @ 09:09:24 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96828132
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 05:20 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Ben echt een nono Piet, maar mis hier wel de pindasaus in Manila, dus nog een aanvullende vraag. Kan je i.p.v. gehakte pinda 's ook gewoon pindakaas gebruiken ? En hoeveel gooi ik er dan in ? M.a.w., de verhouding pindakaas/sjalotjes/knoflook...
Verhoudingen?
Neem een flinke eetlepel pindakaas en voeg zoveel water/melk toe dat ie de dikvloeibaarheid heeft die je zoekt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96828680
ik heb bulgur in huis, nu worden er tegenstrijdige dingen op internet vermeld, hoe kan je het beste klaar maken? Oja ik wil dr een salade (cega) van maken, heeft iemand lekkere tips?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 15 mei 2011 @ 10:15:08 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96828811
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 10:06 schreef piepkuiken21 het volgende:
ik heb bulgur in huis, nu worden er tegenstrijdige dingen op internet vermeld, hoe kan je het beste klaar maken?
Wat dacht je van koken in tomatensap, met wat knoflook?
Je kan het op net zoveel manieren klaar maken als rijst of couscous.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96831504
klinkt goed! ik heb wel eens van die zurige op die ook erg lkker was enig idee wat je daar voor kun gebruiken (citroen of course)
  zondag 15 mei 2011 @ 18:31:15 #60
296595 foodlover
live and learn
pi_96849576
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 09:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Verhoudingen?
Neem een flinke eetlepel pindakaas en voeg zoveel water/melk toe dat ie de dikvloeibaarheid heeft die je zoekt.
Kijk wel even op het etiket van de pindakaas, als het "Amerikaanse" pindakaas is dan zitten er o.a. zout, suiker of zoetstof en stabilisatoren in, is wat anders van samenstelling als NL pindakaas. Ik heb eens pindasaus gemaakt in de USA en dat ging toch minder goed, ook omdat bv. zoete ketjap slecht/niet verkrijgbaar was (zat in Texas dat wel...).
  zondag 15 mei 2011 @ 18:49:33 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96850313
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 18:31 schreef foodlover het volgende:

[..]

Kijk wel even op het etiket van de pindakaas, als het "Amerikaanse" pindakaas is dan zitten er o.a. zout, suiker of zoetstof en stabilisatoren in, is wat anders van samenstelling als NL pindakaas. Ik heb eens pindasaus gemaakt in de USA en dat ging toch minder goed, ook omdat bv. zoete ketjap slecht/niet verkrijgbaar was (zat in Texas dat wel...).
Daar had ik geeneens aan gedacht, maar je hebt helemaal gelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 mei 2011 @ 20:02:27 #62
296595 foodlover
live and learn
pi_96853554
Sorry Piet :@ maar misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
  zondag 15 mei 2011 @ 20:24:46 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96854640
Yep. Heb het nog niet zelf geprobeerd, maar heb wel positieve feedback gekregen, dus 't recept werkt.
En staat op mijn site: zelf ketjap maken
  zondag 15 mei 2011 @ 20:29:10 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96854879
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:02 schreef foodlover het volgende:
Sorry Piet :@ maar misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
Volgens mij is zoete ketjap zoute ketjap (sojasaus) met melasse en/of met palmsuiker. Palmsuiker is duurder maar lekkerder, Melasse is goedkoper en zeker niet vies en in de Texas goed te krijgen.

Verhoudingen zou je moeten proberen, maar er gaat veel palmsuiker cq melasse in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 16:06:11 #65
47102 Elvi
miemkwien
pi_96889902
Ik wil een cake bakken in een glazen pot, en ik vroeg me af of ik een gewone jam-pot kan gebruiken of een weckpot. In de US gebruiken ze mason jars maar die zijn geloof ik niet te krijgen in nederland.

Dus zou het goed gaan als ik een jampot in de oven zet, of moet ik m in een bak met water en dan in de oven?
  maandag 16 mei 2011 @ 16:10:24 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96890066
Mason jars zijn gewoon weckpotten, die kan je in NL wel kopen.
Verder ben ik niet zo gek op improviseren met glas om dingen in te bakken. Glas kan naar splinteren en wat je zeker niet wilt is kleine glasscherfjes of splinters binnen krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 16:21:54 #67
47102 Elvi
miemkwien
pi_96890583
Dus weckpotten zijn niet vuurvast?
  maandag 16 mei 2011 @ 16:33:13 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96891111
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:21 schreef Elvi het volgende:
Dus weckpotten zijn niet vuurvast?
Hitte bestendig wel, maar als je weckt heb je ze in heet water of stoom, dan worden ze gelijkmatig verwarmd en heb je geen spanningen. In de oven zal het gedeelte waar je alleen glas hebt en geen cakebeslag warmer worden dan waar cakebeslag zit en het ongelijk verwarmen.

Waarom wil je perse in glas bakken?

Je zou hem wel kunnen stomen bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 16:45:07 #69
47102 Elvi
miemkwien
pi_96891729
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hitte bestendig wel, maar als je weckt heb je ze in heet water of stoom, dan worden ze gelijkmatig verwarmd en heb je geen spanningen. In de oven zal het gedeelte waar je alleen glas hebt en geen cakebeslag warmer worden dan waar cakebeslag zit en het ongelijk verwarmen.

Waarom wil je perse in glas bakken?

Je zou hem wel kunnen stomen bijvoorbeeld.
Ik zag op een website cakes die in potjes werden gebakken en ik vond het er leuk uitzien :) En hoe gaat dat stomen in zn werk dan?
  maandag 16 mei 2011 @ 16:50:47 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96892026
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:45 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik zag op een website cakes die in potjes werden gebakken en ik vond het er leuk uitzien :) En hoe gaat dat stomen in zn werk dan?
Beslag in weckpot, deksel er op en in stoompan zetten, stoompan op vuur.
Wellicht ben ik wat meer op veiligheid dan anderen, maar ik geef hier gewoon mijn advies en wil zeker niet dat iemand ziek of gewond raakt door mijn tips en truuks.
Je kan je in de keuken lelijk bezeren of verwonden, je werkt met vuur, stoom en glas kan lelijk splinteren.
Verder vind ik voedselhygiėne gewoon belangrijk, mensen worden ziek van gepruts en gaan er zelfs dood aan. Paar jaar terug heeft een kok in limburg nog zijn gezin omgebracht door een pastasalade te maken van gekookte pasta die een nachtje buiten de koelkast had gestaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 mei 2011 @ 09:26:28 #71
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97146083
Het gemberbierproject was even een weekje uitgesteld ivm. het ontbreken aan citroenzuur.
Inmiddels gisteren het mengsel gekookt, staat nu te trekken en vanmiddag gaat het samen met een beetje gist in gesteriliseerde beugelflessen om een weekje te staan.

Ik zet de flessen voor de zekerheid maar in een grote pan, dat scheelt behoorlijk wat bende mochten ze knappen.

Update: Alles is gebotteld, ik heb 2 flessen met pulp, 2 flessen gezeefd en 1 fles met het pulp uit de gezeefde flessen. Tot over een week :)

[ Bericht 24% gewijzigd door Erasmo op 22-05-2011 13:36:47 ]
  donderdag 26 mei 2011 @ 22:53:46 #72
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97362562
Net het eerste flesje opengetrokken :9

Zat flink wat meer druk achter dan ik verwachtte, maar het smaakt heerlijk! Fris, veel prik, licht zoet en de gember geeft een licht tintelende sensatie in je mond en op je lippen :9

Zeker voor herhaling vatbaar :)
pi_97385857
Piet

Heb je ervaringen met de zogenaamde Molenmessen (die krengen die roesten?). Wat is je mening erover.

Dank alvast :*
  vrijdag 27 mei 2011 @ 15:39:58 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97385939
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 15:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet

Heb je ervaringen met de zogenaamde Molenmessen (die krengen die roesten?). Wat is je mening erover.

Dank alvast :*
Ja, heb ik ervaring mee, zijn geweldig, maar niet voor zuur fruit of asperges. Zijn retescherp en blijven scherp.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97386012
Da was rap! En vriendelijk dank.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')