abonnement Unibet Coolblue
pi_92280279
Waar?
http://www.de-rechtbank.nl/
De rechtbank, restaurant in Utrecht.

Wanneer?:
Vandaag

Wat?:
1 salade met geitenkaas, rode biet, veldsla, cashewnoten en alfalfa. Met zuurdesembrood en zoute boter.
1 lemon meringue pie

Impressie?:
Snelle en goede service, goede kwaliteit eten. Prima mogelijkheden, weliswaar was er maar 1 vega salade (die met geitenkaas en biet) en één vega broodje, maar het is echt een aanrader want de salade is absoluut niet fantasieloos en écht heel erg lekker En ze hebben bij alles in ieder geval één vega optie. De meringue pie was lekker, had van mij een beetje zuurder gemogen maar dat mocht de pret niet drukken. En voor maar 10 euro totaal vond ik het ook niet duur.

Kosten?
10 euro voor mij alleen.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_92329130
Waar: Pizzeria Rimini te Amsterdam, leidsepleinbuurt (als iemand het adres wil hoor ik het wel)
Wanneer: Maandag

Voor: Uiensoep en Tomatensoep

Prima soep, niks bijzonders maar gewoon lekker.

Hoofd: Pizza Vegetariana en Pizza quattro formaggi.

Eigenlijk is dit waar je hoofdzakelijk voor komt en moet komen. De pizza is onovertroffen lekker. Rijkelijk belegd, lekker dun en krokant, en veel variatie te krijgen. Het duurt niet lang voor de pizza's klaar zijn en ze zijn elke keer weer perfect.

Schade:

Bijna alle pizza's kosten hier 5 euro, ongelooflijk....de soep kost 3,50 euro.

Absoluut aan te raden als je even een hapje gaat eten. Het is er gezellig, goedkoop en vrij snel. Goeie sfeer. Een plek om echt te gaan dineren is dit natuurlijk niet, maar als je even een hapje wil eten is het perfect.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 05:22:30 #203
165237 Leef
Sunny side up!
pi_92360598
schaam me er voor om me te zeggen.
Maar de Bijenkorf in A'dam
Allerbovenste verdieping.
Noedels met kip met hitsige saus, en een bak met een kop erop van alle verschillende groenten.
Dat schep je zelf op en dan wordt het a la minute voor je klaargemaakt voor 9 euro.
Zo lekker had ik al lang niet meer gegeten.
Tip, neem zelf een doggiebag mee, want de porties zijn groot, en bij den Bijenkorf voelt men zich te chique om die te verstrekken :-)
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:10:34 #204
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92363655
quote:
Op vrijdag 4 februari 2011 16:11 schreef bear87 het volgende:
Waar: Pizzeria Rimini te Amsterdam, leidsepleinbuurt (als iemand het adres wil hoor ik het wel)
Wanneer: Maandag

Voor: Uiensoep en Tomatensoep

Prima soep, niks bijzonders maar gewoon lekker.

Hoofd: Pizza Vegetariana en Pizza quattro formaggi.

Eigenlijk is dit waar je hoofdzakelijk voor komt en moet komen. De pizza is onovertroffen lekker. Rijkelijk belegd, lekker dun en krokant, en veel variatie te krijgen. Het duurt niet lang voor de pizza's klaar zijn en ze zijn elke keer weer perfect.

Schade:

Bijna alle pizza's kosten hier 5 euro, ongelooflijk....de soep kost 3,50 euro.

Absoluut aan te raden als je even een hapje gaat eten. Het is er gezellig, goedkoop en vrij snel. Goeie sfeer. Een plek om echt te gaan dineren is dit natuurlijk niet, maar als je even een hapje wil eten is het perfect.

hmm, ook maar eens kijken dan. Ik ga altijd naar il palio, die is ook prima. En ook 5 euro
pi_92376754
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 12:16 schreef Gripper het volgende:

[..]

En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :

Wij waren bij Gonzales in Ede, op een mooi plekje midden op de Ginkelse Heide. Met een man of 12 collega's.

Ik ben zelf een fervent BBQ-er, dus ik vond het ergens wel een beetje jammer dat je alleen maar kon kiezen voor de spiezen: de BBQ's waren niet voorzien van een grillrooster, alleen maar frames om de prikkers in te hangen. Maar goed, thuis BBQ ik wel op mn eigen manier.

Het was allemaal lekker, prima verzorgd. Goede aanvulling van lege bakjes bij het buffet, en vlees van goede kwaliteit. Alleen, alles is voorzien van kant&klare marinades, en die zijn steevast te zout. Dat vond ik jammer.
Dat snap ik. Toch vind ik marinades altijd wel lekker.

quote:
Varkenshaas was smakelijk, en ze hadden ernstig malse kalkoenfilet. Die 2 raad ik aan. Spareribs aan een spies zijn geen succes, zag ik bij collega's...
Salades, wat birdy al zei, kant & klaar uit bakken van de Makro/Sligro/Hanos.
Maar dat smaakt evengoed. Eventueel kun je met sla, tomaat, komkommer en een olijfje zelf een salade in elkaar knutselen.
Haha, die spareribs waren ook veel te snel zwart. Die salades vond ik toch echt wel een minpunt.

quote:
Het geeft toch wel altijd een beetje zo'n vreetschuur gevoel, we waren er op woensdagavond, dus erg druk was het ook niet. Nog een ander groepje (bejaarden die al na 1 spies vol zaten) en een verliefd stelletje. Lekker romantisch :')

Kosten: 21,95 ¤ voor het BBQ-en, drankjes apart afgerekend. Zal uiteindelijk wel ergens rond de 30 ¤ zijn uitgekomen. De baas betaalde :)

Cijfer:
eten 7 / entourage 6,5 (want plastic bloemen en BBQ-en op gas, wat toch nep blijft)
Lucky you!

Bedankt voor je review. Altijd leuk om te lezen over een restaurant (van een keten) waar je zelf net bent geweest. :)
pi_92451889
Waar? Kasteel Coevorden

Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011

Impressie

Kasteel Coevorden is een klein kasteeltje dat de laatste jaren enigszins in verval begon te raken. Het was in gebruik door de gemeente, dat er wel eens gasten ontving, maar zowel het exterieur als het interieur gaven nog weinig 'kasteelsfeer'. De huidige eigenaar Jos Wijland (ook van de Havixhorst) heeft het volledig gerestaureerd en er een prachtig pand van gemaakt. Buiten is het weer echt een mooi kasteel geworden, binnen is het prachtig ingericht in een stoere, robuuste en toch sfeervolle stijl. Bij aankomst loop je richting het kasteel dat sfeervol verlicht is, buiten staat een vuurkorf voor nog een beetje extra kasteelgevoel.

Onze jassen werden aangenomen en we werden naar de tafel begeleid. We begonnen met een huisaperitief. Ik weet niet precies meer wat dit was, maar het was iets met kaneel, anijs en nog iets, opgeschonken met (?). Het was in elk geval een heerlijk drankje!

We besloten te kiezen voor het vijf-gangen-kasteelmenu. Het kasteel-menu is een dagelijks wisselend menu, waarbij je kunt kiezen tussen drie, vier, vijf of zes gangen. Voor vier van ons gezelschap was er ook het bijbehorende wijn-arrangement, ik en mijn vriend moesten nog rijden (en drinken sowieso eigenlijk niet of nauwelijks alcohol, wat ik op zo'n moment heel jammer vind! Moeten we eens wat aan doen ;))

Voor dat het menu begon kregen we nog een drietal amuses. Eerst werden twee koude amuses geserveerd: Pastrami van rund met uiencompote en knoflookcrème, en een marshmellow van ponzu met dungesneden gamba. De pastrami was heel erg lekker, met de wat zoetige uien. De smaak van de citrusvrucht ponzu haalden we niet heel erg uit de tweede amuse, maar ook dit was een lekker hapje. Na de koude amuse volgde nog een warme amuse, een romig soepje van pastinaak. Dit was heel eenvoudig maar héél erg lekker.

Na de amuses kwam er ook een schaal met kleine broodjes op tafel, met gezouten boter. Dit werd tot twee keer toe vervangen, dus bij de eerste vier gangen was er telkens brood op tafel.

De eerste gang van het menu was: Mabré van eendenlever en rostbief van hert, verse mango met een poeder van sambal. Dit was een heel lekker gerecht, de combinatie van de mabré met frisse en zoete mango was heel verrassend en lekker. Het poeder van sambal paste er goed bij, al haalde ik de sambal er niet echt uit.

De tweede gang was: Op de huid gebakken snoekbaars met kikkererwtenpuree, zwarte knoflook, romige jus van peterselie en een krokantje van gerookte paprika. Dit was voor iedereen één van de favorieten, de kikkererwtenpuree was ook heerlijk.

De derde gang: Tongfilet met puree van truffelaardappelen, schuim van dragon en in sushi-azijn gemarineerde venkel. Waar de tweede gang voor iedereen een favoriet was, was dit de minst favoriete gang. Hoewel het lekker was, zat het tegen de zure kant aan, en viel het een beetje uit de toon bij de rest.

De vierde gang was vervolgens: Runderbavette (van Black Angus rund) met koolrabi en knolselderij, aardappeltaartjes en een jus van rode kool. Het vlees was echt heerlijk, heel mals en smaakvol, en de jus van rode kool paste er heel goed bij. De aardappeltaartjes waren gewoon cilindertjes van aardappel, niet zo bijzonder, maar smaakte prima.

Voordat het toetje geserveerd werd, kregen we nog een 'dessertamuse', dit was een glaasje met drie bereidingen van sinaasappel: gelei, schuim en Grand Marnier. Heel lekker fris, goed 'tussendoortje'.

Het toetje was: Parfait van pure chocolade met een kern van romig karamel-ijs en afgebrand eiwit-schuim. Absoluut een heerlijk toetje! Iedereen heeft zitten genieten!

Hierna namen we nog koffie en thee, daarbij kregen we nog een plateau met verschillende bonbons en koekjes. Een balletje met kokos en citroen, een stukje brownie, een soort gelei van bessen met suiker, een koekje met amandel en een bonbon met heerlijke chocoladevulling.

Wij hebben echt een heerlijke avond gehad, en heerlijk gegeten! Het was voor ons alle zes voor het eerst dat we zo luxe uit eten zijn geweest, dus dat maakt alles natuurlijk extra bijzonder ;) De bediening was heel vriendelijk en de sfeer heel aangenaam. Ik had aangegeven allergisch te zijn voor noten, en daar werd waar nodig perfect rekening mee gehouden.

Kosten?
We hadden al met al voor zes personen een vijf-gangen-diner, voor vier mensen een wijnarrangement, een huisaperitief, koffie/thee met friandises, een aantal flessen water en waren zo halverwege de vijfhonderd euro kwijt.

Cijfer?
Hoog, in elk geval! Het was voor ons een eerste keer op dit niveau, dus erg objectief is het niet ;) Maar wat mij betreft een dikke 9!
pi_92452243
Lekkere gerechten, goeie recensie ^O^
Black angus rund :9
pi_92452353
wat een lekker eten allemaal LieLie! en iets met azijn word al gauw zuur helaas, moet je van houden :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 februari 2011 @ 11:38:47 #209
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92452496
Waar: Wok restaurant bij Achilles te Assen.
Wanneer: Gisteren.
Impressie:
Ik weet dat veel wokrestaurants een beetje hetzelfde zijn en vaak qua aanbod weinig verschillen. Zo ook deze. Ik vond de sausjes die ze gebruikten bij het wokken een beetje flauw, of het lag er aan dat ze gewoon net iets te weinig gebruiken. De Chinese garnalen met knoflooksaus waren in ieder geval vrij weinig aan qua smaak. De mini-hapjes van deeg en kip waren lauw.

De service was goed, al leek het soms net of mevrouw de bediende de tafels zo in de gaten hield dat zodra je je vork had neergelegd en je laatste hap had doorgeslikt ze meteen naar de tafel sprintte om te vragen of ze de borden mocht meenemen. Nou ja, beter als vieze borden stapelen omdat ze niet opschieten.

Het was goed druk en de indeling van de wok/hete plaat en het buffet was goed, in ieder geval niet irritant zoals bijvoorbeeld de Euroborg in Groningen (waar je half in de garderobe staat als het een beetje druk is).

Natuurlijk niet echt een culinair hoogstandje maar toch wel oké gegeten. Moet zeggen dat het wel een wereld van verschil is met bijvoorbeeld het wokrestaurant in het stadspark in Groningen. Het dessertbuffet bestond hier uit appelkruimeltaart, cake, wat vruchtjes, lauwe kersen/chocoladesaus en 5 bakken ijs. In het stadspark hebben ze het halve restaurant (oké overdreven) gewijd aan de desserts.

Cijfer: 6.5.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92452721
Vrijdag bij "Indian Way" in Nijmegen gegeten, een 'traditioneel Indiaas restaurant'.
Wilden hier al eerder eten, maar toen we er aan kwamen zaten ze al vol -O- dus nu maar gereserveerd, want Mr.Mo wilde er voor zijn verjaardag eten.

We hebben een menu genomen wat bestond uit:

tandori mix: erg lekker mals vlees, niet te overdadig gekruid, precies goed.
soep: keuze uit linzensoep en mulligatawny. Niet heel 'bijzonder', maar gewoon goed en smakelijk
schotel (per persoon) met kleine bakjes met: rijst, groente, curry's met lam en kip, kokos-muntsausje, wat salade en naan. Hoeveelheid was precies goed, smaak van de curries subliem en ook hier was het vlees weer erg mals. De naan was perfect!
ijs: 3 bollen; mangoijs, kokosijs en volgens mij gewoon vanilleijs. Vooral de mango-variant sprong er uit.
thee of koffie: thee genomen, fijn aroma, maar geen keus :P

kosten: 65,50 (inclusief 2 Cobra biertjes per persoon)

Oordeel: erg smakelijk, komen hier als we indiaas willen eten zeker terug. Bediening is ook zeer vriendelijk, en ze houden nette pauzes tussen de gangen! :)
Ja doei.
  maandag 7 februari 2011 @ 12:55:15 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92455188
Klinkt allemaal erg lekker wat je gegeten hebt, LieLie. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92455474
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 11:22 schreef LieLie het volgende:
Waar? Kasteel Coevorden

Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011

Impressie
Kasteel Coevorden
Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92458257
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

[..]

Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.

En ik vond de prijs/kwaliteit verhouding ook goed! Al kan ik het nog niet erg goed vergelijken ;)
pi_92458419
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2011 14:17:08 ]
pi_92458613
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:16 schreef k_man het volgende:

[..]

Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P
Nou, in dat programma speelt zoveel meer mee dan alleen het eten, dat zegt niet zo veel ;)
Hier moet ie gewoon koken, en dat doet ie goed!
pi_92459331
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92459573
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:38 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Vorig jaar zomer zijn ze open gegaan voor feesten en partijen inderdaad. Sinds september ongeveer kun je er ook terecht voor lunch, en sinds oktober of november ook voor het diner.
Wij zaten nu beneden, in het a la carte restaurant. Dat is even voorbij het halletje met de trappen, achter de bar. Misschien heb je de grote kasten met wijnflessen daar toen gezien?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 februari 2011 @ 19:17:23 #218
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_92601075
Waar? Cafe Middeloo te Driehuis (http://www.middeloo.nl/)
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Schnitzel Schotel
Impressie? Een grote Schnitzel met patat en salade
Kosten? 28,80 voor 2 schotels, 2 wijn en 2 speciaalbier
Cijfer? 8

Cafe Middeloo is prettig om eens een keer snel een hap te halen. Ze hebben een daghap en ook verschillende dingen die niet op de kaart staan die dagelijks wisselen. Culinair niet zo hoogstaand natuurlijk maar ik kreeg wel een goede Schnitzel, patat was goed en dan krijg je gewoon een acht. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_92633171
Waar? In onze eigen bedrijfskantine
Wanneer? Half uurtje geleden
Wat at je? Frietje waterfiets
Impressie? Een goeie portie goudgele aardappelreepjes, aan beide zijden geflankeerd door een frikandel.
Kosten? 5, 50 ¤
Cijfer? 7

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.

Nu zit ik vol, dus ik vrees dat de vrijdagmiddag verder niet meer zo heel productief wordt...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 11 februari 2011 @ 13:16:25 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92633671
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.


Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92634138
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
We hadden het er net toevallig over tijdens de lunch! Ik zat wat te mekkeren over mn speciaalsaus met raar bijsmaakje, en een collega vond dat ik dat niet kon verwachten van een restaurant wat niet in de Lekker staat. Dus ik opperde dat ze misschien hun mayo met stikstof moeten bevriezen tot kleine pareltjes, die een smaakexplosie in je mond veroorzaken :-)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92647097
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_92745950
Waar? Villa Nova in Breda.
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Het 3 gangen menu. Waarbij je steeds kon kiezen uit 2 gerechten.

We kregen eerst onze amuze. Zalm met een puntje saus op een amuzelepeltje. Daarnaast ook zalm, maar dan in wrapje met wat groene kruiden. Een leuk binnenkomertje.

Bij het wachten was er ook nog wit en bruin brood in een schattig mandje. Met roomboter. Die hebben we helemaal opgegeten. Doch niets bijzonders over te melden.

Voorgerecht:
Zalm in een terrine met rozeval en gruyere, omwikkeld met pancetta en piccalilly

Wat me ten eerste opviel: simpele en leuke opmaak. Dit gerecht was netjes op verschillende gedeeltes van het bord verspreidt. Niet alles op een hoopje, bijvoorbeeld.
Het gerecht was koud. De pancetta had een lekker smaakje gekregen door de gruyere. De piccalilly werkte er ook goed bij. Vreemde smakencombo, maar hij werkte dus wel. Hierbij kregen we trouwens wat sla en dressing in 10 cent toefjes.

Hoofdgerecht:
Tournedos en kalfssucade met compote van gekarameliseerde rode ui en pommes pont neuf

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven. Maar ik vond hem zo lekker dat ik hem niet meer wilde afgeven. Samen met de compote van rode ui was dit erg lekker. Ook de kalfssucade was heel lekker zacht.
Het vlees lag links. In het midden de groenten, als een soort schuine streep. Dat waren een aantal kleine, groene asperges. Met schattige, lichtbruine paddestoeltjes (geen idee welke. ik ben geen paddestoelenkenner). Die waren doormidden gesneden. Rechts lagen de 3 pommes, als mikado op elkaar.
Het was een mooi, puur gerecht (behalve de compote dan). Zonder overbodige kruiden of sausjes. Gewoon lekkere smaken.

Dessert:
Creme brulee met chocolade noten ijs

Oh, die zag er zo schattig uit. Op een rond diep bord lag het dunne laagje creme brulee. In het midden een bolletje chocolade ijs. Daarin zat een chocolaatje met noten. Op de creme brulee lagen nonchalant een stuk of 4 rode besjes en 1 mintblaadje.
We hebben er allebei van zitten genieten. Het was een tijd geleden dat ik creme brulee gegeten had, en ik had het blijkbaar dus gemist. De donkere chocolade en de besjes waren er lekker bij.

Impressie?
Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen. Onze jassen werden aangenomen en we mochten zelf een plaats kiezen. Uiteraard zijn we aan het raam gaan zitten. Dan hadden we zowel binnen als buiten veel om te kijken.
Het serveren werd door 3 jonge dames gedaan. Die allemaal even vriendelijk waren en gewoon netjes gekleed. We hebben net iets langer dan 2 uur over ons menu gedaan. Zonder natafelen. Dus ook voor mensen die graag opschieten is dit wel een idee. Maar let op: het was in niets afgeraffeld.
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.

Kosten?
37 Euro nog wat voor het menu. Daarnaast heb ik nog wat fris gedronken, want ik moest nog rijden. Ik was in totaal 42 Euro kwijt.

Cijfer?
Ik zit even na te denken, maar ik heb dus niet echt minpunten kunnen noemen. Vooral veel plussen. Ik vind dat je voor dit geld hier goed kan eten. Met prima service.
Ruim voldoende tot goed. Want voor de zevende hemel kan altijd nog meer gegeven worden.
pi_92746203
quote:
Het ziet er eerlijk gezegd ook niet uit! Spaghetti met tomaat.
Facts don't care about your feelings
pi_92746340
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
Facts don't care about your feelings
pi_92747940
Ik vind dat een goed gebaar, dat je zelf mag kiezen waar je wil zitten ^O^ Verder klinkt het prima.
pi_92748052
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:54 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
pi_92748393
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

[..]

He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
Je vriendin geeft jou cash en jij pint het volle bedrag.
pi_92748742
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven.
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Facts don't care about your feelings
pi_92749445
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Klinkt als een restauranttrauma.
pi_92749756
Hehehe hihihihihi
Facts don't care about your feelings
  zondag 13 februari 2011 @ 23:52:05 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92750052
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92758706
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.
Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker als je voor 46 euro gaat eten. Kom op zeg, het is maar een biefstukje, als je dat op de kaart zet dan moet je dat kunnen bakken en menig eetcafe kan dat ook. Het is geen haute cuisine. Als je er niet van houdt is te doorbakken gewoon niet lekker, dan had je beter wat anders kunnen nemen. Je moet de kok wel een beetje marge gunnen, maar sommigen kunnen het gewoon niet en zetten het dan toch op de kaart. Dan mogen ze het dan nog even leren. Ik vraag ook meestal of het kan, ipv eerst te bestellen en dan te zeggen hoe die moet. Subtiel verschil misschien, maar ik hoop dat de boodschap op een of andere manier de keuken bereikt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92759917
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
pi_92761551
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 14 februari 2011 @ 11:51:07 #236
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92761714
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762291
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Facts don't care about your feelings
  maandag 14 februari 2011 @ 12:08:43 #238
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92762339
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

[..]

Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762470
quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:08 schreef Emery het volgende:

Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
Ja, dat dus. Het is niet echt gastvrij van een restaurant als ze er maar direct van uit zouden gaan dat er 'kwade opzat' oid was.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92768940
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)
Wel teveel geld om met tegenzin je vlees naar binnen te werken.

quote:
Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
Daar zit wel wat in, vooral ook omdat de normen niet absoluut zijn, wat een rare noemt is voor de ander weer erg rare, en hier ging het om iets er tussenin. Je moet ze wel wat marge gunnen tov je precieze eigen voorkeur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 14 februari 2011 @ 15:11:42 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92769791
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92769922
quote:
Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Rofl....it still got a pulse :)
Quinn Dexter
pi_92770406
Ik heb er in Portugal, waarvan ik de taal niet machtig ben, wel eens eentje bestelt door 'tsssj, tsssj' te roepen terwijl ik mijn vlakke hand omdraaide. Dat was daar duidelijk genoeg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92771096
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92775007
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
Waarschijnlijk omdat hij eventjes wat anders gaat doen en dan is het gewoon al te lang. Ik vind dat je best mag klagen over je eten: het klopt immers niet. Hoeveel moet er dan fout zijn voordat je geklaag gerechtvaardigd is? Je hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw bord te krijgen of een nieuwe biefstuk, dat ligt er natuurlijk aan hoe slecht het is.

Toen wij bij een steakhouse zaten durfde mijn moeder niet te zeggen dat haar lamsvlees veel te gaar was (niet te eten!). Pas toen m'n schoonmoeder klaagde dat een deel van haar kip rauw was (fout fout fout!), wilde ze ook wat zeggen. Ze kreeg netjes een nieuw stuk (en het stuk van m'n schoonmoeder werd ff extra gegrild). :Y
pi_92915482
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
37 Euro is niet de hoofdprijs, maar ook niet de categorie 'budget'. Dat vind ik alles rond de 25 Euro. Voor die prijs verwacht ik, zoals anderen al gezegd hebben, een prima biefstukje.

quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:51 schreef Emery het volgende:

[..]

Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
Aangezien jij ober bent en 'echt' reden hebt tot klagen over hoe anderen betalen wil ik er nog wel over kwijt dat ik mijn manier van betalen niet ga verantwoorden tegen een paar fokkers. :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
_O-
  dinsdag 22 februari 2011 @ 10:38:37 #247
62913 Blik
The one and Only!
pi_93141759
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:53:07 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93173416
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 10:38 schreef Blik het volgende:
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
We wachten gewoon verder (on)geduldig af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93301985
Terwijl we wachten op het verslagje van Oud Sluis..

Ik at enkele dagen geleden zowaar buiten de deur! Dat gebeurt zelden, doorgaans ben ik te blut voor een extreem goed restaurant-met-ster, en ik kan zelf inmiddels dusdanig goed koken dat ik het meestal onzin vind om geld uit te geven aan eten dat in het middensegment wordt geserveerd. :+

Niettemin: er moest deze week nu eenmaal vlug iets gegeten worden tussen werkdag en een bezoek aan een voorstelling van het Scapino Ballet, en aangezien dat laatste ter ere was van honderdmiljoenmiljard jaar verkering met mijn lief kozen we nu maar eens niet voor broodjes falafel op een bankje in de kou. :)



Waar?
De Smaak van Afrika, op de Goudsesingel in Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen dinsdagavond. Al om 18:15, want we moesten op tijd in de schouwburg zijn

Wat at je?
Geen voorgerechten, wel een hoofdgerecht.
Ik at: Zuid-Afrikaans krokodilgerecht met milde kerrie.
Liefje at: Gored Gored, pikant rundvlees, gebakken in Afrikaanse boter en geflambeerd met whisky.
We bestelden er nog spinazie en linzen naast, en er hoorde natuurlijk enjera bij (ethiopische pannenkoeken).
Toe had ik yoghurt met couscous, slagroom en druiven. Mijn lief had kardemomthee.

Het eten:
Allereerst: de Smaak van Afrika maakt er een gewoonte van om de hoofd- en bijgerechten allemaal samen op één reusachtige schaal te gooien, en dat eet natuurlijk hartstikke gezellig. Je scheurt een stukje van je enjera af, en daarmee pak je een vlees- of groentenprutje op. Hoewel ik doorgaans graag mes en vork hanteer, hou ik wél van deze manier van met je handen eten. Traditioneel gezien is het trouwens de bedoeling dat je de enjera en de rest van het eten alleen met de rechterhand naar de mond brengt, aangezien men in verre contreien van oorsprong de billen afveegt met links.

De krokodil in roze kerriesaus was erg lekker! Ik had nooit eerder krokodil gegeten en ik was blij verrast: wat een heerlijke structuur! Ik heb van een aantal stukjes eerst de saus weggepoetst met een stukje enjera om de krokodit neutraal te kunnen proeven, en het vlees bleek een heel fijne subtiele, bijna zoetige smaak te hebben. Een beetje neigend naar krab, maar zonder het visachtige daarvan. Een succes dus!
De Gored Gored veroorzaakte wat minder gehieperdepiep dan de krokodil, maar was evenwel prima te eten. Het vlees was een klein beetje droog, maar dat combineerde eigenlijk wel fijn met alle kledderige substanties eromheen. Fijne whiskysmaak ook!
De linzen en de spinazie waren erg lekker, hoogstens jammer dat de porties hiervan wat aan de kleine kant waren.

Minieme minpuntjes waren de bergjes ijsbergsla met stukjes koude tomaat. Mijns inziens was het nergens voor nodig geweest om zo'n hoopje schamele rauwkost te serveren op een schaal waarop allerlei smakelijke pepers, aardappelen, wortelen en interessantere groentenbereidingen te vinden zijn. Maar ja.
Ook leek het me dat de enjera niet van teff-meel was gemaakt, maar gewoon van een zuurdesempje van tarwebloem. Nou ja, voor mij geen punt: misschien minder authentiek, maar minstens net zo lekker.

Eén echt kritiekpunt: de dessertkaart. Die bestond vooral uit treurige ijscoupes met slagroom. Liever geen dessertkaart dan zo'n lullige. :) Ik koos de enige optie die nog een beetje exotisch klonk, en hoewel de couscous met yoghurt en ongeslagen slagroom in principe best lekker had kunnen zijn zat er een schep smerige, chemische aardbeiensaus overheen.

Sfeer:
Erg vrolijk. :) Elke vierkante centimeter is onstuimig gethematiseerd: overal panterprint, schilderingen van plaggenhutten en donkerbruine kindjes, nepzebrahuid op de barkrukken, gekleurde lampjes en ongeveer vijfhonderd giraffen en olifanten. Bananenbier wordt geserveerd in uitgeholde kalebassen. Kitsch, kitsch, kitsch, maar met zóveel enthousiasme gebracht dat het niet storend is. Verder prachtige, exotische meisjes in de bediening en een keur aan zwoele muziek op de achtergrond. 's Zomers vast een smaakloos, maar lekker paradijsje! *)

Kosten?
Hoofd- en bijgerechten, enkele tropische biertjes, vier frisdranken, één toetje en thee kostten ons in totaal 56 euro. Goed te doen dus.

Cijfer?
Een 8!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-02-2011 15:01:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_93305848
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 12:27 schreef minilot het volgende:
De Smaak van Afrika
Leuk!
En Ethiopisch eten is lekker inderdaad, gezellig met wat vrienden in een grote schaal rommelen. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')