abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 19 juli 2007 @ 20:55:14 #251
101884 PeRi
Allons-y!
pi_51638720
Laatst ook zelf pastasaus gemaakt en moet zeggen dat ie goed gelukt was, lekker tomatig en veel knoflook . Ga ik zeker vaker doen!
Whatever I want.
  vrijdag 20 juli 2007 @ 09:09:51 #252
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_51651173
Ik wil vanavond een simpele bolognesesaus maken met tomaat uit blik en gehakt en ui/knoflook. Meer niet (ja kruiden) en de spaghetti.
Vaak zie dan op tv dat mensen er een salade bij eten, vaak rucola ofzo. Wie weet wat tips om die salade aan te kleden?
It's all a blur!!!
pi_83101340
Kick.

Nog steeds mensen die dit recept gebruiken?
  maandag 21 juni 2010 @ 15:39:19 #254
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_83101413
quote:
Op maandag 21 juni 2010 15:38 schreef kikoooooo het volgende:
Kick.

Nog steeds mensen die dit recept gebruiken?
Welke heb je het over? Er staan er nogal wat in dit topic
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_83101434
Die van ashwin
  Moderator / Redactie Sport maandag 21 juni 2010 @ 15:43:30 #256
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_83101638
Ja.
Laatst nog gemaakt
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_83101697
Bertolli Rode peper/Paprika is nice. Dan doe ik er zelf nog wel kip, een paprika, paar teentjes knoflook, een ui en flink wat zout + kruiden bij. Oja, en 5 minuutjes kleine brocolliroosjes meekoken met de penne
everybody's got something to hide, except me and my monkey
pi_83101702
Ik ga hem dit weekend maken, maar ben nog wel benieuwd welke tomaten ik moet regelen...
Iemand?
pi_83102625
quote:
Op maandag 21 juni 2010 15:44 schreef kikoooooo het volgende:
Ik ga hem dit weekend maken, maar ben nog wel benieuwd welke tomaten ik moet regelen...
Iemand?
Ingeblikte romatomaten, verrassend goed spul
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  maandag 21 juni 2010 @ 16:21:10 #260
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_83103532
quote:
Op maandag 21 juni 2010 15:44 schreef kikoooooo het volgende:
Ik ga hem dit weekend maken, maar ben nog wel benieuwd welke tomaten ik moet regelen...
Iemand?
Ik gebruik Roma tomaten..of vleestomaten die een tijdje in de zon hebben gelegen. Je krijgt echt enorm veel meer smaak als ze goed dieprood zijn.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 21 juni 2010 @ 16:26:09 #261
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83103794
quote:
Op maandag 21 juni 2010 15:39 schreef kikoooooo het volgende:
Die van ashwin
Voor naar achter, heen en terug, geen f* recept van Ashwin te vinden.
  maandag 21 juni 2010 @ 16:29:21 #262
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_83103968
quote:
Op maandag 21 juni 2010 16:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Voor naar achter, heen en terug, geen f* recept van Ashwin te vinden. [ afbeelding ]
http://koken.met.aschwin.net/pages/Italiaanse%20tomatensaus.htm

En de hoofdsite: http://koken.met.aschwin.net/
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_83104748
Bedankt voor de kick, heb nu gelijk weer zin een pan saus te maken.
  maandag 21 juni 2010 @ 16:43:51 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83104773
Oh, aschwin met een c erin. Geen wonder dat ik niks vind.
  maandag 21 juni 2010 @ 17:05:04 #265
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_83105868
quote:
Op maandag 21 juni 2010 16:43 schreef Tourniquet het volgende:
Bedankt voor de kick, heb nu gelijk weer zin een pan saus te maken.
Onlangs nog gedaan en ik kwam tekort
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_83106587
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 20:30 schreef Sylvana het volgende:
grand italia bolognese
Hhmmm
pi_83107453
Er is voor mij nog maar 1 pastasaus en die is zelfgemaakt. Van Grand Italia komt hier niets het huis in, ook de pasta niet (geldt ook voor Bertolli). Die recepten van Aschwin word ik ook niet warm van, moet je kijken hoeveel pepers hij erin gooit! Dat verknalt de hele smaak... (naar mijn mening).
  maandag 21 juni 2010 @ 17:41:38 #268
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_83107627
quote:
Op maandag 21 juni 2010 17:37 schreef NutKees het volgende:
Er is voor mij nog maar 1 pastasaus en die is zelfgemaakt. Van Grand Italia komt hier niets het huis in, ook de pasta niet (geldt ook voor Bertolli). Die recepten van Aschwin word ik ook niet warm van, moet je kijken hoeveel pepers hij erin gooit! Dat verknalt de hele smaak... (naar mijn mening).
Gelukkig ben je verplicht die pepers erin te doen
Probeer die saus nou gewoon eens. Er zit veel smaak aan.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_83109634
Pepers of geen pepers, ik heb zijn recept al eens geprobeerd en vond het maar niks. Veel te standaard tomatensausje, ik maak eigenlijk alleen nog maar bolognese saus tegenwoordig. En dan het liefst met chianti en pancetta uit het italiaanse winkeltje hier op de hoek. Goede tomaten vinden is tot nu toe het grootste probleem, gelukkig krijg je hier in het juiste seizoen lekkere roma-tomaten op de markt.
pi_83109865
Denk dat ik ook maar weer eens voor de "originele" Bolognese ga. Zónder tomaten dus. (alleen tomatenpuree)

http://culinariaitalia.wo(...)se-authentic-recipe/
  maandag 21 juni 2010 @ 18:57:23 #271
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_83110626
quote:
Op maandag 21 juni 2010 18:32 schreef NutKees het volgende:
Pepers of geen pepers, ik heb zijn recept al eens geprobeerd en vond het maar niks. Veel te standaard tomatensausje, ik maak eigenlijk alleen nog maar bolognese saus tegenwoordig. En dan het liefst met chianti en pancetta uit het italiaanse winkeltje hier op de hoek. Goede tomaten vinden is tot nu toe het grootste probleem, gelukkig krijg je hier in het juiste seizoen lekkere roma-tomaten op de markt.
Oeh la di da.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_83112984
quote:
Ik neem aan dat ik ook wel gewoon rundergehakt kan gebruiken toch?
  maandag 21 juni 2010 @ 19:47:03 #273
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_83113043
quote:
Op maandag 21 juni 2010 19:45 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Ik neem aan dat ik ook wel gewoon rundergehakt kan gebruiken toch?
Gebruik wat je wilt
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_83319046
Hmmz, ik lees in dit topic overal over 3 kilo tomaten. Op de site van aschwin staat bij beide pastarecepten 2 kilo.

Is eea aangepast in de loop der jaren of??


Ik ga zo ff een 9 liter pan kopen en dan maar aan het koken Ben benieuwd.
pi_83323535
Nou, de uien staan op.

Ben benieuwd
pi_83324517
Ik heb net ook een ketel opgezet: halve kilo peen, 4 uien, 4 tenen knof, halve struik selderij, kilo gehakt (hoh, slager), 2 kilo tomaten (tros van de markt, niet helemaal geweldig, volgende keer weer roma), chianti, kippenbouillon, pancetta, kruiden, beetje suiker... het huis ruikt heerlijk in ieder geval. Nu lekker laten sudderen tot het avondeten. En als de temperatuur me niet tč duf maakt draai ik straks nog een lekker verse pasta erbij.
pi_83324694
Ik heb nu de tomaten in de pan zitten, moet ik de wijn e.d. nu aan de kook brengen? Want dat begrijp ik niet helemaal ?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 juni 2010 @ 14:15:14 #278
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_83324771
Ja wijn moet er bij. Of had er eigenlijk al in moeten zitten .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_83324802
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 14:12 schreef kikoooooo het volgende:
Ik heb nu de tomaten in de pan zitten, moet ik de wijn e.d. nu aan de kook brengen? Want dat begrijp ik niet helemaal ?
Ja, het moet héél zachtjes koken. Ik zet de pan altijd op een vlamverdeler op het laagste pitje.
pi_83325126
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 14:15 schreef borisz het volgende:
Ja wijn moet er bij. Of had er eigenlijk al in moeten zitten .
Wijn zat er al in voor de tomaten. Dat heb ik even doorgeroerd (maar het was dus nog koud) daarbij heb ik de tomaten gegooid.

Af en toe zie ik een bubbeltje bovenkomen in het midden van de pan. Dat lijkt me oké toch?

En nu moet ik het gewoon een paar uur niet meer aanraken?

Sorry voor mijn vragen, maar ik heb nog nooit iets gekookt dat langer duurde dan 20 min
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 juni 2010 @ 14:28:48 #281
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_83325165
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 14:27 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Wijn zat er al in voor de tomaten. Dat heb ik even doorgeroerd (maar het was dus nog koud) daarbij heb ik de tomaten gegooid.

Af en toe zie ik een bubbeltje bovenkomen in het midden van de pan. Dat lijkt me oké toch?

En nu moet ik het gewoon een paar uur niet meer aanraken?

Sorry voor mijn vragen, maar ik heb nog nooit iets gekookt dat langer duurde dan 20 min
Ja de boel moet heel rustig koken.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_83327918
En lang. Die van mij pruttelt al sinds 13.00 uur en gaat door tot het avondeten (±18.00).
pi_83328739
Ik laat die van mij idd tot een uur of 9 staan. De tomaten zijn inmiddels helemaal uit elkaar gevallen. Ik heb ze net gepureerd. De saus begint ook al een mooie kleur te krijgen. Die verschijning van het gehakt in wijn leek namelijk extreem smerig, vond ik.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 juni 2010 @ 17:31:40 #284
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_83330109
In het begin is het niets maar dan komt het vanzelf er goed uit te zien .

Het lekkerst wordt de saus pas een dag later
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_83330173
Deze is lekker:

En dan met nog wat extra vlees en groenten erbij
pi_87604313
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 14:47 schreef Jarno het volgende:

[..]

Hey bedankt, ik ben de laatste tijd ook een beetje aan het klooien met zelf pasta saus maken omdat de k&k varianten me niet bevallen, dit is een mooie basissaus en gelijk een recept voor grote hoeveelheden, top, deze ga ik van het weekend proberen! :9.
Even een kickje.
Ik heb exact dezelfde gegevens aangehouden, maar die pepers zijn mij teveel. herejezus :%
wat kan ik daar tegen doen?
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 14:02:18 #287
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_87604375
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:00 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Even een kickje.
Ik heb exact dezelfde gegevens aangehouden, maar die pepers zijn mij teveel. herejezus :%
wat kan ik daar tegen doen?
Minder pepers.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_87604505
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:02 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Minder pepers.
Ja voor de volgende keer is dat een oplossing ja, maar voor nu?
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 14:09:01 #289
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_87604589
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:06 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ja voor de volgende keer is dat een oplossing ja, maar voor nu?
Als het een soep was dan zou ik er room of craime freche doorheen gooien. Bij een pastasaus wordt het wat lastiger. Ik zou even geen oplossing weten.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_87604791
quote:
Op zaterdag 10 maart 2007 18:38 schreef LennyKravitz het volgende:
Welke \"normale\" pastasaus vinden jullie het lekkerst?

Heb het dus over tomaten-basis pastasauzen, die je verpakt in de winkel kunt kopen...
Ik vind dat ze soms toch een bijsmaak hebben die ik niet kan plaatsen...

Ik gooi er zelf meestal nog wat extra gehakt doorheen of een paprika...

Tips?
Die bijsmaak zijn de conserveer en bindingsmiddelen.

Gewoon zelf maken, ben je veel goedkoper en lekkerder af.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87605560
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:09 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Als het een soep was dan zou ik er room of craime freche doorheen gooien. Bij een pastasaus wordt het wat lastiger. Ik zou even geen oplossing weten.
Een scheut melk op het laatste moment erdoor is misschien een oplossing. Ik probeer het gewoon. Zonde om een pan saus weg te gooien.
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 14:46:22 #292
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_87605589
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:45 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Een scheut melk op het laatste moment erdoor is misschien een oplossing. Ik probeer het gewoon. Zonde om een pan saus weg te gooien.
Probeer dat dan eerst met een klein beetje saus. Want als het gewoon goor is(en dat vermoed ik) dan kun je de saus beter in "hete toestand" aan iemand weggeven dan met melk erbij weggooien.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_87607649
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:46 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Probeer dat dan eerst met een klein beetje saus. Want als het gewoon goor is(en dat vermoed ik) dan kun je de saus beter in "hete toestand" aan iemand weggeven dan met melk erbij weggooien.
Gedaan.
Heb eerst wat in een bakje overgeschept. hier wat melk doorheen gedaan. Het hele scherpe was er af, en de smaak was er ietwat romiger van geworden.
In de volle pan, beetje bij beetje melk erbij gedaan, om ook hier het te scherpe randje af te halen.
Al met al best goed gelukt. Volgende keer beter zou ik maar zeggen :)
pi_87608134
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 14:00 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Even een kickje.
Ik heb exact dezelfde gegevens aangehouden, maar die pepers zijn mij teveel. herejezus :%
wat kan ik daar tegen doen?
Heb je de zaadlijsten wel verwijderd uit de pepers?
pi_87613196
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2010 16:24 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Heb je de zaadlijsten wel verwijderd uit de pepers?
Ja. Uit allemaal zelfs.
Ergens vermoed ik dat de scherpte van de knoflook kwam.
Heb ook tzatsiki(?) gemaakt, en daar is de knoflook ook erg scherp.

Ach ja, foutje kan een keer ;)
  zondag 24 oktober 2010 @ 14:58:56 #296
315763 Rabbitproof
Do more f what makes you happy
pi_87897398
5 tomaten (Roma)
1 pakje tomato frito van heinz
verse basilicum
buffalo mozzarella

en dan het liefst met farfalle of penne
Mist is niet veel meer dan motregen met grootheidswaan
pi_87897837
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 14:58 schreef Rabbitproof het volgende:
5 tomaten (Roma)
1 pakje tomato frito van heinz
verse basilicum
buffalo mozzarella

en dan het liefst met farfalle of penne
????
  zondag 24 oktober 2010 @ 17:01:26 #298
315763 Rabbitproof
Do more f what makes you happy
pi_87902535
Die ingrediėnten maken samen een lekkere pasta saus.
Daar gaat het topic toch over? Or am I wrong here...? }:|
Mist is niet veel meer dan motregen met grootheidswaan
pi_87908902
Ik vond de saus van aschwin trouwens echt extreem smerig. Veel teveel de smaak van wijn en wijn vind ik goor :r

Ik zal ongetwijfeld iets fout hebben gedaan maar het was imo echt een mislukking.
pi_87908999
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 20:11 schreef kikoooooo het volgende:
Ik vond de saus van aschwin trouwens echt extreem smerig. Veel teveel de smaak van wijn en wijn vind ik goor :r

Ik zal ongetwijfeld iets fout hebben gedaan maar het was imo echt een mislukking.
Als je wijn goor vindt, waarom doe je er dan wijn in? :')
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')