Abrupt | zaterdag 10 maart 2007 @ 14:38 |
Ik ben een beetje op mijn manier van eten aan het letten. Aangezien we nu zelf boodschappen doen enzo, weet ik wat ik per dag ongeveer binnen krijg. Als we koken, hebben we ongeveer een kilo vlees voor 3 personen (meestal kipfilet of half/om half of rundergehakt), dat is meer dan 300 gram per man. Ik lees net dat 100 gram voldoende is. Ook lees ik net dat er in kipfilet 2 gram onverzadigd vet zit (per 100 gram), en gehakt in gehakt zit heel wat meer (tussen de 18 en 21 per 100 gram). Nu gieten we het vet van het gehakt altijd af, maar ik vraag me toch af of deze hoeveelheden vlees ongezond is ? Overigens is dit ongeveer 4x per week, de overige 3 dagen eet ik thuis en dan kom ik niet aan deze hoeveelheden. We sporten wel 3x in de week (krachttraining) en ik wilde weer eens beginnen met conditietraining, dus we doen wel genoeg aan sport. | |
#ANONIEM | zaterdag 10 maart 2007 @ 15:14 |
Als je zo fanatiek sport kan je misschien beter aan iemand van de sportschool voedingstips vragen. | |
Johnns | zaterdag 10 maart 2007 @ 15:25 |
vlees is kracht, zoals mijn opa altijd zei | |
beelz | zaterdag 10 maart 2007 @ 15:29 |
Een kilo vlees voor 3 personen is weinig... | |
Weird- | zaterdag 10 maart 2007 @ 16:39 |
quote:Als het alleen voor het avondeten/diner is is 3 ons pp niet bepaald weinig.... | |
Mirjam | zaterdag 10 maart 2007 @ 16:40 |
quote:bij de griek misschien, maar thuis is dat zelfs vrij veel. | |
Flashwin | zaterdag 10 maart 2007 @ 16:40 |
Als je aan krachttraining doet, is veel vlees eten juist goed! | |
beelz | zaterdag 10 maart 2007 @ 16:46 |
quote:Ik eet bijna elke avond een halve kilo vlees. | |
tuiterdespuiter | zaterdag 10 maart 2007 @ 16:53 |
Vlees is goed voor je. Hoe meer hoe beter ![]() | |
reclamedoos | zaterdag 10 maart 2007 @ 17:41 |
Als wij roerbakken doen we met zn tweetjes er 1 kipfilet doorheen. Vergeleken met de hoeveelheden hier zijn dan dus bijna vegetarisch ![]() | |
Underdoggy | zaterdag 10 maart 2007 @ 17:47 |
quote:ikke duizendmiljoen | |
Tezz | zaterdag 10 maart 2007 @ 18:05 |
Volgens mij zitten er een paar extreme vleeseters mee te posten hier! Wij zijn ook flinke vleeseters, maar, maar als ik een biefstukje van 175 gr op mijn bord heb liggen vind ik dat al erg veel hoor! En een pond gehakt (daar draai ik een stuk of zes flinke ballen van) is voor ons (gezin van papa, mama en dochter van vier) ruim voldoende! | |
Luuksor | zaterdag 10 maart 2007 @ 19:16 |
300 gram pp is normaal hier thuis | |
mirannie | zaterdag 10 maart 2007 @ 22:15 |
Is behoorlijk veel hoor! 1 kilo met 3 man... Ik eet meestal ongeveer 125 tot 150 gram vlees en dat is echt meer dan genoeg. | |
roburt | zaterdag 10 maart 2007 @ 22:48 |
150 gram is goed 200 gram is beter 250+ gram is goed als je niet dik bent (maar zeker niet nodig!) (vind ik) [ Bericht 10% gewijzigd door roburt op 10-03-2007 22:58:45 ] | |
Abrupt | zondag 11 maart 2007 @ 00:20 |
Oke, wisselende comments... Om die kip maak ik me ook niet echt druk, alleen uit het gehakt komt nogal wat vet, en dit schudden we wel af, maar ik heb geen idee hoeveel er nog achter blijft... thnx voor de info iig ![]() | |
hhhpsycho | maandag 12 maart 2007 @ 14:40 |
Denk dat je niet alleen vet afgiet bij je gehakt, veel vlees (van supermarkt) bevat me toch veel water. gewoon naar een goede slager gaan dan hoef je ook geen kilo gehakt te halen maar ben je er met een pond ook wel. | |
Uhmmie | maandag 12 maart 2007 @ 14:56 |
een optie is natuurlijk "rundergehakt" kopen daar zit veel minder vet in ![]() | |
TrenTs | maandag 12 maart 2007 @ 14:56 |
Vuistregel: 'te' is nooit goed, behalve 'tepel'. | |
erodome | maandag 12 maart 2007 @ 15:03 |
Voor rood vlees, dus inc varkensvlees geld dit, alles boven de 100 gram per dag is echt serieus SLECHT voor je (zeg maar gewoon de zoogdieren). Vissoorten zouden goed zijn als we de boel niet zo zouden vervuilen, vette vissen en roofvissen zijn niet echt gezond meer te noemen, niet vaker dan 2 a 3 keer per week vis eten nog maar(door oa kwik en andere zooi die de dieren opslaan). Gevogelte geeft weinig problemen zover ik weet. | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 15:16 |
quote:Bron? ![]() En wat is er slecht aan? | |
erodome | maandag 12 maart 2007 @ 15:20 |
Oa hier : http://www.voedingscentru(...)ondheid+en+vlees.htm Maar wel op meer plekken, zoekt en gij zult vinden... | |
sungaMsunitraM | maandag 12 maart 2007 @ 15:24 |
Ik vind 100 gram pp als avondeten ook wel genoeg hoor. | |
Lienekien | maandag 12 maart 2007 @ 15:26 |
quote:Daar lees ik dat het niet ontraden hoeft te worden. | |
Uhmmie | maandag 12 maart 2007 @ 15:31 |
ach bij ons varieert het geheel met welk vlees we eten meestal zijn dat "per stuk" vleesjes *grin* en niet altijd 1 per persoon.. bijv. met roerbakken werkt dat gewoon niet zo *grin* nog eens bedenken wat het vanavond gaat worden tho... voor bj de boerenkool dus | |
beelz | maandag 12 maart 2007 @ 15:39 |
quote:Is niets slecht aan vlees eten. Sommige hippies en hippieinstellingen vinden vlees eten verkeerd en willen daarom het normaal denkende deel van de mensheid indoctrineren. | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 15:52 |
quote:Ja hallo, houden wij wel eiwitten en vetten goed van elkaar gescheiden? Lekker handig om dat allemaal op 1 hoop te gooien en er dan een ongefundeerde statement ertegenaan te gooien. ![]() ![]() Onderbouw dus waar je het over hebt: eiwitten of vetten. En wat een onzin dat *wij* dan moeten zoeken als jij zo'n boute statement maakt. Onderbouw dat maar eens. ![]() | |
devzero | maandag 12 maart 2007 @ 16:17 |
quote:Maar een kilo "mager" vlees levert ook een hoop vet op ![]() Ik eet liever een kleiner stukje goed vlees, dan een grote lap goedkope prut. Ik heb ooit 3 jaar samen gewoond met een vegetarische vriendin en ik had niet het idee dat ik iets miste door geen vlees te eten. | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 16:21 |
quote:Daarom zeg ik ook, specificeer waar je/men over praat als je het over "vlees is slecht" hebt, dan kunnen we tenminste kijken wat er dan zo slecht is en in welke hoeveelheden. Dat gegeneraliseer ook altijd. ![]() | |
beelz | maandag 12 maart 2007 @ 16:24 |
quote:Vegatariërs generaliseren altijd ![]() | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 16:27 |
quote: ![]() | |
devzero | maandag 12 maart 2007 @ 16:32 |
quote:Ben jij vegetarier? | |
Uhmmie | maandag 12 maart 2007 @ 16:45 |
"generaliseren en gegeneraliseerd worden" mensen doen namelijk OVER vegetariers ook weinig anders dan generaliseren *grin* laat mensen toch lekker in hun waarde.. en vooral.. voer niet zo veel discussies over of je nou wel of geen vlees mag eten volgens mij kun je dan nog beter discusieren hoe je groente lekker klaarmaakt ![]() | |
TrenTs | maandag 12 maart 2007 @ 16:46 |
quote:Boude. Boute doe je de volgende dag als je je vlees verteerd hebt. | |
erodome | maandag 12 maart 2007 @ 16:47 |
quote:Ik vind vlees eten niet verkeerd, mag het graag eten zelfs, maar het is NIET gezond in grotere mate. Men vergeet nogal snel dat de hoeveelheden die nu gegeten worden zo gebruikelijk nog niet zijn, pas na de 2de wereld oorlog is vlees een massaproduct geworden en kwam er dagelijks vlees op tafel, voor die tijd was vlees een luxe dingetje voor de zondag enzo... Vlees is een geldmakend product en niet zo'n klein beetje ook, de wereldgezondheidsraad wilde graag een waarschuwing op vlees net als op tabak, dat is tegengehouden door de vleeslobby, die waarschuwing die ze erop wilde hebben komt niet uit de lucht vallen. Kijk bv de volgende links maar eens door: http://www.wakkerdier.nl/bioindustrie/mens_vleesengezondheid.html http://www.lekkerplantaardig.net/gezondhe.htm http://users.telenet.be/m(...)zondheid/kanker.html http://users.telenet.be/m(...)/research/vlees.html http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=2937 quote: | |
beelz | maandag 12 maart 2007 @ 16:51 |
quote:Die eerste 2 links zijn vegosites... Tegenwoordig krijg je van alles kanker. Sowieso is te veel van iets nooit goed. Vlees is wel goed. Er bestaat niet zoiets als te veel vlees. Dat we pas na de 2e wereldoorlog vlees zijn gaan eten wil niet zeggen dat het slecht voor je is. We zijn ook pas na de 2e wereldoorlog naar de maan geweest, naar de maan gaan is ook niet slecht voor je. | |
Ps2K | maandag 12 maart 2007 @ 17:12 |
quote:CO2 veroorzaakr ook geen broeikas effect. Mensen proberen je een oor aan te naaien. Zoals: Melk is gezond (NOT) Eet wat je wilt, hoeveel je wilt zolang je maar gezond en op gewicht blijft. En als je er dan toch kanker of biri biri van krijgt kun je tenminste zeggen dat je er van genoten hebt. Correctie het is Beri beri en wordt o.a. veroorzaakt door het eten van te weinig vlees [ Bericht 5% gewijzigd door Ps2K op 12-03-2007 17:19:51 ] | |
mcDavid | maandag 12 maart 2007 @ 17:17 |
quote: ![]() | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 17:24 |
quote:Je moet goede grappen niet uit gaan leggen ![]() ![]() | |
beelz | maandag 12 maart 2007 @ 17:26 |
quote:Ben jij in staat emoticons te interpreteren? | |
JMarsden | maandag 12 maart 2007 @ 21:21 |
Zolang je het voor een groot deel kan verbranden (je sport, wat ik uit je OP opmaak), hoeft het niet zo heel erg veel uit te maken. Maar ga ook vooral bij je sportcentrum informeren, en je huisarts.. | |
erodome | maandag 12 maart 2007 @ 21:49 |
quote:Ja en dat het vega sites zijn, staat gewoon betrouwbare info op hoor, info die je nog kan nazoeken ook als je wil. Er bestaat wel teveel vlees, serieus, het max. is 100 gram per dag, alles daarboven wordt slecht voor je. Je zou je kunnen verdiepen in de materie ipv hier tegen mij domme dingen te zeggen, ik hou van vlees eten, wil wel verantwoord vlees eten, dat betekend dat ik let op hoe de dieren het gehad hebben, maar ook op mijn eigen gezondheid. Ik zondig ook echt weleens, vlees is gewoon erg lekker, er gaat niets boven een lekkere dikke steak of een lekker jong stukje lam, maar dat neemt niet weg dat alles boven die 100 gram per dag slecht voor je is. Ik ga toch ook niet een zak snoep leegeten en dan zeggen, he het is lekker, is niet slecht voor je hoor! Als je kijkt naar behoefte dan zou je zonder kunnen, met gemak, het is NIET waar dat je vlees nodig hebt, niet voor ons iig, dat kan met gemak allemaal vervangen worden door plantaarig voedsel. Je komt in het geheel niets tekort, nergens, alleen als je veganistisch wil zijn dan moet je wat beter opletten, is ook niet onmogelijk zelfs om dan alles netjes compleet te krijgen. Dat we pas na de 2de wereldoorlog zoveel vlees zijn gaan eten verteld je dat het natuurlijk gezien niet normaal is om zoveel vlees te eten, logische gevolgtrekking is dat het lichaam ook niet bedoeld is om zoveel vlees te eten, we zijn immers geen carnivoren, die hier en daar toch net wat anders in elkaar steken. Vlees heeft dan ook wat nadelen, teveel vlees, te weinig vezels betekend een gore speklaag in je darmen van heb ik jou daar, wat problemen op kan leveren. In vlees zitten vaak bacterieen, er gaan heel wat mensen per jaar dood aan vlees eten, een veelvoud wordt ernstig ziek. Teveel vlees geeft een bewezen verhoogde kans op hart en vaat ziekten, een verhoging op de kans op een heel aantal kanker soorten en nog meer gedoe. Allemaal bewezen feiten, dus tja, niets slechts aan zou ik niet durven te beweren. Dan hebben we het nog niet eens over de toevoegingen in vlees gehad, nu begint dat wel wat strenger te worden, hier, maar we verkopen het vlees dat onder onze strenge regels gefabriceert wordt aan het buitenland, maar heel erg lang hebben we heel veel shit binnen gekregen via vlees, van de groeihormonen tot de antibiotica(die niet alleen bij ziekte gegeven werd maar ook omdat het zo'n beetje hetzelfde effect heeft als groeihormonen) die nu dan ook verboden zijn(maar nogsteeds gebruikt worden, een ruime 10% van de kip bevat antibiotica). | |
erodome | maandag 12 maart 2007 @ 21:55 |
quote:Beri beri komt door het eten van vrijwel alleen geslepen rijst... Op te lossen door ook de zilverhuid te eten ipv de geslepen rijst. Tekort aan vitamine B1, te vinden in graanproducten, aardappelen, groente, gist, haver, erwten, bonen en melkproducten(en vlees dan he), weet niet zeker of ik zo alle bronnen van die vitamine opnoem hoor... | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 22:03 |
quote:Ik loop voor mijn studie rond in een academisch ziekenhuis en sta ingeschreven bij een faculteit geneeskunde, en ik heb nog nooit zo'n ongefundeerde bullshit gehoord dat vlees slecht voor je zou zijn. Je schiet vanuit je heupen: je schiet niet alleen op de hoeveelheid eiwit in vlees, maar je haalt ook nog eens zaken als vet, hormoongehalte, bacterien (!) etc. door elkaar waarvan de zaken gewoon niet gegeneraliseerd kunnen worden voor een stuk vlees. Waar heb je het immers over als je het over vlees hebt, weet je dat zelf wel? Vet? Eiwit? Het ene lapje vlees is het andere niet. En vergeet het maar dat extremistische vega-sites 'betrouwbaar' zijn. Dat jij ze betrouwbaar vindt zegt meer iets over jou. Ik bedoel maar: quote:Onzin, nergens wetenschappelijk onomstotelijk bewezen, absoluut geen meerderheid in de wetenschappelijke wereld, medici, bodybuilders, dietisten voor deze stelling van max 100 gram. Misschien 1 of 2 onderzoeksgroepen die gelobbied zijn door de vega-beweging. quote:Vega-jihad? Mensen eten nu eenmaal vlees, dat vinden we lekker, en het is voedzaam. quote:Daar ga je weer, vanuit je heupen schieten op alles wat los en vast zit, dingen door elkaar halend. Te weinig vezels betekent niet dat je een speklaag krijgt, het betekent dat je moeite krijgt met poepen. Daarnaast hoeft veel vlees niet te betekenen dat je te weinig vezels binnen krijgt, dat is nonsens en niet met elkaar gerelateerd. fyi: een gore speklaag krijg je door meer energie in voedsel naar binnen te krijgen dan dat je verbrandt. Dat kan zowel met eiwitten en/of vet, alsmede koolhydraten. Vlees heeft totaal niks met jouw betoog te maken. Bodybuilders eten veel mager vlees, zoals kipfilet of rosbief, soms wel 400-500 gram per dag. Ik zie daar ook niet veel speklagen aan, jij wel? quote: ![]() Als ik een rotte appel eet ga ik ook aan de schijterij hoor. wat een onzinargument Doorgaans koken we ons voedsel wel, weetje. ![]() quote:Onzin dat je je dan moet beperken tot 100 gram, wat jouw stelling is. 2 kg van welk vlees per dag is niet goed, maar vega-extremisme moet je niet verwarren met de studies die een 1% stijging aan kans op kanker hebben gevonden in een niet-gerandomiseerd klinische trial. | |
erodome | maandag 12 maart 2007 @ 22:15 |
Zucht, de gezondheidsraad zelf geeft als max 100 gram aan, voedingscentrum doet hetzelfde, ga je eens verdiepen in de materie, dat je in een ziekenhuis loopt betekend niet dat je ineens de kennisgod van voedsel bent. Doet me denken aan dierenartsen die voedseladviezen geven, die amper tot geen echte kennis hebben op dat gebied. Ik haal geen dingen door elkaar, ik noem wat verschillende punten, dat bacterieen niet het vlees zelf zijn weet een koe ook nog wel, maar dat het voorkomt dat mensen er hier ziek van worden is een feit, vele malen per jaar, is een reden waarom vlees niet helemaal goed is. Die speklaag zit IN je darmen schat, niet op je lijf, ja je kan dik worden van vlees, je bodybuilders zijn een lekker achtelijk vb want die trainen zo hard dat ze dan ook nergens dik van worden, alhoewel ze buiten het show seizoen een beste speklaag hebben toch wel. Aangetoond is dat teveel vlees hart en vaatziekten kan veroorzaken en de kans op vele kankersoorten kan verhogen, dat jij dat niet weet betekend niet dat dat niet zo is. Het staat verdomme zelfs op medische site's als zijnde medisch nieuws en dan ga jij net doen alsof je de voedselgoeroe bent die het allemaal wel even beter weet, want he het gaat om onderzoeken gefinancieerd door die oppermachtige vega luitjes volgens jou, helowwwwwwwwwowwwwwwwww.... | |
Skankingrudi | maandag 12 maart 2007 @ 22:29 |
@ erodome: Je moet ook zeker niet alles geloven wat je op een aantal sites leest, die praten elkaar na, net zoals jij hen napraat. je krijgt geen speklaag in je darmen van te weinig vezels, en een tekort aan vezels kun je voorkomen. Bovendien als er mensen geneeskunde studeren hebben die toch wel wat meer recht van spreken, en dan bedoel ik ook weer niet blind geloven. [ Bericht 28% gewijzigd door Skankingrudi op 12-03-2007 22:35:13 ] | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 22:32 |
quote:LE-ZEN! Waar staat 100 gram maximum? Het staat als GEMIDDELDE. Jij met je maximum en 'meer is echt niet goed voor je' . ![]() quote:Artsen en dietisten geven mij als biomedisch ingenieur de verantwoordelijkheid om een beademings-apparaat te ontwikkelen die bij comateuze patienten precies kan meten welke voedingsstoffen ze aan het verbranden zijn, en hoeveel er aan koolhydraten, vetten en eiwitten aan sondevoeding moet worden gegeven. En jij? Jij leest wel eens medisch-populaire websites? quote:Mensen worden ook ziek van verrot fruit en groente. Wat is je punt? quote:Oh, ik wist niet dat vet zich alleen ophoopt rond de darmen, intelligent vet hoor. ![]() ![]() Hm, zelfs IN de darmen? Sorry, ik heb toch al wat darmen van binnen bekeken (mens en dier) maar een dikke speklaag IN de darmen is inderdaad nieuw voor me, wat goed van je dat je een nieuwe ontdekking hebt gedaan. ![]() quote:Nog eenmaal: je wordt niet dik van vlees of van welk ander voedsel dan ook!!!!! Je wordt dik als je meer energie binnenkrijgt in welke vorm dan ook, dan dat je verbrandt! Is het nou echt zo moeilijk te begrijpen of wil je dat Sonja Bakker het tegen je zegt? quote:Ja, als je 2kg vet vlees naar binnen werkt per dag, dan heb je een mooie kans op atherosclerose ja als je wat ouder wordt. Maar dat is het punt niet ![]() Bovendien worden hart- en vaatziekten veroorzaakt door een te vet dieet. Vlees != vet! Vlees is een combinatie van eiwit en vet: als jij je hele leven alleen kipfilet, vis en rosbief eet, dan krijg je nauwelijks een theelepel puur vet naar binnen per dag, veel minder dan dat zelfs, uit vlees. quote:Ik ben bang dat jij zonder speciale account niet op Pubmed en andere wetenschappelijk-medische sites kan komen om de artikels te downloaden. ![]() Geen nood. De populair-medische wannabe-sites zijn uitstekend bereikbaar voor jou. ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Stereotomy op 12-03-2007 22:39:15 ] | |
klaarover | maandag 12 maart 2007 @ 22:38 |
300 gram vlees pppd is nogal overdadig. Lekker, maar overdadig. Bovendien: als je elke dag zoveel vlees naar binnen schuift, is er geen plaats meer voor andere nodige dingen zoals vezels en koolhydraten en vitamines en weetikveel. Dus het is mogelijk ook ongezond. Voor mezelf weet ik dat ik slapeloos word van een buik vol rood vlees. Toch kan ik het soms niet laten, en eet ik een grote, malse, rijpe entrecote met roquefortsaus... | |
sungaMsunitraM | maandag 12 maart 2007 @ 22:41 |
Nou, er zijn wel aanwijzingen dat te veel vlees niet goed is, niet alleen vanwege t vet, maar ook teveel dierlijke eiwitten zou niet goed zijn. Was iets met methyonine en homocysteïne enzo, moet je maar ff nazoeken op PubMed of Google Scholar. | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 22:44 |
quote:300 gram kipfilet is zo ongeveer 300 kcal (klik). Een mens heeft per dag tussen de 2000-2500 kcal aan energie nodig. Lijkt me dat er MEER dan genoeg speelruimte is voor ander voedsel. ![]() quote:Ik geloof ook zeer zeker dat teveel (dierlijke) eiwitten niet goed voor je zou zijn en wellicht zelfs carcinogeen wordt boven een bepaalde grens, maar om een grens van 100 gram per dag te noemen ben je niet goed snik. ![]() ![]() | |
Moravec | maandag 12 maart 2007 @ 22:47 |
Stereotomy, heb jij eigenlijk wel enig idee hoeveel dingen die "nergens wetenschappelijk onomstotelijk bewezen zijn en absoluut geen meerderheid hebben in de wetenschappelijke wereld" bestaan? Academici zijn niet heilig, ofzo... | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 22:52 |
quote:Ja, en een vliegtuig gebouwd van steen kan zweven op een zacht briesje. ![]() Je hebt dingen waarover wetenschappers ruzieen of waar ze het niet over eens zijn, maar je hebt ook dingen waarbij het veganisten en vegetariers zo enorm in hun bol zijn geslagen dat het niet eens meer leuk is. 100 gram vlees voor een gemiddelde Nederlander is ZEKER geen uber-maximale grens waarbij het vergif wordt als je 2x of 3x zoveel meer eet af en toe. Gezonde mensen in Nederland zitten redelijkerwijs al boven die grens die een paar berichten terug nog als een uiterste maximum wordt gepresenteerd. Hou die premie naar Dela nog maar even in je zak. | |
Moravec | maandag 12 maart 2007 @ 23:06 |
Geen idee wtf dela is, ff googlen zo... Ik denk zelf dat iederen wel ongeveer weet wat goed voor hem/haar is maar er je ook aan houden is een ander verhaal. Maar kom op hee, ik lig echt in een deuk als er ooit nog een stenen vliegtuig wordt gemaakt! Zwevende grafsteen ook goed? Maareuh, het blijft veel vlees! En dan moet je weer mager vlees hebben volgens mensen hier terwijl een vet lappie veel beter bakt. Weet niet meer volgens welke cabaretier dat libelle propaganda was. [ Bericht 0% gewijzigd door Moravec op 12-03-2007 23:10:13 (waar is het biertopic?) ] | |
JMarsden | maandag 12 maart 2007 @ 23:11 |
Dela: overlijdensverzekeraar.. | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 23:12 |
Zwevende grafsteen wil ik ook nog wel hebben als ik dood ben ![]() Als je de voor en tegens van vet vlees, verzadigde vetzuren etc. wil bediscussieren, er is hier ergens een vet- en olietopic. Verzadigde vetzuren bakken inderdaad beter, mager vlees kun je uitstekend roken of stomen. Maargoed, da's offtopic, en ik lust nu ook wel een biertje eigenlijk. ![]() | |
mcDavid | maandag 12 maart 2007 @ 23:14 |
Bij mythbusters hebben ze een keer een modelvliegtuigje van beton gemaakt hoor! ![]() | |
mcDavid | maandag 12 maart 2007 @ 23:17 |
samenvatting van het topic: | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 23:18 |
quote:Ja? En zweefde het ook op een zacht briesje hm? ![]() quote: ![]() Doe mij een Palm biertje. ![]() ![]() | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:19 |
quote:Is Harvard gerenomeerd genoeg? quote: quote: quote:Genoeg? Of is te veel vlees eten nog steeds nooit ongezond? | |
mcDavid | maandag 12 maart 2007 @ 23:23 |
quote:En waar staan de ziektes die je allemaal krijgt van te weinig vlees? ![]() | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:25 |
quote:Nergens. Maar als je ze kan vinden, dan hoor ik het graag. | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 23:27 |
quote:Wat is nu teveel voor het dagelijks leven? Hoe staat het met wit vlees? Vis (wit vlees) heeft zelfs een positieve uitwerking op je gezondheid dus? Hoe staan de studies in verhouding met een normale levenswijze (zo werd een studie zonder fruit in het dieet gehouden omdat dat de schadelijke effecten zou tegenwerken ![]() ![]() | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:30 |
quote:Laat maar zien, onderbouw je stellingen maar. "wit vlees" = kip en vis, "rood vlees" = rundvlees, varkensvlees Je moet de discussie niet emotioneel voeren en maar blijven roepen dat het lekker, mannelijk en dus gezond is. Te veel vlees is gewoon niet gezond. Ik zeg niet dat vlees eten ongezond is, maar TS vraagt of teveel vlees eten ongezond is en daar kan je alleen met ja op antwoorden. Puur wetenschappelijk gezien hè. | |
Moravec | maandag 12 maart 2007 @ 23:32 |
quote:Hee kappe nou! Moet me nogsteeds melden in het Den haag gedoe hier met of zonder bier. OT: een beetje veganistisch denken kan volgensmij helemaal geen kwaad of zit je te wachten op een of ander volgepompt diertje? De Ts vraagt het zichzelf al af en dat zegt genoeg. Het gaat om bewust zijn wat je eet, hetgeen volgens Vega's aan elkaar geschreven moet worden (of waren het de hippies). Bewustzijn ![]() | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 23:33 |
quote:Sorry hoor, maar ik kom niet met links naar vega-sites en roep dat ik rationeel dingen aan het bediscussieren ben. Of had je het niet tegen mij. ![]() Ik vraag voor de 1000e keer, wat is in praktijk TE VEEL vlees? TS vraagt of ZIJN hoeveelheid vlees ongezond is, en ik zeg nee, zeker niet als je krachttraining doet en spieren wil opbouwen: dan heb je zeker een goede dosis eiwitten nodig. Dan kan ik hem alleen adviseren om mager vlees te eten, dus in plaats van speklapjes een kipfilet of zalmfilet of tonijn of whatever. Net doen alsof je morgen doodvalt als je vandaag meer dan 100 gram vlees eet, daar heeft niemand wat aan. | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:36 |
Ik kan overigens nog wel verder gaan (wel opvallend veel studies richten zich op vrouwen betreffende vleesconsumptie, waarom zou dat zijn?)quote:Oh kijk, over prostaatkanker en dus niet over vrouwen: quote:En met reden om juist wel vlees te eten: ALA is ook een essentieel vetzuur en goed voor je (met mate ![]() | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:37 |
quote:Ik doe ook niet alsof je morgen doodvalt bij meer dan 100 gram vlees per dag. Ik geef antwoord op de vraag van de TS of je ook te veel vlees kan eten en dat antwoord is ja. Als je de artikelen leest dan zie je dat alle genoemde getallen voor een vehoogd risico onder de 300 gram liggen. | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 23:42 |
quote:Ja god, natuurlijk kun je *te veel* vlees eten, dat zeg ik een paar berichten terug ook. Ik ben het niet eens met iemand anders die een paar berichten eerder 100 gram per dag als een gouden regel stelt en alles daarboven als vergif aanmerkt: daar ging op een gegeven moment de hele discussie over. Daarnaast gaf ik eerder ook al aan dat je ook onderscheid moet maken over wat je precies als 'vlees' beschouwd: alleen eiwitten of ook vet? En welke eiwitten en welke vet? De studies die je hier gecopy/pasted hebt, geven soms zelfs zeer positieve resultaten voor wit vlees. Dan is een generalisatie van 'te veel vlees is slecht voor je' gewoon niet op zijn plaats. En tenslotte moet je ook onderscheid maken wat 'slecht voor je' is. Ga je dood aan mooie artheroscelerose in je aderen, of ga je dood aan kanker? En waardoor? Allemaal dingen die zoveel meer betekenen dan "te veel vlees is slecht voor je". Je kunt onderscheid maken, leren welk vlees goed voor je is en welke slecht, en in welke hoeveelheden. En, laten we vooral het metafysische argument niet vergeten: nooit of zeer weinig eiwit eten en een ongelukkig leven leiden omdat je krachttraining niets uithaalt of wel vlees eten met 0.3x meer kans op kanker op je 70e. | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:46 |
quote:Je hebt helemaal gelijk en als je eens meer dan 100 gram eet dan ben je vast niet direct je lijf aan het vergiftigen ![]() ![]() | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 23:48 |
Ik heb een hele grote kont en een even grote krib ![]() ![]() | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:51 |
Ik denk trouwens dat de wetenschap er nooit uit zal komen hoeveel vlees precies te veel vlees is. Er zijn te veel factoren (en teveel verschillende soorten vlees en bereidingswijzen) die van invloed kunnen zijn om er iets definitiefs over te zeggen. Met 100 gram dagelijks zit je wel veilig (denk ik ![]() | |
mcDavid | maandag 12 maart 2007 @ 23:52 |
quote:Ok bij deze is dan wetenschappelijk bewezen dat vrouwen geen smaak hebben. ![]() | |
mcDavid | maandag 12 maart 2007 @ 23:54 |
quote:Zou ik ook doen. Maar niet om medische redenen. Man, tegenwoordig krijg je overal kanker van. Weet je wel hoeveel bestrijdingsmiddelen er op de boerenkool zitten joh! | |
Isabeau | maandag 12 maart 2007 @ 23:54 |
quote: ![]() ![]() | |
Stereotomy | maandag 12 maart 2007 @ 23:54 |
Ach weet je, als ik een keer lekker vlees gekocht heb, zit ik zelfs soms te tobben tussen een koekepan met braadboter (verzadigd vet etc. -> verstopte aderen) of een grilpan (zwarte koolstrepen op je vlees -> kanker En dan vind ik het meestal het beste als ik niet teveel nadenk over hoe ik dood wil gaan, maar gewoon een lekker lapje vlees moet gaan eten. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Stereotomy op 13-03-2007 00:02:16 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 13 maart 2007 @ 00:06 |
quote:Dat zijn nu echt dingen waar ik gewoonweg niet bij stilsta omdat ik niet echt veel vlees eet, en als ik vlees eet zijn het niet van die grote heelveden waarover hier gepost wordt. Ik ben maar een klein vrouwke ![]() Van de grillpan heb ik btw nog nooit zwarte strepen op mijn biefstukje of visje gehad ![]() Vooralsnog voor TS: zie mijn fipo ![]() | |
sungaMsunitraM | dinsdag 13 maart 2007 @ 00:09 |
quote:Stomen dan maar? ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 00:11 |
quote:Neheee, da's niet zo lekker als braden of grilluh! ![]() ![]() | |
Thorical | dinsdag 13 maart 2007 @ 00:29 |
Het enige voordeel van vlees is dat het volledige eiwitten levert. Bij plantaardige eiwitten moet er eerst over nagedacht worden dat de eiwitten volledig worden. Eiwitten zijn nodig voor opbouw of herstel en niet voor energie. Maar als iemand vlees wil of moet gebruiken voor het opwekken van energie. Dan kiest ie wel een dure en omslachtige methode. Polaire volken halen hun energie behoeften bijna volledig uit vlees en vis. Maar ik heb nog nooit gehoord van een 130 jarige Inuit. | |
Morwen | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:31 |
En wat nou als je eens per week een hele berg vlees eet ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:40 |
quote:Je kunt zelf beginnen door eens goed te kijken naar wat er de volgende dag verwerkt is in de darmen. | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:42 |
quote:Ik zou jou wel willen opeten maar jij bent maar een klein beetje vlees ![]() | |
Morwen | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:43 |
quote:Mijn darmen werken juist prima als ik dat doe ![]() ![]() | |
devzero | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:44 |
quote:IJzer. Hoewel je dat ook wel uit andere producten kunt halen, wordt ijzer makkelijker opgenomen uit dierlijke producten. | |
Morwen | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:45 |
quote:Uhm, vleeseters eten elkaar niet op, dearest ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:45 |
quote:Nee, daarom poep ik je er weer uit en boetseer ik je weer tot een Morwsel ![]() Ik eh, ga maar eens naar bed. ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:47 |
quote:Van nature is een mens ook een alleseter en staan ze na de apen 't dichts bij de varkens. ![]() | |
Morwen | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:48 |
quote:Eat you later ![]() ![]() ![]() | |
Morwen | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:50 |
quote:Ik merk gewoon dat mijn spijsvertering beter werkt als ik vlees eet, niet uit overtuiging maar uit ervaring ![]() | |
popolon | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:58 |
Er zijn (zeldzame) dagen dat ik alleen maar vlees eet. ![]() 't Is zondagmiddag, een paar sukadelappen van bij elkaar minimaal 1.5 kilo liggen lekker te pruttelen in de pan. Uren daarna, na een flesje rode wijn, heb je dan geen zin meer om wat anders te maken, dan eet je de helft gewoon op. Zoooo lekker. | |
Bolkesteijn | dinsdag 13 maart 2007 @ 03:59 |
Wat een gezeur toch weer. ![]() Eet verder vezels in de vorm van muesli bij het ontbijt en in het toetje. Eet 2 stuks fruit per dag en drink een half krat bier per week. Met dit volstrekt normale dieet hoef je helemaal niet te panieken om te veel vet, rood vlees, of welke andere modegril dan ook. Oja, als je te dik bent moet je minder eten, als je te dun bent moet je meer eten. Ik ben graadmager dus ik eet gewoon iedere dag lekker 2 borden leeg bij het avondeten. ![]() Met een goed gezond verstand heb je al die Libelle-praat over rood-vlees niet nodig. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 13 maart 2007 @ 04:04 |
