abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47130030
Welke "normale" pastasaus vinden jullie het lekkerst?

Heb het dus over tomaten-basis pastasauzen, die je verpakt in de winkel kunt kopen...
Ik vind dat ze soms toch een bijsmaak hebben die ik niet kan plaatsen...

Ik gooi er zelf meestal nog wat extra gehakt doorheen of een paprika...

Tips?
pi_47130318
bertolli basilicum
Neem al je dromen eens mee de dag in...
pi_47130430
bertolli
  zondag 11 maart 2007 @ 17:38:05 #4
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_47160910
Die van Grand Italia, die grote flessen met de variaties Herbe, Picante enzo... met wat gehakt of kipfilet en basilicum.
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  zondag 11 maart 2007 @ 17:41:58 #5
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47161034
Ik heb altijd zakjes voor spaghettisaus van honig (geloof ik).
Ik heb verschillende 'kant-en-klare' sauzen geprobeerd en deze bevielen geen van allen.
Nu gebruik ik gehakt, diverse soorten groente (bijv. courgette, aubergine, paprika, champignons, lente-ui) en dus zo'n zakje saus. Geloof dat je volgens het zakje een halve liter water toe moet voegen maar ik doe meestal wat minder omdat de groenten ook veel vocht bevatten.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_47162092
Als jullie gehakt toevoegen?... laten jullie die gerulde gehakt dan ook uitlekken voor te mixen in een saus?... als ik dat niet doe dan krijg ik altijd dat vocht uit het gehakt (al dan niet in combi met de olie/braadbotervet waarin je het gehakt gebakken hebt) niet mengt met de pastasaus, en het erop gaat drijven...
  zondag 11 maart 2007 @ 18:17:46 #7
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_47162132
klein blikje tomatenpuree + italiaanse kruiden volstaat prima ipv al die vette sauzen .
Niet meer actief op Fok!
  zondag 11 maart 2007 @ 19:41:12 #8
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_47165135
quote:
Op zondag 11 maart 2007 18:16 schreef LennyKravitz het volgende:
Als jullie gehakt toevoegen?... laten jullie die gerulde gehakt dan ook uitlekken voor te mixen in een saus?... als ik dat niet doe dan krijg ik altijd dat vocht uit het gehakt (al dan niet in combi met de olie/braadbotervet waarin je het gehakt gebakken hebt) niet mengt met de pastasaus, en het erop gaat drijven...
Ik doe geen boter of olie erbij als ik het gehakt rul. Bij mij mengt het vocht altijd gewoon.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_47165201
geen enkele, maar 't veel liever zelf
pastasaus uit pot over de pasta lust ik niet eens
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47165252
quote:
Op zondag 11 maart 2007 18:16 schreef LennyKravitz het volgende:
Als jullie gehakt toevoegen?... laten jullie die gerulde gehakt dan ook uitlekken voor te mixen in een saus?... als ik dat niet doe dan krijg ik altijd dat vocht uit het gehakt (al dan niet in combi met de olie/braadbotervet waarin je het gehakt gebakken hebt) niet mengt met de pastasaus, en het erop gaat drijven...
Gehakt hoeft helemaal niet geruld te worden in boter of olie, gewoon "droog" rullen. En als je minder vet in je eten wilt, kun je het inderdaad beter uit laten lekken.
  maandag 12 maart 2007 @ 00:13:12 #11
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47176628
.. en zelfs zonder boter/margarine/olie moet je het uit laten lekken omdat het van zichzelf zo moddervet is, ook rundergehakt..

OT het is Zo simpel en Zo veel lekkerder om gewoon je eigen saus te maken.
Waarom in 's hemelsnaam een pot? Dan moet je wel heel erg op gemak/weinig werk gesteld zijn.
  maandag 12 maart 2007 @ 00:15:07 #12
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_47176672
Je kan ook een pakje gepelde tomaten nemen, en dan op smaak brengen met kruiden. Net zoveel werk, lekkerder en bevat ook nog eens minder vet. Geen, eigenlijk.
pi_47177445
Recept voor pizzasaus

PIZZASAUS no.1 (warme bereiding)

Ingrediėnten:

- 1 kleine ui
- 8 teentjes knoflook
- scheutje rode wijnazijn (en/of rode wijn)
- 6 blikken gepelde pommodori tomaten (Heinz)
- 1 blikje tomatenpuree (ą 140 gram)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- ½ eetlepel gedroogde basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- (zee)zout
- vers gemalen peper

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit hierin zachtjes de ui en geperste knoflook (niet donker laten worden!). Blus af met de rode wijnazijn en/of rode wijn. Voeg achtereenvolgens de tomaten, tomatenpuree, basilicum, oregano en paprikapoeder toe. Laat het geheel op een zacht vuur ca. 45 minuten pruttelen. Maak gedurende deze tijd op smaak met redelijk veel zeezout en een beetje peper (Goed proeven voor de juiste smaak!).

Laat de saus afkoelen en bewaar gekoeld of bevroren voor verder gebruik.
Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)

Afgekoelde saus kun je invriezen, voor gebruik goed op kamertemperatuur laten komen


PIZZASAUS no.2 (koude bereiding)

Een snel te maken pizzasaus volgens de koude bereidingsmethode. Voordeel is bovendien dat alle ingrediėnten uit de voorraadkast (kunnen) komen en je met deze saus na hartelust verder kunt experimenteren.

Ingrediėnten: (Voor 2 Pizza’s)

- 1 blik tomatenblokjes (Polpabella, Grand Italia)
- 50 gram tomatenpuree (2/3 van een blikje ą 70 gram)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- vers gemalen peper
- zout

Bereidingswijze:

Deze saus is geschikt voor twee pizza’s en snel klaar. De saus is bovendien lekker fris en dus niet te zwaar van smaak waardoor je er iets meer van kunt gebruiken per pizza.

Laat de tomatenblokjes uitlekken in een vergiet en pureer ze daarna met een (staaf) mixer. Voeg de kruiden toe en meng nogmaals kort met de mixer. Breng op smaak met zout. Heerlijk bij een pizza met Rucola en Parmaham (beide na het bakken toevoegen)!

Per pizza heb je ongeveer drie eetlepels (= 1 kleine pollepel)van deze saus nodig. Goed uitsmeren maar de randen vrijlaten (ca. 2 cm van de rand)
pi_47278503
Ik zou het nooit met kant en klare pastasaus doen, maar koop eens een goede pikante salami en laat dat een paar uur pruttelen in een pastasaus die je zelf maakt op basis van tomaten.
Verder kun je naar smaak enkele ingredienten toevoegen.

Pasta eten zonder de worst, die gebruik je dan bij het hoofdgerecht als vlees.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammą, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  woensdag 14 maart 2007 @ 21:03:14 #15
122997 zquing
Drama Junk
pi_47278662
net zo makkelijk is een potje geschilde tomaten, wat suiker, wat kruiden en een beetje knoflook te nemen. Veel lekkerder en even snel(mischien 5 minuutjes langer)
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47298337


Als je dan echt haast hebt, is dit wel de lekkerste!
Sweet and innocent...
  † In Memoriam † donderdag 15 maart 2007 @ 13:14:11 #17
43556 miss_dynastie
pi_47298406
Bertolli is te eten. Maar liever geen van allen.
pi_47298426
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 21:03 schreef zquing het volgende:
net zo makkelijk is een potje geschilde tomaten, wat suiker, wat kruiden en een beetje knoflook te nemen. Veel lekkerder en even snel(mischien 5 minuutjes langer)
suiker?
dat gooi ik er nou nooit bij
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_47298614
Heinz tomato frito. Pure tomaten, geen suiker, zout of smaakstoffen toegevoegd.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslān hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 15 maart 2007 @ 19:15:30 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47310762
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 13:14 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

suiker?
dat gooi ik er nou nooit bij
Nee, als je de tomaten goed ontzuurt is dat helemaal niet nodig
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47310992
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 13:14 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

suiker?
dat gooi ik er nou nooit bij
't is meestal maar een heel klein beetje, vind 't wel lekker
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_47312822
quote:
Op donderdag 15 maart 2007 19:22 schreef zquing het volgende:

[..]

't is meestal maar een heel klein beetje, vind 't wel lekker
Klein kneepje honing, is ook heerlijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_47379202
grand italia bolognese
  zaterdag 17 maart 2007 @ 20:41:16 #24
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_47379585
quote:
Op maandag 12 maart 2007 00:47 schreef macnl het volgende:
alles voor over de pizza, daar waar er naar pasta gevraagd werd
ik vind die bertolli in zak wel lekker voor kant en klarepastasaus!

om zelf te maken altijd gewoon frito met wat verse italiaanse kruiden
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 18 maart 2007 @ 11:12:48 #25
122997 zquing
Drama Junk
pi_47391950
ik heb gisteren die groene van Heinz gegeten maar die is echt ranzig, zit en hele vreemde nasmaak aan
"Those unforgettable days, for them I live"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')