FOK!forum / Gaming / Transport Tycoon / OpenTTD #31
Bartwoensdag 25 november 2009 @ 13:52


Transport Tycoon Het beste spel ooit gemaakt
Nu met eigen FOK! multiplayer-server op lingen.nu:3984 (wachtwoord: fokyou)

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon-spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen, maar in de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, vervolgens diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD.

Maar wil ik nu OpenTTD of TTDPatch?
Tegenwoordig zijn er niet veel verschillen meer over tussen OpenTTD en TTDPatch. Hieronder een lijstje van de belangrijkste verbeteringen van OpenTTD, waarvan de meeste ook in TTDPatch beschikbaar zijn.

Belangrijkste verbeteringen OpenTTD t.o.v. TTD for Windows:
  • grotere maps
  • meer en grotere vliegvelden
  • newgrf ondersteuning (nieuwe graphics)
  • newindustries (nieuwe industriën)
  • kanalen
  • elektrisch spoor
  • realistische acceleratie
  • open source (zelf patches programmeren en compilen)
  • mammoet-treinen
  • vrij gevormde stations
  • vensters vergroten en verkleinen
  • spelen in een window
  • resolutie aanpassen
  • nieuwe route-vind-algoritmes
  • nieuwe AI
  • multiplayer via lan/internet
  • nieuwe map-generator met realistische heuvels e.d.
  • mogelijkheid om heightmaps in te laden om zo echte landen zelf na te maken in OpenTTD
  • PBS (path-based signalling)
  • volledig nieuw gerenderde hi-res 32bpp sprites in ontwikkeling
  • bruggen over schuine sporen en bruggen over sporen met seinen
  • trams
  • extra zoomlevels
  • 32 bits kleuren versie
  • realistische vliegtuigsnelheid
  • drive-through bushaltes
  • timetables om treinen op vaste afstanden te laten rijden
  • gedeelde voertuigorders
  • gratis opensource audio- en grafische bestanden

    Als je exact wil weten wat de verschillen tussen OpenTTD en TTDPatch zijn, kun je hier kijken. Nagenoeg iedereen op FOK! speelt OpenTTD, vanwege de goede multiplayer-ondersteuning en de grotere mapsize, twee belangrijke functies TTDPatch niet ondersteunt.

    Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
    Installeren van OpenTTD:
    Installeer eerst Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Dit is nodig omdat OpenTTD bronbestanden van de originele Transport Tycoon nodig heeft. Download hierna het installatie-programma van OpenTTD. De installatie vraagt waar je TTD for Windows hebt geinstalleerd, dit wijst zichzelf. Ook het wijzigen van patches zit in de grafische interface van OpenTTD verwerkt, in het spel zelf. Voor de officiële installatiehandleiding, klik hier.

    Installeren van TTDPatch:
    Installeer eerst Transport Tycoon DeLuxe for Windows (hier te downloaden). Unzip de bestanden van TTDPatch in je TTD-map. Klik hier voor een FAQ over de installatie. Om het spel te spelen moet je ttdpacthW.exe starten. Om patches te wijzigen moet je ttdpatch.cfg openen in kladblok, je kunt dan wijzigen wat je wil.

    Ik snap er helemaal niets van!
    Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

    Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te vinden wat nou wat produceert en/of accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Klik hier voor een cargo-flow tabel. Voor het transport van goederen kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Over het algemeen worden treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

    De basis is voor alle voertuigen hetzelfde. Je hebt minimaal 2 stations/docks/vliegvelden/bushaltes (vanaf nu allemaal stations) nodig. Verder heb je natuurlijk een voertuig nodig, die bouw je in een depot. Je geeft een voertuig een order om naar het ene station te gaan, en een order om naar het andere station te gaan. Als de stations verbonden zijn met elkaar (door respectievelijk rails/water/lucht/weg) kan het voertuig zijn orders gaan uitvoeren. Dit houdt natuurlijk niet gelijk winst in! Hiervoor moeten goederen vervoerd worden. Je zet dus 1 station bij een kolenmijn, een andere bij een energiecentrale, je verbindt ze met elkaar en je laat er vervolgens een trein tussen rijden met orders om van het ene station naar het andere te rijden. Et voila, du profit!

    Een kort stappenplan voor wie snel aan de slag wil:

    1. Bouw een depot in de juiste richting.
    2. Klik op nieuwe voertuigen.
    3. Klik op de gewenste locomotief in het nieuw geopende venster, klik vervolgens op bouw voertuig. Maak op dezelfde manier de gewenste wagons eraan vast.
    4. Klik in het treinvenster dat opent zodra je een locomotief bouwt, op de orders knop (2e van onder).
    5. Klik op de Ga naar-knop.
    6. Klik op een station.
    7. Herhaal stap 5 en 6 voor het andere station.
    8. Klik op de Gestopt-knop om de trein te starten.

    Ik wil meer winst!
    Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen. Om botsingen te voorkomen maak je seinen (signals).


    Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations. Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


    Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


    Oke, wat zien we hier? Weer een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is zo gemaakt omdat aankomende treinen dan naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het "afvoer"-spoor rijden.

    Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het "aanvoer"-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd: een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter


    Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).


    Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing? Bij een splitsing met one-way signals (onderste situatie) zal een trein de korste route kiezen. De route is in dit geval bezet, voor de trein maakt dit echter niet uit, hij zal net zo lang wachten tot de route vrij is. Bij een two-way signal splitsing zal de trein niet de kortste route pakken, maar de vrije. Zie de bovenste situatie. Hieronder zie je een plaatje waarin het verschil tussen pre-signals en gewone signals wordt weergegeven:


    Voor een nog veel uitgebreidere sein-uitleg verwijs ik naar deze site.

    Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

    Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten. Klik hier voor een groter plaatje.


    Zo maak je een kruising van een lijn naar een andere lijn.

    Hieruit kun je ook een soort van klaverblad afleiden:


    Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

    Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
    Jazeker!
  • Voor OpenTTD is een savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
  • Hier is een groot scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD. Achter dit linkje zit een kleiner scenario, gemaakt door FOK!ker --Snow--.
  • Er zijn ook nightlies (soort van Beta-versie) te downloaden voor OpenTTD. Deze hebben vaak net iets meer "neat features" dan de officiële versie. Downloaden kan hier.
  • Tot slot zijn er ook nieuwe graphics en voertuigen te downloaden voor zowel TTDPatch als OpenTTD. Deze dingen heten newgrf's. Op deze site zijn er een hoop te vinden.

    Handige links
    OpenTTD
  • Officiële website: http://www.openttd.org
  • Laatste versie: http://www.openttd.org/en/download-stable
  • SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
  • Nightlies: http://www.openttd.org/en/download-trunk
  • Server browser: http://www.openttd.org/en/servers
  • OpenTTD Wiki (met manual): http://wiki.openttd.org/index.php/Main_Page
  • Lijst met nieuwe features in de nightlies: http://wiki.openttd.org/index.php/Recent_and_Current_Developments

    TTDPatch
  • Officiële website: http://www.ttdpatch.net
  • Development versie (alpha's): http://www.ttdpatch.net/src/

    Informatie
  • Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
  • Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net
  • Signal Guide: http://uwe.s2000.ws/ttdx/signal/index.php?lang=en

    Vorige delen:
    Transport Tycoon / OpenTTD #31
    Transport Tycoon / OpenTTD #30
    Transport Tycoon / OpenTTD #29
    Transport Tycoon / OTTD #28
    OpenTTD topic #27; waar blijft die PBS-faq?
    Transport Tycoon en OpenTTD - Deel 26
    Transport Tycoon en OpenTTD - Deel 25
    Transport Tycoon - Deel 24
    Transport Tycoon - Deel 23
    Transport Tycoon - Deel 22
    Transport Tycoon - Deel 21
    Transport Tycoon - Deel 20
    Transport Tycoon - Deel 19
    Transport Tycoon - Deel 18
    Transport Tycoon - Deel 17
    Transport Tycoon - Deel 16
    Transport Tycoon - Deel 15
    Transport Tycoon - Deel 14
    Transport Tycoon - Deel 13
    Transport Tycoon - Deel 12
    Transport Tycoon deeltje 11
    Transport Tycoon deel 10
    Transport Tycoon Deel 9
    Transport Tycoon Deel 8
    Transport Tycoon Deel 7
    Transport Tycoon Deel 6
    Transport Tycoon Deel 5
    Transport Tycoon Deel 4
    Transport Tycoon Deel 3
    Transport Tycoon Deel 2
    Transport Tycoon

    Servers van Fok!Users

  • FOK! Server (lingen.nu:3984) gehost door Bart. Speciaal voor FOK!kers! Wachtwoord: fokyou
  • Maarten 1t/m5 (nl.mine.nu:3977 t/m nl.mine.nu:3981) gehost door Maartena

    De grote OpenTTD-FAQ
    In spoiler op de OP niet zo lang te maken
    SPOILER
    OpenTTD FAQ

    Hoe kan ik van die mooie screenshots maken?
    Met ctrl-s! Wel zorgen dat in de opties het formaat op png staat. Dit levert kleinere afbeeldingen op dan jpg, met nog een betere kwaliteit ook!

    Waar kan openttd.cfg terugvinden?
    Standaard in je “Mijn documenten”, maar als ie daar niet in staat, dan kun je hem in je OpenTTD-map terugvinden.

    Hoe kan ik stukjes station verwijderen zonder gelijk het hele station te slopen? En kan ik ook mijn station uitbreiden zonder het nieuwe deel aan het oude vast te bouwen?
    Je kan delen van een station verwijderen zonder gelijk het hele station te slopen. Dit doe je door eerst op het station-bouw-knopje te klikken, en dan op het knopje met de bulldozer. Nu kan je gewoon één enkel stukje station verwijderen. Je kan op dezelfde manier seinen van een spoor verwijderen zonder gelijk het hele spoor te slopen.

    Als je je station wil uitbreiden zonder het nieuwe deel aan het oude vast te maken, moet je ctrl ingedrukt houden tijdens het bouwen. Je krijgt dan een keuzemenu bij welk station je nieuwe deel moet horen. Op dezelfde manier kan je een station aan een ander station vastmaken, terwijl het toch twee stations blijven.

    Mijn vliegtuigen crashen veel, hoe kan dat?
    Hoogstwaarschijnlijk laat je snelle vliegtuigen landen op een klein vliegveld. Zorg dat je grote vliegvelden maakt voor snelle vliegtuigen,

    Hoe join ik de FOK!server? Ik krijg de melding dat ik een andere versie heb, of niet de juiste newgrf’s heb.
    Zorg dat je dezelfde versie hebt als de FOK!server. Als je de server aanklikt in het multiplayer-venster, dan zie je in het rechter gedeelte welke versie de server is. Je kan in principe al aan het gekleurde bolletje achter de server zien of je mee kan doen. Groen bolletje betekent dat je zo kan inloggen, geel bolletje betekent dat je wel dezelfde versie hebt, maar niet alle newGRF’s, en een rood bolletje houdt in dat je een andere versie hebt. Wil je weten welke newGRF’s je nodig hebt? Klik dan links een server aan en klik vervolgens rechts op de knop newGRF-instellingen. Je ziet dan precies wat je nodig hebt.

    De gemeente vindt het niet leuk dat ik gebouwen sloop. Hoe kan ik ze weer blij maken?
    De makkelijkste manier is om veel bomen te bouwen. Eventueel kan je de patches instellen onder Economie => Steden dat het toegestaan is om de gemeenteraad om te kopen.

    Waarom kan ik geen elektrische treinen kopen terwijl ze al wel beschikbaar zijn?
    Waarschijnlijk heb je geen elektrisch spoor en/of elektrisch treindepot gebouwd. Houdt de spoorknop ingedrukt voor meerdere spoortypes.

    Hoe upgrade ik al mijn treinen in één keer naar het nieuwste model?
    Open het treinvenster, en klik onderin het venster op beheerlijst en vervolgens op vervang voertuigen. Hier kan je exact instellen welk type locomotief door welk ander type vervangen moet worden zodra het in een depot komt. Wel zorgen dat je treinen depots inrijden, anders gebeurt er natuurlijk helemaal niets! Dit kan eventueel in dezelfde beheerlijst, door alle treinen in één keer voor onderhoud naar het depot te sturen.

    Hoe kan ik het makkelijkst mijn spoor+treinen omzetten naar maglev?
    Stuur al je treinen naar een depot, en verkoop ze. Maak vervolgens twee kijkvensters aan, eentje bovenin het veld en eentje onderin. Selecteer nu het rail-ombouw-knopje en sleep van het ene kijkvenster naar het andere zodat de hele map in één keer geselecteerd is. Nu is je hele spoornet omgebouwd. Nu begint het vervelendste klusje: alle treinen opnieuw bouwen. Eventueel is het handig om, als je veel treinen met dezelfde orders hebt, één oude trein met de oude orders te bewaren zodat je die makkelijk kan kopiëren.

    Hoe kan ik meechatten op de server?
    Door op enter te drukken kan je wat zeggen.

    Is er een manier om makkelijk mijn drukke vliegveld te upgraden?
    Niet echt, je zal handmatig moeten zorgen dat er geen vliegtuigen meer aanwezig zijn op je vliegveld. Stuur alle vliegtuigen naar een depot, of kijk wat er naar het vliegveld toe komt vliegen, druk op F1 (pauze) en laat hem naar een ander vliegveld vliegen, waarna je weer F1 drukt om hem daadwerkelijk de andere kant op te laten vliegen. Herhalen totdat je vliegveld leeg is.

    Moet ik mijn treinen vervangen als ze te oud worden?
    Alleen als je breakdowns aan hebt staan. Je treinen worden slechter naarmate ze ouder worden, de betrouwbaarheid gaat omlaag en dan krijgen ze vaker storingen. Als je echter breakdowns uit hebt staan, dan maakt de betrouwbaarheid niets uit en kan een trein prima 683 jaar oud worden.

    Ik geef nu iedere trein apart zijn orders. Kan dat makkelijker?
    Ja! Klik in plaats van op een station, op een andere trein. Je trein zal nu de orders overnemen van die andere trein. Nog beter is te ctrl-klikken, dan krijg je namelijk gedeelde orders. Als je ooit nog eens je route wil wijzigen, dan hoef je maar van één trein de orders te wijzigen, alle andere treinen met dezelfde gedeelde orders wijzigen dan automatisch mee!

    Bij de gedetailleerde info over mijn company rating staat er continu 0 bij Minimale winst. Ik maak echter miljoenen winst. Hoe kan dat?
    Dit is de winst van je minst winstgevende voertuig, het heeft dus niets met de totale bedrijfswinst te maken! Als je Minimale winst op 0 blijft staan, dan heb je waarschijnlijk één of meer voertuigen met verlies rondrijden. Zorg dat er geen voertuigen met verlies zijn, en dit getal zal stijgen. Is je minst winstgevende voertuig een bus die 11.450 per jaar verdient, dan staat je Minimale winst ook op 11.450.

    Hoe kan ik mijn steden laten groeien?
    Steden groeien door passagiers te vervoeren, en natuurlijk door de Bouw nieuwe gebouwen-knop. Dat laatste werkt drie maanden, en het heeft geen zin om er 100x op te klikken, één keer is genoeg. Met passagiers vervoeren heb je maximale groei als je vijf stations/bushaltes/enz in je stad hebt, die elk minimaal één keer per twintig dagen bezocht wordt door een voertuig. Vaker mag, meer stations mag ook, maar het heeft niet meer effect op de groei van de stad.

    Hoe bouw ik trams?
    Houdt het wegbouwknopje ingedrukt, net als dat je het spoorbouwknopje ingedrukt moet houden voor monorail en maglev. Wel zorgen dat je een newGRF hebt geladen met trams, anders zal je geen trams kunnen bouwen.

    Waarom heb ik nog oude bestanden van TTDLX nodig?
    Omdat hier copyright op zit en deze dus niet meegeleverd mogen worden met OpenTTD. Vanaf versie 1.0.0 is het echter mogelijk om alternatieve opensource audio- en grafische bestanden te downloaden, deze zijn gratis en legaal.

    Ik ben nieuw. Hoe kan ik makkelijk wat geld verdienen?
    Door kolen te vervoeren vanaf een kolenmijn naar een energiecentrale.

    Hoe start ik mijn eigen server?
    Door in het multiplayer-scherm op Start server te klikken. Wel zorgen dat de juiste ports geforward worden in je modem en router, en dat je firewall de boel niet blokkeert!

    Hoe krijg ik ook 32bpp graphics?
    Als je nightly versie r11119 of later, of 0.6.0 Beta-1 of later hebt, kun je in openttd.cfg onder [misc] de volgende regel toevoegen om 32bpp te activeren:
    1blitter = 32bpp-simple

    Er zijn ook andere blitters mogelijk, voor meer mogelijkheden moet je op deze pagina kijken.

    Nu heb je 32bpp aan staan, maar nog geen 32bpp graphics. Je ziet er dus niets van. Op tt-forums.net in het graphics-subforum kun je een hoop 32bpp graphics vinden, maar voor een overzichtje kun je het beste op deze site kijken. De TAR-files moet je in je data-folder plaatsen. Hierna worden deze automatisch gebruikt in OpenTTD.
    De OP
    Deze OP is gemaakt door Bart, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht.

    [ Bericht 6% gewijzigd door boem-dikkie op 09-01-2010 18:31:42 ]
  • MaxMarkwoensdag 25 november 2009 @ 13:53
    Ja, deze.
    Gewoonikwoensdag 25 november 2009 @ 13:54
    Hulde voor de OP.
    8108139dpthswoensdag 25 november 2009 @ 13:55
    OP
    Bartwoensdag 25 november 2009 @ 13:58
    Maar nog steeds geen FAQ
    Sorry
    Pleasureman_Guntherwoensdag 25 november 2009 @ 14:01
    Present
    caspervcwoensdag 25 november 2009 @ 15:05
    Ook present. Spel zonder planes lijkt me ook wel wat
    Bartwoensdag 25 november 2009 @ 15:27
    Ik zal vanavond wel eens een reset doen, en dan zonder boten en vliegtuigen
    Caraccawoensdag 25 november 2009 @ 17:16
    nooooooooooooooooes

    heb vliegtuigen nodig om start kapitaal te maken

    remove boats, en zet vliegtuigcap op 10/20/25 oid
    joekeloekeswoensdag 25 november 2009 @ 17:53
    grappig dat er steeds weer mensen zijn die denken snel startkapitaal te kunnen maken met vliegtuigen

    Je kan er wel startkapitaal mee maken, maar dat kan veel sneller als je begint met treinen.
    Caraccawoensdag 25 november 2009 @ 18:16
    quote:
    Op woensdag 25 november 2009 17:53 schreef joekeloekes het volgende:
    grappig dat er steeds weer mensen zijn die denken snel startkapitaal te kunnen maken met vliegtuigen

    Je kan er wel startkapitaal mee maken, maar dat kan veel sneller als je begint met treinen.
    mijn ervaring is dat ik sneller met vliegtuigen dan met treinen cash in het laadje krijg.

    endgame aan de andere hand wanneer industriëen meer gaan produceren dat treinen dit beter kunnen oppakken
    --Snow--woensdag 25 november 2009 @ 19:36
    Treinen en bussen only lijkt me goed.

    Zijn er al mensen die mijn Netherlands scenario gespeeld hebben?
    http://omega-thunder.nl/Hosting/omega-upload/download.php?file=242The Netherlands.scn

    Hebben jullie al save games?

    Mijn save games:

    1968
    http://omega-thunder.nl/Hosting/omega-upload/download.php?file=910Nederland Transport, 25 Jan 1968.sav

    1993
    http://omega-thunder.nl/Hosting/omega-upload/download.php?file=771Nederland Transport, 24 Mrt 1993.sav

    2014
    http://omega-thunder.nl/Hosting/omega-upload/download.php?file=261Nederland Transport, 30 Jul 2014.sav

    2036
    http://omega-thunder.nl/Hosting/omega-upload/download.php?file=185Nederland Transport, 29 Nov 2036.sav

    2049
    http://omega-thunder.nl/Hosting/omega-upload/download.php?file=623Nederland Transport, 21 Dec 2049.sav


    Snow
    Bartdonderdag 26 november 2009 @ 16:09
    Server ligt er eventjes uit ivm onderhoud, vanavond komt ie weer online
    Martijn_77donderdag 26 november 2009 @ 19:35
    quote:
    Op woensdag 25 november 2009 15:27 schreef Bart het volgende:
    Ik zal vanavond wel eens een reset doen, en dan zonder boten en vliegtuigen
    Klinkt goed

    Hopelijk kunnen we dan langer spellen met een game
    RaXzvrijdag 27 november 2009 @ 00:56
    Ik begon zelf toch liever met bussen, en dan langzaam opbouwen. Vliegtuigen negeer ik liever, op een gegeven moment komt de cash toch wel binnen. Dat is het enige wat ik jammer vind, op een gegeven moment heb je meer geld dan je uit kan geven.
    Martijn_77vrijdag 27 november 2009 @ 14:39
    Lekker de Fok! Server zit al weer helemaal vol......
    SimonBalkvrijdag 27 november 2009 @ 15:34
    quote:
    Op vrijdag 27 november 2009 14:39 schreef Martijn_77 het volgende:
    Lekker de Fok! Server zit al weer helemaal vol......
    Was gisteravond begonnen op de fok! server maar werd er bijna altijd binnen 5 minuten weer afgegooid. Dat heb ik met andere server of andere games nog niet meegemaakt. Vanavond weer ff verder spelen.
    Bartvrijdag 27 november 2009 @ 15:50
    quote:
    Op vrijdag 27 november 2009 15:34 schreef SimonBalk het volgende:

    [..]

    Was gisteravond begonnen op de fok! server maar werd er bijna altijd binnen 5 minuten weer afgegooid. Dat heb ik met andere server of andere games nog niet meegemaakt. Vanavond weer ff verder spelen.
    Gisteravond was ff een probleem met het netwerk hier. Straks ook weer eventjes trouwens.
    caspervcvrijdag 27 november 2009 @ 16:04
    Is het leuk om als wanneer je de server voortaan reset Bart, je een overzicht geeft van de bedrijven die het meest winst maken? Of het meeste waard zijn? Zo'n eindstand per potje lijkt me wel leuk
    Bartvrijdag 27 november 2009 @ 17:10
    quote:
    Op vrijdag 27 november 2009 16:04 schreef caspervc het volgende:
    Is het leuk om als wanneer je de server voortaan reset Bart, je een overzicht geeft van de bedrijven die het meest winst maken? Of het meeste waard zijn? Zo'n eindstand per potje lijkt me wel leuk
    Je vraagt wel veel van me Leuk is het op zich wel, ik wil het best wel doen, maar geef geen garantie dat ik het altijd doe

    Wat ik overigens wel altijd kan doen is de savegame online zetten, ik sla namelijk elk potje op voordat ik een nieuwe start...
    Martijn_77zondag 29 november 2009 @ 14:19
    Zijn er trouwens nog andere leuke servers om te spelen?

    Aangezien de Fokserver helemaal vol zit
    Bartzondag 29 november 2009 @ 15:41
    quote:
    Op zondag 29 november 2009 14:19 schreef Martijn_77 het volgende:
    Zijn er trouwens nog andere leuke servers om te spelen?

    Aangezien de Fokserver helemaal vol zit
    Er zijn nu weer plekjes vrij
    Renezondag 29 november 2009 @ 16:25
    Enne voor mac OS? !
    vanOekelenzondag 29 november 2009 @ 16:29
    quote:
    Op zondag 29 november 2009 16:25 schreef Renesite het volgende:
    Enne voor mac OS? !
    Ja.
    Renezondag 29 november 2009 @ 16:30
    quote:
    Op zondag 29 november 2009 16:29 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Ja.
    Dan moet je toch ook transport tycoon hebben?
    Renezondag 29 november 2009 @ 16:43
    Found
    vanOekelendinsdag 1 december 2009 @ 10:45
    OpenTTD 0.7.4 is vandaag uitgekomen. Hier is hij te downloaden.
    sander-3dinsdag 1 december 2009 @ 10:48
    quote:
    Op zondag 29 november 2009 16:25 schreef Renesite het volgende:
    Enne voor mac OS? !

    Ook niet voor lang meer...
    Bartdinsdag 1 december 2009 @ 10:49
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 10:45 schreef vanOekelen het volgende:
    OpenTTD 0.7.4 is vandaag uitgekomen. Hier is hij te downloaden.
    Vanavond server maar even updaten dan
    misteriksdinsdag 1 december 2009 @ 10:51
    rijkelijk late tvp
    Renedinsdag 1 december 2009 @ 15:32
    Fuck... ben ik net lekker bezig met Open TTD, kan ik straks niet meer spelen
    sander-3dinsdag 1 december 2009 @ 15:42
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 15:32 schreef Renesite het volgende:
    Fuck... ben ik net lekker bezig met Open TTD, kan ik straks niet meer spelen
    Virtualbox + windows XP of linux, en je kunt weer spelen.. Maar voorlopig is het niet zo ver.
    Renedinsdag 1 december 2009 @ 15:43
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 15:42 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Virtualbox + windows XP of linux, en je kunt weer spelen.. Maar voorlopig is het niet zo ver.
    Wat is het wachtwoord?
    Renedinsdag 1 december 2009 @ 15:44
    *FOUND
    Renedinsdag 1 december 2009 @ 15:46
    Hoe typ je daar !!
    MaxMarkdinsdag 1 december 2009 @ 15:58
    Enter?
    Qunixdinsdag 1 december 2009 @ 20:10
    Wat is 'converteer spoor naar controle post' ?
    sander-3dinsdag 1 december 2009 @ 20:23
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 20:10 schreef Qunix het volgende:
    Wat is 'converteer spoor naar controle post' ?
    Dan wordt een spoor geconverteerd naar een controlepost.
    Qunixdinsdag 1 december 2009 @ 20:28
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 20:23 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Dan wordt een spoor geconverteerd naar een controlepost.
    Wat doet het? Wat heb ik eraan? Wat hebben de treinen eraan?
    vanOekelendinsdag 1 december 2009 @ 20:34
    controlepost==waypoint

    Handig om treinen een bepaalde route te kunnen opgeven.
    Miesjeldinsdag 1 december 2009 @ 20:37
    Ik ga mijn uren ook maar weer eens invullen met openttd.
    Miesjeldinsdag 1 december 2009 @ 20:39
    Misschien ook niet.. tis vol.
    Bartwoensdag 2 december 2009 @ 07:08
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 20:23 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Dan wordt een spoor geconverteerd naar een controlepost.
    Scherp
    Bartwoensdag 2 december 2009 @ 07:09
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 20:39 schreef Miesjel het volgende:
    Misschien ook niet.. tis vol.
    Weet het, wilde gisteravond upgraden en resetten maar Ubuntu installeren op de laptop van het vrouwtje duurde iets langer dan verwacht
    sander-3woensdag 2 december 2009 @ 10:28
    quote:
    Op woensdag 2 december 2009 07:08 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Scherp
    Ja, het is toch zo
    Bartwoensdag 2 december 2009 @ 10:29
    quote:
    Op woensdag 2 december 2009 10:28 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Ja, het is toch zo
    Ja, je was me ook voor, ik had hetzelfde gezegd
    Zero2Ninewoensdag 2 december 2009 @ 12:21
    quote:
    Op dinsdag 1 december 2009 20:28 schreef Qunix het volgende:

    [..]

    Wat doet het? Wat heb ik eraan? Wat hebben de treinen eraan?
    Het is bijvoorbeeld handig als je een groot station hebt waar goederen worden gedropt door een fabriek maar tegelijk ook grondstoffen worden afgeleverd. Je kan het station dan splitsen door goederentreinen via een waypoint naar andere perrons te sturen dan de grondstoftreinen.

    En stiekem tvp
    Renewoensdag 2 december 2009 @ 18:02
    t spel is nog niet vernieuwd?
    Bartwoensdag 2 december 2009 @ 18:15
    quote:
    Op woensdag 2 december 2009 18:02 schreef Renesite het volgende:
    t spel is nog niet vernieuwd?
    Nee, ga nu eten koken, daarna eten, daarna aandacht geven aan het vrouwtje, en daarna ga ik eens updaten als het nog geen bedtijd is
    --Snow--woensdag 2 december 2009 @ 20:54
    keertje Netherlands scenario van mij?
    Bartwoensdag 2 december 2009 @ 21:06
    quote:
    Op woensdag 2 december 2009 20:54 schreef --Snow-- het volgende:
    keertje Netherlands scenario van mij?
    Die is echt te klein voor de fokserver...
    Renewoensdag 2 december 2009 @ 21:16
    Stomme bart!
    Bartwoensdag 2 december 2009 @ 21:22
    quote:
    Op woensdag 2 december 2009 21:16 schreef Renesite het volgende:
    Stomme bart!
    http://binaries.openttd.o(...)macosx-universal.zip
    --Snow--woensdag 2 december 2009 @ 21:22
    Die map van nu is weer heel groot.
    Bartwoensdag 2 december 2009 @ 21:22
    quote:
    Op woensdag 2 december 2009 21:22 schreef --Snow-- het volgende:
    Die map van nu is weer heel groot.
    Ja, veel spelers ===> grote map nodig
    Renewoensdag 2 december 2009 @ 22:20
    Het werkt!
    Bartdonderdag 3 december 2009 @ 07:39
    quote:
    Op woensdag 2 december 2009 22:20 schreef Renesite het volgende:
    Het werkt!
    Natuurlijk werkt het
    Voortaan lief zijn voor Bartje
    sander-3vrijdag 4 december 2009 @ 19:57
    Vanaf hoeveel wagons is het eigenlijk nodig om 2 locs te nemen?

    Ik doe altijd 9 vakjes, 2 locs en de rest wagons.

    [ Bericht 32% gewijzigd door sander-3 op 04-12-2009 20:17:21 ]
    Zero2Ninevrijdag 4 december 2009 @ 20:44
    quote:
    Op vrijdag 4 december 2009 19:57 schreef sander-3 het volgende:
    Vanaf hoeveel wagons is het eigenlijk nodig om 2 locs te nemen?

    Ik doe altijd 9 vakjes, 2 locs en de rest wagons.
    Je merkt het vanzelf, als de trein de maximale snelheid niet meer haalt of daar erg lang over doet. Zolang een trein snel optrekt en het maximum bereikt zijn er geen extra wagons nodig. Volgens mij kun je het ook afleiden uit trekkracht en gewicht van de wagons.
    Caraccavrijdag 4 december 2009 @ 23:54
    is meestal afhankelijk van soort trein.

    uitgaand van maglev, full goods en de laatste maglev trein per 7 blokken (14 wagon lang) heb je eigenlijk een extra trein nodig voor om maximale acceleratie te garanderen. maar der zijn zoveel extra variabelen. bedoel heb zelf ook treinen die 28 lang izjn met 1 maglev'4 treintje en die gaan ook @ max speed over m'n hele traject. de acceleratie is dan alleen wat minder.
    maargoed spoor is er dan ook op gebouwd om dit te garanderen , ook als je veel bochten achter elkaar aan gooit. dan willen(kunnen) treinen hier niet altijd met max speed doorheen gaan


    + snow moet weer ff inloggen, aangezien z'n hele bedrijf fubar is. z'n hele spoor is 1 grote parkeerplaats

    [ Bericht 13% gewijzigd door Caracca op 05-12-2009 00:01:13 ]
    sander-3zaterdag 5 december 2009 @ 13:57
    Jezus Net heb ik het even opnieuw geinstalleerd op windows.

    Dat muziekje Dat heb ik echt jaren niet meer gehoord de vorige keer zat dat er niet bij geloof ik..
    Zero2Ninezaterdag 5 december 2009 @ 14:34
    Is dat nieuw in 0.7.4?
    sander-3zaterdag 5 december 2009 @ 16:16
    quote:
    Op zaterdag 5 december 2009 14:34 schreef Zero2Nine het volgende:
    Is dat nieuw in 0.7.4?
    Dat muziekje? Nee
    Caraccazaterdag 5 december 2009 @ 16:18
    muziekje staat standaard uit, zal wel wat zijn veranderd dat ie der opeens mee begon ;P
    Cobratjuhzondag 6 december 2009 @ 21:49
    hey wat leuk een opentdd topic al heel lang niet meer gespeeld, heel af en toe op school nog haha tegen elkaar via multiplayer, heb zo juist de lingen.nu server gejoint maar daar is dus ook geen beginnen meer aan zie ik wel misschien met een klein beetje industrie haha maar wel leuk zo'n topic hoor
    Renezondag 6 december 2009 @ 22:59
    quote:
    Op zondag 6 december 2009 21:49 schreef Cobratjuh het volgende:
    hey wat leuk een opentdd topic al heel lang niet meer gespeeld, heel af en toe op school nog haha tegen elkaar via multiplayer, heb zo juist de lingen.nu server gejoint maar daar is dus ook geen beginnen meer aan zie ik wel misschien met een klein beetje industrie haha maar wel leuk zo'n topic hoor
    Zie OP
    STTSJTmaandag 7 december 2009 @ 11:55
    quote:
    Op zondag 6 december 2009 21:49 schreef Cobratjuh het volgende:
    hey wat leuk een opentdd topic al heel lang niet meer gespeeld, heel af en toe op school nog haha tegen elkaar via multiplayer, heb zo juist de lingen.nu server gejoint maar daar is dus ook geen beginnen meer aan zie ik wel misschien met een klein beetje industrie haha maar wel leuk zo'n topic hoor
    Tis inderdaad wel een gaaf spel.
    Was de laatse keer wel gaaf met zn 4en te ttd'en in school tijd
    Pleasureman_Gunthermaandag 7 december 2009 @ 12:00
    Ik kan geen trams bouwen in het tramdepot!

    Op de server, bedoel ik

    [ Bericht 60% gewijzigd door Pleasureman_Gunther op 07-12-2009 14:19:20 ]
    STTSJTmaandag 7 december 2009 @ 12:02
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 12:00 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Ik kan geen trams bouwen in het tramdepot!
    Tram set geactiveerd?
    Zero2Ninemaandag 7 december 2009 @ 12:02
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 12:00 schreef Pleasureman_Gunther het volgende:
    Ik kan geen trams bouwen in het tramdepot!
    Kijk eens bij je Newgrfs... staat "generic tramset" aan? En wat is het jaartal? na een bepaalde tijd zijn er uberhaupt geen trams meer als je "vehicles never expire" niet hebt ingeschakeld.
    Pleasureman_Gunthermaandag 7 december 2009 @ 14:19
    (Het ging dus om de server)

    Het zal wel aan het jaartal liggen dan...
    Qunixmaandag 7 december 2009 @ 19:15
    Bij mij is alle nieuwe newgrf's paars?
    Iemand enig idee?
    Alsof de kleuren niet laden, wel de vormen...
    MaxMarkmaandag 7 december 2009 @ 19:48
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 19:15 schreef Qunix het volgende:
    Bij mij is alle nieuwe newgrf's paars?
    Iemand enig idee?
    Alsof de kleuren niet laden, wel de vormen...
    Ik had hetzelfde probleem wel eens. Toen ik stomtoevallig op de knop "Palet omzetten" (in het grf-menu) drukte, veranderde dit blijkbaar tussen Windows en Dos. Geen idee wat het inhoudt, maar het loste wel het probleem op
    stievun1234maandag 7 december 2009 @ 20:08
    Ik heb dit spel nog ergens in de kast liggen, is het de moeite waard om hem even weer te installeren?
    Zero2Ninemaandag 7 december 2009 @ 20:19
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 20:08 schreef stievun1234 het volgende:
    Ik heb dit spel nog ergens in de kast liggen, is het de moeite waard om hem even weer te installeren?
    Nadat je OpenTTD eenmaal een keer hebt gespeeld niet meer
    STTSJTmaandag 7 december 2009 @ 21:50
    OpenTTD blijft mooi
    Steeds maar weer uitbreiden met die treintjes en zoveel mogelijk op 2 sporen te laten rijden
    PiRANiAmaandag 7 december 2009 @ 23:34
    Binnenkort maar eens openTTD op mijn telefoon installeren
    STTSJTmaandag 7 december 2009 @ 23:42
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 23:34 schreef PiRANiA het volgende:
    Binnenkort maar eens openTTD op mijn telefoon installeren
    Lijkt me niet fijn spelen.
    Wat voor'n telefoon heb je dan?
    PiRANiAmaandag 7 december 2009 @ 23:44
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 23:42 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    Lijkt me niet fijn spelen.
    Wat voor'n telefoon heb je dan?
    Nokia N900
    800 bij 480 pixels touchscreen, gaat dat lukken denk je?
    STTSJTmaandag 7 december 2009 @ 23:47
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 23:44 schreef PiRANiA het volgende:

    [..]

    Nokia N900
    800 bij 480 pixels touchscreen, gaat dat lukken denk je?
    hmm het zou wel lukken maar denk niet dat het fijn speelt.
    Kan ook best zijn dat het jou goed bevalt en dat je er bij zweert
    Hoe dan ook, ik ben wel benieuwt dus hou me op de hoogte aub
    Petermaandag 7 december 2009 @ 23:57
    *treinvolgpost
    Zero2Ninedinsdag 8 december 2009 @ 10:35
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 23:47 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    hmm het zou wel lukken maar denk niet dat het fijn speelt.
    Kan ook best zijn dat het jou goed bevalt en dat je er bij zweert
    Hoe dan ook, ik ben wel benieuwt dus hou me op de hoogte aub
    Ben ook benieuwd hoe dat speelt op een klein scherm. Van de andere kant weet ik ook wel zeker dat het kan, het originele spel heb ik ook op een 100Mhz pentium 1 (het draaide ook op een 486) gedraaid met een resolutie van 640x480. En op een klein schermpje zien zulke resoluties er nog best goed uit omdat de pixels klein zijn. Daar moet ik dan ook weer bij zeggen dat de kaarten nu wel veel groter zijn dan in het originele spel, tenminste op de Fok!-server (single player heb je alle vrijheid zelf de kaartgrootte te bepalen uiteraard).
    DutchErroristdinsdag 8 december 2009 @ 10:51
    Ik ben sinds kort ook weer OpenTTD gaan spelen, werkt prima om de schooldagen mee door te komen
    Gewoonikdinsdag 8 december 2009 @ 11:17
    quote:
    Op maandag 7 december 2009 23:42 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    Lijkt me niet fijn spelen.
    Wat voor'n telefoon heb je dan?
    Ik speel het nog wel eens op mijn DS bevalt prima.
    sander-3dinsdag 8 december 2009 @ 13:47
    Ik weet niet wie dit doet, maar ik vind het uiterst vervelend:



    Er zijn een stuk of 3 / 4 kolenmijnen die heel goed produceren. Gaat diegene het vervoeren over een kutterig stukje van 10 blokjes. Dan levert het toch niks op..

    Kijk, dat hij die coal voor mijn neus wegkaapt vind ik niet erg, maar doe er dan ook wat mee, in plaats van dit.
    Peterdinsdag 8 december 2009 @ 14:39
    staat de stationsspreiding weer aan dan?
    MadCatjedinsdag 8 december 2009 @ 17:30
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 13:47 schreef sander-3 het volgende:
    Ik weet niet wie dit doet, maar ik vind het uiterst vervelend:

    [ afbeelding ]

    Er zijn een stuk of 3 / 4 kolenmijnen die heel goed produceren. Gaat diegene het vervoeren over een kutterig stukje van 10 blokjes. Dan levert het toch niks op..

    Kijk, dat hij die coal voor mijn neus wegkaapt vind ik niet erg, maar doe er dan ook wat mee, in plaats van dit.
    Stationspread staat (weer eens) op 64
    De afstand die afgelegd wordt is bijna 128 blokken ipv de 10 die je denkt. En dat levert nog heel behoorlijk op Zelfs nu er geconcurreerd wordt om de resources bijna 800K per trein per jaar, dus er wordt echt wel wat mee gedaan, wees niet bang
    sander-3dinsdag 8 december 2009 @ 17:53
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 17:30 schreef MadCatje het volgende:

    [..]

    Stationspread staat (weer eens) op 64
    De afstand die afgelegd wordt is bijna 128 blokken ipv de 10 die je denkt. En dat levert nog heel behoorlijk op Zelfs nu er geconcurreerd wordt om de resources bijna 800K per trein per jaar, dus er wordt echt wel wat mee gedaan, wees niet bang
    Nou, je doet je best maar.

    Van mij mag die trouwens onderhand wel weer eens gereset worden 't begint een beetje vol te raken...
    sander-3dinsdag 8 december 2009 @ 17:57
    En er loopt er eentje de boel te flooden.

    Caracca dus
    Renedinsdag 8 december 2009 @ 18:50
    Ik zag dat ik een bus had... WTF BBQ
    Zero2Ninedinsdag 8 december 2009 @ 20:48
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 18:50 schreef Renesite het volgende:
    Ik zag dat ik een bus had... WTF BBQ
    Wat bedoel je daarmee, je HAD een bus en nu is die weg of er is zonder jouw medeweten een bus gebouwd ? In dat laatst geval: zit er een paswoord op je bedrijf? Het kan ook nog dat iemand de 'color scheme' van zijn bussen heeft aangepast waardoor het lijkt of ze van jou zijn.
    caspervcdinsdag 8 december 2009 @ 20:58
    En mijn pc trekt het niet meer

    Ik wil al mijn aandelen nog verkopen
    Renedinsdag 8 december 2009 @ 21:20
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 20:48 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Wat bedoel je daarmee, je HAD een bus en nu is die weg of er is zonder jouw medeweten een bus gebouwd ? In dat laatst geval: zit er een paswoord op je bedrijf? Het kan ook nog dat iemand de 'color scheme' van zijn bussen heeft aangepast waardoor het lijkt of ze van jou zijn.
    Ik zie het al, het was een busstation !
    Renedinsdag 8 december 2009 @ 21:20
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 20:58 schreef caspervc het volgende:
    En mijn pc trekt het niet meer

    Ik wil al mijn aandelen nog verkopen
    Doe es je WW PMen dan, ik kan er geloof ik nog wel op.
    Zero2Ninedinsdag 8 december 2009 @ 22:05
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 21:20 schreef Renesite het volgende:

    [..]

    Ik zie het al, het was een busstation !
    Ja daar rijden bussen
    STTSJTdinsdag 8 december 2009 @ 23:58
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 10:35 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Ben ook benieuwd hoe dat speelt op een klein scherm. Van de andere kant weet ik ook wel zeker dat het kan, het originele spel heb ik ook op een 100Mhz pentium 1 (het draaide ook op een 486) gedraaid met een resolutie van 640x480. En op een klein schermpje zien zulke resoluties er nog best goed uit omdat de pixels klein zijn. Daar moet ik dan ook weer bij zeggen dat de kaarten nu wel veel groter zijn dan in het originele spel, tenminste op de Fok!-server (single player heb je alle vrijheid zelf de kaartgrootte te bepalen uiteraard).
    Zeg ook niet dat het niet kan
    Het lijkt MIJ niet fijn spelen om z'n scherm, maar zoals ik al eerder zij. Iemand anders kan er anders over denken en vindt het misschien wel geweldig

    is er trouwens ook een FOK server waar nl treinen in rondreiden?
    bibaboerderijwoensdag 9 december 2009 @ 00:41
    Phew. Dit topic heeft me al zover gekregen vandaag (t was al weer 10 jaar geleden ofzo ) Transport tycoon te spelen K moet alleen nog ontdekken wat al die toevoegingen in het OpenTTD. Zoals een controle post op n spoor.. En zes typen seinpalen
    STTSJTwoensdag 9 december 2009 @ 00:45
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 00:41 schreef bibaboerderij het volgende:
    Phew. Dit topic heeft me al zover gekregen vandaag (t was al weer 10 jaar geleden ofzo ) Transport tycoon te spelen K moet alleen nog ontdekken wat al die toevoegingen in het OpenTTD. Zoals een controle post op n spoor.. En zes typen seinpalen
    hahaha:P
    Mooi spel he?
    Controle post gebruik ik zelden.
    En ik zou voor de laaste 2 types kiezen.
    (zowel bij de moderne als de oude)want dat zijn PBS signalen en die laten toe dat je op grote wissel complexen meerdere treinen kan laten rijden. Degene met het gele blokje onder aan is het 1 richtings verkeer sein voor de PBS
    Bartwoensdag 9 december 2009 @ 07:56
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 00:41 schreef bibaboerderij het volgende:
    Phew. Dit topic heeft me al zover gekregen vandaag (t was al weer 10 jaar geleden ofzo ) Transport tycoon te spelen K moet alleen nog ontdekken wat al die toevoegingen in het OpenTTD. Zoals een controle post op n spoor.. En zes typen seinpalen
    Lees de OP
    Alhoewel PBS daar nog niet in staat
    Bartwoensdag 9 december 2009 @ 07:57
    quote:
    Op dinsdag 8 december 2009 23:58 schreef STTSJT het volgende:
    is er trouwens ook een FOK server waar nl treinen in rondreiden?
    Nee... Maar die kunnen we wel een keer maken natuurlijk
    bibaboerderijwoensdag 9 december 2009 @ 12:30
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 07:56 schreef Bart het volgende:
    Lees de OP
    Alhoewel PBS daar nog niet in staat
    Die maakt het wel iets duidenlijker. (Maar het blijft een verhaal van: Aldoende leer je) Maar k denk dat met het OP en de link die je er bij gezet hebt. (Wiki link) wel een stap verder kom.
    sander-3woensdag 9 december 2009 @ 13:03
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 00:45 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    hahaha:P
    Mooi spel he?
    Controle post gebruik ik zelden.
    En ik zou voor de laaste 2 types kiezen.
    (zowel bij de moderne als de oude)want dat zijn PBS signalen en die laten toe dat je op grote wissel complexen meerdere treinen kan laten rijden. Degene met het gele blokje onder aan is het 1 richtings verkeer sein voor de PBS
    Je gaat toch geen PBS gebruiken op een gewoon spoor
    sander-3woensdag 9 december 2009 @ 18:09
    Bart, wil je hem weer resetten? Het landschap zit vol, en is op sommige plekken verneukt.. Ik heb het weer een beetje gerepareerd.. maar leuk is anders
    Renewoensdag 9 december 2009 @ 18:20
    Resetten idd!
    Zero2Ninewoensdag 9 december 2009 @ 19:37
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 13:03 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Je gaat toch geen PBS gebruiken op een gewoon spoor
    Dat is zonde idd.
    Zero2Ninewoensdag 9 december 2009 @ 19:39
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 07:56 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Lees de OP
    Alhoewel PBS daar nog niet in staat
    Wordt het niet eens tijd voor een soort FAQ voor in de OP?
    Bartwoensdag 9 december 2009 @ 20:10
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 19:39 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Wordt het niet eens tijd voor een soort FAQ voor in de OP?
    Renewoensdag 9 december 2009 @ 20:11
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 20:10 schreef Bart het volgende:

    [..]

    RESET!
    Bartwoensdag 9 december 2009 @ 20:11
    En een reset!
    Renewoensdag 9 december 2009 @ 20:11
    Ah nice.
    Bartwoensdag 9 december 2009 @ 20:14
    Kutmods ook altijd
    STTSJTwoensdag 9 december 2009 @ 22:04
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 13:03 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Je gaat toch geen PBS gebruiken op een gewoon spoor
    Doe k wel, nog nooit geen problemen gehad en ik ben voorbereid op als ik er later toch een wissel er in wil maken naar een of andere industrie of dorp toe
    Martijn_77donderdag 10 december 2009 @ 19:50
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 20:11 schreef Bart het volgende:
    En een reset!
    Heb je de oude saved game nog?

    Ben benieuwd wat mijn bedrijf gdaan heeft
    Bartdonderdag 10 december 2009 @ 20:36
    quote:
    Op donderdag 10 december 2009 19:50 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Heb je de oude saved game nog?

    Ben benieuwd wat mijn bedrijf gdaan heeft
    http://lingen.nu/ttd/fok09122009.sav
    sander-3donderdag 10 december 2009 @ 21:08
    quote:
    Op woensdag 9 december 2009 22:04 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    Doe k wel, nog nooit geen problemen gehad en ik ben voorbereid op als ik er later toch een wissel er in wil maken naar een of andere industrie of dorp toe
    Ik zou eerst maar eens uitzoeken waar die dingen voor zijn, voordat je ze gebruikt..
    STTSJTdonderdag 10 december 2009 @ 21:14
    quote:
    Op donderdag 10 december 2009 21:08 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Ik zou eerst maar eens uitzoeken waar die dingen voor zijn, voordat je ze gebruikt..
    Ik weet ook wel waar voor ze worden gebruikt. Heb ervaring genoeg er mee.
    En ik vindt rode seinen mooier dan seinen die continue groen zijn.
    sander-3donderdag 10 december 2009 @ 21:24
    quote:
    Op donderdag 10 december 2009 21:14 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    Ik weet ook wel waar voor ze worden gebruikt. Heb ervaring genoeg er mee.
    En ik vindt rode seinen mooier dan seinen die continue groen zijn.
    Aha, ja, nee dat is wel belangrijk inderdaad Je hebt gelijk..

    [ Bericht 5% gewijzigd door sander-3 op 10-12-2009 21:31:24 ]
    STTSJTdonderdag 10 december 2009 @ 21:29
    quote:
    Op donderdag 10 december 2009 21:24 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Aha, ja, nee dat is wel belangrijk inderdaad Je hebt gelijk..
    Toen ik het spel ontdekte (paar jaar terug) las ik dat PBS er uit was gehaald. Ben toe opzoek gegaan maar kon nergens een versie met vinden. Want ik had nogal de neiging om Groote wissel complexen te bouwen

    Was blij toen iemand op het idee kwam op de boel aan te passen en dat die er een patch van heeft gemaakt (die heb ik toen ook vaak gespeeld ). Was helemaal blij toen ik las dat het in Trunk kwam

    kleine toevoeging, heb laatst een save game van mij online gegooit moet je maar eens kijken (als je de laatse grf's pack hebt van de coop site dan kun je hem spelen):
    http://cid-40e7f28a2794d9(...).Public?sa=883018842

    [ Bericht 13% gewijzigd door STTSJT op 10-12-2009 21:59:08 ]
    thomasterdonderdag 10 december 2009 @ 21:48
    tvp

    TTD
    SimonBalkvrijdag 11 december 2009 @ 15:14
    quote:
    Op donderdag 10 december 2009 21:08 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Ik zou eerst maar eens uitzoeken waar die dingen voor zijn, voordat je ze gebruikt..
    Ik gebruik ook altijd PBS signalen. Waarom is dat fout? Het werkt perfect hoor. Op die manier maak iig niet de fout door de verkeerde seinen te plaatsen.
    vanOekelenvrijdag 11 december 2009 @ 16:05
    quote:
    Op vrijdag 11 december 2009 15:14 schreef SimonBalk het volgende:

    [..]

    Ik gebruik ook altijd PBS signalen. Waarom is dat fout? Het werkt perfect hoor. Op die manier maak iig niet de fout door de verkeerde seinen te plaatsen.
    Als een trein stil komt te staan voor een signaal draait deze om, bij pbs signalen duurt het vervolgens met de standaard instellingen erg lang voordat de trein weer de goede kant opdraait. Dit kan op een veel gebruikt stuk spoor uiteindelijk voor zeer grote opstoppingen zorgen, welke vervolgens vrij moeilijk weer op te lossen zijn. Daarnaast kost het iets meer CPU-tijd.
    Martijn_77vrijdag 11 december 2009 @ 20:39
    @Bart.

    Heb je hem ook nog van een reset eerder? Want hier zit mijn bedrijf niet tussen
    Bartvrijdag 11 december 2009 @ 20:53
    quote:
    Op vrijdag 11 december 2009 20:39 schreef Martijn_77 het volgende:
    @Bart.

    Heb je hem ook nog van een reset eerder? Want hier zit mijn bedrijf niet tussen
    http://lingen.nu/ttd/fok02122009.sav
    Bartvrijdag 11 december 2009 @ 21:36
    OpenSFX en OpenGFX zijn af
    Op een beetje bugfixen na dan. Maar dat houdt wel in dat met deze bestanden de oude TTD-bestanden niet meer nodig zijn. Vanaf nu is het spel dus volledig legaal te downloaden

    Kant-en-klaar uitpakken-en-spelen linkje:
    http://lingen.nu/ttd/openttd.zip
    Helaas wel een nightly (r18461) dus je kan er niet mee op de server inloggen, maar de stables ondersteunen helaas nog geen andere soundsets... Maar dat komt ongetwijfeld

    Linkje komt in ieder geval in de OP te staan, zodat iedereen die wil beginnen met OpenTTD dat binnen een paar minuutjes kan doen
    Zero2Ninevrijdag 11 december 2009 @ 22:00
    Hopelijk in de roadmap voor 0.8. Liever voor 0.7.5. (alleen daar gaan geen nieuwe features in), maar gaat die er komen trouwens of wordt het hierna tijd voor 0.8?
    Caraccavrijdag 11 december 2009 @ 22:19
    kan niet wachten tot het moment dat je diagonaal geplaatste bruggen en tunnels kunt maken (mocht er ooit een plan voor komen )
    vanOekelenzaterdag 12 december 2009 @ 01:10
    quote:
    Op vrijdag 11 december 2009 22:00 schreef Zero2Nine het volgende:
    Hopelijk in de roadmap voor 0.8. Liever voor 0.7.5. (alleen daar gaan geen nieuwe features in), maar gaat die er komen trouwens of wordt het hierna tijd voor 0.8?
    Zowel 0.6.0 als 0.7.0 zijn op 1 april uitgekomen, dus ik denk dat 0.8.0 op 01-04-2010 uit zal komen. Als er voor die tijd ernstige bugs gevonden worden zal er nog een 0.7.5 uitkomen denk ik.
    STTSJTzaterdag 12 december 2009 @ 01:59
    quote:
    Op vrijdag 11 december 2009 16:05 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Als een trein stil komt te staan voor een signaal draait deze om, bij pbs signalen duurt het vervolgens met de standaard instellingen erg lang voordat de trein weer de goede kant opdraait. Dit kan op een veel gebruikt stuk spoor uiteindelijk voor zeer grote opstoppingen zorgen, welke vervolgens vrij moeilijk weer op te lossen zijn. Daarnaast kost het iets meer CPU-tijd.
    Ligt er aan, als de conifg aan past dan kan je daar de tijd bepalen. en als je het op 255 zet keren ze niet om (zou nog wel ff uitzoeken hoet t ook al weer heete, dacht iets van wait for pbs singal maar dat zoek ik later nog uit)
    vanOekelenzaterdag 12 december 2009 @ 03:24
    quote:
    Op zaterdag 12 december 2009 01:59 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    Ligt er aan, als de conifg aan past dan kan je daar de tijd bepalen. en als je het op 255 zet keren ze niet om (zou nog wel ff uitzoeken hoet t ook al weer heete, dacht iets van wait for pbs singal maar dat zoek ik later nog uit)
    Klopt, vandaar dat in mijn vorige post ook standaard instellingen staat. Die instelling veranderen heeft dus niet veel zin als je online gaat spelen.

    De setting heet overigens wait_for_pbs_path welke in openttd.cfg te veranderen is.
    Martijn_77maandag 14 december 2009 @ 22:09
    quote:
    Dank je

    En er is trouwens weer met geen mogelijkheid op de server te komen.
    sander-3dinsdag 15 december 2009 @ 09:04
    quote:
    Op maandag 14 december 2009 22:09 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Dank je

    En er is trouwens weer met geen mogelijkheid op de server te komen.
    Hier werkt het anders prima
    vanOekelendinsdag 15 december 2009 @ 10:12
    OpenTTD 0.7.5-rc1 is alweer uit. Helaas zijn er zoals gebruikelijk bij een 0.7.X release geen nieuwe features.
    Zero2Ninedinsdag 15 december 2009 @ 11:38
    quote:
    Op dinsdag 15 december 2009 09:04 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Hier werkt het anders prima
    Een bekend probleem, niet iedereen heeft even goede machines dus bij de een loopt het allemaal nog gesmeerd en een ander wordt uit de server gegooid.
    Zero2Ninedinsdag 15 december 2009 @ 16:53
    Stomme fout in veilgheidssysteem Thalys

    Waar kennen we dit van Hebben ze bij Prorail niet van PBS gehoord?
    STTSJTdinsdag 15 december 2009 @ 16:56
    quote:
    Op dinsdag 15 december 2009 16:53 schreef Zero2Nine het volgende:
    Stomme fout in veilgheidssysteem Thalys

    Waar kennen we dit van Hebben ze bij Prorail niet van PBS gehoord?
    PBs hebben ze wel van gehoord maar stroom? Tsja das een ander verhaal
    --Snow--maandag 21 december 2009 @ 19:53
    is de server nog online?
    Bartmaandag 21 december 2009 @ 20:15
    quote:
    Op maandag 21 december 2009 19:53 schreef --Snow-- het volgende:
    is de server nog online?
    Zero2Ninemaandag 21 december 2009 @ 20:21
    quote:
    Op vrijdag 11 december 2009 21:36 schreef Bart het volgende:
    OpenSFX en OpenGFX zijn af
    Op een beetje bugfixen na dan. Maar dat houdt wel in dat met deze bestanden de oude TTD-bestanden niet meer nodig zijn. Vanaf nu is het spel dus volledig legaal te downloaden

    Kant-en-klaar uitpakken-en-spelen linkje:
    http://lingen.nu/ttd/openttd.zip
    Helaas wel een nightly (r18461) dus je kan er niet mee op de server inloggen, maar de stables ondersteunen helaas nog geen andere soundsets... Maar dat komt ongetwijfeld

    Linkje komt in ieder geval in de OP te staan, zodat iedereen die wil beginnen met OpenTTD dat binnen een paar minuutjes kan doen
    Je kan wel op de server inloggen met de OpenGFX graphincs. Heb gewoon dat pakketje in de Datamap gestopt van OpenTTD 0.7.4 en ik zie de servergame nu met OpenGFX. Je hoeft ze niet eens als Newgrfs toe te voegen, gaat automatisch.
    Bartmaandag 21 december 2009 @ 20:39
    quote:
    Op maandag 21 december 2009 20:21 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Je kan wel op de server inloggen met de OpenGFX graphincs. Heb gewoon dat pakketje in de Datamap gestopt van OpenTTD 0.7.4 en ik zie de servergame nu met OpenGFX. Je hoeft ze niet eens als Newgrfs toe te voegen, gaat automatisch.
    Klopt, maar met het zipje dat ik ter download aanbied kan je niet op de server inloggen, en met de stables kun je OpenSFX niet gebruiken...
    vanOekelenwoensdag 23 december 2009 @ 22:05
    OpenTTD 0.7.5 is net uitgekomen. Hier is deze nieuwe stable te vinden.
    vanOekelenwoensdag 23 december 2009 @ 22:06


    [ Bericht 99% gewijzigd door vanOekelen op 23-12-2009 22:07:29 ]
    maartenawoensdag 23 december 2009 @ 22:31
    quote:
    Op woensdag 23 december 2009 22:05 schreef vanOekelen het volgende:
    OpenTTD 0.7.5 is net uitgekomen. Hier is deze nieuwe stable te vinden.
    Yep, ik heb ook mijn servers maar meteen geupdate, vanwege die crash bug waarmee je servers kunt laten crashen etc. Overigens geen last van gehad, maar toch even voor het zekere.
    STTSJTwoensdag 23 december 2009 @ 23:27
    quote:
    Op woensdag 23 december 2009 22:05 schreef vanOekelen het volgende:
    OpenTTD 0.7.5 is net uitgekomen. Hier is deze nieuwe stable te vinden.
    Gaat leker snel , Paar weken terug was het nog 7.4
    Nu maar hopen dat ze de patch die in nightly zit dat treinen in het midden van het staion kunnen stoppen zo snel mogelijk in de stable versie komt
    maartenadonderdag 24 december 2009 @ 00:03
    quote:
    Op woensdag 23 december 2009 23:27 schreef STTSJT het volgende:
    Nu maar hopen dat ze de patch die in nightly zit dat treinen in het midden van het staion kunnen stoppen zo snel mogelijk in de stable versie komt
    Wat voor voordeel heeft dat?
    STTSJTdonderdag 24 december 2009 @ 01:19
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 00:03 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Wat voor voordeel heeft dat?
    Dat als je een groot (lees lange) station hebt van bijvoorbeeld 8 blokken en er ook treinen komen die stukken kleiner zijn dan de 8 blokken (bijvoorbeeld 4) ze niet eerst helemaal naar t einde hoeven te rijden maar in het midden kunnen stoppen en ze zo sneller in en uit kunnen laden.
    Bartdonderdag 24 december 2009 @ 07:05
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 01:19 schreef STTSJT het volgende:

    [..]

    Dat als je een groot (lees lange) station hebt van bijvoorbeeld 8 blokken en er ook treinen komen die stukken kleiner zijn dan de 8 blokken (bijvoorbeeld 4) ze niet eerst helemaal naar t einde hoeven te rijden maar in het midden kunnen stoppen en ze zo sneller in en uit kunnen laden.
    Ze moeten alleen weer verder rijden om naar het volgende station te komen, dus effectief maakt het dan geen kloot uit natuurlijk

    Vanavond zal ik de server eens updaten naar de nieuwe versie
    vanOekelendonderdag 24 december 2009 @ 09:27
    quote:
    Op zaterdag 12 december 2009 01:10 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Zowel 0.6.0 als 0.7.0 zijn op 1 april uitgekomen, dus ik denk dat 0.8.0 op 01-04-2010 uit zal komen. Als er voor die tijd ernstige bugs gevonden worden zal er nog een 0.7.5 uitkomen denk ik.
    Ik had het fout, gister avond is de eerste beta van OpenTTD 1.0.0 uit gekomen. Dit gaat de eerste stable worden die geen origineele TT(D) bestanden nodig heeft.
    Bartdonderdag 24 december 2009 @ 09:47
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 09:27 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Ik had het fout, gister avond is de eerste beta van OpenTTD 1.0.0 uit gekomen. Dit gaat de eerste stable worden die geen origineele TT(D) bestanden nodig heeft.
    Kijk aan
    Als ie stable is gaat de server daar gelijk op over
    Zero2Ninedonderdag 24 december 2009 @ 13:29
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 09:27 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Ik had het fout, gister avond is de eerste beta van OpenTTD 1.0.0 uit gekomen. Dit gaat de eerste stable worden die geen origineele TT(D) bestanden nodig heeft.
    Ook ideaal dat je mensen straks niet meer hoeft uit te leggen hoe ze aan de graphics moeten komen. Dan kan je iedereen gewoon doorverwijzen naar openttd.org of de downloadlink geven en klaar.
    Bartdonderdag 24 december 2009 @ 13:30
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 13:29 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Ook ideaal dat je mensen straks niet meer hoeft uit te leggen hoe ze aan de graphics moeten komen. Dan kan je iedereen gewoon doorverwijzen naar openttd.org of de downloadlink geven en klaar.
    Straks?
    quote:
    Op vrijdag 11 december 2009 21:36 schreef Bart het volgende:
    OpenSFX en OpenGFX zijn af
    Op een beetje bugfixen na dan. Maar dat houdt wel in dat met deze bestanden de oude TTD-bestanden niet meer nodig zijn. Vanaf nu is het spel dus volledig legaal te downloaden

    Kant-en-klaar uitpakken-en-spelen linkje:
    http://lingen.nu/ttd/openttd.zip
    Helaas wel een nightly (r18461) dus je kan er niet mee op de server inloggen, maar de stables ondersteunen helaas nog geen andere soundsets... Maar dat komt ongetwijfeld

    Linkje komt in ieder geval in de OP te staan, zodat iedereen die wil beginnen met OpenTTD dat binnen een paar minuutjes kan doen
    vanOekelendonderdag 24 december 2009 @ 13:49
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 13:29 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Ook ideaal dat je mensen straks niet meer hoeft uit te leggen hoe ze aan de graphics moeten komen. Dan kan je iedereen gewoon doorverwijzen naar openttd.org of de downloadlink geven en klaar.
    De windows installer van OpenTTD 1.0.0 beta1 schijnt zelfs meteen al te vragen of je ze automatisch wilt downloaden .
    Hier staat trouwens de changelog voor OpenTTD 1.0.0 beta1 . Op de toevoeging van OpenSFX ondersteuning is er eigenlijk op het eerste gezicht niet zo heel erg veel nieuws wat gameplay betreft... Ik had eigenlijk op Cargode(/i)st gehoopt...
    Zero2Ninedonderdag 24 december 2009 @ 13:50
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 13:30 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Straks?
    [..]


    Je moet nog wel de opengfx bestanden zelf downloaden en naar de openttd map verplaatsen. Niet dat dat zo moeilijk is maar het is wel weer een extra hobbeltje. Ik neem aan dat bij de stable release (en die beta) de bestanden bij de installatie meegeleverd zijn?
    vanOekelendonderdag 24 december 2009 @ 13:51
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 13:50 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Je moet nog wel de opengfx bestanden zelf downloaden en naar de openttd map verplaatsen. Niet dat dat zo moeilijk is maar het is wel weer een extra hobbeltje. Ik neem aan dat bij de stable release (en die beta) de bestanden bij de installatie meegeleverd zijn?
    Zie mijn vorige post.
    Bartdonderdag 24 december 2009 @ 14:02
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 13:50 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Je moet nog wel de opengfx bestanden zelf downloaden en naar de openttd map verplaatsen. Niet dat dat zo moeilijk is maar het is wel weer een extra hobbeltje. Ik neem aan dat bij de stable release (en die beta) de bestanden bij de installatie meegeleverd zijn?
    Nope. Maar bij de download die ik nu aanbied, en degene zodra 1.0.0 stable is, wel natuurlijk
    maartenadonderdag 24 december 2009 @ 16:07
    Ik heb mijn servers toch maar meteen naar 1.0.0-beta1 gezet, zitten een hele hoop nieuwe features in.

    Zelfs het stichten van steden door spelers is nu mogelijk
    sander-3donderdag 24 december 2009 @ 17:08
    Ik heb een tijdje zitten zoeken in het spel, en op het forum. Maar hoe ik nou een stad kan maken...?

    Weet jij dat?
    Bartdonderdag 24 december 2009 @ 18:04
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 17:08 schreef sander-3 het volgende:
    Ik heb een tijdje zitten zoeken in het spel, en op het forum. Maar hoe ik nou een stad kan maken...?

    Weet jij dat?
    In de scenario-editor.
    maartenadonderdag 24 december 2009 @ 18:45
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 17:08 schreef sander-3 het volgende:
    Ik heb een tijdje zitten zoeken in het spel, en op het forum. Maar hoe ik nou een stad kan maken...?

    Weet jij dat?
    Het moet wel enabled zijn, er is een openttd.cfg entry voor. (Althans, daar ga ik van uit, want in de opties kun je het bij een single-player spel aan en uit zetten).

    Mijn servers, zo vond ik uit, hebben het standaard disabled, dus "found a town" is niet beschikbaar. Ik zal na de kerst eens gaan spelen met die setting, eens zien of het wat is
    maartenadonderdag 24 december 2009 @ 18:46
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 18:04 schreef Bart het volgende:
    In de scenario-editor.
    In 1.0.0-beta1 zit het ook als optie in een normaal spel, je kunt dus een stad "kopen" blijkbaar. Ik moet er maar eens mee gaan spelen denk ik.
    sander-3donderdag 24 december 2009 @ 20:26
    Ah, ik heb het gevonden inderdaad .

    Leuk!

    Ik moet wel wennen aan die nieuwe graphics zeg.
    MaxMarkdonderdag 24 december 2009 @ 23:05
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 20:26 schreef sander-3 het volgende:
    Ah, ik heb het gevonden inderdaad .

    Leuk!

    Ik moet wel wennen aan die nieuwe graphics zeg.
    Ik vind dat menu-interface maar lelijk. Kan vast wel uit ergens?
    Bartvrijdag 25 december 2009 @ 08:02
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 23:05 schreef MaxMark het volgende:

    [..]

    Ik vind dat menu-interface maar lelijk. Kan vast wel uit ergens?
    Ja, door de oude graphics weer in te schakelen. Maar dan heb je dus weer álle oude graphics
    ouderejongerevrijdag 25 december 2009 @ 13:14
    quote:
    Op donderdag 24 december 2009 09:27 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Ik had het fout, gister avond is de eerste beta van OpenTTD 1.0.0 uit gekomen. Dit gaat de eerste stable worden die geen origineele TT(D) bestanden nodig heeft.

    Dan hebben ze snel gewerkt. Als het bezoek weg is maar eens installeren, ik ben benieuwd.
    Miesjelzaterdag 26 december 2009 @ 13:48
    Ik heb de 0.7.5 versie.. Nu mag ik niet meespelen...
    sander-3zaterdag 26 december 2009 @ 14:04
    quote:
    Op zaterdag 26 december 2009 13:48 schreef Miesjel het volgende:
    Ik heb de 0.7.5 versie.. Nu mag ik niet meespelen...
    De server gebruikt 0.7.4. Dus dat klopt.

    Je moet wachten tot hij upgedate is, of even 0.7.4 installeren.
    Webgangsterzondag 27 december 2009 @ 12:27
    Zouden jullie mij kunnen helpen ?

    Ik ben de nederlandse spoorwegen aan het nabouwen in de map nederland.
    Alleen wat is nou het handigst om te gebruiken om passagiers te vervoeren ?

    Ik bedoel meer, je heb namelijk de optie tranfser...

    En hoe doe je dat als je meerdere stations op 1 rit hebt ?
    Want in principe gaat hji ieder volgend station weer uitlaten namelijk!
    Crientjzondag 27 december 2009 @ 15:13
    tvp
    Bartzondag 27 december 2009 @ 17:53
    quote:
    Op zondag 27 december 2009 12:27 schreef Webgangster het volgende:
    Zouden jullie mij kunnen helpen ?

    Ik ben de nederlandse spoorwegen aan het nabouwen in de map nederland.
    Alleen wat is nou het handigst om te gebruiken om passagiers te vervoeren ?

    Ik bedoel meer, je heb namelijk de optie tranfser...

    En hoe doe je dat als je meerdere stations op 1 rit hebt ?
    Want in principe gaat hji ieder volgend station weer uitlaten namelijk!
    Ik zou gewoon ieder station weer in- en uitladen, zonder transfer dus. Je moet het jezelf niet te moeilijk maken
    Bartzondag 27 december 2009 @ 17:56
    quote:
    Op zaterdag 26 december 2009 13:48 schreef Miesjel het volgende:
    Ik heb de 0.7.5 versie.. Nu mag ik niet meespelen...
    Nu wel
    Martijn_77maandag 28 december 2009 @ 12:23
    @Bart heb je de saved game van het oude spel nog?
    Bartmaandag 28 december 2009 @ 12:52
    quote:
    Op maandag 28 december 2009 12:23 schreef Martijn_77 het volgende:
    @Bart heb je de saved game van het oude spel nog?
    Ja.
    Bartmaandag 28 december 2009 @ 19:23
    http://lingen.nu/ttd/fok27122009.sav
    Bartmaandag 28 december 2009 @ 20:09
    In het nieuwe jaar start ik weer een nieuwe server, zijn er nog voorkeuren? Sneeuw, weinig industrie, noem eens wat...
    Miesjelmaandag 28 december 2009 @ 21:52
    quote:
    Op maandag 28 december 2009 20:09 schreef Bart het volgende:
    In het nieuwe jaar start ik weer een nieuwe server, zijn er nog voorkeuren? Sneeuw, weinig industrie, noem eens wat...
    Alleen treintjes?
    Petermaandag 28 december 2009 @ 21:56
    Alleen treintjes, hoogtekaart, geen sneeuw, stationsspread laag, kaart niet te groot ivm de verbindingsproblemen bij grote kaart.?
    Zero2Ninemaandag 28 december 2009 @ 22:55
    quote:
    Op maandag 28 december 2009 21:56 schreef Peter het volgende:
    Alleen treintjes, hoogtekaart, geen sneeuw, stationsspread laag, kaart niet te groot ivm de verbindingsproblemen bij grote kaart.?
    Toch gewoon 1024^2 anders is het te krap, verder sluit ik me aan bij jouw lijstje. Vooral lage stationspread is wel weer eens leuk.
    NoMercy285dinsdag 29 december 2009 @ 11:54
    Ik meld me hier ook maar eens, vroeger originele TTD grijs gespeeld, nu via OpenTTD weer flink bezig, alleen geen extra GRF's enzo gedownload, eerst lekker oude stijl maar wel met wat langere treinen enzo.
    Ben alleen met passagierstreinen bezig en alle stations midden in grote steden, nadeel is alleen dat je niet zoveel kunt demolishen als je wil. Altijd de stad omkopen gaat ook zo vervelen
    Joerydinsdag 29 december 2009 @ 12:33
    Bitchfight!

    Check " kom dinsdag terug transport" wordt gek die gozer
    Bartdinsdag 29 december 2009 @ 12:46
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 12:33 schreef Joery het volgende:
    Bitchfight!

    Check " kom dinsdag terug transport" wordt gek die gozer
    Plaats eens een screenshot
    Joerydinsdag 29 december 2009 @ 13:09
    hij heeft je al gemaild... ik heb zn bus vernietigd...

    buiten 't feit dat ie steden vernietigd. inbouwt, andere bedrijven sticht om goedkoop te kunnen bannen, terraformen etc...
    Martijn_77dinsdag 29 december 2009 @ 15:35
    Ik wordt gek van die oorlog op het bord ik kan niet eens gewoon een nieuw bedrijf starten zonder dwars gezeten te worden
    vanOekelendinsdag 29 december 2009 @ 15:37
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 12:46 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Plaats eens een screenshot
    Een kleine sfeerimpressie:
    Bartdinsdag 29 december 2009 @ 15:44
    Ik kan er vanaf 17.00 uur wat aan doen
    Bartdinsdag 29 december 2009 @ 15:46
    Maar waarschuw degene van wie dat bedrijf is maar dat als ie die troep om die tijd nog niet gefatsoeneerd heeft, zijn bedrijf eruit getieft wordt.

    En er moet snel eens een webinterface komen voor de bediening van een server
    Martijn_77dinsdag 29 december 2009 @ 15:51
    Kun je zijn banksaldo dan wel eerst naar mij overhevelen?

    Want door dit gerommel heb ik een compleet nieuw bedrijf moeten opstarten
    Bartdinsdag 29 december 2009 @ 16:10
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 15:51 schreef Martijn_77 het volgende:
    Kun je zijn banksaldo dan wel eerst naar mij overhevelen?

    Want door dit gerommel heb ik een compleet nieuw bedrijf moeten opstarten
    Dat kan ik helaas niet als er een wachtwoord op staat.
    Joerydinsdag 29 december 2009 @ 16:27
    pass verwijderen kan niet?
    vanOekelendinsdag 29 december 2009 @ 16:39
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 16:27 schreef Joery het volgende:
    pass verwijderen kan niet?
    Voor zover ik weet kan dat alleen voor alle bedrijven gelijk. (door het spel te saven en weer te laden)
    Bartdinsdag 29 december 2009 @ 17:02
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 16:39 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Voor zover ik weet kan dat alleen voor alle bedrijven gelijk. (door het spel te saven en weer te laden)
    Dat dus.

    Maar ik heb even ge-PM't met de bedrijfsleider, en hij zou de blocks weghalen. Misverstandje over de regels enzo. Nu iedereen weer lief zijn voor elkaar, Joery en vanOekelen dus ook
    Joerydinsdag 29 december 2009 @ 17:09
    niets maar dan ook niets veranderd...
    Martijn_77dinsdag 29 december 2009 @ 17:53
    Idd helemaal niets
    Joerydinsdag 29 december 2009 @ 18:03
    Bart,

    kun je ajb Etalon bannen ofzo?
    sander-3dinsdag 29 december 2009 @ 18:17
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 17:02 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Dat dus.

    Maar ik heb even ge-PM't met de bedrijfsleider, en hij zou de blocks weghalen. Misverstandje over de regels enzo. Nu iedereen weer lief zijn voor elkaar, Joery en vanOekelen dus ook
    Oh, hij dacht natuurlijk eerst dat dat wél mocht.

    Wtf is daar uberhaubt leuk aan..
    yorPdinsdag 29 december 2009 @ 18:44
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 18:03 schreef Joery het volgende:
    Bart,

    kun je ajb Etalon bannen ofzo?
    Gedaan, en zn geld is verdeeld
    Bartdinsdag 29 december 2009 @ 19:31
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 18:17 schreef sander-3 het volgende:

    [..]

    Oh, hij dacht natuurlijk eerst dat dat wél mocht.

    Wtf is daar uberhaubt leuk aan..
    Nou ja, hij dacht dat je kon stelen, en daarom ging hij blocken. Dus ik heb hem uitgelegd dat je niet kan stelen.
    Bartdinsdag 29 december 2009 @ 19:31
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 18:44 schreef yorP het volgende:

    [..]

    Gedaan, en zn geld is verdeeld
    Hoe doe je dat laatste?
    yorPwoensdag 30 december 2009 @ 14:00
    quote:
    Op dinsdag 29 december 2009 19:31 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Hoe doe je dat laatste?
    rcon password "move clientid companyid"
    Join, maar dan zonder dat je het wachtwoord moet weten , van daaruit kun je zn geld verdelen.
    Peterwoensdag 30 december 2009 @ 14:20
    Tot hoelaat loopt dit spel? Dan weet ik of ik vanavond er nog in kan komen
    Crientjwoensdag 30 december 2009 @ 14:59
    Hoe zet je een slotje neer bij je bedrijf? ;o
    Caraccawoensdag 30 december 2009 @ 16:06
    quote:
    Op woensdag 30 december 2009 14:59 schreef Crientj het volgende:
    Hoe zet je een slotje neer bij je bedrijf? ;o
    naar je eigen bedrijf schermpje gaan en wachtwoord invullen
    Crientjwoensdag 30 december 2009 @ 19:00
    Ik kan niet op de server komen, verbinding wordt steeds verbroken. Op andere servers kan ik wel komen
    Bartwoensdag 30 december 2009 @ 21:05
    quote:
    Op woensdag 30 december 2009 19:00 schreef Crientj het volgende:
    Ik kan niet op de server komen, verbinding wordt steeds verbroken. Op andere servers kan ik wel komen
    Dan is je pc te traag.
    quote:
    Op woensdag 30 december 2009 14:20 schreef Peter het volgende:
    Tot hoelaat loopt dit spel? Dan weet ik of ik vanavond er nog in kan komen
    Tot in het nieuwe jaar vermoed ik
    quote:
    Op woensdag 30 december 2009 14:00 schreef yorP het volgende:

    [..]

    rcon password "move clientid companyid"
    Join, maar dan zonder dat je het wachtwoord moet weten , van daaruit kun je zn geld verdelen.
    Handig
    Zero2Ninewoensdag 30 december 2009 @ 23:59
    Join de server volgend jaar wel weer een keer Voor nu alvast wat vuur werk
    Joerydonderdag 31 december 2009 @ 12:03
    Welke dweep heeft er zitten terraformen?
    Miesjelvrijdag 1 januari 2010 @ 08:53
    Grappig... maar mag ik dan wel aub het wachtwoord van mijn eigen bedrijf?
    Martijn_77vrijdag 1 januari 2010 @ 13:20
    Je bedoeld al dat water?

    Dat is er al sinds gisterenmiddag. Viel mij ook al op maar is gelukkig niet aan mijn kant.
    Joeryzaterdag 2 januari 2010 @ 19:09
    Speelt er nog iemand?
    Zero2Ninezaterdag 2 januari 2010 @ 22:10
    Ik wacht wel tot de server op 1.0.0 gaat draaien of de bèta . Ik wil 0.7.5. niet meer installeren als de bèta van 1.0.0 er al ligt.
    Bartzaterdag 2 januari 2010 @ 22:15
    quote:
    Op zaterdag 2 januari 2010 22:10 schreef Zero2Nine het volgende:
    Ik wacht wel tot de server op 1.0.0 gaat draaien of de bèta . Ik wil 0.7.5. niet meer installeren als de bèta van 1.0.0 er al ligt.
    Beta's draai ik niet. Wachten op 1.0.0 final dus
    Martijn_77zondag 3 januari 2010 @ 13:50
    quote:
    Op zaterdag 2 januari 2010 19:09 schreef Joery het volgende:
    Speelt er nog iemand?
    Ik ga zo weer eens kijken.

    Paar drukke dagen achter de rug
    Joeryzondag 3 januari 2010 @ 15:10
    Ik kan niet meer inloggen...
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 18:02
    Buiten al het multiplayer-gedoe hier, toch weer eens een vraag over PBS
    Ik heb nu het Nederland-scenario volgebouwd met spoor, maar wat voor signalen gebruik ik bij m'n stations
    Ik heb een heleboel stations in dubbelspoor, dus van 2 kanten in- en uitrijden. Ik dacht het zo te doen, maar dat werkt dus niet

    Het spoor naar de uitgang wordt dan al gereserveerd ofzo, waardoor er maar 1 trein tegelijk in het station wil
    Normaal zou ik gewoon met pre-signals werken (gele en witte), maar het lijkt me juist zo mooi dat treinen tegelijk in en uitrijden
    Peterzondag 3 januari 2010 @ 18:11
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 18:02 schreef Piles het volgende:
    Buiten al het multiplayer-gedoe hier, toch weer eens een vraag over PBS
    Ik heb nu het Nederland-scenario volgebouwd met spoor, maar wat voor signalen gebruik ik bij m'n stations
    Ik heb een heleboel stations in dubbelspoor, dus van 2 kanten in- en uitrijden. Ik dacht het zo te doen, maar dat werkt dus niet
    [ afbeelding ]
    Het spoor naar de uitgang wordt dan al gereserveerd ofzo, waardoor er maar 1 trein tegelijk in het station wil
    Normaal zou ik gewoon met pre-signals werken (gele en witte), maar het lijkt me juist zo mooi dat treinen tegelijk in en uitrijden
    Zie http://lingen.nu/img/dubbelelijnmetpre-signals.png en verder in de openingspost van dit topic
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 18:14
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 18:11 schreef Peter het volgende:

    [..]

    Zie http://lingen.nu/img/dubbelelijnmetpre-signals.png en verder in de openingspost van dit topic
    Ja, dat zijn pre-signals, die ken ik wel
    Ik wil Path-based-signaling
    Peterzondag 3 januari 2010 @ 18:20
    Waarom zou je tussen wissel en station signals willen hebben eigenlijk? (met PBS)
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 18:47
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 18:20 schreef Peter het volgende:
    Waarom zou je tussen wissel en station signals willen hebben eigenlijk? (met PBS)
    Anders houdt een trein de hele route door en na het station (dus tot het volgende sein) gereserveerd.
    Ik heb het nu werkend trouwens:

    Alle treinen rijden hier naar links, en de donker gekleurde sporen zijn gereserveerd
    Je moet de seinen tussen de wissel en het station dus naar het station zetten

    Met dank aan http://wiki.openttd.org/Y(...)nced_two-way_station

    Nu alleen zorgen dat treinen draaien in het station, dat willen ze niet
    En ja, het staat aan in de moeilijkheidsgraad
    Bartzondag 3 januari 2010 @ 19:10
    Dat is inderdaad de truc, de seinen naar het station toe keren. Hij reserveert dan een path van voor het wissel het station in tot voor het wissel het station uit, en dat is precies wat je wil.

    Server is overigens gereset, sneeuwlandschap dit keer en trains-only
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 19:13
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 19:10 schreef Bart het volgende:
    Dat is inderdaad de truc, de seinen naar het station toe keren. Hij reserveert dan een path van voor het wissel het station in tot voor het wissel het station uit, en dat is precies wat je wil.

    Server is overigens gereset, sneeuwlandschap dit keer en trains-only
    Weet je toevallig ook waarom treinen niet willen draaien in m'n station, ondanks dat het in de moeilijkheidsgraad wel aan staat?

    En multiplayer moet ik ook weer eens gaan doen eigenlijk, kijken of ik jullie bij kan houden
    Bartzondag 3 januari 2010 @ 19:16
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 19:13 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Weet je toevallig ook waarom treinen niet willen draaien in m'n station, ondanks dat het in de moeilijkheidsgraad wel aan staat?

    En multiplayer moet ik ook weer eens gaan doen eigenlijk, kijken of ik jullie bij kan houden
    Nee, geen idee, ik laat mijn treinen nooit draaien in two-way stations...
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 19:27
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 19:16 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Nee, geen idee, ik laat mijn treinen nooit draaien in two-way stations...
    Nee, ik normaal ook niet, dan maak ik er RoRo van. Maar ik wil het nu eens realistisch
    En Amsterdam en Rotterdam Centraal zijn two-way stations, en voor sommige lijnen ook eindstation
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 20:24
    Ah, gevonden Routebepaling stond op NPF ipv de aanbevolen YAPF
    Bartzondag 3 januari 2010 @ 21:16
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 20:24 schreef Piles het volgende:
    Ah, gevonden Routebepaling stond op NPF ipv de aanbevolen YAPF
    Hoe komt het daar dan op terecht, standaard staat het op YAPF...
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 21:17
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 21:16 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Hoe komt het daar dan op terecht, standaard staat het op YAPF...
    Ik zou het echt niet weten
    Maar hij neemt de instellingen van oude installs over neem ik aan? Dus dat kan al jaren zo staan
    Bartzondag 3 januari 2010 @ 21:21
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 21:17 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Ik zou het echt niet weten
    Maar hij neemt de instellingen van oude installs over neem ik aan? Dus dat kan al jaren zo staan
    Af en toe een verse openttd.cfg is soms wel handig
    Pileszondag 3 januari 2010 @ 21:29
    quote:
    Op zondag 3 januari 2010 21:21 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Af en toe een verse openttd.cfg is soms wel handig
    Dat blijkt ja
    Martijn_77maandag 4 januari 2010 @ 17:02
    @Bart heb je de save game van voor de server reset nog?

    Ik was een heel eind met mijn netwerk en wil kijken hoe dit blijft lopen
    Bartmaandag 4 januari 2010 @ 20:59
    quote:
    Op maandag 4 januari 2010 17:02 schreef Martijn_77 het volgende:
    @Bart heb je de save game van voor de server reset nog?

    Ik was een heel eind met mijn netwerk en wil kijken hoe dit blijft lopen
    http://lingen.nu/ttd/fok03012010.sav
    Zero2Ninedinsdag 5 januari 2010 @ 15:29
    Iemand de bèta al wel geïnstalleerd hier? En zo ja: weet iemand wat die nieuwe aanduidingen achter de 'vehicle orders' zijn? Daar staat nu [eind],[begin] of [midden] (standaard eind) achter elke opdracht. Kan het zo snel niet vinden in de changelog en op tt-forums, maar ik zal er wel overheen kijken. Deze aanduidingen staan los van de standaard orders als volladen, leeg laten, transfer etc.
    Pilesdinsdag 5 januari 2010 @ 15:33
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 15:29 schreef Zero2Nine het volgende:
    Iemand de bèta al wel geïnstalleerd hier? En zo ja: weet iemand wat die nieuwe aanduidingen achter de 'vehicle orders' zijn? Daar staat nu [eind],[begin] of [midden] (standaard eind) achter elke opdracht. Kan het zo snel niet vinden in de changelog en op tt-forums, maar ik zal er wel overheen kijken. Deze aanduidingen staan los van de standaard orders als volladen, leeg laten, transfer etc.
    Ja, dat is best tof Dat is waar je trein in het station moet stoppen
    Bartdinsdag 5 januari 2010 @ 15:35
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 15:33 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Ja, dat is best tof Dat is waar je trein in het station moet stoppen
    Inderdaad, de meest nutteloze feature ooit
    Pilesdinsdag 5 januari 2010 @ 15:36
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 15:35 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Inderdaad, de meest nuttloze feature ooit
    Dat eigenlijk wel ja Maar toch vind ik het leuk
    garriejdinsdag 5 januari 2010 @ 15:57
    binnenkort maar is downloaden klinkt erg leuk
    Zero2Ninedinsdag 5 januari 2010 @ 15:58
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 15:33 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Ja, dat is best tof Dat is waar je trein in het station moet stoppen
    ik dacht dat het heel geavanceerd zou zijn, nou ja dit is ook leuk Het zou trouwens wel iets kunnen uitmaken voor korte treinen in lange stations, als ze minder tijd in het station hoeven door te brengen (doordat ze vanaf het eind terugmoeten) scheelt het weer een paar seconden.
    Bartdinsdag 5 januari 2010 @ 16:06
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 15:58 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    ik dacht dat het heel geavanceerd zou zijn, nou ja dit is ook leuk Het zou trouwens wel iets kunnen uitmaken voor korte treinen in lange stations, als ze minder tijd in het station hoeven door te brengen (doordat ze vanaf het eind terugmoeten) scheelt het weer een paar seconden.
    Terminus stations
    Zero2Ninedinsdag 5 januari 2010 @ 18:53
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 16:06 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Terminus stations
    Wel realistisch, overal RoRo is nep.
    Bartdinsdag 5 januari 2010 @ 21:19
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 18:53 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Wel realistisch, overal RoRo is nep.
    Overal roro is efficiënt
    maartenawoensdag 6 januari 2010 @ 00:30
    quote:
    Op dinsdag 5 januari 2010 18:53 schreef Zero2Nine het volgende:
    Wel realistisch, overal RoRo is nep.
    Alsof OpenTTD een realistische interpretatie is van een treinnetwerk.....
    maartenawoensdag 6 januari 2010 @ 00:37
    Overigens is 1.0.0 Beta 2 uit.
    Zero2Ninewoensdag 6 januari 2010 @ 09:13
    quote:
    Op woensdag 6 januari 2010 00:30 schreef maartena het volgende:

    [..]

    Alsof OpenTTD een realistische interpretatie is van een treinnetwerk.....
    Nee maar je kan wel proberen de realiteit een beetje te benaderen. Dat is toch het mooie van OpenTTD dat iedereen zijn eigen stijl van netwerk bouwen kan hanteren.
    Zero2Ninewoensdag 6 januari 2010 @ 09:14
    quote:
    Op woensdag 6 januari 2010 00:37 schreef maartena het volgende:
    Overigens is 1.0.0 Beta 2 uit.
    Je let even niet op en er is alweer een nieuwe bèta, goed werk van het ontwikkelteam
    bibaboerderijwoensdag 6 januari 2010 @ 12:43
    Webgangster: Ik ga een spoorwegennet van NL nabouwen Zon stoere naam Altijd leuk erachter te komen wie erachter zit. (Wel een leuk idee though. Meer pics?)

    Ik heb een tijdje geleden gepost dat ik na xx aantal jaar wer begon. En vraag me nu af:
    Is er geen patch die automatisch winstdraaidende voertuigen vervangt? (Ik had een winstdraaiend zaakje opgeouwd, maar was op n gegeven moment alleen voertuigen aant vervangen )

    Is er een patch die er voor zorgt dat treinen wat realistischer worden. (Als in ze draaien niet spontaan meer om op het spoor en moeten doorrijden na een station ipv omdraaien?

    Hoe kun je het beste in de gaten houden of een fabriek/plantage die jou iets levert niet plots verdwijnt na een berichtje van 2 seconden?

    Waarom worden vliegtuigcraches niet duidenlijk als bericht getoond, maar vliegen al mijn vliegtuigen een stad in?

    Waarop word je status gebazeerd, die steden je geven. (belabbert tot perfect) Jemag soms geen station plaatsen omdat de stad de pest aan je heeft.

    En de laatste leken vraag: Laat een trein sneller op een langs station? Of is een/twee wagons buiten een perron niet erg

    [ Bericht 6% gewijzigd door bibaboerderij op 06-01-2010 12:49:21 (Extra vraag) ]
    Zero2Ninewoensdag 6 januari 2010 @ 12:57
    quote:
    Op woensdag 6 januari 2010 12:43 schreef bibaboerderij het volgende:
    Webgangster: Ik ga een spoorwegennet van NL nabouwen Zon stoere naam Altijd leuk erachter te komen wie erachter zit. (Wel een leuk idee though. Meer pics?)

    Ik heb een tijdje geleden gepost dat ik na xx aantal jaar wer begon. En vraag me nu af:
    Is er geen patch die automatisch winstdraaidende voertuigen vervangt? (Ik had een winstdraaiend zaakje opgeouwd, maar was op n gegeven moment alleen voertuigen aant vervangen )

    Is er een patch die er voor zorgt dat treinen wat realistischer worden. (Als in ze draaien niet spontaan meer om op het spoor en moeten doorrijden na een station ipv omdraaien?

    Hoe kun je het beste in de gaten houden of een fabriek/plantage die jou iets levert niet plots verdwijnt na een berichtje van 2 seconden?

    Waarom worden vliegtuigcraches niet duidenlijk als bericht getoond, maar vliegen al mijn vliegtuigen een stad in?

    Waarop word je status gebazeerd, die steden je geven. (belabbert tot perfect) Jemag soms geen station plaatsen omdat de stad de pest aan je heeft.
    Misschien is om te beginnen een goed idee om de spispaspellingscontrole aan te zetten

    Neem eens een kijkje bij de "advanced settings" daar heb je een prachtige structuur van opties die je kan veranderen m.b.t. het vervangen van voertuigen, waanneer treinen omdraaien en nog veel meer.

    De manier waarop berichten worden weergegeven kan je ook wijzigen onder message settings (vind je bij het krantenicoontje). Dan kun je crashes van vliegtuigen en sluitingen van fabrieken misschien volledig laten weergeven en de rest uitzetten of weergeven als korte berichten.

    De rating in de stad wordt vooral beinvloed door je sloopwerkzaamheden en hoeveel je vervoert (rating van de stations). Slopen verlaagt je rating en de stations goed bedieden brengt deze geleidelijk weer omhoog. Daarnaast is bomen planten ook goed voor je rating en natuurlijk is er de "omkoopfunctie"
    Zero2Ninewoensdag 6 januari 2010 @ 16:35
    Voor de geinteresseerden: Ik zag dat op tt-forums er nu een wedstrijd van start is gegaan waarbij je een goede savegame moet maken voor de title screen. Deze wordt namelijk bij de release van 1.0.0 vervangen. Meer over deze contest vind je hier
    maartenawoensdag 6 januari 2010 @ 17:46
    quote:
    Op woensdag 6 januari 2010 16:35 schreef Zero2Nine het volgende:
    Voor de geinteresseerden: Ik zag dat op tt-forums er nu een wedstrijd van start is gegaan waarbij je een goede savegame moet maken voor de title screen. Deze wordt namelijk bij de release van 1.0.0 vervangen. Meer over deze contest vind je hier
    Ik zag het inderdaad. Het is ook niets meer dan een savegame die geladen word, dus je kunt je helemaal uitleven.
    Martijn_77woensdag 6 januari 2010 @ 19:52
    @Bart

    Op de Fok server heb ik een klein probleempje. Er zijn geen gewone railvoertuigen (locomotieven) meer beschikbaar. Ik moet nu perse over naar monorail (het is nu 2017) om straks in 2030 / 2040 weer over te gaan naar maglev.

    Kan dit niet anders?
    Bartdonderdag 7 januari 2010 @ 07:30
    quote:
    Op woensdag 6 januari 2010 19:52 schreef Martijn_77 het volgende:
    @Bart

    Op de Fok server heb ik een klein probleempje. Er zijn geen gewone railvoertuigen (locomotieven) meer beschikbaar. Ik moet nu perse over naar monorail (het is nu 2017) om straks in 2030 / 2040 weer over te gaan naar maglev.

    Kan dit niet anders?
    Ja, dan moet ik even uitzoeken wat de consolecommand is om de voertuigen niet te laten verlopen, en daarna moet ik uitzoeken wat de consolecommand is om de engines te resetten. Volgens mij is het dan verholpen. En anders sowieso de volgende game... Maar ik heb pas vanavond tijd om dat uit te zoeken.
    Zero2Ninedonderdag 7 januari 2010 @ 20:53
    Het consolecommand daarvoor is "resetengines" gister nog gerbruikt. Die optie heet "Vehicles never expire"
    Bartdonderdag 7 januari 2010 @ 20:57
    quote:
    Op donderdag 7 januari 2010 20:53 schreef Zero2Nine het volgende:
    Het consolecommand daarvoor is "resetengines" gister nog gerbruikt. Die optie heet "Vehicles never expire"
    Ja alleen hoe die optie heet heb ik niets aan in een non-grafische interface
    Bartdonderdag 7 januari 2010 @ 20:59
    Maar ik krijg het niet voor elkaar zolang deze game nog draait helaas. Ik heb de config-file wel aangepast dus de volgende game verlopen ze in ieder geval niet.
    Zero2Ninedonderdag 7 januari 2010 @ 21:18
    quote:
    Op donderdag 7 januari 2010 20:57 schreef Bart het volgende:

    [..]

    Ja alleen hoe die optie heet heb ik niets aan in een non-grafische interface
    Is daar überhaupt een console command voor?
    Bartdonderdag 7 januari 2010 @ 21:44
    quote:
    Op donderdag 7 januari 2010 21:18 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Is daar überhaupt een console command voor?
    1patch never_expire_vehicles 1


    In openttd.cfg opzoeken hoe de patch heet, en vervolgens kan je door er patch voor te zetten het wijzigen in de console.
    Bartzaterdag 9 januari 2010 @ 18:35
    Het was een aantal mensen misschien al opgevallen, maar de banner in de OP wisselt telkens. Dit is een scriptje dat telkens een random PNG laat zien. Momenteel zijn het er slechts drie, maar misschien zijn er hier handige photoshoppers die er meer willen maken? Hier is de originele file: http://lingen.nu/ttd/OpenTTD.psd
    Het is natuurlijk de bedoeling dat het logo enzo hetzelfde blijft, en dat enkel de achtergrond veranderd wordt naar een mooi OpenTTD-landschapje

    Plaats ze hier en ik voeg ze toe aan de OP! Graag opslaan in PNG-formaat

    En in de OP staat nu trouwens ook de Grote OpenTTD-FAQ

    Nu alleen nog een PBS-FAQ
    Pileszondag 10 januari 2010 @ 21:17
    Zo, 240 treinen geplaatst in mn Nederland-scenario Volgens http://www.ovwereld.nl/userfiles//spoorkaart_09_v1.pdf Hopen dat ik er niet teveel vergeten ben
    Wel weer een rare bug gevonden denk ik Normale seinen die spontaan op rood blijven staan. Na herbouwen deden ze het gewoon weer Zal wel aan de overgang van 0.7.nogwat naar 1.0-beta liggen.
    Zero2Ninemaandag 11 januari 2010 @ 09:55
    quote:
    Op zondag 10 januari 2010 21:17 schreef Piles het volgende:
    Zo, 240 treinen geplaatst in mn Nederland-scenario Volgens http://www.ovwereld.nl/userfiles//spoorkaart_09_v1.pdf Hopen dat ik er niet teveel vergeten ben
    Wel weer een rare bug gevonden denk ik Normale seinen die spontaan op rood blijven staan. Na herbouwen deden ze het gewoon weer Zal wel aan de overgang van 0.7.nogwat naar 1.0-beta liggen.
    Kun je de save uploaden? Wil dat netwerk weleens zien.
    Pilesmaandag 11 januari 2010 @ 09:57
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 09:55 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Kun je de save uploaden? Wil dat netwerk weleens zien.
    Zal 'm vanavond online zetten
    Crientjmaandag 11 januari 2010 @ 11:17
    quote:
    Op zaterdag 9 januari 2010 18:35 schreef Bart het volgende:
    Het was een aantal mensen misschien al opgevallen, maar de banner in de OP wisselt telkens. Dit is een scriptje dat telkens een random PNG laat zien. Momenteel zijn het er slechts drie, maar misschien zijn er hier handige photoshoppers die er meer willen maken? Hier is de originele file: http://lingen.nu/ttd/OpenTTD.psd
    Het is natuurlijk de bedoeling dat het logo enzo hetzelfde blijft, en dat enkel de achtergrond veranderd wordt naar een mooi OpenTTD-landschapje

    Plaats ze hier en ik voeg ze toe aan de OP! Graag opslaan in PNG-formaat

    En in de OP staat nu trouwens ook de Grote OpenTTD-FAQ

    Nu alleen nog een PBS-FAQ
    *Photosoepert meld.
    Zal eens kijken als ik wat tijd heb of ik nog wat leuks kan toevoegen.
    Bartmaandag 11 januari 2010 @ 11:33
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 11:17 schreef Crientj het volgende:

    [..]

    *Photosoepert meld.
    Zal eens kijken als ik wat tijd heb of ik nog wat leuks kan toevoegen.
    Pilesmaandag 11 januari 2010 @ 19:49
    M'n savegame van Nederland, met spoor en treinen
    http://piles.nl/hosting/media/Nederland_spoor.sav
    Zitten een paar aardige bottlenecks in, maar vooruit
    Jumpmaandag 11 januari 2010 @ 21:17
    Hebben jullie dat ook in de laatste beta van openttd, als je met de rechtermuisknop klikt op het keuzelijstje zoals op de screen hieronder, dat er telkens andere tekst komt? Moet je maar eens paar keer na elkaar doen. Na een paar keer crasht die soms.

    Bartmaandag 11 januari 2010 @ 21:21
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 21:17 schreef Jump het volgende:
    Hebben jullie dat ook in de laatste beta van openttd, als je met de rechtermuisknop klikt op het keuzelijstje zoals op de screen hieronder, dat er telkens andere tekst komt? Moet je maar eens paar keer na elkaar doen. Na een paar keer crasht die soms.

    [ afbeelding ]
    http://bugs.openttd.org/

    Maar ik niet, gebruik nog geen 1.0.0 beta...
    Jumpmaandag 11 januari 2010 @ 21:23
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 21:21 schreef Bart het volgende:

    [..]

    http://bugs.openttd.org/

    Maar ik niet, gebruik nog geen 1.0.0 beta...
    Ik wou gewoon even weten als het specifiek aan mij lag of niet Maar ben al ticketje aan het openen daar Maar eerst de crash proberen reproduceren.
    Renemaandag 11 januari 2010 @ 21:35
    Bart, ik snapte al niet waarom ik niet op de server kon. Heb namelijk zelf wel 1,0,0
    vanOekelenmaandag 11 januari 2010 @ 22:10
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 21:23 schreef Jump het volgende:

    [..]

    Ik wou gewoon even weten als het specifiek aan mij lag of niet Maar ben al ticketje aan het openen daar Maar eerst de crash proberen reproduceren.
    Bij mij crasht OpenTTD 1.0.0 beta 2 daar ook, mocht je nog geen crashlog hebben hier is die van mij:
    SPOILER
    *** OpenTTD Crash Report ***

    Crash at: Mon Jan 11 21:06:31 2010
    In game date: 2051-05-09 (23919)

    Crash reason:
    Exception: E1212012
    Location: 7C7E2AFB
    Message: String 0xADE1F is invalid. You are probably using an old version of the .lng file.


    OpenTTD version:
    Version: 1.0.0-beta2 (0)
    NewGRF ver: 1000492f
    Bits: 32
    Endian: little
    Dedicated: no
    Build date: Jan 5 2010 21:16:15

    Registers:
    EAX: 0012EA08 EBX: 00000016 ECX: 00000000 EDX: 0076F8E0
    ESI: 00000000 EDI: 00000000 EBP: 0012EA58 ESP: 0012EA04
    EIP: 7C7E2AFB EFLAGS: 00000246

    Bytes at instruction pointer:
    5E C9 C2 10 00 85 FF 0F 8E 36 93 FF FF 8B 55 FC 89 55 0C 0F B7 16 8B 7D

    Stack trace:
    0076F800 E1212012 00000000 00000000 7C7E2AFB 00000000 0012ECAC 0061F06D
    00000000 0012EFE7 0012EFE7 0061F0F9 0061D65E 7C90D80A 7C913416 FFFFFFFF
    00000024 0012EA54 00000004 00000000 D0A173B1 0012EAB8 00549222 E1212012
    00000000 00000000 00000000 00617247 00000016 72282B50 0012F150 00000200
    0000061F 7C913416 FFFFFFFF 00000000 0012EAA0 00549212 00000001 0012EA78
    0012E620 0012FA34 0061BFB0 72496640 FFFFFFFE 0012EDF0 006165CB 00000016
    00000200 0000000B 00000000 0012EAEC 00617C2A 0012EB24 0075B960 00D130C0
    0061E561 0012ED00 0012ED80 0061E91D 0000000A 0061E95C 0012F150 0012EE00
    0061F0F9 01A62210 0012EB32 00000000 00000000 6F6F7247 63732074 00000000
    0075B960 00D130C0 00D11E90 6B200001 0012EDA4 00000007 00000000 00000000
    00707040 00000000 00000000 00000000 00000000 00000053 0012F010 00000005
    0012ED6F FFFFFFFB 00000000 00000000 0061D66B 0061E561 00000000 0075B960
    00D130C0 00D11E90 00000001 0012EE00 00000000 00000000 00000000 006FAF0E
    00000000 00000000 00000000 0012EE20 00000001 00000010 0012ED4C 00000000
    7E3A934B 00000010 0012ED4C 00000000 00000000 0012EBC8 00000000 0012FA34
    7E3C048F 7E3A9350 00009C3B 0012ED40 7E3BA2BC 0012ED4C 0012F150 00000200
    7E3BA2D6 00000001 00000001 0012EECC 00000001 00890850 FFFFFFFF 006A6A6A
    00000040 00000000 00000000 7E3920EC 00000000 00000001 00000000 00000000
    00000000 0012EC70 00770DF4 00000200 00000000 7C7D189C 007C3AA0 000001C0
    0012EC94 0061D484 0000000B 0012EC94 0061D65E 00000000 0012EFB8 0012ECC8
    0061D66B 0061E561 0012EF17 FFFFFFFF 0012EF24 0061F06D 00000000 0012F25C
    0012F25C 0061F0F9 0012ECDC 0061D484 0000000B 0012ECDC 0061D65E 00000000
    0012F000 0012ED10 0061D66B 0061E561 0012EF5F FFFFFFFF 0012EF6C 0061F06D
    00000000 0012F2A4 0012F2A4 0061F0F9 0012EF84 0061F06D 00000000 00000007

    Operating system:
    Name: Windows
    Release: 5.1.2600 (Service Pack 3)
    MSVC: Yes

    Configuration:
    Blitter: 8bpp-optimized
    Graphics set: original_windows
    Language: dutch.lng
    Music driver: dmusic
    Music set: NoMusic
    Sound driver: win32
    Sound set: original_windows
    Video driver: win32

    AI Configuration:
    0: Human

    Libraries:
    FreeType: 2.3.11
    ICU: 4.2.1
    PNG: 1.2.40

    Module information:
    D:\Spellen\OpenTTD\openttd-1.0.0-beta2-windows-win32\openttd.exe handle: 00400000 size: 3637760 crc: 7216D70B date: 2010-01-05 20:20:38
    C:\WINDOWS\system32\ntdll.dll handle: 7C900000 size: 735744 crc: 810A5742 date: 2009-02-09 10:56:06
    C:\WINDOWS\system32\kernel32.dll handle: 7C7D0000 size: 1030656 crc: E62CE906 date: 2009-03-21 14:09:59
    C:\WINDOWS\system32\WINMM.dll handle: 76AF0000 size: 179200 crc: 14C886F9 date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\ADVAPI32.dll handle: 77F40000 size: 684544 crc: 386B374F date: 2009-02-09 10:56:07
    C:\WINDOWS\system32\RPCRT4.dll handle: 77DA0000 size: 585216 crc: 857DC3DC date: 2009-04-15 14:55:06
    C:\WINDOWS\system32\Secur32.dll handle: 77F10000 size: 56832 crc: 58DC2B0B date: 2009-06-25 08:27:55
    C:\WINDOWS\system32\GDI32.dll handle: 77E40000 size: 286720 crc: AD0D7A5A date: 2008-10-23 12:43:45
    C:\WINDOWS\system32\USER32.dll handle: 7E390000 size: 580096 crc: A1DEF669 date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\WS2_32.dll handle: 71A30000 size: 82432 crc: 1CF0E4F7 date: 2008-04-14 17:02:45
    C:\WINDOWS\system32\msvcrt.dll handle: 77BE0000 size: 343040 crc: 914594B7 date: 2008-04-14 17:02:33
    C:\WINDOWS\system32\WS2HELP.dll handle: 71A20000 size: 19968 crc: 25A9B9EA date: 2008-04-14 17:02:45
    C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll handle: 7C9C0000 size: 8508416 crc: 1CE36AED date: 2008-06-17 19:03:19
    C:\WINDOWS\system32\SHLWAPI.dll handle: 77E90000 size: 474624 crc: D3BD2EB0 date: 2008-04-14 17:02:39
    C:\WINDOWS\system32\IMM32.DLL handle: 76330000 size: 110080 crc: BC278F31 date: 2008-04-14 17:02:28
    C:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.Windows.Common-Controls_6595b64144ccf1df_6.0.2600.5512_x-ww_35d4ce83\comctl32.dll handle: 77390000 size: 1054208 crc: D48C9A27 date: 2008-04-14 17:00:21
    C:\WINDOWS\system32\comctl32.dll handle: 5D4E0000 size: 617472 crc: 3039BA4F date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\SHFolder.dll handle: 76730000 size: 25088 crc: D4F9262A date: 2008-04-14 17:02:39
    C:\WINDOWS\system32\WINTRUST.dll handle: 76BF0000 size: 176640 crc: 20C532EF date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\CRYPT32.dll handle: 77A40000 size: 602624 crc: 7EA0028A date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\MSASN1.dll handle: 77AE0000 size: 58880 crc: CB74D77B date: 2009-09-04 21:05:37
    C:\WINDOWS\system32\IMAGEHLP.dll handle: 76C50000 size: 144384 crc: 4D6F22DF date: 2008-04-14 17:02:28
    C:\WINDOWS\system32\wdmaud.drv handle: 72C90000 size: 23552 crc: F3E22527 date: 2008-04-14 17:03:22
    C:\WINDOWS\system32\msacm32.drv handle: 72C80000 size: 20992 crc: 59696C97 date: 2001-09-07 11:00:00
    C:\WINDOWS\system32\MSACM32.dll handle: 77BB0000 size: 71680 crc: 4C6A08FD date: 2008-04-14 17:02:29
    C:\WINDOWS\system32\midimap.dll handle: 77BA0000 size: 18944 crc: 4F148956 date: 2008-04-14 17:02:29
    C:\WINDOWS\system32\MSCTF.dll handle: 746A0000 size: 297984 crc: D0327D58 date: 2008-04-14 17:02:30
    C:\WINDOWS\system32\msctfime.ime handle: 75250000 size: 177152 crc: 97E80D46 date: 2009-02-27 04:58:27
    C:\WINDOWS\system32\ole32.dll handle: 774A0000 size: 1287168 crc: C44C98F7 date: 2008-04-14 17:02:37
    C:\WINDOWS\system32\CLBCATQ.DLL handle: 76F90000 size: 498688 crc: 23CAAAF9 date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\COMRes.dll handle: 77010000 size: 822784 crc: 01C741E4 date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\OLEAUT32.dll handle: 770E0000 size: 551936 crc: 56F4315C date: 2008-04-14 17:02:37
    C:\WINDOWS\system32\VERSION.dll handle: 77BD0000 size: 18944 crc: FC19E92F date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\dmime.dll handle: 59A40000 size: 181248 crc: 42675F28 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\DSOUND.dll handle: 73E80000 size: 367616 crc: 79EDF214 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\dmusic.dll handle: 6CE90000 size: 104448 crc: C8018462 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\KsUser.dll handle: 73E50000 size: 4096 crc: D76DE7B2 date: 2008-04-14 17:02:29
    C:\WINDOWS\system32\dmsynth.dll handle: 6CEB0000 size: 103424 crc: 406D85F2 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\dmloader.dll handle: 6CF20000 size: 35840 crc: A482F803 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll handle: 719D0000 size: 247296 crc: AB503995 date: 2008-06-20 17:49:21
    C:\WINDOWS\system32\hnetcfg.dll handle: 61200000 size: 347648 crc: DAE28AF3 date: 2008-04-14 17:02:27
    C:\WINDOWS\System32\wshtcpip.dll handle: 71A10000 size: 19456 crc: C10DDDD3 date: 2008-04-14 17:02:45
    C:\WINDOWS\system32\psapi.dll handle: 76BB0000 size: 23040 crc: 8CDC5A38 date: 2008-04-14 17:02:38

    ---- gamelog start ----
    Tick 62675: game loaded
    Conversion from OTTD savegame without gamelog: version 4, 1
    Revision text changed to 1.0.0-beta2, savegame version 135, not modified, _openttd_newgrf_version = 0x1000492f
    New game mode: 0 landscape: 1
    Added NewGRF: GRF ID 6D620900, checksum 923A716E2E8F22D61659B94C003C7CD5, filename: ottdc_grfpack\2_landscape\rivers\riversw.grf
    Added NewGRF: GRF ID 44440A01, checksum D48D7AD02CA355B92FAE081DC4A36868, filename: ottdc_grfpack\8_vehicles\planes\pb_av8\pb_av8w.grf
    ---- gamelog end ----

    *** End of OpenTTD Crash Report ***
    Het wordt overigens niet veroorzaakt door de .lng file zo te zien, met meerdere geteste talen crasht openttd.
    Jumpmaandag 11 januari 2010 @ 22:13
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 22:10 schreef vanOekelen het volgende:

    [..]

    Bij mij crasht OpenTTD 1.0.0 beta 2 daar ook, mocht je nog geen crashlog hebben hier is die van mij:
    SPOILER
    *** OpenTTD Crash Report ***

    Crash at: Mon Jan 11 21:06:31 2010
    In game date: 2051-05-09 (23919)

    Crash reason:
    Exception: E1212012
    Location: 7C7E2AFB
    Message: String 0xADE1F is invalid. You are probably using an old version of the .lng file.


    OpenTTD version:
    Version: 1.0.0-beta2 (0)
    NewGRF ver: 1000492f
    Bits: 32
    Endian: little
    Dedicated: no
    Build date: Jan 5 2010 21:16:15

    Registers:
    EAX: 0012EA08 EBX: 00000016 ECX: 00000000 EDX: 0076F8E0
    ESI: 00000000 EDI: 00000000 EBP: 0012EA58 ESP: 0012EA04
    EIP: 7C7E2AFB EFLAGS: 00000246

    Bytes at instruction pointer:
    5E C9 C2 10 00 85 FF 0F 8E 36 93 FF FF 8B 55 FC 89 55 0C 0F B7 16 8B 7D

    Stack trace:
    0076F800 E1212012 00000000 00000000 7C7E2AFB 00000000 0012ECAC 0061F06D
    00000000 0012EFE7 0012EFE7 0061F0F9 0061D65E 7C90D80A 7C913416 FFFFFFFF
    00000024 0012EA54 00000004 00000000 D0A173B1 0012EAB8 00549222 E1212012
    00000000 00000000 00000000 00617247 00000016 72282B50 0012F150 00000200
    0000061F 7C913416 FFFFFFFF 00000000 0012EAA0 00549212 00000001 0012EA78
    0012E620 0012FA34 0061BFB0 72496640 FFFFFFFE 0012EDF0 006165CB 00000016
    00000200 0000000B 00000000 0012EAEC 00617C2A 0012EB24 0075B960 00D130C0
    0061E561 0012ED00 0012ED80 0061E91D 0000000A 0061E95C 0012F150 0012EE00
    0061F0F9 01A62210 0012EB32 00000000 00000000 6F6F7247 63732074 00000000
    0075B960 00D130C0 00D11E90 6B200001 0012EDA4 00000007 00000000 00000000
    00707040 00000000 00000000 00000000 00000000 00000053 0012F010 00000005
    0012ED6F FFFFFFFB 00000000 00000000 0061D66B 0061E561 00000000 0075B960
    00D130C0 00D11E90 00000001 0012EE00 00000000 00000000 00000000 006FAF0E
    00000000 00000000 00000000 0012EE20 00000001 00000010 0012ED4C 00000000
    7E3A934B 00000010 0012ED4C 00000000 00000000 0012EBC8 00000000 0012FA34
    7E3C048F 7E3A9350 00009C3B 0012ED40 7E3BA2BC 0012ED4C 0012F150 00000200
    7E3BA2D6 00000001 00000001 0012EECC 00000001 00890850 FFFFFFFF 006A6A6A
    00000040 00000000 00000000 7E3920EC 00000000 00000001 00000000 00000000
    00000000 0012EC70 00770DF4 00000200 00000000 7C7D189C 007C3AA0 000001C0
    0012EC94 0061D484 0000000B 0012EC94 0061D65E 00000000 0012EFB8 0012ECC8
    0061D66B 0061E561 0012EF17 FFFFFFFF 0012EF24 0061F06D 00000000 0012F25C
    0012F25C 0061F0F9 0012ECDC 0061D484 0000000B 0012ECDC 0061D65E 00000000
    0012F000 0012ED10 0061D66B 0061E561 0012EF5F FFFFFFFF 0012EF6C 0061F06D
    00000000 0012F2A4 0012F2A4 0061F0F9 0012EF84 0061F06D 00000000 00000007

    Operating system:
    Name: Windows
    Release: 5.1.2600 (Service Pack 3)
    MSVC: Yes

    Configuration:
    Blitter: 8bpp-optimized
    Graphics set: original_windows
    Language: dutch.lng
    Music driver: dmusic
    Music set: NoMusic
    Sound driver: win32
    Sound set: original_windows
    Video driver: win32

    AI Configuration:
    0: Human

    Libraries:
    FreeType: 2.3.11
    ICU: 4.2.1
    PNG: 1.2.40

    Module information:
    D:\Spellen\OpenTTD\openttd-1.0.0-beta2-windows-win32\openttd.exe handle: 00400000 size: 3637760 crc: 7216D70B date: 2010-01-05 20:20:38
    C:\WINDOWS\system32\ntdll.dll handle: 7C900000 size: 735744 crc: 810A5742 date: 2009-02-09 10:56:06
    C:\WINDOWS\system32\kernel32.dll handle: 7C7D0000 size: 1030656 crc: E62CE906 date: 2009-03-21 14:09:59
    C:\WINDOWS\system32\WINMM.dll handle: 76AF0000 size: 179200 crc: 14C886F9 date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\ADVAPI32.dll handle: 77F40000 size: 684544 crc: 386B374F date: 2009-02-09 10:56:07
    C:\WINDOWS\system32\RPCRT4.dll handle: 77DA0000 size: 585216 crc: 857DC3DC date: 2009-04-15 14:55:06
    C:\WINDOWS\system32\Secur32.dll handle: 77F10000 size: 56832 crc: 58DC2B0B date: 2009-06-25 08:27:55
    C:\WINDOWS\system32\GDI32.dll handle: 77E40000 size: 286720 crc: AD0D7A5A date: 2008-10-23 12:43:45
    C:\WINDOWS\system32\USER32.dll handle: 7E390000 size: 580096 crc: A1DEF669 date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\WS2_32.dll handle: 71A30000 size: 82432 crc: 1CF0E4F7 date: 2008-04-14 17:02:45
    C:\WINDOWS\system32\msvcrt.dll handle: 77BE0000 size: 343040 crc: 914594B7 date: 2008-04-14 17:02:33
    C:\WINDOWS\system32\WS2HELP.dll handle: 71A20000 size: 19968 crc: 25A9B9EA date: 2008-04-14 17:02:45
    C:\WINDOWS\system32\SHELL32.dll handle: 7C9C0000 size: 8508416 crc: 1CE36AED date: 2008-06-17 19:03:19
    C:\WINDOWS\system32\SHLWAPI.dll handle: 77E90000 size: 474624 crc: D3BD2EB0 date: 2008-04-14 17:02:39
    C:\WINDOWS\system32\IMM32.DLL handle: 76330000 size: 110080 crc: BC278F31 date: 2008-04-14 17:02:28
    C:\WINDOWS\WinSxS\x86_Microsoft.Windows.Common-Controls_6595b64144ccf1df_6.0.2600.5512_x-ww_35d4ce83\comctl32.dll handle: 77390000 size: 1054208 crc: D48C9A27 date: 2008-04-14 17:00:21
    C:\WINDOWS\system32\comctl32.dll handle: 5D4E0000 size: 617472 crc: 3039BA4F date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\SHFolder.dll handle: 76730000 size: 25088 crc: D4F9262A date: 2008-04-14 17:02:39
    C:\WINDOWS\system32\WINTRUST.dll handle: 76BF0000 size: 176640 crc: 20C532EF date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\CRYPT32.dll handle: 77A40000 size: 602624 crc: 7EA0028A date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\MSASN1.dll handle: 77AE0000 size: 58880 crc: CB74D77B date: 2009-09-04 21:05:37
    C:\WINDOWS\system32\IMAGEHLP.dll handle: 76C50000 size: 144384 crc: 4D6F22DF date: 2008-04-14 17:02:28
    C:\WINDOWS\system32\wdmaud.drv handle: 72C90000 size: 23552 crc: F3E22527 date: 2008-04-14 17:03:22
    C:\WINDOWS\system32\msacm32.drv handle: 72C80000 size: 20992 crc: 59696C97 date: 2001-09-07 11:00:00
    C:\WINDOWS\system32\MSACM32.dll handle: 77BB0000 size: 71680 crc: 4C6A08FD date: 2008-04-14 17:02:29
    C:\WINDOWS\system32\midimap.dll handle: 77BA0000 size: 18944 crc: 4F148956 date: 2008-04-14 17:02:29
    C:\WINDOWS\system32\MSCTF.dll handle: 746A0000 size: 297984 crc: D0327D58 date: 2008-04-14 17:02:30
    C:\WINDOWS\system32\msctfime.ime handle: 75250000 size: 177152 crc: 97E80D46 date: 2009-02-27 04:58:27
    C:\WINDOWS\system32\ole32.dll handle: 774A0000 size: 1287168 crc: C44C98F7 date: 2008-04-14 17:02:37
    C:\WINDOWS\system32\CLBCATQ.DLL handle: 76F90000 size: 498688 crc: 23CAAAF9 date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\COMRes.dll handle: 77010000 size: 822784 crc: 01C741E4 date: 2008-04-14 17:02:23
    C:\WINDOWS\system32\OLEAUT32.dll handle: 770E0000 size: 551936 crc: 56F4315C date: 2008-04-14 17:02:37
    C:\WINDOWS\system32\VERSION.dll handle: 77BD0000 size: 18944 crc: FC19E92F date: 2008-04-14 17:02:44
    C:\WINDOWS\system32\dmime.dll handle: 59A40000 size: 181248 crc: 42675F28 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\DSOUND.dll handle: 73E80000 size: 367616 crc: 79EDF214 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\dmusic.dll handle: 6CE90000 size: 104448 crc: C8018462 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\KsUser.dll handle: 73E50000 size: 4096 crc: D76DE7B2 date: 2008-04-14 17:02:29
    C:\WINDOWS\system32\dmsynth.dll handle: 6CEB0000 size: 103424 crc: 406D85F2 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\dmloader.dll handle: 6CF20000 size: 35840 crc: A482F803 date: 2008-04-14 17:02:24
    C:\WINDOWS\system32\mswsock.dll handle: 719D0000 size: 247296 crc: AB503995 date: 2008-06-20 17:49:21
    C:\WINDOWS\system32\hnetcfg.dll handle: 61200000 size: 347648 crc: DAE28AF3 date: 2008-04-14 17:02:27
    C:\WINDOWS\System32\wshtcpip.dll handle: 71A10000 size: 19456 crc: C10DDDD3 date: 2008-04-14 17:02:45
    C:\WINDOWS\system32\psapi.dll handle: 76BB0000 size: 23040 crc: 8CDC5A38 date: 2008-04-14 17:02:38

    ---- gamelog start ----
    Tick 62675: game loaded
    Conversion from OTTD savegame without gamelog: version 4, 1
    Revision text changed to 1.0.0-beta2, savegame version 135, not modified, _openttd_newgrf_version = 0x1000492f
    New game mode: 0 landscape: 1
    Added NewGRF: GRF ID 6D620900, checksum 923A716E2E8F22D61659B94C003C7CD5, filename: ottdc_grfpack\2_landscape\rivers\riversw.grf
    Added NewGRF: GRF ID 44440A01, checksum D48D7AD02CA355B92FAE081DC4A36868, filename: ottdc_grfpack\8_vehicles\planes\pb_av8\pb_av8w.grf
    ---- gamelog end ----

    *** End of OpenTTD Crash Report ***
    Het wordt overigens niet veroorzaakt door de .lng file zo te zien, met meerdere geteste talen crasht openttd.
    Ik heb een crash file hoor. Getest op twee systemen, waarbij 1 verse install. Maar vraag me niet hoe ik op die bug kom


    Edit: al gefixed: http://bugs.openttd.org/task/3516
    Bartdinsdag 12 januari 2010 @ 07:25
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 21:35 schreef Renesite het volgende:
    Bart, ik snapte al niet waarom ik niet op de server kon. Heb namelijk zelf wel 1,0,0
    Nou ja, ik update dus pas naar een stable, je ziet aan Jump waarom
    Jumpdinsdag 12 januari 2010 @ 12:38
    Die bug van mij was wel zo'n extentrieke Ik ben denk ik de enige die daar ooit met de rechtermuisknop geklikt heeft
    Zero2Ninedonderdag 14 januari 2010 @ 20:16
    quote:
    Op maandag 11 januari 2010 19:49 schreef Piles het volgende:
    M'n savegame van Nederland, met spoor en treinen
    http://piles.nl/hosting/media/Nederland_spoor.sav
    Zitten een paar aardige bottlenecks in, maar vooruit
    Leuk gedaan Je mist hier en daar wel wat stations maar daar is ook lang niet altijd ruimte voor.
    appelflapjdonderdag 14 januari 2010 @ 20:28
    Hebben jullie ook dat jullie met OpenTTD geen tegenstanders hebben? Ik vind het namelijk altijd wel zo aardig te kunnen concureren en ze over te kunnen nemen enzo
    Pilesdonderdag 14 januari 2010 @ 20:33
    quote:
    Op donderdag 14 januari 2010 20:16 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Leuk gedaan Je mist hier en daar wel wat stations maar daar is ook lang niet altijd ruimte voor.
    Idd, op sommige stukken (Den Haag enzo) zitten zoveel stations, dat is niet normaal te doen
    Heb soms nog wel een stuk spoor gemist, dus ben 'm nog aan het finetunen En op sommige stukken moet veel meer sporen
    mickeyDdonderdag 21 januari 2010 @ 23:21
    olaa, ben dr weer
    mickeyDvrijdag 22 januari 2010 @ 20:06
    waar is iedereen dan?
    Zero2Ninevrijdag 22 januari 2010 @ 20:11
    quote:
    Op vrijdag 22 januari 2010 20:06 schreef mickeyD het volgende:
    waar is iedereen dan?
    Wachten op versie 1.0.0 final Bart weigert bèta's op de server te draaien.
    mickeyDvrijdag 22 januari 2010 @ 21:34
    dan begin je toch een eigen server?

    wat zijn de eisen? (welke GRF's , wel/geen vliegtuigen enz..)
    gooi maar op, dan zet ik em morgen wel aan hier (BETAfok!, zelfde PW)

    *edit: staat aan als test, je kunt inloggen:
    BETAfok!
    pw: fokyou

    [ Bericht 20% gewijzigd door mickeyD op 22-01-2010 21:51:42 ]
    Zero2Ninevrijdag 22 januari 2010 @ 22:24
    quote:
    Op vrijdag 22 januari 2010 21:34 schreef mickeyD het volgende:
    dan begin je toch een eigen server?

    wat zijn de eisen? (welke GRF's , wel/geen vliegtuigen enz..)
    gooi maar op, dan zet ik em morgen wel aan hier (BETAfok!, zelfde PW)

    *edit: staat aan als test, je kunt inloggen:
    BETAfok!
    pw: fokyou
    Staat ie nog steeds aan? Zie 'm niet in de lijst nu.
    mickeyDvrijdag 22 januari 2010 @ 22:25
    ja, maar zal ff kijken wat er is, t is langgggggg geleden haha

    *edit, was vergeten " adverteren" te kiezen
    Zero2Ninevrijdag 22 januari 2010 @ 22:35
    Zie 'm no steeds niet, naam is "BETAfok!"?
    mickeyDvrijdag 22 januari 2010 @ 22:43
    vaag, t werkt niet, kan mezelf ook niet vinden..
    zoek t wel ff uit, komt goed.
    mickeyDvrijdag 22 januari 2010 @ 22:53
    zo te zien werkt t nu

    [NL]BETAfok!
    pw: fokyou
    Zero2Ninevrijdag 22 januari 2010 @ 22:58
    quote:
    Op vrijdag 22 januari 2010 22:53 schreef mickeyD het volgende:
    zo te zien werkt t nu

    [NL]BETAfok!
    pw: fokyou
    Mooi, zie m nu ook staan. Je hebt alleen wel een andere versie lijkt het. Ik heb 1.0.0 beta 2

    edit: Zie nu pas op de site dat beta 3 er al is.
    mickeyDvrijdag 22 januari 2010 @ 23:07
    kee, ff updaten en je kunt er in..
    Bartvrijdag 22 januari 2010 @ 23:17
    quote:
    Op vrijdag 22 januari 2010 22:58 schreef Zero2Nine het volgende:

    [..]

    Mooi, zie m nu ook staan. Je hebt alleen wel een andere versie lijkt het. Ik heb 1.0.0 beta 2

    edit: Zie nu pas op de site dat beta 3 er al is.
    Dat is ook één van de redenen dat ik geen beta draai. Je blijft om de dag updaten
    Oké, dit is nu dan toevallig een keer dat er een tijdje tussenzit, maar nu heb je een paar beta's en volgende week nog een stuk of vier RC's, ik blijf niet bezig
    maartenazaterdag 23 januari 2010 @ 07:39
    Nah, mijn servers zijn weer geupdate. Kost ook 2 minuten.
    mickeyDzaterdag 23 januari 2010 @ 08:23
    nee goed dat snap ik, ik kijk wel hoelang t te doen is dat updaten..
    xaban06zaterdag 23 januari 2010 @ 19:59
    Ik krijg no suitable AI found to load.
    Ik kom in de online content gedeelte, daar zie ik een lijst, maar dat zijn allemaal tram-sets e.d.
    Hoe kan ik dit oplossen?
    xaban06zaterdag 23 januari 2010 @ 20:29
    Ik heb 't spel opnieuw geinstalleerd zoals het beschreven staat in de openingspost, echter werkt fullscreen niet meer?
    mickeyDzaterdag 23 januari 2010 @ 23:17
    hier wel hoor, kan em zelfs oprekken over mn beide schermen
    en ja, je moet ff die online content downloaden.. GRF's
    anders kun je dr niet in.
    Banzaiaapzondag 24 januari 2010 @ 00:28
    Sinds wanneer is dat signalenmenu zo veranderd. Snap er meteen geen klap meer van..
    Pileszondag 24 januari 2010 @ 00:29
    quote:
    Op zondag 24 januari 2010 00:28 schreef Banzaiaap het volgende:
    Sinds wanneer is dat signalenmenu zo veranderd. Snap er meteen geen klap meer van..
    Werkt juist makkelijker toch?
    Banzaiaapzondag 24 januari 2010 @ 01:02
    Jaa, heb em nu door. Heb toch alleen maar het onderste rijtje nodig eigenlijk.
    mickeyDzondag 24 januari 2010 @ 21:08
    nieuwe game gestart: geen vliegtuigen!
    Pileszondag 24 januari 2010 @ 21:14
    http://piles.nl/hosting/media/Nederland_groot_spoor.sav
    Heb 'm weer verder gevuld, maar er zit 1 rare bug in Treinen tussen Zwolle en Amersfoort rijden niet via Putten/Ermelo, maar via Deventer/Apeldoorn Als ik ze een via-order geef gaat het prima, maar uit zichzelf doen ze het niet? Iemand een idee wat er mis mee is?
    maartenadinsdag 26 januari 2010 @ 01:25
    Ik had gisteren een stad van 305.000 inwoners!
    Hameren_Yzerdinsdag 26 januari 2010 @ 11:02
    -Het spel zou wat beter kunnen in verband met stationsomvang: het is irrelevant om een perron extra te bouwen die tot enkel nut heeft om de range van bediening te vergroten.
    liever dat men deze zone kan vergroten door betaling.
    -Een ondergrond modus zou wel leuk zijn
    -Met wat bedien je het open baar vervoer binnen in een reuze stad? met niets anders dan bussen , bestaat er niets praktischer onder de grote voetuigen waarvoor de stad plaats bied?
    xaban06dinsdag 26 januari 2010 @ 11:16
    Trams?
    Banzaiaapdinsdag 26 januari 2010 @ 21:20
    quote:
    Op dinsdag 26 januari 2010 11:02 schreef Hameren_Yzer het volgende:
    -Het spel zou wat beter kunnen in verband met stationsomvang: het is irrelevant om een perron extra te bouwen die tot enkel nut heeft om de range van bediening te vergroten.
    liever dat men deze zone kan vergroten door betaling.
    -Een ondergrond modus zou wel leuk zijn
    -Met wat bedien je het open baar vervoer binnen in een reuze stad? met niets anders dan bussen , bestaat er niets praktischer onder de grote voetuigen waarvoor de stad plaats bied?
    Vliegtuigen
    lezutwoensdag 27 januari 2010 @ 00:47
    quote:
    Op dinsdag 26 januari 2010 11:02 schreef Hameren_Yzer het volgende:
    -Het spel zou wat beter kunnen in verband met stationsomvang: het is irrelevant om een perron extra te bouwen die tot enkel nut heeft om de range van bediening te vergroten.
    liever dat men deze zone kan vergroten door betaling.
    De standaard stationsomvang is imho ook te klein.. Ik speel eigenlijk alleen maar met passagiersnetwerken en als je dan een dorpje wilt aansluiten op je netwerk dan pakt ie vaak net niet het hele dorp mee in z'n range. En om nou een bus aan te leggen voor één klein dorpje word ook een klotewerk. Voor grote steden daarentegen werkt het wel, mits je cargodist gebruikt (anders heb je er toch niet zoveel aan)


    Laatst met cargodist/dutch trainset gemaakt. Er is iemand die daylength en cargodist heeft samengevoegd, zou helemaal gaaf zijn als ze beide ook in trunk gaan komen
    sander-3woensdag 27 januari 2010 @ 20:32
    Kutzooi, nu wilde ik net effe spelen op de server. Maar die map is verneukt.
    Pileswoensdag 27 januari 2010 @ 20:37
    quote:
    Op zondag 24 januari 2010 21:14 schreef Piles het volgende:
    http://piles.nl/hosting/media/Nederland_groot_spoor.sav
    Heb 'm weer verder gevuld, maar er zit 1 rare bug in Treinen tussen Zwolle en Amersfoort rijden niet via Putten/Ermelo, maar via Deventer/Apeldoorn Als ik ze een via-order geef gaat het prima, maar uit zichzelf doen ze het niet? Iemand een idee wat er mis mee is?
    Iemand zin om daar nog eens naar te kijken?
    Bartwoensdag 27 januari 2010 @ 21:21
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 20:32 schreef sander-3 het volgende:
    Kutzooi, nu wilde ik net effe spelen op de server. Maar die map is verneukt.
    Nu niet meer...
    Bartwoensdag 27 januari 2010 @ 21:22
    quote:
    Op woensdag 27 januari 2010 20:37 schreef Piles het volgende:

    [..]

    Iemand zin om daar nog eens naar te kijken?
    Sorry...
    Moet..... Mass...... Effect.... 2...... spelen...........
    Hameren_Yzerwoensdag 27 januari 2010 @ 21:24
    wanneer ka je tramrails leggen?