Nee, in dit stuk van Tros Radar worden mainstream wetenschappers tegengesproken, dat kan alleen in TRU, althans dat is mijn ervaring, kheb al zo vaak gehad dat mainstream programma's naar TRU worden gegooid omdat mensen op andere boards het schijnbaar niet aan kunnen.quote:Op donderdag 8 maart 2007 12:54 schreef Godlike02 het volgende:
Is dit niet meer voor lif?
1 soort cholesterol die op 2 manieren kan worden getransporteerd via LDL (slecht) en HDL (goed)quote:Op donderdag 8 maart 2007 13:12 schreef minkuukel het volgende:
Als ik het goed heb begrepen heb je 2 soorten cholesterol waarvan er inderdaad 1 slecht voor je is.
Ja hoor ...quote:Op donderdag 8 maart 2007 12:59 schreef TaLoN.NL het volgende:
[..]
Nee, in dit stuk van Tros Radar worden mainstream wetenschappers tegengesproken, dat kan alleen in TRU,
quote:Op donderdag 8 maart 2007 13:21 schreef Re het volgende:
[..]
1 soort cholesterol die op 2 manieren kan worden getransporteerd via LDL (slecht) en HDL (goed)
aparte conclusie, klepel klok enzoquote:Op donderdag 8 maart 2007 16:31 schreef TaLoN.NL het volgende:
Dus vetten die lichter dan water zijn, zijn niet goed voor ons.
Dan nog is de conclusie dat alle vetten met een dichtheid lager dan die van water slecht voor ons zijn, een beetje te kort door de bocht....quote:Op donderdag 8 maart 2007 16:59 schreef TaLoN.NL het volgende:
![]()
Vetten zijn zo en zo lichter dan water, ik bedoel vetten met een lage dichtheid.
NEE, alleen degenen met een lage dichtheid.quote:Op donderdag 8 maart 2007 17:56 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Dan nog is de conclusie dat alle vetten met een dichtheid lager dan die van water slecht voor ons zijn, een beetje te kort door de bocht....
quote:Op donderdag 8 maart 2007 16:59 schreef TaLoN.NL het volgende:
![]()
Vetten zijn zo en zo lichter dan water, ik bedoel vetten met een lage dichtheid.
het gaat hier toch over cholesterol wat zowel goede (bouwstoffen voor het lichaam) als slechte eigenschappen heeft, het wordt door LDL getransporteerd naar het lichaam toe, daar kan het zich afzetten in bloedvaten als er een te hoge concentratie voordoet waardoor er plaques ontstaan (arterosclerose) dat is niet goed. HDL zorgt er weer voor dat cholesterol wordt afgevoerd naar de lever waar het dus uitgescheiden kan worden. Als dus de balans verkeerd is en je teveel cholesterol tot je neemt raakt dit evenwicht verstoord en krijg je ophopingen die vervolgens tot infracten kan leiden.quote:Op donderdag 8 maart 2007 18:12 schreef TaLoN.NL het volgende:
[..]
NEE, alleen degenen met een lage dichtheid.![]()
Lees:
[..]
nou cholesterol is wel een essentiele bouwstof voor je lichaam en een precursor van ontzettend veel nuttige stoffen die het lichaam gewoon nodig heeftquote:Op vrijdag 9 maart 2007 10:25 schreef sanni het volgende:
Ons lichaam kan niet zonder vetten, dus die heb je sowieso nodig. M.b.t cholesterol:
Dat is altijd door de beugel genomen slecht voor je lichaam. Daarom flkker ik bij het eten
van een hard gekookt eitje altijd dat gele -wel lekkerste- bolletje er altijd uit en eet ik alleen
het eiwit.![]()
quote:Op vrijdag 9 maart 2007 10:25 schreef sanni het volgende:
Ons lichaam kan niet zonder vetten, dus die heb je sowieso nodig. M.b.t cholesterol:
Dat is altijd door de beugel genomen slecht voor je lichaam. Daarom flkker ik bij het eten
van een hard gekookt eitje altijd dat gele -wel lekkerste- bolletje er altijd uit en eet ik alleen
het eiwit.![]()
Iemand die constant naar het ziekenhuis moet vanwege zijn hartkwaal is een stuk duurder dan iemand die alleen pilletjes sliktquote:Op zaterdag 10 maart 2007 11:35 schreef Suko het volgende:
Nou goedkoop? Lipitor 90 stuks à 20 mg voor 120.71 euro vind ik niet echt goedkoop, heb net even met zus gebeld. Kan zijn dat andere soorten goedkoper zijn. Maar ik neem het zonder meer aan dat statische gezien er kosten worden bespaard én levens. Feit blijft dat mogelijk ook nog medicijnen worden voorgeschreven tegen de bijwerkingen, dus nog meer kosten, en de levenskwaliteit voor velen niet echt verbeterd. Ben trouwens benieuwd of Radar nog verder op de aantijgingen ingaat, wat betreft het ongenuanceerd weergeven over cholesterolverlagers.
Uit die trials komt naar voren dat het gebruik van Crestor (Rosuvastatine) (nog) niet effectiever is dan de overige statinen. Wat wel zo is (en daarom prefeer ik ook Crestor) is dat 10 mg Crestor het zelfde effect heeft als bijvoorbeeld 80 mg Zocor (Simvastatine). De kans op bijwerkingen bij Crestor is dus kleiner dan bijvoorbeeld bij Zocor (bij hogere doseringen neemt de kans op bijwerkingen toe).quote:Op zaterdag 10 maart 2007 15:02 schreef anastomose het volgende:
Isabeau, simvastatine is nog steeds de standaard. Lipitor biedt geen voordeel ten opzichte hiervan. Simvastatine kost maar 8,30 per maand. Als het echter aan de cardiologen ligt, krijgen we overigens wel allemaal crestor. Ben benieuwd wat uit de trials hiernaar komt.
En veiligheidsspeldje, hoewel wat je zegt best waar kan zijn, vraag ik me af of die depressie niet wordt veroorzaakt door het hebben gehad van een hartaanval? Dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten...
Wat dat laaste betreft. Er zijn genoeg mensen zonder hartaanvallen die door dit middel last van depressies hebben die ze voorheen niet hadden.quote:Op zaterdag 10 maart 2007 15:02 schreef anastomose het volgende:
Isabeau, simvastatine is nog steeds de standaard. Lipitor biedt geen voordeel ten opzichte hiervan. Simvastatine kost maar 8,30 per maand. Als het echter aan de cardiologen ligt, krijgen we overigens wel allemaal crestor. Ben benieuwd wat uit de trials hiernaar komt.
En veiligheidsspeldje, hoewel wat je zegt best waar kan zijn, vraag ik me af of die depressie niet wordt veroorzaakt door het hebben gehad van een hartaanval? Dat gaat je ook niet in de koude kleren zitten...
Het enige waar men het over eens is, is dat transvetzuren dé veroorzaker zijn van hart- en vaatziekten. Dat past ook in het beeld wat de afgelopen 100 jaar is getoond: zowel enorme toename in productie transvetzuren (ze gooien het tegenwoordig overal in, zelfs in sommige soorten brood) en enorme toename hart- en vaatziekten.quote:Op zondag 11 maart 2007 18:10 schreef Suko het volgende:
En dát is nou juist ook de dicussie, wie heeft/hebben er gelijk. Doen die cholesterolverlagers echt hartfalen voorkomen, is het middel misschien erger (bijwerkingen) dan de kwaal, moet iedereen dat maar slikken of is toch meer differentiatie nodig, wie wel en wie niet aan de medicatie en welke dosering. In de Leugen Regeert zijn reacties te zien wat betreft o.a.die meneer Ravnskov, op Uitzending gemist is die aflevering van vorig week terug te zien.
Complottheorieen zijn overal te vinden. Ook de rest v/d wetenschapswereld doet aan napraten / verkeerd quoten / verkeerd onderzoek etc. Iedereen heeft tegenwoordig banden met iedereen lijkt het, maar naar mijn mening is dit gewoon het niveau "11 september is een hoax".quote:Op zaterdag 10 maart 2007 11:51 schreef Ericr het volgende:
Exogeen cholesterol is niet de grote boosdoener, je LDL cholesterolgehalte verhogen door de inname van verzadigde vetten en transvetten is echter wel iets dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Je kan gerust een ei consumeren (of meerdere), dat exogeen cholesterol kan weinig uitrichten.
Ravnskov is een zogenaamde contriarian op het gebied van vetten en dan vooral gericht op cholesterol. Net zoals Mary Enig, Mercola, Weston A Price foundation, Sally Fallon etc. Die laatsten hebben vaak banden met de traditionele boerenindustrie. Niet zo vreemd dat ze dus preken dat je gerust voeding in kan nemen met een hoog gehalte aan verzadigd vet.
Wat vooral opvallend is, al die figuren en instituten citeren vooral elkaar om de indruk te geven dat hun onderzoeken wel degelijk gefundeerd zijn. Ravnskov citeert Mary Enig, Enig citeert Ravnskov, Mercola citeert Weston A Price onderzoeken etc. Buiten die contrariancirkel zal je zeer weinig wetenschappers vinden die niet waarschuwen voor de inname van teveel verzadigd vet of transvetten.
Ravnskov is gewoon een kwakzalver met zeer discutabele standpunten, onbegrijpelijk dat Radar zulke 'wetenschappers' naar voren haalt.
Ok. Weer wat geleerd.quote:Op zondag 11 maart 2007 18:55 schreef LedZep het volgende:
Alicey: cholesterolgehalte wordt doorgaans in twee waarden gegeven, absolute waarde (totaal gehalte) en totaal gehalte / hoeveelheid HDL
Dat zijn 3 vragen.quote:Concluderend uit mijn vorige posts denk ik dat je twee vragen moet stellen:
1. Zorgt veel verzadigd vet voor een hoger cholesterol?
2. En in hoeverre speelt de verhouding verzadigd / onverzadigd een rol?
3. Is een hoger cholesterol de directe reden voor atherosclerose? maw is hoog cholesterol schadelijk wanneer de levensstijl gezond is (en dus de aderwandbeschadigingen veel minder c.q. minder ernstig voorkomen)
met schandalen als DES, softenon en (recenter) voixx in het achterhoofd ben ik toch wat terughoudender met nieuwe medicijnen. Er is nog steeds geen bewijs voor effect op harde eindpunten (mortaliteit, morbiditeit). Dikke kans dat die trials in de komende jaren verschijnen, en dan zal het wel alsnog de standaard worden.quote:Op zaterdag 10 maart 2007 19:02 schreef DDM het volgende:
[..]
Uit die trials komt naar voren dat het gebruik van Crestor (Rosuvastatine) (nog) niet effectiever is dan de overige statinen. Wat wel zo is (en daarom prefeer ik ook Crestor) is dat 10 mg Crestor het zelfde effect heeft als bijvoorbeeld 80 mg Zocor (Simvastatine). De kans op bijwerkingen bij Crestor is dus kleiner dan bijvoorbeeld bij Zocor (bij hogere doseringen neemt de kans op bijwerkingen toe).
Voor de rest is het allemaal lachwekkend wat er in die uitzending gezegd is. Van al de patienten die ik gezien heb die statinen slikken waren er maar een stuk of 3 die last hadden van spierkrampen. En dan net toevallig 2 mensen die wel klachten hadden in dat programma (goede ervaringen worden niet benoemd). Alle medicijnen hebben bijwerkingen dus ook statinen. Je kan trouwens heel makkelijk switchen tussen statinen. Als de één bijwerkingen geeft dan hoeft de ander dat niet te geven. Overigens ben ik heilig overtuigd van het feit dat deze medicijnen ons zullen gaan redden van hart -en vaatziekten. Temeer omdat statinen niet alleen op het cholesterol werkt, maar ook een beschermend effect heeft op het endotheel (vaatwand). Dat is ook de reden waarom iedereen met hart -en vaatziekten een statine krijgt voorgeschreven, ondanks dat sommige van die mensen een normaal cholsterol hebben.
Ik begrijp wat je bedoelt, Suko. De farmaceutische industrie heeft inderdaad niet een al te beste reputatie. En dat hebben ze ook voor een groot deel aan zichzelf te wijten.quote:Op zondag 11 maart 2007 20:00 schreef Suko het volgende:
Prachtige analyses hoor daar niet van, ik neem het allemaal tot mij en ook mijn zus (diabete, slikt nu 1x 20 mg Lipitor, en heeft last van bijwerkingen, was 40 mg) [b]maar wat moet je als leek hier mee? Gek wordt je van allerlei conslusies, wetenswaardigheden, tegenstrijdigheden, napraters, belangenverstrengeling, die gigantische industrie.[b] En zittend tegenover je behandelend arts kijkt hij/zij je aan, je hoort de arts denken: weer zo iemand die wat heeft gelezen en gehoord en denkt te weten wat het juiste is, en laat jou als het ware de keuze die pillen te slikken, want opeens ben je eigenwijs en het is toch jouw lijf. De verhouding van arts-patient staat op het spel, een ander is er zo gauw niet en indien wel, dan zal hij/zij wel hetzelfde denken. Men wordt er geen steek wijzer van, alleen almeer verontrust, zelfs wat bang. Je hart is je leven maar wat is het beste voor jou als leek met een beetje kennis vanuit de media en internet. Een dilemma voor mensen die nu slikken en voor mensen zoals ik die vermoedelijk op de nominatie staan hiermee te moeten beginnen...
Ik wil toch even een paar aanmerkingen maken. Ik zal er voor het gemak even van uit gaan dat de onderzoeken die hij aanhaalt correct zijn uitgevoerd en geïnterpreteerd.quote:Op zondag 11 maart 2007 13:25 schreef LedZep het volgende:
Statines zijn rommel die o.a. spierweefsel vernietigen en de complete hormoonhuishouding over hoop gooien. Er zijn overigens zat wetenschappelijke onderzoeken die uitwijzen dat verzadigd vet en een hoog cholesterol niet correleren met meer hart- en vaatziekten.
Kijk bijvoorbeeld eens op deze site: http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
Op dit deel van de site lezen we bijvoorbeeld (met links naar wetenschappelijke onderbouwing):
Hij zegt dus niets over cholesterol en hartinfarcten.quote:"2. Een hoog cholesterol veroorzaakt atherosclerose (‘aderverkalking’) en hartinfarcten, zo wordt algemeen beweerd. Talrijke studies hebben echter laten zien dat mensen met een laag cholesterol net zo veel aderverkalking ontwikkelen als mensen met een hoog cholesterol."
niet meer vet hebben gegeten. Over opname van het gegeten vet, en in hoeverre het vet een extra ongezonde werking in deze mensen heeft gehad, wordt dus niet gerept.quote:"4. Cholesterol en verzadigd vet in de voeding hebben niets te maken met de ontwikkeling van atherosclerose of het risico op een hartinfarct. Meer dan 30 wetenschappelijke studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat infarctpatiënten in de periode voorafgaand aan hun infarct niet meer vet hebben gegeten dan gezonde mensen. "
Stel dat ze kankerverwekkend zijn na 30 jaar gebruik. Denk je dat dat veel uitmaakt voor mensen die al een hartaanval hebben gehad op hun 50e en daarna zijn gestart met statines?quote:"6. De nieuwe klasse cholesterolverlagers, de statines, verlagen het risico op een hartinfarct, maar het effect is erg zwak en heeft niets met cholesterolverlaging te maken. Helaas zijn statines ook kankerverwekkend, tenminste in proefdieren. Of ze ook voor mensen kankerverwekkend zijn, weten we nog niet zeker, omdat de statines pas tien jaar worden gebruikt. Roken leidt ook niet binnen tien jaar tot longkanker."
Bejaarden (alzheimer bijv) die überhaupt niets meer eten hebben inderdaad een laag cholesterol. Doet me denken aan het verhaal dat mensen met een te lage BMI ongezonder zouden zijn dan die met een te hoog BMI. Daar reken je ook meteen de anorexiapatiënten mee.quote:"7. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor minder dan 10 % van degenen die overlijden aan een hartinfarct. Daarentegen beschermt een hoog cholesterol tegen infecties en leven oudere mensen met een hoog cholesterol langer dan oudere mensen met een laag cholesterol."
transvetzuren zijn wel verschrikkelijk ongezond. Daar heb je absoluut gelijk in.quote:Deze meneer Ravnskov is al jaren een fel tegenstander van de cholesterolhype en probeert ook al jaren duidelijk te maken dat al die conclusies berusten op met name het negeren van het tegendeel, napraten en verkeerd onderzoek (zo is er bij veel onderzoek bv transvetzuren ondergebracht bij verzadigde vetten )
Triest is dat je nooit zeker weet of het door het stoppen met de medicijnen komt of dat ze dat hartinfarct toch al zou hebben gekregen. En die onzekerheid zal denk ik aan je blijven knagen.quote:Op woensdag 14 maart 2007 14:42 schreef Re het volgende:
och als de eerste doden vallen wordt het pas interessant.... zou je dat willen Suko, kun je daar mee leven als je zus een fatale hartaaanval krijgt nadat ze gestopt is?
(ongeveer dezelfde benaderings tacktiek vanaf de andere kant)
ik beweer gewoon stellig dat als je stopt je een nog grotere grote kans maakt dat het goed fout gaat, wat Radar kan, kan ik ook hoor. en probeer een fatale hartaanval maar eens terug te draaien...quote:Op woensdag 14 maart 2007 14:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Triest is dat je nooit zeker weet of het door het stoppen met de medicijnen komt of dat ze dat hartinfarct toch al zou hebben gekregen. En die onzekerheid zal denk ik aan je blijven knagen.
Ze is niet gestopt, ze heeft de dosering gehalveerd ivm ernstige bijwerkeningen (met schoorvoetende toestemming van de arts) en slikt daarbij nu visolie, ik had dat al gepost hoor, niet zomaar wat roepen. Het is even afwachten of er verbetering komt. Wel is het zo dat ik in ernstige dubio sta om dat soort middelen te gaan slikken gezien de sitruatie van m'n zus, het komt iets meer voor in de familie. Ik zie wel, Maar een grondig volkomen onafhankelijk onderzoek is gewenst, daar kan niemand toch op tegen zijn.quote:Op woensdag 14 maart 2007 14:42 schreef Re het volgende:
och als de eerste doden vallen wordt het pas interessant.... zou je dat willen Suko, kun je daar mee leven als je zus een fatale hartaaanval krijgt nadat ze gestopt is?
(ongeveer dezelfde benaderings tacktiek vanaf de andere kant)
Dat denk ik ook.quote:Op woensdag 14 maart 2007 14:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Triest is dat je nooit zeker weet of het door het stoppen met de medicijnen komt of dat ze dat hartinfarct toch al zou hebben gekregen. En die onzekerheid zal denk ik aan je blijven knagen.
Er zijn echt tig onderzoeken gedaan rond de 9000 wetenschappelijke gepubliceerde artikelen 2000 reviews over statins en cholesterol...quote:Op woensdag 14 maart 2007 18:06 schreef Suko het volgende:
[..]
Ze is niet gestopt, ze heeft de dosering gehalveerd ivm ernstige bijwerkeningen (met schoorvoetende toestemming van de arts) en slikt daarbij nu visolie, ik had dat al gepost hoor, niet zomaar wat roepen. Het is even afwachten of er verbetering komt. Wel is het zo dat ik in ernstige dubio sta om dat soort middelen te gaan slikken gezien de sitruatie van m'n zus, het komt iets meer voor in de familie. Ik zie wel, Maar een grondig volkomen onafhankelijk onderzoek is gewenst, daar kan niemand toch op tegen zijn.
[..]
Dat denk ik ook.
Zeker is dat voeding (en zeker de hedendaagse hap) een belangrijke rol speelt maar jammer genoeg is dat voor sommige groepen niet afdoende, zoals ik in eerdere posten heb opgenoemd en dan is men afhankekijk van medicatie.quote:Op woensdag 14 maart 2007 19:13 schreef frenkck het volgende:
Ik blijf ook overtuigd dat cholesterol niet de boosdoener is, maar dat het komt door algeheel slechte voeding. Dat wil zeggen deze personen teveel transvetzuren en te weinig mineralen en vitaminen binnen krijgen. Bewerkte voedingsproducten zijn gewoon slecht voor je.
Ik blijf voet bij stuk houden dat voeding ALLES bepalend is, maar dat is mijn mening en die is niet wetenschappelijk onderbouwd ofzo. Veel mensen hebben namelijk geen idee wat ze eten en dat is jammer.quote:Op woensdag 14 maart 2007 19:25 schreef Suko het volgende:
[..]
Zeker is dat voeding (en zeker de hedendaagse hap) een belangrijke rol speelt maar jammer genoeg is dat voor sommige groepen niet afdoende, zoals ik in eerdere posten heb opgenoemd en dan is men afhankekijk van medicatie.
Dan moet je niet iets beweren waar je je niet in hebt verdiept, wat dit betreft. Net wat ik schreef, sommige groepen mensen hebben een aandoening zoals diabetes met als bijkomende aandoening een verstoorde vetstofwisseling, dan helpt een speciaal dieet niet of onvoldoende, lees mijn eerdere post eens: Is cholesterol wel zo slecht voor je?quote:Op woensdag 14 maart 2007 19:48 schreef frenkck het volgende:
[..]
Ik blijf voet bij stuk houden dat voeding ALLES bepalend is, maar dat is mijn mening en die is niet wetenschappelijk onderbouwd ofzo. Veel mensen hebben namelijk geen idee wat ze eten en dat is jammer.
Als mensen diabetes ontwikkelen, weten ze nog steeds niet wat ze eten ben ik van mening. Want als je GOED eet, heb je daar helemaal geen kans op. Zoveel koolhydraten als de gemiddelde mens hedendaags eet, is ons lichaam helemaal niet voor gebouwd namelijk.quote:Op woensdag 14 maart 2007 20:17 schreef Suko het volgende:
[..]
Dan moet je niet iets beweren waar je je niet in hebt verdiept, wat dit betreft. Net wat ik schreef, sommige groepen mensen hebben een aandoening zoals diabetes met als bijkomende aandoening een verstoorde vetstofwisseling, dan helpt een speciaal dieet niet of onvoldoende, lees mijn eerdere post eens: Is cholesterol wel zo slecht voor je?
Nutteloze reactie.quote:Op woensdag 14 maart 2007 20:27 schreef frenkck het volgende:
[..]
Als mensen diabetes ontwikkelen, weten ze nog steeds niet wat ze eten ben ik van mening. Want als je GOED eet, heb je daar helemaal geen kans op. Zoveel koolhydraten als de gemiddelde mens hedendaags eet, is ons lichaam helemaal niet voor gebouwd namelijk.
Juist en dan is het nog niet eens zeker of het persoon wel klachten gaat krijgen!quote:Op donderdag 15 maart 2007 09:13 schreef dragonrider het volgende:
Opzich zit er wel een kern van waarheid in wat er bij radar verteld werd. Stel, bij iemand wordt een hoog cholesterol gemeten, waarom dan niet onderzoeken of er sprake is van atherosclerose maar gelijk die medicijnen voorschrijven zonder te weten of er echt iets aan de hand is. Als er geen sprake is van atherosclerose maar die persoon wel een hoog cholesterol heeft dan zou het in ieder geval nog een jaar of 20 duren voor die persoon eventueel klachten zou kunnen krijgen. Dus zijn die medicijnen helemaal niet nodig terwijl ze wel voorgeschreven worden aan die personen op het moment.
Ten eerste kan je niet altijd aantonen of iemand atherosclerose heeft. Je kan het alleen aantonen in bepaalde vaten zoals de halsslagaders. Maar deze hoeven niet representatief te zijn voor de rest van het lichaam. En al zou je niet behandelen als iemand geen atheroslerose heeft, dan zou je net zo goed het woord PREVENTIE kunnen schrappen in de geneeskunde. Dan zou je bijvoorbeeld ook geen hoge bloeddruk meer hoeven te behandelen (dat geeft immers o.a. ook atherosclerose). Daarnaast hebben mensen met een te hoog cholesterol vaak ook andere risicofactoren voor het ontwikkelen van hart -en vaatziekten. Om dan niet te behandelen is een kunstfout. Aangezien het proces van atherosclerose dan sneller gaat (dat is sowieso geen 20 jaar zoals jij zegt). Daarnaast werken statinen niet alleen op het cholesterol. Ze beschermen de hele vaatwand tegen schade. Dat is ook de reden waarom ook mensen met normale cholesterolwaarden en andere risicofactoren en/of een hart -en vaatziekt een statine krijgen.quote:Op donderdag 15 maart 2007 09:13 schreef dragonrider het volgende:
Opzich zit er wel een kern van waarheid in wat er bij radar verteld werd. Stel, bij iemand wordt een hoog cholesterol gemeten, waarom dan niet onderzoeken of er sprake is van atherosclerose maar gelijk die medicijnen voorschrijven zonder te weten of er echt iets aan de hand is. Als er geen sprake is van atherosclerose maar die persoon wel een hoog cholesterol heeft dan zou het in ieder geval nog een jaar of 20 duren voor die persoon eventueel klachten zou kunnen krijgen. Dus zijn die medicijnen helemaal niet nodig terwijl ze wel voorgeschreven worden aan die personen op het moment.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |