abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 25 juni 2011 @ 06:49:56 #101
154052 RobertVH
I am your father
pi_98637661
# Maatschappij
Air Astana
# Traject
Aktobe - Astana
# Vertraging
0,0
# Vriendelijk personeel
o.k. niks bijzonders
# Eten
Volledige warme maaltijd met snack, dat was een leuke meevaller. ik had op niks gerekend, vanwege de geringe afstand
# Entertainment
Ipod, nu en dan het uitzicht over Kazachstan tussen de wolken
# Algehele indruk
Fokker F50 O+
# Eventueel informatie over de luchthavens
Aktobe vliegveld is klein maar alles is nieuw, erg weinig stoelen voor de gate, maar er is maar 1 vlucht per 2 uur volgens mij en de vliegtuigen zijn van het kleinere formaat, dus niet zo'n heel groot probleem.

Astana; Met een binnenlandse vlucht sta je binnen 10 minuten buiten het terminal met je bagage.
pi_98637924
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juni 2011 22:49 schreef Individual het volgende:

[..]

Omdat de veilings/smeergelden nu al binnen zijn. Wat een onzin.
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juni 2011 23:07 schreef Melochan het volgende:

[..]

_O- Wat een bla, die lijst. :')
"Voted by over 18.8 million airline passengers from 100 different nationalities"

Bepaal voor jezelf of het geloofwaardig is of niet.
pi_98639095
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 08:26 schreef EddyAlbena het volgende:

[..]

[..]

"Voted by over 18.8 million airline passengers from 100 different nationalities"

Bepaal voor jezelf of het geloofwaardig is of niet.
Ik heb zelf een keer meegedaan aan dit onderzoek. Dat interview zat op zich goed in elkaar. Ik kreeg zelfs nog een retourenveloppe mee voor de vlucht die ik zou gaan maken. Toch heb ik allerlei vraagtekens bij de uitkomst van het onderzoek.

Als je zo'n brede groep reizigers interviewt, dan zijn er maar heel weinig reizigers die een fors aantal maatschappijen en luchthavens kunnen vergelijken. Op Schiphol gaan de meeste reizigers met KLM, Easyjet of Transavia naar London, Parijs, Alicante, Faro, etcetera. Dan komen KLM en Schiphol al gauw als winnaar uit de bus.

Zo'n onderzoek is nooit een wedstrijd tussen bijv. Easyjet en Qatar Airlines, terwijl de uitkomst zo wel wordt gepresenteerd. Je ziet dat nog sterker bij Best Regional Airline: Dragonair. Hoeveel geinterviewden kunnen nou Dragonair met Transavia en SouthWest Airlines vergelijken ? 0,00001 % ? De uitkomst is daarmee afhankelijk van hoeveel reizigers je op welke lokatie interviewt.

Verder allerlei vraagtekens zoals: wat is eigenlijk het verschil tussen de beste maatschappij en de maatschappij met de hoogste 'excellence in service' ?
pi_98639484
Eens, dit soort onderzoeken zijn grotendeels onzin. Iedereen kent alleen de lokale maatschappijen, weinigen kunnen alles vergelijken.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_98700173
Heeft iemand ervaring met Kingfisher Airlines?
pi_98720235
# Maatschappij
Malaysie Airlines
# Traject
Amsterdam - Kuala Lumpur - Jakarta
Denpasar - Kuala Lumpur - Amsterdam
# Vertraging
terug 1 uur
# Vriendelijk personeel
heel correct en altijd glimlachend. Op de terugweg waren ze overigens veel minder 'zichtbaar' dan heen.
# Eten
zowel heen als terug meer dan waar ik behoefte aan heb in een vliegtuig. Die geur van kunstmatig brood en ander spul zorgt er bij mij altijd voor dat mn eetlust als sneeuw voor de zon verdwijnt. Wel keuze tussen twee verschillende maaltijden bij ontbijt en diner, daarnaast voldoende eet- en drinkwerk tussendoor, prima!
# Entertainment
eigen scherm met voldoende films, series, games, enz. Niet het meest recente werk maar wel voldoende vermaak.
# Algehele indruk
zeer goed. Zowel heen als terug een plek met extra beenruimte gevraagd en gekregen, lekker languit zitten om op die manier wat te kunnen slapen, wat meestal niet echt lukt.
  dinsdag 28 juni 2011 @ 01:15:09 #107
301885 jenb2002
travel fan
pi_98749430
vlieg in okt met Lufthansa v.a Amsterdam via Frankfurt naar China, wat zijn hier de ervaringen mbt service, drank/maaltijd voorziening en entertainment? En hoe vol zitten deze vluchten (enige kans op upgrading)
alvast bedankt.
  dinsdag 28 juni 2011 @ 06:41:46 #108
269 vats
Live life to the max!
pi_98751868
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 01:15 schreef jenb2002 het volgende:
vlieg in okt met Lufthansa v.a Amsterdam via Frankfurt naar China, wat zijn hier de ervaringen mbt service, drank/maaltijd voorziening en entertainment? En hoe vol zitten deze vluchten (enige kans op upgrading)
alvast bedankt.
eten heel goed
drank, flesjes bier wat de top is
drukte.. moeilijk te zeggen
entertainment.. toen ik naar korea vloog met lufthansa geen, maar heb het niet gemist, gewoon wat te lezen en luisteren meenemen en de tijd vliegt!
pi_98775633
Het is alweer bijna een jaar geleden, maar ik vond het wel het vermelden waard:

Maatschappij
Transavia

Toestel
Boeing 737-800
Boeing 737-800

Traject
Rotterdam-Dalaman
Dalaman-Rotterdam (Uiteindelijk Dalaman-Schiphol geworden)

Vertraging
Heenreis: Geen
Terugreis: 11 uur!

Vriendelijk personeel
Cabinepersoneel was vriendelijk, het grondpersoneel bij de terugreis erg nalatig.

Eten
Op de terugreis een saucijzenbroodje genomen, dat erg droog was.

Entertainment
Kleine schermpjes die in het gangpad hangen, eigenlijk geen gebruik van gemaakt.

Algehele indruk
Terugreis zeer slecht. We zouden aanvankelijk op tijd vertrekken, en konden netjes op tijd gaan boarden. Eenmaal in het vliegtuig duurde het erg lang voordat we in beweging kwamen en werden de flaps constant in- en uitgeschoven. Na een klein stukje taxi'en werd het vliegtuig op een ander gedeelte van de taxibaan weer stilgezet en hebben we ongeveer 2 uur stilgestaan. Na deze twee uur kregen we te horen dat het vliegtuig defect was en we terug zouden keren naar de gate.

Terug aangekomen bij de gate moesten we in een klein gedeelte van de terminal blijven en werden we erg slecht op de hoogte gehouden. In dit gedeelte van de terminal was letterlijk nog geen flesje water te koop. Na hier 2,5 uur gezeten te hebben kwam er uiteindelijk iemand van Transavia ons halen en we zouden naar een hotel worden gebracht om wat te eten. Geheel onverwacht moesten we ook onze bagage weer ophalen en door de douane. Het eten wat we kregen aangeboden was erg slecht en erg weinig.

Hierna zijn we weer naar het vliegveld van Dalaman gebracht om opnieuw in te checken. Uiteindelijk konden we rond 22:00 het vliegtuig in om naar Rotterdam te vliegen. Halverwege de vlucht werd medegedeeld dat er niet meer op Rotterdam geland kon worden (had ik al wel verwacht) en dat we uit zouden wijken naar Schiphol en vanaf daar met bussen naar Rotterdam zouden worden gebracht.

We zijn om dit moment bezig de wettelijk ¤ 400,- per persoon te claimen, maar Transavia wil van niks weten. Ondertussen hebben we ARAG hiervoor ingeschakeld.
pi_98778320
quote:
We zijn om dit moment bezig de wettelijk ¤ 400,- per persoon te claimen, maar Transavia wil van niks weten.
Herkenbaar (niet met Transavia overigens).

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 28-06-2011 18:38:38 ]
  dinsdag 28 juni 2011 @ 19:34:44 #111
285853 PH-KCD
Beroemde 99.999.999ste poster
pi_98781644
Maatschappij
KLM - Royal Dutch Airlines (KL / KLM)

Traject
Amsterdam - Bonaire (- Quito - Guayaquil)
KL753

Vertraging
Geen

Vriendelijk personeel
Het was prima, geen klachten, overigens heb ik niet veel met hen gecommuniceerd.

Eten
De pasta was te doen, tagliatelle met een sausje en salade. Het broodje ei of kaas of een combinatie van beide tijdens het ontbijt was niet te eten.

Entertainment
De McDonnell Douglas MD-11 die gebruikt wordt op deze vlucht (deze kist vliegt ook naar Canada) beschikt over persoonlijke TV's die te bedienen zijn met een afstandsbediening. Je kunt muziek luisteren, spelletjes spelen (zelfs 'multiplayer met een ander uit het vliegtuig), films kijken, series kijken, flight tracking, en wat niet... Ook kun je je credit card in de afstandsbediening steken, de achterkant van de afstandsbediening is namelijk een telefoon. Hiermee kun je bellen voor $5,90 voor 30 seconden, en SMS'en maar die prijs ben ik vergeten. Ook ligt er een Holland Herald (island edition) voor je klaar in de stoelzak voor je wat genoeg leesvoer biedt.

Algehele indruk
Het waren een goede vluchten. Ik ben 1,82m en kon mijn benen volledig strekken in Economy comfort (comfort biedt geen extra beenruimte vergeleken met de normale Economy class). Weliswaar lagen mijn benen deels onder de stoel voor me, maar het was prima te doen, niet krap of zo. De MD-11 is een fijn toestel om in te vliegen, je moet alleen niet lezen over de problemen mbt veiligheid in de MD-11 en gaan lezen hoeveel incidenten en ongelukken er recentelijk mee zijn gebeurd, als je vliegen al niet fijn vindt. :D KLM is hier niet mee betrokken, trouwens, zij vliegen de MD-11 al jarenlang zonder problemen.

Eventueel informatie over de luchthavens
Iedereen is wel bekend met Schiphol. De luchthaven van Bonaire is een klein maar fijn luchthaventje, er zijn alleen niet veel winkels. Wel is hij volledig roze (van buiten), het heet dan ook Bonaire Flamingo Airport. Ik heb daar geen last gehad van gezeik en alles liep vlot en vloeiend.
  dinsdag 28 juni 2011 @ 19:54:35 #112
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_98783080
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 01:15 schreef jenb2002 het volgende:
vlieg in okt met Lufthansa v.a Amsterdam via Frankfurt naar China, wat zijn hier de ervaringen mbt service, drank/maaltijd voorziening en entertainment? En hoe vol zitten deze vluchten (enige kans op upgrading)
alvast bedankt.
De overstap op Frankfurt is in ieder geval een stuk slechter als op Munchen, die laatste luchthaven is gewoon gemaakt voor transfers.
Qua eigen entertainment heb je in de Airbus 380 en Airbus 340 toestellen een eigen scherm voor je, bij de 747 machines zijn ze bezig met de upgrade, maar enkele toestellen hebben nog overhead monitoren.
Denk overigens niet teveel van de eigen schermpjes, het aanbod is eigenlijk teleurstellend, slechts enkele films en series, niet te vergelijken met het Oryx van bijvoorbeeld Qatar.

Maaltijden zijn goed, speciale maaltijd nemen helpt, al zag de reguliere maaltijd er ook wel goed uit, drankkeuze is relatief beperkt, Aziatische airliners hebben vaak meer keus in frisdrank, maar goed, wie in Nederland of Duitsland drinkt er dan ook Ginger ale...

Voor een upgrade, Lufthanse heeft een no-upgrade policy, zeker niet on board, dit is uitdrukkelijk niet toegestaan, zeker niet voor economy class passagiers, vooraf bij de gate is bij een vol vliegtuig voor Lufthansa Card houders het al bijna onmogelijk om een upgrade te krijgen.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_98783965
Waarom is Frankfurt niet fijn met overstappen? Ik heb over een tijdje 70 en op de terugweg 110 minuten overstaptijd. Gaat dat problemen opleveren?
  dinsdag 28 juni 2011 @ 21:38:39 #114
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_98791019
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 20:07 schreef Sloggi het volgende:
Waarom is Frankfurt niet fijn met overstappen? Ik heb over een tijdje 70 en op de terugweg 110 minuten overstaptijd. Gaat dat problemen opleveren?
Mwah, niet echt problemen, alleen Munchen is gewoon een stuk relaxter, dat vliegveld is gewoon echt gemaakt voor overstappen, kom je vanaf een Schengen vlucht heb je geen veiligheidscontrole en ben je binnen 20 minuten na touchdown al bij de gate van de nieuwe vlucht, bij Niet-Schengen heb je een veiligheidscontrole die nagenoeg nooit druk is, en sta je binnen 25 minuten bij de nieuwe gate na touchdown.
Op Frankfurt gaat het allemaal net iets langzamer, en is dit vliegveld niet alleen gemaakt voor overstappers, maar is er steeds aanbouw geweest. Maar maak je geen zorgen, de overstaptijden moeten voldoende zijn.
(Al had ik met de aanbiedingen van Lufthansa voor de iets eerdere vlucht op de heenweg gekozen, kan je nog rustig wat eten op Frankfurt).
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  dinsdag 28 juni 2011 @ 21:48:24 #115
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_98791814
# Maatschappij
Transavia.com
#Toestel
Boeing 737-800
# Traject
Amsterdam - Puerto del Rosario (Fuerteventura)
# Vertraging
Geen vertraging
# Vriendelijk personeel
Ja
# Eten
Zoals bekend bij Transavia kan je eten en drinken kopen. Ik had thee en stroopwafels en mijn man had thee, cola en nootjes
# Entertainment
Film: Gullivers Travels met Jack Black. Wel vermakelijk :)
# Algehele indruk
Prima vlucht, kwamen op tijd aan op Fuerteventura. Weinig last van turbulentie.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Luchthaven van Fuerteventura is klein. Maar wel erg modern. Bagage kwam ook snel op de band en waren dus ook snel weg. Hotel waar we zaten lag op 20 minuten rijden van de luchthaven dus we zagen ook om de 5 minuten een vliegtuig redelijk laag overvliegen.

# Maatschappij
Transavia.com
#Toestel
Boeing 737-800
# Traject
Puerto del Rosario (Fuerteventura) - Amsterdam
# Vertraging
Geen vertraging, konden 10 minuten eerder vertrekken ware het niet dat het druk was op de route naar Amsterdam en we dus gewoon op schema vertrokken. Kwamen een kwartier voor tijd aan.
# Vriendelijk personeel
Ja
# Eten
Cola, Cup a soup, saucijzenbroodje en een egg-bacon sandwich
# Entertainment
Film: Morning Glory. Leuke film. En nog een aflevering van Friends en wat informatie over bestemmingen van Transavia
# Algehele indruk
Prima.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Fuerteventura is een moderne luchthaven met veel kleding, snoep en parfum/drank winkeltjes. Ook bevind er zich een namaak bk/mcdonalds/subway. Je kunt er wel nog lekker buiten zitten bij de Haagen Dasz.
pi_98792396
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 21:38 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Mwah, niet echt problemen, alleen Munchen is gewoon een stuk relaxter, dat vliegveld is gewoon echt gemaakt voor overstappen, kom je vanaf een Schengen vlucht heb je geen veiligheidscontrole en ben je binnen 20 minuten na touchdown al bij de gate van de nieuwe vlucht, bij Niet-Schengen heb je een veiligheidscontrole die nagenoeg nooit druk is, en sta je binnen 25 minuten bij de nieuwe gate na touchdown.
Op Frankfurt gaat het allemaal net iets langzamer, en is dit vliegveld niet alleen gemaakt voor overstappers, maar is er steeds aanbouw geweest. Maar maak je geen zorgen, de overstaptijden moeten voldoende zijn.
(Al had ik met de aanbiedingen van Lufthansa voor de iets eerdere vlucht op de heenweg gekozen, kan je nog rustig wat eten op Frankfurt).
Bedankt.
  dinsdag 28 juni 2011 @ 22:15:02 #117
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_98793908
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 17:40 schreef Feyenoordlife het volgende:

We zijn om dit moment bezig de wettelijk ¤ 400,- per persoon te claimen, maar Transavia wil van niks weten. Ondertussen hebben we ARAG hiervoor ingeschakeld.
Daar is een topic voor: EU261/2004: Geld terug na (vlieg)vertraging! ;)

Mij is het gelukt, maar je moet het wel slim aanpakken.
reset
  dinsdag 28 juni 2011 @ 22:21:49 #118
285853 PH-KCD
Beroemde 99.999.999ste poster
pi_98794439
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 21:48 schreef dutchdevil het volgende:
# Maatschappij
Transavia.com
#Toestel
Boeing 737-800
# Traject
Amsterdam - Puerto del Rosario (Fuerteventura)
# Vertraging
Geen vertraging
# Vriendelijk personeel
Ja
# Eten
Zoals bekend bij Transavia kan je eten en drinken kopen. Ik had thee en stroopwafels en mijn man had thee, cola en nootjes
# Entertainment
Film: Gullivers Travels met Jack Black. Wel vermakelijk :)
# Algehele indruk
Prima vlucht, kwamen op tijd aan op Fuerteventura. Weinig last van turbulentie.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Luchthaven van Fuerteventura is klein. Maar wel erg modern. Bagage kwam ook snel op de band en waren dus ook snel weg. Hotel waar we zaten lag op 20 minuten rijden van de luchthaven dus we zagen ook om de 5 minuten een vliegtuig redelijk laag overvliegen.

# Maatschappij
Transavia.com
#Toestel
Boeing 737-800
# Traject
Puerto del Rosario (Fuerteventura) - Amsterdam
# Vertraging
Geen vertraging, konden 10 minuten eerder vertrekken ware het niet dat het druk was op de route naar Amsterdam en we dus gewoon op schema vertrokken. Kwamen een kwartier voor tijd aan.
# Vriendelijk personeel
Ja
# Eten
Cola, Cup a soup, saucijzenbroodje en een egg-bacon sandwich
# Entertainment
Film: Morning Glory. Leuke film. En nog een aflevering van Friends en wat informatie over bestemmingen van Transavia
# Algehele indruk
Prima.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Fuerteventura is een moderne luchthaven met veel kleding, snoep en parfum/drank winkeltjes. Ook bevind er zich een namaak bk/mcdonalds/subway. Je kunt er wel nog lekker buiten zitten bij de Haagen Dasz.
+1 van mij, deze vlucht had ik vorig jaar ook. Prima service aan boord de Transavia.com 738.
pi_98794877
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2011 22:15 schreef Individual het volgende:

[..]

Daar is een topic voor: EU261/2004: Geld terug na (vlieg)vertraging! ;)

Mij is het gelukt, maar je moet het wel slim aanpakken.
Ff doorlezen, bedankt!
  dinsdag 28 juni 2011 @ 23:38:12 #120
301885 jenb2002
travel fan
pi_98799609
@ ozzietukker
bedankt voor je duidelijke uitleg.
we hebben inderdaad een FFC van lufthansa aangevraagt, om de kans op een evt upgrade te vergroten. maar, blijkt waarschijnlijk een loze kans! haha
Heen is uiteraard een "nachtvlucht"in de A380 dus een paar filmpjes zou dan genoeg moeten zijn.
Terug echter is een dagvlucht vanaf Shanghai, in de "oude" 747 wordt dat dus een beetje afzien.
zonder in-seat-entertaiment. extra leesvoer inslaan/ipod.
pi_98806218
Iemand ervaring met JAT Airways?
pi_98807061
Iemand ervaring met Corendon?
pi_98807772
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juni 2011 08:35 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Iemand ervaring met Corendon?
Ja, ik. Al werd er gevlogen met SunExpress. Was prima, niets op aan te merken.
pi_99269006
# Maatschappij
KLM
# Traject
AMS - MAN
# Vertraging
0
# Vriendelijk personeel
Ja
# Eten
Jodenkoek of kaas snacks
# Entertainment
Inflight magazine + ipod
# Algehele indruk
Korte vlucht op stijgen en dan meteen weer landen
# Eventueel informatie over de luchthavens
AMS is bekend geen bijzonder heden. Gevlogen via D gate.


# Maatschappij
Easyjet
# Traject
MAN -> AMS
# Vertraging
0
# Vriendelijk personeel
Ja hoor
# Eten
Alles zelf kopen. Cola + pringles. (Had 8 pond over in kleingeld)
# Entertainment
Geen
# Algehele indruk
Ook hier niets mis mee. Weer een korte vlucht van 40 min en 30 min taxien :(
# Eventueel informatie over de luchthavens
Was doordat we overhaast van boord moesten al om half 2 op het vliegveld en moest eerst 2 uur wachten voordat we in konden checken. Daar aan de koffie gezeten in terminal 3. Niets mis mee

Daarna door de gate gegaan daar nog tot 7 uur moeten wachten met behulp van wat fish en chips lukte dat nog wel.

30 minuten gratis internet. Dus geen klachten.
  zondag 10 juli 2011 @ 12:27:50 #125
223489 Stuurloos
Vino Vidi Vici
pi_99272232
# Maatschappij
Transavia.com
#Toestel
Boeing 737-800
# Traject
Amsterdam - Faro (100% bezetting)
# Vertraging
Geen vertraging
# Vriendelijk personeel
Ja
# Eten
Niet gekocht.
# Entertainment
Film: Gullivers Travels met Jack Black met Deense ondertiteling :')
# Algehele indruk
Prima vlucht
# Eventueel informatie over de luchthavens
Luchthaven van Faro is niet bepaald groot. Kofferafhandeling ging zeer rap en in de aankomsthal meteen rechts naar buiten gegaan om onze huurauto op te halen.

# Maatschappij
Transavia.com
#Toestel
Boeing 737-800
# Traject
Faro - Amsterdam (73 van de 186 stoelen bezet)
# Vertraging
Geen vertraging
# Vriendelijk personeel
Ja
# Eten
Geen gebruik van gemaakt
# Entertainment
Film: Morning Glory, niet gekeken, maar mn vriendin wel.
# Algehele indruk
Prima.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Schiphol is bekend. Landde op gate C13, dus het was een heel stuk terug naar de koffers die er op zich redelijk snel waren. Vliegtuig was voor minder dan de helft bezet met voornamelijk stelletjes, ouderen en gezinnen met kinderen, dus lekker rustig gelukkig :)
Maar ik ben een man, wij zijn niet zo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')