quote:Inderdaad, nog wat vis erbij en je leeft gewoon gezond zonder er de hele dag over na te denken. ![]() | |
Morwen | dinsdag 13 maart 2007 @ 04:05 |
quote:En met deze literaire nachtgedachte wil ik graag afsluiten ![]() ![]() En Te is wat mij betreft een burgerlijk gedoe. Geniet volop en van alles ![]() | |
Leef | dinsdag 13 maart 2007 @ 04:16 |
100 g vlees per dag 100 g stapelvoedsel (rijst, bonen, brood, aardappel etc.) per dag 200 g groente per dag 2 stuks fruit per dag .. waarbij het vlees niet nodig is maar een soort Westerse-Wereld indicator we eten het nou eenmaal toch. Vlees is gezond voor je om te eten (hoewel rund bv veel beter dan varken), maar vis is nog veeeeel beter... hoe vetter hoe beter (zalm! haring! tonijn!) Vegetarisch kun je ook aan je eiwitten komen oa door bonen. Dus ook als je veel sport/fitnesst kun je zelfs zonder vlees aan al de nodige voedingsstoffen komen. ik hou in het algemeen niet van vegetarisch eten maar het kan wel. feit is wel helaas dat vlees wat het milieu betreft veel slechter is dan groente. De hoeveelheid energie (in de vorm van veevoer, mestverwerking, ruimte voor vee, zonlicht enz.) die nodig is om 1 kg vlees te produceren is een groot veelvoud van de hoeveelheid energie die nodig is om dezelfde hoeveelheid plantaardige energie te laten groeien in de vorm van bv bonen, knol of peulvruchten, noten.. komt bij de on dier waardige, onverantwoorde manier waarop dieren in de bioindustrie worden gehouden in NL. Dat is echt niet goed. Daarom wil ik eigenlijk meer vegetarische dingen eten en qua vlees meer biologisch gaan eten (als ik mezelf eerlijk langs de meetlat hou vind ik het vreselijk dat ik nog eten uit de bioindustrie eet.) [ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 13-03-2007 12:32:23 ] | |
Doderok | dinsdag 13 maart 2007 @ 08:47 |
quote:En dat is relevant omdat...? Ik moet de eerste aanbeveling voor (par)enteral nutrition voor comapatiënten nog tegenkomen waarin aandacht wordt besteed aan een daarmee verbonden hoger/lager risico op kanker. Jij beseft niet dat de prioriteiten bij de behandeling van patiënten anders liggen dan bij gezonde mensen? Een simpel voorbeeld ter illustratie: chloroform en tri werden decennia lang voor narcose gebruikt, ook toen de gevaren van het gebruik ervan als inhalants (schade aan hart, hersenen, lever en nieren) reeds werden benadrukt in drugpreventie campagnes. quote:Denigrerend commentaar leveren vind je belangrijker dan nuttige informatie? Misschien omdat de feiten je niet bevallen? Of ben je gewoon onwetend? quote: quote:Jij werkt toch in hospitalen, nee? Misschien heeft gebrek aan hygiëne door misplaatste arrogantie er iets mee te maken? quote:Maar rauwe melk zal zelden een bron van infectie zijn aangezien melk altijd behandeld is (pasteurisatie, HTST, UHT ...) quote: quote: quote: quote:Tot slot twee voedselvergiftigingen die niet vooral met vlees te maken hebben: quote: quote:Deze laatste kan je met een beetje goede wil als verrot fruit beschouwen. Maar de kans dat schimmel ontstaat door foute behandeling bij de producent - en de consument bereikt zonder opgemerkt te worden - is heel wat kleiner dan de kans dat iemand z'n broodje ham enkele uren in een warme omgeving laat liggen. quote:Blijkbaar zijn sites als de CDC (center of Disease Control) of de Merck Manual voor jou moeilijker bereikbaar? Ach ja, als mijnheer maar kan pimpen met zijn speciale account ... ![]() (ook al overschat hij het belang ervan; abstracts zijn voor iedereen vrij verkrijgbaar, meer en meer uitgevers stellen de volledige artikels ter beschikking voor gratis raadpleging op Pubmed central en artikels die echt belangrijk zijn zullen in genoeg andere publicaties, ook buiten pubmed, behandeld worden) | |
Uhmmie | dinsdag 13 maart 2007 @ 09:24 |
quote:ach met een beetje genetische manipulatie praten we dat ook weer goed hoor ![]() overigens is er genoeg ijzerhoudend "groenvoer" probeer dat zelf ook wat meer te eten op het moment.. en met goed resultaat als ik mijn laatste bloedtest mag geloven ![]() try: boerenkool, tuinboontjes, radijs, courgette , spruitjes, spinazie, tomaatjes EN volkorenbrood.. ![]() in combi met wat vit. C (bijv. glaasje jus bij het eten) word het ook nog eens extra goed opgenomen. | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 11:36 |
quote:Je gebruikte het P-woord! Dat spul heet deegwaar. Noem het spagetti of macaroni of penne of hoe je maar wil maar geen p-woord! Pasta is bruin en smeer je op brood en smaakt naar hazelnoot of chocola! | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 11:41 |
quote:Bwahahahaha jij post alleen maar dingen die je krijgt als je je eten niet goed bereidt. Zo kan ik het ook let op: quote: | |
Ps2K | dinsdag 13 maart 2007 @ 11:42 |
quote:Mensen die p. gebruiken om te zeggen dat ze macaroni hebben gegeten... ![]() pas·ta (het, de ~ (m.)) 1 (~'s) mengsel van vaste stoffen en vloeistof, dikker dan crème Er komt dus pasta uit mijn reet. 3x per week pasta vreten = 3x per week stront vreten. Edit: En vlees eten is gezond, daar krijg je harde pasta van | |
Doderok | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:02 |
quote:Het was dan ook een opmerking op zijn commentaar: quote:Waarmee hij imo de indruk wekt dat voedselvergiftiging in gelijke mate bij alle voedingswaren voorkomt. En als ik geen volledige lijst had gegeven zou hij dat wel aangrijpen om zijn "betere bronnen" aan te halen. Het was dus GEEN antwoord op TS, enkel op wat ik beschouwde als een onnodig arrogante en denigrerende post. Mensen die denken dat ze superieur zijn omdat ze toevallig een diploma hebben... ![]() En het zal in dit opzicht misschien niet veel uitmaken of je 80 dan wel 160 gram vlees per dag eet, maar gezien het aantal voedselvergiftigingen per jaar is het wel een aspect dat meetelt als je praat over de mogelijke invloed van vlees in het dieet op de algemene gezondheid. quote:Mensen kiezen er niet bewust voor om besmet vlees te eten, net zoals reddingswerkers er niet voor kiezen om door HIV besmet te worden, maar het is wel een mogelijke consequentie van het eten van vlees, net zoals HIV besmetting een mogelijk gevolg kan zijn van werken in de medische sector of bij hulpdiensten. Maar we gaan hiermee inderdaad erg off-topic. Wat is er trouwens mis met het gebruik van het woord pasta? ![]() quote: | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:14 |
quote:Ja, jij komt ook nooit meer buiten de deur om leuke dingen te doen omdat er buiten veel meer kans is dat je een dodelijk ongeluk krijgt dan thuis? ![]() Wat een onzin dit ![]() Er wordt nu net gedaan alsof het eten van vlees gelijkstaat als het achteroverslaan van een fles schoonmaakchloor, mensen, get real en kijk wat realistisch is of niet, en denk niet dat je van alles zomaar dood kunt gaan. ![]() | |
hestria | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:20 |
ik vind het ook veel, wij eten ook veel vlees hier maar gemiddeld zo'n 200 gr voor ons en 50 gr voor de kleine, dus totaal 450 gr. Weet dat mijn schoonmama 125/150 gr pp rekent, vind ik zelf veel te weinig. maar van een kilo vlees eten wij dus 2x. | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:24 |
Abrupt (de TS) heeft het er ook over dat hij krachttraining doet. Dan moet je altijd wat meer eiwitten eten om de spieraanmaak te bevorderen. Dat kan hij doen door whey-shakes te gaan drinken enzo, maar een beetje meer proteine uit vlees kan geen kwaad. Met 100 gram haalt zijn krachttraining niets uit, ben ik bang. ![]() Hij moet naast zijn vlees gewoon nog gevarieerd eten, en daar heeft hij nog alle ruimte voor. | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:37 |
quote:Gevarieerd eten is voor mietjes. Echte mannen eten vlees. Vego hou je kop want ook jou vreten we op met een grijns van oor tot oor ik ben een carnivoor. ![]() | |
hestria | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:49 |
ja, maar als je even een klein beetje rekent dan betekend dat als ze met 3 personen zijn, en TS doet krachttraining dat als de andere 2 een normaal portie vlees eten voor gemak even 200 gr, dat TS 600 gr vlees eet, is dat niet erg veel zelfs voor iemand die krachttraining doet? | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:55 |
Nee, ze hebben om en nabij de kilo vlees, en dat delen ze gewoon door 3en, dus 300 gram de man. 300 gram is niet veel voor iemand die krachttraining doet. 600 gram voor alleen diner is wel een beetje veel, maakt niet eens uit waar het uit bestaat. ![]() | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 13:58 |
quote:Ik vreet dus elke avond ongeveer een halve kilo vlees en dat doe ik voor mijn sport en omdat ik vlees lekkerder vind dan konijnenvoer. 2 vliegen in 1 klap dus. | |
Uhmmie | dinsdag 13 maart 2007 @ 14:05 |
nu nog normaal leren praten beelz ![]() dat leer je helaas niet van vlees eten. | |
Isabeau | dinsdag 13 maart 2007 @ 14:10 |
quote:Geweldig! Mensen die een woordenboektekst citeren en om gelijk te krijgen een deel weglaten ![]() | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 14:24 |
quote:Definieer 'normaal'. | |
Isabeau | dinsdag 13 maart 2007 @ 14:26 |
quote:Waarschijnlijk moet je eten typen in plaats van vreten. Meer kan ik er even niet uithalen. | |
erodome | dinsdag 13 maart 2007 @ 14:28 |
quote:Je overdrijft mateloos, zeg zelf ook wel te zondigen en weleens meer dan 100 gram te eten, zeg ook niet dat je dan gelijk omvalt, maar het is wel zo dat boven die 100 gram de risiko's fiks toe beginnen te nemen. Zo kan gezegd worden alles boven de 100 gram is slecht, 2 wijntjes drinken is niet slecht voor je, 4 wijntjes wel, zonder dat je gelijk omvalt, doodgaat of de meest afschuwelijke ziektes krijgt, drink je 20 wijntjes op een dag dan ga je wel sneller tegen ellende aanlopen. Zo is het met vlees ook, hou je het dagelijks rond die 100 gram dan zal je weinig risiko lopen, hoe hoger je gaat hoe groter het risiko, eet je elke dag een halfe kilo rood vlees dan loop je een heel aardig risiko. Ik heb het dan ook over rood vlees gehad, niet over gevogelte en vis, alhoewel vis zoveel gif bevat dat je dat ook niet te vaak moet eten(lees de studie's maar eens van indianenstammen die heel veel zalm eten, de problemen zijn erg groot!). [ Bericht 0% gewijzigd door erodome op 13-03-2007 14:37:04 ] | |
Bolkesteijn | dinsdag 13 maart 2007 @ 14:46 |
quote:Ja, een toename van 1 miljoenste procent kans op kanker of hart en vaatziekten (veroorzaakt door vlees) naar een kans van 2 miljoenste procent. Dat is toch een verdubbeling van de kans op kanker. ![]() Kwantificeer jouw begrip van risico, heel aardig risico en groot risico eens. ![]() | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 15:55 |
quote:Risico: Naast een met HIV besmette homo gaan staan. Heel aardig risico: Je anaal laten nemen door die homo met HIV. Groot risico: Voor je je anaal laat nemen door die homo met HIV eerst met een scheermesje inkepingen maken in je aars en snijden in zijn eikel. Ofzo ![]() | |
Doderok | dinsdag 13 maart 2007 @ 16:34 |
quote:Waar doe ik dat? Ik eet zelf vlees, maak me er hoegenaamd geen zorgen over; heb genoeg slechte gewoontes die m'n levensverwachting met jaren verkorten; maar jij gebruikt eerst een autoriteitsargument om je gelijk te halen en mensen te kleineren en als iemand daar op reageert kan je niets beters bedenken dan bovenstaand gelul? Geef ons de feiten man! Jij beschikt immers over alle gegevens met je PubMed account. Moet toch een piece o' cake zijn om je "argumenten" met feiten kracht bij te zetten? Oh wacht: daar is blijkbaar wat mer voor nodig dan een grote mond. quote:Hmm, ja, kan begrijpen dat je liever uit het ijle lult. Trek het je niet aan joh, de meeste mensen zijn zoals jij, hebben een titel en een baan, kunnen dat gebruiken om indruk te maken op simpele zielen die niet beter weten, en zullen heel hun leven niets bijzonders presteren in hun vakgebied omdat ze noch de interesse, noch de intelligentie en al evenmin het doorzettingsvermogen hebben om boven de grijze massa uit te stijgen. Maar je loopt wel in een hospitaal rond en "artsen en dietisten geven mij als biomedisch ingenieur de verantwoordelijkheid om een beademings-apparaat te ontwikkelen die bij comateuze patienten precies kan meten welke voedingsstoffen ze aan het verbranden zijn" Nou nou, indrukwekkend zeg... BTW, merk net een andere post op: "Ik loop voor mijn studie rond in een academisch ziekenhuis en sta ingeschreven bij een faculteit geneeskunde, en ik heb nog nooit zo'n ongefundeerde bullshit gehoord dat vlees slecht voor je zou zijn." Als jij een biomedisch ingenieur bent, welke studie volg je nu dan? Of ben je gewoon een studentje dat zich mag bezighouden met een ontwerp dat sowieso nooit gebruikt zal worden? "Biomedisch ingenieur die de verantwoordelijkheid gegeven is door artsen en diëtisten..." ![]() Mensen die echt iets voorstellen hebben het niet nodig om zich belangrijker voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn. Veel succes nog knulletje. ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 16:55 |
quote:Ik weet niet of je het doorhebt, maar deze discussie wordt door meerdere mensen gevoerd, en niet alleen door jou en mij. Lees ook eens wat anderen beweren en bedenk dat ik daar ook wel eens een reactie op geef. Ik noemde je niet eens letterlijk bij naam in de reactie, maar je voelt je al gelijk aangesproken. Beetje twitchy niet? Er werd door Erodrome mij gevraagd waar ik mijn kennis vandaan haalde, ik geef daar antwoord op, en jij kunt daar blijkbaar niet tegen? *Ik* begon er niet over hoor, het werd mij gevraagd. ![]() En ik weet niet of je in Belgie door mag leren als je al een diploma hebt, maar dat is wel het geval in Nederland. quote:Dankje. ![]() ![]() quote:Damn, jij hebt een hoop frustratie? ![]() Even een recap: TS vraagt of het schadelijk is 300 gram vlees per dag te eten. Antwoord: nee, zeker niet als je krachttraining doet. Er zijn vooralsnog slechts enkele klinische trials geweest die zich specifiek richtten op rood vlees, waarbij de kans op kanker iets toenam. 1 op de 3 mensen krijgt sowieso een vorm van kanker in hun leven, door echt continu schandalig vaak rood vlees te eten zonder variatie verhoog je de kans van 33% naar 35% ofzo. Nou yay. ![]() Maar veel studies hebben ook daarbij klinische omstandigheden gebruikt: bv. het compenseren voor de inname van fruit dat een tegengesteld effect zou hebben. Vis en ander wit vlees geven weer een positief beeld, welke de effecten van rood vlees weer kunnen tenietdoen. In het merendeel van de studies is daarvoor gecompenseerd, om de schadelijke effecten uit te vergroten. Niet omdat ze zo graag een ontdekking willen maken, maar gewoon om in een klinische trial extra het effect aan te tonen. Een normaal persoon zoals de TS heeft gewoon variatie in zijn voedselpatroon, dus in de praktijk is hij gewoon veilig. Dus de stelling: "meer dan 100 gram vlees per dag verhoogt je gezondheidsrisico significant" slaat werkelijk nergens op, te algemeen en te ver van de praktijk. En daar begon mijn kont tegen de krib aan te beuken. ![]() TS, leef je nog? ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door Stereotomy op 13-03-2007 17:18:43 ] | |
parselmouth | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:00 |
Sowieso elke dag vlees is niet echt gezond. Veel beter is het om te varieren, dus neem eens in die 7 dagen eens vis in plaats van vlees en nog een andere dag laat je het vlees helemaal weg. Variatie = okay. | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:19 |
quote:Grote onzin dat dat niet gezond is. Ik eet elke dag vlees en ik ben bijna nooit ziek. Ik schijt normaal en ben niet te zwaar en niet te licht. Niets mis met elke dag vlees eten dus. | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:20 |
quote:Nee, nu ben je ok. Je schijnt over 40 jaar aan kanker dood te gaan. ![]() | |
parselmouth | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:25 |
Sja, dat beweren rokers ook. Dat ze gezond zijn en nooit ziek zijn. Goed dat je nu nergens last van hebt, maar een eenzijdig eetpatroon is niet gezond te noemen, dat zul je op de langere termijn wel merken. Verder kan ik persoonlijk ook echt niet begrijpen dat mensen elke dag vlees op hun bord zouden willen hebben. Een keertje iets anders is dan toch een verademing? | |
Stereotomy | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:27 |
Variatie is goed. ![]() Elke dag vlees hoeft niet ongezond te zijn. ![]() Poldercompromis. ![]() | |
parselmouth | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:32 |
![]() Zolang het maar niet elke dag hetzelfde soort vlees is dan (en zeker niet teveel rood vlees). Elke dag sperzieboontjes is ook niet gezond immers ![]() | |
Isabeau | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:40 |
quote:Dit soort gezondheidsrisico's staat er niet om bekend om binnen korte tijd schadelijk te zijn, maar verhogen risico's op ziekte vooral op de zeer lange termijn. | |
beelz | dinsdag 13 maart 2007 @ 17:50 |
quote:Je hebt verschillende soorten vlees... | |
Autoreply | dinsdag 13 maart 2007 @ 18:19 |
quote:Wat dacht je van: En zo kan ik nog wel even verder gaan. Smaken stuk voor stuk allemaal compleet anders en terwijl bij vlees alles op elkaar lijkt. Behalve dat het (meestal) goedkoper is is het ook nog een stuk gezonder. Wat let je? | |
Uhmmie | woensdag 14 maart 2007 @ 09:49 |
hmm ik werk naast schmidts zeevishandel.. was die maar wat goedkoper :S eten wel vaker vis nu ik hier werk *grin* versche vis is beter dan de supermarkt tenslotte | |
Un-X-PecteD | woensdag 14 maart 2007 @ 12:46 |
Hmm.. Ik eet lang niet iedere dag rood vlees, meestal 2x, soms 3x per week, en dan ook in de mate van 300 gram. Misschien dat rood vlees toch maar eens iets gaan minderen dan, maar dat zal er hier toch wel niet van komen, want vlees blijft lekker ![]() | |
Abrupt | woensdag 14 maart 2007 @ 13:31 |
Zo hey, de hele discussie hier was me een beetje ontgaan ![]() | |
Stereotomy | woensdag 14 maart 2007 @ 13:42 |
Abrupt, als je niet dood wil gaan door artheroscelerose, moet je omswitchen naar rundergehakt of tartaar ![]() Voor kanker maakt het niet zoveel uit, de kans blijft even groot. ![]() Eet ook wat meer vis ![]() | |
Knipkip | woensdag 14 maart 2007 @ 13:53 |
Zolang je niet teveel varkensvlees eet, en ander vlees afwisselt met vette vis (lees: zalm, paling...) valt het wel mee hoor. Wel voldoende koolhydraten bij eten, en als je het voor de hoeveelheden ijzer doet, geen zuivel erbij. ![]() | |
Uhmmie | woensdag 14 maart 2007 @ 14:05 |
oe vervelend! paling.. zalm.. tonijn.. *yum* oh en wat betreft het ijzer: vit. C bevordert de ijzeropname glaasje vers sap (jus d'orange bjv.) bij het eten doet wonderen ![]() | |
Abrupt | woensdag 14 maart 2007 @ 15:09 |
Hmm, eens wat maaltijden met vis gaan proberen dan ![]() ![]() |