abonnement Unibet Coolblue
pi_81527774
quote:
Op zondag 16 mei 2010 21:54 schreef borisz het volgende:
Waar? Wok 4 you http://www.wokforyou.nl/
Wanneer? 16 mei 2010
Wat at je? Wat niet . Vlees, vis, gewokt en gegrilld.
Impressie? Van de website af kijk voor meer op de website
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Twee jaar geleden was het echt een vreetschuur. Nu is het nog steeds een vreetschuur maar dat gevoel had ik nu veel minder dan doen. Nieuwe stoelen en van binnen is het gezelliger dan toen. Eten is goed. Het drinken is erbij inbegrepen. Dus ook het bier en wijn. Het is bier van de tap of in fles. Moet je wel zelf tappen of halen . Wijn heb je ook in veel keus. Sterkere dranken moet je wel extra voor betalen.

Kosten? 22,50 All inclusive op dinsdag t/m donderdag. 26,50 op vrijdag t/m zondag
Cijfer? Voor een wokrestaurant is het een best goede . Je hoefde nooit lang te wachten voor je eten.
Leuk om een keer met collega's te doen zo te horen
  Moderator / Redactie Sport maandag 17 mei 2010 @ 11:57:50 #152
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_81528285
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:44 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Leuk om een keer met collega's te doen zo te horen
Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.

Ohja nog wel een klein nadeeltje. Ik had de pittigste saus uitgekozen chezuansaus. Maar de pittigheid/heetheid viel wel mee.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_81529073
Ja, dat is pittig op zijn hollands he
pi_81576987
Waar? Restaurant Calla's in Den Haag
Wanneer?Maandag 17 mei
Wat at je? Haagse restaurant 10-daagse menu
Amuse van komkommergelei met een zoetwatergarnaaltje en nog iets wat ik vergeten ben, vooraf een koude soep van witte asperge met stelledamse garnaaltjes, slakjes, zilte groenten en advacadocreme. Hierbij een spaanse witte wijn, erg fris. Hoofdgerecht langzaam gegaarde zwartpootkip met morellensaus, pastinaakpuree, morellen en witte aspergeschillen. Superlekker. Alleen de wijnkeuze was een fruitige bordeux die ik niet echt vond passen. Na aardbeien met een krokantje van melk, ijs van azijn met een soort nootjes erbij en een pannacotta van yoghurt. Hier een niet heel bijzondere dessertwijn bij.
Daarna nog espresso met wat zoetigheid, nougat met pistache, iets van mangogelei, witte bonbon met een granachevullig, macaron met mangovulling en een marshmellow met zure coating.
Impressie? Mooi restaurant met weinig tafels (10 stuks). Helaas vond ik het voor een sterrenrestaurant wat tegenvallen, maar 2 man bediening op die tien tafels waardoor we bijvoorbeeld moesten vragen om water bij te vullen. Dit kan natuurlijk met die restaurant 10-daagse te maken hebben, maar bij Niven of Hermitage hebben ze het tijdens de restaurantweek beter voor elkaar. Eten was goed en bijzonder maar de wijnkeuze was eigenlijk geen een keer echt raak naar mijn mening (bijbehorend wijnarrangement). Misschien dat ik de laatste tijd ook erg verziekt ben door tenten als Parkheuvel en Oud Sluis.
Kosten? 130 euro voor zijn tweeen, inc tip
Cijfer? 7
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
pi_81600006
Sheraton, Abu Dhabi.
Vooraf sushi, hoofdgerecht Arabisch. Alles all you can eat buffet en je mag er alcohol drinken.

Goed eten, maar duur. Was pp 60 dollar kwijt. Heerlijke shishas beneden met een privestrand.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81601653
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:11 schreef El_Matador het volgende:
Sheraton, Abu Dhabi.
Vooraf sushi, hoofdgerecht Arabisch. Alles all you can eat buffet en je mag er alcohol drinken.

Goed eten, maar duur. Was pp 60 dollar kwijt. Heerlijke shishas beneden met een privestrand.
vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81601782
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:38 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

vind de prijs reuze meevallen voor het Sheraton! wat kon je er zoal eten? en wat zijn shishas?
Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.

Shisha = waterpijp.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81601898
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:40 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Sushi, sashimi, Lekker Arabische vleessoorten, heerlijke humus, goeie okra's, etc.

Shisha = waterpijp.
klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijp
gelukkig een reden gevonden om niet naar Dubai te willen
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81602118
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:42 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

klinkt goed, alhoewel het niks voor mij is. ik hou niet van sushi, sashimi, humus en waterpijp
gelukkig een reden gevonden om niet naar Dubai te willen
Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...

Hoe kan je nou niet van al die dingen houden??? Ben je zo'n moeilijke eter?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_81611385
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 22:45 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik zit in Abu Dhabi, niet in Dubai (overmorgen wel)...

Hoe kan je nou niet van al die dingen houden??? Ben je zo'n moeilijke eter?
nee echt niet, valt reuze mee. maar nee; ik hou niet van rauwe vis
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81670705
Vanmiddag als uitgebreide lunch aardappelpuree twee stukken gebraden kip
en zomergroenten gehad te samen met een biertje erbij!
75 topics = FIN
pi_81829787
Waar? Restaurant 'Mijn keuken' in Wouw
Wanneer? 23 mei '10
Wat at je? We hebben een 3 gangen lunch menu besteld, inclusief wijnarrangement voor de mr.

Wat kregen we?

Als hapje vooraf bij een glaasje Cava: zelf ingemaakte olijven met venkel. Zelf ingemaakte augurkjes. Ganzenlevermousse met macademianotencrumble met brioche. (voor mij, notenallergie) zonder macademianoten. Kletskopjes met kaas, een met ham een met sesam..



Daarna als amuse: Gedroogde tomaatjesvelouté met mini croutons, buffelmozzarella, olie en basilicum. En een 'Engels dropje' met gelei van provencaalse groenten.





Als voorgerecht: Palingmousse met een gelei van biet. Eromheen een salade van bietenchips, granny, klaverzuring, kwarteleitje.



Als hoofgerecht: Lam op een bedje van aurberginecompte met komijn. Met eromheen meiknolletjes , uitjes, polderaardappeltje en anijschampignons.



Als nagerecht kregen we allebei een ander dessert ivm noten allergie.

De mr kreeg: witte chocoladebakje met een amandelbrownie erin, met erop ijs (welke weten we niet meer) eromheen ingemaakte aardbeitjes, basilicumolie en schuimpjes met apart nog olijfolieijs.



Ik kreeg: een witte chocoladebakje met een mangopudding, erop citrusvruchtenpartjes en een mousse van grapefruit. Met eromheen flinterdunne plakjes gekarameliseerde limoen en sinaasappel, citrusvruchten partjes, schuimpjes en los erbij citroen/wodkaijs.



Bij de koffie en thee kregen we nog wat lekkernijen:



Kosten samen waren we zo een 150 euro kwijt.

Cijfer 8 - 8.5

'mijn keuken' is zeker een aanrader, mooie omgeving, mooi pand, vriendelijke bediening zonder te stijf te zijn. Heel lekker eten.

[ Bericht 1% gewijzigd door DarkElf op 24-05-2010 20:39:20 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81830158
wow, wat een heerlijke luxe lunch! En hele mooie foto's DE!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 24 mei 2010 @ 14:48:00 #164
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81830782
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81832846
Ziet er prachtig uit, zeg!
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  maandag 24 mei 2010 @ 15:58:03 #166
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_81833022
Lekker hoor DE
pi_81833303
quote:
Op maandag 17 mei 2010 11:57 schreef borisz het volgende:

[..]

Zeker geschikt voor groepen als je iets simpels wilt doen.

Ohja nog wel een klein nadeeltje. Ik had de pittigste saus uitgekozen chezuansaus. Maar de pittigheid/heetheid viel wel mee.
Wil nog wel eens verschillen per avond!

Verder vind ik de kwaliteit van de meeste producten niet echt om over naar huis te schrijven (vooral de 'bijgerechten', zoals de Chinese hap, sushi's, salades, ijs en fruit (op de verse ananas na)). De teppanyaki is wel een aanrader! Let echter wel goed op de kwaliteit van het vlees/vis/tofu dat je pakt. Dat wil namelijk ook nog eens per avond verschillen.
pi_81833489
Mooie foto's Dat engelse dropje is leuk
  maandag 24 mei 2010 @ 16:23:48 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81833826
Jummie, lekker hoor DE.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_81843941
quote:
Op maandag 24 mei 2010 16:13 schreef Bluezz het volgende:
Mooie foto's Dat engelse dropje is leuk
en lekker
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_81925243
quote:
Op maandag 24 mei 2010 14:21 schreef DarkElf het volgende:
Waar? Restaurant 'Mijn keuken' in Wouw
< knip = hele mooie fotocollage met omschrijving>
En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
75 topics = FIN
pi_81925500
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:

[..]

En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
pekingeend?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_81929803
Never mind.

[ Bericht 92% gewijzigd door Blues op 27-05-2010 22:35:29 ]
  woensdag 26 mei 2010 @ 17:50:32 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81930103
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:09 schreef FP128 het volgende:


En we noteren gelijk even dit adresje in de agenda voor een toekomstig bezoek.

Vanmiddag als uitgebreide lunch.
Hey, wat een bekend voorkomende foto weer.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_81937016
ik denk niet dat je tegen die meneer zo bijdehand kan zijn als tegen mij Paul.
niet iedereen die foto's van zijn eten toont is toevalligerwijs ik,kan DarElf het ook zijn,dus denk eens wat vaker na voordat je ergens iemand voor aanziet want voor je het weet krijg je onnodige aandacht met alle gevolgen van dien.
Of zal ik je mooie foto uit Barcelona morgen bij mijn eten wederom plaatsen,weet je gelijk dat je de goeie voor hebt.

[ Bericht 1% gewijzigd door rubje op 26-05-2010 21:19:17 ]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  woensdag 26 mei 2010 @ 23:26:13 #176
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_81950178
ontopic weer liefjens, en geen kinderachtig gedoe met/over foto's
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_81978786
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 16:14 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

pekingeend?
Ja,verse Pekingeend en de groente is Gai Lan = Chinese broccoli
erg lekker en niet altijd te krijgen in de restaurants.

Zo meteen gehaktballen met aardappelpuree en snijbonen.

@Bluezz:

Leg eens uit waarom een je biertje en toetje mist?

@ Golfer:

Hoezo bekende foto? is hij dan al eerder langs geweest? Lijkt mij sterk
want hij is gisteren pas gemaakt,maar laat anders gerust maar zien hoor.
75 topics = FIN
pi_81996878
Laat maar, ik verwarde je kennelijk met iemand anders

Vandaag gegeten bij Westerhout Beverwijk. (met collega's)
Mooi pand, erg leuk ingericht.
Ik koos voor het 3 gangen menu 29.50 je mag vrij uit de kaart kiezen.

We kregen eerst lekker warm brood met gezouten boter.
Amuse was een aspergesoepje met holl. garnaaltjes.
Ik heb het niet genomen omdat ik niet van die garnaaltjes hou, en ze vonden het meer naar bloemkool smaken

“Geroosterde coquilles”
met een ‘krokant’ van panchetta en een romige dressing van Pecorino.
Smakelijk gerechtje.

Gegrilde zwaardvisfilet “Antiboise”
met gebakken wilde spinazie.
Vis was wat droog, maar smaken waren prima.

“In Absinth gemarineerde Beverwijkse aardbeien ”
met roomijs van Mascarpone.
Erg lekker, sommige aardbeien waren té zacht.
Bediening vriendelijk, lekker gegeten voor een mooi prijsje.
pi_82108929
edit: offtopic

[ Bericht 49% gewijzigd door Mirjam op 30-05-2010 22:26:45 ]
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
  zondag 30 mei 2010 @ 19:11:04 #180
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_82111050
edit: reactie op edit

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 30-05-2010 22:26:58 ]
  donderdag 3 juni 2010 @ 17:27:24 #181
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82290848


Waar?
De Machinist, Rotterdam

Wat at je?
Vitello tonnato en Hollandse garnalencocktail vooraf.
Daarna Iberische varkenshaas met rozemarijnsaus en groenten van de dag (courgette) .
Ik had zwaar geluncht dus bestelde als hoofdgerecht slechts een salade met tonijn.
Erbij gedronken: een karaf water, witbiertje en een karafje wijn (viognier)
(Een uitgebreider verslag van 't eten staat op mijn blog Gegeten & Gedronken)

Impressie?
Leuke, gezellige ambiance in mooi pand. Maar ik blijf me verbazen over de saaiheid van de gerechten. Hoe kan je nou hip en trendy zijn met zulke klassieke gerechten en een kaart die niet wisselt? Maar goed, misschien schat ik de Nederlandse/Rotterdamse uit-eter wel helemaal verkeerd in en is dit juist wat veel mensen willen. Nogmaals, ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het raar.

Kosten?
57,30 voor 2 personen

Cijfer?
7 (want goed, lekker en redelijk geprijst)



[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 03-06-2010 17:52:04 ]
pi_82306033
quote:
Op donderdag 3 juni 2010 17:27 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Waar?
De Machinist, Rotterdam

Wat at je?
Vitello tonnato en Hollandse garnalencocktail vooraf.
Daarna Iberische varkenshaas met rozemarijnsaus en groenten van de dag (courgette) .
Ik had zwaar geluncht dus bestelde als hoofdgerecht slechts een salade met tonijn.
Erbij gedronken: een karaf water, witbiertje en een karafje wijn (viognier)
(Een uitgebreider verslag van 't eten staat op mijn blog Gegeten & Gedronken)

Impressie?
Leuke, gezellige ambiance in mooi pand. Maar ik blijf me verbazen over de saaiheid van de gerechten. Hoe kan je nou hip en trendy zijn met zulke klassieke gerechten en een kaart die niet wisselt? Maar goed, misschien schat ik de Nederlandse/Rotterdamse uit-eter wel helemaal verkeerd in en is dit juist wat veel mensen willen. Nogmaals, ik heb lekker gegeten, maar toch vind ik het raar.

Kosten?
57,30 voor 2 personen

Cijfer?
7 (want goed, lekker en redelijk geprijst)

[ afbeelding ]
Mooie foto-impressie, maar mijn hemel, wat een enorme kwak cocktailsaus op die garnaaltjes, en waren het heuse Hollandse (zien er meer uit als kleine Noorse) ?
Quinn Dexter
pi_82308314
Smaakten die courgettes wel ergens naar Robin?
Je foto's doen de gerechten meer eer aan dan je dus uiteindelijk echt op je bordje had
  vrijdag 4 juni 2010 @ 12:31:10 #184
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82323614
Ja, van die enorme klodder schrok ik in eerste instantie ook, Quinn. Maar het viel toen ik alles eens lekker door elkaar stampte mixte wel mee omdat de saus volgens mij niet op basis van mayo was, maar eerder op basis van slagroom of zo was. In ieder geval een stuk luchtiger dan cocktailsaus uit een potje. Maar de helft had ook volstaan ja. En ik vond de garnaaltjes er ook verdacht roze uitzien, maar denk dat het toch echt hollandse waren.

(heb al heeeeeeeeel lang geen cocktailsaus uit een potje gegeten en noorse garnalen ook niet, dus misschien vergis ik me? Of nee, nee, vergis me niet)

De courgette vond ik niks. Zompig, sponzig en smaakloos. En omdat je apart moet betalen voor de groenten (3,50) is dat eigenlijk wel onvergeeflijk. Maar ja, hoort dat niet ook bij het concept? Was laatst in een ouderwets eetcafe-achtig restaurant en daar kreeg je ook van die suffe schaaltjes groenten en friet bij je hoofdgerecht. Ook niks om over huis te schrijven. Ik kan me herinneren dat dat vroeger bijna altijd zo was. En ook dat ik nooit mijn groenten op at. Ik dacht dat dat aan mij lag (ik was toen nog niet zo'n grote eterr, hihi) maar nu denk ik met terugwerkende kracht dat het waarschijnlijk ook echt niet de moeite waard was.

En ondertussen gaan we vaker uit eten in restaurants waar je maar een halve asperge bij je voorgerecht en 2 peultjes bij je hoofdgerecht krijgt, haha. Het blijft aanmodderen met die groenten
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:19:56 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82340347
Noorse garnalen, ze moesten zich schamen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 juni 2010 @ 20:27:18 #186
304935 -Miauw-
Maar ik rook niet!
pi_82342995
Waar?
Brasserie 'Bienvenue' in Hoog Catharijne, Utrecht

Wat at je?
Een biefstuk met champignonroomsaus, patatjes en een frisse salade. Tafelgenoot had kipsaté, patatjes en dezelfde frisse salade.

Impressie?
Haast, haast, haast, nog snel even iets eten voor we naar een concert zouden gaan. Geen zin in McDonalds, pizza of Chinees dus snel het terrasje van Bienvenue op. Rieten stoeltjes, plakkerige tafeltjes en een typische eetcafékaart.

Bij het bestellen van de biefstuk miste ik dé vraag :'Hoe wilt u uw biefstuk' dus ik ging er een beetje suf vanuit dat ik een medium stukje vlees zou krijgen. Daar kon ik alleen maar van dromen toen ik 20 minuten later een dun en smakeloos lapje schoenzool op mijn bord kreeg... De biefstuk zwom in een saus met potchampignons en de slablaadjes deden hetzelfde met de dressing uit een flesje.

Was dan echt helemaal niets geslaagd? Nee, ook het frituurvet moest hoognodig vervangen worden dus de patat smaakte oud en net iets te krokant. De kipsaté van tafelgenoot was behoorlijk droog. Brasserie Au Revoir....

Kosten?
Zo'n €34 met z'n twee, we konden wel huilen

Cijfer?
4. De aardige bediening maakte het nog een beetje goed....
With the stars as her umbrella
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:20:20 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82347898
dat je zoiets slikt, ik had het teruggestuurd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82348029
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
dat je zoiets slikt, ik had het teruggestuurd.
Is lastig als je zoveel haast hebt
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:25:54 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82348187
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 22:23 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Is lastig als je zoveel haast hebt
Helemaal niet, opeten kost meer tijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82359248
mooie verslag en fraaie foto's ,bedankt.
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_82370750
quote:
Op vrijdag 4 juni 2010 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Noorse garnalen, ze moesten zich schamen
Wat te denken als men aankomt zetten met Stellendamse garnalen dan vind ik dat net zo erg.

Ik(we) hebben gisteravond bij restaurant AN hier in Amsterdam gegeten en het was prima allemaal,
maar niet van het niveau Okura Hotel.

Prijs-kwaliteitverhouding was redelijk.
75 topics = FIN
  zaterdag 5 juni 2010 @ 17:47:29 #192
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82370817
Het waren geen noorse hoor.
  zaterdag 5 juni 2010 @ 18:23:05 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82371714
quote:
Op zaterdag 5 juni 2010 17:47 schreef RobinOok het volgende:
Het waren geen noorse hoor.
Ah, okay.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 juni 2010 @ 18:00:32 #194
284423 Cherryblossom
Kers mag ook
pi_82404953
Ik heb gisteren gegeten bij keet "Het Piertje" op de brouwersdam. Frietje mayo en een frikandel.

- de frietjes waren een beetje hard
- weinig frietjes voor een "grote friet"
- megaveel mayo, gelukkig lag het naast de friet, en niet erop
- frikandel was lekker
- het was veel te duur! €4,60 geloof ik!
pi_82464564
Waar?
Grieks restaurant Irodion, Geldrop
Wanneer?
Vrijdag 4 juni 2010
Wat at je?
Een Mixed grill
Impressie?
Met een aantal mensen van de voetbal gingen we bij de Griek eten. We zaten aan twee tafels, wij zaten met totaal 10 mensen aan een tafel. Al snel werd er gevraagd wat we wilden drinken en kregen we de menukaart. Van de 10 mensen namen er 8 een mixed grill, waaronder ik. Voor we het eten kregen mochten we gebruik maken van de saladebar. Ook kreeg iedereen een glaasje ouzo. De mixed grill bestond onder andere uit souflaki, gyros en kipfilet. Het was ontzettend veel, ik kreeg het maar net op. Het smaakte erg goed, alleen 1 stukje vlees was een beetje droog, maar verder smaakte het erg lekker. Er was genoeg patat voor iedereen en ook die was goed op temperatuur. Na het eten kreeg iedereen weer een glaasje ouzo. Het restaurant was leuk aangekleed en de sfeer was gezellig.
Kosten?
22,50 per persoon
Cijfer?
Sfeer: 8
Bediening: 7.5
Eten: 8
  maandag 7 juni 2010 @ 21:04:18 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_82465281
quote:
Op maandag 7 juni 2010 20:54 schreef Sylvana het volgende:
Waar?
Grieks restaurant Irodion, Geldrop
Wanneer?
Vrijdag 4 juni 2010
Wat at je?
Een Mixed grill
Impressie?
Met een aantal mensen van de voetbal gingen we bij de Griek eten. We zaten aan twee tafels, wij zaten met totaal 10 mensen aan een tafel. Al snel werd er gevraagd wat we wilden drinken en kregen we de menukaart. Van de 10 mensen namen er 8 een mixed grill, waaronder ik. Voor we het eten kregen mochten we gebruik maken van de saladebar. Ook kreeg iedereen een glaasje ouzo. De mixed grill bestond onder andere uit souflaki, gyros en kipfilet. Het was ontzettend veel, ik kreeg het maar net op. Het smaakte erg goed, alleen 1 stukje vlees was een beetje droog, maar verder smaakte het erg lekker. Er was genoeg patat voor iedereen en ook die was goed op temperatuur. Na het eten kreeg iedereen weer een glaasje ouzo. Het restaurant was leuk aangekleed en de sfeer was gezellig.
Kosten?
22,50 per persoon
Cijfer?
Sfeer: 8
Bediening: 7.5
Eten: 8
22,50 voor een mixed grill?
Mag hopen incluus drank?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_82466429
quote:
Op maandag 7 juni 2010 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

22,50 voor een mixed grill?
Mag hopen incluus drank?
Ja het was inclusief drankjes, de mixed grill zelf was 17 euro.
pi_82515128
Gegeten bij La Forca in Haarlem.
Bekend adresje waar het altijd helemaal lekker is, de smaken van de gerechten laten ze echt voor zich spreken
Met zijn 2 voor 87 euro gegeten.
Slideshow van de gerechten....

Een dikke 8

[ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 08-06-2010 21:23:29 ]
pi_82535606
Waar? Tempo Doeloe te Amsterdam
Wanneer? Dinsdag 8 juni 2010
Wat at je?
Menu Mera Poetih

Pangsit Goreng
knapperige deegpakketjes gevuld met garnalenmousse
Soto Ajam
pittige Indonesische kippensoep
Oedang Merah
garnalen overgoten met een saus van tomaten en gember
Komposisie Tiga
drie verschillende vleesgerechten, sateh ajam, witte en gele rijst en groenten
Merah Poetih Dessert
sorbetijs van frambozen

Impressie?
Bij binnenkomst was het nog vrij leeg maar alle tafels waren gereserveerd. Wij kregen dan ook te horen dat de tafel die wij kregen eigenlijk om 8 uur gereserveerd was (maar aangezien het pas 18.15 was gewoon gaan zitten). Het eten was erg goed ook zo nu en dan best pittig maar ik kon het aan zonder dat het zweet me uitbrak. Bij mijn tafelgenoot ging er ergens wat mis (eigen schuld) en kwamen er spatten op zijn overhemd, dit werd door de gastvrouw met een doekje vakkundig verwijderd (hiermee was het overhemd gered!). Aangezien het een vrij klein restaurant is werd het toen het wat drukker werd wel heel erg rumoerig.
Kosten? €120 incl fooi en drankjes
Cijfer? 9
pi_82546863
Waar?
De Zwethheul in De Zweth (schipluiden)

Wanneer?
Dinsdag 8 juni voor de lunch

Wat at je?
Het 'Dining with the Stars menu, eigenlijk 4 gangen maar uitgebreid met een 5de gang. Hierbij het bijpassende wijnarrangement maar dan met halve glaasje ivm rijden.

