abonnement Unibet Coolblue
pi_44920677
Wat is Roaccutane?
De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne. Isotretinoïne behoort tot een groep geneesmiddelen die bekend staat onder de naam retinoïden. Retinoïden zijn afgeleid van vitamine A. Het middel wordt gebruikt bij de behandeling van moeilijk te bestrijden acne (jeugdpuistjes en meeëters). Roaccutane wordt voorgeschreven aan mensen met bepaalde ernstige vormen van acne die niet op een gebruikelijke behandeling reageren. Roaccutane is alleen verkrijgbaar op recept en wordt vaak niet door de huisarts voorgeschreven, maar door een dermatoloog (huidarts).

De meeste posters hier gebruiken waarschijnlijk een generiek van Isotretinoine, omdat Roaccutane niet standaard wordt gegeven bij de apotheek. Wil je weten over wat generiek nu eigenlijk is, dan kan je hier er wat over lezen

Roaccutane patientinformatie en bijsluiters
Officiële website van Roche (fabrikant)
Patiëntenbijsluiter (pdf-formaat)
Informatie op Achmea Health
Overzichtelijke informatie (tip)

Middelen die helpen bij droge lippen (mogelijke bijwerking Roaccutane)
Labello lippencreme (verkrijgbaar bij bv de drogist)
Blistex lip relief cream (verkrijgbaar bij bv de drogist)



Pubmed (engelstalig - wetenschappelijke publicaties)
Roacutane
Blijvende oogklachten na gebruik Roacutane

Roaccutane negatief in de publiciteit
Rechtzaken aangespannen ivm Roaccutane (google search - engelstalig)

Voorgaande topics
Ervaringen met "Roaccutane"
Ervaringen met Roaccutane, deel 2
Ervaringen met Roaccutane - deel 3
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 4 alweer
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 5 -
Ervaringen met Roaccutane - deeltje 6 -
Ervaringen met Roaccutane - Deel 7
Ervaringen met Roaccutane - Deel 8
Ervaringen met Roaccutane - Deel 9
Ervaringen met Roaccutane - Deel 10
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 11
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 12
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
[Centraal] Roaccutane Topic - Deel 13
Het Roaccutane topic - deel 14
Het Roaccutane topic - deel 15
Het Roaccutane topic - deel 16

pi_44937690
thnx voor het aanmaken van nieuwe deel

heb vraagje.. je hebt tijdens de roa (veel!) sneller spierpijn.. zelfs als ik één oefening doe op de fitness heb ik dagen daarna nog steeds spierpijn. Maar betekent dit nou ook dat je sneller en makkelijker breed kan worden? Want spierpijn betekent toch dat je lichaam de gescheurde spiertjes hersteld en extra nieuwe spiertjes aanmaakt??

zou wel leuk zijn.

Verder zit ik nu alweer zo'n 3 maanden aan de roa, begonnen met 20mg en nu alweer een tijdje aan de 10mg. Niet zo zware dosis dus, maar het effect is er toch zeker wel! Mijn huidje is inmiddels lekker zacht, heb toevallig vandeweek één mee-eter gehad, maar die heb ik tegenwoordig ook nooit meer! Ben echt blij met de roa, ook omdat de bijwerkingen -vanwege de lage dosis- bij mij nihil zijn. Zit alleen nog met de rode vlekjes waar geloof ik bijna iedereen wel last van heeft, maar ook voor mij geldt: liever rode vlekjes dan puistjes! Maar wat is gebruikelijk voor die vlekjes? Trekken ze tijdens de kuur ook langzaam weg? Of gaat dat pas na de kuur? Of gaan ze helemaal niet meer weg? Is er nog een leuk goedje om erop te smeren oid?

thnq!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 12:37:40 #3
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_44937926
Mijn oog viel op dit topic omdat ik dit in een ver verleden ook gebruikt heb. Inhoudelijk geen reactie van mij op dit moment, maar ik wil even reageren op de link naar de uitleg van Generiek in de OP. Hier staat:
quote:
Belangrijk is dat een generiek geneesmiddel volkomen gelijkwaardig (bio-equivalent) is aan het oorspronkelijke merkproduct.
Ik wil graag de nuancering maken dat dit wel geldt voor de werkzame stof, maar dat hulpstoffen die ervoor zorgen dat de pil vast wordt, met een bepaalde snelheid afbreekt etc. niet altijd hetzelfde zijn. Het kan dus WEL DEGELIJK zo zijn dat mensen geen last hebben van specialitee (in dit geval Roaccutane) maar wel van de generieke (isotretinoïne), of andersom.
pi_44938862
Ik zit nu net 2 weken aan de roa... Dosis is van in het begin 40mg. Binnen 14 dagen moet ik terug op controle en word er ook voor de eerste keer bloed getrokken.

Heb al zowat alle vaak voorkomende bijwerkingen al vanaf week 1... Droge lippen kwamen er erg snel. Sinds 3 dagen ook vaak last van bloedneuzen en nu begint men huid ook erg te schilferen. Heb op het einde van week 1 een grote uitbraak gehad, die nu eindelijk wat begint weg te trekken (godzijdank)...
pi_44945864
Ik ga denk ik ook weer beginnen met ROA *huil* *huil* (2e kuur). Deze beslissing heb min of meer ik gister genomen. Helaas, maar ik merk dat 't gewoon langzaam terug aan het komen is. Weet niet of mensen mij nog kennen maar 1.5 jaar terug heb ik ook ROA gebruikt, met succes tot voor kort.

Waarom misschien weer beginnen?

Ben sowieso ongeveer 1 jaar clean geweest, maar merk toch dat mijn acne na 3 kwart jaar heel rustig terug aan het ‘vechten’ is en weer in mijn gezicht sluipt . Het is nog steeds beter dan 2 jaar geleden (veel beter), maar tóch heb ik dagelijks weer een aantal puisten en is mijn huid vetter. Hier baal ik van! En de afgelopen dagen was de maat vol. Ik was weer veel bezig met mijn huid wordt onzekerder, voel me niet meer prettig. Zéker nu ik stage loop. Wat voorbeelden wat ik weer aan doen ben (netzoals 'vroeger' voor de 1e roa kuur):

- Personen aan het ‘ontlopen’ (zo min mogelijk met mensen in contact komen, zeg maar)
- Precies zo gaan staan (gedraaid) dat ze de beste kant van mijn gezicht zien.
- Ik loop regelmatig naar een spiegel, om me huid te inspecteren.
- Ik probeer het te camoufleren met Sudocreme (vooral de uitgedroogde puisten waar nu een rood vlekje zit). Hierdoor mis ik ook regelmatig de bus (zeker ’s ochtends als ik vroeg op moet)
- Als iemand tegen me praat of als ik naar iemand toe moet denk ik steeds ‘klote, hij ziet nu mijn slechte huid’.
- Ik probeer ’t zo donker mogelijk te maken in mijn kantoor (tot op zekere hoogte :’) , maar elk extra lichtje gaat wél uit)
- Ben weer onzekerder, stap niet snel ff op mensen af als ik een 'slechte dag' heb.
- Voel me alleen écht op mijn gemak als ik ’s ochtends in het donker op de bus sta te wachten Of als ik uit stage weer in de bus zit…

Het klinkt overdreven, maar als ik het zo opschrijf is het best een lange lijst . Herkenbaar voor iemand?

Ander voorbeeld; ik heb met oud&nieuw in een discotheek in Wijchen met een meisje gezoend! . Toen namen we afscheid ín de discotheek (natuurlijk vrij donkere ruimte ) en 20 min later smste ze dat ze nog buiten stonden en of ik ook kwam. En ik voelde me toch kut, want buiten was het vrij licht door al die lampen daar, en voelde me toch een partij onzeker . Ik schrok er zelf van…. Probeerde zo weinig mogelijk te praten, weg te draaien, kraag hoog etc. etc…

Wanneer begin ik dan

Ik moet mijn huidarts nog wel contacten maar ik wil over 4 weken beginnen. WAAROM niet eerder?: Ten 1e moet ik nog ff bloedprikken en moet ik de ROA in huis krijgen. Maar belangrijkste; over 4 weken heb ik het (zuip)schoolkamp en als ik dat gehad heb ben ik hopelijk klaar om een paar maanden ff niets te drinken.

Waar zie je tegenop

Buiten de bijwerkingen zie ik het meest op tegen het niet (veel) mogen drinken van alcohol. Niet dat dát het probleem is (ben geen alcoholist ) maar ik zie er tegenop om tegen iedereen te zeggen dat ik geen alcohol meer mag. Ik ga elke week wel 2x uit met verschillende groepen en drink dan wordt er standaard rondjes bier gehaald. Nu kan ik stééds weer tegen die groepen waarmee ik zit (sport/school/vriendengroep) een verhaal ophangen dat ik niet mag drinken omdat ik een bepaald medicijn voor ….. gebruik :’) (ga niet zeggen dat ik ROA gebruik, dat hoeven ze niet te weten ).

Oja en carnaval (normaal bierfestijn) zal ook lastig worden, maargoed, ga niet nóg eens 4 weken wachten

Dit was mijn verhaal! Interessant? Ik houdt jullie op de hoogte!

IK had ook nog een vraag

Zijn er in dit TOPIC ook andere users die een 2e ROA kuur hebben gevolgd? Hoelang is die kuur geweest en met hoeveel MG per dag? Want volgens mij hoeft ’t nu geen 6 maanden toch? Ben benieuwd
Haleloeja
pi_44961764
@ gelderland
damn minder man 2de kuur maja ik snap je wel ik zou het zelf denk ook doen maar hoop er niet op en met carnaval zit ik ook man ben nu al verkozen tot colakoning en bob verder suc6 man

@ lowietje30
hahaha ik heb zelf met fitnisse ook altijd meer last zekers met rug egt damn erg hahaha maar geen idee of je er breder van wordt zou wel leuk zijn maar beter dat je met zo lage dossis al goede resultaten hebt (ik heb zelf 30 mg ook niet super hoog) maar duurt jouw kuur door lage dossis dan niet langer???

@ senne
Ik had de eerste week ook een grote uitbraak heel men gezicht rood egt helemaal onder niet relaxed en jaah heb er nog wel paar gehad gaat eerst beetje up en down voordat het goed gaat werken denk maar suc 6 verder

update ik ben nu zelf 7 weken bezig ging weer goed alleen met oud en nieuw je kent het wel veel eten weinig slapen weinig frisse lucht (ivm uitgaan) (ps niks gedronken vondt iik al knap maja) de volgende ochtend toch zekers weer een aantal puisten erbij kleinere die gewoon groter waaren geworden nu 2 dagen later is het al wat minder men huid is zekers gladder dat wel maar nog steeds puisten kijk nu al uit naar de dag dat het gewoon voor 100% werkt de roa en gewoon niks meer heb en krijg want kan het me nog gewoon niet voorstellen
verder iedreen suc6

[ Bericht 19% gewijzigd door Jeltos op 03-01-2007 01:24:04 ]
pi_44965296
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 01:13 schreef Jeltos het volgende:
@ lowietje30
hahaha ik heb zelf met fitnisse ook altijd meer last zekers met rug egt damn erg hahaha maar geen idee of je er breder van wordt zou wel leuk zijn maar beter dat je met zo lage dossis al goede resultaten hebt (ik heb zelf 30 mg ook niet super hoog) maar duurt jouw kuur door lage dossis dan niet langer???
Geen idee, waarschijnlijk wel, maar heb nog nooit gevraagd hoelang ik er waarschijnlijk aan moet.. Maar opzich vind ik het niet zo heel erg, omdat het maar 10mg is kan ik gewoon net zoveel blijven drinken als altijd en van de overige bijwerkingen heb ik ook weinig last op het moment..
pi_44977011
Ik heb net vanmiddag van de huidarts dit spul mee naar huis gekregen, maar ik zit nog te twijfelen of ik het wel wil gebruiken.

Ik vind dat ik niet goed genoeg ben voorgelicht over de bijwerkingen die je hiervan kan krijgen, ook al weet ik dat het niet bij iedereen voorkomt moet ik toch zeggen dat ik bang ben geworden van alle bijwerkingen die (na wat verhalen gelezen te hebben) toch wel erg vaak voorkomen.

Bijvoorbeeld depressie kan ernstiger worden (Heb ik niet, maar is ook niet naar gevraagd)
Bij niet goede leverfunctie mag het niet gebruikt worden, geen idee of ik dat heb, is ook niet getest.
Lenzen dragen kan vrijwel onmogelijk worden, lenzen heb ik dan weer wel, is ook niet naar gevraagd.

Lees net ook op de achmea site:
quote:
- de patiënt moet voor gebruik eerst een akkoordverklaring (= ínformed consent')tekenen
oh ik niet :|

Ik kreeg alleen een folder in de handen gedrukt waarmee ik het zelf maar uit moet zoeken...

Ik heb zelf vooral last van acne op mijn rug, niet extreem maar wel hardnekkig.
Ik zit er over te denken om eerst maar een poging te doen met wat natuurlijker spul zoals Vilantae
-
pi_44978123
@ Vital: gewoon doen joh, weet niet hoe hoge MG je hebt, maar zodra je veel water, weinig alcohol etc.. drinkt moet het gewoon goedgaan, en je kan altijd stoppen als het je te erg wordt. Ik kan ook een positief verhaal van mezelf vertellen. Mijn bijwerkingen waren alleen;

- droge lippen (maar door aquaphor was dat SUPER goed te doen)
- af en toe wat droge ogen (niet storend)
- droge huid (maar door Cetaphil was dat SUPER goed te doen)
- sneller wondjes, dunne huid (dat was wel lastig soms)

Vond 't erger dat ik geen alcohol mocht Maargoed!! we horen wel wat je gaat doen!!
Haleloeja
pi_44978376
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 17:26 schreef Gelderland het volgende:
@ Vital: gewoon doen joh, weet niet hoe hoge MG je hebt, maar zodra je veel water, weinig alcohol etc.. drinkt moet het gewoon goedgaan, en je kan altijd stoppen als het je te erg wordt. Ik kan ook een positief verhaal van mezelf vertellen. Mijn bijwerkingen waren alleen;

- droge lippen (maar door aquaphor was dat SUPER goed te doen)
- af en toe wat droge ogen (niet storend)
- droge huid (maar door Cetaphil was dat SUPER goed te doen)
- sneller wondjes, dunne huid (dat was wel lastig soms)

Vond 't erger dat ik geen alcohol mocht Maargoed!! we horen wel wat je gaat doen!!
Alcohol word inderdaad een lastige ja

Maar mijn reden is vooral dat er genoeg natuurlijke(re) middeltjes zijn die geen tot weinig ernstige bijwerkingen hebben maar met geen officieel bewezen resultaat dus moeilijker te krijgen (wel onofficieel bewezen door diverse instellingen)

maar ik heb 20mg, wat mij erg veel lijkt in vergelijking met anderen die veel ernstigere hebben...

Maar het ligt ook aan mij denk ik, ik heb mezelf aangeleerd om geen medicijnen te vertrouwen die ernstigere bijwerkingen hebben dan de ziekte zelf
-
pi_44978529
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 17:35 schreef Vital_Remains het volgende:

[..]

Alcohol word inderdaad een lastige ja

Maar mijn reden is vooral dat er genoeg natuurlijke(re) middeltjes zijn die geen tot weinig ernstige bijwerkingen hebben maar met geen officieel bewezen resultaat dus moeilijker te krijgen (wel onofficieel bewezen door diverse instellingen)

maar ik heb 20mg, wat mij erg veel lijkt in vergelijking met anderen die veel ernstigere hebben...

Maar het ligt ook aan mij denk ik, ik heb mezelf aangeleerd om geen medicijnen te vertrouwen die ernstigere bijwerkingen hebben dan de ziekte zelf
dan moet je het NIET doen! Ik zeg alleen; 20 MG is écht weinig hoor...(weet niet hoeveel je weeg/hoelang je bent) maar het is iig minimale hoeveelheid. In VS gebruikens ze volgens mij soms 70-80 MG per dag (correct me if wrong , dacht 't ooit ergens gelezen te hebben) en dan over een korte periode. Ja als je dát gaat doen dan heb je kans op die verschrikkelijke bijwerkingen. Maar wat jij niet gelezen hebt maar óók in de bijsluiter staat is: 'hoe meer MG per dag, hoe meer kans op bijwerkingen'.. Jij hebt met 20 MB per dag een vrij lage dosis (gemiddelde ligt hier denk ik rond de 40, en er zijn ook die 60 slikken).... dus ook klein risico!

ik ga trouwens (als het formulier op tijd binnen is), vrijdag bloedprikken
Haleloeja
pi_44978924
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 17:40 schreef Gelderland het volgende:

[..]

dan moet je het NIET doen! Ik zeg alleen; 20 MG is écht weinig hoor...(weet niet hoeveel je weeg/hoelang je bent) maar het is iig minimale hoeveelheid. In VS gebruikens ze volgens mij soms 70-80 MG per dag (correct me if wrong , dacht 't ooit ergens gelezen te hebben) en dan over een korte periode. Ja als je dát gaat doen dan heb je kans op die verschrikkelijke bijwerkingen. Maar wat jij niet gelezen hebt maar óók in de bijsluiter staat is: 'hoe meer MG per dag, hoe meer kans op bijwerkingen'.. Jij hebt met 20 MB per dag een vrij lage dosis (gemiddelde ligt hier denk ik rond de 40, en er zijn ook die 60 slikken).... dus ook klein risico!

ik ga trouwens (als het formulier op tijd binnen is), vrijdag bloedprikken
Ah okee dan valt het mee, ik dacht dat 10 laag was en 20 hoog, de rest wist ik inderdaad niet...

Ach, mischien moet ik me gewoon niet zo aanstellen een schone huid is de uitgedroogde lippen wel waard denk ik, en na wat meer delen van deze reeks doorgelezen te hebben kwam ik weinig slechte reacties tegen, alleen nog een beetje huiverig voor de uitbarstingen aan het begin, maar het zit vrijwel niet in mijn gezicht dus dat zal ook wel meevallen

Zal alleen nog even uitzoeken hoe het zit met mijn lenzen en een vervolg afspraak.

Thx voor de reactie, je hebt me wel redelijk de goede kant op geholpen denk ik, ik slaap er nog even over en dan begin ik morgen ofzo

En sterkte met bloedprikken
-
pi_44979196
@ vital: Ja 20 MG is pér pil het hoogst.. Je hebt 10 en 20 mg pillen Maar ik slikte dus 2 van 20 op een dag (40 totaal p/d)....

En voor die uitbraak was ik mijn 1e kuur ook wel 'bang'. Zelfs zo 'bang' dat ik het uitgesteld heb en in de vakantie begonnen ben met minder MG per dan de huidarts geschreven had! Maar die uitbraak is er niet écht gekomen. Had de 2e dag wel wat meer acne, maar kan ook placebo effect zijn natuurlijk!! Je moet er ff doorheen, maar denk dat je over paar maanden blij bent als je het gedaan hebt

Ik baal alleen dat ik Carnaval nu 'half' moet missen (het bier) én dat ik tegen 'iedereen (ga zo'n 2x per week uit) geen alchol mag drinken Want als ze me aan cola zien krijg je toch altijd reacties van :'waarom geen alchol en kan ik 't weer uitleggen pfff )

en hoe 't zit met lenzen: tja er is wel grote kans (denk ik dan) dat je er last van krijgt, omdat alles gewoon erg droog wordt.... Maar ik heb me daar niet in ingelezen omdat ik geen lenzen heb. Misschien kan je het gewoon oplossen door oogdruppels/andere lenzen/paar uur per dag uit! Maar nogmaals; het kan net zo goed zijn dat je daar nite écht last van hebt, 't is bij iedereen verschillend dusja
Haleloeja
pi_44981341
20 mg is inderdaad niet zo veel... Ik zit zelf vanaf het begin aan 40mg, dus das al het dubbele! En ik heb maar vrij milde acne.

Men huid ziet er vandaag trouwens erg goed uit! Het lijkt alsof de pukkels minder worden naarmate je huid harder schilfert... Erg vreemd om te zien dat ze zo weggaan eigenlijk. Als het zo zou blijven, zou ik erg blij zijn! Maar ik krijg al schrik voor de volgende uitbraak

Heb eigenlijk wel veel last van men rug als ik lang in een bepaalde houding heb gezeten, of als ik 's avonds ga slapen. Nog mensen die dat hebben gehad?
pi_44981679
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 16:50 schreef Vital_Remains het volgende:

Lees net ook op de achmea site:
[..]

oh ik niet :|

Ik kreeg alleen een folder in de handen gedrukt waarmee ik het zelf maar uit moet zoeken...
Dat is ook niet gebruikelijk. Informed consent wil meer zeggen dat de arts je moet informeren / waarschuwen voor de nadelige gevolgen bij het gebruik van ROA. Als de arts dit niet gedaan heeft en het dus overlaat aan de folder is dat niet (m.i.) niet correct.
pi_44989594
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:20 schreef Gelderland het volgende:
Ik ga denk ik ook weer beginnen met ROA *huil* *huil* (2e kuur). Deze beslissing heb min of meer ik gister genomen. Helaas, maar ik merk dat 't gewoon langzaam terug aan het komen is. Weet niet of mensen mij nog kennen maar 1.5 jaar terug heb ik ook ROA gebruikt, met succes tot voor kort.

Waarom misschien weer beginnen?

Ben sowieso ongeveer 1 jaar clean geweest, maar merk toch dat mijn acne na 3 kwart jaar heel rustig terug aan het ‘vechten’ is en weer in mijn gezicht sluipt . Het is nog steeds beter dan 2 jaar geleden (veel beter), maar tóch heb ik dagelijks weer een aantal puisten en is mijn huid vetter. Hier baal ik van! En de afgelopen dagen was de maat vol. Ik was weer veel bezig met mijn huid wordt onzekerder, voel me niet meer prettig. Zéker nu ik stage loop. Wat voorbeelden wat ik weer aan doen ben (netzoals 'vroeger' voor de 1e roa kuur):

- Personen aan het ‘ontlopen’ (zo min mogelijk met mensen in contact komen, zeg maar)
- Precies zo gaan staan (gedraaid) dat ze de beste kant van mijn gezicht zien.
- Ik loop regelmatig naar een spiegel, om me huid te inspecteren.
- Ik probeer het te camoufleren met Sudocreme (vooral de uitgedroogde puisten waar nu een rood vlekje zit). Hierdoor mis ik ook regelmatig de bus (zeker ’s ochtends als ik vroeg op moet)
- Als iemand tegen me praat of als ik naar iemand toe moet denk ik steeds ‘klote, hij ziet nu mijn slechte huid’.
- Ik probeer ’t zo donker mogelijk te maken in mijn kantoor (tot op zekere hoogte :’) , maar elk extra lichtje gaat wél uit)
- Ben weer onzekerder, stap niet snel ff op mensen af als ik een 'slechte dag' heb.
- Voel me alleen écht op mijn gemak als ik ’s ochtends in het donker op de bus sta te wachten Of als ik uit stage weer in de bus zit…

Het klinkt overdreven, maar als ik het zo opschrijf is het best een lange lijst . Herkenbaar voor iemand?

Ander voorbeeld; ik heb met oud&nieuw in een discotheek in Wijchen met een meisje gezoend! . Toen namen we afscheid ín de discotheek (natuurlijk vrij donkere ruimte ) en 20 min later smste ze dat ze nog buiten stonden en of ik ook kwam. En ik voelde me toch kut, want buiten was het vrij licht door al die lampen daar, en voelde me toch een partij onzeker . Ik schrok er zelf van…. Probeerde zo weinig mogelijk te praten, weg te draaien, kraag hoog etc. etc…

Wanneer begin ik dan

Ik moet mijn huidarts nog wel contacten maar ik wil over 4 weken beginnen. WAAROM niet eerder?: Ten 1e moet ik nog ff bloedprikken en moet ik de ROA in huis krijgen. Maar belangrijkste; over 4 weken heb ik het (zuip)schoolkamp en als ik dat gehad heb ben ik hopelijk klaar om een paar maanden ff niets te drinken.

Waar zie je tegenop

Buiten de bijwerkingen zie ik het meest op tegen het niet (veel) mogen drinken van alcohol. Niet dat dát het probleem is (ben geen alcoholist ) maar ik zie er tegenop om tegen iedereen te zeggen dat ik geen alcohol meer mag. Ik ga elke week wel 2x uit met verschillende groepen en drink dan wordt er standaard rondjes bier gehaald. Nu kan ik stééds weer tegen die groepen waarmee ik zit (sport/school/vriendengroep) een verhaal ophangen dat ik niet mag drinken omdat ik een bepaald medicijn voor ….. gebruik :’) (ga niet zeggen dat ik ROA gebruik, dat hoeven ze niet te weten ).

Oja en carnaval (normaal bierfestijn) zal ook lastig worden, maargoed, ga niet nóg eens 4 weken wachten

Dit was mijn verhaal! Interessant? Ik houdt jullie op de hoogte!

IK had ook nog een vraag

Zijn er in dit TOPIC ook andere users die een 2e ROA kuur hebben gevolgd? Hoelang is die kuur geweest en met hoeveel MG per dag? Want volgens mij hoeft ’t nu geen 6 maanden toch? Ben benieuwd
echt, de voorbeelden die je gaf van onzekerheid, daar heb ik ook zo'n last van! ik sta het liefst de hele dag in het donker, haha. het is echt vreselijk. nouja, je bent in ieder geval niet de enige die er zo over denkt! maargoed.. naar dat je aan je tweede kuur moet beginnen, ik hoop dat het snel aanslaat. succes!
pi_44990844
nog mensen die eens op MSN willen spreken, zie my profile
Haleloeja
pi_44994164
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 19:10 schreef Senne het volgende:
20 mg is inderdaad niet zo veel... Ik zit zelf vanaf het begin aan 40mg, dus das al het dubbele! En ik heb maar vrij milde acne.

Men huid ziet er vandaag trouwens erg goed uit! Het lijkt alsof de pukkels minder worden naarmate je huid harder schilfert... Erg vreemd om te zien dat ze zo weggaan eigenlijk. Als het zo zou blijven, zou ik erg blij zijn! Maar ik krijg al schrik voor de volgende uitbraak

Heb eigenlijk wel veel last van men rug als ik lang in een bepaalde houding heb gezeten, of als ik 's avonds ga slapen. Nog mensen die dat hebben gehad?
id 20 is weinig ik begon ook met 30 en heb ook vrij milde ance tjaa rug blijft lastig ik heb het vooral na fitnisse of als ik gewoon aan werk ben nu al minder dan in begin maar is helaas gewoon een bijwerking bij mij was het met oud en nieuw weer erger maar nu 2 dagen erna al stukken minder en jaah men huid begint egt glad te worden dus van mij mag het zo doorgaan ik heb het er allemaaal voor over

ow en @ Vital_Remains tjaa het is maar net wat je ervoor over hebt toen ik de folder las over bijwerkingen van haaruitval tot slokdarm verkleining depressie ectra dacht ik ook waar ben ik aan begonnen maar achteraf (ben nu bijna 2 maandne bezig valt het reuze mee) alleen droge lippen droge huid maja daar hebbe allemaal wat voor cetaphil maar als je er echt niet mee wil beginnen kan je ook wat anders krijgen denk een vriend van mij heeft het erger als mij maar die krijgt gewoon antibiotica en een zalf (wat overigens ook goed werkt) maar waar ik aan twijfel is dat antibiotica maar tijdelijk is maar we zullen zijn het is jouw keus maar ik vindt dat er voor mij meer voordelen aan zitten
  donderdag 4 januari 2007 @ 09:48:59 #19
151762 flashermx
Think Different, Think Apple.
pi_44997891
Ik denk dat over het algemeen de bijwerkingen van ROA wel meevallen anders hadden ze het niet zo vaak voorgeschreven, en heb zelf ook alleen maar last gehad van droge lippen en droge huid.

duz je moet je niet zo laten afschrikken van al die bijwerkingen denk ik, want het staat er alleen maar bij zo dat je op die dingen kunt letten om er optijd wat tegen te kunnen doen.

ff een update van mijn Differin kuur: Ben nu begonnen aan mijn 2e tubbe en heb het gevoel dat het nu echt begint te werken .
Ben nu in de 6e week van de kuur en heb nog een herhaal recept duz ben heel benieuwd of het nog gaat werken en dat het straks echt weg is.
Want een jaar na mijn ROA kuur kwamen de eerste puistjes zei het wel veel milder terug.

owjah en de bijwerkingen vallen erg mee geen last van 'steken' op de huid maar alleen een beetje droge huid, maar is mee te leven.
pi_45016116
Ik slik nu ruim 3 weken en mn huid is gewoon al glad Mijn voorhoofd is zelfs helemaal gaaf. Alleen last van wat droge lippen. Vanmiddag bloed wezen prikken en voor volgende week een afspraak met de ha. De dosering kan wat omhoog lijkt me.
pi_45016196
Overigens ben ik ook wel stijfjes, als ik opsta na gehurkt te hebben gezeten voel ik me net een oud wijf met kleine pijntjes

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 04-01-2007 20:08:57 ]
  donderdag 4 januari 2007 @ 20:16:13 #22
151762 flashermx
Think Different, Think Apple.
pi_45016496
gehe ROA leeftijdsverhoger
  donderdag 4 januari 2007 @ 20:18:41 #23
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_45016608
Al meer dan een jaar clean.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_45018282
-edit: doe normaal

[ Bericht 96% gewijzigd door Mylene op 04-01-2007 21:21:14 ]
Haleloeja
pi_45018298
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 20:16 schreef flashermx het volgende:
gehe ROA leeftijdsverhoger
Sterven we gemiddeld 25 jaar eerder Ik hoop het niet!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')