Ja, dat is dus het probleem.quote:Op maandag 5 maart 2007 20:46 schreef Bioman_1 het volgende:
volgens mij convergeert die integraal niet...
Er is wel een truc, vermenig met exp(-a*x) in de integraal, zodat die convergeert. Dus a>0.quote:Op maandag 5 maart 2007 16:41 schreef soul114 het volgende:
Ik wil de volgede integraal uitrekenen:
Int { exp(i*k*x)*sin(-q*x) } dx
Met als grenzen x=0 tot x= oneidig
Heb al een poging dmv sin als exponent te schrijven, maar dan krijg ik een niet convergente term:
exp {i*x*(k+q)}
Iemand tips?
Of een andere manier om te laten zien dat de Fourier Transform (q variable in fourier domein) van (1/r)*exp{i*k*x} gelijk is aan (4 * pi)/(q^2-x^x)
Ik weet niet waar je deze wijsheid vandaan haalt, maar dit is pertinente kolder.quote:Op maandag 5 maart 2007 16:41 schreef soul114 het volgende:
De Fourier Transform (q variable in fourier domein) van (1/r)*exp{i*k*x} is gelijk aan (4 * pi)/(q^2-x^x)
Veel meer dan proberen kun je hier volgens mij niet doen. Je kunt eerst een normale verdeling gebruiken ter benadering van de t-verdeling om het 99-ste percentiel te vinden. Daarna kun je n oplossen, en kijken wat de t-verdeling precies doet met die n. Daarna kun je de n iets varieren als blijkt dat de benadering niet goed genoeg was.quote:Op maandag 5 maart 2007 16:25 schreef Bioman_1 het volgende:
Dat wel ja. Ik heb genoeg hypotheses getoetst om iig een beetje te weten hoe het allemaal werkt. Het probleem hier is dat we verder helemaal geen info hebben, behalve het feit dat r=0.5. En de vraag is, volgens mij, om te testen (mbv een t-test) of dit significant verschilt van 0.
En of r=0.5 significant verschilt van r=0, hangt uiteraard af van het aantal vrijheidsgraden (en dus van de sample size)
We hebben ook een voorbeeld (http://www.phys.uu.nl/%7Ewal/data/lecture3.pdf en dan slide 10), maar daar is het aantal vrijheidsgraden al bekend. In dat voorbeeld zien we bijv. dat r=0.49326 niet significant verschilt van r=0 (op 99% niveau) als we 20 vrijheidsgraden hebben.
Maar in deze vraag wordt juist de sample size gezocht (en dus het aantal vrijheidsgraden).
Sorry!! Heb wat typo's gemaaktquote:Op maandag 5 maart 2007 21:21 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik weet niet waar je deze wijsheid vandaan haalt, maar dit is pertinente kolder.
Ah, in dat geval schrijf je sin(bla) als (exp(i*bla)-exp(-i*bla))/(2i). Zo schrijf je de integraal als een som van twee termen en elk van die termen behandel je met contourintegratie.quote:Op maandag 5 maart 2007 22:13 schreef soul114 het volgende:
[..]
Sorry!! Heb wat typo's gemaakt
De Fourier Transform (q variable in fourier domein) van (1/x)*exp{i*k*x} is gelijk aan (4 * pi)/(q^2-k^2)
Ok, dat had ik dus al wel gedaan. Denk dat ik er wel uit ben!quote:Op maandag 5 maart 2007 22:26 schreef thabit het volgende:
[..]
Ah, in dat geval schrijf je sin(bla) als (exp(i*bla)-exp(-i*bla))/(2i). Zo schrijf je de integraal als een som van twee termen en elk van die termen behandel je met contourintegratie.
En dan moet ik de concentratie van de Aluminiumnitraat-oplossing uitrekenen.quote:In een bekerglas krijg je een 20 mL natronloog-oplossing: Na+ ( aq ) + OH-(aq).
De concentratie van de oplossing is 1,00 mol L-1, een deel van deze oplossing ga je 2x verdunnen met water.
Zorg ervoor dat jullie 10,00 mL van de 2x verdunde natronloog-oplossing in de pipet hebben zitten.
laat een hoeveelheid stof in een Aluminiumnitraat-oplossing leeglopen tot die verkleurt, lees op de pipet af hoeveel jullie hebben toegevoegd.
quote:Op maandag 5 maart 2007 22:43 schreef SuperRogier het volgende:
Hmmz beetje vaag maargoed zoiets als dit vermoed ik:
10 mL verdunnen van 1 M wordt 20mL dus 0,5M
De oplossing die je gebruikt is dus 0,5 M
Alimuminiumnitraatoplossing is Al(NO3)3 waarschijnlijk
Verhouding Na+ : NO3- = 1 : 3
Alvast een beginnetje.. maar geen idee hoe je die formules moet gebruiken, nooit gebruikt..
Dat is ook maar wat ik uiteindelijk gedaan heb. Ik heb gewoon gekeken wanneer de toetsings-grootheid groter was dan de waarde in de t-tabel. En dit blijkt zo te zijn als n >= 26. Ik hoor achteraf wel of dit nu was wat de docent bedoelde...quote:Op maandag 5 maart 2007 22:06 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Veel meer dan proberen kun je hier volgens mij niet doen. ...
Staan ze niet in het boek omdat het aantal vrijheidsgraden te hoog is, of is er een andere reden?quote:Op dinsdag 6 maart 2007 14:25 schreef Bioman_1 het volgende:
[..]
Heb ik alleen nog een vraagje. Ik heb nog een dergelijke vraag als hierboven, maar daarvoor heb ik t-waarden nodig die niet in de tabel staan. Maar op zich moet dat niet zo'n probleem zijn, want die getallen kan je natuurlijk gewoon uitrekenen. Maar hoe???
Je moet de straal van het bekertje op hoogte x in een formulevorm hebben en daarvan de integraal.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:09 schreef MaxC het volgende:
Een bekertje heeft de vorm van een afgeknotte kegel.
De diameter aan de bovenkant is 6,7 cm
Aan de onderkant 4,5 cm
De hoogte is(schuin dus gemeten) 8.8
Hoe kan ik nu de inhoud berekenen?
Ai, niet goed gelezen. Dan klopt het niet nee. En die 2,25 hoort er idd bij. En volgens mij zat ik ook diameters en stralen door elkaar te halen.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:55 schreef GlowMouse het volgende:
Merkie: die 8,8 is de lengte van de schuine zijde, waardoor je integraal in de soep loopt. Verder zou de straal 2,25+0,25x zijn, omdat je nu een cilinder binnenin niet meetelt. Al met al hoort er ongeveer 217 uit te komen, rekenfouten voorbehouden
wortel 4 = 2quote:Op donderdag 8 maart 2007 22:59 schreef The_Forcer het volgende:
Kan iemand mij uitleggen waarom 2 Wortel 4 + Wortel 9 = 7?
Het is herleiden.
Er is een stelling die zegt dat elk morfisme van elliptische krommen dat 0 naar 0 stuurt automatisch een homomorfisme is. Dus als zo'n morfisme inverteerbaar is, is het een automorfisme.quote:Op zaterdag 10 maart 2007 18:41 schreef spinor het volgende:
Stel p is een priem waarvoor geldt p = 2 (mod 3), E is de elliptische kromme y^2=x^3+1 over IFp2 en z is een oplossing van x^3-1=0 in IFp2.
Nu schijnt het zo te zijn dat de afbeelding die (x,y) naar (zx,y) stuurt een automorfisme van de groep van punten op de kromme E is. Hoe kan ik inzien dat dat zo is?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |