In metafysische zin is dit juist. Maar voor het productieproces is hij zeker vervangbaar, sterker nog hij is minderwaardig/loopt in de weg.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 16:04 schreef Cherna het volgende:
[..]
Maar niet een enkele motoriek in een combinatie. Berekeningen prima. Maar een mens is onvervangbaar.
In de jaren 50 had je al het programma ELIZA, dat voor veel mensen de indruk wekte een gesprek men hun te voeren.... op FOK! zullen zeker bots zijn die gemakkelijk hier mee kunnen schrijven.....quote:Niet een enkel apparaat is instaat sociaal de mens te evenaren.
Ik denk dat het nu al kan een computer kan vele taken gelijk en het schakelen van de ene taak naar de andere kost minder dan een millisecondequote:Zelfs een robot kan ik niet laten klaverjassen en 1 minuut later risk laten spelen en weer een minuut later een balletje laten trappen met gelijk een leuk gesprek tijdens al deze handelingen.
Ik ben van mening dat je idd zo min mogelijk afhankelijk moet zijn van wie of wat dan ook, maar als robots / computers beschikbaar zijn dan is dat wel makkelijk..quote:Mensen die denken afhankelijk te moeten zijn van al die shit zullen het nog zwaar genoeg krijgen.
Uit jouw posts.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 13:14 schreef keste010 het volgende:
[..]
One-liners? Ben benieuwd waar je die vandaan haalt.
We zullen zien. Ik geloof niks van je toekomstvoorspelling.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 11:54 schreef Oud_student het volgende:
[..]
De zon zal niet ontploffen, maar een rode reus worden en de aarde verzwelgen
Maar dat gebeurt pas over 5 miljard jaar
Zelfreproducerende robots bestaan wrs al, iig heeft John von Neuman al in de jaren 50 bewezen dat dergelijke robots kunnen bestaan.
Logisch gezien is er niets wat dergelijke ontwikkelingen onmogelijk zouden maken.
Ik denk dat het binnen 10 a 15 jaar werkelijkheid gaat worden.
(ontwikkelingen gaan niet lineair maar exponentieel en als robots zelf de ontwikkeling in "handen" nemen dan nog sneller dan exponentieel)
In Engeland reed er nog jarenlang een stoker mee op de elektrische of dieseltreinenquote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:20 schreef Cherna het volgende:
[..]
Bangmakerij. In de jaren 60 had men het er al over dat het beroep als bijvoorbeeld machinist achter 20 jaar niet meer zou bestaan. Die zou dus in theorie in de jaren 80 niet meer bestaan. We leven nu anno 2014 en nog steeds zit er een machinist op de trein. En die zie ik in de komende 30 jaar nog niet massaal vervangen worden.
Al eens die film gezien running train?quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 18:41 schreef Oud_student het volgende:
[..]
In Engeland reed er nog jarenlang een stoker mee op de elektrische of dieseltreinen![]()
De enige die ontwikkelingen tegenhouden zijn (een bepaalde groep) mensen.
Het lijkt me vooralsnog onmogelijk het menselijk brein te evenaren. Het anticiperen en waarnemen en daarop reageren en besluiten nemen is onmogelijk. Laat staan de gevoelens die daarbij loskomen.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 18:28 schreef Oud_student het volgende:
Ik denk dat het nu al kan een computer kan vele taken gelijk en het schakelen van de ene taak naar de andere kost minder dan een milliseconde
Ik denk dat je je vergist in het tempo waarin de ontwikkelingen elkaar opvolgen. Het duurt steeds korter voordat de volgende doorbraak er is. Die exponentiële groei zorgt er juist voor dat de wereld waarin je opgroeit niet de wereld is waarin je later zult leven. Dat maakt bv beroepsonderwijs in deze tijd ontzettend moeilijk te ontwerpen, want de beroepen komen en gaan in een hoger tempo dan ons systeem aankan.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 21:10 schreef Cherna het volgende:
[..]
Het lijkt me vooralsnog onmogelijk het menselijk brein te evenaren. Het anticiperen en waarnemen en daarop reageren en besluiten nemen is onmogelijk. Laat staan de gevoelens die daarbij loskomen.
Nu wil ik hiermee niet aangeven dat het nooit mogelijk zal zijn. Maar tegen die tijd zijn we al een paar generaties verder en daar zullen wij geen last van hebben.
Eigenlijk is het heel simpel. Je accepteert die zaken waarmee je opgroeit. Zo is het bijvoorbeeld voor de jeugd ondenkbaar om zonder gadgets te leven. Voor mij is dat heel simpel en kan heel goed zonder die zaken overleven en me zelfs staande houden omdat ik er niet mee ben opgeroeid. Sterker nog: ik gebruik ze alleen bij noodzaak(werk).
De cd speler is nog zo een voorbeeld. Ik ben opgeroeid met de platenspeler. Die moest verdwijnen want de cd blies de Vinyl weg. Nu komt men er langzaam achter dat de Vinyl meer warmte in klank teweeg brengt en is hij weer in opmars.
Maar als je alles door de computer laat oplossen dan ontneem je de mens zijn creativiteit. En dat is nu al merkbaar. Als je bedenkt hoe slecht zich mensen zich nog iets kunnen voorstellen dan is dit schrikbarend. Het zoeken naar een simpele oplossing is er vaak al niet meer bij. De basis ontbreekt. Over de motoriek nog maar te zwijgen.
Een mens zul je bezig moeten houden hoe dan ook. En gek genoeg komt hij daar zelf weer achter als men gaat terugvallen op oude technieken en gebruiken.
Je kunt natuurlijk een apparaat ontwikkelen die pizza's maakt zoals in het voorgaande filmpje. Je kunt hier zover mee doorgaan dat de pizza automatisch in de bek geschoven word en de structuur van de pizza zo maken dat kauwen ook niet meer noodzakelijk is.
Dit inderdaad.quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 14:20 schreef Cherna het volgende:
[..]
Bangmakerij. In de jaren 60 had men het er al over dat het beroep als bijvoorbeeld machinist achter 20 jaar niet meer zou bestaan. Die zou dus in theorie in de jaren 80 niet meer bestaan. We leven nu anno 2014 en nog steeds zit er een machinist op de trein. En die zie ik in de komende 30 jaar nog niet massaal vervangen worden. Dan zal eerst de infra daar behoorlijk op aangepast moeten worden.
En dat is een helse onderneming. Dat is maar een voorbeeld.
Natuurlijk zullen beroepen op de lange termijn verdwijnen of in een andere vorm ingevuld worden. Maar er zullen ook steeds weer nieuwe beroepen ontstaan.
Goh, nog zo'n glashelder antwoord. Kom eens met iets concreets of hou je onzinopmerkingen voor je..quote:Op zaterdag 11 oktober 2014 18:34 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
We zullen zien. Ik geloof niks van je toekomstvoorspelling.
Lees je nooit de laatste reactie?quote:Op zondag 12 oktober 2014 13:38 schreef keste010 het volgende:
[..]
Goh, nog zo'n glashelder antwoord. Kom eens met iets concreets of hou je onzinopmerkingen voor je..
Nee hoor, je posts mag je voor je houden. Ik ben er inderdaad niet zo van onder de indruk.quote:Op zondag 12 oktober 2014 16:54 schreef sjorsie1982 het volgende:
[..]
Lees je nooit de laatste reactie?![]()
Dit heb ik al tig keer gepost op fok en soms heb ik gewoon geen zin om dingen te herhalen aan mensen die ik toch niet kan overtuigen en te lui zijn om iets op te zoeken. Zoals jij....
Goede aflevering. Bedankt voor het melden.quote:Op zondag 22 maart 2015 21:14 schreef nils7 het volgende:
Nu op Nederland 2: Tegenlicht over dit onderwerp
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |