FOK!forum / Gaming / Transport Tycoon / OpenTTD #32
Pileswoensdag 27 januari 2010 @ 21:29


Transport Tycoon Het beste spel ooit gemaakt
Nu met eigen FOK! multiplayer-server op lingen.nu:3984 (wachtwoord: fokyou)

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon-spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen, maar in de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, vervolgens diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD.

Maar wil ik nu OpenTTD of TTDPatch?
Tegenwoordig zijn er niet veel verschillen meer over tussen OpenTTD en TTDPatch. Hieronder een lijstje van de belangrijkste verbeteringen van OpenTTD, waarvan de meeste ook in TTDPatch beschikbaar zijn.

Belangrijkste verbeteringen OpenTTD t.o.v. TTD for Windows:
  • grotere maps
  • meer en grotere vliegvelden
  • newgrf ondersteuning (nieuwe graphics)
  • newindustries (nieuwe industriën)
  • kanalen
  • elektrisch spoor
  • realistische acceleratie
  • open source (zelf patches programmeren en compilen)
  • mammoet-treinen
  • vrij gevormde stations
  • vensters vergroten en verkleinen
  • spelen in een window
  • resolutie aanpassen
  • nieuwe route-vind-algoritmes
  • nieuwe AI
  • multiplayer via lan/internet
  • nieuwe map-generator met realistische heuvels e.d.
  • mogelijkheid om heightmaps in te laden om zo echte landen zelf na te maken in OpenTTD
  • PBS (path-based signalling)
  • volledig nieuw gerenderde hi-res 32bpp sprites in ontwikkeling
  • bruggen over schuine sporen en bruggen over sporen met seinen
  • trams
  • extra zoomlevels
  • 32 bits kleuren versie
  • realistische vliegtuigsnelheid
  • drive-through bushaltes
  • timetables om treinen op vaste afstanden te laten rijden
  • gedeelde voertuigorders
  • gratis opensource audio- en grafische bestanden

    Als je exact wil weten wat de verschillen tussen OpenTTD en TTDPatch zijn, kun je hier kijken. Nagenoeg iedereen op FOK! speelt OpenTTD, vanwege de goede multiplayer-ondersteuning en de grotere mapsize, twee belangrijke functies die TTDPatch niet ondersteunt.

    Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
    Installeren van OpenTTD:
    Installeer eerst Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Dit is nodig omdat OpenTTD bronbestanden van de originele Transport Tycoon nodig heeft. Download hierna het installatie-programma van OpenTTD. De installatie vraagt waar je TTD for Windows hebt geinstalleerd, dit wijst zichzelf. Ook het wijzigen van patches zit in de grafische interface van OpenTTD verwerkt, in het spel zelf. Voor de officiële installatiehandleiding, klik hier.

    Installeren van TTDPatch:
    Installeer eerst Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Unzip de bestanden van TTDPatch in je TTD-map. Klik hier voor een FAQ over de installatie. Om het spel te spelen moet je ttdpacthW.exe starten. Om patches te wijzigen moet je ttdpatch.cfg openen in kladblok, je kunt dan wijzigen wat je wil.

    Ik snap er helemaal niets van!
    Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

    Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Klik hier voor een cargo-flow tabel. Voor het transport van goederen kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Over het algemeen worden treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

    De basis is voor alle voertuigen hetzelfde. Je hebt minimaal 2 stations/docks/vliegvelden/bushaltes (vanaf nu allemaal stations) nodig. Verder heb je natuurlijk een voertuig nodig, die bouw je in een depot. Je geeft een voertuig een order om naar het ene station te gaan, en een order om naar het andere station te gaan. Als de stations verbonden zijn met elkaar (door respectievelijk rails/water/lucht/weg) kan het voertuig zijn orders gaan uitvoeren. Dit houdt natuurlijk niet gelijk winst in! Hiervoor moeten goederen vervoerd worden. Je zet dus 1 station bij een kolenmijn, een andere bij een energiecentrale, je verbindt ze met elkaar en je laat er vervolgens een trein tussen rijden met orders om van het ene station naar het andere te rijden. Et voila, du profit!

    Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:

    1. Bouw een depot in de juiste richting.
    2. Klik op nieuwe voertuigen.
    3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
    4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
    5. Klik op de Ga naar-knop.
    6. Klik op een station.
    7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
    8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

    Ik wil meer winst!
    Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen. Om botsingen te voorkomen maak je seinen (signals).


    Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


    Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


    Oke, wat zien we hier? Weer een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is zo gemaakt omdat aankomende treinen dan naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het "afvoer"-spoor rijden.

    Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het "aanvoer"-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter


    Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).


    Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing? Bij een splitsing met one-way signals (onderste situatie) zal een trein de korste route kiezen. De route is in dit geval bezet, voor de trein maakt dit echter niet uit, hij zal net zo lang wachten tot de route vrij is. Bij een two-way signal splitsing zal de trein niet de kortste route pakken, maar de vrije. Zie de bovenste situatie. Hieronder zie je een plaatje waarin het verschil tussen pre-signals en gewone signals wordt weergegeven:


    Voor een nog veel uitgebreidere sein-uitleg verwijs ik naar deze site.

    Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

    Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.


    Zo maak je een kruising van een lijn naar een andere lijn.

    Hieruit kun je ook een soort van klaverblad afleiden:


    Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

    Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
    Jazeker!
  • Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
  • Hier is een groot scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD. Achter dit linkje zit een kleiner scenario, gemaakt door FOK!ker --Snow--.
  • Er zijn ook nightlies (soort van Beta-versie) te downloaden voor OpenTTD. Deze hebben vaak net iets meer "neat features" dan de officiële versie. Downloaden kan hier.
  • Tot slot zijn er ook nieuwe graphics en voertuigen te downloaden voor zowel TTDPatch als OpenTTD. Deze dingen heten newgrf's. Op deze site zijn er een hoop te vinden.

    Handige links
    OpenTTD
  • Officiële website: http://www.openttd.org
  • Laatste versie: http://www.openttd.org/en/download-stable
  • SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
  • Nightlies: http://www.openttd.org/en/download-trunk
  • Server browser: http://www.openttd.org/en/servers
  • OpenTTD Wiki (met manual): http://wiki.openttd.org/index.php/Main_Page
  • Lijst met nieuwe features in de nightlies: http://wiki.openttd.org/index.php/Recent_and_Current_Developments

    TTDPatch
  • Officiële website: http://www.ttdpatch.net
  • Development versie (alpha's): http://www.ttdpatch.net/src/

    Informatie
  • Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
  • Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net
  • Signal Guide: http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal/index.php?lang=en

    Vorige delen:
    Transport Tycoon / OpenTTD #31
    Transport Tycoon / OpenTTD #30
    Transport Tycoon / OpenTTD #29
    Transport Tycoon / OTTD #28
    OpenTTD topic #27; waar blijft die PBS-faq?
    Transport Tycoon en OpenTTD - Deel 26
    Transport Tycoon en OpenTTD - Deel 25
    Transport Tycoon - Deel 24
    Transport Tycoon - Deel 23
    Transport Tycoon - Deel 22
    Transport Tycoon - Deel 21
    Transport Tycoon - Deel 20
    Transport Tycoon - Deel 19
    Transport Tycoon - Deel 18
    Transport Tycoon - Deel 17
    Transport Tycoon - Deel 16
    Transport Tycoon - Deel 15
    Transport Tycoon - Deel 14
    Transport Tycoon - Deel 13
    Transport Tycoon - Deel 12
    Transport Tycoon deeltje 11
    Transport Tycoon deel 10
    Transport Tycoon Deel 9
    Transport Tycoon Deel 8
    Transport Tycoon Deel 7
    Transport Tycoon Deel 6
    Transport Tycoon Deel 5
    Transport Tycoon Deel 4
    Transport Tycoon Deel 3
    Transport Tycoon Deel 2
    Transport Tycoon

    Servers van Fok!Users

  • FOK! Server (lingen.nu:3984) gehost door Bart. Speciaal voor FOK!kers! Wachtwoord: fokyou
  • Maarten 1t/m5 (nl.mine.nu:3977 t/m nl.mine.nu:3981) gehost door Maartena

    De grote OpenTTD-FAQ
    In spoiler om de OP niet zo lang te maken
    SPOILER
    Hoe kan ik van die mooie screenshots maken?
    Met ctrl-s! Wel zorgen dat in de opties het formaat op png staat. Dit levert kleinere afbeeldingen op dan jpg, met nog een betere kwaliteit ook!

    Waar kan openttd.cfg terugvinden?
    Standaard in je “Mijn documenten”, maar als ie daar niet in staat, dan kun je hem in je OpenTTD-map terugvinden.

    Hoe kan ik stukjes station verwijderen zonder gelijk het hele station te slopen? En kan ik ook mijn station uitbreiden zonder het nieuwe deel aan het oude vast te bouwen?
    Je kan delen van een station verwijderen zonder gelijk het hele station te slopen. Dit doe je door eerst op het station-bouw-knopje te klikken, en dan op het knopje met de bulldozer. Nu kan je gewoon één enkel stukje station verwijderen. Je kan op dezelfde manier seinen van een spoor verwijderen zonder gelijk het hele spoor te slopen.

    Als je je station wil uitbreiden zonder het nieuwe deel aan het oude vast te maken, moet je ctrl ingedrukt houden tijdens het bouwen. Je krijgt dan een keuzemenu bij welk station je nieuwe deel moet horen. Op dezelfde manier kan je een station aan een ander station vastmaken, terwijl het toch twee stations blijven.

    Mijn vliegtuigen crashen veel, hoe kan dat?
    Hoogstwaarschijnlijk laat je snelle vliegtuigen landen op een klein vliegveld. Zorg dat je grote vliegvelden maakt voor snelle vliegtuigen,

    Hoe join ik de FOK!server? Ik krijg de melding dat ik een andere versie heb, of niet de juiste newgrf’s heb.
    Zorg dat je dezelfde versie hebt als de FOK!server. Als je de server aanklikt in het multiplayer-venster, dan zie je in het rechter gedeelte welke versie de server is. Je kan in principe al aan het gekleurde bolletje achter de server zien of je mee kan doen. Groen bolletje betekent dat je zo kan inloggen, geel bolletje betekent dat je wel dezelfde versie hebt, maar niet alle newGRF’s, en een rood bolletje houdt in dat je een andere versie hebt. Wil je weten welke newGRF’s je nodig hebt? Klik dan links een server aan en klik vervolgens rechts op de knop newGRF-instellingen. Je ziet dan precies wat je nodig hebt.

    De gemeente vindt het niet leuk dat ik gebouwen sloop. Hoe kan ik ze weer blij maken?
    De makkelijkste manier is om veel bomen te bouwen. Eventueel kan je de patches instellen onder Economie => Steden dat het toegestaan is om de gemeenteraad om te kopen.

    Waarom kan ik geen elektrische treinen kopen terwijl ze al wel beschikbaar zijn?
    Waarschijnlijk heb je geen elektrisch spoor en/of elektrisch treindepot gebouwd. Houdt de spoorknop ingedrukt voor meerdere spoortypes.

    Hoe upgrade ik al mijn treinen in één keer naar het nieuwste model?
    Open het treinvenster, en klik onderin het venster op beheerlijst en vervolgens op vervang voertuigen. Hier kan je exact instellen welk type locomotief door welk ander type vervangen moet worden zodra het in een depot komt. Wel zorgen dat je treinen depots inrijden, anders gebeurt er natuurlijk helemaal niets! Dit kan eventueel in dezelfde beheerlijst, door alle treinen in één keer voor onderhoud naar het depot te sturen.

    Hoe kan ik het beeld een kwartslag draaien?
    Niet. Eventueel kun je, als je bepaalde dingen niet goed kan zien, de doorzichtigheid aanzetten in het menu. Om hoekjes kijken door het beeld te rotereren is helaas niet mogelijk.

    Hoe kan ik het makkelijkst mijn spoor+treinen omzetten naar maglev?
    Stuur al je treinen naar een depot, en verkoop ze. Maak vervolgens twee kijkvensters aan, eentje bovenin het veld en eentje onderin. Selecteer nu het rail-ombouw-knopje en sleep van het ene kijkvenster naar het andere zodat de hele map in één keer geselecteerd is. Nu is je hele spoornet omgebouwd. Nu begint het vervelendste klusje: alle treinen opnieuw bouwen. Eventueel is het handig om, als je veel treinen met dezelfde orders hebt, één oude trein met de oude orders te bewaren zodat je die makkelijk kan kopiëren.

    Hoe kan ik meechatten op de server?
    Door op enter te drukken kan je wat zeggen.

    Is er een manier om makkelijk mijn drukke vliegveld te upgraden?
    Niet echt, je zal handmatig moeten zorgen dat er geen vliegtuigen meer aanwezig zijn op je vliegveld. Stuur alle vliegtuigen naar een depot, of kijk wat er naar het vliegveld toe komt vliegen, druk op F1 (pauze) en laat hem naar een ander vliegveld vliegen, waarna je weer F1 drukt om hem daadwerkelijk de andere kant op te laten vliegen. Herhalen totdat je vliegveld leeg is.

    Moet ik mijn treinen vervangen als ze te oud worden?
    Alleen als je breakdowns aan hebt staan. Je treinen worden slechter naarmate ze ouder worden, de betrouwbaarheid gaat omlaag en dan krijgen ze vaker storingen. Als je echter breakdowns uit hebt staan, dan maakt de betrouwbaarheid niets uit en kan een trein prima 683 jaar oud worden.

    Ik geef nu iedere trein apart zijn orders. Kan dat makkelijker?
    Ja! Klik in plaats van op een station, op een andere trein. Je trein zal nu de orders overnemen van die andere trein. Nog beter is te ctrl-klikken, dan krijg je namelijk gedeelde orders. Als je ooit nog eens je route wil wijzigen, dan hoef je maar van één trein de orders te wijzigen, alle andere treinen met dezelfde gedeelde orders wijzigen dan automatisch mee!

    Bij de gedetailleerde info over mijn company rating staat er continu 0 bij Minimale winst. Ik maak echter miljoenen winst. Hoe kan dat?
    Dit is de winst van je minst winstgevende voertuig, het heeft dus niets met de totale bedrijfswinst te maken! Als je Minimale winst op 0 blijft staan, dan heb je waarschijnlijk één of meer voertuigen met verlies rondrijden. Zorg dat er geen voertuigen met verlies zijn, en dit getal zal stijgen. Is je minst winstgevende voertuig een bus die 11.450 per jaar verdient, dan staat je Minimale winst ook op 11.450.

    Hoe kan ik mijn steden laten groeien?
    Steden groeien door passagiers te vervoeren, en natuurlijk door de Bouw nieuwe gebouwen-knop. Dat laatste werkt drie maanden, en het heeft geen zin om er 100x op te klikken, één keer is genoeg. Met passagiers vervoeren heb je maximale groei als je vijf stations/bushaltes/enz in je stad hebt, die elk minimaal één keer per twintig dagen bezocht wordt door een voertuig. Vaker mag, meer stations mag ook, maar het heeft niet meer effect op de groei van de stad.

    Hoe bouw ik trams?
    Houdt het wegbouwknopje ingedrukt, net als dat je het spoorbouwknopje ingedrukt moet houden voor monorail en maglev. Wel zorgen dat je een newGRF hebt geladen met trams, anders zal je geen trams kunnen bouwen.

    Waarom heb ik nog oude bestanden van TTDLX nodig?
    Omdat hier copyright op zit en deze dus niet meegeleverd mogen worden met OpenTTD. Vanaf versie 1.0.0 is het echter mogelijk om alternatieve opensource audio- en grafische bestanden te downloaden, deze zijn gratis en legaal.

    Ik ben nieuw. Hoe kan ik makkelijk wat geld verdienen?
    Door kolen te vervoeren vanaf een kolenmijn naar een energiecentrale.

    Hoe start ik mijn eigen server?
    Door in het multiplayer-scherm op Start server te klikken. Wel zorgen dat de juiste ports geforward worden in je modem en router, en dat je firewall de boel niet blokkeert!

    Hoe krijg ik ook 32bpp graphics?
    Als je nightly versie r11119 of later, of 0.6.0 Beta-1 of later hebt, kun je in openttd.cfg onder [misc] de volgende regel toevoegen om 32bpp te activeren:
    1blitter = 32bpp-simple

    Er zijn ook andere blitters mogelijk, voor meer mogelijkheden moet je op deze pagina kijken.

    Nu heb je 32bpp aan staan, maar nog geen 32bpp graphics. Je ziet er dus niets van. Op tt-forums.net in het graphics-subforum kun je een hoop 32bpp graphics vinden, maar voor een overzichtje kun je het beste op deze site kijken. De TAR-files moet je in je data-folder plaatsen. Hierna worden deze automatisch gebruikt in OpenTTD.
    De OP
    Deze OP is gemaakt door Bart, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.
  • Pileswoensdag 27 januari 2010 @ 21:30
    quote:
    Op zondag 24 januari 2010 21:14 schreef Piles het volgende:
    http://piles.nl/hosting/media/Nederland_groot_spoor.sav
    Heb 'm weer verder gevuld, maar er zit 1 rare bug in Treinen tussen Zwolle en Amersfoort rijden niet via Putten/Ermelo, maar via Deventer/Apeldoorn Als ik ze een via-order geef gaat het prima, maar uit zichzelf doen ze het niet? Iemand een idee wat er mis mee is?
    Toch even re-post, ik wil dat het werkt
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 21:24 schreef Hameren_Yzer het volgende:
    wanneer ka je tramrails leggen?
    Ik? Niet denk ik
    Hameren_Yzerwoensdag 27 januari 2010 @ 21:53
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 21:30 schreef Piles het volgende:
    [..]

    Ik? Niet denk ik
    :p nietske, loze post
    MaxMarkwoensdag 27 januari 2010 @ 22:10
    Je moet de tram .grf inschakelen.
    Bartwoensdag 27 januari 2010 @ 22:34
    Wat een OP
    Peterwoensdag 27 januari 2010 @ 23:01
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 22:34 schreef Bart het volgende:
    Wat een OP
    1 van de beste op het forum
    Hameren_Yzerwoensdag 27 januari 2010 @ 23:36
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 21:29 schreef Piles het volgende:
    De OP
    Deze OP is gemaakt door Bart, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 22:34 schreef Bart het volgende:
    Wat een OP
    mickeyDdonderdag 28 januari 2010 @ 00:36
    voor mensen die met beta willen spelen: [NL]BETAfok!
    zelfde PW
    sander-3donderdag 28 januari 2010 @ 16:15
    TVP
    Bartdonderdag 28 januari 2010 @ 16:16
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 23:36 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]


    [..]

    Ssssst! Niet zo hard
    BlazingV2donderdag 28 januari 2010 @ 19:44
    Gedownload,maar hoe geef ik orders en maak ik bochten?
    Hameren_Yzervrijdag 29 januari 2010 @ 21:32
    Ik ben dol op die old-skool midi-deuntjes
    Bartzaterdag 30 januari 2010 @ 09:56
    quote:
    Op donderdag 28 januari 2010 19:44 schreef BlazingV2 het volgende:
    Gedownload,maar hoe geef ik orders
    Door de OP te lezen.
    quote:
    en maak ik bochten?
    Door de railbouwknop in te drukken, en dan vervolgens op een van de vier spoorknopjes te klikken, afhankelijk van de kant waarheen je spoor wil bouwen. Of je klikt op de autorail-knop die ook te activeren is door 'a' in te drukken op je toetsenbord.

    Meer info kun je hier lezen.
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 01:15
    Bestaan er signalen voor eenrichtingssporen? zodat een lange tunnel niet geduplext moet worden, zoja hoe gebruik je deze?
    Peterzondag 31 januari 2010 @ 01:23
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 01:15 schreef Hameren_Yzer het volgende:
    Bestaan er signalen voor eenrichtingssporen? zodat een lange tunnel niet geduplext moet worden, zoja hoe gebruik je deze?
    Op welke situatie in de OP lijkt het? (ik vat niet helemaal wat je bedoelt namelijk..)
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 01:43
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 01:23 schreef Peter het volgende:

    [..]

    Op welke situatie in de OP lijkt het? (ik vat niet helemaal wat je bedoelt namelijk..)
    Het gaat over het maken van seinen in een tunnel zodat meerdere treinen tegelijkertijd door een tunnel kunnen (bumper aan bumper).
    Waarschijnlijk is men verplicht -wegens men geen seinen kan plaatsen in tunnels- tot duplexing (normale doorvoer krijgen in een tunnelverbinding door het verkeer door parallelle tunnels te leiden!
    Kan dit anders?, bestaan er nog geen oplossingen die bumperrijden toelaten?
    Peterzondag 31 januari 2010 @ 01:58
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 01:43 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]

    Het gaat over het maken van seinen in een tunnel zodat meerdere treinen tegelijkertijd door een tunnel kunnen (bumper aan bumper).
    Waarschijnlijk is men verplicht -wegens men geen seinen kan plaatsen in tunnels- tot duplexing (normale doorvoer krijgen in een tunnelverbinding door het verkeer door parallelle tunnels te leiden!
    Kan dit anders?, bestaan er nog geen oplossingen die bumperrijden toelaten?
    Ik heb hem ook nog niet gevonden nee.. Meestal ook meerdere tunnels, of een korte opening tussendoor met een sein.
    Bartzondag 31 januari 2010 @ 10:46
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 01:43 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]

    Het gaat over het maken van seinen in een tunnel zodat meerdere treinen tegelijkertijd door een tunnel kunnen (bumper aan bumper).
    Waarschijnlijk is men verplicht -wegens men geen seinen kan plaatsen in tunnels- tot duplexing (normale doorvoer krijgen in een tunnelverbinding door het verkeer door parallelle tunnels te leiden!
    Kan dit anders?, bestaan er nog geen oplossingen die bumperrijden toelaten?
    Nee, ofwel meerdere tunnels naast elkaar, ofwel de tunnel hier en daar onderbreken en daar dan een seintje plaatsen. Wat Peter zegt dus
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 13:06
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 10:46 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Nee, ofwel meerdere tunnels naast elkaar, ofwel de tunnel hier en daar onderbreken en daar dan een seintje plaatsen. Wat Peter zegt dus
    Bah, zoals ik al zei, er is nood aan een underground mode of een toleranter panden algoritme waarin path-seinen voertuigen doorlaten indien ze hetzelfde pad volgen als hun voorganger...
    Peterzondag 31 januari 2010 @ 13:09
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 13:06 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]

    Bah, zoals ik al zei, er is nood aan een underground mode of een toleranter panden algoritme waarin path-seinen voertuigen doorlaten indien ze hetzelfde pad volgen als hun voorganger...
    En dan staat de voorste stil voor het uitrijsein...
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 13:12
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 13:09 schreef Peter het volgende:

    [..]

    En dan staat de voorste stil voor het uitrijsein...
    kunnen we de tweede dan ook stil leggen... alsof het één trein is...
    Pileszondag 31 januari 2010 @ 13:17
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 13:12 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]

    kunnen we de tweede dan ook stil leggen... alsof het één trein is...
    Dan hoeven we straks dus helemaal geen seinen meer te zetten
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 13:20
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 13:17 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Dan hoeven we straks dus helemaal geen seinen meer te zetten
    wel nog bij ieder knooppunt!
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 20:22
    Ik probeer openbaar vervoer te regelen binnen een massieve stad met 3x3 straten rasters, iemand tips om iedere passagier te kunnen vervoeren zonder gebouwen af te breken (maar wel straten)?
    MaxMarkzondag 31 januari 2010 @ 20:33
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 20:22 schreef Hameren_Yzer het volgende:
    Ik probeer openbaar vervoer te regelen binnen een massieve stad met 3x3 straten rasters, iemand tips om iedere passagier te kunnen vervoeren zonder gebouwen af te breken (maar wel straten)?
    Je kunt gewoon bus- en tramhaltes plaatsen op de straten?
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 21:29
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 20:33 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Je kunt gewoon bus- en tramhaltes plaatsen op de straten?
    nogal voor de hand liggend...maar helaas niet efficient genoeg: hoe meer trams hoe langer de rijen voor het perron: ik heb geprobeerd straten te verwijderen en te vervangen door een eenvoudige ro-ro monorail van de ene kant van de stad naar de andere, en zelfs dat voldoet niet om alle passagiers in vervoering te brengen... :s
    MaxMarkzondag 31 januari 2010 @ 21:47
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 21:29 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]

    nogal voor de hand liggend...maar helaas niet efficient genoeg: hoe meer trams hoe langer de rijen voor het perron: ik heb geprobeerd straten te verwijderen en te vervangen door een eenvoudige ro-ro monorail van de ene kant van de stad naar de andere, en zelfs dat voldoet niet om alle passagiers in vervoering te brengen... :s
    Ik gebruik zelf meestal kleine trucjes als het vergroten van de afstand tussen de haltes, naarmate de stad groeit. De groter de afstand, de meer voertuigen je op het traject kunt laten rijden. En dus meer passagiers vervoeren.
    Desnoods zou je er ook nog heliports erbij aan kunnen bouwen.
    vanOekelenzondag 31 januari 2010 @ 22:14
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 21:47 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Ik gebruik zelf meestal kleine trucjes als het vergroten van de afstand tussen de haltes, naarmate de stad groeit. De groter de afstand, de meer voertuigen je op het traject kunt laten rijden.
    Tot daar klopt het.
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 21:47 schreef MaxMark het volgende:
    En dus meer passagiers vervoeren.
    Maar dit is natuurlijk onzin.

    De capaciteit hangt af van hoe snel je hoeveel passagiers je in de voertuigen kunt krijgen, niet van de afstand. De afstand bepaalt alleen hoeveel passagiers er onderweg zijn.
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 23:46
    Inderdaad
    Het is wel meer winst (wat kan tellen)
    Maar kom, eens je een tijdje aan het spelen bent wil wat meer dan winst maken...
    MaxMarkzondag 31 januari 2010 @ 23:48
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 22:14 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Tot daar klopt het.
    [..]

    Maar dit is natuurlijk onzin.

    De capaciteit hangt af van hoe snel je hoeveel passagiers je in de voertuigen kunt krijgen, niet van de afstand. De afstand bepaalt alleen hoeveel passagiers er onderweg zijn.
    Als je meer voertuigen op een traject laat rijden, vervoer je toch meer passagiers? Er vanuitgaand, wat we hier doen, dat er genoeg aanvoer van passagiers is.
    Hameren_Yzerzondag 31 januari 2010 @ 23:52
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 23:48 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Als je meer voertuigen op een traject laat rijden, vervoer je toch meer passagiers? Er vanuitgaand, wat we hier doen, dat er genoeg aanvoer van passagiers is.
    Het probleem ligt in de haltes van trams en bussen: Je kunt ze niet efficiënter maken... als je trams gaat bijkomen komen er files voor de haltes... de doorstroom zal niet verhogen, tevens vertraagt het verkeer en kost dit winst!
    MaxMarkzondag 31 januari 2010 @ 23:56
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 23:52 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]

    Het probleem ligt in de haltes van trams en bussen: Je kunt ze niet efficiënter maken... als je trams gaat bijkomen komen er files voor de haltes... de doorstroom zal niet verhogen, tevens vertraagt het verkeer en kost dit winst!
    Als je goed las wat ik zei, dan had je gezien dat ik het had over het vergroten van de afstand tussen de stations, waardoor je meer voertuigen kwijt kunt op het (langere) traject. Als ze langer onderweg zijn, heb je meer vrije ruimte/tijd op de stations, dus kun je extra voertuigen op het traject inzetten zonder dat er opstopping is op de stations.
    Hameren_Yzermaandag 1 februari 2010 @ 10:16
    quote:
    Op zondag 31 januari 2010 23:56 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Als je goed las wat ik zei, dan had je gezien dat ik het had over het vergroten van de afstand tussen de stations, waardoor je meer voertuigen kwijt kunt op het (langere) traject. Als ze langer onderweg zijn, heb je meer vrije ruimte/tijd op de stations, dus kun je extra voertuigen op het traject inzetten zonder dat er opstopping is op de stations.
    maar dit laat geen grotere doorstroom toe...
    MaxMarkmaandag 1 februari 2010 @ 12:02
    quote:
    Op maandag 1 februari 2010 10:16 schreef Hameren_Yzer het volgende:

    [..]

    maar dit laat geen grotere doorstroom toe...
    Klein detail bij mijn manier van bouwen:

    Tweerichtingverkeer verdubbelt de capaciteit al



    Kan ook in kleinere vorm. Bij 'strategisch' plaatsen van een station voor een kleine rotonde, kiest de achterliggende tram, zoals je ziet, automatisch de andere richting om het station in te rijden. In dit voorbeeld zitten er twee hokjes tussen station en splitsing. Je kunt één hokje doen, waardoor trams eerder de andere kant kiezen, maar hierdoor is er geen 100% aanwezigheid van trams.



    Tot slot nog een extra variatie hiervan, een extra aangrenzend station, hier haaks op het origineel. Hierdoor zou je in principe de capaciteit verviervoudigen.



    Als je iets meer varieert/speelt met deze opstelling qua afslagen en stationsplaatsing, kun je daadwerkelijk het viervoudige (of meer) bereiken.
    Hameren_Yzermaandag 1 februari 2010 @ 13:42

    Wat denken jullie hiervan?
    Het aanbod voldoet nog steeds niet aan de vraag!
    Green1dinsdag 2 februari 2010 @ 12:58
    Iemand heeft een bedrijf gemaakt met het wachtwoord als naam:

    Green1dinsdag 2 februari 2010 @ 13:04
    En ik denk dat diegene ook dit heeft zitten doen:


    mickeyDdinsdag 2 februari 2010 @ 13:06
    ohohhh, foei!!!
    Green1dinsdag 2 februari 2010 @ 13:14
    quote:
    Op dinsdag 2 februari 2010 13:06 schreef mickeyD het volgende:
    ohohhh, foei!!!
    Ja nouja, ik vind dat geklier gewoon uiterst irritant.
    MaxMarkdinsdag 2 februari 2010 @ 14:04
    quote:
    Op maandag 1 februari 2010 13:42 schreef Hameren_Yzer het volgende:
    [ afbeelding ]
    Wat denken jullie hiervan?
    Het aanbod voldoet nog steeds niet aan de vraag!
    Dit is toch geen reet aan
    Hameren_Yzerdinsdag 2 februari 2010 @ 23:18
    quote:
    Op dinsdag 2 februari 2010 14:04 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Dit is toch geen reet aan
    Ik wacht op een ondergrondse!!!
    Green1woensdag 3 februari 2010 @ 12:16
    Hé, ik kan helemaal geen vliegvelden en geen electrische sporen bouwen
    Pileswoensdag 3 februari 2010 @ 12:17
    quote:
    Op woensdag 3 februari 2010 12:16 schreef Green1 het volgende:
    Hé, ik kan helemaal geen vliegvelden en geen electrische sporen bouwen
    In welk jaar zit je?
    Green1woensdag 3 februari 2010 @ 12:54
    quote:
    Op woensdag 3 februari 2010 12:17 schreef Piles het volgende:

    [..]

    In welk jaar zit je?
    Het is op de server; 1976.
    Pilesvrijdag 5 februari 2010 @ 14:07
    Waarom moeten olieraffinaderijen nog steeds aan de rand?
    Zero2Ninevrijdag 5 februari 2010 @ 15:20
    1.0.0 Beta 4 is uit jongens http://www.openttd.org/en/news/117 (tevens TVP)
    Zero2Ninezaterdag 6 februari 2010 @ 14:25
    MickeyD, kan het dat de server heel traag is nu?
    mickeyDzondag 7 februari 2010 @ 02:13
    ja, kan door een berg downloads van mn vriendin..
    eind van de maand is mn upload verdubbeld, dan hebbie nooit meer problemen..
    (nu ook niet trouwens, want al dr favo series zijn weer up to date )
    Zero2Ninewoensdag 10 februari 2010 @ 00:06
    quote:
    Op zondag 7 februari 2010 02:13 schreef mickeyD het volgende:
    ja, kan door een berg downloads van mn vriendin..
    eind van de maand is mn upload verdubbeld, dan hebbie nooit meer problemen..
    (nu ook niet trouwens, want al dr favo series zijn weer up to date )
    Heb het gemerkt, nu draait het weer als een tierelier Maargoed misschien eens tijd voor een nieuwe game? Deze is al in het jaar 3200 ofzo en er is weinig activiteit geweest bij de de andere spelers. Kun je gelijk naar beta4 dan kan ik mijn OTTD ook even updaten
    mickeyDwoensdag 10 februari 2010 @ 09:06
    ja goed plan, ik ga ff updaten en nieuwe game starten.

    *edit: hij's nu beta 4 en ik heb ook de nieuwe GFX meegeinstaleerd

    [ Bericht 62% gewijzigd door mickeyD op 10-02-2010 09:40:16 ]
    Zero2Ninewoensdag 10 februari 2010 @ 10:04
    Die nieuwe GFX zijn alleen voor jou persoonlijk, ik had ze al geïnstalleerd dus zag de servergame al dit tijd al met openGFX.
    mickeyDwoensdag 10 februari 2010 @ 21:24
    ja, maar die had ik niet geinstaleerd vorige keer
    Gewoonikwoensdag 10 februari 2010 @ 22:54
    quote:
    Op vrijdag 5 februari 2010 15:20 schreef Zero2Nine het volgende:
    1.0.0 Beta 4 is uit jongens http://www.openttd.org/en/news/117 (tevens TVP)
    Ik wacht nog even tot de stable.
    mickeyDdonderdag 11 februari 2010 @ 09:48
    geen zin om te wachten tot ik een ons weeg.. en (nog) geen problemen met de beta ook trouwens..
    en zo heeft iedereen de keuze..
    spelen met of zonder beta.

    [ Bericht 1% gewijzigd door mickeyD op 12-02-2010 14:23:50 ]
    mickeyDvrijdag 12 februari 2010 @ 14:17
    de beta 4 is vannacht om onduidelijke reden gecrashed..(ben vergeten screenshot van de melding te maken) heb de savegame van gisteravond +-24:00u geladen, ik hoop niet dat ie weer crashed.
    Bartvrijdag 12 februari 2010 @ 14:22
    quote:
    Op donderdag 11 februari 2010 09:48 schreef mickeyD het volgende:
    en geen problemen met de beta ook trouwens..
    quote:
    Op vrijdag 12 februari 2010 14:17 schreef mickeyD het volgende:
    de beta 4 is vannacht om onduidelijke reden gecrashed..
    mickeyDvrijdag 12 februari 2010 @ 14:24
    tsja, kon niet missen he, had moeten afkloppen..

    beta 3 heeft trouwens meer dan een week stabiel gedraait..
    als tie weer vastloopt maak ik ff een screenshot..
    dr zal vandaag wel een update komen.. ik vermoed dat t niet alleen bij mij vast is gelopen.
    Zero2Ninevrijdag 12 februari 2010 @ 14:26
    quote:
    Op vrijdag 12 februari 2010 14:22 schreef Bart het volgende:

    [..]


    [..]


    ai koren op de molen van de notoire betabasher
    mickeyDvrijdag 12 februari 2010 @ 14:27
    haha, maakt mij niets uit hoor, gelijk heeft ie dat ie niet op beta draait als je t zo bekijkt
    Bartvrijdag 12 februari 2010 @ 14:28
    quote:
    Op vrijdag 12 februari 2010 14:26 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    ai koren op de molen van de notoire betabasher
    Waar zie je mij beta's bashen
    Ik gebruik ze alleen zelf niet. Dat heeft echter niet instabiliteit als reden (die is juist zeer goed bij openttd beta's), maar het feit dat ik dan elke keer weer moet gaan updaten. Daar heb ik geen zin in, dus ik pak alleen de stables. Nu valt het overigens mee met de snelheid waarmee de beta's komen, maar er zijn tijden geweest dat er elke twee dagen weer een beta/RC/SP/whatever uitkwam.
    mickeyDvrijdag 12 februari 2010 @ 14:35
    ik zie nog geen reakties in t open ttd forum, ik verwacht dat ie vandaag wel weer vastloopt om dezelfde fout.. maar hoelaat.. das de vraag..
    dan zullen we (helaas) een nieuwe game moeten starten.
    Zero2Ninevrijdag 12 februari 2010 @ 14:37
    quote:
    Op vrijdag 12 februari 2010 14:35 schreef mickeyD het volgende:
    ik zie nog geen reakties in t open ttd forum, ik verwacht dat ie vandaag wel weer vastloopt om dezelfde fout.. maar hoelaat.. das de vraag..
    dan zullen we (helaas) een nieuwe game moeten starten.
    OpenTTD maakt toch een crashlog aan?
    mickeyDvrijdag 12 februari 2010 @ 15:24
    ik kan t niet vinden..
    mickeyDvrijdag 12 februari 2010 @ 15:27
    gevonden.

    *** OpenTTD Crash Report ***

    Crash at: Fri Feb 12 11:40:08 2010
    In game date: 2167-03-01 (0)

    Crash reason:
    Exception: E1212012
    Location: 75E39617
    Message: Assertion failed at line 1178 of ..\src\openttd.cpp: memcmp(&v->cargo, buff, sizeof(VehicleCargoList)) == 0

    OpenTTD version:
    Version: 1.0.0-beta4 (0)
    NewGRF ver: 10004a40
    Bits: 32
    Endian: little
    Dedicated: no
    Build date: Feb 4 2010 17:34:50


    enz enz enz...
    Zero2Ninevrijdag 12 februari 2010 @ 15:31
    Meld de bug m.b.v. die crashlog op tt-forums zou ik zeggen.
    mickeyDvrijdag 12 februari 2010 @ 15:37
    ben dr niet aangemeld..
    mickeyDmaandag 15 februari 2010 @ 00:53
    wat is t stil hier..
    Bartdonderdag 18 februari 2010 @ 20:20
    1.0.0 RC1 is uit voor de liefhebbers...
    Nieuws: http://www.openttd.org/en/news/119
    Download: http://www.openttd.org/en/download-testing
    mickeyDdonderdag 18 februari 2010 @ 21:40
    jij bent over naar RC1?
    Bartdonderdag 18 februari 2010 @ 22:14
    quote:
    Op donderdag 18 februari 2010 21:40 schreef mickeyD het volgende:
    jij bent over naar RC1?
    Nee, ik ga pas over bij de final.
    mickeyDdonderdag 18 februari 2010 @ 22:53
    okay..
    Hameren_Yzerzaterdag 20 februari 2010 @ 00:10
    Het jammere aan het spel is dat je nooit echt uitgedaagd wordt om infrastructuur te bouwen met max efficiëntie. de gameplay heeft wat wijzigingen nodig
    Pileszaterdag 20 februari 2010 @ 00:40
    quote:
    Op zaterdag 20 februari 2010 00:10 schreef Hameren_Yzer het volgende:
    Het jammere aan het spel is dat je nooit echt uitgedaagd wordt om infrastructuur te bouwen met max efficiëntie. de gameplay heeft wat wijzigingen nodig
    Idd, de uitdaging om een bedrijf draaiend te houden zit er niet echt meer in
    Martijn_77maandag 22 februari 2010 @ 20:18
    Gaat 1.0.0 veel bijzonders brengen?
    Bartmaandag 22 februari 2010 @ 20:21
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 20:18 schreef Martijn_77 het volgende:
    Gaat 1.0.0 veel bijzonders brengen?
    Zelfde als nu al in de RC+beta's zit, maar dan met minder bugs.
    vanOekelenmaandag 22 februari 2010 @ 20:34
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 20:21 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Zelfde als nu al in de RC+beta's zit, maar dan met minder bugs.
    Als ik goed naar de nieuwe comits naar trunk kijk geldt dat statement niet al te lang . NewGRF_airports is zo te zien onderweg!

    [ Bericht 0% gewijzigd door vanOekelen op 22-02-2010 21:50:06 ]
    mickeyDdinsdag 23 februari 2010 @ 02:27
    nieuwe game gestart @ Beta fok!
    Bartdinsdag 23 februari 2010 @ 07:15
    quote:
    Op maandag 22 februari 2010 20:34 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Als ik goed naar de nieuwe comits naar trunk kijk geldt dat statement niet al te lang . NewGRF_airports is zo te zien onderweg!
    Er zijn meerdere trunks. Je hebt de nighly trunk, de 1.0.0 trunk, misschien al een 1.0.1 trunk... Ik weet niet voor welke die wijziging is. Denk eigenlijk de nightly trunk.
    vanOekelendinsdag 23 februari 2010 @ 08:27
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 07:15 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Er zijn meerdere trunks. Je hebt de nighly trunk, de 1.0.0 trunk, misschien al een 1.0.1 trunk... Ik weet niet voor welke die wijziging is. Denk eigenlijk de nightly trunk.
    Nee, er is er maar een, de main development branch, oftewel de nightly's. De 1.0.0 branch is pas recentelijk, bij de introductie van de eerste RC afgesplitst hiervan. Een 1.0.1 branch heb ik nog niet gezien, of weet jij misschien waar je 1.0.1-RC1 downloaden kunt?

    Zie ook deze wikipagina.
    Bartdinsdag 23 februari 2010 @ 08:48
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 08:27 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Nee, er is er maar een, de main development branch, oftewel de nightly's. De 1.0.0 branch is pas recentelijk, bij de introductie van de eerste RC afgesplitst hiervan. Een 1.0.1 branch heb ik nog niet gezien, of weet jij misschien waar je 1.0.1-RC1 downloaden kunt?

    Zie ook deze wikipagina.
    [ afbeelding ]
    Nou ja, dat bedoel ik dus, dat er wijzigingen zijn in trunk, wil niet zeggen dat ze in de 1.0.0-branch komen. Ik noemde het alleen trunk (mijn fout). En mogelijk is er best al een 1.0.1-branch, maar alleen nog niet vrijgegeven.
    vanOekelendinsdag 23 februari 2010 @ 20:27
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 08:48 schreef Bart het volgende:

    [..]
    En mogelijk is er best al een 1.0.1-branch, maar alleen nog niet vrijgegeven.
    Nee, ook dat is niet zo. In de A.A.x versies zitten alleen maar bugfixes, aangezien 1.0.0 final nog niet uit is zullen alle bufixes daarin gaan.
    Bartdinsdag 23 februari 2010 @ 20:34
    quote:
    Op dinsdag 23 februari 2010 20:27 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Nee, ook dat is niet zo. In de A.A.x versies zitten alleen maar bugfixes, aangezien 1.0.0 final nog niet uit is zullen alle bufixes daarin gaan.
    Dat is ook weer niet waar. Er zijn wel vaker a.a.x-versies geweest waar niet enkel bugfixes maar ook features in zaten. 0.4.5 bijvoorbeeld.
    mickeyDvrijdag 26 februari 2010 @ 23:34
    weet iemand een .grf met snellere wagons?
    ik wordt gek van die 96km/u grain silo achter mn 201km/u traxx..
    houd de boel verschrikkelijk op..
    (en nee, een andere wagon ombouwen naar graan werkt niet met de traxx)
    marc1982dinsdag 2 maart 2010 @ 22:50
    Na het lezen van dit topic hier ook aan begonnen, vermakelijk spelletje.
    Heb al het een en ander gelezen over seinen / signals, maar kan iemand mij vertellen wat er in onderstaand plaatje 'niet helemaal lekker gaat' ? Zal ongetwijfeld heel simpel zijn, maar ik zie het niet.



    [ Bericht 5% gewijzigd door marc1982 op 02-03-2010 23:09:42 ]
    mickeyDwoensdag 3 maart 2010 @ 01:20
    beide seinen bij entree station weghalen.. de nieuwe sein ai zoekt zelf uit welk perron vrij is.
    oh, en als er een trein van de andere kant komt, dan rijden ze beide niet idd.
    dus ff "omleiden", dat ze allemaal van 1 kant komen en weer de zelfde kant op vertrekken.
    marc1982woensdag 3 maart 2010 @ 08:57
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 01:20 schreef mickeyD het volgende:
    beide seinen bij entree station weghalen.. de nieuwe sein ai zoekt zelf uit welk perron vrij is.
    oh, en als er een trein van de andere kant komt, dan rijden ze beide niet idd.
    dus ff "omleiden", dat ze allemaal van 1 kant komen en weer de zelfde kant op vertrekken.
    dat betekend dat een station maar van 1 kant te benaderen is als er meerdere treinen over dezelfde route rijden? Dat maakt het wel weer iets lastiger.. even puzzelen.

    En 'seinen bij entree station weghalen' bedoel je daarmee de seinen die voor de opsplitsing van 1 naar 2 sporen staan of juist die per spoor?
    Bartwoensdag 3 maart 2010 @ 09:28
    quote:
    Op dinsdag 2 maart 2010 22:50 schreef marc1982 het volgende:
    Na het lezen van dit topic hier ook aan begonnen, vermakelijk spelletje.
    Heb al het een en ander gelezen over seinen / signals, maar kan iemand mij vertellen wat er in onderstaand plaatje 'niet helemaal lekker gaat' ? Zal ongetwijfeld heel simpel zijn, maar ik zie het niet.

    [ afbeelding ]
    Je moet niet overal combosignals van maken, maar gewone pre- en exitsignals. Nu staan ze elkaar in een cirkeltje in het rood te zetten.
    mickeyDwoensdag 3 maart 2010 @ 12:58
    zo duidelijker?


    pre en exit rommel kun je kiepen, hier rijden 115 treinen per spel maand dit station binnen en dat gaat als een juweeltje..
    bij binnenkomst zoekt de ai zelf uit of er een perron vrij is. en zo niet, dan blijft de trein staan voor de splitsing tot er 1 vrij is.
    bij al die andere seinen rijd de trein op naar een bezet perron, om vervolgens te wachten tot die vrij komt, en ondertussen blokeert hij alle sporen terwijl er misschien andere perrons al vrij zijn gekomen.

