Handleiding Casio fx-82ms in pdfquote:Op dinsdag 16 januari 2007 14:50 schreef most_wanted het volgende:
Hoe reken ik % uit
[afbeelding]
Hiermee?
Je kunt het afleiden uit de axioma's, zoals op die pagina wordt aangegeven.quote:Op dinsdag 16 januari 2007 21:21 schreef teletubbies het volgende:
oh okee, ik dacht dat het volgde uit een of andere axioma, maar blijkbaar is het bestaan van de lege verz. zelf een axioma...
kanonieke afbeelding:S wat houdt dat in!?
Tik bij Google het volgende maar eens in, dan is het de eerste hit: sinh cosh wikiquote:Op woensdag 17 januari 2007 18:50 schreef Schuifpui het volgende:
Pff ik blijf hier maar terugkomen geloof ik![]()
Nog steeds differentiaal vergelijkingen.![]()
Ik kom regelmatig sinh, cosh, tanh, coth etc tegen, maar eigenlijk kan ik er totaal mee rekenen,omdat ik dat nooit eerder heb gehad. Is er iemand die een overzichtje heeft van deze functies uitgedrrukt in e-machten en eventueel een grafiekje erbij? Wat standaard waarden, cosh(0)=.. cosh(pi)=... zou me ook erg helpen. Heb zelf al proberen te zoeken, maar via google wil het niet erg werken en ik zou zo 1,2,3 niet weten hoe ik zoiets kan vinden.
Dankje, die stap miste ik even.quote:Op woensdag 17 januari 2007 21:39 schreef GlowMouse het volgende:
u' / u = -b(x)
d/dx ln(u) = -b(x) (vanwege kettingregel)
http://en.wikipedia.org/w(...)The_radix-2_DIT_casequote:The Danielson-Lanczos work predated widespread availability of computers and required hand calculation (possibly with mechanical aides such as adding machines); they reported a computation time of 140 minutes for a size-64 DFT operating on real inputs to 3-5 significant digits.
Tja, hier is je notatie al dubieus. Ten eerste noteren we vectoren met ronde haken. En ten tweede is het tekentje = uitgevonden voor gelijkheid. Dus a = (1,2,3,4) en b = (4,3,2,1).quote:Op vrijdag 19 januari 2007 18:43 schreef Boondock_Saint het volgende:
Ik had hier al een topic over geopend, maar werd toen doorverwezen naar dit topic:
Ik moet als opdracht voor school het volgende met de hand berekenen (dus geen programmeeropdracht, code voor de FFT kan ik zelf ook wel vinden):
Gegeven de coefficientvectoren a [1,2,3,4] en b[4,3,2,1], geef de convolutie vector c door gebruik te maken van het Fast Fourier Transform algoritme.
Waar ik de vorige fout in je notatie nog kon ontcijferen lukt het me hier toch echt totaal niet. Je hebt X1, Y1 noch Z1 gedefinieerd en dan ga je vragen of de formule die je ervoor geeft klopt.quote:So far so good, het is het algoritme van Cook en Tukey en ik ben het helemaal doorgelopen. dus:
- Beide vectoren aangevuld met n=4 nullen.
- Van beide de FFT berekend (er van uitgaande dat ik dit goed heb gedaan)
Als w (lees: omega) heb ik e^0.25*PI*i (want n = 8), waarin i een complex getal is. De volgende stap is echter het per element vermenigvuldigen van die twee vectoren dus bijvoorbeeld: Z1 = X1 * Y1
Een trapezium is 2D, maar wat je bedoelt is een ander figuur.quote:Op zaterdag 20 januari 2007 17:41 schreef Mainport het volgende:
Hoe bereken je de inhoud van een trapezium met als grondvlak een veelhoek (variërend van 3, 4, 5, 6 en 8)? Er zijn twee series, eentje met hellingshoek van de zijvlakken 75 graden en de andere zestig.
Ik ben lui: http://mathaware.org/mam/00/master/essays/B3D/2/egypt.htmlquote:Op zaterdag 20 januari 2007 21:14 schreef Mainport het volgende:
In feite moet ik de inhoud van een afgeknotte piramide berekenen ja, maar ik vind dat niet echt makkelijk.
Hier een plaatje: [afbeelding]
Kan je wel de inhoud van een niet afgeknotte pyramide berekenen?quote:Op zaterdag 20 januari 2007 21:14 schreef Mainport het volgende:
In feite moet ik de inhoud van een afgeknotte piramide berekenen ja, maar ik vind dat niet echt makkelijk.
Hier een plaatje: [afbeelding]
Ja, sorry. Nu ik het zo terug lees is het allemaal een beetje onduidelijk. Ik was dan ook helemaal gaar. X1 en Y1 zijn de 2e elementen uit beide coefficienten vectoren na de FFT.quote:Op zaterdag 20 januari 2007 18:06 schreef thabit het volgende:
[..]
Tja, hier is je notatie al dubieus. Ten eerste noteren we vectoren met ronde haken. En ten tweede is het tekentje = uitgevonden voor gelijkheid. Dus a = (1,2,3,4) en b = (4,3,2,1).
[..]
Waar ik de vorige fout in je notatie nog kon ontcijferen lukt het me hier toch echt totaal niet. Je hebt X1, Y1 noch Z1 gedefinieerd en dan ga je vragen of de formule die je ervoor geeft klopt.
Helaas, als je wilt dat iemand je vraag beantwoordt zul je die vraag toch eerst op een fatsoenlijke manier moeten formuleren.
Heb je een parameterisatie van de cirkel in bolcoördinaten, of is dat juist je probleem?quote:Op zondag 21 januari 2007 11:43 schreef Koewam het volgende:
hoe bereken je de oppervlakte van een cirkel op een bol?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |