Ik meld me aan,
student en op kamers, dus dit is een ideaal topic;
moet wel zeggen dat de Albert Heijn in de omtrek op de PLUS en EMTE na de enige supermarkt is, op de Lidl na, waarvoor ik 10min moet fietsen, dus prijzen zijn grotendeels op EuroShopper en AH gebaseerd.
eigen toevoeging:
Spaans Ei
nodig voor lunch/avondeten 2 man:
- 150g salami (200g 0.79 Lidl )
- 200g champignons (250g 0.69, Lidl of bij boer, 2.00 voor 500g bij boer, zijn groter)
- 4 eieren (of meer, hangt van eetlust af) ( doos eieren 1.29 Lidl)
- 1/2 groot gewoon/rood ui (netje gewone uien, 1 kilo, 0.59 Lidl / netje rode uien 500g 0.79 Ah geloof ik)
- brood/afbakbroodjes (eurobrood, 1.00 AH, of afbakbroodjes ES 0.18 voor 6, AH)
- bakboter (heb je vast wel in huis, zoniet 1.00, 500ml AH culinair vloeibaar)
bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op aantal graden opgegeven op pak, snijd de champignons in plakjes (of bij hele kleine, door de helft), snijd de salami in vierkante, dunne plakjes van 1 bij 1 cm, snipper het uitje, klop de eieren.
Gooi de broodjes in de voorverwarmde oven of leg sneeen brood klaar op je bord. Doe de salami en de champignons bij de geklopte eieren.
Doe wat boter in de pan en fruit hierin de gesnipperde ui zo dat deze een beetje glazig is maar nog wel knapperig. Gooi het ei-salami-champignon-mengsel hierbij en roerbak het geheel, eventueel kruiden met peper en zout.
Haal de broodjes uit de oven/leg sneeen brood klaar en gooi het mengsel hierop.
+/- 1.75 pp als je uitgaat van bovenstaande ingrediënten en 3 afbakbroodjes pp.
Zalmtagliatelle
Nodig voor 2 personen:
- 2 zalmfilets diepvries ( voordeelverpakking AH wilde zalmfilet, 6 filets, 5.00 of pakje zalmfilets diepvries Lidl 2euro nogwat)
- 200g ongekookte tagliatelle (is redelijk veel, 100g pp) (Ah Tagliatelle, 500g 1.87)
- 1/2 (rood) ui (netje gewone uien van 1kg, 0.59 Lid, netje rode uien van 500g, 0.79 AH)
- 3/4 Boursin Cuisine kookroom met kruiden light, ( 1.87 Albert Heijn)
- peper/zout/italiaanse kruiden, if needed
- bakboter (1.00 voor 500ml AH culinair vloeibaar)
(wanneer meer groente gewenst:
sugarsnaps/broccoli doen het beide goed,
wanneer in huis: scheutje olijfolie in water van pasta = lekker + voorkomt plakpasta)
bereidingswijze:
Haal de zalm op tijd uit de diepvries om te ontdooien. Zet water op voor de tagliatelle.
Snipper het halve uitje. Doe de tagliatelle in de pan als het water kookt.
Gooi wanneer zalm ontdooid/ui gesnipperd, beiden in een pan met wat bakboter op middelhoog vuur en bak totdat ui glazig ziet en zalm gaar is. gooi 3/4 van het bakje Boursin Cuisine in en laat dit meeverwarmen op laag vuur, breng op smaak met peper/zout/italiaanse kruiden en serveer.
Als je dus de groente toevoegt, deze snijden/koken tot beetgaar en op t laatst in prut gooien en meeverwarmen.
+/- 1.90 pp
Voorgerecht (of lunch); Pan con Tomate (met kaas/salami/ham/rookvlees etc)
nodig voor 1 pers:
- 2 petit pains/afbakbroodjes (6 stuks, 0.18, ES, Albert Heijn)
- 2 tomaten (stuksprijs Lidl ofzo, 30ct?)
- olijfolie (in huis, zoniet 500ml 2.96 AH)
- zout / (evt peper) (in huis)
Verwarm de oven voor op aantal graden opgegeven op pak.
Doe de broodjes in de oven, snijd de tomaten in tweeën.
Haal de broodjes uit de oven en snijd ze open, pak de halve tomaat en wrijf hier ruw mee over de opengesneden kant van het brood zodat de 'pulp' op het brood achterblijft en het vocht erin trekt. Ik reken één halve tomaat per helft van een opengesneden broodje.
Doe een klein beetje olijfolie op deze pulp en smeer het over het hele broodje uit.
Strooi een klein beetje zout en evt peper hieroverheen.
eventueel plakjes kaas/salami/ham op leggen
+/-, 0.36. Olijfolie meegerekend 45ct ofzo
met plakje kaas per broodje: (2.29 per pakje, 10 plakken) 0.45 + 0.58 = 1.03
memento vivere