lees de OP ofzo? en dat jij ergens niet van gehoord hebt betekent niet dat het er niet isquote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je zegt blijkbaar, volgens welke bron dan?
Ik woon al 20 jaar in een stad met veel stadsduiven en ik heb in al die 20 jaar nog nooit gehoord van gezondheidsklachten door die beesten.
leuke drogredenatiequote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:43 schreef onemangang het volgende:
[..]
Zo kan je ook over mensen spreken. Verspreiden ook ziektes. Uitroeien dan maar?
In de OP staat niet dat stadsduiven de bron zijn van deze ziekte.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:44 schreef Re het volgende:
[..]
lees de OP ofzo? en dat jij ergens niet van gehoord hebt betekent niet dat het er niet is
Op zich is specieisme meer een drogredenatie.quote:
quote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:36 schreef speknek het volgende:
[..]
Ceterum censeo Columbidae esse delendam.
Er staat dat 8% van de stadsduiven de ziekte draagt, hoe bron achtig wil je het hebbenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
In de OP staat niet dat stadsduiven de bron zijn van deze ziekte.
Maar volgens jou moest ik maar eens op een plein gaan rondkijken om dan te kunnen constateren dat stadsduiven ongezond zijn. Nee, dat is een puike argumentatie.![]()
Andere vogels dragen net zo goed deze ziekte mee. Dat verandert niet als je de stadsduiven uitroeit.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:03 schreef Re het volgende:
[..]
Er staat dat 8% van de stadsduiven de ziekte draagt, hoe bron achtig wil je het hebbenEn dan heb je nog ziektes als partyfus en zijn een gewillige bron voor parasieten. een groot deel van de stadsduiven wordt in leven gehouden door afval, natuurlijk voedsel krijgen ze nauwelijks. Elke duif schijt 14 kilo stront per jaar.
ik moest het ff opzoekenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:50 schreef speknek het volgende:
[..]
Op zich is speciesisme meer een drogredenatie.
Andere vogels gebruiken niet de stad als onnatuurlijke habitat, althans niet in de hoeveelheid als stadsduivenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Andere vogels dragen net zo goed deze ziekte mee. Dat verandert niet als je de stadsduiven uitroeit.
Zoek voortaan op specieism. Het is een anglicisme.quote:
quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:07 schreef Re het volgende:
[..]
Andere vogels gebruiken niet de stad als onnatuurlijke habitat, althans niet in de hoeveelheid als stadsduiven
Bronquote:Mensen lopen het meeste risico zich te besmetten wanneer zij intensief contact met vogels hebben, zoals vogelkwekers, personeel van dierenwinkels en pluimveehouders.
dat had ik door jaquote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:09 schreef speknek het volgende:
[..]
Zoek voortaan op specieism. Het is een anglicisme.
en de ongedierte bestrijding van de roteb heeft een divisie speciaal voor duiven...quote:
Omdat ze niet onder pluimvee vallen, dragen ze geen ziekten over.. jaja.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:51 schreef Adelante het volgende:
Ik las vanmorgen op teletekst dat Duiven niet onder pluimvee vallen en dus ook niet opgehokt hoeven te worden bij een uitbraak van de vogelgriep. Dus niet alle ziekten die een duif draagt, zullen overdraagbaar zijn op mensen.
Hoe wordt de populatie kunstmatig in stand gehouden, en waarom is een stad een niet natuurlijke habitat?quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:16 schreef Re het volgende:
Het gaat mij erom dat je kunstmatig een populatie (zieke) dieren in stand houdt in een niet natuurlijke habitat
zieke dieren worden bijgevoerd, compleet afhankelijk gemaakt, vetgemest door afval, de enige reden waarom die duiven in de stad zitten, er is geen stadsduif te vinden die geen tenen of poten mist. De stadsduif stamt af van de rotsduif die niet eens in Nederland voorkomt. Ik heb niets tegen duiven, wel tegen duiven die overlast veroorzakenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:19 schreef speknek het volgende:
[..]
Hoe wordt de populatie kunstmatig in stand gehouden, en waarom is een stad een niet natuurlijke habitat?
De meeste stadsduiven zijn ontsnapte postduiven, dacht ik.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:19 schreef speknek het volgende:
[..]
Hoe wordt de populatie kunstmatig in stand gehouden, en waarom is een stad een niet natuurlijke habitat?
Ook dat is geen antwoord op mijn vraag.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 10:21 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Volgens mij worden ratten alleen bestreden als mensen melden dat ze last van ze hebben.
Dat vind ik wat anders, er is geen actief beleid om de duivenpopulatie in stand te houden ofzo. Voor de rest hebben ze gewoon een ecologisch/evolutionaire niche waar ze, gezien hun aantal, prima op aangepast zijn. Ze zijn niet onnatuurlijker dan homo's, om maar eens een dooddoener erin te gooien.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:27 schreef Re het volgende:
zieke dieren worden bijgevoerd, compleet afhankelijk gemaakt, vetgemest door afval, de enige reden waarom die duiven in de stad zitten, er is geen stadsduif te vinden die geen tenen of poten mist. De stadsduif stamt af van de rotsduif die niet eens in Nederland voorkomt. Ik heb niets tegen duiven, wel tegen duiven die overlast veroorzaken
Jammer dan.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook dat is geen antwoord op mijn vraag.
ze hebben een ecologische/evolutionaire niche dat zeker, maar wel een kunstmatige en dat zou niet eens een groot probleem zijn ware het niet dat er veel van die duiven ziek en/of verminkt zijn, maar we doen er alles voor om ze in leven te houden, dat vind ik eigenlijk nog zieliger voor die beestenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:43 schreef speknek het volgende:
[..]
Dat vind ik wat anders, er is geen actief beleid om de duivenpopulatie in stand te houden ofzo. Voor de rest hebben ze gewoon een ecologisch/evolutionaire niche waar ze, gezien hun aantal, prima op aangepast zijn. Ze zijn niet onnatuurlijker dan homo's, om maar eens een dooddoener erin te gooien.
Dit komt omdat er een paar dwazen tientallen jaren geleden papegaaien hebben losgelaten in het vondelpark. Na ieders verbazing wisten deze dieren zich prima te redden. DIt zijn dan ook hoogstwaarschijnlijk de originele ziektedragers. Aanpakken die immigrantenquote:Er is lang gedacht dat alleen papegaaiachtige vogels de bacterie doorgaven, maar uit het onderzoek van Heddema blijkt nu dat ook 8% van de Amsterdamse stadsduiven de bacterie uitscheidt
Niet kunstmatiger dan een groep hyena's rond een olifantenbegraafplaats.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 11:53 schreef Re het volgende:
ze hebben een ecologische/evolutionaire niche dat zeker, maar wel een kunstmatige
Da's iets anders ja. Zelf zou ik dan ook niet alles doen om ze in leven te houden.quote:en dat zou niet eens een groot probleem zijn ware het niet dat er veel van die duiven ziek en/of verminkt zijn, maar we doen er alles voor om ze in leven te houden, dat vind ik eigenlijk nog zieliger voor die beesten
Wat betreft de stadsduiven ben ik het volkomen met je eens. Een houtduif in het bos mag van mij rustig blijven zittenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weer eens bewezen dat duiven ziektes overbrengen. Duiven zijn ongedierte en horen in het rijtje kakkerlakken, zilvervisjes, muizen en ratten thuis.
Eenschquote:Op dinsdag 20 februari 2007 12:03 schreef Againzender het volgende:
Een houtduif in het bos mag van mij rustig blijven zitten
Ja, maar dat is dus niet zo. De dam in Amsterdam is gewoon onze extended phenotype. Biologisch gezien weinig anders dan een termietenheuvel. De dam is alleen onnatuurlijk als je de mens als onnatuurlijk ziet. Beetje een relikwie van bronstijd religie als je het mij vraagt.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 12:21 schreef Re het volgende:
Dan vind ik een olifantenbegraafplaats wel net iets natuurlijk overkomen dan de dam in Amsterdam
De mens ook, we voorzien ratten en duiven voor grote hoeveelheden voedselquote:Op dinsdag 20 februari 2007 12:38 schreef Re het volgende:
termieten hebben dan nog een essentiele rol in het ecologische systeem en zelfs dan als ze overlast veroorzaken wordt de bestrijdingsdienst ingeschakeld.
Ik zie dat niet zo, waarom zouden we 'onze soort' beschermen? Ik denk ook niet dat je zoiets terugvindt bij dieren. Je beschermt degene in je directe groep. In verreweg de meeste gevallen is dat natuurlijk dezelfde soort, maar er lijkt me geen regel dat dat zo zou moeten zijn. Sommige mensen vinden hun kat belangrijker dan een zwerver op straat. Ook apengroepen staan erom bekend om honden te domesticeren.quote:De mens als natuurlijk wezen zal ten alle tijden voorkomen dat de soort in gevaar komt en dus deze zieke duiven verwijderen uit de maatschappij.
maar als ratten overlast veroorzaken daardoor zetten we de verdelgers aan maar oh wee als duiven dat doen, dan moeten we ze koesteren...quote:Op dinsdag 20 februari 2007 12:47 schreef speknek het volgende:
[..]
De mens ook, we voorzien ratten en duiven voor grote hoeveelheden voedsel.
[..]
Ik heb dan ook geen probleem met gedomesticeerde duiven (zoals al eerder gezegd) . Verder is een groep natuurlijk zo groot of klein of direct of indirect als je zelf wilt, zelfbescherming is een essentiele wetmatigheid in mijn ogen, de mogelijkheid om andere levensvormen te domesticeren staat daar buiten, als hondje binnen een groep babietjes doodbijt zal deze ook verwijderd worden uit de groep denk ik en gaan we het niet koesteren omdat het zielig is.quote:Ik zie dat niet zo, waarom zouden we 'onze soort' beschermen? Ik denk ook niet dat je zoiets terugvindt bij dieren. Je beschermt degene in je directe groep. In verreweg de meeste gevallen is dat natuurlijk dezelfde soort, maar er lijkt me geen regel dat dat zo zou moeten zijn. Sommige mensen vinden hun kat belangrijker dan een zwerver op straat. Ook apengroepen staan erom bekend om honden te domesticeren.
Toevallig een interessante link in je favorieten?quote:Op dinsdag 20 februari 2007 12:47 schreef speknek het volgende:
Ook apengroepen staan erom bekend om honden te domesticeren.
Is dat zo? Ik kan me nog tien jaar geleden ofzo in Rotterdam herinneren dat ze vanwege het uitbreken van ziektes 80% van de duivenpopulatie wilde afmaken. Ik sta daar best achter, alhoewel ze van mij ook niet allemaal weg hoeven.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 12:58 schreef Re het volgende:
maar als ratten overlast veroorzaken daardoor zetten we de verdelgers aan maar oh wee als duiven dat doen, dan moeten we ze koesteren...
Oh ja, maar dat is een onderdeel van de door ons ingerichte maatschappij, wat weer voortkomt uit staatsfilosofie en ethiek. Ik zag het verband niet tussen een natuurlijk wezen zijn en daarom voor soortbehoud te gaan. Ik zie daar geen natuurkundige wet in.quote:Ik heb dan ook geen probleem met gedomesticeerde duiven (zoals al eerder gezegd) . Verder is een groep natuurlijk zo groot of klein of direct of indirect als je zelf wilt, zelfbescherming is een essentiele wetmatigheid in mijn ogen, de mogelijkheid om andere levensvormen te domesticeren staat daar buiten, als hondje binnen een groep babietjes doodbijt zal deze ook verwijderd worden uit de groep denk ik en gaan we het niet koesteren omdat het zielig is.
Ik denk dat ik meer reageerde naar de felheid van sommigen in dit topic, een gezonde, kleine, populatie duiven die zelfstandig kan zijn kan echt geen kwaadquote:Op dinsdag 20 februari 2007 14:41 schreef speknek het volgende:
[..]
Is dat zo? Ik kan me nog tien jaar geleden ofzo in Rotterdam herinneren dat ze vanwege het uitbreken van ziektes 80% van de duivenpopulatie wilde afmaken. Ik sta daar best achter, alhoewel ze van mij ook niet allemaal weg hoeven.
[..]
Ik zag het toch meer als onderdeel van natuurlijke selectie wat dat volgens mij wel als doel heeftquote:Oh ja, maar dat is een onderdeel van de door ons ingerichte maatschappij, wat weer voortkomt uit staatsfilosofie en ethiek. Ik zag het verband niet tussen een natuurlijk wezen zijn en daarom voor soortbehoud te gaan. Ik zie daar geen natuurkundige wet in.
Nee. Ik zou zweren dat ik het een keer op NatGeo had gezien, maar kan er nu niets over terugvinden.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 13:43 schreef ImmovableMind het volgende:
Toevallig een interessante link in je favorieten?
Gaat erom om je genen door te geven. Directe familie, relatie, kinderen, mensen die jouw leven mogelijk maken. Maar iemand in Madagascar heeft evolutionair geen nut voor mijn genen.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 14:48 schreef Re het volgende:
Ik zag het toch meer als onderdeel van natuurlijke selectie wat dat volgens mij wel als doel heeft
Wel als die Madagascarezen die verdomde kutduiven bij zich hadden gehouden en niet met een enkeltje naar de dam hadden gestuurdquote:Op dinsdag 20 februari 2007 14:53 schreef speknek het volgende:
[..]
Gaat erom om je genen door te geven. Directe familie, relatie, kinderen, mensen die jouw leven mogelijk maken. Maar iemand in Madagascar heeft evolutionair geen nut voor mijn genen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |