Mikani | woensdag 7 februari 2007 @ 18:05 |
Deel 1 zat vol, vandaar een nieuw topic ![]() quote:Wat recepten uit het vorige topic, met dank aan de posters aldaar! quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: quote: [ Bericht 41% gewijzigd door Mikani op 07-02-2007 19:05:04 ] | |
Mikani | woensdag 7 februari 2007 @ 18:07 |
quote:Geloof wel dat het C1000 was, dat idee had ik dus al, vandaar mijn vraag! Die site is oké! Ziet er allemaal lekker uit! quote:Dat idee had ik al gekregen, ga snel verder rondkijken! [ Bericht 15% gewijzigd door Mikani op 07-02-2007 18:53:55 ] | |
Blues | woensdag 7 februari 2007 @ 18:59 |
Doe even een linkje naar het 1e deel in je OP! | |
Mikani | woensdag 7 februari 2007 @ 19:05 |
quote:Done ![]() | |
Blues | woensdag 7 februari 2007 @ 19:33 |
quote:Dat hoeft nou ook weer niet hoor ![]() We gaan dit topic gewoon weer net zo leuk maken als deel 1 ![]() | |
golfer | woensdag 7 februari 2007 @ 19:45 |
Tapas vreet post. ![]() | |
Mikani | woensdag 7 februari 2007 @ 22:49 |
quote:Hehe dan laat ik de rest gewoon lekker zitten ![]() Dit is al genoeg om wat lekkers van te maken ![]() | |
Mirjam | woensdag 7 februari 2007 @ 22:52 |
quote:njam ![]() | |
komrad | woensdag 7 februari 2007 @ 23:01 |
tapas ![]() BTW: locale specialiteiten maken de locale tapasbar per regio in spanje een must ![]() | |
BVO | donderdag 8 februari 2007 @ 00:57 |
Tapas ![]() Zelf maken is wel leuk natuurlijk, maar ik vind het vaak zoveel gedoe dat ik liever naar een lekker restaurantje ga ![]() | |
golfer | donderdag 8 februari 2007 @ 01:04 |
Zaterdag a.s is het weer zover hier met een stel vrienden. We zijn nog steeds bezig de lekkerste hapjes uit te zoeken om te maken. ![]() | |
kruimel_20 | donderdag 8 februari 2007 @ 08:38 |
weet iemand een goed tapas restaruant in de buurt van nijmegen? Ik wil rond valentijn lekker gaan tapassen ![]() | |
Blues | vrijdag 9 februari 2007 @ 19:50 |
Morgen gaan we lekker tapassen hier thuis met vrienden. We hebben gemaakt/nog af te maken : Het beroemde wortelsoepje De gevulde grote champignons, in vorige deel beschreven. Wrapstukjes met chorizo/roomkaas - klein beetje bosui Wrapstukjes met serranoham/roomkaas - klein beetje bosui Schapenkaas (manchego) in blokjes, in knoflookolie Spaanse gehakballetjes Spaanse tostistukjes (door de slager zelfgemaakt, alleen nog opwarmen) Zelfgebakken pomodorebrood, dippen in 3 versch. sausjes ![]() Knoflook Olijven Gamba's in pittige saus Italiaanse broodsalade (met zelfgebakken ciabatta) Zou het genoeg zijn? ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 09-02-2007 20:03:47 ] | |
Mirjam | vrijdag 9 februari 2007 @ 21:04 |
![]() gaan jullie ook foto's posten? ![]() | |
Blues | vrijdag 9 februari 2007 @ 22:03 |
Niet wéér he ![]() De vorige vrienden vonden het al zo raar dat we steeds foto's maakten ![]() Die spaanse gehaktballetjes in saus was nogal bewerkelijk zeg ![]() | |
Arizona | maandag 12 februari 2007 @ 19:44 |
quote:En hoe was het? Nog foto's gemaakt ![]() | |
Blues | maandag 12 februari 2007 @ 19:49 |
Het was zoooooooo lekker en gezellig ![]() Zo erg, dat we geen foto's hebben gemaakt ![]() | |
coltje87 | dinsdag 13 februari 2007 @ 12:41 |
Zondag heb ik eindelijk een keer tapas gemaakt, en het was lekker! Ik had niet zo gek veel gemaakt, maar het was toch nog vrij veel werk.. - bladerdeeghapjes met pesto, gehakt en mozzarella - gevulde tomaatjes met feta en rivierkreeftjes - courgetterolletjes met roomkaas - gehaktballetjes in tomatensaus - gevulde champignons - chorizo met olijven Daarbij dan nog tomatenbrood en knoflookstokbrood met aioli en pesto, en een prutje van paprika, uien en gehakt. Jammer dat ik zusjes heb die niks durven te proeven, dus ik had iets te veel gemaakt. | |
Casparovvv | dinsdag 13 februari 2007 @ 18:50 |
Wat een vrouwentopic! Ik werk in een delicatessenzaak. Ben ook een liefhebber, dus eigenlijk snoep ik veel te veel. Favoriet zijn geitenkaas in hamrolletjes, dadels in spek, of gewoon een bruschetta met serranoham, heerlijk simpel. Gegrilde olijven vind ik ook geweldig, niet te sterk van smaak en erg veelzijdig. Zongedroogde tomaat kan ik wel een heel bakje van leeg eten, hoewel het als tapas op zich eigenlijk iets te eenzijdig is ![]() ![]() | |
Gripper | donderdag 15 februari 2007 @ 12:14 |
Morgenavond lekkere tapas voor een leuke fokster ![]() We zijn allebei carnivoren, dus vleestapas mogen! | |
littledrummergirl | donderdag 15 februari 2007 @ 13:43 |
ow lekker deel twee ![]() Ik ga binnenkort ook weer eens tappa's maken, heb voor de eerste keer zoveel spullen gekocht, die gebruik ik anders nooit weer ![]() | |
Xennia | vrijdag 16 februari 2007 @ 02:10 |
quote:Ik heb diverse gerechten uit het vorige topic geprobeerd en het allerlekkerst was een taartje van filodeeg * Ingrediënten voor 8 personen 6 plakjes ham ca. 125 g 4 velletjes filodeeg 200 g ricotta kaas 2 eieren 100 g champignons 50 g cheddar, geraspt ½ theelepel nootmuskaat zwarte peper 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 6 lente uitjes, fijngesneden * Bereiding Info: Heerlijk in filodeeg verpakt met Cheddar, Ricotta, uitjes, knoflook en champignons. Echt leuk om deze tapas is uit te proberen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de champignons, de lente-uitjes en het knoflook ca. 3 minuten op hoog vuur. Laat het geheel vervolgens wat afkoelen. De champignonmengsel in een kom, voeg cheddar, ricotta, eieren en nootmuskaat toe en breng het op smaak met zout en peper. Snijd de plakjes ham in kleine reepjes en schep ze door het champignonmengsel. Leg de plakjes baderdeeg op elkaar, snijd ze inde lengte doormidden. Snijd elk stuk weer in vier even grote stukjes. Bestrijk de vier stukjes deeg met wat olie en leg ze in een ingevette muffinvorm: doe dit ook voor de overige vormpjes. Schep de vulling met een lepel in de vormpjes met bladerdeeg. Bak de taartjes 20 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze na een aar minuten afkoelen voorzichtig uit de vormpjes. Ik heb hem ook een keer gemaakt met gehakt in plaats van ham en met veel meer cheddar. Heerlijk | |
Mirjam | dinsdag 20 maart 2007 @ 15:39 |
![]() 28 juni ga ik (weer) op mijn werk een tapas avond organiseren. wat inhoudt dat ik voor ongeveer 40 man tapas zal moeten gaan verzinnen en maken, en leuke dingen eromheen natuurlijk ![]() | |
Blues | dinsdag 20 maart 2007 @ 15:44 |
Zo, das niet gering ![]() Deze maar weer raadplegen dus ? http://www.giessenborch.com/ Supersite voor tapas vind ik ![]() | |
Mirjam | dinsdag 20 maart 2007 @ 15:46 |
quote:onder andere ik heb nog ergens een draaiboek liggen, maar wil wel ook andere gerechtjes maken | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 24 maart 2007 @ 12:53 |
Ik heb even een vraagje: mijn vriend en ik willen vanavond voor het eerst tapas gaan maken (hoop dat het een beetje gaat lukken ![]() ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 24 maart 2007 @ 13:10 |
wij hadden er iets van 6 ofzo gekozen, als je van elk dingetje dan bijvoorbeeld 4 stukjes maakt heb je ruim voldoende ( je zit sneller vol dan je verwacht ![]() | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 24 maart 2007 @ 13:12 |
Dank je wel .. dan ga ik zo maar eens boodschappen doen en zo ... en dan een beetje op hoop van zegen ![]() | |
Mirjam | zaterdag 24 maart 2007 @ 15:09 |
en anders heb je altijd nog over voor de volgende dag ![]() | |
littledrummergirl | zaterdag 24 maart 2007 @ 15:16 |
quote:dat is wel lekker als je wat koude hebt idd ![]() | |
Blues | zaterdag 24 maart 2007 @ 16:52 |
Wij doen meestal iets van 4 warm en 4 koud. ![]() Laat je ff weten wat het geworden is, mét foto's natuurlijk! ![]() | |
Arizona | zaterdag 24 maart 2007 @ 18:18 |
quote:En maak je dan alles zelf of haal je ook kant en klare dingen? Ik ben bijvoorbeeld dol op de peppadewtapenade van onze Turk, die op tafel met dipstokjes is bij mij al één gerecht ![]() | |
Blues | zaterdag 24 maart 2007 @ 18:20 |
We maken bij voorkeur alles zelf. Maarrrrrrrr we gaan wel altijd even naar Spanish Harlem voor de manchego kaasblokjes in olie en knoflook en de pittige gamba's ![]() | |
Casparovvv | zaterdag 24 maart 2007 @ 19:04 |
quote:Wat moet ik me bij die manchego blokjes voorstellen? Staan ze onder de olie, of zijn ze gewoon een beetje gemarineerd? Wat betaal je ervoor? kiloprijs van ¤ 30/35 ofzo? Het lijkt me niets. Ben bang dat het de volle smaak van de manchego verdoezeld door de knoflook. Het is echt een grandioze kaas, maar met mate, daarnaast is schapenkaas niet goedkoop. Ik heb nu een hele zachte geitenkaas met een dadel erin, echt een subliem kaasje. De zure smaak van een zachte geit in combinatie met een zoete dadel, heel lekker ![]() Ook weer een blue stilton in de port gezet voor pasen ![]() | |
Casparovvv | zaterdag 24 maart 2007 @ 19:04 |
Oh wacht, dit was een tapastopic ![]() | |
Blues | zaterdag 24 maart 2007 @ 19:07 |
quote:Ik ken zowel de machego aan een stuk, heerlijk, maar ook die blokjes onder de olie zijn heerlijk. Het is hier altijd een succes ![]() Geen idee wat het kost, als iets lekker is let ik daar niet zo op ![]() | |
Mikani | zaterdag 24 maart 2007 @ 19:21 |
quote:Inderdaad, niet teveel, ik zit ook altijd sneller vol dan ik verwacht (en had gehoopt ![]() Bovendien lijkt het me als eerste keer ook nog best wel een klus! | |
fietsmiep | zaterdag 24 maart 2007 @ 20:55 |
Op Tenerif hadden wij ons erg verheugd op Tapas eten; nou het viel uiteindelijk behoorlijk tegen. Niet echt smakelijke dingen erbij....dit was de enige keer dat daar uit eten gaan tegen viel. Misschien wel pech met de verkeerde keuze van het restaurant. Ooit in gouda naar een Tapas restaurant geweest en dat was geweldig goed. | |
Tinkerbel_ACC_ | zaterdag 24 maart 2007 @ 22:09 |
Nou, het was geslaagd ! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Blues | zaterdag 24 maart 2007 @ 22:29 |
Goedzo ![]() Wat had je allemaal? | |
Blues | maandag 1 oktober 2007 @ 23:17 |
Schop ![]() Hier mijn lijstje wat ik a.s. zaterdag mijn ong. 10 ex-collega's voorzet Uien/rozijn-chutney roomkaas rookvlees... bonbons worden dat Lauwwarm wortelsoepje in champagneflutes Kleine ovale bruchetta's (zak bij ikea) met pesto, mozzarella en zongedroogde tomaatje erop Italiaanse broodsalade Köfte in tomaten/paprikasaus-jus Broccoliterrine (zooooo'n mooi plaatje staat bij het recept, ik MOET het maken van mezelf ) Wrapjes met geitenkaas/ham en roomkaas/chorizo Champignonspiezen uit de oven IJs met vruchten toe. ![]() | |
motorbloempje | maandag 1 oktober 2007 @ 23:28 |
even een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele subtiele teeveepee dankzij Bluezz ziet er ontzettend goed uit allemaal om eens te proberen ![]() ![]() ![]() | |
Party_P | zondag 7 oktober 2007 @ 19:56 |
Deze maand ga ik ook weer keer tapas maken. De vorige keer was het een succes. Nu nog meer gerechtjes en alles nog groter en lekkerder ![]() Enkele gerechten: Pittige gehaktballetjes Biefstukreepjes Champignonnes Rellenos (Champignons met chorizo worst, lijkt veel op wat MissyMerjam heeft gemaakt in vorige topic, maar dan chorizo ipv gehakt). Zalm rolletjes Iets proberen met een ommelet En de rest moet ik nog even uitzoeken ![]() | |
Blues | zondag 7 oktober 2007 @ 23:21 |
Klinkt al heerlijk, hoe ga je de biefstukreepjes doen? ![]() Die bruchetta's en de rookvleesbonbons sprongen eruit hier!! De champ. spiezen en de broccoliterrine waren wat minder helaas ![]() | |
Esraa | maandag 8 oktober 2007 @ 23:07 |
quote: ![]() Tapas ![]() ![]() | |
Party_P | woensdag 10 oktober 2007 @ 23:03 |
quote:Ik weet nog niet. De vorige keer was het gewoon zonder iets erbij, nouja op citroenknoflookpeper kruiden (<- tip). Tips wat er bij/in kan? | |
motorbloempje | dinsdag 16 oktober 2007 @ 09:54 |
weet je inmiddels wel hoe je die biefstukreepjes hebt gedaan? ![]() ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 16 oktober 2007 @ 11:10 |
iemand nog een leuk tapas recept met varkenshaas? Dat is in de bonus bij de Appie nu ![]() | |
Mirjam | dinsdag 16 oktober 2007 @ 11:40 |
enige wat ik zo snel kan vinden: (niet echt spannend overigens) Lomo a la Plancha - Varkenshaas van de plaat Ingrediënten 1 ons varkenshaas - 2 teentjes knoflook - 1 el (sherry-)azijn - 1 el olijfolie - peper - zout Bereiding Snijd de varkenshaas in hele dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Meng de varkenshaas met de knoflook, de azijn en de olie. Bestrooi met wat peper en zout. Laat een anti-aanbak koekenpan (of gladde grillplaat) goed heet worden en bak het vlees kort aan beide kanten. Direct Serveren. | |
Den_Haag | dinsdag 16 oktober 2007 @ 14:52 |
Ik ga binnenkort weer met een teamgenoot tapas maken voor zo'n 25 man. Krijg weer honger ![]() ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 19 oktober 2007 @ 18:28 |
ik heb inmiddels op 't lijstje voor 10 man voor morgen: Tortilla-wraps met coburgerham en creamcheese Tortilla-wraps met zalm, sla en creamcheese Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat Turks brood met tapenade en smeersels Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei Gevulde champignons champpignons met knoflook kippenstukjes uit de oven pastasalade met tonijn en olijven gefrituurde uienringen aardappelen in knoflookmayonaise satéstokjes hamrolletjes met monchou zelfgemaakte friet ![]() en misschien toe nog een appeltaart ![]() ![]() | |
Mirjam | vrijdag 19 oktober 2007 @ 22:25 |
daar kan echt wel een 11e bij, ik weet wel iemand ![]() ![]() ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 20 oktober 2007 @ 18:17 |
Voor 10 (of 11) personen. Tortilla-wraps met gerookte ham, sla en creamcheese 1 pak tortillawraps bakje creamcheese gerookte ham sla Tortilla in het midden besmeren met creamcheese, daar wat blaadjes sla op leggen en daar de ham weer op. Oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden. Tortilla-wraps met zalm, sla en creamcheese 1 pak tortillawraps 1 ½ pakje zalm creamcheese sla Tortilla in het midden insmeren met creamcheese, daar wat sla op leggen, daar de zalm weer op, beetje peper erop, en dan oprollen en met alu-foli in de koelkast leggen. Wanneer goed gekoeld in reepjes snijden. Bruchetta's met pesto, mozarella en tomaat 12 afbakbroodjes 2 bollen mozarella 4 tomaten groene pesto olijfolie zout peper rozemarijn Bak de broodjes af tot ze bijna naar wens zijn. Haal ze uit de oven en snijd ze voorzichtig in de lengterichting door. Maak een olijfolieprutje van olijfolie, peper, zout en rozemarijn en sprenkel dit over het zachte deel van de doorgesneden broodjes en leg de broodjes terug in de oven zodat de bovenkant mooi goudgeel bruin wordt. Dit zijn de bruchetta's. Eenmaal uit de oven, besmeren met een beetje groene pesto, en mozarella met een stukje tomaat erop leggen. Turks brood met tapenade en smeersels turks brood tapenade smeersels Snijd het turks brood in mooie stukken, niet te groot, niet te klein. Je kunt ze het 'best' besmeren door ze open te scheuren en daarna 'in' het brood te tapenade of andere smeersels te smeren. Bladerdeeg gevuld met feta, champignons en prei 2 pakken bladerdeeg 1 plak feta 125 gram champignons halve prei teentje knoflook paar druppels olijfolie Laat terwijl je de vulling gaat maken het bladerdeeg ontdooien. Snijd de feta, champignons, prei en knoflook in kleine stukjes. Wok de champignons en prei samen met de knoflook even heel kort op hoog vuur. Meng daarna de feta er doorheen en schep dit op het bladerdeeg en vouw het dicht. Bak ze in de oven goudgeel af. Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met kleine stukjes olijf Een pak kant en klare gehaktballetjes (aldi) pot pittige pastasaus wat olijven (groene) Snijd wat olijven in 'reepjes' en meng deze met de pastasaus. Gooi dit mengsel over de gehaktballetjes heen. Warm en koud te serveren. Op te warmen door het geheel even in de magnetron te leggen. champignons met knoflook 250 gram champignons 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 ½ teen knoflook fijngesneden 1 eetlepels citroensap zout en peper naar smaak Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn. pastasalade met tonijn, groente en olijven 1 zak penne 2 blikjes tonijn in olie 200ml creme fraiche rode paprika gele paprika komkommer olijvenringetjes peper en zout naar smaak Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen. Laat de tonijn uilekken en zorg dat het in kleine stukjes is verdeeld. Snijd de paprika en komkommer in kleine stukjes en de olijven in ringetjes. Meng alle ingrediënten door de koude pasta heen, en maak het smeuïg met de creme fraiche. Eventueel serveren met wat geraspte kaas los ernaast. gefrituurde uienringen 5 Uien 2 eieren 2 el olijfolie olie om te frituren 2 dl bier 150 gr. Bloem zout en peper peterselie Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren. Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag. Haal de uienringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keuken papier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijn gesneden peterselie. roodschillige aardappelen in knoflookmayonaise 8 grote roodschillige aardappelen halve pot mayonaise wat citroensap 2 theelepels mosterd 4 tenen knoflook, geperst was de aardappelen maar schil ze niet. indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn [ongeveer 15 minuten] trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik. Meng de mayonaise met wat citroensap, mosterd en de geperste knoflook en breng het op smaak met wat zout en peper en meng hier de aardappelen doorheen. Laat dit een tijdje op kamertemperatuur staan zodat de mayo een beetje in de aardappelen kan trekken. hamrolletjes met knoflookkaas 2 pakjes schouderham Knoflookkaas (Garland van de AH, Val Blanc van de Aldi) Smeer de plakjes in met een laagje knoflook kaas en rol deze op. Voilá! kaasplankje met brie, camembert en bieslookkaas en melba-toastjes spreekt voor zich.. gevulde eieren met zalm 10 eieren mayonaise naar smaak ui 1 teentje knoflook ½ pakje gerookte zalm zout en peper naar smaak Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in de lengterichting door. Haal de dooier eruit en doe deze in een kom. Snijd de ui en pers de knoflook en snijd ¾ van de zalm in kleine stukjes. Doe dit bij de eierdooiers en doe er een paar lepels mayonaise bij. Pureer met een staafmixer of blender dit tot een glad geheel. Op smaak brengen met wat zout en peper. Met een spuitzak (of een boterhamzakje met een klein afgeknipt puntje ![]() zelfgemaakte friet Hiervoor gebruik ik bintjes. Aardappelen schillen en in reepjes snijden. Drogen met een handdoek door het even te rollen hierin. Voorbakken, laten rusten, en vervolgens afbakken. kippenstukjes uit de oven Kippenvleugeltjes met kipkruiden uit de oven. Spreekt ook voor zich.. Appeltaart met slagroom Appeltaart à la MoBlo, niet te versmaden, geheim recept... ![]() ![]() veel van deze recepten komen uit dit topic, en heb ik hier en daar wat aanpast naar eigen smaak en budget ![]() en wat er over is... ![]() ![]() | |
Blues | zaterdag 20 oktober 2007 @ 20:56 |
Als ik dat op tafel zou hebben, zou er niets meer over zijn hoor ![]() Klinkt echt heeeeeeerlijk!! Zijn die tapenade's gekocht of homemade? | |
motorbloempje | zondag 21 oktober 2007 @ 00:20 |
helaas gekocht, maar ben achteraf blij ![]() ![]() heb net van 8 tot nu in de keuken gestaan, en de meeste dingen liggen klaar.... ook de appeltaart staat in de koelkast, evenals de feta-flapjes die morgen de oven ingaan.. heb geen rug meer over ![]() appeltaart, pastasalade, fetaflapjes, tortilla's, aardappelen in knoflookmayo, hamrolletjes, gehaktballetjes in pittige saus en mn rug zijn helemaal klaar ![]() ![]() zo lekker naar bed, misschien ![]() ![]() ![]() ![]() nou ja.. ik ben toch de culinairste ![]() ![]() | |
RoodWitBlauw | vrijdag 7 december 2007 @ 12:22 |
Ooooooo.. wat klinkt dit allemaal lekker!!!! Denk dat ik zaterdag maar weer eens voor mijn nieuwe vriendin allemaal lekkere dingtjes ga maken!!!! favo 's : - dadels in ontbijtspek van de AH (versafdeling) eventueel gevuld met kaas) - teriyaki kipspiesjes ( vriezer AH) ( kan nergens die saus/marinade vinden en zelf maken is teveel moeite) | |
Xennia | vrijdag 7 december 2007 @ 23:41 |
quote: | |
henkSX | zondag 9 december 2007 @ 10:44 |
Oei! Volgend weekend maar weer een keer heel de dag in de keuken staan om lekker tapas te maken! En ik denk dat ik een hele hoop uit dit topic ga halen! | |
RoodWitBlauw | zondag 9 december 2007 @ 14:06 |
quote:Zelf gemaakt: stokbrood met aioli seranoham gevuld met roomkaas dadels met kaas en spek Van fabriek Unilever: teriyakistokjes uit de vriezer gehaald bij de ah picolinis ( mini pizzaatje) ook uit de vriezer en het was super!!! lekker met wijntje erbij ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 december 2007 @ 13:19 |
Even een TVP voor mij. Wij gaan met Oud en Nieuw met 4 personen tapas eten. Op het menu staan toe nu toe: kip met spek en brie uit de oven mini quiche italiaanse ham patatas bravas ( de patatas ailoli uit de OP met chilisaus) een gehaktballetjesrecept uit de OP olijfjes ailoli | |
Lucky_Strike | dinsdag 18 december 2007 @ 13:39 |
Oeh, ik ben net een lekker gerechtje tegengekomen! Rolletjes serranoham gevuld met kaas. serranoham 125 g roomkaas 20 g blauwschimmelkaas of kruidenkaas verse basilicim, munt en peterselie (gehakt) ui (klein gesneden) peper en zout Kazen, kruiden en ui mengen. In ham rollen, uutje in de koelkast laten staan. | |
hierissieweer | woensdag 19 december 2007 @ 00:11 |
LEKKER!!! | |
mrSPLIFFY | woensdag 19 december 2007 @ 23:36 |
god wat krijg ik ineens honger..... dit soort topics moet ik echt mijden rond deze tijd... | |
ano.niempje | woensdag 25 juni 2008 @ 12:07 |
Goed topic. Hier ga ik zeker gebruik van maken. Iemand nog goede tapas voor vegatarische mensen? Want ook die krijgen we hier (te) vaak op visite | |
k_i_m | woensdag 25 juni 2008 @ 12:45 |
Schandalige tvp ![]() | |
ColdFeet | woensdag 25 juni 2008 @ 13:55 |
quote:Tortilla? Gevulde parikaatjes? Gegrilde-auberginerolletjes? (OK, dat laatste is niet echt spaans) | |
Mirjam | woensdag 25 juni 2008 @ 14:32 |
quote:http://www.giessenborch.com/tapasmetgroente.htm tadaa ![]() | |
MarcoDiVaio | woensdag 2 juli 2008 @ 09:55 |
lekker ga vandaag allemaal uitproberen, ben toch vrij. | |
#ANONIEM | woensdag 2 juli 2008 @ 15:08 |
quote:Jah geweldige site is dat. Ik vier zaterdag met 10 fok-cul-dames mijn verjaardag. Iedereen maakt wat tapas, dus dat wordt een hele avond eten ![]() | |
Mirjam | donderdag 3 juli 2008 @ 10:27 |
quote:nom nom nom ![]() | |
Federer-fan | zondag 20 juli 2008 @ 13:41 |
Vanavond wil ik tapas eten, maar ik wil er weinig werk van maken. Bij Albert Heijn hebben ze van die schaaltjes met chorizo, met olijven, enzovoorts. Daarvan wil ik er een aantal kopen. En dan wil ik nog wat gehaktballetjes maken (althans opwarmen ![]() En wat voor sherry kan ik het best kopen? | |
Maeghan | zondag 9 november 2008 @ 19:07 |
quote:Misschien een heel late reactie, maar ik denk dat het gerookte en pittig zoete smaakje komt door Pimenton. Het wordt in Spanje heel veel gebruikt, maar is hier relatief onbekend. Ik hoop dat ik misschien nog iemand help met deze tip. Verder een topickick omdat ik pas lekkere tapas gegeten heb bij la Cazuela in Rotterdam, zoals chorizo in appel-rumsaus en ik wil dat eigenlijk zelf wel namaken maar weet niet hoe (ik ben niet handig in zelf bedenken hoe iets moet, helaas) en omdat ik binnenkort m'n vejraardag vier en wat origineels op tafel wil zetten qua hapjes. [ Bericht 9% gewijzigd door Maeghan op 09-11-2008 19:17:02 ] | |
littledrummergirl | zondag 9 november 2008 @ 19:43 |
quote:mijn zus was ook al een hele tijd op zoek naar het recept, en die vond bij de oil en vinegar een kruidenmix die er heeeeel erg in de buurt kwam zei ze ![]() | |
littledrummergirl | zondag 21 december 2008 @ 19:12 |
wij gaan tapas eten op een van de twee kerstdagen ![]() ik heb al wat lekkere recepten uitgezocht dus ik ga een keuze maken uit onder andere: ik ga wel een beetje kijken of ik de ingredienten in meerdere gerechtjes kan gebruiken ![]() kruiden en knoflook ect hebben we gelukkig allemaal wel in huis, dus hoef alleen verse spullen te halen. | |
Nembrionic | zondag 21 december 2008 @ 19:18 |
TapasVindPost | |
Casparovvv | zondag 21 december 2008 @ 19:37 |
quote:Wij hebben vet lekker spul voor de feestdagen ![]() Onder andere: - De klassieke Blue Stilton met port - Verschillende Brie's gevuld met peper, peppadew, napoli, zwarte truffel, bieslook - Cheddar met cranberries - Geitenkaasjes met in Armagnac gewelde rozijnen, cranberries, as - Een Tomme de Savoir gerijpt in druivenpulp - De standaard kazen: Roquefort Papillon Noir, Brie de Meaux, Camembert cru, Vacherin Mont d'or etc. etc. En verder... - Handgemaakte roomboters met oa truffel, zongedroogde tomaatjes, pepers - Olijven gevuld met geitenkaas, een roomkaas met pesto, piment, etc. etc. - Goede paté: zwijn, haas, fazant, frambozen etc. etc. Nouja, goed, als ik alles opnoem ben ik nog wel even bezig ![]() ![]() | |
Nembrionic | zondag 21 december 2008 @ 19:40 |
quote:Het kan zomaar zijn dat ik vóór de kerst nog even in de winkel sta. Hebben jullie overigens de Applewood Smoked cheddar op het moment? Of moet ik het even bestellen? | |
Casparovvv | zondag 21 december 2008 @ 19:43 |
quote:Maak jezelf dan eens kenbaar ![]() | |
Nembrionic | zondag 21 december 2008 @ 20:27 |
quote:Ja zal ik doen ![]() Ik ben trouwens nog niet binnen geweest sinds je terug bent van je reis hoor ![]() Nou, volgens mij gaat het per wieltjes van 3 KG ofso. En dat is opzich gewoon goed. "Dinges" verpakt ze dan vacuum voor me in kleinere stukken. Als het niet gaat lukken is het geen ramp ![]() | |
Casparovvv | zondag 21 december 2008 @ 20:33 |
quote:Dat moet wel lukken ja ![]() Ben er morgen, dinsdagavond en woensdag de hele dag. Als je de drukte wil vermijden moet je morgen of dinsdagavond komen. Woensdag wordt een gekkenhuis. | |
Nembrionic | zondag 21 december 2008 @ 20:36 |
quote:Dan kom ik morgen denk ik wel even. Maar dan kom ik wel in mijn kluskleren ![]() Zo'n grote hoeveelheid is op zich niet erg want ik deel het met een aantal mensen ![]() En nu ga ik weer ontopic ![]() | |
melonovy | maandag 22 december 2008 @ 10:50 |
Ik ga met de kerst aan de vistapas, ik heb visspiesjes, asperges in zalm op een bedje van eiersalade, kreeftsoep, makreelballetjes,en nog wat, boven ligt het menu, moet snel even wat gaan organiseren, maar ik heb er wel enorm zin in om lekker in de keuken te gaan staan! | |
Espabilado | dinsdag 23 december 2008 @ 14:28 |
Bestaan er ook traditionele kerst-tapas? ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 23 december 2008 @ 14:32 |
quote:je vleesjes in kerstboomvorm snijden ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 december 2008 @ 15:38 |
morgen doe ik dus een vistapastrio ik ga een tongfiletspiesje maken met citroenmarinade denk ik (andere ideeen zijn ook welkom!) met wat sockeye zalm ga ik een mini carpaccio maken met wat rucolablaadjes en pijnboompitten en wat flinterdunne romatomaatplakjes. Zoek hiervoor alleen nog een dressing. en zoek nog iets om met de hollandse garnalen te doen, iemand een leuk idee dat aansluit bij bovenstaande? ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 23 december 2008 @ 15:45 |
quote:ik zou ze opwarmen in de oven en dan een lekker licht sausje eroverheen, iets met witte wijn en lichte room ofzo ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 december 2008 @ 15:46 |
wittewijnroomsaus, bestaat dat? ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 23 december 2008 @ 15:47 |
quote:bij deze ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 december 2008 @ 15:48 |
ik ga 's kijken of er iets leuks in de zilveren lepel staat ![]() | |
Blues | dinsdag 23 december 2008 @ 15:50 |
http://www.smulweb.nl/945450/koken/recept/Witte-wijn-roomsaus Klinkt lekker ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 23 december 2008 @ 15:51 |
quote:dressing zou ik eenvoudig laten, iets met citroen en een beetje peterselie ofzo? | |
littledrummergirl | dinsdag 23 december 2008 @ 15:51 |
quote:wat cool, het bestaat nog echt ook ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 december 2008 @ 15:54 |
quote:klinkt goed ![]() ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 23 december 2008 @ 15:55 |
quote:naais! Dank! Dit wordtem ![]() | |
littledrummergirl | dinsdag 23 december 2008 @ 18:52 |
nou, het menu is vastgesteld en het shoppen is gedaan. wij gaan voor: # geitenkaasbolletjes met honing en spek # zongedroogde tomatenrolletjes met geitenkaas # olijvenbrood # alioli # Kikkererwten en chorizo # chorizo met rode wijn # Kipspiesjes gemarineerd in mosterd en honing # Lamskoteletjes met knoflooksaus # Kroketjes gevuld met serranoham # Aardappel-kaaskroketjes # Krokante amandelgolfjes even over die chorizo in rode wijn.. ik had ergens voorbij zien komen dat het lekker was om die van te voren te maken en ff te laten trekken ![]() | |
Harajuku. | woensdag 24 december 2008 @ 08:38 |
Hoi. Ik wil morgen als vooraf wat tapas in elkaar knutselen, maar heb me daar nog nooit mee bezig gehouden. Wie kan mij wat simpel gedoe aanraden wat er toch best fancy uitziet? ![]() | |
motorbloempje | woensdag 24 december 2008 @ 08:42 |
tortillarolletjes met zalm? tortillarolletjes met rauwe ham? capresestokjes (bolletje mozarella, cherrytomaatje, blaadje basilicum)? hamrolletjes met daarin mon chou kipstukjes uit de oven gefrituurde uienringen turks brood / ciabatta met tzaziki en aioli (zie bovenaan de pagina wat recepten) ![]() | |
Isegrim | woensdag 24 december 2008 @ 08:44 |
Waarom heb ik dit topic nog niet eerder gezien? ![]() ![]() | |
Nembrionic | woensdag 24 december 2008 @ 08:50 |
quote:Needless to say, het is vooralsnog niet gelukt langs te komen ![]() | |
Casparovvv | woensdag 24 december 2008 @ 19:17 |
quote:Nee ![]() Semi-bekende personen vandaag: Ria Visser (van Mart Smeets), en een vrouw die in het zesde zintuig heeft gezeten. | |
K-mail | maandag 5 januari 2009 @ 11:59 |
Ik ben van plan voor mijn studievereniging een ten tapas borrel te organiseren voor mijn studievereniging, in de tentamenweek, maar ik ben bang dat we niet veel beters hebben dan een combi-magnetron. De rest zal ik thuis moeten maken. Als ik zo een beetje rond kijk en lees zijn heel veel tapas warm. Is het te doen met minimale warmmaak capaciteit? | |
motorbloempje | maandag 5 januari 2009 @ 12:01 |
je kunt ook veel koude maken hoor ![]() | |
Espabilado | maandag 5 januari 2009 @ 12:35 |
Deze koude tapa was best geslaagd bij ons: http://www.smulweb.nl/974863/koken/recept/Spaans-brood Simpel maar verrassend lekker. De tomatenpurree wel echt heel dun smeren want smaakt heel sterk. Verder kan je wat vis-tapas maken die niet warm hoeven... | |
original_andalucia | maandag 5 januari 2009 @ 20:06 |
quote:Dit maakt mijn schoonmoeder met de kerst... onder andere dan ![]() Eigenlijk heel simpel. Dadels omwikkelen met een spekreepje en dan in de pan met wat olijfolie bakken... Super simpel en heerlijk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 6 januari 2009 @ 13:51 |
Lekker ja. Olijfolie lijkt me alleen wat overbodig bij spek | |
original_andalucia | dinsdag 6 januari 2009 @ 22:21 |
zit wat in maar daar gooien ze rijkelijk met de olie ....... als zij bij mij is geweest kan ik altijd opnieuw schilderen en tegels zetten..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Stiemie | woensdag 18 maart 2009 @ 11:24 |
Wat een geweldige recepten komen er hier voorbij ![]() Komend weekend krijgen wij vrienden met kinderen te eten. Nu willen we graag tapas maken en de volgende dingen staan al op het menu: - Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus - mini- geitenkaastaartjes - de in het vorige topic genoemde vegetarische wraps met paprika, komkommer en roomkaas - Aardappelen in knoflookmayonaise - turks brood met smeersels (aioli en auberginesalade) Zijn er ook nog speciale tapas voor kinderen (minder scherp gekruid) of kan je de gewone tapas dan aanpassen? | |
littledrummergirl | woensdag 18 maart 2009 @ 11:32 |
quote:ik denk dat je dan het makkelijkste wat mainstream dingetjes kan maken voor kids, gewone gehaktballetjes, stukjes saté, stokbroodjes met kruidenboter, frietjes in een appart figuurtje etc | |
Casparovvv | woensdag 18 maart 2009 @ 11:48 |
quote:Lijkt me ook, een kind is toch nog niet in staat die gecompliceerde smaken te waarderen. Ik heb overigens weer wat nieuws ontdekt ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 18 maart 2009 @ 12:27 |
Oh, die tomaatjes met tonijn klinken goed! Die ga ik eens proberen. Ik heb ook nog een nieuwe: plakje chorizo besmeren met roomkaas en oprollen met een stukje geroosterde rode paprika ertussen ![]() | |
Stiemie | woensdag 18 maart 2009 @ 13:15 |
Nou mijn dochter van anderhalf kan echt wel genieten van bv brood met geitenkaas of andere gekruide dingen. Ik vind het juist wel leuk om haar nu al zoveel mogelijk verschillende smaken te leren kennen. Ik weet echter niet of de kinderen van onze vrienden ook van dat soort dingen houden dus vandaar mijn vraag ![]() Die chorizo met roomkaas en paprika klinkt ook lekker zeg! | |
Casparovvv | woensdag 18 maart 2009 @ 13:29 |
quote:Maar is ze met die geitenkaas of complexe tapas meer tevreden dan met patat, gehaktballetjes o.i.d.? Begrijp me niet verkeerd hoor, mijn kinderen zullen later ook vroeg kennis maken met wat ik als fatsoenlijk/lekker/beschaafd voedsel beschouw (i.t.t. het tokkievoedsel dat veel ouders hun kinderen tegenwoordig voorschotelen achter de tv), maar ik zou niet zo snel geneigd zijn tapas met een kostprijs van ¤0,50-¤1 per stuk aan mijn kinderen voor te schotelen. | |
Casparovvv | woensdag 18 maart 2009 @ 13:32 |
quote:De tomaatjes waren echt heel licht gedroogd hoor, je proefde echt nog een beetje de verse, frisse smaak van een gewone tomaat. Met een verder gedroogd tomaatje wordt het al snel erg scherp denk ik. | |
Stiemie | woensdag 18 maart 2009 @ 13:33 |
Er zijn dingen die ze lekkerder vindt dan andere dingen ja. Ze zaten we laatst bij De Jaren in Amsterdam en de boterham met kaas die ik bij me had kon ik mooi zelf opeten. Zij had veel liever mijn broodje met humus ![]() ![]() Maar ook als ze er nu nog niet meer tevreden mee zou zijn zou ik haar alsnog alles gewoon laten proeven. Kinderen moeten vaak iets zo'n 10 keer proeven voordat ze een smaak kunnen waarderen en dus weten of ze het echt lekker vinden ![]() Ik kom op internet trouwens ook flink veel Italiaanse tapas tegen. Bijvoorbeeld gevulde tomaatjes met basilicum en mozzarella. Kan je dat gewoon bij je normale tapas-hapjes doen of kan dat qua smaak niet? | |
Casparovvv | woensdag 18 maart 2009 @ 13:34 |
quote:Wat versta je onder normale tapas? Ik vind tapas doorgaans wel vrij mediterraan, het meeste combineert prima met elkaar ![]() | |
Stiemie | woensdag 18 maart 2009 @ 13:34 |
quote:meer de originele spaanse hapjes | |
original_andalucia | woensdag 18 maart 2009 @ 20:34 |
Spaanse gehaktballetjes![]() Ingrediënten: 500 gram kalfsgehakt 1 ui 3 teentjes knoflook Peterselie, paprika poeder en zout 1 ei en paneermeel Olijf olie Tomaten saus Bereiding: Snipper de ui, hak het knoflook en de peterselie in kleine stukjes. Meng vervolgens het geheel met het gehakt. Voeg zout en paprikapoeder toe en maak kleine balletjes van ongeveer 4 cm. Bak de balletjes in olijf olie, draai ze regelmatig om. Bereid de tomatensaus voor en voeg de balletjes toe. Laat de saus koken, neem van het vuur en laat alles intrekken. Warm opdienen. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
PM-girl | vrijdag 20 maart 2009 @ 16:41 |
Change of plan! Volgende week verzorg ik een dinertje, het zou zomaar toch tapas kunnen worden! | |
Stiemie | maandag 23 maart 2009 @ 16:30 |
Nou het tapas-etentje was erg geslaagd! We hadden het volgende gemaakt: -Kip in honing-mosterd-dressing - wraps met roomkaas, komkommer, paprika en zongedroogde tomaat - tortilla met paprika - gehaktballetjes in tomatensaus - tonijnsalade en verder hadden we er turks brood met aioli, auberginesalade en olijven bij gekocht We hadden wel nog veel over maar dat hebben we de dag daarna met een zak patatjes erbij opgegeten. Onze dochter vond de gehaktballetjes, de aioli, de tortilla en de wraps het lekkerst. Vond ik wel grappig want ik vond de aioli zelf veel te sterk. De andere kindjes hebben vooral olijven, gehaktballetjes en wraps gegeten. | |
PM-girl | dinsdag 24 maart 2009 @ 15:32 |
Klinkt lekker Stiemie! Ik ga vrijdag dus tapas maken, en heb nu 16 dingen op de lijst staan! ![]() We zijn met zijn vieren, waaronder 1 vegetariër en 1 zwangere, dus niet alles mag voor iedereen. Er kan gelukkig wel veel van tevoren gemaakt worden, zodat we de middag/avond zelf niet als gekken hoeven te werken. | |
Puckzzz | woensdag 25 maart 2009 @ 07:34 |
Tapas ![]() Regelmatig eten we dat met vrienden, heerlijk eerst de hele dag lekker in de keuken tutten en dan de hele avond eten en Corona's.\ De meeste recepten zijn al genoemd, maar ik maak ook vaak mini pannekoejes. (10cm doorsnee ofzo) lekker hartig met verse basilicum, knoflook, gedroogde tomaatjes, tijm erdoor. Ook lekker als ze koud zijn. Oprollen en ff door de knoflook dip halen ![]() |