    [ Bericht 35% gewijzigd door mickeyD op 03-03-2010 14:39:23 ]
    mickeyDwoensdag 3 maart 2010 @ 16:52
    heb er ook maar ff een videootje van gemaakt.. (voor wie ook screenmovie's wil maken: gratis programma "camstudio" )
    www.nogff.nl/openttdvid.avi (65MB)

    [ Bericht 10% gewijzigd door mickeyD op 03-03-2010 17:01:38 ]
    marc1982donderdag 4 maart 2010 @ 11:52
    Thanks, vanavond even bekijken, blijft ook echt een leuk spel.
    Mis alleen af en toe het kunnen 'draaien' van het beeld, waardoor je soms wat bomen moet verwijderen om te kunnen zien waar je iets aan het bouwen bent.
    Bartdonderdag 4 maart 2010 @ 11:57
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 11:52 schreef marc1982 het volgende:
    Thanks, vanavond even bekijken, blijft ook echt een leuk spel.
    Mis alleen af en toe het kunnen 'draaien' van het beeld, waardoor je soms wat bomen moet verwijderen om te kunnen zien waar je iets aan het bouwen bent.
    x.
    mickeyDdonderdag 4 maart 2010 @ 13:47
    wow! goeie tip, thanks!
    mickeyDdonderdag 4 maart 2010 @ 16:50
    voor de liefhebbers: 1.0.0-RC2 is uitgebracht.
    http://www.openttd.org/download-testing/1.0.0-RC2
    Bartdonderdag 4 maart 2010 @ 17:18
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 13:47 schreef mickeyD het volgende:
    wow! goeie tip, thanks!
    Nog veel meer goeie tips:
    http://wiki.openttd.org/Hotkeys
    Vooral A, S, D, Q, W en E zijn interessante toetsen tijdens het bouwen van spoortjes.
    mickeyDdonderdag 4 maart 2010 @ 17:20
    nice, ff checken (Y)
    Bartdonderdag 4 maart 2010 @ 17:22
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 17:20 schreef mickeyD het volgende:
    nice, ff checken (Y)
    Je zit niet op msn hier
    Op fok zeg je 14.gif
    Martijn_77donderdag 4 maart 2010 @ 22:10
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 17:18 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Nog veel meer goeie tips:
    http://wiki.openttd.org/Hotkeys
    Vooral A, S, D, Q, W en E zijn interessante toetsen tijdens het bouwen van spoortjes.
    Erg handig idd!
    mickeyDvrijdag 5 maart 2010 @ 00:28
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 17:22 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Je zit niet op msn hier
    Op fok zeg je 14.gif
    ja zag t al, maar had geen zin om te editen.. te lui!
    Fe2O3vrijdag 5 maart 2010 @ 08:02
    quote:
    Op woensdag 3 maart 2010 12:58 schreef mickeyD het volgende:
    zo duidelijker?


    pre en exit rommel kun je kiepen, hier rijden 115 treinen per spel maand dit station binnen en dat gaat als een juweeltje..
    bij binnenkomst zoekt de ai zelf uit of er een perron vrij is. en zo niet, dan blijft de trein staan voor de splitsing tot er 1 vrij is.
    bij al die andere seinen rijd de trein op naar een bezet perron, om vervolgens te wachten tot die vrij komt, en ondertussen blokeert hij alle sporen terwijl er misschien andere perrons al vrij zijn gekomen.
    Standaard -> PBS seinen voor beide richtingen denk ik Als je daar de standaard 1 kant op seinen neerzet werkt het niet.
    mickeyDvrijdag 5 maart 2010 @ 12:16
    nee klopt helemaal, de "ouderwetse" seintjes werken niet op zo'n manier.
    wel is belangrijk dat je het enerlaatste sein op de aanvoer lijn een ouderwets eenrichting seintje maakt.. anders gaan ze spookrijden.

    [ Bericht 23% gewijzigd door mickeyD op 05-03-2010 13:53:30 ]
    Xaobotnikzaterdag 6 maart 2010 @ 00:15
    Is er een makkelijke manier om je spoorwegen om te zetten naar MagLev of monorail? Dus niet dat je over het hele spoor hoeft te gaan met dat 'convertortooltje'? Want zoals het er nu uitziet moet ik alle treintjes eerst naar het depot sturen, daar verkopen, alvorens onthouden te hebben wat voor cargo-samenstelling het was, dan het depot omzetten, opnieuw treinen (monorail/maglev dit keer) kopen, dan het hele spoor omzetten, etc. etc. Is het echt nodig om het op die manier te doen?
    Bartzaterdag 6 maart 2010 @ 07:19
    quote:
    Op zaterdag 6 maart 2010 00:15 schreef Xaobotnik het volgende:
    Is er een makkelijke manier om je spoorwegen om te zetten naar MagLev of monorail? Dus niet dat je over het hele spoor hoeft te gaan met dat 'convertortooltje'? Want zoals het er nu uitziet moet ik alle treintjes eerst naar het depot sturen, daar verkopen, alvorens onthouden te hebben wat voor cargo-samenstelling het was, dan het depot omzetten, opnieuw treinen (monorail/maglev dit keer) kopen, dan het hele spoor omzetten, etc. etc. Is het echt nodig om het op die manier te doen?
    Zie FAQ.
    Xaobotnikzaterdag 6 maart 2010 @ 15:23
    quote:
    Op zaterdag 6 maart 2010 07:19 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Zie FAQ.
    Tsja, alsof ik dat niet al had gedaan. Ik zie het echter nergens staan.... Ik speel het al sinds het origineel, en dit is toch altijd een ergenis geweest.
    Ik heb net een paar simpele zaken omgezet. Wanneer je het depot omzet, hoef je de orders niet opnieuw in te geven. Dat is al wat. Maar ik moet wel treinen opnieuw bouwen en heel een spoor langsgaan om het om te zetten...
    vanOekelenzaterdag 6 maart 2010 @ 16:02
    quote:
    Op zaterdag 6 maart 2010 15:23 schreef Xaobotnik het volgende:

    [..]

    heel een spoor langsgaan om het om te zetten...
    Maak twee viewports aan, laat in de eerste de bovenhoek zien, in de andere de onderhoek en sleep met het cnversietooltje.
    Bartzaterdag 6 maart 2010 @ 16:19
    quote:
    Op zaterdag 6 maart 2010 15:23 schreef Xaobotnik het volgende:

    [..]

    Tsja, alsof ik dat niet al had gedaan. Ik zie het echter nergens staan.... Ik speel het al sinds het origineel, en dit is toch altijd een ergenis geweest.
    Ik heb net een paar simpele zaken omgezet. Wanneer je het depot omzet, hoef je de orders niet opnieuw in te geven. Dat is al wat. Maar ik moet wel treinen opnieuw bouwen en heel een spoor langsgaan om het om te zetten...
    Beter kijken
    quote:
    Hoe kan ik het makkelijkst mijn spoor+treinen omzetten naar maglev?
    Stuur al je treinen naar een depot, en verkoop ze. Maak vervolgens twee kijkvensters aan, eentje bovenin het veld en eentje onderin. Selecteer nu het rail-ombouw-knopje en sleep van het ene kijkvenster naar het andere zodat de hele map in één keer geselecteerd is. Nu is je hele spoornet omgebouwd. Nu begint het vervelendste klusje: alle treinen opnieuw bouwen. Eventueel is het handig om, als je veel treinen met dezelfde orders hebt, één oude trein met de oude orders te bewaren zodat je die makkelijk kan kopiëren.
    flatsjvrijdag 12 maart 2010 @ 04:32
    weet iemand hoe je makkelijk een systeem kan maken waarin meerdere sporen parralel aan elkaar lopen waarin de treinen altijd het spoor nemen met de minste reistijd?

    ik heb wat met die geavanceerde seinen zitten klooien maar meestal gaan ze dan onnodig veel wisselen tussen 2 sporen waardoor alles vertraagt.

    ik kan ook nergens uitgebreide tutorials vinden van hoe anderen dit hebben aangepakt

    kan iemand me helpen?
    mickeyDvrijdag 12 maart 2010 @ 14:29
    eigenlijk kan het alleen door op de gehele lengte van die sporen geen seinen te plaatsen, zodat ze altijd het lege (snelle) spoor kiezen, maar dan is de capaciteit weer ruk..
    beter zorg je dr voor dat je alleen treinen hebt rijden die allemaal even hard kunnen, zodat ze met een tussenafstand van 2 seinen met zn allen vlot doorrijden..
    tevens remmen te krappe bochten treinen af, waardoor de achterop rijdende trein weer moet remmen (stilstand) en er meteen een dikke file ontstaat.
    de ai van het spel zal trouwens 9 van de 10 keer de kortste route nemen, ook al is die druk..
    zolang er geen rood sein is, zal de ai de korste (snelste) route kiezen.
    dus: beslis voor het spel en forceer door middel van een breed station een keuze voor de ai.
    neem een 6, 8 of 12 spoor station, en zorg dat de linker sporen op 1 spoor uitkomen en de rechter sporen op een ander exit spoor terecht komen.. zo verdeel jij al de keuze.
    je kunt natuurlijk ook 3 of 4 exit sporen maken)
    bij het inrijden van het station op welk spoor dan ook zal het exit spoor dus al beslist zijn.
    tevens zal de capaciteit erg hoog zijn. (hoger naar mate meer sporen natuurlijk)
    (zie mijn screenshot en filmpje een pagina terug)

    [ Bericht 15% gewijzigd door mickeyD op 12-03-2010 14:39:05 ]
    flatsjvrijdag 12 maart 2010 @ 16:33
    [img]het probleem zit hem vooral dat op sommige routes waar knooppunten zitten, dat daar alles word afgeremd omdat die treinen moeten ritsen, en als ik daar dan 4 sporen neem ipv 2 dan gaan ze af en toe onnodig veel heen en weer waardoor alles word vertraagd.

    ik zal zometeen wel even wat screenshots maken van de probleemgebieden

    edit:

    [/img]

    [ Bericht 20% gewijzigd door flatsj op 12-03-2010 16:56:00 ]
    mickeyDvrijdag 12 maart 2010 @ 17:07
    waypoints gebruiken(trein controlepost), en in de route zetten.. (het knopje tussen depot en station)
    als je veel treinen hebt, dan ben je ff bezig helaas..
    maar dan kun je ze wel "dwingen" een bepaald spoor te volgen..
    flatsjvrijdag 12 maart 2010 @ 17:32
    Ik heb al meerdere waypoints, parralelbanen en grote stations (met zo lang mogelijke entrance en exit rails) maar het probleem zit hem juist in het ritsen. daar gaat erg veel snelheid verloren waardoor het hele systeem af en toe tot stilstand komt als er 1 trein wil invoegen

    ik begin ook een beetje een probleem te krijgen met de ruimte bij mijn stations


    hier zitten 165 treinen aan verbonden aan het einde staan geavanceerde seinen zodat per 3 perrons maximaal 2 treinen tegelijk in maximaal 2 verschillende richten kunnen.

    een station waar 290 treinen aan zijn verbonden waaronder hout, goederen, post, passagierstreinen, ijzererts en staal. Hier zijn 3 verschillende toegangsroutes die ongeveer gelijk zijn verdeelt met waypoints, de derde is exlusief voor goederentreinen

    Hier zitten 131 treinen aan verbonden, heb ik net nieuw gemaakt en werkt uitstekend.
    mickeyDvrijdag 12 maart 2010 @ 17:47
    je loopt op een gegeven moment toch tegen de limiet aan van wat een bepaald spoor kan hebben..
    ik stel het me zo voor (gezien je eerste screenshot)
    je hebt een aantal stations op een rijtje met daarlangs een doorgaande route waar de treinen af moeten naar de stations en na het laden/lossen weer op..
    echter, niet elke trein stopt bij hetzelfde station?
    treinen op weg naar een verder gelegen station om te laden rijden dus tussen treinen die al volgeladen zijn bij voorliggende stations?
    die moet je dus spreiden..
    zorgen dat lege treinen niet bij geladen treinen op hetzelfde spoor zitten.
    scheelt de helft aan capaciteit
    flatsjvrijdag 12 maart 2010 @ 21:12
    wat maakt het voor verschil als er volle en lege treinen door elkaar rijden? want ik heb mijn stations juist zo ingedeeld dat het moeilijk van elkaar te scheiden is omdat ze dan moeten omrijden
    mickeyDzaterdag 13 maart 2010 @ 00:27
    lege moeten afslaan om te laden, volle vertrekken en de lege die afslaan rijden de volle in de weg..

    vol omrijden is niet erg, meer vakjes vervoeren is meer $$$
    vanOekelenzaterdag 13 maart 2010 @ 01:26
    quote:
    Op zaterdag 13 maart 2010 00:27 schreef mickeyD het volgende:
    vol omrijden is niet erg, meer vakjes vervoeren is meer $$$
    Niet waar.

    De afstand die gebruikt wordt bij de berekening hoeveel geld je vracht opleverd wordt gemeten als de manhattan afstand tussen de twee stationsbordjes van het laad en het los station. Het is zelfs zeer onvoordelig om geladen treinen geen voorrang te geven, aangezien er minder wordt betaald als je langer over het leveren doet. Zie ook de OpenTTD wiki.


    [ Bericht 9% gewijzigd door vanOekelen op 13-03-2010 01:32:51 ]
    flatsjzaterdag 13 maart 2010 @ 13:05
    Meer vakjes hemelsbreed levert meer op, maar niet als ze moeten omrijden. maar ik heb dus gezorgd dat de treinen die ergens afslaan eerder afslaan dan de treinen die invoegen, zodat die elkaar niet in de weg zitten.

    btw crasht openttd bij jullie ook zo vaak?
    vanOekelenzaterdag 13 maart 2010 @ 13:11
    quote:
    Op zaterdag 13 maart 2010 13:05 schreef flatsj het volgende:
    Meer vakjes hemelsbreed levert meer op, maar niet als ze moeten omrijden. maar ik heb dus gezorgd dat de treinen die ergens afslaan eerder afslaan dan de treinen die invoegen, zodat die elkaar niet in de weg zitten.

    btw crasht openttd bij jullie ook zo vaak?
    De afstand wordt niet hemelsbreed bepaald maar de manhattan afstand wordt ervoor gebruikt. Dus als je 20 vakjes naar rechtsonder moet en 20 naar rechtsboven dan wordt er een afstand van 40 gebruikt ipv wortel(2)*20.

    OpenTTD crasht bij mij eigenlijk zo goed als nooit. Welke versie, OS en grf's gebruik je?
    flatsjzaterdag 13 maart 2010 @ 13:29
    ik gebruikte eerst openttd 0.7.3, overgestapt naar 0.7.5 en toen naar die nieuwste, 10.0 rc2. maar bij elke crashde mijn hele computer... en ik gebruik geen grf's

    ik heb windows 7 64 bits
    mickeyDzaterdag 13 maart 2010 @ 14:15
    denk dat t aan je win 7 ligt
    ik gebruik de 32 bits win 7 en hier crasht ie nooit.
    ik draai RC2
    flatsjzaterdag 13 maart 2010 @ 15:33
    Het vreemde is dat hij in vroeger nooit crashde, pas toen ik het spel pas recentelijk weer ging spelen, ik ga binnekort toch weer opnieuw windows erop zetten en dan kijken of het beter gaat
    SimonBalkdinsdag 16 maart 2010 @ 18:33
    ik had van de week eindelijk een systeem van 700+ treinen. Kreeg een melding dat er niet meer treinen mogelijk zijn bij 600. Soms zijn er wel eens opstoppingen maar die lossen vrij snel op. Ben er ook erg blij mee maar ik zie nog steeds punten in die ik wil verbeteren. De volgende keer weer beter proberen.
    MaxMarkdinsdag 16 maart 2010 @ 18:41
    quote:
    Op dinsdag 16 maart 2010 18:33 schreef SimonBalk het volgende:
    ik had van de week eindelijk een systeem van 700+ treinen. Kreeg een melding dat er niet meer treinen mogelijk zijn bij 600. Soms zijn er wel eens opstoppingen maar die lossen vrij snel op. Ben er ook erg blij mee maar ik zie nog steeds punten in die ik wil verbeteren. De volgende keer weer beter proberen.
    Je kunt het maximaal aantal toegestane treinen eenvoudig verhogen in het instellingenmenu
    SimonBalkdinsdag 16 maart 2010 @ 19:07
    quote:
    Op dinsdag 16 maart 2010 18:41 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Je kunt het maximaal aantal toegestane treinen eenvoudig verhogen in het instellingenmenu
    Ik weet het. Vandaar dat ik al meer dan 700 treinen heb
    dennistddonderdag 18 maart 2010 @ 12:22
    Wat is in de dienstregeling het verschil tussen schema en verwacht? Ik merk namelijk geen verschil tussen die twee. Eigenlijk zoek ik een optie om een trein langzamer te laten rijden als deze ruim in de rijtijd zit, zodat hij precies op tijd (volgens de dienstregeling) het station binnenkomt.
    mickeyDdonderdag 18 maart 2010 @ 17:57
    voor de liefhebbers: vandaag is versie 1.0.0-RC3 uitgebracht.
    http://www.openttd.org/download-testing/1.0.0-RC3
    Bartdonderdag 1 april 2010 @ 09:09
    1.0.0 final is uit
    Vanavond ga ik even de FOK!server updaten, en ook even een downloadlinkje plaatsen met een uitpakken-en-spelen bestandje
    Bartdonderdag 1 april 2010 @ 09:10
    1 april trouwens!
    Bartdonderdag 1 april 2010 @ 09:10
    Maar dat maakt niets uit want het is toch echt waar.
    maartenadonderdag 1 april 2010 @ 20:40
    Mijn servers draaien de final 1.0.0 al... ik heb em zelf nog niet getest, maar er zijn maar weinig veranderingen sinds RC3.
    Bartdonderdag 1 april 2010 @ 21:40
    quote:
    Op donderdag 1 april 2010 20:40 schreef maartena het volgende:
    Mijn servers draaien de final 1.0.0 al... ik heb em zelf nog niet getest, maar er zijn maar weinig veranderingen sinds RC3.
    Meestal zo, anders wordt ie niet final
    FOK!server is in ieder geval vanaf nu 1.0.0
    MooiWarkzaterdag 17 april 2010 @ 00:13
    tvp

    spel ook maar weer gedownload

    iemand nog een savegame?
    BasOnewoensdag 21 april 2010 @ 16:04
    Wat is dat toch met 'geen vliegtuigen', als ik Railroad tycoon wil spelen start ik dat wel op.

    Komop, dit is Transport tycoon, daar horen vliegtuigen ook bij.
    maartenawoensdag 21 april 2010 @ 16:31
    quote:
    Op woensdag 21 april 2010 16:04 schreef BasOne het volgende:
    Wat is dat toch met 'geen vliegtuigen', als ik Railroad tycoon wil spelen start ik dat wel op.

    Komop, dit is Transport tycoon, daar horen vliegtuigen ook bij.
    Omdat de inkomsten van vliegtuigen niet echt overeenkomen met de kosten. Je kunt gewoon een paar vliegvelden neerplempen, een paar vliegtuigen kopen, en een uurtje later ben je nog steeds de rijkste.

    Verder krijg je in multiplayer games dus dat spelers gaan proberen enorme stukken land te "reserveren" voor een groot vliegveld, en elke speler moet een eigen vliegveld neerzetten. En dan krijg je dus steden met 3 enorme vliegvelden er om heen, die alleen maar in de weg zitten.
    Bartwoensdag 21 april 2010 @ 17:31
    Plus dat mensen het tof vinden om het meeste geld van iedereen te hebben en daarom 783 vliegtuigen bouwen waardoor iedereen desyncs krijgt omdat ofwel je eigen pc ofwel de server het niet meer aankan.
    BasOnewoensdag 21 april 2010 @ 17:51
    Kan je dan niet gewoon limitten op een max aantal vliegtuigen per persoon, zeg 50?
    Inplaats van het helemaal niet te doen?

    Er rijden zelfs geen bussen op de fok server
    maartenawoensdag 21 april 2010 @ 17:56
    quote:
    Op woensdag 21 april 2010 17:51 schreef BasOne het volgende:
    Kan je dan niet gewoon limitten op een max aantal vliegtuigen per persoon, zeg 50?
    Dan heb je nog steeds het probleem dat iedereen grote lappen grond wil reserveren, want oh wee als ze straks geen super-duper-intercontinental airport kunnen neerpleppen.

    Start zelf een server?
    maartenawoensdag 21 april 2010 @ 17:58
    quote:
    Op woensdag 21 april 2010 17:31 schreef Bart het volgende:
    Plus dat mensen het tof vinden om het meeste geld van iedereen te hebben en daarom 783 vliegtuigen bouwen waardoor iedereen desyncs krijgt omdat ofwel je eigen pc ofwel de server het niet meer aankan.
    Server is meestal niet het probleem.... maar wel iemand die vanuit een ver land met een een oude Pentium III verbind naar zo'n server en vervolgens het allemaal niet meer aankan.
    Bartwoensdag 21 april 2010 @ 18:00
    quote:
    Op woensdag 21 april 2010 17:51 schreef BasOne het volgende:
    Kan je dan niet gewoon limitten op een max aantal vliegtuigen per persoon, zeg 50?
    Inplaats van het helemaal niet te doen?

    Er rijden zelfs geen bussen op de fok server
    Ik had voorheen de limit op 10, maar er riepen wat mensen dat ze het zonder wilden. Dus dat heb ik toen ingesteld. Maar ik wil het best wel weer ophogen naar 20 ofzo hoor
    quote:
    Op woensdag 21 april 2010 17:58 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Server is meestal niet het probleem.... maar wel iemand die vanuit een ver land met een een oude Pentium III verbind naar zo'n server en vervolgens het allemaal niet meer aankan.
    Klopt
    Maar als ik een 1024x2048 map heb met 3000 voertuigen, dan trekt mijn server het ook niet meer hoor
    BasOnewoensdag 21 april 2010 @ 23:02
    quote:
    Op woensdag 21 april 2010 17:56 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Dan heb je nog steeds het probleem dat iedereen grote lappen grond wil reserveren, want oh wee als ze straks geen super-duper-intercontinental airport kunnen neerpleppen.

    Start zelf een server?
    Heb zelf wel eens een server gestart, 2048x2048 kaart no limits.
    Maar als er al een paar mensen op komen verdwijnen ze weer en kan em niet 24/7 laten draaien
    Pleasureman_Guntherzaterdag 24 april 2010 @ 13:26
    Ik kan geen trams bouwen op de server: "Too many vehicles in game"
    Pleasureman_Guntherdonderdag 29 april 2010 @ 14:01
    Is de server dood of ligt het aan mij?

    Lamaar, hij is gewoon gereset

    Vliegtuigen

    [ Bericht 45% gewijzigd door Pleasureman_Gunther op 29-04-2010 14:13:00 ]
    Bartdonderdag 29 april 2010 @ 14:20
    quote:
    Op donderdag 29 april 2010 14:01 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Is de server dood of ligt het aan mij?

    Lamaar, hij is gewoon gereset

    Vliegtuigen
    Ja, mensen wilden vliegtuigen, dus dat heb ik weer aangezet
    Pleasureman_Gunthervrijdag 30 april 2010 @ 14:08
    Hij loopt bij mij elke paar minuten vast...
    Bartvrijdag 30 april 2010 @ 21:21
    Bij mij niet...

    Torrents aan het downloaden?
    Martijn_77zaterdag 1 mei 2010 @ 17:25
    Dat is leuk Fok!server draait nog op 1.0.0 en ik kan alleen 1.0.1 downloaden

    Heeft iemand een link naar een source van 1.0.0?
    Bartzaterdag 1 mei 2010 @ 18:05
    quote:
    Op zaterdag 1 mei 2010 17:25 schreef Martijn_77 het volgende:
    Dat is leuk Fok!server draait nog op 1.0.0 en ik kan alleen 1.0.1 downloaden

    Heeft iemand een link naar een source van 1.0.0?
    FOK!server draait helemaal niet op 1.0.0.
    Martijn_77zaterdag 1 mei 2010 @ 18:11
    quote:
    Op zaterdag 1 mei 2010 18:05 schreef Bart het volgende:

    [..]

    FOK!server draait helemaal niet op 1.0.0.
    Nee idd niet zal ik wel verkeerd gezien hebben
    Kreatorzondag 2 mei 2010 @ 10:27
    Vraagje... heb het spel lang niet meer gespeeld..
    Ik heb hier een dubbel oneway track gebouwd, maar hoe zorg ik er nou voor dat als ik daar bv 8 treinen op laat rijden, dat ze niet op een gegeven moment gewoon allemaal achter elkaar aanrijden, maar wat meer tussenafstand houden, zonder dat ze te lang op een rood stoplicht moeten wachten waardoor ze willen draaien...

    Bartzondag 2 mei 2010 @ 10:32
    quote:
    Op zondag 2 mei 2010 10:27 schreef Kreator het volgende:
    Vraagje... heb het spel lang niet meer gespeeld..
    Ik heb hier een dubbel oneway track gebouwd, maar hoe zorg ik er nou voor dat als ik daar bv 8 treinen op laat rijden, dat ze niet op een gegeven moment gewoon allemaal achter elkaar aanrijden, maar wat meer tussenafstand houden, zonder dat ze te lang op een rood stoplicht moeten wachten waardoor ze willen draaien...

    [ afbeelding ]
    Of je maakt hele grote seinafstanden met eventueel wat presignals ofzo, of je gebruikt timetables.
    Kreatorzondag 2 mei 2010 @ 10:35
    Okay, zal me eens inlezen in die timetables.
    MaxMarkzondag 2 mei 2010 @ 10:39
    Timetables kost even wat tijd/aandacht, maar werkt prima als je het goed 'finetuned' 14.gif
    Martijn_77zondag 2 mei 2010 @ 19:40
    quote:
    Op zondag 2 mei 2010 10:27 schreef Kreator het volgende:
    Vraagje... heb het spel lang niet meer gespeeld..
    Ik heb hier een dubbel oneway track gebouwd, maar hoe zorg ik er nou voor dat als ik daar bv 8 treinen op laat rijden, dat ze niet op een gegeven moment gewoon allemaal achter elkaar aanrijden, maar wat meer tussenafstand houden, zonder dat ze te lang op een rood stoplicht moeten wachten waardoor ze willen draaien...

    [ afbeelding ]
    Hoe heb je die treinen ingesteld vol laden / lossen op ieder station?
    maartenazondag 2 mei 2010 @ 22:05
    Today we released OpenTTD 1.0.1, the first maintenance release of the 1.0 series. It fixes quite a number of bugs, including some serious security vulnerabilities which can quite spoil online playing.
    We urge server owners to update as soon as possible.


    En gedaan.
    Kreatorzondag 2 mei 2010 @ 22:07
    quote:
    Op zondag 2 mei 2010 19:40 schreef Martijn_77 het volgende:
    Hoe heb je die treinen ingesteld vol laden / lossen op ieder station?
    Nee, gewoon stoppen, laden, optiefen. Volladen is niet handig met een paar kleine stationnetjes die weinig volk hebben.
    Teenomaandag 3 mei 2010 @ 11:05
    Alvast een TVP, zo maar eens proberen te starten
    DerUberMenschdinsdag 4 mei 2010 @ 09:11
    quote:
    Op zondag 2 mei 2010 10:32 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Of je maakt hele grote seinafstanden met eventueel wat presignals ofzo, of je gebruikt timetables.
    Ik deed het altijd met grote seinafstanden ja (one-way uiteraard)...
    Kreatorvrijdag 7 mei 2010 @ 21:47
    Ik zal wel heel erg dom bezig zijn, maar wat doe ik nou niet goed???



    Op rood komen ze binnen, moeten ze 1 vd lege plekken op het station pakken. Presignal ervoor, entrysignals bij station. Ze moeten weer vertrekken via de blauwe pijlen...
    Maaaaaaarrrrrrrrrrr....ze blijven nu stom wachten als ze het station weer uit willen rijden. Wat doe ik fout? .

    [ Bericht 2% gewijzigd door Kreator op 07-05-2010 21:52:26 ]
    Kreatorvrijdag 7 mei 2010 @ 22:01
    Tis al opgelost. Heb het omgelegd.
    Bartvrijdag 7 mei 2010 @ 22:17
    En maak screenshots voortaan in PNG in plaats van JPG, zie je de seinen wat beter
    mickeyDvrijdag 7 mei 2010 @ 23:17
    okay, volgende keer kun je, als je de ruimte niet hebt, ook de seinen voor de perrons weglaten, dan kiest het spel zelf een leeg perron, en blokeren ze niets.
    bij een vol station blijft een volgende trein braaf wachten bij het laatste sein tot er een perron vrij is.
    SharQueDodinsdag 11 mei 2010 @ 17:58
    tvp
    Lampje_NLdonderdag 13 mei 2010 @ 19:34
    Hoe krijg je het beste je aantal % getransporteerd omhoog?
    Meer treinen? Maar mijn treinen zijn nooit vol
    minder/kleinere treinen helpt ook al niet?
    Instellen dat ze vol geladen moeten zijn of helpt dat niet?
    Pilesdonderdag 13 mei 2010 @ 19:35
    Volgens mij zorgen dat je treinen helemaal volladen, en zodra een trein vertrekt de volgende er al staat
    SharQueDodonderdag 13 mei 2010 @ 19:57
    Dat dus.
    Bartdonderdag 13 mei 2010 @ 22:48
    quote:
    Op donderdag 13 mei 2010 19:34 schreef Lampje_NL het volgende:
    Hoe krijg je het beste je aantal % getransporteerd omhoog?
    Meer treinen? Maar mijn treinen zijn nooit vol
    minder/kleinere treinen helpt ook al niet?
    Instellen dat ze vol geladen moeten zijn of helpt dat niet?
    http://wiki.openttd.org/Game_mechanics#Station_rating
    TheFreshPrincedonderdag 13 mei 2010 @ 22:50
    Ah, als ik dit weekend tijd heb en het buiten regent, ga ik ook weer eens wat spoortjes leggen
    TheFreshPrincedonderdag 13 mei 2010 @ 23:45
    quote:
    Op donderdag 4 maart 2010 17:18 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Nog veel meer goeie tips:
    http://wiki.openttd.org/Hotkeys
    Vooral A, S, D, Q, W en E zijn interessante toetsen tijdens het bouwen van spoortjes.
    Ik heb vorig jaar hele games hier online "uitgespeeld" en kom er nu pas achter dat je kan draaien

    Vanaf welke versie kon dat? Niet vanaf de originele in 1994 toch?
    Heb het spel in 1994 origineel gekocht Was nog best duur toen! 140 gulden ofzo.
    Maar welk spel speel je nu 16 jaar lang?
    Bartvrijdag 14 mei 2010 @ 08:42
    quote:
    Op donderdag 13 mei 2010 23:45 schreef MaGNeT het volgende:

    [..]

    Ik heb vorig jaar hele games hier online "uitgespeeld" en kom er nu pas achter dat je kan draaien

    Vanaf welke versie kon dat? Niet vanaf de originele in 1994 toch?
    Heb het spel in 1994 origineel gekocht Was nog best duur toen! 140 gulden ofzo.
    Maar welk spel speel je nu 16 jaar lang?
    Draaien? Wat bedoel je daarmee? Autorail ofzo? Zo ja: geen idee, 0.4.5 ofzo gok ik... Paar jaar in ieder geval.
    Bartvrijdag 14 mei 2010 @ 09:00
    Ik heb gisteren trouwens die OpenMSX geinstalleerd, wel weer leuk, die oldschool midi-files met jazzmuziek
    Caraccavrijdag 14 mei 2010 @ 16:27
    denk dat hij met draaien de beeld POV bedoeld
    maar afaik kon dat in het verleden ook niet. wel met andere games
    Bartvrijdag 14 mei 2010 @ 16:30
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 16:27 schreef Caracca het volgende:
    denk dat hij met draaien de beeld POV bedoeld
    maar afaik kon dat in het verleden ook niet. wel met andere games
    Denk het niet, want dat kan nog steeds niet en zal waarschijnlijk ook nooit kunnen.
    Lampje_NLvrijdag 14 mei 2010 @ 19:40
    quote:
    Iemand die het in het kort wil vertalen ?
    (Wat over ..% transporteert gaat)
    Bartvrijdag 14 mei 2010 @ 20:29
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 19:40 schreef Lampje_NL het volgende:

    [..]

    Iemand die het in het kort wil vertalen ?
    (Wat over ..% transporteert gaat)
    Je kan geen Engels? Het is niet echt een ingewikkelde tabel ofzo... In de rechter kolom staat hoeveel invloed datgene in de linker kolom heeft. Bijvoorbeeld Age in years of last vehicle entering station: 2 jaar +4%, 1 jaar +8% en 0 jaar +13%. Zo ga je alle factoren uit de linker kolom af, en kijkt welke waarde bij jouw station van toepassing is, en leest dan het percentage uit de rechter kolom af. Alle percentages opgeteld geeft de rating van je station.
    SharQueDovrijdag 14 mei 2010 @ 21:57
    Server restart?
    Bartvrijdag 14 mei 2010 @ 21:58
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 21:57 schreef SharQueDo het volgende:
    Server restart?
    Ja.
    Lampje_NLvrijdag 14 mei 2010 @ 22:34
    Ik zit me al een half uur suf te zoeken naar een instelling ..
    Volgens mij had ik van de week dat treintjes ook niet afremmen bij een schuin druk..
    Of ben ik nu in de war? ?

    Trein acceleratie mode: Realistisch
    Bartvrijdag 14 mei 2010 @ 22:36
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 22:34 schreef Lampje_NL het volgende:
    Ik zit me al een half uur suf te zoeken naar een instelling ..
    Volgens mij had ik van de week dat treintjes ook niet afremmen bij een schuin druk..
    Of ben ik nu in de war? ?

    Trein acceleratie mode: Realistisch
    Realistisch remmen ze bijna niet af op hellingen maar wel in scherpe bochten. Oude acceleratiemodel doet het andersom.
    MaxMarkvrijdag 14 mei 2010 @ 22:44
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 22:34 schreef Lampje_NL het volgende:
    schuin druk..
    Wehe, vingers iets te ver naar links
    Lampje_NLvrijdag 14 mei 2010 @ 22:46
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 22:44 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Wehe, vingers iets te ver naar links
    Het is dat je er iets over zegt, anders had ik het zelf niet gemerkt typ de laatste tijd wel vaker verkeerde woorden, zonder dat ik het door heb :S
    Ik lees nooit mijn posts na voor dat ik op invoeren/posten klik
    SharQueDovrijdag 14 mei 2010 @ 22:49
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 21:58 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Ja.
    Automatisch? Of handmatige restart?
    Bartzaterdag 15 mei 2010 @ 09:29
    quote:
    Op vrijdag 14 mei 2010 22:49 schreef SharQueDo het volgende:

    [..]

    Automatisch? Of handmatige restart?
    Handmatig. Ik moest Windows Server 2008 updaten, dus de pc moest rebooten. Dan gelijk maar OpenTTD ook gereboot . Ik heb de savegame nog als je hem wil...
    SharQueDozaterdag 15 mei 2010 @ 13:11
    quote:
    Op zaterdag 15 mei 2010 09:29 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Handmatig. Ik moest Windows Server 2008 updaten, dus de pc moest rebooten. Dan gelijk maar OpenTTD ook gereboot . Ik heb de savegame nog als je hem wil...
    Voor mij hoeft het niet.
    FP128zaterdag 15 mei 2010 @ 13:25
    Goh hoe een oud spel toch weer mijn aandacht kan krijgen.

    Jaren geleden toen Pentium 3? nog high-end was kon je
    dit spel ook al kopen en vond ik het best leuk.

    Nu jaren later kom ik het bij toeval tegen en heb ik het weer
    geïnstalleerd en plezier mee gehad.

    Meer mensen met dit soor ervaringen met games uit het verleden
    in een nieuw jasje?
    Bartzaterdag 15 mei 2010 @ 13:27
    quote:
    Op zaterdag 15 mei 2010 13:25 schreef FP128 het volgende:
    Goh hoe een oud spel toch weer mijn aandacht kan krijgen.

    Jaren geleden toen Pentium 3? nog high-end was kon je
    dit spel ook al kopen en vond ik het best leuk.
    Je kon het al kopen toen pentium 1 high-end was
    quote:
    Nu jaren later kom ik het bij toeval tegen en heb ik het weer
    geïnstalleerd en plezier mee gehad.

    Meer mensen met dit soor ervaringen met games uit het verleden
    in een nieuw jasje?
    http://code.google.com/p/corsix-th/ voor Theme Hospital
    Lampje_NLzondag 16 mei 2010 @ 13:50
    Ligt dat nou aan mij of kan je niet meer overladen?
    Peterzondag 16 mei 2010 @ 14:28
    quote:
    Op zondag 16 mei 2010 13:50 schreef Lampje_NL het volgende:
    Ligt dat nou aan mij of kan je niet meer overladen?
    bij 'alles lossen' kun je uitklappen en transfer kiezen in het routemenu van ene voertuig
    Lampje_NLzondag 16 mei 2010 @ 17:42
    quote:
    Op zondag 16 mei 2010 14:28 schreef Peter het volgende:

    [..]

    bij 'alles lossen' kun je uitklappen en transfer kiezen in het routemenu van ene voertuig
    Ja, maar je kan nergens aan klikken dat hij lost, maar niks meer mee neemt :/
    Lossen indien geaccepteerd
    Lossen en vracht meenemen
    Tranfer en neem vracht mee
    Niet lossen en neem vracht mee

    Maar nergens Lossen en voor de rest niks
    Eerst kon ik bijv van meerdere station naar 1 stations overladen, en van dat station weer uit eindelijk naar eind bestemming..
    Peterzondag 16 mei 2010 @ 18:14
    quote:
    Op zondag 16 mei 2010 17:42 schreef Lampje_NL het volgende:

    [..]

    Ja, maar je kan nergens aan klikken dat hij lost, maar niks meer mee neemt :/
    Lossen indien geaccepteerd
    Lossen en vracht meenemen
    Tranfer en neem vracht mee
    Niet lossen en neem vracht mee

    Maar nergens Lossen en voor de rest niks
    Eerst kon ik bijv van meerdere station naar 1 stations overladen, en van dat station weer uit eindelijk naar eind bestemming..
    Bij 'alle vracht vol laden' kun je dan ook kiezen voor 'niet laden'
    SuperHarregarredinsdag 18 mei 2010 @ 19:06
    Hoeveel passagierstreinen laten jullie maximaal per perron rijden? Ben redelijk nieuw v.w.b. OpenTTD, en heb net een tijdje zitten sleutelen met verschillende stations + seinen en ik krijg niet meer dan 3 treinen per perron zonder dat de boel begint te ratelen. (Twee stations dichtbij elkaar met twee perrons, met one-way van A naar B en one-way van B naar A, met seinen. Hier liep het tot 6 treinen goed, met meer hapert het. Daarnaast nog een wat grotere versie geprobeerd met vier perrons en de middelste twee lijnen one-way van A naar B en de buitenste twee lijnen van B naar A. Denk dat als ik de lijnen samenvoeg, de capaciteit nog wel verder omlaag gaat, of de grotere afstand moet veel goedmaken. Bij vier perrons kon ik tot 12 treinen kwijt, zonder dat er vertraging optrad.)

    Goed, de vraag nogmaals, hoeveel passagierstreinen kunnen jullie kwijt per perron? Met one-way? Voegen jullie altijd alle lijnen samen na de wisselstraat voor het station? D.w.z., stel je hebt een station met twee perrons, dan heb je uiteraard een aanvoer- en vertreklijn. Bij vier perrons kan dat misschien ook wel, maar wat als je pak 'm beet 10 perrons hebt?
    Bartdinsdag 18 mei 2010 @ 23:01
    Dat hangt af van de lengte van de treinen, de snelheid van de treinen, de efficiëntie van de sporen en kruisingen, het aanbod van de passagiers/goederen, de capaciteit van de trein........
    Dus je vraag is niet zomaar te beantwoorden .
    cablegunmasterdinsdag 18 mei 2010 @ 23:22
    quote:
    Op dinsdag 18 mei 2010 19:06 schreef SuperHarregarre het volgende:
    Hoeveel passagierstreinen laten jullie maximaal per perron rijden? Ben redelijk nieuw v.w.b. OpenTTD, en heb net een tijdje zitten sleutelen met verschillende stations + seinen en ik krijg niet meer dan 3 treinen per perron zonder dat de boel begint te ratelen. (Twee stations dichtbij elkaar met twee perrons, met one-way van A naar B en one-way van B naar A, met seinen. Hier liep het tot 6 treinen goed, met meer hapert het. Daarnaast nog een wat grotere versie geprobeerd met vier perrons en de middelste twee lijnen one-way van A naar B en de buitenste twee lijnen van B naar A. Denk dat als ik de lijnen samenvoeg, de capaciteit nog wel verder omlaag gaat, of de grotere afstand moet veel goedmaken. Bij vier perrons kon ik tot 12 treinen kwijt, zonder dat er vertraging optrad.)

    Goed, de vraag nogmaals, hoeveel passagierstreinen kunnen jullie kwijt per perron? Met one-way? Voegen jullie altijd alle lijnen samen na de wisselstraat voor het station? D.w.z., stel je hebt een station met twee perrons, dan heb je uiteraard een aanvoer- en vertreklijn. Bij vier perrons kan dat misschien ook wel, maar wat als je pak 'm beet 10 perrons hebt?
    Mijn taktiek was altijd heel simpel... je bouwt zoveel mogelijk dubbelbaans lijnen en voorspelt in het begin al een beetje waar het druk word en welke industrieen je kiest.. Voorkeur van mij is Kolen omdat het redelijk veel oplevert . De stations bouw je en vervolgens leg je een lijn aan hierop kunnen in de toekomst meerdere lijnen worden aangelegd. Treinen wachten toch tot ze vol zijn dus de capaciteit van mijn lijnen worden niet gehinderd door andere lijnen die ik eraan vast knoop.

    Tja en soms heb je pech en dan heb je een puzzeltje . Dat was mijn strategie
    Hoeveel treinen laat je rijden? Nou net zoveel als de capaciteit van je Stad / Industrie aan kan
    SuperHarregarrewoensdag 19 mei 2010 @ 01:54
    Hehe, ik ben niet zo van de industrieën dus bij mij gaat het voornamelijk om passagiers en misschien wat post. Maar goed, ik weet ook nog niet precies hoe ik die sporen aanleg, natuurlijk. Wat ik probeerde was een stresstest, verst ingezoomd en dan op één scherm zodat ik het goed kon volgen, en dan gebruikte ik slechts de locomotief, zonder passagiers.

    Ander vraagje, steden groeien op zich best snel maar op een gegeven moment komen ze toch wat in de verdrukking. (Rond de 20.000 inwoners bij mij.) Zeker als meerdere steden tegen elkaar aangroeien. Zijn er ook mods die andere of extra gebouwen hebben? (Ben sowieso niet echt gecharmeerd van de gebouwen in de 21e eeuw in het spel. Beetje te futuristisch.)
    Bartwoensdag 19 mei 2010 @ 07:06
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 01:54 schreef SuperHarregarre het volgende:
    Ander vraagje, steden groeien op zich best snel maar op een gegeven moment komen ze toch wat in de verdrukking. (Rond de 20.000 inwoners bij mij.) Zeker als meerdere steden tegen elkaar aangroeien. Zijn er ook mods die andere of extra gebouwen hebben? (Ben sowieso niet echt gecharmeerd van de gebouwen in de 21e eeuw in het spel. Beetje te futuristisch.)
    http://grfcrawler.tt-forums.net/index.php
    cablegunmasterwoensdag 19 mei 2010 @ 07:53
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 01:54 schreef SuperHarregarre het volgende:
    Hehe, ik ben niet zo van de industrieën dus bij mij gaat het voornamelijk om passagiers en misschien wat post. Maar goed, ik weet ook nog niet precies hoe ik die sporen aanleg, natuurlijk. Wat ik probeerde was een stresstest, verst ingezoomd en dan op één scherm zodat ik het goed kon volgen, en dan gebruikte ik slechts de locomotief, zonder passagiers.

    Ander vraagje, steden groeien op zich best snel maar op een gegeven moment komen ze toch wat in de verdrukking. (Rond de 20.000 inwoners bij mij.) Zeker als meerdere steden tegen elkaar aangroeien. Zijn er ook mods die andere of extra gebouwen hebben? (Ben sowieso niet echt gecharmeerd van de gebouwen in de 21e eeuw in het spel. Beetje te futuristisch.)
    Ik in het begin ook niet tot je 20 verschillende soorten treintjes ziet
    SharQueDowoensdag 19 mei 2010 @ 07:55
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 07:53 schreef cablegunmaster het volgende:

    [..]

    Ik in het begin ook niet tot je 20 verschillende soorten treintjes ziet
    mods

    Geef mij maar gewoon pats boem TTD zoals het vroegâh was. OpenTTD met original graphics, geen namaakrommel.
    cablegunmasterwoensdag 19 mei 2010 @ 08:43
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 07:55 schreef SharQueDo het volgende:

    [..]

    mods

    Geef mij maar gewoon pats boem TTD zoals het vroegâh was. OpenTTD met original graphics, geen namaakrommel.
    nee geen mods gewoon originele graphics alleen 20 soorten goederen (ok iets minder 8 dan ) maar gaat om het idee
    SuperHarregarrewoensdag 19 mei 2010 @ 11:01
    quote:
    Dank!
    SharQueDowoensdag 19 mei 2010 @ 11:11
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 08:43 schreef cablegunmaster het volgende:

    [..]

    nee geen mods gewoon originele graphics alleen 20 soorten goederen (ok iets minder 8 dan ) maar gaat om het idee
    20 soorten goederen?

    Hop, gewoon coal. Niet moeilijk doen.
    Peterwoensdag 19 mei 2010 @ 11:28
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 11:11 schreef SharQueDo het volgende:

    [..]

    20 soorten goederen?

    Hop, gewoon coal. Niet moeilijk doen.
    Das ook zo saai.. Trammetjes zijn ook leuk, jammer dat je max 300 wegvoertuigen kan laten rijden in de multy
    Bartwoensdag 19 mei 2010 @ 11:39
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 11:01 schreef SuperHarregarre het volgende:

    [..]

    Dank!
    Stond gewoon in de OP hoor .
    Bartwoensdag 19 mei 2010 @ 11:40
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 11:28 schreef Peter het volgende:

    [..]

    Das ook zo saai.. Trammetjes zijn ook leuk, jammer dat je max 300 wegvoertuigen kan laten rijden in de multy
    Dat is op te hogen hoor .
    lezutwoensdag 19 mei 2010 @ 22:09
    quote:
    Op dinsdag 18 mei 2010 19:06 schreef SuperHarregarre het volgende:
    Hoeveel passagierstreinen laten jullie maximaal per perron rijden?
    Er wordt maar weinig met passagiers gespeeld binnen de community heb ik het idee. Ik bouw zelf wel hoofdzakelijk netwerken voor passagiers, en zo af en toe een paar goederentreintjes er tussendoor voor het leuke beeld

    Maar als je met passagiersnetwerken bezig bent kun je eigenlijk niet om cargodist heen, dat maakt het zoveel realistischer en interessanter. Ik gebruik nu dit patchpack, daar zitten een aantal dingen die ik eigenlijk niet meer kan missen : http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=47622 (zoals Auto Timetables, Cargodist, en Daylegnth / town-cargo-factor).

    Normaal zijn die patchpack's vrij instabiel, maar ik heb laatst alles overnieuw geinstalleerd (dus vers .cfg bestand, geen rare instellingen die nog wel een fuckups geven) en ik heb nog maar 1 crash gehad met dit patchpack. Werkt dus eigenlijk prima, en met autosave kun je al heel wat ellende opvangen


    Plaatje van een station in mijn huidige game.. Beetje slecht zichtbaar omdat ik mijn stations liefst ingraaf zodat de stad er wat minder last van heeft (kan ik trams over de viaducten sturen -> geen crashes)
    SuperHarregarredonderdag 20 mei 2010 @ 06:00
    Cargodist klinkt wel heel interessant. Misschien dat ik dat later eens ga proberen. Ik moet eerst nog even spelen met wissels en dergelijke voordat ik zoiets groots uitprobeer. Het kriebelt al wel een beetje want het is veel interessanter om passagiers te hebben die ergens naartoe willen. Op dit moment is het gewoon mensen verplaatsen om het verplaatsen...
    cablegunmasterdonderdag 20 mei 2010 @ 06:37
    quote:
    Op zondag 2 mei 2010 22:07 schreef Kreator het volgende:

    [..]

    Nee, gewoon stoppen, laden, optiefen. Volladen is niet handig met een paar kleine stationnetjes die weinig volk hebben.
    Dat is juist wat ik doe, weinig volk? Kleinere treintjes of je moet werken met specifiek gerichte passagiers. weet niet meer zeker of dat kon. Maar dan moeten die perse ergens op de lijn wezen.

    Ik vulde hem gewoon vol... weinig passagiers , kleinere wagons

    Krijg echt weer zin als ik dit topic lees om een heel netwerk te maken

    Eerst werken
    Pleasureman_Guntherdonderdag 20 mei 2010 @ 20:48
    Het verplaatsen van je HQ kost 150 miljoen?!
    cablegunmasterdonderdag 20 mei 2010 @ 21:02
    quote:
    Op donderdag 20 mei 2010 20:48 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Het verplaatsen van je HQ kost 150 miljoen?!
    das niks
    Bartvrijdag 21 mei 2010 @ 13:26
    quote:
    Op donderdag 20 mei 2010 20:48 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Het verplaatsen van je HQ kost 150 miljoen?!
    Zo weinig bij jou? Jij hebt ook niet je best gedaan .
    Kreatorvrijdag 21 mei 2010 @ 13:35
    quote:
    Op donderdag 20 mei 2010 06:37 schreef cablegunmaster het volgende:
    Dat is juist wat ik doe, weinig volk? Kleinere treintjes
    Dat is vrij lastig op een track met 25 stations. Bovendien vind ik het mooier om alle treinen op dezelfde lengte te hebben.
    quote:
    Op donderdag 20 mei 2010 20:48 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Het verplaatsen van je HQ kost 150 miljoen?!
    ..ik heb momenteel ongeveer 1 miljard per jaar inkomsten (300 treintjes en een paar vliegtuigjes). Dan is 150 mio niks. en ik ben pas een paar weken bezig...
    JohnnyKnoxvillevrijdag 21 mei 2010 @ 13:37
    quote:
    Op woensdag 19 mei 2010 22:09 schreef lezut het volgende:
    [ afbeelding ]
    Plaatje van een station in mijn huidige game.. Beetje slecht zichtbaar omdat ik mijn stations liefst ingraaf zodat de stad er wat minder last van heeft (kan ik trams over de viaducten sturen -> geen crashes)
    ! Eindelijk iemand die ook van alles ingraaft! Dat doe ik ook het liefst, ook met goederen. .
    SharQueDovrijdag 21 mei 2010 @ 14:02
    quote:
    Op vrijdag 21 mei 2010 13:37 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

    [..]

    ! Eindelijk iemand die ook van alles ingraaft! Dat doe ik ook het liefst, ook met goederen. .
    Ik doe het nooit; ik zie de nut er niet echt van in.
    JohnnyKnoxvillevrijdag 21 mei 2010 @ 14:04
    quote:
    Op vrijdag 21 mei 2010 14:02 schreef SharQueDo het volgende:
    Ik doe het nooit; ik zie de nut er niet echt van in.
    Ik deed/doe het om bijvoorbeeld goederen- en personenvervoer te scheiden, dus personenvervoer in zijn geheel op "begane grond" en goederen op "-1". Dan hoeven treinen niet te klimmen en kunnen ze wel ongelijkvloers kruisen.
    SuperHarregarrevrijdag 21 mei 2010 @ 18:25
    150 miljoen is inderdaad niet zoveel na een tijdje spelen. In het begin is het altijd even krap en daarna heb je zoveel geld dat je van gekkigheid niet weet wat je ermee moet doen.
    Bartvrijdag 21 mei 2010 @ 19:25
    quote:
    Op vrijdag 21 mei 2010 18:25 schreef SuperHarregarre het volgende:
    150 miljoen is inderdaad niet zoveel na een tijdje spelen. In het begin is het altijd even krap en daarna heb je zoveel geld dat je van gekkigheid niet weet wat je ermee moet doen.
    Als je veel geld hebt, dan kost het verplaatsen ook meer...
    cablegunmastervrijdag 21 mei 2010 @ 19:30
    quote:
    Op vrijdag 21 mei 2010 14:04 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

    [..]

    Ik deed/doe het om bijvoorbeeld goederen- en personenvervoer te scheiden, dus personenvervoer in zijn geheel op "begane grond" en goederen op "-1". Dan hoeven treinen niet te klimmen en kunnen ze wel ongelijkvloers kruisen.
    Ik deed het altijd andersom als ik een netwerk had dat zich meer op passagiers moeide (dan had ik altijd nog 3/4 cargo voor fabrieken. )
    Hojdhopperzondag 23 mei 2010 @ 18:45
    tvp
    Pleasureman_Guntherdinsdag 25 mei 2010 @ 20:49
    Leuk Iemand heeft met opzet een deel van mijn spoor onder water laten lopen op de server. Volgens mij was het armoetzaaier transport...
    Hojdhopperwoensdag 26 mei 2010 @ 00:00
    N.a.v. bovenstaande post. Hoe kom je eigenlijk op de server? Ik kan hem niet vinden in de serverlijst? (oke openttd-newbie hierzo, sorry).
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 08:26
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 00:00 schreef Hojdhopper het volgende:
    N.a.v. bovenstaande post. Hoe kom je eigenlijk op de server? Ik kan hem niet vinden in de serverlijst? (oke openttd-newbie hierzo, sorry).
    Hij staat gewoon in de lijst op http://openttd.org/servers
    Gewoon toevoegen dus, door het adres+poort in te vullen. lingen.nu:3984 dus, wat ook in de OP staat.
    maartenawoensdag 26 mei 2010 @ 08:49
    quote:
    Op dinsdag 25 mei 2010 20:49 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Leuk Iemand heeft met opzet een deel van mijn spoor onder water laten lopen op de server.
    Je moet ook geen sporen leggen op zee-niveau, tenzij het echt niet anders kan.
    Pleasureman_Guntherwoensdag 26 mei 2010 @ 11:10
    @ Maik Transport:

    Ook jouw netwerk is gesaboteerd Alles is vastgelopen.

    Kunnen dat soort figuren niet geband worden?
    #ANONIEMwoensdag 26 mei 2010 @ 11:12
    Spelen jullie nog op de fok-server?
    Pleasureman_Guntherwoensdag 26 mei 2010 @ 11:19
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:12 schreef Roellie80 het volgende:
    Spelen jullie nog op de fok-server?
    Yep
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 11:23
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:10 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    @ Maik Transport:

    Ook jouw netwerk is gesaboteerd Alles is vastgelopen.

    Kunnen dat soort figuren niet geband worden?
    Alleen als ik ze op heterdaad betrap.
    #ANONIEMwoensdag 26 mei 2010 @ 11:28
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:19 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:

    [..]

    Yep
    dan moet ik maar weer eens een keertje jullie komen ownen
    Ik heb een jaartje geleden redelijk actief op speed-servers gespeeld. hier krijg je 200k startvermogen. geen mogelijkheid tot lenen en settings op hard.

    Je speelt hier tegen andere mensen met als doel zo snel mogelijk een bepaalde bedrijfswaarde te krijgen. Meestal tussen de 5 en 20 mil. Zo'n potje ( als je goed speelt) duurt zo'n 3 uur.

    Wat dat betreft kan je op deze manier op een "normale" server in een paar uur de 100mil makkelijk halen
    #ANONIEMwoensdag 26 mei 2010 @ 11:29
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:23 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Alleen als ik ze op heterdaad betrap.
    Ik zit er al maanden niet meer in, maar je kan toch een wachtwoord op je bedrijf zetten
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 11:31
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:29 schreef Roellie80 het volgende:

    [..]

    Ik zit er al maanden niet meer in, maar je kan toch een wachtwoord op je bedrijf zetten
    En hoe helpt dat tegen het flooden van de map?
    #ANONIEMwoensdag 26 mei 2010 @ 11:35
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:31 schreef Bart het volgende:

    [..]

    En hoe helpt dat tegen het flooden van de map?
    ah haha
    flooden als in onder water laten lopen.
    Je kan toch bij het maken van de map de minimale hoogte opgeven?

    Als ik echt iets zinloos inbreng negeer me dan maar
    Gamer_Vwoensdag 26 mei 2010 @ 11:39
    quote:
    Op vrijdag 21 mei 2010 18:25 schreef SuperHarregarre het volgende:
    150 miljoen is inderdaad niet zoveel na een tijdje spelen. In het begin is het altijd even krap en daarna heb je zoveel geld dat je van gekkigheid niet weet wat je ermee moet doen.
    Ik ben een keer op een server al mijn lijnen gaan vervangen door boten. Beetje kanaaltjes graven en aanleggen
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 11:49
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:35 schreef Roellie80 het volgende:
    Je kan toch bij het maken van de map de minimale hoogte opgeven?
    Geen idee, is dat een nieuwe optie?
    quote:
    Als ik echt iets zinloos inbreng negeer me dan maar
    Nah, we zitten hier niet op Tweakers .
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 11:51
    En als er hier trouwens nog iemand zin heeft om wat meer banners te maken voor dit topic, door middel van een bestaande psd-file waarop telkens de achtergrond gewijzigd moet worden, dan hoor ik dat graag .
    #ANONIEMwoensdag 26 mei 2010 @ 12:04
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:49 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Geen idee, is dat een nieuwe optie?
    [..]

    Nah, we zitten hier niet op Tweakers .
    Ik meen me te kunnen herinneren dan in versie 0.6.3 een optie zat om bij een random map de minimale en maximale land hoogtes in te stellen. Maar ik zou het echt moeten opzoeken.. wie weet later vandaag

    Verder heb ik eerder wel eens m'n maten flink in de maling genomen doordat in een map had gemaakt op zee-niveau met een dijk er omheen. Na een paar uur actief opbouwen de dijk weghalen en je hebt een paar boze gezichten
    Maik18woensdag 26 mei 2010 @ 12:20
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 11:10 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    @ Maik Transport:

    Ook jouw netwerk is gesaboteerd Alles is vastgelopen.

    Kunnen dat soort figuren niet geband worden?
    Dat heb ik zelf gedaan. armoetzaaier ging met m'n goederen aan de haal waarna ik alles stop heb gezet omdat ik geen zin had om "mijn" olierafinaderij opnieuw te verplaatsen. Wat mij betreft mag er weer herstart worden.
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 12:26
    Jouw goederen?
    Maik18woensdag 26 mei 2010 @ 12:31
    Je weet wat ik bedoel. En ik weet ook best dat dat niet verboden is, het is alleen heel irritant als je een heel netwerk bouwt en er een armoetzaaier komt die even al je goederen mee neemt.
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 12:41
    Dan moet je zorgen dat je een hogere rating hebt...
    #ANONIEMwoensdag 26 mei 2010 @ 12:59
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 12:31 schreef Maik18 het volgende:
    Je weet wat ik bedoel. En ik weet ook best dat dat niet verboden is, het is alleen heel irritant als je een heel netwerk bouwt en er een armoetzaaier komt die even al je goederen mee neemt.
    ik snap je frustratie, maar daarom maak je een verbinding altijd op zo'n manier dat je altijd de vervoerscapaciteit kan aanpassen. Ook zorg je dat je een betere rating hebt/krijgt als de concurrent.

    Dat is toch juist het mooie van het spel!
    Maik18woensdag 26 mei 2010 @ 13:00
    Dan ben je alsnog de helft van je goederen kwijt...
    Bartwoensdag 26 mei 2010 @ 13:07
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 13:00 schreef Maik18 het volgende:
    Dan ben je alsnog de helft van je goederen kwijt...
    Welnee, degene met de hoogste rating krijgt een veel groter deel. Als jij 80% rating hebt, en de ander 70%, dan krijgt je minstens 3/4 van de goederen... Ik weet niet precies hoe het berekend wordt, maar het is echt veel meer dan de helft wat je krijgt.
    #ANONIEMwoensdag 26 mei 2010 @ 13:09
    quote:
    Op woensdag 26 mei 2010 13:00 schreef Maik18 het volgende:
    Dan ben je alsnog de helft van je goederen kwijt...
    dan ben je alsnog in elk geval een gedeelte van je goederen kwijt.
    Zo werkt dat in het leven inderdaad.

    Zorg dan dus dat je niet teveel en niet te weinig treinen op deze route zitten zodat je rating goed loopt. En verder zou ik met hem op andere plaatsen gaan concurreren.

    Het word pas vervelend wanneer mensen echt irritant gaan doen dmv grond opkopen.
    Lampje_NLwoensdag 26 mei 2010 @ 23:26
    Jammer dat ik het verleert ben eerst kon ik ook redelijk goede netwerken maken mar nu moet ik weer alles opnieuw leren

    Maar die fok server.. zoiets heb ik nog nooit gezien
    Pleasureman_Gunthervrijdag 28 mei 2010 @ 16:46
    Van mij mag de server eventueel gereset worden. De map is aardig volgebouwd.
    Maik18vrijdag 28 mei 2010 @ 17:21
    Inderdaad, en op de één of andere manier heeft "Bloody Transport" een stuk rails van mij verwijderd en dat stuk grond gekocht...
    Maik18vrijdag 28 mei 2010 @ 17:23
    En toevallig komt dat armoetzaaier weer ten goede, hij kan nu alle goederen vervoeren. Toeval zeker?
    Pleasureman_Guntherwoensdag 2 juni 2010 @ 21:23
    Leuk, zo'n bedrijf dat speciaal wordt opgericht om mijn trams te vernietigen, en dat kanalen graaft om mijn stations onder te laten lopen. (Nundingham Transport). Kan dat bedrijf van de server gegooid worden? Nu kunnen mijn bussen daar nooit meer weg...

    -edit-

    En hij heeft zijn hoofdkantoor op de plek gezet waar hij mijn station heeft laten onderlopen

    [ Bericht 23% gewijzigd door Pleasureman_Gunther op 02-06-2010 22:00:10 ]
    TheFreshPrincewoensdag 2 juni 2010 @ 21:26
    Hmm, het jeukt om weer eens mee te gaan spelen
    Pleasureman_Gunthervrijdag 4 juni 2010 @ 14:06
    @Bart:

    Ik vraag het nog maar een keer: kan Nundingham Transport van de server gekickt worden? Het heeft overduidelijk als enige doel om mijn netwerk in Nundingham te saboteren...
    Bartvrijdag 4 juni 2010 @ 14:21
    Done.
    Bartvrijdag 4 juni 2010 @ 14:22
    quote:
    Op vrijdag 28 mei 2010 17:21 schreef Maik18 het volgende:
    Inderdaad, en op de één of andere manier heeft "Bloody Transport" een stuk rails van mij verwijderd en dat stuk grond gekocht...
    Wachtwoord gebruiken...
    Pleasureman_Gunthervrijdag 4 juni 2010 @ 14:25
    quote:
    Op vrijdag 4 juni 2010 14:22 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Wachtwoord gebruiken...
    Meestal laat hij de boel onderlopen (kanaaltje graven). Je moet dus eigenlijk niet onder zeeniveau meer bouwen, of het land eromheen afschermen/weg aanleggen.
    Bartvrijdag 4 juni 2010 @ 14:25
    quote:
    Op vrijdag 4 juni 2010 14:25 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:

    [..]

    Meestal laat hij de boel onderlopen (kanaaltje graven). Je moet dus eigenlijk niet onder zeeniveau meer bouwen, of het land eromheen afschermen/weg aanleggen.
    Dat is inderdaad het verstandigste .
    Kreatorvrijdag 4 juni 2010 @ 15:44
    ...ik heb nu een tijdje zo'n 2000x2000 mapje lopen. 500 treinen, 1.5 miljard inkomsten per jaar, 11 miljoen inwoners. Best tof. En ik ben denk ik op een procent of 10 qua opvulling. .
    Kreatordinsdag 8 juni 2010 @ 16:34
    quote:
    Op vrijdag 4 juni 2010 15:44 schreef Kreator het volgende:
    ...ik heb nu een tijdje zo'n 2000x2000 mapje lopen. 500 treinen, 1.5 miljard inkomsten per jaar, 11 miljoen inwoners. Best tof. En ik ben denk ik op een procent of 10 qua opvulling. .
    Hoeveel treinen hebben jullie nou max. rijden in zo'n mapje? Ik ben wel benieuwd...
    Pleasureman_Guntherdinsdag 8 juni 2010 @ 16:51
    quote:
    Op dinsdag 8 juni 2010 16:34 schreef Kreator het volgende:

    [..]

    Hoeveel treinen hebben jullie nou max. rijden in zo'n mapje? Ik ben wel benieuwd...
    Nou?
    Kreatordinsdag 8 juni 2010 @ 16:54
    quote:
    Op dinsdag 8 juni 2010 16:51 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Nou?
    Nou?!??
    Bartdinsdag 8 juni 2010 @ 18:13
    quote:
    Op dinsdag 8 juni 2010 16:34 schreef Kreator het volgende:

    [..]

    Hoeveel treinen hebben jullie nou max. rijden in zo'n mapje? Ik ben wel benieuwd...
    1600 ofzo
    Racemolzaterdag 12 juni 2010 @ 15:13
    S. Light transport is ook weer van de partij. Dit keer exclusief personen en mail vervoer!
    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 15:25
    quote:
    Op dinsdag 8 juni 2010 18:13 schreef Bart het volgende:

    [..]

    1600 ofzo
    Kom ik daar aan met mijn 100 treinen. Heb je niet toevallig een screenshot van een deel van de map? Wil dat wel eens zien!
    Racemolzaterdag 12 juni 2010 @ 15:33
    Je kan hier online gewoon een kijkje komen nemen.
    Green1zaterdag 12 juni 2010 @ 15:54
    Ik heb ook wel weer zin om dit eens te spelen
    Green1zaterdag 12 juni 2010 @ 15:56
    dubbel
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 16:09
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 15:25 schreef Hojdhopper het volgende:

    [..]

    Kom ik daar aan met mijn 100 treinen. Heb je niet toevallig een screenshot van een deel van de map? Wil dat wel eens zien!




    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 17:05
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 15:33 schreef Racemol het volgende:
    Je kan hier online gewoon een kijkje komen nemen.
    Lukt me nog steeds niet om op de server te komen..

    Face it, I'm a noob.
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 17:22
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 17:05 schreef Hojdhopper het volgende:

    [..]

    Lukt me nog steeds niet om op de server te komen..

    Face it, I'm a noob.
    Wat krijg je dan voor melding?
    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 17:25
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 17:22 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Wat krijg je dan voor melding?
    Niets, ik kan de server niet eens vinden..
    Peterzaterdag 12 juni 2010 @ 17:26
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 17:25 schreef Hojdhopper het volgende:

    [..]

    Niets, ik kan de server niet eens vinden..
    Zelf toevoegen he
    Racemolzaterdag 12 juni 2010 @ 17:53
    Hij staat ook gewoon in het lijstje hoor. Kijk maar bij de F... van Fok!

    Oh en vergeet bij je multiplayer scherm niet LAN te veranderen in Internet!
    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 18:13
    Ik heb hem nu gevonden, jullie zitten in jaar 2206 right?

    Maar nu nog even de GRF updaten, mis de Generic Tram set.
    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 18:24
    Oke ik ben in, maar ik ga me er maar niet aan wagen.
    Racemolzaterdag 12 juni 2010 @ 18:26
    De server is een beetje vol. Ik vermoed dat Bart hem spoedig zal resetten, dan beginnen we weer opnieuw.
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 18:26
    Waarom niet?
    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 18:27
    Omdat mijn bouwkunsten laaaaang niet zo goed zijn als die van jullie. En dan verpest ik de server toch maar.
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 18:30
    Oefening baart kunst... Als je niet meedoet zul je ook niet beter worden. En zolang je niet de map onder water laat lopen, verpest je helemaal niets hoor .
    dennistdzaterdag 12 juni 2010 @ 18:33
    Ik vind het spel trouwens wel erg langzaam lopen, is dat normaal met multiplayer over internet? Over LAN (lokaal hier met 2 mensen) is ie namelijk wel gewoon snel. Of ligt het aan de map?
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 18:34
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:33 schreef dennistd het volgende:
    Ik vind het spel trouwens wel erg langzaam lopen, is dat normaal met multiplayer over internet? Over LAN (lokaal hier met 2 mensen) is ie namelijk wel gewoon snel. Of ligt het aan de map?
    Kijk eens naar het aantal voertuigen... Het is normaal dat het dan niet allemaal meer even soepel loopt via internet .
    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 18:37
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:27 schreef Hojdhopper het volgende:
    Omdat mijn bouwkunsten laaaaang niet zo goed zijn als die van jullie. En dan verpest ik de server toch maar.
    Natuurlijk, maar liever oefen ik nog een beetje met de singleplayer.
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 18:39
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:37 schreef Hojdhopper het volgende:

    [..]

    Natuurlijk, maar liever oefen ik nog een beetje met de singleplayer.
    Onzin, je leert juist veel meer in multiplayer. Kijken wat anderen doen, vragen stellen hoe en waarom, en vaak genoeg krijg je gewoon al vanzelf hulp en advies .
    Green1zaterdag 12 juni 2010 @ 18:46
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 16:09 schreef Bart het volgende:

    [..]

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]

    [ afbeelding ]
    Waarom gebruik je nog van die vierkantjes dan? Daar kun je tegenwoordig toch de PBS voor nemen?
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 18:49
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:46 schreef Green1 het volgende:

    [..]

    Waarom gebruik je nog van die vierkantjes dan? Daar kun je tegenwoordig toch de PBS voor nemen?
    Die screens waren er eerder dan PBS.
    Hojdhopperzaterdag 12 juni 2010 @ 18:55
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:39 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Onzin, je leert juist veel meer in multiplayer. Kijken wat anderen doen, vragen stellen hoe en waarom, en vaak genoeg krijg je gewoon al vanzelf hulp en advies .
    Hm, dan wil ik wel eens een gokje wagen. Maar dan wel bij een nieuwe reset. Wordt dat hier gemeld?
    Green1zaterdag 12 juni 2010 @ 19:31
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:49 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Die screens waren er eerder dan PBS.
    Hoe bedoel je Krijg je die later in het spel pas dan?
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 19:48
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 19:31 schreef Green1 het volgende:

    [..]

    Hoe bedoel je Krijg je die later in het spel pas dan?
    Ja, in versie 0.6.0 zaten ze nog niet.
    Peterzaterdag 12 juni 2010 @ 19:50
    Mogen bootjes dan ook weer aan? (na een reset)
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 19:51
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:55 schreef Hojdhopper het volgende:

    [..]

    Hm, dan wil ik wel eens een gokje wagen. Maar dan wel bij een nieuwe reset. Wordt dat hier gemeld?
    In principe wel ja .
    Bartzaterdag 12 juni 2010 @ 19:51
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 19:50 schreef Peter het volgende:
    Mogen bootjes dan ook weer aan? (na een reset)


    edit: Was even vergeten dat de pathfinder van boten nogal veel recourses vraagt. Een paar boten vertraagt de server echt enorm, 100 boten geeft gegarandeerd desyncs. Dus helaas

    [ Bericht 8% gewijzigd door Bart op 13-06-2010 09:01:37 ]
    cablegunmasterzaterdag 12 juni 2010 @ 20:27
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 18:46 schreef Green1 het volgende:

    [..]

    Waarom gebruik je nog van die vierkantjes dan? Daar kun je tegenwoordig toch de PBS voor nemen?
    Screenshot van jou oplossing
    Bartzondag 13 juni 2010 @ 09:05
    quote:
    Op zaterdag 12 juni 2010 20:27 schreef cablegunmaster het volgende:

    [..]

    Screenshot van jou oplossing
    Zoiets waarschijnlijk:













    Racemolzondag 13 juni 2010 @ 11:58
    Iemand heeft de map weer laten flooden, alleen dit keer kon ik zien wie het was. Player Transport (company 8) en de gebruiker was Rannam (die nu zijn naam heeft aangepast naar Player). Kijk ook maar naar de 205 mil construction kosten in het jaar 2216
    #ANONIEMzondag 13 juni 2010 @ 12:17
    gaan we opniuew beginnen?
    Racemolzondag 13 juni 2010 @ 12:19
    Ik ben serieus teleurgesteld in het publiek wat hier komt, er is altijd wel iemand die het voor een ander verziekt. Ik ga opnieuw beginnen, maar dan weer offline. Ik heb er geen zin in dat een of andere idioot het weer verkloot.
    Pleasureman_Guntherzondag 13 juni 2010 @ 12:29




    Nou, resetten dan maar...
    Bartzondag 13 juni 2010 @ 12:37
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 11:58 schreef Racemol het volgende:
    Iemand heeft de map weer laten flooden, alleen dit keer kon ik zien wie het was. Player Transport (company 8) en de gebruiker was Rannam (die nu zijn naam heeft aangepast naar Player). Kijk ook maar naar de 205 mil construction kosten in het jaar 2216
    Ik zie
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 12:17 schreef Roellie80 het volgende:
    gaan we opniuew beginnen?
    Ja.
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 12:19 schreef Racemol het volgende:
    Ik ben serieus teleurgesteld in het publiek wat hier komt, er is altijd wel iemand die het voor een ander verziekt. Ik ga opnieuw beginnen, maar dan weer offline. Ik heb er geen zin in dat een of andere idioot het weer verkloot.
    Kan er helaas alleen wat aan doen als ik het zie gebeuren...
    RPGzondag 13 juni 2010 @ 14:50
    Is er geen mogelijkheid om een max bedrijven in te stellen? En die tijdens spelen te verhogen?

    Dan kunnen mensen die mee willen spelen het hier vragen. Die krijgen dan een bedrijf toegewezen met wachtwoord (die alleen die persoon weet). Dan heb je alleen nog maar mensen die daadwerkelijk spelen en niet klooien. En als dan iemand klooit weet je wie het was en kan die niet meer mee doen.
    Bartzondag 13 juni 2010 @ 14:55
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 14:50 schreef RPG het volgende:
    Is er geen mogelijkheid om een max bedrijven in te stellen? En die tijdens spelen te verhogen?

    Dan kunnen mensen die mee willen spelen het hier vragen. Die krijgen dan een bedrijf toegewezen met wachtwoord (die alleen die persoon weet). Dan heb je alleen nog maar mensen die daadwerkelijk spelen en niet klooien. En als dan iemand klooit weet je wie het was en kan die niet meer mee doen.
    Dan moeten mensen een tijd wachten om mee te kunnen spelen, dat verpest het open karakter van het spel.
    RPGzondag 13 juni 2010 @ 15:51
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 14:55 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Dan moeten mensen een tijd wachten om mee te kunnen spelen, dat verpest het open karakter van het spel.
    Het open karakter van het spel wordt nu toch al verpest doordat bepaalde mensen zich niet kunnen gedragen.
    SharQueDozondag 13 juni 2010 @ 15:58
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 15:51 schreef RPG het volgende:

    [..]

    Het open karakter van het spel wordt nu toch al verpest doordat bepaalde mensen zich niet kunnen gedragen.
    Alsof de grote boze mensenwereld altijd over rozen gaat. Deal with it of ga singleplayer. Tegen de tijd dat iemand genoeg geld heeft om de map te laten flooden heb jij ook genoeg geld om terrain weer te raisen voor sporen, town growth, etc.
    Hojdhopperzondag 13 juni 2010 @ 20:28
    Als ik het goed begrijp zijn jullie dus weer opnieuw begonnen? Ook ik heb gejoined maar dan ging er denk ik iets mis want ik ben de enige speler (naast een andere die niet bouwt).
    Bartzondag 13 juni 2010 @ 20:38
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 20:28 schreef Hojdhopper het volgende:
    Als ik het goed begrijp zijn jullie dus weer opnieuw begonnen? Ook ik heb gejoined maar dan ging er denk ik iets mis want ik ben de enige speler (naast een andere die niet bouwt).
    Want jij denkt dat er continu spelers zijn?
    Hojdhopperzondag 13 juni 2010 @ 20:49
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 20:38 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Want jij denkt dat er continu spelers zijn?
    Nee maar ik ben vanmiddag begonnen, en ik dacht, op een zondag zal er vast wel iemand spelen en er bij komen. Maar ik ben dus te voorbarig geweest. Sorry!
    etalonzondag 13 juni 2010 @ 20:53
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 20:49 schreef Hojdhopper het volgende:

    [..]

    Nee maar ik ben vanmiddag begonnen, en ik dacht, op een zondag zal er vast wel iemand spelen en er bij komen. Maar ik ben dus te voorbarig geweest. Sorry!
    neuh maar ik werd gebanned. nadat ik uren had gespeeld

    waarom? goede vraag.
    Bartzondag 13 juni 2010 @ 20:57
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 20:53 schreef etalon het volgende:

    [..]

    neuh maar ik werd gebanned. nadat ik uren had gespeeld

    waarom? goede vraag.
    Omdat ik erachter kwam dat je, nu je als Jiraya speelt, eigenlijk etalon bent. En etalon had ik al eerder geband wegens blocken van andere spelers en bijdehand antwoorden naar mij en anderen toe. Goede vraag met een goed antwoord. Ga nu maar lekker op een andere server spelen.
    etalonzondag 13 juni 2010 @ 21:00
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 20:57 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Omdat ik erachter kwam dat je, nu je als Jiraya speelt, eigenlijk etalon bent. En etalon had ik al eerder geband wegens blocken van andere spelers en bijdehand antwoorden naar mij en anderen toe. Goede vraag met een goed antwoord. Ga nu maar lekker op een andere server spelen.
    is onzin, zij blokkeren mij maar ik mag dit niet trug doen?

    maar is goed, ik heb je email. ik zal je wel inschrijven bij wat nieuwsbrieven en shit. en natuurlijk jou email gebruiken op andere sites, enz.
    Bartzondag 13 juni 2010 @ 21:01
    quote:
    Op zondag 13 juni 2010 21:00 schreef etalon het volgende:

    [..]

    is onzin, zij blokkeren mij maar ik mag dit niet trug doen?

    maar is goed, ik heb je email. ik zal je wel inschrijven bij wat nieuwsbrieven en shit. en natuurlijk jou email gebruiken op andere sites, enz.
    Whatever jochie .
    Gelukkig hebben de grote mensen daar spamfilters voor uitgevonden .