Begonnen met een karafje water, wederom omdat nog een glaasje bubbels met het rijden niet echt te combineren is.

Amuses:
tonijnhapje
ganzelever met bietjes
4 bereidingen van wortel:
staafjes met truffelmayonaise
wortel met biet
compote met iets zoets erbij
chips van wortel
De tonijn was heerlijk, ganzelever goed, worteldingen vond ik niet geweldig

Natuurlijk werden er tijdens de lunch regelmatig verse broodjes bijgevuld.

Tonijntartaar met st jacobsvlees in tempura gebakken. Erg lekker, vooral de combi koude tonijn en warme st jacobs. Hierbij een witte wijn die goed paste maar ik niet heel bijzonder vond (volgens mij obv voornamelijk chardonnay)

Gepocheerde noordzeetong met gelakeerde paling in een saus van milde knolook (en een creme die ik vergeten ben waar die van was). Beste gerecht naar mijn mening, heerlijke vis met mooie smaakcombinaties. Dit was overigens de extra 5de gang. Hierbij ook de lekkerste wijn, maar helaas ben ik nooit zou goed in onthouden wat het precies voor wijn was.

Hiertussen een gerechtje met verschillende bereidingen van tomaat, waaronder een bijzondere marshmallow.

Ravioli gevuld met kreeft in kreeftenschuim. Lekker maar niet heel erg bijzonder vond ik. Wijn was er weer wel goed bij.

Blauwhoender uit de oven gevuld met truffel en doperwten, asperge met hollandaisesaus, doperwtencreme en dragonsaus. Rode wijn erbij uit de bourgogne, mix van pinot noir en gamay waardoor die wat fruitiger werd (beetje richting een beaujolais). Mooi gerecht, goed passende wijn.

Nog een tussengerechtje, ben alleen vergeten wat het precies was behalve dat er ijs bij zat

Gemarineerde aardbeien met vanilieijs, basilicumschuimjes en 25 jaar oude basilicoazijn met aarbeiensmaak. Hierbij een fris-zoete witte dessertwijn, die op dezelfde manier gemaakt zou zijn als sauternes maar dus niet zo zoet is. Heerlijk gerecht, perfecte aardbeien, superlekker ijs (lekkerste vanilieijs wat ik me kan herinneren) en de schuimpjes maakten het toch heel bijzonder. Ook de wijn combineerde heel goed hier, vooral door de azijn en de schuimpjes.

Daarna nog een espresso met natuurlijk de nodige lekkernijen. krokantje, nootje in chocolade, koekje en schelpje met pure choclademousse. Ook nog een chocoladeijslollie die in een glas op ijs werd geserveerd.

Kosten?
Gereserveerd in het kader van de SeatMe/Dining with the Stars actie (toch maar een middagje vrij genomen) omdat iik zulke restaurants met de normale prijzen net wat te kostbaar vind. Rekening was ondanks dat toch nog 188 euro, dus 200 euro met tip, voor 2 personen.

Impressie?

Mooi restaurant op een prachtige rustige locatie aan het water. Helaas door het weer niet op het terras kunnen zitten. Zoals alle sterrenrestaurants weinig tafels, vlekkeloze bediening en klasseinterieur, en natuurlijk heerlijk eten. Voor herhaling vatbaar.

Cijfer?

8,5 maar alleen omdat ik sommige restaurants nog net wat beter vind (parkheuvel, oud sluis in NL, Gracco in milaan, Perse in new york), op zichzelf staand is dit restaurant gewoon perfect.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')